Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GayStijl Guide to the #ESF19 Songfestival!

#Itstime for Eurovision halve finale 1!

Gaat Duncan Laurence doen wat Ajax niet lukte? Donderdag weten we of hij zaterdag in de Europese finale staat, maar eerst gaan we deze denderende dinsdagavond naar de beeldbuis kijken (LIVESTREAM) voor onze mede-Europeanen en afstammelingen van Tasman en voormalig Brits uitschot. Hieronder een leidraad van wat je te wachten staat en waarom het verstandig is om wat genotsmiddelen bij de hand te hebben. Altijd beter dan een lavalamp.

1 - Cyprus
Een schaars geklede dame reprezents het Griekse deel van dit deels bezette eiland. Hoor je verder niemand over; Palestina maakt headlines deze dagen. Deze Georgische verschijning met geblondeerde coiffure trekt halverwege haar lakjas uit en hupst dan verder in een soort doorzichtig badpak afgemonteerd met stukken kroonluchter. Paar cowboys erachter, gesponsord door een denim-merk, waardoor het lied subtiel Replay getiteld is. Zonder geluid is dit best voor herhaling vatbaar. Mocht volgend jaar Turks-Cyprus een lied inzenden, krijgen ze zeker twaalf punten uit Nederland, België en Duitsland.

2 - Montenegro
Het dieptepunt van het jaar komt uit Negerberg. Zes zeer jonge mensen die zingen over vallen uit de hemel. Dat wordt een bloedbad. Ze zijn niet alle zes even prettig om te aanschouwen, dus de mooiboy en de fitbabe worden wat vaker in beeld gebracht. Ook dit is zonder geluid beter te doen. De regie lijkt wel dezelfde als bij de Paul de Leeuw-shows, van hot naar her. Wij vinden er geen bal an.

3 - Finland
Het land van Nokia, vele meren, vrouwensjouwen en angst voor de grote buurman stuurt een zanger met kaplaarzen. We vermoeden iets met een klein duimpje. Er is ook nog een Hans Klok goochelact met een bosnimf die door een ijsrots wordt opgezogen en in haar groene jurk in ijswater zwemt. Dit alles om te verhullen dat nineties-dj Darude, van Sandstorm, zijn slechtste song ooit aflevert op dit wereldpodium. Hij staat er echt. Kijk vooral weg, zo heet het lied.

4 - Polen
De kermis gaat voort. De dikke dame en drie dunnere dames uit Polen vergasten u op “witzang”. Ze zijn bijeen in een soort samenschreeuw die traditioneel is in Poolse dorpen. Voor onze oren klinkt het als een mix van Japanse opera en gillende viswijven. Ze zijn gekleed in Westlands tomaatrode dracht inclusief sluier, die ze beter het hele lied voor hun gezicht kunnen laten hangen. Koppijn gegarandeerd.

5 - Slovenië
Een superjong stel in maagdelijk wit. Volgens haar hebben ze geen liefdesrelatie meer, maar we vragen ons dan af waarom ze de hele tijd van die punten in haar coltruitje heeft. Geweldig lied voor bij een flinke jonko, zweef met me mee. Hij heeft een gitaar en een keyboard en kan zijn ogen niet van haar afhouden. Wat een trip.

6 - Tsjechië
Dit Tsjechische trio gaat voor de Afrikaanse stemmer, die ze in groten getale naar de buurlanden zagen trekken de afgelopen jaren. Lake Malawi, zoals ze heten, doet een soort Tindersong over de vriend van een vriend van een vriend. De voorzangert doet zich voor als iemand van onder de twintig, maar is eigenlijk over de dertig. Wat dit hipsterlied wat ongemakkelijk maakt. Kizunguzungu.

7 - Hongarije
Deze zigeuner uit Orbánland mag voor de tweede keer meedoen. Dit keer met minder budget, want hij is schoenloos. Het lied gaat over zijn vader en de stamboom en meer van dat. Beetje Herman van Veen-achtig in de stijl van “er waren mooi baby's bij”. Pinkt een traantje weg.

8 - Wit-Rusland
Het gidsland voor de EU, met nog echte stukken taart die de grote leider zo naar binnen kan schuiven, stuurt het meisje met het kortste rokje en de hoogste laarzen. Want: een goede meid is op haar toekomst voorbereid. Ze weet zeker dat jullie het gaan leuk vinden, want dat herhaalt ze tot de drie minuten op zijn. En soms levert iets drie minuten flink herhalen iets heel lekkers op. 

9 - Servië Nog een mooie dame, dit keer met een geweldig strotje. Ze staat een soort van rechtop in de wind, zoals ons national Bult Marcha ook ooit deed op hetzelfde podium. Ze zingt ook nog een paar lijntjes Engels, maar wij wisten niet dat Servisch zoveel op Engels leek. Gun die Servische dame de kroon. De laatste koning van Servië die ontkroond werd, gaf een hoop gedonder in Europa. 

10 - België Wallonië
Het lijkt bijna op kinderarbeid, wat we hier gaan zien. Hij heeft de jas van papa aangetrokken en drie grote Koreaanse trommen die we niet in het lied horen playbacken lekker mee. Het lied heet Wake up en is helaas geen oproep aan Vlamingen en Walen om op te staan tegen Brussel. Waarschijnlijk heeft deze jonge gast meer last van odol en hoopt hij dat zijn vriend(in) de boodschap begrijpt. Verwarrend optreden. Verwarrend land.

11 - Georgië
Georgië doet ook al mee voor Cyprus, en dit is dan the Real Georgia. God, Patty Brard en Patricia Paay leveren nog minder drama op dan dat lied. Prikkeldraad, monnikengezang, rode wolken, bergen, rook en veel diep gebrul. We gaan dit lied niet terughoren bij de The Voice Kids, want huilende kinderen vindt niemand leuk. De boodschap begrijpen we niet, wel dat het einde der tijden nabij is.

12 - Australië
Deze voormalige Britse kolonie mag meedoen met Europa. Niet omdat we hun vluchtelingenbeleid leuk vinden, maar omdat het misschien wel de witste voormalige kolonie is. Als dat niet de reden is, wat dan wel? Anyway, dit is even opletten geblazen voor de Friezen. Fierljeppen 2.0 is door de Ossies gemunt. Men neme een operazangeres en twee danseressen, trekt ze de trouwjurk van Lady Di aan en prikt ze op een stuk van acht meter hoog. Vervolgens laat je ze gillend op en neer bewegen hangend boven planeet aarde. Begrijpt u het nog?

13 - IJsland
'Haat zal overwinnen', is de boodschap van deze inzending bestaand uit bezoekers van de Eroticabeurs te Reijkjavik. Wie is het mannetje, wie het vrouwtje? Het doet er al lang niet meer toe, als je maar haat. Het is een oproep tegen kapitalisme en ze zijn tegen zionisten, maar vlogen wel lekker met de commerciële lijn naar hartje Tel Aviv. Das best liev.

14 - Estland
Dit Baltische land stuurt een Zweed met refreinrijm dat het Sinterklaasniveau niet overstijgt. A storm like this, can break a man like this. Tijdens de repetities is hij nog niet gebroken, maar wie weet wat hij vanavond voor ons in petto heeft. 

15 - Portugal
Dit gaan we nooit meer vergeten en zal zeker in de gekkiescompilaties van het Songfestival terug gaan keren. Twee mannen, van wie één topless, verkleed als draakjes met heel veel plooien op elke zijde van het Knippie-patronenboek. Daar is mama wel even zoet mee geweest, om dat helemaal uitgeraderd te krijgen. Het lied gaat over met je mobieltje bellen naar de hemel en dat je batterij op is, u kent het probleem wel. Wij denken dat God (of Allah) niet opneemt vanavond en gewoon Netflix & chill verkiest.

16 - Griekenland
Wat Zwitserland kon met Celine Dion, dat kunnen wij ook, denken de Grieken. Dus sturen ze een Canadase zangerin die met een 100% vrouwenratio op het podium staat. Ze heeft een podium dat lijkt op een afgerold condoom en iedereen is in pastel tule gekleed. Drie R. Kelly fans proberen te vliegen, een daarvan gooit een skippybal in het publiek en twee andere dames vechten het uit met zwaarden. En wat nu zo knap is? Het voelt als een grote tamponreclame.

17 - San Marino alias Turkije
Turkse tandarts zingt voor dwergstaat San Marino een lied dat hij zelf schreef in vijf minuten. Wist u van het fenomeen tandartsdoofheid? Door al het geboor, worden ze langzaam steeds dover. Zo klinkt dit ook een beetje. De titel is Zing nanana, en dat is niet zo heel gek. Want Lenny Kuhr kwam ook best ver met nananananas. 

Enfin. Vanavond kunnen Nederlanders niet meestemmen of bellen. Jullie zullen het met ons eens zijn na het zien van dit spektakel debakel, dat downvoten best een leuke optie kan zijn voor de toekomst van dit festival. Tien gaan er door naar de finale op zaterdag. Het gaat nog moeilijk worden om er tien te vinden. De echte spanning is natuurlijk of de Iron Dome het gaat houden. Te deum!

Reaguursels

Inloggen

Wat en tenenkrommend evenement is dat hele songfestival . Nietszeggende pulp liedjes wat het aanhoren niet waard is . Totale wansmaak !

leo59 | 15-05-19 | 11:30

Darude, Sandstorm!

Braco.me | 15-05-19 | 10:47

Mijn songfestival is op 30 augustus , want dan komt de nieuwe cd van Tool uit .

Rest In Privacy | 15-05-19 | 10:38

Of er nu mensen kijken of niet, de npo heeft reeds een hoop belastinggeld overgemaakt voor deze kutzooi. Tot nu toe nog geen lied gehoord wat ook maar iets met muziek te doen heeft. Het enige wat me als muziek nog in herinnering blijft uit 2013 is Anouk met Birds wat niet in de finale kwam. Ook Abba was wegens zijn vrolijkheid niet slecht.

jan huppeldepup | 15-05-19 | 09:17

Waarom nog dat festival binnen Europa. Dat de EU dit niet afkeurt. Wakkert alleen maar nationalistische gevoelens aan. Gewoon Europa tegen de rest. Klaar.

Rest In Privacy | 15-05-19 | 08:27

Gaan mensen hier echt naar kijken?

kloopindeslootjijook | 15-05-19 | 08:01

Heb wel medelijden met het Cyprus meiske; sta je dan, met een liedje dat het moet hebben van je outfit... Een outfit waarbij je vooraf met talkpoeder en een hoop gewriemel in komt, je het schompus zweet want luchtdicht en je na afloop je voeten gerimpeld zijn van al het zweet waar je in staat. Alsof je kaplaarzen vol water aan hebt. Sop, sop, sop.
De GS tip om naar te kijken met geluid uit, is top.

EEnzame SchizofrEEN | 15-05-19 | 07:56

San Marino verder dankzij stemmen van de Turkse diaspora. Iets wat onze Nederlandse commentatoren blijkbaar maar niet begrijpen

batvoca2 | 15-05-19 | 06:57 | 1

Vooral veel stemmen van moeders en huisvrouwen

Angelina-a | 15-05-19 | 12:29

Muziek om naar te kijken en stompzinnig over te zeiken , dit soort vermaak maakt meziek .

Minus Richels | 15-05-19 | 05:51 | 1

Het is net voetbal:kijken en zeiken.
Zelf geen bal aanraken.

Analia von Solmsch | 15-05-19 | 15:54

Liedjes heb ik niet echt op gelet. Ik werd wel een beetje onpasselijk van die dikke kip aan het begin.

Sinterklahaas | 15-05-19 | 01:36

San Marino gaat het SF winnen. Australië goeie tweede vooralsnog.

Shareholder II | 15-05-19 | 01:08

Heerlijk, morgenochtend met een kop verse doorloopkoffie nog eens naar de herhaling kijken. Alles opgenomen op VHS.

Baron Clappique | 15-05-19 | 01:02

Ik zit de foto s te bekijken in dit topic , maar word er nu echt verwacht dat zichzelf serieus nemende mensen hier ook maar 1 minuut aan gaan verspillen ? Dan is de wereld nog verder afgegleden dan ik in mijn ergste nachtmerries kon voorzien !!

ghetto-is-back | 15-05-19 | 00:40 | 3

Als je hier niet om kunt lachen, is de humor nooit tot je toegetreden.....

HoerieHarry | 15-05-19 | 01:09

Stel uw nachtmerries es wat bij. Het is bijna jubeljaar 2020 en het ESF is een toppertje dat alleen 'Europa' zich kan permitteren.

Shareholder II | 15-05-19 | 01:31

Serieus vermakelijk, dit hele gebeuren.
Ontspan es een beetje :)

Bat-Adam | 15-05-19 | 07:26

MEER.
Meer van dit soort commentaar graag. Is lachen.

joepiedepeopie | 15-05-19 | 00:23

Er was gelukkig nog geen vrouw te zien die een kip kon nadoen, dus het nivo is wel wat gestegen!

Tuinhekje | 15-05-19 | 00:10

"Fierljeppen 2.0"
Lol.

letopuwzaak | 14-05-19 | 23:44

Is er een transgender met met een baard in de running?

Rest In Privacy | 14-05-19 | 23:43 | 1

Wij moeten donderdag pas.

Shareholder II | 15-05-19 | 01:09

Bij Pauw wordt Gerard J. helemaal opgewonden van die lange palen bij de Australië act. Hoe voorspelbaar.

goedverstaander | 14-05-19 | 23:33

Ik hoop dat dat hele nichtenfestival een enorme sof wordt. Dat de jury ze allemaal evenveel of even weing punten geeft, dat de electriciteit uitvalt en dat er een paar valse bommeldingen komen. Dat er asbest in de glitter op al die pakjes zit of dat een paar terminale duiven het hele podium onderschijten. En dat de beste mag winnen!

JvanDeventer | 14-05-19 | 23:13 | 1

En wie is er vanavond weer op zijn kroontje gaan zitten? Nou?

De Briemusketier | 14-05-19 | 23:21

Oké Griekenland: ✔
Oké Wit Rusland: ✔
Oké Servie: ✔
Oké Cyprus: ✔
Oké Estland: ✔
Oké Tsjechië: ✔
Oké Australië: ✔
Oké IJsland: ✔
OOOPSSS: San Marino!: ✘
Oops: slovenië: ✘
Jammer België & Polen!

keestelpro | 14-05-19 | 23:10 | 1

Graag wil ik u complimenteren met het puur zakelijk gebruik van de emoji.

Aap Noot Miesje | 14-05-19 | 23:30

Kuifje oet Wall0nie

MoslimMolen | 14-05-19 | 23:05

Ventje kreunt..... buttplugje overdwars?

MoslimMolen | 14-05-19 | 23:04

Potverdriedubbeltjes, dit is wel bijzonder grappig geschreven. +1

Rest In Privacy | 14-05-19 | 22:57

Er doet zelfs een Ork mee namens israel begrijp ik. Met een bananenlied. Ik kan niet wachten!

De Briemusketier | 14-05-19 | 22:57

Oké ik hoop/vind dat deze 10 landen door gaan:
-Australië
-Tsjechië
-Polen
-Cyprus
-Estland
-Wit Rusland
--------------------missed cut: toch door
-Servië
-België
-IJsland
-Griekenland

keestelpro | 14-05-19 | 22:56 | 3

Ik vond ze allemaal even goed, maar ijsland stak er bovenuit, die hebben een sexshop op de Wallen beroofd bij een tussenstop in amsterdam op weg naar israel, respect!

De Briemusketier | 14-05-19 | 23:04

San Marino? Slovenië? Geen België dus. Geen Polen.

goedverstaander | 14-05-19 | 23:09

@goedverstaander | 14-05-19 | 23:09:
België verdiende het om niet door te gaan: te zwakke performance.
Polen was een foutje van mezelf want dat was de slechtste song van de hele avond.

keestelpro | 14-05-19 | 23:14

Heb nu een dwergdruiper in mijn oren. Bedankt, Songfestival.

Gajus | 14-05-19 | 22:47

De Evocati hadden iets interessants tot ons genomen vanaf de harde schijf, want op het 20:00 uur nieuws na, nostalgie-urds die we zijn, kijken we slechts opgenomen werk.

Dus terugschakelend vielen in bij de gelaarsde ka ... pre-adolescente ... Met stijgende verbazing deze troep aanschouwd enm aangehoord. Mevr, Evocatus verklaarde het snel voor niet aan te zien en ik keek, nog niet bekomen van de schrik, de volgende zingeresse aan. Mwah, spijt me @terrblekid, ook shit.

Kortom tv uit, het was genoeg voor hedenavond.
Het wachten is op de klapper die nooit komt. Welke vraagt u? Nou bijv.

Slovenië met Laibach
www.youtube.com/watch?v=b39CfCN2bNE of iets van dergelijke topkwaliteit

Rusland met ... oh got nee, kan niet meer ... Dmitri Hvorostovsky Dood als pier, maar nog steeds zeer geliefd. www.youtube.com/watch?v=t5SlUmCdXf0 of iets van dat soort topkwaliteit.

En dan dat zinloze oogballenverpestende cgi-geweld om de kudtzang-kwaliteit te verbergen. Millioenen weggegooid geld. Het brood moeten we zelf betalen en via de gedwongen NPO-winkelnering deze megalomane audiovisuele spelen ook.
Ach, ach, ach. Evocatus

Evocatus | 14-05-19 | 22:44 | 3

Dank voor de Laibach-link!

Gajus | 14-05-19 | 22:50

En niet te vergeten de viespieterei op de tribunes dit jaar, illustratief voor het almaar verder toenemende verval der zeden.

De Briemusketier | 14-05-19 | 22:53

Je hoeft niet steeds je nick te noemen aan het eind van je plempsels, dat gaat hier geheel automatisch.

Baron Clappique | 15-05-19 | 01:07

Enniewee. Wie Johan Derksen na deze avond nog durft aan te vallen op zijn uitspraken is een heaumeau. XD

goedverstaander | 14-05-19 | 22:40

Man man man, ik heb zo hard gelachen bij dit artikel :) Heb enerzijds het gevoel dat ik iets gemist heb, anderzijds heb ik zoiets van het is goed zo :)

Trekpleister | 14-05-19 | 22:38 | 2

Leuk. Nee. Ja.

goedverstaander | 14-05-19 | 22:41

Als je iets gemist hebt, zeg dan paf.
(Zo als flauw deze zin, zo slecht was het dus.)

Gajus | 14-05-19 | 22:52

Er gaan er 10 door.
Het probleem is: er zijn geen 10 inzendingen die het verdienen om door te gaan naar de finale...

keestelpro | 14-05-19 | 22:36 | 1

Schijnbaar ligt het niveau van de tweede avond veel hoger en dat is sneu voor die acts. Anderzijds begrijp ik van jou dat de acts van vanavond beneden hun kunnen presteerden. Dat mogen ze dan in de finale bewijzen.

goedverstaander | 14-05-19 | 22:43

Mijn stem gaat naar Dana - Just the way you are!

goedverstaander | 14-05-19 | 22:35 | 1

De kracht van een echt goede compositie. Wat een song!
En trouwens Dana is de enige zangeres met autotune deze avond.
En da merkste!

keestelpro | 14-05-19 | 22:37

Voortaan meteen zo' n samenvatting aan het begin van het programma graag !

De Briemusketier | 14-05-19 | 22:32

De meest pijnlijke act was Australië. En dan nadien zo lopen. Respect.

goedverstaander | 14-05-19 | 22:31 | 1

Lol.

VanBukkem | 14-05-19 | 22:53

Tsja. Hmm. Ik snap die IJslanders wel.

Whisper | 14-05-19 | 22:30 | 1

Liever een raket in de tuin dan een ijsbeer in de keuken!

De Briemusketier | 14-05-19 | 22:35

Eurovisie omdopen naar: Europe has no talent

Olleke | 14-05-19 | 22:27

Ik ben eruit... Aan de hand van de foto's ben ik voor Cyprus...

Expertus_Dico | 14-05-19 | 22:26 | 2

Ha! Exact. Laten we daar op selecteren. Want het was kutje cola. Ik begrijp dat niemand 'up to scratch' was. Fotowedstrijd it is.

goedverstaander | 14-05-19 | 22:28

Wit-Rusland vond ik ook goed.

VanBukkem | 14-05-19 | 22:29

Er vallen 7 landen af. Waarom niet 17?

goedverstaander | 14-05-19 | 22:25

*Tweede krat Baileys uit de kelder gaat halen*

De Briemusketier | 14-05-19 | 22:24 | 1

LOL

goedverstaander | 14-05-19 | 22:25

Daar hebben we de tandarts uit San Marino.
Dr. Alban uit Zweden was ook een zingende tandarts.

HoerieHarry | 14-05-19 | 22:23 | 1

Is it safe?

De Briemusketier | 14-05-19 | 22:26

Als er een evenement is wat autotune zou moeten gebruiken....
Een jaar de tijd om een lied te schrijven, een leger aan stemcoaches, choreografen, artistieke leiders en je krijgt dit.
Wat een armoe, ieder jaar weer

Olleke | 14-05-19 | 22:23

Kijk zoals San Marino kan het ook: gewoon een disco nummer!
Klinkt zelfs heerlijk als het zo VALS ALS DE TERING is.... man man man
Dit was de valste muziekavond ooit.

keestelpro | 14-05-19 | 22:22 | 1

Verheug me nu al op donderdag en zaterdag. Ik weet niet of ik het ga volhouden.

osolemio | 14-05-19 | 22:24

"Hij schreef het liedje in vijf minuten." Dat is te horen ja.

VanBukkem | 14-05-19 | 22:21 | 3

Die fluisterende Turk wordt elke tweederangs karaoketent nog uitgebonjourd. Aanfluiting.

goedverstaander | 14-05-19 | 22:23

Het nummer duurt maar 3 minuten. Ik ben benieuwd wat hij in die 2 overige minuten heeft gedaan. In ieder geval geen zangles genomen.

keestelpro | 14-05-19 | 22:23

Consequent een halve noot onder de melodie willen zingen is best lastig.

A.S. Perien | 14-05-19 | 22:24

Die Griekse zangeres heeft een vreemd stemgeluid.
Goeie song maar ook weer zo vals als de tering... jammer zeg

keestelpro | 14-05-19 | 22:20

Ja hoor, ik heb het weer: oortyfus.

VanBukkem | 14-05-19 | 22:19 | 2

Ik heb in beide oorschelpen tissues om het bloeden te stelpen. Tering....

keestelpro | 14-05-19 | 22:21

@keestelpro
Dit is gewoon niet te doen zonder verdovende middelen.

VanBukkem | 14-05-19 | 22:23

De enige overeenkomst met Emie Wijnhuis is mogelijk het drugsgebruik. Opnieuw valse uitschieters. #griekenland

goedverstaander | 14-05-19 | 22:18

Youtube -> Transmission 2018 Vini Vici. Veeeeel beter om aan te horen.

Sinclair | 14-05-19 | 22:17

Eigenlijk waren Waylon en Iisa zo slecht nog niet.

VanBukkem | 14-05-19 | 22:15 | 1

Vergeleken bij dit rariteitenkabinet is alles goddelijk.

keestelpro | 14-05-19 | 22:16

Oké liefhebbers van mooie muziek en westerse cultuur: OORDOPPEN TIME!
Portugal gaat je oren en je ziel verkrachten.

keestelpro | 14-05-19 | 22:13 | 5

Dit was inderdaad niet te doen. Mijn hemel.

osolemio | 14-05-19 | 22:16

Ik had mijn lasbril op en oordoppen aan, een gewaarschuwd mens telt voor twee.

De Briemusketier | 14-05-19 | 22:20
▼ 2 antwoorden verborgen

Zuiver zingen is een challenge dit jaar bij het ESF.... slechte monitoring?
Dit is wel heel triest zeg.
Want ook dit nummer van Estland is eigenlijk heel erg goed.

keestelpro | 14-05-19 | 22:12 | 1

Ik had nog niets gehoord. Heel veel onzuivere tonen, oorpijn. Jammer dat ze het wel kunnen.

goedverstaander | 14-05-19 | 22:13

Bij sommige van die acts zou je toch je eigenlijk gewoon hopen dat er een Qassam raket inslaat. Mijn god wat een teringherie.

VanBukkem | 14-05-19 | 22:11 | 2

Het niveau is om te janken.

keestelpro | 14-05-19 | 22:14

Een freakshow is het.

VanBukkem | 14-05-19 | 22:16

Valsheisdmeter diep in het rood op hoge tonen bij Estland. Man x3.

goedverstaander | 14-05-19 | 22:10

Uitvoering is slecht van IJsland. Jammer. De officiele videoclip is super.

keestelpro | 14-05-19 | 22:08 | 1

Vond hem uitstekend, rauw en niet van die gelikte die er 13 in een dozijn zitten normaliter. Maar ben maar een leek en vermoedelijk jij niet.

sprietatoom | 15-05-19 | 02:40

Godskolere, wat ziet dat IJsland eruit zeg. En vals.

osolemio | 14-05-19 | 22:07 | 2

Ik ben ook teleurgesteld.

keestelpro | 14-05-19 | 22:08

IJsland is lekker. Doet een beetje denken aan New Order, de uitvinders van de dancemuziek.

keestelpro | 14-05-19 | 22:06 | 5

@Nuchternederland | 14-05-19 | 22:14:
In my memory van Tiesto bedoel je?
Als je dat bedoelt vind ik dat eentje van de besten ooit gemaakt, uit 2002.

HoerieHarry | 14-05-19 | 22:18

@HoerieHarry | 14-05-19 | 22:18: nee, in your memory van Depeche mode, b kantje. Maar erg sterk. Tiësto zal ik eens opzoeken.

Nuchternederland | 14-05-19 | 22:35
▼ 2 antwoorden verborgen

Menige inbreker, muziekterrorist of bekende Nederlander zit vanavond aan de buis of staat op het podium gekluisterd, hetgeen de pliesie veel werk scheelt. Daarom moeten we deze rariteitenparade koesteren als ware het een geschenk aan de mensheid.

De Briemusketier | 14-05-19 | 22:04

Zelfs de tolk is homo en hij vergeet dat ie tolk is voor een andere homo.

goedverstaander | 14-05-19 | 22:03

Als iets niet fair is, dan is het wel het Songfestival!!!
Het gaat niet om de poppetjes die iets zingen, maar om de landen die elkaar steunen.

Maar ik ben benieuwd wat er nu weer te voorschijn komt, vorige keer een soort vrouw met baard. Nu zeker een man met tieten met een slurf, ha, ha, ha.

Zelf kijk ik echt niet naar deze corrupte onzin!!!

Niet links | 14-05-19 | 22:02 | 2

Ik mis een dwerg op stelten, en een gozer in een rolstoel met raketaandrijving.

De Briemusketier | 14-05-19 | 22:07

Net politiek. Maakt niet uit wat je belooft, als je maar welke partijen je allianties mee aangaat

Olleke | 14-05-19 | 22:17

Nu IJsland. Veel over gelezen maar nog niet gehoord.

Gajus | 14-05-19 | 22:02 | 3

IJsland heb ik al gehoord. Zij laten IJslands erger klinken dan Duits uit de jaren 40.
Dus ik vind dat leuk.

keestelpro | 14-05-19 | 22:04

Nu al genoeg gehoord dus. Het lijkt op een 78 toerensingeltje van Motörhead op 33 afgedraaid. Pet met hoofdletter P.

goedverstaander | 14-05-19 | 22:08

Paalzangeres. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

goedverstaander | 14-05-19 | 22:01 | 1

De mijne zwabbert niet zo, hoor.

Gajus | 14-05-19 | 22:03

Australië wint de originaliteitsprijs! Zij gaan doorrrrrr! Op zeker!

keestelpro | 14-05-19 | 22:01

Meuh? Hebben jullie echt deze boel uitgeluisterd?

ParadiseLost | 14-05-19 | 22:00

Ah leuk Australië heeft Kate Bush gekloond.

keestelpro | 14-05-19 | 21:59

Hup Miley Cyprus!

blisterverpakking | 14-05-19 | 21:58

Homo feest... ©️ Johan Derksen.

kat-de-kat | 14-05-19 | 21:57

De zanger van Georgië heeft een nieuwe dimensie aan de term 'vals' toegevoegd.

keestelpro | 14-05-19 | 21:57

Hahahaha! Jullie zijn ammal echt aan het kijken! LOL

omanders | 14-05-19 | 21:56 | 1

Ik moet kijken. Van mijn vrouw.

Gajus | 14-05-19 | 22:00

De inzending van Georgië zou een goeie titelsong van Game Of Thrones zijn.

keestelpro | 14-05-19 | 21:56

Ik hou het op Servië. Waren goed in de Balkanoorlog, helaas soort van verloren, dus die moet je een lolletje gunnen.

Ichneumonidae | 14-05-19 | 21:56

Weer een knotje.
Da's allang uit bij ons.

Gajus | 14-05-19 | 21:55

Deze Georgische knakker ziet eruit als een kopstuk van de maffia daar.

HoerieHarry | 14-05-19 | 21:55 | 2

Daarom is hij ook door. Hij had de slechtste song maar de beste connecties.

keestelpro | 14-05-19 | 21:56

Laten we vieren dat we één Europa zijn... met een nationalistische liedjeswedstrijd voor gays en trannies! Yay!

Stormageddon | 14-05-19 | 21:54

Goed gezegd Jan Smit. Ik zal het even vertalen in het Erik Meijers: gewoon KUDT!

keestelpro | 14-05-19 | 21:54

1 ! Ik kies 1. Ik hoef het niet te horen.

Disaronno | 14-05-19 | 21:52

België. Jezus wat slecht.

Gajus | 14-05-19 | 21:52 | 1

Wat ? Trad Jesus dan ook op ?

Dolfie | 15-05-19 | 00:45

Zou die Belgische knul al schaamhaar hebben?

HoerieHarry | 14-05-19 | 21:52 | 2

Al zijn haar zou zich moeten schamen met deze valse vertolking.

keestelpro | 14-05-19 | 21:53

Als hij met zo'n Thaise van 6 trouwt valt niemand het leeftijdsverschil op.

Gajus | 14-05-19 | 21:54

Niemand?
Zucht, dan zal ik het maar doen...

Nog altijd beter dan (vul hier uw suggestie in)

Olleke | 14-05-19 | 21:51

Nu komt mijn favoriet! Zeg m op België: zing zuiver!
-edit- Nope veel te vals.... Ik mis Blanche die had dit moeten zingen.
Doei België!

keestelpro | 14-05-19 | 21:50

Als Servië wint sturen wij volgend jaar Within Temptation.

keestelpro | 14-05-19 | 21:49 | 1

Die verlagen zich hier niet toe.

Merlanni | 14-05-19 | 22:47

Hoeveel flessen wijn moet ik zuipen om er zaterdag doorheen te kunnen komen met dit toch wel ietwat rariteitenkabinet? Totdat je bij Duncan uitkomt zeg maar, 1 van de weinige goede normale nummers. En normale gozer ook, gewoon fijn.

Heb zulke rare previews gezien, je zou toch bijna een Kulturkammer willen oprichten? Nee, nou niet serieus hier op ingaan, natuurlijk niet. Nein nein nein !
Leuk voor alle freakliefhebbers dat dit allemaal toch nu nog kan dit circus. Nog wel, gelukkig.

Jan, Leiden | 14-05-19 | 21:49

Ik waarschuw alvast: Portugal komt straks met een nummer in een toonladder die sinds de uitvinding van het wiel niet meer te horen is geweest. #vals!

keestelpro | 14-05-19 | 21:47

Met de veiligheid zit het wel goed, ze hebben een alarmschijf.

Mr_Natural | 14-05-19 | 21:45 | 1

Ik ben ook blij dat het festival in een dome wordt gehouden.

keestelpro | 14-05-19 | 21:48

Die zangeres van Wit Rusland ziet er uit als een dansmarieke.
Ik ben om.

keestelpro | 14-05-19 | 21:43 | 2

Ik vind het wel lekker klinken.

HoerieHarry | 14-05-19 | 21:44

@HoerieHarry | 14-05-19 | 21:44: Dit zijn gewoon lekkere moderne songs. De compositie is een beetje standaard maar ik kan hier wel van genieten.

keestelpro | 14-05-19 | 21:45

Een wedstrijd wie het mooiste liedje zingt.

Dommer kan het eigenlijk toch niet?

Mr_Natural | 14-05-19 | 21:42 | 1

Jawel. Op winst staan om naar de Champions Laegue finale te gaan en dan in de 6e minuut blessuretijd verliezen terwijl er maar 5 minuten blessuretijd was toegekend.

keestelpro | 14-05-19 | 21:44

De Hongaarse meneer ziet eruit als een Oostblokvrouwenhanderlaar.
Maar hij doet het wel leuk.

HoerieHarry | 14-05-19 | 21:41 | 1

Mocht zijn carrière in de muziek niet lukken heeft hij nog iets achter de hand...

keestelpro | 14-05-19 | 21:42

Zingt ie nou opeens in het Frans die Hongaar?
Ik begin het bijna te verstaan godverdomme.
Dat kan niet de bedoeling zijn. Ik waardeer het juist als een inzending in de eigen taal is.

keestelpro | 14-05-19 | 21:40

Johan Derksen had meer dan gelijk....... alleen die voorbeschouwing al, wijven en homo's..... niet dat ik iets tegen homo's heb maar het is meer een constatering.

Fatwabuster | 14-05-19 | 21:40

Cyprus maakt het homofeestje voor mij verteerbaar

Rest In Privacy | 14-05-19 | 21:36

Terug naar de eenvoud met het songfestival !!
Lichtshows, verkleedpartijen en kermisachtige taferelen afschaffen. En live begeleiding door een orkest of jezelf begeleiden. Geen orkestbanden. Geen televoting . Vakjury ter plekke , mix van 50 componisten, arrangeurs, vocalisten en radiomakers en platenbazen.

laurentius | 14-05-19 | 21:34

Tsjechië mag voor mij keihard naar de finale.
Lekkere disco beat en goeie song.

keestelpro | 14-05-19 | 21:34 | 3

Zielloze crap

Muxje | 14-05-19 | 21:35

Volgens mij hebben we een beetje dezelfde smaak.

HoerieHarry | 14-05-19 | 21:35

@Muxje | 14-05-19 | 21:35: Laatste keer gekeken toen er het liedje was, Een beetje. Daarna nooit meer en ook nu echt niet.

ritter vn hüpfburg | 14-05-19 | 21:44

Ik snap het niet, allemaal beoordelingen hier maar als ik op die foto's klik hoor ik helemaal niks. Wonderlijk.

Mr_Natural | 14-05-19 | 21:33

Ik stel voor dat we volgend jaar gewoon "Zanger Rinus" sturen met een zelf gecomponeerde song. Als danseres mag zijn vriendin Deborah haar opwachting maken, succes verzekerd...

eerstneukendanpraten | 14-05-19 | 21:32 | 2

Zijn vriendin Deborah heeft vorig jaar toch al gewonnen voor Israël?

keestelpro | 14-05-19 | 21:33

@keestelpro | 14-05-19 | 21:33:

Potdorie, uitkomen voor een ander land en dan nog winnen ook, dat is gewoon landverraad!

eerstneukendanpraten | 14-05-19 | 21:39

Cyprus 12 reten

homieguerneville | 14-05-19 | 21:29

Slovenië heeft de orkestband van 'This Is Not America' van Bowie gedownload en heeft daar een lelijkere melodie op verzonnen. Chapeaux!
(luister en huiver) www.youtube.com/watch?v=nsMUxdZGgWI

keestelpro | 14-05-19 | 21:29 | 2

Nu je het zegt..

HoerieHarry | 14-05-19 | 21:31

De debuutplaat van Led Zeppelin schijnt ook een bij elkaar gejat zootje te zijn, toch draai ik deze LP nog zeker tien keer per jaar...

eerstneukendanpraten | 14-05-19 | 21:35

Best lekker liedje van Slovenie vind ik stiekem.

HoerieHarry | 14-05-19 | 21:29

Zucht, jeugdsentiment. Noem me een romantische dwaas maar als ik naar het songfestival kijk voel ik me altijd weer een beetje homo.

Mr_Natural | 14-05-19 | 21:25 | 3

Er komen zo veel gekke wijven voorbij dat het bij mij ook begint te kriebelen soms.

keestelpro | 14-05-19 | 21:27

Polen heeft zo te horen die geit van Dumpert Reeten weten te contracteren.
(reminder) youtu.be/FSiAh2csIe8?t=645

keestelpro | 14-05-19 | 21:25 | 1

Wanneer is er weer een dumpertreetenreunië?

Kaas de Vies | 14-05-19 | 21:36

Goeie tekst voor Mark Rutte #lookaway

keestelpro | 14-05-19 | 21:23

Tief op met je geitenvlees hakbar.

Joffri | 14-05-19 | 21:22 | 1

Had ik al sorry gezegd?

Joffri | 14-05-19 | 21:22

Finland met DaRude achter de toetsen. #respect

keestelpro | 14-05-19 | 21:21 | 2

Sandstorm, geweldig nummer...

HoerieHarry | 14-05-19 | 21:22

Waar is Hamas als je ze nodig hebt?

jezusisonzin | 14-05-19 | 21:19 | 3

Hamas en homo's gaan niet goed samen.

Mr_Natural | 14-05-19 | 21:21

Be careful what you wish for...
Ik blijf het een gevaarlijke locatie vinden voor een evenement als deze.

keestelpro | 14-05-19 | 21:22

Franco Pattiato en Alice moeten winnen.

Rest In Privacy | 14-05-19 | 21:18

Nadat een vrouw met een baard won en een dikkertje die niet kon zingen maar wel quasi komisch deed, ga ik er vanuit dat wederom iets met een hoog freak gehalte wint. Portugal maakt zo te zien een kans. Tenzij die Finse zanger ook tieten blijkt te hebben, dan wint die.

Franker | 14-05-19 | 21:15

Gelukkig eens geen voetbal op tv! Iedere scheet komt vier keer langs, en wordt nog een week lang nabesproken.

Analia von Solmsch | 14-05-19 | 21:15

Hou eens op met die homoonzin.

Pislinq | 14-05-19 | 21:14

En ondertussen verklaart Amerika Rusland de liefde!

Mogwai | 14-05-19 | 21:14

Die zingende tandarts uit San Marino ziet er meer uit als de zingende pooier uit Albanie.

HoerieHarry | 14-05-19 | 21:13 | 1

Een kniesoor die daar op let.

Rest In Privacy | 14-05-19 | 21:14

Waarom sterft dat songfestival niet? Of waarom kijken hier nog zoveel mensen naar? Dit en sbs6 is volgens mij godverdomme de hele reden waarom we nog geen kut hebben gekoloniseerd in het hele heelal. Misschien had VanBukkem gelijk eerder en is mijn tv satan, ik zal er nog eens over nadenken.

*Gamed verder*

Aap Noot Miesje | 14-05-19 | 21:10

Cyprus gaat winnen!

De Ana(a)list | 14-05-19 | 21:09

Mooi. Ik kan GS mijden vnv.

Trans_Fimmermans | 14-05-19 | 21:09

Hoe laat zullen de raketten vallen?

eerstneukendanpraten | 14-05-19 | 21:09 | 1

Ze houden het songfestival niet voor niets in een dome.

keestelpro | 14-05-19 | 21:37

Wie is dat vette varken? Man the harpoons...

eerstneukendanpraten | 14-05-19 | 21:07

Ik mis de Palestijnse inzending.

Mr_Natural | 14-05-19 | 21:07 | 6

@Aap Noot Miesje | 14-05-19 | 21:25:
Juist, dat explosieve hè?

Mr_Natural | 14-05-19 | 21:27

Die baarden zijn ook een beetje oldskool Vader Abraham, volgens mij roepen ze dat ook steeds. Diehard fans zijn het.

Aap Noot Miesje | 14-05-19 | 21:34

Gelukkig heeft hamas al zijn raketten vorige week opgemaakt.

keestelpro | 14-05-19 | 21:36
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik was in Dublin toen Ierland won. Geloof ik, ik kan het me niet zo goed meer herinneren.

Mr_Natural | 14-05-19 | 21:06

Ben benieuwd naar de prestatie van de Toppers.

born2killn00bs | 14-05-19 | 21:05

Ik ga zeker kijken.
Met het geluid uit, dat dan weer wel.

Mr_Natural | 14-05-19 | 21:02 | 1

Ik ga alleen luisteren. Het is het beeld wat ik niet verdragen kan.

keestelpro | 14-05-19 | 21:17

Waar is Rick the Dick? En Geil Kippetje? En Analia? En Beau van RTL?

Rest In Privacy | 14-05-19 | 21:01 | 6

@Analia von Solmsch | 14-05-19 | 21:09: Samen met die haatbaard uit het vorige topic?

Rest In Privacy | 14-05-19 | 21:13

@Analia von Solmsch | 14-05-19 | 21:17:
Je gaat dus geboeid naar het songfestival kijken.

Mr_Natural | 14-05-19 | 21:22
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik zit al een uur klaar in m'n lederen darkroom outfit.

HoerieHarry | 14-05-19 | 21:01 | 9

Kuifje is back.

Pislinq | 14-05-19 | 21:16

Mag je je kooi wel uit LederenHoerie?

lovekila | 14-05-19 | 22:00
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik ben voor België. Da's tenminste een goeie song.
Zelfde schrijver als de inzending van twee jaar geleden:
Blance - City Lights.
Heerlijk mysterieus sfeertje en dromerige akkoorden.
Dit jaar ook weer.
Maar goed over smaak valt te twisten.
www.youtube.com/watch?v=XBu0m5JAUsA

keestelpro | 14-05-19 | 21:00 | 2

en met smaak bedoel je dat specifiekenumemr of het algeheel kijken naar die heaumeauxzooi?

lovekila | 14-05-19 | 21:59

Wallonië tot op heden het zwakste dat er tussen zit. Zal wel door zijn kwetsbare uitstraling (?) komen.

Nuchternederland | 14-05-19 | 22:11

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen