Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Herdenken en herhalen

Er zijn maar een paar dingen nodig voor een nieuwe Europese oorlog.

Twee minuten stilte op de Dam, nadat er 's ochtends ruim honderd raketten op Israël werden afgevuurd. De plechtigheid is een symbolisch en poëtisch slotstuk voor een week die begon met de uitbraak van een burgeroorlog in Venezuela.

We schreeuwen “dit nooit meer” met pijn in ons hart, terwijl het nogmaals aan het gebeuren is. Wij staan stil, zij schieten. Langzamerhand herdenken we een oorlog die niemand meer heeft meegemaakt om de rest van het jaar actieve oorlogen uit onze beleving weg te drukken. Op het ene kanaal de herdenking, op andere kanalen diverse oorlogen. Het blijft een contrast tussen dromen en nachtmerries. Tussen de theorie en de praktijk.

Je kan ook niets schrijven over deze oorlogen zonder zelf op het verdachtenbankje plaats te nemen. Wordt er wel politiek correct en genuanceerd genoeg geschreven? Bij welk kamp hoort de schrijver? Welke propaganda is dit? De optie dat ik nergens bij wil horen omdat ik dit geweld niet wil accepteren verdwijnt in dit valse dilemma.

Social
Social

Het model is steeds hetzelfde. Het zijn de goede tegen de kwaden. Beide partijen uiteraard volledig overtuigd wie tot welke groep hoort. Beide partijen op een dwaalspoor van alfamannetjes die tot het uiterste gaan om aan de macht te blijven, zelfs het ontwijken van vrede. Een agressieve, sterke botte leider wordt vooral gekozen in tijden van onrust of oorlog. Diplomatiek ingestelde technocraten met economische oplossingen voor een volk geteisterd door armoede komen pas in beeld als de wederopbouw mag beginnen. De minima met het grootste belang op vrede worden niet gehoord, terwijl de generaals leven als god in Frankrijk.

Beide partijen bijgestaan door buitenlandse grootmachten, die vanwege hun onderlinge strijd maar al te graag tot deze proxy-oorlogen bereid zijn. Interim president Juan Guaidó met steun van de VS overspeelde zijn hand, genoeg militairen stonden achter hem om het vuur te openen, te weinig om de slag te winnen. Dit wordt nooit een succesvolle coup, hooguit een bloedige burgeroorlog. Maduro heeft financiële en militaire steun vanuit Rusland. De vijftig landen die Juan Guaidó steunen zijn niet bereid tot militair ingrijpen. Hier staan de grootmachten partijen in Venezuela tegen elkaar op te hitsen, zonder een oplossing te bieden. De Madurodam-versie ziet u ieder weekend bij uw lokale voetbalvereniging: Scheldende vaders langs de lijn, vechtende kinderen op het veld.

Er zijn maar een paar dingen nodig voor een nieuwe Europese oorlog. Leiders die geen verantwoording afleggen dankzij een kloof, direct beschikken over legers en een bevolking die zich laat opsplitsen in “goed” en “fout”. Met uiteraard een goede meerderheid en een foute minderheid. Dit eist dat op grote schaal mensen in hun gedachte worden bijgestuurd, het normaal vinden om elkaar niet meer te overtuigen, maar accepteren dat goede gedachten desnoods met geweld worden afgedwongen.

Wat we vandaag herdenken begon met demoniseren van mensen, boekverbrandingen en het beeld dat er maar 1 gedachte goed is. Herhaling voorkomen begint bij te blijven waken over persvrijheid, de vrijheid van meningsuiting en dat klokkenluiders is ruime mate blijven lekken over machtsmisbruik. Ecuador had geld nodig van het IMF (inclusief de VS met vetorecht), trok asiel in van Julian Assange en liet hem zonder waarschuwing in de ambassade arresteren. Dezelfde ochtend kwam een uitleveringsverzoek vanuit de VS. VK veroordeelde hem tot 50 weken, terwijl de VN al een tijdje zijn directe vrijlating eist.

De EU waarschuwt voor de macht van grote bedrijven. Deelt miljarden boetes uit aan sociale media voor privacy schendingen. Helaas niet voor het bijsturen van gedachtes door shadowbannen, bannen, infobubbels en sluikreclame door filmtrailers en muziekvideo's kunstmatig trending te maken. Wie bepaalt wat u ziet, bepaalt wat u denkt.

Sociale media hebben een geautomatiseerde infobubbel waarin gebruikers eindeloos bevestigd worden in hun eigen denkpatronen. Door een gebrek aan tegengestelde meningen en kritisch denken verzanden ze in hun gelijk. Hier ontstaat grip op onze consensus bij sociale mediaplatformen die aan niemand verantwoording verschuldigd zijn.

Misbruik van copyright-systemen door producers geeft een vergelijkbaar effect. YouTuber Mr Beast werd beschuldigd voor het gebruiken van “Living On” [a Prayer], niet door Bon Jovi, maar door ene Pascal Languirand op basis van Living on Video. Klagen over dit soort acties is onmogelijk, de beslissing blijft bij de klager, evenals de opbrengst van de video. Content-makers verliezen na meerdere onterechte beschuldigingen hun kanaal, bedrijf en inkomen. Deze aanval vanuit oudere producers voorkomt de opkomst van nieuwe content en concurrentie. Niet alleen uitgesproken politieke meningen verdwijnen van het platform, ook “fair use” en de middenmoot.

Het leidt allemaal tot een klimaat waar Frans Timmermans en Guy Verhofstadt openlijk dromen over een Europees leger in een campagne voor de Europese verkiezingen. Met een goed functionerende NAVO komt dat vreemd over. Daarin zit al genoeg militaire kracht, voor driekwart betaald door de VS. Toen het Europese smaldeel in Libië tegen Qadhafi een kleine interventie pleegde, was binnen een maand het kruit verschoten. Onvoldoende ingekocht. Als de EU militair sterker wil worden, moeten ze gewoon betalen.

Daar horen we Frans en Guy niet over, dus hebben ze misschien andere motieven. Binnen het Romeinse Rijk was ook een gezamenlijk leger. Een legioen dat aan de ene kant van het rijk werd geronseld en getraind, werd aan de andere kant van het rijk ingezet om een nieuw gebied te veroveren en te onderdrukken. Een leger vecht nu eenmaal niet tegen eigen dorp. Toen Madrid die techniek inzette in Barcelona volgde in Brussel nog net geen applaus.

De prille geschiedenis van de islam kent een sneller verloop. 610 na Christus de openbaring aan de profeet, 622 beloven 75 moslims trouw aan de profeet en aan de gewapende strijd. 623 blijkt de eerste veldslag een poging tot roofoverval op een handelskaravaan. De tweede overval leidde wel tot een veldslag. Vanaf 625 moeten de moslims zich tegen represailles verdedigen, dat eindigt in bloedbaden van moslims en Arabische stammen. Geen vredige start.

Die eerste karavaan was van de Quraysh, de familie van de profeet was onderdeel van de Quraysh. Geen succesverhaal. In 628 vond de eerste islamitische veldslag tegen Joden plaats. Eentje die eindigde in Joden die elders een veilig heenkomen zochten. Iets wat ze sinds 740 voor Christus al deden, iets wat ze binnen het Romeinse rijk deden in de eerste eeuw na Christus, in de middeleeuwen binnen Europa en later voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Inmiddels 2759 jaar lang.

Waar vlucht u heen wanneer u tot de gedemoniseerde minderheid behoort?

Social

Reaguursels

Inloggen

Jammer dat NL niets heeft geleerd van 40/45. Nog steeds geen leger dat het land kan verdedigen. De naive geest van het zal mijn tijd wel duren of ervan uitgaan dat een ander land of entiteit NL wel zal verdedigen????....

ZwarteRiek | 05-05-19 | 14:02 | 1

Klopt ten dele Riek. In mijn optiek strekt wat betreft leren van fouten de canon der Nederlandse geschiedenis wel iets verder dan alleen WO2. Maarja, inmiddels lijkt het credo resultaten uit het verleden meer iets van een beleggingspolis ;-(

D-Fens_1963 | 05-05-19 | 16:37

Het geloof van Moslims en Joden is best wel een beetje gelijk.
Ze snijden de koppen van beesten af zonder verdoving en hebben een soort rara huwelijksregels en nog veel meer.
Maar ze haten elkaar.
Wat ik niet begrijp is dat bij Geensteil de Joden heilig zijn en en de Moslims niet.
Ik ben van origine katholiek maar ben daar klaar mee.
Neem als GS nou eens een standpunt in dat al het geloof kut is!
Waarom niet?
Dan wordt het hier een stuk leuker.

HoerieHarry | 05-05-19 | 13:02 | 3

Het is overigens " Geen Stijl" en niet Geensteil. Het grote verschil tussen Joden en moslims is dat Joden u niet hun leefregels opleggen en moslims wel. Vandaar dat moslims een gevaar zijn en Joden niet. Zou u als ex Christen na 2000 jaar antisemitisme toch moeten weten.

I.Q. NUL | 05-05-19 | 15:30

@I.Q. NUL | 05-05-19 | 15:30: Ik vind het geen stijl dat u Hoerie de maat wenst te nemen aangaande de schrijfwijze van GeenStijl (aan elkaar) ;-)

D-Fens_1963 | 05-05-19 | 16:21

Misschien je iets verdiepen in wat wat is. Een beetje gelijk zeker niet. Wel zijn er on bride groepen mensen die het geloof iets te serieus nemen. De uitkomst van het te serieus nemen is echter anders. Maar goed zalig zijn de onwetende

moetnoggekkerworden | 05-05-19 | 20:46

Wat een stigmatiserende kop bij dit linkse MSM-medium.Dat moeten we niet willen.
''Moslim-gevangenen op terreur-afdeling gevangenis Vught verstoorden 4 mei''
www.welingelichtekringen.nl/samenlevi...

pga | 05-05-19 | 12:53

Al millenia worden joden/hebreeuwers verjaagd doordat ze snel posities gingen opvullen waar corruptie en chaos verspreid kon worden. Zeg eerlijk, het is ze uiteindelijk gelukt na duizenden jaren vervolging. Ons volk zal uiteindelijk richting uitsterven gaan en een mengsel van wit en bruin zal hier het gros van de demografische samenstelling worden vanaf de 22e eeuw. Medemogelijk gemaakt door EU, NPO, neomarxisme, liberalisme, mark rutte en nog veel meer.

Abu Koop Dan | 05-05-19 | 12:25

La Halsema had volgens mij meer tijd besteed aan het uitkiezen van een hoed dan aan het schrijven van haar speech... Maar ja, een linkse burgemeester van a'dam op 4 mei, dan mag je slechts oorverdovende nietszeggendheid verwachten, helaas...

Zenzeo | 05-05-19 | 12:15

Het gore takkewijf van Halsema die gewoon riep dat ze islamieten gaat beschermen en het niet Amsterdams is om tegen zwaar vermomde mensen te gaan optreden. Dat slag .. ja dat slag bestuurders wordt gekozen door naieve jeugd en jaren 70 types die klakkeloos maar wat aannemen als het maar lief is en het hun deuggevoel op peil houd.

Baron de laclou | 05-05-19 | 12:08 | 1

Wie heeft er kunnen stemmen dan op halalsema?

WayneGretzky*99* | 05-05-19 | 16:05

Mooi zo kennen we de islamieten weer , assimileren niet , een enkeling met een schaamtecomlex doet maar mee (en dan met name voor zichzelf) en op de achtergrond wederom aluuhakbar gillen sw islamieten. het kan gewoon mensen.,> links blijft maar roepen dat het niets met Islam te maken heeft en dat deze mensen er stomtoevallig stonden of zo , incident en zo , de rest van de islamieten gniffelt wat en gaat door met de strijd . zomaar een 4 mei . 4 mei. Deze persoon gaat weg binnen 5 jaar en komt niet meer terug omdat ik de mazzel heb dat ik het mij kan veroorloven . sterkte aan allen.

Baron de laclou | 05-05-19 | 12:04 | 2

Het is enkel provoceren, zuigen en jennen. Net zolang tot er wat van gezegd en dan is het meteen van 'moslims zijn de joden van de 21e eeuw' en 'ies raciesme'.

FrankVeer | 05-05-19 | 12:43

Mooi...….., gaat u met de boot?

D-Fens_1963 | 05-05-19 | 16:26

even genuanceerder AD de kreten Alluh Akbar 2 minuten lang tijdens de stilte kwam vanuit de EBI en terroristenafdeling aldaar. Die ligt pal bij de fussilade plaats en het oorlogsmonument Vught... daar waar in WOII een concentratiekamp was gevestigd en de later beruchte kindertransporten via Westenbork richting Sobibor gingen.. de dood tegemoet. Gaaf land, vooral die Jihadisten terughalen om daar een jaar neer te zetten, kunnen we nog jaren van gaan genieten tijdens de herdenking van oorlogsslachtoffers en de genocide op een Joods volk..

fikkieblijf! | 05-05-19 | 11:59 | 5

@gaffelbaard | 05-05-19 | 12:06: het ligt er pal naast en ja ik denk zeker en dat is al door diverse media bevestigd dat de alluh akbar echt vanuit die gevangenis komt waar zoals je best mag weten de terroristen afdeling zich bevind en de EBI die samen voor zeker 70% Islamieten herbergt.. maar wat let je om er eens een kijkje te gaan nemen.. de indrukwekkende stilte op kamp Vught met de zuilen met alle namen van hen die vanuit daar naar de vernietigingskampen zijn vertrokken, de kindertransporten en kijk dan even in die stilte die daar is om je heen. Dan zie je niet ver daarvandaan de penitaire inrichting met zijn gasten.. Godsgeklaagd dat dit heeft kunnen gebeuren.. en in Nederland men niet verder komt dan het 'te betreuren' dat het is gebeurd.. het gaat dezelfde kant op als destijds, omkijken en vooral verzachten en ondertussen gaat de trein door..

fikkieblijf! | 05-05-19 | 13:09

@fikkieblijf! | 05-05-19 | 13:09:
Ok, dan neem uk dat van je. Ik vroeg het omdat 400m toch best een afstand is. Het geluid moet dan wel ver dragen. Ik woon in een stad die redelijk dicht bebouwd is. Geluid dat 400m ver draagt zou in de meeste gebieden van de stad waar ik woon, denk ik, minder waarschijnlijk zijn als in minder dicht bebouwde gebieden/wijken.

gaffelbaard | 05-05-19 | 15:36

Niks terughalen. Zij hebben hun misdaden in Syrië gepleegd. Laat ze daar maar berecht worden. In Syrië zijn de gevangenissen beter het eten is halal. Het zwaard scherper de strop strakker. Daar voelen ze zich meer "thuis".

I.Q. NUL | 05-05-19 | 15:41
▼ 2 antwoorden verborgen

Toen ik een jaar of 15 was kocht ik nogal eens tweedehands stripboekjes in een stripwinkel vlak naast de school. Bij een tussenuur hingen we daar nogal eens en hoorden vergelijkbare langdradige borrelpraat over hoe de wereld in elkaar zit en dat we een oorlog nodig hadden om uit de economische crisis te komen. Het was 1984.
Nu mag ik op GeenStijl een vergelijkbaar stuk lezen over allerlei oorlogen behalve de oorlog waar de dodenherdenking om ging.
Pacifisme is niet de oplossing, mocht u dat denken. Een passieve, lankmoedige houding zorgt er nu al voor dat een veel agressievere groep zich nu al machtiger waant, zelfs van binnen de gevangenismuren. Je schouders laten hangen en ach en wee roepen gaat het niet stoppen. Soms moet je vechten.
Soms heb je geen keus, soms word je gestuurd. Maar er is geen gealliëerde soldaat die dacht dat hij voor niks bezig was. De Joden in het Ghetto in Warschau vochten terug omdat ze wisten dat er geen alternatief was.
Allerlei olie-oorlogen erbij halen reduceert de Tweede Wereldoorlog tot zomaar weer een oorlog. Terwijl een ieder weet dat hier meer op het spel stond. Menig familie in de getroffen landen kan er over meepraten. Ook al ben je nu 15, kans is groot dat je overgrootvader oorlogsverhalen heeft opgeleverd. Over stiekem luisteren naar Radio Oranje, over herbergen van onderduikers, over waardevolle bezittingen aftroggelen van hongerige medelanders in ruil voor aardappelen, over rondlopen in uniform met het Volk en Vaderland, of met een boot meegesmokkeld worden naar Engeland om van daaruit de strijd voort te zetten.
Dat is wat ik herdenk deze dagen, omdat ik het besef heb dat sommige dingen waard zijn om voor te vechten. Het is nu ook 1984.

Datsun_Cherry | 05-05-19 | 11:43

"Er zijn maar een paar dingen nodig voor een nieuwe Europese oorlog."

Mooie openingszin Feynman. En waar. Soms plak ik een tegel daarover. Wordt-ie weggejorist. Snap ik heus wel. Vind ik ook niet erg want ik ben niet de enige. Die boodschap is ongewenst, even schrikken, niet conform de huidige normen en standaarden waarin we zo gewend zijn te leven en niet van onder ogen willen zien hoezeer ze bedreigd worden.
Voorbeelden: demografische oorlogsvoering, de ongewenste invloed van Turkije in Europa, terrorisme, corruptie/fraude, niet toepassen van wetten of onvoldoende/gebrekkige uitvoering daarvan, etc. Er zijn nog meer voorbeelden te noemen.

De enige oplossing is blijven praten en blijven zoeken naar een oplossing. Dat kan niet als je mensen de mond snoert. Iedere oplossing die er dan word bedacht is dan geen oplossing door iedereen, maar een oplossing van een select clubje, en de geschiedenis heeft geleerd waar dat toe kan leiden.

gaffelbaard | 05-05-19 | 11:25

Maar werkelijk niemand is hier verbaasd over toch? Ik zat er bij het kijken naar de herdenking op de Dam al op te wachten.

BlowingBubbles | 05-05-19 | 11:14 | 1

Ik denk ook 'God is groot' als ik Israel heel beheerst zie terugslaan na een raketregen.

BlowingBubbles | 05-05-19 | 11:15

Voor mij is dus duidelijk dat het inderdaad klopt dat in onze gevangenissen tenminste 75% van allochtone afkomst is. Wat kost ons dit??
Het zijn immers geen Nederlanders die allah akbar gaan schreeuwen tijden onze dodenherdenking.
We moeten eens onderzoeken hoe we weer van deze mensen afkomen. Zij horen niet in een land als Nederland thuis.
Maar ja, links is de baas in dit land, dat zal wel nooit gebeuren en wij zullen uiteindelijk onze identiteit en cultuur kwijt raken. Zij zijn in staat om onze dodenherdenking af te schaffen. Ze ontkennen immers al de holocaust.
Ook de directie van die gevangenis, verantwoordelijk voor de orde, mag van mij naar huis gestuurd worden.

outdoor | 05-05-19 | 11:04 | 5

Het laat maar zien wat voor afschuwelijk volk het is die moslims, met hun geroep om 08:00 uur Allahu Akbar.

Deze lui hebben echt geen mentaliteit en geen respect voor ander geloven en ongelofelijke mensen en hun herdenkingen. Dit laat maar zien wat voor vies volk het is en je kan zeggen het zijn maar een handje vol maar het zijn wel altijd iedere uur een handje vol die een ander herdenking of feest verzieken.

Maar 'oh wee, als we eens iets zeggen over hun feesten van moslims, dan hebben ze ineens erg lange tenen en een heel kort lontje, dan bedriegen ze iedereen en wat doen ze in het westen helemaal niks. In India worden kerken opgeblazen en wat doen ze hier in Europa ze gaan moskeeën beveiligen??????

Niet links | 05-05-19 | 11:44

“Wat kost ons dit?“
Net zoveel als wanneer 75% van autochtone afkomst was geweest. Criminaliteit heb je nu eenmaal, is van alle tijde en zul je ook altijd houden. Bovenal: criminaliteit is niet iets dat specifiek is voor allochtonen.

Titaantje | 05-05-19 | 12:04

@Titaantje | 05-05-19 | 12:04:
Maar dan hadden de gevangenissen een stuk minder vol gezeten, sterker nog een deel had gesloten kunnen worden. Had ons een stuk minder gekost dus.

Zenzeo | 05-05-19 | 12:10
▼ 2 antwoorden verborgen

Een monoculturele herdenking. Ik kom er al jaren niet meer. Leestip: Jacoba van Tongeren en de onbekende verzetshelden van groep 2000 (1940-1945). Over een dame die 4500 onderduikers door de oorlog hielp in Amsterdam. Een bijna vergeten verhaal.

Mammeloe | 05-05-19 | 10:47 | 1

Dank voor de tip!
Ik ben wel gegaan in ons dorp. Jong en oud zoals altijd en een mooi verzorgde dienst door de fanfare.
Een bepaalde groep die er wel is, niet gezien.
Verder wel alle kleuren gelukkig.

letopuwzaak | 05-05-19 | 11:32

Fijn suikerfeest, aldus onze MP.
Terre Blanche, een welvarend ZA.

Cocorico | 05-05-19 | 10:30

In antwoord op de vraag ‘Waar vlucht je heen?’: ik denk Nieuw-Zeeland, of misschien Australië. Europa is verziekt...

Augustwoman | 05-05-19 | 10:07 | 7

@J. Jarig | 05-05-19 | 10:20:
Echt? Volgens mij is het daar niet zo druk.

HoerieHarry | 05-05-19 | 10:22

U heeft een behoorlijk verkeerd beeld van Nieuw-Zeeland en Australië; het is daar net zo erg al dan niet erger, en hebben ze uiteindelijk geen problemen met de islam dan hebben ze uiteindelijk problemen met Azië. (Aziaten zijn daar de polen van hier, zeg maar).

Care | 05-05-19 | 10:52
▼ 4 antwoorden verborgen

Verschrikkelijk dat tuig in Vught niet het respect kan opbrengen die alle slachtoffers verdienen. Dat doet pijn, met name als je de nog levende aanwezigen, getuigen daar aanwezig ziet. Die verdienen dit niet.
Je kunt gvd toch wel 2 minuten je bek houden? Doet me denken aan gemeenteraadslid en Lid van de Provinciale Staten Noord-Holland voor Forum voor Democratie en voormalig Geenstijl columniste Annabel 'is er iemand dood?' Nanninga die dat respect ook niet op kon brengen. Walgelijk tuig.

Ardbeg | 05-05-19 | 10:04 | 14

@Ardbeg | 05-05-19 | 11:07: welnee, "verstoren" echter is blijkbaar een ruim begrip op de Fatsoensheuvel.

Jan Passant mk2 | 05-05-19 | 11:11
▼ 11 antwoorden verborgen

Wie nu in Berlijn loopt ziet op iedere lantaarnpaal een poster hangen met “ein Europa, ein volk / ein reich”. Pro europa posters met gele sterren erop. Weer Rusland als gezamelijke vijand. Belastingheffing in alle lidstaten. Antisemitisme dat welig tiert. Merkel heeft de klus van hitler geklaard lijkt het . Maar dat mag je niet zeggen want dat maakt je een nazi....

bovenste_plank | 05-05-19 | 10:00 | 2

Denk eens aan een Europees leger en die Verhofstadt en combineer die twee eens in je gedachten........ als dat geen Godwin wordt.

Koning BongoBongo | 05-05-19 | 10:45

Oh u dacht dat het toeval was dat het huidige Europa verrassend overeen komt met de visie van toen?
Nee toch?

Care | 05-05-19 | 10:53

Ja, ingewikkeld. Maar niks om dramatisch over te doen. Het is namelijk al ingewikkeld sinds mensenheugenis. Je moet er gewoon niet zo emotioneel over doen. Problemen duiden is niet zo moeilijk. Oplossingen vinden dan weer wel.

Ignatius J Reilly | 05-05-19 | 09:57 | 1

In een politiek klimaat is een goede probleemstelling, helaas, soms al erg moeilijk.

O2Neutraal | 05-05-19 | 10:05

Volgens mij is het nu bevrijdingsdag.
Dus ga ik me vandaag bevrijden....

HoerieHarry | 05-05-19 | 09:54 | 8

@HoerieHarry | 05-05-19 | 10:13:

Broodkruimels erin en naakt zonnen, Harry, dan doen de vogeltjes de rest. Die tip kreeg ik in het kader van de buxusmot (zonder dat naakt dan).

MickeyGouda | 05-05-19 | 10:22

De botte bijl hanteer ik ook graag.

=)

Aap Noot Miesje | 05-05-19 | 10:23
▼ 5 antwoorden verborgen

Er zijn twee dingen waar wij in Nederland op stuk lopen:
1. ons migratiesysteem - waarbij wij het normaal vinden dat mensen uit Afrika en moslimlanden onder de noemer van ''vluchteling'' hier opvang, huisvesting plus een uitkering krijgen
via Marrakesh (december vorig jaar) is daar bijgekomen dat wij vanaf dit jaar aan uitgeprocedeerde asielzoekers en illegalen onderdak en zakgeld moeten verschaffen.

2. via de Klimaateisen van Parijs worden wij gedwongen te stoppen met het gebruik van fossiele brandstoffen: steenkool, olie (benzine/diesel) en aardgas.

Terwijl we zien dat andere landen en buurlanden dit niet of in mindere mate zullen doen - wil Den Haag, Amsterdam en milieu-activisten dit ons gaan verplichten.

De punten 1 en 2 worden voor ons onbetaalbaar en onbeheersbaar- waarbij we zullen zien dat rijke en werkende Nederlanders dit land zullen ontvluchten vanwege de hoge lastendruk, de woningnood en de extreme milieu-eisen.
De omgekeerde wereld: mensen uit Afrika en moslimlanden komen massaal naar Nederland --> en Nederlanders vluchten massaal het land uit.

sociaal_econoom | 05-05-19 | 09:49 | 2

Noemen ze ook wel 'white-flight'. Als een groep turken, om even een voorbeeld te noemen, in een straat komen wonen zullen andere mensen willen verhuizen naar een straat zonder turken, met als resultaat dat er een huis leeg staat en er dus meer turken gaan wonen.
Meer turken wil dus zeggen dat de volgende denkt 'ja maar hier wil ik niet wonen' en zo blijft het cirkeltje zich herhalen.
Oplossing ligt bij de oorsprong; wie of wat zorgt ervoor dat de turken in kwestie, of aziaten, of pinguïns, in de desbetreffende straat gaan wonen of is dit louter toeval?

Care | 05-05-19 | 10:56

@Care | 05-05-19 | 10:56:
Het gaat verder. En nee. Geen toeval. Daar geloof ik niet meer in.
In 010 zijn er wijken waar Turkse bewoners (en bewoners met een andere niet-NLse islamitische achtergrond) met opzet samenspannen tegen niet-allochtone bewoners (lees: blanke NLers www.rtlnieuws.nl/nederland/artikel/37... maar ook bijv surinamers of antillianen of homo's www.telegraaf.nl/nieuws/2100106/homos... of christelijke allochtonen/vluchtelingen www.geenstijl.nl/5147371/den-bosch-sy... ) door gezamenlijk en afgesproken met elkaar mensen weg te treiteren door vernielingen, overlast, of valse meldingen - bij politie, gemeente, meldpunten overlast, woningbouwverenigingen, rvdk of amk als het gezin ook kinderen heeft, enz. - in te dienen.
Vroeger dacht ik dat het kwam omdat NLse mensen niet bij Turken in de buurt willen wonen. Maar dat was vroeger. Toen ik nog jong en naïef was en nog geloofde in de linkse sprookjes waar sommige familieleden van mij ook in geloofden. Later, toen ik ouder werd, ging ik inzien dat het meer andersom is en dat de haat tegen blanke NLers, joden, christenen, niet-moslims onder vele 'nieuwe nederlanders' heel diep zit en zorgwekkend onderschat word.

Racisme en discriminatie is niet louter voorbehouden aan de bezitters van een europees-blank gen, maar dat besef is nog niet bij iedereen doorgedrongen.

gaffelbaard | 05-05-19 | 12:38

Jammer dat we overspoeld worden door een nieuwe lichting Jodenhaters, die we zonder enige strijd binnenhalen en zelfs verwelkomen! Hopen dat het nu beter afloopt. Ben bang van niet

the haque warrior | 05-05-19 | 09:41 | 3

Opmerkelijk dat we het altijd over de joden hebben maar die Duitsers waren ook geen lieverdjes hoor.

Care | 05-05-19 | 10:56

@Care | 05-05-19 | 10:56: het is buitengewoon schrijnend dat Joden naar Duitsland vluchten omdat daar minder jodenhaat is dan hier...

Swoop | 05-05-19 | 11:17

In een shot op de menigte was er weinig kleur te bekennen, terwijl Islammerdam toch inmiddels voor 40% uit niet blanke mensen bestaat.

Denarius | 05-05-19 | 09:30 | 4

Als je dat niet ziet ben je blind. Een monoculturele herdenking.

Mammeloe | 05-05-19 | 10:32
▼ 1 antwoord verborgen

Herdenken............... maar op dit moment in Israël..............

Live uit Israel

Gaza bestookt Israël; balans tot nu: 492 raketten

De stad Rishon Lezion, zowat 15 kilometers ten zuiden van Tel Aviv, opent zijn bommenschuilplaatsen nadat terreurgroepen in de Gazastrook op zondag hebben gedreigd om hun raketten dieper in Israël te lanceren.

De 7de Gepantserde Brigade van de IDF wordt naar de grens met Gaza gestuurd.

brabosh.com/2019/05/05/pqpct-nak/

Kaskensj | 05-05-19 | 09:23 | 9

@Care | 05-05-19 | 10:59:
"Door de lokale palestijnen eens lekker uit te moorden"
Moet ik u hierna nog serieus nemen?
Als Israel de palestijnen had willen uitroeien was dit allang gebeurd.
Of denkt u dat Israel daar de capaciteit niet voor heeft?
De palestijnse bevolking groeit met 3,41 procent per jaar.
Dus u blaat wat palli-propaganda na.
Ik vind het verder getuigen van verregaand anti-semitisme als u probeert te suggereren dat Israel een Holocaust op de palestijnen pleegt.

Roadblock | 05-05-19 | 11:19

@Care | 05-05-19 | 10:59: triest deze reactie. De mensen bevrijden van Hamas, dat zou ze helpen.

moetnoggekkerworden | 05-05-19 | 20:55
▼ 6 antwoorden verborgen
-weggejorist-
HoerieHarry | 05-05-19 | 09:20
-weggejorist-
Bram de Rammer | 05-05-19 | 09:17

Ergens heeft het wel iets vreemds dat een vv(d)-er als Halsema zich hier profileert (ja, ik begrijp dat het bij de taakomschrijving stond). Haar beweging is immers onderdeel van ALDE, de beweging die zich duidelijk tegen vrijheid en democratie heeft gericht de laatste jaren, in Nederland en in Europa.

Oh, Halsema is GL, ach, het verschil is minimaal. Kom er maar in Vaas Dijkhoff met een kekke uitleg van het verschil video.

O2Neutraal | 05-05-19 | 09:14

Tsja, dit nooit weer..............
Dan hadden we 50 jaar geleden een minister van immigratie moeten aanstellen!

Elder of Z. | 05-05-19 | 09:13

"Het enige dat de geschiedenis ons leert is dat we nooit van de geschiedenis leren."

frickY | 05-05-19 | 09:13

Gisteren op Schiphol mogen ervaren hoe Turken de twee minuten stilte hebben verstoord door te schreeuwen en te klappen (hoera voor de dode Joden). Een medewerker van Schiphol sprak de groep toe (respect) en kreeg direct onbeschofte reacties. Op naar de parallelle samenleving. Voor het slapen gaan even een hoofdstuk gelezen in The Bell Curve. Conclusie: het schreeuwvolk is verstandelijk beperkt.

inure | 05-05-19 | 09:12 | 4

inure | 05-05-19 | 09:12 |: turkenaanvoerder Erdogan en de islam zijn belangrijke bondgenoten van de nieuwe fascisten. Daarom worden steeds meer moslims ingeburgerd tot in de kleinste dorpjes. Met andersom als doel.
De "kritische houding" tegenover Israël (joden) en het zionisme (joden) delen moslims met zowel de nieuwe - als de oude dode fascisten.
De EU en onze media Deugen opzichtig mee aan de "goede kant van de geschiedenis".

Jan Passant mk2 | 05-05-19 | 09:59

@bqbq | 05-05-19 | 09:42: Ah joh, niets zo hip als het afbranden van een moskee. Gaat binnenkort ook flink gebeuren, als het al niet gaande is; zulke dingen mogen natuurlijk niet in de media komen, zoiets zou weleens mensen op ideeën kunnen brengen.
Maar ja, het afbranden van kerken over de hele wereld dient gevolgen te hebben, en de gevolgen laten niet lang meer op zich wachten.
-
Prepareer; het zal snel en bloederig worden.

Care | 05-05-19 | 11:02
▼ 1 antwoord verborgen

90% van de oorlogen de laatste 3000 jaar zijn door de adel opgezet.
En wie stond er gisteren in de eerste rij ?? juist ja !

joppo0 | 05-05-19 | 09:07 | 8

Hou het maar bij politici dan heb je alles in 1 pakket.

Koning BongoBongo | 05-05-19 | 10:50

@Roadblock | 05-05-19 | 10:37: Simpel; wie verklaart de oorlog en wie staat er uiteindelijk te vechten?
Juist. Arie Adel zegt dat we moeten gaan schieten en Jan met de pet haalt de trekker over.

Care | 05-05-19 | 11:03

@Care | 05-05-19 | 11:03:
Arie Adel. Een beetje simplistische voorstelling vindt u niet?
Welke adel liet Rusland Polen binnenvallen?
Welke adel liet Duitsland Polen binnenvallen?
Welke adel liet de geallieerde Normandie binnenvallen?
Nationale belangen en economische belangen veroorzaken oorlogen.
Ik vroeg aan Joppo kunt u dat aantonen en daarna tumbleweeds.
U kunt dat wel met feiten?

Roadblock | 05-05-19 | 11:24
▼ 5 antwoorden verborgen

Daar staan ze dan, met uitgestreken smoel, een regering die ons land al jaren geleden uitgeleverd heeft aan Brussel en zijn machthebbers, een familie , die er niet was , en hun mooiste tijd in Canada hadden, een vrouw, wiens daden van haar vader doodgezwegen wordt. Met nog een enkele veteraan, om te huilen, te huilen voor de doden, die gelukkig dit niet meer meemaken.
Een Macron die gisteren bijna gelyncht werd door de gele hesjes, en een Maduro die moet vechten tegen weer een aanval uit een land, die Zuid-Amerikanen zijn niet gek, die hebben dit al eens eerder meegemaakt en haten dat land.Voorlopig zitten er nu twee grote beren ook in Zuid-Amerika, of er dus een herhaling komt, denk het niet, maar ze blijven proberen. Ik vind het een grote maskerade, 4 mei, doden herdenking, want het doden gaat maar door en wordt erger, zolang er geld valt te verdienen. Maar laat in godsnaam de jeugd een goede voorlichting krijgen, die zijn onze toekomst, maar helaas , ook dit zit er niet in.
Een feestje hoef ik vandaag ook niet, denk wel aan mijn ouders, die me verteld hebben hoe de oorlog was in Nederland.

gato | 05-05-19 | 09:07 | 3

Je hebt best feestje verdient gato, ik lees je bijdragen altijd graag. Negeer die ondemocraten aub en maak er een leuke dag van voor jezelf.

O2Neutraal | 05-05-19 | 09:31

@gato

Sit back and enjoy the clownworld, my friend. it is game over, dont let it get to you.

It won't matter what you feel or say, they don't give a shit so let it rot in hell.

Their choice, not ours.

Kop Kaaz | 05-05-19 | 09:36

Onbegrijpelijk. Iedereen staat stil bij de dodenherdenking,maar ze geven zomaar een Atoombom aan pakistan.

brandewijntje | 05-05-19 | 09:00 | 2

honk honk!

Kop Kaaz | 05-05-19 | 09:44

Toet toet

Care | 05-05-19 | 11:03

Wat mij gister opviel bij de doden herdenking was: De Nederlandse slachtoffers werden herdacht die waren gevallen in Nederlands Indië. De slachtoffers welke dit Nederlands leger in deze oorlog heeft gemaakt werd niet over gesproken. Dat waren toen destijds opstandige Nederlanders in een Nederlandse kolonie maar dat moeten we schijnbaar maar vergeten. Zo schrijf je dus geschiedenis, je eigen slachtoffer-rol er wel uitlichten maar de andere slachtoffers die je niet goed gezind waren dood zwijgen.

Toetsiemonster | 05-05-19 | 08:59 | 12

Trouwens, riphageN nog gezien?
Zo waren en zijn er velen...

Ben5570 | 05-05-19 | 10:09

@Kop Kaaz | 05-05-19 | 09:39:
Zoek even op wat indo's zijn voordat u nog meer onzin uitkraamt.

Roadblock | 05-05-19 | 10:39
▼ 9 antwoorden verborgen

Belangwekkend stuk @feynman Kan er weinig aan toevoegen. Het is goed om stil te staan bij de geschiedenis. Maar dat betekent niet dat je daarmee de geschiedenis, die zichtbaar onder onze handen ontstaat, stopt. Het enige dat je kunt doen, voor je gezin, is de geschiedenislijnen zo goed mogelijk doortrekken en anticiperen op hetgeen je in je hoofd ziet ontstaan. Net als in de jaren 30 zal de waterscheiding plaatsvinden tussen de mensen van wie het knagende stemmetje het wint van de dagelijkse relatieve schijnveiligheid en degenen die denken dat het allemaal wel mee zal vallen. Maakt je dat een gekkie? Het zij zo.

superjan | 05-05-19 | 08:50 | 9

@O2Neutraal | 05-05-19 | 09:43:

Ik ben het met u eens. Ik probeerde altijd zelf geen kuddedier te zijn maar ja, dan beland je in de outcast hoek.

Ik vond dat ook allemaal prima totdat ik met mensen spreek die ineens een 180 doen en toch weer bij de kudde willen horen.

Ikzelf wil er niet bij horen maar ja, mensen zijn makkelijk te indoctrineren..... wat kan ik daaraan veranderen?

Don't ask btw lol. Het is onmogelijk om een groep te vormen aangezien de meeste mensen principes zien als een pokemon-kaart. Ze wisselen het ding uit alsof het foodstamps zijn lol.

Fuck pokemon btw, i hate that stupid shit.

Kop Kaaz | 05-05-19 | 09:49

@Kop Kaaz | 05-05-19 | 09:49:
We volgen de grootste groep en als we vooruitstrevend proberen te zijn, dan doen we dat zelfs nog steeds als kuddedieren.

Kan u The Tipping Point van Gladwell aanbevelen, als u van lezen houd. Er zijn er meer, management boeken bijv., raken aan dit onderwerp. Als u nog boekentips heeft, ik lees graag.

Pokemon...

O2Neutraal | 05-05-19 | 10:02

@O2Neutraal | 05-05-19 | 09:43: Misschien als u het woord 'burger 'vervangt door 'politicus 'dat het allemaal wat sneller in de goede richting gaat.

Koning BongoBongo | 05-05-19 | 10:54
▼ 6 antwoorden verborgen

Al die gesneuvelde soldaten zouden zich in hun graf omdraaien, als ze wisten dat dat waartegen zij gevochten hebben, namelijk dat vrije burgers door een dictatoriaal imperialistisch Europees rijk zouden worden opgeslokt, uiteindelijk toch nog is gebeurd.

EUrofoob | 05-05-19 | 08:44 | 2

Ik zeg het al jaren, sHitler zou zijn vingers aflikken als hij zou zien wat de EU al bereikt heeft qua macht en dictatoriaal gedrag......... zonder een schot te lossen.....

Even Hollywood can't make this shit up. Ein Reich, ein EU.......... ik zeg genoeg is genoeg.....

Kop Kaaz | 05-05-19 | 08:54

@Kop Kaaz | 05-05-19 | 08:54: Ik betwijfel of Hitler Europa had laten overnemen door zandhappers. Hij vond de islamieten tof omdat ze simpel en slaafs waren, en aan het eind van de dag behoorlijk nationalistisch waren, maar ik denk niet dat hij hen met open armen had ontvangen.

Care | 05-05-19 | 11:05

Al die gesneuvelde soldaten zouden zich in hun graf omdraaien, als ze wisten dat dat waartegen zij gevochten hebben, namelijk dat vrije burgers door een dictatoriaal imperialistisch Europees rijk zouden worden opgeslokt, uiteindelijk toch nog is gebeurd.

EUrofoob | 05-05-19 | 08:44 | 3

Beetje pathetisch gezwatel over gesneuvelde soldaten. Geloof die romantische leugens over de nobele motieven van soldaten toch niet. De meest soldaten, jonge doodnormale dienstplichtigen, waren gewoon liever niet gesneuveld en hadden dolgraag uw leven Europa willen hebben.

Joris Beltsin | 05-05-19 | 09:12

@Joris Beltsin | 05-05-19 | 09:12:
Dit is enorm waar. Dank u. Ik heb het al vaker geschreven, ik stap in geen enkele loopgraaf, tenzij, Alexander Penthouse, Karin Orwellongren, Mark Prutte, El Qaag en Vaas Dijkhoff in dezelfde loopgraaf naast mij gaan liggen. En zelfs dan is het met tegenzin.

O2Neutraal | 05-05-19 | 09:34

@O2Neutraal | 05-05-19 | 09:34: En toch zult u de loopgraaf in stappen, omdat u te bang bent om 'nee' te zeggen.
Het volk is mak.

Care | 05-05-19 | 11:06

Steeds minder Joden herdenken op de 4e mei, dat onderhand kapot gemoderniseerd wordt door de 4 en 5 mei comités waarvan elke onbenul zijn/haar eigen sausje wil geven. Zie ook de ontheiligende idioot die van Wetserbork een pretpark aan het maken is, binnenkort gelden de kaartjes ook voor de dierentuin, en de Dam doet onderhand denken aan het publiek van de Mattheus Passion.....

Men valt terug op Yom HaShoah of Holocaust Remembrance Day ; daar worden overigens geen "goede nazi Duitsers" mee herdacht!

Elder of Z. | 05-05-19 | 08:35

Feynman is een van de grootsten op GS.

Iedereen die dat niet vind krijgt van mij die sudafrikaans antwoord ja: Fok jullie naaiers.

Kop Kaaz | 05-05-19 | 08:24 | 2
-weggejorist-
Slurfje | 05-05-19 | 08:31

Ik vlucht niet, ik vecht. Ik laat me door niemand verjagen. Dan liever ‘fout’, de vijand, een moordenaar, de bloeddorstige en barbaarse oorzaak van alle ellende
Niemand beperkt mij in mijn vrijheid of handelen van denken, doen of uiten. In ruil daarvoor gun -,en respecteer bij ik anderen hetzelfde. Je rare gewoontes, je gekke ideeën, je irritante muziek, je achterlijke kleding.

Dat is niet onderhandelbaar. Als de ander mij teveel voorschrijft wat mag zeggen denken en doen dan duw ik terug, al eindigt dat in bloedvergieten. Het zij zo.
Verdraagzaamheid en tolerantie is twee richting verkeer.

ratelaar | 05-05-19 | 08:24 | 3

U bent beschaafder en meer ontwikkeld dan u denkt.

Mee eensch, bij de weg.

Kop Kaaz | 05-05-19 | 08:26

Amen.

Koffie ? | 05-05-19 | 09:41

Het valt me op op dat heel veel figuren hier pro Joods zijn en anti Islam.
Ik snap het niet.
Het zijn namelijk twee achterlijke geloven waarvan ik vind dat het er maar eens klaar mee moet zijn met geloven in sprookjes voor volwassenen.
Net zoals alle andere geloven.
Denk ik nu raar of zo?

HoerieHarry | 05-05-19 | 08:22 | 24

Mja, als u van oppervlakkige kreten houdt, en u te lui bent om u erin te verdiepen, is dat inderdaad zo.
Hoe kan ik het wat simpeler overbrengen?
Joods- Proberen mij geen geloof op te leggen, staan mij niet naar het leven met aanslagen, is niet dagelijks in de media met aanslagen en rottigheid, wordt ik niet ongewild elke dag mee geconfronteerd, houden van het leven, houden ervan het maximale uit zichzelf te halen.
Islam-Alles doordringende ideologie van onderworpenheid, alle ongelovigen (wij dus) moeten gehaat worden totdat zij zich bekeren, een moslim die vrouwen en kinderen opblaast doet een goede daad en gaat naar de hemel, eisen dag in dag uit op luide toon bijzondere voorrechten, houden van de dood, niets van wat je doet maakt uit want alles is al voorbestemd.

Roadblock | 05-05-19 | 10:51

Jood zijn is niet een geloof, maar dat begrijpt u blijkbaar niet.

moetnoggekkerworden | 05-05-19 | 20:58
▼ 21 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Theo-Pim-Riv | 05-05-19 | 08:21

Dodenherdenking in 2019 stijl.
Palestijnen schieten/vuren meer dan 200/250 raketten met penetratie/fragmentatie kop op burgerdoelen af in Israël, want 4 mei.
De linksche deugers en jodenhatorz zijn stil, tot de palestijnen met hun raket een burgerdoel raken waar ook een paar palestijnse onschuldigen opgeblazen worden.
Opeens wordt het een Israël <-> Palestijs conflict genoemd.
Israël houdt niet zijn andere wang op maar valt hamasdoelen en nog 119 andere militaire doelen van de palestijnen aan.
Nu ga je de linksche en palestijnenlovers horen, over het grove geweld van Israël en dat er veel kinderen (not) zijn omgekomen door de Israëlische acties.
Onderwijl worden er in Nederland anti Joodse kreten geschreeuwd tijdens de dodenherdenking van de Tweede Wereld Oorlog, volgens mij is de haatreligie tegen de rest al lang een Derde Wereld Oorlog begonnen en wordt dit door verwarde mensen als liefde omarmd.
De Joodse Mensen vluchtten maar weer en zullen toch een veiliger onderkomen in Hongarije en Israël vinden.
Mazzel en Brooges voor de hele Misjpoge.
Triest en misschien was die mevrouw met haar vette diesel en kinderen op een blanke school en linksche kaakklem, daarom in statig zwart gekleed.

Theo-Pim-Riv | 05-05-19 | 08:17 | 8

@Titaantje | 05-05-19 | 08:53:
"wij wachten dan ook met spanning jouw bewijs af."
Het is altijd onverstandig om te reageren voordat u onderzoek gepleegd heeft.
Maar nu geeft u natuurlijk toe dat u ernaast zat?

Roadblock | 05-05-19 | 10:56

@Roadblock | 05-05-19 | 10:56:
Zo kom jij na een uur ook nog even laten zien dat je niet kunt lezen?
Zie mijn opmerking van 9:11 uur lutser

Titaantje | 05-05-19 | 12:18
▼ 5 antwoorden verborgen

Is er ook maar ergens in Nederland iemand geweest die tijdens een toespraak de verwijzing heeft gemaakt naar de bommen die door de Palestijnen op Israël werden gegooid gisteren? Onze politici? Media? Iemand??? Want als dat niet het geval is kunnen we dodenherdenking wel af schaffen want dan is het niets anders dan een enorm hypocriete farce geworden.

Rheia | 05-05-19 | 07:58 | 12

@Titaantje | 05-05-19 | 08:42:
Als u niet helemaal blind door het leven gaat, zal het u misschien opgevallen zijn dat er vrijwel elke dag met palestijnse vlaggen bij ons Nationale Monument gedemonstreerd wordt.
Het conflict IS al geimporteerd samen met de duizenden palestijnen die hier wonen, en de rest van de Ummah die het anti-Joodse lied meezingt.
De Joden in Amsterdam hebben hier dagelijks mee te maken of is u dat ook niet opgevallen?

Roadblock | 05-05-19 | 11:01

@Roadblock | 05-05-19 | 11:01:
En wat heeft dat allemaal te maken met ONZE dodenherdenking? Of staan ze op 4 mei met pali vlaggen te zwaaien op de Dam?

Titaantje | 05-05-19 | 12:22

450 inmiddels en nu de dreiging het vliegveld en nucleaire installatie te bombarderen.

moetnoggekkerworden | 05-05-19 | 21:00
▼ 9 antwoorden verborgen

Nooit, nee nooit vergeten wie, met opgezet plan, deze hordes naar Europa gehaald hebben, en nog steeds halen. Ons staat nog veel erger te wachten. De Britse activist Mark Collett legt de vinger op de zere plek(ken). youtu.be/pqcoNuEhqEY

Sendis | 05-05-19 | 07:25

- verplaatst naar ander topic -

Veluwse-Eikel | 05-05-19 | 06:51

Keurig en "to the point" verwoord! Hulde voor het openen van het probleem in een helder stuk. Moesten die Linkse Gekkies met hun "altijd gelijk"-gedram ook eens gaan proberen.

Du-u-u-h | 05-05-19 | 05:26

Ssssstttt

ik2! | 05-05-19 | 04:41

Nog even over dat stukje van die raketten op Israël. Zojuist op het ANP nieuws op de radio. Israël bestookt Gaza met raketten, Turkije woedend! Op Feestboek helemaal geen bericht hierover trouwens door de NOS en RTL. Waar moeten wij bij stil staan als Joden dagelijks nog worden aangevallen??? Joden trekken weg uit Europa. De oorlog is nog lang niet over. De oorlog is pas begonnen.

Henk003 | 05-05-19 | 04:25 | 12
▼ 9 antwoorden verborgen

Good stuk!
We zitten reeds in een oorlog, niet het ene land tegen het andere, maar de islam die al het andere wil overheersen, onderwerpen en venietigen. Daarnaast ook een EU en links gedachtengoed wat eveneens geen andere mening tolereert en daarmee eigenlijk het zelfde nastreeft. Kortom een WW3 en WW4 liggen beiden al te broeien. Beiden veroorzaakt door onze politieke leiders waar we zelf op gestemd hebben.
Hilarisch!

Ray Skak | 05-05-19 | 04:11 | 1

WW3 is allang begonnen.

ballenkraker | 05-05-19 | 09:27

"Er zijn maar een paar dingen nodig voor een nieuwe Europese oorlog. Leiders die geen verantwoording afleggen dankzij een kloof, direct beschikken over legers en een bevolking die zich laat opsplitsen in “goed” en “fout”. Met uiteraard een goede meerderheid en een foute minderheid. Dit eist dat op grote schaal mensen in hun gedachte worden bijgestuurd, het normaal vinden om elkaar niet meer te overtuigen, maar accepteren dat goede gedachten desnoods met geweld worden afgedwongen." En dat is precies wat er gebeurt in de EU en wereldwijd zoals Venezuela. Stop de EU. Stop de Elite. Stem wijs.

marian2???? | 05-05-19 | 03:48
-weggejorist-
Oprisp | 05-05-19 | 03:33

Het lukte me weer niet. Ik haakte af na alinea twee. Ik heb niettemin nog een kop thee verdiend.

Shareholder II | 05-05-19 | 02:35 | 2

Shareholder II | 05-05-19 | 02:35
Op regel 2 van alinea 2 staat waarvoor @miko eerder pas is gejorist.
Frappant.
Hoogst frappant.
Meer dan! *SlOK!*

chicago river | 05-05-19 | 02:42

@chicago river: staan alweer knap 3 uren met de voetjes in vrijheid. En ik neem het ervan en opper, om Greg en Feyman eens van pen te laten ruilen..

Shareholder II | 05-05-19 | 02:53

Citaat: " De Madurodam-versie ziet u ieder weekend bij uw lokale voetbalvereniging: Scheldende vaders langs de lijn, vechtende kinderen op het veld."
--
Kleine opmerking over dit verder uitstekende artikel: Het is juist sport en spel wat een redelijk alternatief is voor oorlog waarbij slag geleverd wordt zonder overlijdingsberichten of het moet een tragisch medisch ongeluk zijn bij een speler die onder het zo getrainde lichaam toch een kwetsbaar onderdeel heeft zonder dat hij of iemand anders dat wist.... Sport-voetbal- geeft strijd en verbroedert. De oude Grieken wisten het al en daarvoor waarschijnlijk ook....
Handel maakt dat we een gezamenlijk belang hebben, en sport, vooral teamsport in clubverband die ook een stad vertegenwoordigd, en op het hoogste niveau het land vertegenwoordigd is het alternatief voor oorlog. Ook al maken we technologisch een geweldige tijd door. Diep van binnen regeert bij velen nog dezelfde primaat uit een ver verleden die moet vechten op leven en dood....... waarbij de waanvoorstelling ingeprent uit een boek met regels de psychopaat die moet moorden verheerlijkt en daardoor onnodige slachtoffers blijft maken...
Misschien moeten de oorlogszuchtige leiders het zelf eens uitvechten in de kooi waarbij alles is toegestaan behalve wapens gebruiken.
Misschien dat de animo dan wat terugloopt.
Geen dag zonder oorlog.
Wellicht komt die dag ooit....

dijkbewaker | 05-05-19 | 02:35 | 2

In het algemeen klopt het wel wat u schrijft over sport; het kan verbroederen, het biedt een uitlaatklep. Helaas merk je in het algemeen, dat er bij bijvoorbeeld voetbalclubs er na het toenemen van spelers en bijkomende ouders een andere cultuur, de sfeer verandert. Waar het eerst een spelletje was, wordt het plots letterlijk bloed-serieus. Mensen met extreem korte lontjes en lange tenen hebben niet de capaciteit om zich in te houden en te begrijpen dat het spel slechts een vereenvoudigde versie is van een echter strijd.

EEnzame SchizofrEEN | 05-05-19 | 08:49

@EEnzame SchizofrEEN | 05-05-19 | 08:49: Soms agressie, maar vooral apathie bij de ouders. Je ziet ze nauwelijks als vrijwilliger buffelen en de discipline bij kroost en ouders om te trainen en op tijd aanwezig te zijn is minder. En ze hebben de uitstraling van een gedoofde lantaarnpaal. En daarmee voor een belangrijk deel afhankelijk van onze verzorgingsstaat en medeburgers die wel de handen uit de mouwen stropen.

Graaier | 05-05-19 | 09:05

@Dandruff.... linkse partijen zijn hondsbrutaal en grijpen veel meer macht dan PVV en FvD.
Linkse partijen als PvdA, D66 en GroenLinks zijn gewend te regeren - ze krijgen steun en bijval via de NPO.

Terwijl steeds meer mensen in Nederland uit onvrede over het klimaat- en migratiebeleid op RECHTS stemmen, drukken deze 3 partijen met steun van VVD, CDA, ChistenUnie en de SP nu keihard door:

Parijs - waarbij wij dadelijk geen benzine, diesel en aardgas mogen gebruiken... ook de houtkachel wordt verboden.
Terwijl landen om ons heen hier niet moeilijk over doen.

Marrakesh - waarbij we nog meer mensen uit Afrika en moslimlanden hier opvang, huisvesting met een uitkering moeten geven.
Met daarboven de verplichting om aan uitgeprocedeerde asielzoekers en illegalen onderdak en zakgeld te verstrekken.

Amsterdam met... GroenLinks, PvdA, D66 en de SP... is de eerste stad die beide punten punten er doorheen jaagt.
Zelfs een kind van 13 begrijpt dat dit bij een economische recessie vreselijk gaat escaleren... mensen betalen zich scheel omdat ze geen aardgas en geen benzine meer mogen gebruiken in een Nederland wat via Marrakesh richting 20 miljoen inwoners loopt met veel mensen die afhankelijk zijn van een bijstandsuitkering.

Links is hondsbrutaal, samen met de NPO en Rutte III zorgen zij dat wij in een soort van BURGEROORLOG terecht komen met een opstand tegen de machthebbers in Den Haag en het lokale gemeentebestuur.
Dit is niet 100 jaar naar dato in 2040 - maar hierbij moet je denken aan de periode 2023 / 2026.

sociaal_econoom | 05-05-19 | 02:10 | 1

Laat dat 'een soort van maar weg. Ik zie een aantal groeperingen die dat zullen trachten de macht te krijgen:
- de huidige linkse kliek, vol van hun eigen gelijk, vechtend om hun idealen te behouden en door te zetten,
-de 'rechtse' vechters die dit linkse gedram beu zijn, zeg maar de nexitters,
-de mohammedanen, want die zullen het machtsvacuüm direct aangrijpen om hun ideologie er doorheen te drukken,
- extremisten, zowel links als rechts,
en uietaard de zittende macht, die in eerste instantie de hun ter beschikking staande geweldsmonopolie (politie en leger) vol zullen inzetten tegen álle burgers.

EEnzame SchizofrEEN | 05-05-19 | 08:56

Maar als Femke Amsterdam gaat omtoveren tot een soort ecoresort dan kun je het toerisme wel gedag zeggen.
En daar hoor ik niemand over.

HoerieHarry | 05-05-19 | 01:58 | 2

Het zieke in mij leest steeds 'escortresort' en telkens denk ik : oh nee, want dan klopt die zin niet. En dan zie ik mijn leesfout pas. Ik ga mijn zelfmedicatie aanpassen, denk ik. Leve internet.

Shareholder II | 05-05-19 | 02:58

@Shareholder II | 05-05-19 | 02:58:
Ik zou het doen als Femke zijnde.
Maar Femke houdt niet van mensen, en dat is jammer.

HoerieHarry | 05-05-19 | 03:15

Weer een goede column.
Nog even over infobubbels; daar hebben we helemaal geen twitter of youtube voor nodig. De op belastingen draaiende NPO en de meeste andere MSM zitten ook in een vrij debiele infobubbel. Als het op onderwerpen als EU, immigratie, islam, klimaatgekte, zwarte Piet, Brexit, Trump of Wilders gaat weet je dat er geen verstandig woord gezegd gaat worden.

Neem racisme. Nota bene zelfs afgelopen dagen bleef de herkomst van het toenemende geweld tegen joden buiten schot. Het regelmatig terugkerende probleem van "kransenvoetbal" werd ook jarenlang stilgehouden. En toen het uiteindelijk uitlekte was de enige werkbare oplossing; voortaan de kransen op tijd binnen halen.
Geen enkele "antiracist" kwam daartegen in actie.
Geen enkele "antiracist" lag wakker van de executies van joodse kinderen in Toulouse; of van het doodmartelen van enkele joodse bejaarden in Parijs.

Maar wel eensgezind in actie komen tegen het woordje "boreaal".
Het naoorlogse verzet is toch zó fier en dapper!

Dandruff | 05-05-19 | 01:19

Gelukkig gaat de burgemeester van Vught eens even stevig met de gevangenisdirecteur in gesprek. Waarschijnlijk worden deze verwarde knapen vrijgelaten zodat ze dat volgend jaar niet meer kunnen doen.

BozePaarseMan | 05-05-19 | 00:51 | 2

Naar goed Nederlands gebruik wordt eerst een commissie ingesteld om het probleem te duiden.

Jan Dribbel | 05-05-19 | 00:56

Maar het hadden ook autochtonen kunnen zijn die 'Allahu akbar' schreeuwden, om daar moslims mee in diskrediet te brengen..!

/LeoLucassenModus

Padjepejer | 05-05-19 | 00:58

Geweldig, Halsema met hoed. Zo zie je maar dat sommige zgn progressieve vrouwen een hoed op zetten zonder dat zij zich in de geschiedenis van vrouwen en hoeden hebben verdiept. Of zij meent nu een politieke bigshot te zijn en het daarom te doen, kan ook.

eastender | 05-05-19 | 00:37 | 15

Vrijpostig figuur die Sint. Bemoeit zich overal mee, en sjort wat af met die kinderen.
Dat zou een prins op een wit paard nooit doen.

Oprisp | 05-05-19 | 02:52

@Oprisp | 05-05-19 | 02:52:
Oprisp, het gaat nu weer nergens over.
Maar is toch ook wel weer erg gezellig.
Ik ga even liggen. Laten we morgen doorlullen. Tjuus...

HoerieHarry | 05-05-19 | 02:58
▼ 12 antwoorden verborgen

Vandaag herdachten wij de slachtoffers van WO11. Er was twee minuten stilte. Ondertussen worden er hordes immigranten binnengehaald met nul komma nul tolerantie. Nul komma nul respect. De kransen worden na afloop weggehaald omdat er "jongeren" mee gaan voetballen. Die vrijheid die we morgen vieren is allang verkocht. De vrijheid die wij hadden is verkwanseld en geruild voor olie. De mensen die vandaag herdacht werden draaien zich om in hun graf en verbazen zich waarom wij die zo gemakkelijk weggegeven hebben. Waar zij voor gevochten en geleden hebben. Voor ons. En normaal ben ik niet zo zwartgallig, maar ik verbaas me elke keer weer dat er stukje bij beetje door zogenaamde tolerantie en verbinding Nederland wordt weggevreten.

Lappedonsje | 05-05-19 | 00:35 | 4

Eensch. Maar als je dit verhaal tegen de gemiddelde Nederland vertelt, krijg je als antwoord terug:

-Je kan jezelf toch nog steeds ontplooien?
-Je kan ze toch niet allemaal over één kam scheren?

Of mijn persoonlijke favoriet:

Verplaats je toch eens in die migranten..!

Behalve PVV/FvD stemmen kan je weinig doen. Of het gelaten accepteren, deze gekte. *honk honk*

Padjepejer | 05-05-19 | 00:54

Mee eens.

marian2???? | 05-05-19 | 03:40
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Epistulae_Morales | 05-05-19 | 00:31 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Ondertussen in Vught,

“Precies op het moment van de twee minuten stilte hoorde ik ineens aan de achterkant van de Fusilladeplaats geschreeuw”, vertelt Stefan uit Vught. "Ik kon het eerst niet goed verstaan, maar later hoorde ik er toch echt Allahoe akbar in.”

Ook burgemeester van Vught Roderick van de Mortel is niet blij met de verstoring van de herdenking. “Het lijkt op een doelbewuste actie. Als het vanuit de gevangenis kwam, ga ik er zeker met de directeur van de PI over in gesprek”
www.omroepbrabant.nl/nieuws/2992872/D...

Jan Leul | 05-05-19 | 00:30

Doden herdenking Ja.
Mijn vrijheid vieren.. Nee.
Nog niet.

Ray69 | 05-05-19 | 00:28 | 1

Weer aan de kosten van de echtscheiding aan het rekenen..?

Shareholder II | 05-05-19 | 02:44

Wat een indrukwekkende column, Feynman. De huidige mondiale omstandigheden met geschiedkundige feiten in rake bewoordingen onder de aandacht gebracht. Vakmanschap.

hoogstetijd | 05-05-19 | 00:09 | 1

Ja helemaal eens vakmanschap van Feynman.

marian2???? | 05-05-19 | 04:00

“610 na Christus de openbaring aan de profeet, 622 beloven 75 moslims trouw aan de profeet en aan de gewapende strijd. 623 blijkt de eerste veldslag een poging tot roofoverval op een handelskaravaan.“
——
Ben ik nou gek of maakt dit van Mohammed een rover?
En als je seks met een meisje van 9 hebt, ben je dan ook niet een...?
Just asking, GS.

Superkwatta | 05-05-19 | 00:05 | 5

@Padjepejer | 05-05-19 | 00:09: Daar hebben deugers weer mooie goedpraat theorieën voor verzonnen. Iets met ja maar meisjes in die landen zijn veel eerder geslachtsrijp, toen was andere tijd enz. enz.

Jan Leul | 05-05-19 | 00:27

@Padjepejer | 05-05-19 | 00:09,

Precies. In Oostenrijk leidde die *feitelijk juiste* constatering tot een veroordeling. In Nederland was Hirsi Ali eerder al eens bijna veroordeeld voor haar *feitelijk juiste* opmerking dat Mohammed "naar onze huidige maatstaven een perverse tiran was". De rechter gaf haar een waarschuwing, vrij geciteerd; een enkel keertje de waarheid spreken mag vanwege je donkere huidskleur, maar een volgende keer pakken we je aan.

Vrijheid van meningsuiting is allang dood. Nadat de linkse kerk sinds eind jaren '70 alle niet-linkse meningen en elke vorm van basale logica had verboden, is nu ook controleerbare feitenkennis verboten.

Dandruff | 05-05-19 | 00:32

Niet vreemd dat de volgers zo zijn,
Een profeet met een waslijst aan crimineel gedrag,roven,verkrachten,moorden en plunderen.
Geen wonder dat ze deze traditie nu nog voortzetten.

Roger-Rabbit | 05-05-19 | 10:29
▼ 2 antwoorden verborgen

Met de import van moslims is ook een hoop antisemitisme geïmporteerd. Dat wordt niet benoemd, in de mainstream. Dat is slecht. Maar het vreemde is dat antisemitisme en de toename ervan op zich wel benoemd wordt. Maar zonder die olifant in de kamer dus. De suggestie die ervanuit gaat is dat het aloude extreem rechts de bron is van dat antisemitisme. Maar dat is marginaal en er zit geen groei in. Althans niet in het antisemitisme van extreem rechts.

Dat gedeeltelijk benoemen door mainstream media en mainstream politici is zeer verwerpelijk. Het is zeer hypocriet. Het lot van de Joden interesseert ze eigenlijk geen moer. De mainstream wil de Joden niet echt beschermen. Anders zou men wel de oorzaak van het antisemitisme benoemen. Men wil vooral politiek correct blijven doen. Dat vindt men belangrijk. Politiek correct: je uitspreken tegen antisemitisme, en moslims is bescherming nemen. Men maakt geen keuze. Men wil de kool en de geit sparen. En de manier die men gebruikt is: heel erg aan de oppervlakte blijven, en wegkijken als men iets niet wil zien.

Wat helemaal verachtelijk is als de autochtone bevolkingen van Nederland en overig West-Europa de schuld krijgen. Of als die suggestie wordt gewekt. Dat is crimineel opportunisme. Jezelf profiel geven over de ruggen van de Joden heen. Jezelf profiel geven ten koste van Nederland en Europa. Frans Timmermans is er 1 van zulke types, door en door corrupt.

Rest In Privacy | 05-05-19 | 00:04

Gisteren herdachten wij die vielen, vandaag vieren wij de vrijheid.
De vrijheid die niet is komen aanwaaien en vanzelfsprekend is.
Een vrijheid die in het geding is en moeten beschermen, waar zovelen voor ons gestorven zijn.
Die vrijheid gaan we niet weggeven, we moeten voor deze vrijheid 75 jaar na de bevrijding blijven strijden.

Brabeaulander | 05-05-19 | 00:01 | 1

Brabeaulander: Welke vrijheid vieren we vandaag?We worden bijna geknecht door moslims hier en dat gaat nog veel erger worden als het aan de VVd/GL/D66 en Pvda ligt. Nee niet vrijheid vandaag ,we proberen te overleven dat is het punt.

roodborstje1 | 05-05-19 | 10:15

We herdenken de verschrikkingen uitgeoefend door de nationaal-socialisten, terwijl we een nieuwe invaserende geweldadige haatdoctrine geen strobreed in de weg durven te leggen. Zwak, laf en hypocriet zijn de termen die me daarbij te binnen schieten.

Superkwatta | 05-05-19 | 00:00 | 1

Die was raak!

vluchtelingallergie | 05-05-19 | 00:05

De dodenherdenking is best goed hoor. Maar als je om 20:13 boodschappen wilt doen en alles dicht is (in fucking Den Haag) dan mag het best een onsje minder zijn (om even de mensen aan te spreken die het SCHANDALIG vinden dat Thuisbezorgd etc nog rondrijden).

We leven in 2019 godsammenogantoe. Morgen heb ik de schoonfamilie over de vloer. En ik moet toch te vreten in huis hebben.

Tis verdomme meer dan 70 jaar geleden en mensen moeten ook werken en geld verdienen. Los daarvan vind ik wel dat je 2 minuten stil moet zijn.

Ik helaas niet dit jaar. Moest zo hard lachen om oude sketches van Tom Green, helemaal de tijd vergeten!

Sorry!

Nacho_Vidal | 04-05-19 | 23:56 | 7

J8j kan tenminste (nog) de keuze maken om je boodschappen te halen in de avond zonder avondklok, uberhaupt eten in huis halen en je alleen druk maken om je eigen ongemak. Ik weet niet helemaal zeker of het verzet zich destijds dit beeld voor ogen had toen men streed voor vrijheid

Mark van Leeuwen | 05-05-19 | 00:32

@Mark van Leeuwen | 05-05-19 | 00:32:

U heeft de '8' ingedrukt terwijl u een 'i' wilde typen.

Ergo, u is dronken.

Maar dat mag, het is tenslotte alweer 5 mei dus er mag weer gefeest worden ;-)

Padjepejer | 05-05-19 | 00:41

Nacho_Vidal | 04-05-19 | 23:56
Is die Indo supermarket op die lange doorgang tegenover CS niet gewoon open?
Richting die... ooow shit. Laat maar.
*blokjes ijstijdsverschil in glas crushen doet*
!

chicago river | 05-05-19 | 02:30
▼ 4 antwoorden verborgen

Mooi stuk weer Feynman
Het verschil tussen '40-'45 en nu is dat de ondergrondse toen gewenst en geëerd werd. Nu wordt het het liefst met wortel en tak uitgeroeid al dan niet gedemoniseerd. Onze 'collectieve' schuld over de joodse uitroeiing betekent nu, ironisch genoeg, dat wij niets meer mogen zeggen, doen of veroordelen waardoor de vervolging van de joodse medemens nu andere vormen aanneemt. MSM kaarten wel aan dat antisemitisme toeneemt maar weigert de oorzaak hiervan te melden. Zijn het u of ik die de afgelopen 15 jaar er voor zorgen dat keppeltjes op de kapstok gelaten worden?

Olleke | 04-05-19 | 23:55 | 4

@BozePaarseMan | 05-05-19 | 00:12,

Juistem.
In documentaires over het nationaalsocialisme wordt altijd vermeld dat de Duitse jeugd van kindsaf aan werd gehersenspoeld; dat ook volwassenen dagelijks werden gehersenspoeld door universiteiten, media en zelfs in de kunsten. Dat elk afwijkend geluid werd gecensureerd. In andere linkse dictaturen zoals van Stalin en Mao was dat overigens niet anders.

En wat zien we nu?
De linkse kerk hersenspoelt kinderen op scholen, universiteiten, in de media, en in de kunsten. Afwijkende geluiden krijgen te maken met lastercampagnes, schijnprocessen, beroepsverboden, intimidatie en erger.

Zo kan het dat het antisemitisch geweld anno 2019 toeneemt, maar dat we de daders niet mogen benoemen. De dodenherdenking is eerder een trap na dan een een oprecht stilstaan bij. En morgen valt er niks te vieren. Ik wed dat menig "bevrijdingsfeest" zal worden opgeleukt met speeches tegen een politicus die al 14 jaar moet onderduiken. Maar de extremisten die actief joden uit hun buurten wegpesten zal niemand durven hekelen.

Dandruff | 05-05-19 | 00:53

@Dandruff | 05-05-19 | 00:53: Het enige wat ik kan zeggen is dat ik hoop dat Nederlanders en Europeanen beter gaan stemmen en nee zeggen tegen nationaalsocialisme. Er is niets sociaal en nationaal aan deze linkse hersenspoelers. Neem alleen al Matthijs van Nieuwkerk die 194.000.000 per jaar nog niet genoeg vindt lol. Kun je elk jaar een huis van kopen van die gast met zijn kut programma DWDD waar wij onze belasting centen aan betalen. Waneer stopt deze idioterie?

marian2???? | 05-05-19 | 04:19

@Dandruff | 05-05-19 | 00:53:
Nie wieder roepen ze steeds. Ondertussen passen de socialisten inderdaad dezelfde Hitleriaanse methode toe als destijds. EU voorop. Ollongren in kielzog etc.

Rheia | 05-05-19 | 08:38
▼ 1 antwoord verborgen

Wie bepaalt wat ik zie bepaalt helemaal niet wat ik denk. Niet voor niets heb ik jaren geleden al de TV de deur uit gedaan en neem ik de media, elke media met een korreltje zout omdat er belangen achter zitten.
Het gelijk van de ander of het gelijk van mij weegt niets omdat de waarheid, wat dat dan ook is vederlicht is.
Herdenken vandaag:
Ik kan me best goed voorstellen dat mensen die ww2 nog meegemaakt hebben hun geliefden of vrienden nog herdenken en daar verdriet over hebben. Voor hen gedenk ik natuurlijk wel.
Voor de rest krijg ik er een beetje wrang gevoel van. Al zal ik het nog duizend maal moeten vertellen, Nederland was tijdens ww2 Duitsland zeer welgezind en de bezetters waren zeer in hun nopjes met die meewerkende Nederlanders. Het verzet was minimaal en slecht georganiseerd. Nederlanders waren of pro Duits, of gewoon afwachtend en lieten het hun tijd wel uitdienen. Dat laatste is overigens niets mis mee want helden liggen op het kerkhof. De mens wil nu eenmaal leven.
Percentueel is binnen Europa Nederland het land geweest waarvan de minste Joodse mensen het overleeft hebben.
En nee dat lag niet aan het bevolkingsregister zoals later wel eens is beweerd maar aan de desinteresse van de meeste Nederlanders.
Nederlanders waren toen wat Nederlanders ook nu zijn, een berekenend volkje wat vooral bezig is met wat het oplevert.
Of met wat de veilige kant is.
Dus we kiezen altijd de kant van de sterkste en dat is niet alleen veilig maar ook nog eens fijn want dat levert centjes op.
Venezuela: Het leek er een paar uurtjes op of dat er echt iets zou gebeuren daar in dat land. Want een pion van Bolton zou een regime change teweegbrengen.
Onze hele pers stond te juichen.
Zoals onze hele pers iedere keer staat te juichen als er weer eens een niet geliefde dictator wordt verdreven. Over de ongelooflijke teringzooi die daarna volgt schrijven ze liever niet meer.
America first... Deutschland uber alles. Zoveel verschil zit er niet tussen.
Nee ik gedenk niet omdat de mens nooit zal veranderen. Het gruwelijke sadisme van de fascist of de communist zit in ieder mens. We zijn gewetenloze roofdieren met een heel klein laagje beschaving.
De enige reden om twee minuten stil te zijn is om ons twee minuten lang te schamen.

Zapata10 | 04-05-19 | 23:55 | 3

Wrang om te beseffen, maar helaas heb je helemaal gelijk. Dat is precies de reden waarom ik verleden maand ontslag heb genomen bij defensie. Voor dit gehersenspoelde linkse gutmensh volk wil ik niet sterven, . Voor die parasiterende importroversbende zal ik never een druppel bloed van mijzelf laten vloeien. Ik ben per direct, officieel, egoïstisch geworden

Ikkejoop | 05-05-19 | 01:31

Helemaal juist, maar ik tweede generatie heeft ook verdomd veel last gehad van die kutoorlog die mijn hele familie heeft uitgemoord. Behalve mijn ma. Dat wordt wel eens vergeten. Er was tot lang na de oorlog totaal geen interesse in joodse overlevenden. Laat staan in de effecten op de kinderen daarvan die na de oorlog zijn geboren. En nu begint het weer van voren af aan. Andere tijd maar hetzelfde liedje. De geschiedenis die de meesten hebben geleerd over de oorlog en de tijd daarna klopt totaal niet. NL was voor tijdens en na de oorlog grotendeels antisemitisch. En nu de linkse politiek ook weer openlijk. Rechts extremisten schaar ik onder dom volk, doe neem ik niet serieus, die haan hooguit als de knechtjes functioneren van de hogere linkse heren. Verder zijn de joden in NL gewoon op waardoor antisemitisme zo en zo een sneu iets is, Dus richten ze zich op Israël, je moet toch wat als antisemiet.

moetnoggekkerworden | 05-05-19 | 03:19

@Ikkejoop | 05-05-19 | 01:31:
Goedzo! Opkomen voor jezelf, je eigen mening en er naar leven. Zouden meer mensen moeten doen.

Rheia | 05-05-19 | 08:37

Vrijheid die wij hebben gekend, vrijheid waar ik aan terug denk, vrijheid om te zijn wie je bent, die vrijheid is weg. Ik heb verleden maand ontslag genomen bij defensie omdat ik dit land niet meer ken. Eens wilde ik mijn leven geven voor dit land, voor mijn kinderen, mijn ouders, mijn buren, mijn geliefde, mijn eigen trots. Ik zag dat als een plicht. Dat vroeger alles beter was, is gelul, maar door links in je strot geduwde tolerantie voor intolerante mensen ben ik spuugzat. Vrouwen die niet meer in vrijheid naar een zwembad kunnen, afgeschilderd worden als nazi omdat je het niet met linkse mensen eens bent, een politicus die 24 uur bewaakt moet worden, friezen die dna af moeten staan terwijl groene menschen die hetzelfde doen een ereplaats krijgen om te demonstreren tijdens koningsdag, de vrijheid om tijdens een referendum je mening te kunnen geven waar ze vervolgens schijt aan hebben, de vrijheid om nog meer te betalen voor klinkklare onzin, vrijheid om hulpverleners aan te vallen, enz. Wat jullie hiervan ook vinden, ik vind dat er geen vrijheid meer is. De helden van vroeger vochten tegen intolerante, kwade, slechte, vrijheidsberovende, verkrachtende en stelende mensen. Mijn gevoel zegt dat hun offer voor niks is geweest. Ik denk dat als al die mensen, die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid, dit niet in hun gedachten hadden.

Ikkejoop | 04-05-19 | 23:54 | 8

@Sjefke7807 | 05-05-19 | 00:47:
De totale minachting over bezwaren over de staat van het land.
Maar dat gaat goedkomen. ;)

Ongeblustekalk | 05-05-19 | 01:12

@Sjefke7807 | 05-05-19 | 00:47: Mensen zien nog niet eens dat we sinds 1990 geo-engeneering hebben, elke dag weer, boven ons hoofd. Dus ik maak me allang niet meer druk of ze de rest wel snappen. Nee dus, want ze zijn echt te dom om te poepen.

OudeNederlander | 05-05-19 | 07:27

@Ikkejoop | 04-05-19 | 23:54
Goedzo! Opkomen voor jezelf, je eigen mening en er naar leven. Zouden meer mensen moeten doen.

Rheia | 05-05-19 | 08:40
▼ 5 antwoorden verborgen

OT/ Oeps, en ineens is "i don't care about cookies en mijn AdBlocker" in Firefox geblokkeerd.
Schijnt een foutje te zijn. OT/

Jan Dribbel | 04-05-19 | 23:54 | 3

@knutsel_ | 05-05-19 | 00:03: Schrikken idd. Bij mij werkt nu alles weer. Ook video download helper had hetzelfde probleem.

Petrus Poortwachter | 05-05-19 | 08:41

Nou bij mij nog niet. Vooral het ontbreken van Roboform is zwaar irritant.

knutsel_ | 05-05-19 | 09:18

Iedere 4 mei is er ergens een minister, burgemeester, wethoudertje die braaf roept "dat het nooit meer mag gebeuren". Ondertussen kunnen joden niet meer met een keppeltje over straat en worden onze vrijheden stukje bij beetje door de islam ingeperkt. De slappe politieke elite laat het allemaal gebeuren. Net als voor 1940. Wie zijn geschiedenis niet kent is gedoemd hem te herhalen.

metdedag | 04-05-19 | 23:53 | 1

De EU heeft het allemaal allang in kaart gebracht. Opgericht voor de veiligheid van de EU om nooit meer in oorlog te zijn. De grootste oorlog hitsers is de huidige EU, we moeten er allemaal massaal uit. EU opheffen deze linkse sociaal nationalistische verraders.

marian2???? | 05-05-19 | 04:41

Vrijheid? Mensen die denken dat ze vrij zijn, en die illusie in stand houden, da's het meer. Goed je midden-klasse baan blijft doen, netjes je belasting betaald en je afvalzak/ juiste kliko netjes aan de straat zet. Dan ben je vrij. Vrij om zelf je vinex tuin in te richten zo je wilt, zelf nog te kiezen waar je heen gaat op vakantie, dat soort dingen.
Ik klaag verder niet, want het wat het moet, en is dan best aangenaam, en ik kan me er best in vinden.
Maar het 'vrijheid' noemen is onderhand gewoon een stap te ver. Er zijn zoveel regeltjes: sociaal, wettelijk, 'zakelijk' of in de 'arbeidsmarkt'. waar je aan moet voldoen om er niet tussenuit te vallen, je zit gewoon in een goed ge- olied systeem hoor, vrijheid is een buzzword, als je het maar vaak genoeg tegen die massa zegt, dan geloven ze het gewoon.
Dus al denk je 'vrijheid' hebt, had elke ongeciviliseerde voorouder aap van je er minstens het 5 voudige van als dat jij nu hebt.

je therapeut | 04-05-19 | 23:47 | 8

@je therapeut | 05-05-19 | 00:48:
15 jaar geleden heb jij dus figuren als panhuis vrij laten rond lopen.
Je moeder zal trots op je zijn.

Ongeblustekalk | 05-05-19 | 00:59

@Ongeblustekalk | 05-05-19 | 00:59:
En wat heb jij allemaal gedaan vooringenomen kwiebus? Het afval wel eens voor iemand opgehaald? Iemand wel eens een pakketje bezorgd tijdens je part-time baan bij PostNL? Of heb je dat niet eens volgehouden? Kom aan? Ben benieuwd? Wat is jouw grootste prestatie ten behoeve van de mesnheid? :)

je therapeut | 05-05-19 | 01:05

@je therapeut | 05-05-19 | 01:05:
Ik heb 1400 mensen behoed van moord in het buitenland. Half enschede behoed van een chloorwolk tijdens de vuurwerkramp en ben nu bezig lieden als nattebever en mark-d-nsb uit te schakelen. En dat gaat lukken ;)
En wat heb jij gedaan voor ons?

Ongeblustekalk | 05-05-19 | 01:17
▼ 5 antwoorden verborgen

Jij had een oom, tijdens WO-I? Hoe oud ben jij, 197?

Ichneumonidae | 04-05-19 | 23:35 | 2

Ja, dat dus.

Stormageddon | 04-05-19 | 23:44

Toch leuk dat je geestelijke bijstand biedt, maar dat kan straks ook in de bedstede tussen het linkse zweet.
Bah!

Ongeblustekalk | 04-05-19 | 23:47

Had ooit een oom, die tijdens de Eerste Wereldoorlog aan de Duitse grens lag als soldaat om het neutrale Nederland te helpen verdedigen. Hij vertelde dat er in zijn compagnie zich een SDAP-er bevond, een vrijdenker, die durfde vragen te stellen, wanneer de dienstdoende sergeant weer eens een onzinnig bevel uitvaardigde. Voor jongens met een braaf christelijke achtergrond was dat een openbaring: zo maar je mond opendoen tegenover een gezagsdrager en te vragen waar deze order goed voor was. Dat fenomeen: een mens die zelfstandig nadenkt, iemand die geen genoegen neemt met de kuddegeest van de zwijgende meerderheid, dat werkt zeer besmettelijk. Vandaag de dag is het niet moeilijk om ook zo'n kuddegeest te ontwaren, waarbij de neuzen gericht worden in één richting. Iedereen wordt geacht zus te denken over 'het klimaat', over 'Trump', over 'Rusland' en zo meer. Netjes meeklappen in het gelid en mondje dicht, wanneer iemand vertelt over het front. Hoe in A'dam en andere grote steden oudere mensen op brute wijze op klaarlichte dag worden overvallen en gemolesteerd. Hoe onwijs het is om een keppeltje te dragen in sommige ongure buurten. Dit front moet worden verzwegen. Gewoon doen alsof die rottigheid en dat gekaffer vanzelf als sneeuw voor de meizon verdwijnt. De SDAP-ers zijn verdwenen. Tegenwoordig wordt er door luiwammessen gelummeld op een wijze waar de rechtgeaarde SDAP-ers van zouden gruwen. Zij noemen zich 'links' maar gedragen zich als een kudde achter-elkaar-aan-lopers. Ze kleven aan het pluche, heulen met Tesla-rijkaards en hebben zich de bourgeoiskunst van het geestloze wegkijken aangeleerd. Mijn opa zou zeggen: "En daar moeten we dan de oorlog mee winnen".

Eeuwig..Op..Vakantie | 04-05-19 | 23:25 | 6

@Eeuwig.. Op.. Vakantie | 04-05-19 | 23:51:
Soort tante uit Marokko

Nacho_Vidal | 04-05-19 | 23:52

@Ichneumonidae | 04-05-19 | 23:52:
Mijn opa zei nog zo tegen Napoleon dat Waterloo een achterlijk gat is is waar niks te beleven is. Maar luisteren, ho maar.

Stormageddon | 04-05-19 | 23:59
▼ 3 antwoorden verborgen

75 jaar na dato gaat zo'n dodenherdenking natuurlijk nergens meer over. Meer dan folklore is het niet - geldt al helemaal voor type's als een Halsema en de uitgestreken bekken van een Willempie en z'n uitgewoonde pampapaard.
Face it.

Ichneumonidae | 04-05-19 | 23:24

Twee minuten stilte, maar niet voor die onbeschoften van Thuisbezorgd!

Slechts twee minuten stilte in acht nemen. RESPECT tonen voor hen die voor onze vrijheid hebben gevochten. En wat doet u?
U scheurt met 50km door de straat om eten te bezorgen, RESPECTLOOS en SCHANDALIG. U weet duidelijk niet wat vrijheid voor betekenis heeft.
U bent een zeer slecht voorbeeld voor de huidige maatschappij.

Geert_regeer | 04-05-19 | 23:21 | 12

Zet ff een slechte refieuw op Facebook. Staat je goed.

Nacho_Vidal | 04-05-19 | 23:53

Misschien liep de bezorger zijn/haar/x digitale horloge niet synchroon met jouw klok. Denk maar eens terug aan de Nederlands-Elftal-voetbalwedstrijden, waarbij je de buren al hoorde juichen, maar dat op je eigen tv het doelpunt nog moest vallen.

Rest In Privacy | 05-05-19 | 00:03

@Geert_regeer | 04-05-19 | 23:46: IQ van een poffertje? Je schat me te hoog in. Maar dankjewel.
Je raakt wel een teer punt. Ik lees niks, ik ben namelijk blind en wat hier getypt wordt, dat doet Ongeblustekalk voor me.
Hij heeft iets menselijks.
En nu maar naar bed, ouwehoer.

Ichneumonidae | 05-05-19 | 00:17
▼ 9 antwoorden verborgen

Even zonder flauwekul.
Ik was echt vanavond bij een herdenking. 1 Half-Molukse meneer gezien.
Iemand anders die (om de term maar even te gebruiken) allochtone mensen gezien heeft? Ook op tv: Blank. Wit zo u wilt. Waarom? Iemand?

Is dit nog nieuws? | 04-05-19 | 23:03 | 34
-weggejorist-
knutsel_ | 05-05-19 | 00:39
-weggejorist-
Ongeblustekalk | 05-05-19 | 00:51

In Apeldoorn heb ik geen personen van buitenlandse afkomst gezien bij de herdenking.

Mr_Pikibelly | 05-05-19 | 10:05
▼ 31 antwoorden verborgen

Scherpzinnig. Stof tot nadenken. Dank.

suscrofa | 04-05-19 | 22:58

Goed inderdaad om eens stil te staan bij de zaken die vandaag de dag onze vrijheid bedreigen. Zoals het genoemde gevecht om de steeds minder vrije kanalen. Dat gedoe rond copyright en fake news gaat namelijk echt niet om de muziek die je onder je kattenvideo zet, of de flauwekul van de antivaxxers. Dat zijn slechts excuses, het gaat erom wat wat je ziet, en wat jij kan laten zien en laten horen. Zoals agent Smith al zei: "What good is a phone call if you're unable to speak?", kan je ook stellen: wat heb je aan vrijheid van meningsuiting als niemand je mag horen? Regelrechte censuur of censorship-by-proxy liggen op de loer.

De laatste variant bestaat uit de groeiende druk op mediabedrijven om fake news (en jihadvideos en whatever) te filteren zodat het niet online komt. Waarbij die bedrijven ook aansprakelijk zijn, en dus liever te veel dan te weinig filteren. Opnieuw zonder fatsoenlijke mogelijkheid tot beroep. Er wordt wel gezegd dat de grote sociale media zelf hun regels mogen stellen en dat ze slechts de boel wat aantrekkelijker voor adverteerders willen maken (zeggen ze zelf ook). Het enge is dat die doelen perfect aansluiten op de wensen van de overheden.

Aan de millennials: vergis je niet. De mogelijkheid om jouw mening de wereld in te slingeren, en met een beetje mazzel ook over de hele wereld te laten horen, is uniek in onze geschiedenis. Dank zij die openheid is de eenzijdigheid of zelfs valsheid van de "kwaliteitsmedia" bloot gelegd. Maar er worden wel steeds meer restricties opgelegd, meer censuur. Dezelfde filters die onze kranten en televisie braaf hielden worden straks ook op het internet toegepast.

Is dat erg? Het internet heeft ons fake news, leugens, scheldpartijen en een hoop bagger gebracht, maar ook een hoop dingen waarvan men niet wil dat jij ze hoort. Wat ome Orwell zei: "Journalism is printing what someone else does not want printed. Everything else is public relations"

Muxje | 04-05-19 | 22:58 | 14

@knutsel_ | 05-05-19 | 00:08:
Jij staat al gratis met je arm omhoog als er een Turk in een mooie audi door jouw straat rijdt.

Ongeblustekalk | 05-05-19 | 00:14
▼ 11 antwoorden verborgen

"Waar vlucht u heen wanneer u tot de gedemoniseerde minderheid behoort?"

Friesland. Laten we van Friesland een ethnostaat maken.

Padjepejer | 04-05-19 | 22:57 | 1

Ik ben voor, alleen houden ze in Friesland niet zo van Hollanders

sarcastro | 05-05-19 | 12:21

Ik vier morgen de vrijheid achter de anti moslim legoblokken.

Babemagnet | 04-05-19 | 22:53 | 1

Zo ver is het gekomen.

de honden blaffen... | 05-05-19 | 02:02

Die Kahn verkocht ooit bouwtekeningen van een atoombom voor een drol. Aan ieder die het maar wilde hebben. Hij werd de held van Pakistan.
Toen het wat te gek werd met zijn bedrijfje hebben ze er een stokje voor gestoken.
Maar toen was het al veel te laat. Fijn gedaan hoor.
We zullen waarschijnlijk nooit te weten komen hoe het gegaan is, daar in Olmela.
www.tubantia.nl/regio/stukken-over-sp...

Oprisp | 04-05-19 | 22:51

@Ofzo2 .... 4 mei .... triest, zo triest.
Feiten herdenken, feiten herhalen --> en feiten die op ons af komen.
Het geluk is dat het momenteel economisch goed gaat in Nederland.
Maar bij de eerstkomende recessie met meer werkloosheid en mensen die beroep doen op een uitkering - dan gaan we zien dat de toestand in Nederland zorgwekkend is.
De plannen van Rutte III met betrekking tot migratie (Marrakesh) en het klimaat (Parijs) zijn onbetaalbaar.
Waarbij je gaat zien dat rijke en werkende Nederlanders dit land zullen ontvluchten omdat landen om ons heen op gebied van klimaat en migratie niet zo extreem zijn.
Wat we overhouden is een grote groep van ambtenaren en mensen die afhankelijk zijn van een uitkering - met toenemende armoede, onvrede en veel spanningen.
Rutte en links Nederland maakt zich zorgen om het klimaat... echter deze dingen zijn meer zorgwekkend en dichterbij dan 1 of 2 graden opwarming.

sociaal_econoom | 04-05-19 | 22:48 | 2

Dan ben ik ook al weg. Nieuw-Zeeland voor mij. Als ik er in mag.

Ofzo2 | 04-05-19 | 23:05

Ach, een paar decennia mag je grote plannen maken en genieten van de lente.
Als je geluk hebt, ontmoet je de liefde van je leven, en anders neem je maar genoegen met een willekeurige bitch met een vagina.
En dan krijg je een kunstgebit en/of kanker.
En mag je hopen dat ze je begrafenis nog net kunnen inplannen op een vrijdagmiddag en dat mensen de moeite nog nemen om te komen.
En daarna draait de aarde nog 50 miljard rondjes om de zon en ben je voor altijd vergeten.

King of the Oneliner | 04-05-19 | 22:48 | 2

Nooit genoegen nemen met minder is mijn heilige overtuiging King.
En dat kunstgebit hoeft ook niet want de implantaten kosten haast niks in Roemenie....

HoerieHarry | 04-05-19 | 22:53

Een verhaal met veel diepgang... jammer dat de lente door Den Haag onnodig van ons wordt afgenomen.
Rutte III en links Nederland zijn met hun plannen van Parijs en Marrakesh dermate extreem --> dat het voor onze kinderen financieel en maatschappelijk heel erg moeilijk gaat worden.
Geen auto... geen aardgas, geen houtkachel in een land met 20 miljoen inwoners.

sociaal_econoom | 04-05-19 | 22:58

Waarom zat er in het Journaal van 8 uur vandaag een item over een syrische kleermaker die het zo geweldig goed doet in Nederland met al zijn kinderen? Het was totaal geen nieuws, had ook in het journaal van gisteren of morgen kunnen zitten. Waarom uitgerekend vandaag? Ik vermoed boos opzet van die kutredactie.

Rest In Privacy | 04-05-19 | 22:42

Keppeltjes op straat kan niet meer in Europa. Wel hoofddoeken en lange gewaden. Waarom?

frisenfruitig | 04-05-19 | 22:29 | 5

Verbied alle religieuze uitingen en je bent er vanaf.
Wil je dat niet dan ga je in een land wonen waar het wel mag.

HoerieHarry | 04-05-19 | 22:36

Juist, heb al vrienden/kennissen gevraagd of ze met een keppeltje rond zouden durven te lopen in de Schilderswijk.
De meesten zeiden nee, eentje zei zelfs dat dat uitdagen was.
Vrijheid heeft zijn beperkingen in sommige delen van Nederland houdt dat op.

snapal | 04-05-19 | 22:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Je hebt nou een programma op de tv waarin de aanwezigheid van god gevoeld wordt.
Daar begint de fout al, alle geloofsmongooltjes denken altijd dat ze gelijk hebben.
Mongolen zijn het, ze willen of kunnen niet begrijpen dat dat afhangt van de plaats van je wiegje.

snapal | 04-05-19 | 22:27

Oorlog wordt het nooit in Nederland.
De AIVD is heel goed in staat om te voorkomen dat moskeeen een munitieopslagplaats worden.

snapal | 04-05-19 | 22:21 | 2

En dat is cynisch bedoeld toch?

Ofzo2 | 04-05-19 | 22:30

Oorlog als bijna 70 jaar geleden bestaat niet meer in Europa. Er komen geen bommenwerpers meer over, er zullen geen tanks over de grens trekken. Er is maar 1 aanstaande oorlog in Nederland. En dat is de oorlog tussen de islam en het westen. De enige bedreiging die er nog rest komt van binnenuit en door inmigratie. De huidige helpers van de vijand zijn de EU (die ze met tien- zo niet honderdduizenden per jaar naar binnen haalt, geheel politiek links ( op Seegers na blijkbaar). En niet te vergeten antifa die conpleet niet snapt dat ze tegen de verkeerde personen optreden en daarmee de nieuwe nsb zijn geworden. Hoe bizar is dat dan?
Dat de NPO heult met de vijand dat kennen we nog wel van vroeger. Zaten ze te zoeken vandaag, met hun camera, bij de dodenherdenking naar een moslima. Laten ze een vrouw, in alle haast, met een haarband zien. Leek er op ofzo. Triest, zo triest.

Ofzo2 | 04-05-19 | 22:20 | 11

Ze zijn al bezig sinds 642 na christus. Ik denk niet dat ze binnenkort ophouden.

Ofzo2 | 04-05-19 | 23:08
-weggejorist-
metdedag | 04-05-19 | 23:58
▼ 8 antwoorden verborgen

Puike analyse @Feynman, hell, een stuk naar mijn hart, waar ook de zieleroerselen en kennis van wijlen "onze" arabist Hans Janssen, in zijn verwerkt, al dan niet onbewust.
.
Precies om alinea 2, om nog preciezer te zijn, het middenstuk van alinea 2, kreeg @miko een -weggejorist-
.
Emotie speelt tegenwoordig een grote rol, veel meer dan vroeger, niet alleen in de politiek, maar ook in het DUIDEN van die politiek. Iedereen is op z'n pik getrapt, of was grabbed by the pussy, om het minste geringste. En gaat dat lopen verkopen op twitter.
.
Naja, een link dan maar, een yt-live-opname van Morrissey. Waarom?
Kwam er door deze video achter wat mij vaak triest kan maken over "mensen", de "mensheid".
Ik werd nooit emotioneel van de protagonist, en zelfs niet van de antagonist. Ook niet van de side-players die het leven lieten, de bijrollen, de stiekeme show-stelers.
.
Wat ik dankzij deze "clip" merkte: ik kan heel goed emotioneel worden van de Toeschouwer. Het zogenaamd onschuldige, nietwetende, wannabe blije personage in the middle, die ogenschijnlijk niets met het hele festijn of het hele drama niks te schaften heeft wat achter zijn/haar blijdschap schuilt.
.
www.youtube.com/watch?v=wQ3GxsTaGE0
Take me out, tonight?, Ja, jij zingt het, en de toehoorder hoort het. En vooral doen ,en je manipulatieve mini-egootje in een ander z'n minder grote ego proppen. En dan je shirtje uittrekken want dat ow ow ow, die heerlijke sweat?
Kom op man, doe normaal, speel die toffe songs, en stel je niet zo aan.
Je publiek kan het niet aan. En DAT is zo triest om te zien.
-"To die by your side, it's such a heavily way to die."./
/
Het zal wel een emo-jankverhaal zelf lijken, maar beter gooi je het op verbazing.
Ja, net zo als op die verbazing die huist in mijn hart op mensen die de mohammedanisering en evt. "plotselinge" plannen van bevolkingsgroepen om dat een halt toe te roepen, gewoon wegwuiven.
.
Maar met wegwuiven ben je er niet, vriend.

chicago river | 04-05-19 | 22:19 | 3

Morrissey is Stormageddon ook idolaat van, misschien dat jullie samen eens iets kunnen gaan drinken.
Uit hetzelfde glas.

Verder staat het nogal idioot om jezelf te boekbespreken, met je Herman Brood imitatie.

Ongeblustekalk | 04-05-19 | 22:41

@chicago river | 04-05-19 | 22:58:
2e viool speel jij na Tel Aviv als je al toestemming hebt om te spelen.

Ongeblustekalk | 04-05-19 | 23:18

Oorlog als bijna 70 jaar geleden bestaat niet meer in Europa. Er komen geen bommenwerpers meer over, er zullen geen tanks over de grens trekken. Er is maar 1 aanstaande oorlog in Nederland. En dat is de oorlog tussen de islam en het westen. De enige bedreiging die er nog rest komt van binnenuit en door inmigratie. De huidige helpers van de vijand zijn de EU (die ze met tien- zo niet honderdduizenden per jaar naar binnen haalt, geheel politiek links ( op Seegers na blijkbaar). En niet te vergeten antifa die conpleet niet snapt dat ze tegen de verkeerde personen optreden en daarmee de nieuwe nsb zijn geworden. Hoe bizar is dat dan?
Dat de NPO heult met de vijand dat kennen we nog wel van vroeger. Zaten ze te zoeken vandaag, met hun camera, bij de dodenherdenking naar een moslima. Laten ze een vrouw, in alle haast, met een haarband zien. Leek er op ofzo. Triest, zo triest.

Ofzo2 | 04-05-19 | 22:19

Madurodam in 't groot.

Ernst Oosters8389 | 04-05-19 | 22:18

Sneeuwvlokjes willen geen kinderen want klimaatsverandering. Terwijl Achmed aan zijn 6e kind bezig is.. Goed bezig links!

Wasbakplasser | 04-05-19 | 22:15

Mijn vader draait zich om in z'n graf. Wat hier gebeurt is een herhaling van zo'n 80 a 90 jaar terug met alleen andere spelers op het toneel in een wat andere context.
Het gaat over geld en macht en aanzien. Macht uit oefenen is de grootste drijfveer op deze planeet de rest is bijzaak.
Gevalletjes van de sterkste/slimste wint (heeft macht).

abeltasman | 04-05-19 | 22:11 | 3

Je bedoelt zeker: "Gevalletjes van de sterkste/slimste/rijkste wint (heeft macht)."?

Rest In Privacy | 04-05-19 | 22:13

Wat dacht je van een paar honderd jaar terug?
Toen was het 100 keer erger dan nu toen kolonieen werden leeggeroofd door landen als de onze....

HoerieHarry | 04-05-19 | 22:16

Je hebt gelijk.. weet je wie (engels bedrijf) geld ving van van elke duitse granaat met bepaalde onsteker die op de engelse troepen op WO1 werd afgeschoten ? ...

tek | 04-05-19 | 22:19

De vrijheid van een land is te meten met keppeltjes.

snapal | 04-05-19 | 22:11

Hoe zwart de zwartkijkers het ook maken, hoeveel adverteerders slecht nieuws ook oplevert: er is nog nooit zo weinig geweld op aarde geweest als nu. Er zijn op de hele wereld geen 2 landen openlijk met elkaar in oorlog en dat is uniek. Maar weer eens: www.youtube.com/watch?v=DwKPFT-RioU&a...

Axelvon | 04-05-19 | 22:08 | 3

@Ofzo2 | 04-05-19 | 22:51: Je moet zelf eerst (goed) naar mijn filmpje kijken voordat het reageert. Gaat over aantallen/orde van grootte. Jouw lijst gaat, wat aantallen betreft, nergens over wanneer je het vergelijkt met het geweld uit de voorbije eeuwen. Maar ja. Zwartkijken is verslavender dan roken.

Axelvon | 04-05-19 | 23:22

.. stilte voor de storm... kent u die uitdrukking?

Peter777 | 05-05-19 | 00:02

Het is erg pijnlijk om te lezen dat veel Joden overwegen om te vertrekken uit Europa.
Speciaal vandaag.
Nou ja, oorlog voeren leidt tot maar niets, blijkt maar weer.

snapal | 04-05-19 | 22:08

ach de gewone man.. als die zich maar niet in de luren laat leggen.. oorlog is business, maar ze hebben hem er wel bij nodig als uitvoerenden en altijd zijn burgers ,maar ook familie en hun kinderen slachtoffers... als ie dat maar eens tussen de oren krijgt...

Doet me altijd denken aan bv. Sting.."The russians love their children too " en Golda Meir : "als de moslims hun kinderen meer lief hebben, dan ze ons haten, dan is het zo over"

tek | 04-05-19 | 22:06 | 7

Sommigen houden zo veel van hun kinderen dat ze martelaar van hun maken door hun op te laten blazen temidden van onschuldige mensen. Keep on dreaming.

Ofzo2 | 04-05-19 | 22:26

@tek | 04-05-19 | 22:16:
Helaas is niet iedereen even slim en doordenkend.
Om het over de beinvloedbaarheid nog maar niet te hebben.

HoerieHarry | 04-05-19 | 22:28
▼ 4 antwoorden verborgen

Goed stuk van Feynmann.
In het bijzonder wil ik dit aanhalen "Het model is steeds hetzelfde. Het zijn de goede tegen de kwaden. Beide partijen uiteraard volledig overtuigd wie tot welke groep hoort. Beide partijen op een dwaalspoor van alfamannetjes die tot het uiterste gaan om aan de macht te blijven, zelfs het ontwijken van vrede. ".

Dat klopt als een bus. 2 jaren geleden had BNN-VARA daar een programma over. Het zou meen ik een dag of 7 duren maar was met 5 dagen al afgebroken omdat het volledig escaleerde. "Dat wordt oorlog". www.bnnvara.nl/datwordtoorlog
Sociale psychologie en gedragswetenschappen in optima forma.

Overigens zijn er wel meer in de sociale psychologie soortgelijke experimenten uitgevoerd. nl.wikipedia.org/wiki/Sociale_psychol...

Eigenlijk zou in het basisonderwijs al sociale psychologie mogen worden onderwezen. Het zou een hoop ellende kunnen schelen.

ProAsfalt | 04-05-19 | 22:06 | 1

Je weet niet wat je zegt. Dan worden onze kinderen nog meer gehersenspoeld door dezelfde deugers waar we nu zo'n last van hebben. Als je het belangrijk vind dat je kinderen weten hoe de wereld werkelijk in elkaar zit, zul je ze zelf moeten onderwijzen.

OudeNederlander | 05-05-19 | 07:56

Een nutteloze Irak oorlog die één persoon uit een klein land wellicht had kunnen voorkomen door niet zonder bewijzen en buiten de VN om van deze Amerikaanse oorlog een internationale oorlog gemaakt had gemaakt door "politieke steun" te verlenen. Dat was te verwachten van jongeren zoals Balkenende die de tweede wereld oorlog niet zelf meegemaakt hebben.

W_F | 04-05-19 | 22:03 | 4

Vlak voor de steun van Nederland was eigenlijk al wel duidelijk dat de bewijzen niet klopten. Amerika (en het VK) wachtte op iets meer politieke steun van een paar extra landen omdat ze het belangrijk vonden dat het ingrijpen internationaal zou zijn. De VN trapte er niet in, zonder de steun van Nederland was de oorlog minimaal een week uitgesteld, wat in die situatie zeker tot afstel had kunnen leiden. Als dank voor het bukken voor de Amerikaanse president krijgen we nu importheffingen op ons staal. Balkenende heeft bovendien de hele democratie uit de rails laten lopen door de reden voor een oorlog 40 jaar tot staatsgeheim te verklaren en dit ook tot zijn aftreden zo te houden. We moeten dus nog even op de waarheid wachten.

W_F | 04-05-19 | 22:31
▼ 1 antwoord verborgen

Het blazoen van de islam is bebloedvlekt en evenzo het blazoen van het christendom. Vandaag verscheen op UNZ review deze rant van Fred Reed www.unz.com/freed/pence-a-christian-po... waarin hij Pompeo en Pence uitmaakt voor "They are amoral Christians. They are cruel Christians. They are evil Christians." O, wat wordt er weer weggekeken, wanneer Bolton-Pompeo-Pence de oorlogsstemming ophitsen onder de mombakkes van het good Christian zijn. De oorlogsstemming die de Eerste Wereldoorlog inleidde, werd kerkelijk geregisseerd aan beide kanten: Voorwaarts, Christen strijders! De oorlogsverklaring van keizer Wilhelm II was opgesteld door destijds wereldberoemde liberale theoloog Adolf von Harnack. De lange tijd sinds 1945 dat Europa zich niet meer stort in oorlog heeft rechtstreeks te maken met de groeiende scepsis ten aanzien van alle ideologieën, religieus en 'seculier'. Op dit moment wankelt het Empire van de VS op zijn sokkel, omdat ook daar gelukkig een grote meerderheid niet meer gelooft dat de VS 'God's own country' is. Konden boeven als Bolton (Mc Cain enz.) tot voor kort tamelijk ongestoord hun gang gaan met het in brand zetten van delen van de wereld, het lijkt nu alsof dit niet meer zo op rolletjes verloopt. Het is van het grootste belang dat de vrome maskerades van de Boltons, Pompeos en Pences van onze tijd tijdig ontmaskerd worden. Vandaag de 25e maal gele vestjes op straat in Frankrijk. Weg met alle grootheidswaan!

Eeuwig..Op..Vakantie | 04-05-19 | 22:02

Verbeterde ons Duitsche koningshuis nog hun record honderd meter wegrennen

Tobi | 04-05-19 | 22:00 | 11
▼ 8 antwoorden verborgen

Het is een goed iets stil te blijven staan bij alle jonge mannen die hun leven hebben gegeven voor ons. Het hele politieke gelul eromheen boeit niet.
Het boeit niet of Halsema de Marokkanen erbij wil betrekken.
Het boeit niet dat ze moeilijk doen over ons volkslied.
Het boeit niet dat er bijna geen veteraan meer leeft omdat de tijd niet stopt.
Die zaken staan los van de eeuwige dankbaarheid die je zou moeten voelen voor hen die een kogel hebben gevangen zodat jij nu met een biertje naar een voetbalwedstrijd kan kijken en in all vrijheid kan zeggen dat je Rutte en Merkel verschrikkelijke mensen vindt.
Dat is waar het om draait. Dankbaar zijn en respect tonen voor hen die het mogelijk hebben gemaakt dat jij in vrijheid en welvaart bent opgegroeid.
Al het andere is bijzaak.

Dirk III | 04-05-19 | 21:59 | 1

Het gaat verder dan met een biertje voor de TV zitten ben ik bang. Hun offer maakt ons erfgenamen van de meest waardevolle erfenis die er is. En iedereen zou bij zichzelf te rade moeten gaan hoe hij/zij met die erfenis omgaat.

luxet | 04-05-19 | 22:02

Ik hoop ten zeerste dat de datum van dodenherdenking over 50 jaar nog steeds 4 mei is... dan hebben we het goedgedaan in Nederland, maar ik heb zo mij twijfels...

tek | 04-05-19 | 21:59 | 1

"Sommigen beweren dat we reeds in een nieuwe (wereld)oorlog zitten, maar dat er mensen zijn, die dat niet willen inzien en liever vasthouden aan het gevoel dat de WOII de laatste keer was dat het er een oorlog was."

Rest In Privacy | 04-05-19 | 22:22

Oorlog betekend voor vele getroffenen veel pijn en leed maar staan we er ook wel eens bij stil dat er mensen zijn die aan oorlog grof veel geld en macht verdienen.
Het belangrijkste wapen in een oorlog zijn niet de bommen en tanks maar de media. Zonder media geen oorlog en dat stemt mij juist angstig met al die westerse anti Rusland propaganda. De grootste oorlog ophitsers zitten in de USA en London want daar zitten die mensen die altijd winnen ongeacht hoeveel mensenleed en verwoestingen. En juist die mensen bezitten niet alleen het geld maar ook de media.(en ze bezitten de westerse regeringen)

NSA | 04-05-19 | 21:58

Ik hoop in dit leven nog een revolutie mee te maken. Toen ik jong was had ik interesse in politiek, was ik bewogen. Niet lang daarna zag ik in hoe zinloos dit was en vooral hoe rot de mensen waren die zich in deze wereld bewogen. Kiezen in de moderne politiek in Europa is als kiezen tussen kanker en aids. Voor nu mijdt ik alles wat met politiek te maken heeft, inclusief stemmen, maar mochten er op enig moment in mijn leven voldoende mensen zijn om die hele verkankerde politieke garde (van links tot rechts) het land uit te jagen zal ik vooraan staan.

bulk | 04-05-19 | 21:57 | 3

Ik sta achter je. Ergens.

Mart6037 | 04-05-19 | 22:02

Rechts is slechts een benaming voor iedereen die er hetzelfde over denkt als u.
Je moet, wil je het zonder revolutie doen ook de politiek in om wat te bereiken.
Het is niet middels een revolutie maar als het ze lukt is het wel revolutionair te noemen de vieze kliek naar huis te sturen en eindelijk Nederland weer eens op te bouwen na minimaal 4 decennia afbraak.
Pim wilde verandering.
Wilders schopt tegen heilige huisjes van links aan.
Baudet doet ook zijn uiterste best van de heersende politiek af te komen.
Gevolg is dus dat ze geframed worden als rechts door media die zelf ook kneiter links is in NL.

Dirk III | 04-05-19 | 22:06

@Dirk III | 04-05-19 | 22:06: De politiek is niet links. De media is niet links. Het zijn instituten in handen van globalisten, waar mensen werken die, afhankelijk gemaakt van dat systeem, graag als useful idiots marsorders uitvoeren.

OudeNederlander | 05-05-19 | 07:23

Nergens bij willen horen, geen partij kiezen en pacifisme. Ik herken het ergens van.

azijnseikerT | 04-05-19 | 21:56

Latijns Amerika bij de herdenking betrekken in de eerste regels. Vakwerk nattebeverT!
Ik mis het correcte denken, het niet links georiënteerd zijn, maar wel die linkse zweem in het denkpatroon.

En mensen onthoudt, socialisten hebben geen mening

Ongeblustekalk | 04-05-19 | 21:55 | 5

Ik ben ook 1 van die nicks

mqdv | 04-05-19 | 22:40

You are legion?

mqdv | 04-05-19 | 22:46
▼ 2 antwoorden verborgen

BOEM! Raak.

"... want ze zijn nog onder ons. Die ‘herdenken’ om te deugen maar veranderen in genadeloze beulen of aasgieren als ze weer de kans krijgen.

Zwezerik | 04-05-19 | 22:06

De zwijgende goeiige meerderheid vindt snel redenen om zich er niet mee te bemoeien. Beklemmend allemaal.

mqdv | 04-05-19 | 22:15

Interessant stukje. Wel vreemd dat hij de moslims hun Jodenhaat niet verwijt.
Daarmee doet hij zelf wat hij anderen verwijt. Wegkijken en laf zijn.

Superkwatta | 05-05-19 | 09:37

"Langzamerhand herdenken we een oorlog die niemand meer heeft meegemaakt om de rest van het jaar actieve oorlogen uit onze beleving weg te drukken."

Nogal to the point.

Ichneumonidae | 04-05-19 | 21:53 | 2

Is dit een zelf-recensie?

Ongeblustekalk | 04-05-19 | 21:56

Zo is het godverdomme.

keestelpro | 04-05-19 | 22:40

“Wat we vandaag herdenken begon met demoniseren van mensen, boekverbrandingen en het beeld dat er maar 1 gedachte goed is.”

Daar moet ik als historicus toch bezwaar tegen maken, of minimaal wat kanttekeningen bij zetten. Wat we vandaag herdenken begon met het eenzijdig schuldig verklaren van 1 volk aan de de verschrikkingen van 4 jaar oorlog, en het eenzijdig wanstaltig hoge herstelbetalingen opleggen aan dat ene volk dat net zo goed slachtoffer was van de absurde game of thrones na de moord op een Oostenrijkse kroonprins in een stadje op de Balkan. Een oorlog die makkelijk voorkomen had kunnen worden als Frankrijk tegen de KuK Oostenrijk-Hongarije en bondgenoot Rusland had gezegd: “weten jullie wat? Knok het lekker uit daar, dat hele Servië interesseert ons helemaal geen reet”. (Maar dan in het Frans). Daar begon het mee.

Stormageddon | 04-05-19 | 21:53 | 14

@Stormageddon | 04-05-19 | 23:11:
Ik ben zelf raadsman, dus kan dat beschouwen. (en rechter wanneer de noodwet actief is) Onzin natuurlijk.
Niet echt een logisch antwoord op wat ik schreef, probeer het nog eens.

Ongeblustekalk | 04-05-19 | 23:31

Goeie genade. Dacht nog even voor het slapen gaan wat tegels lezen.
Is onze "raadsman" weer aan het huishouden.

knutsel_ | 04-05-19 | 23:43
▼ 11 antwoorden verborgen

Iedere dodenherdenking voel ik me ongemakkelijker. Ja, natuurlijk eren we hen die de hoogste prijs voor onze vrijheid hebben gegeven. Maar tegelijkertijd zien we iedere dag opnieuw dat we hun erfenis verkwanselen. Aanschouw de tekenen des tijds. Zolang we accepteren dat met name Joden niet in vrijheid in o.a. de hoofdstad over straat kunnen (met een keppeltje op), heeft herdenken vrij weinig zin. We moeten deze golf van antisemitisme, homofobie enz. stoppen, anders raken we alles kwijt.

Take up our quarrel with the foe:
To you from failing hands we throw
The torch; be yours to hold it high.
If ye break faith with us who die
We shall not sleep, though poppies grow
In Flanders fields.

Ik heb gezegd.

luxet | 04-05-19 | 21:50 | 2

Wat is amen in het Nederlands?

keestelpro | 04-05-19 | 22:39

Oorlog komt meestal door ideologische onrealistische gedachten.
Maakt niet uit waar het over gaat, zolang er maar strijd gevoerd kan worden. En de wapenwedloop van regeringen door kan blijven gaan.
Want zonder oorlog geen wederopbouw.
Zonder oorlog geen wapenhandel
Zonder oorlog geen geile vliegtuigjes

Het leven is zwaar | 04-05-19 | 21:50

"Wat we vandaag herdenken begon met demoniseren van mensen, boekverbrandingen en het beeld dat er maar 1 gedachte goed is."

Nee. Wat we vandaag herdenken begon met het falen van maatschappijen van direct na de 1e wereldoorlog. Zie "Duister Continent" van Mark Mazower. Het wordt tijd de Weimarrepubliek mede als oorzaak te herkennen: Als die haar verantwoordelijkheden had genomen, en als de geallieerden niet zo hard de herstelbetalingen had geeist was er nooit een meerderheid geweest voor de NSDAP.

omanders | 04-05-19 | 21:46 | 4

Die gare Hitler was er helegaar niet geweest zonder luie Fransen.

Ichneumonidae | 04-05-19 | 22:21

@John McClane | 04-05-19 | 21:55: Misschien moet ik het anders onder woorden brengen: De les die uit de 2e wererldoorlog getrokken mag worden is: Verkloot je maatschappij niet met politieke spelletjes.

omanders | 05-05-19 | 07:07

All wars are banker wars.

OudeNederlander | 05-05-19 | 07:24
▼ 1 antwoord verborgen

Ik vind het allemaal maar een hypocriet gedoe!

Rest In Privacy | 04-05-19 | 21:44

De kans om door geweld om het leven te komen neemt al eeuwen lang af. Bij primitieve natuurvolken was die kans ongeveer 30% voor een man. Nu is die vrijwel nihil.

Dat komt door toegenomen urbanisatie, welvaart, sociale structuur, wetenschap en veiligheid. Oorlog zal blijven, maar op steeds kleinere schaal. Tenzij schaarste, overbevolking, migratie en klimaat deze trend gaan keren.

Beste_Landgenoten | 04-05-19 | 21:44 | 7

Hoi Bakito ;)

Ongeblustekalk | 04-05-19 | 22:21

@sjef-van-iekel | 04-05-19 | 21:48:
Ik wil maar zeggen: Die paniek over die 6 moslims die ons zouden overspoelen valt totaal weg tegen alle andere dreigingen. Maar goed, als je er met alle geweld (haha) op wil focusen, be my guest. Ondertussen maakt het verstandige deel van de bevolking (> 80%) zich wel druk over de echte gevaren. Gelukkig maar, denk ik altijd, is de markt voor paniekdenkers een kleine.

Beste_Landgenoten | 04-05-19 | 22:25

Ppl don't change that much. Honderden miljoenen in de vorige eeuw. Een eeuw waarop we in de 21e eeuw terug zullen kijken als een vreedzame periode. Maak je zelf maar niks wijs.

Wat je zegt in je laatste zin is al meer dan voldoende. Dat gaat namelijk gebeuren.

Ichneumonidae | 04-05-19 | 22:26
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat een negatief doom verhaal.
De meeste oorlogen tegenwoordig komen voort uit het feit dat Moslims andere Moslims haten, Moslims die Joden haten en Joden die Moslims haten.
Daarnaast zijn er nog wat dictaturen waar het wat rommelt.
Reken er echt maar niet op dat er binnenkort een derde wereldoorlog uitbreekt.
Vrijwel alle ellende wereldwijd komt door het "zogenaamde'' geloof.

HoerieHarry | 04-05-19 | 21:43

als je maar een dag per jaar aan de slachtoffers of aan de waanzin van oorlog denkt omdat er dan gedoe rond is, dan heeft dit geen enkele zin, want dan is er eigenlijk geen betrokkenheid. heb het altijd vreemd gevonden dat die herdenking er is.

Zyprexa20mg | 04-05-19 | 21:42 | 1

ga eens een dagje (gratis)| mee naar Auschwitz, denk dat je het dan wel kan begrijpen.

lovekila | 05-05-19 | 08:58

Het nieuws rapporteert elke dag honderden doden wereldwijd.
Elke. Dag. Weer. In Venezuela, Zuid Afrika, Congo, Israël etc etc
Face it: de wereld is in oorlog.
Vrijheid is wensdenken.
Hier hoor je niemand over: 'kiss' de boer! Genocide in 2019 op ONS!
www.youtube.com/watch?v=OtvmEC5EUys

keestelpro | 04-05-19 | 21:34 | 3

Nog geen genocide op Afrikaners maar het is wel 1939 in Zuid-Afrika. Als je de commentaren leest onder politieke video's, kill the boer zus en kill the boer zo. Volgende week zijn daar verkiezingen. Wint het ANC weer, dan gaat de regering met geweld land onteigenen á la Zimbabwe. Nou zijn Afrikaners niet weerloos en goed bewapend, dus wat er volgt laat zich raden. GeenStijl mag er best een artikel aan wijden. Het is tenslotte toch verre familie van ons.

vansuyle.com | 04-05-19 | 22:02

Het 1e wat ik dacht

BrokenTipi | 05-05-19 | 10:39

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen