achtergrond

Geenstijl

Klimaatgekkies goed geregisseerd door NOS

Toch nog vragen binnen gekomen over de grachtenduikers van Extinction Rebellion tijdens Koningsdag, en de rol van de regie daarin

Normaal gesproken kom je niet binnen een straal van 200 meter in de buurt van leden van het Koninklijk Huis als je een politieke protestactie probeert te voeren (laat staan als die actie zich tegen de monarchie richt, zoals in Het is 2013). Maar voor de klimaathysterici van Extinction Rebellion werd een ruimhartige uitzondering gemaakt, zoals in de beelden hierboven is te zien. Het klimaatprotest was aangekondigd en is duidelijk ook met de Hermelijnen Heren van de Staatsomroep afgestemd, wat vooral duidelijk wordt uit het feit dat er keurig doorgefilmd wordt totdat die zwemprutsers eindelijk hun spandoek uit de knoop hadden.

Beetje zwemmen allemaal best hoor. Maar toch raar dat een dag die altijd ostentatief uit a-politiek spijkerpoepen, meningenneutraal pleepotwerpen en volksdansen volgens lokaal gebruik wordt gevierd, nu ineens wel kan worden opgeluisterd ontluisterd door een politiek statement. Temeer omdat de uitroeirebellen een dag eerder nog een illegale wegblokkade hebben opgeworpen in Amsterdam. Er is voor minder een stapel taakstraffen uitgedeeld & wangslijm afgenomen, zeg maar. Derhalve en terecht dat Kamerlid Bosma toch ff een lijstje Kamervragen indient Kafka Ollongren, de adellijke vriendin van Bea en toevallig ook verantwoordelijk voor koningshuiskwesties. Want het is toch lastig vol te houden dat de NOS geen agenda heeft, als je de klimaatagenda van een paar panikerende pipo's zo krijgt gepresenteerd opgedrongen.

Klimaatpijn

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.