Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Klimaatgekkies goed geregisseerd door NOS

Toch nog vragen binnen gekomen over de grachtenduikers van Extinction Rebellion tijdens Koningsdag, en de rol van de regie daarin

Normaal gesproken kom je niet binnen een straal van 200 meter in de buurt van leden van het Koninklijk Huis als je een politieke protestactie probeert te voeren (laat staan als die actie zich tegen de monarchie richt, zoals in Het is 2013). Maar voor de klimaathysterici van Extinction Rebellion werd een ruimhartige uitzondering gemaakt, zoals in de beelden hierboven is te zien. Het klimaatprotest was aangekondigd en is duidelijk ook met de Hermelijnen Heren van de Staatsomroep afgestemd, wat vooral duidelijk wordt uit het feit dat er keurig doorgefilmd wordt totdat die zwemprutsers eindelijk hun spandoek uit de knoop hadden.

Beetje zwemmen allemaal best hoor. Maar toch raar dat een dag die altijd ostentatief uit a-politiek spijkerpoepen, meningenneutraal pleepotwerpen en volksdansen volgens lokaal gebruik wordt gevierd, nu ineens wel kan worden opgeluisterd ontluisterd door een politiek statement. Temeer omdat de uitroeirebellen een dag eerder nog een illegale wegblokkade hebben opgeworpen in Amsterdam. Er is voor minder een stapel taakstraffen uitgedeeld & wangslijm afgenomen, zeg maar. Derhalve en terecht dat Kamerlid Bosma toch ff een lijstje Kamervragen indient Kafka Ollongren, de adellijke vriendin van Bea en toevallig ook verantwoordelijk voor koningshuiskwesties. Want het is toch lastig vol te houden dat de NOS geen agenda heeft, als je de klimaatagenda van een paar panikerende pipo's zo krijgt gepresenteerd opgedrongen.

Social

Klimaatpijn

Social

Reaguursels

Inloggen

Het is niet alleen een politiek-ideologisch standpunt dat hier door de NPO in beeld wordt gebracht. Zij doet dit ook nog eens uitgebreid en van te voren allemaal gepland.
Is dat niet gewoon sluikreclame? Niet voor een commercieel product, maar voor een politiek standpunt.

De NPO is overigens zo dom om het gegeven dat het hier om weldoordachte propaganda gaat, open en bloot te laten zien:
de commentator (Maartje van Wegen?) weet namelijk op het moment dat de zwemvestjes te water gaan, live(!) precies te vertellen waar het allemaal om gaat, wie er achter zitten en welke boodschap er getracht wordt over te brengen.
Het is dus allemaal ruim van te voren gepland, in goed overleg met NPO. Zo niet geregisseerd. Dus niks spontane actie die 'toevallig' in beeld wordt gebracht.

Ben benieuwd of volgend jaar soortgelijke politieke acties net zo ruimhartig zendtijd van de NPO toebedeeld krijgen?
Bijvoorbeeld een pro-zwarte Piet actie. Of een 'grenzen dicht' actie. Of een demonstratie om de gevaren van de islam onder de aandacht te brengen?

michelpen | 29-04-19 | 12:49

Natuurlijk heeft de NOS een agenda, en zelfs niet eens een verborgene. Voor iedere kijker die geen poep in de ogen heeft, is dat duidelijk. Punt 1 is bestrijding van het populisme in al zijn vormen. Zo was het item over Brazilië, waarbij politieagenten op Braziliaanse scholen de orde bewaren, waar des morgen de nationale vlag wordt gehesen en het volkslied wordt gezongen, bedoeld om Bolsonaro en zijn eventuele Hollandse bewonderaars in de zeik te zetten. Overigens geeft familie van me les op een VMBO en die zouden dolgraag één of meer politieagenten op school hebben, maar dit terzijde en dáár zal de NOS het nooit over hebben. Het verdacht maken van rechtse kandidaten bij verkiezingen is zo normaal, dat het bijna niet meer opvalt. Hoort u overigens nog iets over de verblijfskostenvergoeding van Dion Graus; in ieder geval is de twijfel gezaaid. Tweede punt is het bevorderen van de klimaatdoelstellingen van Groen-Links c.s. Vanmorgen weer: de lease-maatschappijen zetten meer electrische auto's om dan benzine-/diesels. Weinigen van ons hebben daar echt mee te maken; dus wederom klimaat-partijdig nepnieuws. De NOS vindt echter dat dit hoort bij haar "maatschappelijke verantwoordelijkheid" . FOUT: goed en onpartijdig nieuws brengen, zonder het voortdurend op te mengen met propaganda en hele- en halve onwaarheden. DAT is de enige maatschappelijke verantwoordelijkheid van de NOS.

oliebolletje123 | 29-04-19 | 11:14

Het thema deze Koningsdag was "duurzaamheid". Kan het woord inmiddels niet meer horen. Kots kots braak braak.Verder een volslagen debiele regiokwis - de verveling droop af van de gezichten van de koninklijke bezoekers - plus een loeiende operazangeres die door de duffe liedjes heen brulde. Gemiddelde leeftijd bezoekers: 85. De pislucht walmde zo door de Tenaladies de huiskamer in. Maxima droeg een lelijke broek. De prinsesjes waren wel schattig. Prinses Petra had haar haren nog eens extra geblondeerd voor deze dag. De weinige aanwezige hoofddoekjes en 'mensen van kleur' overal prominent in beeld want deze koning is van ons allemaal. Tot zover deze royaltywatch van Toos Bevergeil. Wat Dionne Stax kan, kan ik beter. Alles.

Toos Bevergeil | 29-04-19 | 10:18 | 1

@Toos Bevergeil: "De weinige aanwezige hoofddoekjes en 'mensen van kleur": de meesten hebben niks met het koningshuis; dat de NOS anders suggereert, past bij de leugenfabriek die de NOS nu éénmaal is en het zou zelfs kunnen dat de NOS deze personen huurt bij een modellenbureau. Heel Amersfoort een soort Potëmkin-dorp .
Recente enquête: hoe jonger de generatie, des te minder gehecht aan het koningshuis. M.i. wordt dat voornamelijk veroorzaakt door oververtegenwoordiging van allochtonen bij deze jongere generaties.

oliebolletje123 | 29-04-19 | 11:25

<Leve de republiek

Nonik Neem | 29-04-19 | 09:39

Naar de NOS kijken vind ik op zich al een uitdaging, laat staan als ze verslag doen van zoiets inmiddels volslagen debiels als "koning-dag".

Dat ze die sliert nutteloze prinsjes, prinsesjes en zelfs een heuse 'koning' en een 'koningin' hijgerig en oh zo gretig onderdanig in beeld brengen, en hoe het gepeupel dan half- of geheel bezopen naar ze staat te schreeuwen, en god weet waarom.

Alsof ze uit Barabas' zijn teletijdmachine geflitst komen die terug is gezet op 1968.

De spandoeken en de borden roepen niet meer 'kernenergie NEE' maar nu weer 'klimaatverandering is massamoord'. Had je toen niet moeten roepen dat kernenergie een kudtidee is. Het moet gvd toch érgens vandaan komen nietwaar. Maar ja het zal de koning en zijn immer uitdijende, peperdure gevolg verder een worst zijn. Zolang ze zich maar niet druk maken om hém en zijn giga-familie van met de gouden lepel grootgebrachte grootverbruikers.

Hij rijd gewoon zijn Audi, vliegt zijn vliegtuigen en vaart zijn jachten, woont in zijn paleizen en vreet wat hem betreft drie keer per dag tournedos. Daar gaat geen spandoek tegen helpen. Het is natuurlijk ook voor álles de schreeuwende, halfbezopen burger die braafjes staat te juichen, die de rekening gaat betalen.

Dutchbeaurouge | 29-04-19 | 08:54 | 1

Dutchbeaurouge: als ik de kans had en mijn portemonnaie en mijn gezondheid het toeliet, zou ik ook drie keer per dag tournedos eten. Helaas, helaas, blijft het bij boterhammen met pindakaas.

oliebolletje123 | 29-04-19 | 11:29

De klimaatgekkies willen dat we zo snel mogelijk stoppen met het gebruik van aardgas.
Terwijl Duitsland en België wel het schone aardgas blijven gebruiken --> gaan wij in NL zien dat de klimaat- en milieugroepen steeds feller en agressiever worden... met hun eis dat wij moeten stoppen met aardgas.
Dit komt mede doordat de (linkse) NOS en leraren op school niet eerlijk zijn in de berichtgeving omtrent Duitsland en België... er komen alleen maar personen op TV die zeggen dat we moeten stoppen.

Het is goed dat Thierry Baudet hier iets over zegt en ons wijst op het feit dat we als enig land in Europa stoppen met aardgas hetgeen ons ongelooflijk veel geld gaat kosten - met weinig of geen effect op het klimaat.

sociaal_econoom | 29-04-19 | 06:11

De NOS moest ook al zo veel mogelijk negors in beeld brengen.. vink... ook gelukt.

BozePaarseMan | 29-04-19 | 00:46

Deze klimaatdrammersplompspringactie is in scene gezet.
Amersfoort aan zee, mooi man! Net als ’n paar (honderd) eeuwen terug dus.

Als ik met een van m’n schatjes over de Veluwe struin dan leg ik ook uit dat het heuvellandschap door een dikke ijslaag is gevormd, de keien her en der (dus ook die van Amersfoort) zaten in het ijs vast en hebben een boreale afkomst. Helaas voor deze klimaat-hippies waren er toen nog geen mensen. Resumé: de enige constante op deze Wereld is verandering.

Veluwse-Eikel | 28-04-19 | 23:30 | 1

Die mensen komen er pas als de voorwaarden geschapen zijn. Zo ging dat, gaat dat en zal het gaan totdat de laatste mens de aarde verlaten zal hebben, op weg naar zijn volgende, volmaakte bestemming. Bedankt Schepper.

SlimmeBelg | 29-04-19 | 10:00

Die princes ziet er wel deftig uit, leuk dat ze meeloopt.

Verder weinig aan, mensen dobberen in het water. Erg ludiek zag het er in ieder geval niet uit.

Gijsbert | 28-04-19 | 22:57

Goed dat er beelden zijn gemaakt door de NOS.... het Openbaar Ministerie kan nu van deze Klimaatgekkies DNA opeisen --> hetzelfde wat ze bij de Blokkeerfriezen hebben gedaan.

sociaal_econoom | 28-04-19 | 22:24

Vroeger had ik vrienden.
Tegenwoordig spreken ze al over “ klimaat neutraal” drinken in de kroeg..., proest!
Deze Hetze mag van mij wel eens bij de kern worden aan gepakt.
Toe dan. Graag dit akkoord snoei hard invoeren en dan weet de dummy weer waar hij staat.

Datgingniegoed | 28-04-19 | 22:20

In Duitsland en België blijven ze wel het schone aardgas gebruiken.
In Frankrijk heb je de gele hesjes.
Wij hebben hier klimaatgekkies en de milieubeweging die ons gaan dwingen om te stoppen met aardgas.
Ze krijgen steun en bijval van de NOS.

sociaal_econoom | 28-04-19 | 22:18

Zou de majesteitfamilie geen last hebben van een zwaaiarm na een zwaaidag?

Kijkeensaan | 28-04-19 | 22:04

Spuugziek wordt ik van dit geneuzel, maak ok , wie dat vraagt zal het voelen.
Wil je actie dan kan je het krijgen , recht in je naieve smoel werk.
Kom maar op , Gooi de door alle fossiele brandstof aangedreven industrieen maar plat dan.
Ik verzeker u , “ the shit hits te fan!” Toe dan!
Hey preppers, Heads up! Blik in ,nu het nog kan want deze gekkies denken de wijsheid in pacht te hebben. De enige manier wat nu nog kan helpen is een “ reality check” .
Gooi alles “ energie voorziening” maar eens plat en laat het volk maar eens terug naar de middel eeuwen gaan. Dit ,in schil contrast met het 0.00007 graden doelstelling wat ze voor ogen hebben. Deugt dit plan wel ? of laten wij ons een derde oor aan naaien?
Ikweet het antwoord.

Datgingniegoed | 28-04-19 | 21:48 | 1

Knaken transfer zo als m nog nooit gezien hebben.

rattenvanger XL | 28-04-19 | 23:07

Nu op NPO1: De Klas. Mijn vrouw had dit aanstaan. Heb het 2 minuten aangehoord. Geen beeld erbij. Heb haar gevraagd het af te zetten anders haal ik de stroom eraf. Die tyfus NPO met dat klimaat gedram. NPR. Dan weet je het wel.

Fi-Bu-Bla | 28-04-19 | 21:34 | 2

Ik werd destijds al niet goed van de dictatoriale toonzetting van deze betweters en ben al zo'n 30 jaar geleden overgestapt naar BBC, ARD, BRT. Tegenwoordig lijkt alleen die Russische zender nog objectieve informatie te verstrekken. Misschien uit voormalige rancune, maar het is wel een feit. Ik heb trouwens weinig behoefte meer aan nieuws. GS geeft voldoende tegenwicht aan al die media meelopers.

SlimmeBelg | 29-04-19 | 10:12

Amersfoort aan zee zou prima zijn. Zijn we van een hoop probleemgebieden af.

watazooi | 28-04-19 | 21:29 | 2

Top, de opwarming van de aarde kan mij maar niet snel genoeg gaan.

Mo het varken | 28-04-19 | 21:55

Dan dobberen ze wel door naar Amersfoort.

Rest In Privacy | 28-04-19 | 22:43

Erg grappig om te protesteren voor zoiets en dan dat het koningshuis er dan is. De familie met de grootste private ecologische voetafdruk. En verder een rare gang van zaken. Met je gele hesje had je een lange lat in je nek gekregen, zekerweten.

sjef-van-iekel | 28-04-19 | 20:17


Destijds deed de Club van Rome ook waanzinnige voorspellingen over wereldwijde schaarste.

Ook toen ontstond er paniek in linkse kringen en werden er rigoureuze maatregelen genomen die veel schade hebben toegebracht aan onze economie.
Niets van de doemscenario's daarvan is uitgekomen.

Bolhoed | 28-04-19 | 20:15 | 1

Lees 1968. Ramp en tegenspoed. Niets werkt zo goed als angst aanjagen. En zeker niet in een Schepper geloven die het beste met u voor heeft. Alles is toeval. Oerknal ha ha. Hoogstens knalletjes. En toeval bestaat niet. Althans, zeker niet in essentiële zaken.

SlimmeBelg | 29-04-19 | 10:06

Laat de mensen van Rebellion vooral doorgaan met stompzinnig acties, alleen maar goed voor Gvd. Koning vond dit een zeer slecht onderdeel van dit feest, dat was aan zijn houding te zien

jaap932057795966 | 28-04-19 | 20:08

Compleet geregisseerd zoals ook de rest van die shit.
Bij deze bewaking verwachtte ik Greet te zien opduiken
maar het water was te koud.

Ernst Oosters8389 | 28-04-19 | 20:04

WTF draagt die 1e beveiliger voor koffer/tas op 1:35m ? sniper / wapen tas?

TilburgDeGekste | 28-04-19 | 20:03 | 3

@tsjajaja | 28-04-19 | 20:07: Het is te hopen ze er dan stuk of 5 of 7 hebben anders vallen er een paar af. Thanks voor je antwoord.

TilburgDeGekste | 28-04-19 | 20:16

Alles was georkestreerd, van de eerste tot de laatste seconde. Het ontging me niet dat de koning enorm gespannen was. Je zult maar met je hele familie, dus alles wat je liefhebt, ruim twee uur lang als schietschijven door een stad moeten trekken van een gedegenereerd land zonder handhaving. Een leger aan mensen is maanden bezig om de mensen te screenen die langs de route wonen. Wie is er verhuisd en wie is er voor in de plaats teruggekomen, hebben we ambulances standby en voldoende bloed van de juiste bloedgroepen. Wie schermt wie af en hoe hoog moeten de helicopters hangen zonder het feestgedruis te verstoren? Blijf in beweging koninklijke familie, van links naar rechts, vorm geen stilstaand doel, sorry, het is niet anders..
Behalve in de safe-spots dan, die zijn veilig!
Wie vindt er twee lieve moslimmeisjes langs de route en wie interviewt ze.
'De schone schijn', daar gaat het om. De illusie scheppen dat we onze spontaniteit en onbevangenheid niet hebben verloren. Nee, de 'zenuw-tic' van de koning is me niet ontgaan, hij realiseert zich als geen ander dat dit zijn zwaarste dag van het jaar is. Trouwens, die burgemeester zal zijn incontinentiebroekje ook wel uitgewrongen hebben na de voorstelling. Hulde aan Maxima, wat een lieve godin is dat toch!

bolletje kaas. | 28-04-19 | 19:57 | 1

Maxima is een Argentijnse golddigger. Zij had in Argentinië een knappe macho polospeler aan de haak kunnen slaan maar koos voor onze obese kroonprins.

Fontanarossa | 29-04-19 | 07:46

Protesteren moet je, als je tenminste Links bent, zoveel mogelijk doen bij onschuldige kinderen zodat die een flink trauma oplopen.

Patatter | 28-04-19 | 19:50

Dat fokking gedram over VAN ALLES.... ik wordt echt he-le-maal CRAZY van die lui. Ga aan t werk, ga je eigen leven lijden, geniet van mooie dingen in 't leven ofzo... doe iets... maar HOU JE KOP DICHT!.
Djeezus!
Je verzuipt hier niet in water... je verzuipt hier in weelde.

SoepKip | 28-04-19 | 19:13 | 2

Ga je eigen leven LIJDEN. LOL !!!

aamert | 28-04-19 | 19:16

Als jij in weelde leeft deel dat dan eens ff met ons! Egoist!

Overrijp | 28-04-19 | 21:19

Thierry heeft gewoon gelijk. Wij worden geïndoctrineerd door de klimafaat-media.

ProAsfalt | 28-04-19 | 19:10

Gelukkig is de verjaardag van Koning Willem zonder al teveel gekkigheid verlopen en , afgezien van het weer, een mooi feestje geworden.
Op 1.31 min in het filmpje loopt een meneer met een wel heel lang akte tasje. Ik durf te wedden dat daar geen keyboard of gitaartje in zit.

Datgingniegoed | 28-04-19 | 19:07 | 4

@EEnzame SchizofrEEN | 28-04-19 | 19:28:
Ok, Dank je dat wist ik niet.

Datgingniegoed | 28-04-19 | 19:37

Ah... dat is waarschijnlijk een waxinelichtjeschild .

Koning BongoBongo | 28-04-19 | 20:05

Daar zit een kogelvrij scherm in. Dat kan uitklappen en dan voor het doelwit gehouden worden.

sjef-van-iekel | 28-04-19 | 20:07
▼ 1 antwoord verborgen

Vroeger begon men een oorlog om de aandacht van de binnenlandse problemen af te leiden. Nu begint men over het klimaat.

dr Rechts | 28-04-19 | 19:07 | 1

Yep, het klimaat-industrieel-complex heeft de rol van het oude militair-industrieel-complex overgenomen.
Grote Ronkende Doelen, waartegen iedere weerstand gelijk staat aan staatsgevaarlijk gedrag. Oncontroleerbare geldstromen door de handen van de klimaat-apen. Staatsmacht grijpt in. Democratie kan ook voor deze doelen nog wel eens (tijdelijk) buiten werking gesteld worden.

Jan Passant mk2 | 28-04-19 | 19:17

Ludieke tegenactie: verwarming op 20 en ramen openzetten want "laat het Klimaat niet in de kou staan". Pleur filmpje op YouTube. Vraag er subsidie voor aan als zijnde kunstproject.

dr Rechts | 28-04-19 | 18:57 | 1

Conformeren inderdaad

CododerDritte | 29-04-19 | 09:36

.. maar goed, wat een Rare Revolutie.

De gebruikelijke verdachten van extreemlinks/krakersbeweging/AFA nu in de rol van klimaat-aap, samen met de gevestigde media; de EU; het globalisme; de multinationals; de gevestigde partijen.
Samen solidair in den strijd tegen de gewone burgers en het midden- en kleinbedrijf (mkb), die immers met meer zijn, zoals het nieuwe fascisme reeds opmerkte.

Jan Passant mk2 | 28-04-19 | 18:54 | 1

Ja Jan, zorgwekkende toestanden. Als je maar hard genoeg schreeuwt en recalcitrant gedrag vertoond kom je in de picture. Dit volk is niet erg georganiseerd en naar mijn inziens van uit VN / EU gesponsored.
Voordat we dit imbiciele klimaat akkoord er door drukken lijkt het mij duidelijk dat de tegen partij, Dat is 9 van de 10 keer werkend volk, hun werk LANDLIJK voor een bepaalde tijd stil leggen. Eerst kortstondig een 5 minuten , En als er niet geluisterd wordt gaan de stakingen langer duren. Ik voorspel je , de chaos is niet meer te overzien.
Als we Nederland dan toch willen slopen kom ik mee helpen want ik kan dat veeeel beter.

Datgingniegoed | 28-04-19 | 19:32

LOL, bij de tweet van het gekozen lid van de tweede kamer Dhr. Bosma zijn de vragen als verdacht bestempeld door twitter : This media may contain sensitive material. Learn more.
Weet je dit wel zeker jongen, de Kamervragen van een PVV'er bekijken? We leven in een tijd waar democratie al met refugee porn wordt verward.

Blauwpetje | 28-04-19 | 18:40 | 2

Twitter misstaat den vierkante snor ook zeker niet

Jan Passant mk2 | 28-04-19 | 19:20

Martin Bosma? Is dat niet de man die het beestje bij zijn naam noemt, Of de gene die onze Democratie ten twijfel stelde? Hij die Trolleorlewongren de maat nam? Die kerel die achter de coulissen al jaren lang heel goed werkt leverd? Is dat niet die professionele volksvertegenwoordiger?
Ooohh hij... jaha pas maar op!

Datgingniegoed | 28-04-19 | 19:56

Lees dat de traditionele Oranjeverenigingen bij bosjes omvallen wegens gebrek aan aanwas. Die leegwordende plek wordt opgevuld door de burgerlijke gemeente en de NOS. Vanuit A'dam ging een bus de Afsluitdijk op richting de Blokkeerfriezen en nu ging er zo'n tentakel richting Amersfoort. Stem FvD, stem voor de ontmanteling van de NPO!

Eeuwig..Op..Vakantie | 28-04-19 | 18:37 | 1

Eeuwig.. Op.. Vakantie | 28-04-19 | 18:37 Stem fvd voor het behoud van wat de boven ons gestelden al eeuwen lang drijft: www.historischnieuwsblad.nl/nl/artike... Een stem voor de fvd is een stem voor de bourgeoisie. C'est une charme tres discréte. Gewoon de elite een fris poepie laten ruiken. Chopin heeft het in goddelijke lavendeltonen vervat: www.youtube.com/watch?v=gZo3cUtZNG4

In dat kader: persoonlijk associeer ik het fascisme ook eerder met de afgrijselijke architectuur dan de holocaust. Wel zo zonde van al dat heerlijke beton. www.youtube.com/watch?v=nGkISdKvnMw

Rest In Privacy | 28-04-19 | 19:24

Inmiddels ben ik 52, {vrijdag, felicitatisch mogen maar hoeft niet}

Ik heb altijd gedacht dat Nederland een positieve uitzondering was op de wereldwijde corruptie, bedrog en leugens.

Helaas, na 52 jaar moet ik bekennen dat Nederland en de huidige politiek niets meer is dan list en bedrog

Het ergste is, dit list en bedrog is voor eigen geluk.

Je zou toch verwachten dat het wat beter verborgen of gecamoufleerd zou worden.

iedereen is bijna dagelijks verbaasd over de wantoestanden, waar dan ook
misbruik van uwv gelden, rifknapen die complete wijken ontregelen, drugs en daar mee weg komen

asielzoekers die hier werkelijk niets te zoeken hebben, krijgen werkelijk alles aangerijkt om ze zoet te houden.

het geld vliegt naar buiten, maar komt dat geld ook terrecht waar het wenselijk is?

Het is niet raar dat werkelijk iedereen misbruik begint te maken van elke situatie

de overheid laat namelijk zien dat wat je ook doet, hoe slecht het ook is, je komt ermee weg

dodelijke situatie

Meesteres Belgie | 28-04-19 | 18:34 | 4

in een stormtijd ben ik geen meesteres Belgie, maar ben het hardgrondig met jullie beiden eens.

am*dam | 28-04-19 | 19:01

@am*dam | 28-04-19 | 19:01: buiten stormtijd, gaat u mij vertellen dat u dan mij bent? uit uw nickname mag ik afleiden dat er sprake is van een woonsituatie in Amsterdam en/of uiterste sympatie voor deze stad.
Prettig dat u zulk geluid laat horen, het is nu zelfs zo erg geworden dat de dames uit het redlight district gezamelijk hebben afgesproken dat elk verdiende euro naar het stadsbestuur gaat om elk millieu, asiel import en vooral de vernerdingen van deze groep.wens u veel succes
mag ik u vragen om ons, beetje kritsche reageersters te blijven informeren?

Meesteres Belgie | 28-04-19 | 19:57

Meesteres, gefeliciteerd XXXXXXXXXXXXXXXXXX……..
o, ja ….helemaal met u eens, Nederland is een bananenrepubliek aan het worden.

tsjajaja | 28-04-19 | 20:18
▼ 1 antwoord verborgen

Deze "spontane" actie is zo ontzettend georganiseerd. Ze moesten zelfs allemaal zwemvesten dragen. Anders wilde de verzekering van de Groene Khmer het niet dekken. En zelfs alle fietsen waren uit het water gehaald zodat ze veilig konden springen. Alleen jammer dat al die dagjesmensen er bij gingen staan anders hadden ze die spandoek wel in een keer goed kunnen uitvouwen.

Osdorpertje | 28-04-19 | 18:31

Het NOS/NPO helpt zodoende het fascisme, bij de klimaat onderhandelingen worden telkens de kernenergie lobbyisten uitgesloten, daar hoor je ze niet over. Het is pure staatspropaganda, van u en mijn belastinggeld. Wat mij betreft mag het leger wel een staatsgreep plegen.

Mo het varken | 28-04-19 | 18:31 | 1

Wachten is op het EU leger dat dit soort oppositie moet gaan verhinderen.

Koning BongoBongo | 28-04-19 | 20:08

Maar wat veel erger is, is dat we niet rijmt op zee. Sowieso een Engelse en Nederlandse zin op één spandoek die aan elkaar gerelateerd zijn, is raar.
Wie bedenkt deze bagger? Daar had de NPO met hun opvoedkundige drang wel aandacht aan mogen besteden!

SamV | 28-04-19 | 18:29

.. maar goed. De koning Deugt ook enorm, dus zwaait hij vrindelijk naar de kameraden van het Broodje Klimaat-aap. Mooi zwart logo op rode ondergrond, mag best gezegd worden.

Jan Passant mk2 | 28-04-19 | 18:23 | 1

De koning.... o ja de man die op tv zei dat iedereen zijn broekriem maar moest aanhalen. Hoe krijg je het uit je bek als je zelf zwemt in het geld . Wat een gotspe !

Koning BongoBongo | 28-04-19 | 20:11

Het Koningshuis is met Beatrix (en Claus) linksaf gegaan. Ze was heel goed met Joop den Uyl en Wim Kok. Nu is ze dik met Kajsa Ollongren. Na de moord op Theo van Gogh ging Beatrix direct naar een Amsterdams Marokkaans jongerencentrum om de moslims te troosten, in plaats van de familie van Theo. Toen Máxima moest worden ingewerkt als toekomstig Koningin werd Paul Rosenmöller (of all people) aangesteld als haar mentor. Tijdens de Kersttoespraak staat er geen rijk versierde kerstboom naast WA, maar een rode heester (...). Mabel Wisse-Smit is naaste medewerker van George Soros. Moet ik nog meer voorbeelden geven ?

Motleycrew | 28-04-19 | 18:19 | 5

Juliana was anders ook behoorlijk van het padje af met haar gebedsgenezeres.

Osdorpertje | 28-04-19 | 18:35

@Motleycrew,
Klopt, Ik krijg zelfs de indruk dat moeders wel een potentieele schoondochter in deze trol zag.

Datgingniegoed | 28-04-19 | 18:53

Loop je daar als koninklijke familie wetende dat het is om het lichtgelovige deel van het volk zoet te houden. Zou me toch behoorlijk Jan Klaassen voelen.

Rest In Privacy | 28-04-19 | 19:05
▼ 2 antwoorden verborgen

Waarom huren ze die Noord-Koreaanse nieuwslezeres niet in voor het commentaar bij Koningsdag?

piloot47 | 28-04-19 | 18:09 | 2

Hihi !

Rest In Privacy | 28-04-19 | 19:06

En vandaag vloog de vermoeide vorst al weer richting Griekenland (waarschijnlijk inclusief vliegtaks). Eigenlijk zwaaide hij niet, maar stak zijn middelvinger op.

Tinie | 28-04-19 | 18:09

Extinction lijkt me anders wel de beste remedie tegen klimaatverandering.

Paulus de Bk | 28-04-19 | 18:02 | 1

Precies! Minder mensen = minder grote problemen!

Mindermensen | 28-04-19 | 18:04

Die reactie van haar op 0:52 is geniaal.
"Hé pa, WTF?!"

threeheadedmonkey | 28-04-19 | 17:56

Hilarische beelden.

horsteknots | 28-04-19 | 17:47

Nederland was altijd een prachtig land. Maar waar komen godverdomme opeens allemaal die achterlijke idioten vandaan?

EUrofoob | 28-04-19 | 17:45 | 3

Uit de Siberische moerassen, nu de permafrost ontdooit.

piloot47 | 28-04-19 | 18:01

Uit amsterdam. Het wordt wel herhalio zo, maar het kan niet anders.

Ongeblustekalk | 28-04-19 | 18:20

Ja Amsterdam en nog een paar grote steden ,maar voornamelijk Amsterdam.

Koning BongoBongo | 28-04-19 | 20:13

De commentaar-muts van de NOS noemt er ook nog maar even de website bij: "extinction rebellion nl."

Schaamteloos staaltje van linkse moraal-politieke sluiksreclame.

Peter Emile | 28-04-19 | 17:42 | 3

Niet eens echt sluik.

Timide_Aso | 28-04-19 | 17:55

Waarom heet een spandoek bij de NPO een vlag? Klinkt feestelijker?

piloot47 | 28-04-19 | 18:01

Commentaarmuts, ook wel Oranjehexje genoemd.

piloot47 | 28-04-19 | 18:11

Voordeel van z'n bezoek is dat de stad eens een keer grondig schoongemaakt wordt.

Rene046 | 28-04-19 | 17:39

Het Klimaat ?
Het Klimaat kan prima voor zichzelf zorgen.

Dit is veeeel belangrijker !
Wat dacht u van aankomst Kim Jung Un in Vladivostok, de treindeur dient exact bij de rode loper te stoppen. Zo niet, wat gebeurt er dan ?
youtu.be/ELQVSo0n4vA

Bolder | 28-04-19 | 17:39 | 1

Treinbestuurder is dezelfde dag nog geëxecuteerd. Familie zit nu in heropvoedingskamp. Rode loper en 'ramp' zijn verbrand.
Kom daar maar eens om bij die koninklijke bus.

piloot47 | 28-04-19 | 18:07

De NOS voor de "betere" beïnvloeding, zou graag zien dat ze de eigen broek op moeten houden en dat de 900 miljoen terugvloeit naar de belastingbetaler.
Staatsomroep en de relikwieën van de verzuiling hebben geen bestaansrecht meer.

bwanabanjo | 28-04-19 | 17:32

Afgaande op de vrijdenkers onder de klimatologen staat protesteren tegen klimaatverandering gelijk aan schreeuwen tegen het universum. Als het tegen zit - of mee - houden deze drammertjes dus hooguit een gevalletje grachteneczeem over aan hun actie. Het universum is nu eenmaal niet rechtvaardig (of wel, afhankelijk van het perspectief).

MickeyGouda | 28-04-19 | 17:31 | 2

"Afgaande op de vrijdenkers onder de klimatologen" is een variant op de bekende klimaatmythe "Climate 'skeptics' are like Galileo" die in 2011 door Rick Perry schijnt te zijn geïntroduceerd. Volgens 'Skeptical Science' (een blogsite waar skeptici het politieke kaf een beetje van het wetenschappelijke koren proberen te scheiden) is het in werkelijkheid precies andersom:

Skeptical Science - Getting skeptical about global warming skepticism
CONTRASTING CLIMATE DENIAL WITH EVIDENCE-BASED GALILEO
The comparison [climate 'skeptics' are like Galileo] is exactly backwards. Modern scientists follow the EVIDENCE-based scientific method that Galileo pioneered. Skeptics who oppose scientific findings that threaten their world view are far closer to Galileo's BELIEF-based critics in the Catholic Church.
[...]
4. Climate scientists, not skeptics, are being dragged into court. Armed with ideological certainty, backed by powerful financial and political interests, skeptics have sought to not only discredit the science but impugn the researchers’ honesty. Unfounded accusations of deception and conspiracy fly freely and some climate scientists even receive death threats. These attacks, according Dr. Naomi Oreskes, “have had a chilling effect... Intimidation works.”
[...]
If Galileo were alive today, watching climate scientists being dragged into court on baseless charges, is there any doubt whose side he would take?
(Bron: www.skepticalscience.com/climate-skep... )
____

Ik raad iedereen aan om zelf op www.skepticalscience.com/about.shtml naar de doelstelling van 'Skeptical Science' te kijken en ook de lijst met 'most used climate myths' op www.skepticalscience.com/argument.php... eens door te nemen. Volgens mij is is de informatie die daar wordt gegeven namelijk vrij neutraal en hoofdzakelijk gericht op de wetenschappelijke feiten, die — geloof het of niet — zowel voor 'links' als 'rechts' precies hetzelfde zijn. Het standpunt van 'Skeptical Science' is duidelijk:

"Often, the reason for disbelieving in man-made global warming seem to be political rather than scientific. Eg - "it's all a liberal plot to spread socialism and destroy capitalism". As one person put it, "the cheerleaders for doing something about global warming seem to be largely the cheerleaders for many causes of which I disapprove". However, what is causing global warming is a purely scientific question. Skeptical Science removes the politics from the debate by concentrating solely on the science."

Overigens zijn er ook Nederlandstalige blogs waar mensen die er wat meer verstand van hebben dan ik hun best doen om het politieke kaf een beetje van het wetenschappelijk koren te scheiden. Op dergelijke blogs vind je ook geen alarmistische clickbait-koppen, 'klimaathysterie', anti-linkse propaganda of bizarre complottheorieën, maar nuchterige verhalen waarin in simpele jip-en-janneketaal wordt uitgelegd wat die wetenschappers nou eigenlijk echt zeggen en waarom. Op dergelijke blogs komen ze tot bijna precies dezelfde conclusie:

____
KLIMAATVERANDERING
Wie heeft er gelijk?
Over klimaatverandering doen de meest uiteenlopende verhalen de ronde. De ene krantenkop vraagt zich af: “Hoezo opwarming?” terwijl elders valt te lezen: “De mensheid stevent af op een klimaatcatastrofe”. Dat maakt het er niet makkelijker op om te achterhalen hoe het zit.
Hoe ga je om met een dergelijke stroom aan –vaak conflicterende- informatie? Hoe weet je wie er waarschijnlijk gelijk heeft, en wie er probeert je maar wat op de mouw te spelden? Een aantal tips.
[...]
– Wees op je hoede voor komplottheorieën. Hoewel het strikt genomen geen bewijs is, kun je de bestaande consensus alleen terzijde schuiven als zijnde irrelevant, als de professionals allemaal liegen of incompetent zijn.
– Expertise. Niet alle bronnen zijn even geloofwaardig; [...] Natuurlijk is dit geen bewijs, maar er is wel een verschil in waarschijnlijkheid dat ze weten waar ze het over hebben.
– Motief. De geloofwaardigheid van een bron hangt ook mede af van de mogelijke motieven om maar één kant van de zaak te laten zien. Die motieven kunnen bijvoorbeeld van economische of politiek-ideologische aard zijn. Welke gevestigde belangen staan er op het spel? Hoe verleidelijk is het om vanuit een wereldbeeld waarin elk overheidsingrijpen wordt verafschuwd, de bewijsvoering geweld aan te doen, als die zou kunnen leiden tot een sterkere roep voor overheidsmaatregelen? En hoe verleidelijk is het om vanuit een wereldbeeld waarin problemen juist het best door de overheid kunnen worden opgelost, een nepprobleem te verzinnen om daartegen maatregelen te verlangen? Is er een gebrek aan potentiële problemen dan, waar de overheid zich op zou kunnen storten? Ideologie kan een belangrijke drijfveer zijn, maar bekijk het wel met gezond verstand.
[...]
Vanzelfsprekend is deze lijst niet compleet. Idealiter bestudeer je kritisch alle argumenten voor en tegen een bepaalde positie, maar daartoe ontbreekt vaak de nodige tijd of achtergrondkennis. Geen van de tips hierboven vormt een sluitend bewijs voor of tegen door de mens veroorzaakte klimaatverandering. Maar door meerdere aanwijzingen te volgen kan wel het kaf van het koren gescheiden worden in de veelheid aan informatie over een complex onderwerp zoals klimaatverandering of gezondheid.
(Bron: klimaatverandering.wordpress.com/wie-... )
____

Okay, sounds legit. I'm convinced! Natuurlijk kan ik geen enkele garantie geven voor het waarheidsgehalte van wat anderen daar op dat blog schrijven, maar in ieder geval wordt die site van Klimaatwijziging bijgehouden door een docent aard- en klimaatwetenschappen, staan er bij alle artikelen bronverwijzingen en worden er in de commentaren onder die artikelen gewoon beschaafde discussies gevoerd over het klimaat.

Dit komt op mij in ieder geval alweer heel wat betrouwbaarder over dan al die stemmingmakerij hier op GeenStijl en de alarmerende clickbait-koppen over "ANGSTAANJAGENDE KLIMAATPROPAGANDA" die je bijvoorbeeld op zo'n blog als www.climategate.nl/ kunt vinden. Die site vertrouw ik al bij voorbaat voor geen meter, want zelfs de naam 'Climategate' is niets anders dan een nogal hardnekkige klimaatmythe die in werkelijkheid een broodje-aapverhaal is.

"Skeptical Science - Getting skeptical about global warming skepticism
WHAT DO THE 'CLIMATEGATE' HACKED CRU EMAILS TELL US?
[Basic] A number of independent investigations from different countries, universities and government bodies have investigated the stolen emails and found no evidence of wrong doing. Focusing on a few suggestive emails, taken out of context, merely serves to distract from the wealth of empirical evidence for man-made global warming."

Dat hele 'Climategate' is feitelijk op niets anders gebaseerd dan een onjuiste interpratie van de uit hun verband gerukte opmerkingen over "Mike's Nature trick" and "hide the decline" in een gestolen e-mailtje dat helemaal nooit voor ondeskundige leken bedoeld was. Dat werd in de media weer eens net zo opgeblazen als die canard over Trump en de Russen en toen dat allemaal tot op de bodem was uitgezocht, bleek er natuurlijk helemaal niet aan de hand te zien, maar toen was de imagoschade al aangericht.

Als je je blogje nu nog nog 'Climategate' durft te noemen ben je volgens mij dus een huichelende schoft die moedwillig misleidende desinformatie verspreidt om de grote domme massa een beetje de rechts-populistische kant op te jagen.

Greisaart | 28-04-19 | 23:42

@Greisaart | 28-04-19 | 23:42:
En dan nu de korte versie, hoe testen we op een simpele manier uw klimaatgeloofwaardigheid:
Denkt u dat het klimaat op termijn geholpen wordt door NU eerst wereldwijd de plasticsoep op te ruimen en te verwerken (J/N)?
Licht uw antwoord toe in minder dan 250 woorden.

kindapaas | 29-04-19 | 00:25

In Spanje vandaag verkiezingen, iemand vroeg vanmorgen over VAX, kan het nu uitleggen.Spanjaarden zijn voor alleen Spanjaarden, is ultra rechts.
Dus alle expats, buitenlanders eruit en ook Catalunya.
Weer eens wat anders als klimaat, zonnig en droog in Spanje.

gato | 28-04-19 | 17:27 | 9

@gato | 28-04-19 | 19:39: Jij bent dus één van de bezetenen die denken in termen van ''de Spanjaarden'' en ''de Catalanen'', terwijl het een intern probleem is van Catalanen onder elkaar. Zoals altijd verblindt ideologie voor complexiteit. Ach, zolang we maar anoniem anderen kunnen uitmaken voor ''lul'' en lekker kunnen wanken op ons eigen gelijk is het zo slecht nog niet om bezeten te leven door een illusie van authenticiteit, blind voor het moeras van banaliteiten waar je al jaren in wegzakt en waar je net als alle andere bezeten massa-mensen in vergeten zult worden.

DeterioraSequor | 28-04-19 | 21:41

@DeterioraSequor | 28-04-19 | 21:41: Mooie woorden allemaal, maar als je "lul niet zo dom" vertaalt naar "uitmaken voor lul", heb ik toch mijn twijfels bij je interpretatievermogen.
Iemand anoniem kleineren met de woorden "nieuw stagiairtje voor de NOS?" is wel ok?

Kletse | 29-04-19 | 11:15

@Kletse | 29-04-19 | 11:15: hahahahah, dat triggert reaguurders echt hè? x) Dan zijn we het in ieder geval ergens over eens, nl. dat de NOS een vooringenomen, identiteitspolitieke teringzooi is en dat eraan bijdragen een flinke verwensing zou zijn. Ik schreef het omdat Gato de crisis in Catalonië in precies dezelfde termen heeft geduid als de NOS, nl. als één van "Catalonië" vs "Spanje", van "de Catalanen" vs "de Spanjaarden", terwijl het een soort koude Catalaanse burgeroorlog betreft die helaas families en vriendschappen verscheurt tussen "echte Catalanen" (met Catalaanse achternamen, vloeiende Catalaanse tongval enz.) en "handlangers van de Spaanse Staat". Ik begrijp niet dat de NOS en zo veel Nederlanders zó blindelings meegaan in het relaas van de separatistische Catalanen, daarmee lak hebbende aan de andere helft van de Catalanen die zich prima Catalaan en Spanjaard tegelijk voelen, waar ik mijzelf ook onder reken.

DeterioraSequor | 29-04-19 | 12:15
▼ 6 antwoorden verborgen

'Klimaatgekkies', 'politiek statement'. Dit is een algemeen groot wereldwijd maatschappelijk probleem wat helaas door alt-right tot een politieke discussie is gemaakt. Hadden ze daar met een spandoek gestaan tegen armoede onder kinderen, babysterfte of een andere boodschap gestaan waar je ook niet tegen kunt zijn dan had je er niemand over gehoord. Maar alt-right en flat earthers zitten weer te janken zie ik op Twitter dus hun strategie werkt blijkbaar.

Ardbeg | 28-04-19 | 17:27 | 7

U lijkt het punt een beetje te missen denk ik. Koningsdag is nu bij uitstek zo'n dag waarop demonstraties e.d. worden afgehouden, zeker als de Koninklijke familie in de buurt is. In dit geval is daar echter geen sprake van geweest. Men mocht nota bene nog demonstreren/hun actie houden in het centrum ook (wat normaal gesproken al op bezwaren zou stuiten, want ja veel mensen op de been, risico's, niet genoeg politiecapaciteit etc.) Waarom? Vanwege het onderwerp: als het over zoiets als het klimaat of een ander onderwerp wat in het straatje past gaat dan krijgt men ruim baan. Dat zal voor sommigen een schop tegen het zere been zijn.

En "alt-right" heeft volgens u het klimaat tot een politieke discussie gemaakt zegt u? Wie zijn deze "alt-righters" dan waarover u spreekt? Het zijn bij mijn weten toch echt de partijen ter linkerzijde van het spectrum die het fenomeen klimaatverandering op de politieke agenda hebben gezet en nu allerhande maatregelen eisen en erdoor wensen te drukken, ook al gaat dit ten koste van de bevolking (die de kosten hiervan moeten dragen). Bezwaren tegen deze maatregelen, ongeacht hun aard (je kunt bijvoorbeeld prima, zoals ik, in klimaatverandering geloven, maar toch vraagtekens zetten bij de kosten van de plannen en hun effectiviteit), kunnen hoe dan ook op afkeuringen en verwensingen rekenen: wie niet voor is, is tegen en is daarmee zonder meer al des duivels. De acties van deze demonstranten versterken dat idee eigenlijk alleen maar: wie niet meedoet, is een "massamoordenaar" (want ja, je doet niets aan klimaatverandering, wat gelijkstaat aan massamoord).

Ik denk dat er genoeg mensen zullen zijn die niet zozeer tegen de boodschap zijn (dat klimaatverandering slecht is of althans bestaat), maar meer tegen de manier waarop men klimaatverandering wenst aan te pakken (klimaatakkoord etc.) en de wijze waarop nu de discussie daarover wordt gevoerd. Bij de andere onderwerpen die u aanhaalt, zoals armoede onder kinderen, speelt deze problematiek niet of in veel mindere mate. Dat maakt het toch wel een appels met perenvergelijking.

countus | 28-04-19 | 18:10

Links heeft zich het klimaat toegeeigend. Klimaatverandering is massamoord schreeuwen ze. Tegen wie eigenlijk? Wie plegen die massamoord?

Rest In Privacy | 28-04-19 | 19:16

Wat denkt u meneer Ardbeg hoe lang een spandoek met de tekst "Stop ongebreidelde asiel immigratie"zou blijven hangen?
Als iemand uberhaupt de kans krijgt om zoiets heel op te hangen.
Lijkt mij toch ook een wereldwijd maatschappelijk probleem.
Voelt u het meten met twee maten? Ik wel.

Roadblock | 28-04-19 | 20:00
▼ 4 antwoorden verborgen

Die vlag, een duidelijk symbool in een cirkel, het doet me ergens aan denken.

miko | 28-04-19 | 17:25 | 1

Al dat linkse activisme is van hetzelfde laken een pak als de grote socialistische stromingen in de vorige eeuw.
Hier het logo met vleugels. Niet van een adelaar maar van een vlinder....
encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=t...

keestelpro | 28-04-19 | 17:41

We weten het al geruime tijd, maar toch blijft het schokkend hoe links zn mening overal opdringt en ruimschoots hulp krijgt van justitie en de Pravda van de NPO’s.

Nuuk | 28-04-19 | 17:23

Een staatsdemonstratie zodat Rutte straks weer belasting kan verhogen.

i-Wonder | 28-04-19 | 17:23

.. zowel klimaat-apen als de NOS hebben zitting in de raad voor het nieuwe fascisme.
Dus wast het ene klamme handje het andere.

Jan Passant mk2 | 28-04-19 | 17:20

Mooi man, een overtuiging. Ik wil ook een overtuiging maar dat valt niet mee als overtuigd nihilist.

Computer_says_no | 28-04-19 | 17:17

Wat hebben die heren beveiligers in hun iets te lange handtasje? Kogelwerende dekens/schermen?

bleached | 28-04-19 | 17:13 | 2

Ja.

Balletje Mayo | 28-04-19 | 17:19

Wat dacht je wie er in de goten en/of op hogere gebouwen in de buurt klaarlagen?

Rivpim | 28-04-19 | 17:21

De nieuwe zure regen. Wie was dat ook alweer van de NOS in een Duits bos?

TheseDays00 | 28-04-19 | 17:12 | 2

Manouk van der Meulen

RickTheDick | 28-04-19 | 17:23

Hoe die burgemeester erbij loopt... Mijn God, de burgemeester van Juinen is er niks bij.

Schoorsteenveger | 28-04-19 | 17:12 | 1

Alsof ie een tril-ei in z'n reet heeft.

Osdorpertje | 28-04-19 | 18:23

Een goed geheugensteuntje om de allesbrander vandaag nog even aan te slingeren.
.
En zo geschiedt het tegenwoordig vaker. Drammerige en demoniserende politiekcorrecte zeloten ondersteunen een standpunt, dan gaan we hier voor de antithese daarvan.
.
Ik zou alle drammende en denoniserende minderwaardigen van dit land dus willen aanraden “vooral doorgaan!”

Parel van het Zuiden | 28-04-19 | 17:12

Was er nou niemand die effe twee pakken waspoeder in de plomp had kunnen gooien?

pa_niek | 28-04-19 | 17:10 | 2

Was al vervuiling genoeg, met al die milieudrammers hun behaarde anussen in de plomp.

Het leven is zwaar | 28-04-19 | 17:16

De grachten waren in de oudheid ook al het afvoerputje van ontlasting en daar lag het ineens linksvol mee. Die zeiken altijd vroeg en laat in hun eigen nest.

Rivpim | 28-04-19 | 17:20

Blij dat ze hun gestoordheid langzaam overhevelen van 'vluchtelingen' naar het totaal niet door ons te beïnvloeden klimaat. Waarschijnlijk ziet zelfs domlinks wel in dat het geloof van de haat meer kapot maakt dan zij kunnen.

Repetitive Beats | 28-04-19 | 17:06 | 2

Zouden deze klimaatblokkeerders nou ook E 5000 en 240 uur taakstraf krijgen van de linksche d66 rechters met hun neukon OM'ers?

Rivpim | 28-04-19 | 17:10

@Rivpim | 28-04-19 | 17:10:
Dit zijn de larven van de politieke en bestuurlijke uitvretersklasse, ze staan boven de wet, en dat willen ze weten ook. Dit was vooral een oefening in schijt hebben aan Nederland en De Nederlander, zo leren ze al in een vroeg stadium om de burger in het pak te naaien, en er zelf met de poet van door te gaan, huilend om het klimaat bijvoorbeeld, all the way to the bank!

De Briemusketier | 28-04-19 | 17:18

Amersfoort is een Groenlinks gemeente. Als je dat nog niet duidelijk was na het programma van Koningsdag dan verbaast me dat.

minnenman | 28-04-19 | 17:04 | 4

Wel mazzel dat die dikke dochter van Willy op het droge bleef.

De Briemusketier | 28-04-19 | 17:07

@Mart6037 | 28-04-19 | 17:05:
Ik zette de tv aan en viel er in toen er een rare arabier in beeld kwam die Ebola- verschijnselen vertoonde dan wel last van botulisme had. Ik heb de tv meteen uitgezet en het op een zuipen gezet. Je moet toch wat op zo'n kudtdag.

De Briemusketier | 28-04-19 | 17:12

@De Briemusketier | 28-04-19 | 17:07:
Dat meisje is 15 laat haar erbuiten

Jacktheflipper | 28-04-19 | 17:39
▼ 1 antwoord verborgen

Een professioneel een- tweetje tussen npo en klimafaatexploitanten, met en voor de grootaandeelhouders no doubt.
De bananenmonarchie ten voeten uitzo kennen we ze weer.

De Briemusketier | 28-04-19 | 17:00 | 1

Volksdemagogie of tenminste een poging daartoe. Water zal wel niet warm geweest zijn. Direct erna met een beker maxhavelaarchocolademelk bij de warmtepomp kruipen. Mmmm lekker.

Mart6037 | 28-04-19 | 17:04

Op 1:32 zie ik een keurige kerel met een keurige zwarte koffer, keurig kuierend voorwaarts gaan. Is de inhoud daarvan, mits in gebruik, wel CO2-neutraal?

Erratio | 28-04-19 | 16:57 | 3

Moet je wwarschijnlijk aan Ten Cate vragen. Die doen in dat kogelvrije spul.

Mart6037 | 28-04-19 | 17:00

@Mart6037 | 28-04-19 | 17:00:
... Zijn dat kogelwerende dekens of iets dergelijks? Ik had automatische wapens verwacht...

Erratio | 28-04-19 | 17:08

@Erratio | 28-04-19 | 17:08: Als er plotseling een vuurwapenschot wordt gehoord dan wordt Willie als de bliksem in zo'n kevlar deken gewikkeld. Voor automatische wapens moet je letten op de dakgoten.

copywriter | 28-04-19 | 17:28

En ze verklooiden het geluid ook nog: "Ach Pap, ze hebben tenminste oranje vesten aan".

Lig je in die stinkgracht, word je verbaal afgeslacht door een meisje van 13

pietvanvliet | 28-04-19 | 16:57

Alexia is de verstandigste met haar “ hee pap, het is wel oranje zo” .
Maar wat ben je dan een zwaar zieke geest zeg,... ga in Rusland of China demonstreren als je zonodig gehoord wil worden.

tsjajaja | 28-04-19 | 16:55 | 2

Alexia is mijn favoriet!

Stijlicoon | 28-04-19 | 16:56

tsjajaja | 28-04-19 |In die landen durven die schijtluizen niet te demonstreren, Greenpeace heeft het een keer in Rusland gedaan en meteen het hele zootje een half jaar de bak in, nu durven ze alleen nog in Nederland die salon helden.

kapt.Jerkoff | 28-04-19 | 17:19

De humorloze klimaatbetwetertjes hebben ook weer hun moment gehad.

Rest In Privacy | 28-04-19 | 16:54 | 1

Met de voice-over van npo-hoernaliste Kersenboom dat maakt het heulemaal af. Met r buffelreedt.

De Briemusketier | 28-04-19 | 17:04

Hoe zeg ik dit heel voorzichtig, maar ik hoop dat de diensten deze gang van zaken heel goed uitzoeken. Niet elk oranje zwemvest hoeft lucht te bevatten zeg maar. Naast voldoende afstand tot de koninklijke familie: wat dacht u van de omstanders?

Voortaan toch maar even een mannetje het draaiboek van de NOS door laten nemen. En dan hebben we het nog maar even niet over die 25.000 boete van die lul van een burgemeester (door de Kroon benoemd!) van een paar weken terug. Dat dit soort evenementen tot nog toe bijna altijd met een sisser aflopen, is dus niet bepaald een verdienste van de staatsomroep.

Rest In Privacy | 28-04-19 | 16:53

Wel gevaarlijk trouwens om zo in het water te springen met al die roestige fietsen net onder de waterspiegel.

VanBukkem | 28-04-19 | 16:51 | 3

Reken maar dat er eerst een schoonmaakactie is geweest van overheidswege. Dit is geregisseerd, van begin tot eind. Sinds het spektakel in buurgemeente Apeldoorn 10 jaar geleden, wordt op deze dag niets aan het toeval overgelaten. Niets.

medusa324 | 28-04-19 | 16:57

Milieu voorop. Aan het klimaat valt niks te redden.

Rest In Privacy | 28-04-19 | 17:29

Ik word bijna net zo zoek van die klimaatzeikerds als van de haatideologie islam.

TheBigKirth | 28-04-19 | 16:48 | 3

ziek..

TheBigKirth | 28-04-19 | 16:48

Zo eens met uw plempsel

nee_toch? | 28-04-19 | 16:53

Dan ben je zeker niet alleen daarin. Vindt de reacties die die klimaatgekkies en dierenactivisten oproepen ook steeds feller worden. Men wordt die drammers steeds meer zat. En dat geïntimideer van dat OM ook. Doei!

Mart6037 | 28-04-19 | 16:54

Volgens mij zijn er nog steeds maar 5 klimaten: polair, tropisch, land, zee en woestijn. Wat valt daaraan te veranderen?

Jos Tiebent | 28-04-19 | 16:47 | 3

Precies en we hebben lang genoeg een kut klimaat gehad hier, tijd voor verandering.

tsjajaja | 28-04-19 | 16:56

Geen glimp van mijn oom Freek met zijn "weg met de buitenlanders" spandoek.

VanBukkem | 28-04-19 | 16:45 | 2

Oom Freek zal nu wel ergens in de EBI te Vught verblijven.

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 28-04-19 | 17:59

Is Freek van Bukkem uw oom??

GekkeHenkieNiet | 28-04-19 | 21:37

Dit soort bewegingen proberen altijd heel erg “grassroot” te zijn, alsof ze spontaan uit de samenleving zijn ontstaan, maar in werkelijkheid zijn ze strak georganiseerd door een politieke partij. Kunstgras of “astroturf” noemen ze dat. Alles is tot op het kleinste detail geregisseerd, van af het spandoek dat door de Groene Khmer betaald is tot dat ze precies op de juiste plek lang de route stonden terwijl die geheim was en alleen de gemeenteraadsleden op de hoogte waren. Die die vertrouwelijke informatie natuurlijk meteen doorspeelden naar het landelijke hoofdkwartier van de Groene Khmer zodat die er goed gebruik van konden maken.
En als bij een goed een tweetje is de voorzet nu gegeven en zal Jesse (Yasser) Klaver hem probeer in te schoppen in de Tweede Kamer “Zeggen jullie die spontane protesten in Amersfoort? Het is nu echt zaak dat wij het klimaat serieus gaan nemen. De kiezer wil dit”

Osdorpertje | 28-04-19 | 16:38 | 1

Deze kiezer niet hoor...

Maar inderdaad, niets spontaan aan.

Wijze uit het Oosten | 28-04-19 | 16:48

Tranen van het lachen wegens de klimaatpijn kop, mijn dag is weer goed

MinNegen | 28-04-19 | 16:38 | 1

Vooral de symboliek ervan is priceless. Jezelf compleet gedachtenloos in het diepe storten, met een enorme koppijn eindigen... en het klimaat dat geen fuck geeft.

De Libertariër | 28-04-19 | 16:42

TT121: nos.nl/teletekst#121
'Bijna 2,4 miljoen mensen hebben het bezoek van de koninklijke familie aan
Amersfoort via de live-uitzending op NPO1 gevolgd.
Mogelijk lag dat aantal zo hoog vanwege het slechte weer.'

Toch wel lachen eigenlijk...

Ars Vivendi | 28-04-19 | 16:37

Was mij ook al opgevallen en hoe vriendelijk de koning ze toezwaaide. Dat zou waarschijnlijk anders zijn geweest bij een protest over fiscale gelijkheid voor het koningshuis dus bleek net zo geregisseerd als The Voice.

Simon_GS | 28-04-19 | 16:36

=) die 'omg you only had one job' meme blijft leuk.

Aap Noot Miesje | 28-04-19 | 16:34

Is dat Peter Klashorst in het 2e filmpje? Leeft nog blijkbaar, of wilde er net een einde aan maken. Zei ooit tegen mij dat hij 9x per dag sex nodig had.

truthwarrior | 28-04-19 | 16:34

Wat een sukkels, totaal gehersenspoeld. Hoeveel van de weg blokkeerders worden vervolgd door justitie ?

Mo het varken | 28-04-19 | 16:34

Zo hee, die oudste dochter word wel een flinke dikke beer is het niet?
Nog maar 15 en dan al groter zijn dan d'r ouders. Die kan over 5 jaar
mee doen aan american wrestling.

Ronnie D. | 28-04-19 | 16:33 | 11

@Ronnie D. | 28-04-19 | 17:50: Mijn ervaring is dat wie een beetje toonbaar wil blijven er sowieso maar beter een beetje moeite voor moet doen. Aldus deze iets te gezette reaguurder. Gelukkig betaal ik wel trouw mijn contributie aan de sportschool.

Overigens is een goede conditie veel belangrijker dan uiterlijk vertoon. Wat dat aan gaat aan lichaamsbeweging op zich geen gebrek. Maar die verrekte "paar" extra pondjes. Tussen goed in je vel zitten en zoveel mogelijk vel hebben zit nog een logisch hobbeltje:)

Rest In Privacy | 28-04-19 | 18:12

@ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 28-04-19 | 18:02: Dat zal me een klap geven in de Arabische wereld. Een echtgenoot die per definitie ondergeschikt is aan zijn vrouw! Ik ben helemaal voor: ik zie alleen maar voordelen.

Overigens meen ik mij te herinneren dat koningin Noor van Jordanië van westerse afkomst was /is. Maar hou me ten goede. Zo'n huwelijk met geostrategische implicaties: dat was tot niet eens zo heel lang geleden doodnormaal.

Zelf ben ik overigens een hele simpele ziel: ik gun het wicht gewoon alle goeds toe. Daarbij voorzie ik een aantal ontwikkelingen die zich pas over een paar jaar nadrukkelijker zullen manifesteren.

Qua toekomstige boegbeelden voor ons land hadden we het veel, maar dan ook echt veel, slechter kunnen treffen.

Rest In Privacy | 28-04-19 | 18:19
▼ 8 antwoorden verborgen

Klimaat ... klimaat ... doe maar eerst eens wat aan het mileu. (afkorting van het orginele woord om letters en dus ook inkt te besparen)

Ga je stad opruimen, klimaat verveloos, er ligt nog zat oranje plastic soep.

Het Licht | 28-04-19 | 16:31

protesteren tegen klimaat verandering, is zoiets als protesteren tegen een bewolkte lucht op een zomerse dag
mensen weten het geschil niet tussen klimaat en milieu

Kappie62 | 28-04-19 | 16:27 | 3

Dat zijn gewoon naïeve imbecielen die met de policore wind meewaaien.

Ronnie D. | 28-04-19 | 16:35

Het zijn een stel religieuzen die behoefte hebben aan boetedoening. Ook al hebben ze er zelfs niks mee te maken. Kijk maar naar slavernij, klimaat of vluchtelingen. DSM kan een apart hoofdstuk er aan wijden.

azijnseikerT | 28-04-19 | 16:53

Hier heb je de hersenloze voorlopers van de klimaatgekkies:
youtu.be/R8b9HEIx5J8

radiatorknopje | 28-04-19 | 17:17

Apart ook dat er onderwatercamera's aanwezig waren, en toevallig op de goede plek...

Dat NPO-activisme moet heel snel de nek om worden gedraaid.

Ferdo76 | 28-04-19 | 16:25 | 1

Whoehahahaha gevlinderd onderwatercamera’s echt? Dat ze niet kapotgeknuppeld worden, getaserd, getraangasd, plastic kogels, pepperspray, getrapt en ga zo maar door, oh ja wacht oranje zwemvestjes i.p.v. gele hesjes. De ene doet zeiken over rijkdomstransitie en de andere is er voor. Mijn mening: laat me de feck met rust; en tel je tanden.

rattenvanger XL | 28-04-19 | 17:07

Dit was toch live? Was Kerssedinges van tevoren ingeseind om het publiek gerust te stellen?

wijsvinger | 28-04-19 | 16:25

Maar gelukkig zijn de prinsjes ongedeerd! Ontvangen ze tenminste hun meloen op hun 18e.. (over de rug van 10.000en kinderen die eten krijgen van een voedselbank). Wat een opluchting.

Mark_D_NL | 28-04-19 | 16:24 | 5

@Braco.me | 28-04-19 | 16:29:
Ja hoor, bij miljarden deals laat men het afhangen aan het koningshuis en Maxima haar snoetje.
En gij geleuft da?

miko | 28-04-19 | 17:18

@Braco.me | 28-04-19 | 16:29: En die moeten zoveel geld krijgen dat ze er in zwemmen en nooit van z'n leven op krijgen ?

Koning BongoBongo | 28-04-19 | 20:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Amersfoort aan zee? Kunnen de Bunschoten Spakenburgers weer lekker vissen ipv met half industriele krentenbollen stunten op iedere markt

Shoarmamasutra | 28-04-19 | 16:23

En natuurlijk zó inzoomen dat het net lijkt of het er honderden zijn, i.p.v. een stuk of veertig.

Leon Tosti | 28-04-19 | 16:22 | 1

Alleen in de eerste rij zaten een paar demonstranten, de rest waren gewoon dagjesmensen die de koning wilden zien, maar voorvoeg gemak worden die er bij geteld.

Osdorpertje | 28-04-19 | 16:57

Ik heb het niet meegekregen. Ik stond net tegen een donkerblauwe lange Audi A8 aan te zeiken. Tegen de achterdeur want als je moet dan moet je. Ik ben overigens tegen het klimaat.

Pedronegro | 28-04-19 | 16:20 | 6

Ik denk niet dat de koning zijn auto onbewaakt achter laat. Daar heeft ie een mannetje voor die daar naast blijft staan. Overigens was hij vandaag met de bus.

Osdorpertje | 28-04-19 | 18:51
▼ 3 antwoorden verborgen

En de Koning keek toe. En Hij zag dat het goed was.
Power to The People. Dus kan het koningshuis weg met goedkeuring van het koningshuis.

Leffe Blonde | 28-04-19 | 16:19

Echt walgelijk dit van de NOS. Diezelfde club die bij het WK geen dames in het publiek meer laat zien en juicht als de pitspoezen verdwijnen. De activistische gezever, daar wil ik dus niet aan meebetalen. Fuck joe met je klimaathysterie. Het is 8 graden in Luik.

Mammeloe | 28-04-19 | 16:19 | 2


Het is heel simpel in massahysterie-land:
Als het kouder is dan normaal, dan is het weer.
Als het warmer is dan normaal, dan is het klimaat.

medusa324 | 28-04-19 | 16:32

Ze noemen zich 'Extinction Rebellion'. Ze verzetten zich tegen het uitsterven van de mens! De mens sterft helemaal niet uit! Da's nou juist het hele probleem.
Door overbevolking zal uiteindelijk de natuur zichzelf herstellen. Dat kan op heel veel verschillende manieren die ik niet eens allemaal op ga noemen.
Natuurrampen zijn wel de minst erge van allemaal.
Wat een stelletje angsthazen en mafkezen!

keestelpro | 28-04-19 | 16:48

Waarom? Omdat - volgens de politiek en pers - het klimaatgedoe geen politiek statement is, maar keiharde waarheid die niet vaak genoeg verkondigd kan worden.

Muxje | 28-04-19 | 16:18
-weggejorist-
Mark_D_NL | 28-04-19 | 16:16 | 2

Niemand is tegen klimaatverandering omdat dat een feit is.

Het punt is dat CO2 reductie maatregelen kranzinnig duur zijn en vrijwel niets helpen. Co2 reductie maatregelen scoren nog slechter dan homeopathie, omdat het klimaat niet gevoelig is voor het placebo-effect.

van heinde en verre | 28-04-19 | 16:15

Als een mannetje of 20 met zwemvesten opdagen langs de waterkant, dan moeten er wel alarmbelletjes gaan rinkelen bij de politie.

TRUMP | 28-04-19 | 16:15

Onbegrijpelijk dat die klimaathoax in stand gehouden wordt.
Of toch eigenlijk ook wel weer heel begrijpelijk als je naar de geldstromen kijkt.
Klimaat is een verdienmodel, net zoals immigratie.

Ars Vivendi | 28-04-19 | 16:14
-weggejorist-
Mark_D_NL | 28-04-19 | 16:13

Is Jaques d'Ancona burgemeestert?

NiCeY | 28-04-19 | 16:13

Ik vraag me af hoeveel auto's er rond reden toen de ijstijd afgelopen was. Dat was toch de schuld van de mens neem ik aan?

Omebert | 28-04-19 | 16:13 | 1

Zeker, men koos voor een Boreale partij.

Shoarmamasutra | 28-04-19 | 16:16

Die een-na-jongste in het rood vraagt rond 0: 53 nog:'pap, pap, wat doen die burgers daar nu?' Waarop Wim-Lex antwoord:' laat dat gepeupel maar' Rood antwoordt:'gelukkig hebben ze wel oranje aan'.

En och, dat zeiken over het klimaat, dat hoort tegenwoordig bij onze linkse politiek.

EEnzame SchizofrEEN | 28-04-19 | 16:12

Ik heb van mensen er dicht bij vernomen dat het helemaal niet zachtzinnig ging en men stevig optrad.
De NOS regisseerde juist dat t niet in beeld kwam.

Shoarmamasutra | 28-04-19 | 16:11 | 3

Zelfs dan blijft het vreemd dat de NOS er relatief veel tijd de camera's op liet richten.

EEnzame SchizofrEEN | 28-04-19 | 16:16

'De NOS regisseerde juist dat t niet in beeld kwam.'
Eh, kijk de beelden nog eens na!

Ars Vivendi | 28-04-19 | 16:17

@Ars Vivendi | 28-04-19 | 16:17:
Leer lezen. De staatstv zorgde dat het politie optreden niet in beeld kwamen.

Cadaver | 28-04-19 | 19:34

Ik zou met een zwarte Suzuki de plomp ingereden zijn.

Mr_Natural | 28-04-19 | 16:11 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Klimaatverandering wordt onze ondergang.

En dan praat ik niet over het probleem dat het klimaat verandert in ons nadeel, maar omdat gekkies daarmee hun destructieve economische agenda's erdoor kunnen rammen.

Diddykong92 | 28-04-19 | 16:10 | 2

Juistem! De klimaatplannen worden onze ondergang.
#stemzeweg

keestelpro | 28-04-19 | 16:12

Dus discriminatie en meten met de bekende twee maten.

Hebbiehemookweer | 28-04-19 | 16:09

Zo'n banner is duur en milieuonvriendelijk, hadden ze geen waxinelichtjeshouder kunnen gebruiken?

Kaas de Vies | 28-04-19 | 16:09 | 1

En na gebruik wordt ie weg gegooid. Eenmalig gebruik.

Osdorpertje | 28-04-19 | 18:15

Kotsmisselijk van de NOS, klimaatdrammers 1e klas. Fake news.

Boemibol | 28-04-19 | 16:07 | 1

Van mij mag iedereen zo bang zijn voor het klimaat als ze willen zolang ik er maar geen last van heb.
Echter, die kosten van de klimaatplannen, daar ben ik heeeel bang voor!

keestelpro | 28-04-19 | 16:11

Geweldig dat hun spandoek niet goed ontvouwde.
De klimaatgod straft meteen!
Amersfoort aan zee? Amersfoort hoort aan zee te liggen ware het niet dat onze voorvaderen heel anders met klimaat omgingen.
pbs.twimg.com/media/D5KEidYWAAAFO4G.j...

keestelpro | 28-04-19 | 16:07 | 1

Vond veel erger dat die "onze koning" zich voor zo'n karretje laat spannen... de koning van iedereen toch? Of zag je niet hoe dit in het script geschreven is? Hij word door zijn dochter nog wakker geschud...

lovekila | 28-04-19 | 20:18

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen