Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Je Maintiendrai

Op Koningsdag kwam minister Grappenhaus met een proefballonnetje: bedreigers van politici strenger straffen. Maximaal vier of drie jaar cel in plaats van twee. Een bedreiger van Wilders kreeg drie dagen. Alleen is deze met schulden overladen kansenparel zoek. Een mevrouw riep: “Als je Thierry dood wil schieten, zeg dan paf”, en kreeg 100 uur werkstraf. De richtlijn in het Wetboek van Strafrecht ligt ver achter de horizon van de rechtbank. Maximale straffen zijn meer een politiek boegbeeld, dan een leidraad.

Het OM kan niets met honderden aangiften van de inmiddels vijftien jaar beveiligde Geert Wilders, die aangiften worden niet aan de rechtbank voorgelegd. De burgemeester van Haarlem zit ondergedoken en weet zelf niet waarom. Het lijkt me beter dat de minister zorgt dat bedreigers vaker gepakt worden, daadwerkelijk een celstraf krijgen, dat deze celstraf meer dan een jaar is en dat succes uitbundig publiceert. Dan pas ontstaat een stuk vergelding voor de belaagde burgemeester en een stuk afschrikking voor criminelen. Het kabinet maakt zich zorgen over ondermijning, zeer terecht, aangezien politici zo vogelvrij zijn.

Hoi. Mila van de Bosch

Gisteravond ging er door de politie een waarschuwing uit over zakkenrollers tijdens deze Koningsdag. Een criminele beroepsgroep die kinderlijk eenvoudig achterhaald wordt door de boevenspotter, naar voorbeeld van de Amsterdamse stadsfilmer Frank Buis. Waar een Amsterdamse agent ooit vierde dat ze de duizendste arrestatie van dat jaar hadden. Het werd 'sportvissen' genoemd, vangen en weer teruggooien. Het zakkenrollersteam veroorzaakte vooral kosten in de strafrechtketen en de (verstek) vonnissen waren onuitvoerbaar bij gevlogen daders, het team werd uiteindelijk gehalveerd.

Het lijkt wel of politici in parallelle werelden leven. Op papier dreigen met draconische straffen, terwijl de politie geen serieuze pakkans (buiten heterdaad) heeft, het OM niet toekomt aan vervolgingen en de barmhartigheid van rechters wettelijk onbegrensd is. Komt er een celstraf dan zijn er 11.000 zoekgeraakte veroordeelden die deze niet uitzitten en de handelswijzen rond behandelingen, verloven en voorlopige invrijheidstelling verdienen aparte artikelen. Het is prijsschieten voor criminelen en strafpleiters.

Onze samenleving heeft met deze wetteloosheid in combinatie met stevige uitkeringen en goede opvang een aantrekkende en aanzuigende werking. Migranten bedanken voor opvang in de regio, bedanken voor opvang in de periferie van Europa. Het moet het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Duitsland of Nederland worden. Dankzij sociale media bestaat uitkeringstoerisme. Hoezo Dublincriterium?

Een gebrek aan handhaving, om daarna te dweilen met de kraan open. Pappen en nathouden zonder in te grijpen. Toonbeeld daarvan was een filmpje van een halflege bus op het idyllische platteland nabij Ter Apel. Een chauffeur en twee handhavers in de bus, vier opgeschoten jongeren buiten de bus. Dat is bijna 1 op 1. Allemaal om geweld, bedreiging en zwartrijden te voorkomen.

Het Kamerdebat hierover was het meest tekenend. Theo Hiddema pleitte voor het inzetten van de voorlopige hechtenis om overlastgevers tijdelijk vast te zetten. De SP en CDA accepteerden onbenoemd het gapende gat in de dijk om te pleiten voor nog meer ambtenaren die elkaar bijstaan. Deze extra ambtenaren worden uiteraard overlopen en eisen vervolgens extra collega's.

Kamerlid Madeleine van Toorenburg beweerde namens het CDA dat zelfs verdachte aanranders en verkrachters nauwelijks achter de tralies komen. Om vervolgens FvD te vermanen na te denken hoe die mensen ooit vastgezet kunnen worden, omdat het in de uitwerking van CDA-minister Fred Grappenhaus zo misgaat. Voerde Van Toorenburg nu oppositie tegen FvD of tegen haar eigen coalitie?

Theo Hiddema had daar niet alleen over nagedacht, hij deed een concreet voorstel. In Frankrijk is voorlopige hechtenis standaard voor mensen zonder vaste woon of verblijfplaats. Zonder effectief strafrecht zou je op iedere bus, in iedere winkel en bij iedere risicopersoon een Sjaakie moeten planten die probeert te schipperen. Samen met een beveiliger en een handhaver.

Nu weten al die ambtenaren niet waar die asielmisbruikers uit veilige landen zullen vertoeven. Om tijdens aanvaringen een numeriek overwicht te hebben, zul je deze nieuwe ambtenaren in minimaal groepjes van vier continu moeten laten posten, wachtende op deze rondreizende groepen. Dan overtreft het beoogde budget op voorhand de eventuele schade.

Deze beweging om met steeds meer personeel, steeds meer kosten te maken, geeft een steeds grotere overheid die de samenleving via de belastingdienst uitput. De eeuwige beweging tot nieuwe wetgeving geeft alleen maar onnodig uitstel. Ik zal handhaven is het devies op uw paspoort, het Rijkswapen en het Koninklijk wapen.

Handhaven doe je met de harde hand, de rest is kroegpraat.

Reaguursels

Inloggen

Ik word zo ziek van al die politici die proefballonnetjes oplaten. Stuk voor stuk oppertunisten. Incident politici zijn het, aandachtshoeren. Alles voor de macht. Liegen en bedriegen, alles is geoorloofd. Geil naar publiciteit, loze beloftes maken en de goed gelovige burger het gelach laten betalen.

Dzjengis-Somebody | 28-04-19 | 14:55 | 1

Ben het met je eens. Onverwacht een reactie van midden-links tegen IND uitzetting Jezidis. Zie twitter Voordewind en Nos terzake. Is er hoop?

Cesna | 28-04-19 | 18:20

Degenen die aan de touwtjes trekken in dit land, hebben kabinetten neergezet die bewust het strafrechtsysteem hebben uitgehold om dan vervolgens de grenzen open te zetten voor elke ongeletterde crimineel die deze aardbol verrijkt. Men heeft er belang bij en gaat absoluut niet iets doen om hier een halt aan toe te roepen.

Datsun_Cherry | 28-04-19 | 12:46 | 1

Maar ondertussen wordt dit nog krampachtig als een complot weggeschreven, dus wil men echt kapot hier. Nu ja, het merendeel van de Satalin pijpende linkse zelfverklaarde polder elite. En dan doet zo'n zelfuitgeroepen BN'er (nepvolk met hun eigen fantasie wereld) nog een een vermanend moralistisch plasje erover. Als de zondvloed komt, voor hen het vliegtuig naar betere oorden. De rest? Boeie...

Acar_ketimun | 28-04-19 | 13:46

Proefballonnetje van Grapperhaus?

Jazeker! Of anders wel juridische 'domheid', i.d.z.v. dat Grapperhaus m.i. iets belangrijks over het hoofd ziet.

Maar och, wat verwachten dan ook van hem? Ik weet dat Grapperhaus gespecialiseerd is in het Arbeidsrecht. Dat is een andere tak van sport dan het Strafrecht.
Als Grapperhaus niet alleen maar art 285 lid 1 strafrecht had gelezen, maar ook lid 2 t/m lid 4 van dat wetsartikel, dan had hij gezien dat voor bedreiging van politici i.c.m. met het terroristisch oogmerk van art. 83a Sr - en i.m.h.o. vielen de bedreigingen aan Wilders, Baudet en eerder ook Pechtold, Aboutaleb en Rutte daar ook onder - een aanzienlijk hogere straf opgelegd kan worden dan die lachwekkende maximaal twee jaartjes van art.
285 lid 1 Sr.

En juist dit is ook het probleem op andere gebieden in het Strafrecht. Er zijn een heleboel misdrijven waarvoor geld dat de rechter hogere straffen op kan leggen als het misdrijf is gepleegd met een terroristisch oogmerk.
MAAR ... dan moet het OM dat wel ten laste leggen! MAAR ... dan moeten de politie agenten die verdenkingen (van terrorisme cq terroristisch oogmerk) WEL opnemen in de aangifte.
En als dat is gebeurd, en het is tot een veroordeling gekomen, moet de terrorist (want terreur is het) indien hij een dubbel paspoort heeft nog land uit want bedreiging samenleving een staatsveiligheid enzo. Dat kan, want ook daar hebben we wetten voor. MAAR dan moet je die wetten dus wel gaan toepassen en uitvoeren!

Het probleem zit m.i. dus NIET in te lage maximumstraffen, maar in het dat de talrijke wettelijke bepalingen op grond waarvan een hogere straf en/of een strafvervolging en/of een maatregel opgelegd kan worden, NIET worden toegepast en/of NIET worden uitgevoerd.

Neem, bijvoorbeeld, die Wilders bedreiger. Of die van Aboutaleb. Waarom staat onze overheid überhaupt toe dat na hun veroordeling er niet automatisch ook een procedure tot intrekking NLse nationaliteit of verblijfstitel + uitzetting gestart word? Wat voor een boodschap geeft onze overheid daar mee aan die bedreigers? > > Antwoord is: dat het mag, dat terrorisme niet zo erg is, dat je in NL welkom blijft als je angst aanjaagt bij politici en bevolking, 'welkom-in-mijn-land'.

gaffelbaard | 28-04-19 | 11:45 | 1

Grapperhaus is eigenlijk een Grappenhaus. Bovendien gaat ie pas reageren als iemand van zijn eigen bestuurlijke soort wordt "bedreigd". Als toefje slagroom op de fatsoenstaart mogen anderen ook mee eten. Wat een onbenul...

Goedzo | 28-04-19 | 12:11

Was mij ook opgevallen dat als er een probleem is en een wetje maakt en denkt, opgelost.
Net zoals Hans Teeuwen, God bestaat niet, hoezo, kijk maar heb ik hier op geschreven.

Uw Verzekeringsadvis | 28-04-19 | 11:25

Er is nog hoop, Anoniemeboi spreekt Geert aan met 'u' in zijn doodsbedreiging. Respectvol!

Flibbage | 28-04-19 | 10:26 | 5

Is het een doodsbedreiging?
Of een dreiging met terreur?

Ik zeg: het laatste, omdat het eerste een terroristisch oogmerk heeft.

Belangrijk verschil.

gaffelbaard | 28-04-19 | 11:48
▼ 2 antwoorden verborgen

samengevat mbt migratietsunamie.. dweilen met de kraan helemaal open..

zolang de kraan niet wordt dichtgedraaid is het steeds weer blijven aanschaffen van dweilen die het werk niet meer aankunnen. Wat Grappenhaus roeptoetert is niet meer dan een verkoopplaatje aan de belastingbetaler die de kosten niet meer wil en kan ophoesten van steeds meer en steeds vaker bekostigen van die zeiknatte dweilen..

fikkieblijf! | 28-04-19 | 09:53

Het probleem dat hier geschetst wordt bestaat al heel lang. Nu praat ik over ruim 30 jaar geleden.
Mijn buurman was nog een ouderwetse surveillerende politieagent. Als hij een oproep kreeg om naar een vechtpartij in een bepaalde beruchte straat te gaan, liepen hij en zijn collega nog maar eens even een extra straatje om. Ze wisten dat als ze actief in moesten grijpen en een van de vechtersbazen zou zijn beklag indienen, hun directe chef ze als een baksteen zou laten vallen. Niets geen support of steun in de rug.

Alco-de-Holist | 28-04-19 | 09:51

Ja maar kijk eens naar de cijfers!! Jullie overdrijven gewoon!! Discriminatie neemt pas toe ook al kan je dat niet
Terug vinden in de cijfers want heel veel mensen melden het niet....

David000000007 | 28-04-19 | 09:38 | 2

Maar de cijfers die jouw mening onderschrijven zijn natuurlijk volledig objectief, want dan wordt wel alles gemeld.

Flibbage | 28-04-19 | 10:28

Ik denk dat Nederlanders inderdaad niet melden als ze weer eens voor kankerhollanders, hollands kankervarken, blanke kankerhomo of blonde nederlandse kankerhoer worden uitgemaakt. Die cijfers zullen idd niet kloppen want dàt melden door déze bevolkingsgroep (je weet wel, de oorspronkelijke bewoners), dàt heeft toch geen zin. Maar natuurlijk bedoel je iets anders en heb je alleen zin in feiten als ze jou wel uitkomen. Anders klopt het dus niet.

Acar_ketimun | 28-04-19 | 13:39

Parallel rechtssysteem invoeren voor immigranten en illegalen.

Oepsie1234 | 28-04-19 | 09:06
-weggejorist-
Superkwatta | 28-04-19 | 08:41

Ik ben niet snel verbaast, maar ondertussen in het NRC (dag na Koningsdag), dit Vrolijke Inclusieve stukje. Het lieve Gedichtje start in 1966 volgens de overlevering.....
www.nrc.nl/nieuws/2019/04/26/ze-hebbe...

hetgingperongeluk | 28-04-19 | 07:33

Die Polen, die snappen het tenminste ! Nemen miljoen vluchtelingen op, waarvan geen enkele moslim !

Kim-Jung-Un | 28-04-19 | 03:46

Feynman geeft er weer een fraaie draai aan.

Shareholder II | 28-04-19 | 02:57 | 1

Ja inderdaad, een top tegel.

PopeyeKamper | 28-04-19 | 13:58

Linkse politici hebben nergens last van.
Jesse Klaver, Rob Jetten en Lodewijk Asscher kunnen zonder beveiliging hun boodschappen doen.

sociaal_econoom | 28-04-19 | 00:35 | 6

@Prinsemarij: Fortuyn werd ook niet beveiligd.

Flibbage | 28-04-19 | 10:30

@* Il Principe * | 28-04-19 | 10:05: Beledigen en beledigd worden is noodzakelijk voor het publieke debat in een democratie. Benoemen en discrimineren zijn twee heel verschillende dingen.

Frau Merkel | 28-04-19 | 10:39

@* Il Principe * | 28-04-19 | 10:05: Floris V ook niet. Heb je nog meer van die voorbeelden uit de oude doos?

Prinsemarij | 28-04-19 | 11:25
▼ 3 antwoorden verborgen

Mooi weer, en dus geven onze nieuwe Nederlanders een nieuwe maatstaf voor autochtone “ klaar met praten” groepen. Helaas heeft niets doen toch consequenties. Justitie is hier de grootste veroorzaker van racisme en geweld. Je zal t maar verzwegen hebben, schaam je diep.

rattenvanger XL | 27-04-19 | 23:47

Voer het etnisch (en religieus) profileren als beleidsmaatregel in en de efficiency en pakkans zullen flink stijgen zonder dat de kosten exploderen. Gaat misschien ook nog een preventieve werking van uit .

Heiner | 27-04-19 | 23:18

Goede kolom van Feynman. De constatering dat er niet meer wordt gehandhaaft is terecht. Echter wat onbesproken is, is de reden waarom er niet gehandhaaft wordt.

Het antwoord is dat er een klimaat is geschapen door de politiek zelf waarin handhaving de-facto niet meer mogelijk is. We zagen al in de vele gevallen dat agenten worden aangeklaagd terwijl ze gewoon hun werk uitvoerden. Mensen staan filmpjes te maken terwijl de agenten hun werk uitvoeren en die filmpjes worden later contextvrij gebruikt om aan te tonen dat die agenten in overtreding zijn geweest, en om daders tot slachtoffers te maken.

Er is geen enkele rugdekking voor handhavers. Hun bazen zijn als de dood voor slechte publiciteit / carrierekansen en het logische gevolg is dat je als handhaver er alleen voorstaat. Handhavers voelen dat feilloos aan en gaan vervolgens dan ook risicomijdend te werk met als gevolg de werkelijkheid die Feynman schetst.

Dat risicomijdende gedrag van de overheid is bijvoorbeeld te zien bij het ontraden om aangifte te doen, de enkele geteisterde autochtoon die wordt aangeraden om maar te verhuizen uit de moslimwijk, pas tot arrestatie overgaan als er al jarenlang delicten plaatsvinden etc.

Handhaving is slechts mogelijk wanneer dat overal en altijd consequent plaatsvindt. Wanneer dat niet meer gebeurt door enekele lieden die hun werk niet meer doen, dan faalt het hele systeem.

Uiteindelijk is dit alles het gevolg van het doorgeschoten individualisme en het gebrek aan een gedeelde moraal in onze samenleving. Zolang mensen (en vooral lieden binnen de overheid zelf) het eigenbelang altijd voorop stellen en sch**t hebben aan het belang van de gemeenschap, zal het er allemaal niet beter op gaan worden.

Beefbus | 27-04-19 | 23:09 | 5

Prima gesproken

Dirk III | 27-04-19 | 23:54

U vergeet het feit dat er simpelweg te weinig agenten zijn. Binnen enkele jaren verdwijnen er nog een groot aantal agenten. De minimale opleiding duurt 2 jaar en dan heb je een onervaren agent op straat.
Het worden mooie jaren voor criminelen.
Online filmpjes doen er weinig toe, het schorem wat daar aanstoot aan neemt is toch al geen cent waard en behoort al tot de doelgroep die gehandhaafd zou moeten worden.

Promedio | 27-04-19 | 23:56

Je vais tolérer in plaats van Je maintiendrai zou niet misstaan als bijschrift bij de Nederlandse leeuw.

devil13 | 28-04-19 | 08:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Dit is een maatregel uitsluitend gericht op de blanke autochtone Nederlander.
Mij nemen ze niet meer in de maling.

Ray69 | 27-04-19 | 22:41

Mooie column, Feynman, kudo's.
Het CDA is intern verdeeld. Had Buma die Arabische bejaardensoos van ze naar de geriater verwezen en zijn woorden in politiek omgezet vóór hij voor Friesland opteerde, dan had het hele land op hem gestemd. Maar nee, intern Omtzigt omleggen en ons opzadelen met die onnozele Toorenburg, de van Agt- en KH-liefde voor de pallies blijven pushen, blijven hakken op GW: Nul zetels, meer verdienen die achterbakse cda-ers niet; voor het belazeren en vernachelen van de bevolking, voor het negeren van de bevolking inzake EU.

eastender | 27-04-19 | 22:17

“Deze beweging om steeds meer personeel, steeds meer kosten te maken, geeft een steeds grotere overheid die de samenleving via de belastingdienst uitput.”.

Niet per se.

Kwestie van zero-tolerante beleid uitvoeren.

Niets, maar dan ook wekelijk niets wordt van dit rondtrekkende tuig getolereerd. Bij wijze van spreken staat achter iedere boom een controlerende ambtenaar. Gaat zo’n sujet over de schreef, hoe klein ook het vergrijp, pak hem daarop aan. En inderdaad, sluit lui (indien juridisch mogelijk, liefst alleen illegalen) zonder vaste woon-of verblijfplaats sowieso standaard op (Hiddema’s opmerking uiteraard, die man is een enorme aanwinst voor onze Tweede Kamer).

Zodra het rondtrekkend, rovend hufterimportvolk doorheeft dat misdaad niet meer loont, en zij daadwerkelijk overal meteen worden opgepakt, dan kiest dat volk eieren voor hun geld. Ofwel: men verkast naar het buitenland waar het allemaal softer is (“waterbedeffect”). Retour afzender richting Merkel, ze kan haar troep zo mooi weer terugkrijgen.

En wat dit met de uitgaven doet? Die worden, na uiteraard eerst te zijn gestegen (=“investering”), uiteindelijk toch minder. Want minder illegaal opportunistisch rotvolk dat hier zal willen blijven vertoeven, dus het aantal controlerende ambtenaren kan uiteindelijk ook weer omlaag (en elders nuttig worden ingezet).

Tel daar overigens ook nog eens het gevoel van veiligheid voor de gedupeerde bevolking bij op, iets wat moeilijk in geld uit te drukken is (maar zeker wel de investering waard is), en je bent als overheidsorgaan (eindelijk) eens goed bezig.

Met dat “uitputten” zal het dus wel meevallen. En sommige goede zaken mogen (aanvankelijk) best wat kosten.

Maar goed. Politici en visie..

Kompromat | 27-04-19 | 21:32 | 3

Iedereen is corrupt, er is alleen nog maar ego. En ego is alleen een act, een vorm. Kijk maar hoe er alleen nog maar over vorm wordt gepraat. Zodra er inhoud op tafel komt begint het ego te stotteren en wordt het boos. Die lege show zie je o-ver-al. De deugers, de politici, de banken, de verzekeraars... blablabla vorm, blablabla vorm... En het ergste is, ze hebben iedereen ermee geinfecteerd.

Ton8695 | 27-04-19 | 22:05

@Ton8695 | 27-04-19 | 22:05: Niet allemaal. Een klein onbeduidend mensje hier houdt dapper stand...

Rest In Privacy | 28-04-19 | 07:00

Hee Grappenhaus, het volk wil dat er gehandhaafd wordt. Snap.dat.dan.

Montesquieue | 27-04-19 | 21:07 | 2

Handhaven? Ze voeren gewoon resolutie 1743 en het marrakech pact uit. Niks aan de hand.

Ton8695 | 27-04-19 | 22:07

Het volk koos er voor om minder handhavers te hebben. Dom volk.

Promedio | 28-04-19 | 00:09

Deugende elite die liegt en bedriegt. Een dom volk die alles gelooft en niets interesseert behalve voetbal en npo crap. Een feynman die als pastoor voor zijn eigen kleine pastorie een preek houdt. De kleine pastorie kiest en de gekozen vertegenwoordiger wordt geisoleerd en machteloos gehouden.
Niets veranderd, voetje voor voetje gaat het als lemmingen naar de afgrond. Succes ermee, i’m out of here!

ZwarteDag | 27-04-19 | 21:01 | 1

Op naar de volgende kleine pastorie. Behouden vaart.

Ton8695 | 27-04-19 | 22:09

Ik ga u nu allemaal ontzettend hard bedreigen! Let op!

Jullie gaan allemaal dood! Je gaat zien man!
Vieze Nederlanders!
Dood ga je man!
Ik zweer, je gaat dood. Je moederrr, die dikke lelijke moederr en die dikke zoes van jou!
Allemaal dood!
Je ga zien vriend.

Zo.

Als dat geen doodsbedreiging is, weet ik het ook niet meer.

Heppie-even-voor-mij | 27-04-19 | 21:01 | 6

@Pelforth | 28-04-19 | 11:31: de mannetjes in zo'n moslim roedel vinden hoer roepen spannender en stoerder. Bitch is meer is voor zwartmensen, en dan het liefst zo achterlijk mogelijk geformuleerd (ze zouden de taal van het land eens wèl fatsoenlijk onder de knie krijgen, maar die taal is toch voor racistische witten). Dat het inteeltniveau is, is in allebei gevallen dan weer wel een parallel. En die achterlijk moeten we koesteren, accepteren en kritiekloos verwerken zo wordt ons al jaren geleerd door kinderloze psychopaten die enkel voor zichzelf de politiek in gegaan zijn.

Acar_ketimun | 28-04-19 | 13:30

Hoi Jose! (van Oboema)

Mammeloe | 28-04-19 | 15:03
▼ 3 antwoorden verborgen

Onlangs waren we in Teplice, het Tsjechische kuuroord dat niet ver van Dresden af ligt. Daar zagen we in het kuurpark een voorbeeldig gezicht: kindertjes van de Kindergartenleeftijd in gele hesjes, die met elkaar een rode sjaal vasthielden en zo al doende leren om netjes naast en achter elkaar te wandelen. Zo'n stoet van gele hesjes, en dat van kindsbeen af! Het probleem in NL en West Europa: er wordt geen traditie gehandhaafd. Migranten die NL binnenkomen, zouden in gele hesjes eerst moeten leren om een rode sjaal vast te houden en zo netjes naast en achter elkaar te wandelen. Misschien hoeft dat niet niet per se, maar het is hoog nodig dat nieuwe binnenkomers mores leren. Dus niet lanterfanten in een AZC, maar hup, net als Tom Staal bij de Mariniers de bietenbrug op en al doende leren deze lapswanzen de klappen van de zweep, hoe ze zich in NL behoren te gedragen. Het luizenbestaan in AZCs lijkt nergens op, ze liggen daar allemaal op des duivels oorkussen. Willen ze Nederlander worden, dan als jongens van stavast en niet slapjanussen aan de qat en smartphone.

Eeuwig..Op..Vakantie | 27-04-19 | 20:56 | 4

Eerste klas lagere school moesten we nog opstellen in rijen en op afroep de (lagere!) school binnen lopen. Ordentelijk! Vond dat niet erg of raar. De oude directeur verdween en ineens was de Meester iemand met een voornaam en mochten we naar binnen zodra de schoolbel klonk (ben ik zo oud haha). Ook dat vond ik niet raar of vervelend. Kinderen passen zich aan.

Rest In Privacy | 27-04-19 | 21:00

www.geenstijl.nl/5147384/feynman-en-o...
Ah, ik weet niet hoe oud, maar ik ben nog wel eens met de kaartenaanwijsstok geslagen, omdat ik zwaar zat te klieren.
Pa de andere dag mee naar school, na een gesprek met de leerkracht, kreeg ik ze thuis nog eens dunnetjes over.
En zo is het waarschijnlijk gekomen :)

Roadblock | 27-04-19 | 21:40
▼ 1 antwoord verborgen

Goed stuk !
Werd dit maar eens echt opgepakt door de politiek ipv alle loze praatjes.

E.Junger | 27-04-19 | 20:55

In Nederland kun je doen wat je wilt, mits je niet geflitst wordt en niet blank bent. Ik begin ook te begrijpen waarom de rechtspraak niet gedigitaliseerd wordt. Dan zou het mogelijk zijn om te achterhalen welke Dood66 rechters de wet voortdurend aan hun laars lappen.

Frau Merkel | 27-04-19 | 20:54

Toch beleefd dat sommigen van deze idioten Geert met U aanspreken

Botte Hork | 27-04-19 | 20:53 | 2

Allez, maar da's unne "nationale" Belg uit Borgerhout.

H.Teeuwen | 27-04-19 | 22:33

Het probleem is dat Vrouwe Justitia van een rechtschapen vrouw verworden is tot een laf achterbaks Berbersl*tje.
Het lijkt wel of er jaarlijks honderden miljoenen Euro's uit Saoudi Arabie en Quatar naar de linkse elite overgemaakt worden om de Moslims niet te hinderen in het Islamiseren van Nederland.

Haberdoebas | 27-04-19 | 20:49 | 1

En op straffe van een olieboycot als Nederland toch dwars gaat liggen, bedoel je dat? Of snap ik het weer eens niet?

Rest In Privacy | 27-04-19 | 20:54

Precies dat is er mis. Goede uitgebreide tegel!

pibasso | 27-04-19 | 20:47

Weer helemaal goed gezien, Feynman.
Je hebt niks aan zwaardere straffen op papier zolang de daders vrij rond mogen lopen. Dat wordt nergens zo duidelijk als in de volledige keten van criminaliteit; van zakkenrollers en winkeldieven tot gewelddadige verkrachters en mensenhandelaren. Het begint bij ontelbare aangiftes die niet eens worden behandeld, en verdachten die "zoekraken"; kennelijk zo'n 11.000.
Van de kleine groep verdachten die uiteindelijk toch voor de rechter verschijnt krijgt het merendeel vervolgens een fopstraf. En als een enkele levensgevaarlijke gek dan eindelijk tot meerdere jaren cel veroordeeld wordt, blijkt hij al vrij snel regelmatig onbegeleid op verlof te kunnen. Zelfs als hij vlak voor zijn vrijlating nog een cipier mishandeld.

Kortom, het schort aan de handhaving.
Maximumstraffen op papier zijn waardeloos als niemand ze wil handhaven.

En wat de bedreigingen tegen Wilders betreft, de ellende begint met een politieke elite die meedoet aan de kwaadaardige hetze tegen bedreigde politici zoals Wilders. Die hand-in-hand met antifa, isis en hamas tegen Wilders demonstreert.
Mooi dat Bosma daar nog eens op wees. www.youtube.com/watch?v=2-kjG0b0fPs

Dandruff | 27-04-19 | 20:45 | 2

Omtrent de zwaardere straffen is er 1 voordeel. Door de maximale straf op 4 jaar te zetten is voorlopige hechtenis mogelijk. Hierdoor kun je de raddraaiers in ieder geval 72 uur vasthouden en buiten heterdaad aanhouden

TheLaw1993 | 27-04-19 | 21:46

@TheLaw1993 | 27-04-19 | 21:46: DNA afnemen wordt dan ook een mogelijkheid, naar ik meen. Lijkt me ook zinvol bij dergelijk volk.

Heiner | 27-04-19 | 23:24

Soms denk ik wel eens dat die proefballonnetjes gevuld zijn met lachgas. ;)

Rest In Privacy | 27-04-19 | 20:43

Op die site is te zien dat er elke minuut wel een politie, brandweer of ambulance oproep is. Elke minuut! En dan nog met droge ogen beweren dat de criminaliteit afneemt.

marcoplarco | 27-04-19 | 22:13

Ben meer benieuwd wat er nu aan de hand is in Sittard: man bij arrestatie in zijn hand geschoten, nabij station, in een zaak waar de landelijke(!) politie betrokken bij is. En nadere info blijft maar uit.....

michelpen | 28-04-19 | 01:31

@michelpen | 28-04-19 | 01:31: eindelijk een gangster in zijn fikken geschoten, bravo, zeker een diender die GS leest. Zo hoort het. Armen en benen als het kan en anders pech gehad. De enige taal die door geweldplegers begrepen wordt.

SlimmeBelg | 28-04-19 | 09:55
▼ 2 antwoorden verborgen

Je telt eigenlijk niet echt mee als je geen bedreigingen hebt gehad.

isitsoornot | 27-04-19 | 20:41

De richtlijn in het Wetboek van Strafrecht ligt niet ver achter de horizon.
Mits het gaat om het financieel uitkleden van burgers die een keer iets doms doen.
Vooral verkeers delicten zijn daar uitermaten geschikt voor,
Als het geld of moeite kost, geeft het OM inderdaad niet thuis. Een echte crimineel is vrij veilig in Nederland.

Het leven is zwaar | 27-04-19 | 20:35 | 1

En de grootste criminelen zitten in de politiek.

vansuyle.com | 27-04-19 | 20:47

De straffen in NL zijn hoog genoeg alleen worden deze niet opgelegd. Daar zit het probleem. Verkiezingsretoriek van Grappenman.

Rest In Privacy | 27-04-19 | 20:34

Het lijkt heel wat van die Grapperhaus. In plaats van twee, drie of vier jaar in de cel. Klinkt krachtdadig. Het heeft alleen een gebrek. Toch al slappe straffen gaan er inderdaad nauwelijks hoger van worden.

Butters | 27-04-19 | 20:31

Jurisprudentie. Dus hogere straffen eisen maakt geen reet uit.

Is dit nog nieuws? | 27-04-19 | 20:30

Nou denk ik , en correct me if i am wrong, gaat niet gebeuren.

zoalsikhetzeg | 27-04-19 | 20:28

We zijn het allemaal met elkaar eens "Dit is gierend uit de klauwen gelopen!"
Maar nu zijn we elkaar alleen maar in een cirkeltje aan het napraten, "dat het gierend uit de klauwen is gelopen".
Als élk van de reaguurders nou eens in zijn bedrijf, omgeving, straat, kroeg, parkbankje gewoon man en paard noemt en zegt "dit is gierend uit de klauwen aan het lopen en we moeten zéker op 23 mei op zo'n manier gaan stemmen dat er ook wat in Brussel gaat veranderen."
We kunnen hier schrijven totdat de inkt op is, we kunnen met de hooivork dreigen totdat iedereen is opgepakt, maar wat ECHT werkt is IEDEREEN IN KLARE TAAL VERTELLEN DAT IEDEREEN MOET GAAN STEMMEN OP 23 MEI!

Du-u-u-h | 27-04-19 | 20:27 | 6

@kweethetooknietbeter | 27-04-19 | 20:50:
Door de BTW verhoging betalen we al lang meer dan de 8 miljard. De BTW is de enige inkomstenbron van Brussel, naast de vaste bedragen. Dat dit de echte reden voor de BTW verhoging is vertelden ze er niet bij. Rutte moet wel zijn baantje hebben straks. Hij heeft zich gewoon ingekocht.

Frau Merkel | 27-04-19 | 20:58

@Frau Merkel | 27-04-19 | 20:58:
Dat klinkt alsof Rutte bezig is met het sparen voor zijn bruidsschat. ;)

Rest In Privacy | 27-04-19 | 21:19

Daar is een veel betere manier voor. De npo dwingen om objectieve informatie te verstrekken, want dat verzuimen ze nu. Pas dan is er kans dat het tij gekeerd wordt. Waarom wordt dat in het parlement niet afgedwongen. Vragen stellen en op of aanmerkingen maken, schieten we niets mee op. Daadkracht gewenst. Inmiddels zijn er zelfs zonder die objectieve informatie al zo'n 2 miljoen kiezers wakker geschud. Die Baudet en Annabel zijn toch ook bekend geworden door wat uitzendingen bij powned. Wat zou het effect wel niet zijn als een Karskens een informatief programma zou kunnen maken. Niet omdat hij sympathiek is, maar aan den lijve heeft ondervonden wat er gaande is.

SlimmeBelg | 28-04-19 | 10:06
▼ 3 antwoorden verborgen

Omg, imagine they don't look back in anger. Kijk naar al de mensen. Straks worden ze op andere vlakken ook nog een beetje zuur. Of is dit het droogoefenen zonder poephandjes te krijgen?

Aap Noot Miesje | 27-04-19 | 20:36

Belediging van een bevriend staatshoofd, doe je dat bij Erdogan dan krijg je levenslang!

ZwarteDag | 27-04-19 | 21:08

Na dertig jaar vuilnis naar binnen trekken om de EU droom te ondersteunen vanuit de oliedollarlanden,liep het zooitje na de eerste financiële crisis zo gierend uit de hand in met name Zuid Europa,dat men in Rusland en China besloten om een eigen markt in te richten,met een eigen monetair bestel,waarmee de BRICKS landen aanschopte tegen het zichzelf sterk wanende Westen.

In grote paniek omdat de Britten al twijfels uiten,en referenda uitschreven voor uittreding,ging men in Brussel met de koppen bij elkaar,wat resulteerde in de "wir schaffen das!" uitnodiging naar het midden Oosten en Afrika.

Met maar 1 reden zo lijkt 't uit het feit dat Macron zijn gele hesjes martelt,en onze leiding alle leiding heeft losgelaten om de ontstane chaos, door de man in de straat te laten uitvechten met de binnengehaalde excuus escalatiebommen.
De normale autochtone Nederlandse inwoners beginnen onder leiding van de media terecht te vragen om ingrijpen en bescherming.
Vragen om bescherming die bijna openlijk genegeerd worden.

En het voorstel uit Brussel is nu een EU leger groter dan dat van de Amerikanen.
Om te vechten tegen wie?
De keus lijkt te moeten kiezen voor dit leger,of wachten tot de bom barst,waardoor het volk de kastanjes uit het vuur moeten halen.

Welles! Nietes! | 27-04-19 | 20:23 | 3

Een EU leger is nodig om opstandige lidstaten zoals Hongarije of regio's zoals Catalonië te onderdrukken

vansuyle.com | 27-04-19 | 20:42

Saddam Hussein heeft dit ook geprobeerd. Ghadaffi wilde ook van de petro-dollar af. Beide zijn snel omgelegd. De Braziliaanse president bleek door Amerika afgeluisterd te worden. Om van de afhankelijkheid van de VS af te komen heeft Brazilie OpenOffice grootschalig doorontwikkeld.
Putin was op de weg terug toen hij voor MH-17 aangezien kon worden. Hij was in Brazilië om de olie niet meer in de dollar af te rekenen. Het logo van het Russische vliegtuig lijkt erg op dat van Maleisië en Putin heeft op het laatste moment zijn route aangepast. Het kan een seintje geweest zijn dat het niet op prijs gesteld wordt. Het kan ook een ongeluk geweest zijn.

Frau Merkel | 27-04-19 | 21:04

@Frau Merkel | 27-04-19 | 21:04:
Berlusconi vond U een dikke togus hebben en weg was ie.

Pelforth | 28-04-19 | 11:36

Bedreigen van politici is alleen nieuws en strafbaar wanneer hij/haar/het lid is van het kartel.
Geert en Thierry zijn van de oppositie, dat verandert deze gang van zaken.

Jan Passant mk2 | 27-04-19 | 20:18

Als je hier illegaal bent, hoor je vast te zitten. Dat moet net zolang totdat ze schreeuwen om hun moeder dat ze weer terug willen. Water en brood.

azijnseikerT | 27-04-19 | 20:18 | 4

@Jan Leul | 27-04-19 | 20:40: we moeten de duinen verhogen vanwege de zeespiegelstijging .... Voorwat hoortwat

azijnseikerT | 27-04-19 | 20:42

@azijnseikerT | 27-04-19 | 20:42: Prima idee, laat de nieuwe lichting die onderweg is dan allemaal een zak Sahara zand meenemen. Krijgen ze in ruil een fijne beker water

Jan Leul | 27-04-19 | 20:51

Als je illegaal bent moet je het land uit, en als er een straf op staat ergens anders laten vastzitten.

Jos Tiebent | 28-04-19 | 01:27
▼ 1 antwoord verborgen

Voor dit soort kudtvolk moet een geheel uit beton opgetrokken uitzetcentrum gebouwd worden. Een kaal hok met drie keer per dag water en brood. Geen vertier, geen contact, geen uitzicht. Ja, wel uitzicht. Op de uitgang richting eigen land. Net zo lang in dat hok laten zitten tot ze smeken terug te mogen naar waar ze vandaan gekomen zijn.

marcoplarco | 27-04-19 | 20:16 | 4

Ik krijg de indruk dat we op dezelfde lijn zitten.

azijnseikerT | 27-04-19 | 20:20

@Super Vaagstra | 27-04-19 | 20:26: de duidelijke lijn

azijnseikerT | 27-04-19 | 20:39
▼ 1 antwoord verborgen

U begrijpt het niet. Inmiddels bestaan ‘s lands middelen ter eer, inkomen en meerdere glorie van zelfbenoemde superieuren. U herkent ze aan het hebben van een lidmaatschap van een politieke partij.
.
Wel beveiliging en hekken rond politici, rechters en bestuurders, niet om ons land. Wel wachtgelden voor politici en bestuurders, geen ww waar u premie voor betaalde. Enzovoort.
.
U bent al lang verraden. Dat u net wakker begint te worden ligt aan uw eigen suffe harses!

Parel van het Zuiden | 27-04-19 | 20:14 | 1

Antifa minus een hek om het land mening.

Ongeblustekalk | 27-04-19 | 20:16

Zolang er nog zovelen stemmen op partijen die dit alles laten gebeuren, die steeds maar wegkijken, niet willen handhaven, zolang zal er niets veranderen. Het is de burger zijn eigen schuld. In Amsterdam Noord durven vrouwelijke studenten tegenwoordig 's-avonds niet meer van de pont naar hun flatje op het NDSM-terrein te lopen, bang om overvallen en verkracht te worden. Maar ze hebben wel allemaal GroenLinks gestemd. Tja dan moeten die meiden het zelf maar weten.

Rest In Privacy | 27-04-19 | 20:11 | 1

Dat groenlinks stemmen is ook meer een manco van hun ouders
die de maakbare samenleving vanuit hun utopische denkwijze
op hun kinderen geïndoctrineerd te hebben,
niet wetende of uit schaamte niet toegevend
dat de Klaver partij zich vooral met een antisemitisch programma,
als groene vernieuwer, zich van het nieuwe facisme bediend,
en vrouwen die bang zijn om in noord door de Afrikaanse kansengroepen
verkracht/vermoord te worden, is voor Klaver een acceptabele prijs
voor een greep naar de macht.

Halul gebakken | 27-04-19 | 20:30

Mensen voor een willekeurige periode opsluiten is toch ook niet echt mijn ding. Er moet toch wel iets van logica of proportie achter zitten lijkt me? Anders is het puur nattevingerwerk: 1 jaar, 2, 3, 10?

Geef dreigers de kans om hun dreigement in te trekken en excuses aan te bieden. Tenzij er echt sprake was van concrete geweldsvoorbereiding of fysieke dreiging en er nog steeds ernstig gevaar is dat ze dat uitvoeren. Doen ze dat intrekken niet, opsluiten tot ze het alsnog doen, zonder specifieke tijdslimiet. Eventueel met de mogelijkheid dat je vrijkomt als je je paspoort inlevert en een ander land bereid is je op te nemen. Al geeft dat wel rechtsongelijkheid tussen mensen met en zonder dubbel paspoort, want een ander land gaat niet zomaar een kaaskop opnemen met kort lontje.

Verder wellicht iets meer overnemen van de cultuurverrijkers. Zoals stokslagen voor geweldsmisdrijven waarbij sprake is van fysiek geweld en persoonlijk letsel. Als dat in Singapore al goed werkt bij het bestrijden van graffiti, is een flink pak rammel, misschien zelfs in het openbaar zodat de "stoere" jongens wat traantjes moeten laten zien aan hun kameraden, zonder uiteraard permanent schade aan te richten, wellicht verhelderend en leerzaam. Als we het prima vinden om leed toe te voegen met het voor een willekeurige periode opsluiten van mensen achter een deur, kan dat op die manier een stuk goedkoper en effectiever.

En natuurlijk gewoon ongedocumenteerden en illegalen die hier geen recht op verblijf hebben, niet direct uitgezet kunnen worden of afwachten en traineren met eindeloos procederen om alsnog een status te krijgen (wat ook gewoon moet stoppen uiteraard), simpelweg op een gesloten camping in een tentje plaatsen, met gezamelijke wc's en douches en een flink hek, prikkeldraad en van mijn part nog een mijnenveld eromheen. Als dat (sans mijnen en prikkeldraad dan) ook niet mensonterend is voor autochtone vakantiegangers met bescheiden portemonnee, mag je daarmee als armzalige vluchteling die zo dankbaar is dat hij uit de oorlog is gevlucht, dwars door tien veilige maar armere landen heen, toch ook in je handjes knijpen. Het is nog lekker goedkoop ook, en open agrarische ruimte zat. Plus je verdringt geen bestaande allochtonen en autochtonen van een wachtlijst. Als dat NL minder aantrekkelijk maakt voor "vluchtelingen" die minstens 3-sterren accomodatie wensen, des te beter.

Als we verder nou eens wat onzinwetten afschaffen zoals de Opiumwet en die domme oorlog tegen drugs stoppen, trekken we helemaal het kleed onder de maffia vandaan en kunnen de politieagenten zich weer bezighouden met echt handhaven van nuttige wetten waar iedereen wat aan heeft en vrijwel iedereen het mee eens is. En komt er meer dan zat ruimte vrij in gevangenissen voor mensen die dat echt verdienen of echt een gevaar vormen voor de maatschappij na het plegen van een ernstig misdrijf.

Wol | 27-04-19 | 20:11 | 10

@CalamityJane | 27-04-19 | 22:50:
Ah zo bedoel je. Uiteraard, maar moet je er dan maar vanuit gaan dat iedereen die een dreigement uit, ook in een opwelling van woede, het ook ten uitvoer wil brengen? Als dat zo zou zijn, regende het aanslagen op Wilders en andere politici, wat gelukkig niet het geval is.

Het lijkt me erg riskant om de overheid zo'n wapen te geven dat zelfs een boze uitroep je al op een jaar cel kan komen te staan. Dan durft straks niemand zijn mond nog open te doen zonder elke zin op een goudschaaltje te wegen en te consulteren met een advokaat.

Wol | 28-04-19 | 11:34

www.geenstijl.nl/5147384/feynman-en-o... Met u eens! De echte vuilak moet je wel kunnen onderscheiden van de ´simpele´ grootbek. Er is gebrek aan gevoelvolle slimme beoordeelaars. Neem nu ...... de ´blokkeerfriezen´, veroordeeld door niet de minsten qua verstand maar wereldvreemd. Kan natuurlijk ook in opdracht gehandeld zijn. Er is een groot gebrek aan durf en integriteit.

Rest In Privacy | 28-04-19 | 15:43
▼ 7 antwoorden verborgen

Ik heb ook wel eens een boze Noord Afrikaan meegemaakt. Hij debiteerde 'ik n*** je in je k***. Hij zat naast zijn vriendin (met hoofddoek) in de auto en ik kon het niet laten; 'je bent een sieraad voor de Islam' te zeggen. Daarmee doel ik op dit soort f*** opmerkingen.

Einde van de Domheid | 27-04-19 | 20:10 | 4

@The_iron_boar | 27-04-19 | 20:34:
De eerste zin laat zien dat je dit uit je duim zuigt.
Wel een mooie storytelling met veel (verzonnen) waarheden.
lul

Ongeblustekalk | 27-04-19 | 20:57

@The_iron_boar | 27-04-19 | 21:35:
Ik geloof je meteen. Ten noorden en oosten van het Noorderplantsoen heb je de zwakkere wijken met veel allochtonen, zoals De Hoogte, omgeving van de Bedumerweg, de Indische buurt, Selwerd ook. Heb je uitstekend gedaan gisteravond, chapeau!

hoogstetijd | 27-04-19 | 22:32
▼ 1 antwoord verborgen

Links?
Afbrekers van het Joodse en Christelijke gedachtegoed,
Propaganda en marketingmachine voor de geïmporteerde anti-Christ,
maar wel -zg als Bachliefhebbers- naar de Mattheus Passion om daar met uitgestreken smoelwerk elitair te gaan zitten zijn......

Elder of Z. | 27-04-19 | 20:08 | 1

Socialisme en liberalisme is de tandem van de afbraak. Kort door de bocht.

Rest In Privacy | 27-04-19 | 20:11

Ik blijf maar even bij de eerste alinea. Waarom moef iemand die een politicus bedreigt zwaarder gestraft worden dan iemand die mij bedreigt?

Leptob | 27-04-19 | 20:07 | 3

Dat vind ik ook. Iedere dreiger , belager enz. hoort gewoon hard gestraft te worden. Of het nu tegen een burgemeester, hulpverlener of U en ik gericht is.

Jan Leul | 27-04-19 | 20:12

Omdat de democratische rechtsorde belangrijker wordt geacht dan u als individu.

Rest In Privacy | 27-04-19 | 20:14

de belangrijkste kenmerken van een democratische rechtstaat (scheiding tussen macht).
is met de nieuwe gemeente polizei van de burgevaders (BOA<A.P.V), toch echt weg
het feit dat je met snorfietsen die niet harder kunnen dan 25km/u op de rijweg gestuurd word waar de regering eerst zelf even de regels voor moest veranderen. en dit ook gedaan heeft na de lobby van groenlinks halsema, tja het is maar wat je democratisch noemt.

pieterS | 27-04-19 | 20:38

Chapeau! Spijker op de kop

Heisessie | 27-04-19 | 20:04

Maken we de PVV de grootste partij aller tijden en word het in nederland vanzelf weer pais en vree.
Maar ja,die kiezers he.

komtdatschot | 27-04-19 | 20:03

Zolang de zwijgende meerderheid wegkijkt. En in het stemhokje wil deugen. Bestaat de fopstraf. En zal deze microterreur onderdeel blijven van het dagelijks leven.

Men kan enkel hopen dat de steeldief, de kopschopper of de verkrachter niet toeslaat bij uzelf, zoon/dochter of ander lieftallig familielid.

de Voorzittert | 27-04-19 | 20:03 | 1

Helemaal mee eens. Geluk, gezondheid en liefde tot je 111e, dat wens ik mijzelf en loved-ones elke dag toe. En vandaag ook aan u.

Franque | 28-04-19 | 07:55

Nou ja, als FvD niet wat meer common sense in dit land kan gaan brengen (ondanks EU) dan geef ik het ook gewoon op.

Rest In Privacy | 27-04-19 | 20:02

Wanneer zie jullie nou eens in de de bewindslieden die aan de "macht" zijn niet meer of minder dan oerdomme uitvoerders zijn van een dichtgetimmerd regeerakkoord ?
Iedereen inwisselbaar en niemand onmisbaar...............

Elder of Z. | 27-04-19 | 20:01

"Als ik u zie, sla ik u verrot." Hij zegt wel netjes u.

VanBukkem | 27-04-19 | 19:59 | 1

Zal wel een vlaamse fin zijn, met een zachte g

vansuyle.com | 27-04-19 | 20:31

Zo is het. In een tijd waar ongeschreven wetten niet meer lijken te gelden, scherp je de bestaande wetten aan. We kunnen tenslotte niet allemaal ordehandhaver worden, toch ?

suscrofa | 27-04-19 | 19:59 | 1

Lik op stuk, deksel op de neus. Bijv. voor bezopen doodrijders en grootbekkige zwartrijders.

suscrofa | 27-04-19 | 20:00

"Het kabinet maakt zich zorgen over ondermijning, zeer terecht, aangezien politici zo vogelvrij zijn."
In wezen is iedereen vogelvrij in dit land.

"barmhartigheid van rechters wettelijk onbegrensd is."
Behalve daar waar het gaat om een niet bedoelde mislukte 'aanslag' 'terrorisme' op een moskee want dan zit je 3 jaar lang in vught maar als arabier een joods restaurant kort en klein slaan resulteert in een minimale taakstraf.

"Een chauffeur en twee handhavers in de bus, vier opgeschoten jongeren buiten de bus. Dat is bijna 1 op 1. Allemaal om geweld, bedreiging en zwartrijden te voorkomen."
Het zit 'm in het woord 'voorkomen' dat dit discriminatie is. Deze discriminatie wordt veroorzaakt doordat de raddraaiers niet worden opgepakt en opgesloten. Zo beschouwt, is de overheid de grootste veroorzaker van discriminatie.

De geweldige staat van het land om Koningsdag mee af te sluiten.

ProAsfalt | 27-04-19 | 19:56 | 3

Nederland gaat keigoed. We hebben bijvoorbeeld minder moorden dan in Burkina Faso.

Mark_D_NL | 27-04-19 | 20:07

Inderdaad, discriminatie
Als u of ik ons zo zou gedragen waren de gevolgen anders

frickY | 27-04-19 | 20:08

@Mark_D_NL | 27-04-19 | 20:07:
Maar je hebt vast gebruik gemaakt van de koningsdag traditie om jou kunst rommel op de vrijmarkt te verkopen.
Kan je een flesje goede wijn van kopen.

Ongeblustekalk | 27-04-19 | 20:10

Maar volgens de aangifte cijfers valt het allemaal wel mee met criminele activiteiten in ons gave landje.
Handhaven is dan niet meer nodig.

Bon-sens | 27-04-19 | 19:56

Verbazingwekkend dat die Antoinette Scheulderman nog altijd een baan heeft.

BrutusBosch | 27-04-19 | 19:51 | 1

De tweet text zou moeten worden veranderd in "waar blijft die blowjob" want don't stick your dick in crazy......

SDI | 27-04-19 | 22:50

Hang een Wilders pop, met een mes erin en besmeurd met bloed, aan een strop in een boom en noem het kunst dan wordt je vrijgesproken.
www.omroepwest.nl/nieuws/1753984/Make...

Jan Leul | 27-04-19 | 19:47 | 1

Oud nieuws. Tegenwoordig is alles anders.

SamV | 27-04-19 | 19:53

"Ik zal handhaven de deugd en adeldom
Ik zal handhaven de hoogheid van mijn naam
Ik zal handhaven de eer, het geloof en de wet
van God, van de Koning, van mijn vrienden en mij"

Uitleg van de originele willy. Helemaal eens met meneer de heer Feynman, maar ik heb een beetje nare bijsmaak bij die (korte) uitspraak ontwikkeld.

Aap Noot Miesje | 27-04-19 | 19:47

Straatterreur van moslim immigranten, met de steun van hun linkse gekkies. Het resultaat is dat in Parijs de joden massaal de moslimwijken ontvluchten: www.parool.nl/buitenland/joden-parijs...
Beirut noemde men ooit het Parijs van de Levant. Inmiddels is Parijs hard op weg om het Beirut van Europa te worden. Bonjour Tristesse.

Mammeloe | 27-04-19 | 19:46 | 22

Inmiddels een ouderwetse northern light. Retorische vragen pak ik ook gewoon mee trouwens.

Aap Noot Miesje | 27-04-19 | 22:24

@Aap Noot Miesje | 27-04-19 | 22:24:
Je lijkt me een aardige dame hoor

antagonist | 27-04-19 | 22:27

Goed zo'n beetje 50/50 kans die gok dus bedankt maar geen dame, zelfs geen vrouw.

Lol.

Aap Noot Miesje | 27-04-19 | 22:52
▼ 19 antwoorden verborgen

Handhaven kan ook met zachte hand. Gewoon aanwezig zijn kan al helpen, mits doelgroepen alleen al weten dat er wel gehanhaafd wordt indien nodig. Ik vrees echter dat het accent ligt op handelsverdragen en niet bij volkswelzijn

Mark van Leeuwen | 27-04-19 | 19:45 | 2

Ik lees zeg maar "foei" - dat werkt soms idd, bij Nederlanders.

Aap Noot Miesje | 27-04-19 | 21:29

Je hebt het filmpje zeker niet gekeken? aanwezigheid is onvoldoende. Vast zetten dat 'veilige-landen-tuig'

Joostmochtnietsweten | 27-04-19 | 21:43

Opvallend bij die bedreigers is toch wel hun perverse denkkader. Fuck dit en dat, ballen, kontgat. Voer voor psychologen.

Wekkertje | 27-04-19 | 19:44 | 1

Het getuigt in ieder geval niet van filosofisch schrijfstijl.

ProAsfalt | 27-04-19 | 19:59

Ah, dus bedreigen van een politicus wordt, wat Grapperhaus betreft even zwaar bestraft dan wanneer je met een dronken kop een onschuldige doodrijdt.
Beste minister: begin maar vast met het bouwen/ terug openen van gevangenissen want anders komt u celruimte tekort.

loze stijl | 27-04-19 | 19:42 | 1

Grappenhaus uiteraard, excuus voor de tikfout.

loze stijl | 27-04-19 | 19:43

Wanneer je de wapenspreuk van Willem van Oranje gebruikt om dit aan de kaak te stellen ben je niet meer dan een wijf die koningsdag gebruikt om zijn woede te kanaliseren.

Ongeblustekalk | 27-04-19 | 19:42 | 6

Trump is de Donald from Orange van nu.

steekmug | 28-04-19 | 06:50
▼ 3 antwoorden verborgen

Rechters zijn wereldvreemd. Vinden ze zelf niet natuurlijk, maar al eens een rechter met een slok op meegemaakt? Ik wel. Verdomd wat was hij plots eerlijk. En compleet koekwaus. Voelde zich verheven, de baas, betweter. Eigenlijk een soort van Allah. Interpreteren de Wet naar believen. Maar het tij is aan t keren. Duurt ff, geduld...

Bellifluficus | 27-04-19 | 19:40

Een volgend kabinet dat hier iets aan zou willen doen, staat voor een boven menselijke taak.

Het komt niet meer goed.

Mr.Crowley | 27-04-19 | 19:40

Nederland is een walhalla voor crimigranten.

keestelpro | 27-04-19 | 19:38
-weggejorist-
King of the Oneliner | 27-04-19 | 19:37

Als daar werkelijk staat: 'I fuck Jesus' dan is deze tweet niet afkomstig van een moslim, want in de islam geldt Jezus als een zeer gewaardeerde profeet en met profeten maken moslims geen grapjes. Ik vermoed dat deze bedreiger / bedreigster niet erg veel van de islam afweet.

GeenTheeDrinker | 27-04-19 | 19:37 | 4

Neem toch maar een kopje thee!

Rest In Privacy | 27-04-19 | 21:14

@Roadblock | 27-04-19 | 19:43: U veronderstelt veel. Een profeet is een profeet. Er is geen gradatie, maar natuurlijk staat Mohammed bovenaan. Alle profeten van het christendom, plus enkele meer, zoals Adam, zijn profeten binnen de islam en over allen zijn boeken geschreven, die door hen die lezen kunnen gewaardeerd worden, zowel die boeken als die profeten. Als je grapjes maakt over profeten, wekt dat onbegrip en onrust op. Iedere moskee-bezoeker is op de hoogte van de profeten.
Maryam komt ook in de koran voor, hoewel Mohammed niet goed op de wist welke Maryam de bijbel nu bedoelde, de moeder van Jezus of de zuster van Mozes, Hij haalt die twee doorelkaar.
'Hebben ze volgens u ook veel respect voor christen. Roadblock, u generaliseert. 'Ze' zijn er, net zoals bij ons, in de islamitische wereld in soorten, maar als u in het Midden-Oosten reist, kunt beter vertellen dat u christen bent dan dat u atheïst bent, want dan wordt u met de nek aangekeken. Vis a vis zal men u meer respecteren als u in een god gelooft dan wanneer u er niet in gelooft. Ik ben als christen vele malen biji moslims in Jemen, waar ik werkte, thuis ontvangen,, maar de liefde eindigde toen ik, naïef ,eens eerlijk wilde zijn en zej dat ik in werkelijkheid niets geloof.

GeenTheeDrinker | 28-04-19 | 21:25

@GeenTheeDrinker | 28-04-19 | 21:25: Dat vergeet ik nog te vermelden: er zijn daar in Zuid-Jemen, waar ik werkte, veel communisten, want tussen 1962 en 1990 was dat land communistisch; Democratische Volksrepubliek Jemen. Die hadden een hekel aan christenen, maar ook aan moslims. Ze hadden daar zelfs een bierbrouwerij en de vrouwen liepen in Aden in minirokken. Zo ziet u maar dat 'ze' niet allemaal hetzelfde zijn. Natuurlijk was dat ook een dictatuur, maar een die alle godsdienstuitingen verbood.

GeenTheeDrinker | 28-04-19 | 22:12
▼ 1 antwoord verborgen

Goed Nederlands taalgebruik. Dat dan weer wel. Hahaha

antagonist | 27-04-19 | 19:36 | 2

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen