achtergrond

Geenstijl

GeenStijl onderzoekt Aanslagen op Urk

Want de overige media laten het weer eens afweten wegens Akelig Stil

Ook weer zo goed als opgelost. De laffe mes-aanval op Urk, op een hardwerkende Urk. Gisteren ging er een oudmediaal papieren krantenbericht viraal. Met het uitdrukkelijke verzoek (via een @-mention) aan de Telegraaf, Het Algemeen Dagblad en bekende journalisten, columnisten en opiniemakers als Wierd Duk, Leon de Winter, Sywert van Lienden en Syp Wynia om er niet langer het zwijgen toe te doen, maar deze verschrikkelijke mes-aanval onder de landelijke aandacht te brengen.

Telegraaf en AD hebben het te druk met gifjes uitschrijven, Sywert is aan het isoleren, Syp het GroenLinks-kabinet aan het omduwen, De Vliegert vakantiehuisjes aan het bouwen in Portugal, wat Wierd en Leon aan het doen zijn is ons onbekend en Jantje Roos heeft het te druk met kinderen slaan. Dus heeft GeenStijl maar onderzoek gedaan naar deze onverkwikkelijke zaak en het Hoe & Waarom van de Akelige Stilte. 

Enfin. We weten nu ongeveer hoe het zit. Als er Urker reljeugd op huisbezoek gaat bij een Marokkaan dan staan de NPO/NRC/Volkskrant en 30 straalwagens van internationale nieuwsdiensten in de haven van Urk 'racisme' te gillen. Maar als een zootje integratiehatende orks uit Arabistan een hardwerkende immigrant te grazen nemen met terreurhaat dan blijft het - op dit schitterende topic na - Akelig Stil.

Mocht u - ondanks de uitgebreide agenda hedenochtend - verder niets te doen hebben vandaag? Ga een kapsalon cq pizzaatje halen bij deze man, op Urk, in het land, dat wij willen zijn. Mocht u meer weten / iets gezien hebben dan kunt u de politie bellen op 0900-8844.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.