achtergrond

Geenstijl

Voetbalclub Hoge Vucht uit competitie gehaald wegens wangedrag, trekt meteen racismekaart

Jarenlang dood en verderf zaaien, iedereen het leven zuur maken en als je het dan aan de stok krijgt met racistische idioten met duizend kilometer per uur de jankjoker trekken. Ja kom nou.

Voetbalbond KNVB heeft alle teams van de Bredase club SC Hoge Vucht - van die slagaderlijke bloeding van ene Ibrahim Ikililou omdat hij racisten in elkaar wilde timmeren - uit de competitie gehaald. Dan weet je het wel: er komt hier een elftal racismekaarten op tafel en alle tegenargumenten staan buitenspel. MAAR.

Dat je als Hoge Vucht (documentaire over de wijk HIER) al een paar keer bent gewaarschuwd omdat het mis is gegaan. Dat je, toen de club nog VV Barca heette, ook al een bepaalde reputatie had opgebouwd met 'klopjachten' en supporters die spelers van de tegenstander in elkaar rammen. Dat je trainer op het veld komt en roept: "Jongens, sla ze maar op hun bek." Dat er al politie aan te pas is gekomen. Dat de wethouder zich ermee bemoeit. Dat de KNVB met jou in de maag zit: "Het gaat (namelijk) niet over een paar onbesuisde spelers, maar over een cultuur, waarin geweld wordt verheerlijkt en het stoer is om de tegenstander angst aan te jagen." Hoe de leden van jouw club zeventienjarige scheidsrechters belagen: "SC Hoge Vucht uit Breda, het voormalige Barça, heeft een reputatie, zo ontdekte Van Geffen maandagmiddag toen tientallen berichten op zijn Facebookpagina landden. 'Verschillende scheidsrechters schreven dat ze met die club problemen hebben gehad. Ik kreeg ook veel steunbetuigingen. Dat was fijn'. (...) Tijdens de wedstrijd hoorde ik de spelers van de thuisclub al klagen dat ze van de KNVB niet zouden mogen promoveren. Alle scheidsrechters zouden tegen die club zijn, ik zou daar ook bij horen."

Die underdogpositie, dat gedram, dat gewijs naar anderen. Kap daar gewoon eens mee. Die voorzitter Hassan Lammou van Hoge Vucht, die na het royeren van zijn club zit te janken over 'een vrijbrief voor racisme'. Nee Lammou, de KNVB is die vechtpartijen, die intimidaties en die ongeregeldheden bij jouw club gewoon spuugzat. Maar nee, volgens Lammou ligt het áltijd aan de ander. "Een grensrechter van hen zocht een speler van ons op." Nee Hassan, jouw clubje bestaat uit geweldsbeluste idioten die telkens maar weer de vuisten uit het vet halen. Racisme is verwerpelijk, schop die racismeroepers ook maar de competitie uit, maar dat clubje weggooiers van jou kan opzouten. Iedereen in het amateurvoetbal kent ze, van die clubs waar je zaterdag of zondag je tijd voor staat te verdoen omdat je weet dat het toch wel uit de klauwen giert. Omdat de grens altijd partijdig is, omdat er een paar etterbakken tussen lopen, omdat het 'een bepaald slag volk' is. Zo niet voorzitter Hassan Lammou van Hoge Vucht, want hij is precies die club en hij vindt het maar raar dat iedereen bang is. "Volgens hem komen zulke verhalen vooral de wereld in vanwege discriminatie en de vooroordelen die heersen over allochtonen in Nederland. 'Wij zijn geen motorbende die in een keer voor de deur staat'." Nou, de beelden hieronder suggereren iets anders..

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.