achtergrond

Geenstijl

Nuenen: arrogant D66 pist weer op referendum, kleine dorpjes en mensen buiten de stad

In Nuenen, maar toch.

Bestuurders willen grotere gemeenten want dan hebben ze meer floes, macht en megaprojecten. Bewoners willen kleinere gemeenten, omdat de grenzen van hun natuurlijke woonplaats niet samenvallen met de grenzen van megagemeenten en omdat ze de overheid graag dichtbij willen hebben. Verder willen de bestuurders "efficiëntie" en "doelmatigheid" wat voornamelijk neerkomt op meer management en meer papierwerk voor de burger en de ambtenaren waardoor niemand meer aan werken toekomt. Oh, en consultants. Heel veel consultantfees voor de bruine schoenen die de fusies moeten begeleiden. D66 is een haatclub van bestuurders en consultants en is dus voor "efficiëntie" als het gaat om bestuurlijke herindeling: dat moet dus wel tot megagemeenten leiden. Nuenen mocht kiezen in een referendum of ze bij Eindhoven wilden en vanzelfsprekend wilde het dorp (78% tegen, 58,74% opkomst) niet bij de stad. 

Maar! D66-kech Anne-Marie Spierings (nieuwe landelijk voorzitter ook, trouwens) wist natuurlijk weer een fan-tas-tisch Jetteniaans haatexcuus te verzinnen om de uitkomst STRAAL te negeren. In het referendum zat namelijk "geen plan om Nuenen zelfstandig voort te laten bestaan" dus gaat de fusie toch gewoon door. Nuenen is namelijk volgens haar het slechtste jongetje van de klas qua besturings en moet dus mee in de grote moloch van de vooruitgang. Jawel! Nou zou het misschien juist de taak zijn van de gedeputeerden om zo'n plan op te stellen, nou zou een gemeente die toch al eeuwen bestaat vast nog wel door kunnen bestaan zonder plan met D66- stempel, maar dat soort logica telt niet bij D66.

D66 drukt gewoon de wensen van de megalomane bestuurdersklasse door en fuckt de burger at every turn. Nu moeten de Nuenenaren mee in de vaart der volkeren van zo'n haatstad die gedreven wordt door internationalistische D66'ers die alleen maar meer internationale studenten en startups willen i.p.v. welzijn voor de kleine kernen.

Zeggen dat een "Nee" niet mag omdat er geen plan is, is van dezelfde tragische D66-logica als "60 procent van de mensen stemde niet dus die tellen we gewoon bij ons standpunt op, want dat zijn 'ongehoorde kiezers'". Waarom is die klotepartij toch zo'n antidemocratische klotepartij geworden? Nouja, met Robot Jetten in de kamer en deze burgerhatende trut als partijvoorzitter zal de ongefilterde consultants- en bestuurdersarrogantie bij D66 alleen maar toenemen. Leeft Boris van der Ham nog?

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.