achtergrond

Geenstijl

LIVE. Ruttes Toyota Terreur Debat in Kamer

Eindelijk. Chips, bier & in een mobiele bakkerij gemaakte nootjes voor het grote Toyota HiLux Debat.

U las hier op de GeenStijl al zo veel en zo vaak over de steun van Onze Diplomaten (m/v) aan de Syrische jihadisten te Syrië. U zag doorbijtende en doorvragende Kamerleden voorbij komen. U kreeg college van journalisten die met eigen ogen gezien hebben waar onze Non Leathal Dollars terechtkomen. En u zag het totale kulverhaal over 'gematigde rebellen' compleet, maar dan ook compleet uit elkaar vallen, tot aan de mobiele bakkerij aan toe. U las ook over onrust in de coalitie, en vandaag gaan we zien hoe gemeend die onrust is. Debattijd! Pieter Omtzigt, bekend van Omtzigt-man zijn, heeft op het laatste moment Martijn van Helvert vervangen en bijt het spits af.  Weten we meteen hoe de vork bij de meest kritische regeringspartij in de dualistische steel zit. Rutte zelf laat overigens MinBuZa Blok de Syrische kastanjes uit het door Bert Koenders aangestoken vuur halen, dus die is er niet bij. Live meekijken kan bij de Kamer zelf of via TOYOTAHILUX24
UPDATE: Dat was eerste termijn Omtzigt. Hij had genoeg meel in zijn mond voor een complete mobiele bakkerij.
UPDATE: Schorsing tot 20u10! Dan is Blok aan de beurt.
UPDATE: Kamer was streng voor Blok tijdens de beantwoording, maar blijft vastlopen tegen het probleem dat het vooral de erfenis uit het kabinet Rutte-2 is. CDA, D66 & ChristenUnie waren vanavond dus eigenlijk de oppositie, en PvdA deed nog een beetje regentesk. Degene die toen ook verantwoordelijk was (Rutte) ontbrak. Dus schoof Blok de bonnetjes onder het 'de Kamer is vertrouwelijke geïnformeerd'-tapijt, ging hij een beetje door het stof, werden er wat lessen voor de toekomst geformuleerd en glassen, plassen & wassen we de nacht in. Toet toet Toyota! Nu een korte schorsing, straks tweede termijn.
UPDATE: Er komt nog wel een onderzoekje:

UPDATE: SP dient motie van wantrouwen in.
UPDATE: Kuzu gaat nog verder, zegt aangifte tegen minister te willen indienen.
LOL-UPDATE: Omtizgt legt Kuzu uit dat ie tegen de verkeerde minister aangifte gaat doen.
UPDATE: PVV steunt motie SP wegens told you so.
UPDATE: Baudet dient een motie in om OM onderzoek te laten doen naar nalatigheid ministers en voegt er nog een Hup Assad-motie aan toe.
UPDATE: Dat was 't. Straks wordt de motie van de SP weggestemd en dan kunnen we naar bed.

Video Omtzigt

Spanning in de coalitie

Sprrrekerslijst

Sprrrekerslijst

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.