Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Rutte financiert jihad. Omtzigt wil de bonnetjes

Bonnetjes graag, Mark. Daar is de vvd toch zo goed in?

Gisteren hadden we een filmpje van Rutte die niet wil zeggen waarom de Nederlandse belastingbetaler de Koerdenmoord in Afrin per ongeluk met 21 miljoen gefinancierd heeft. Maar ja, verkiezingen, dus hier nog eens + Kamervragen.

Bovendien zit Pieter Omtzigt ook op verkiezingsdagen niet stil, en diende hij nieuwe Kamervragen over de kwestie in. Antwoorden zul je, MinPres, want het is totaal ziek dat Nederland jarenlang voor tientallen miljoenen aan investeringen deed in "rebellengroepen" waarvan we dachten dat het Good Guys waren maar waarvan we nu weten dat het in feite allemaal geradicaliseerde DENK-stemmers zijn. Dankzij een BBC-docu, Kamervragen en Harald Doornbos weten we hoe het zit, maar de publieke verantwoording blijft nogal uit. Terwijl er bloed aan onze taxpoet zit, en we wellicht ook de doorstart van ISIS Genocide BV aan het financieren zijn. Daar mag *best* een beetje meer ophef over komen. Dus na de breek de vervolgvragen van Omtzigt, die als Kamerlid doet wat #Weesgeenkees en de rest van de coalitiekudde zo opzichtig verzuimt: de regering controleren. Hij wil graag de bonnetjes van de Nederlandse bijdrage aan de jihad in Syrië  zien.
UPDATE 18u: Snelle brief (docx) van MinBuZa Stef Blok in reactie op de vragen. "Op 14 maart kondigde het kabinet vanwege de ontwikkelingen in de Syrische provincie Idlib aan dat het steunprogramma voor de oppositie in die provincie zou worden stopgezet. [...] In het noordwesten van Syrië is het programma intussen beëindigd. In het relatief stabiele zuiden van Syrië wordt het programma voortgezet." Met andere woorden: we betalen nog steeds mee aan de jihad. In het zuiden is ISIS ook weer actief. We zouden toch niet...?

Vragen van de leden Van Helvert en Omtzigt aan de minister van Buitenlandse Zaken en de Minister-President over de Nederlandse steun aan het Vrije Syrische Leger, waarvan delen op dit moment samen met Turkije vechten in Afrin.  

1.    Heeft u kennis genomen van het feit dat de NOS in januari berichtte dat: “Een commandant van oppositiebeweging het Vrije Syrische Leger (FSA) zegt dat 25.000 strijders hebben zich bij de Turkse legereenheden gevoegd die in Noord-Syrië een offensief zijn begonnen tegen de Koerden” (bron)
2.    Heeft u kennis genomen van het artikel in de New York Times, waarin over de aanval op Afrin geschreven wordt: “Turkey mobilized hundreds of C.I.A.-trained Syrian Arab fighters from the opposition Free Syrian Army to spearhead its attack, and bombarded the enclave with jets and artillery fire” (bron)|
3.    Bent u bekend met de brief van uw ambtsvoorganger  die in April 2015 aan de Kamer schreef dat Nederland via uitvoeringsorganisaties in Turkije en Jordanië ‘non lethal support’ ging geven aan gewapende groepen in Syrië? (Kamerstuk 27925, nr. 534)
4.    Kunt u alle overdrachtsbewijzen – die er volgens de Kamerbrief zijn - van goederen aan de Kamer doen toekomen? (Kamerstuk 27925, nr. 534)
5.    Herinnert u zich dat in in 2016 aan de Kamer schreef dat alle steun van Nederland aan gewapende groepen in Syrie naar het vrije Syrische leger ging: “De Free Syrian Army (FSA) is een los samenwerkingsverband van verschillende gewapende groeperingen in Syrië. Het kabinet beperkt de steun tot groepen die aan de door het kabinet vastgestelde criteria voor ontvangst van steun voldoen. Vooralsnog zijn dat alleen groepen die zich tot de FSA rekenen.” (Kamerstuk: 27925, nr. 571)
6.    Herinnert u zich dat u in maart 2018 (zes weken nadat de aanval op Afrin was begonnen) aan de Kamer schreef dat de steun aan groepen in Noord Syrie was stopgezet: “De ontwikkelingen in Idlib zijn aanleiding voor het kabinet om het Non Lethal Assistance (NLA) programma voor de Syrische gematigde gewapende oppositie in die provincie te beëindigen. Het kabinet constateert dat de mogelijkheden om deze groepen te ondersteunen met NLA te beperkt zijn geworden, vanwege de complexe situatie op de grond en het verlies van grondgebied door de gematigde oppositiegroepen. Nederland blijft de Syrische gematigde gewapende oppositie ondersteunen waar dit kan. In het relatief stabiele zuiden van Syrië wordt het NLA programma voortgezet.  
7.    Hoeveel non lethal support heeft Nederland aan strijdgroepen binnen het Vrij Syrische Leger gegeven sinds 2015?
8.    Zijn er groepen die samen met het Turkse leger vechten in Noord Syrie, die non lethal support van Nederland ontvangen hebben? Zo ja, wat hebben zij ontvangen en tot wanneer hebben zij die steun ontvangen?
9.    Kunt u uitsluiten dat groepen, aan wie Nederland non lethal support gegeven heeft in het verleden, meevechten met Turkije in Afrin en omgeving (operatie olijftak)?
10.    Kunt u deze vragen een voor een (dus de laatste twee vragen apart en uitgebreid) en binnen een week beantwoorden, gezien de misdrijven die nu in Afrin en omgeving gepleegd worden?
11.    Kunt u in de beantwoording ook de overige gestelde vragen in het debat over de Europese Top meenemen (plenair debat van 20 maart)

Reaguursels

Inloggen

Als ik het goed begrijp is de steun in het noordwesten van Syrië stop gezet, maar gaat er gewoon nog geld naar het zuiden? Mark Rutte is toch echt geen domme jongen maar waarom snapt hij niet dat dat geld, als het al in Syrië is, heel makkelijk van de ene partij naar de andere overgemaakt kan worden? Heeft het feit dat pallie lover Kaag minister is, er mee te maken dat er nog uberhaupt geld naar deze 'rebellen' gaat? En ik schaam me als Nederlandse werkelijk kapot dat we de Koerden, die IS mede gesloopt hebben, nu in de steek worden gelaten, en erger nog, dat er een strijd tegen hen gefinancierd wordt.

Toos Bevergeil | 23-03-18 | 15:54

Dit bericht snijdt toch een aantal hoekjes van de realiteit in Syrie erg kort af: Steun aan het FSA wordt 1 op 1 gelinkt met de Turkse aanval op Afrin. Dat is een beetje kort door de bocht.
Helaas is de werkelijkheid wat complexer en genuanceerder - en daarmee iets minder in het nadeel van "Rutte en zijn kartelpartijen" - dan je dit lezende als indruk krijgt. Maar goed: GS doet haar motto "ongenuanceerd" toch weer eer aan.

Heel kort: Begin opstand 2011-2012 nog geen FSA, die is aansluitend gevormd uit burgers en ex-Assad militairen om zich tegen de repressie na de demonstraties te verweren. Er is een jaar of 2-3 de situatie geweest dat het FSA heefd gepoogd een seculier antwoord te hebben op Assad's leger. Die oorspronkelijke strijders die dus expliciet WEL de steun hadden verdiend (en dus ook kregen later) van het westen, zijn door verloop en dood uiteindelijk vervangen door meer religieus georienteerde strijders. Het FSA als zodanig viel daarmee uit elkaar of meleerde met jihadi.

Echter: te suggereren dat alle strijdgroepen daar jihadi zijn en wij dus jihadisten hebben gesteund is de legitieme strijd tegen de keiharde repressie van Assad schromelijk tekort doen.

Beste_Landgenoten | 23-03-18 | 09:23

Alleen het woordgebruik “rebellen” al. Het woord suggereert of dit een ‘goede’ partij is die tegen het ‘kwaad’ strijdt. Het is een interreligieuze oorlog waar het westen en met name Amerika debet aan zijn. Dus voorstel aan de msm: ipv rebellen: religious scum with exceptions!

Taartmoment | 23-03-18 | 06:33 | 1

Grove versimpeling en verdraaiing van de feiten.
https://en.wikipedia.org/wiki/Syrian_Civil_War
Hier, lees dit eens. Maakt veel duidelijk en met name dat dit NIET door de VS is veroorzaakt.

Beste_Landgenoten | 23-03-18 | 09:15

Volgens een Koerdische bron is de Turkse invasie in Manbij al begonnen:
www.kurdistan24.net/en/news/e62f0ee3-c...
Onze leidertjes kunnen zich maar beter snel voorbereiden op een stijve nek van het wegkijken.

MAD1950 | 23-03-18 | 01:11

Ik wil de kassa.

Deksmaat | 22-03-18 | 23:41

Op de grens tussen Denemarken en Duitsland wordt een 70 kilometer lang hek gebouwd van anderhalve meter hoog. Niet om menselijke migranten tegen te houden, maar om de migratie van wilde varkens tussen DK en DE tegen te gaan. Op dit moment heerst er in beide landen nog geen Afrikaanse varkenspest, maar dat kan binnenkort wel het geval zijn. (In Tsjechië heerst de pest reeds). Door dit hek gaat dan DE op slot, maar kan DK het vlees van everzwijnen blijven exporteren. (Bron: NDR).
Gezien de strenge anti-migranten wetgeving in DK zou het niet verbazen, wanneer ze het hek zo bouwen dat het met eenvoudige maatregelen verhoogd kan worden. Vraag: wat gebeurt er met de zwijnenmigratie tussen DE en NL? Straks zijn wij de klos, wanneer in DE de pest uitbreekt.

Eeuwig..Op..Vakantie | 22-03-18 | 21:18

Is al bekend welke milities gesteund werden? Dat het kabinet daar zo bizar geheimzinnig over doet voorspelt niet veel goeds... Ik zet een kratje bier in op Nour al-Din al-Zenki, de kinderkoppensnellers van Aleppo.

obominotie | 22-03-18 | 20:25

En dit jihad-kabinet probeert ons op de mouw te spelden dat de sleepwet nodig is om jihadisten aan te pakken. Tuurlijk joh.
Mag ik vragen om herinvoering van de doodstraf voor dit soort hoogverraad door regeringsleden en parlementariers?

obominotie | 22-03-18 | 20:20 | 1

Wordt tijd dat wij domme burgers het gewoon eens snappen, de sleepwet is natuurlijk nodig om de indringende gevolgen van EU en Nederlands overheidsbeleid, waaronder het migratiebeleid van trutje Merkel, te ondervangen. De EU overheid pist op en en probeert u daarna een paraplu te verkopen, maar daarvoor gaat u wel met uw vrijheden betalen. Volkomen logisch toch?

ZSU-23-4 | 22-03-18 | 21:06

This is why we can't have nice things.
@Zentgraaff | 22-03-18 | 17:55
Mag niet van Mo en zijn nep-koran

telelezer | 22-03-18 | 20:03

Welkom in mijn land
Welkom in mijn land
En anders maken wij het geld wel over naar uw eigen land
Welkom
Welkom

oplichter | 22-03-18 | 19:33

Is het waar dat een motie van de #CU in 2015 om de Jihad financiering te stoppen mede door de #PVV werd weggestemd en weet iemand waarom?

Breinbrouwsels | 22-03-18 | 19:26 | 1

fake nieuws

telelezer | 22-03-18 | 20:02

van rossum waar kan ik die bbc docu vinden?

RdeFriesch | 22-03-18 | 19:05 | 1

Hij was gematigd dus hij leek niet slecht
zoals hij met een stropdas, in een pak
beschaafd en kalm zijn zoete woorden sprak
klonk hij, vond men, begeesterd en oprecht

en niet alsof hij 's zondags zogezegd
het type was dat wild met messen stak
of zelfs maar zonder enig ongemak
de schuld steeds bij de ander had gelegd

Maar ook gematigd was hij in de strijd
Waarin het volk waarvan hij leider was
Met stille kalme stap toe werd geleid

Hij is niet onbeschaafd of wild of lomp
Maar tikt geschokt op zijn 
moreel kompas
Nu daar de eerste kop valt van een romp

Hufterst | 22-03-18 | 18:36 | 5

Keurig!

lammehond | 22-03-18 | 19:26

Vooral die laatste regel. Maar zo het er nu uitziet niet minder waar.

Jan, Leiden | 22-03-18 | 19:56

Me likes! :)

Rest In Privacy | 22-03-18 | 21:47
▼ 2 antwoorden verborgen

Gezien het hoge gehalte aan digibeten in het kabinet zou het me niet verbazen als die sleepwet straks ten voordele van de jihadisten gaat werken.

watazooi | 22-03-18 | 18:33 | 1

Nou als ze zo zorgvuldig met data omgaan als zij met belastinggeld stunten?

ZSU-23-4 | 22-03-18 | 21:11

Akweet een tijdje geleden over onze steun aan die rebellen.
If it acts like a terrorist, if it walks like a terrorist, if it fights like a terrorist, it's a terrorist, right?
Sergei Lavrov

Roger-Rabbit | 22-03-18 | 18:32 | 2

Misschien is het meer zo dat als het doet als een terrorist, praat als een terrorist, moordt als een terrorist het waarschijnlijk een deradicaliseringsexpert is.

Mazzelstof | 23-03-18 | 06:00

volgens russen is iedereen met een baard een terrorist

Beste_Landgenoten | 23-03-18 | 09:16

Omtzigt van het CDA stemde gewoon vóór het slopen van het referendum.
Aangezien ik geen kinderverkrachter ben, geen boer en niet in sprookjes geloof, zal ik alles wat uit het CDA van Omtzigt komt met diepe minachting bekijken.

The_Master_Bear | 22-03-18 | 18:29 | 2

Omtzigt had uit cda moeten stappen. Hij had op eigen kracht een zetel kunnen krijgen volgende keer.

Hufterst | 22-03-18 | 18:52

@Hufterst : Ik hoop dat hij zich bij FvD aansluit. Ondanks zijn CDA achtergrond twijfel ik tussen een stem op hem en FvD. Ik durf zelf te stellen dat hij meer voorkeursstemmen zou krijgen dan Theo de nummer 2 van FvD.

JWZ_JMK | 23-03-18 | 01:09

Eerst bakken met geld naar ambtenaararabieren in de West Bank, nu weer 21 miljoen naar een fouter dan foute shariaclub en Rutte kent geen details. In Mali komen twee jongemannen om en nu moeten de ouders het ministerie van Defensie voor het gerecht dagen, want vriendin Hennis heeft haar handen nog niet schoon genoeg kunnen wassen. In België ligt een Belgische Amerikaanse twee jaar in het ziekenhuis zonder dat iemand van de BE-regering naar haar omziet. Ze overleefde ternauwernood de aanslag op Zaventem en moest zelf om aandacht bedelen. Telkens zie je het patroon van geveinsd meeleven, terwijl noch Afrin noch MH17 de premier van NL iets kan rutten: hij is de vleesgeworden 'niet moeilijk doen' VVDer zonder actieve herinnering en zonder kennis van details.

Eeuwig..Op..Vakantie | 22-03-18 | 18:26

Hoop toch werkelijk niet dat we de genocide op de Koerden straks hebben gefinancierd!

Jan, Leiden | 22-03-18 | 18:24 | 1

Is niet eens de eerste keer dat we die Koerden gruwelijk naaien,dit gaat over een paar jaar nog enorme problemen geven.

Roger-Rabbit | 22-03-18 | 18:48

Mijn complimenten (opnieuw) voor dhr. Omtzigt, maar verdorie zeg... het grootste gedeelte van het NL volk Snurkt. Gewoon. Verder.
Want blijft om een of andere onbegrijpelijke reden gewoon het hokje VVDCDAGL - PvdAD66 gelukkig íets minder nu - roodkleuren.
Schiet mij maar lek.

EefjeWentelteefje | 22-03-18 | 18:14 | 2

Ik ben zelf ook erg somber door de uitkomst van het referendum.
Nederland blijft een winkeldochter, een allemansvriendje die teveel bereid is uit te venten voor schijnveiligheid en korte termijn welvaart.

LuckyGirl | 22-03-18 | 18:24

Het zou me niet verbazen dat de mensen die gaan stemmen zich veelal laten misleiden door testjes of propaganda net voor de verkiezingen waar ze zich op dat moment in kunnen vinden zonder te beseffen dat men naar de mond gepraat wordt. Dit blijkt onder andere uit het uitermate teleurstellende niveau m.b.t. de politiek omdat men het vertrouwen hierin heeft verloren wat begrijpelijk is maar soms wel zomaar hun stem geeft en met hun bewuste energie achter de volksverlakkers scharen die hierdoor in kracht versterkt worden terwijl men nuchter anders zou oordelen. Daarom is een kwart chronisch ziek en gedrogeerd met farmaceutische troep, synthetische genetisch bewerkte alcohol, GMO planten, pesticiden, hormonen, antibiotica, fijnstof, straling en foutieve informatie.

Meneer_de_uil_13 | 23-03-18 | 10:32

Om het zicht
slechts in naam
politiek dat ambacht
Dwalend licht

Voor alles eigen faam
des volkes schuim
Zelfgekozen fluim
in ons aangezicht

Hardnekkige feiten
ze willen maar weg
hartstochtelijk blijven pleiten
Mijn Lieve Kech.

Opgedragen aan de heer Omtzigt. Volksvertegenwoordiger.

Rest In Privacy | 22-03-18 | 18:05 | 1

En gelijk de gehele 0,667% van de kamer die wel zijn werk doet.

InAnumPerRegimine | 22-03-18 | 18:23

Rutte en de zijnen hebben geen benul van de Arabische geest, het zijn onvoorstelbare sukkels die denken dat er rebellen zijn die een Westers denkpatroon hebben. De grootse onbenul weet dit!

lanexx | 22-03-18 | 18:02

In 2014 bevolkten politieke partijen , vakbonden , NGO's en talloze organisaties de straten in Europa en de van Agten waren dagelijks op de buis om te hoop te lopen tegen Israël dat verantwoordelijk werd gehouden voor het conflict met Gaza. De media meldden er dagelijks over tot in detail. Nu 1 miljoen Koerden worden verjaagd is het stil. Het zijn de Koerden geweest met hun redelijk antieke wapens die de genadeklap hebben uitgedeeld aan Isis. De morele verontwaardiging over de gang van zaken waar islamistische strijders zij aan zij met het reguliere Turkse leger - getalsmatig het grootste leger van de Navo- aan etnic cleansing doen blijft uit. Geen vakbond , geen politieke partij , geen NGO roert zich. Slechts de morele lat der verontwaardiging wordt gehanteerd daar waar het Israël betreft en zulks tot op de dag van vandaag.. Het westen is schatplichtig aan de Koerden maar wendt het hoofd af. Het vuile werk , d.w.z. het uitschakelen van Isis is voornamelijk door de Koerdische mannen en vrouwen verricht en nu laat men de Turken en FSA met al haar nationaliteiten de Koerden uitmoorden. Met schande en hoon dienen de Europese leiders te worden behangen.

Jan Boule | 22-03-18 | 17:59 | 1

Daarentegen kun je gerust erop zijn dat als je hun steunt, ook daar de oorlogsmisdaden mee gesteund gaan worden die zij plegen.
Geen enkele van de partijen heeft schone handen. Allemaal zit de haat enorm diep en de allianties worden gemaakt en verbroken zoals het uitkomt.
Besef heel goed als je geld steekt in strijdende partijen, dat dit vooral tegen je gaat werken tenzij je leiderschap hebt in die strijdende partijen.
Ik heb zelf ook nooit goed begrepen waarom er überhaupt steun word gegeven in een strijd die de onze niet is, waar we de details niet goed doorzien en welke voor onze eigen mensen te gevaarlijk word geacht om aan deel te nemen.
Het is altijd financieren van ellende als je mensen die vechten voor een bepaald doel geld geeft.

KnoopinjeZoldertrap | 22-03-18 | 19:17

23,1 miljoen om Jihadisten uit te rusten met moderne apparatuur en kleding, en onze jongens en meiden mogen zelf hun versleten en onveilige uitrusting aanschaffen. Een GROTE SCHANDE !

Mr. C | 22-03-18 | 17:59 | 2

Onee jongens en meiden vechten toch niet op de grond tegen IS?

DeBelastingbetaler | 22-03-18 | 18:10

Maar de MIVD krijgt (er ongezien de uitkomst van het referendum) waarschijnlijk wel de bevoegdheid om te mogen hacken.
*pinda* *pinda*

richard618DE182 | 22-03-18 | 19:06

Fijn. Binnenkort kunnen Nederlandse veiligheidsdiensten op basis van de sleepwet grootschalig gevoelige informatie onderscheppen en delen met bondgenoten. Onze NAVO bondgenoot Turkije is vast geïnteresseerd in informatie over in Nederland woonachtige Koerden. En op basis van eerder gemaakte beslissingen (zoals het financieren van enge clubjes in Syrië die nu samen met het Turkse leger Afrin leegplunderen) is de vraag gerechtvaardigd of onze regering wel voldoende inzicht en ethisch besef heeft om de zware verantwoordelijkheid voor die grootschalige informatievergaring te dragen. Om nog maar niet te spreken van toekomstige Nederlandse regeringen.

Fridtjof | 22-03-18 | 17:54 | 2

Ik ben ook bang dat de info gewoon verkocht gaat worden, of uitgeruild.
Data die niets te maken hebben met de huidige bedreigingen.

LuckyGirl | 22-03-18 | 18:16

Gelukkig kunnen ze achteraf altijd nog sorry zeggen en iemand de laan uitsturen als er een X aantal in Nederland wonende mensen zijn gemarteld/ vermoord/ verdwenen elders. Er zijn genoeg groeperingen die zich een levendige herinnering kunnen maken van hoe Nederland uitermate moeizaam sorry zegt voor grove en diep doorwerkende missers. Laat staan eigen fouten corrigeren zover dat mogelijk is.
Nee, van een overheid als de Nederlandse moet je echt geen illusie maken dat ze er zijn voor de burgers.

KnoopinjeZoldertrap | 22-03-18 | 19:20

Maar zijn eigen volk mag werken tot hun 68e....

Ommezwaai | 22-03-18 | 17:53 | 1

Ik weet niet hoe oud je bent, maar zoals het er nu voorstaat ben je een mazzelaar als je er op je 68e daadwerkelijk mee mag ophouden.

EefjeWentelteefje | 22-03-18 | 19:01

De VS willen niet alleen verantwoordelijk zijn voor hun oorlogen overal op de wereld. Ze zoeken dus altijd landen die medeplichtig willen zijn. Hoe meer landen ondersteuning bieden, hoe kleiner de kans op juridische aanklachten.
Nederland wil altijd liever dekens sturen dan kogels, maar medeplichtig is medeplichtig en onze regering zal dus geen kritiek geven op de VS.

arbeid_loutert | 22-03-18 | 17:51 | 2

Vergeet niet dat ze als eerste in elk land een wet erdoor drukken zie ze vrijwaring geeft voor evt aanklachten en claims.

Roger-Rabbit | 22-03-18 | 18:56

Giro 666 voor de liefheber

rein9576 | 22-03-18 | 17:49

23 miljoen zeg. Dat zijn pang-pang kogels voor onze eigen jongens. Waarom moeten die naar de jongens van andere mogendheden, de vijand zelfs, ipv die van ons?

Als iedereen in de wereld nou eens stopt zich militair te bemoeien met anderen.

Bovendien: die koerden zijn volgens mij ook overwegend moslims. Lekker laten uitvechten onder elkaar dus. Wel jammer voor de Christenen daar, maar die hadden dan pakweg 150 jaar geleden aan de bel moeten trekken.

Net zoals er over 50 jaar over NL iemand zegt "die hadden gewoon tijdiger zelf moeten ingrijpen tegen de militaire tak van Denk".

Gewoon Darwin z'n werk laten doen dus.

Hufterst | 22-03-18 | 17:49 | 1

Die Christenen zijn in het geval van de Armenen pakweg 100 jaar geleden over de kling gejaagd in opdracht van de Turkse overheid, maar grotendeels enthousiast uitgevoerd door Koerden.

BlowingBubbles | 22-03-18 | 17:52

Leuk, maar is het topic ook al in de msm aangelandt? Nou kleeft er wel meer bloed aan zijn (en andere) handen dus deze bloedbonnentjes kunnen daar zeker bij.
Iemand nog een hypocriet en illegaal jointje hier in dit gave land?

Cobalt bomb | 22-03-18 | 17:48

Arib werkt wel fijn mee aan het wegbonjouren van deze lastige vragen. Zou ook hier de islamitische aap een keer uit de mouw komen? Tot nu toe lijkt/leek ze aan de goede kant te staan, maar ik blijf toch op m'n hoede. Heeft ze de islam al afgezworen eigenlijk? Zoniet, blijft het toch oppassen.

Dr. Snoepjes | 22-03-18 | 17:45

In 2014 bevolkten vakbonden , politieke partijen de straten om de beschuldigende vinger te wijzen naar Israël in haar strijd tegen de islamistische Hamas. Nu worden

Jan Boule | 22-03-18 | 17:44

Rutte noemt het een detail.
Als dit zo doorgaat zijn de Koerden geen detail meer maar gewoon weggevaagd.

LuckyGirl | 22-03-18 | 17:44 | 6

Hufterst | 22-03-18 | 17:51 |:
Ik snap precies wat je bedoelt.

LuckyGirl | 22-03-18 | 17:54

Lewis | 22-03-18 | 17:46
Tamelijk eenvoudig: men zoeke een onderste steen. Die steen rolle men naar boven zoals Sysiphus. Dit stelle men herhaaldelijk voor ogen en voilá: de slaap overvalt u voordat u iets ernstig kan nemen.

Eeuwig..Op..Vakantie | 22-03-18 | 17:59

Eeuwig.. Op.. Vakantie | 22-03-18 | 17:59:
Ik heb me vanwege gebrekkige opleiding even in moeten lezen: mooie analogie.
Laten we hopen dat Rutte struikelt en geplet wordt door de steen.

LuckyGirl | 22-03-18 | 18:12
▼ 3 antwoorden verborgen

Te absurd voor woorden dat de Nederlandse overheid miljoenen overmaakt naar 'rebellen' die proberen met geweld de regering van hun land omver te werpen en er een shariastaat van te maken. Waar bemoeien we ons mee en sinds wanneer is een gewapende opstand met bloed, moord, doodslag, verwoestingen en de hele flikkerse bende iets wat je moet steunen in plaats van veroordelen? Gematigde rebellen m'n reedt. Word je dan gematigd vermoord? Gematigd onthoofd?
Is er in Nederland niet iets als bijvoorbeeld zorg, huisvesting en politiekorpsen waar die miljoenen aan kunnen worden besteed? Of is alles hier al in kannen en kruiken?

Dr. Snoepjes | 22-03-18 | 17:41 | 1

Hear hear! U vertolkt perfect mijn mening. Dank daarvoor.

Lupuslupus | 22-03-18 | 17:46

Jammer dat Omtzigts handen gebonden zijn door de partijlijn, maar hij doet overduidelijk wat hij kan en hij zal er zijn redenen voor hebben het CDA trouw te blijven. Ik vermoed dat hij concludeert dat hij binnen een grote partij uiteindelijk meer gedaan krijgt, meer gehoord wordt, meer mogelijkheden heeft, dan alleen of bij een kleine club. Ik vind het ook weleens jammer, want het dwingt hem soms op de handen te zitten als hij écht wordt teruggefloten, maar hij blijft voor mij een van de, zo niet dé integerste en bekwaamste Tweede-Kamerleden. Wat zeg ik: politici.

Lewis | 22-03-18 | 17:40 | 1

Ik ben het roerend met je eens.
Omtzigt is een enkeling die de politiek nog enig aanzien verschaft.
De gehele politiek zou daarom blij moeten zijn met hem.

LuckyGirl | 22-03-18 | 17:46

Blijf roeren, Omtzigt, GeenStijl en anderen.

Lewis | 22-03-18 | 17:37

Rutte, dát is pas een bijzonder minderwaardig mens

Botte Hork | 22-03-18 | 17:36

Wordt Afrin het Benghazi van Rutte?

Rest In Privacy | 22-03-18 | 17:35

Kan Omtzigt niet overlopen naar het FvD ? Mijn steun heeft ie.
Het CDA is te braaf voor hem.

070 | 22-03-18 | 17:32

leuk zolang buma 'm niet terugfluit..

oplooprem | 22-03-18 | 17:26 | 1

Zolang het NRC geen frame opzet laat die hem lekker blaffen naar Rutte.

Rest In Privacy | 22-03-18 | 17:29

Als we het er nou gewoon niet meer over hebben gaat het vanzelf weg.

LuckyGirl | 22-03-18 | 17:25

Zolang er Moslims bij betrokken zijn, zal het oorlog blijven in die contreien. En op een later tijdstip hier ook natuurlijk.

Tikkie Terug | 22-03-18 | 17:24

Was het wereldbeeld maar zo overzichtelijk. Usa hielp ooit Saddam en de Taliban in het zadel.

DrumPiet | 22-03-18 | 17:24 | 2

Ondertussen zijn we weer grote vrienden met de taliban in Afghanistan.
We dragen dus zelf ook niet bij aan de overzichtelijkheid.

LuckyGirl | 22-03-18 | 17:40

Dat was tijdens een ander schaakspel Piet met maar twee spelers aan het bord. Nu zijn ze met meer Risk aan het spelen en gelden er andere regels.

Rest In Privacy | 22-03-18 | 17:43

Fijn dat pitbull Omzicht niet laat temmen en zich gewoon in het volgende onderwerp vastbijt.

Rest In Privacy | 22-03-18 | 17:22 | 5

Daar beet hij zich stevig in vast tot de NRC hem een nekschot probeerde te geven en Buma hem aan de lijn moest leggen.

Rest In Privacy | 22-03-18 | 17:37

@ Jee-dee | 22-03-18 | 17:34
Jij kunt zijn naam niet eens spellen.

Lewis | 22-03-18 | 17:38

Oeps dat geldt ook voor mij....

Rest In Privacy | 22-03-18 | 17:40
▼ 2 antwoorden verborgen

Bonnetjes zijn er alleen voor burgers die ietsjes te hard rijden.

VeelTeSteil | 22-03-18 | 17:21

Leuk al die vragen, maar als het er op neer komt : FRACTIEDICIPLINE..

Wijze uit het Oosten | 22-03-18 | 17:21 | 1

Yep, peuk voor de buhne die Omtzigt, maar als het er opaan komt stemt hij gewoon wat Buma hem opdraagt.

Rest In Privacy | 22-03-18 | 19:11

En daarom stem ik al een hele tijd geen VVD meer. #1000 Eupo #geencentnaardegrieken

eerstneukendanpraten | 22-03-18 | 17:20 | 2

#vvdisvoormensenmetgeld

DrumPiet | 22-03-18 | 17:24

#VVDisVoorMensenMetHeelVeelGeld, #MensenMetGeld zijn er om uitgekleed te worden. (En aanhalen die broekriemen, Rutte wil weer eens braaf zijn naar Brussel toe)

InAnumPerRegimine | 22-03-18 | 18:20

CDA, die Omzicht terugfluit in 1, 2,

redthehaghue | 22-03-18 | 17:18 | 1

Pitbull Omzicht beschermd het CDA tegen de doodskus van Rutte.

Rest In Privacy | 22-03-18 | 17:28

Bizar, hoe het Westen draait en draait en met belastinggeld, terroristische organisaties steunt. De media gaan hier dood(ironisch)leuk mee verder. De media blijven het kost wat kost het vrije Syrische leger noemen. Niks, het vrije Syrische leger. Het zijn bloeddorstige moslimstrijders die alles te maken hebben of verweven zijn met IS. De Koerden, die in elk geval verlichtend staan tegenover geloof en samenleving, onze bondgenoten, worden door ons verraden en in de rug geschoten. Zo zijn wij. Laf, en door en door slecht. Wat zit hier achter. Vraag het aan de Bilderberggroep.

De Evangelist | 22-03-18 | 17:18 | 3

Net als hoe de media de opstand in het Midden-Oosten de 'Arabische lente' noemde. Of de Zuid-Afrikaanse ex-president Zuma bestempelde als 'controversieel om zijn corruptie maar oh-zo kleurrijk' toen hij het veld moest ruimen. De linkse elite hier hebben bloed aan hun handen.

Suncatcher | 22-03-18 | 17:20

+1!

LuckyGirl | 22-03-18 | 17:27

Deels mee eens Evangelist. Maar Koerden moeten ook onze bondgenoten niet zijn. Trek alle Europese milotairen terug en laat ze Europa verdedigen. De semieten/arabieren/koerden kunnen hun oorlog lekker uitvechten in hun eigen gebied, en niet in Europa

Rest In Privacy | 22-03-18 | 19:09

Typisch voorbeeld van wat een arrogant stuk vreten Rutte is
te belazerd om vragen die hem niet uitkomen te beantwoorden
Logisch dat het hem niet uitkomt, maar het wordt verdorie getolereerd voor Arib
die Rutte eenvoudig zou kunnen opdragen wel in te gaan op wat Omzigt vraagt

Tobi | 22-03-18 | 17:17

Als Afrin geheel gevallen is staat ook Aleppo's noordflank bloot aan de door de Turken gesteunde FSA. Daar gaat Poetin niet blij mee zijn.
Ondertussen dreigt Erdolf nog even vrolijk met het volgende doel, het door de Amerikanen&YPG beheerde Manbij, en het door de Koerden bestuurde Westelijke deel van Irak.
Mocht Erdolf er in slagen, heeft hij ook alle belangrijkste waterbronnen van de vruchtbare halve maan in handen, waarmee hij middels dammen de hele regio afpersen kan.

Kaartje ter duiding: syria.liveuamap.com

Abject | 22-03-18 | 17:16 | 7

-De EU verklaart zich op een top in Brussel "volledig solidair met Cyprus en Griekenland”.-

Gelul, wat zou de EU belangrijker vinden: een gasvondst nabij Cyprus of de coalition of pipelines?

LuckyGirl | 22-03-18 | 18:31

Wordt het niet eens tijd voor een actiegroep Free North Cyprus! die voorzien van een Cypriotisch mutsje in de praatprogramma's gaan verkondigen dat Turkije een bezetter is en genocide pleegt op de Cypriotische bevolking?

Rest In Privacy | 22-03-18 | 18:49
▼ 4 antwoorden verborgen

Hebben ze die oude meuk van defensie ergens kunnen dumpen, blijkt het 21 miljoen waar te zijn en bij de jihadisten terecht gekomen.

Osdorpertje | 22-03-18 | 17:13

Lastige vent, die Omtzigt. Daar zouden we er meer van moeten hebben.

lirft | 22-03-18 | 17:12 | 2

Omtigt is een bikkel! Een van de zeer weinigen buiten de PVV die de dreiging vanuit de islam scherp ziet en er ook over durft door te vragen. De vraag is hoe lang hij nog zonder bodyguards kan rondlopen.

worstcase | 22-03-18 | 17:30

worstcase | 22-03-18 | 17:30
Je kan ook zeggen: de rest (uitgezonderd PVV & FvD) zijn softe pluchebeesten die op bevel geen emotie tonen.

Eeuwig..Op..Vakantie | 22-03-18 | 18:10

Graven van je eigen graf.
De VVD maakt het mogelijk.

oplichter | 22-03-18 | 17:11

Het is allemaal te ingewikkeld voor de burger, volgens Rutte.
En helaas is het dus naar eigen zeggen ook nog allemaal te ingewikkeld voor de minister-president zelf.

OverdaanDerOnderheid | 22-03-18 | 17:11 | 1

Dat is niet zo moeilijk. Sinds het Oekraïne referendum weten we dat Rutte zelfs niet in staat is 1 bij 1 op te tellen. Dus de lat ligt niet zo erg hoog bij dat sujet.
Dat hij de rest van Nederland ook niet in staat acht 1 bij 1 op te tellen geeft alleen maar zijn mate van narcisme aan. (Op een schaal van 1-10 scoort hij toch echt wel 20)

InAnumPerRegimine | 22-03-18 | 18:18

Nou, nu maar wachten totdat er weer een vaag stukje in een of andere krant over Omtzigt verschijnt zodat hij ook van dít dossier gehaald kan worden.

Deze man is integer, eerlijk en doortastend. Ik begrijp eigenlijk niet wat hij te zoeken heeft bij het CDA

stichpimpelibok | 22-03-18 | 17:11

Brussel stort miljarden aan het Ottomaanse Rijk wat ook gewoon belastingcenten zijn, dus die 21 miljoen is peanuts en quasi ophef, ophef voor de bühne.

XaleX_2 | 22-03-18 | 17:04 | 5

Erdogan is te koop.
Vandaar ook die kruiperigheid van Rutte.
Elke cent die naar die hond gaat is er één teveel.
Iedereen doet maar alsof het om de vluchtelingendeal gaat, maar het gaat allemaal om gas en olie.
We kijken niet op een genocide of twee.

LuckyGirl | 22-03-18 | 17:38

@XaleX_2 | 22-03-18 | 17:27
Leg eens uit.

MogeWijEveOvergeve | 22-03-18 | 17:50

LuckyGirl | 22-03-18 | 17:38
... was al best duidelijk eigenlijk. Ik denk niet dat enige aanvulling van mijn kant jouw 'insteek' gaat veranderen..

XaleX_2 | 22-03-18 | 23:56
▼ 2 antwoorden verborgen

IS wordt gefinancierd door Europese / Amerikaanse wapentuig om landen nabij Israël te destabiliseren. Syrië is een soevereine staat waarmee een proxy oorlog wordt gevoerd, vieze machtsspelletjes op de rug van vele levens.

StarFox | 22-03-18 | 17:02 | 3

Precies dat ja.

Lupuslupus | 22-03-18 | 18:02

Zolang er oorlog is in die landen blijft het redelijk rustig in Israël...
Daarom ook geld naar Turkije, liever laten vechten in Syrie dan dat erdogan tijd en geld heeft om de migratie stroom weer op gang te brengen..

Rene046 | 22-03-18 | 18:58

Goed gezien StarFox. En de ene keer dat IS Israel per ongeluk aanviel werden er excuses aangeboden. Let ook eens op wanneer Assad een overwinning aankondigt dat Israel dan net even wat moet bombarderen in Syrie wegens Hezbollah . En we blijven er in trappen want "Israel is onze belangrijkste bondgenoot".

Rest In Privacy | 22-03-18 | 19:06

De bonnetjes waren er niet, zijn er niet, en zullen er ook nooit komen.......

nope | 22-03-18 | 17:01

Met bonnetjes zijn die VVD-ers niet zo handig, die raken kwijt!

Aardsengelmichael | 22-03-18 | 17:01 | 2

Bonnetjes, Filmpjes, Onderste stenen, €1000, 1.4 miljard, miljoenen naar Griekenland, Pensioenfonden..... Wat raakt de VVD eigenlijk niet kwijt?
Oh ja, zeer slecht presterende, leugenachtige, malverserende politici die raken ze nu net weer niet kwijt. (Extreem slecht presterende politici raken ze wel kwijt #HalbeWasErbij)

InAnumPerRegimine | 22-03-18 | 18:14

1.4miljard ...... het was toch 1400 miljard of ging het niet over de pensioenen?

MarcS | 22-03-18 | 18:42

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl