achtergrond

Geenstijl

Subsidiejihadisten plegen aanslag op Rutte 3

Kan de betonnen bureaucraat Stef Blok de broze coalitie beschermen tegen de ramkracht van jihadistische Toyota's die Bert Koenders zelf naar Syrië stuurde?

In de Algemene Beschouwingen zagen we woensdag vier coalitiepartijen die het in alles met elkaar oneens zijn, maar kennelijk toch genoeg vierkantswurggreep op elkaar hebben om de onderlinge afspraken overeind te houden. Maar gooi er een half jaar aan GeenStijl-topics over het NLA-programma, een paar groepen bloederige jihadisten, een dot ontkenning en een scheutje staatsgeheim, een duo doorgravende journalisten van Nieuwsuur & Trouw en twee CDA-pitbulls (een, twee) die kennelijk niet door Buma aan de lijn gehouden worden tegenaan, en een buitenlands conflict kan binnenkort zomaar eens een einde maken aan het derde ritje van Rutte. Terecht, wel. Het met 60 miljoen euro sponsoren van massamoordende jihadisten is meer dan een inlegvel of een belastingrel. Dit is een ambtsmisdrijf. Bovendien, zo gaat het gerucht, heeft Sigrid Kaag (die letterlijk getrouwd is met het Midden-Oosten) vanaf het moment dat ze als minister de lijst met gesubsidieerde gruwelgroepen in handen kreeg, aan Halbe Zijlstra gevraagd waar de fuck deze regering mee bezig denkt te zijn. Ze wisten het echt wel. Enfin, vandaag doet de Volkskrant het vuile werk:

"Dinsdag, op Prinsjesdag, waren meerdere aanwezigen in de Ridderzaal getuige van een uitval van minister Blok naar het CDA-Kamerlid Martijn van Helvert. ‘Zullen we een paar VVD’ers ook wat kritische vragen laten stellen aan CDA-ministers?’, beet de minister Van Helvert toe. VVD-Kamerlid Bente Becker moest tussenbeide komen om de ruzie te sussen. ‘Niet hier! Er luisteren mensen mee’, zei ze." Het geblunder met Syrische jihadisten zet de coalitie ernstig onder druk.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.