Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ebru Umar schopt Dijkhoff terug naar aanrecht - Zeven tips voor een Beter Nederland

"Zijn plannetjes zijn van het niveau gááp en populisme. Blabla voor de bühne omdat hij zieltjes verliest en anderen ze winnen."

Social

Klaas Dijkhoff, wonderkind van de VVD (waarom snap ik niet zo goed, de gast is gepromoveerd en alleen niet-academici vinden dat een prestatie. Iedereen die gestudeerd heeft, weet dat promoveren een statusdingetje is voor luie mensen. Niets makkelijker dan nog 'ns vier jaar de student uithangen, en dan semi-betaald. Veel makkelijker dan een baan scoren in de echte wereld, waar je wordt afgerekend op meetbare resultaten die in een spreadsheet staan. Tel daarbij op dat Klaas nooit in het bedrijfsleven heeft gewerkt maar altijd in ‘de polletiek’ heeft gezeten, kun je gerust stellen dat ‘ie niet onder doet voor Jesse Klaver. Nou ja, toch wel: Jesse hoefde tenminste niet te studeren laat staan promoveren om fractievoorzitter van een politieke partij te worden), hoe dan ook, deze Klaas, het wonderkind van de VVD dus, heeft wat plannetjes. Allemaal keurig gelanceerd op een VVD-congres dus prima zoals het hoort. 

Zijn plannetjes zijn van het niveau gááp en populisme. Blabla voor de bühne omdat hij zieltjes verliest en anderen ze winnen. Nou hop dan: bijstandsuitkeringen moeten omlaag tenzij je je best doet – dan krijg je er wat bij. Vluchtelingen moeten niet automatisch het Nederlanderschap krijgen na vijf jaar maar oprotten – nadat ze hier een opleiding hebben gevolgd.

Gelukkig wordt er ondertussen niet aan het regeerakkoord getornd, dus deze plannetjes zijn voor na 2021. Niveautje duh – never ever gonna happen.

Maar Klaas, als je er toch vier jaar over gaat doen om je plannen uit te werken, neem dan ook wat échte ideeën mee. Hier nog wat relevante aanvullingen. Gewoon, uit de samenleving, van het volk dat jullie toch al minachten en dom vinden. Maar veel relevanter, controversiëler en geëmancipeerder dan wat jij bedacht had. Gratis en voor niets.

1. Koppel een maximumtijd aan de bijstandsuitkering van zeg drie jaar. Gratis geld is geen stimulans om te werken. Extra toeslagen bij gratis geld al helemaal niet. En vrijwilligerswerk koppelen aan een uitkering lijkt leuk maar je zorgt er juist voor dat mensen die wél betaald worden voor werk, dat werk kwijtraken. 

2. Emancipeer Nederland: zorg dat mannen niet hun halve salaris en meer kwijtraken aan de roofkip van wie ze scheiden. Baren is een briljant business model maar werkende mensen (m/v) is wat de Nederlandse samenleving nodig heeft. 

3. Als we dan toch uitkeringen gaan afschaffen: geen AOW voor mensen die nooit gewerkt hebben en al helemaal niet voor huisvrouwen. Hun hele leven lang hebben ze het mantra gehuldigd dat ze ‘er samen met hun man voor hebben gekozen dat ze niet werkt’ en opeens moet ze eigen geld krijgen? Hou op. Als je tot je 67ste afhankelijk kunt zijn van je man cq partner, kan dat na je 67ste ook nog wel. 

4. Vrouwen (en mannen ook) die na een (academische) opleiding stoppen met werken of part time gaan werken en daarnaast hun hand ophouden bij hun partner, moeten hun opleiding terugbetalen. Als je nooit de intentie hebt gehad om te werken, maar die hele opleiding een IRL Tinder-poging was om een partner te vinden en daarna niet te werken, heb je gemeenschapsgeld verkwist. 

5. Dat Nederlanderschap, laten we het daar ook 'ns over hebben: waarom zou je mensen die geen baan hebben, die niet de taal spreken, die een andere cultuur en ook godsdienst aanhangen, de Nederlandse nationaliteit geven? Omdat je anders discrimineert? Dus discrimineren mag niet, maar je samenleving en maatschappij ontwrichten mag wel. Logisch. Ik weet het goedgemaakt: alleen een percentage (zeg 10%) anders-culturelen en -gelovigen mogen Nederlander worden en de selectie gaat via loting. Als je studenten middels een loting kunt toelaten tot een studie, is er niets inhumaans aan om vreemden te laten loten voor het Nederlanderschap.

6. Kinderen van ‘vluchtelingen’ zijn ook al zo’n prachtig business model – voor vluchtelingen. Zwangere vrouwen mogen niet vliegen, waarom zouden wij hun kinderen dan toch moeten accepteren als ze eenmaal hier geboren zijn? Het rekken van procedures om mensen hier te houden is niet humaan, marchanderen met onze normen ook niet. Volwassenen moeten de consequenties van hun handelen dragen: je hebt het recht niet om hier te zijn en het werpen van een kind geeft je dat recht ook niet. 

7. En dan nog één keer de uitkeringen: dit is óns land – ongeacht wat de EU-regels voorschrijven. Waarom geven wij uitkeringen en huizen aan mensen die niets aan Nederland hebben bijgedragen en dat ook nooit zullen doen? Nooit een cent belasting betaald waar de NPO en onze wegen van gefinancierd worden, wél een Miele – ik zou er voor tekenen. Eer vreemdelingen een beroep op onze uitkeringen kunnen doen, moeten ze minimaal tien jaar legaal gewerkt hebben. Niets inhumaans aan, het gaat immers, zoals Klaas ook zegt om zijn partij klaar te maken voor nog eens 70 jaar.

Ik kan nog wel even doorgaan maar ík verdien geen 120k belastinggeld per jaar voor neuzelplannen die erop gericht zijn om Nederland kapot te maken. De kortzichtigheid van Klaas is niet de mijne: of de VVD de komende 70 jaar haalt, zal me jeuken. Maar dat Nederland de komende 70 jaar haalt, lijkt me toch van wezenlijk belang.

Reaguursels

Inloggen

Allemaal leuk, die VVD, lekker populistisch. Maak wat van je leven, dat is zo een neppe term. Dit lokt de VVD uit:
1. Werkgevers die alleen maar tijdelijke contracten of uitzendcontracten uitdelen. Gevolg hele personeel is gedemotiveerd, zal zal lekker tokkie uitgeven. De bijstandsnorm is 6000 euro, in je sociale huurwoning zitten (want je kunt geen hypotheek krijgen), ziekte of werkloosheid is direct bijstand. Werkgever of VVD is nooit verantwoordelijk.
2. Asielzoekers zien alleen maar bijstand. Nederlands leren is lenen.
3. Woningmarkt is communisme De hypotheekrenteaftrek maakt het immers onmogelijk om een huis te kopen. We kennen hierdoor maar vier banken in Neddrland.
4. Veiligheid. De politie is prachtig gereorganiseerd, ze zitten nog meer achter het bureau.
5. Gehandicapten. Gehandicapten, maak wat van je leven! Klop bij de sociale dienst aan van de gemeente. Vervolgens behandelen ze deze mensen die niets aan hun handicap kunnen doen, als grofvuil.
6. Startend op de woningmarkt en je best gedaan op school (HBO/Universiteit). Je hebt te goed je best gedaan, ga bij de huisjesmelker op tijdelijk contract huren voor een astronomisch bedrag.
7. Onderwijs, niets leren, alleen maar CITO. Alles moet meetbaar zijn.
8. Oma mocht door de crisis niet meer het verzorgingshuis in, gevolg oma valt van de trap af en overlijdt op deze wijze.
9. Hoofdkantoren zonder personeel.

Kortom, een totaal disfunctionerend land.

Weetjijveel | 27-05-18 | 21:00

ja ze raakt wel de kern. Voorbeeld praktijk buitenlands gezinnetje 5 kinderen man werk niet vrouw werkt niet. Wonen in eengezinswoning kinderen gaan naar school. Alles gaat daar door. Rest mij 1 vraag. Wie betaald dat ? En hoe lang houden we dat vol?

foxhunter | 27-05-18 | 16:28

Hear hear!

FnurkY | 27-05-18 | 10:06

Oi sommige promotietrajecten zijn retezwaar hoor. 4 jaar lang onbetaald overwerken met minimale vrije dagen tegen een salaris wat niet hoog is vergelijkend met het bedrijfsleven.

MadBioScientist | 27-05-18 | 09:03

Er zullen steeds minder banen komen. waar moeten de mensen dan van leven? ik zou zeggen neem er niet meer mensen bij.

ogeon | 27-05-18 | 08:14

Bij dit soort rechtse praatjes moet ik altijd denken aan die scène waarin een ambulanceverpleegkundige aan Henry Chinaski vraagt of hij wel weet hoeveel belastinggeld deze oproepen (voor ambulance) de belastingbetaler kost.

atheïstisch stemvee | 27-05-18 | 07:48

Voor een Turkse fvdér die niet kan schrijven is deze column best wel een briljante provocatie.

Rest In Privacy | 27-05-18 | 07:47

Dijkhof begint het formaat van de crematie Keizer te evenaren, maar dat terzijde.
De VVD heeft het niet over VISIE en dat is volkomen terecht. De nieuwste koers lijkt voort te komen uit de ziekelijke jaloezie van de hardwerkende VVDjert over het schamele bedrag dat een uitkeringsgerechtigde krijgt overgemaakt, gratis.... omdat er voor hem geen werk is.
Dus dat moet anders, er moet flink geleden worden daar aan de onderkant van de maatschappelijke ladder, die ellende en misère moet zo groot zijn dat de hardwerkende onderbetaalde Nederlander zich wel voelt en niet meer in opstand komt als een bank directeurtje met 3 miljoen naar huis gaat.
Rutte 4 dat wordt utopia!

Frankasd | 27-05-18 | 06:10

Mijn verzoek : kunnen we voortaan verschoond blijven van de, meestal, middelbare school onzin van Umar ?

daytripper | 27-05-18 | 02:58

"De vluchteling die zijn best heeft gedaan om de taal te leren en nu probeert een bedrijfje op te starten". Hij doelt waarschijnlijk op radicaliseer-bedrijfjes, genaamd "moskee".

JackStick | 27-05-18 | 01:04 | 2

Of een kebab/shoarmatent!

Accident_Prone | 27-05-18 | 07:52

Hebben we het dan over Syrische vluchtelingen sinds 2015? Geef eens wat cijfers aub, hoeveel % is succesvol voor zichzelf begonnen?

JackStick | 27-05-18 | 11:16

Vaak eens met je, Ebru, maar deze:'Baren is een briljant business model maar werkende mensen (m/v) is wat de Nederlandse samenleving nodig heeft. ' toch niet.

Dat baren is toch ook wel heel belangrijk aangezien die niet-nederlanders wél fokken als konijnen? Het zou toch fijn zijn als nederlanders in plaats van zichzelf in ieder geval 1 andere échte hollander achterlaat om het gat te vullen als je er zelf niet meer bent? Anders is die omvolking écht zo gepiept.

BlondHaarBlauweOgen | 26-05-18 | 23:44

De VVD (denkwijze) is ook gewoon echt het probleem: "Ook vindt hij dat vluchtelingen niet automatisch na vijf jaar het Nederlanderschap moeten kunnen verwerven. „De standaard is: we vangen je tijdelijk op, in de tussentijd geven we je een opleiding, dan kan je helpen je eigen land weer op te bouwen”, aldus de VVD’er."

Neeee! De standaard is: opvang in de regio. Tijdelijk is hier net zo tijdelijk als het kwartje van Kok. Trap. Er. Niet. In.

liggend_streepje | 26-05-18 | 20:46 | 1

Wat maakt het nog uit, Nederland is over 10 jaar een moslimland zowel links als rechts en de EU lijken dit te willen. We gaan dit met geen mogelijkheid meer tegenhouden. Nederland is verloren.

Deviant | 26-05-18 | 23:25

Ik haat dat gilet, die opgestroopte mouwen en kudt microfoon die zo geforceerd een "can-do hands-on" mentaliteit moeten uitstralen. Terwijl die kutpartij VVD alles behalve rechts en doortastend is. Nep liberale oplichters, die Dijkhof voorop maar natuurlijk achter de koning (Mark).

liggend_streepje | 26-05-18 | 20:37 | 1

"Vandaag wil ik er spontaan uitzien, Mari."

LuckyGirl | 26-05-18 | 21:53

Jeetje. Wat een haat aan moeders die voltijd voor hun kinderen willen zorgen. 'Eenverdieners' dragen veel(!) meer belasting bij dan twee parttimers. En of al die parttimers nu een aanwinst zijn voor bedrijfsleven, onderwijs etc? Laat mensen/ gezinnen die gewoon zelf hun geld verdienen lekker zelf uitzoeken hoe ze hun leven inrichten!
Andersom zou je kunnen pleiten voor alleen AOW voor mensen met kinderen - met zo dom en kortzichtig wat mij betreft.

bleached | 26-05-18 | 20:15

Beste Klaas, een boodschap aan jou:

Too litle too late !! Het woestijnvolk heeft zich hier al gevestigd met achterban en heeft louter rechten en geen plichten !!

Wat ga jij hieraan doen? ..... dan alleen een beetje voor de buhne spierballen taal uitslaan.

Ervaringsdeskundige | 26-05-18 | 20:12

We kennen het Bijbelse verhaal van de vleespotten van Egypte.
Dat in de tijd van ene 'Jozef', hij en z'n familie daarheen ging.
En dat zoveel generaties later, de immigranten werden onderdrukt en uitgebuit door die vreselijke Egyptenaren.
Tot er 'n keer 'n leider 'Mozes' opstond, en dat toen de uittocht uit Egypte begon.
De rest is history.
En ook, dat de geschiedenis de neiging vertoont, zich met andere namen en rugnummers te herhalen. Voor iedereen die niet heeft willen leren.
Gelukkig is wat er gebeurt nooit 'n hermetisch kopie. Maar wel dat er na 't invullen van andere namen wel 'n beetje voorspellend patroon te zien is.
Dat zat er in, zeg je dan; dat zag ik wel aankomen.
Nu de hamvraag.
(tromgeroffel voor de optimisten en pessimisten)
Hoe denkt u dat het gaat aflopen in Europa, met al die importmensen?
(tip: en hebben 'wij' daar een wereldoorlog voor nodig?)

Der Paulie | 26-05-18 | 19:55

Las ik nou dat good old Hans Wiegel vindt dat de EU dienend aan, en niet bepalend is voor de lidstaten ? Dat had ook wel 30 jaar eerder gemogen... maar herkansing en friesland boppe....

2CVOcean | 26-05-18 | 19:14 | 1

Hans Wiegel het orakel waar de VVD zo blij mee is.

Rest In Privacy | 26-05-18 | 19:28

En hiervoor krijgt rancunekipje Ebru betaald? Er zijn er die het slechter hebben getroffen.

Rest In Privacy | 26-05-18 | 18:59 | 1

Zij heeft het prima voor elkaar. Je predikt voor een groep rechtse kiezers die het toch al met je eens zijn, grote rechtse plannen waarvan je weet dat ze toch niet worden uitgevoerd. Eigenlijk dus precies hetzelfde als Klaas van hierboven

Rest In Privacy | 26-05-18 | 19:16

Ach ja die Klaas. Beetje stoer doen met strengere regels over het Nederlanderschap, maar wel verantwoordelijk voor de meeste toegelaten vluchtelingen ever. Hoezo, komt ie nu pas met zijn plannetjes aanzetten? Dat had hij moeten doen toen hij het als staatssecretaris zelf voor het zeggen had. Maar nee, toen was hij veel te druk met ouwe vrouwtjes aanrijden met zijn dikke BMW. Too little Too late, Klaassie. Als kampioen Immigratie past slechts een nederig zwijgen op dit onderwerp.

medusa324 | 26-05-18 | 18:38

Goed verhaal, alleen kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat Ebru het niet zo met vrouwen op heeft. Roofkippen, het terugbetalen van studiegeld van met name vrouwen die stoppen met werken of parttime werken. In mijn geval zou dat betekend hebben dat ik de opvoeding van mijn kind geheel in handen van derden had moeten leggen omdat mijn man vanwege zijn werkzaamheden grotendeels in het buitenland verblijft. Iets waar ik als sleutelkind bewust niet voor gekozen heb. Bovendien heeft mijn echtgenoot middels de door hem betaalde belasting al meer dan 1x mijn studiegeld terugbetaald. Kortom een goed stuk maar het vrouwenvenijn mag wat mij betreft wel wat minder. Ik kan het ook niet helpen dat die andere vrouwen alle leuke mannen voor haar neus hebben weggekaapt.

Linkse allergie | 26-05-18 | 17:32 | 2

Ebru Umar en Heleen Mees, allebij van die vitriool wijven die nooit een vent konden krijgen en vervolgens een hetze tegen het eigen geslacht zijn begonnen. Zo doorzichtig, dit soort “feministes”.

medusa324 | 26-05-18 | 18:41

Zeiken is inherent aan een wijf. Linkse allergie.

Rest In Privacy | 26-05-18 | 19:28

Goed begin van aanpak! Verder een heleboel goede aanvullingen gezien van reaguurders. Ik zou zeggen, "stem het Partijkartel weg en ga ermee aan de gang!" Klaas en Mark en alle andere pluche-klevers zullen we niet nodig hebben om dit "gewoon te doen". Let maar op wat er in Italië gaande is, daar heeft/had men een nog véél meer verkalkt Partijkartel. Dat is vermolmt en verkalkt in elkaar gestort en nu zijn er gewoon taken op papier gezet als "We sturen 500,000 illegalen terug!" Kom daar maar mee aan bij ons-aller Kajsa! DOEN!

Du-u-u-h | 26-05-18 | 16:38

Nou Ebru je maakt wel wat los bij de reaguursels. Wat een serieuze epistels allemaal!

JCAD | 26-05-18 | 15:53

Ik heb gisteren voor het eerst in mijn leven een 'echte' 'vluchteling' ontmoet; een aardige, intelligente, orthodox-Christelijke jongeman uit Eritrea van rond de 25, die vorig jaar als 'minderjarige' in Nederland is aangekomen. Je kunt alleen overduidelijk aan hem zien, dat hij ouder is dan achttien. Hij spreekt inmiddels alleszins acceptabel Nederlands en hij volgt een VMBO opleiding. Hij weet precies te verhalen, hoe hij vanuit Asmara via Khartoem (Soedan) en Benghazi (Libië) in Tarente is gekomen, met bussen, vrachtwagens en 'vluchtelingen'- boten, en hij weet precies, wat hem dat gekost heeft. Het is gewoon een busdienst; je betaalt, je stapt in, en binnen drie weken ben je in Italië. De familie spreidt haar risico's zorgvuldig. Hij is eerst naar vrienden in Milaan gereisd, daarna heeft hij een tijdje bij zijn oudste broer in Zürich gezeten, daarna bij een andere broer in Darmstadt en een half jaartje later heeft hij zich in Nederland gemeld - hij is het slimste van de broertjes, en in Nederland wordt je als 'minderjarige' naar school gestuurd.
-
Wat mij trof, was de rotsvastheid . De berusting. het was allemaal even niet leuk, maar dat moest hij er voor over hebben. Zijn kennis van asiel- en inburgeringsprocedures. Hij gebruikte de juiste ambtelijke termen. Wist alles over termijnen. Wist precies op welke bedragen hij recht had. De volstrekte vanzelfsprekendheid waarmee hij WIST, wanneer en hoe hij zijn moeder en de rest van het gezin - die hij al drie jaar niet van dichtbij gezien heeft- zou laten overkomen.
-
Alsof hij er recht op had. En naar zijn gevoel - en dat lul je hem nooit meer uit z'n kop- hééft hij dat ook, nadat hij ooit die vijfduizend dollar aan een mensenhandelaar in Eritrea betaalde.
-
Dat gaan WIJ aan zijn familie terug betalen.

bisbisbis | 26-05-18 | 15:51 | 4

Voor Afrikanen is het normaal wanneer je meer hebt dat deelt. Dus het rijke Europa moet gewoon delen, verwacht daar geen tegenprestatie, laat staan dankbaarheid voor.
Maar ja zo kunnen we nog 10 jaar reageren.... basically we are fucked door de politiek. U weet wel, weldenkende mensen.

ger1306 | 26-05-18 | 16:30

Om triest van te worden dit verhaal. En als het er nou eentje zou zijn....

Linkse allergie | 26-05-18 | 17:37

Zo werkt de menschelijke geest: iemand die méér dan jezelf heeft deugt in principe niet. Jij wil dat ook, alleen zonder al te veel moeite. Zo niet, dan voel je je tekortgedaan en/of gediscrimineerd.

Jahowiseffe | 27-05-18 | 12:31
▼ 1 antwoord verborgen

Ik vind Ebru wel tof maar van de Klaassecretatis blijf je af. Daarom heb ik het artikel eigenlijk niet eens gelezen.
Hij is op meneer Bidet na, de coolste persoon in de politiek van dit moment.

Captain Pervert | 26-05-18 | 15:45 | 3

Coole Klaas - z'n eerste honderd dagen zijn nu écht al een tijdje voorbij en het is nog maar zéér de vraag, of hij het verschil gaat maken.
-
Talks the talk - but can he walk the walk?

bisbisbis | 26-05-18 | 15:59

Dijkdinges hoeft niet cool te zijn. Hij moet zijn werk doen. En wel het werk waarvoor hij betaald wordt en waar hij een eed op gezworen heeft. Niet wat het VVD Politburo voorschrijft. Ongezien de typhus achter zijn oogballen voor deze populistische uitvreter.

Frau Merkel | 26-05-18 | 16:01

Dus jij zit met je kop onder het zand, en wegkijken is je hobby ?

PopeyeKamper | 26-05-18 | 16:42

2, 3 en 4, veel te kort door de bocht en daarom gestopt met het lezen van de rest. Politieke standpunten die hout snijden zijn vaak veel langer dan een column.
Pak 1 onderwerp bij de kop en werk het uit, de rest is voor alle volgende keren.

Bauchschmertzen | 26-05-18 | 15:30 | 1

Alweer een lid van de illiterati?

bisbisbis | 26-05-18 | 16:00

2) scheiden en 3) AOW bestaan alleen in NL. De rest van de wereld heeft het al sinds sintjuttemus anders geregeld. Ervaringen dus genoeg, kies een land (Duitsland lijkt me een prima land, heeft ook een echte grondwet) en copieer de bestaande wet in het nederlands. Kan over een week klaar zijn.

Henk1955 | 26-05-18 | 15:24 | 3

In Duitsland, Spanje en Italië wordt je even hard genaaid als in Nederland. Die illusie kun je laten varen.

Frau Merkel | 26-05-18 | 16:02

@Frau Merkel | 26-05-18 | 16:02
-
Kan zijn - maar ze hebben er mooi geen BPM!

bisbisbis | 26-05-18 | 16:05

@ Frau Merkel. Onkundig Geklets. NL is het enige land ter wereld wat een vaste AOW uitkering heeft ongeacht de premie die betaald is. NL is het enige land waar je je ex 12 jaar een gelijk welvaardsnivo dient te geven.

Henk1955 | 26-05-18 | 20:54

Hoop dat Thierry heeft meegelezen. :-)

Hypno2050 | 26-05-18 | 14:45

1. Sommige mensen kunnen gewoon niet anders. Of zie maar eens werk te krijgen na een bepaalde leeftijd. Wél zou er strenger op misbruik moeten worden toegezien. Ga maar eens kijken wat er loopt op de werkkampen (verplicht werk voor uitkering), daar loopt 90% autochtoon. De nieuwkomers hoeven niet van de overheid, die worden ontzien.
3. Beetje kortzichtig, wat te doen als je man dood gaat? Er wordt nu al gekort op samenwonenden.
6. Helemaal juist, zie als autochtoon maar eens na een scheiding of ontslag een uitkering te krijgen, en merk op dat je met 1 klein foutje duizenden euro's terugbetalen moet.
7. Introductie van een Greencard?

Rest In Privacy | 26-05-18 | 14:41 | 1

Het is me al zo'n 40 jaar een volstrekt raadsel waarom hier niet allang een greencard-systeem in het leven is geroepen. Dat is immers fair en je laat de juiste mensen binnen.

Maar ja, vreselijke landen als de USA, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland hanteren het, dus het moet wel rassies zijn, toch?

EefjeWentelteefje | 26-05-18 | 17:04

NSB'ers waren landverraders.
VVd'ers zijn landverraders.
En degenen die er op stemmen ook.

canis lupus | 26-05-18 | 14:16 | 1

hear hear

Rico den Hollander | 26-05-18 | 14:54

Beste, beste Ebru je hebt waarschijnlijk je dag niet. Kan gebeuren. Hebben wij allemaal wel eens. Het zij je vergeven. Wij hebben dan ook met z'n allen hartelijk gelachen om je humoristische stukje. Wij rangschikken dit onder het hoofdstuk "Ondoordacht, Tendentieus, Ogefundeerd & Nodeloos Kwetsend. Geeft niet, kom langs dan babbelen wij in de tuin verder onder het genot van meerdere Nexitjes en een borrelhapje. Cheers!

Een vrije paling | 26-05-18 | 13:49 | 5

Onze beste Ebru slaat wederom de spijker op de kop, we mogen allemaal willen dat er meert Turkse vrouwen als Ebru hier in NL zijn.
Het is mooi weer, ik zou zeggen, geniet van jr borrelhapje in de tuin met uiteraard je roze bril op.
Cheers!

Mr. Sossa | 26-05-18 | 14:34

Kennelijk voelen HaatbaardKnipper, Breinbrouwsels en Mr. Sossa zich aangesproken. Wij Vrije Palingen, de zgn. Liber-Alen zoals u weet, mogen mevrouw Umar, wij mogen ook Ebru zeggen, bijzonder graag en waarderen haar columns. Over deze laatste valt te discussiëren. De inhoud en vele reaguursels zijn dan ook buitengewoon vermakelijk. Een vrolijke bui op z'n tijd is toch geen doodzonde? Cheers boys!

Een vrije paling | 26-05-18 | 18:10

@Een vrije paling | 26-05-18 | Een leuke en vriendelijke manier om Umar, terecht, te verzoeken op te houden met die puberale onzin die ze te vaak produceert. Vertel iets leuks over wat je op de vakantie hebt beleefd desnoods ... lol

daytripper | 27-05-18 | 03:21
▼ 2 antwoorden verborgen

1. Combineer de bijstandsuitkering altijd met een prikpil
2. Inkomende asielzoekers: direct een prikpil
3. Toeslagen circus stoppen, werkende mensen meer netto laten overhouden
4. Inkomensafhankelijke sociale huur
5. Alleen 3 kamer woningen voor mensen met bijstand
6. Kinderbijslag afschaffen, werkende mensen meer netto laten overhouden
7. Geen BTW op groente, fruit, (echt) bruinbrood, aardappels, rijst en pasta
8. 50% BTW op frisdranken, energy drinks, snoepgoed, chocola en chips
9. Geen BTW op fitness / sport activiteiten en fietsen
10. Forse heffingen op scooters en bromfietsen
11. Als gevolg van 7 t/m 10 lagere zorglasten dus ook lagere zorgpremies
12. Afschaffen van alle vormen van subsidie, gewoon verbieden voor alles
13. Ontmeen 'religies' ANBI status
14. Verbod op buitenlandse financiering van religieuze instellingen
15. Verbod op buitenlandse inmenging in religieuze instellingen
16. Verbod op buitenlandse financiering van politieke partijen
17. Vakantie naar land waar vanuit je ooit gevlucht bent: daar blijven
18. Muur van uiterste noorden Finland tot aan Griekenland/Bulgarije
19. Alle marines van EU landen beschermen zuidgrens, boten terugslepen
20. EU opvangcentra in diverse conflict regio's
21 .Netto ontvanger Spanje dwingen enclaves in Marokko op te geven
22. Geen asiel meer in EU aan moslims, er is genoeg islam gebied in de wereld
23. Iedereen die honger heeft voeden we, wie echte zorg nodig heeft krijgt die

En verder: go go, IDF!

BlowingBubbles | 26-05-18 | 13:40 | 14

EefjeWentelteefje | 26-05-18 | 17:08
Ja, dat had ook gekund! :-) Maar ik vond dit hulpje ook wel geinig: www.youtube.com/watch?v=DHhEa-wNgdE

BlowingBubbles | 26-05-18 | 17:26

Een mooi begin, deze 23 punten. Punt 13 mag in de top 5.

De Vrijlansier | 26-05-18 | 20:13
▼ 11 antwoorden verborgen

Mark Rutte zijn gedachten is dat hij geen zorgen heeft hoe zijn kinderen en kleinkinderen moeten leven. Hij pakt gewoon wat hij pakken kan. En wil wel in vrijheid leven. Dus pakt hij problemen niet aan.
Hij gaat ooit wel te boek als landverkrachter, maar dan bestaat hij niet meer en heeft hij wel maximaal genoten van het leven. Op zijn eigen volk poept hij. En VVD stemmers zijn dus ook geitenschapen die als toilet fungeren.
Ebru heeft tenminste een goede ruggengraat.
NL volk bescherm haar a.u.b.!

Jay-Jay-Jay | 26-05-18 | 13:35 | 2

NL volk bescherm haar? Ons volk is zo zwak, dat we niet eens de aanstaande premier destijds konden beschermen. Good times create weak men.

SlimmerAlsJij | 26-05-18 | 13:49

Good times create weak men.
Weak men create strong women.

Breinbrouwsels | 26-05-18 | 14:39

Ik vind de guursels een stuk sterker dan Ebru's stukje.
Hulde voor het analytisch vermogen op deez' warme dag.

LuckyGirl | 26-05-18 | 13:32 | 5

The community is going strong!
En: zie mn reactie daar.

Rest In Privacy | 26-05-18 | 14:29

Lucky | einstina : 99 % van de reaguurders zijn toppie, ik volg alles met veel plezier. Nog een tof weekend and take care.

PopeyeKamper | 26-05-18 | 16:57

Take care, Popeye.

LuckyGirl | 26-05-18 | 19:23
▼ 2 antwoorden verborgen

Ondertussen in het nieuws:
Geliquideerde Iraanse statushouder blijkt terrorist die 81 doden op zijn geweten heeft bij een aanslag in Teheran; een liquidatiezaak die ook de volle aandacht had van Opsporing Verzocht.

Nelis SplitBloes | 26-05-18 | 13:26 | 2

Sommige liquidaties hebben een reinigend karakter in het Nederland van nu.

LuckyGirl | 26-05-18 | 13:29

Opgeruimd staat netjes. Afknallen dat tuigh.

HaatbaardKnipper | 26-05-18 | 14:28

Die kan Klaas in zijn zak steken. Ik snap alleen niet dat zo'n academisch gevormde nitwit zelf op die aanbevelingen is gekomen, kennelijk weinig voeling met de hardwerkende Nederlanders, waarvoor de VVD zegt op te komen.

AndreP | 26-05-18 | 13:21

Domme domme Umar ... wat een lulkoek . Kan Umarretje even vertellen wat er na 3 jaar bijstand met de bijstandsgerechtigde moet gebeuren ? En de AOWer die " nooit " gewerkt heeft ? Het gaat nog druk worden onder de brug .
Aanknopingspuntje : De helft van de bijstandsgerechtigden op dit moment zijn niet-westerse allochtonen die slechts 1/10 deel van de bevolking uitmaken . Van de 200.000 anderen zit vrijwel niemand voor z'n lol in de bijstand.
Ga je daar es in verdiepen, gans , en denk es na over de genadeloze flex-contracten waar menig jongere stapelgek van wordt

daytripper | 26-05-18 | 13:19 | 6

demaup | 26-05-18 | 13:29 En ook geen tijd om stil te zitten en uitkeringen te misbruiken

Genoegelijk | 26-05-18 | 13:34

Genoegelijk | 26-05-18 | 13:24 | Dank je voor het compliment , maar het was geen moeite : de eerste de beste havo scholier met economie in het pakket kan de onzin van Umar fileren . Overigens had je i.p.v. mij te bespreken de zaak meer gediend met een zinnig inhoudelijk argument. Ik weet uit de praktijk waarover ik praat en ben , tenslotte, bepaald niet "links"

daytripper | 26-05-18 | 13:43

BenPakdee | 26-05-18 | 13:33 | Al is begrijpend lezen duidelijk niet je sterkste punt : probeer het nog een keer . Je kunt het!!

daytripper | 26-05-18 | 13:51
▼ 3 antwoorden verborgen

Heeft Dijkhoff nog een punt over huwelijken met minderjarigen?
Beetje jammer dat zijn frustratie over het feit dat hij er niets aan kon doen niet is omgezet naar betere wetten die inspelen op mede door de VVD gecreëerde problemen die massale migratie met zich meebrengen.
Oh, wacht dat heet gelegenheidspolitiek en dan mag het niet, ook al heeft heel politiek Nederland de gelegenheid laten ontstaan.
Maar nu even over de punten in dit filmpje:
-Geen ondernemer doet "het" om zoveel mogelijk mensen aan het werk te helpen. Behalve de overheid, immers: hoe meer ambtenaren, hoe meer macht.
Een ondernemer die het niet voor zijn bankrekening doet is larie.
Als laatste zijn er zat ondernemers die afval de lucht in pompen, in rivieren lozen of in zee dumpen. Met medeweten van overheden.

-Illegalen pakken elke kans om in Nederland te mogen blijven, ze worden daarbij geholpen door blanke bureautjes of wegmetons-types.
Het was van Aartsen (VVD) die de wet oprekt ivm We Are Here krakerstuig.
Die middelvinger wordt dus actief gesponsord en empowered door onze eigen (semi-) overheden. Hand in eigen boezem dus.

Dan nog wat dom geleuter over voetbalvaders en moeders waar echt iedereen het wel over eens is.

"Goed volk", superpopulistische terminologie die zo breed is dat er geen enkele analyse op los gelaten kan worden.
"Goed volk is altijd welkom" is niet alleen gratuit, het schept een sfeer waarin nog meer volk geïmporteerd kan worden.
Alsof we van te voren weten of iemand goed of fout is.
Hij zou beter zeggen:"Fout volk is niet welkom" maar dat klinkt de VVD te Wilderiaans.

Dus Fuck you, Dijkhoff, je bent onderdeel van de problemen en iedereen met een beetje verstand zou beter zijn stem elders vergulden.

LuckyGirl | 26-05-18 | 13:15 | 1

Hear hear!

echt_links | 26-05-18 | 13:17

"waarom snap ik niet zo goed, de gast is gepromoveerd en alleen niet-academici vinden dat een prestatie. Iedereen die gestudeerd heeft, weet dat promoveren een statusdingetje is voor luie mensen. Niets makkelijker dan nog 'ns vier jaar de student uithangen, en dan semi-betaald. Veel makkelijker dan een baan scoren in de echte wereld, waar je wordt afgerekend op meetbare resultaten die in een spreadsheet staan.":

Hé Ebru, zit je me nou een beetje te beledigen ofzo. Wat is er trouwens mis met luie mensen??

echt_links | 26-05-18 | 13:14 | 3

Suderen is super-easy, daarna promoveren heeft vnl te maken met netwerken om een leuk promotieonderzoekje te kunnen scoren. En dan krijg je iid ook nog een beetje betaalt! Ik vond het iig prachtig, aardig wat status en een stuk eenvoudiger dan gewoon 40 uur op een kantoor zitten..

BenPakdee | 26-05-18 | 13:36

" Suderen is super-easy, daarna promoveren heeft vnl te maken met netwerken om een leuk promotieonderzoekje te kunnen scoren. En dan krijg je iid ook nog een beetje betaalt! Ik vond het iig prachtig, aardig wat status en een stuk eenvoudiger dan gewoon 40 uur op een kantoor zitten.."
BenPakdee | 26-05-18 | 13:36 | favorietblock

Nederlands schrijven is in ieder geval niet " super-easy" voor onze trotse promovendus.

daytripper | 26-05-18 | 13:58

@ BenPakdee, No offense, maar jij bent geen promovendi. Met het aantal taalfouten dat er in je stukken staat wordt zelfs je bachelor scriptie afgewezen. En studeren is 'super-easy'? Nee, gewoon nee.

SlimmerAlsJij | 26-05-18 | 14:02

Het is me niet geheel duidelijk wat Ebru nou precies wil bereiken met dit stukje. Of wie.

Is het sarcastisch bedoeld? Dat hoop ik dan maar, want als dit serieus bedoeld is, dan maakt Ebru zich gewoon belachelijk met dit soort gratuite populistische uitingen.

EefjeWentelteefje | 26-05-18 | 13:10

Iedereen die gestudeerd heeft, weet dat mevrouw het spoor volledig bijster is. Haar voorstellen leveren een sociale survival of the fittest op; elke beschaving onwaardig. Streng zijn voor profiteurs prima, maar trappen naar de allerzwaksten in de samenleving doen alleen totalitaire gekken.

james white | 26-05-18 | 13:08 | 4

Graaier | 26-05-18 |
Je plempsel doet in elk geval je nick eer aan.

m@rkus | 26-05-18 | 13:15

De "allerzwaksten". Zijn dat de mensen dieeen voettocht door Afrika, Libische concentratie kampen, een zee oversteken in een roeiboot en een voettocht door Europa op weg naar het rijkste land achter de rug hebben?
Deze Afghanen, Somaliers, Nigerianen en Ethiopiers zijn juist de creme de la creme qua kracht en overlevingsdrang.
Merkwaardig alleen dat zogauw ze hier een uitkering, een Miele en een woning hebben ze het, op wat hashiesh en Ethiopische drugs na wel prima vinden zo...

BenPakdee | 26-05-18 | 13:40

@ BenPakdee | 26-05-18 | 13:40
Of zijn de ergste roofdieren.

kortebroek | 26-05-18 | 14:43
▼ 1 antwoord verborgen

Nog beter. Schaf Nederland af. Daar zij we toch al mee bezig dus laten we dat niet verder rekken. Iedereen aandeelhouder van de BV NL. 1 aandeel kost 1/1800000 van de staatschuld.

Yeohan | 26-05-18 | 13:04

"Koppel een maximumtijd aan de bijstandsuitkering van zeg drie jaar." Nadat Ebru zo'n beetje al haar schulden tot bloedens toe net aan heeft kunnen afbetalen, de voedselbank biedt inderdaad uitkomst, en nu ze eindelijk, na drie jaar lang eurocentjes omdraaien, voor het eerst haar volledige uitkering had ontvangen, komt de re-integratie coach Ebru vertellen dat ze haar uitkering niet meer kunnen betalen. "Maar geen nood mevrouw Umar, we hebben in de regio 020 nog een aantal mooie baantjes voor je op het oog. Komt helemaal goed hoor!"

rmstock | 26-05-18 | 13:04

Ga je eerst maar eens scheren Muhammad Dijkhoff...
Daarna zal ik bekijken of je iets zinnigs te melden hebt.

wiener mit pommes | 26-05-18 | 13:04

Grappig stukje. De VVD als volkspartij is natuurlijk ook helemaal de weg kwijt omdat ze aan alle kanten van rechts worden ingehaald door populistische one-trick pony's. Je merkt aan alle kanten dat Nederland te welvarend is. Te veel bange en chagrijnige mensen die hun eigen geboer voor een luid te verkondigen mening houden en hun eigen wankele welvaartspositie aan alle kanten bedreigd zijn - zelfs als dat niet zo is. Dit liedje gaat over Londen, maar geldt net zozeer voor Nederland. Cheer up!
www.youtube.com/watch?v=sCU9ZKgfwlc

m@rkus | 26-05-18 | 13:02 | 2

De clip maakt me vrolijk voor zolang hij duurt.

LuckyGirl | 26-05-18 | 13:38

(vervolg) totdat je de link van
komtdatschot | 26-05-18 | 12:42
aanklikt.

LuckyGirl | 26-05-18 | 14:20

Wel heel erg van dik hout zaagt men planken.

Rest In Privacy | 26-05-18 | 12:57

Offline, Max in de vangrail.

gato | 26-05-18 | 12:55

Ik heb het grootste respect voor natuurkundingen die wel gepromoveerd zijn. Een vriend van mij heeft 4 jaren lang, meer dan 8 uren per dag gewerkt (ook in het weekeinde) aan het ontleden van de fotosynthese (elektronen transport e.d.) en is zeker niet lui te noemen. Misschien dat Ebru zelf jaloers of te lui is om een studie te volgen, dat kan natuurlijk ook.

thephysicist | 26-05-18 | 12:52 | 1

Zelf vond ik wel lekker lezen dat zij Dijkhoff en de VVD luiheid en lafheid verwijt. Beide sneeuwvlokjes zijn volkomen afhankelijk van de cijfers die anderen op de spreadsheet van Nederland laten zien aan prestaties. Net zoals de handophouders in Nederland zich voorlopig geen zorgen hoeven te maken. Er is nog steeds voldoende belastinggeld om relaxed in Nederland te wonen en te consumeren.

Graaier | 26-05-18 | 13:08

Nee Ebru, hij gaat je niet doen. Hou maar op.

Panos88 | 26-05-18 | 12:50

Ik vind dat er een fatsoenlijk sociaal vangnet moet zijn. Maar wel een die niet als een zak van Sinterklaas uitdeelt wat er maar uit te delen valt.
Een sociaal vangnet dat eerlijk maar ook rechtvaardig hard moet zijn. Misbruik wordt gestraft. De belastingpot is geen cafetaria of geluksmachine voor een ieder die maar lukraak komt bedelen.
Mensen die naar Nederland komen, puur om hun handje op te houden gaan ongefrankeerd retour afzender.
Bepaalde maatregelen die Ebru voorstelt vind ik bizar.

Memek | 26-05-18 | 12:46 | 1

Helaas staat er meestal geen afzender op!

Janas | 26-05-18 | 14:17

Goed om te lezen dat ik niet de enige was die zich wat stoorde aan het gedeelte m.b.t. "promoveren". Het riekt ook wat naar afgunst. Promoveren is echt niet wat je zomaar even doet, en ook met de typering van mensen die dat wél hebben gedaan, slaat Ebru echt de plank mis. Wel is het zo, dat promoveren vooral speelt en vaak een eis is bij beroepen in de geneeskunde-sfeer of onderwijs. Voor bedrijfsleven en overheid is de waarde betrekkelijk gering. Dit, en ook vanwege de kosten, is een reden waarom ik geen zin in had. Verder goed stuk.

Geil Kippetje | 26-05-18 | 12:44 | 2

@Geil kippetje. Inderdaad Umar praat als een kip zonder kop . En dat is niet de eerste keer hier . Semi betaalde promoties? Alleen bij geneeskunde.
Heb es gekeken : Umar " studeerde" bedrijfskunde. Aan het te vaak voorkomende havo-nivo van haar plempsels vrees ik dat het aan de Universiteit van Harderwijk was .

daytripper | 26-05-18 | 13:32

Hoezo alleen bij geneeskunde betaalde promoties?
Een AIO-schap is gewoon een betaalde baan.
Er zijn wat mensen die voor de hobby promoveren (vaak op één of ander niche-onderwerp) en dat in de avonduren doen, naast een betaalde baan. Dan duurt het traject vaak ook (veel) langer dan vier jaar.

Tapu | 26-05-18 | 16:47

Bijstand is niet alleen voor mensen die werkloos zijn en eigenlijk in een verlengde of alternatieve WW zitten, maar ook een aanvulling op of in plaats van diverse andere uitkeringen bijv. arbeidsongeschiktheid.
Om deze reden ben ik kirtisch over dit soort algemene plannen voor de bijstand, iemand die kan werken en niet wil, en dat geldt niet alleen in bijstand maar ook voor andere uitkeringen : korten.
Maar bescherm aub de groep die het echt nodig heeft, en die bijv. ivm chronisch ziekte en eigen risiko, eigen bijdrage etc toch het hoofd niet boven water kunnen houden in de huidige bijstandsregelingen.

Stop ook met rondpompen van geld via reintegratietrajecten, vaak bij dubieuze door VVD'ers geleide bedrijven of bij de gemeentelijke sociale werkplaats die zich op deze grond extra subsidies toe-eigent. Subsidies van ca. 8000 Euro per persoon per 18 maanden begeleiding, u snapt, hoe langer de begeleiding des te winstgevender het model..... reintegratiebedrijven zijn niet gebaat bij bijstanders die gaan werken.

Opmerking over roofkip is geniaal. Ik ben door een roofkip ooit in de bijstand geraakt.... smeerde me ook nog een gevangenisstraf aan waardoor ik het EU-land waar ik werkte moest ontvluchten, en ja dan heb je even geen werk in NL en alleen recht op bijstand.......

monokul | 26-05-18 | 12:43 | 2

Je bent toch ooit zelf een relatie aangegaan met die 'roofkip'.
Wellicht had je tijdens die relatie al wat kritischer moeten zijn.
Het is maar een idee.

EefjeWentelteefje | 26-05-18 | 13:14

Eefjeteefje : de roofkip is onder invloed van haar moeder compleet veranderd. Ik had relatie met die roofkip, de heks (haar moeder) kreeg ik er gratis bij en die heb ik inderdaad onderschat.

monokul | 26-05-18 | 18:57

Roofkip, grinnik.... I have visual....

loze stijl | 26-05-18 | 12:43

Even voor de mensen die hier maar eeuwig blijven doorzeiken dat academici overbodig zouden zijn en dat het ondernemerschap een soort heiligen zijn; zonder academici zou onze wetenschap (en de daarop gebaseerde technologie) zich op zo'n enorm laag niveau bevinden dat er weinig te ondernemen zou zijn (in de Gouden Eeuw waren een aantal kooplui steenrijk, maar het overgrote gedeelte van de Nederlanders straatarm). Fopstudies moeten we afschaffen (hoi Leo Lucassen), maar wat zouden we doen zonder goede academische opleidingen in bijvoorbeeld de techniek/natuurkunde/wiskunde? Promovendi zijn in kennisland Nederland (?) zeker wel van harte welkom. Jammer alleen dat promovendus Dijkhoff c.s de vijfde colonne heeft binnengelaten in 2015.

Kompromat | 26-05-18 | 12:43 | 2

Academici zijn onmisbaar in denktanks, je moet ze alleen niet laten besturen. Iets met "schoenmaker" en "leest".

MickeyGouda | 26-05-18 | 12:56

@MickeyGouda.
Bill Gates, Larry Page, Sergey Brin, Mark Zuckerberg.. Beiden kan, je moet alleen niet gaan ondernemen indien dat niet in je zit. Blijf dan in je studeerkamer zitten, tussen de boeken.

Kompromat | 26-05-18 | 13:26

Dit is extreem zorgwekkend.
Geen woorden voor.

LuckyGirl | 26-05-18 | 14:00

Extreem zorgwekkend is nog bijna een understatement.
Als eenvoudige verslaggeving al niet meer mag, wat nog meer basic journalistiek is dan achtergrond/opinie, dan kan ik dat toch niet anders zien dan symptomen van [de vorming van] een totalitaire staat, een dictatuur bijna. En dat symptomen zo duidelijk zijn, betekent dat een besmetting al tamelijk gevorderd is. Ik las er vannacht al een tegel over, die werd gejorist. Frappant dat de redactie het niet oppakt.

Rest In Privacy | 26-05-18 | 14:28

einStina | 26-05-18 | 14:28 |:
Inderdaad, dit is een serie topics waardig.
En kijk eens aan, we worden op onze wenken bediend!

LuckyGirl | 26-05-18 | 14:38
▼ 1 antwoord verborgen

Beste mensen..... VVD staat voor leugens, corruptie en eigen belang en die zaken waar het gewone volk niets aan heeft. Met AARTSLEUGENAAR voorop heeft deze ''volks'' partij zich ontwikkelt gelijk aan een misdadige organisatie. Ebru heeft het grootste gelijk aan haar kant en de komende 4 jaar zal blijken met al het bla,bla, bla van de VVD Nederland nog meer de afgrond zal inzakken. Mi. zal Rutte en al het VVD gajes zich maar eens moeten verantwoorden voor een Volksgericht. (Dus niet het OM of Justitie, daar dit ook een verlengstuk is van die corrupte kliek).

HardwerkendeBlanke | 26-05-18 | 12:40 | 1

U noemt verkiezingen Volksgericht?

Rest In Privacy | 26-05-18 | 12:41

Gedeeltelijk OT, maar toch even een vraagje.
Wie moet er het stokje van Rutte overnemen?

Rest In Privacy | 26-05-18 | 12:40 | 3

Iemand die echte mensenkennis heeft opgedaan door hard te werken, die de mores van de burgers begrijpt, liefst zelf ook kinderen heeft opgevoed - of in de verzorging in het algemeen heeft gezeten en die wel snapt dat goed werk goed beloond mag worden.

GSWatchdog | 26-05-18 | 13:05

Ik zal mijn moeder vragen.

Rest In Privacy | 26-05-18 | 13:07

Laten we het een tijdje zonder premier proberen. Die van de laatste paar decennia hebben meer gesloopt dan opgebouwd.

obominotie | 26-05-18 | 13:26
-weggejorist-
sparrow | 26-05-18 | 12:39

"Waarom geven wij uitkeringen en huizen aan mensen die niets aan Nederland hebben bijgedragen en dat ook nooit zullen doen? "

Ja... zoals .. levenslang gehandicapte burgers? Kijk daar komen de uitzonderingen al. Werk, motivatie en vergoeding zijn leuke topics maar er is een minimum IQ en algemene ontwikkeling vereist.

Feiten worden weggelaten bijvoorbeeld dat universeel basisinkomen juist heel goed werkt in alle trials zover. Motivatie kun je ook kweken door medemensen te behandelen als ... medemensen! Niet import, gek, zwak, nummertje, zielig, gevaarlijk, onaangepast, "fout" of gewoon eng vreemd.

GeenAccount | 26-05-18 | 12:38

Dit is werkelijk een schoolvoorbeeld van populistisch geneuzel. GS onwaardig.

spanarchist | 26-05-18 | 12:35 | 1

Maar het biedt wel aanknopingspunten voor een levendige discussie.
Gs onwaardig? Duuuuude, iets met tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend.
Voor lieflijke poezie moet je ergens anders zijn. Of bij KnHufterststt, mag ook.

elfenstein | 26-05-18 | 13:23

We moeten de principale discussie niet vertroebelen met alle beleidsregeltjes die daaruit moeten volgen. Dat is invulwerk. Basis is dat een bevolking van een land nooit gedwongen kan worden een zeer grote berg van totaal kanslozen (die bovendien in overgrote meerderheid de cultuur van dat land verachten) voor de rest van hun leven op hun financiële schouders te nemen. Hoe anders is de werkelijkheid...

Rest In Privacy | 26-05-18 | 12:35
-weggejorist-
GeenAccount | 26-05-18 | 12:32 | 1

vrijwilligerswerk zou voor 75% gewoon betaald moeten zijn.

ogeon | 26-05-18 | 12:31

Wat ook zo is, dat mensen die in hun eigen land €60 verdienen nooit terug gaan als zij hier €2000 incl toeslagen cadeau krijgen. Je doet ook niets aan armoede omdat er elk jaar 80 miljoen mensen bijkomen die €60 verdienen. Je maakt het erger want die mensen die €3000 bijelkaar kunnen sprokkelen voor smokkelgeld degene zijn die daar iets kunnen doen om het beter te maken, het is een braindrain, maar de werk ethiek is niet goed genoeg voor NL.
Mensen die echt vluchten verdienen een veilig onderkomen maar geen upgrade, maak een deal met Brazilië dat is goedkoper en mensen uit een shithole voelen intuïtief aan hoe een andere shithole werkt.

Papierversnipperaar | 26-05-18 | 12:30 | 1

Interessante gedachte

2CVOcean | 26-05-18 | 13:03

ik ben geen voorstander van bedelstaf na bijstand.

het alternatief: verplicht werk.

moet je eens kijken hoe snel mensen een echte baan kunnen vinden als ze iedere dag om 8 uur aanwezig moeten zijn om water naar de zee te dragen.

maar dan serieus. ideetje. de bijstand afschaffen. en onder verdelen in een basisinkomen voor iedereen (klinkt links, is het niet, doet er eigenlijk niet toe). daarnaast het Basiswerk, voor mensen die geen baan kunnen vinden. dit basiswerk moet zo min mogelijk interfereren met de bestaande arbeidsmarkt. dit kan. bijvoorbeeld met werk wat normaal niet rendable is in Nederland.. zoals bijvoorbeeld het fabriceren van wibra tshirts. made in holland.

Ir. Wilhelmus | 26-05-18 | 12:27

8. na een vastgesteld aantal arbeidsjaren met pensioen mogen.
Heb je tot je dertigste lekker gestudeerd? Dan is het nu tijd om wat terug te doen voorde maatschappij! Werken met dat diploma todat je zeventig bent.
Ben je vanaf je zestiende al in de weer met straatklinkers, cement of asfalt? Dan mag je dat veramponeerde lijf met je 56ste laten genieten na gedane arbeid.
(moet wel het pensioenstelsel voor op de schop).

9. Heb je een hobby in de vorm van kinderen? dat is leuk maar dan heb je als ouders niet beide een baan.
Een van jullie blijft thuis. De vrijgekomen banen kunnen naar werkzoekenden,
Stressen voor ouders omdat 'het jouw beurt was om het kind van de dagopvang te halen maar er is file dus dat lukt niet' is er niet bij. pakketbezorgers kunnen nu ook overdag terecht.
Orde ruste en regelmaat voor het kind, als de partner thuiskomt staat het eten op tafel en is het huis aan kant. Klinkt erg jaren vijftig maar de ontspanning zal de maatschappij alleen maar ten goede komen.
En mocht je beide willen werken omdat je lekker ver weg op vakantie wil, ook goed, maar dan geen kind. Daar zijn er al genoeg van op de wereld dus dat zit wel goed.

Johanvb | 26-05-18 | 12:23 | 3

9. Yep.. Zie vele ouders waarvan de kinderen door de kinderopvang en buitenschools opvang orden opgevoed. maar de ouders hebben wel een "mooie" carriere.. Tot ze opgebrand raken, en hun tophypotheek, bakfiets en leningen niet meer kunne betalen. Toppertje hoor. Die mensen zijn slachtoffers van de schulden economie en van de groepsdruk in NL. Maar eigen schuld... Zeker na de vorige crisis moet je als loonslaaf snappen dat je maar een beperkte speelruimte hebt/krtijgt van de overheid..

Mark_D_NL | 26-05-18 | 12:31

8) Prima. Maar dit moet vooral over de AOW gaan, het aanvullend pensioen moet een prive-zaak blijven. Dat betekent ook dat wie spaart eerder moet kunnen stoppen zonder een waanzinnige korting op de AOW te krijgen.

Muxje | 26-05-18 | 12:32

De macro effecten van deze, niet geaarde grenzeloze ,eigenlijk triest eenzame kinderen zijn nog niet helder maar ik hou mn hart vast. Gaan ook weer gezin stichten voor de gezelligheid denk ik.

2CVOcean | 26-05-18 | 13:09

Ebru.... dikke kus

Rest In Privacy | 26-05-18 | 12:22

Ook een dijkhoff is een soldaatje van de haagse en eu maffia.
Kan je nagaan waar de eencellige kiezers allemaal op stemmen.
Punt.

komtdatschot | 26-05-18 | 12:21

Hypotheekrenteaftrek (toeslag) moet gestopt worden op het moment dat je het financieel niet meer nodig hebt.

ogeon | 26-05-18 | 12:20 | 3

Yay meer nivellering

Muxje | 26-05-18 | 12:21

En wat doe je dan met de huren?

Mannes | 26-05-18 | 12:27

Kun je het net zo goed meteen afschaffen. Want waar leg je de lijn en waar ligt die lijn een aantal (linkse) kabinetten later?

RenHoek | 26-05-18 | 12:33

2021, als Rutte weg is en hij de scepter overneemt.

marrretje | 26-05-18 | 12:20

Ik beschouw mezelf als behoorlijk rechts, maar als ik die stukkies van Ebru lees overweeg ik opeens ook op GroenLinks te stemmen. Dit soort plannen zijn bij de beesten af en als je er sympathie voor kan opbrengen om mensen na drie jaar bijstand tot de bedelstaf te veroordelen ben je een moreel verdorven loeder.

Jodocus Pratensis | 26-05-18 | 12:20 | 2

Mijn idee. Rechts prima, kneiterrechts ok, maar dit is onmenselijks en onbeschaafd.

spanarchist | 26-05-18 | 12:37

Inderdaad niet realistisch. Sommige mensen kunnen niks.

De Geus | 26-05-18 | 12:41

"Iedereen die gestudeerd heeft, weet dat promoveren een statusdingetje is voor luie mensen. Niets makkelijker dan nog 'ns vier jaar de student uithangen, en dan semi-betaald."

Sorry hoor Ebru, maar hier sla je de plank volledig mis. Waarschijnlijk ken je niemand persoonlijk die gepromoveerd is. Het is vier jaar keihard werken (ik ken niemand die een promotie in een 40-urige werkweek deed) voor een schijntje aan salaris. Onderzoek doen, onderwijs geven, literatuur lezen, artikelen schrijven en je boekje schrijven. Gaan vele doordeweekse avonden en weekenden in zitten. Lees maar eens een dankwoord in een proefschrift waarin doorgaans de geduldige partner bedankt wordt. En vergeet ook niet dat een promotie vaak ook deel uit maakt van de opleiding tot medisch specialist, klinisch chemicus, ziekenhuisapotheker, klinisch farmacoloog, etc.

Tapu | 26-05-18 | 12:20 | 1

Sommigen promoveren zelfs zonder daarvoor betaald te worden, en mogen de promotie zelf uit hun eigen zak betalen. En dat kan in de vijf cijfers oplopen. Jammer dat Ebru daarmee begint want het haalt haar hele verhaal onderuit, althans dat vind ik.

RenHoek | 26-05-18 | 12:33

Gedeeltelijk kan ik me er wel in vinden, maar niet helemaal.

Punt 1: bijstand is het laatste, laagste (en oudste) vangnet van de sociale zekerheid. Hoe Dijkhoff daarop denkt te kunnen korten is mij een raadsel, want het is al geen vetpot. Je zou beter in alle bijzondere bijstand (tv of wasmachine van de gemeente, etc.) en alle aanvullende toeslagen die sowieso een ondoorzichtig oerwoud van regeltjes zijn, kunnen snijden.

Bijstand na drie jaar afschaffen? En dan? Moeten mensen die echt niet kunnen werken of die door geen enkele werkgever worden aangenomen dan maar op straat gaan leven en bij een gaarkeuken aankloppen? Zou ik mezelf ook niet toewensen, dus nee bedankt. Dan ben ik maar wat "links" op dat gebied, maar wil toch graag dat minimaal een absoluut bestaansminimum gegarandeerd is. Of dat nu in de vorm van een basisinkomen op dat niveau is of een uitkering waar een werkverplichting tegenover staat. En bedenk je wel dat als je die voorwaardelijk maakt, feitelijk luiheid of geestelijke problemen de enige "misdaad" zijn waarvoor je in dit land dakloos mag worden en verhongeren als uiterste consequentie...

Punt 2: Eens. Al zou ik vrouwen die jaren voor de kinderen hebben gezorgd en daardoor geen eigen inkomen of carrière hadden (je mag aannemen met instemming van de haan) niet per se als "roofkip" zien. Al zijn die er natuurlijk wel. Iedereen kent er wel minstens eentje. Laat ze maar tijdens hun huwelijk geld van manlief krijgen en oppotten voor een eventuele dag zonder kostwinner.

3. Gedeeltelijk eens. Als iedereen een laag basisinkomen zou krijgen is het sowieso n.v.t., maar je kunt kiezen om uitkering\bijstand voorwaardelijk te maken in ruil voor een prestatie. Eventueel zoals de WIA: werk je voor een beetje inkomen, mag je een gedeelte houden met behoud van je uitkering, om werken lonend te houden.

4. Aardig, maar is dat niet al zo? Iedereen betaalt zijn opleiding terug in de vorm van een lening en anders in de vorm van belasting. Al moet je bij een lening het ook echt zelf terugbetalen als je kunt, terwijl het bij belasting door andere werkenden wordt betaald. Zou ook graag zien dat als je dankzij je opleiding niet beter bent gaan verdienen dat je wellicht wat minder rendement hoeft te leveren dan wanneer je dankzij je opleiding wel aanzienlijk meer inkomen krijgt. Met daarbij natuurlijk ook de consequentie dat je voor opleidingen die bij voorbaat weinig kans op werk of een hoger loon bieden, ook minder of geen studiefinanciering krijgt. We hoeven niet falen te subsidiëren.

5. Van mij mag elke welwillende immigrant Nederlanderschap aanvragen, mits het andere paspoort wordt ingeleverd. Daar was ik nooit zo van, maar heb genoeg van de dienaren van twee heren die niet kunnen kiezen bij welk land hun loyaliteit ligt. En ook op voorwaarde dat je als eerste generatie een geheel gescheiden, eigen minimale verzekering betaalt met eigen risico ter hoogte van je gehele eigen vermogen, geen recht hebt op andere uitkeringen of subsidies en ook borg staat voor kosten van je kinderen, voordat die aanspraak mogen maken op een uitkering. Verder moet je basale normen accepteren zoals gelijke rechten voor vrouwen, minderheden, andersdenkenden, vrijheid van meningsuiting binnen de grens van oproepen tot\dreigen met geweld. Nederlands leren is uiteraard een pré, maar anders mag je in je door jezelf en medemigranten betaalde uitkering vegeteren. Wordt die te duur door teveel kostende migranten, houdt de immigratie (van lagere inkomens) ook vanzelf op. Enige nadeel van inleveren van oude paspoort is dat je dan het Nederlandse niet kunt intrekken wanneer men niet aan de voorwaarden meer voldoet. Dan worden ze statenloos en wil geen enkel land ze terugnemen.

6. Zou sowieso geen issue meer zijn als je alleen asiel krijgt wanneer je uit een buurland vlucht en anders linea recta terug de grens wordt overgezet, vastgezet of het vliegtuig niet eens in\uit mag. Verplicht desnoods controle van de paspoorten op plaats van vertrek, of beding dat landen mensen direct terugnemen die illegaal of zonder papieren op hun vliegtuigen of schepen zitten, op straffe van niet mogen landen\aanmeren als men dat weigert. Wie er wel doorheen glipt sluit je op tot die kan worden uitgezet. Heb je bed, bad, brood en cel. En zoals bij punt 5 aangegeven: wil je hier komen met je kindertjes om te leven, werken of Nederlander te willen worden, dat mag je zelf betalen.

7. Waarom 10 jaar? Gewoon helemaal niet. Hun uitkering betalen ze zoals boven gezegd lekker zelf met elkaar. Alle kosten van immigratie zijn voor die migranten, niet voor de Nederlanders. Bevalt die voorwaarde niet, blijf je lekker weg.

Wol | 26-05-18 | 12:18

Alleen mensen die niet gepromoveerd zijn, in feite geen flauw idee hebben wat dat nu daadwerkelijk allemaal inhoudt, zelfs te lui zijn om te promoveren, maar tòch stiekem een beetje jaloers op zijn op mensen die wèl gepromoveerd zijn, delen deze mening. Vaak zijn dat pseudo-intellectuelen: veel geblaat maar weinig wol. Mensen die een marathon iets voor uitslovers vinden, dat 42 km rennen eigenlijk helemaal niet ver is, en zo. Vooral veel opgekropte frustratie en minderwaardigheidscomplexen. Verstopt onder een enorme laag luidruchtige bullshit.

de_landloper | 26-05-18 | 12:16 | 10

Marathon is dus een soort van westerse, compacte, atheistische vorm van Ramadan.

NV_2017 | 26-05-18 | 12:47

Mark_D_NL | 26-05-18 | 12:37 |
Ik wist het! Ghehehe.
Tuurlijk is het al dat wat je daar aanhaalt. Voor hen die dat weloverwogen doen.
Ik sta regelmatig langs het parcours, soms vooraan en soms achteraan en ik ben ondertussen aardig bedreven in voorspellen wie de mietjes en de mannen zijn....
Laat ik het zo zeggen: meer dan de helft van die lopers zouden beter een middagje kunnen gaan golfen. Het ziet er niet uit, mensonterend bijna, doe. het. niet. Please.
Maar zoals gezegd, het moet maar want al die wannabees betalen wel grif geld voor al die zuurstokgekleurde kloffies en schoeise, dus kassa voor iedereen die voor het evenement werkt. Waarom je 2 meier zou willen betalen voor wat in feite gewoon een sponsorartikel is met heel schreeuwerig de merknaam erop, in contrasterend fluor natuurlijk want anders is het niet "echt sporty" is ver voorbij mijn inzichten. Laat ze maar lopen/kruipen dus, ik lach me rot.

elfenstein | 26-05-18 | 12:57

NV_2017 | 26-05-18 | 12:47 |
tijdens een marathon worden er truckladingen bananen uitgedeeld en opgegeten. Die er vervolgens bij een deel der "athleten" weer uitkomt maargoed. er wordt dus zeker niet gevast en als je de lopers mag geloven is zo'n runner's high ook niet echt heel devoot ofzo. Eerder junkiegedrag om je lijf en gezondheid totaal ondergeschikt te maken aan je genot.

elfenstein | 26-05-18 | 13:07
▼ 7 antwoorden verborgen

"De westerse bevolking mag best krimpen. Dat is tijdelijk wat duurder in de ouderenzorg, maar dat besparen we op kinderopvang, basisonderwijs, voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs, levenslange uitkeringen, toeslagen, gezondheidszorg en gemeentelijke extra's."
@ André4711 | 26-05-18 | 11:43

Aan mijn ouders werd in de jaren 1950-1960 door de regering opgedrongen dat NL te vol was (c.10 miljoen inwoners) en dat men zoveel mogelijk moest gaan emigreren naar bv. Canada, Australie, New Zealand, Zuid Afrika enz. Mijn tante is daar ingetrapt en emigreerde naar Canada. Mijn ouders ook bijna maar deden het op het laatste moment niet.
En wat zien we nu met bijna 18 miljoen inwoners, waarvan (volgens 't CBS) c. 12,5 miljoen originele NLers zijn en nu al meer dan 5 miljoen "allochtonen" (dat wel inclusief alle landen, ook EU-ers): overvolle wegen, overbelaste gezondheidszorg, overbelast onderwijs, steeds minder groen, steeds groter woningentekort, steeds meer misdaden door niet-nederlanders, overlast op straat door jongeren van niet-nederlandse afkomst,
Ik moet vaak denken aan de steeds relevanter wordende uitspraak:"
"Ik ben Nederlander, ik ben gek

telelezer | 26-05-18 | 12:15 | 1

telelezer, waarom hoor ik die Groenlinkszwakzinnigen daar nooit over? Wat 8 miljoen meer inwoners sinds 1960 voor hun heilige milieu doet? In 2030 zijn er 30 miljoen (medelanders) en leven die allemaal in een soort Mad Max stadsstaten. Maak ik gelukkig niet meer mee.

paulisimo | 26-05-18 | 12:39

He Ebru, voor wat betreft het promoveren en wat je daarvan meent te moeten vinden... de Duitsers hebben daar een mooie zinsnede over...'Neid der Besitzlosen'. Vrij vertaald betekent dit 'afgunst der bezittelozen'.

Vier jaar ploeteren op een onderwerp is niet iets dat je zomaar even doet uit luiheid. Eerst zelf zo'n titel halen Ebru, pas dan je grote scheur opentrekken. Er is al domheid genoeg op deze planeet.

RenHoek | 26-05-18 | 12:12 | 1

Ebru snapt niet zo heel goed dat er ook veel serieuze studenten zijn/waren.

Mark_D_NL | 26-05-18 | 12:18

Nou Klaas kom maar door met de moties en de wetsvoorstellen dan. Want dit is natúúrlijk geen loze praat, neem ik aan.

Hommel | 26-05-18 | 12:12

Wat is een "spreadsheet"? #dtv

LibertasSimplex | 26-05-18 | 12:11 | 1

Je hele laken gelijkmatig ondersmeren met batsvocht

elfenstein | 26-05-18 | 13:11

Klaas Dijkhoff is een van de vele levende bewijzen dat de VVD in feite niets meer is dan een verzameling nitwits. Bij de selectie van VVD kandidaten is men op een gegeven moment ook maar gestopt om wat dieper te graven in de capaciteiten.
Dijkhoff kan ehhhh, ehhhh heel lang over een antwoord doen want dan ehhhh lijkt het net alsof hij ehhhh er goed over nagedacht heeft.

Memek | 26-05-18 | 12:10

Goede column.
Lekker kort ook.
Samenvatting:
Respect moet je verdienen.

GSWatchdog | 26-05-18 | 12:10
-weggejorist-
Willie R. | 26-05-18 | 12:09
-weggejorist-
Arjan9401 | 26-05-18 | 12:07 | 1

Punten van Ebru: gewoon gezond verstand. Als je iets anders vindt ben je gewoon een linkse klaplopert. Ja, Dijkmans dus ook.

Poekieman | 26-05-18 | 12:06

1) En wat als de drie jaar om zijn? Kreperen dan maar? Het probleem is niet de duur van de bijstand, maar het feit dat het nauwelijks loont om te gaan werken en in sommige gevallen zelfs geld kost.

3) De AOW is een goede regeling juist omdat zij zo eenvoudig is: iedereen die hier lang genoeg woont krijgt hem, tot de ex-koningin aan toe. Makkelijk te administreren en weinig gevoelig voor politiek gespeel. Het is een gezonde basis onder ieders pensioen, afschaffen en vervangen door iets als bijstand maakt alles ingewikkelder en werkt bovendien nivellerend. Waar ik wel voorstander van ben is het afschaffen van tegemoetkoming aan mensen die hier niet lang genoeg wonen voor een volledige AOW. Die zullen zich in het stelsel in moeten kopen met een extra belasting.

4) Beter is om onderwijs gewoon betaalbaar en toegankelijk te houden. Wat jij voorstelt zijn regeltjes van de staat om mensen zwaar te straffen voor keuzes die ze bij het aangaan van de studie wellicht nog niet voorzien hadden. Het hiermee aangerichte leed staat in geen enkele verhouding tot de grijpstuiver die je er misschien mee terug verdient.

7) Flauwekul. De enige significante uitkering waar immigranten recht op hebben is de bijstand. En die uitkering is bedoeld als vangnet, om te voorkomen dat mensen verrekken. Waar je beter wat aan kan doen is strenge criteria aan immigratie stellen (zie punt 5): kanslozen laten we gewoon niet meer binnen, en wie zijn best niet doet tijdens de proefperiode mag vertrekken. Dan hoef je ook niet meer moeilijk te doen over uitkeringen.

Punt 5 en 6 ben ik het wel mee eens, maar net als Dijkhoff moet je beseffen dat politiek niet gaat over het doen van goede voorstellen, maar om deze voorstellen gerealiseerd te krijgen. En dat gaat je in dit geval niet lukken. Blijf maar liever uit de politiek weg...

Muxje | 26-05-18 | 12:05 | 2

+1

telelezer | 26-05-18 | 12:10

U bent een wijs persoon!
Eensch!

drastic | 26-05-18 | 12:16

Er wordt hard gewerkt aan het imago van Dijkhoff, dat is duidelijk. En dan nu wat populairs roepen en dan vervolgens niets doen. Dat is een echte VVDer waardig.
Ebru heeft 100% gelijk.

LaatmaarLu? | 26-05-18 | 12:02 | 1

Alvast voorbereiden als nieuwe premier? Die gedachte speelt me al langer, omdat Rutte toch hier en daar wat probleempjes heeft. Straks kan hij het overdragen omdat "het beter is dat een fris iemand naar de zaak kijkt" en "je moet weten wanneer iemand anders de taak moet overnemen" en meer van die politiek correcte zinnen. "In Klaas Dijkhofffff zien we een goede opvolger die het land de juiste sturing kan geven"

JKMurray | 26-05-18 | 12:11

7 tips waarom niet 777 tips?

steekmug | 26-05-18 | 12:02

Daar stemmend Nederland Rutte heeft beloond voor zijn eerste premierschap gaat Dijkhoff echt geen vernieuwing brengen.
Ik snap sowieso niet waarom half NL wegloopt met hem.

LuckyGirl | 26-05-18 | 12:01

Semi OT in GB mag je niet veel meer zeggen.
#Freetommy #freetommyrobinson

am*dam | 26-05-18 | 12:01

Waarom 10 procent van de exotische gegadigden het Nederlanderschap schenken? Gewoon 0 procent.

De Geus | 26-05-18 | 11:59

Dit soort regels treffen alleen de hardwerkende burgers. Voor de kanslozen bedenken ze wel weer wat om ze er niet onder te laten vallen. WAO vanwege mentale problemen ofzo of WAJONG uitbreiden tot 50 jaar. De enigen die de rekening van dit soort onzin gaan betalen zijn de mensen die nu al het hardste gepakt worden.

- 1: En wat gaan langdurig werklozen doen als je bijstand afschaft? Juist ja, criminaliteit of anderszins illegale arbeid in. Dat het allemaal wat minder mag kan ik wel inkomen. Je zou ze verplicht werk kunnen toewijzen zoals straten schoffelen in ruil voor bijstand.

- 3: AOW alleen voor werkenden: Ga er maar vanuit dat ZZP'ers niet als werkenden gaan worden gekenmerkt (is nu ook al niet zo op allerlei regelingen) en dat dan een heleboel ZZP'ers zonder pensioenopbouw in de problemen gaan komen. Laat die basis voor ouderen nou met rust. Als ZZP'ers wel als werkenden worden gemarkeerd ga je een heleboel inschrijvingen in de KVK erbij krijgen.

- 4: De overheid wilde toch zo graag dat iedereen een opleiding doet na de middelbare school? Dan moet je niet gek opkijken dat er dan een hoop mensen inzitten die daar helemaal geen zin in hebben. Zoiets kun je trouwens niet retro-actief invoeren en treft dus alleen kids die nu op middelbare school zitten.

- 5: Mensen die de Nederlandse nationaliteit krijgen worden al door de overheid getoetst op het kunnen spreken van Nederlands en moeten allerlei vernederende vragen beantwoorden om te laten zien hoe Nederlands hun cultuur is en allerlei idiote trajecten doorlopen. Die vragen zijn bedacht door de meest gure linksmensen die er zijn, dus je kunt wel bedenken wat die als Nederlands zien. Dit geldt dus ook voor Amerikanen en Japanners met goede banen hier die bakken met belastinggeld afdragen. Voor Bulgaren en Roemenen gelden veel lichtere normen omdat ze in de EU zitten. Voor Turken gelden ook lichtere normen omdat dat een EU kandidaat land is. Asielzoekers vallen onder een ander traject. Stop gewoon met vrij verkeer van personen in EU en zorg dat asielzoekers altijd terug gaan. Dit soort regels treffen altijd verkeerde mensen.

- 6: Zwangere vrouwen mogen wel vliegen. Alleen als je op het punt van bevallen staat kan een luchtvaartmaatschappij extra vragen gaan stellen. Geef asielzoekers gewoon in het algemeen nooit naturalisatie en stuur ze altijd terug als het weer veilig is.

- 7: Er zijn al dit soort regels, als vreemde moet jij (of je man/vrouw) eerst jarenlang gewerkt hebben om een beroep te kunnen doen op sociale voorzieningen. Voor asielzoekers gelden inderdaad wel andere regels, maar ik zou zeggen, prima om ze te voorzien van levensonderhoud, maar zorg dat ze terug gaan.

Blasfemie | 26-05-18 | 11:59 | 1

Erg goed doordacht en met verstand van zaken: +1.

LuckyGirl | 26-05-18 | 12:47

Helemaal mee eens !

E.Junger | 26-05-18 | 11:59

Voor grootste deel mee eens. Punt 3 echter houdt voor mij geen stand. Mijn moedertje komt uit de tijd dat het normaal was dat de vrouw het huishouden runde en de kinderen verzorgde. Mijn vader was dag en nacht aan het werk om de rekeningen te betalen. Beiden werkten zich te pletter. Beiden verdienen een goede oude dag. Beiden hebben bijgedragen aan de opbouw van het land na de oorlog in geldelijke afdracht en het opvoeden van kinderen die nu hetzelfde doen. Poten af van de oude garde bitte!

Rest In Privacy | 26-05-18 | 11:58 | 1

+1 (of +1526465421958464)

JKMurray | 26-05-18 | 12:11

Werken en niet betalen. Niet werken en niets krijgen. Klaar.

Masteryu | 26-05-18 | 11:58 | 1

Dat riep ik ook altijd, totdat ik mijn baan verloor.

ogeon | 26-05-18 | 12:25

mevrouw Ebru trekt wel een erg neoliberale broek aan. Ik vraag me altijd af waarom neoliberalen altijd zo'n haat koesteren jegens de bijstand. Maar over de hypotheekrenteaftrek hoor je ze niet. Terwijl dat de schatkist heel veel meer kost dan de bijstand én huurtoeslag bij elkaar.

Natuurlijk moet er streng worden opgetreden in de bijstand. Maar afschaffen of in de tijd beperken is puur populisme en heeft gevolgen die we echt niet willen. Tenzij we weer de rampzalige nachtswakerstaat uit de 19e eeuw willen.

Toeslagen idem. Zolang sociale (!) woningen meer dan 600 euro (!) per maand (!) kosten, is huurtoeslag 100 % noodzakelijk. En zolang het eigen risico in de zorg zo hoog blijft, is zorgtoeslag voor een grote groep van levensbelang.
Niet de uitkeringen en toeslagen moeten omlaag, maar de huren, zorgkosten etc. Vreemd genoeg hoor je neoliberalen als Ebru daar nooit over.

Tot slot nog dit : ik zou niet durven zeggen wat voor nuttigs Ebru voor onze samenleving doet. Geen AOW voor haar dus later ?

Nederlander65 | 26-05-18 | 11:57 | 2

Ja daar zit wat in, wat je zegt over die hypotheek aftrek. Ik heb er zelf altijd gebruik van gemaakt overigens, maar ik was nou ook niet zo rijk dat ik dat op principiële gronden kon weigeren. En inderdaad: als je nooit wat gedaan hebt en niks kunt, dan ga je stelen als je geen geld meer krijgt. De bijstand puilt uit van de allochtonen, en die zitten daar nog wel even. Dus trek je beurs maar.

Jahowiseffe | 26-05-18 | 12:06

Toeslagen drijft kunstmatig de prijzen op. Alles zou veel goedkoper kunnen.

ogeon | 26-05-18 | 12:23

4jaar denk het niet Klaas Dijkhof moet aan de bak als vervanger voor Rutte als ie in brussel zit in 2019
Verder gaat de VVD leugen gewoon door op schema .... Mark zijn words...

zoefff3 | 26-05-18 | 11:57

Lieve Ebru, Ik ben het niet op alle onderdelen met je eens, maar je bent een vrouw naar mijn hart.... moedig, zonder compromissen maar een echt mensenmens....

dickg | 26-05-18 | 11:55

Ebru for president!

XverderNix | 26-05-18 | 11:51 | 1

Slecht plan nog meer vrouwen in het NL bestuur, dan worden we een soort Zweden XXL.

Mark_D_NL | 26-05-18 | 11:52

Goede plannen van Klaas. Helaas weten we inmiddels dat we de plannen van de VVD altijd met een strooiwagen zout moeten nemen. En ook dat Klaas mensen met zijn dikke BMW van de weg af rijdt als ze geen asielzoekerscentrum blieven

Wim_Kut | 26-05-18 | 11:51 | 1

"strooiwagen zout" haha, leuk.

Jahowiseffe | 26-05-18 | 11:58

Dit is toch echt om te schamen

simonsniep | 26-05-18 | 11:50

En deze plannetjes zijn geen populisme ???
Bijstand max 3 jaar. Hoe gaan we dat doen met chronisch zieken die niet meer voor een uitkering in aanmerking komen en dus de bijstand in gaan ? Na 3 jaar ziek zonder geld zetten ? Lijkt me niet wenselijk !

En wat AOW betreft : leuk hoor, huisvrouwen geen AOW geven. Maar dan zal de AOW van de man toch echt omhoog moeten, want daar is onmogelijk met 2 personen van te leven.

Nederlander65 | 26-05-18 | 11:49 | 2

Helemaal eens. Wat een idioterie

BartChabotopspeed | 26-05-18 | 11:54

Het is de bedoeling dat aow aangevuld word met pensioen ..
Op dit moment verwacht men dat an min generatie pas op 69 en 3 maanden AOW ontvangt Waarschijlijk al snel tijd om verzorghuis in te gaan .. en daar word al wat je extra hebt en krijgt middels pensioene ingehouden .. En netto precies hetzelfde hebt als de hele volksstammen die hn hele leven op ons hebben lopen parasiteren .
Het is de bedoeling dat iedereen meewerkt; en zo zorgt dat belastingdruk omlaag kan .en ook eigen vermogen /pensioen opbouwt .Zo .kan wellicht aow uitkering en wellicht ook leeftyijd omlaag .
niet populistisch ;keiharde realiteit

sparrow | 26-05-18 | 12:49

Hoeveel kinderen heeft Ebru? En vanwaar de haat tegen nietwerkende vrouwen? Dat zijn nu net de vrouwen die wel thuis zijn om hun kroost in toom te houden, te begeleiden met huiswerk, voor een praatje over hoe het was op school. Dan heb ik het even over de echte Nederlandse moeders he, ik weet dat veel religie van vrede dames het wat minder goed aanpakken. Maar niet generaliseren graag.

BlowingBubbles | 26-05-18 | 11:49 | 4

Yep, als mensen door zouden hebben hoeveel meer belasting je afdraagt als eenverdiener dan als tweeverdieners zouden ze het wel anders bekijken. Natuurlijk geldt dat alleen als je bovenmodaal verdient, de minima krijgen alleen geld bij.

Blasfemie | 26-05-18 | 12:09

In mijn omgeving alleen maar werkende links sjw -willen is kunnen vrouwen- die hun kinderen zwaar verwaarlozen en psychisch mishandelen, met gepsychologiseer of neglect...... eigenlijk ongeschikte ouders zeg maar,zie je veel bij overheid en deeltijd

2CVOcean | 26-05-18 | 12:48

Blasfemie | 26-05-18 | 12:09
Precies daar ben ik ook 'slachtoffer' van. Mevrouw Bubbles heeft altijd netjes voor het opgroeiende Bubbletje gezorgd en doet dat nog. Dat gaat me bij een scheiding inderdaad flink kosten, daar heeft Ebru gelijk in, maar jonge Bubbles heeft een prima jeugd gehad. Met voldoende liefde en aandacht, keurig gewassen kleertjes en een vol buikje. Daar is ie stabiel van geworden tussen de oortjes. Dat is alles waard ook een flinke alimentatie later.

BlowingBubbles | 26-05-18 | 13:16
▼ 1 antwoord verborgen

8: Millenials die alleen nog maar mensen onder de 40 aannemen, naar die guillotine.

Rico Tampeloerus | 26-05-18 | 11:46 | 1

Het leuke is.. die worden ook 40, 50, 60... hahaha.

Mark_D_NL | 26-05-18 | 11:52

Bijstand in natura, dubbel paspoort en bijstand na 3 jaar remigreren met oprotpremie en achterlating van Nederlands paspoort. Verder grenzen dicht natuurlijk. Alleen bijstand na inzage buitenlands vermogen en inkomen.

witwas | 26-05-18 | 11:44 | 1

We weten het allemaal zo goed te vertellen hier, maar de wil van een bejaarde man met een drankprobleem is niet zomaar te stoppen. Zeker niet met lieden zoals Rutte en Pechtold aan het roer.

doskabouter | 26-05-18 | 13:58

Die gegeven Miele doet toch echt de deur dicht.

Rest In Privacy | 26-05-18 | 11:44

Hier zijn D66 en de VVD het niet over eens.

doskabouter | 26-05-18 | 11:44

Ebru, helemaal naar mijn hart en het hart van velen waarvan de meerderheid het helaas niet hardop DURFT te zeggen omdat hun "vrienden" en collega's dan boos en zuinig kijken.

Genoegelijk | 26-05-18 | 11:44

Er is nog een hele goede reden waarom wij geen laagopgeleide immigranten moeten toelaten, die linksen heel erg zal aanspreken.

Elke niet-westerse immigrant die in Nederland komt wonen verandert van een aardbewoner met een piepkleine CO2-footprint naar één met een mega footprint.

De westerse bevolking mag best krimpen. Dat is tijdelijk wat duurder in de ouderenzorg, maar dat besparen we op kinderopvang, basisonderwijs, voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs, levenslange uitkeringen, toeslagen, gezondheidszorg en gemeentelijke extra's.

André4711 | 26-05-18 | 11:43 | 1

Briljant André! In Afrika hebben ze inderdaad helemaal geen aardgas nodig om er binnen in huis warmpjes bij te zitten. Nederland de-islamiseren zet daadwerkelijk zoden aan de dijk als het gaat om de "klimaatdoelstellingen" van ons huidige landverraders-kabinet.

Wladimir 1928 | 26-05-18 | 12:18

Ebru, Echt een vrouw naar mijn hart. Wat hou ik van deze vrouw!

MeneerBeek | 26-05-18 | 11:41

Weer eens wat anders dan een stukje over Turken. Prima.
Ik ben het er grotendeels mee eens, maar...
1) Afschaffen bijstand gaat nooit lukken. Er zijn onvoldoende banen, mensen moeten eten, en geen geld = meer misdaad. We zouden dus eerst meer banen moeten creëren, en dat gaat dus niet gebeuren met al die robotisering. Echt, vergeet het maar, het gaat alleen maar minder worden. Mensen gaan straks met duizenden tegelijk de uitkeringen in. De Bijstand is here to stay, en zal, wellicht onder een andere naam, alleen maar gaan groeien.
3) Hmmm... Het was heel lang de normaalste zaak van de wereld dat mensen hun kinderen niet naar de crèche brachten, maar er zelf voor zorgden. Dat betekende dat er voor de vrouw geen bedrijfspensioen werd opgebouwd. Je moet dit wel een beetje in de tijdgeest plaatsen. Net zo goed als onze meningen een onderdeel zijn van de tijd waarin wij leven.

Jahowiseffe | 26-05-18 | 11:41 | 1

Er zullen steeds minder banen komen.

ogeon | 26-05-18 | 12:28

Iedereen weet dat de VVD de bitch van meer linkse partijen is; altijd al zo geweest ook. De partij is niet meer dan een zoethoudertje voor het volk zodat er gezegd kan worden: "maar rechts regeert ook mee, kijk maar hoe vaak VVD in de regering zit."

IslamPislam | 26-05-18 | 11:41

Steeds als ik die stukjes rabiate brulkots van Ebru lees, kan ik haar krijsende gegil in mijn hoofd horen... Maar goed; ik hoef het ook niet te lezen...

lamunk | 26-05-18 | 11:40

Ah, geenstijl wil erg veel zwervers.

Brainder | 26-05-18 | 11:40 | 2

Die neem jij toch op in je huis?

Genoegelijk | 26-05-18 | 11:45

De komen er toch wel door eu beleid...

Mark_D_NL | 26-05-18 | 11:53

Goed stuk tegen de zieligheidsindustrie in een van de dode bomen vandaag:

Het ebolavirus dat deze maand Congo teistert brengt een aloude discussie tot leven. Waartoe zijn westerse ngo’s in Afrika? Het antwoord: ze zijn de lange arm van het Westen. De bestrijding van het monsterlijke virus door ngo’s heeft de afgelopen weken weer eens blootgelegd hoe de Congolese staat chronisch afhankelijk is van het Westen.

In het academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen verpestte ik eerder deze maand het feestje. Het was op het symposium Africa beyond Aid: Finding balance after independence van de Afrikaanse studentenvereniging in Groningen. „Is het geen goed idee om westerse ngo’s voorlopig uit Afrika te bannen, omdat ze de economische ontwikkeling van het continent in de weg staan”, vroeg ik aan een panel van Afrika-deskundigen, met het verzoek mijn vraag vooral als een provocatief gedachte-experiment te zien.

Net zo provocatief als het opvallende opiniestuk van Alphonse Muambi, vorig jaar in Trouw, waarin hij opriep om alle grenzen tussen Afrika en Europa voor twintig jaar te sluiten. „Dan is er tijd om te evalueren wie eigenlijk van wie profiteert”, schreef de Congolese Nederlandse auteur en lobbyist.

In het veelbesproken Dead Aid: Why Aid is Not Working and How There Is a Better Way for Africa heeft Dambisa Moyo al negen jaar geleden de problematische aspecten van de zogenaamde ontwikkelingshulp voor Afrika in kaart gebracht. Haar boek is weliswaar onsamenhangend (een intelligente econoom is niet per se een goede schrijver), maar Moyo laat aan de hand van historische data haarfijn zien waarom er geen verband bestaat tussen honderden miljarden aan ‘ontwikkelingshulp’ vanuit het noorden en de welvaartsgroei op het Afrikaanse continent. Sterker nog, de zogenaamde ontwikkelingshulp staat welvaartsgroei in de weg, betoogt de populaire Zambiaanse macro-econoom.

Dat is geen vreemde conclusie. Het geld dat voor ‘hulp’ wordt bestemd, komt vaker in handen van corrupte politieke leiders en westerse ngo’s. Dat was ook de onderbouwing voor mijn vraag aan het panel. Ik benadrukte ook dat ngo’s veel traditionele taken van de Afrikaanse staten overnamen. Zij trekken de briljantste geesten van het continent als medewerkers aan, omdat zij met euro’s en dollars van westerse belastingbetalers smijten. Intussen blijven de Afrikaanse staten met Jupiler League-spelers achter.

Tot mijn teleurstelling bleken de panelleden apologeten van westerse ngo’s. Gepassioneerd verzekerde een van hen mij: „Met alle respect, ngo’s zijn belangrijk om onze overheden verantwoordelijk te houden voor hun wandaden.”

We spraken niet dezelfde taal. Ik had geen kritiek op mensenrechtenorganisaties, ik maakte bezwaar tegen de uitholling van de Afrikaanse natiestaat. De babylonische spraakverwarring maakte mij duizelig en verdrietig. Toen ik na afloop voor een nagesprek naar de kroeg liep, trok er een rilling door mijn lichaam.

In een westers land worden ngo’s door de staat op de vingers getikt als ze hun afspraken niet nakomen. In Afrikaanse landen zijn de rollen omgedraaid en moeten westerse ngo’s de staat op de vingers tikken. Dat is wat de Afrika-deskundige bedoelde met ‘onze overheden moeten verantwoordelijk voor hun wandaden worden gehouden’. Je zou denken dat er in Afrika zoiets bestaat als ‘de rechtsstaat’ met burgers die hun overheden verantwoordelijk voor hun (wan)daden houden. Maar neen, Afrikaanse landen verdienen kennelijk een aparte behandeling, waardoor westerse ngo’s hun handelingen moeten monitoren en hun klassieke overheidstaken (onderwijs, gezondheidszorg) overnemen.

Mijn hart huilde omdat ik wist dat het panellid net als ik heel goed wist dat westerse ngo’s op het Afrikaanse continent koloniale relikwieën zijn. „Europa is niet de apotheek van Afrika”, aldus filosoof Achille Mbembe twee jaar geleden in Parijs. Het zou ons en westerse ngo’s sieren als dat besef doordringt. En dat is niet eens provocatief bedoeld.

Sgt. Pepper Spray | 26-05-18 | 11:37 | 5

En toch levert Merck thans een (experimenteel) medicijn tegen Ebola. Mee stoppen maar?

Rest In Privacy | 26-05-18 | 12:48

Ok..

Ries13 | 26-05-18 | 12:51

Dank voor deze inbreng.

LuckyGirl | 26-05-18 | 14:32
▼ 2 antwoorden verborgen

Kan Ebru wel moeilijk doen maar Rutte ziet deze Limbo als zijn opvolger omdat hij gelijk Rutte ook een genie is en als Rutte dat zegt dan is dat zo anders gaat hij het uitleggen ben je 3 dagen verder..

Uw Verzekeringsadvis | 26-05-18 | 11:37

8. Reaguren is een baan. Reaguurders krijgen 20 euro talkshowgeld per reaguursel.

RickTheDick | 26-05-18 | 11:36 | 3

Dan zou DKS miljonair zijn....

Croxifoxio | 26-05-18 | 11:53

Dan had necrosis een vette erfenis te verdelen gehad.

Mark_D_NL | 26-05-18 | 11:55

Nee, dan zit de hele Joop hier in no time de boel te flessen, dank je wel.
GS bestaat bij de gratie van gratis kennis, van beide kanten.
Behalve dan dat er op GGZ en cardiologie bespaard wordt door hier te kunnen guuren.

LuckyGirl | 26-05-18 | 14:34

In deze tijd waarin bedrijven in alle sectoren staan te springen om mensen is het hebben van geen baan, geen kwestie van kunnen maar van willen. Stopzetten die hangmatuitkeringen.

druif | 26-05-18 | 11:32 | 1

Heeft pas zin als je werken lonend maakt en het in dienst nemen van mensen goedkoper en minder risicovol voor de werkgever. Een medaille heeft ook altijd 2 kanten, eenzijdig wat lopen roepen is niet echt zinnig, daar hebben we politici al voor.

Graaisnaaiert | 26-05-18 | 11:36

prima maatregelen. Ik zou er nog aan toe willen voegen:
- falende politici en hoge ambtenaren mogen 5 jaar geen publieke functie meer uitoefenen. (dat geldt dus metname voor afgetreden ministers).
- beperking overheidstaken en uitgaven
- bonusje voor ambtenaren die nutteloze uitgaven melden en aanpakken
- verlaging btw

Dario.Maggi | 26-05-18 | 11:32

Ik heb er ook nog eentje: Gooi de grenzen eens 5 jaar dicht en gaan dan eens onkruid schoffelen in de maatschappij. Lekker radicaal. Religie alleen in de huiskamer toestaan, buitenlands tuig meteen terugsturen, verzorging van de bejaarden weer terug brengen naar elkedagdouchen-nivo (met warme prak 's avonds) Ontwikkelingshulp naar Nederlands rampgebied ipv vreemde landen waar minstens 90% van de fondsen verdwijnen, bijvoorbeeld Groningen.
Voor verdere ideeën ben ik bereikbaar via mail, mensjes in Den Haag.

weedo | 26-05-18 | 11:31 | 1

Helemaal mee eens ! :)

swagmachine | 26-05-18 | 11:56

Klaas Dijkhof: heeft niet geleerd een presentatie te houden.Stond om de 5 seconden op z'n blaadje te loeren. Zachte G en ons vader en ons moeder van beneden de grote rivieren. Laat deze figuur maar partijlijder worden van de VVVD: toont precies aan waar deze club voor staat= helemaal niets.Geen kennis geen ambitie enz enz. Onder zijn leiding verwordt de VVD binnen de korste keren tot een marginaal partijtje. En terecht !

Eendragtmaaktmagt | 26-05-18 | 11:30 | 3

Het is een beetje een Pechtold Light. Soort van "snelle jongen" binnen de politiek, die altijd een logisch klinkende one-liner klaar heeft staan voor onze soundbyte-gerichte nieuwsbronnen. En ondertussen komt er he-le-maal niks van de grond.
Lekker besturen als beroep. Als de bus maar niet botst als ik aan het stuur zit. En ondertussen keihard richting het ravijn rijden. Maar dat is voor latere generaties.

ZegMaar | 26-05-18 | 11:38

Er is niets mis met een zachte G, wat dat betreft is hij tenminste zichzelf. Dat nichterige, populaire gedoe met die korte mouwen vind ik daarentegen wel erg doorzichtig.

Gravin v Kippenbouth | 26-05-18 | 12:14

@Gravin v Kippenbouth

... Er is niets mis met een zachte G,...
Bij een vrouw klinkt het wel geil. Bij een man is het belachelijk...

Ries13 | 26-05-18 | 12:46

Ik denk dat het cynisme van Ebru niet aan iedereen hier besteed is...

Graaisnaaiert | 26-05-18 | 11:28

Klaas Dijkhof is een ongelooflijke boerenlul.
Zo praat hij, zo denkt hij en zo redeneert hij.
Met carnaval loopt hij als een vanwege drugs geweigerde Russische atleet.
Hij wrijft zout in de internationale wond die 'would be' Halbe-intrigant openreet.
Maar nu over Klaas, de koers die de boer verdedigt is, minder doen, meer afpakken, en meer controle op beiden.
Het zou me niets verbazen als Ben Verwaayen deze accurate one-liner had bedacht om hem vervolgens af te schieten als onhaalbaar.
Maar dan ken je Klaas Dijkhoff nog niet, die doet dat met 5 heineken achter de keizen en twee vingers in de neus!

Einde van de Domheid | 26-05-18 | 11:27

Geen bijstand meer na drie jaar? Ga dat maar vertellen aan duizenden die op hun vijftigste werkeloos worden en nooit meer een baan vinden voor hun AOWtje, ingaande op hun zeventigste. Het is hier gelukkig nog steeds geen Turkije, nou mag er best een hoop veranderen in uitkeringsland maar laten we wel een beetje sociaal blijven aub.

zwellevertje | 26-05-18 | 11:26 | 5

Mark D NL
Prima maar als je je halve leven al de helft van je inkomsten aan dat soort voorzieningen hebt afgedragen en dan zelf buiten de boot valt is dat nogal zuur, laten we eens beginnen met voor deze groep hun eigen inleg ter beschikking te stellen.

zwellevertje | 26-05-18 | 12:16

De waarheid zal wel (weer) ergens in het midden liggen. Maar eens: we zijn zo decadent als de pleuris geworden. Ik hoor mensen alleen maar zegen dat ze minder werk willen en meer geld, meer vakantie, groter huis, nieuwe auto. Men gaat er vanuit dat het steeds maar beter gaat worden, en dat het huidige niveau het startpunt is. Ik zou tegen die sufferds willen zeggen: maak je borst maar nat, want er staat je nog heel wat te wachten.

Jahowiseffe | 26-05-18 | 12:19

@Zwellevertje Daar ben ik het dan weer eens met je...

Mark_D_NL | 26-05-18 | 12:26
▼ 2 antwoorden verborgen

Kennelijk is punt 7 al heel gewoon in NL.
Als je 40 jaar of meer gewerkt en betaald hebt ontvang je een lausi AOW.
Deze mensen worden totaal verzorgd incl. gratis zorg en vakantie.
Wel leuk leventje die zich een langer hier levende NL niet kan veroorloven.

rein9576 | 26-05-18 | 11:25

Beroepspoliticus en PSV supporter. Maar je hebt gelukkig nog altijd treurigere types zoals beroepspoliticus en Roda supporter.

van Oeffelen | 26-05-18 | 11:22 | 1

Of columnist, dat zegt ook een hoop over je.

Erikjan79 | 26-05-18 | 12:00

Dikke BMW jonge. klaas is net een wietteller die in de politiek is gegaan om rook op te blazen voor het VVD juk. Je weet wel VVD de partij waar liegen en bedriegen voorop staat.
Klaas heeft zeker ook bij een achterkamertje gezeten van de DDR.
o wacht vergeten we penthouse niet in deze kwestie.

Rest In Privacy | 26-05-18 | 11:22

Klaas is een echte liberaal en ik ben een doorgewinterde anarchist. Wij liggen mekaar wel, ook al zijn we het niet altijd eens. Fijne gozer.

Bakito | 26-05-18 | 11:22 | 1

Je noemt jezelf een anarchist. Dat is best schattig.

Mark_D_NL | 26-05-18 | 11:26

1 - Afschaffen dubbele paspoorten. Keuze tussen Nederlands paspoort, of het paspoort van het land waar vier generaties geleden je voorouders vandaan komen, kies maar aan welk land je solidair wilt zijn. En geen gezeik van Marokkanen kunnen niet afstand doen van hun Marokkaans paspoort, dat is geen probleem van Nederland.

2 - Afschaffen bijzonder onderwijs, ieder kind naar openbare basisschool, bijzonder onderwijs is segregatie.

me,myself and IK | 26-05-18 | 11:21

Het rammelt wel aan alle kanten Ebru..... Voorbeeldje: "Dat Nederlanderschap, laten we het daar ook 'ns over hebben: waarom zou je mensen die geen baan hebben, die niet de taal spreken, die een andere cultuur en ook godsdienst aanhangen, de Nederlandse nationaliteit geven?" Een andere cultuur en godsdienst? Anders vergeleken met wat? Ik begrijp wat je wil zeggen maar ik vind dat godsdienst sowieso geen factor mag zijn. Ook niet in 'Nederlanderschap'. En wat gaan die mensen na 3 jaar in de bijstand doen? Het leger in? Rooftochten organiseren? Je stukje is populistisch bbq geouwehoer.

Risingson | 26-05-18 | 11:20 | 1

" Waarom zou je mensen die geen baan hebben, die niet de taal spreken, die een andere cultuur en ook godsdienst aanhangen, de Nederlandse nationaliteit geven?"
Risingson, ik vind niet dat je bovenstaande weerlegt met je reactie.

Jahowiseffe | 26-05-18 | 12:38

Dijkhof, Rutte, VVD. Machteloze clowns in een leeg circus. Overbevolking en overconsumptie zijn op de iets langere termijn de echte problemen en dan zal gelden: nood breekt wet.

MK VII | 26-05-18 | 11:20
-weggejorist-
nonloso | 26-05-18 | 11:19

En 8. Voor iedereen gratis bier en Frikandellen.

Mark_D_NL | 26-05-18 | 11:19 | 2

Wel echte frikandellen, die van beckers of mora. Geen halalzooi van mekkafood

Degrelle | 26-05-18 | 12:00

Oh , hou op, frikandellen, ik ga een Nederlandse tent zoeken in Salou.

gato | 26-05-18 | 12:33

Een betoog tegen wetenschap onderzoek verhuld in een anti-VVD praatje. Wat kansloos.

KoosLevenloos | 26-05-18 | 11:18

Lekker bezig: Verdere suggesties,natuurlijk geen stemecht voor buitenlanders en nazaten, wie heeft dat gvd ooit verzonnen !!!! Niet onder de 25 stemmen en trouwen, ivm nog niet volgroeide hersentjes... opheffen uwv, is een grote fraudemachine,Natuurlijk nooooit dubbel paspoort, wie verzint dat soort shit toch.... bijstand voor max 3 jaar nadat met eerst footprint airmiles tbv samenleving verdient heeft.. Invoering kinderbelasting, stoppen met fake HBO en uni opleidingen,
Maar bovenal een minimale overheid met maximale efficiency, uitsluitend gericht op binnenlands belang en bevolking. Dus geen florence nightinggale politiek om maar te shinen.
Dus niet sturen op finance maar op inhoud, en integraliteit ,dat vereist echte deskundigheid

2CVOcean | 26-05-18 | 11:17 | 1

Ja, bij meer dan twee kinderen ga je extra belasting betalen. Mooi hoor, maar kan dat baargeld niet gewoon afgeschaft worden?

Verbandmeester | 26-05-18 | 11:31

En als we dan toch bezig zijn:
8. Mensen die veroordeeld zijn voor verkrachting, moord, terrorisme, beroving en zware mishandeling een levenslange gevangenisstraf geven. De plek van opsluiting zal niet bepaald luxe zijn. Geen faciliteiten. Geen bezoek. Wel heeft men het recht op euthanasie.

balustrade | 26-05-18 | 11:17 | 1

Peru, laatst een ouder stel daarheen gegaan, samen dood.Hadden nog een blije video gemaakt voor de nabestaanden.
Ik wacht nog steeds op poeder.

gato | 26-05-18 | 12:04

Ik mis afschaffen kinderbijslag na bijvoorbeeld het tweede kind. Afschaffen bijstand na 3 jaar is niet reëel, wel flink korten op bijstand.

Gravin v Kippenbouth | 26-05-18 | 11:17 | 2

Stukje was cynisch bedoeld, denk ik...

Graaisnaaiert | 26-05-18 | 11:34

Bijstand is net als AOW een vangnet. Zoals recht op AOW pas ontstaat na een bepaalde leeftijd en een bepaald aantal jaren inwoner zijn van Nederland, zo zou de toegang tot de bijstand strakker geregeld kunnen zijn. Selectie aan de poort, niet afschaffen als het kalf al bijna verdronken is.

Synecdoche | 26-05-18 | 13:01

De VVD: stoer blaten binnen eigen kring, en de liberaal uithangen. Rutte deed het ooit ook, net als Klaassie nu. Maar eenmaal in de regering voeren ze braaf de richtlijnen van de EUrocraten uit, dus van islamofielen, SJW'ers, cultuurrelativisten, grensopenzetters, Groen Links, D66-rechters, omvolkers, eigenlandverkopers, en Tommy Robinson vervolgers.

Fijnstoffer | 26-05-18 | 11:17 | 1

Onder de VVD komen er alleen maar meer verboden, meer regels en een expanderende overheid.

Liberaal in woord, maar niet in daad.

TeeJee | 26-05-18 | 11:22

Volgens mij heeft Ebru al een tijdje geen sx meer gehad.

newray | 26-05-18 | 11:16

He Ebroe, weet je welk land ook wat advies kan gebruiken? Turkije. Kun je makkelijk heen want je bent Turks staatsburger. En als jouw volk massaal weggaat hebben we veel van je plannetjes helemaal niet nodig. Wat denk je daar van?

Rest In Privacy | 26-05-18 | 11:16 | 2

Ik zeg: Doen, Ebrul!

Ries13 | 26-05-18 | 12:25

Ebru is geen Turks staatsburger meer. En wat ik mis in haar punt 5 is dat wie uit de loting rolt als uitverkorene voor het Nederlanderschap, zijn/haar oorspronkelijke nationaliteit moet opgeven. Wil men dat niet, dondert niet waarom, dan komt de volgende loteling aan de beurt.

Synecdoche | 26-05-18 | 12:56

..... Dijkhof begint op Sharon Dijksma te lijken. Hij heeft ook tieten, een vette pens en een surinaamse reet.

Mark_D_NL | 26-05-18 | 11:15 | 1

Dus trekt hij maar een gilet aan om zijn dikke pens te maskeren.

Dutch_Holland | 26-05-18 | 12:13

Helemaal eens. Maar ik ben niet zo optimistisch. Wat ik allemaal in wijken zie en dan bedoel ik niet de elitaire wijkjes maar de zogenaamde diversiteitswijken dan voorzie ik dat Nederland er over 70 jaar - waarschijnlijk eerder al - en West Europa er niet meer is. Alleen het fort Oost Europa, en Rusland bestaat nog. Met dank aan alle softe, slappe politiek leiders, bestuurders en deugers. En de mensen in de elitaire wijkjes dan. Die zijn al lang weg, vertrokken naar exotische, veilige oorden met een vervuilend vliegtuig. West Europa, is bezig om zichzelf op te heffen. De zon gaat onder. Het eens verlichtende contingent West Europa verdwijnt in het moeras van moslimfanatici.

De Evangelist | 26-05-18 | 11:14 | 1

Snik....

J-van-de-Bontekoe | 26-05-18 | 22:18

Punt 5
Waarom niet alleen het Nederlanderschap geven aan mensen die ook de intentie hebben om echt Nederlander te worden?
Zoals Ebru.
Niet aan Turken en Marokkanen in Nederland.

Rest In Privacy | 26-05-18 | 11:14 | 2

De Nederlander bestaat allang niet meer. En daarnaast hoe herken je dan een "echte" Nederlander?

Mark_D_NL | 26-05-18 | 11:16

Ik voel me elke dag meer, echte Nederlander

Rest In Privacy | 26-05-18 | 14:40
-weggejorist-
Neta | 26-05-18 | 11:13 | 2

Goed Ebru!
Die Dijkhof probeert de popie jopie van de inmiddels tot links verweven VVD te zijn. Kampioen luchtfietser !
Hij heeft zn levenlang uit de staatsruif gegeten, dus aan zo'n man kun je geen leiders capaciteiten geven.
Dijkhof, Klaver, geen intellect en die krijg je als beroeps politici nooit weg.

outdoor | 26-05-18 | 11:13

Eigenlijk is het beter om het af te schaffen maar als dat niet haalbaar is alleen kinderbijslag voor 1e en 2e kind.

Jassen | 26-05-18 | 11:12 | 4

@Graaisnaaiert
Onzin, neem pas kinderen als je je dit kunt veroorloven.

Erikjan79 | 26-05-18 | 11:56

Ik heb dit al vaker geopperd en er kan ook nog een mooi milieu argument aan worden gegeven, tot en met het 2e kind kinderbijslag. Wil je er nog meer dan is dat jouw eigen keuze -mag natuurlijk- maar dan geen extra kinderbijslag meer. Heel simpel en geldt voor iedereen, met onmiddelijke ingang natuurlijk, ook voor al geboren kinderen. Kan er ook niet geroepen worden dat het discrimineert.

LaatmaarLu? | 26-05-18 | 11:57

@ErikJan79: Dat is de theorie ja. De praktijk met al die tienermoedertjes ligt toch echt anders, en dat zijn dus de echt grote problemen c.q. kostenposten. Moeder voor altijd weg uit het arbeidsproces en de kinderen staan bij hun geboorte al op een achterstand omdat er geen geld is om ze buitenschools breder te laten ontwikkelen...
Echt, niet iedereen denkt als u, niet iedereen kan hetzelfde als u, niet iedereen is even verstandig, onafhankelijk, intelligent of zelfredzaam...

Graaisnaaiert | 26-05-18 | 12:54
▼ 1 antwoord verborgen

Ik volg de VVD al heel lang niet meer, maar in die tussentijd is het mannen als Rutte en Dijkhoff wel gelukt de partij tot het niveau GroenLinks en PvdA te brengen.

Een bewonderenswaardige afdaling naar de krochten van opportunistisch politieken in dienst van de varkens van George te Brussel.

Jan Passant mk2 | 26-05-18 | 11:12

Stuur je stukkie naar Brussel Ebru, hier praat je tegen dovemansoren.

Mark_D_NL | 26-05-18 | 11:11

Ebru for president!

HelemaalNix | 26-05-18 | 11:10

Klaas moet Mark opvolgen. Mark gaat Europa doen enzo. Klaas gaat op de winkel passen. Klaas doet stoer over alle shit die Mark heeft gemaakt. Mark doet stoer naar de Russen. De VVD is stoer. Stemt allen VVD. Wat een nivo...

squadra | 26-05-18 | 11:10

Ach Dijkhoff, leuke vent voor een buurt BBQ, maar hij moet natuurlijk niet het land gaan besturen.

JamesMurphy | 26-05-18 | 11:10

Ebru van de Metro die promovendi bagatelliseert, vindt dat politici niet werken en” populistische” plannen countert met populistische plannen.
Wat. Een. Niveau.

DrumPiet | 26-05-18 | 11:10 | 3

Als je het beter kan dan heb je gegarandeerd een mooie carrière in het verschiet.
Wat houdt je tegen Drummert?

TeeJee | 26-05-18 | 11:14

Een gebrek aan scherpzinnigheid, analytisch vermogen, intellect, interesse en schrijfvaardigheid, om te beginnen....

Graaisnaaiert | 26-05-18 | 12:51

Dat jij kennelijk wel ‘onder de indruk’ bent van promovendi is veelzeggend. Stumper.

HaatbaardKnipper | 26-05-18 | 14:24

Ebru Umar ik draag je voor als president , ik weet zeker dat dit land er geheel anders zou uit zien en fu*k de eu

witchmaster | 26-05-18 | 11:10

Klaas verkondigde voor eigen parochie een hoop gebakken lucht..... net als zijn baas Rutte altijd over de EU doet maar in Brussel bij het kruisje tekent en de daarbij horende contributie direct overmaakt......

VVD'ers zijn de beste leugenaars in de politiek, 1 blik op de peilingen zegt genoeg..... de domme ongeïnformeerde kiezer trapt er telkens weer in

Fatwabuster | 26-05-18 | 11:10 | 2

Er moet toch een manier zijn om die kiezers hun ogen open te laten doen en ze iets te leren, zodat ze er niet steeds opnieuw intrappen?
Wanneer zelfs een dombo als Rutte dat lukt, hoe moeilijk kan het dan zijn.
Z'n mooie uiterlijk is het in ieder geval niet.

BosrandDirk | 26-05-18 | 11:57

Stemvee omvat bijna de hele kiezers populatie...

ZwarteDag | 26-05-18 | 16:19

''Baren is een briljant business model maar werkende mensen (m/v) is wat de Nederlandse samenleving nodig heeft.''

Als Ebru verkiesbaar was zou ik op haar stemmen.

metalj | 26-05-18 | 11:08

Zo is het maar net Ebru.
Misschien ook nog even iets over dubbele paspoorten.
Waarom niet 1 paspoort.
Je hoort bij dat land of je hoort bij dit land.Met uitzondering van Europese landen

pejoar | 26-05-18 | 11:07

Waar heb je het over Ebru: "Iedereen die gestudeerd heeft, weet dat promoveren een statusdingetje is voor luie mensen. Niets makkelijker dan nog 'ns vier jaar de student uithangen, en dan semi-betaald. " Wat. Een. Onzin.

Rest In Privacy | 26-05-18 | 11:07 | 4

RLH, iets "onzin" noemen, en het daarbij laten, is geen argument. Zelf denk ik dat Ebru hier kort door de bocht generaliseert, terwijl iedere gepromoveerde weer anders is. De ene doctor heeft jarenlang keihard gewerkt aan een moeilijk en relevant beta-onderwerp (die mensen ken ik) en de andere doctor heeft broddelwerk zitten te verdedigen op het gebied van sociologie, en is doctor geworden alleen maar omdat hij of zij zo inclusief en tolerant en sociaal was en zijn/haar begeleiders naar de mond gepraat heeft. Een doctorstitel zegt op zich naar mijn mening dus niets. Het gemiddelde van de massa zegt niets over het individu, en een individuele doctor kan wel degelijk een enorme prestatie geleverd hebben, of juist niet.

Wladimir 1928 | 26-05-18 | 11:51

Wat een afgunst van Ebru. Waarschijnlijk gepikeerd dat ze een keer geweigerd is als promovendus. Sorry, Ebru, maar aan de universiteit kom je niet weg met het schrijven van dit soort halfbakken stukkies! Misschien kan je het nog een keertje bij de afdeling sociologie proberen.

Jodocus Pratensis | 26-05-18 | 11:52

Klopt. Een ex-zwager van mij is ook ooit gepromoveerd. Dit was omdat hij blijkbaar op het moment dat hij hier aan begon, niet in aanmerking kwam voor een specialisten opleiding. Promotieonderzoek bleek een soort troostprijs voor losers.

Kukooo1 | 26-05-18 | 12:02
▼ 1 antwoord verborgen

Komen er weer verkiezingen aan? Nee? Dus who cares....

Is dit nog nieuws? | 26-05-18 | 11:06 | 2

Verkiezingen, leuk relikwie uit vervlogen tijden toen de vrouwen nog schoon waren en het vlees nog van een Koe kwam.

Mark_D_NL | 26-05-18 | 11:13

Mooie tijden Mark

J-van-de-Bontekoe | 26-05-18 | 22:10

Misschien light het aan mij maar dat gemaakt imago van dijkhof zo zonder jasje met alleen een vest aan en dan de opgerolde mouwen begint me meer en meer te irriteren. Als een of andere VVD spindokter heeft uitgedacht: dat moeten we doen. Dat straalt kracht uit. Het ziet er te gemaakt uit.

fifi23 | 26-05-18 | 11:06 | 1

Inderdaad. Klaas Dijkhoff ontpopt zich meer en meer als de rechtse evenknie van Jessias Klaver.

Jodocus Pratensis | 26-05-18 | 11:46

Duidelijk verhaal helemaal mee eens.

Vout | 26-05-18 | 11:06

Maximum leeftijd aan bijstand klinkt leuk maar daarna?

Supermatthijs | 26-05-18 | 11:04 | 3

Tijd! Geen leeftijd dat is.

Supermatthijs | 26-05-18 | 11:12

Daarna Onvrijwillige euthanasie, conform een nog te maken D'66 plan. Als u zich niet afmeld voor onvrijwillige euthanasie dan mag de staat het na uw bijstandsuitkering toepassen.
Misschien moeten we daar maar eens een referendum over houden.

Ook een goed idee: Dat de Ombudsman de doodstraf mag opleggen. Heeft een Gemeente of de Rijksoverheid de zaken zodanig verkloot (bewust) dat een burger te erg gedupeerd is dan mag als vergelding de verantwoordelijke ambtenaar worden geëxecuteerd. Lijkt mij in diverse praktijkvoorbeelden van de afgelopen tijd een passende straf.

Beroep = Boerenlul | 26-05-18 | 13:05

@Beroep = Boerenlul | 26-05-18
Ik ben voor! Dan kan ik alvast het halve gemeentehuis laten executeren, aangezien de RvS ze veroordeelt heeft... De andere helft komt dan later.
Overigens denk ik dat vrijwel alle gemeentehuis ontvolkt worden, in ieder geval alle grote steden...

ZwarteDag | 26-05-18 | 16:15

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino