achtergrond

Geenstijl

Ebru Umar schopt Dijkhoff terug naar aanrecht - Zeven tips voor een Beter Nederland

"Zijn plannetjes zijn van het niveau gááp en populisme. Blabla voor de bühne omdat hij zieltjes verliest en anderen ze winnen."

Klaas Dijkhoff, wonderkind van de VVD (waarom snap ik niet zo goed, de gast is gepromoveerd en alleen niet-academici vinden dat een prestatie. Iedereen die gestudeerd heeft, weet dat promoveren een statusdingetje is voor luie mensen. Niets makkelijker dan nog 'ns vier jaar de student uithangen, en dan semi-betaald. Veel makkelijker dan een baan scoren in de echte wereld, waar je wordt afgerekend op meetbare resultaten die in een spreadsheet staan. Tel daarbij op dat Klaas nooit in het bedrijfsleven heeft gewerkt maar altijd in ‘de polletiek’ heeft gezeten, kun je gerust stellen dat ‘ie niet onder doet voor Jesse Klaver. Nou ja, toch wel: Jesse hoefde tenminste niet te studeren laat staan promoveren om fractievoorzitter van een politieke partij te worden), hoe dan ook, deze Klaas, het wonderkind van de VVD dus, heeft wat plannetjes. Allemaal keurig gelanceerd op een VVD-congres dus prima zoals het hoort. 

Zijn plannetjes zijn van het niveau gááp en populisme. Blabla voor de bühne omdat hij zieltjes verliest en anderen ze winnen. Nou hop dan: bijstandsuitkeringen moeten omlaag tenzij je je best doet – dan krijg je er wat bij. Vluchtelingen moeten niet automatisch het Nederlanderschap krijgen na vijf jaar maar oprotten – nadat ze hier een opleiding hebben gevolgd.

Gelukkig wordt er ondertussen niet aan het regeerakkoord getornd, dus deze plannetjes zijn voor na 2021. Niveautje duh – never ever gonna happen.

Maar Klaas, als je er toch vier jaar over gaat doen om je plannen uit te werken, neem dan ook wat échte ideeën mee. Hier nog wat relevante aanvullingen. Gewoon, uit de samenleving, van het volk dat jullie toch al minachten en dom vinden. Maar veel relevanter, controversiëler en geëmancipeerder dan wat jij bedacht had. Gratis en voor niets.

1. Koppel een maximumtijd aan de bijstandsuitkering van zeg drie jaar. Gratis geld is geen stimulans om te werken. Extra toeslagen bij gratis geld al helemaal niet. En vrijwilligerswerk koppelen aan een uitkering lijkt leuk maar je zorgt er juist voor dat mensen die wél betaald worden voor werk, dat werk kwijtraken. 

2. Emancipeer Nederland: zorg dat mannen niet hun halve salaris en meer kwijtraken aan de roofkip van wie ze scheiden. Baren is een briljant business model maar werkende mensen (m/v) is wat de Nederlandse samenleving nodig heeft. 

3. Als we dan toch uitkeringen gaan afschaffen: geen AOW voor mensen die nooit gewerkt hebben en al helemaal niet voor huisvrouwen. Hun hele leven lang hebben ze het mantra gehuldigd dat ze ‘er samen met hun man voor hebben gekozen dat ze niet werkt’ en opeens moet ze eigen geld krijgen? Hou op. Als je tot je 67ste afhankelijk kunt zijn van je man cq partner, kan dat na je 67ste ook nog wel. 

4. Vrouwen (en mannen ook) die na een (academische) opleiding stoppen met werken of part time gaan werken en daarnaast hun hand ophouden bij hun partner, moeten hun opleiding terugbetalen. Als je nooit de intentie hebt gehad om te werken, maar die hele opleiding een IRL Tinder-poging was om een partner te vinden en daarna niet te werken, heb je gemeenschapsgeld verkwist. 

5. Dat Nederlanderschap, laten we het daar ook 'ns over hebben: waarom zou je mensen die geen baan hebben, die niet de taal spreken, die een andere cultuur en ook godsdienst aanhangen, de Nederlandse nationaliteit geven? Omdat je anders discrimineert? Dus discrimineren mag niet, maar je samenleving en maatschappij ontwrichten mag wel. Logisch. Ik weet het goedgemaakt: alleen een percentage (zeg 10%) anders-culturelen en -gelovigen mogen Nederlander worden en de selectie gaat via loting. Als je studenten middels een loting kunt toelaten tot een studie, is er niets inhumaans aan om vreemden te laten loten voor het Nederlanderschap.

6. Kinderen van ‘vluchtelingen’ zijn ook al zo’n prachtig business model – voor vluchtelingen. Zwangere vrouwen mogen niet vliegen, waarom zouden wij hun kinderen dan toch moeten accepteren als ze eenmaal hier geboren zijn? Het rekken van procedures om mensen hier te houden is niet humaan, marchanderen met onze normen ook niet. Volwassenen moeten de consequenties van hun handelen dragen: je hebt het recht niet om hier te zijn en het werpen van een kind geeft je dat recht ook niet. 

7. En dan nog één keer de uitkeringen: dit is óns land – ongeacht wat de EU-regels voorschrijven. Waarom geven wij uitkeringen en huizen aan mensen die niets aan Nederland hebben bijgedragen en dat ook nooit zullen doen? Nooit een cent belasting betaald waar de NPO en onze wegen van gefinancierd worden, wél een Miele – ik zou er voor tekenen. Eer vreemdelingen een beroep op onze uitkeringen kunnen doen, moeten ze minimaal tien jaar legaal gewerkt hebben. Niets inhumaans aan, het gaat immers, zoals Klaas ook zegt om zijn partij klaar te maken voor nog eens 70 jaar.

Ik kan nog wel even doorgaan maar ík verdien geen 120k belastinggeld per jaar voor neuzelplannen die erop gericht zijn om Nederland kapot te maken. De kortzichtigheid van Klaas is niet de mijne: of de VVD de komende 70 jaar haalt, zal me jeuken. Maar dat Nederland de komende 70 jaar haalt, lijkt me toch van wezenlijk belang.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.