achtergrond

Geenstijl

Oprechte vraag @NOS. Gaat die nepnieuwsfeeks EUvsDisinfo nou opheffen of was dát nepnieuws?

Dat was fijn nieuws, gisteravond in het Acht Uur Journaal.

Madeleine de Cock Buning, die wij kennen als enge nepnieuwsfeeks/fakenewsheks, zou gaan pleiten voor het afschaffen van EUvsDisinfo. *"De Cock Buning wil haar advies morgen eerst aan de Europese Commissie geven en wil daarom nog niets zeggen over de exacte inhoud. Maar dat ze tegen de Europese nepnieuwslijst op de website euvsdisinfo.eu zal pleiten, is wel duidelijk." *

Wij juichen, snoepjes uitdelen champagne drinken en proosten op het leven. En vandaag even dat adviesje van De Cock Buning lezen natuurlijk. En nog een keer. En nog een keer. En maar zoeken. Nog een keer zoeken. Even goed kijken. Ja nee fuck it we hebben gewoon "EUvsDisinfo" ge-ctrl-f't, we hebben wel wat leukers te doen. En wat blijkt? Nergens, maar dan ook nergens pleit de High-Level Expert Group on Fake news and Disinformation voor het afschaffen van die belachelijke smaad-afdeling van de EU. 

Wij hebben de snoepjes weer teruggevraagd en de champagne uitgespuugd want dit begint steeds meer op een ouderwetse desinformatie-campagne te lijken. Mooi weer spelen in eigen land en ondertussen de Brusselse overlords geven wat ze willen. Namelijk een rapport met allemaal nietszeggende termen die het doen voorkomen alsof de EU er alles aan wil doen de vrijheid van meningsuiting te waarborgen maar erop neerkomen dat het internet zichzelf maar naar 1984 moet censureren. 'Centre of Excellence' dit, 'multi-stakeholder Coalition' dat, 'diversity and sustainability of the European news media ecosystem' zus en '(co)regulatory interventions' zo, terwijl NERGENS staat dat Mogherini, Juncker, of wie dan ook ogenblikkelijk, subiet en wel meteen die site van EUvsDisinfo offline moet halen omdat het hele gebeuren haaks staat op het ideaal van een vrije en pluriforme pers.

Dus nee. Wij vertrouwen die mooie praatjes voor geen cent. Sue us.

Not good enough

Not good enough

Het IS een issue en die lijsten ZIJN er al

Het IS een issue en die lijsten ZIJN er al

Ondertussen...

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.