achtergrond

Geenstijl

LOL. Kamer stuurt onwillige Kajsa naar Brussel om nepnieuwssite EUvsDisinfo te killen

Wat gisteren al uit haar tv-optreden bleek staat vandaag zwart op wit: Kajsa Ollongren wil niet naar Brussel om te zeggen dat EUvsDisinfo moet optyfen.

Interessant. @KajsaOllongren ontraadt met klem het voorstel dat ik samen met @DilanYesilgoz heb ingediend om EU vs Disinfo op te heffen. Gelukkig is het finale oordeel vanmiddag aan de Kamer. twitter.com/1848nl/status/…

1848
1848
@1848nl

Kamerbrief: 'Reactie op de gewijzigde motie van de leden Kwint en Yesilgöz-Zegerius over het opheffen van EU versus Disinfo (t.v.v. Kamerstuk 21501-34-286) en op de motie van de leden Sneller en Verhoeven over een Europese strategie tegen ondermijn...' 1848.nl/document/kamer…

23
Reply

Ze ontraadt de motie Kwint/Yesilgoz, die inhoudt dat ze naar Brussel moet gaan om te zeggen dat de stekker uit EUvsDisinfo moet. Nou wil het geval dat er een meerderheid voor deze motie is, dus dat is even jammer voor mevrouw de minister. KIJK HIER LIVE MEE NAAR DE STEMMINGEN. Toevallig (niet toevallig) stuurde Kafka Orwellongren vandaag ook de antwoorden op de 1984 Kamervragen van Thierry Baudet over deze kwestie aan de Kamer. En daar zit een hele leuke tussen. Kijk dan.

Dit lijkt een hele logische uitspraak van een minister in een rechtsstaat. Het is niet aan de overheid om artikelen op hun inhoud te beoordelen. Maar als het niet aan de overheid is om artikelen op hun inhoud te beoordelen, waarom zegt Eurocommissaris van Veiligheid Sir Julian King dan dat de Europese Commissie 3500 gevallen van nepnieuws heeft geïdentificeerd? Zijn die artikelen dan juist wel of juist niet op inhoud beoordeeld? Als het niet aan de overheid is om artikelen op hun inhoud te beoordelen, waarom denkt EUvsDisinfo dan van GeenStijl af te komen met het excuus dat onze vermelding op een vertaalfout berustte? Als het niet aan de overheid is om artikelen op hun inhoud te beoordelen, waarom houdt een Nederlandse minister dan een instelling de hand boven het hoofd die niets anders doet dan artikelen op hun inhoud beoordelen?

Ollongren schrijft aan de Kamer: "Zoals ik eerder heb aangegeven moet EUvsDisinfo zich niet richten op journalistieke verslaglegging maar op het identificeren, benoemen en feitelijk weerleggen van desinformerende (elementen van) berichtgeving." Hoe kan een overheidsorganisatie nou berichtgeving weerleggen als het niet aan de overheid is om artikelen op hun inhoud te beoordelen? EUvsDisinfo is een angstaanjagende stap richting een ministerie van Waarheid in een politiestaat. Zolang Ollongren niet van harte meedoet aan het kapotmaken daarvan, dient ze die hoogdravende praatjes over de rechtsstaat in haar bekakte keel terug in te slikken.

Wie trouwens wel meedoen...

Bedankt voor de steun, hoofdredacteuren! Zijn jullie allemaal al Premium Lid?

UPDATE 15u30: Kajsa krijgt halve coalitie tegen zich

BAM! SP, PvdA, GroenLinks, PvdD, 50PLUS, vvd, SGP, ChristenUnie, PVV en FvD stemmen allemaal voor en sturen Kajsa met strafwerk naar Brussel:

UPDATE 18u10: Jonkvrouw zegt Fok Joe tegen Kamer

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.