achtergrond

Geenstijl

LIVE. De Grote Functie Elders Hoorzitting met Jorritsma, Ollongren én Khadija Arib

VUURWERK

Iedereen klaar met popcorn, chipsnootjesbier alsmede een inzoomcamera om de aantekeningen te lezen die de dames Ollongren, Jorritsma en Arib bij zich hebben tijdens deze hoorzitting. U weet nog hoe het ging. Er stond 'Functie Elders' op een briefje, niemand wist hoe dat kwam, terwijl iedereen wist hoe dat kwam, en dan vooral Mark Rutte omdat Mark Rutte met Annemarie Jorritsma en Kajsa Ollongren over een functie elders voor Pieter Omtzigt had gepraat. Maar nu blijkt dat de verkenners ook al met Khadija Arib over die functie elders hebben gepraat en is het tijd voor onderste stenen en dergelijke. Fun fact: Kajsa Ollongren hield er al tijdens het 1 aprildebat rekening mee dat ze vanwege haar leugens zou moeten aftreden (als demissionair minister van BZK). Op dit moment is Kajsa Ollongren minister van Defensie. Op dit moment is Annemarie Jorritsm lid van de Raad van Commissarissen van de Roompotgroep. MAAR HOE LANG NOG. Livestream na de breek.
UPDATE: We beginnen. Vera Bergkamp is er ook. Maar eerst drie kwartier Jorritsma...
UPDATE: Volgens Jorritsma heeft Arib in haar brief gelogen. Ze heeft het naar eigen zeggen niet gehad over Pieter Omtzigt, maar alleen over de nummer 1 en de nummer 2 van het CDA (de nummer 2 van het CDA was Pieter Omtzigt). 
UPDATE: Omtzigt zegt nu dat hij begin januari 2021 binnen het CDA heeft gezegd dat hij een motie van wantrouwen tegen het kabinet-Rutte III zou steunen, dus dat hij het niet gek vindt dat er over hem is gesproken in de formatie. Kijk hele fragment hier terug. 
UPDATE: Schorsing! Arib en de verkenners hebben elkaar over en weer van liegen beschuldigd, en straks om 16u40 komen ze tegelijk aan het woord. 
UPDATE: En dat was 't. Had Rutte toch gelijk toen hij "niemand gaat hier uitleg over geven" zei.

Jorritsma vs. Omtzigt

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Functie Elders voor Rutte IV nadert nu snel

"We zijn hopelijk niet toondoof" - Sigrid Kaag, 24 maart 2023

@Van Rossem | 24-03-23 | 15:05 | 296 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.