Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

NOS-commenters dansen op lijk dode joden (en een Arabier) na aanslag Westbank

Nee, geen DENK-bots dit keer. Maar Gewone Nederlanders die een heel gewoon sentiment onder een heel gewone NOS Facebookpost vertolken. Er zijn namelijk drie Israelische bewakers kapot geschoten en dat moet gevierd. Shannah heeft er in ieder geval zin in en deelt alvast snoepjes uit. En een of andere Belgische HBO'er serveert de zoete thee, want hij denkt dat het gepast is om je als inwoner van een non-land uit laten over etnopolitiek aan de andere kant van de Middenlandse Zee. Dan horen we u denken; HUH, DIT DOEN TOCH VOORAL ZANDLIMS?! Klopt, maar dat is saai, dus zoek hen maar lekker na de breek. Als u het niet erg vindt gaan we nu weer gewoon even naar een Timmermans-speech luisteren waarin islamofobie categorisch gelijk gesteld wordt aan jodenhaat, en dat EXTREEM RECHTS alsook nationalisme echt de dossiers van onze generaties zijn.

Social

Reaguursels

Inloggen

Ik blijf het lollig vinden dat mensen Israel dood verfen, maar vergeet dat Palestina en Israel is ontstaan dankzij de Britse leger.
Daarnaast, Israel heeft vaak genoeg geprobeerd huizen te bouwen waar Palestijnen die in Israelisch grondgebied wonen, te bouwen, maar constant kapot gemaakt werden, en noem maar op.
Natuurlijk zijn de Israeliers niet heilig en netjes, ze hebben ook vaak dingen gedaan dat niet door de beugel kon (en werden hier ook op bestraft), maar Palestina veroorzaakt ook veel problemen door te menen Israel te kunnen weg vagen, dat heet een "bedreiging", en kun je niet zo maar even onder mat schuiven, zoals velen op feestboek doen.

Power2All4Ever | 27-09-17 | 12:31

Wat al die linksgekkies - en ook alle wegkijkers - vergeten is dat ze hun liefde voor de islam c.q. hun onverschilligheid straks ernstig zullen moeten bekopen met de inperking van alle vrijheden die ze nu genieten dankzij het door hun zo verfoeide c.q. verwaarloosde systeem.
Dat een land als Israël dat verfoeide systeem wel met hand en tand verdedigt tegen de islamitische barbaren is alleen maar toe te juichen en bovendien zeer te begrijpen met de landen in de regio die de Joodse staat bij voorkeur vernietigd willen zien. Jodenhaat zit diep in de islamitische doctrine geslepen ook al voordat de staat Israël bestond. De grootmoefti van Jeruzalem ging destijds niet voor niets in gesprek met Adolf Hitler over het "jodenprobleem".

Nelis SplitBloes | 27-09-17 | 10:07

Heeft iemand nog iets gehoord over een reactie van Shannen Vreeker op Joop?

Rest In Privacy | 27-09-17 | 08:30

De hele Israël kwestie vindt zijn oorsprong in afgunst en jaloezie…

Veluwse-Eikel | 27-09-17 | 05:37

En de vermoedelijke echte oorzaak was: 'een echtscheiding". In Nederland ook helemaal "in". Schaf het huwelijk tussen Adam & Eva lekker af. Het stikt hier van de "sprekende" slangen. NPO ? Hoewel als dit bij iedere echtscheiding zou gebeuren ? Dus 40.000 x per jaar. 40.000 x 1 dode (minimaal) = 40.000 doden. Volgens de Wet van Bartjens. Dan kunnen we over 10 jaar al aardig beton gaan ruimen. Wauw, krijgen we weer een groenere leefomgeving. Geen geschreeuw van kinderen meer. Geen geklaag meer van pubers, die vinden dat ze allemaal slecht zijn opgevoed. Trouwens, dat deden die leraren hier wel in de 50-ger jaren.

Wraakzalzoetzijn | 27-09-17 | 01:21

Die "progressief-linkse" meelopers zijn het ergst, wat een achterbakse kuddementaliteit hebben die mensen. Lekker maatschappelijke betrokkenheid veinzen, maar wel zorgen dat je die enge moslims niet tegen je hebt. Alleen al het feit dat deze types zo diep zijn doorgedrongen in de organisaties van de linkse partijen maakt dat ik nog liever dood ga dan ooit nog op ze te stemmen.

Panos88 | 26-09-17 | 22:20

Als de Palestijnen de wapens opbergen krijg je waarschijnlijk vrede. Als de Israëliërs de wapens opbergen krijg je zeker oorlog.

ja,diedus! | 26-09-17 | 19:54 | 1

Je moet de Israeli's ook niet onderschatten, maar die zullen nooit hun kinderen als bom gebruiken. Bovendien worden de Palestijnen moedwillig opgehitst en gesteund door de golfstaten om het conflict met Israël zo ver mogelijk uit de hand te laten lopen. Propaganda over orgaanroof, verzonnen nieuws, indoctrinatie van kleuters; niets is te laag voor die Sjeiks.

Panos88 | 26-09-17 | 22:29

Feestvierende Palestijnen. Ziedaar de doodscultuur van dat volk.

Here's Freddy | 26-09-17 | 19:53 | 3

Tja, welke moslimleider zei ook alweer "mensen houden van het leven, moslims houden van de dood".
Een doodscultus, inderdaad.

Toch zie ik hierboven ook een hoop autochtone NSB-ers die moorden toejuichen.
Linksmensen zeggen, terecht, dat het bestaan van joden niet alleen in de islam, maar ook in het socialisme verboden is. Friedrich Engels riep al op tot de holocaust lang voor Hitler in de luiers lag. De meeste linksmensen zijn daarom nog steeds vrij openlijk voorstander van de holocaust, Dat blijkt ook regelmatig uit linkse initiatieven als "kick a jew day" en "kauf nicht bei juden"; en natuurlijk uit allerlei terroristische aanslagen van linkse terreurbendes als RAF, RZ, JRA, kraakbeweging, etc.

Er is overigens ook wel een groep gematigde linksmensen, die zich net als de socialistische weduwe Rost van Tonningen "antizionisten" noemen. Zij vinden dat alleen alle joden in het Midden Oosten moeten worden uitgeroeid, als straf omdat Israël de enige democratie in die regio is. Maar ik vind dat toch huichelaars. Dat het socialisme democratie verbiedt klopt, democratie is immers een mensenrecht. Echter; Turkije was tot een paar jaar geleden bijna half zo democratisch als Israël. Toch riep destijds niemand op om alle Turken in het Midden Oosten voor straf te doden. Laat staan alle Turken in de rest van de wereld. Zelfs van een "kick a Turk day" of "kauf nicht bei Turken" was geen sprake.

Waarom dat dan met Israël en de Joden wel zo is?
Ik kan dat alleen maar verklaren uit linkse Jodenhaat.

Dandruff | 26-09-17 | 23:24

@Dandruff
Och als mensen als jij eens de kans zouden krijgen de geschiedenis te herschrijven.. - maar tot die tijd ga je wel door voor volslagen krankzinnige (amateur?)-geschiedsvervalser (ik denk niet dat jouw versie binnen afzienbare tijd op de wikipedia terug te lezen is.. en die is maar 1 klik van dit topic.. ik heb echt enorm veel keuze in hoe ik je nu weer ga debunken, kijk naar de herkenning van de Staat Israel na het uitroepen ervan in 1948 - de eerste 19 landen zijn allemaal socialistisch of communistisch (eigenlijk Frankrijk feitelijk ook in die tijd vermoed ik.. daarmee zijn de VS en Australië de eerste die niet perse 'links' zijn en 8 maanden later dan Rusland en en landen uit zijn invloedssfeer en.wikipedia.org/wiki/International_r... ).
Net als mensen die opiniemaker zijn en geen journalist.. die laatste krijgt een rood hoofd als ie een slordige fout maakt, de eerste vraag je je tegenwoordig vanaf of hij of zij het niet gewoon controleerbare feiten expres feiten verkeerd voorstelt).

nickolaas | 27-09-17 | 00:10

@Nickolaas,

Welk feit stel ik verkeerd voor?
Je weerlegt geen woord van wat ik zei over;
- Jodenhaat in islam;
- Jodenhaat in socialisme;
- of Jodenhaat bij autochtone linkse NOS-volgers.
Je weerlegt ook geen woord van wat ik zei over Jodenhaat bij socialisten als Engels, Hitler, de kraakbeweging of tientallen linkse terreurbewegingen zoals RAF en RZ. Overigens allemaal bewapend, getraind en gesponsord door linkse en Jodenhatende dictaturen, zoals Syrië, Libië, Zuid Jemen en de DDR.
Feiten die jij had kunnen controleren, inderdaad; jammer dat je daar geen tijd voor had.

Dan kun je wel op de man gaan spelen, maar dat maakt de feiten niet ongedaan.
Dat een aantal socialistische landen Israël ooit heel eventjes steunden klopt, maar ook dat doet niks af aan bovengenoemde feiten. Kennelijk hoopten die socialistische dictators zo van hun joden af te komen. Ook de socialist Hitler pleitte ooit voor het deporteren van alle joden, dat maakt hem nog geen "vriend van de Joden".

Dandruff | 27-09-17 | 15:46

Al die mensen die zulke juichende dingen roepen hoor ik straks allemaal piepen onder een sharia. Zijn ze stomweg gebrainwashed door de MSM?

Jan, Leiden | 26-09-17 | 19:42

Jodenhaat is een (extreem)links feestje.

Rest In Privacy | 26-09-17 | 19:38

Aah, je hebt je ingelezen in de geschiedenis? Dus je weet WIE de echte bezetter is?
B*tchmeister | 26-09-17 | 17:20
De joden bezetten hun eigen land en hebben onder grote druk delen daarvan afgestaan aan den Arabier. En zelfs dat is niet genoeg voor den Arabier, Judea en Israel zijn geclaimd voor Allah. Dus een gotspe dat er uberhaupt nog een jood er te vinden is. En een heilige oorlog meer dan waard.

De naam Palestina is een oude naam maar toegepast met name door de Romeinen die de joden (na de zoveelste opstand) zat waren en vernederden door Judea en Israel letterlijk uit de geschiedenisboeken te halen (waren de Romeinen goed in). De inwoners van dat gebied werden christelijk na de diaspora in de loop der tijd, maar den Arabier kwam pas met Mo-tje en diens fans binnengerold pakweg 6,5 eeuw nadat de Romeinen de voorlaatste Joodse staat vernietigden. Na de middeleeuwen verloor letterlijk iedereen interesse in het gebied en het werd dun bevolkt en islamitisch, onder voornamelijk Mamlukse en Ottomaanse heerschappij. Mark Twain merkte in zijn rondreis door het Heilige Land 2e helft 19e eeuw op, dat er letterlijk geen kip woonde.

De huidige Palestijnen zijn voornamelijk afkomstig van omringende Arabische landen dagarbeiders en landwerkers die begin 20e naar het gebied kwamen... toen de joden al aan het terugkeren waren en het land weer vruchtbaar maakten.

Het grote probleem is eigenlijk altijd geweest, dat de Britten (die het gebied overnamen van de Ottomanen) tijdens de WWI de joden hun eigen land hadden beloofd in ruil voor financiering van hun oorlog tegen de mof. Maar dat er vrij snel daarna olie werd ontdekt, helaas in een aantal Arabische landen, waardoor daar ook beloftes aan gedaan moesten worden (en afgerekend worden met de Fransen die dat ook doorhadden). Uiteindelijk besloten de Britten en de Fransen den Arabier te verraden en zelf hun land te claimen. Tegelijkertijd verraadden de Britten hun joodse geldschieters door hun geen eigen staat te geven.

Uiteindelijk heeft de Volkerenbond en de latere VN maar het land aan den Arabier gegeven, met een heel klein deel dat joods moest worden. Daar was den Arabier het niet mee eens van islam, Allah en Mo, en ze wilden alles. Sindsdien zitten we dus met aanslagen want elke moslim terrorist verwijst naar Israel.

Graaf_van_Hogendorp | 26-09-17 | 19:23

Ik ben onvoorwaardelijk voor de smoussies. Hup IDF.

Bigi Bana Boy | 26-09-17 | 19:13

Lang leve de Joden !!!

puntjeopdei | 26-09-17 | 18:59

Israel is werkelijk de enige functionerende democratische staat daar! Dat kunnen de arbieren niet zetten.
Maar belachelijk die reacties! Het vermoorden van mensen is op geen enkele wijze recht te praten!

Gomezlopez | 26-09-17 | 18:56

Voortaan juichen als er een Palestijn om zeep wordt geholpen ? Nee, dank u. Zo'n kansloze lul ben ik niet.

boccelullus | 26-09-17 | 18:20

Ondertussen heb de palastijnen wonende in Israël een veel beter leven dan dat ze in Palestina zouden hebben

Grzl-II | 26-09-17 | 18:11

Direct na de 2e WO veranderde een flink deel van de wereldkaart. Zo namen de Sovjets definitief oostelijk Polen over en kreeg Polen als goedmaker het oostelijk deel van Duitsland kado. Vele miljoenen Duitsers en Polen werden uit hun huizen verdreven en moesten een nieuw leven honderden kilometers westwaarts opbouwen. Gek genoeg heb je in de afgelopen decennia nooit gehoord over geradicaliseerde etnische Duitsers en Polen die zichzelf opblazen in Breslau (nu Wroclaw) of Lwów (nu Lviv).

Duitsers en Polen leven in vrede naast elkaar, terwijl Palestijnen Israeliers HATEN. Omdat dat vuurtje decennialang brandend wordt gehouden door de rest van de Arabische wereld, omdat de Palestijnen door hun mede-Arabieren arm en boos worden gehouden en de haat via Koran en de media met de meest misselijkmakende propaganda erin wordt gepompt.

mirvink3478 | 26-09-17 | 18:10


IDF ...... it is time for a 'proper' payback !!

Ervaringsdeskundige | 26-09-17 | 17:48

Dit zijn mensen van het soort ''hoe kan het toch dat er zoveel oorlog & geweld is op deze wereld''. Vervolgens staan ze te juichen bij Israëlische doden. Iets met een balk en een splinter.

deSkrauw | 26-09-17 | 17:45

Dus... illegaal op een anders grondgebied maakt moord wel oké volgens deze linksgekkies?

Fendergear | 26-09-17 | 17:40 | 1

Goed on te weten met al die Sarengetiërs...

mr.money | 26-09-17 | 20:25

"mensen die de moeite nemen" moet zijn mensen die NIET de moeite nemen

pejoar | 26-09-17 | 17:35

1 Israëliër van Ethiopische afkomst, 1 geboren in Israël en 1 Arabische Israëliër met als geloof moslim.
Iets in mijn zegt dat links mensen dat niet helemaal snappen.
Trouwens, de bevolkingsgroep "Palestijnen" komt van het volk de Filistijnen. Een volk wat weggevaagd is. Daarop heeft men het gebied ruwweg Palestine genoemd. Palestijnen zijn Arabieren. Genoeg plaats in de zandbak voor hen. Mijn joodse broeder volk kan nergens heen, alleen hun geboortegrond want niet ontkend kan worden.

Schepvogel | 26-09-17 | 17:35

ja ,als je decennia lang leugens verspreidt gaan er velen in geloven.
sinds de tachtiger jaren is dat een feit.
mensen die de moeite nemen onderzoek te doen, komen allemaal tot die conclusie.
Israel is het enige democratische land in die regio,met arabieren,palestijnen en meer anders denkenden in het parlement.
voor linksen en aanhang zijn ze nu eenmaal altijd de slechterik.
hamas juicht en de imans roepen al weer op tot totale vernietiging.
fuck alles wat met islam en palestijn te maken heeft.

pejoar | 26-09-17 | 17:33

Ik snap nooit waarom mensen zich zo opwinden over de teringbende in die regio, vanuit een volkomen misplaatste en volstrekt illusoire verbondenheid. Doe eens normaal man.

Een paard | 26-09-17 | 17:32

Kansloos kutvolk, booslims en gutmenschen alike. Walgelijke comments en een toonbeeld van wat er mis is in dit land. En met de integratie als je daar al van mag spreken. Enkeltje zandbak en toedeledokie. Als je zonodig een maakbare samenleving wilt doe je dat maar daar. Neem een voorbeeld aan de Israëlische opbouw na 1948. Terwijl in het zogenaamde Palestina de mensen nog in woningen van stront en riet woonden, irrigeerden zij al een woestijn tot vruchtbaar gebied.

Stokman | 26-09-17 | 17:22 | 2

Hear! Hear! Stokman. Goed gezegd. Die joden zijn zeker ook geen onschuldige koorknaapjes, maar als je met zo weinig volk jezelf sinds 1948 (bijna 80 jaar) in stand kan houden in een gebied waar al je buren (alle buurlanden, maar ook Gaza, Westbank,..) je bloed wel kunnen drinken, dan doe je m.i. wel iets goed. We kunnen misschien in West Europa iets leren van de standvastigheid en onverzettelijkheid van die joden. Want met een beetje drammen met dubbele moraal (de Dawa) en een beetje huichelen en liegen (de Takiyya) moet je bij die joden daar niet komen aankakken, geloof me!

Smelldacoffee | 27-09-17 | 06:28

70 jaar*

Smelldacoffee | 27-09-17 | 06:30

fijn zo een feestboeklijst . ik screen altijd sollicitanten op de interwebs. ik denk dat een aantal niet door de pre screening gaan komen. Heeft niets te maken met kleur etc meer met te weinig hersencellen .

Drkildare | 26-09-17 | 17:18

Palestijnen interesseren mij geen biet. En of Israël nou wel of niet stoute dingen doet, het is een westers land dat weet te overleven te midden van een verzameling hysterische arabieren. Daarom, succes Israëlische vrienden.

BrabantBovenAlles | 26-09-17 | 17:12

"Mansion of Palestinian terrorist who murdered 3 Israelis including Arab. Thanks to EU & USA tax payers. Nothing 2 do with occupation."

Prof. D.A.H. Vintik | 26-09-17 | 17:05

Ongelofelijk om te zien hoeveel Nederlanders totaal geen besef van realiteit hebben. Israël doet niets anders dan verdedigen, de Palestijnen doen niet anders dan aanvallen en als Israël dan een aanvaller vermoord doen ze net alsof Israël misdadig is? Wat een hoop domme mensen op facebook.

maaktgeenbalout | 26-09-17 | 17:02 | 1

Aah, je hebt je ingelezen in de geschiedenis? Dus je weet WIE de echte bezetter is?

B*tchmeister | 26-09-17 | 17:20

Dit soort lieden zijn wel zo verschrikkelijk slecht geïnformeerd, dat het eigenlijk logisch is dat ze guuren in de panelen van de NOS.

netniet | 26-09-17 | 17:00

Mijn vertaalrobot zegt over dit stukje:
Commenter -> Commentator
Westbank -> Westoever
na de breek -> na de pauze (hoezo, welke pauze?)
speech -> toespraak
Middenlandse Zee -> Middellandse Zee

In Israël doen ze in elk geval geen moeite om zo'n terrorist levend te vangen. Ik denk dat ze daar gelijk in hebben.
En in Gaza slaagt het club- en buurthuiswerk er toch steeds weer in om er een gezellige boel van te maken.

JvanDeventer | 26-09-17 | 16:57

Laurens is inmiddels aan het draaien (nu is hij ineens tegen Hamas), en Shannen heeft ineens geen zin meer in een feestje... Je komt rare mensen tegen op internet.

Rest In Privacy | 26-09-17 | 16:56

Hack zeker nog zwaar aan het feesten?

WayneGretzky*99* | 26-09-17 | 16:54 | 1

Hack is jack.

WayneGretzky*99* | 26-09-17 | 16:54

mijn god! en dat heeft allemaal nog stemrecht ook.

win | 26-09-17 | 16:50

En u ziet waarom we nog geen regering hebben. Veel van de commentaren in die screenshot zijn helaas hoe veel mensen erover denken. Geïndoctrineerd. Geen idee hoe de vork in de steel zit, maar wel: Israël is slecht want ze bezetten arme Palestijnen. Want negatief schrijven over de mensen (van een bepaald geloof) die hun strijd voeren tegen alle Israëlische mensen en des willekeurig aanslagen plegen, ongeleide raketten afschieten op "die kant van de grens" dat kan natuurlijk niet. Kijk naar alle buurlanden, niemand steunt Palestina door bijvoorbeeld die hele bevolking op te nemen. Zo'n mooie afspraak die we in Europa hebben gemaakt over het herverdelen van vluchtelingen, zou het niet nobel streven zijn als dat met Palestina ook kan? Saudi groot deel, Koeweit wat minder want kleiner, dat idee. In ruil daarvoor laat Israël dat stukje Gaza gewoon aan de natuur over, park zonder mensen, zonder toegang.
Maar ja, dan moeten de partijen wel meewerken en ik denk dat bepaalde groepen dat niet willen....

Is dit nog nieuws? | 26-09-17 | 16:50
-weggejorist-
komtdatschot | 26-09-17 | 16:48

Goffer alweer een dubbele post.Jorissss?

komtdatschot | 26-09-17 | 16:48

Mwah,europa en de rest hebben nu eenmaal een diep gewortelde haat tegen alles wat maar Joods is.
Maar gelukkig hebben wij Geert Wilders die altijd voor de Joodse mensch zal opkomen.
Kunnen die reetlikkers van de andere partijen een voorbeeld aan nemen.

komtdatschot | 26-09-17 | 16:47

Mwah,europa en de rest hebben nu eenmaal een diep gewortelde haat tegen alles wat maar Joods is.
Maar gelukkig hebben wij Geert Wilders die altijd voor de Joodse mensch zal opkomen.
Kunnen die reetlikkers van de andere partijen een voorbeeld aan nemen.

komtdatschot | 26-09-17 | 16:47

Wat een haat hier ineens, omdat iemand anders denkt in dit conflict, en lofuitingen heeft voor het opblazen van joodse militairen.
Het opblazen van booslims (de niet terroristische) wordt hier met gejuich ontvangen.

wile E Coyote | 26-09-17 | 16:47 | 4

Niet terroristische bestaan alleen in de Efteling.

WayneGretzky*99* | 26-09-17 | 17:00

Ga jij joodse militairen met ISIS vergelijken dan?

Ijsbrandtsz | 26-09-17 | 17:03

Ik kan er niet mee zitten nee, gisteren werd ik door een hoofddoekje bedreigd omdat ik niet met de hond opzij wilde. Haar zoon zou me wel de ogen uitsteken, ik zou zeggen ga ervoor Israël, wij zijn inmiddels ook bezet gebied geworden en die pro hamas smurfen beseffen dat niet eens. Deze ellende komt ook hier opaan. En over dat gejuich, daar een feestje, hier een feestje.

Implants | 26-09-17 | 17:28
▼ 1 antwoord verborgen

Phoeh… Iedereen is weer vreselijk ingelezen in de materie en heeft de zaken van meerdere zijden bekeken. Hier ga ik me niet in mengen.

wingload | 26-09-17 | 16:42 | 1

Sommigen onder ons, hebben er vrienden, doen er zaken mee en komen er al jaren. Tja, met een beetje (gezond) verstand komt er dan een mening uit.

Baski | 26-09-17 | 17:09

Allemaal modelleerlingen van de Haagse Hoge School. Weet u weer op hoeveel waarde u de 'onderzoekers' en ondervraagden van dat ene 'onderzoek' moet schatten.

Kudzak | 26-09-17 | 16:39

Israël, baken van licht in het Midden-Oosten.
Maar ja, dat is niet de berichtgeving van de msm en ons staats- gestuurde journaal.
De (s)linkse ratten......

slipsniffer | 26-09-17 | 16:38

Ik kan er niet bij dat er zulke domme mensen bestaan. Het begint met John Neeskens die zegt 'waarom we niks horen over beschietingen op onderdrukte Palestijnen', terwijl die incidenten natuurlijk breeduit worden gemeld in de media (overigens zonder context). Dan komt er een ongelooflijke debiel achteraan, Arie Bos, met de volstrekte achterlijkheid dat je 'in dit land niks negatiefs mag zeggen over Israel'. Juist, maar hoe kan het dan dat jij dit zegt, en dat de meerderheid van de Nederlandse bevolking pro-Palestina is...
Wat ik tegen dit soort auto-tepel-masseurs graag wil zeggen is: neem eens de moeite om een pro-Israel website te bestuderen, misschien zul je de wereld dan wat minder zwart-wit zien en trap je wat minder zelfvoldaan in pro-Palestijnse propaganda.

stampertje85 | 26-09-17 | 16:33 | 1

Ga je nou werkelijk de facebookposts van dit linkse schorem analyseren?

ZureJoop | 26-09-17 | 16:40

Eensch! Echt nieuws zou inderdaad pas zijn dat dit sentiment, met alvast 3 zetels sterk in de Kamer, leeft in ons landje. En continentje. Maar die vragen - over welke dubieuze agenda een partij als DENK eigenlijk voert - gaan pas worden gesteld door NPOVARAFA als we tien jaar verder zijn. Want het is nu toch teveel speculatie ofzo.. Kop, zand .. en ineens is het oorlog. We gaan beginnen!

Kudzak | 26-09-17 | 16:30

Nu ben ik jood noch moslim maar wel een slecht mens. Dat snoepjes uit delen: www.youtube.com/watch?v=gbHh6GuGzzA Maar dan met een wat sterkere kruiding. Noem me links. Sorry. Want niet vegetarisch.

Rest In Privacy | 26-09-17 | 16:29

Ach, dat krijg je er van als je een huis in mijn tuin bouwt en zegt dit is nu mijn grond. Niet moeilijk over doen, dat zijn de spelregels.

MocheGurandero | 26-09-17 | 16:29 | 3

Precies! Wat denken die moslims wel niet om zomaar binnen te komen vallen en het islamitisch gebied te noemen. Die christenen en joden moeten gewoon lekker opzouten.

Mokum Kosher | 26-09-17 | 16:45

Gelukkig denken ze er in Myanmar net zo over.

Rest In Privacy | 26-09-17 | 17:05

Overigens waren de Palestijnen in meerderheid christelijk toen de joodse immigratie naar het gebied op gang kwam - in die zin was het geen islamitisch gebied toen (eerder christelijk - waren het dan eerst christenen die moesten "opzouten "of maakte het niet zoveel uit, moslim of christen voor wat er gebeurd is). En ook de PLO was feitelijk seculier, dat islamitische karakter is dus later gekomen, net als volgens mij joden daar ook meer religieus zijn geworden (Tempelberg is bijvoorbeeld in de laatste decennia steeds meer een ding geworden, net als Al Aqsa aan islamitische kant). Maar dat is dus feitelijk een ontwikkeling in het conflict - als je dan toch meent er iets over te moeten vertellen.. in ieder geval in de termen van 'binnenvallen' klopt het al niet dus denk ik.

nickolaas | 26-09-17 | 17:51

Wat een enorme bagger in die comments.

Nilfisk | 26-09-17 | 16:28

Nederland staat tegenwoordig steeds meer bekent als anti-Semitisch, als een "Nazi" land bij velen Israëliërs en joden wereldwijd. Rutte wordt vaak al gekscherend de nieuwe Mussert genoemd door vooraanstaande Israëliërs. Mag Nederland trots op zijn.
--
Lees maar eens over het stemgedrag van NL in de VN wanneer het Israël betreft. Heel eng.

Mark_D_NL | 26-09-17 | 16:28 | 2

nl.wikipedia.org/wiki/Sigrid_Kaag
Inderdaad Mark_D. Er gaan geruchten dat dit wel eens de volgende MinBuza gaat worden. Laten we maar hopen dat dat niet waar is.

Von Mutzenbacher | 26-09-17 | 17:16

Nazi-land vakantieland zeker ;) "Amsterdam becomes most popular destination among Israelis - Figures compiled by Travelist website reveal most popular flight destinations and vacation sites among Israeli tourists in 2015" www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-47...
En volgens mij stemt alleen Micronesië en echt maar een handje vol andere landen consequent pro-Israël, dus dan vind je denk ik plusminus 170 landen "Heel eng.". Maar ik kan je reaguursels steeds beter waarderen hoor, dit is gewoon kemp en best wel amusant ook ergens.

nickolaas | 26-09-17 | 17:26

NOS werkt zelf actief mee aan dat pro-'Palestina' geneuzel.

Fiasco | 26-09-17 | 16:25
-weggejorist en opgerot-
Susanna_ | 26-09-17 | 16:24 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Als Israel vandaag stopt met zich te verdedigen, dan zijn morgen alle Joden dood. Als de moslims vandaag de wapens neerleggen, is er morgen vrede.

Baski | 26-09-17 | 16:24 | 5

Mooi gezegd Baski.

Implants | 26-09-17 | 17:33

True that

Montesquieue | 26-09-17 | 21:24

Ik bedoelde landjepik van particulieren wanneer de staat Israël denkt het land nodig te hebben of wanneer landbezitters moeten wijken voor een nieuwe Joodse nederzetting of uitbreiding daarvan.
Overigens is de Westoever nooit van de Palestijnen geweest; hij werd vóór 1967 beheerd door Jordanië.

JvanDeventer | 27-09-17 | 00:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Deze strijd gaat al zo lang en aan beide kanten is er genoeg gebeurt dat door de andere als excuus gebruikt wordt om weer geweld te gebruiken.

Dus is het zo dat er geen schuldige en geen slchtoffer is. Iedereen die iets anders zegt heeft alleen maar baat bij het voortbestaan van dit conflict.

Er zijn drie oplossingen en binnen drie maanden is het opgelost:
a) Fight until the end
b) Vrede
c) Atoombom op het gehele gebied

Bij a) en b) mogen de stakeholders kiezen wat ze willen. Na drie maanden gaan we over tot oplossing c).

Eigenlijk heel eenvoudig. Maar niemand heeft mij tot nu toe tot speciale ambassadeur voor het Israel/Palestine conflict gemaakt.

hangtiet met knoop | 26-09-17 | 16:24 | 1

Wellicht komt dat omdat je het werkwoord 'gebeuren' niet kan vervoegen, want je oplossing voor het conflict is immers erg realistisch, genuanceerd, diplomatisch, intelligent en haalbaar. :-)

Smelldacoffee | 27-09-17 | 06:03

We gaan toch hoop ik niet journalistiek maken over facebook berichten

chemisch-besmet | 26-09-17 | 16:23

Steakduboeuff | 26-09-17 | 16:18

I <3 Bertje Brussen!

Anna-Fleur | 26-09-17 | 16:22

Stuitend hoeveel mensen zó dom en ongeïnformeerd kunnen zijn. Vriend van de show Bertje Brussen schreef hier al eens een goed stuk over waar mijn inziens niet echt een speld tussen is te krijgen. (artikel ging over pro-gaza demonstraties o.i.d.)

Steakduboeuff | 26-09-17 | 16:18 | 2

Moet je ook weten, dat de Israeliers ivm met joods nieuwjaar ik meen voor 3 of 4 dagen gewoon de Palestijnse gebieden op slot gegooid hadden.. ik denk geen zin om dan mensen te regelen om de checkpoints te bemannen.. dat kan toch ook niet voor altijd zo doorgaan lijkt me (kennelijk is bezetten een bezigheid met dus vakantiedagen.. ).

nickolaas | 26-09-17 | 16:26

"Stuitend hoeveel mensen zó dom en ongeïnformeerd kunnen zijn."
@Steakduboeuf
Dit is trouwens een goed artikel/ verslag. Stak ik ook nog wat dingen van op: "
In Ireland, Israel’s Religious Right Engages with Ideas for Peace - Our Israel Senior Analyst Ofer Zalzberg joins nine leaders of Israel’s national religious community as they seek ideas for peace in meetings with the architects of Northern Ireland’s peace process. Unexpectedly, he finds the trip inspires subtle shifts in their thinking – and in his own." www.crisisgroup.org/middle-east-north...

nickolaas | 26-09-17 | 16:34

Als je een facebookaccount hebt dan hoor je sowieso bij het allerdomste deel van de bevolking. Lekker laten gaan dit volk, zolang ze daar de hele dag typen heb je geen last van ze.

CoJoNes | 26-09-17 | 16:16

Trieste mensen aan de andere kant van de Bubble. Heb medelijden met ze, ze weten niet beter.

Mark_D_NL | 26-09-17 | 16:14

Je bent wel heel naïef als je denkt dat dit iets met de "bezetting" te maken heeft..

Christenen en Joden = Geen Probleem
Boeddhisten en Hindoes = Geen Probleem
Hindoes en Christenen = Geen Probleem
Hindoes en Joden = Geen Probleem
Christenen en Shinto's = Geen Probleem
Bahá's en Joden = Geen Probleem
Shinto en Confucianen = Geen Probleem
Confucianen en Bahá's = Geen Probleem
Joden en Atheïsten = Geen Probleem
Atheïsten en Boeddhisten = Geen Probleem
Boeddhisten en Sikhs = Geen Probleem
Sikhs en Hindoes = Geen Probleem
Hindoes en Bahá's = Geen Probleem
Bahá's en Christenen = Geen Probleem
Joden en Boeddhisten = Geen Probleem
Boeddhisten en Shinto's = Geen Probleem
Shinto's en Atheïsten = Geen Probleem
Atheïsten en Confucianen = Geen Probleem
Confusians en Hindoes = Geen Probleem

Moslims en Hindoes = Probleem
Moslims en Boeddhisten = Probleem
Moslims en Christenen = Probleem
Moslims en Joden = Probleem
Moslims en Sikhs = Probleem
Moslims en Bahá's = Probleem
Moslims en Shinto's = Probleem
Moslims en Atheïsten = Probleem

WimCock | 26-09-17 | 16:12 | 5

Je bent me voor Steak ...

Maurice63 | 26-09-17 | 16:21

Oplossing: poar neemn, maar ze mogen dan weer geen alcohol dus heb je weer een conflict

Grzl-II | 26-09-17 | 18:14

In Myanmar werken ze aan een oplossing..........

chrisjuh | 27-09-17 | 08:48
▼ 2 antwoorden verborgen

Word echt HOOGSTE tijd dat Israel een extra parkeerplaats maakt van dat gebied.
Gewoon ff tactical nuke erop en klaar met dat tuig.
Letterlijk zand erover , cameras ff in preset stand en doorlopen.

aarghikgeefhetop | 26-09-17 | 16:10

Wat jammer toch dat die Israeliers zo fatsoenlijk zijn, anders zou er misschien wel eens een proportionele reactie komen.

uisge baugh | 26-09-17 | 16:08

Zieke lui in die comments. En dan wordt er geklaagd over reaguurders hier. Ik heb hier op GS nog nooit zulke haatvolle commentaren gelezen en in zulke aantallen als daar. Gutmenschen zijn zo te zien alleen selectief "gut".

IslamPislam | 26-09-17 | 16:08 | 4

Ja dit zijn dan de mensen die iedereen met een andere mening NAZI durven noemen.

Rest In Privacy | 26-09-17 | 16:36

Je moet eens op Marokko.nl kijken. In het forum dan. Zie je dezelfde soort teksten.

Rest In Privacy | 26-09-17 | 16:38

Dat soort taal zou je hier een ban opleveren maar je bent gut of gut he

P-unit | 26-09-17 | 16:57
▼ 1 antwoord verborgen

Walgelijk om met koekjes feest te gaan vieren, als er 3 doden zijn gevallen. Dat zegt alles over de zieke geesten van die Palestijnen.

Wobbelplatte | 26-09-17 | 16:07 | 1

Maar sommige Nederlanders vieren toch ook feest in de comments? Celebrate!

Rest In Privacy | 26-09-17 | 16:39

Door SA bekostigde anti Israël propaganda, welke eigenlijk bedoeld is voor ongeschoolde moslims , werk blijkbaar ook goed bij zogenaamd geschoolde westerlingen.
Zijn deze mensen ook zo fanatiek op de bezetting van W-Sahara, Nieuw Guinea of Cyprus?
Nee? Waarom niet?

Rest In Privacy | 26-09-17 | 16:07 | 2

Als je 100 taalfouten vindt krijg je een schouderklopje. Bedroevend, wat een inholland-niveautje Nederlands.

TheseDays00 | 26-09-17 | 16:18

Klinkt een beetje als een deugbeffer zonder argumenten.

Rest In Privacy | 26-09-17 | 16:38

Is het echt zo vreemd dat er zo weinig symphatie is voor deze 'slachtoffers'? Dit zijn immers geen gewone burgerslachtoffers, maar soldaten op bezet gebied. Waarom zouden de Palestijnen zich niet mogen verzetten tegen deze bezettende macht?

Susanna_ | 26-09-17 | 16:05 | 7

@Susanna_zwitsal Nee, ik vind dat Palestijnen geen recht hebben op een eigen staat. Ze kunnen letterlijk tot een paar honderd kilometer naar het noorden, tot duizenden kilometers naar het oosten tot duizenden kilometers naar het zuiden en tot duizenden kilometers naar het westen trekken om een onbekommerd leven op te bouwen tussen hun moslimbroeders en zusters. Waarom willen ze per se ook nog dat kleine strookje land innemen? "Palestijnen" hebben niet eens een binding met het land aangezien het tot begin 20e eeuw voor het overgrote deel nomadengebied was met enkele honderdduizenden inwoners.

IslamPislam | 26-09-17 | 17:04

Israël heeft haar huidige grondgebied na de oorlog van '48 verkregen en hernoemd (regio heette toen 'Britisch Mandate of Palestine'). De Westerlijke Jordaanoever (resterend deel van het Ottomaanse rijk) werd daarop veroverd door Jordanië en na een mislukte annexatie in '88 TERUGGEGEVEN aan de Palestijnen. Dus feitelijk HUN eigen grondgebied teruggekregen, of wat daar van over was. Israël heeft daar dus niets te zoeken en zijn dus m.i. fout.

B*tchmeister | 26-09-17 | 17:13

In Berlijn, Nice en ga maar door zijn er heel veel burgerslachtoffers door moordende moslims, en nu sympatiek gaan doen? Je zegt nu eigenlijk dat wij ook wapens mogen dragen tegen moslimterreur in Europa, waar ik trouwens een groot voorstander van ben.

Implants | 26-09-17 | 17:42
▼ 4 antwoorden verborgen

De anti-Israël propaganda van de NOS heeft goed gewerkt bij haar volgers. Je kunt op de site van FVD nog steeds een petitie tekenen om de NPO te saneren. Soms wens je dat Allah al zijn onderdanen ineens tot zich haalt.

Roze_bril_drager | 26-09-17 | 16:04 | 2

Vergeet de extremistische tak, joop.nl niet. Vaak nog fanatieker dan al-jazeera.

WimCock | 26-09-17 | 16:10

NOS = StaatsTV

Maurice63 | 26-09-17 | 16:26

Het Palestijnse volk bestaat niet. Voor 1948 bestond Palestina nog niet. De 'Palestijnen' worden door alle omliggende volken uitgekotst. Alleen de gezamenlijke Israëlische vijand houdt due club bij elkaar. Israël heeft meermalen vrede aangeboden en heeft al meerdere concessies gedaan. Als 'Palestina' die vrede accepteert is alle ellende direct afgelopen.

Leffe Blonde | 26-09-17 | 16:02

Het is aan te raden om het boek "Exodus" van Leon Uris te lezen voor een beter begrip van de Israëlische kwestie.

trip666 | 26-09-17 | 16:02 | 1

Of de verfilming ervan met in de hoofdrol Paul Newman, voor wie niet van lezen houdt.....

Isan | 26-09-17 | 16:42

Ik begrijp best dat er Zionisme het een en ander aan te merken valt.
Wat ik niet begrijp is dat dát zich uit in Israeli- of Jodenhaat.
En het waanidee dat Palestijnen zielige en weerloze schepsels zouden zijn.

Rommelende Onderbuik | 26-09-17 | 16:02

Bij de woorden "bezet gebied" denken linkse, laffe Gutmenschen (witte sneeuw) altijd aan Israël... Ik denk steeds vaker aan Europa. Hoe komt dat toch?

kibambam | 26-09-17 | 15:59 | 1

Ik denk dan aan noord-Cyprus en de westelijke Sahara, DAAR hoor je niemand over.

Roeieber | 26-09-17 | 16:44

Huh? Facebookcomments zijn normaal gesproken heel feitelijk en goed beargumenteerd. Dit verwacht je toch niet?

jawor36 | 26-09-17 | 15:58

Mag voor ze hopen dat de Mossad die tweetjes niet al te serieus neemt.

ikdenkwat | 26-09-17 | 15:55 | 1

Die comments worden door de russen geplaatst denk ik.

TheseDays00 | 26-09-17 | 16:07

Niet alleen linkse Nederlanders zijn gehersenspoelde zombies. Ook veel lieden die zichzelf "rechts" noemen weten niet beter dan dat hun rabiate afkeer tegen Israël en de Verenigde Staten voorkomt uit hun, op eigen waarnemingen gestoelde, mening.
Dat die sentimenten voortkomen uit de eindeloze en oeverloze herhalingen vanuit "onze" media en "ons" lerarenbestand komt nog niet een seconde op in de bewerkte denkramen.

Jan Passant mk2 | 26-09-17 | 15:50

Wir haben es nicht gewußt!
Je ziet het weer gebeuren.

Tuborg øl | 26-09-17 | 15:50

Jodenhaat is prima zolang degene die het zegt een moslim of socialist is.

WimCock | 26-09-17 | 15:50

De onderste reactie, dat is zoals het hoort. De rest neem ik niet serieus.

Croxifoxio | 26-09-17 | 15:49 | 2

Daarin wordt de schuld bij het "israelische systeem" gelegd.. lijkt me niet echt netjes of correct.

WimCock | 26-09-17 | 15:54

Als je het zo bekijkt heb je een punt. Mij gaat het om: 'iedere dode is er één teveel'.
Uiteindelijk zijn alle dode in oorlog het gevolg van een 'systeem'. Denk aan de Amerikanen die in Irak zijn omgekomen: voor wat? Alle doden in Syrië: voor wat? Etc etc
Maar ik begrijp uw punt.

Croxifoxio | 26-09-17 | 15:57

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl