achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Feynman en/of Feiten – De Kiezer spreekt

De kiezer is de keizer van de democratie, die heeft altijd gelijk

El País kopte dat 70% van de Europeanen vindt dat er te veel migratie is. Migratie is het belangrijkste thema. Als de EU een functionele democratie is, dan gaan we donderdag in de Europese verkiezingen een aardverschuiving zien. Dat volgt uit de peilingen en is op nationaal niveau al gebeurd. Het is verwonderlijk hoe geregisseerd het nieuws is in de laatste week van deze verkiezingscampagne.

De actiegroep “Verhelderen in plaats van verduisteren” probeerde gisteren in Mannheim met een paar marktkraampjes hun mening te uiten. Hun slogan had gegrepen kunnen zijn uit de koninklijke bijdrage dodenherdenking 2020 of een oude politieke belofte dat we zaken moeten benoemen, omdat benoemen de eerste stap is om over problemen te praten en oplossingen te zoeken.

Deze actiegroep wordt geparkeerd als extreemrechts, je mag niet praten over maatschappelijke problemen. Je wordt zelfs voor het vermelden van politiek gevoelige criminaliteitscijfers veroordeeld. Hebben we eigenlijk wel eerlijke verkiezingen als we op de belangrijkste thema's vanuit politieke correctheid de feiten en meningen niet meer mogen delen? Deze verkiezingscampagne is incompleet.

Er komt vervolgens een man met een keukenmes een punt maken. Hij steekt zes mensen in onder andere gezicht en bovenbeen, en de politieagent in de nek. NSFA. De messentrekker wordt neergeschoten door een agent, van de vele agenten trekt er maar eentje tijdig het vuurwapen. Het eerste slachtoffer, die de messentrekker nog probeerde te stoppen, kreeg handboeien cadeau.

Het signalement van deze haatbaard komt niet in het nieuws. NSFA. Wel nemen sommige media alle moeite de suggestie te wekken dat deze standhouders met hun standpunten eigenlijk deze steekpartij hebben uitgelokt. Hier sterft de vrijheid van meningsuiting. Dat de messentrekker met zijn steekpartij de standpunten van de standhouders met het punt van zijn mes volledig bewijst, ontgaat hem helaas.

Natuurlijk kan je elke aanslag afdoen als een incident. Net zoals je elk ander crimineel delict kan afdoen als incident. Het is een vorm van populaire struisvogelpolitiek waarmee politici zich proberen te profileren met onhaalbare idealen zonder oplossingen te bieden voor structurele problemen. De kiezers slikken dat niet meer, en zullen de falende Europese bureaucraten donderdag afserveren.

Dezelfde bestuurlijke incompetentie zien we in het milieu en klimaatbeleid. Vervuilende productie binnen de EU verbieden, zonder dezelfde milieuregels op te leggen aan de import van die producten, verschuift de productie alleen maar vanuit de EU naar Azië en Afrika. Door een chronisch gebrek aan regels en toezicht buiten de EU, verveelvoudigd dan milieuschade. Dit is duur en dom.

Deze planeet heeft maar 1 gezamenlijke atmosfeer. omdat de EU haar groene agenda niet koppelde aan een import blokkade voor vervuilend geproduceerde producten, is het geen milieubeleid maar een snelle manier om onze economie te slopen, terwijl we de planeet nog sneller laten opbranden. De energietransitie eist een sterke economie, zware industrie en technisch opgeleid personeel.

De zandbak importeert stront. Niet uit Europa, want dat mag niet omdat wij mest louter als afvalproduct schetsen. Politici denken nog steeds in termen van mestoverschot. Ze beseffen niet dat kunstmest een product is van fossiele brandstoffen, dat houdt een keer op. Ze beseffen niet dat kunstmest de bevolking op deze planeet van 1 naar 8 miljard heeft laten stijgen. Zonder mest volgt honger.

De Amerikaanse presidentsverkiezing gaat nu tussen wandelend lijk, een veroordeelde crimineel en een man met een worm in zijn hoofd die wordt uitgekotst door zijn eigen familie. Wat er uit die soap gaat komen weet ik oprecht niet, maar we hebben niet meer de luxe om blind te vertrouwen op het Amerikaanse deel van de NAVO. Ik hoop dat de Europese politiek deze deconfiture niet zal volgen.

Europa zal zichzelf zelfstandig moeten kunnen voeden en verdedigen. Rekening moeten houden de instabiliteit rond Rusland, China en de zandbak. Oorlog op twee of drie fronten is niet uitgesloten. Het Europese deel van de NAVO kan geen langdurige, intensieve oorlog voeren, de munitievoorraad, manschappen of logistiek zijn er niet, en we kopen een onderzeeboot die niet kan schieten.

De plannen van onze nieuwe coalitie zijn kansloos zonder nieuw Europees Parlement.

Uw keuze, uw stem.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Trump schuldig in een schuldig landschap, wordt alsnog volgende president

Four more years, daarna acht jaar Ivanka en daarna een verlichte monarchie onder Barron

@Spartacus | 31-05-24 | 16:00 | 389 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.