achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Afhandeling toeslagenaffaire mogelijk 5 MILJARD duurder

Thanks Rutte

Alsof het allemaal nog niet erg genoeg was. Volgens een geheime notities van het ministerie van Financiën gaat het compenseren van de toeslagenouders mogelijk 5 MILJARD EURO duurder uitvallen dan aanvankelijk verwacht. Zo schrijft de NOS. Het totale kostenplaatje van deze schandvlek komt dan op 14 miljard euro.

"Dat is vooral het gevolg van een nieuwe methode om slachtoffers te compenseren, die wordt uitgevoerd door een stichting van prinses Laurentien, blijkt uit de notitie. Ambtenaren vragen zich af of de grote bedragen die daarmee gepaard gaan nog wel uitlegbaar zijn. Gemiddeld krijgen gedupeerden via de nieuwe methode 128.000 euro schadevergoeding."

Die Laurentien-methode, onder de Stichting Gelijkwaardig Herstel, is een alternatief op de moeizame herstelregeling van de Belastingdienst. "Ouders kunnen bij de stichting hun verhaal één keer doen en op basis van elementen uit het verhaal wordt een compensatie berekend. Is er bijvoorbeeld sprake van een scheiding in de tijd dat de stress door de toeslagenaffaire opliep, dan staat daar een standaardbedrag voor."

Laat duidelijk zijn: welke Oranje-muts de totaal vernederde en vernietigde groep ouders en kinderen ook onder haar hoede neemt, deze chaos (die nu dus ook een strop wordt voor de schatkist) is de schuld van één man en één man alleen.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.