achtergrond

Geenstijl

Nederland cosplayt de cosplayers: Studenten @UvA_Amsterdam zetten tenten op, "Verbreek alle banden met Israël"

Op welke etage van het geschiedenis > tragedie > farce-flatgebouw wonen we inmiddels?

"Kampuscommandant"

Ja wat dacht je dan van dit land dat al sinds '68 aan het ideeëninfuus van Amerikaanse """universiteiten""" ligt? Alsof Amsterdamse universiteiten ook maar tot iets in staat zijn dat geen 1:1 kopie is van Amerikaans discours. En het ergste van allemaal: het is niet eens werkelijk discours. 

Het zijn overwegend dikke vrouwen en broze twinks die in die verachtelijke _hyvemind_-spreekkoren verdwalen in hun overtuiging dat de Palestijnse kwestie een progressieve "inheemse bevrijdingsbeweging" is, joden daar niet thuishoren, maar dat ze er wel Jezus vermoord hebben 600 jaar voordat de islam bestond, maar ook terug naar Polen moeten omdat ze daar oorspronkelijk vandaan komen. Vlecht daar nog een keer "Queer Liberation = Palestinian Liberation" doorheen gemarineerd in het prijzen van Noord-Korea, en dan is je reis door deze intersectionele spiegelhal uit de hel pas net begonnen.

Enfin, dat vanaf vandaag dus ook in 'Nederland'. Meer beeld na de breek en hier en vooral hier.

UPDATE 15u39: Folia meldt dat de demonstranten van het UvA-bestuur niet mogen overnachten. "Wanneer dat wel dreigt te gebeuren, wordt de politie gewaarschuwd en wordt er aangifte gedaan. Vooralsnog worden de tenten en demonstranten gedoogd".
Update 15u54: De beweging heeft een eigen Instagrampagina: Amsterdam Student Encampment en ze hebben hele verlanglijst voor barricademateriaal.
UPDATE 20u38: Oh jee. 'Groepje gemaskerde gasten' valt demonstranten aan, "gooien met vuurwerk en vechten"
UPDATE VAN DE UPDATE: Rust weergekeerd
VERDER LEZEN: Daarrr

dodge this

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.