achtergrond

Geenstijl

Beveiliging UvA: "Groep van 30 in zwart geklede, gemaskerde mannen maakte jacht op UvA-bestuur, waren zeker geen studenten"

Paleisintriges

Wie zijn dit?

Hamvragen: (1) Waren de jagers o.a. de boven- en onderstaande gemaskerde mannen, en (2) zijn dit aan de studenten gelieerde sympathiserende Antifa-types, of zijn het infiltrerende hooligans?

De Telegraaf schrijft over de jacht op het UvA-bestuur:

"Een groep van zo’n dertig anarchisten drong door tot de zesde verdieping, waar het college van bestuur van de Universiteit van Amsterdam (UvA) huist. Volgens meerdere ooggetuigen zijn personeelsleden op deze etage op de vlucht geslagen toen ze de zeer intimiderende groep op zich af zagen komen. „Het leek wel een knokploeg. Dit ging absoluut niet om studenten”, zegt een medewerker die anoniem wil blijven. Volgens Jaap Weijermans van de beveiligingsafdeling van UvA hadden de gemaskerde mannen een duidelijk doel voor ogen. „De actie was al gaande toen deze groep naar binnen holde en doorrende naar boven. Doelgericht. We hebben nog net op tijd de zesde etage kunnen ontruimen. Hier zit het bestuur van de UvA maar die was niet aanwezig gelukkig. Het klopt dat medewerkers in paniek zijn gevlucht.”"

De Telegraaf lijkt erg zeker te weten dat het "anarchisten" betreft, maar we houden hier nog even een slag om de arm. 

Een van de slagwapens waarmee een man onderstaand bijvoorbeeld een tv-scherm kapot slaat, lijkt in een eerste oogopslag namelijk wel erg op de slagwapens die hooligans bij zich hadden toen zij afgelopen week een groep demonstranten belaagden.

Aan de andere kant klinkt het ergens ook weer te verfijnd voor hooligans om als false flag gericht op het UvA-bestuur te gaan jagen. En zijn die slagwapens misschien toch gewoon plaatselijke tafel- of stoelpoten?

Of, derde optie: de mannen met die opmerkelijke slagwapens zijn inderdaad hooligans, maar de groep in het zwart geklede, gemaskerde mannen die specifiek de jacht openende op het UvA-bestuur waren weer andere mannen, namelijk wel Antifa-types.

Hoe dan ook, geen veilige leeromgeving! De gehele bovenstaande PowNed-aflevering ziet u hier terug.

Instant Update: Een vermeend screenshot uit een groepsapp lijkt te bevestigen dat de vandalen die schade aanrichtten wel bij de demonstranten horen: "Yes theyre with us." "They are doing a great job and we are so proud of them. They are risking everything for this."
Update: Man opgepakt voor vernielingen

Wie zijn dit?

Die vreemde slagwapens

Vermeend screenshot bevestigt dat vandalen uit demonstrantenhoek komen

Haha

Uiteindelijk heet en is elke demonstrant Zep

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Daar is dan eindelijk: de @UvA_Amsterdam Inclusiekalender

Zin om standrechtelijk gefusilleerd te worden omdat je ze niet allemaal kunt noemen

@Spartacus | 23-04-24 | 14:00 | 317 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.