achtergrond

Geenstijl

Waarom is er: opnieuw een driehoek toegevoegd aan de Pridevlag?

Deze hersenbloeding valt niet meer te duiden

Bovenstaande foto werd afgelopen weekend getwitterd door het account van de 'burgemeester' van 'Londen' Sadiq Khan. En we kenden een hoop Pride-vlaggen door een hoop segmenten van de samenleving gehesen op een hoop plekken hoor. Maar de bovenstaande dus nog niet, en het is dus niet de 2SLGBTQI+-vlag, want dat is de onderstaande.

Wat blijkt? In tegenstelling tot de rest van Londen hijst het Kanaat burgemeestersambt te City Hall dus vanaf 2018 al die specifieke bovenstaande vlag, "with additional colours representing bi&plus". Alsof 'bi' en 'plus' (?) nog niet vertegenwoordigd waren in de vorige TIA.

En dan rijzen er toch vragen. Waarom zijn 'zwart en bruin' nu tweemaal vertegenwoordigd? Waarom worden deze driehoeken nu tegenover elkaar geplaatst alsof ze in conflict zijn? En waarom en aan wie is de paarsgele intersekse-cirkel geslachtofferd?

Enfin het valt niet mee, een vlag voor alles behalve blanke heteroseksualiteit.

De vorige was tenminste normaal!

premium.geenstijl.nl

Benno de Jongh
Benno de Jongh
@benno_jongh

Is @geenstijl nou het enige nieuwsmedium dat met enige urgentie, verontwaardiging of hoe je ook wil noemen over de Hate Crime Act in Schotland bericht? De NOS zwijgt er over, terwijl RTL doodleuk kopt dat ‘J.K. Rowling opnieuw transfobe uitspraken doet’. youtube.com/watch?v=qNtjmD…

64
Reply

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Soep van de Week - Op autistensafari in Londen

Rob Muntz had mij en twee andere goede vrienden uitgenodigd voor het Paasweekeinde in Londen. En wat er toen gebeurde…

@Arthur van Amerongen | 03-04-24 | 21:00 | 69 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.