achtergrond

Geenstijl

'Utrechtse rabbijn op hoofd geslagen omdat hij als jood aangekleed was'

Lekker dan

De Utrechtse rabbijn is aangevallen en geslagen in een winkelcentrum. Zsm camerabeelden bekijken en daders vandaag nog aanhouden. Antisemitisme als strafverzwarende omstandigheid. Desnoods terroristisch oogmerk. Dit moet stoppen.

Federatief Joods NL
Federatief Joods NL
@federatiefjoods

De Rabbijn werd door een man aangesproken op winkelcentrum Overvecht met de vraag waarom hij ‘als jood aangekleed’ is. Toen de Rabbijn zich omdraaide werd hij op het hoofd geslagen. De rabbijn wilde een foto van de man maken, maar dat werd hem door de @ActionNederland verboden.

1.2K
Reply

Het mag schuren. Volgens 'Federatief Joods Nederland' is de Utrechtse rabbijn op zijn hoofd geslagen omdat hij 'als joods aangekleed' is. Blijkbaar bestaat er in Nederland niet zoiets als het recht om ongestoord naar de Action te kunnen. Gefeliciteerd allemaal.
UPDATE: Meer details bij de T.: "Volgens Heintz kwam de dader even later achter hem aan de Action binnen en deelde hij een duw uit. Publiek kwam tussenbeide en voorkwam dat het slachtoffer meer klappen kreeg. Toen hij probeerde met zijn telefoon een foto te maken van zijn belager, verbood de manager hem dat. ,,De manager zei: ’Je gaat nu weg en je komt niet terug’. Dus iemand doet een antisemitische aanval en ik word vervolgens geweerd.’’"

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.