achtergrond

Geenstijl

Statushouders vinden aangeboden woningen Castricum maar niks: 'Slapen nog liever buiten dan terug te moeten verhuizen naar Castricum'

GA. DAN

Hier krijgen we dus echt spontaan schurft van. Statushouders uit Jemen en Syrië WEIGEREN door Castricum aangeboden woningen. Ze vinden de woningen maar niks, willen betere woningen KRIJGEN en willen niet in Castricum, maar in Alkmaar zitten. En dan die tekstjes op die borden: "Wij willen een echte woning." Willen, krijgen, hebben, geven. Nou tijger, houd je hand maar op hoor, dan leggen we er een woning in.

En dan lezen we: "Ahmed en zijn buren slapen nog liever buiten dan dat ze terug moeten verhuizen naar Castricum." We denken dat het voor Ahmed en zijn buren inderdaad maar beter is dat ze lekker buiten gaan slapen. En als het ze niet zint, kunnen ze ook gewoon weer lekker terug naar Jemen, kijken hoe het daar gesteld is met de huizenmarkt. 'Als' Ahmed en zijn buren straks mogen blijven, en ze zelf centjes gaan verdienen, kunnen ze zélf een appartementje gaan huren in hun geliefde Alkmaar, net zoals iedereen, in plaats van dat ze met dat opgehouden handje en die pregekliederde bordjes naar de media rennen omdat ze niet genoeg KRIJGEN.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.