achtergrond

Geenstijl

Bertlusconi Huisjes legt werk WNL neer

Cancel uurtje

Het ene breaking neus uit Hilversum is nog niet geweest of daar dient het volgende zich al aan. Ook WNL-omroepbaas Bert Huisjes heeft geen zin in de verplichte e-learning module Respectvol Samenwerken en legt tijdelijk zijn werk als hoofdredacteur/directeur/schreeuwlelijk bij WNL neer. "Naar aanleiding van de recente gebeurtenissen zal ik tijdelijk opzij stappen als hoofdredacteur-bestuurder van WNL, om ruimte te maken voor een onafhankelijk onderzoek naar feiten en omstandigheden rond verwijten die WNL en mijn functioneren betreffen", aldus Huisjes in een interne mail die ook bij het AD terecht is gekomen. Dit, terwijl de onafhankelijke Raad van Toezicht van WNL, bestaande uit Loek Hermans, Fons van Westerloo en Michele Paffen-Zeeni (onderzoeken of dit Bert Huisjes zelf met een pruik is, red.) nog had verklaard dat Bert Huisjes de allerbeste hoofdredacteur van de wereld is, de beste hoofdredacteur van Hilversum, van Amsterdam en van Rotterdam. Daar waren heel veel mensen bij WNL het niet mee eens en nu komt er dus een "onafhankelijk" onderzoek. Vanavond in Op1 hopelijk eerst vijf minuten stilte uit solidariteit, en daarna een volstrekt ongepaste verklaring van Sven Kockelmann. Zin in.

LOL, Bert Huisjes twittert het bericht van de T., de krant die de affaire dagenlang negeerde

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Verklaring Raad van Toezicht WNL:

"In deze voor ieder die voor WNL heeft gewerkt of werkt emotionele week, heeft de Raad van Toezicht in overleg met Bert Huisjes het besluit genomen dat Huisjes een stap opzij doet en zijn taken als hoofdredacteur-bestuurder van WNL tijdelijk neer gaat leggen, om tijd en ruimte te nemen voor verandering, reflectie en coaching.

De Raad van Toezicht heeft het besluit genomen tot het voeren van een onafhankelijk extern onderzoek waarbij de meldingen, feiten en omstandigheden serieus en zorgvuldig worden onderzocht.

De Raad van Toezicht komt verder op korte termijn met een plan van aanpak voor de opvang van taken die Bert Huisjes gedurende die periode niet zal vervullen.

Voor de toekomst van WNL wordt gekeken naar checks en balances binnen de organisatie."

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.