Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De zeven hoofdzonden van Frenske Timmermans, zoals gepresenteerd in de Caballero Fabriek

door Arthur van Amerongen

Ik was een van de weinige volidioten die afgelopen dinsdag een uur naar de lancering van Frenske’s verkiezingscampagne in de Caballero Fabriek in Den Haag heeft gekeken. Dit doe ik allemaal voor jullie, jongelui. Beloofd is beloofd! Net als heel weldenkend en fatsoenlijk Nederland had ik mij voorafgaand aan deze happening vreselijk druk gemaakt over de hebzucht van onze premierskandidaat, één van de zeven hoofdzonden. Nummer 2 van de zeven is  Avaritia. Avaritia is Latijn voor hebzucht en gierigheid. Ik denk dat Frenske het verhaal over zijn wachtgeld kan spinnen en downplayen tot hij een ons weegt (pun not intended), maar het is natuurlijk een verschrikkelijke start van zijn campagne. Onze Limburgse socialist staat nu bekend als een graaier. 

Over Frenske’s zeven hoofdzonden schreef ik gisteren in mijn vrijdagpreek voor HP/De Tijd, maar aangezien niemand van de reaguurders mij daar volgt, zal ik het nog even uitleggen. De lijst van zeven hoofdzonden werd in de 6de eeuw opgesteld door paus Gregorius en is letterlijk en figuurlijk op het lijf van Franciscus Cornelis Gerardus Maria Timmermans geschreven. 

Social

Laten we ze even doornemen: 

De eerste hoofdzonde van Frenske is Superbia: hoogmoed - hovaardigheid - ijdelheid - trots. 

Superbia wordt beschouwd als de ergste van de zeven zonden en eveneens de eerste: alle andere zonden komen uit superbia voort. Met superbia wordt ‘het verlangen om belangrijker of aantrekkelijker te zijn’ bedoeld, of een liefde voor zichzelf. Het bekendste verhaal over ijdelheid is het verhaal van Lucifer. De ijdelheid veroorzaakte zijn vertrek uit de hemel en zijn transformatie in Satan. Ook narcisme vloeit uit deze zonde voort.

Dan volgt Invidia: nijd, jaloezie, afgunst. Frenske ten voeten uit. Kijk maar naar zijn wraakactie tegen Job Cohen. Timmermans is de eeuwige tweede, die likt naar boven en schopt naar onder. Boris van der Ham zei het al

Luxuria staat voor onkuisheid, lust en wellust. Beschouwd als een ongewenst derivaat voortkomend uit de voortplantingsdrift.

Mmmm, daar kan ik even niks mee. Ik krijg geen beeld. 

Gula is echt op het lijf geschreven van onze Limburgse vriend. Gula betekent onmatigheid, gulzigheid en vraatzucht. 

Ira is Latijn voor woede, toorn, wraak en gramschap. Frans de driftkikker die ontploft als hij wordt tegengesproken. Zie Jeroen Pauw en het mondkapje. 

Acedia staat voor gemakzucht, traagheid, luiheid en vadsigheid. Zie zijn werkweigering van een half jaar omdat hij niet kreeg wat hij wilde van de PvdA. 

3 minuut 53. Een huppelkut met een afgrijselijke stem en een bizarre outfit - Willy Dobbe maar dan niet geil - is de moderator van de show. Ze knalt haar eerste oneliner er uit: Jesse breekt hier zowaar het podium af. 

Het publiek is zo mogelijk nog erger dan de moderatrice: klimaatactivisten met puisten, millennials, twee verloren gestaalde kaders van de PvdA en welgeteld één neger. Dit is andere koek dan de meet-ups van Jesse Klaver. Een zaal vol bakvissen en een dweilploeg die onafgebroken moest moppen onder hun stoeltjes. 

4 minuut 38. The Boss komt binnen. Harde nonddescripte ouwelullenrock, de zaal reageert enthousiast. Frenske draagt een nieuw jasje, met spikkeltjes. Sterrenstof! Hij heeft het dichtgeknoopt, en als dat ene knoopje losschiet, bestaat het gevaar dat een millennial zijn/haar/hun oog kwijtraakt. Verder de eeuwige slobberbroek, waarin ik een kamelenteen ontwaar (het zal toch niet!) en de afgetrapte bordeelsluipers zonder veters. Dikke mensen haten veters en wc-papier.  

“Jongens, dank je wel, maar als jullie nog even zo doorgaan, dan krijgt dat enorme ego van mij een stratosferische omvang. Dat moeten we vooral niet doen.”

Die oneliner kan onmogelijk van Frenske zelf zijn - want zelfspot - en is dus bedacht door zijn spindoctoren. 

Frenske ziet er wat verloren uit, in dat Wim T. Schippers-achtige decor. Waldolala. Daar komen de eerste clichés: vertrouwen terugkrijgen, in de politiek, in elkaar, in onszelf, de boel weer op de rails krijgen. In staat zijn om grote dingen te doen. 

6 minuut 33. Terugkijken op de menselijke geschiedenis, opnieuw een industriële revolutie. En dan de quote die werd opgepikt door veel media: “door ons eigen handelen brengen we onze soort in gevaar.”

Op welke soort doelt Frenske? De Homo Sapiens Burocratis Bruxellis? Speak for yourself, bro

7 minuut 12: “Herverdeling op basis van solidariteit waarin iedereen kan geloven.” 

Beetje ongeloofwaardig na de rellette rond je wachtgeld, Frenske. 

“Waar niemand door het ijs hoef te zakken”

Ik zeg niks. 

Frenske gooit het ineens over een andere boeg: de non-binaire genderkul. “Het maakt niet uit welk geslacht de ouders hebben. Dat moeten we verdedigen want dat wordt weer aangevallen.“

Ok, dan: in één zin een Godwin maken en verwijzen naar Viktor Orbán en de Polen. 

8 minuut 37: “Nederland moet zijn swag weer terugkrijgen. Eerder zei ik tegen jongeren: Nederland moet zijn mojo weer terugkrijgen. Maar mojo is kennelijk meer iets van mijn generatie.”

Frenske heeft nog nooit in zijn hele leven de term mojo gebruikt. Dat weet ik zeker. 

9 minuut: Frenske schept op over het homohuwelijk en het recht op euthanasie, allemaal door de PvdA, maar vooral door Frenske tot stand gekomen. “ Zo’n Nederland wil ik weer zien”.  

Hij zegt nog net niet: gidsland. 

9 minuut 32:  Hij switcht in één zin van identiteit naar klimaatrechtvaardigheid. De spanning stijgt in het zaaltje. 

10 minuut. Slap maar iets te lang applaus. Frenske roept nu, met een snik in de stem: "Jongens, dit is niet goed voor mij, dit weten jullie toch….” 

Frenske heeft dus een borrel op. 

Willy Dobbe kondigt de vragen aan uit het publiek. Ze leest ze voor vanaf een papiertje

Vraag 1: waarom wil je lijsttrekker worden, waarom nu? 

Frenske: “Al heel veel jaren hoopte ik op een verenigd links, ik heb me daar altijd voor ingezet.” 

Dat is dus een pertinente leugen, denk maar aan de dolksteek in rug van Job Cohen, die naar Frenske’s smaak te veel naar de SP heulde. 

14.26. “Macht is geen vies woord maar een instrument

16.00 “Laat deze campagne nou eens een nette campagne zijn. Zonder polariseren”. 

Die onthouden we, Frenske. 

17.00 Willy Dobbe:  “Zijn er vragen uit de zaal?” Zeker twee minuten gebeurt er niets. Doodse stilte. Spindoctor denkt aan Kaag en de fakkels krabbelt snel een vraag op een papiertje en geeft dat aan een puistenkop.

Puistenkop Gijs: “Frans, je hebt zelf een gezin, hoe heb jij deze keuze voor het lijsttrekkerschap gemaakt, in een tijd van vieze politiek.” 

Frans: “Omdat we het betere ik in onszelf moeten ontdekken. Samen moeten we afspreken: laat dat gezin nou met rust. Ik heb een bijna grenzeloos vertrouwen in de Nederlandse samenleving.”

18.23. Schuld van sociale media. Frenske geeft geen concreet antwoord op de vraag van de puistenkop. 

19.00 Welke dossiers moeten de prioriteit krijgen? Frenske uit kritiek op Rutte: veel te veel geld uitgegeven. Verder: Dossier Structuur overheid, dossier Vertrouwen in Overheid, dossier Volkshuisvesting, Dossier Gratis Kinderopvang, dossier Ouderenzorg. Grote hervormingen! 

21.24  “Als we die klimaatuitdaging echt aangaan, moeten we zorgen dat er niemand door het ijs zakt. Daarom: klimaatrechtvaardigheid!” 

Applaus. 

Derde keer gebruik metafoor “ door het ijs zakken”. 

23.30 Frenske gebruikt voor de vierde keer “niemand door het ijs laten zakken”. 

24  Energietransitie moet versneld worden. 

25. ” Laat je geen apocalyptische verhalen over het klimaat aanpraten”

Look who’s talking. Frenske, 19 minuten eerder:   “Onze soort is in gevaar…!

26. Willy Dobbe: “Frans, wil jij niet iemand aanwijzen in de zaal, iemand die een vraag wil stellen?” Frenske, the player: “Waar ik voor wil zorgen is dat er niet alleen maar mannen aan het woord komen…”

Merel uit Limburg: “U heeft een paar keer gezegd dat u mensen niet door het ijs wil laten zakken. Gaat u dan zelf het ijs op om ze te redden? (grapje). 

Merel: “ helpt u mensen buiten Nederland die door klimaatverandering door het ijs zakken?” (subsahara?)

27.19. Frenske zegt opnieuw: : "Mensen niet door het ijs laten zakken, mensen in die landen helpen zich aan te passen aan de klimaatverandering.”

28.33 “We komen veel mensen te kort hier, in bepaalde industrieën. Die landen (waar de asielzoekers vandaan komen) moeten we helpen, bijvoorbeeld met zonnepanelen. Maar Rusland en China stoken in die landen. Meer geld voor ontwikkelingssamenwerking!” 

34.28  Ik ben dol op U2.

OK, boomer

34. 15  “We zijn in 2014 in het hart getroffen. 298 mensen lieten het leven omdat de Russen een passagiersvliegtuig uit de lucht schoten. Vanaf dat moment is Nederland zijn naïviteit over de intenties van Poetin kwijtgeraakt. Ik gold altijd als een van de hardliners op dit punt want ik heb hem nooit vertrouwd.”

Frenske liegt dat ie scheel ziet. Bas Paternotte wees mij op een stuk van notabene Tom-Jan Meeus in het NRC en dat is vernietigend over Frenske en zijn beleid t.a.v. Poetin. 

Meus: De afwachtende internationale respons op de invasie van de Krim brengt ongemakkelijke feiten in beeld. Frankrijk heeft eerder twee marineschepen, type Mistral, aan het Russische defensieministerie verkocht, en zegt dat ze gewoon aan Moskou worden geleverd. Nieuwsuur legt het Timmermans 10 maart 2014 voor. „Ik vind dat dit vooralsnog kan”, zegt hij. „Zolang er geen sancties zijn, gaat ook de handel tussen Nederland en Rusland gewoon door.” En Nederland wil dit zo houden. Op 4 maart 2014 is er goed nieuws: na jaren kwakkelen herstelt de economie zich. Financiën vindt extra bezuinigingen onnodig. Opluchting in Den Haag, al lijkt het herstel broos. BZ-ambtenaren wijzen erop in hun interne adviezen. 19 maart: „Economische sancties kunnen de prille economische groei (0,75% dit jaar) negatief beïnvloeden.” 20 maart: „De EU dient in dialoog [met Rusland] te blijven om energiesamenwerking te behouden.”

Vanaf 35. Rusland, de totale obsessie van Frenske. Er zijn in Moskou dingen gebeurt die niemand nog weet. Hij moet daar vernederd zijn. In de Caballero Fabriek gaat hij los op Poetin, omvolkingstheorieën, het sponsoren van extreem-rechtse bewegingen in Europese samenlevingen te verzwakken. 

Het zal allemaal wel Frenske, maar de zaal viel in slaap. Opa vertelt. Frenske krijgt een hele nare verbeten gelaatsuitdrukking. Blabla over Oekraïne, solidariteit. Poetin mag deze oorlog niet winnen. 

39.15  Willy Dobbe:  “Wat betekent Verenigd Links voor jou?” Frenske: "Het idee heb ik gejat van Jesse”. Frenske lacht om eigen grapje. Nodigt andere linkse partijen uit. Proefballonnetje ontploft, want de SP en de Partij voor de Dieren voelen er niets voor om samen met GroenLinks en PvdA op te trekken als één blok in de verkiezingen.

40.03. Geeft "kudos" aan PvdD. “Ik vind Esther Ouwehand geweldig. Met humor”. 

Dan kusjes voor Omtzigt, en hij wijst in één snik meteen de PVV en FvD af. 

Nou, dat is wel de kus des doods: Frenske die iemand beticht van humor. Hij verklaart de liefde aan de SP. Kennelijk de dolksteek in de rug van Job Cohen vergeten. 

43.20 Spindoctoren hebben een leuke vraag bedacht voor Willy Dobbe: “Frans, waar komt jouw liefde voor de sport toch vandaan..?”. En dan volgt die hele aftandse reutel met een baard. Wielrennen, Heerlen, Roda JC, zijn opa, de mijnen. 

Zaal valt in slaap 

44.11 “Iedereen op de tribune bij Roda stak  een grote bolknak op”. 

Willy Dobbe: “Wat is dat, een bolknak…?!” 

En dan weet ik het zeker: Frenske heeft zitten borrelen want hij brult (44.18): “Ik word oud, mensen, da’s wel heel duidelijk!” 

45:29  Willy Dobbe: “Hoe lang ben je al lid van de PvdA?” Frenske moet heel diep nadenken. In zijn cv staat heel duidelijk dat hij van 1985 lid was van D66, en sinds 1990 van de PvdA.

Daarna zegt hij dat hij moeite met de PvdA had vanwege de kruisraketten en de “wijze waarop mijn grote leermeester  Max van der Stoel werd verketterd in dat debat.”

Krokodillenvocht in zijn oogjes. 

47.00 Frenske wankelt en zegt: “Dalijk donder ik nog van het podium af.” 

Iemand in het publiek:  “Dan vang ik je wel op!”

Frenske: “Weet waar je aan begint!” 

Tweede  grapje van de avond, opnieuw over zijn gewicht. Goed gewerkt, spindoctoren! Frenske de underdog met zelfspot. 

47.45. Willy Dobbe: ”Zijn er dingen die de mensen hier over jou moeten weten?”

Tromgeroffel…

Frenske: “Ik ben een hele grote fan van Bruce Springsteen!  Ik heb 25 concerten van hem mogen bezoeken. Hij is voor mij een hele grote inspiratiebron.” 

Ik vind dit trouwens een van mijn beste grappen over muziekkenner Frans Timmermans:

Social

49.20. Willy Dobbe vraagt aan het zaaltje of er nog iemand een laatste vraag heeft. Frenske: “Misschien heeft iemand een vraag over mijn baard?” 

Bedankt, spindoctoren! Volgende keer naast grapjes over morbide obesitas en de baard misschien ook iets over de zeven hoofdzonden van Frenske. Dan gaan we echt lachen. 

49.38. Enge hipster vraagt of Frenske zelf aan sport doet.

Frenske: “Het is me niet aan te zien, maar ik heb in het verleden veel op een fiets gezeten. Ik wilde graag een goeie voetballer worden.” 

Aan het einde van de happening zegt Frenske dat hij niet kan wachten tot hij bij mensen in het land aan de keukentafel zit, tijdens de campagne. 

Vrienden, ik heb veel tijd verknoeid in mijn leven, maar dit uurtje Timmermans was wel de grootste verspilling. Wat een slap geouwehoer, in een waardeloze ambiance, zonder enige chemie met het schaapachtige publiek. Een kinderbegrafenis in Volendam is gezelliger. 

Ik kijk uit naar de eerste debatten met Frenske, naar politici die hem voor het eerst in hele lange tijd het vuur aan de schenen leggen. 

Van zijn buttplug Thijs Broer van Vrij Nederland heeft hij ieder geval niets te vrezen. 

Social

Reaguursels

Inloggen

Hij verzint gewoon zijn eigen dossiers, terwijl hij er niet één noemt die al jaren onder het tapijt ligt! We hadden al een hele kudde olifanten in de kamer, nu komt Timmerfant even zorgen dat ze zich koest houden... Wat hoop ik toch dat dit hetzelfde effect heeft op de D66'ers en de Groenlinksers: Allemaal een proteststem uitbrengen op BBB of zo.

Dooiemus | 27-08-23 | 08:43

Ingestuurde zinnen om hem toch het gewone mens imago te geven. Ingestudeerde zelfspot om anderen de wind uit de zeilen te nemen.

Zit je hem echt dwars dan komt de ware Frans naar boven.

Wattman | 27-08-23 | 08:29

CabFab den Haag ..... allemaal linkse design piepeltjes. Goede keuze van team Frans.

SoepKip | 27-08-23 | 08:22

Frenske wirdt de eerste gouverneur van de EU in Nederland. Dat is zijn doel. Een stem voor Omtzigt brengt dat dichterbij want Pieter wil niet groot worden en ook geen premier. Doordat Pieter niet koos om op de BBB-lijst te gaan staan worden er stemmen verdeeld tussen BBB en NSC: beide middelgroot en dus niet de leiding in een kabinetsformatie: dat wordt Timmerfrans.
En die kiest EU-vriendelijke coalitiepartners waaronder de VVD.
Doordat Omtzigt zijn ego belangrijker vond dan resultaat gaat hij Timmermans in het zadel helpen. Kiezers hebben dit soort van gevolgen meestal niet door want Pieter is zo integer.
Het messiascomplex van Omtzigt gaat er nu juist voor zorgen dat de immigratie, klimaathysterie, schulddeling met EU-landen gewoon doorgaat.

Pieter bedankt.

Lopendbuffet | 27-08-23 | 08:11 | 1

Je zou Maurice de Hond bij de Nieuwe Wereld even moeten kijken. Die weet te vertellen dat er geen enkele kans is dat Timmerfrans premier wordt. En je kunt toch gewoon PVV stemmen?

grietmetgroenefiets | 27-08-23 | 08:17

Één puntje inhoudelijke kritiek dus, op Timmermans' houding tegenover de handel met Poetin. Een terecht punt. Verder alleen flauwe grappen over zijn karakter. Ja hij eet te veel, hij schept graag op, hij lijdt aan valse bescheidenheid, houdt van luxe, van aandacht, het is geen schoonheid van een karakter maar omdat dit eigenlijk alles is dat rechts heeft in te brengen tegen "Frenske" en omdat hij zo gehaat wordt weet ik zeker: Hij doet dus iets goed. Het zou best eens veel stemmers over de streep kunnen trekken juist daarom voor hem te kiezen. Ach, en tegenover het gestuntel bij rechts, de baantjescaroussel van JA21 met zijn weglopende leden, de wappie karavaan van Thierry, de grijze plaat van Wilders en de complotfantasten van BVNL is Frans Timmermans een oase van erudiete welbespraakte beschaving.

Beste_Landgenoten | 27-08-23 | 07:50 | 11

Och, hypocrisie? Moest wel lachen om het voorspelbare gekonkel over de plekjes bij een ondemocratisch bestuurde partij als JA21, waar de leuke baantjes opgeëist werden door Annabel, die daarmee niks begrepen lijkt te hebben van het eigen kritiek op de baantjescaroussel. Dat ze daarmee opportunistische overstappers van de FvD zoals Rob Rooken passeert is dan weer komisch. Frans Timmermans, ondanks al zijn karakterfouten, heeft in zijn pink meer bestuurlijke ervaring dan Annabel in geheel haar toch ook niet bescheiden anatomie.

Beste_Landgenoten | 27-08-23 | 08:45

Een geciviliseerde Trump met een talenknobbel (en zonder geld).

Joris Beltsin | 27-08-23 | 08:48
▼ 8 antwoorden verborgen

Ha Tuur, ik ben ook zo'n sadomasochist die dit soort dingen uitkijkt.

Ik ben het met je eens. Timmermans is de belichaming van het ergste dat links te bieden heeft. Een persoon die niet vanuit oprecht idealisme of principes linkse standpunten inneemt maar puur vaart op de makkelijkste wind uit machtswellust en voor eigenbelang. Kent geen enkele gene, zum kotsen.

Sommigen zouden het een populist noemen.

Joffri | 27-08-23 | 07:07 | 4

Misschien, in Nederland dan. Wereldwijd maakt Justin Trudeau misschien wel goede kans op de hoofdprijs.

Joffri | 27-08-23 | 08:05

@Beste_Landgenoten | 27-08-23 | 08:01: d66 is niet per sé super links, maar wel van alles mis mee en dat belichaamtKaag dan weer heel goed.
Misschien is het omdat ze allebei bij buitenlandse zaken hebben gewerkt, schijnt dat diplomaten helemaal geen leuke mensen zijn. Mijn ervaring is dat er een hoop opgeblazen ego's rondlopen.

Barre_de_k | 27-08-23 | 08:31
▼ 1 antwoord verborgen

Tmmermans krijgt geld van de mijnbouw bedrijven die gigantische winsten (gaan) maken om voldoende grondstoffen te hebben voor de Greendeal. Dat elders de wereld verziekt wordt interesseert deze meneer niets.

Zemko | 27-08-23 | 06:52

Dhr. Timmermans met zijn greendeal en linkerhand en activist Samson komen Nederland helpen.

Unsinkable-Sam | 27-08-23 | 04:50

Maar wat is nu de echte inhoudelijke kritiek in zeg 4 punten? Ik zie voornamelijk stemmingmakerij in een wolk van vaagheden. Als iemand niet geschikt is moet je dat toch in een paar punten kunnen opschrijven.
En wat is het alternatief? Wilders? Die wil geen verantwoordelijkheid. JA21: net geïmplodeerd. Andere rechtse splinters niet veel beter. Jullie hadden een goede wheeler dealer in Rutte, maar die is volledig kapotgeschreven door rechts, net als "heks" Kaag, dus om nu aan te komen kakken met Dilan Yeşilgöz, van dezelfde partij, is een een beetje ongeloofwaardig. De combi BBB en Omtzigt dan? Willen we de stiekeme kapitalisten van de agro industrie, die Nederland onder een deken van gif hebben gelegd? Of wordt het nu eens tijd voor een voorzichtige poging tot natuurherstel? Het lijkt mij het laatste. Omtzigt is goed als controleur van de macht, maar de zoveelste partij die te snel groot gegroeid is, in 3 maanden voor de verkiezingen optuigen? Een recept voor implosie. Bovendien, een nieuw CDA? Ja, we hebben een nieuw centrum nodig, maar laat dat eerst maar eens organisch groeien.
Aangezien de haat van rechts voor Timmermans het grootst is moet hij wat goed doen. Hij vertegenwoordigt de erfgenaam, de PvdA, van de partijen die hier de welvaartsstaat hebben opgebouwd en GL de al even stabiele partij die een nieuwe ecologisch verantwoorde richting voor de wereld wil. En hij heeft ervaring. En talen. Daar is de kern van een nieuwe richting. Waarmee zouden partijen als de SP en de PvdD liever samenwerken? Niemand toch? En de kleine linkse partijen kunnen moeilijk nu ineens op zichzelf de kern van een nieuwe regering vormen. In feite kunnen partijen als Omtzigt en BBB zich hier bij aansluiten en regeringsverantwoordelijkheid opdoen. Een kader trainen. Ook het christelijke centrum, SGP:Chris Stoffer, CDA: Henri Bontenbal, of CU kunnen makkelijk aanschuiven. Bontenbal is toch al groen. Of het seculiere centrum: D'66: Rob Jetten. Daar zou ik iets meer voorkeur aan geven. Eventueel kan Yeşilgöz, als de opvolger van Rutte, aanschuiven bij een coalitie waarvan het zwaartepunt nu eens wat meer naar links ligt, nadat het neoliberalisme wat te ver is doorgeschoten. Jongeren willen ook een wereld die toekomstbestendig is.
Dus ik ga op 22 november maar eens op Timmermans stemmen. Niet om zijn persoonlijkheid, maar vanwege de rechtse haat, het voortdurende kapotschrijven. Wat mij betreft zou Rob Jetten of Esther Ouwehand of Lilian Marijnissen een aantrekkelijker kandidaat zijn, maar je moet realistisch blijven: die kans is te klein.

cugel | 27-08-23 | 02:42 | 10

Voor wat betreft de haat en het kapotmaken van de persoon Timmermans door rechts (oa Telegraaf) heeft u gelijk. Maar om hem als vertegenwoordiger te zien van een socialistische partij (groen misschien wel) is natuurlijk een lachertje. PvdA zou meer geholpen zijn met een type als Spekman. En natuurlijk zal het framen op Timmermans door rechts leiden tot een bepaalde sympatie dat hem stemmen gaat opleveren.

johnyl | 27-08-23 | 07:18
-weggejorist-
BASinnic | 27-08-23 | 08:02
▼ 7 antwoorden verborgen

Ugh, gadverdamme.
Altijd in voor Timmerfrans bashen, maar opgehouden trots, Lucifer, narcisme.
Dat raakt precies de kern van alles dat mis is met Gristendom en waarom ik de kerk verlaten heb.
Narcisme komt vanuit de Griekse mythologie, verhaal van Narcissus.
Griekse mythologie had ook een anoloog voor Lucifer en die rol begrepen zij een stuk beter. Prometheus werd niet minder gestraft door de goden dan Lucifer, maar de Grieken begrepen de rol beter, vandaar dat hun grootste held Herakles namens de mensheid wel de dankbaarheid en genade toonde die de godheid ontbeerde.
Wij hebben die appel, het vuur nodig. Geen god dient ons dat te onthouden.

ZonderNaam | 27-08-23 | 01:57 | 1

Wel mooi dit, heb het boek Mythos over de Griekse mythologie. Veel verhalen over Goden komen uit nog veel oudere tijden. Wat opvalt uit verhalen toentertijd is dat de Goden zich nogal als mensen gedroegen..
Wat opvalt in de huidige tijd is dat sommige mensen zich als Goden gedragen... (beetje on topic blijven)

Unsinkable-Sam | 27-08-23 | 04:18

Naast de 7 hoofdzonden zijn er ook de 7 deugden. Maar daar kunnen we Timmerfranz helaas niet van beschuldigen. nl.m.wikipedia.org/wiki/Zeven

E.Colli | 27-08-23 | 01:55 | 1

Heeft iemand out nog iets van Sophie Hermans gehoord?

Jos Tiebent | 27-08-23 | 01:54 | 1

Ik hoorde dat de batterijen van haar tarzan veel te snel leeg waren.

E.Colli | 27-08-23 | 02:02

Goed verhaal Tuur, maar ik krijg toch de indruk dat je per woord betaald wordt.

E.Colli | 27-08-23 | 01:50

Heeft Frans wel eens een burnout gehad?

Après toi | 27-08-23 | 01:45 | 2

Ik denk dat veelvraat Frenske eerder last heeft van een after burner...

Harrie-Couvert | 27-08-23 | 02:16

Wat ben je toch een misselijk mannetje…

Wijze uit het Oosten | 27-08-23 | 02:38

Top Tuur voor dit noodzakelijke veldwerk. Zou het je niet kunnen nadoen.

LD69 | 27-08-23 | 01:08

Weten jullie waarom Ron Meyer de voormalige partijvoorzitter van de SP die het Brusselmans filmpje fiatteerde zo'n hekel had aan Timmermans? Omdat hij altijd kokketeerde met dat zijn grootvader een koempel was die heel hard in de mijnen werkte. Maar dat dezelfde Timmermans wel in de skybox zat bij Roda Jc en het vertikte om op de statribune in de regen te staan waar de normale supporters staan.
Dat kenmerkt Frenske, met zijn mond belijden voor het normale volk te zijn maar alleen maar uit te zijn op macht en zelfverheerlijking.

seasicksteve | 27-08-23 | 00:09 | 4

Sociaaldemocraten zijn er in meerdere varianten. Zo heb je oprechte volksverheffers.
Maar Frans Timmermans is – net als een vent als Marcel van Dam – van het type 'dat-wil-ik-ook' En dan bedoelen zij Landgoedeigenaar. Maar zij missen de lange lijn van Oud Geld. Dus kiezen ze een andere route en via mondigheid en media misbruiken zij de sociaaldemocratie om hun doel te bereiken.

LD69 | 27-08-23 | 01:14

Ron Meijer was een halve communist die gelukkig mislukt is bij de SP.

Après toi | 27-08-23 | 01:59

@Après toi | 27-08-23 | 01:59:
Beter een halve communist dan een machtsbeluste volksverlakker als Timmermans.

seasicksteve | 27-08-23 | 02:38
▼ 1 antwoord verborgen

Maar wat ik nou zo leuk vind is dat zijn kleinkinderen, te weten Attje en Jelle ook aanwezig waren bij de presentatie van wat opa wil.

gratias | 26-08-23 | 23:59

Ik hoorde Timmermans dus swaaaaag zeggen (in de categorie Niger van Kaag). Pijnlijk en tenenkrommend. En toen schoot mij te binnen. Een maand of 5 geleden had financieel kanaal CNBC in hun ochtendprogramma een groot item: Where's the UK's swag? (swag kort uitgesproken zoals het hoort). En Engelsen mogen dat gebruiken want hun taal. Maar een of ander EUGLPvda voorlicht kutje (m/v/x) heeft dat dus ook gezien en die vetklep ingefluisterd dat hij dat moest gebruiken. Zo ongelooflijk dom pijnlijk.

Basil Fawlty | 26-08-23 | 23:49

Huur betalen? Aan wie? Staat het huis op naam van zijn vrouw? Betaald hij huur aan zijn vrouw of voor zijn vrouw? Nu al onduidelijkheid. Dit wordt niks met deze omleidingen en afdwalingen.

Sintjuttemuts | 26-08-23 | 23:37

Versplinterd rechts zou zich moeten verenigen (VVD uitgezonderd = 20 jaar links beleid) om dit af te stoppen.

Teluitjewinst | 26-08-23 | 23:28

Ik ben om, ga nu ijs halen voor mijn whiskey. Geen flauw idee hoe ik op deze gedachte kom?

jan huppeldepup | 26-08-23 | 23:28

Door de oorlog met Rusland en de klimaathysterie is Duitsland - en daarmee Nederland en de rest van de EU - in een economische vrije val geraakt. Politici verlaten massaal het zinkende schip in Nederland. Het volgende wat NL te wachten staat is een brain-drain, jonge mensen met talent verlaten het vastgelopen Nederland, waar zij geen toekomst meer hebben. Frans mag ze na zijn verkiezingsoverwinning uitzwaaien.

Van-Duyvenbode | 26-08-23 | 23:17 | 3

Er komt geen verkiezings overwinning. Dit betreft de laatste stuip v.d. PvdA. Iedereen welke een beetje zelfstandig kan nadenken volgt niet de hype v.d. peilingen. Deze zijn er enkel om een of-of keuze af te dwingen. Voorts is Nederland sterk, taai en komt het worstelend weer boven.

Unsinkable-Sam | 26-08-23 | 23:25

@Unsinkable-Sam | 26-08-23 | 23:25: Straks voor de aanloop van de verkiezingen komen de media weer met juichverhalen en promotiecampagnes voor de boskabouter, die dragen hem naar de overwinning. Tenslotte: dat Nederland is verleden tijd.

Van-Duyvenbode | 26-08-23 | 23:34

Onzin, en onzin.
Het is puur hoe jij het zelf ziet vanuit je sta-op stoel.

Unsinkable-Sam | 27-08-23 | 00:55

Duitsland is bezig zich af te schaffen, en het gaat snel nu. Nederland wordt in het kielzog meegezogen. Daarom verlaten zo lieden de politiek tegenwoordig, die weten ook dat er geen eer meer is te behalen. Frans zit zijn kans schoon voor een weergaloze egotrip.

Van-Duyvenbode | 26-08-23 | 23:12

Het is eigenlijk ook al zo duidelijk in dat promotiefilmpje waarin hij het heeft over de macht, gelijk hebben of gelijk krijgen.
Gerafineerd gemaakt, moet ik toegeven.

De stelling die hij poneert is namelijk dat hij, dat links, gelijk heeft.
Maar gelijk krijgen? Oeh, dat weet iedereen, dat is lastig.
Maar door op hem te stemmen krijg je het straks wél.

Wat hier zo dom aan is, in mijn anders heus bescheiden ogen, is dat hij hiermee tegelijk zijn solipsistische aard laat zien. En die is ongeschikt om als MP te dienen.
Hoho, hoor ik genoeg lieden piepen - Rutte had ook dergelijke bijzondere 'kwaliteiten'.

Nou, nee. Timmermans heeft niet alleen een ego die bijkans uit z'n overhemd knapt, maar ook een heel leger egomannetjes in z'n baard, die telkens dat gelijk opeisen.
Het woord compromis is voor hem als de poolwind langs verlaten iglo's, omdat de vis ergens anders gevangen moet worden.

Kudtkip | 26-08-23 | 23:00 | 1

Een prima uiteenzetting en ik denk dat er nog een verschil is tussen Rutte en Timmermans. Rutte heeft veel meer zelfcontrole en kan dan beter een stukje opvoeren. Dit wellicht tot tandenknarsend toe, maar hij schuift her en der met een tegemoetkoming, tempert boosheid en dan ging alles weer voort.
Timmermans heeft dat niet, is meer een borrelende vulkaan. Die,kan zichtbaar niet hebben dat hij “gepakt” wordt, zoals hij dat voelt en dan wordt het een bijzonder onaangenaam mens.
Het gelijk hebben is ook een enge karaktertrek van hem. Zo overtuigd dat anderen fout zitten, ja dan is de stap naar de ander niet meer serieus nemen klein. Vervolgens is Het in de ogen van deze mensen legitiem om andersdenkenden het evangelie van links op te leggen. Zie xr, Greenpeace, woke. De stappen naar verboden en manipulatie is echt niet veel verder.

Linksen schreeuwen zich de kelen schor over Trump, maar wij krijgen een totale ramp vanuit Brussel op ons af, mogelijk premier, maar in ieder geval invloedrijk in de politiek.

Nuuk | 26-08-23 | 23:16

theatraal + onoprecht (TPS). next.

omgponies | 26-08-23 | 23:00

34.28 Ik ben dol op U2.
Mooi koppel. Bonno en bal gehakt.
No. 1 and no. 2.

bitterpete | 26-08-23 | 22:53

Al dat geëmmer over diversiteitsquota, eerste vrouwelijke minpres en weet al niet wat was dus gewoon voor de bühne. Bij links stellen principes geen zak voor als het even niet uitkomt.

Louis_Verschoor | 26-08-23 | 22:52 | 2

Voordat hij met het milieu kwam praatte hij met vochtige ogen over het enorme belang van het feminisme. Onoprechte zak!

bitterpete | 26-08-23 | 23:10

Wij hebben een vrouwelijke CEO. Nog nooit zo’n slechte baas gehad, maar ja ze is een vrouw. Geweldig hoor. Bedrijf gaat langzaam aan naar de klote maar we hadden wel een vrouw aan de top

Harry99 | 26-08-23 | 23:16

Ik kan me niet voorstellen dat zelfs sosjalisten niet door dit sprookje heen prikken, zelfs de wolf van Roodkapje komt geloofwaardiger over dan Frenske met z'n lul verhaal.

zwellevertje | 26-08-23 | 22:51

Bedankt voor de sfeerschets, Don Arturito!
Dat moet inderdaad een zware zit zijn geweest. En je moet nog opletten ook, zodat je een behoorlijk verslag van het gebodene kan geven.
Enfin, de spindoctors gooien het dus over de boeg van de zelfspot. Frans wordt zo alvast gepokt en gemazeld in de aanloop naar de lijsttrekkersdebatten.
Maar ik geloof dat hij nogal ijdel, opvliegend, verongelijkt en licht geraakt is, dus het moet zijn tegenstanders toch lukken om hem daarbij uit de tent te lokken en in woede te laten ontsteken. Wilders zal het voortouw daarbij wel gaan nemen.
Ik wacht dat met enige spanning af.

KeesBruin | 26-08-23 | 22:50

Leuk dat er nu even naar de karakterfouten van Frans Timmerfrans wordt gekeken.
Maar je had ook kunnen kijken naar de 7 meest smerige streken die Frans Timmerfrans heeft geflikt.
Kijken of ik dat zo uit mijn blote hoofd haal
1 De mondkapjes speech of geliefden die nog even elkaar aankeken en elkaars handen vast hielden terwijl hij wist dat het niet waar was, maar het gaf Frans Timmerfrans een mooi podium om zichzelf te presenteren.
2 Dat ie een half jaar helemaal niets gedaan heeft omdat een ander PvdA kamerlid het baantje had wat hij graag wilde hebben.
3 Toen hij de kans had om met de SP een linkse coalitie te vormen verraadde hij ze achter hun rug door in een regering met de VVD te stappen en tegen de pers te zeggen dat de SP uit de onderhandelingen was gestapt omdat ze nog niet klaar waren om te regeren.
4 De Green Deal misbruiken om honderden miljarden over de balk te gooien.
5 Als klimaatpaus Nederland dwingen allerlei beperkende regels door te voeren terwijl die elders in Europa slechts adviezen waren waar de lidstaten zelf mee mochten bepalen wat ze er mee deden.
6 Dat ie Job Cohen wel wilde opvolgen als PvdA leider en het vertrek van Job Cohen een beetje hielp door hem een mes in de rug te steken.
7 Een Venezolaanse drugsdealer die in een Arubaanse cel vast zat en waarvan de Amerikanen de uitlevering wilde werd op last van Frans Timmerfrans vrijgelaten.

Osdorpertje | 26-08-23 | 22:50

Beetje onduidelijk wie de oorspronkelijke bedenker was van het motto ' Politici daar praat je niet mee, daar schrijf je over' maar het is zo waar.
Helaas zijn het tegenwoordig allemaal Haagse hielenlikkers.
Het Binnenhof glibbert van het journalistenslijm.

leo de pejo | 26-08-23 | 22:48

Let op mensen, het gevaar (Frans) komt van links....

Marvin_NL | 26-08-23 | 22:33 | 1

En zo'n figuur als Baudet is verder wel een aanwinst voor de Tweede Kamer?

Jan Laefcutte | 26-08-23 | 23:15

Oude zak vol oude wijn.

Verderkijkert | 26-08-23 | 22:33 | 3

Frans Timmermans is de nieuwe Mark Rutte. In elk geval heeft Fransie wél een VVD postuur, en de trekjes heeft hij ook. Alleen hij komt van links. Met recht: oude wijn in een oude zak.

Marvin_NL | 26-08-23 | 22:35

En dan te bedenken dat het progressieve linksche volksdeel 'nieuwe politiek' predikt en inclusie en diversiteit en verandering.
En waar kiest men voor? Een bejaarde, bebaarde, roomblanke beroepspoliticus/-opportunist. Én man én hetero.
Gek hè dat men weinig vertrouwen heeft in het Haagse gewauwel.

leo de pejo | 26-08-23 | 22:54

@leo de pejo | 26-08-23 | 22:54:
Dat wordt nog leuk als – naast de VVD – NSC ook met een vrouwelijke lijstrekker komt.

LD69 | 27-08-23 | 00:25

Nieuwe politieke aspiraties…

En Bruin fietst een mastodont naar binnen.

Op naar de nul zetels.

Wijze uit het Oosten | 26-08-23 | 22:22

Hij moet met pek en veren het land uit gejaagd worden. Naar noord Korea bijvoorbeeld.goed voor z'n lijn

de visser | 26-08-23 | 22:17

Iedereen die stemt voor GroenLinksPvdA/ Frans Timmermans is schuldig aan de ondergang van Nederland.

polderslootje | 26-08-23 | 22:05 | 7

@TanteJuut | 26-08-23 | 22:33: Landverrader, dus. Droom maar lekker verder. Jouw sprookje komt niet uit. Je bent hier in de minderheid.

polderslootje | 26-08-23 | 22:51

TanteJuut, vandaar ook dat ‘ie het niet red. Het volk is het zat. C'est Ca!

Unsinkable-Sam | 27-08-23 | 01:05
▼ 4 antwoorden verborgen

Het kan niet genoeg herhaald worden; Timmermans loog over de ruggen van de slachtoffers van MH17, voor persoonlijk gewin.

Dit showtje, zoals geanalyseerd door AvA, bevestigt dat alleen maar.

Volksmennerij in de gladste, vetste vorm die er is. Trap er niet in.

Osiris | 26-08-23 | 22:04 | 2

Hij liegt over veel meer dingen, rijtjeshuizen, miljonairsschap en weet ik veel wat er nog uit de kast gaat komen.

Ren je rot | 26-08-23 | 22:06

@Ren je rot | 26-08-23 | 22:06: Oh, is dat een rijtjeshuis hier boven. Weer wat geleerd.

Peerkeoud | 26-08-23 | 22:24

Wie kan eigenlijk eens uitzoeken waar Frenske zijn kapitaal heeft gestald?
Het is niet voor niets dat hij voor zijn aankondiging om aan 2 dode paarden tegelijk te trekken zijn huis in Heerlen verkocht.
Hij word weer belasting plichtig in Nederland en dat huis maakt hem te veel belastbaar, in ieder geval meer dan hem lief is.

Andersdenkend | 26-08-23 | 22:04 | 1

Die heeft woonruimte elders.

Zalwelweer | 26-08-23 | 23:46

Heeft hij het ook nog over oplossingen gehad?

B.agger | 26-08-23 | 22:04

Prolofobie noemt Plasterk het. De PvdA veracht de arbeiders. De manier blijkbaar om te dealen met de mensen die de PvdA heeft verraden. Goed dat de PvdA wordt opgeheven. ‘De PvdA hield van rozen’, werd het hierboven eens genoemd.

RWrw | 26-08-23 | 21:58

Dank Arthur, dat je even verwijst in een link naar Boris van der Ham, dat was nu de enige D66'er waar ik veel respect voor had (en heb)... blijkbaar heeft de kiescommissie van D66 zoveel jaar geleden alleen maar Onsympathieke en arrogante figuren opgezocht.... ik bedoel, als je toch kiest voor Kaag en zo nog een paar van die hufters, dan zit er toch een steekje bij je los.

Keyboardspeler | 26-08-23 | 21:58 | 1

Om bij D66 iets te kunnen betekenen moest je links- of rechtsom langs Frans van Drimmelen. En die wist de arrogantie in die partij wel te kanaliseren, zeg maar.

LD69 | 27-08-23 | 00:38

Ik vind dit echt een komisch en redelijk mild ironisch verslag van Arthur.
Komt ook goed naar voren hoe fake Frenske helemaal is.

Alhoewel, volgens mij, zijn karakter meer iets heeft van de goedbedoelende, ietwat in zijn eigen luxe belegen dikzak, net als koning Alex.

Denk niet dat hij een slang met een grijns is.
Dus hij zal weer heel wat middle-of-the-road mensen mee krijgen.

Net zoals trouwens onze nieuw Jezus Christus Omtzigt: dat wordt ook gewoon weer een gematigde middenpartij, die geen harde noten per direct gaat kraken, zoals een onmiddellijke noodstop op immigratie en een onmiddellijk 5 jarenplan voor woningbouw, per direct met een noodwet uit te voeren.

U ziet, ik houd van het woord noodwet.

Omtzigt en Frenske zie ik gewoon in staat om samen een coalitie aan te gaan, alhoewel.
Wilders wordt, zoals vanouds, weer uitgesloten, dus dat heeft ook allemaal geen zin.

King of the Oneliner | 26-08-23 | 21:52 | 1

Gewoon Wilders stemmen. Gewoon doen!

WasHetMaarMakkelijk | 26-08-23 | 21:55

Als je 'mojo' werkt dan dans je samen met je geliefde op de tafel in een kroeg.
Nu heeft Frans geen mojo, ook geen geliefde (wie wil er met een terminale soepschildpad in zee), dus zijn gelul daarover is, als AvA al zegt, totaal irrelevant.
Ook wel opvallend dat er in die filmpjes geen vrouw naar hem omkijkt. Mijn destijds geliefde ging wel naakt op de cafétafel staan dansen. Bleef toen nog uren onrustig in de stad.

youtu.be/8hEYwk0bypY?si=FHk7nT0rwy5uX...

Zet hem op Arthur, lees je stukjes, herstel: columns, vaak met veel plezier.
In dit geval, afbranden, die zelfs in Limburg invasieve exoot.

Ichneumonidae | 26-08-23 | 21:51 | 1

"Eerder zei ik tegen jongeren: Nederland moet zijn mojo weer terugkrijgen."
Hangt er natuurlijk vanaf tegen welke jongeren hij dat zei, en of het niet verkeerd begrepen is. Misschien hadden die jongeren zijn motor gejat en wilde hij die graag terug. Op z'n Limburgs.

Met_baard | 26-08-23 | 23:04

Was echt benieuwd wat Holle Bolle Frans allemaal te zeggen had, maar na 16.00 ben ik afgehaakt. Heb m'n beste vriend verloren aan de Caballero, dat is een slecht voorteken voor wat het land te wachten staat met deze Limbabwiaanse ridder. Dat hij maar snel en hard van van het schild mag pleuren waar ze hem nu op hijsen.

Tjemig | 26-08-23 | 21:49

Zoveel onwenselijke karaktereigenschappen in een persoon, best apart eigenlijk.

Louis_Verschoor | 26-08-23 | 21:49

Ja, kom maar door met de verhalen over Frenske, we kunnen er geen genoeg van krijgen en smullen ervan. Ik tenminste wel. Deze man mag straks niet winnen.

Dat van die veters klopt trouwens als een bus. Met het klimmen der jaren en de kilo's kun je steeds minder (en vanaf een bepaald punt helemaal niet meer) bij je voeten komen. De uitvinding van de elastieken veters kwam net op tijd, die strik je 1 keer en daarna nooit meer. Beste uitvinding sinds gesneden brood, het vuur en het wiel.

quigg | 26-08-23 | 21:47

Dank voor de samenvatting, scheelt een hoop kromme tenen.

WasHetMaarMakkelijk | 26-08-23 | 21:46

Als je gaat kijken welke geestesziektes je in de Tweede Kamer kunt vinden dat vind je er een hoop. De laatste 4 kabinetten een pathologische leugenaar als premier gehad die zich liet omringen door narcisten.
Maar Frans Timmermans is echt een psychopaat.
Maar de PvdA is echt wanhopig nu ze een marginale oppositiepartij met slechts een paar zetels zijn dat ze hopen met het binnenhalen van een psychopaat weer de 40 zetels kunnen terug winnen die ze ooit hadden toen ze nog een brede volkspartij waren.

Osdorpertje | 26-08-23 | 21:44

Frans is er voor de burgers..

ChefdeBef | 26-08-23 | 21:44 | 4

@ChefdeBef | 26-08-23 | 21:57: En hoe gaat dat samen met de majo? Euh ik bedoel de wacchtgeldregeling om zijn huur te betalen?

Dezenaamhier | 26-08-23 | 21:58

Frans is er voor Jesse. Die kan nu lekker op de achtergrond zijn idiote ideeën uit gaan voeren, net als Samsom dat in Brussel deed. Ga maar na.

pollens | 26-08-23 | 22:50
▼ 1 antwoord verborgen

Dank je wel, Arthur. Iemand moet het doen. En je hebt me hard laten lachen.

Boeser_Onkel | 26-08-23 | 21:44

Om maar eens te reageren op die "x" met het afrekenen, in het geval van Frans Timmermans moet dat inderdaad niet op basis van - vermeende - zaken, maar gewoon op basis van de bekende uitlatingen, feiten en resultaten van zijn werk uit het verleden.
Dat resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst is in dit geval zowel een dooddoener als een waarschuwing, want de rotzooi die hij op kosten van de normale burger heeft uitgevreten kan inderdaad nog erger.
Frans met pensioen en een verbod op het doen van politieke uitlatingen is het veiligst.

Dezenaamhier | 26-08-23 | 21:43

Als je van 2014 tot en met 2023 een jaarsalaris hebt van 300K dan moet je echt wel een ernstige verslaving aan iets hebben om na 9 jaar geen miljoen(en) op je rekening te hebben.

keestelpro | 26-08-23 | 21:38 | 5

Een verslaving aan een af te lossen eerste en tweede hypotheek op een duur huis, en ook drie in het buitenland studerende kinderen die studeren zonder beurs en dubbbele masters halen, aan twee leuke Duitse autos voor de deur een geldverslindende tuin en zwembad, aan een familielid waar de zorgen voor worden overgenomen en aan de eventueel extra mogelijke schenkingen aan de kinderen.. en last but not least 50% IB belasting en 21% over ieder daarna te besteden euro... de tonnen verdampen inderdaad waar je bijstaat;)

Smoelensmid | 26-08-23 | 22:22

Smoelensmid, volgens mij betaalt hij geen belasting, dus count die 50% maar weer terug op het totaal. Voorts is de stelregel: hoe hoger de inkomsten, hoe hoger de kosten. Procentueel gaat dit gelijk op, dus de totale marge in verhouding met b.v. modaal wordt uiteindelijk wel groter. Jij snapt dat.

Unsinkable-Sam | 26-08-23 | 23:10
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik begrijp niet echt waarom er zoveel, ook hier, aandacht is voor dit niemandalletje, die op weg is naar zijn eerste hart verzakking.

deja_view | 26-08-23 | 21:37

Met zijn peperdure klimaatwanbeleid denkt Frenz het klapvee te kunnen verzamelen om uit te melken.

Met de wetgeving om de stikstofuitstoot te verminderen, zou hij als groot-uitmelker gedwongen uitgekocht moeten kunnen worden, onder gelijktijdige export van zijn veestapel, zodat alhier de lokale uitstoot in belangrijke mate kan worden gereduceerd.

Het land zou ervan opknappen en van veel acute problemen verlost.

Milton_Styx | 26-08-23 | 21:35

Het is Franciscus Hercules Timmermans!
*verder lezen doet*

WasHetMaarMakkelijk | 26-08-23 | 21:35

Maar, maar houdt ie ook van een Saab?

Kudtkip | 26-08-23 | 21:34

Caaabaaallero is de sigaret
Caaabaaallero is anders dan andere
Allemaal!

Datzullenwenogweleen | 26-08-23 | 21:30 | 2

Toen ik nog rookte was Caballero echt de lekkerste sigaret. Heerlijke kruidige tabak.

keestelpro | 26-08-23 | 21:32

In het eerste filmpje van 7seven zie je op 1.07 minuut de zetels van het gepeilde CDA.

Ren je rot | 26-08-23 | 21:20 | 2

Ik heb Seven gezien, maar de acties van die John Doe vallen in het niet bij wat Timmermans voor Nederland in petto heeft.

skoftig | 26-08-23 | 21:26

@skoftig | 26-08-23 | 21:26: Daar moet ik u helaas gelijk in geven, het detail wat ik zag valt daarbij oprecht in het niet.

Ren je rot | 26-08-23 | 21:28

Na Rutte, Hugo de Jonge en Kaag is weer een nieuwe kop van Jut opgestaan om te worden afgezeken.. Frans Timmermans.

johnyl | 26-08-23 | 21:20 | 3

Moeten we dan klakkeloos (op het hielgeklak na) achter hem aan marcheren, of, in zijn geval waggelen, richting afgrond?

dathoujetoch | 26-08-23 | 21:24

En wat is ie dik hè?

bitterpete | 26-08-23 | 21:30

En dan noem je er maar 4 op, terwijl er heel wat meer koppen van Jut rondlopen, die al uit zichzelf opgestappen na de verkiezingen

Keyboardspeler | 26-08-23 | 22:03

Fascinerend dat mensen op deze narcistische vetklep willen gaan stemmen.

who cares? | 26-08-23 | 21:20 | 5

"Wie zijn toch die mensen?"

B*tchmeister | 26-08-23 | 21:43

Timmerschrans is door narcisten naar voren geschoven,ze hebben een frontman nodig en deze nuttige idioot is het geworden enhij dient de groene kmher agenda uit te diepen.

Coolcalmcollected | 26-08-23 | 21:49

Een hoop mensen zijn in de Kaagsprookjes getrapt. Zijn nu teleurgesteld en trappen nu in het Timmerfranssprookje. Wie zijn die mensen?

BrutusBosch | 26-08-23 | 21:53
▼ 2 antwoorden verborgen

Begrijp niet waarom GL/PvdA op 28 zetels zou staan, toch het Timmerfranz-effect zonder programm?
Leuk Omtzigt en BBB, ook onduidelijk om die te peilen, Boer Koekoek als premiers-kandidaat?

ivo_nl | 26-08-23 | 21:19 | 3

Je zou toch mogen hopen dat er een paar PvdA kiezers zijn die voor de verkiezingen het licht zien en hun zeteltje elders inzetten. Die man is één grote ballon van holle frasen, die geef je toch geen mandaat??

marcoplarco | 26-08-23 | 21:24

Alles wat links en egalitair is, zoekt een grote leider om achterna te kunnen kopen. Het is een contradictie, maar zo zijn gevoelsmensen; ze zeggen A, maar doen B.

3Xniks | 26-08-23 | 22:08

Democratie:
Lobbyen
Reclame
Geld
Eigen belang
Eigen agenda....

Is dit nog nieuws? | 26-08-23 | 21:18

Het is is geen wonder dat sportman TimmerFrenz in zijn broek poept bij klimaatverandering als hij het ijs op moet om mensen te redden.

Nederland heeft het verdrag ondertekend wat een verbod op de walvisvangst bekrachtigd.

Milton_Styx | 26-08-23 | 21:17 | 1

\°/ walvis twee maal lezen doet...;)

V.Puffellen | 26-08-23 | 23:58

Frans Timmermans. Mr. Mojo Risin'? Nee, nee niet echt. Nope.

Zwezerik | 26-08-23 | 21:16

Die dikke graaier staat wel op 28 zetels.
Links gaat massaal en strategisch op Frenske stemmen.
Zou ik wss ook doen als ik links was.
Daarom vin’k het link om massaal op Pieter te stemmen, want die sluit uit.
Een stem op PO is in het voordeel van Frenske.
Het zou mij niet eens verbazen als Pieter, door uit te sluiten, een gedwongen huwelijk met Peuzelmans aangaat.
Buiten dat.
GLvdA staan dus op 28, een geduchte concurrent.
Links zal alle negatieve verhalen over Frans terzijde schuiven om rechts in de wielen te rijden.
Het zal niet zo zijn dat links, door de verhalen over die bolle, ineens massaal SP of D66 gaan stemmen.

Ruimedenker | 26-08-23 | 21:16 | 3

Eens.

Dandruff | 26-08-23 | 21:22

"Het zou mij niet eens verbazen als Pieter, door uit te sluiten, een gedwongen huwelijk met Peuzelmans aangaat."
Dit was ongeveer het eerste wat ik dacht toen beide clubs zo leuk scoren in de peilings.
En verder is het toch een grote naaibende.
Nooit volgt er de coalitie die echt recht doet aan de democratische stemming.
Want uitsluiting, eerst proberen met moeilijke samenstelling - ... dan toch maar de al beklonken club via zij en achterdeurtjes.
Zo rolt de politiek in de laagland.

Kudtkip | 26-08-23 | 21:40

Maar goed, het gaat dus zo goed in Nederland dat klimaat als grootste probleem wordt gezien?

skoftig | 26-08-23 | 21:14 | 4

Klimaat is de o̶l̶i̶f̶a̶n̶t̶ microbe in de kamer. Een verzonnen crisis waaruit weer andere crises uit voortvloeien. De hele maatschappij en economie is verziekt door CO2 hysterie. Wie niet meedoet met het grote klimaat doemdenken krijgt geen wetenschappelijke kwalificaties en wordt weggezet als wappie.

Doch niet het klimaat is de grootste bedreiging voor onze toekomst maar de dwazen die de meest snode klimaatplannen uitbroeden zoals geo-engineering en sociale krediet systemen.

keestelpro | 26-08-23 | 21:28

inderdaad, voor buitenlanders is het hier al perfect.

AntiZanicz | 26-08-23 | 22:18

keestelpro, eens. Het gaat om macht, macht over de ander.
Liefde voor land en volk is ver te zoeken bij deze lieden.

Unsinkable-Sam | 26-08-23 | 23:17
▼ 1 antwoord verborgen

Waarom heeft die clown geen zonnepanelen op zijn dak. En hoeveel kuub fossiel gas is nodig om dat enorme landhuis ‘s-winters een beetje
warm te krijgen?

Jan Marijnissen | 26-08-23 | 21:14 | 6

rijtjeshuis... dat is.

adam76 | 26-08-23 | 21:32

Het licht buigt af bij zijn massa.

BrutusBosch | 26-08-23 | 21:49
▼ 3 antwoorden verborgen

Op het politiek kanaal NPO83 wordt Timmermans' tenenkrommende retoriek trouwens 24/7 herhaald.

Respect, Arthur. Ik heb het een paar keer geprobeerd te kijken maar ik krijg pijn in mijn hoofd van de simplistische slogans. Mijn record was 7 minuut 23 seconden.

Dandruff | 26-08-23 | 21:13 | 2

hahaha, hier is er iedere dag wat te emmeren over iemand van een partij waar niemand op zegt te stemmen maar van wie men wle graag de voordeeltjes ontvangt als de eigen profiteerpartij als VVD even verstek laat gaan.

AntiZanicz | 26-08-23 | 22:16

@AntiZanicz | 26-08-23 | 22:16:

Praat vooral voor jezelf. Normale werkende mensen ontvangen geen voordeeltjes van parasitaire partijtjes zoals de PvdA. En de VVD kwam ooit wel voor belastingbetalers op maar is zeker onder Rutte een soort PvdA-light geworden.

Dandruff | 27-08-23 | 02:42

Hartelijk dank voor al uw heerlijke leesvoer Meneer Arthur.

HogeNood | 26-08-23 | 21:13 | 1

Deze kan niet lang genoeg zijn. Kostelijk gewoon!

keestelpro | 26-08-23 | 21:25

Timmermans: “miljonair? Nee, dat geld zit in mijn huis.”
Ondernemer: “miljonair? Nee, dat geld zit in mijn bedrijf.”
Heb zo’n vermoeden dat Timmermans (en alle andere linksen) dat niet als hetzelfde zien.

Flipside | 26-08-23 | 21:13 | 4

@keestelpro | 26-08-23 | 21:24:

En dan wil Frenz niet in de bankjes zitten?
Bang dat z'n kapitalen nooit meer onder de druk uitkomen van waar de zon nooit schijnt?

Milton_Styx | 26-08-23 | 21:38

Miljonair? Nee, dat geld zit in mijn landgoed.
Marcel v D.

BrutusBosch | 26-08-23 | 21:47

dat is het ook niet. een ondernemer zou zonder gemeenschapssteun kunnen verliezen en dan zijn miljoentje kwijt zijn.

AntiZanicz | 26-08-23 | 22:15
▼ 1 antwoord verborgen

Respect hoor. Ik trek dit soort dingen niet.

Omebert | 26-08-23 | 21:12

Frans, krijg iets ofzo.

Xaffier | 26-08-23 | 21:11

Klimaclown.

pollens | 26-08-23 | 21:11

Vandaag de peilingen gezien? Het gaat tussen Frenske en Pieter. We kunnen nog een mediaoffensief verwachten.

thanseeuwen | 26-08-23 | 21:09

Herverdeling en solidariteit in één zin, best knap.

Flipside | 26-08-23 | 21:09

Klote, nu kan ik nooit meer naar Lou Reed luisteren zonder bijsmaak, jammer.

Rdock | 26-08-23 | 21:08

Geweldig stuk weer, zoals gewoonlijk. En neem het ook van deze dikke aan; wij haten veters en wc papier!

Kaal-dik-en-lelijk | 26-08-23 | 21:05 | 2

Waarom? Omdat je het niet kunt eten?

Kwakjeszalver | 26-08-23 | 22:09

@Kwakjeszalver | 26-08-23 | 22:09:
Omdat je er niet langer bij kunt.
Althans, bij een groeiende lichaamsomvang worden bepaalde plaatsen makkelijker onbereikbaar. Natuurlijk groeien je armen ook, maar niet in de juiste richting. Dit alles heb ik uit eigen ervaring en gelukkig ben ik weer uit dat ongemakkelijke grensgebied. (Blijft wel waakzamelijk dingetje trouwens).

LD69 | 27-08-23 | 01:06

Repsect Tuur,
ik vind het een pluim waard.

Doe het je niet na.

(Idee alleen al *huiver*)

vander F | 26-08-23 | 21:01

Herverdeling is de socialistische 'oplossing' die uiteindelijk nooit werkt. Als bijna iedereen arm is stort de boel in en wordt de macht afgezet.
Het zou beter zijn om randvoorwaarden te stellen m.b.t. een fatsoenlijk leven voor iedereen die werkt of iets anders doet wat geld oplevert.
Geef mensen perspectief: iets doen levert ook iets op,
Het zal 25 jaar kosten, om de actuele bende om te vormen; aan de onderkant netto ontvangers, en aan de bovenkant worden immense bedragen belasting betaald, al is dat soms percentueel minder dan het lijkt, het frame dat in sommige kringen graag wordt gebruikt.

Harry.Langezwaal | 26-08-23 | 21:00

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland