Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GSTV. Het Stamcafé staat OP DE ZWARTE CROSS

En we zijn los

Het is donderdag, de dag dat de Zwarte Cross eigenlijk nog niet begonnen is maar toch ook heel erg wel en de dag dat niemand minder dan Lee moedervrijend Towers op het podium staat. Tom Staal mag Leen zeggen, en Tom Staal mag ook tegen alle bezoekers van de Zwarte Cross HEE WAT BEN JIJ NOU AAN HET DOEN zeggen en daar hebben we nu dus een video van. Mocht u op de Zwarte Cross zijn dankzij GeenStijl (of ondanks GeenStijl) wensen wij u veel plezier. Mocht u daar niet zijn, dan wensen wij u ook veel plezier. En we drinken er nog een op Prins Frenske d'n eerste. Proost. 

Feestdraad (gevoelige content)

Social

Feauteaufuck du jour

Wegens

Social

Reaguursels

Inloggen

Dit was nog maar de helft van dit vertaalde artikel uit de Guardian. Boeiend genoeg volgens mij. Wie meer wil weten Google op:
Age of the City: Why Our Future Will Be Won or Lost Together door Ian Goldin en Tom Lee-Devlin
Ook verdere zaken over het klimaat zijn niet nodig, komt het mij voor, noch meer uit het ND over de problemen met de voedselvoorziening als gevolg daarvan. Rest mij nog iedereen een prettige dag te wensen, en hopelijk zijn er voorlopig weinig verdere zaken waarvan ik denk dat GS'ers er baat bij zouden hebben, zodat ik weer een paar dagen radiostilte in acht kan nemen.

cugel | 21-07-23 | 10:27

Dat proces wordt nog eens versterkt doordat binnensteden functioneren als een soort huwelijksmarkt. Zelfs in dit tijdperk van online daten zijn er maar weinig stellen die ervoor kiezen om hun relatie op de lange termijn volledig digitaal te houden. Dat geldt zeker na de eerste ontmoetingen. En hoe verder je van drukke, stedelijke centra vandaan woont, des te kleiner de kans is om een goede match te vinden. Wanneer singles een relatie en zelfs een gezin krijgen, hebben ze meer ruimte nodig en te weinig tijd om te genieten van het leven in de grote stad. Het resultaat is een exodus: veel ouders met jonge kinderen trekken weg uit de stad.

Dit cyclische patroon is duidelijk terug te zien in de netto migratiestromen naar en vanuit de binnenste stadsdelen van Londen. Hoewel veel tieners na de middelbare school de stad verlaten om naar de universiteit te gaan, keren ze na hun studie terug en brengen ze nog veel meer jongvolwassenen uit het hele land met zich mee. Als gevolg hiervan verandert de netto migratie naar het centrum van Londen onder volwassenen van begin twintig van negatief naar positief. Dat aandeel blijft stijgen tot ze midden twintig zijn – daarna neemt het af. Het aandeel wordt uiteindelijk weer negatief als ze kinderen krijgen en naar de buitenwijken en forensensteden vertrekken.

cugel | 21-07-23 | 10:18

Many daily temperature records were set in June across the Southern United States, particularly in Texas and Louisiana. Temperatures in Laredo, Texas, reached 100 degrees on more than 20 days in June. Austin, El Paso and San Antonio reached triple digits on more than 10 days each. The heat index, which also accounts for humidity, was well past 100 much of the time in all of these cities.

Extreme heat can be dangerous for anyone’s body, but older people and outdoor workers are at particular risk. Summer heat waves in Europe last year may have killed 61,000 people across the continent, according to a recent study.

This year’s heat and humidity have been devastating in northern Mexico, where more than 100 people have died of heat-related causes, according to reports from the federal health ministry.
June Was Earth’s Hottest on Record. August May Bring More of the Same. www.nytimes.com/2023/07/20/climate/ho...

cugel | 21-07-23 | 10:13

Een nieuw ontstane, hoogopgeleide elite draagt op esthetisch vlak een bepaalde tegencultuur uit, die is vermengd met de economische voordelen van de overgang naar een kenniseconomie. Deze groep beschouwt niet een woning met een dubbele garage in een of andere buitenwijk als een teken van succes, maar juist een huis in een centrale stadsbuurt, omringd door creativiteit, cultuur en comfort. De levenscyclus van gentrificatie volgde de afgelopen decennia een voorspelbaar patroon: als eerste komen de kunstenaars, dan de projectontwikkelaars en daarna de professionals. Deze ontwikkeling zie je overal terug, van Shoreditch in Londen tot SoHo in New York en Surry Hills in Sydney.

Gentrificatie is niet bepaald nieuw. In de afgelopen decennia is het proces echter versneld en uitgebreid naar veel buurten die ooit betaalbare woningen boden aan mensen met lagere inkomens, waardoor grote delen van de stad voor hen onbetaalbaar zijn geworden. We mogen niet toelaten dat onze steden bevoorrechte eilanden worden te midden van zeeën van achterstand. Gelukkig is er met het juiste beleid en de juiste investeringen een betere, inclusievere en duurzamere toekomst mogelijk.

cugel | 21-07-23 | 10:06

Nieuwe hittedode in Italië

Werken in de loden hitte is niet zonder risico. In de stad Lodi, nabij Milaan, is een 44-jarige Italiaanse arbeider gestorven. Hij zakte in elkaar terwijl hij wegmarkeringen aanbracht. Zijn collega’s brachten hem meteen naar het ziekenhuis, maar alle hulp kwam te laat. Daarmee is zijn naam toegevoegd aan de steeds langere lijst met hittedoden. In 2022 telde die in Europa ruim 61.000 namen. In verschillende Italiaanse steden heeft de overheid code rood afgekondigd. Dat betekent dat zelfs gezonde mensen risico lopen in de hitte. De overheid raadt aan tussen 11 en 18 uur directe blootstelling aan zonlicht te vermijden.

Met de Franse zonneslag

In Zuid-Frankrijk neemt de stad Toulouse bijzondere maatregelen tegen de hitte. Boven de straten in het stadscentrum bengelen duizenden blinkende gouden lintjes. De stad speelde voor dat idee leentjebuur bij Spaanse steden, die zo al langer proberen om de straten toch een beetje koel te houden tijdens een hittegolf. De glanzende lintjes zouden de zonnestralen reflecteren.

cugel | 21-07-23 | 10:03

Vooruit, nog één dan. Over de steden. En daarna nog een stukje over de temperaturen. Aangezien we nog een half uur mogen vullen en er verder niet al te luid geprotesteerd wordt:
De afgelopen decennia heeft bovendien een fundamentele verandering plaatsgevonden in de manier waarop mensen willen leven. Deze droeg bij aan de groeiende wens om in stedelijke centra te wonen. Vanaf de jaren zestig werden deze vooral aantrekkelijk voor mensen die niet volgens de burgerlijke conventies leefden. Leden van de lhbtq+-gemeenschap omarmden de binnenstad: het was een plek waar ze konden ontsnappen aan het oordeel van de middenklasse in de voorsteden. De tweede helft van de twintigste eeuw gaf een aanzienlijke stijging van het aantal immigranten te zien. In de binnensteden vormden zich diasporagemeenschappen van etnische minderheden, die een contrast vormden met de overwegend witte buitenwijken. Als gevolg daarvan ontwikkelden de binnensteden tolerantie en openheid, elementen die in de buitenwijken opvallend afwezig waren.

cugel | 21-07-23 | 10:00

Terwijl "Grote groepen jongens en meisjes mishandelingen en overvallen in Noord-Holland plegen" en Jeroen Pauw de "Onderste Steen onder campagne Timmerfrans vandaan haalt" ga ik nog even door, alleen en verlaten door de reaguurders die naar genoemde topics vertrokken zijn, het stamcafé dicht te metselen met tegels, zolang het GU niet ergert, maar ach, wie val ik er hier nog mee lastig? tot het café over een uur de deuren sluit.

cugel | 21-07-23 | 09:31 | 3

Ik zit voor het raam aan een tafeltje met een kopje koffie...

DeKees | 21-07-23 | 09:42

@DeKees | 21-07-23 | 09:42:
Kijk eens aan! En ik verveel je niet? Of vindt je dat @TanteJuut | 21-07-23 | 09:31 gelijk heeft en dat ik het hierbij maar moet laten?

cugel | 21-07-23 | 09:44

Van mij mag er een maximum komen op het aantal tegels en het aantal regels GS.

TanteJuut | 21-07-23 | 09:31

Uit het ND:
Extreme hitte bedreigt oogsten Zuid-Europa
De extreme hitte in tal van landen, en op verschillende continenten, heeft gevolgen voor de voedselvoorziening.
Het kan zijn dat boeren in Zuid-Europa hun oogst en inkomen in rook zien opgaan, denkt landbouwspecialist Gerard van der Linden.
‘Als de temperaturen boven de 40 à 45 graden komen, houdt het wel een beetje op met de akkerbouw’, aldus Van der Linden. In enkele Zuid-Europese landen, zoals Spanje, Italië en Griekenland is het al een tijd extreem heet en het eind is niet in zicht. ‘Je kunt wél proberen in te spelen op dergelijke extremen, zoals hitte, droogte en overstromingen.
Dat gebeurt deels ook al wel met vroege waarschuwingssystemen en door andere landbouwtechnieken, zoals werken met meer hittebestendige zaden. Ook zullen handelsstromen veranderen door extreme omstandigheden, als gevolg van verwoestijning en bosbranden. Jan Verhagen merkt op dat deze veranderingen niet onverwacht zijn, maar zich sneller aandienen dan werd gedacht. ‘In 2001 spraken we hierover al, maar toen dachten we dat deze problemen zich in 2030 zouden aandienen.’ Voedseltekorten zullen zich wereldwijd niet direct voordoen, verwacht Verhagen, als landbouwspecialist verbonden aan de Universiteit van Wageningen

cugel | 21-07-23 | 09:21 | 2

Laten we de Nederlandse boeren uitkopen en huizen voor Afrikanen bouwen Om vergrijzing tegen te gaan!

Sneerpoets | 21-07-23 | 09:37

@Sneerpoets | 21-07-23 | 09:37:
Ik las pas geleden dat er een onverwacht groot aantal boeren is die zich wel willen laten uitkopen.

cugel | 21-07-23 | 09:42

Waarom verruilen goedbetaalde professionals hun vrijstaande huis met tuin in de buitenwijken voor dichtbevolkte buurten in stedelijke centra?

Er spelen veel verschillende factoren mee. Dankzij strengere regulering en het terugdringen van vervuilende industrieën zijn steden in rijke landen in de laatste decennia van de twintigste eeuw steeds schoner geworden. De rivier de Theems, die door het hart van Londen stroomt, was lange tijd een bron van afschuw voor de inwoners van de stad. In 1858 veroorzaakte de combinatie van industrieel, menselijk en dierlijk afval en warm weer zo’n vreselijke geur dat men sprak van ‘the Great Stink’. De Theems bleef, ondanks latere pogingen om de waterkwaliteit te verbeteren, gruwelijk vervuild. Het Natural History Museum verklaarde de Theems in 1957 zelfs ‘klinisch dood’. Maar dankzij een schoonmaak- en zuiveringsprogramma dat meerdere decennia heeft geduurd, is de rivier op indrukwekkende wijze hersteld.

In steden als Chicago vond een vergelijkbare ontwikkeling plaats. Door verbeterde milieuregels, zoals het verbod op lood in brandstof, is de luchtkwaliteit van steden in rijke landen aanzienlijk verbeterd, hoewel er nog veel werk aan de winkel is. De luchtkwaliteit in Londen moest van ver komen sinds in 1952 de zogenaamde ‘great smog’ duizenden levens eiste.

cugel | 21-07-23 | 09:15 | 2

Was in mijn twintiger jaren eens in Engeland, Al rijdend zag ik een bordje staan "Well of the Thames". Maar eens uitgestapt, bordjes gevolgd tot ik in een erlaten veldje stond met het verwachte eindpunt. Ik heb er een plasje gedaan. Ik moet nog steeds gniffelen dat de Thames een paar dagen later geheel donkergeel gekleurd heeft moeten zijn..

Sneerpoets | 21-07-23 | 09:43

Speciaal voor Basil:
Zwitserse piek

De Zwitserse Alpen associëren we niet meteen met hoge temperaturen. Maar veel sneeuw is er dezer dagen niet te zien. Sinds maandag zijn wegens hevige bosbranden in het kanton Wallis vlak bij de Italiaanse grens al zeker tweehonderd omwonenden geëvacueerd. Zo’n honderdvijftig brandweerlui proberen het vuur onder controle te krijgen met de hulp van helikopters. Dat is voorlopig nog niet gelukt, maar de toestand zou wel stabiliseren. De directe oorzaak van de bosbranden is nog onzeker. Door de droogte en stevige wind kan het vuur zich razendsnel verspreiden. Op 11 juli beleefde Zwitserland de warmste dag in zijn geschiedenis. Het kwik klom toen tot 37,6 graden.

cugel | 21-07-23 | 09:13 | 3

Artikel uit? Want hier in Zwitserland wordt itt Nederland er niet hysterisch over gedaan. Zoals ik al eerder zei, in Wallis zijn de afgelopen decennia nauwelijks grotere bosbranden geweest dus statistisch wordt kans groter. Hier in Ticino heeft het nml behoorlijk geregend de afgelopen maanden vooral 's avonds en 's nachts. (bassins vol en leveren ook aan Po vlakte) dus geen kans op bosbrand itt tot vorig jaar toen het droog was.
Week geleden al de Zwitserse linkjes gegeven hier.
Nog eentje dan:
Der Wald brennt, oder der Berg kommt – im Wallis ist das normal. Wie geht man damit um?
www.nzz.ch/schweiz/der-wald-brennt-de...

Basil Fawlty | 21-07-23 | 09:32

@Basil Fawlty | 21-07-23 | 09:32:
De brand gaat nog tot in de herfst door? Tsja, als de brandweer daar geen problemen mee heeft, vind ik het verder best. Laat alles daar dan maar affikken, ik zit hier veilig, achter twee zeeën, in het regenachtige Ierland. Maar toen ik vroeger in Zwitserland of Oostenrijk kwam waren zulke bosbranden niet normaal.
Het artikel was trouwens uit de Standaard.

cugel | 21-07-23 | 09:53

@cugel | 21-07-23 | 09:53:
Lees het NZZ artikel aub aandachtig, heb je blijkbaar niet gedaan.

Vroeger was jij nog analoog en niet digitaal en las je papieren krant waar niet iedere scheet in werd vermeld en je dus niet wist of er een bosbrandje was in Wallis (CH) of in Tirool (AT). But two can play this game: Vroeger kwam ik ook veel in Frankrijk en Spanje en waren er veel bosbranden net zoals nu, misschien wel meer. Wetenschappelijke waarde van mijn waarnemingen? 0.
En knap hoor, een goed artikel uit een Zwitserse kwaliteitskrant gewoon ontkennen omdat het niet in je straat past. Dogmatiek bij jou kent dan weer geen grenzen. Lol!

Hier de achtergrond en zie de oorzaken? Kijk vooral naar de grafiekjes.
www.nzz.ch/schweiz/waldbrand-in-bitsc...
Niemand gewond, geen huizen verloren. Men kent het en past zich aan.

En de Standaard. Right. Een Mediahuis krant. Weet ik ook meteen hun standaard (en die is niet hoog).

Basil Fawlty | 21-07-23 | 10:27

81 branden in Griekenland

De Akropolis moest vrijdag tijdelijk sluiten wegens de hitte, maar intussen is hij weer open voor toeristen, tenminste als die temperaturen rond de 40 graden willen trotseren. Toch moeten de Grieken zich nog altijd zorgen maken over de hitte. In de buurt van Athene woeden al enkele dagen bosbranden. Verschillende huizen zijn in de as gelegd en de overheid evacueerde preventief zes kustplaatsjes. Een jeugdkamp zo’n 60 kilometer ten westen van Athene moest in allerijl inpakken toen een andere bosbrand te dichtbij dreigde te komen. De 1.200 deelnemers zijn allemaal in veiligheid. De Griekse brandweer meldde maandag dat ze over het hele land 81 branden tegelijk moet bestrijden. De Europese Unie heeft aangekondigd blusvliegtuigen te sturen.

cugel | 21-07-23 | 09:09 | 3

Met die toeristen heb ik geen medelijden, die komen met de Vuelings en de Easyjet de boel verstieren, de arme localo die is de klos. www.nytimes.com/2019/09/19/climate/ai...

Smoelensmid | 21-07-23 | 09:38

@cugel | 21-07-23 | 09:55: Heb er de NYT niet voor nodig , hoef alleen maar omhoog te loeren en te zien dat er op de vliegroute naar het zuiden echt iedere drie minuten een groot vliegtuig overkomt .. echt niet normaal.. zeker nadat ik een keer aan de landingsbaan van MAA ben gaan staan en rook wat daar allemaal uit kwam.. ooit was vliegen een noodzaak om internationaal zakendoen te kunnen opbouwen maar nu is het een pretpark geworden, dat stuit me tegen de borst..

Smoelensmid | 21-07-23 | 10:07

Timmer als PM? De man is PvdA-er en we weten allemaal hoe die er voor staat.
Maar laat 'm maar op die tafel springen, een dansje proberen en...(kijkt schichtig om zich heen of Joris aanwezig is)

Sneerpoets | 21-07-23 | 09:08

Sardinië op recordkoers

Dinsdag bleef het Europese temperatuur­record nog intact, maar het ziet ernaar uit dat het later deze week aan diggelen gaat. Het record dateert van 11 augustus 2021 op Sicilië. Toen gaf de thermometer in de havenstad Syracuse 48,8 graden aan. Volgens de voorspellingen zal het record verhuizen naar dat andere Italiaanse eiland, Sardinië. De komende week zal het kwik zowat in het hele zuiden van de laars flirten met de grens van 40 graden.

cugel | 21-07-23 | 08:56

Speciaal voor @EEnzame SchizofrEEN | 21-07-23 | 08:29:
Zuid-Europa kookt en brandt
Het Middellandse Zeegebied kreunt onder een hittegolf. Griekenland, Spanje en Italië krijgen te maken met torenhoge temperaturen, bosbranden of andere ellende. Een overzicht van het opvallendste hittenieuws.

cugel | 21-07-23 | 08:45 | 3

Vanaf volgende week gaan de temperaturen weer naar beneden, zijn er aan gewend hier ( ES ) gisteren zelfs regen.. waar haalt die media toch iedere keer die paniek vandaan?

broervandenhollander | 21-07-23 | 08:54

@broervandenhollander | 21-07-23 | 08:54:
Hier, in Ierland, ook continu regen. En onder de 20 graden. Gister had ik het echt koud. En ik moest onder de bomen schuilen tot de ergste regen wegtrok. Maar toch, de temperatuur cijfers zijn feiten. Dat kun je niet veranderen.

cugel | 21-07-23 | 08:59

@broervandenhollander | 21-07-23 | 08:54: Ook hier in Israel hadden we vorige maand regen, dat was ook al 30 jaar niet voorgekomen in de zomer. Ik denk dat iedereen nu focust op weer, en die 0,0032 graden verhoging moeten toch zó langzamerhand wel merkbaar zijn?

Sneerpoets | 21-07-23 | 09:15

Waarde reaguurder @cugel trakteert ons hedenochtend gul op het nodige knip- en plakwerk uit de linkse pers. De rode draad is heel duidelijk: veel geld uitgeven. 'Investeren' wordt dit voor het gemak genoemd. Geld groeit gelukkig royaal aan bomen, dat weet iedereen.

goedverstaander | 21-07-23 | 08:25 | 4

Investeren heet dat en het is goed voor de werkgelegenheid. Daar gaat je economie van bloeien. Geld is, au fond, ook maar een bedacht ruilmiddel. Vandaar dat je af en toe gewoon de geldpers aan kunt zetten. Als de bedrijvigheid in je maatschappij maar op peil blijft.
@EEnzame SchizofrEEN | 21-07-23 | 08:32:
Ja, doe nog een Oud Nieuws! Altijd een goede start van mijn dag.

cugel | 21-07-23 | 08:35

@cugel | 21-07-23 | 08:35:

"Failliet gaan" is niet hetzelfde als "bloeien".
Waarom denk je dat elke linkse dictatuur failliet gaat?
Waarom denk je dat linkse steden als Amsterdam allemaal aan de staatstiet hangen?
Ondanks bizar hoge belastingen, parkeergelden, etc?
Waarom denk je dat alle linkse deugclubjes van subsidie leven?

"Investeren" doe je in iets dat straks geld oplevert.
"Investeren" in zaken die straks nog heel veel meer gaan kosten heet "straalbezopen".
En de bedrijvigheid in dit land loopt al decennia achteruit door ongecontroleerde massaimmigratie. Nu de vergrijzing flink gaat versnellen zouden we geld uit roulatie moeten halen, in plaats van bij te drukken.

Dandruff | 21-07-23 | 08:53

@Dandruff | 21-07-23 | 08:53:
Sorry Dandruff, ik geef toe dat rechts de economie meestal beter runt dan links, maar daarom klopte mijn tegel nog wel, en bovendien heb ik nog veel meer te posten, dus ik ga je verder vanochtend niet echt antwoorden. Als je nog een mooie lap tekst, volledig van mijn eigen hand wilt lezen verwijs ik je naar mijn eerste tegel in dit nachtcafé. Maar verder concentreer ik me nu op wat artikelen onder de aandacht brengen en andere reaguurders antwoorden ;D

cugel | 21-07-23 | 09:08
▼ 1 antwoord verborgen

Stadscentra zijn in toenemende mate populair en dat is te zien aan de veranderende huizenprijzen in de omliggende gebieden. Uit een onderzoek naar de top-20 steden in de Verenigde Staten blijkt dat er de afgelopen decennia een grote verschuiving heeft plaatsgevonden in de verhouding tussen huizenprijzen en de afstand tot het stadscentrum. De huizenprijzen stegen in 1980 naarmate een woning verder van het centrale zakendistrict af lag, maar in 2010 was dat omgekeerd. De kosten voor woningen in stedelijke centra zijn sindsdien verder gestegen: de gemiddelde huizenprijzen in de vijf binnenste stadsdelen van New York City zijn tussen begin 2010 en begin 2020 vier keer zo snel gestegen als in de rest van de agglomeratie. Tijdens de coronapandemie nam de stijging in de voorsteden snel toe, maar die ontwikkeling is inmiddels gestagneerd, waardoor het langetermijnbeeld grotendeels ongewijzigd blijft.

cugel | 21-07-23 | 08:24 | 2

En hoe zit het met de grote steden in Groenland?

EEnzame SchizofrEEN | 21-07-23 | 08:29

@EEnzame SchizofrEEN | 21-07-23 | 08:29:
Dat komt na de klimaatverandering. Niet zo haastig. Daar heb ik ook nog twee copy paste artikelen voor ;)

cugel | 21-07-23 | 08:39

Deze voormalige betaalbare arbeiderswijken zijn inmiddels aanzienlijk gegentrificeerd. Voor alle duidelijkheid: de bevolkingsgroei in de binnensteden is gering in vergelijking met de buitenwijken. Er is in feite een nieuwe bevolkingsring ontstaan: de zogenaamde ‘exurb’. De sociaaleconomische samenstelling van deze stedelijke gebieden rondom de centra is daarentegen wel veranderd. Vroeger vluchtten rijke stedelingen naar de buitenwijken, nu verhuizen ze op veel plekken juist terug naar de stedelijke kern. De armoede verplaatst zich ondertussen steeds meer naar de buitenwijken. Journalist Alan Ehrenhalt noemt het fenomeen terecht ‘De Grote Ommekeer’.

cugel | 21-07-23 | 08:23 | 3

cugel | 21-07-23 | 08:23,
Idd.
Het grote ommekeer.
Pure ellende staat voor onze deuren te wachten.

Bad - Casey | 21-07-23 | 08:31

@Bad - Casey | 21-07-23 | 08:31:
Niet zo somber, Kees! Ik weet dat rechts half Europa overneemt, maar we moeten niet nu al de moed verliezen ;)

cugel | 21-07-23 | 08:42

De Guardian trouwens, volgens mij een interessant artikel.

cugel | 21-07-23 | 08:18

Deze wereldmetropolen hebben steeds meer weg van ivoren torens: de welvaart is sterk geconcentreerd in het centrum en wordt bediend door een uitgestrekte, achtergestelde periferie. In stadscentra is de werkgelegenheid toegenomen, de criminaliteit gedaald en zijn openbare diensten aanzienlijk beter gaan functioneren. Magazijnen en fabrieken van Kings Cross in Londen tot Brooklyn in New York zijn omgebouwd tot luxe appartementen voor hoogopgeleide (en doorgaans witte) professionals. Voormalige arbeiderswijken zijn gerenoveerd of herontwikkeld. Ze staan nu vol met hippe cafés en kroegen, dure sportscholen en biowinkels.

cugel | 21-07-23 | 08:17

De populistische politiek die we de afgelopen jaren hebben gezien, wordt gekenmerkt door afkeer van wereldsteden als Londen en New York. In deze steden zijn de leefomstandigheden explosief verbeterd, terwijl andere juist met grote problemen kampten. Niet alleen de kloof tussen opbloeiende steden en andere delen van het land is gegroeid, maar de ongelijkheid binnen deze steden is eveneens toegenomen. De ongelijkheid in de meeste metropolen in de Verenigde Staten wordt sinds de jaren tachtig steeds groter – het snelst in grote, welvarende steden zoals New York, San Francisco en Chicago. Daar ligt de ongelijkheid nu veel groter dan het landelijk gemiddelde. Hoogopgeleide kenniswerkers verdienen meer dan ooit, terwijl laagopgeleide werknemers die hen ondersteunen juist minder verdienen. Die kloof wordt nog eens vergroot doordat de kosten van levensonderhoud in deze steden snel stijgen.

cugel | 21-07-23 | 08:16

Meer dan de helft van de wereldbevolking woont nu in steden. In 2050 zal dat aandeel naar verwachting oplopen tot twee derde. Dat betekent dat de drijvende krachten achter het leven in de stad nu ook de drijvende krachten achter de wereld als geheel zijn. Door de geschiedenis heen zijn steden aanjagers geweest van vooruitgang, omdat ze ons dichter bij elkaar kunnen brengen – iets wat we nu meer dan ooit nodig hebben. Veel van de grootste problemen die we vandaag de dag hebben, kunnen we oplossen door onze steden te hervormen.

cugel | 21-07-23 | 08:15

We mogen niet toelaten dat onze steden vervallen tot bevoorrechte eilanden te midden van zeeën van achterstand. Met het juiste beleid en de juiste investeringen is een betere toekomst mogelijk.

cugel | 21-07-23 | 08:13 | 5

@cugel | 21-07-23 | 08:22,
Dat weet ik ;D

Bad - Casey | 21-07-23 | 08:32

Die trend is zoals je hierboven aan toont wel gaande. Een gevolg is ook dat buitengebieden leeglopen en een beweging naar meer centralisatie.
Het heeft m.i. ook invloed op politieke besluitvorming. Hoe verder buiten de stad hoe oninteressanter en onbelangrijker dit is. Buitengebieden lijken vaker als achterlijk gezien te worden.
Een ander effect is meer centralisatie van macht waardoor politieke keuzes die voor stedelijke gebieden logisch en verstandig zijn voor buitengebieden dat juist niet zijn. Aangezien dat marginale groepen ‘achterlijken’ zijn hoef je verder ook niet naar hun bezwaren te luisteren.

De scheiding stad en platteland.

ratelaar | 21-07-23 | 08:41

@ratelaar | 21-07-23 | 08:41:
Ja, ik woon officieel nog in hartje Amsterdam, dichtbij mede reaguurder Lorejas, maar in de praktijk zat ik in landelijk Twente, bij mijn bejaarde moeder, ondertussen, op 20 april, overleden, of bij mijn vrouw met Alzheimer, vlak bij een riviertje, de Dodder, in redelijk landelijk Zuid Dublin. Ik aarzel tussen de stad en wat meer landelijk, bijvoorbeeld Deventer, in de buurt van mijn jongste zoon, waarbij het derde kind onderweg is.

cugel | 21-07-23 | 08:53
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat lopen daar toch altijd de meest prachtige vrouwen.

frickY | 21-07-23 | 08:09

Mooi, gisteren geschreven dat de smeercampagne richting Frans wat mij betreft kan beginnen met zijn bewuste leugens over de rug van de MH-17 slachtoffers.

Nou, daar was Pauw snel bij. Prachtig, eerst dat toneelstukje toen van Frans en daarna Pauw die verklaart dat alles door Frans is verzonnen, met opzet en puur voor eigen gewin.

Dit even door laten etteren en volgende week vol op de stormdode. Vrouw overleden en binnen paar uur was Frans er als de kippen bij om het nog warme lijk voor zijn klimaatstrijd te gebruiken.

Zo is hij, intrinsiek fout. Ik weet niet wat hem beweegt, maar misschien moet hij er eens een boekje over schrijven, bijvoorbeeld met de titel Mijn Strijd. Kan iedereen lezen wat hem nou echt motiveert.

Zoelense Hobbyboer | 21-07-23 | 08:04

@Bad - Casey | 21-07-23 | 08:19:

Video niet beschikbaar. :(

Milton_Styx | 21-07-23 | 08:29

@Bad - Casey | 21-07-23 | 08:33:

Heel bevallig :)

Milton_Styx | 21-07-23 | 08:42
▼ 2 antwoorden verborgen

Frans Timmerfrans kan zo mooi emotioneel zijn voor de camera. Over passagiers van een neergeschoten vliegtuig (MH17) die allemaal een zuurstofmarker droegen en waarvan de lijken door seperatisten werden ontdaan van hun trouwring.

Osdorpertje | 21-07-23 | 07:59 | 1

Uit het onderzoek naar de ramp blijkt dat de slachtoffers op slag werden gedood of vrijwel onmiddellijk het bewustzijn verloren. Timmerfrans heeft een ongebreidelde fantasie en ventileert zijn hersenspinselen ook nog eens. Dat laatste is op zich niet zo'n probleem, maar een dergelijk figuur hoort natuurlijk niet in een politieke functie thuis.

goedverstaander | 21-07-23 | 08:15

Franske denkt de verlosser te zijn maar gaat zijn grootste deceptie tegemoet.

Zuma | 21-07-23 | 07:58

Ik snap iets niet. Links wil diversiteit, maar willen de dikste elitaire witte man als lijststrekker/MP. Willen ze hiermee vertellen dat onder de miljoenen Groenlinks/PvdA stemmers geen kandidaten van kleur hebben kunnen vinden die geschikt zijn als lijsttrekker of MP? Kan iemand mij deze denkwijze uitleggen, aangezien bedrijven in Nederland divers moeten worden en niet mogen selecteren op voorkeur.

First Contact | 21-07-23 | 07:53 | 2

First Contact | 21-07-23 | 07:53,
Eigenlijk is het heel simpel.
Wat vroeger links was, is nu het zogenaamde rechts.... en andersom.
Fascinerend ;D

Bad - Casey | 21-07-23 | 07:58

Ik denk dat Leerdam wel te porren is.

BrutusBosch | 21-07-23 | 08:04

Even terugkomend op deze topic..... die narcist van een Timmermans mag hier in Nederland echt niet meer terugkomen.
Boudewijn de Groot - Prikkebeen.
www.youtube.com/watch?v=nZQNJhIrqOI

Bad - Casey | 21-07-23 | 07:53

Je zou als agent met dit nieuws toch gewoon besluiten het bijltje er bij neer te leggen? Zoek 't maar uit allemaal, breek de boel maar af, steel maar in de rondte, ik kom wel terug als alles kapot is, maar dan als een soort Mad Max.

Sneerpoets | 21-07-23 | 09:05

Een klant van Vattenfall die een variabel contract heeft, kan compensatie krijgen voor de twee keer dat de energiemaatschappij vorig jaar te laat een tariefwijziging aankondigde. Het gaat om een bedrag van richting de 100 euro, maar de klant weigert het geld om principiële redenen. "De mensen die aan de bel trekken, krijgen compensatie, maar de rest niet? Dat is voor mij niet oké."
www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/539...

Cornelis12 | 21-07-23 | 07:39

Timmerfrans spreekt vloeiend zes talen en dat doet hij graag, spreken. Een praatjesmaker blijft ook in zes verschillende talen een praatjesmaker. Het is een schande dat zo’n benepen en pedant mannetje een gooi doet naar het premierschap. Het is het zoveelste bewijs van disrespect voor de democratie en de Nederlandse bevolking dat een even ijdel als hypocriet personage als deze obese tuinkabouter vanuit ondemocratisch Brussel wel eens even NL uit het slop komt halen. Ga weg! Uwe zelfingenomenheid!

Tiscali-2 | 21-07-23 | 07:36 | 2

Dat ie er een gooi naar doet is geen schande. Dat links hem vrij baan geeft, dat is de schande. Maar ja, rancuneus en ‘fatsoenlijk’ links... Het gaat bij links om de macht en anderen te vertellen én op te leggen hoe het moet.
De vanzelfsprekendheid dat ze denken dat zij de enige universeel juiste moraal hebben.
Een gigantische afgang zou een prachtig verkiezingsresultaat zijn. Anders krijgen we een prachtig villein politiek schouwspel waar GL en PvdA elkaar de tent uitvechten. Het enige juiste gelijk ligt immers daar en elk ego denkt dat die moreel zuiverder is en meer gelijk heeft dan de ander.
Kortom, dat wordt een grote soap.

ratelaar | 21-07-23 | 07:42

@ratelaar | 21-07-23 | 07:42:
Natuurlijk is dat een schande! Een belediging! De man is één grote belediging voor de democratie!

Tiscali-2 | 21-07-23 | 07:50

Was het een paar jaar geleden nog een vertrouwd beeld dat lijsttrekkersdebatten een treffen waren tussen mannen in blauwe pakken, in november staan waarschijnlijk de vrouwelijke partijleiders Yesilgöz, Bikker, Marijnissen, Kuiken, Ouwehand, Van der Plas en Simons naast elkaar.
Maar wat echt aan verandering toe is, dringend zelfs, is het klimaat waarin dat maatschappelijk debat in Nederland wordt gevoerd. Politiek actief worden betekent niet alleen intekenen voor lang en hard werken tegen een zeer geringe waardering, het is ook een garantie geworden voor een leven vol bedreigingen, scheldpartijen en intimidaties. Iedere politicus, van links tot rechts, heeft daaronder te lijden, en als die politicus een vrouw is, kan ze niet alleen op veel meer gescheld en gedreig rekenen, maar ook op extra aandacht voor haar uiterlijk, gecombineerd met de goorste verkrachtingsfantasieën. Dat Sigrid Kaag de politiek verlaat, komt voor een belangrijk deel door dat klimaat, dat niet alleen de betrokken politici bedreigt, maar ook onze democratie. Iedere politicus, van Esther Ouwehand tot Caroline van der Plas, heeft daar terecht zijn of haar walging en verontrusting over uitgesproken.

De enige van wie verontwaardiging ontbrak was u. Nota bene de man die als geen ander weet hoe het is om door bedreigingen in onvrijheid te leven, meer en langer dan wie ook. Dat u het desondanks volhoudt, is een bijna bovenmenselijke prestatie. Maar het zou tot solidariteit moeten strekken met andere bedreigde politici, niet tot een tweet met de tekst ‘Ik woon al bijna 20 jaar in een safehouse, kan niet alleen over straat en toch ga ik altijd maar dan ook altijd door.’ Politiek actief zijn als een wedstrijd in het doorstaan van omstandigheden die er helemaal niet zouden moeten zijn. ‘Wat stelt zo’n idioot met een fakkel voor je huis nou voor joh, ik héb niet eens een normaal huis!’

Precies dit merkwaardige machismo draagt bij aan de normalisering van bedreigingen, omdat je niet de bedreigers aanklaagt, maar de bedreigde. Absurd en pijnlijk dat dat uitgerekend komt van de meest bedreigde man van het land.

cugel | 21-07-23 | 07:32 | 6

Dat een politicus of publiek figuur bloot staat aan de goorste en laagste haat is van alle tijden. Het verschil is dat nu de voorheen verborgen gesprekken openbaar op de social mediaas gevoerd worden.
Zet maar eens een lijst politieke moorden achter elkaar. Politiek is inherent lelijk en in de top komen de meest manipulatieve ratten tevoorschijn.
Hoe hoger de inzet.

nl.m.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_pol...

Daarmee praat ik de drek en ranzigheid die sommigen spuien niet goed.

Maar politiek gaat wel over keuzes gemaakt door mensen over mensen. En daarin onstaat altíjd conflict. De kunst is -denk ik- je kritiek op een lichtvoetige en humorvolle wijze te spuien. Hard op de bal zacht op de man/vrouw. Alhoewel dat laatste kritiek op de persoon niet uitsluit.

ratelaar | 21-07-23 | 07:55

Goed reaguursel ! Je uitspreken tegen elke vorm van bedreiging / lastigvallen, normen en waarden niet repecteren getuigt van beschaving. Helaas wordt er vaak verschillend over gedacht als het slachtoffer een andere politieke koers vaart.

johnyl | 21-07-23 | 07:57

@ratelaar | 21-07-23 | 07:55:
Goede tegel, zoals zo vaak. Speciaal "Hard op de bal zacht op de man/vrouw."
@johnyl | 21-07-23 | 07:57:
Ja, vond ik ook.

cugel | 21-07-23 | 08:06
▼ 3 antwoorden verborgen

Leon Verdonschot: (nieuwe revu, via blendle)
Beste Geert Wilders,

Lijsttrekkers komen en gaan, Geert Wilders blijft altijd staan. Zie daar de enige zekerheid in een tijd waarin de ene parlementariër na de andere zijn of haar vertrek uit de politiek bekendmaakt. Het einde van het tijdperk-Rutte, -Kaag, -Leijten; tussen al die prominente namen zou je bijna vergeten dat we na november waarschijnlijk ook nooit meer een ouderenpartij in de Tweede Kamer zullen hebben, de politieke stroming die voor altijd duidelijk heeft gemaakt dat het verstrijken der jaren niet tot milde wijsheid hóéft te leiden.

cugel | 21-07-23 | 07:29 | 2

Een ouderenpartij zou een zwaktebod in een democratie zoals de onze moeten zijn. Net zoals een dierenpartij of die Sylvana Simons-club. Het geeft aan dat de heersende partijen het niet goed voor elkaar hebben.

goedverstaander | 21-07-23 | 07:57

@goedverstaander | 21-07-23 | 07:57:
Heb je wel gelijk in, maar het is toch mooi dat we hier dat soort dingen hebben ipv het ook hier steeds meer gepolariseerde leven uit de twee partijen Angelsaksische wereld.

cugel | 21-07-23 | 08:28

Dit krijg je nou van klimaatopwarming, na 2030 een land vol exotische en uitheemse dieren, dat moeten we niet willen. Frans doe iets!!!

First Contact | 21-07-23 | 07:30

Als we journalisten en media hebben die netjes hun werk gaan doen dan kunnen we hele interessante verkiezingsmaanden krijgen. Jeroen Pauw begon heel sterk, en Ronald Plasterk zal ook nog wel wat te vertellen hebben...

First Contact | 21-07-23 | 07:27 | 3

Jeroen fakelde gisteravond op tv Timmermans (terecht) compleet af. Zeij aan het eind wel dat volgens hem Timmermans kans maakt om premier te worden. Volgens mij stemt Pauw Groen Links. Ben benieuwd ?

Cornelis12 | 21-07-23 | 07:32

@Cornelis12 | 21-07-23 | 07:32: Frans Timmermans heeft nogal wat bagage en wat uit te leggen aan het Nederlandse volk. Als hij zijn zin niet krijgt dan doet hij op kosten van de Nederlandse belastingbetaler helemaal niks: nos.nl/artikel/2150253-timmermans-dee...
Dus ik zie alleen onder speciale omstandigheden (Pandemie/Oorlog/Natuurramp oid) gebeuren dat hij in het torentje komt.

First Contact | 21-07-23 | 07:37

Eerst maar eens een komisch stukje over Farage uit de Guardian, zo goed dat ik toch maar flink citeer, hoewel hier de link het wel doet: de Guardian meent dat ook arme mensen bij het nieuws moeten kunnen.

One of the most worrying problems in this modern Britain – laid low by 13 years of harsh Tory rule, bewildered by social media, blighted by social division – is that we now struggle to recognise a real victim when we see one.

But not today. Today, in the wake of the passing of the government’s obscene illegal migration bill, the attention is back where it should be – on those who are truly suffering. Yes, poor Nigel Farage and his fight with Coutts, the top, top, people’s bank, has made the front pages of the Mail and the Telegraph. True, their record in fighting the corner of the downtrodden is not great; but today marked a great stride forward.
It is truly a wretched story. As Oscar Wilde might have observed, you’d need a heart of stone not to laugh. Farage has for many years had a bank account at Coutts. In this time, despite him not having quite as much money as top, top people are supposed to have, it has humoured him by letting him keep the account; but now Coutts has said that he can’t any longer – and that has really upset Farage.

Sources told the BBC and others he had fallen below the financial threshold required, and was offered a standard compensatory account at NatWest, which owns Coutts. Farage maintained that his Coutts account had been shut for political reasons, and revealed that nine other lenders wouldn’t take his money either.

And because Farage is Farage, he wouldn’t let it rest. Yesterday, after a subject access request to Coutts, he said, via the Telegraph, that Coutts closed his account because his views “do not align” with their values.

He cites minutes of a meeting of Coutts’ wealth reputational risk committee last November, which said it “did not think continuing to bank NF [Nigel Farage] was compatible with Coutts, given his publicly stated views that were at odds with our position as an inclusive organisation … This was not a political decision, but one centred around inclusivity and purpose.”
Farage says the notes claim that he is perceived as “racist and xenophobic”: an “appalling slur”.

And there it is. True injustice in plain sight. No wonder Rishi Sunak has tweeted his support. Andrew Griffith, economic secretary to the Treasury, has got involved by writing a letter to the Financial Conduct Authority about the treatment of “politically exposed” bank customers such as Farage. For what point is there to a government that doesn’t protect the weakest in society?

It’s wrong to laugh at the plight of someone who so loves to rub shoulders with the super rich, be it Arron Banks or Donald Trump, being dumped by a bank for top, top people because they think he’s just a bit, well, grubby.

It’s wrong to laugh at seeing this champion of capitalism, a former City trader whose father was a stockbroker and brother a broker, laid low by the alleged decision of a super-capitalistic, super-private bank to make a commercial decision to try to limit its customer base to people it might happily admit through the front rather than the rear entrance.
Wrong again to stand by while a man who always seeks to set such limits on where other people can go and what they can do is excluded from the private bank of his choice. Has no one here read Magna Carta, or watched it on YouTube?

We can’t be definitive about the racism claim. That’s often made – and it’s for Farage, his mates and his God to know and to process as they will. Coutts, in its now public internal document, observes that Farage’s “commentary remains within the law regarding hate speech and arguably on the right side of ‘glorifying or promoting harmful behaviour’”.

But we can agree that surely it’s wrong to consider his 2014 statement that any “normal and fair-minded person would have a perfect right to be concerned if a group of Romanian people suddenly moved in next door” and confuse that with any hint of xenophobia.
Some will point to the infamous “breaking point” anti-migrant poster during the Brexit campaign, with its megaphone untruth of using a photo of migrants crossing the Croatia-Slovenia border in 2015 to raise the fear of a mass invasion of Dover. But xenophobia and that kind of toxic rabble-rousing are different. As to how, that’s a discussion for another time, but they are. And so it is right that Farage, in time of need, has our support.
It’s all so sad. The law prevents private entities from shunning customers on grounds of sex, race, disability or gender, and everyone has the right to a bank account. But where is the law protecting rightwing poison hucksters, who’ve made themselves so objectionable that even hyper capitalists don’t want to touch them?

Farage has his devotees and his show on GB News, but it must hurt when a financial institution that really loves money says “your money is no good here” – and really means it. Coutts, meanwhile, surely risks opprobrium. Proper banks launder ill-gotten gains and fight for the stewardship of oligarch cash. Here it is weeding out undesirables.

It’s a world in flux and crisis, but we are not without agency. If we all fall in behind Farage, we can turn this around.
www.theguardian.com/commentisfree/202...
Onthoudt de naam Hugh Muir. Die kan schrijven!

cugel | 21-07-23 | 07:10 | 9

@Tiscali-2 | 21-07-23 | 07:54:
Aardig bedacht, maar hoe kun je de vorm tot je nemen zonder dat ten minste iets van de inhoud tot je doordringt?

cugel | 21-07-23 | 08:01

De ironie van de situatie is mooi op een subtiele Brits humorvolle manier beschreven.
De hypocrisie wordt elegant blootgelegd.

ratelaar | 21-07-23 | 08:25

@Zoelense Hobbyboer | 21-07-23 | 07:48:
NatWest of Nat woke zoals men ze ook schertsend noemt is eigenaar van Coutts en die zijn de laatste jaren divers en inclusief geworden. Bij NatWest staat Alison Rose aan de leiding en dat is.... vul maar in een remainer.
Inmiddels hebben ze wel hun excuses aangeboden aan Farage want uit de interne documenten bleken ze dus echt fout te zitten en daar over te hebben gelogen in de pers.
www.telegraph.co.uk/news/2023/07/19/c...
en
"NatWest boss apologises to Nigel Farage over Coutts account closure row."
www.theguardian.com/politics/2023/jul...
En Hugh Muir? Proest. Met zichzelf ingenomen verwaande Guardian salonsocialist (pleonasmes) die zo'n beetje bij ieder artikel of optreden op tv of radio over racisme of remoanen gaat zeuren. Vermoeiende vent.

Basil Fawlty | 21-07-23 | 09:24
▼ 6 antwoorden verborgen

Goedemorgen allen,
Hoe dien ik nu te beginnen?!
Welnu, mijn broer was gisteren voor het eerst in zijn leven 60 jaar geworden.
Broer, speciaal voor jou.
Airport - The Motors.
www.youtube.com/watch?v=nAN-LvFOGus&a...
Proost!

Bad - Casey | 21-07-23 | 07:10 | 5

@Bad - Casey | 21-07-23 | 07:34:
Yes, I do know how I survive
Yes, I do know why I'm alive
To love and be with you
Day by day by day by day
En toch "State of Independence"!
Originelere muziek dan ik ken met opnieuw een prachtige video. Maar ik moet weer even verder strijden voor het gematigd linkse gedachtengoed. Kees moet je trouwens geregeld bovenaan in zijn mix hebben staan zou ik zeggen, maar ik volg dat iets te weinig vanwege de politiek.

cugel | 21-07-23 | 07:43

Laat ik beginnen, om voor het eerst in jullie leven, je broer en jezelf, te feliciteren met zijn 60e verjaardag.

Om te eindigen met de vraag of de dame zich ook bij de feestelijkheden mag gaan aansluiten?

Goedemorgen Casey.

Milton_Styx | 21-07-23 | 07:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Kleine aanvulling: Blendle geeft geen linkjes die voor meer dan één persoon toegankelijk zijn, dus daar zijn copy pastes te verwachten. Hoewel ik hierboven aangetoond meen te hebben dat ik ook zelf zinnige lappen tekst kan genereren.

cugel | 21-07-23 | 06:56 | 1

Nu nog op de feiten en niet louter op de vorm. Er zit progressie in. Eerlijk is eerlijk.

goedverstaander | 21-07-23 | 07:53

Afgelopen ochtend om 11:29 werd ik gejorist in het "VERBERG JE PROVIAND! HOLLE BOLLE FRENSKE KOMT HOLLAND VERORBEREN" topic.
Mijn punt was dat nadat eerst Rutte kapot was geschreven en daarna Kaag, het nu de beurt was aan Timmermans. Kijk, als rechts nu een alternatief had, maar Sassen van Elsloo voorzag een BBB, VVD, JA21 kabinet, dat ten onder zou gaan aan de komende economische malaise (iedere econoom probeert zichzelf interessant te maken door als enige te weten waarom we allemaal naar de bliksem gaan, waarna daar weer niets van uitkomt, maar dat mag niet deren want de volgende crisis ligt alweer op de loer) Waarna een centrum links kabinet aan de macht zou komen waardoor rechts dan heel hard zou moeten huilen. Einde van het sprookje. Dus rechts heeft niet echt een alternatief. Vooral niet daar ze zien dat niet alleen de PvdA en GL samen gaan, maar dat zij ook nog eens geleid zullen worden door, waar ze bang voor zijn dat wel eens een stemmenkanon kan zijn, Frans Timmermans. Dus, nu Rutte kapot is en Kaag, na consequente heks en bezemsteel referenties in een meer dan 600 reacties topic, ook heeft besloten het veld te ruimen, na talloze door dit soort rechtse hetzes bemoedigde bedreigingen door extreem rechtse fakkel idioten, nu moet dan dus "Frenske" Timmerfrans (zijn echte naam is te moeilijk voor domrechts) kapot worden geschreven. Aangezien zijn prestaties ver boven het bereik van rechtse (op zijn best) viertaligen liggen wordt dus vol ingezet op zijn mogelijke "Bourgondische" levensstijl. Waar anderen daarom geprezen worden is bij Frans sprake van holle bolle Frans, die heel Nederland komt opeten (zie het begin van deze tegel). Dat de goede man ruime ervaring heeft in de Nederlandse en Europese politiek maakt niet uit. Later zullen we wel eens proberen te kijken waar we hem op kunnen pakken, nu eerst maar eens hem op niet ter zake doende punten als eetlust of lichaamsomvang proberen te veroordelen.
Ik wilde al een tegel plaatsen in het "Stijlloze Gelukwensen aan Timmerfrans Vertaalservice. Wat staat hier nou echt?" topic, maar ging eerst maar weer eens uitgebreid op de huisregels zitten studeren en liet het er toen voorlopig maar bij omdat ik ook een zware dag had gehad. Ik weet dat veel rechtse figuren als fascist worden afgevoerd op linkse websites en ik waardeer de VvMU op GS. Mijn boodschap is simpel: ik erken dat links op veel punten bekritiseerd kon worden, maar nu is het gevaar de opkomst van nieuw rechts over heel Europa. Wapenfeiten van rechts: Trump, Brexit, het zolang mogelijk tegenhouden van actie op klimaatgebied met vele tientallen duizenden klimaatslachtoffers nu al, tonen het gevaar van nieuwrechts. Nu, na het kapotschrijven van Kaag en Rutte, verdienen de talloze stukjes die over Timmermans gaan komen in de aanloop naar de verkiezingen in november, een consequent herhaalde boodschap. In feite de inhoud van deze tegel, die ik in verschillende bewoordingen van plan ben naar voren te brengen voor november, zolang GU een tegengeluid hier tolereert. En verder ben ik uiteraard van plan om wat onaangename waarheden uit de door rechts verketterde "MSM" onder de aandacht te brengen om de blikvernauwing van het alleen maar consumeren van rechtse websites te bestrijden. Here we go! Prettige dag!

cugel | 21-07-23 | 06:50 | 8

@cugel | 21-07-23 | 07:17:
Mijn voorstel zou zijn om ze allemaal bijzonder kritisch te blijven volgen. Ook Lientje. Ook Omtzigt, want die komt niet alleen (als 'ie al komt). Maar alsjeblieft niet Timmermans. Die man is de vleesgeworden (hihi) oude bestuurscultuur. Keizer zonder kleren. Bruls op steroïden. Brrrrrr

Duwbak_Linda | 21-07-23 | 07:25

Ik ben niet links en toch al honderden keren weggejorist en zelfs geband. Hoort er allemaal bij, krijg je haar op je borst van. Maar u voelt zich een tot weggejorist gemaakte, puur omdat u links bent. Ziet u geen mogelijkheid om dit slachtofferschap, zoals gebruikelijk op uw flank, op één of andere manier te gelde te maken?

goedverstaander | 21-07-23 | 07:47

@Duwbak_Linda | 21-07-23 | 07:25:
Als Sassen van Elsloo gelijk krijgt, dan ga je krijgen waar je om vraagt. En ik ga daar ook niet teveel mee zitten. Maar ik had nog wat meer op mijn lever dus ik begeef mij weer naar de coalface ;) waar ik van plan ben wat langer te blijven.
@goedverstaander | 21-07-23 | 07:47:
Sorry, nee daar ben ik niet gehaaid genoeg voor.

cugel | 21-07-23 | 07:48
▼ 5 antwoorden verborgen

Noordkaap - Panamarenko
https://www.youtube.com/watch?v=sdBw6R8mvhA

Hevvlan Demuru | 21-07-23 | 05:51

@Flightless bird | 21-07-23 | 05:48:
Meeuw!

aflaatverkoper | 21-07-23 | 06:02

@Hevvlan Demuru | 21-07-23 | 06:16: eendimitatie bedoel ik of eendhimmitatie kan ook.

Hevvlan Demuru | 21-07-23 | 06:31
▼ 7 antwoorden verborgen

Logisch, want eigen verantwoordelijkheid van ouders moeten we natuurlijk niet willen.

Verbandmeester | 21-07-23 | 07:34

Warme nuggets by de Mac? Moet inderdaad een foutje zijn geweest, ik krijg altijd een lauwe hap zodat ik hap slik weg in 5 minuten de tent uit kan..

Sneerpoets | 21-07-23 | 08:56

Het komt wel goed.

Zalwelweer | 21-07-23 | 05:01 | 1

Goed zo!

Flightless bird | 21-07-23 | 05:11

Trust allen.
K. Zag je nog effe. Leuk! Het ga je goed!

TheOne48 | 21-07-23 | 04:56

@Zalwelweer | 21-07-23 | 01:47
Sterkte en ik hoop dat je in September weer helemaal het mannetje bent. Ben de laatste tijd niet zoveel aanwezig dus ik ken de situatie niet maar ik wens je het beste.

K1100 | 21-07-23 | 04:42 | 1

Dank je.

Zalwelweer | 21-07-23 | 05:03

‘We zien verharding op straat en toenemende mentale problemen onder jongeren,’
Keurig verwoord toch?

Flightless bird | 21-07-23 | 04:30

Wat er in ieder geval uit te concluderen is: niks doen is geen optie.

aflaatverkoper | 21-07-23 | 05:26

Frenske,
sjrenske,
pèpperpenske.

Boris Poepnagel | 21-07-23 | 04:10

Lezeres,
Jij ook al in de kreukels, potver.
2e operatie, pwoe. Beterschap !
youtu.be/dBvrdanl5Do

TheOne48 | 21-07-23 | 04:03

Zalwelweer,
Wens je een voorspoedig herstel.
Jij en en je vriendin, zorg goed voor mekaar.
Cu in september!

TheOne48 | 21-07-23 | 02:46 | 5

@keestelpro | 21-07-23 | 03:14:
Geen idee wat je hiermee bedoelt.
Britney vind ik ( nog steeds) een mooi wijffie.
Die cover geweldig.

TheOne48 | 21-07-23 | 03:19

@Zalwelweer | 21-07-23 | 02:49:
Ook veel sterkte en beterschap gewenst vanuit Gouda! Op de achtergrond wordt hier nagedacht over een verhaallijn voor een nieuwe Bouquet-roman.

MickeyGouda | 21-07-23 | 03:42
▼ 2 antwoorden verborgen

Jij bent sterk!

keestelpro | 21-07-23 | 02:37

Een muzikaal genie die net als Pierre Kartner niet de moed heeft om onder naam en toenaam op te treden.
Het prototype clown.
www.youtube.com/watch?v=xhmYI84d4io

keestelpro | 21-07-23 | 02:18 | 1

Dit doet mij denken aan ‘white face’
Beyond the Pale
By James Hannaham

Flightless bird | 21-07-23 | 02:49

Nazorg: vitamine M = Muziek. De belangrijkste vitamine die er is!

keestelpro | 21-07-23 | 02:15 | 2

Mee eens! Vooral om de dag te beginnen.

Flightless bird | 21-07-23 | 02:18

Vitamins T&A

Asteroid-B612 | 21-07-23 | 04:22

Die Karl Urban is best een goeie acteur. Zit film te kijken.

Zalwelweer | 21-07-23 | 01:57

Ik moet zeggen, lieve reaguurders, dank jullie wel. Ik ben te eigenwijs om dood te gaan dus het komt vast wel goed. Titanium ledematen zijn in de aanbieding. Fuck. We zien het wel.

Zalwelweer | 21-07-23 | 01:47 | 16

Deurwaarder?
Arrestatieteam?

Flightless bird | 21-07-23 | 04:23

@Flightless bird | 21-07-23 | 04:23: Soort agent. Degene waar je je gestolen fiets niet aan gaat geven. Kijk je lelijk aan en denk donder op met je fiets.

Zalwelweer | 21-07-23 | 04:59
▼ 13 antwoorden verborgen

https://www.bbc.com/news/world-europe-66264226.amp Wordt rustig in Amsterdam. Nu het gemeentebestuur nog.

Sjakkie van de Hoek | 21-07-23 | 01:45

Mensen, dit gaat heel eng worden:
www.youtube.com/watch?v=UwpQFg0u0Fs
Ja21 vs. Zita Pels. 4,5 minuut voorschot op de klimaatdebatten onder Timmermans. "Wanneer komt u tot inkeer". Echt, het is een klimaatsekte. En ze verwijst naar uitspraken van het CBS ( lol ). En ze haalt er ook nog eens vrouwonvriendelijk gedrag bij.
Echt. Dit is een open inrichting aan het worden.

Graaisnaaiert | 21-07-23 | 01:43 | 2

Jezus wat een armoe dat wijf zeg, compleet gebrainwashed.

CornholioNL | 21-07-23 | 06:42

Te gek voor woorden.
Er van uit gaande dat er vast een heel debat vooraf gegaan is aan dit stuk, waarin dus een hoop gezegd zal zijn, is het werkelijk waar stuitend wat hier gebeurd is.
Deze wethouder grijpt naar aanleiding van een zeer redelijke vraag, waar ze duidelijk geen antwoord op heeft, inderdaad naar de seksisme kaart en niet zo zuinig ook.
Is zoiets zo maar toegestaan? Hoe kijken vrouwen hier tegenaan? Denken die :'goed zo, Zita, jij komt tenminste op voor mij!'?
Werkelijk schandalig! Om over de inhoud nog maar te zwijgen. Die is om te janken.

EEnzame SchizofrEEN | 21-07-23 | 08:07

Respect, humor, netheid en levenslust. Ik herken het niet op links...

Heb hierdoor met ze te doen en dat weten ze. Hoe beter het met je fam., je cluppie of jou omgeving gaat, des te groter hun woede en misdragingen... Links staat synoniem voor degeneratie, overal en altijd weer... niet mee eens? Zie o.a.,graffiti, daar domineert links en dus zien we verloedering.

Dat Nederland verloedert is niet mijn keuze. Wie graffiti aanpakt, pakt aldus de verloedering aan.

Hoe doen we dit? Door fabrikanten bij wet op te leggen dat er een DNA code (= een vies woord voor links) in de verf gemengd wordt. Deze code herleid de fabricant, deze stellen wij als gemeenschap aansprakelijk voor de verloedering en schade.

Fabrikanten zullen op hun beurt de verf per winkel en klant gaan registreren. Binnen 1 a 2 jaar heb je de hele bende nachtelijke kliederaars opgerold.

Wie dit een slecht idee vind heeft belangen. Tevens mogen RWS en de NS ook gesommeerd worden hun domein op orde te houden. Dit verzaken ze tot op heden... reden?

Unsinkable-Sam | 21-07-23 | 01:34 | 6

Milton, verloedering is een vorm van bewuste ondermijning v.d. leefomgeving. Dat moet je tegen gaan.
Lekgoot, belachelijk maken en ridiculiseren lijkt mij niet bevordelijk voor de oplossing verbeterde leefomgeving. Het idee is zeer werkbaar: markering, waarna producenten verantwoordelijk maken. Die regelen hierna de rest, immers anders gaan ze failliet op linkse kliederaars. entredeuxverres, Als je het systeem grensoverschrijdend moet uitbreiden, dan heb je dus te maken met een bende van internationale, linkse kliederaars. Reden te meer om dit aan te pakken.

Unsinkable-Sam | 21-07-23 | 08:07

@Unsinkable-Sam | 21-07-23 | 08:07:

Het idee is origineel, interessant en heeft een bijzondere invalshoek.
Ik zou wel willen zien hoe het in de praktijk functioneert.

Beter nog zou zijn, een vondst die slechts de daders treft, niet een gehele sector collectief op kosten jaagt.

Milton_Styx | 21-07-23 | 08:24

Ik ben in de binnenstad van Toledo geen, ik herhaal GEEN, graffiti tegengekomen. Denk dat het met controle, snel verwijderen, straffen en nabuurschap te maken heeft. Het kan.

Louter Leuter | 21-07-23 | 09:25
▼ 3 antwoorden verborgen

Virtuositeit van iemand op leeftijd, die wél iets kan en bijdraagt aan de levensvreugde van mensen, door zijn handen te laten werken en daarmee daadwerkelijk iets produceert, in, zonder te liegen, een universele taal.

John Lord - Unsquare Dance
(Dave Brubeck)
youtu.be/VACwF7djomQ

Truste allen.

Milton_Styx | 21-07-23 | 01:30 | 1

Wow, deze kende ik nog niet van mr. Lord.

seasicksteve | 21-07-23 | 02:14

Bedankt allen. Het komt wel goed.

Zalwelweer | 21-07-23 | 01:24 | 2

Dat weet ik zeker vriend. Goeie mindset! Beterschap en tot gauw!

keestelpro | 21-07-23 | 01:41

Hey lieve en soms niet zo lieve mensen, het gaat jullie goed. Ik ben tot september offline. Iets met een ziekenhuis en zware controles enzo. De arts die ik zelf heb, grijpt nu keihard in en zegt genoeg!

Zalwelweer gaat even een andere definitie van leven aanleren.

Zalwelweer | 21-07-23 | 01:19 | 7

We leven met je mee @Zalwelweer en ik zal je frequente positieve aanwezigheid van afgelopen tijd gaan missen. Goed en dapper dat je dit met ons deelt want dan weten we waarom je er niet bent. Weet dat je van afstand gesterkt wordt door véél reaguurders van het Roze Leger die als een eenheid achter jouw staan!

keestelpro | 21-07-23 | 01:39

Tell me about it. Net 4 weken radiotherapie achter de rug. It's NO joke.
Hou je taai !

Asteroid-B612 | 21-07-23 | 04:26
▼ 4 antwoorden verborgen

Inderdaad. Mag vaker!

63116114 | 21-07-23 | 01:44
▼ 2 antwoorden verborgen

Voor de megamix van @keestelpro, ter ere van Schrans Timmerfrans: youtu.be/qhBVYe5nB54

de IJsman | 21-07-23 | 00:56 | 1

Toen Frans Timmermans nog niet zo goed lag bij de mainstream media:
youtu.be/tLzxmQ0RXPQ

keestelpro | 21-07-23 | 01:00

Morgen 2-mosterd-honing-dressing maken, met verse dille.

Zit al even in het hoofd. Maar moet ik daar nou een foto van gaan maken??

wilderst | 21-07-23 | 00:51 | 1

Als ik naar Parijs ga dan maak ik ook geen foto van de Eiffeltoren.
Dat is al eens gedaan dus waarom al die moeite?
Dat geldt dus ook voor mosterd/honing dressing met verse dille.
thespicetrain.com/wp-content/uploads/...
(wie heeft er stiekem rode uiensnippers in mijn jpg gegooid?!!1?)

keestelpro | 21-07-23 | 00:56

Wat nieuws ontdekt ,Tiger Thai Tea, van de LIdl, goddelijk lekker, en niet zo zoet. Met 800 Bio keurmerken, dus scoort ook goed bij de vMoof's, die ook graag een kop thee lusten.
June Carter, Johnny Cash - Darling Companion
www.youtube.com/watch?v=l9OsvFnh0ek

Torquemada | 21-07-23 | 00:46 | 1

Dit trek ik met gemak. Zaterdag doe ik weer af-pilsen bij No Fun.

Piet Karbiet | 21-07-23 | 00:45 | 1

Op de Rozengracht ?

Asteroid-B612 | 21-07-23 | 01:15

Wat ken je me goed!

Perfectie!!!

wilderst | 21-07-23 | 00:40

@pegaje | 21-07-23 | 00:34:
Oh ja ik zag dat vanmorgen maar ik was al uitgelogd. Mooi om te horen @pegaje!
En dan nog dit: mijn website is precies zoals ik hem wil hebben:
www.keestel.nl/
Super simpel en onderhoudsvrij!
Not secure, maar daardoor wel cookie-wet-vrij!

keestelpro | 21-07-23 | 00:41
▼ 2 antwoorden verborgen

De NPO:

"Timmermans DESNOODS de kamer in"

teletekst-data.nos.nl/webplus?p=105

Per vergissing(?) geeft onze staatspropagandaraffinaderij alvast aan, dat het Frenzke in de 1e plaats gaat om de functie, zelfpijperij.

Dat een premier gezagsgetrouw de Grondwet dient na te volgen in het belang van Nederland en haar inwoners, is kennelijk van minder belang.

De hypocrisie benadert alweer het kwadraat van zijn diameter.

Milton_Styx | 21-07-23 | 00:27 | 13

Nog meer mensen zullen zich van de NPO/MSM afkeren....
En 2 deling, en polarisatie zullen toenemen.
En het laat zien, hoe leeg de hele retoriek is, omdat men doet alsof, een persoon, voor verandering kan zorgen, terwijl we opgescheept zitten met 8 zware crisissen.
En dat staat daar allemaal te lachen, om ons vervolgens kapot te chanteren met een klimaatschuldgevoel 24/7.
Dankzij Rutte wassen mensen zich minder, en stoken weer op hout, een keerpunt in een beschaving

Torquemada | 21-07-23 | 00:55

@Torquemada | 21-07-23 | 00:55:

Rutte kon en kun je manipulatie van informatie verwijten, zaken verzwijgen, waarheden toedekken met bruikbare misinformatie/feiten, kortom liegen, zoals dat politici sowieso eigen is, om zijn beleid voor te spreken. Als absolute meester daarin, heeft hij zijn eigen nest zo bevuild, dat niemand hem meer vertrouwd.

Frans Timmermans echter produceert zelf onwaarheden (mondkapje, boom, islam, biomassa, kernenergie, gas, stikstof, natuur), om daarmee zichzelf op het schild te hijsen tbv morele en ethische glorificatie van hemzelf.

In zowel retoriek als voorkomen, is meer nog dan Rutte, Frans Timmermans daarmee hét toonbeeld van degeneratie van wat een eerbaar ambt zou behoren te zijn.

Gezien de kapitalen die gemoeid zijn met het op deze schaal belazeren van een samenleving, zou zijn aantreden niet alleen "een" keerpunt in de beschaving zijn, maar hét punt waarin de teloorgang van Nederland als soevereine en welvarende staat onomkeerbaar gestalte zal gaan krijgen.

Milton_Styx | 21-07-23 | 01:17
▼ 10 antwoorden verborgen

Geslepen door het leven en een diamant gebleken.
Mart Hoogkamer - Diamant (2022)
www.youtube.com/watch?v=jzaJbimZPOw&a...
Vroeger was alles beter. Inderdaad.
En nu is alles harder.
Hulde aan de jonge generaties dat ze met opgeheven hoofd en vol energie de toekomst trotseren.
Mart Hoogkamer is een bijzondere artiest.

keestelpro | 21-07-23 | 00:25

@SterF... | 21-07-23 | 00:23: Bij voorkeur ja!

Gerookte Coburger van AH, minimaal 8 weken gerijpt, flinterdun.

Maar hij zat gisteren ook op een haar na in de bowl!

Nog kikkerbillen gezien?

wilderst | 21-07-23 | 00:34

@wilderst | 21-07-23 | 00:34:
Nee, ze stonden niet op de kaart...
Wel een soort hele dunne opgerolde schnitzel gevuld met roomkaas en dan het geheel gepaneerd. Dat was echt een monster. Mevrouw SterF had twee forellen. Ik was vergeten hoeveel graat daar in zit.

SterF... | 21-07-23 | 00:40

Op. Ik kom m niet meer weerstaan

wilderst | 21-07-23 | 01:12
▼ 1 antwoord verborgen

Zo ook de mijne, en daarnaast diep respect.

MickeyGouda | 21-07-23 | 03:49

Van Oeffelen, waar is hij?

Adriel | 21-07-23 | 00:11 | 9

Het is de Sustainability. En natuurlijk Hei sessies.

Piet Karbiet | 21-07-23 | 00:51

Mensen die over zichzelf praten in de derde persoon, dat is best raar.

Asteroid-B612 | 21-07-23 | 04:14
▼ 6 antwoorden verborgen

Nina Simone

Koppig | 21-07-23 | 00:11

Mooi!

bitterpete | 21-07-23 | 03:33

Lijkenpikker als premier ?

Twee weken geleden : Vanuit Brussel klonk vandaag een opvallend geluid. Tijdens een persconferentie uitte Eurocommissaris Frans Timmermans zijn medeleven aan de nabestaanden van de vrouw die overleed nadat in Haarlem een boom op haar auto was gevallen. „Het heeft allemaal te maken met klimaatverandering”, zei Timmermans
bron: AD

Cornelis12 | 20-07-23 | 23:59 | 10

Pauw heeft eens goed de waarheid over Timmermans gezegd bij Renze op RTL4.

Gelukkig nog eentje die niet meteen meedoet aan de polonaise.

Ook over het totaal verzonnen verhaal over de laatste momenten van die mensen die in de MH17 zaten, ik dacht dat Pauw het omschreef als walgelijk wat Timmermans zei.

Wattman | 21-07-23 | 01:03

@Wattman | 21-07-23 | 01:03: Even gekeken. Mooi dat Pauw van leer trok. Timmermans is volgens mij puur onoprecht. Telkens!

bitterpete | 21-07-23 | 03:52
▼ 7 antwoorden verborgen

Droomkandidaat omdat iedereen hem kent en van hem gehoord heeft. People like what they know.

Asteroid-B612 | 21-07-23 | 01:21

@ Snapal ik had het dus tegen de reaguurder in kwestie. Het kon zomaar zijn dat we elkaar tegen kwamen. Kennelijk niet. Prima.

Zalwelweer | 20-07-23 | 23:51

Ik denk dat Omtzigt niet mee gaat doen. Die is burnt-out. Als ervarings-deskundige zie ik dat.

Hij zal zitten te wikken en wegen nu. Maar diep in zijn hart weet hij dat hij het niet aan kan.

Als je dit leest: het geeft niet! Laat lekker gaan. Bedankt voor alles en ga achteraf wonen en je eigen groenten kweken en ms een kipje erbij?

wilderst | 20-07-23 | 23:51 | 2

Ik denk het ook niet, helaas. Vraag me ook af of Van der plas het kan, de EU heeft teveel macht.

Koppig | 20-07-23 | 23:57

Ben bang dat Pieter vaarwel moet zeggen tegen DH.

Zalwelweer | 21-07-23 | 00:54

Oeps...

bitterpete | 20-07-23 | 23:54

Ik vond hem vooral heel sterk in het begin van Raiders of the lost Ark, toen ie achter Indy aan rolde.

ZonderNaam | 20-07-23 | 23:47

18 jarige Nederlander wint wk fifa en 300000 euro.
“Get a life”, zou ik zeggen.
Met het geld wil hij z’n rijbewijs halen… die knaap heeft echt onder een steen gelegen. Voor een fat bike heb je toch geen rijbewijs nodig? *met hamertje op hoofd slaan doet*

borgmonster | 20-07-23 | 23:38 | 18

@keestelpro | 20-07-23 | 23:49: Knap is het absoluut dat hij gewonnen heeft. En moet gewoon een passie hebben voor voetbal. Er zijn weinig Nederlandse gamers die op top niveau meedoen.

Zalwelweer | 21-07-23 | 00:41

@Zalwelweer | 21-07-23 | 00:41: Ik denk dat er zeker een hoop sub top zijn.
En ik verwacht dat die grote toernooien ook vaak weer inschrijfgeld hebben.
Kwam een crypto bets site tegen , waar dus op die gasten kan gokken , draait een hele wereld omheen..

Torquemada | 21-07-23 | 01:06
▼ 15 antwoorden verborgen

Frans kan wel netjes en geaffecteerd praten.
Lijkt zelfs wel een soort A.B.N.

snapal | 20-07-23 | 23:35

Jammer dat kuifje niet reageert. Ergens wel goed want dan weten we van elkaar wie en wat we zijn. Je kan gewoon ja of nee zeggen Après Toi.

Zalwelweer | 20-07-23 | 23:33 | 11

@Après toi | 21-07-23 | 00:03: Ik ben volgend jaar ZalwelweerInAmerika.

Zalwelweer | 21-07-23 | 00:11

@snapal | 20-07-23 | 23:58: Euh. Profileren. Soms uitdagen. Zo kom je aan antwoorden. En ja zichzelf verkletst want reacties op iemand anders. Nogmaals, maakt mij niet uit. Zou het wel mooi gevonden hebben als we elkaar tegen waren gekomen in de wandelgangen. Het was de verkeerde kuifje.

Zalwelweer | 21-07-23 | 00:16

@Zalwelweer | 21-07-23 | 00:16: Toevoeging. Dan hadden we zeker een bak koffie gehaald of iets anders. @Après toi dus

Zalwelweer | 21-07-23 | 00:28
▼ 8 antwoorden verborgen

Dus als we geen Franske als premier willen moeten we Dilan stemmen? Gaat het daar heen?

SterF... | 20-07-23 | 23:32 | 8

@Koppig | 20-07-23 | 23:38:
Ja, maar uiteindelijk gaat de vraag wie we willen als premier de boventoon voeren.
@wilderst
Met Caroline gaat dat hem niet worden.

SterF... | 20-07-23 | 23:46

@wilderst | 20-07-23 | 23:39:
Wilders moet Bosma inzetten als premier. De nogal linksige CDA-er Omtzigt kan zich profileren als lijstduwer voor BBB (CDA 2.0 in mijn ogen, maar ok) en dusdoende zijn toekomst in eigen handen houden.

Caroline, Yesildinges en vd Staay gaan mee. Bosma MinPres, vd Staay Binnenlandse zaken, Wilders, Caroline en Pieter gewoon in de kamer.

Zal niet gebeuren, maar is toch mooi dromen.
Zeg maar.

reservebelgië | 21-07-23 | 00:03
▼ 5 antwoorden verborgen

Heb wel een idee waarom iedereen de zwarte cross zo gezellig vindt.
Maar ik typ het niet op, want het hoeft niet zo te zijn.
Of nog beter gezegd: het zou niet zo hoeven te zijn.
Daarmee zet je alleen maar een deur op een kier en dat geeft modder, heel veel zwarte modder.

snapal | 20-07-23 | 23:31 | 4

Koppig

borgmonster | 20-07-23 | 23:40
▼ 1 antwoord verborgen

Louis Davids - Als Je Voor Een Dubbeltje Geboren Bent (1935)
www.youtube.com/watch?v=Z9dLCg1cDjU
Als je voor een dubbeltje geboren bent
bereik je nooit een kwartje
Of je Grieks, Latijn en twintig talen kent
gerust, het leven tart je
Je verbeeldt je dat je aan de touwtjes trekt
maar ach, het leven smijt je heen en weer
Als je voor een dubbeltje geboren bent
bereik je nooit een stuiver meer

Tja met zo'n moraal als advies, waarom zou je nog je best doen in het leven?

keestelpro | 20-07-23 | 23:29 | 2

In de jaren dertig was dat wel de regel, nu is dat wel verbeterd.
Maar het sterft nog steeds van die rijkeluisstudentjes hier.
Staan hij bij de pinautomaat, een duur merkoverhemd hangt achteloos uit de broek en zegt dan: met 2 honderd euro red ik het niet vanavond.

snapal | 20-07-23 | 23:47

Frans Timmermans is een zogeheten polyglot. Hij kan raaskallen over het klimaat diversiteit en migratie in meer dan 4 talen.

keestelpro | 20-07-23 | 23:21 | 9

@Asteroid-B612 | 21-07-23 | 01:07:
Ik heb colleges, voordrachten en presentaties gegeven in het Nederlands, Duits en Engels, en doe dat nog. Verwacht dat over een paar jaar ook in het Spaans te doen (heb wel al als 7 en 8 jarige op een Spaanse school gezeten). Versta ik Brabants, Achterhoeks (Liemers), Algemeen Beschaafd Limburgs en Beiers. Es bastante por un ingeniero. ANSI C+ ken ik niet, wel C en weiger met die C++ bagger ter werken. Daarnaast ook Python, Perl, Bash en ... Modern Fortran (2003 en 2008, uiteraard ook 77). Dan ben ik er dus eentje ...

Louter Leuter | 21-07-23 | 01:35

@Louter Leuter | 21-07-23 | 01:35: Je hebt gelijk, oorspronkelijk was er ANSI C (de standaard), later C+ was van Borland. Lekker kloten in DOS ! Pointers en pointers naar pointers ! Mooie tijden.

Asteroid-B612 | 21-07-23 | 01:47

@Asteroid-B612 | 21-07-23 | 01:47:
Ik heb nog nooit op een PC zitten pielen. Pas serieus begonnen op Cyber 180/990 (zo eentje die in de film Die Hard te zien is in de computerruimte en het glas aan stukken geschoten wordt), daarna volgden de 205s, Crays en SGI Irix. Tegenwoordig uitsluitend onder GNU/Linux. Nope. Ben geen ITer. Mijn computers werken en rekenen.

Louter Leuter | 21-07-23 | 08:54
▼ 6 antwoorden verborgen

Geniet er nog maar even van, want straks mag het niet meer want stikstof.

AdvocatusDiaboli | 20-07-23 | 23:18 | 1

Alsof die plofkip stemmen gaat krijgen.

Koppig | 20-07-23 | 23:21

Daar doe ik niks mee.

Koppig | 20-07-23 | 23:16

Kijk en huiver,

Video: Burgemeester Hubert Bruls toont tijdens de vierdaagse feesten zijn zangkwaliteiten als lid van de The Walking Brothers & Sister
www.youtube.com/watch?v=Qsm4ibuQqWE

Cornelis12 | 20-07-23 | 23:11

Mensen met een zwakke maag kunnen beter niet het Timmermans-juichnieuws op nu punt nl lezen.

bitterpete | 20-07-23 | 23:09

Het deel van ons land waar de multiculturele samenleving volledig ontspoord is. Blijf vooral daar, kom niet naar “de provincie” zou ik aanraden. Voor zowel de slachtoffers and de daders.

SunKilMoon | 20-07-23 | 23:15

Zo stoere neppraat zeg "zowel de daders".....

Lorejas | 20-07-23 | 23:46

Wen er maar aan. Tegenwoordig loopt dat grut rond met messen en steekt elkaar ook echt overhoop. Dat soort dingen waren ondenkbaar toen ik die leeftijd had.

Asteroid-B612 | 21-07-23 | 01:05
▼ 1 antwoord verborgen

Ah ik lees bij de Witte Onderbroek dat de Italiaanse Jesse Klaver voorstelt om klimaatontkenning strafbaar te maken.

Sociaal-democratie en individuele vrijheid blijft een moeilijk huwelijk. Je krijgt toch steeds weer een glimp van die lelijke communistische tronie achter dat vriendelijke sociaal-democratische masker.

ZonderNaam | 20-07-23 | 23:01 | 1

Eng dit!

wilderst | 20-07-23 | 23:28

Bereid je voor op kabinet Mart Smeets met die Turkse als rechterhand. Opgevuld met wat ja-knikkers omdat ze mee mogen doen.

Brrr

wilderst | 20-07-23 | 23:01 | 3

Een kabinet, samengesteld uit mensen, volgens de befaamde, ''Anders doe Jij het toch!?'' methode.

Torquemada | 20-07-23 | 23:08

@Torquemada | 20-07-23 | 23:08: Ik was er mee bezig.

Ik was bestuurslid bij de VVD in mijn gemeente en zat in de raadscommissie Financien & IT namens de VVD.

Op de top van mijn carriere. Veel te veel werk, als je het perfect wilt doen. 10.000 vel inlezen om te beginnen...

En toen kwam Mark. Ik blij, want dan hoefde ik het niet te doen... Spijt achteraf!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wilderst | 20-07-23 | 23:27

@wilderst | 20-07-23 | 23:27:
Goede kans dat wij elkaar IRL wel eens tegen gekomen zijn meer dan 10 jaar geleden.

Louter Leuter | 21-07-23 | 01:02

Tja,

De rechtbank in Alkmaar heeft L. de B. (27) uit Enkhuizen en N. van der P. (30) uit Obdam schuldig bevonden aan het jatten, strippen en helen van tenminste vijf campers in Noord-Hollandse kustdorpen, in de zomer van 2022. De Enkhuizer krijgt 480 uur taakstraf, de man uit Obdam 240 uur.

Cornelis12 | 20-07-23 | 22:59 | 2

Wat een land! Wat een rechtspraak. Ze zouden ook gestript moeten worden, alle werkzame delen eraf/uit halen.

Normpje | 20-07-23 | 23:04

Een camper daar werk je doorgaans je hele leven voor om er uiteindelijk een te bemachtigen als je geluk hebt. Geen 480 uur laat staan 240. Kudtland met kudt D66 rechters.

keestelpro | 20-07-23 | 23:41

Treedt Bennie Jolink ook op? Erg populair hier in de panelen.

Après toi | 20-07-23 | 22:57 | 4

Was al een zak hooi, toen ie op de boerderij van zijn zus op adem moest komen na eerste succes van dat brommer liedje. En is in de loop der jaren alleen maar tot een grotere zak hooi gegroeid.

Kaitseliit | 20-07-23 | 23:04

Kwamen wij elkaar tegen eind van de middag eerder vandaag?

Zalwelweer | 20-07-23 | 23:05
▼ 1 antwoord verborgen

Het is druk op internet. Terug vechten doet totdat de machines elders de fik in gaan.

Zalwelweer | 20-07-23 | 22:54

Politici die toespraken kopiëren missen de creativiteit en de kracht om als ze verkozen zijn, het werk te doen.

Feynman | 20-07-23 | 22:53

Iedereen gefeliciteerd met Timmermans ... le charpentier... der Tischler..!

Tim Hardin -If I were a carpenter
youtu.be/g-h5Qp-r_OM

Roos | 20-07-23 | 22:53 | 1

Is ook een mooie uitvoering van door Cash and Carter. Johnny en June.

Après toi | 20-07-23 | 22:54

Ben lekker op vakantie, overal te warm, codes zwart. Die kudt van een Timmermans in zowat elke topic. Hier regenachtig en winderig, wilde de buitenboel schilderen en ben niet verder gekomen dan afplakken. Nestje zwaluwen staat op punt uit te vliegen. Zitten in een hoek boven terras van de blokhut. Kan er maar niet genoeg van genieten, weet niet of dat komt door regenachtig weer of die opgeblazen pad die zich Frans noemt.

Kaitseliit | 20-07-23 | 22:52

Laatst schreef ik 'werdt' op een tegel en het achtervolgd me in mijn dromen. Terecht dat wel.

Baksteenbakker | 20-07-23 | 22:51 | 4

Werdt je baadent in het zweet waker?

keestelpro | 20-07-23 | 23:17

Dat het weekend op donderdag begonnen is dit jaar helpt niet merk ik, proosD dan maar cafélui

Baksteenbakker | 20-07-23 | 23:25
▼ 1 antwoord verborgen

Zwarte cross waar ze met klompen aan een Indonesische vrouw uitschelden met tjing-tjang-tjong. (Meegemaakt)

Rattus | 20-07-23 | 22:50 | 17

Fantoom activisme

Unsinkable-Sam | 21-07-23 | 00:36
▼ 14 antwoorden verborgen

Dat Amerikaatje spelen, het is echt net Herman Koch met een persiflage.. geweldig

Datzullenwenogweleen | 20-07-23 | 22:49 | 1

En dan te bedenken dat het Frans vermoedelijk voorgekauwd werd aangereikt. Dan ben je toch toch een onwaarachtige teflon toneelspeler! Zie 'm staan...

bitterpete | 20-07-23 | 23:31

Altijd leuk die filmpjes van Tom Staal. Nu met de verkiezingen in zicht krijg ik ook weer stille hoop op een serie Chips, Nootjes en Bier.

Ruikbaard | 20-07-23 | 22:47 | 1

Goed dat die ene gast hem herkende van youtube! Tom gaat nog eens heel groot worden!

keestelpro | 20-07-23 | 23:13

@hero_of_heaven | 20-07-23 | 23:18: Ik mag het niet zeggen.

Maar het is amper oorlog te noemen. En het speelt zich af in een klein deel van Oek

wilderst | 20-07-23 | 23:20
▼ 7 antwoorden verborgen

Journaliste Merel Ek vraagt aan meneer Timmermans: "Komt u terug naar Den Haag?" Zijn antwoord: "Nee".
Renee De Haan - Vuile Huichelaar
www.youtube.com/watch?v=VMYthUVMdqE

drs.Nee | 20-07-23 | 22:46

Ik heb na lang wikken en wegen besloten om dit jaar niet naar de Zwarte Cross te gaan. Dus voor mij geen Jovink en de Voederbietels. Maar ik lees er graag en veel over. Dus proost!!

Après toi | 20-07-23 | 22:43 | 29

@lezeres | 20-07-23 | 23:50:
Gelukkig heb je nu iedere dag echte mensen om je heen hier voor steun of als je je gewoon minder voelt. Dat is voor heel veel mensen goed om te lezen ook. (Lees: mij) Beterschap!
Het bestaat nog, gelukkig.

Flightless bird | 21-07-23 | 00:35

@Flightless bird | 21-07-23 | 00:35: Bedankt lieve Flightless bird. Wat een fijne, lieve tegel :-)) x

lezeres | 21-07-23 | 01:56

In Juni was er het 'Heng Loose' festival in Hengelo - Dit, kwam sowieso gezellig over.

Nederlandop1 | 21-07-23 | 05:58
▼ 26 antwoorden verborgen

"Tjoep tjoep", goed ventje was dat.

Asteroid-B612 | 20-07-23 | 22:41

Op weg naar de Zwarte Cross zag ik langs de A12 de Compaxo. Daar worden varkens aan de lopende band geslacht.

Opajoop | 20-07-23 | 22:41 | 3

Mooi he, dat mensen met een minimumloon ook een stukje vlees kunnen eten! Geniet ervan

Humsico | 20-07-23 | 22:47

18 mijoen monden...

wilderst | 20-07-23 | 22:47

@wilderst | 20-07-23 | 22:47: Op een heel klein stukje aarde, die wens je niet de afgrond in maar wel richting Naarden. Ik kan best een liedje schrijven hehe.

Zalwelweer | 20-07-23 | 23:38

Café om 10 uur. Eerste reactie om half elf.
Hmm. Even op mn bolletje krabben doet.

reservebelgië | 20-07-23 | 22:40 | 14

@Après toi | 21-07-23 | 00:02:
@kuifje-over-heel-de-wereld.
Neen.
U weet beter.

reservebelgië | 21-07-23 | 00:06
▼ 11 antwoorden verborgen

Dat was weer dat.
Jeroen Pauw ging lekker los op Frans Timmerfrans in het programma van Renze Klamer.
En dat Pvda mevrouwtje hem maar blijven verdedigen. Dat het zo'n warme man is bijvoorbeeld.
Terugkijkwaardig moment.

leo de pejo | 20-07-23 | 22:39 | 2

Moment gezien. Wat een onnozel en slecht mens met haar rode bloesje. Drie smerige truukjes van Timmermans op tafel, maar altijd beter dan Rutte …, je zou haar toch…,
En nu al 28 zetels voor die mafketelclub, er wordt al flink gemasseerd.

Normpje | 20-07-23 | 22:46

Een warme man, zeker. Zo een massa koelt nu eenmaal niet zo snel

Humsico | 20-07-23 | 22:50

Die Timmermans praat ook echt als Samsom, zelfde toontje.

skoftig | 20-07-23 | 22:35 | 6

@Smoelensmid | 20-07-23 | 22:37:
Toch nog geluk dan, dat mijn hond vroegtijdig is overleden.
Ze was n.l. wit met rode stippen met enorme rode flaporen.

entredeuxverres | 20-07-23 | 23:02
▼ 3 antwoorden verborgen

 
Het gerucht dat de VS in het bezit is van voertuigen/objecten van ‘niet-menselijke oorsprong’ begint ernstige vormen aan te nemen.

Uitgelekte brief van Canadees parlementslid aan Canadese Minister van Defensie:

Pagina 1 van 2: pbs.twimg.com/media/Fv8GAyKWwAQU9Mf.j... *
Pagina 2 van 2: pbs.twimg.com/media/Fv8GAy4XoAIOBgA.j...

* "Five Eyes Foreign Material Program" = V.S. / Canada / V.K. / Australië / Nieuw-Zeeland

En dat de volgende zin überhaupt in een officieel document van de Amerikaanse Senaat staat:

DISCLOSURE OF RECOVERED TECHNOLOGIES OF UNKNOWN ORIGIN AND BIOLOGICAL EVIDENCE OF NON-HUMAN INTELLIGENCE

www.democrats.senate.gov/imo/media/do...

Hoe awesome is dát?

MaximumAwesomenimity | 20-07-23 | 22:31 | 18

Verdacht, dat er nu opeens zoveel 'uitlekt' vanuit aan de overheid gerelateerde personen en instanties.

lekgoot | 20-07-23 | 23:56
▼ 15 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland