Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Dagblad van het Noorden: "Rutte rot op"

"WIJ ZIJN GEEN NEVENSCHADE"

Hoofdredactionele commentaren zijn in de regel rare dingen. Meestal staan er obligate meningen in ('op klaarlichte dag peuters neersteken kan echt niet', 'waar nieuws is beter dan nepnieuws', 'je moet rekening houden met de boeren, maar ook met de natuur') en als een krant een keer echt iets vindt dan probeert ze zich er met een beetje pech een maanden later onderuit te frummelen. Maar deze, in het Dagblad van het Noorden, netjes ondertekend door Jan Rozendaal, die gaan we even instemmend citeren hoor. Want Mark Rutte, die ging niet weg

"Rutte wil graag onderdeel van de oplossing zijn, maar de werkelijkheid is dat Rutte de oplossing in de weg zit. Onze minister-president staat elk begin van vertrouwen opbouwen van Groningen en Groningers in Den Haag faliekant in de weg. Een fout die veel leiders maken: denken dat jíj de beste optie bent om de rotzooi op te ruimen waarvoor je zelf verantwoordelijk bent. 

Duizenden gezinnen zitten jarenlang in de ellende en dat is dan nevenschade, volgens de minister-president. Het kan echt niet meer, mijnheer Rutte."

Hele commentaar hier in het Noorden, maar ook te lezen voor de Rest van Nederland. 

Social

Reaguursels

Inloggen

Goede vriend van mij woont in de nu roze geschilderde boerderij in Drieborg. Scheuren in de muur waar je je vuist doorheen kunt steken(no pun intended). De statige hal in het voorhuis is inmiddels gestut met balken. De boerderij, gebouwd door zijn voorouders,staat er al bijna 150 jaar en de scheuren/verzakkingen zijn gebeurd in de laatste 10 jaar. Volgens experts heeft het echter niks met de gaswinning/aardbevingen te maken terwijl zijn buurman, die 2 kilometer verderop woont, en net wel in het compensatie gebied valt, wel gecompenseerd wordt voor de schade aan zijn boerderij. En dit gaat niet alleen over materiële schade maar mensenlevens die verziekt worden. Dit een grof schandaal te noemen is nog een understatement!

enjroe | 09-06-23 | 19:00

Ga hier eens achteraan Mark! Jij hebt toch alles vermarkt. En het gebeurde na druk van de overheid!
Is de markt in Frankrijk en Hongarije anders?
Unilever is nog wel een grote speler... buiten de landsgrenzen!

Franse voedselbedrijven beloven prijzen te verlagen na druk overheid

Voedingsproducenten in Frankrijk gaan hun prijzen verlagen om de inflatie te beteugelen. Volgens minister van Financiën Bruno Le Maire heeft hij daarover afspraken gemaakt met 75 grote bedrijven, die vanaf volgende maand de prijzen van honderden producten zullen verlagen.

Onder meer pasta, gevogelte en olie worden goedkoper, zei Le Maire tegen BFM TV. Volgende week komt de minister met een precieze lijst van producten. "De prijzen van bepaalde producten zullen vanaf juli dalen. En er zullen controles zijn en sancties voor degenen die zich niet aan de regels houden." Het zou gaan om prijsverlagingen tot wel 10 procent.

Welke bedrijven precies beloftes hebben gedaan, is niet duidelijk. Het gaat om de grootste producenten van het land, die samen 80 procent van alle voeding maken die Fransen consumeren. "Als een van deze multinationals het spel niet meespeelt, zal zijn naam publiek worden onthuld", dreigde Le Maire. "Vertrouwen is goed, controles zijn beter."

Unilever liet aan Reuters weten dat het een van de bedrijven is die bij de gesprekken betrokken is. "We zijn inderdaad in gesprek met het ministerie en alle belanghebbenden, waaronder winkelketens, om te achterhalen wat de beste manier is om de koopkracht van de Fransen te dienen, in de context van de hoge inflatie", zei een woordvoerder van het Britse voedselconcern.

Hongarije
De Franse maatregelen hingen al een tijdje in de lucht vanwege de hoge prijzen. In mei stegen de voedselprijzen nog met 14 procent. Le Maire drong daarom al langere tijd aan bij de supermarkten en fabrikanten om hun prijzeb te verlagen. Hij dreigde vorige maand bijvoorbeeld al met belastingmaatregelen om de winsten van voedingsbedrijven af te romen als ze niet in gesprek wilden gaan.

Eerder ging Hongarije nog een stap verder. Daar legde de staat verplichte prijsverlagingen op aan supermarktketens voor bepaalde basisproducten. Op die manier probeert het land de hoogste inflatie van de Europe Unie af te remmen.

Ook in Nederland is de inflatie nog altijd hoog, met de voedselprijzen als grote aanjager. In mei werd alles gemiddeld 6,1 procent duurder. Toch lijkt ingrijpen - zoals in Frankrijk en Hongarije gebeurt - hier vooralsnog niet aan de orde.

dickwvf | 09-06-23 | 17:53

Goed commentaar in het altijd lezenswaardge DvhN

Kopietje van iets dat ik interessant vond:
- Rutte wil graag onderdeel zijn van de oplossing. Dáárom, zegt hij, treedt hij niet af. Maar op geen enkele manier straalde Rutte de afgelopen dagen uit dat hij écht betrokken is bij Groningen.
- Zijn telefoon was meestal belangrijker dan de bijdragen van de Kamerleden en hij had regelmatig de feiten niet op een rij!!! Kinderen uit de eerste klas van de basisschool moeten hun telefoon voor de les in een mandje leggen, om deze evenlater terug te krijgen. Zou op elke school ingevoerd moeten worden. Het gebeurd al bij sommige bedrijven.... Hoe zit het dan in de Tweede Kamer, met name bij 'de baas van Nederland' tijdens zijn grootste (of 1 of 2 na grootste) afgang?
- Empathie met de Groningers was er al helemaal niet. Waarom zou die er opeens wel komen? Gladjes om de hete brei heen draaien en hier en daar een leugen om eigen bestwil, zo manoeuvreerde Rutte zich door het debat heen.
- Rutte treedt nu niet af omdat, in tegenstelling tot de toeslagenaffaire, dit kabinet er pas twee van de vier jaar op heeft zitten en niet nog maar een paar maanden. Verkiezingen nu beloven bovendien een slagveld voor de coalitiepartijen, waardoor D66, CDA en ChristenUnie zich gedwee rondom de premier nestelden. ---- Idd alles voor vervroegde verkiezingen!!!! ----

dickwvf | 09-06-23 | 16:54

SP lijkt me hier ook goed bezig: Geef maar eens openheid over belachelijk dure 'hulp' op onze kosten...
https://www.nieuwnieuws.nl/5160766/sp-verklaart-oorlog-aan-denktank-rob-de-wijk/

dickwvf | 09-06-23 | 14:52

Sorry, eerste link in reaguursel 13:45 moet zijn:
https://www.bnr.nl/nieuws/politiek/10515287/links-blok-en-bbb-willen-koopkrachtmaatregelen-van-kabinet

dickwvf | 09-06-23 | 13:47

Slimme samenwerking https://nos.nl/collectie/13923/artikel/2478270-primeur-met-bbb-in-limburg-eerste-provincie-met-coalitieakkoord

Begrijp überhaupt niet waarom conservatief en progressief, waarom rechts en links niet zouden kunnen samenwerking. In Limbo-land kan het schijnbaar wel. e zijn er ook nog als eerste uit. https://nos.nl/collectie/13923/artikel/2478270-primeur-met-bbb-in-limburg-eerste-provincie-met-coalitieakkoord

dickwvf | 09-06-23 | 13:45

Het verdienmodel van de Groningers, achterstand en zieligheid, staat onder druk. Ze denken meer dan 20 miljard te vangen voor een schadegeval dat hooguit ergens rond de 5 miljard beloopt. Schade aftikken en leegtrekken die gasbel. Er zit nog voor 200 miljard Euro gas in.

bdn01 | 09-06-23 | 12:57 | 6

@Blonde Nel | 09-06-23 | 14:55: Ik ben Groninger en heb er veel vrienden die zich de balken uit de broek lachen om de toegekende compensaties voor niet geleden aardbevingsleed.

bdn01 | 09-06-23 | 18:52

@dickwvf | 09-06-23 | 16:55: 15000 woningen met een herbouwwaarde van gemiddeld 250k. De rest mag je zelf uitrekenen.

bdn01 | 09-06-23 | 18:55
▼ 3 antwoorden verborgen

Over pak ‘m beet 50 jaar zal Rutte vooral de naamgever zijn van een afbraakperiode: het afmarken van Nederland.
Rutte hallucineert zichzelf nu in een trance als een soort Churchill die leidinggeeft aan de oorlog tegen de moderne Hitler. De bami goreng uit zijn favoriete restaurant is hem compleet naar het hoofd gestegen.

Lopendbuffet | 09-06-23 | 12:38 | 3

Ik heb wel eens bij dat 'favoriete' restaurant gegeten. Prima voer voor iemand zonder smaak. Ik ben er drie dagen ziek van geweest.

4HoogAantWater | 09-06-23 | 12:47

@4HoogAantWater | 09-06-23 | 12:47:
Hij zat toch bij de unilever? Nou ja, weet je precies wat je krijgt, staat op de labels. Voornamelijk kleur-, geur- en smaakstoffen om de kale bloem en zetmeel te maskeren. Symbolisch wel.

Graaisnaaiert | 09-06-23 | 13:01

Idd de periode van het afMARKen van NL.
En hij was met geen mogelijkheid weg te krijgen.
Wilde een geacht deelnemer aan de coalitie-onderhandelingen naar een functie elders sturen.
* Had een vice-MP die tijdens diezelfde onderhandelingen stelde: "Hier scheiden onze wegen'.
* En hield de fractievoorzitter van de 4e partij aan boord, nadat de man een persco had belegd op (de voor hem heilige) as-zaterdag, om de mededeling dat hij Rutte uitsloot voor de toekomst!

dickwvf | 09-06-23 | 17:04

Er is niks aan de hand; een salaris van 100k+ en een onkostenvergoeding (netto) waar een burger al snel het hele jaar voor moet werken (bruto).
Rutte had natuurlijk al lang de ministerraad onder druk moeten zetten voor oplossingen, NB vele jaren geleden.
Volgens de Nederlandse wet hebben burgers die schade lijden recht op vergoeding; aardbevingsschade, toeslagen, ondeugdelijke militaire munitie, fouten in de jeugdzorg, falend energiebeleid, enz.
Daarnaast hebben burgers o.a. recht op deugdelijk bestuur en deugdelijke regelgeving (zie bv Art. 43 Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden).
Elke keer dat het vingertje richting buitenland wijst staat de regering weer in zijn hemd.
Ik zou graag een andere regering zien, en vervolgens een brede analyse op welke terreinen de regering/overheid zich niet aan de Nederlandse wet houdt.
Daarmee is er vermoedelijk al jaren werk.

Harry.Langezwaal | 09-06-23 | 12:03 | 1

Zo langzamerhand zijn we met elkaar kapitalen kwijt aan de vergoedingen die betaald moeten worden aan mensen die uit misdadige krenterigheid en onverschilligheid gedupeerd werden. Toeslaggedupeerden, gaswinningsgedupeerden, box3 gedupeerden, nu pensoengedupeerden die zich gemeld hebben. Hatsjikidee. Roept u maar. Iedereen die zich meldt krijgt 30.000 of 40.000, behalve diegenen die daadwerkelijk een forse schade hebben, want dat is te ingewikkeld. De oplossingsgerichtheid van Rutte en Co kost ons handen vol geld.

BenZen | 09-06-23 | 12:59

Hopen dat het lukt en dat o.a. Kakker Kaag haar zin niet krijgt.
https://www.welingelichtekringen.nl/politiek/4111871/bbb-en-groenlinks-pvda-proberen-rutte-uit-te-roken.html

dickwvf | 09-06-23 | 11:51

Rutte gelooft er zelf niet eens in. Over het daadwerkelijk oplossen, ik citeer: "U kunt op onze inzet rekenen". Nee lul! Het is geen inspanningsverplichting, je moet het gewoon doen en resultaten leveren. Dus je moet gewoon zeggen "We gaan het voor elkaar maken!".

Rooie Kater | 09-06-23 | 11:41

Daar zit geen woord Gronings bij.

CornholioNL | 09-06-23 | 11:37

Top politicus, die Rutte. Eerst zelf het probleem creeren en vervolgens zijn aanblijven legitimeren omdat hij het probleem wil helpen oplossen.
Zo kan hij uiteindelijk wel 32 jaar premier blijven. Hij grossiert namelijk in het creeren van problemen en crisissen. Zo kun je eindeloos door gaan met zoeken naar oplossingen (die er uiteraard nooit komen, net als die deals om de instroom van gelukzoekers in te dammen)

Eagle0511 | 09-06-23 | 11:37 | 2

Hij heeft dan ook al een hoop neven, met een hoop schade.

B.agger | 09-06-23 | 12:30

Is dat niet iets wat 80% van de makers doet? Een probleem creëeren en het daarna op proberen te lossen.

brie-de-penis | 09-06-23 | 13:16

De vier partijen die een liegende psychopaat, tegen beter weten in en puur uit eigenbelang blijven steunen, schenden onze grondwet.
Deze partijen dienen daarom verboden te worden.

Schmalz | 09-06-23 | 11:35

We moeten alle Groningers onteigenen en in een containerdorp zetten. In die "aardbevingswoningen" (Lees: hokken met een amateuristische fundering en vooral achterstallig onderhoud) kunnen we dan asielzoekers zetten. Win-win.

boonmoi | 09-06-23 | 11:08 | 2

We moeten Groningen gewoon opgeven, onbewoonbaar verklaren en alles daar sluiten en aan de natuur overlaten. Helaas zit er dan ook nog steeds een taboe op gaswinning in Groningen.

twitter.com/FBoulakjar/status/1632332...

NLgaatnaardeklote | 09-06-23 | 11:20

'collateral damage ' erkenning en financiele toekenning door NL overheid in Haiwa waar een F16 bom een IS munitieopslagplaats met een voltreffer raakte ging toch sneller dan Toeslagen en Groningsgas aardbevingen

HetOorAakel | 09-06-23 | 10:59

Er staat in het stuk precies waarom er alleen rampspoed staat te wachten. Want:

1. de zittende meerderheid wil een status quo, ergo Rutte moet blijven;
2. het beleid dat er wordt gevoerd is heilig en dat willen ze zo houden; het is dus naast controle en macht an sich (1.) óók een angst dat beleid wordt omgegooid, bijvoorbeeld inzake CO2, maar vooral ook stikstof; de huidige machten hebben zich in hun konijnenhol ingegraven, op basis van tunnelvisie en boeren- en kapitalismehaat, en willen verder het hol is en een andere optie zorgt voor kortsluiting;
3. áls Rutte straks weggaat is er niks opgelost want Rutte is naast een zelfstandige factor in het geheel ook het symptoom van wat er mis is en de ziekte wordt niet genezen als Rutte weg is; ergo als Rutte weggaat is de focus gericht op wie en wat dan en er zal inhoudelijk niks veranderen, behalve wat cosmetisch en opportunistisch om als glijmiddel te dienen naar een nieuwe status quo waarin men gewoon door kan gaan.

Punten die spelen: immigratie, euro en euroschulden in de EU, stikstof en Natura2000, CO2-gekte, sleepwet, spreidingswet en wat niet meer dat ons allemaal keihard raakt en waar het allemaal hartstikke mis gaat.

Rutte weg helpt maar het helpt maar een heeeeel klein beetje. Als hij blijft zitten maken we helemaal geen enkele kans.

Dus ja, weg met die man. Maar pas op, de kans is bijna 100% dat het vervolgens weer hartstikke fout gaat.

Zomaarwat | 09-06-23 | 10:50

Maakt hem geen fu*k uit wat je over hem zegt en roept. Wat je over hem schrijft.
Als chef aller sachen is het wegstemmen van 1 van de vele (normaal dodelijke) moties alleen van belang. De rest glijdt van hem af.

dickwvf | 09-06-23 | 10:47

Hoe kun je ‘onderdeel van de oplossing’ zijn, als je zelf het probleem bent, maar dat weigert te onderkennen?

uwesbeki | 09-06-23 | 10:42

We hebben gedurende 24 maanden op en af in een Corona lockdown gezeten, maar in feite zit Nederland al 13 jaar in een Rutte lockdown. Groningers zitten met de puinhopen, Nederland is onder Rutte een compleet rampgebied.

Broadsquire | 09-06-23 | 10:41

Onvrede bij Groningers. Onvrede bij toeslagslachtoffers. Onvrede in Ter Apel. Onvrede bij agrariërs. Onvrede op een paar websites. Relatief kleine groepen vergeleken bij alle stemgerechtigden in Nederland. Het overgrote deel van de stemgerechtigden wordt niet rechtstreeks en op korte termijn geraakt door wanbeleid. Hiervan stemt de grootste groep gewoon weer op de VVD. Op naar Rutte 5!

Van Kamsteren | 09-06-23 | 10:32 | 4

@Après toi | 09-06-23 | 10:41: o ja? Benoem die andere problemen dan ook per punt dat wordt gemaakt. Lekker makkelijk om aan "cherry picking" te doen.

zaaddodende pasta | 09-06-23 | 10:48

@Après toi | 09-06-23 | 10:41: Laatste regel in uw plempsel misschien omdraaien?

Sjakie | 09-06-23 | 11:58

Neen, we hadden de oplossing moeten overlaten aan de socialisten en populisten. Dan eaten onterecht verstrekte uitkeringen en toeslagen nooit teruggevorderd en waren alle problemen soepel vermeden over de rug van de belastingbetaler.

bdn01 | 09-06-23 | 14:08
▼ 1 antwoord verborgen

Hier moeten we het mee doen, de z.g. elitaire macht van ons land.

Verantwoordelijkheidsgevoel, zegt dat jullie iets?
De afgelegde eed van volksvertegenwoordiger, zegt dat jullie iets?
De controlerende macht, zegt dat jullie iets?
Onze parlementaire geschiedenis, zegt die jullie iets?
Wederom heeft Nederland deze week naar een handjeklap toneelstuk mogen kijken van een 'verontwaardigde' oppositie die het vertrouwen in Rutte voor de zoveelste keer heeft opgezegd, en coalitieslaven die het eens zijn met de kritiek, maar hun coalitiebelang heiliger vinden dan het leven en welzijn van Groningers, en het rechtvaardigheidsgevoel van de Nederlander.
Waarvoor zitten jullie daar eigenlijk nog beste oppositieleden, als jullie aanwezigheid zó overduidelijk voor spek en bonen is, dat de pijnlijkheid ervan inmiddels overgaat in hilariteit.
De motie van wantrouwen - naast de parlementaire enquette zo ongeveer de zwaarste politieke maatregel - is door jullie lafheid, jullie apathie en jullie wegkijkgedrag getransformeerd tot het niveau stopgesprek van politie, een nietszeggende tik op de vingers en daarna - zoals Barrie Stevens het zo mooi zei - vooral doorgaan.
Het stelselmatig falen van de motie van wantrouwen zullen jullie - zelfreflectielloos als jullie zijn - uiteraard toeschrijven aan het proces van de democratie, waar de stem van de meerderheid - de coalitiezetels - nou eenmaal doorslaggevend is, maar daar houdt jullie verantwoordelijkheid echt niet op.
Zoals vak K ooit - hypocriet - wegliep bij een betoog van Thierry Baudet, daar kan ook de hele oppositie weglopen uit de tweede kamer, met de boodschap dat men pas terugkeert als er eens iets daadwerkelijk verandert.
Jullie allen hebben de ogen van het hele land op jullie gericht, maar blijkbaar voelen jullie daardoor niet de plicht om het juiste te doen, om jullie volksvertegenwoordigende plicht te doen, en nou eindelijk eens een signaal af te geven: tot hier en absoluut niet verder.
Het toneelspel wat bij iedere motie van wantrouwen door - voornamelijk - de Klavers en Kuikens van deze wereld wordt opgevoerd is een schande voor onze democratische rechtsstaat, en een klap in het gezicht van iedere Nederlander, die wél dagelijks zucht onder de wet en regelgeving vanuit de Haagse politiek.
Wanneer is het na o.a. Groningen, na zijn dividendbelasting leugens, na zijn zoveelste bewijs van geheugenverlies, na zijn gewiste sms'jes, na functie elders, na zijn minachting van de parlementaire enquette en na de toeslagenaffaire eens een keer wél genoeg om te zeggen voor ons is de limiet bereikt, en wij werken niet meer mee totdat Rutte is opgestapt?
Het antwoord daarop......... nooit.
Het maakt jullie niet uit hoeveel leugens, hoeveel geheugenverlies, hoeveel beerputten, hoeveel schandalen en hoeveel - letterlijk - misdaden Rutte nog op zijn conto bijschrijft, omdat jullie allemaal deel uitmaken van hetzelfde misselijkmakende anti-democratische, anti-rechtstatelijke en incestueuze circus, dat zich voedt met de ellende van de Nederlandse burger.

von Amsberg | 09-06-23 | 10:26 | 7

Zo is het!

president osama | 09-06-23 | 13:51
-weggejorist-
Sjakkie van de Hoek | 09-06-23 | 15:03

Hear hear. Goed gesproken. Laat Jesús Klaver en Kuiken-Klaver dat maar in hun haar smeren. En de rest van de 2e kamer. Wie kan en wil deze ellende nog 2 jaar volhouden. Dat zijn maar ongeveer 75 Nederlanders die de zogenaamde coalitie vormen. We stemmen elkaar niet weg want dan worden we uitgekotst door Nederland. Nou de rest van Nederland, inmiddels 17,9 miljoen inwoners kotst jullie al volledig uit. Daar is het gat van de deur

Harry99 | 09-06-23 | 17:37
▼ 4 antwoorden verborgen

Mocht Mark na de volgende verkiezingen met zijn verdeel en heers wederom in het Torentje gerommeld worden, dan wordt het tijd om serieus na te gaan denken over afscheiding. Hier scheiden zich onze wegen.

Duwbak_Linda | 09-06-23 | 10:20 | 5

Zou Mark ook die hoge gun factor hebben in Groningen?

thanseeuwen | 09-06-23 | 10:48

@Après toi | 09-06-23 | 10:43: Het staat al die enthousiaste mensen uiteraard vrij om na de afsplitsing in Rutteland te gaan wonen. Leven en laten leven.

Duwbak_Linda | 09-06-23 | 10:51

@Après toi | 09-06-23 | 10:43:
De joviale jongen uithangen op straat is wat anders dan een land besturen.
Daarbij vinden veel mensen het gewoon interessant om eens met een beruchtheid te praten en Mark doet daar zijn voordeel mee door op mensen zoals u een 'gunfactor indruk te maken. U heeft zich laten bedotten.

zwenkwieltje | 09-06-23 | 11:02
▼ 2 antwoorden verborgen

De mens Rutte bestaat niet
Een mens is van vlees en bloed en heeft een hart
Wij hebben hier te maken met een robot,die geen enkel gevoel en emoties heeft.

Jerryk | 09-06-23 | 10:16

Bij mijnbouwschade hoort schadeherstel. Ga daarvoor naar de rechter, niet naar de burgemeester of CdK. Vzv die compensatie weten te regelen, willen ze er alleen maar hun eigen leuke dingen mee bekostigen. Is onderzoek naar gedaan. De massaschadeclaim van De Haan Advocaten werkte wél.

Domenonredelijk | 09-06-23 | 10:10 | 1

Rusland moet gaan nadenken over het leven ná Poetin. En de VVD moet gaan nadenken over het leven na Rutte. Als dat er nog is voor die totaal uitgewoonde en vervallen partij.

KeesBruin | 09-06-23 | 10:06 | 1

Vertel? Wie is niet grijs, klapt niet mee en vooral stemt niet mee, die wat te zeggen heeft waarnaar ik kan luisteren en over nadenken, een originele liberale, en dan ook echt liberale, insteek heeft?

Louter Leuter | 09-06-23 | 11:05

Ipv ‘vast’ richt ik mijn toekomstige hond af op ‘ik stem vvd’, om dan direct in het kruis te bijten.

Dr.Platypus | 09-06-23 | 10:06

Als ze nu die huizen met scheuren slopen en daar voor in de plaats tiny houses neerzetten...

Rest In Privacy | 09-06-23 | 10:06 | 1

Eerder complete AZC's

Sinclair | 09-06-23 | 10:11

Maar wat is nu de oplossing?
Lucht de grond in pompen en gas eruit.
En van de extra opbrengst elk huis opnieuw bouwen.

MorgenEenAnder | 09-06-23 | 10:01 | 1

Co2 in de grond gas eruit. Iedereen blij.

Tjemig | 09-06-23 | 11:04

Dit kabinet is bestand tegen aardbevingen tot 12 op de schaal van Richter.

Mr_Natural | 09-06-23 | 09:59 | 4

@Louter Leuter | 09-06-23 | 11:25:
Rutte drukt gewoon de volgende nuttige idioot in de fundering van zijn trillende en scheurende kabinet. En het gekke is, ze staan in de rij om alsjeblieft deel ervan uit te mogen maken.
Wie zou de volgende zijn die gaat? Ik zet mijn centen op die X66 Banshee Van Puffelen.

Graaisnaaiert | 09-06-23 | 12:58
▼ 1 antwoord verborgen

Schreef ik hier eergisteren nog dat ik het een mooi initiatief van Rutte vind om samen met Meloni en Vd Leijen bij Tunesië de boer op te gaan om te kijken of ze een deal kunnen sluiten waarbij Tunesië al die dobberaars gaat tegenhouden, dan verpest hij het weer met zijn opstelling jegens de Groningse aardgasgedupeerden, als ik ze zo mag noemen.

Zeker, de ontdekking van die gigantische aardgasbel in Slochteren in 1958 of zo heeft Nederland een enorme welvaart gebracht, maar om de daaruit voortgevloeide aardbevingen die grote schade aan huizen van Groningers hebben veroorzaakt af te doen met de term 'nevenschade' (een soort vertaling van de Engelse term 'collateral damage') is toch wel een miskleun die je van 'the great communicator' niet zou verwachten.

Ik ben jaren een redelijke fan van Rutte geweest, maar, eigenlijk vanaf het Pieter Omtzigt; functie elders incident heeft hij te veel steken laten vallen. Ik vrees dat Rutte toch echt over zijn houdbaarheidsdatum begint te raken.

Dr_Johnson | 09-06-23 | 09:58 | 16

@Zomaarwat | 09-06-23 | 10:43:
Zijn redenering is typisch voor ambtenaren land: we stoppen wat in een model, daar rolt een getal uit en dat is vervolgens de absolute waarheid waar beleid op gebaseerd wordt. Dat het model misschien niet klopt of, zoals in dit geval, er ook nog andere zaken meespelen die niet in het model worden meegenomen, dat doet er niet toe.

Helpmedan | 09-06-23 | 11:11

@Après toi | 09-06-23 | 10:46: dus als iemand jouw ruit ingooit moet je dat zelf betalen. Klinkt niet echt logisch.

ffnietnu | 09-06-23 | 11:15

@Après toi | 09-06-23 | 10:46: Zo hoort dat dus duidelijk niet. Als een aannemer een klus uit moet voeren waarbij te verwachten is dat omwonenden schade gaan ondervinden en mogelijk uiteindelijk naar een rechter stappen, dan worden door die aannemer inspecties aanhuizen uitgevoerd VOORDAT de werkzaamheden beginnen. Als later blijkt dat er schade onstaan is NA de inspectie, dan heb je recht op vergoeding. Dat is de enige manier om de bewijslast op order te krijgen.
Doet een aannemer dat niet, doe dat dan zelf en laat het ergens (voor mijn part bij een notaris) vastleggen. Dan heb je later altijd bewijs om schadeloosstelling te eisen. Maar ga nou niet vertellen dat het zo hoort om verzakking en scheuren in je huis zelf te moeten betalen als het door werkzaamheden van anderen is veroorzaakt.

Eagle0511 | 09-06-23 | 11:47
▼ 13 antwoorden verborgen

Ik ben een enorme van van zombiefilms, maar het kabinet Rutte is voor mij over de top, Een dergelijke staat van verrotting is zelfs voor een zombiefilm te ongeloofwaardig.

Blauwpetje | 09-06-23 | 09:54

Oh ok, sorry!

Hadena | 09-06-23 | 09:51

'Rot zelf op.'

Mr_Natural | 09-06-23 | 09:49

Dat Rutte en de VVD er niet uit zichzelf mee stoppen snap ik ergens nog wel, zelfkritisch zijn is voor de meeste mensen moeilijk. Wat ik niet begrijp is dat al die kritiek van buitenaf zich niet veel meer richt op D’66, CU en CDA, zij houden hem tenslotte in het zadel.

Capt. Iglo | 09-06-23 | 09:49 | 6

@Après toi | 09-06-23 | 09:57: Dan maar geen kabinet, veel slechter kan het niet worden en zelfs België bestaat nog na een enorme periode zonder regering. Eigenlijk ging het toen best goed in België. Dingen gaan pas mis zodra ambtenaartjes en slappe minsters er met de vingertjes aan gaan komen.

Ruikbaard | 09-06-23 | 10:16

@Zapata10 | 09-06-23 | 10:07: Is in België min of meer geprobeerd. De Staatsschuld liep enorm op en er kwam niks van de grond. Moet je als land niet willen.

Après toi | 09-06-23 | 10:18
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik kan me levendig voorstellen hoeveel stress het geeft als jij je huis ziet aftakelen door de aardbevingen als gevolg van de gaswinning.
Maar hoe zit het met andere door de overheid veroorzaakte massale beschadigingen aan woningen. Als voorbeeld noem ik het besluit van de gemeente (Zaanstad) om opeens bussen door de straat waar mijn ouders woonden te laten denderen. Het gevolg was dat veel woningen (veelal 100+ jaar oud) gingen scheuren. Daarnaast vond men het later nodig om met de stand van het grondwater te gaan lopen kutten. En daar kunnen huizen met een fundering van houten palen niet tegen. Het gevolg was dat alle bewoners met een relatief oude woning uit de betreffende gemeente vroeg of laat voor een godsvermogen hun funderingen hebben moeten laten vervangen. Buiten hun schuld om. Als de Groningers hun schade vergoed krijgen waarom dan ook niet de mensen uit bovengenoemde situatie

Baron_von_Rijswijck | 09-06-23 | 09:49 | 7

@Après toi | 09-06-23 | 10:21: Appels en peren.

Acidstain | 09-06-23 | 10:34

@Baron_von_Rijswijck | 09-06-23 | 10:03: Vreemde redenatie. Als de overheid willens en wetens schade veroorzaakt bij een ander dienen ze gewoon de schade te betalen. Dat de overheid ook bij andere schade niet wil betalen, wil niet zeggen dat de schade bij de Groningers dan ook maar niet vergoed moet worden. Individuele schade gevallen (ook buiten Groningen) heeft ook weinig kans bij de overheid. Heb je al de ijdele hoop om als individu de overheid via het recht te bewegen om geleden schade te vergoeden, dan kun je dat ook wel vergeten. De overheid zal procedure op procedure stapelen. De daarbij gemaakte kosten overstijgen in vele gevallen de kosten van vergoeding, maar goed, de overheid heeft zo haar principetjes en van betalen houden ze al helemaal niet.

Ruikbaard | 09-06-23 | 10:37

@Ruikbaard | 09-06-23 | 10:37: Ik zeg niet dat ze de Groningers niet schadeloos moeten stellen. Maar ik stel de vraag waarom door soortgelijk handelen van de overheid, ook andere soorten van veroorzaakte schades niet vergoed moeten worden. Dat de overheid je vervolgens juridisch murw slaat, is een ander ding

Baron_von_Rijswijck | 09-06-23 | 12:13
▼ 4 antwoorden verborgen

Sinds Rutte 4 , ook 4 nieuwe ministersposten:

minister voor Klimaat en Energie;
minister voor Natuur en Stikstof;
minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening;
minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen.
En op al die vlakken, is er geen vooruitgang geboekt...
Als je kijkt naar Groningen, AZCs, groei voedselbanken, en kinderen die op school ontbijt krijgen, gebrek woonruimte ect ect ect.

Torquemada | 09-06-23 | 09:49 | 3

Ik zou eerder spreken van achteruitgang.

ChalinaRosa | 09-06-23 | 10:15

En steeds meer taken naar gemeenten en provincies.

Iedereen wijst naar elkaar.

Niemand is verantwoordelijk.

rustzacht6 | 09-06-23 | 10:23

Lijkt er meer op dat overal waar een “nieuw” ministerie van is ze daar in Den Haag de afbraak van willen versnellen.

Snap_het_ook_niet | 09-06-23 | 10:35

Als rutte twee woorden zegt zijn er al drie gelogen dat zegt nu zelfs mijn zuster die eigenlijk een rutte fan was. Ook leuk dat asiel papier wat rutte met zijn 27 rovers voor Europa in elkaar hebben gefrommeld. Wie betaalt nu die 20.000 euro en er worden minstens per jaar 30.000 vluchtelingen in Europa "eerlijk" verdeeld. Jammer maar laatste jaar werden er 880.000 asiel aanvragen in Europa gesteld. Ben ik nu gek of zijn hunnie het?

jan huppeldepup | 09-06-23 | 09:46

Goedemorgen.

Zeg ik als Groninger.

Koffie.

En dan ga ik los op apres toi.

GKJP | 09-06-23 | 09:45 | 9

@Après toi | 09-06-23 | 10:50:

Laat het een paar duizend zijn, weet u hoe het in zijn werk gaat?

GKJP | 09-06-23 | 10:52

@Après toi | 09-06-23 | 10:50:
Waarom worden die paar 1000 gedupeerden dan niet geholpen? Vooralsnog zijn de enigen die er beter van worden diegenen die in de keten zitten die opgetuigd is om het schadeherstelprogramma vorm te geven. Kost een veelvoud van wat er uiteindelijk aan schade en bodemversteviging zou moeten worden uitgegeven.
Covidpandemie en toeslagenaffaire all over again. De diagnose is vele malen duurder dan de reparatie.

Graaisnaaiert | 09-06-23 | 12:14

@Graaisnaaiert | 09-06-23 | 12:14:

Hij/zij is stil, maar u verwoordt het vrij aardig, zit inmiddels in mijn vijfde jaar met een gevalletje, aantoonbaar schade want ik heb op mijn huizen nulmetingen door een officieel expertisebureau, gaat om een paar honderd euro, ik wil van hen de wijze van herstel weten, dat weten ze mij niet te vertellen, volgens hun expert, na de hoorzitting, zou ik zelfs teveel hebben gekregen. En dus heb ik gezegd, regel mij een aannemer die het voor jullie geld onder garantie repareert. Het verschil betaal ik terug.

Sinds die tijd is het stil.

Maar ik krijg mijn gelijk.

GKJP | 09-06-23 | 14:41
▼ 6 antwoorden verborgen

Verwarrend die magenta buttons op de site van dvhn. Koffie.

Sinterbikske | 09-06-23 | 09:42

Ondertussen durft het Dagblad van het Noorden wat andere kranten niet durven. Hulde x veel.

zwenkwieltje | 09-06-23 | 09:40 | 5

@Après toi | 09-06-23 | 09:45:
GKJP | 09-06-23 | 09:45, hier is hij.

NLgaatnaardeklote | 09-06-23 | 09:54

Zalelgeen dpg zijn zeker? Die kopiëren alles wat den Haag hun voorkauwt

Blaffendehond | 09-06-23 | 09:57
▼ 2 antwoorden verborgen

Groningers hadden 10 jaar geleden al uitgekocht moeten zijn. Niet maar dan ook niets krijgt Rotte en consorten voor elkaar..

stikstofhelp | 09-06-23 | 09:37

Ben van oorsprong Groninger, woon nu elders. Snap volledig de massale verontwaardiging. Groningen is goed genoeg om duizenden vaak lastige asielzoekers op te vangen. Groningen is goed genoeg om gas en gasinkomsten aan de Staat te leveren. Maar verder is het..."wie zijn toch die klagende Groningers".... Nee, dan de Randstad. Als daar 90 asielzoekers dreigen te worden geplaatst, breekt de hel los. Rutte, Kaag en Van den Burg zullen er wel voor zorgen dat hun Bloemendaelse vrindjes daarvan gevrijwaard worden.

Kievit | 09-06-23 | 09:34 | 6

@_pacman_ | 09-06-23 | 09:43: Groningen is nu eenmaal een economisch zwakke regio en een paar burgermeesters hebben zich met een fooi laten verleiden tot opvang van asielzoekers. Op zich geld wat goed in die regio is te gebruiken. Helaas weegt die fooi inmiddels niet meer op tegen te de ellende veroorzaakt door deze groep asieleisers en van de overheid is, zoals gebruikelijk, niets te verwachten om de problemen aan te pakken. Het laatste waar Groningers op zitten te wachten is een dankjewel. Dat Groningers korting kregen op de gasprijs is volkomen onzin. Sterker nog, in de Noordelijke provincies waren de transportkosten lange tijd hoger dan in de rest van Nederland. Raar maar waar.

Ruikbaard | 09-06-23 | 10:11

@_pacman_ | 09-06-23 | 09:43: Dat laatste in ook mijn insteek. Echter in plaats van dit netjes af te handelen gaat er heel veel geld naar allerlei administratieve clubs, naar allerlei non-experts etc. Er is dus een enorme puinzooi van gemaakt door Den Haag. Er nog bovenop.

ChalinaRosa | 09-06-23 | 10:20

@_pacman_ | 09-06-23 | 09:43: Raar verhaal. Gronings gas is namelijk ook geen verdienste van de Randstad, of van "Nederland".
En in Groningen zitten ze met de aardbevingen, terwijl de Randstad er sinterklaas van speelt, door half Afrika uit te nodigen en die dan vervolgens weer in Groningen te stallen.

TheEgg | 09-06-23 | 10:57
▼ 3 antwoorden verborgen

De beste oplossing lijkt mij premier Pieter Omtzigt en vicepremier Lenske Reijten.
En dat Pieter Omtzigt dan niet vergeten is dat zowel zijn eigen CDA, D'66 en de VVD hem weg wilden.

Osdorpertje | 09-06-23 | 09:22 | 6

@Berbapappa | 09-06-23 | 09:42: Het makkelijke antwoord is dat ik zelf graag als democratisch aangestelde dictator voor een periode van 5 jaar het zou willen proberen.

Meer realistisch is dat Klaas Dijkhoff terug wordt gevraagd door de VVD om vervolgens samen met een aantal, min of meer, gelijk gezinde partijen de linkse invloedssfeer proberen te verminderen in het volgende kabinet.

_pacman_ | 09-06-23 | 09:46
▼ 3 antwoorden verborgen

Dit krijg je wanneer de Tweede Kamer een regeringsvertegenwoordiging is in plaats van een volksvertegenwoordiging.

El Rico Grande | 09-06-23 | 09:22

0,7 op de schaal van Richter? knap dat ze het kunnen meten maar dat is ongeveer als mijn schhonmoeder die op een stoel gaat zitten.

DiBaco | 09-06-23 | 09:21 | 2

Ja, alsof iemand hard met een deur slaat.

Après toi | 09-06-23 | 09:26

@Après toi | 09-06-23 | 09:26: Boze Rutte natuurlijk!

uisge baugh | 09-06-23 | 09:39

Rutte mag blijven en Noorden krijgt Lely lijn: deal!

Rene strijland260746 | 09-06-23 | 09:19 | 5

Nee, blijf daar!

Acidbrain | 09-06-23 | 09:36

@Après toi | 09-06-23 | 09:22: Moet ik het uit mijn hoofd leren?

uisge baugh | 09-06-23 | 09:36

Of als in Groningen iemand in zijn huwelijksnacht hem er al instopt en wacht op de volgende aarbeving, luier kan het niet meer.

jan huppeldepup | 09-06-23 | 09:58
▼ 2 antwoorden verborgen

Eerlijk gezegd denk ik dat in den Haag onvoldoende het besef leeft dat het vertrouwen in deze coalitie - maar ook in Rutte - onherstelbaar is beschadigd.
Na 13 jaar is de glans er wel een beetje vanaf, bovendien is het veilig om te stellen dat er inmiddels wel een patroon is te ontwaren - waarbij Rutte er niet positief vanaf komt. Met de hakken over de sloot kunnen aanblijven en dan weer verder gaan alsof er niets is gebeurd.
Mij begint het eerlijk gezegd steeds meer te irriteren dat gekonkel van de premier.

ratelaar | 09-06-23 | 09:19 | 5

@At_Dawn_They_Sleep | 09-06-23 | 09:23: idd,wordt tijd dat de rot van de achterkamer politiek en mannetjesmakerij,afdekken,verzwijgen,onderhandelen stopt.
Het is tevens tegen de grondwet in dat sommige leden niet stemmen zonder last.

Coolcalmcollected | 09-06-23 | 09:30

De glans was er al vanaf ongeveer het begin af, toen hij poogde de dividend-belasting af te schaffen terwijl dat helemaal nergens in het regeerakkoord stond.
Dat afschaffen lijkt wel het hoofddoel te zijn tijdens zijn premierschap, zie ook:
www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/441...
Drie dagen geleden zei hij tijdens een debat met Omtzigt dat dat zijn grootste fout was, dat hem dat niet gelukt was.
www.taxlive.nl/nl/documenten/nieuws/r...

grietmetgroenefiets | 09-06-23 | 10:02
▼ 2 antwoorden verborgen

Nogal gewaagde commentaren voor een DPG MSM dode bomen medium, me dunkt.

Zaadstaaf | 09-06-23 | 09:17
-weggejorist-
Après toi | 09-06-23 | 09:09 | 9
▼ 9 antwoorden verborgen

Ben niet vóór de lachende leider maar de Noorderlingen ruiken GELD en net zoals duizenden groeperingen in dit land, antiracismeclubjes en vele anderen willen ze € zien.

meneer Q | 09-06-23 | 09:06 | 10

@Quantum Suicide | 09-06-23 | 09:20:
Daarom wil Rutte ook naar het anglicaanse model toe. Je eigen broek op houden en allen die van de CEO. Alleen lukt het hem niet en daarom moet hij d66 en verder links met geld laten smijten dat haaks op zijn plannen staat. Om nog iets tegen te kunnen houden zijn er zulke zware antifraude maatregelen.

Tiscali-2 | 09-06-23 | 09:40

Dat heet een schadeloosstelling!

hadtjememaar50626416 | 09-06-23 | 09:51

@Après toi | 09-06-23 | 09:10: Als direct de aantoonbare schade op een practische manier was afgehandeld had je deze bijwerking niet gehad.
Ergo, weer een fout van dit kabinet door vertragen, allerlei non-expertise lui erbij halen, een enorme bureaucratie erbij optuigen etc.

ChalinaRosa | 09-06-23 | 10:25
▼ 7 antwoorden verborgen

Jammer voor de Groningers die echt schade hebben door de gaswinning, voorlopig krijgt u geen cent.

Edit, terecht eigenlijk de schade moet hersteld worden met de rekening naar Kaag.

NLgaatnaardeklote | 09-06-23 | 09:04 | 2

Mevrouw Kaag kan de rekening nog niet verwerken aangezien zij in Spanje bezig is met een super belangrijke missie: het onder de aandacht brengen van het reuze gevaar van extreem rechts in Nederland!

At_Dawn_They_Sleep | 09-06-23 | 09:06
-weggejorist-
ce71d09c8a67b954f1a3 | 09-06-23 | 09:01 | 2

Net als bij de toeslagenouders ook hier is de helft van de claimers fake en nep. Ken al legio voorbeelden uit de kenniskring die die 30k hebben opgehaald met nog geen scheurtje in de gevel. Allemaal zand in de machine waar je niet op zit te wachten.

Behangdelul | 09-06-23 | 09:01 | 7

Exact. Niet te naïef zijn.

Après toi | 09-06-23 | 09:13

Wat dacht je van de vermindering woningwaarde ? Niemand wil in een aardbevingsgebied wonen. Dat we ook nooit hebben geprofiteerd van de aargasbel speelt ook mee..

Acidbrain | 09-06-23 | 09:42

Ik zou wat aan uw kenissenkring gaan doen als ik u was ;)

hadtjememaar50626416 | 09-06-23 | 09:53
▼ 4 antwoorden verborgen

Pe Daalemmer en Rooie Rinus zouden er een lied over moeten maken, we waren dan snel van Rutte/vvd verlost.

Normpje | 09-06-23 | 09:00 | 1

Peter de Haan weet wel beter.

Après toi | 09-06-23 | 09:15

Ik zie steeds meer gelijkenissen tussen Rutte en pluche-plakkende types zoals Erdogan en Putin. Gelukkig is ons land te klein om militair wat voor te stellen anders weet ik niet of we onder Rutte wel zo'n prettig buurland zouden zijn geweest.

Baron_von_Rijswijck | 09-06-23 | 08:58 | 4

@Après toi | 09-06-23 | 09:16: dat zijn gelukkig verschillen, de baron zegt dat ie gelijkenissen ziet en als je op die bewering wil reageren kan je beter vragen welke dat zijn dan zelf de verkeerde in te vullen.

zteil | 09-06-23 | 09:29

@Après toi | 09-06-23 | 09:16: Pieter Omtzigt functie elders.

Sinterbikske | 09-06-23 | 09:47
▼ 1 antwoord verborgen

Overdrijven is ook een vak: "jarenlang in de ellende" Door een paar scheuren? Ga toch weg, maar ga niet bij een dijk wonen, ga niet bij een nieuwbouwproject wonen, ga niet vlak langs de weg wonen, en ga niet in een veengebied wonen, en niet in Zuid-Limburg. Als je tenminste niet tegen scheuren in de muur kunt.

TurpinDick | 09-06-23 | 08:56 | 11

Mooi man.
Altijd fijn zoveel compassie.

J-van-de-Bontekoe | 09-06-23 | 11:06

@Ceristimo | 09-06-23 | 08:59: De helft van de huizen hier heeft scheuren, mijne ook. Die huizen staan er soms al sinds 1800, soms schots en scheef.
En toch gaan ze voor 8 ton weg. rararara

TurpinDick | 09-06-23 | 11:12

@ChalinaRosa | 09-06-23 | 10:41: hoeveel huizen zijn er precies ingestort in Groningen de afgelopen jaren? Hoeveel slachtoffers zijn daarbij gevallen?

TurpinDick | 09-06-23 | 11:14
▼ 8 antwoorden verborgen

Mensen met narcisme zijn ervan overtuigd dat zij meer bijzonder zijn dan andere mensen...
En zo zijn er nog wel meer narcisme eigenschappen die perfect op rutte passen.
Echter, geef de narcist nou niet de schuld. Die kan er niks aan doen. Geef de rest de schuld! De rest die hem laten zitten! De rest is dus schuldig als er maar geen oplossing komt met rutte aan het hoofd.

pane | 09-06-23 | 08:55 | 1

Eens... wie zich laat besturen door een psychisch zieke man is gewoon niet handig bezig. Die motie van wantrouwen had er jaren geleden al door moeten komen.

Trekhaas | 09-06-23 | 09:06

Het op de persoon spelen van Rutte begint clowneske vorm aan te nemen. Tuurlijk, hij is 12 jaar MP maar de partijen vergeten dat er al 50 jaar volop wordt gepompt in de wetenschap dat het slecht is voor de bodemstabiliteit (check Terlouw).

Bovendien is de politiek als geheel eindverantwoordelijk, in het bijzonder de linkse partijen die altijd stonden te dringen om zoveel mogelijk gas te verpatsen zodat de linkse heilstaat verder uitgebouwd kon worden.

Het enige wat Rutte cs nu kwalijk te nemen is, is dat de schadeafhandeling rommelig verloopt en te lang duurt. Een en ander mede veroorzaakt door parisiterende en Groningers bereid tot frauderen om ook een zak geld te ontvangen.

_pacman_ | 09-06-23 | 08:54 | 11

? Is dat niet altijd het, welbegrepen, lot van een bewindspersoon? Je bent persoonlijk aansprakelijk voor je eigen gedrag *en* in niet insignificante mate dat van je voorgangers. Part of the job. En dat weet je op het moment dat je die eed aflegt.

konjodebonjo | 09-06-23 | 10:24

Proberen er zoveel mogelijk uit te slepen ligt gewoon in de aard van het beestje genaamd mens. Na de watersnoodramp van 1953 waren er op de eilanden ook volop mensen die opgaven dat ze tijdens de ramp luxegoederen waren kwijtgeraakt, zoals een radio en een wasmachine. (Ja, dat waren toen luxegoederen.) Het verhaal gaat dat er in sommige kerken gebeden werd: "Geef ons heden ons dagelijks brood - en ieder jaar een watersnood."
Maar dat betekent nog niet dat de Groningers niet gecompenseerd moeten worden. Het is een teken van totale incompetentie van de regering en het ambtenarenapparaat dat dit nog steeds niet is gebeurd.

MAD1950 | 09-06-23 | 10:25

De schadeafhandeling is een verdienmodel geworden voor alle takken van sport die ermee te maken hebben en de slachtofffers kunne nog wachten op hun eerste euro's. Ons geld, wat niet naar probleemoplossing gaat maar naar fte's, papierschuivers en uurtje/factuurtjetuig.
Hoeveel mensen zijn er inmiddels al geholpen?

Graaisnaaiert | 09-06-23 | 12:08
▼ 8 antwoorden verborgen

Misschien wel nichtenschade, beste Kaas.

Verderkijkert | 09-06-23 | 08:53

Rutte is nevenschade.

Kaas de Vies | 09-06-23 | 08:51 | 1

Nee, Rutte is de hoofdoorzaak.

marcoplarco | 09-06-23 | 14:40

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland