Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GSTV. Plan voor A-sielzoekers en B-sielzoekers

De terugkeer (of, nou ja, niet) van tweederangsburgers 

Het is asielbeleid van dit kabinet is aanbeland bij waar het vandaan kwam: het introduceren van plannen waarvan iedereen van tevoren al weet dat ze gaan mislukken. Nu dit weer. Er moeten weer vluchtelingen met een A-status en een B-status komen. Die had je voor 2000 ook, toen waren er heel veel rechtszaken dus, nou ja, je moet wat, wie weet. Het CDA en de vvd denken dat dit de instroom gaat stoppen en de rest moet het nog maar zien. 

Reaguursels

Inloggen

Een van de problemen hieromtrent:
De vele ‘Leo Lucassen’ die als ‘experts’ om hun (doodeenvoudig te weerleggen) meningen worden gevraagd:

nos.nl/nieuwsuur/artikel/2475418-krit...
Carolus Grütters, migratieonderzoeker aan de Radboud Universiteit, m.b.t. B-status “ Grütters waarschuwt (hahahahaha, wij schieten nu echt in een angststuip!): "Het is maar zeer de vraag of dat ook tot beperktere instroom leidt. Mensen uit een gevaarlijk land willen nog steeds hun gezin in veiligheid brengen."

‘Het is maar zeer de vraag’. Alleen al door die formulering weet je dat hij uit z’n nek zit te lullen.

Nog zo’n m’gool:
“Ook hoogleraar Immigratierecht Peter Rodrigues van de Universiteit Leiden denkt dat de voordelen van de maatregel "zeer beperkt" zijn. Hij wijst erop dat een nieuwe wet maken veel tijd vergt en kinderziektes met zich meebrengt. "Het is dus geen oplossing voor de korte termijn."

Voordelen ‘zeer beperkt’? Het asielgebeuren is een WATERBED-EFFECT: hier niet je gezin heen kunnen laten komen betekent kiezen voor een ander Europees land (waar complete (deug)gekkies de scepter zwaaien).
Maar meneer Rodrigues weet met stellige zekerheid te zeggen dat het niet werkt: “Maar werkt zo'n afschrikbeleid met A- en B-statussen? Nee, zegt Rodrigues.”
Zonder feitelijke onderbouwing dus. Gewoon natte vingerwerk. Zou de aanschaf van zo’n deug-glazen bol nou belastingaftrekbaar zijn?

Dan Grütters weer:
“Migratieonderzoeker Grütters vindt het Nederlandse afschrikbeleid "erg onsolidair" naar andere EU-landen. "Je bent feitelijk bezig ervoor te zorgen dat jij minder aantrekkelijk bent dan de buurman. Dat is compleet inefficiënt, aangezien je als Europa gezamenlijk met hetzelfde probleem kampt: zorg dan ook voor gezamenlijke oplossingen."

Dat-is-nou-precies-de-bedoeling, flapdrol!
Alleen door extreme druk gaat men in Deugend Europa akkoord met beleidsverandering! Kijk naar Zweden tijdens de asielcrisis in 2015/2016. Een ‘linkse’ regering voerde immigratierestricties in.

Tja.

En daar is Job weer:
“Oud-staatssecretaris Job Cohen pleit voor betere ontwikkelingshulp om oorlogen en vluchtelingen te voorkomen, én voor een gezamenlijk Europees beleid. Maar vooral dat laatste is makkelijker gezegd dan gedaan: "Ik ben er ook mee bezig geweest. We hebben aan de deur geklopt, maar echt helpen deed het niet”.

Hoi Job.
Je was al een slappe lul toen je staats/minister en burgemeester was en je bent het nog steeds.
Meer ontwikkelingshulp? Je gelieerde maatjes in de vluchtelingenindustriemaffia weten dat extra geld vast goed te gebruiken.
Meer ‘welvaart’ blijkt in de praktijk meer emigratie richting Europa te betekenen. Heeft te maken met meer geld om te reizen en de aanschaf van middelen om sociale media te bekostigen. Doe maar eens je onderzoek daarnaar vriend.
En wat ‘Europa’ betreft; het zijn ‘LINKSE’ kneusbestuurders die de boel tegen houden. Gewoon de hele meute stoppen aan de grenzen en opvang in eigen regio bekostigen. Oh, en geboortebeperking financieren. Oftewel: geen ontwikkelingshulp indien je niet eens een nagel hebt om je kont mee te krabben maar WEL tig kinderen bij tig vrouwen hebt verwekt.

Links deug-gelul is de reden waarom er geen oplossing is voor het asielprobleem.

Met dank dus aan CUD66 EN machtsverslaafde Mark R.

En de m’golen die op dit soort partijen stemmen uiteraard.

Kompromat | 17-05-23 | 09:17

Some of the UK’s top scientists are struggling to deal with what they describe as a huge rise in abuse from climate crisis deniers on Twitter since the social media platform was taken over by Elon Musk last year.

Since then, key figures who ensured “trusted” content was prioritised have been sacked, according to one scientist, and Twitter’s sustainability arm has vanished. At the same time several users with millions of followers who propagate false statements about the climate emergency, including Donald Trump and rightwing culture warrior Jordan Peterson, have had their accounts reinstated.
www.theguardian.com/environment/2023/...

cugel | 17-05-23 | 09:17 | 1

Alsof linkse censuur iets oplost.
Probleem is sowieso dat links steeds haar eigen definities bedenkt.
Ik geloof bijvoorbeeld niet dat het opknappen, versnipperen en verbranden van alle oerbossen de co2-uitstoot zal verminderen. Maakt mij dat een klimastontkenner?

Dandruff | 17-05-23 | 09:29

Kansloos lui die politici. Ze durven geen echte maatregelen te nemen tegen deze plaag. De problemen zijn nu al zichtbaar en worden alleen maar groter.

davesl1210 | 17-05-23 | 09:10

"Waarom wil je journalist worden als het je allemaal geen reet boeit?"

Trailer van een ruim 5 minuten lange video waarin PowNed eindelijk een keer kritisch wordt bevraagd.
twitter.com/LeftLaser/status/16583774...

cugel | 17-05-23 | 09:01 | 1

Alice vindt dit trouwens dubieus:
Geen idee wie PowNed zijn maar vind dit wel wat flauw overkomen. Overigens had ik ook nog niet van jullie gehoord - ben erg blij om daadwerkelijk linkse vertegenwoordiging meer te zien maar zou dan liever daar op focusen dan iemand wat pesten, want daar kwam dit wel op neer.
twitter.com/Alice_ENVtuber/status/165...

cugel | 17-05-23 | 09:03

Goed artikel over immigratie: houdt iedereen tegen behalve de meest intelligente en ambitieuze (in hoeverre dat ethisch is, is een tweede)
It’s Time for Biden to Out-Trump Trump on Immigration www.nytimes.com/2023/05/16/opinion/bi...
If we are going to thrive in the 21st century and compete effectively with China, we need to double down on our single greatest competitive advantage: our ability to attract the most high-aspiring migrants and the most high-I.Q. risk takers, who start new businesses.

cugel | 17-05-23 | 08:58

Geen twijfel dat dit gaat werken. Het vooruitzicht niet automatisch in aanmerking te komen voor een verblijfsstatus van 5 jr ( feitelijk onbepaalde tijd met ook zekerheid van naturalisatie ) zal m.n. Syriërs , er van weerhouden naar hier af te reizen. De analyse dat voor zeer velen van hen ( inmiddels de overgrote meerderheid) onweerstaanbare pullfactoren doorslag
gevend zijn om naar hier af te reizen en daarin te investeren is juist.

Het is niet zo ingewikkeld meer. Netwerk hier is groot en groeiend , mogelijkheden zijn groot. Een minderjarig kind vooruitsturen met hulp van – en bij familieleden is al toereikend voor spoedig nareizen van- en permanent verblijf voor hele eerstelijns familie.

Dit is de uitwerking en realiteit van huidige asielbeleid. Er is een grote noodzaak voor structurele aanpassing. Deze maatregel zal gelet op feitelijke asielmotief zeer effectief zijn en leiden tot, en al heel snel, tot een significante afname van de instroom ..

justinianus | 17-05-23 | 08:43 | 2

Gezinshereniging zou moeten beteken dat de "vluchteling" alhier een ticket krijgt naar zijn familie die op een plek zit die blijkbaar veilig genoeg is om te verblijven.

Gebakschep | 17-05-23 | 08:54

@Gebakschep | 17-05-23 | 08:54: Eens , is één van de vele ongerijmdheden van het asielbeleid. Daar is een boek over te schrijven ..

justinianus | 17-05-23 | 09:00

The prime ministers of the United Kingdom and the Netherlands, Rishi Sunak and Mark Rutte, have agreed to build an “international coalition” to provide fighter jet support for Ukraine, a key item of military equipment Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy has long sought from Western allies supporting his country’s fight against Russian forces.
www.aljazeera.com/news/2023/5/17/ukra...

Cornelis12 | 17-05-23 | 08:39

Volgens de bijbel is het oké om homo te zijn, zolang je tenminste onder de invloed van drugs bent:
"A man who lays with another man should be stoned"
Leviticus 20:13
howdoyoudoandhowdoyoudoyourwife.quora...

cugel | 17-05-23 | 08:24

Narratief van vluchtelingen vs
Narratief van invasie
Invasie (invasio, van in-vadere, -vasum = binnentrekken)

zokanhetookja | 17-05-23 | 08:17

Gisteren op teletekst Teletekst
De man die een aansteker op het veld gooide tijdens de bekerwedstrijd Feyenoord-Ajax is veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur,waarvan 30 uur voorwaardelijk. Zijn straf valt lager uit omdat hij ernstig is bedreigd.

De aansteker verwondde Ajaxspeler Davy Klaassen,die op zijn achterhoofd werd geraakt.De wedstrijd werd tijdelijk stilgelegd na het incident en Feyenoord besloot de rest van het seizoen netten om het veld te zetten.

Na het voorval heeft de KNVB de regels voor ordeverstoringen aangescherpt. Een wedstrijd wordt voortaan stilgegelegd als er iets op het veld wordt gegooid.

Ik snap de logica niet waarom deze man een lagere straf krijgt omdat hij ernstig is bedreigd? Ik zou juist zeggen de hoogst mogelijke straf, omdat blijkbaar veel mensen vinden dat hij een straf verdient in de strekking van "Die zien we nooit meer terug".

Laat de strafrechter ook direct een civiele veroordeling uitspreken, iets in de trant van: vergoed alle bezoekers van de wedstrijd 50% van de aankoopprijs van hun kaartje.

Gebakschep | 17-05-23 | 08:15 | 1

Laat de rechter ook meteen die opgefokte spelers die hun agressiviteit doen overslaan naar het publiek en slappe scheidrechter die dit middels kaarten niet in de kiem smoort een tik op de dik betaalde vingers geven.

Cornelis12 | 17-05-23 | 08:42

Er is maar één letter wenselijk voor al die gelukszoekers en dat is de E van EXIT !

Graeme Reaper3779 | 17-05-23 | 08:10

Incidenten meneer, incidenten.

me163komet | 17-05-23 | 09:17

Net mn bed uit, koffie, NOS journaal aan en meteen die aggressive kop van Mark van den Oever in beeld. Als ik die man zie moet ik altijd aan zn holocaust uitspraken denken. Bah

Cornelis12 | 17-05-23 | 08:04

Ik krijg nog altijd niet de indruk dat ze de enorme toestroom echt willen stoppen, maar dat de wens van ,hoe meer hoe beter, echt de prioriteit is.
Nederland zal een grote stad worden waar stadsgrenzen elkaar zullen overlappen en steden als wijken zullen aangeduid worden.
We gaan het nog zwaar krijgen met al die import ellende, en die enorme kosten die ons de armoede in jagen.

zoalsikhetzeg | 17-05-23 | 08:04 | 1

Welke grenzen?

Kaas de Vies | 17-05-23 | 08:08

Zolang nationale held MAX zijn miljoenen in Monaco mag verstoppen is er nog niks aan de hand

theo-is-dood | 17-05-23 | 08:36

Je linkje gaat over bedrijven die ermee stoppen omdat ze teveel verlies draaien. Dus wat verwijt je die ondernemers; dat ze niet doorgaan tot ze al hun spaargelden en alle spaargelden van hun kinderen en andere familie er doorheen gedraaid hebben?

En wat nou "als het goed gaat hoor je ze niet". Als het goed gaat met een ondernemer werkt hij ver boven de 40 uur per week, en betaalt hij ontzettend veel belasting.
Maar dat niet alleen. Wat links "zakken vullen door ondernemers" noemt is vrijwel altijd "waarde toevoegen aan de economie en de samenleving". De boer verbouwt graan; de bakker bakt daar brood van; de winkelier verkoopt dat brood; en daartussen zitten nog wat transporteurs, financiers, toeleverings- en service- bedrijven, etc.

Het linkse dogma dat alleen politici en activisten hun zakken mogen vullen gaat er aan voorbij dat ondernemers veel meer doen dan alleen maar belasting betalen. Hun producten en hun personeel zijn de basis onder onze hele economie. Politici en activisten doen niks anders dan gemeenschapsgeld verbranden. Daar krijgen we niks voor terug.

En dat verwijt van "zakken vullen" is sowieso vrij hypocriet. Iedereen wil geld verdienen; politici, activisten, uitkeringstrekkers, ambtenaren, werknemers; dus werkgevers natuurlijk ook.
Niks mis mee.

Dandruff | 17-05-23 | 08:58

Pro-EU-partijen willen juist dat de verdunning van autochtonen versneld verder gaat, die hebben geen enkele belang bij het strenger worden van immigratie-regels.

meneer Q | 17-05-23 | 07:55 | 1

Ze liggen goed op schema, in onze 3 grootste steden zit de homeopathie al ver boven de 50% (in 1960 nog op 0.1%.....) Gefeliciteerd....

hagelkruis | 17-05-23 | 08:04

Vijf en een half jaar... Zelfde kast, zelfde indeling....

Hoe het dan komt dat ik de sokkenl la opentrek terwijl ik ondergoed nodig heb......;;??

neonreclame | 17-05-23 | 07:54 | 6

Nieuw biermerk?

Veepert | 17-05-23 | 08:03

Negeer de rest. Gewoon omdat je elke dag even met eigen ogen wilt zien hoe gestructureerd je bent. ;-)

MickeyGouda | 17-05-23 | 08:03
▼ 3 antwoorden verborgen

Goedemorgen nachtploeg!

Asielzoekers of gelukzoekers, waar hebben we het over?

*Koffie zetten doet..*

Wijze uit het Oosten | 17-05-23 | 07:50 | 4

@me163komet | 17-05-23 | 08:02:
En dat kleine deel heeft nog een grote ondankbare bek met een advocatenkantoor achter zich ook!

Tiscali-2 | 17-05-23 | 08:06

A Vluchteling = helpen
B Asielzoeker = zelfbroek op houden, geen uitkering wel een beetje ondersteunen met een coach.
C Gelukszoeker = met kerende toeringcar het land weer uit

Ray Skak | 17-05-23 | 08:10

A&B zijn volgens de wet het zelfde, en op C drijft de hele linkse gesubsidieerde advocatuur.

me163komet | 17-05-23 | 08:15
▼ 1 antwoord verborgen

“Het is helaas een stuk complexer dan we met z’n allen willen”
Nee hoor. Onzin. a. Het is niet complex kijk maar naar Denemarken. b. Wie zijn allen? Een heleboel willen dit juist wel.
Wat een verschrikkelijke vent is deze CDA’er. Op naar de nul zetels.

Tiscali-2 | 17-05-23 | 07:50 | 1

Dat we altijd. “We hebben met elkaar afgesproken”. Nee, ik heb niks afgesproken!

J.Cash | 17-05-23 | 08:40

Wie dus A zegt zegt geen B,

Een gezin uit Afghanistan, dat in het Theaterhotel in Almelo verblijft, hoeft daar niet te vertrekken. Dat heeft de rechtbank bepaald. Vorig jaar kreeg het gezin een huis in Zeeland aangeboden door het COA, maar dat aanbod sloeg het gezin af. Daarom wil het COA dat het gezin uit het Almelose hotel gaat. Maar de rechtbank oordeelt dat het gezin het huis terecht heeft afgewezen.
www.rtvoost.nl/nieuws/2227496/afghaan...

Cornelis12 | 17-05-23 | 07:46 | 9

Hazenlip, geen rijbewijs, 8 kinderen ,het is ook allemaal onoverkomelijk dus coa pusht even een opzetje met een bevriende rechter, je kan nooit te weinig jurisprudentie hebben in je werkveld.

28 | 17-05-23 | 08:22

In Sint-Annaland hangt de vlag.
Opzouten met dat stelletjes opvreters.

J.Cash | 17-05-23 | 08:42
▼ 6 antwoorden verborgen

Wederom die nare links fascistische trekjes, deze keer het niet noemen van andere opties:
een keuze kan zijn het asielbeleid te hervormen naar maatstaven en inzichten van 2023.
Al die miljarden verbrand om in de toekomst verzekerd te zijn van nog meer miljarden, de asielindustrie is een maffia parasitaire instelling.

28 | 17-05-23 | 07:43

“Het wordt verboden om huisdieren zoals cavia's, konijnen en hamsters zelf te doden. De Partij voor de Dieren heeft hiervoor een wetsvoorstel ingediend dat is aangenomen door een meerderheid van de Tweede Kamer. ”

Dus als je kippen houdt mag je die niet zelf slachten???

theo-is-dood | 17-05-23 | 07:24 | 18

Dus er moet registratie worden opgezet over wie deze dieren bezit, controle of ze nog leven en autopsie of ze zelf zijn gestopt of door toedoen van een niet dierenarts?
Ambtenaren politiek, altijd die enge vinger in de pap waarbij de burger betaald voor een ander.
Onverdoofd slachten in een huur vrachtwagen is nog geen issue hé.

28 | 17-05-23 | 07:48

@John McClane | 17-05-23 | 07:46: Volstrekt idioot ook om regels in te voeren die niet of nauwelijks te handhaven zijn.
De bedoeling zal wel goed zijn, maar krijg toch de indruk dat het de Kamer niets interesseert. Partijtje blij maken met een dooie mus.

Ichneumonidae | 17-05-23 | 07:56
▼ 15 antwoorden verborgen

Nou, gefeliciteerd Máxima! Alweer 52, wat gaat de tijd toch snel, tuterdetuut.

Ichneumonidae | 17-05-23 | 07:17 | 5

@goedverstaander | 17-05-23 | 07:23: halal voedsel zal wsl duurder zijn? Waarom geen aa, groente en (gewoon) lapje vlees met klaagsaus zoals de inheemse bevolking?

Hevvlan Demuru | 17-05-23 | 07:43
▼ 2 antwoorden verborgen

Daar gaan de eerste 10 miljoen de brandhaard in. We kunnen het missen, niet waar. Wat het oplevert - een tijdelijke piek in de consumptie van Fernandez, kip en Parbo.

Otto Normal | 17-05-23 | 07:22

Hulp uit onverwachte hoek voor onder andere de hedendaagse slaven in de Verenigde Arabische Emiraten, zoals in Qatar. Toch?

goedverstaander | 17-05-23 | 07:26

Tot de gevolgen van slavernij behoren obesitas, schooluitval, eenoudergezinnen zonder vader, buikpijn, werkloosheid, armoede, criminaliteit (Ze moeten wel !) enzomeer. Tenminste, dat werd ons vroeger altijd wijsgemaakt.

Asteroid-B612 | 17-05-23 | 07:29

Wat zou Carice van Houten krijgen voor haar draai of krijgt ze tegenwoordig gewoon te weinig aandacht.
Vorige week nog Zwartboek gekeken maar vanaf nu totale boycot.

NLgaatnaardeklote | 17-05-23 | 07:01 | 4

IK merk dat IK vind dat dat een goed idee is, denk IK! Oh en mooie mensen worden lelijk, zodra ze weten dat ze mooi zijn.

Hevvlan Demuru | 17-05-23 | 07:06

Oh ja, dat meiske dat er lief uitziet, maar haar ware kleur toont zodra ze haar mond open doet.
Roept als laatste nog 'dat ze haar geld van deze bank afhaalt'. Waarbij ik direct denk:' heb jij je geld werkelijk bij de Rabobank gestald?'

EEnzame SchizofrEEN | 17-05-23 | 07:13

Te weinig om handen. Alleen maar vrije tijd, geen geldzorgen, dan kan je dit krijgen. Stel jaknikkers om je heen die alles wat je doet fantastisch vinden, et voila.

John McClane | 17-05-23 | 07:51
▼ 1 antwoord verborgen

Goh, het aantal verleende vergunningen voor nieuwe woningen is in de eerste 3 maanden van het jaar opnieuw fors gedaald ten opzicht van het jaar ervoor. Ondanks al die leuke foto’s van Hugo met z’n hard hat bij allerlei bouwprojecten.

Ondertussen heeft D66 gister op de valreep ook de kamerverhuur gesloopt: geen tijdelijke huurcontracten meer voor onzelfstandige woonruimte.

Muxje | 17-05-23 | 06:46 | 2

He shit wilde net een studente laten in komen wonen voor een jaar..
Maar serious D66 sloopt echt alles.

Alexander | 17-05-23 | 07:01

Ja, ik zag het.. maar in principe goed, want anders werk je gretigheid in de hand (waarom zouden pandjesmelkers iemand een vast huurcontract geven, als je om de twee jaar andere mensen erin kunt zetten en bij het nieuwe huurcontract een veel hogere huur kunt vragen?
Maar ik neem aan dat er uitzonderingen worden gemaakt, zoals bij verkoop van de woning of als je 'm zelf nodig hebt..? Anders is wel heel erg raar...

anja | 17-05-23 | 07:02
-weggejorist-
Alexander | 17-05-23 | 06:42 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

oud Nieuws.

* Proef met 'meerurenbonus' start voor leerkrachten die meer werken.
* Oudste en meest complete Joodse bijbel wordt vandaag geveild.
* Greenpeace: EU exporteert 10.000 ton verboden bijendodende pesticiden.
* Banken zijn om; tot €4 mrl voor boeren om te verduurzamen.
* Doden en duizenden geëvacueerden in Noord-Italië om overstromingen.
* VVD, CDA en CU willen tanks; om eigen grondgebied te beschermen.
* Milieuactivisten (incl. Carice van Houten) protesteerden bij Rabobank aandeelhoudersvergadering.
* De spanning in de noodopvang in Zuidbroek loopt op: ‘We vragen al maanden om daglicht’
* Maxima is vandaag jarig.
* Zelf doden van je huisdier wordt verboden.
* Horeca stuk duurder, maar doet nog altijd goede zaken: de vraag is hoe lang dat zo blijft.
* Één van onze honden is gisteravond een nagel kwijt geraakt; bleef waarschijnlijk tussen twee tegels hangen en vervolgens uit pootje gerukt. Dik bloedspoor door hele woonkamer, wegkruipen en hoop blaffen. Pure angst en pijn. Na een nachtje rust is het nu ziek op de bank liggen en 'niet aan mijn pootje komen'.

Weer: zonnig, tot 14 graden.

Koffie: Gister was een eclatant succes! Niet alleen omdat iedereen precies kreeg wie die wilde, maar ook omdat ik het woord eclatant is één keer goed had.

EEnzame SchizofrEEN | 17-05-23 | 06:41 | 9

Die meerurenbonus is wel heel bijzonder. De reden voor veel parttimers is eenvoudig: werkdruk en werkgeluk. Met meer geld (of vrije dagen... Euh, hoe dan) krijg je die mensen echt niet in het fulltime werk.
Doe iets aan die druk!

EEnzame SchizofrEEN | 17-05-23 | 07:17

Knuffel voor de hond.

Flandrien | 17-05-23 | 07:35

Jullie arme blafbeest! Een knuffel en een virtueel kauwbot uit Gouda.

MickeyGouda | 17-05-23 | 08:00
▼ 6 antwoorden verborgen

We zijn keihard op weg om het nieuwe Zweden te worden en in plaats van een immigratiestop krijgen we wederom een fopoplossing. Tijd voor een protestmars door heel Nederland die eindigt in Den Haag, met van te voren een uitgebreide verklaring naar de internationale media over de misstanden van de regeringen Rutte. Hoe fijn om en passant even wat zorgvuldig uitgestippelde vervolgcarrières in de kiem te smoren.

MickeyGouda | 17-05-23 | 05:42 | 2

Strak plan; ik regel een spandoek of bord!

EEnzame SchizofrEEN | 17-05-23 | 06:25

Dat is precies waar het om gaat, carrières. Iedereen hoopt uiteindelijk op een golden ticket naar een EU functie. Dat daarvoor het eigen land verraden moet worden is dan niet erg, want niemand hoeft uiteindelijk verantwoording af te leggen.

Zoelense Hobbyboer | 17-05-23 | 06:42

Er komt maar geen antwoord op de vraag:
Waar komen die bussen vol asielzoekers vandaan, wie organiseert dit en wie betaalt dit.
Waarom wekelijks ongeveer dezelfde aantallen?

Er zit structuur in en dus moet er een organisatie achter zitten.
Wilders, stel deze vraag eens en eis een antwoord!
Van Omtzigt hoeven we dit initiatief niet verwachten vermoed ik.

J.Cash | 17-05-23 | 04:58 | 4

Te verwachten dus.

J.Cash | 17-05-23 | 05:10

@J.Cash | 17-05-23 | 05:10: Wil dat ook graag weten. Ze moeten toch ergens van de snelweg afkomen? Waarom is de politie er niet alerter op? Dat is toch mensensmokkel, gefaciliteerd (want willens en wetens gedoogd) door het COA...? Hoop dat iemand dit speurwerk op zich neemt. Maar ik zelf kan helaas niet want ik heb deze week vakantie. GS, regelen jullie dat ff? Ik check dan wel jullie bevindingen wanneer ik terug bent, uiteraard, want zonder mij gaat het toch in de soep lopen.

anja | 17-05-23 | 07:11

@TheOne48 | 17-05-23 | 05:08: Je zou toch eens aan die Stegeman kunnen vragen om incognito mee te reizen en/of onderzoek te doen naar wat er achter die georganiseerde busreisjes zit.

Museveni | 17-05-23 | 09:01
▼ 1 antwoord verborgen

Ach, toch nog 1 leuke jaren 80 nummer.
Don Henley - The Boys Of Summer.
www.youtube.com/watch?v=6RUIeX6UCT8
Mickey, volgende keer ben jij aan de beurt ;D
Deze was ook voor jou.

Bad - Casey | 17-05-23 | 04:25 | 1

Nou, volgens mij heb ik niks te klagen. Hieronder staat ook al een pareltje. Dankjewel, BC. Slaap lekker.

MickeyGouda | 17-05-23 | 05:06

Ik ga zo afsluiten, vanavond wederom een nachtdienst, voorts ga ik wel voor mijzelf nummertjes draaien.
Kees, ik vind jou sowieso een topper en alle anderen die het hierin mee eens zijn ook
;D.
Mickey.
Simon & Garfunkel - America.
www.youtube.com/watch?v=sFAoWwUwknc
Tot ziens ;)
Voor Mickey.

Bad - Casey | 17-05-23 | 04:02

@MickeyGouda | 17-05-23 | 06:06: Nou jaaaa... ik had totaal geen idee! Wisten jullie dit? Kees heeft aan dat liedje van de Luizenmoeder meegewerkt (er staat geproduceerd maar ik weet eigenlijk niet wat dat betekent, ik neem aan het staat voor iets zoals 'hij heeft het gemaakt'), en de Luizenmoeder, dat was een fantastische serie, vond ik. Zou nu niet meer kunnen, denk ik. Jongens, ik ben onder de indruk, merk ik. En nu is het voldoende honingvleijerij, zeg ik!

anja | 17-05-23 | 07:18
▼ 10 antwoorden verborgen

Gewoonweg nog 1 nummer van ELO.
Ik heb nagenoeg alles van ELO, maar deze album was ik even vergeten, zo ook dit nummer.
Ik prijs mijzelf gelukkig dat ik in 2018 ?! naar ELO ben geweest.
Voor de liefhebbers.
Electric Light Orchestra - Mission.
www.youtube.com/watch?v=sO0hVomtdTk&a...

Bad - Casey | 17-05-23 | 03:25 | 1

Dank, maar ik was 'm niet vergeten hoor...

Sneerpoets | 17-05-23 | 07:02

Die voetballers uit Milaan hebben in hun eigen voet geschoten.
Ik zag dat mijlenver aankomen.

keestelpro | 17-05-23 | 03:10

Kees, opdat wij eender in muziek en deels in onze gedachtengang gaan.
Voor jou.
Billy Joel - Piano Man.
www.youtube.com/watch?v=gxEPV4kolz0
Proost Keessie ;)

Bad - Casey | 17-05-23 | 02:43 | 2

Fantastisch nummer. Dat nummer heeft me geïnspireerd om echt een pianoman te worden vroeger. En nu ben ik zelfs een DJ en een ballenzoeker! Koekoek!

keestelpro | 17-05-23 | 03:07

Nahja een nachtlief lied dan.
m.youtube.com/watch?v=gCirYuLaEu8&...
Smashing Pumpkins - We only come out at night.
Halverwege zit die subtiele akkoordwissel, prachtig.

chicago river | 17-05-23 | 02:10 | 1

chicago river | 17-05-23 | 02:10,
Ben ik een paar jaar geleden geweest.
Voor jou.
Nada Surf – Popular.
www.youtube.com/watch?v=hAFuD-S-e_E
;)

Bad - Casey | 17-05-23 | 02:24

Blij dat mijn zoon tweetalig onderwijs gaat doen. Beste voorbereiding op een leven buiten Nederland. Aan een huiis komt hij toch nooit meer, en laten we wel wezen: zo veel mis je niet aan dit stervensdure kutland.

wapster | 17-05-23 | 02:09 | 5

@Kaas de Vies | 17-05-23 | 06:54:
Gelukkig hoeft dat niet in de Nederlandse grote steden.

J.Cash | 17-05-23 | 08:46

@superduperadmin | 17-05-23 | 02:30: Maar ja, familie en vrienden zijn dan ver.. dat vind ik het het meest lastige aan emigreren, verder lijkt het mij heerlijk, vooral zoals jij het schetst..

anja | 17-05-23 | 09:15
▼ 2 antwoorden verborgen

Zonder dat de meesten dit onder ons door heeft, we worden gigantisch vern.. kt.
Global Citizen Awards 2019 - Netherlands Prime Minister Mark Rutte.
www.youtube.com/watch?v=383pLKCVgww
Ik was er ooit sceptisch over, maar dit kan ik gewoonweg niet afkijken, mijn Hemel..... ik wil wat meer zeggen, lijkt mij niet handig in deze.
En zover is het dus al gekomen.

Bad - Casey | 17-05-23 | 02:03 | 1

Muziek van U2 eronder. Uiteraard!
Linkse ratten dat het zijn,

keestelpro | 17-05-23 | 02:36

Off topic...A.D. Docenten kampen OOK met examenstres........Wat als ik ze kwijt raak of er valt koffie overheen...

onbekend | 17-05-23 | 01:59 | 2

Haha, maar het is zò waar.. heel herkenbaar. Altijd dat geklooi met dat nakijken, en de zwammige, oeverloze uitvoeringen van de mormeltjes.. ach, ik zeg dat nu zo denigrerend, maar ik mis het stiekem wel een beetje. De jeugd heeft iets onweerstaanbaar beschermingwaardigs.

anja | 17-05-23 | 09:20

's Nachts eruit om te pissen. FF in t café kijken en een vraag op de bar gooien, terwijl ik alweer naar buiten loop.
Is dit kabinet nu serieus bezig met de techniek der verschroeide aarde?
Niemand kan mij wijs maken dat intelligente mensen zomaar dit land per ongeluk naar de kloten helpen. Zelfs de kloof kan dit niet verklaren.

vladimirows | 17-05-23 | 01:58 | 2

Ze moeten gewoon eerlijk zijn over het bestemmingsplan van Europa.
Nederland als havengebied moet een Tri-State-City worden en Oekraïne word het landbouw gebied van Europa. Waarom al dat liegen is mij een raadsel.

keestelpro | 17-05-23 | 02:40

Daar lijkt het wel op... ze liegen omdat ze bang zijn dat ze anders tegengehouden worden. Maar feitelijk hebben ze schijt aan het electoraat. Rare lui, aldus...

Unsinkable-Sam | 17-05-23 | 02:46

Zit je een beetje laat in de nacht, verdrietig en verveeld wat YouTube te kijken op je LG SmartTV. Maar dan krijg je er wel reclames bij. Dus soort van gratis.

Maar oprechte vraag. Wat moet ik met een reclame voor "David's Sling"? Bijna vier minuten lang leggen ze uit hoe dat dan werkt. Ik ben maar een gewoon mens. Dat spul kost miljarden. Wat willen ze van mij? Dat ik aan Rutte ga schrijven dat hij eventjes miljarden moet pompen in een raketsysteem wat kennelijk zo'n beetje alles aankan wat de Russen op ons richten?

Dat is dit trouwens.
www.rafael.co.il/worlds/air-missile-d...

Ik kan niet eens een busje traangas betalen maar okay, prima dat het te koop staat kennelijk.

Ik denk niet dat Rutte naar aanleiding van een YouTube reclame naar mij gaat luisteren. Luisteren naar mij doet hij toch niet.

GrandMechantLoup | 17-05-23 | 01:49 | 1

Rutte = Koning van de Voedselbanken, heeft van dit land een SUPER Narco staat gemaakt.
Waardoor half Nederland zijn huis als een malle aan het beveiligen is.
Maar wat werkelijk, de deplorabele staat van dit land weergeeft, is iets wat eigenlijk alleen in oorlogslanden voorkomt.
Dat Kinderen op school een boterham krijgen, omdat de Bevolking, zo diep in de armoede is beland.
En zelfs dan nog,lachend de grenzen open houden., voor nog meer ellende.

Torquemada | 17-05-23 | 01:39 | 1

Torquemada | 17-05-23 | 01:39,
Het is vreselijk, dankzij wanbeleid.

Bad - Casey | 17-05-23 | 01:44

@Bad - Casey | 17-05-23 | 01:42:
Dat was jouw link toen ik jaarreaguurder werd!

keestelpro | 17-05-23 | 03:59

@Bad - Casey | 17-05-23 | 01:42:
(copy paste)
Voor jou keestelpro, omdat wij dit nummer beiden leuk/goed vinden, toen een reaguurder deze stuurde en jij hem daarna ook gelijk in jouw mix zette ;)).
Sigrid - Mirror.
www.youtube.com/watch?v=E7lr7pU9fYA
Proost kees en allen !
Bad - Casey | 27-12-21 | 07:39 | 4 | favoriet

Ik waardeer dit soort herinneringen Casey!

keestelpro | 17-05-23 | 04:02

Mooie nummers. *notitie blokje erbij pakt*

keestelpro | 17-05-23 | 01:36

Phantomas | 17-05-23 | 01:28,
Ongelooflijk goed.
Jij was mij al voor, jij stuurde daar achteraan Summer Night City.
Dank, heerlijke muziek ;))
Voor jou.
Madonna - Hung Up.
www.youtube.com/watch?v=EDwb9jOVRtU

Bad - Casey | 17-05-23 | 01:37

De Rutte Era Kabinetten,
vreten het land leeg en kaal.
Daar helpt geen klasse A of B groeipotentieel bevorderend bodemverrijkend middel meer bij.

Dream Theater - Hollow Years
(Live at Budokan)
youtu.be/Xc5tRUkiAe8

Truste allen.

Milton_Styx | 17-05-23 | 01:16 | 3

Lekkere afsluiter!

R. Skickr | 17-05-23 | 01:22

Milton_Styx | 17-05-23 | 01:116,
Lieve man zoals jij weet,
A +B = C...... in het kwadraat.
Ik heb hem nu even anders gesteld ;D
Slaap fijn Milton ;))

Bad - Casey | 17-05-23 | 01:28

Welterusten, slaap lekker en goedemorgen!

anja | 17-05-23 | 09:23

Nooit verwacht dit nummer publiekelijk anno 2022 nog te horen, maar tijdens vakantie in Kreta vorig jaar draaide de barman dit nummer. Ik ken 'm alleen van een Ben Liebrand mix, daarbuiten nooit op de radio gehoord.

Sneerpoets | 17-05-23 | 07:11

Goedemorgen allen,
Had vanavond dit bovenstaande filmpje al bekeken en heel toevallig had ik hiervoor dit filmpje gezien.
Pim Fortuyn 2002-03-06 Lijsttrekkersdebat na de gemeenteraadsverkiezingen.
www.youtube.com/watch?v=ZhyisM32Q94
En nee, ik had destijds niet op hem gestemd, wel op Balkenende, want die wilde wel met Pim in zee, vandaar.
Men heeft er uiteindelijk geen zak van geleerd ( of wel ?! des te erger ), sterker nog, het is nu wreder v.w.b. de staat waarin Nederland nu in verkeerd.
Voor deze gasten heb ik nog meer respect dan die nitwits wat nu ons leven lopen en gaan bepalen ( verkl.ten ).
Kastelein, een rondje en een nummertje namens mij.
Bruce Springsteen - Glory Days.
www.youtube.com/watch?v=6vQpW9XRiyM
Proost!

Bad - Casey | 17-05-23 | 01:12

Balder. De tragische. Terwijl iedereen de ware naam van Achilles weet, Brad Pitt, heb ik soms wel eens een beetje moeite met al die heraldiek. Het lijken steeds slappere afgeleiden. Wie het mooie van de tragiek ook ontgaat: Cassandra.

En dan al die eigenwijze klootviolen. Dat je dan maar vrouwtjes all along the watchtowers zet, want dan is het vooral geen genderissue. Dat ben ik zo zat. Laat het maar aan de politiek over on de stomste er uit te pikken.

Ik loop al wat langer mee dan vandaag, maar zo'n pure misfit als Sigrid Kaag, en zij niet alleen. Dat vergt een wel heel bijzondere hand van verzamelen. En je dan druk maken over onze monarchie www.youtube.com/watch?v=d4-1ASpdT1Y Ze zijn het gewoon niet waard.

Hetkanverkeren | 17-05-23 | 00:41

De partijen voelen de hete adem van BBB, PVV en JA21 in hun nek, dus nu gaan ze ons wat plannen voorhouden wat vervolgens NIKS verandert aan waar ze nu mee bezig zijn. Verhaaltje van misleiding?

Nee, ze hebben hun tijd genoeg gehad het tij te keren, de VVD voorop. Het is nu tijd voor andere nieuwe partijen om het wel te gaan regelen in Brussel of ze het daar nu wel of niet leuk gaan vinden! Deens model afdwingen en veel minder miljarden naar klimaat, maar naar deel van bevolking in nood: Groningen, Limburg, toeslagenouders, ruim miljoen gezinnen op armoedegrens. Voor dit kabinet lijkt het me klaar en over!

Jan, Leiden | 17-05-23 | 00:34 | 6

Ok, sowieso doen dat bezwaar. Kleine moeite en achteraf kun je ze contractbreuk verwijten.

Dank voor de link, Milton

Unsinkable-Sam | 17-05-23 | 01:16

Gelezen, het klopt dat ze een aantal jaren niet geïndexeerd hebben, feitelijk nadat Bos (PvdA) of Zalm? een forse greep in de pensioenpot had gedaan omdat ze toentertijd over geïndexeerd waren. Volgens mij moesten ze toen omvallende banken financieren. De truc is dus simpel geweest: niet meer indexeren en de belanghebbenden betalen de graai in de pensioenpot. Overgens verwachten ze dat de Nederlandse staat er mee weg komt wegens ‘ter goede trouw’. De vraag is of dit zo is en tevens wie nalatig is geweest of zelfs opdracht heeft gegeven niet meer te indexeren. Zonder namen en rugnummers kun je niets nl.

Unsinkable-Sam | 17-05-23 | 04:20
▼ 3 antwoorden verborgen

Het is hier Gratis Huizen Bonanza met als bonus een levenslange uitkering, gratis ziektekostenverzekering, gratis onderwijs dat speciaal op jouw niveau wordt aangepast om jou gelijke kansen te geven, een paspoort, vertaalservice want de taal hoef je ook niet te leren, razendsnelle en ruimhartige gezinshereniging én een free-out-of-jail card.
En dan raar opkijken dat de hele derde wereld daar wel oren naar heeft.

wapster | 17-05-23 | 00:32 | 1

Je moet het immigranten ook niet te moeilijk maken, anders komen ze niet en valt het ‘one-world’ project in duiden. Niet raar, maar logica.

Unsinkable-Sam | 17-05-23 | 03:03

Jullie dachten toch niet dat Eric de Omvolker werkelijk iets gaat doen aan de instroom?? "Hoe meer asielzoekers, hoe beter!"

wapster | 17-05-23 | 00:24

Tja,

24-jarige man probeert met zijn auto langs midden op de weg stilstaande auto te maneuvreren en krijgt vervolgens klappen van de bestuurder. Zoek vervolgens hulp bij omstanders en krijgt van hen vervolgens nog meer klappen. Tja wat zijn dat voor een mensen. Uw onderbuik kriebelt ?
www.haarlemsdagblad.nl/cnt/dmf2023051...

Cornelis12 | 17-05-23 | 00:08 | 3

Minder!

intrigant | 17-05-23 | 00:12
-weggejorist-
LD69 | 17-05-23 | 01:32

Tegenwoordig denk ik bij dit soort artikelen: “Dit wenste je toch?” Natuurlijk heeft de 24-jarige niet letterlijk gewenst dat hij onheus bejegend moet worden, maar zijn stemgedrag heeft er misschien toch wat mee te maken. Of het gebrek aan stemgedrag, dat zou ook nog zomaar kunnen.

Verbandmeester | 17-05-23 | 06:07

Nu zou ik graag voorop lopen in al die "zwarte" emancipatiestrijd, maar er is een niet noemenswaardig hindernisje: www.youtube.com/watch?v=GN8VV8CHnrk Ik en een piano.

Ik richt nog liever een politieke partij op.

Hetkanverkeren | 17-05-23 | 00:00

Cornelis showtime,

Chantal Janzen heeft soms een langere periode geen seks met haar partner Marco, omdat ze dan vanwege een groot werkproject ’in een concentratiebubbel’ zit. „En dan ben ik er niet bij met mijn hoofd”, onthult de presentatrice in de nieuwe editie van haar magazine &C.

En als dat werkproject nou een maand duurt? Dan duurt het een maand. Bijvoorbeeld in de weken dat ik me voorbereidde op het Eurovisie Songfestival, toen werd er thuis vrij weinig ge-ding-a-dong’d. Ik doe het pas als het voor ons goed voelt en dat werkt voor ons.

Cornelis12 | 16-05-23 | 23:58

Geen twijfel dat dit gaat werken. Het vooruitzicht niet automatisch in aanmerking te komen voor een verblijfsstatus van 5 jr ( feitelijk onbepaalde tijd met ook zekerheid van naturalisatie ) zal m.n. Syriërs , Afghanen, Eritreeërs en Jemenieten er van weerhouden naar hier af te reizen. De analyse dat voor zeer velen van hen ( de overgrote meerderheid) onweerstaanbare pullfactoren doorslaggevend zijn om naar hier af te reizen en daarin te investeren is juist. Deze maatregel zal en al heel snel leiden tot een significante afname van de instroom. Het asielbeleid is toe aan herijking toe ..

justinianus | 16-05-23 | 23:58

Ooit was Nederland een voorloper op EU regelgeving , andere conservatieve landen schuifelde met moeite , maar namen de regel aan.
Nu is het andersom.
Wij zijn een conservatief landje geworden , het is tijd dat we weer trots progressief mogen zijn.
Links of Rechts , iets met inhoud en een plan graag.

Muziek !

Mijn buurjongen (19) , die beukt wel eens ons blok kapot, alle buren over de zeik. Maar ik word alleen maar nostalgisch naar mijn oude rave dagen.

Vroeg hem laats in de gang , of er nog wat goede hardcore word gemaakt.

"Ik denk dat jij dit wel leuk vind , zit wat echt oude hardcore in"

Ben bijna veertig , maar voelde me oh zo oud.

Voor de oude gabbers onder ons , een nieuw nummer :

www.youtube.com/watch?v=Iv6tgrQ0Srk

blamage_fr | 16-05-23 | 23:52 | 2

Te grappig, iets ouder ook oude raven, ik moet erg lachen om die tiktok- whatever filmpjes dat pubers oude gabber opzetten bij hun (vroeger gabberende) ouders en deze dan spontaan gabberdansje doen om de salontafel met de pubers dan compleet in een lachstuip... is best een leeftijdscategorie... ik ben boven de 50 bijvoorbeeld.

En je bovenstaande helemaal eens!

Magerder | 17-05-23 | 00:03

@Magerder | 17-05-23 | 00:03:
Yep , ik was dat jonge snot van 13.
Andere tijden...
Hoop geleerd van die feesten voor de rest van mijn leven.
Mensen nooit beoordelen voordat je ze gesproken hebt en als ze anders zijn dan jij , is dat alleen maar interessant.

blamage_fr | 17-05-23 | 00:20

Ceder: "Dit is het Ei van Co Lumbus." (2m) Die kende ik nog niet. Is Co voor de C-sielzoeker?

Met_baard | 16-05-23 | 23:47

Toch een fijn momentje voor mezelf. Alle kerndepartementen zijn ingevuld door vrouwen, het is die onzijdigheid van de premier volgens mij. Hij is wit en wat dat zegt over al dat neuken zonder seks: www.youtube.com/watch?v=aOl4oeHZnBk Praktische filosofie is een beetje lastig met al die aannames van tegenwoordig.

Dat je je zou moeten verantwoorden voor iemand van kleur, als bleekscheet: www.youtube.com/watch?v=GQcCRo2b-ZE Op die goedgekeurde dansvloer. Die existentiële doodsangsten van vroeger.

En dan dat stijldansen. Die meisjes konden een hork als ik formeel niet weigeren. Die tijden bestaan gelukkig niet meer. Godt, de pure ellende: www.youtube.com/watch?v=6njy7mZbwdc

Hetkanverkeren | 16-05-23 | 23:44 | 9
▼ 6 antwoorden verborgen

A=Aspirant statushouder en B=Binnenkort statushouder. Kortom, hoe dan ook, het worden uiteindelijk statushouders. Want dat moet van Brussel. En onze loopjongen(s) legt ze geen strobreed in de weg. Want persoonlijke carrière/status/aanzien/ijdelheid/machtshonger. Over uw (onder)rug en portemonnee.

Phantomas | 16-05-23 | 23:40

Altijd maar dat asielzoekersprobleem terwijl er veel belangrijkere vragen spelen zoals : mag je zitten in een stacaravan?
Moet je een deurslot hebben als je winkel 24/7 open is en mag je als 18 jarige sex hebben met je latino stiefmoeder van 24. Dat laatste vraag ik voor een vriend. Als het antwoord nee is dan is mijn volgende vraag: mag je sex hebben met de 24 jarige latino stiefmoeder van een vriend?

hero_of_heaven | 16-05-23 | 23:36 | 1

Het antwoordt is eenvoudig: als zij het wil heb jij je toestemming. Als ze de volgende dag spijt heeft een een jankverhaal bij de pliesie ophangt ben je de l*l.

Unsinkable-Sam | 17-05-23 | 01:22

Gisteravond een tenenkrommend interview gehoord op Radio 1. De boswachter van het natuurgebied De Onlanden, wat helemaal geen natuurgebied is of was. Jaren geleden hebben ze daar graafmachines en bulldozers heen gestuurd, "om de natuur te herstellen."
Wat een lariekoek!
Boswachter gaat door: "Vroeger was hier een nat gedeelte, een moeras, waar de boeren van toen niets mee konden. Vandaar de historische naam. Een moeras heeft altijd de zelfde waterhoogte, maar omdat we ook mee willen doen met de wateropvang in Nederland, vanwege de klimaatcrisis, en de droogte, is dit Nederlands moeras echt uniek in de wereld!
Soms staat hier hoog water, maar door de vreselijke zeespiegelstijging is het gewoon onbetaalbaar om dat water weg te pompen."
Einde verhaal boswachter.
Die man geeft ook voorlichting met al zijn domheid.

Dit is informatie van de Nederlandse overheid:
De zeespiegel langs de Nederlandse kust is in 129 jaar gelijkmatig gestegen met circa 24 cm, ofwel een toename met 1,9 mm per jaar.

SNAFU | 16-05-23 | 23:24 | 4

de zogenaamde boswachter is dan ook iemand die "opgeleid" is lees alles voorgekauwd zonder kennis van zaken .niet zelf nadenken ,ook niet opgeroeid in dat gebied .. kortom nul komma nul kennis ..

bowlfabriek | 16-05-23 | 23:37
▼ 1 antwoord verborgen

Wat zou er gebeuren als we massaal aankloppen bij bijv het paleis van Wim-Lex? Die heeft bediendes die voor hem koken en z’n wasje doen. De verwarming staat daar vast behaaglijk op 21 graden en kamers genoeg. Is dat raar? Hij moet ons, de mensen die het minder hebben dan hem toch gewoon binnen laten en verzorgen? Kosteloos. Zo werkt het asielsysteem nu tenslotte ook. Maar nee, voor zijn paleis staat een enorm hek met wachters. En dat vinden wij niet gek. Maar als het op economische vluchtelingen aankomt in ons land dan ben je een racist of domrechts als je een hek voorstelt of iets in die trant. Ja gooi het maar in m’n pet hoor. Hetzelfde wanneer je visite hebt en ze willen niet meer naar huis. Wie accepteert dat dan? Toch ook geen hond? Maar hebben we t over asielzoekers dan kan je dat niet zeggen. Nogmaals, gooi t maar in m’n pet.

Reso | 16-05-23 | 23:21 | 1

Mooie analogie. Usual suspects: "Ja maar, ons koningshuis .... ".

Phantomas | 16-05-23 | 23:46

De hele presumptie dat vrouwen dan wel schuldig geboren zijn. Dat al dan niet aangeboren weeffoutje in de maatschappij. Niets mooiers dan een heerlijke kathoi. Maar juist daarover ging de schepping niet. De vraag is waarom?

Dat je gewoon weet dat de schepper je edele delen kan kussen: www.youtube.com/watch?v=dwOVZTaoMb0 Godt is een hele domme man als hij iemand als Selma Hayek op de wereld wist los te laten.

Hetkanverkeren | 16-05-23 | 23:18 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Voor de vierwieler fans, kwam vandaag deze unieke wagens tegen op You Tube.

Allereerst de Volvo TP 21 “Suggan”
Wat een prachtige 4x4,, met een unieke uitstraling, ik kon hem nog niet..
www.youtube.com/watch?v=Oi4jTmP_XYE

De La Chapelle Parcours PC12, een V12, Ultra-Luxury Van, vierwiel aangedreven, uit begin 90er jaren.
www.youtube.com/watch?v=ILAX9jbOlRw

VW Bug Gooseneck Trailer , 1974, word je ook blij van!
Een Caravan, speciaal voor de Kever gebouwd!
www.youtube.com/watch?v=SpwH9WeVEfU

De Steinwinter Supercargo 2040, een Futuristisch vrachtwagen concept uit de jaren 70.
www.youtube.com/watch?v=h73yhEKIUVI

Torquemada | 16-05-23 | 23:14 | 3

Ik *kende* hem nog niet.

de IJsman | 16-05-23 | 23:17

Wat een kicken wagens allemaal. Erg tof om te zien.

Verbandmeester | 17-05-23 | 06:19

Herinner me nog dat de Steinwinter op de bedrijfsauto RAI stond, op de stand van carrosseriebouwer van Eck uit Lexmond, deze had er een passende oplegger bestemd voor medische diagnose bij geconstrueerd. Veel belangstelling destijds, maar zoals we nu weten is het concept nooit aangeslagen.

HD50 | 17-05-23 | 06:35

Maneskin - The loniest

Koppig | 16-05-23 | 23:13 | 1

En in de gauwigheid de pensioenwet door de Eerste Kamer jassen. Dit gedoe met de azieligerts lijkt wel een vooropgezette afleiding. Rutte heeft aldus besloten.

dathoujetoch | 16-05-23 | 23:06 | 2

Over 1 1/2 jaar hebben we van der Plas. Alle wetten zijn er doorheen gejast.

Koppig | 16-05-23 | 23:11

Wetten kun je terugdraaien per nieuw decreet. Overigens opvallen dat dit kabinet haast lijkt te krijgen met de uitverkoop van Nederland...

Reden?

Unsinkable-Sam | 17-05-23 | 01:26

Robert Pepper- No easy way out

Koppig | 16-05-23 | 23:06 | 1

Ook hier maar eens een enorm ander geluid.

Sluit mij in deze discussie aan bij de CU. Las een mooi citaat van The Don: "De maakbaarheid dat wij even bepalen hoeveel mensen er op de vlucht komen..."

Wens u allen een veilige, gezonde en vluchtarme nachtrust toe; trustnnn

dickwvf | 16-05-23 | 23:04 | 1

Ik denk dat er een ruime meerderheid voorstander is van het opvangen van vluchtelingen. Ik denk zelfs dat een meerderheid voorstander is om deze mensen een permanent NL paspoort te geven. Maar heel veel mensen die nu een asiel aanvraag doen zijn eigenlijk migrant en niet op de vlucht. Komen uit een veilig land, of wonen al jaren in een veilig land. Dan gelden de regels voor migranten, en moet je bijvoorbeeld aantonen dat je in eigen onderhoud kan voorzien en voldoende financiële reserves hebt.

W_F | 16-05-23 | 23:14

Jongens, ik ben om. Heb een hele inspirerende speach gezien over het klimaat. Binnenkort ga ik er zelf over spreken bij de aandeelhoudersvergadering van Abn Amro. Ik kom nadrukkelijk niet met het vliegtuig.

FogerRederer | 16-05-23 | 23:00 | 3

Hoi Carise, wat schuift zo'n omslag?

NLgaatnaardeklote | 16-05-23 | 23:08

*speech

HankHill | 16-05-23 | 23:22

Met ware doodsverachting, om niet te zeggen met zulke volksvertegenwoordigers. Voor de heer Tom Staal: www.youtube.com/watch?v=qp-kCenQ9HE In God we trust. Zo lang iemand maar de rekening maar betaalt.

Hetkanverkeren | 16-05-23 | 22:59

Nou... eerst moet dit kabinet maar eens opstappen en moeten er nieuwe verkiezingen komen, zodat het volk kan spreken. Wat er nu gebeurt is namelijk aanmodderen met een verouderd en achterhaald mandaat.

polderslootje | 16-05-23 | 22:56

Eerst beginnen met niet iedereen uit elk land in de procedure opnemen. Uitgeprocedeerden die niet direct het land verlaten opsluiten tot ze vanzelf op het vliegtuig stappen. Wet overtreders behandelen als uitgeprocedeerden. Zogenaamde homo's mogen geen vrouw laten nareizen.

Misschien dat ze in Den Haag een beetje draagvlak creëren bij niet van die linkse mafkezen.

NLgaatnaardeklote | 16-05-23 | 22:54

Interessante Docu, over het slopen van de middelklasse.in de VS.
How California Destroyed its Middle Class (A Cautionary Tale) | Victor Davis Hanson
www.youtube.com/watch?v=0r0m4UCPKHw

Torquemada | 16-05-23 | 22:51

Het is nog veel simpeler, je hebt asiel aanvragen die aan alle voorwaarden voor asiel voldoen en afgewezen asielaanvragen. De ene groep mag (minimaal tijdelijk) in Nederland blijven en krijgt indien nodig toegang to sociale voorzieningen. De andere groep moet terug naar land van herkomst, en krijgt eventueel het ticket vergoed.

W_F | 16-05-23 | 22:51

Het CDA plan is paniekvoetbal. Er komen alleen maar meer gerechtelijke procedures van en dat wil je juist niet. Zorg ervoor dat minder asielzoekers worden toegelaten en investeer in Europese oplossingen. Kwestie van lange duur, dit probleem heb je niet snel opgelost.

thanseeuwen | 16-05-23 | 22:50

Abc status, maar degenen die alles moeten betalen hebben een z status

Blaffendehond | 16-05-23 | 22:48

het is niet zo moeilijk ,maar zoals zo vaak heeft politiek nederland zichzelf in een houdgreep,waarbij alles lastig en onmogelijk is .toch wel typisch dat op sommige vlakken de dingen ineens binnen mum van tijd wel beslist kunnen worden .kortom dat hele asiel gedoe is politieke onwil.om wat voor reden dan ook .

bowlfabriek | 16-05-23 | 22:45

Mijn hemel, weer een onzalig plan waarvan je weet dat het ALLEEN MAAR heel veel geld gaat kosten en uiteindelijk helaal niets zal helpen.

Asteroid-B612 | 16-05-23 | 22:39 | 1

Het heeft tot zover pas € 500 MLD gekost.

Vergeleken met wat men voor klimaat, stikstof, wonen en energie nog naar de ratsmodee wil jagen om nog een onaanzienlijker resultaat te behalen, zal dit een schijntje blijken.

We kijken tegen een gulzige parasitaire overheid aan, die op termijn zelfs apegapen zal willen gaan belasten.
Want op deze wijze ligt het land erop, binnen vijf jaar. Nou vooruit dan, 7.

Milton_Styx | 16-05-23 | 22:50

De linkse politieke partijen die hier de deur wagenwijd openzetten voor het meeste vitale en ook nog eens welvarender deel van een Afrikaans land moeten er maar trots op zijn dat ze datzelfde land helemaal naar de ratsmodee helpen. Het zal de nieuwe sociale gedachte zijn.

goedverstaander | 16-05-23 | 22:35 | 5

@Red shirt | 16-05-23 | 22:57: Initieel was links niet zo voor die massa import. Ook niet voor goedkoop arbeid. Partijen als CDA en VVD wel. Maar dat laat je natuurlijk wel voor het gemak even weg.

Deflatiemonster | 16-05-23 | 23:16

@Kievit | 16-05-23 | 23:06: Economisch rechts, sociaal cultureel links. In het kort gezegd, ze willen heel graag goed doen van uw geld en maken u voor xenofoob en populist uit als u dat niet zo leuk vindt.

Zapata10 | 16-05-23 | 23:26

@Red shirt | 16-05-23 | 22:57:
Ik heb het opgezocht (je kan nooit weten) maar dat klopt niet hoor.

Nuuk | 17-05-23 | 00:08
▼ 2 antwoorden verborgen

Zoveelste slappe maatregel. Er wordt al sinds eind jaren 1980 gesproken over de problematische instroom; er zitten gewoon veel te veel gelukszoekers tussen die geen recht hebben maar het voordeel van de twijfel krijgen. Mensen dus die zodra ze een paspoort hebben net zo gemakkelijk naar dat 'gevaarlijke' land terugreizen om er vakantie te vieren of anderszins. De echte vluchtelingen hebben meestal het geld niet om de smokkelaars te betalen. Je moet het dus over een heel andere boeg gooien. Mensen die duizenden euro's over hebben voor een mensensmokkelaar kunnen voor hetzelfde geld net zo goed een asielaanvraag indienen bij de plaatselijke ambassade. Krijg je geen asiel, dan ben je de volledige inleg kwijt want heb je de aanvraag onterecht ingediend. Heb je wel recht op asiel dan krijg je de inleg minus de gemaakte kosten voor de behandeling terug en wordt je overtocht geregeld. Scheelt ook handel voor mensensmokkelaars, aangezien dat degenen zijn die met het huidige beleid de winnaars zijn. Wel alleen nog tijdelijk asielrecht verlenen, dus alleen voor zolang het nodig is. Normaliseert de situatie in het land dan verliest men elk recht op verblijf en dient men terug te gaan naar het land van herkomst. Omdat duurzaam tegenwoordig het credo is dus graag nu op naar een duurzaam asielbeleid.

jochum1980 | 16-05-23 | 22:29 | 1

Zijn die lokale smokkelaars niet om te scholen tot lokale perifere asielaanvraagcentra-ambtenaren, ter plekke? Scheelt veel dode mensen en ze kunnen er een goed salaris aan verdienen.

nobodiesunmighty | 16-05-23 | 22:32

Het beleid is zoveel mogelijk binnen laten en dan met de dwangwet verspreiden door heel Nederland. Alleen nog even die wet, maar die komt er wel.

Nergens is er een oplossing te vinden en precies voor het VVD congres komt men aan met wetgeving uit België en Duitsland. Kom op zeg, nog nooit eerder met de buren gesproken?

Overigens zal het niets uitmaken, want met bed, bad en brood blijft iedereen die niet weg wil, geheel verzorgd hier.

Zoelense Hobbyboer | 16-05-23 | 22:23 | 3

Oplossingen zijn er genoeg. Maar men wil geen oplossingen.
Totdat de bom barst. Of de te water gaande kruik.
Als het kalf verdronken is gooit men er hier nog een halve veestapel achteraan.

Is dit nog nieuws? | 16-05-23 | 22:24

Broden van €52,-
*bakkersopleiding gaat doen*

SterF... | 16-05-23 | 22:27

@SterF... | 16-05-23 | 22:27: Dat komt doordat je 30 m3 aardgas verstookt om 1 brood te bakken. (mijn machientje heeft 0,4 kWh nodig voor een half brood, waar ik veel meer dan een dag mee doe.)

W_F | 16-05-23 | 22:54

We moeten wachten op nieuwe verkiezingen en dan maar hopen dat de bbb een asielstop eist als onwrikbaar punt in het regeerakkoord. Maar dat zie ik nooit gebeuren. Dus weer vier jaar instroom.

Tiscali-2 | 16-05-23 | 22:17 | 3

Wat is het bbb standpunt?
Wat kan men dan? We liggen aan de EU leiband. En dan nog? Zijn de grenzen dan ineens dicht? Gaan we dan mensen uitzetten? Opsporen? Razzia's?

Gaat nooit gebeuren.

Is dit nog nieuws? | 16-05-23 | 22:23

@Is dit nog nieuws? | 16-05-23 | 22:23:
Gewoon Deense model. JA21 wil dat ook. VVD draait uiteraard mee. Maar ik heb geen idee wat de BBB hierover wil.

Tiscali-2 | 16-05-23 | 22:29

@Tiscali-2 | 16-05-23 | 22:29: ja21 heeft dat uiteraard, net als alle andere standpunten, uit het FvD programma gekopieerd.

intrigant | 17-05-23 | 07:57

Voordat dit nieuws in Afrika bekend is, zijn we 4 jaar verder.

Plukkieplukkie | 16-05-23 | 22:15 | 1

Komt ie:
Afrika, wees welkom zolang het nog kan! Kom snel!

Is dit nog nieuws? | 16-05-23 | 22:21

Europa voert een veel te naïef asielbeleid en laat de landen aan de buitengrens barsten. Raar dat radicaal (lees: extreem-)rechts in opkomst is. Dit valt de conservatieve middenpartijen aan te rekenen: hun passiviteit geeft de progressieve wensdenkers de gelegenheid de regie te nemen op dit dossier, met alle desastreuze gevolgen van dien.

de IJsman | 16-05-23 | 22:11 | 3

Rechts zit nog altijd in de oppositie banken. Nog nooit genoeg om die extreem-linksen in Den Haag eens te stoppen. Van Amerongen heeft hier al genoeg over geschreven. Misschien eens lezen? Men wordt al decennia gegijzeld door een net iets te grote groep die aan de staatstiet hangt en daarvoor bereidt is de leefbaarheid op te offeren, met alle desastreuze gevolgen van dien.

Deflatiemonster | 16-05-23 | 22:19

Deflatiemonster, goede analyse. Ze hopen dan ook om een point of no return te forceren voordat rechts het stokje gaat overnemen. Zoals ik al eerder zei: ze lijken haast te krijgen in Den Haag.

Unsinkable-Sam | 17-05-23 | 01:32

Des te verder ze Europa in reizen, om juist DAAR, immigratie aan te vragen, des te meer tips ze krijgen onderweg.
En dan ook over 8000$ cash beschikken, omdat hele spektakel te bekostigen.
En hier Gratis zorg, zonder ooit een cent betaalt te hebben.
Daarnaast bestaat een groot deel uit, alleenstaande mannen.

En dit hele Circus gaat maar door, terwijl er al jaren gebrek aan woningen en opvangruimte is.
Boven alles staat, dat onze (Jeugd)Zorg al jaren onder grote druk staat, en die zal alleen maar toenemen.

Torquemada | 16-05-23 | 22:10

Een asielzoekers ABCtje? super leuk, ik begin.

A is voor Apotheker, jij bent welkom in mijn land.
B is voor Boeven, houd ze alsjeblieft uit de krant
C is voor COA, een soort gratis hotel
D is de doofpot, die kennen ze daar wel

Wie volgt?

Zeurders | 16-05-23 | 22:09 | 6

@Is dit nog nieuws? | 16-05-23 | 22:12:
G is voor gangsters, die zijn stoer of voor gezinshereniging, voor al je 10 kinderen is plaats.
H is voor herkomst, daar vragen we niet
naar
I is voor het geloof van de vrede, dat hebben we nodig
J is voor justitie, die zoeken mensen met een achtergrond
K is voor kom ook
L is voor Libië, dat is een goed vertrekpunt
M is voor Marokko, mijn tante komt daar vandaan
N is voor nieuwe Nederlanders.
O Oude Nederlanders zijn er niet
P is voor paspoort, die heb je niet nodig
Q is voor het heilige boek dat is
R respect
S slavernijverleden zeg dat je het hebt
T tijdelijke status, zolang krijg je geld van
U
W
V
XYZ ik geef het op

Is dit nog nieuws? | 16-05-23 | 22:20

@Is dit nog nieuws? | 16-05-23 | 22:20:
U staat voor uitzetten, iets wat decennia al niet meer gebeurt
W staat voor "Wij blijven hier!" en je krijgt er nog een klap op je bek gratis bij!
V staat voor vreemdelingenwet. Die is straks op jou van toepassing.

Heurtebise | 16-05-23 | 22:32

X staat voor de aantallen die niemand meer weet
Y voor helemaal niemand die er iets aan deed
Z voor zak in de stront Nederlander op dat je niet vergeet.

Zapata10 | 16-05-23 | 22:57
▼ 3 antwoorden verborgen

Het vervalsen van informatie betreffende herkomst en reden voor asielaanvraag is inmiddels verheven tot een prijswaardig stuk theater. Mede mogelijk gemaakt door de grensoverschrijdende promotiecampagne van het COA. Alsof er een enorme JA/JA sticker op de brievenbus staat, want aan deze zijde lijkt het achterhalen van de waarheid achter een vluchteling en een daarop gebaseerde selectie vaak toch niet meer mogelijk. Dat moet toch anders kunnen?

Aanbaklaag | 16-05-23 | 22:08

Boeren, die zijn pas erg, hebben inmiddels de XYZ status.

uisge baugh | 16-05-23 | 22:08

In het altijd bruisende Zuidbroek is de Eurohal in gebruik genomen voor noodopvang.
Volgens mij is er een bedrijf fat daar garen bij spint.

afbeelding.dvhn.nl/dvhn/incoming/okec...

Kapitein Sjaak Mus | 16-05-23 | 22:08

De meeste asielzoekers komen hier om ECONOMISCHE redenen die die vallen niet in A en niet in B. Dit gaat weer helemaal nergens over en is alleen maar weer een middel voor de bühne om ons zoet te houden.
Ik wil dat we een FUNDAMENTELE ethische discussie voeren over wie we hier wel of niet op willen vangen wat past in de wereld van 2023 en op basis daar van maken we regels wetten en verdragen en niet andersom ons maar blijven laten gijzelen door bureaucratische regels uit de jaren 50 die nooit een doel op zich mogen zijn en ook nooit een argument kunnen zijn in een politieke discussie.

JanP999 | 16-05-23 | 22:06 | 2

Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen....

Is dit nog nieuws? | 16-05-23 | 22:10

@Is dit nog nieuws? | 16-05-23 | 22:10:
De lul die dit verzonnen heeft is inderdaad al een aantal jaren van de wereld (af).

gestoptmetroken | 16-05-23 | 22:40

In het kader van diversiteit wil ik ook de C t/m Z asielzoeker. geen van hen mag blijven, dat moge duidelijk zijn.

Andersdenkend | 16-05-23 | 22:05

Hoe weet je trouwens zeker van een bootvluchteling dat ie uit een land komt waar het oorlog is?

Vrek | 16-05-23 | 22:03 | 2

Dat maakt niet uit.
Iedereen is welkom.

Is dit nog nieuws? | 16-05-23 | 22:06

Dat weet je niet zeker. Dat is op zich slechts een bewering van de bootvluchteling. Dan vraagt de IND in het 'interview' bv uit welke stad hij precies komt. Dan zegt hij bv: uit de hoofdstad. En dan zegt de IND bv: O ja, stad X. Welke kleur hebben de taxi's daar ook al weer? En dan zegt de bootvluchteling bv: geel. Maar in stad X rijden dan bv alleen rood-wit geblokte taxi's. En nog veel meer van dat soort vragen, waardoor de bootvluchteling al snel door de mand valt, afgewezen wordt, en vervolgens met zijn advocaat een nieuw 'narratief' (= lulverhaal) gaat verzinnen voor de tweede procedure. En zo verder tot hij uiteindelijk uitgeprocedeerd raakt, en naar de bed- bad- broodregeling kan doorschuiven.

Dr_Johnson | 16-05-23 | 22:11

Vraagje;
Er was oorlog in Joegoslavië en dat viel uiteen, toen kwamen hier vluchtelingen, een deel is terug;
Hoeveel zijn er nu nog?
En die regio is nu veilig.
Kijk nu naar wat voor puinhoop het is in de wereld. Komt er in betreffende puinhoop binnen nu en x jaar vrede? Nee? Ga er dan maar vanuit dat betreffende mensen hier eenmaal binnenkomen permanent blijven.
Sub Sahara Afrika bijvoorbeeld. Afghanistan. Mexico. Venezuela. Pakistan.

Welkom.

Is dit nog nieuws? | 16-05-23 | 22:02 | 2

Ik heb eigenlijk geen idee hoeveel voormalig Joegoslaven uiteindelijk terug zijn gegaan. Dat we het niet zo weten, is omdat de mensen niet zo opvallen en dat is zeker niet alleen de huidskleur.
Ze zijn blijkbaar best goed opgegaan in onze samenleving. Niet zo gek, want de normen en waarden werden al veel meer gedeeld dan tal van andere delen in de wereld. Qua instelling over werken, hoe je met vrouwen omgaat zijn ze ook niet zo ver van West Europa af.
Voor veel Afrikanen gaat dat echter niet op en die komen hier ook om te leven zoals thuis met een uitkering en huis van hier. Dat gaat gewoon niet goed.

Nuuk | 16-05-23 | 22:22

@Nuuk | 16-05-23 | 22:22: Maar dat bedoel ik, ondanks dat de Balkan toch behoorlijk opgekrabbeld is na die oorlog was de intentie toen ook al: tijdelijk.
Zonder maatregelen. Bijvoorbeeld visa intrekken of verhuur van woningen of arbeid verschaffen strafbaar te stellen. Bijvoorbeeld. Of iets anders. Maar ook daar: naïef. Ze gaan wel terug....

Is dit nog nieuws? | 16-05-23 | 22:27

Het is mij niet vaak gebeurd dat ik iemand tegenkwam die slimmer was dan ik. Maar als interimmer kwam ik iemand tegen. Een onooglijke man, die graag zijn Indonesische vrouw hier naar toe wilde halen. Geen sjoege van overheidswege. Voor zo ver ik nog aanmoediging in die richting nodig had, count me out.

Een neef met zijn keurig getrouwde Thaise vrouw mochten niet op cruise naar het VK. De onmogelijkheid ervan zie ik ook, maar al die holle vaten op de tamtam. Hoe heeft het allemaal zo ver kunnen komen. Letterlijk en figuurlijk.

She sells sanctuary. Die liefde voor Nederland. Met een koningin die vindt dat Nederland niet echt bestaat. Met een schuine blik op onze historie? Ik geef onze vorstin niet bij voorbaat ongelijk.

Hetkanverkeren | 16-05-23 | 22:01 | 6

@Hetkanverkeren | 16-05-23 | 22:13: erder wat Torque mooi beschrijft; zij had zomaar een visa en alles... De gewone burger met een Thaise echtgenote....

Is dit nog nieuws? | 16-05-23 | 22:29

@Torquemada | 16-05-23 | 22:15: Daar vraag je me wat. Maar voor ik weer mijn nek uitsteek voor LockheedMartin heb ik gewoon wat meer commitment nodig.

-edit- weg met die weekhap. Mijn browser gaat volcontinu over de pis.

Hetkanverkeren | 16-05-23 | 22:31

@Is dit nog nieuws? | 16-05-23 | 22:29: Al dat geloof in Heilige Maagden en dan 72 voor het gebruik. Wat is een meisje? Daar komen wij nu achter. In elk geval niet het soort wezen dat je over serieuze kwesties wilt laten gaan.

Tenzij iemand alsnog het tegendeel wil bewijzen. Waarbij ik graag mijn twijfel aan de mannelijkheid van sommige beinvloeders laat op noteren.

Hetkanverkeren | 16-05-23 | 22:46
▼ 3 antwoorden verborgen

Spuit een eilandje op, een kilometer uit de kust. Gooi daar een soort van woonkazerne op met natuurlijk verwarming, eten en televisie maar voor de rest niets. Huisvest daar iedereen op die geen verblijfsvergunning krijgt en ook geen kans maakt op die vergunning. Is 1 eiland te weinig? Dan 2, of 3. Maak het uitzichtloos zonder onmenselijke omstandigheden. Australische model. Zorg ook dat mensen veel minder snel een verblijfsvergunning krijgen.

Zapata10 | 16-05-23 | 22:01 | 3

Waarom niet gewoon Curaçao bijvoorbeeld?
Die kilometer ligt zo vol met een Frontex of ngo noodbrug.

Is dit nog nieuws? | 16-05-23 | 22:05

@Is dit nog nieuws? | 16-05-23 | 22:05: Curaçao zit al vol met mensen uit Venezuela. Overigens draaien we dan alsnog voor de kosten op. Frontex of een ngo kunnen en mogen niets voor afgewezen asieleisers.

Zapata10 | 16-05-23 | 22:10

@Zapata10 | 16-05-23 | 22:10: Oh ja. Laatste jaren inderdaad veel Venezolanen die via de Antillen ook hier naar Nederland komen.

Is dit nog nieuws? | 16-05-23 | 22:31

... als het een exacte wetenschap was dan is het heel simpel.
Kenmerk van exacte wetenschappen is de complexiteit.

masahide | 16-05-23 | 21:57

Man, man, man... blijven die voll idioten nou in die sprookjes geloven?
Beter een O-status van Opsodemieteren, of de T-status van Terug sturen

Paaldanseres | 16-05-23 | 21:56

Noemen we de ene groep A-sielzoekers en de andere B-zoekers. Bezoekers snel weer weg.

BoerKoekoek | 16-05-23 | 21:56 | 1

Gastarbeiders.
Gast status.
Zijn die ooit terug gegaan? Dus dat gaat nu ook niet gebeuren.

Is dit nog nieuws? | 16-05-23 | 21:58

Asielzoekers is al precies verteld wat ze moeten doen om niet terug gestuurd te worden. Gillen, krijsen, bijten om je heen slaan dat zelfs al zouden ze je in een dwangbuis doen dat de piloot je nog weigert in zijn vliegtuig.
Of ze krijgen een buskaartje naar de grens en dan mogen ze het zelf uitzoeken.

Eigenlijk zou je bij de eerste intake al moeten selecteren.
Echte vluchtelingen met papieren en een verhaal dat te controleren valt krijgen asiel.
Gelukszoekers, opportunisten, economische migranten en leugenaars zonder papieren en met een verzonnen verhaal zouden niet eens in de asielprocedure moeten worden toegelaten. Direct weigeren, geen bed en geen €52 per dag voor de catering. Hetzelfde voor rondreizende criminelen, veilige landiërs en personen die in ieder Europees land asiel aanvragen.
Waarom lang wachten als op de eerste dag al duidelijk is dat iemand liegt of dat ie geen recht op asiel heeft?

Osdorpertje | 16-05-23 | 21:55 | 1

Waarom lang wachten als op de eerste dag al duidelijk is dat iemand liegt of dat ie geen recht op asiel heeft?
Onwil.
Politieke onwil.
Want dan selecteer je.
Op... Afkomst.
U komt uit landje x dus nee....

Is dit nog nieuws? | 16-05-23 | 21:57

"Er moeten weer vluchtelingen met een A-status en een B-status komen.''

Nee, want dan gaan al die B-statushouders - verreweg de meesten natuurlijk - allemaal rechtszaken voeren om tot de A-status gepromoveerd te worden.

Je moet alleen en uitsluitend een B-status toekennen, aan iedereen. Het moet onmogelijk zijn - en voor die lieden ook vanaf de start duidelijk zijn - om je hier permanent te vestigen. Alle inspanning moet op terugkeer gericht zijn: géén sociale huurwoningen meer, géén bijstandsuitkeringen plus toeslagen. Wat dan wel? Grote partytentendorpen, waar wel iets van privacy mogelijk is, waar men geen cash ontvangt, maar vouchers om te besteden bij voorgeselecteerde supermarkten en (kleding)winkels. Kleine kinderen moeten naar school? Maar niet naar reguliere Nederlandse scholen. Organiseer, wellicht met de inzet van bewoners van de tentendorpen, dáár onderwijs; in het Engels, want er zal een allegaartje van nationaliteiten daar zijn, en aan Engels hebben die kinderen het meest zodra ze weer teruggaan naar hun 'eige' land.

Dan bieden wij hier opvang in vluchtelingenkampen, vergelijkbaar met vluchtelingenkampen 'in de regio'. Hooguit wat luxer en beter georganiseerd (qua voedsel en medische zorg).

En timmer nou eens eindelijk die buitengrenzen dicht: hekken en pushback beleid. Hou ze buiten de EU.

Dr_Johnson | 16-05-23 | 21:55 | 2

Hekken zijn racistisch....

Is dit nog nieuws? | 16-05-23 | 21:56

@Is dit nog nieuws? | 16-05-23 | 21:56: Landmijnen niet...

Zalwelweer | 16-05-23 | 22:20

Is er oorlog in België, Duitsland, Denemarken of VK? Nee? Dan bent u geen asielzoeker, veel succes verder!

Ruler | 16-05-23 | 21:54

Stel dat er 10% minder asieliërs komen (wat niemand gelooft), dan is dat nog steeds 65.000 per jaar. Het worden er niet minder. Hooguit een klein beetje minder méér.

Ride_On | 16-05-23 | 21:52

Voor belangstellenden heb ik nog wel recente foto's van de uitgestorven kantoren van de Dienst Terugkeer & Vertrek. Die ambtenaren werken namelijk hybride en "op locatie". De dag in de maand dat ze wel aanwezig zijn weet je als het in de liften naar donuts en gebakken kabeljauw van de markt ruikt.

Piet Karbiet | 16-05-23 | 21:50 | 1

Van achter je bureau mensen laten terugkeren naar land van herkomst lukt niet in dit land.

Duwbak_Linda | 16-05-23 | 22:07

Zet het COA computer systeem uit. Geen aanvragen betekent dat je binnen 3 weken niemand meer in Ter Apel ontvangt. Niemand uit Afrika gaat 10k euros uitgeven bij mensensmokkelaars om af te reizen om niks te ontvangen van de Nederlandse overheid. Maar joh! Lekker 50 jaar thee drinken en niet over gaan tot een doodnormale oplossing die ze in Japan, Zuid Korea en Taiwan voeren.

McCain | 16-05-23 | 21:49 | 2

Beter dan de computers uitzetten: Als een asiel aanvraag aan alle voorwaarden voldoet dan krijg je een tijdelijke verblijfsvergunning, tot de voorwaarden (oorlog) vervallen zijn. Daarmee voldoen we aan alle international afspraken en weegt een jaar of twee uitkering niet op tegen totale prijs die mensensmokkelaars rekenen.

W_F | 16-05-23 | 23:05

@W_F | 16-05-23 | 23:05: In het oorspronkelijk verdrag uit 1951 wordt expliciet genoemd dat oorlog geen reden voor het recht op asiel is. Laten we dat in godsnaam zo houden voor alle Niet-Europese continenten.

Grachus | 16-05-23 | 23:15

Voordat de VVD een coalitie aanging met D66 was hun partijstandpunt: Een tijdelijke veilige haven bieden aan asielzoekers in nood, want nergens in internationale verdragen staat vermeld dat Nederland ze een leven lang moet opvangen.

drs.Nee | 16-05-23 | 21:49 | 7

@Is dit nog nieuws? | 16-05-23 | 22:10: In de bouw is daar werk zat.

Zalwelweer | 16-05-23 | 22:17

@Is dit nog nieuws? | 16-05-23 | 22:32: Daar meer, als we actief 120.000 dit jaar laten uitstromen...

Zalwelweer | 17-05-23 | 00:05
▼ 4 antwoorden verborgen

A ze blijven legaal
B ze blijven illegaal
C hun familie komt ook
D zit er een theoretische grens aan de instroom? (100k per jaar? 200k per jaar? 1 miljoen?)
E uitzetten? Wat is dat?
F verdrag van Dublin? Wat is dat?
G er komt ongetwijfeld weer een oorlog in de komende 10 jaar. Bijvoorbeeld Sudan nu. Gaan we mensen opvangen? Wan je weet dat het komt.
H laat maar, we zijn reddeloos verloren.
Welkom.
A en B!

Is dit nog nieuws? | 16-05-23 | 21:46

Ik voel een format voor de Mol aankomen: So you wanna have an A status.
De deelnemers moeten dan allemaal malle dingen doen, zoals een schweinshaxe eten....
En Montesquieu lezen.

SterF... | 16-05-23 | 21:45

Zolang zij het daar slechter hebben dan wij hier zullen ze blijven komen, net zolang tot zij het daar net zo goed hebben als wij hier, of wij het hier net zo slecht hebben als zij daar. Het tweede wordt hard aan gewerkt.

Blauwpetje | 16-05-23 | 21:44

Gaan we nu ook al letterbak vluchtelingen introduceren?!

Nuuk | 16-05-23 | 21:42

Zolang je betaalt voor eindeloos procederen, blijven ze komen. Asielzoekers en advocaten.

Deflatiemonster | 16-05-23 | 21:40 | 1

Joh ook al zijn ze uitgeprocedeerd, dan nog bad brood bread breakfast iPhone Miele enzovoort.
Howic en lilly

Is dit nog nieuws? | 16-05-23 | 21:48

Onderscheid tussen a en b is stap 1. Stap 2: b geen stemrecht, a wel. Stap 3: b een lagere uitkering dan a. Stap 4: b geen recht op kindertoeslag. Enz.
Net zo lang tot het hier op Israël begint te lijken.

Schadenfreude | 16-05-23 | 21:40 | 4

Israel? Dat land waar de ultra-orthodoxen het land overnemen door meer dan 8 kinderen te nemen? Waar de knetterreligieuzen uitkeringen krijgen? Niet het leger in hoeven? Jij wil echt tussen de fundamentalisten inwonen???

* Il Principe * | 16-05-23 | 21:47

@* Il Principe * | 16-05-23 | 21:47: Zoals als hier in Nederland tussen de Erdogan stemmers bijvoorbeeld?

Is dit nog nieuws? | 16-05-23 | 21:52

@* Il Principe * | 16-05-23 | 21:47:

Zijn die ultra-orthodoxen* geen joden? Zijn die knetterreligieuzen geen joden? Zijn de fundamentalisten geen joden?

Israël is een joodse staat; een staat van en voor joden. Onderscheid maken tussen joden is racisme en discriminatie EN antisemitisme.

* Ze nemen geen tig kinderen. Zij volgen het gebod: ga heen en vermenigvuldig u.
Ze bestuderen de Thora, waarop het bestaan van de staat Israël stoelt en welke aan de basis de joodse geschiedenis, religie en cultuur staat. Het cement der samenleving. Daarvoor ontvangen zij maandelijks ondersteuning. Zij vervullen geen militaire dienstplicht, maar moeten, zodra gehuwd, een andere dienstplicht vervullen. Namelijk hulp bij rampen (letterlijk de doden bergen) en ambulancedienst.

De rabbijnen bepalen wie wel en wie niet joods is, en dus wie volledig burgerschap ontvangt en wie niet. Zonder hen zou Israël de waarden van de verlichting, op welke de staat mede gestoeld is, moeten praktiseren.

Overigens zitten in Israël Joodse en Arabische kinderen op aparte scholen. DAT zouden wij eens moeten doen.

Arachne | 16-05-23 | 22:33
▼ 1 antwoord verborgen

Leve de douanier.

funda | 16-05-23 | 21:40 | 1

Marechaussee

Is dit nog nieuws? | 16-05-23 | 21:48

De VVD en het CDA denken dat hierdoor de instroom gaat stoppen... Die hebben wel veel meer gedacht, vandaar de rokende puinhopen momenteel. En die dorpsgek Brekelmans zou weer z'n hok in moeten.

Ommezwaai | 16-05-23 | 21:39 | 1

Brekelmans heeft 10.000 uur voor een spiegel staan te oefenen op dit soort onzinnige uitspraken en zonder met de ogen te knipperen. Doet me sterk denken aan Jan Paternotte. Zelfde doorzichtige truckendoos.

Phantomas | 16-05-23 | 23:50

To little to late, dan heb je echt geen idee hoe erg de situatie is als je met dit soort slap gedoe aankomt. De boel staat in de fik en staat op ontploffen en dan komen ze met dit. Incompetent kabinet en zij en voorgaande vvd kabinetten zijn verantwoordelijk.

Jan van Haerlem | 16-05-23 | 21:39 | 2

Too

BASinnic | 16-05-23 | 21:47

Het ABC pardon.

StolzerErgebenheit | 16-05-23 | 21:38 | 1

Pardon? Alsof je wat verkeerd gedaan hebt en je je moet verontschuldigen: pardon, u mag blijven...

Is dit nog nieuws? | 16-05-23 | 21:49

Wel bijzonder, ons is verteld dat asielzoekers zielige mensen zijn die vluchten voor oorlog of vervolging en nu komen ze opeens met het idee dat ze alleen nog maar mensen opvangen die vluchten voor oorlog of vervolging.

Vrek | 16-05-23 | 21:37 | 3

Vergeet vervolging en oorlog niet.

Is dit nog nieuws? | 16-05-23 | 21:50

@Is dit nog nieuws? | 16-05-23 | 21:50: En geweld, bovendien.

Asteroid-B612 | 16-05-23 | 22:03

@Asteroid-B612 | 16-05-23 | 22:03:
Mag de islam ook benoemd worden?
Die zorgt direct of indirect voor ellende die de vlucht naar een beter leven wel het overwegen waard maakt.

Andersdenkend | 16-05-23 | 23:18

Maak van iedere vluchteling een B-sielzoeker. Terug als het veilig is. Bij oorlogsvluchtelingen kan je dat per land bepalen, voor lui die voor regimes vluchten moet je het individueel bekijken, maar... dat hoeft pas als je ze ook daadwerkelijk terug wil sturen. Je krijgt dus geen gezeik en rechtszaken vooraf over A'tjes of B'tjes.

Geef mensen wel de kans om hier een bestaan op te bouwen, met een permanente status na X jaar verblijf. Een A'tje dus, maar dat moeten ze verdienen. Goed gedrag en uitzicht op structureel eigen inkomen, dat is daar de basis voor.

Muxje | 16-05-23 | 21:35 | 2

eerste maar hereniging bij de meerderhied invoeren. Waarom zou een gezin dat blijkbaar elders kan verblijven hier na toe komen. Beter keert de enkele vader of kind uit het gezin terug.
Inmiddels is Syrie veilig, Assad is gwoon weer een arabisch leider. Beter stimuleren met terugkerende emigranten met veel geld van hier.
Ook afschaffen van de 30% regeling voor werkende expats hier. Die lui kosten ook allemaal geld en moeten een huis en twee auto's De kinderen moeten ook weer hier gratis naar school.

AntiZanicz | 16-05-23 | 23:43

@AntiZanicz | 16-05-23 | 23:43: Oh, natuurlijk kunnen mensen die met vakantie gaan naar het land van herkomst ook makkelijk daar blijven. Met het geld van hier kunnen ze makkelijk settlen in een villa.

AntiZanicz | 16-05-23 | 23:45

Wij zijn toch al tweederangsburgers ?

Jimmy Mc Clure | 16-05-23 | 21:34 | 3

Van die paupers die voor minder dan € 52 per dag eten?

Is dit nog nieuws? | 16-05-23 | 21:51

Dat idd belachelijke bedrag, kunnen de vluchtelingen niet helpen. Dat is natuurlijk beleid van ons IND

dickwvf | 16-05-23 | 23:07

@Is dit nog nieuws? | 16-05-23 | 21:51: Mijn dagmaaltijden kostten ongeveer 9 euro bij elkaar. Zolang ik geen vlees eet, is het te doen.

Met_baard | 16-05-23 | 23:34

Zoals ik vanmiddag al zei, ik wil W-sielzoekers. De W van Wegwezen!!!

At_Dawn_They_Sleep | 16-05-23 | 21:34

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl