Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Europese Patriotten — Caroline van der Plas (BBB)

Arthur van Amerongens queeste naar mensen die van hun land houden

Ik was afgelopen dinsdag namens GeenStijl op bezoek bij Caroline, in de fractiekamer van de BBB in Den Haag, in het kader van mijn serie Europese Patriotten. En natuurlijk om haar als eerste te feliciteren met haar nakende eclatante overwinning! Ik ben vanaf het prille begin fan van BBB, hetgeen ik kan bewijzen met foto’s van mij bij omgekeerde vlaggen in een weiland (waardoor ik wederom als fascist werd afgeserveerd door mijn geliefde vijanden).  Mijn schaamteloze liefdesverklaring aan Caroline (haar moeder is Iers, vandaar Ke-ro-line en niet Carolientje) en het allereerste gefilmde  interview met de baas van BBB (ruim twee jaar geleden) kunt u hier gratis lezen bij HP/De TIJD. 

Caroline had het razend druk, toch maakt ze tijd voor mij vrij. Ik zat tussen Sven Kockelmann en Floor Bremer, had een half uurtje en het werd drie kwartier. Toen we de fractiekamer uitkwamen, stond Floortje daar duidelijk gepikeerd te dribbelen met haar cameraman. Caroline schoot in de lach. Ze vertelde mij dat ze de Stentor, een DPG-krant voor Oost-Nederland, haar gevolgd had en dat de Stentor een grote reportage had geplaatst. Tubantia – ook DPG en ook Oost-Nederland – plaatste die reportage niet, terwijl in die hoek van Nederland de meeste BBB-stemmers wonen. En wie is de hoofdredacteur daar? Juist, de reeds genoemde Daan Bonenkamp, een gesjeesd mager mannetje van Kaag.

Genoeg geluld, zou Caroline zeggen, hier het interview. Oh ja, en de dames van @StemopeenVrouw liegen dat het gedrukt staat. Caroline van der Plas, alias @lientje1967, is zelfs niet een keer genoemd de afgelopen dagen, laat staan gefeliciteerd. Dat was bij de vorige verkiezingen wel anders, toen er vrouwen van hun persuasie wonnen.

Caroline van der Plas: “Het CDA gaf een paar jaar geleden bij monde van Hugo de Jonge aan dat de partij zich meer op de stad ging richten. In 2018 was ik kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen in Deventer, voor het CDA. Deventer heeft een heel groot buitengebied en ik riep dat juist dáár onze kiezers zaten, en niet in een stad als Deventer. Laat je daar zien, zei ik, mensen in de periferie missen het CDA. 

Dat was mijn eerste red flag.

Het CDA had toentertijd in Deventer maar drie zetels. Overal in het land was de partij redelijk stabiel. Deventer was een van de weinige gemeenten waar het CDA vervolgens een zetel verloor. Daar ga je, Hugo de Jonge...dacht ik, met het je richten op de stad.

Mensen in de regio's vonden geen klankbord meer bij de partijen die oorspronkelijk voor het platteland opkwamen. In het algemeen is het zo dat mensen in Nederland niet zoveel vragen: ze willen een gewone baan met een normaal inkomen, lekker een biertje met elkaar drinken, naar een Paasvuur, naar het carbidschieten, brommers kiek’n, een carnavalsoptocht, met de caravan naar zuid-Frankrijk. Dat zijn geen hoge eisen. Die mensen zien dat al die vertrouwde, simpele zaken verdwijnen. Waarom mag je het geen Paasstol meer noemen maar heet dat ding het ineens een feeststol?

Mensen hebben een structuur nodig, en ankers waar ze zich aan kunnen vasthouden. Al die verlangens worden afgedaan als verjaardagspraat en onderbuikgevoelens…  Dat vind ik zo erg, als dat wordt gezegd… Verjaardagspraat? Op verjaardagen praten mensen juist over essentiële zaken in hun leven, of ze inderdaad de rekeningen nog kunnen betalen. Je schoffeert mensen door die kwesties af te serveren als verjaardagspraat. Bij de borrel heb je het over dingen die dicht bij jou gebeuren. 

Waar ik woon, zie ik allemaal normale, nuchtere mensen, mensen die gewoon hun ding willen doen, die het hele jaar sparen voor vakantie naar Spanje. En die willen dan gewoon met met het vliegtuig. Dat mag straks niet meer, dan moeten ze met de trein. Ik vind dat heel vervelend, de taks op vliegen, vlees, zuivel, autorijden, op alles wat het leven aangenaam maakt. 

Wij vinden ook dat de luchtvaart moet bijdragen aan de Green Deal. Het is natuurlijk belachelijk dat mensen voor een paar tientjes naar Ibiza vliegen, voor 1 weekend. 

De gewone burger is steeds weer de sjaak, niet het electoraat van GroenLinks en D66. Die mensen hebben het goed. Als ik hier in onze fractiekamer het raam uitkijk, zie ik het ministerie van Economische zaken en het Ministerie van landbouw. Daar werken duizenden mensen. Ik hoef ze zeker niet ontslagen te zien, maar kunnen we eens kijken hoeveel geld 'regelgeving maken' kost, hoeveel mensen er niet bezig zijn met adviezen te maken, adviezen die voor het merendeel in de onderste la belanden?  

Als je dat in de Tweede Kamer aan de orde stelt - de bezems door de ministeries halen en het eerst bezuinigen op ministeries voordat de burgers moeten bloeden -  dan word ik aangekeken alsof ze water zien branden. 

De kloof tussen de “grachtengordel” en de mensen in het land is gigantisch. Ik heb het niet enkel over platteland, maar ook over mensen in Bos en Lommer en Kanaleneiland. De gewone burgers in de steden denken hetzelfde als mensen in de regio’s. Ze snappen de regelgeving niet, kloppen overal aan voor hulp, botsen tegen een muur van bureaucratie, snappen niets van de dingen die in Den Haag geregeld worden. Dan denk ik: waar zijn we in godsnaam mee bezig, wat is dat toch met die bubbel waarin de regenten leven? 

Vorige week werd hier een commissiedebat gehouden over verduurzamen in de zorg. Er werd vier uur gesproken over hoe er in de ziekenhuizen en de zorgcentra minder co2 uitgestoten kan worden. Terwijl de wachtlijsten godverdorie groter en groter worden, jongeren in psychische nood verkeren, geen hulp kunnen krijgen bij de GGZ vanwege die wachtlijsten. En dan gaan wij hier in Den Haag serieus praten over minder uitstoot van stikstof in zorgcentra en ziekenhuizen…! Klimaatneutrale zorg! Bejaardenhuizen moeten geïsoleerd worden! GroenLinks had dat debat over die kwestie aangevraagd, ze waren helemaal euforisch. Dan denk ik: hoe kunnen wij het verkroppen dat oudere mensen drie dagen niet gewassen worden, op de kamer moeten blijven, geen stukje vlees meer mogen eten in het bejaardentehuis. De wachtlijsten lopen op, er zijn niet genoeg handen aan het bed, mensen zitten in psychische nood, het aantal zelfdodingen onder jongeren stijgt, noem maar op. Ik kan het niet over mijn  hart krijgen om dat debat bij te wonen. Hoe kun je zo euforisch doen omdat zo’n debat doorgaat? Die Groenlinksers hebben het zo goed, die hoeven niet te vechten voor brood op tafel, die hoeven niet zelf voedsel te maken zoals onze boeren doen. Ze hebben het zo goed dat ze na kunnen denken over minder co2-uitstoot in bejaardentehuizen. Die GroenLinks-stemmers gaan vaak fietsen op het platteland, slapen bij de boer, en als ze dan met de boeren aan het praat gaan, zijn ze heel vaak flabbergasted. Ze hebben geen idee wat er op het platteland leeft, leven in hun hoofdstedelijke bubbel. Dat hadden ze niet gelezen in de Volkskrant en het NRC. Niet voor niets  loopt het aantal abonnees zienderogen terug. Get woke, go broke. Ik ben bepaald niet woke. Wel hou ik graag rekening met mensen, dat is gewoon fatsoen. Wat u niet wil dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet. Het echte Nederland is niet woke, daarom is Vandaag Inside zo populair, dat is de herberg waar je nog even terecht kan voor borrelpraat. 

Als je even buiten de woke lijntjes kleurt, dan word je kapotgemaakt. Kijk naar Tim den Besten, de personificatie van woke. Hij heeft alles goed gedaan in zijn leven en wordt vervolgens door zijn eigen mensen kapot gemaakt. Hij dacht dat hij veilig was in zijn eigen groep. 

Als er een groep is die de gevolgen ziet van klimaatverandering als gevolg van droogte en hele natte perioden, zijn dat de boeren. De vraag is alleen: kunnen wij hier op deze speldenknop de klimaatcrisis stoppen? De Chinezen rotzooien maar wat. De boeren willen wel, hebben er last van, zien maïsoogsten mislukken. Dan komt Tjeerd de Groot aan met wormenstress… 

Je gelooft je oren af en toe niet, in de Tweede Kamer. Wormenstress! Zo’n Tjeerd de Groot, waarvan Iedereen het wonderlijk vindt dat hij als directeur van de Nederlandse Zuivel Organisatie riep dat we nog grootschaliger moesten worden. De productie en export van melk moesten we verhogen, vooral naar China, en nu is predikt hij totaal het tegenovergestelde. Wiens brood met eet, diens woord men spreekt! 

De Natura 2000 gebieden hebben we zelf aangewezen. Deskundigen zeiden destijds al: dit gaat problemen opleveren. Door die wetgeving mag er straks niks meer. Ze hebben hele kleine postzegeltjes aangewezen, van een paar hectare groot. Het is bekend dat de stikstofbelasting op kleine gebieden veel groter is dan op grote gebieden. Alle grond daarom heen gaat dan op slot. Over die kleine gebieden zeggen wij: het kan niet, en het mag niet.

Nederland heeft zich klem gezet met Natura 2000,  dat vind ik nog het ergste. We hebben nu met die 162 gebieden te maken, maar er komen nog steeds nieuwe Natura 2000-gebieden bij. Nu weer in Friesland. Daar is een nieuw Natura 2000-gebied. Van dat gebied is bekend dat het stikstofgevoelige natuur is. Dan ga je dus willens en wetens dat gebied aanwijzen, terwijl je weet dat alle gebieden daaromheen op slot gaan. Schiet mij maar lek. 

Ik denk dat er heel snel landelijke verkiezingen komen en dat het kabinet gaat vallen over asiel en stikstof. 

Wat de asielzoekers betreft: ik vind het onzin om te zeggen dat Nederland 1 groot asielzoekerscentrum is. Maar mensen maken zich wel zorgen. Neem een dorp als Albergen, dat gehucht bij Tubbergen. In eerste instantie zouden er tijdelijk 300 asielzoekers in dat hotel komen, dat is de helft geworden. De bewoners van Albergen werden er compleet door overvallen, ze moeten het maar lekker zelf uitzoeken. Kijk naar Ter Apel, het AZC in Budel, de boot in Velsen. Ik snap heel goed dat mensen geen veiligelanders willen. 

In cijfers nemen grote steden aanzienlijk minder asielzoekers op dan in de regio. Nu is er ook nog een lobby gaande van de provincies Noord- en Zuid-Holland. Die willen een spreidingswet, met het verplicht opnemen van asielzoekers, en lobbyen nu dat die verplichte opname niet op basis van het aantal inwoners gaat, maar op basis van oppervlakte. Te zot voor woorden. Neem de gemeente Voorst in Gelderland: een van de grootste gemeenten van Nederland, maar er wonen relatief weinig mensen. Dit moeten we tegenhouden, heb ik tijdens een debat geroepen. Iedereen denkt: die halve man en een paardenkop in de gemeente Vorst hebben  geen last van veiligelanders, maar men vergeet dat daar ook gewoon gezinnen wonen die willen dat hun dochters alleen over straat kunnen fietsen. In de regio’s zijn mensen niet tegen opvang van vluchtelingen. Sterker nog, bij de kleinschalige AZC’ s waar weinig mensen worden opgevangen, is het draagvlak juist heel groot. Dorpelingen doen vrijwilligerswerk, helpen met taalcursussen. Maar het schrikbeeld is 300, 500 of 800 asielzoekers die in een klein dorp worden geplaatst. Als je dat benoemt, ben je meteen een racist en een fascist. Terwijl ik het enkel heb over handhaven en aanpakken. Ik ben al regelmatig geframed als extreem-rechts, als een echte bruinhemd. Wij bepalen alles op inhoud, ik kan net zo goed iets doen met JA21 als met de SP. Dat ligt puur aan het thema. Neem nou de Nederlandse vlag op de kop, mensen hebben geen idee wat dat betekent. Al in de middeleeuwen betekende dat in de scheepvaart dat een schip in nood is. Dan hangt de bemanning de vlag op de kop, alle zeemannen wisten dat. Zelfs koning Willem-Alexander heeft gezegd dat hij dat een mooie traditie vindt. Kan je nagaan." 

Reaguursels

Inloggen

Toch knap om haar dinsdag te feliciteren, de verkiezingen waren woensdag, toch

Maggiderin | 19-03-23 | 09:24

En? Hoe hangt de vlag vanochtend?
De rug is wederom kapot, kan nauwelijks voorbij de knie komen dus is vetertjes strikken even een uitdaging, geen idee wat te doen (anders dan maar gaan zoeken naar een rolstoel).
Gisteravond belde familie; op visite bij oom en tante van dik in de zeventig, zaten ze daar met twee truien over elkaar heen, de ander met een gewatteerde jas, want tja, verwarming konden ze even niet betalen.
Het is om ziedend van te worden. Die mensen hebben hun hele leven naar alle eer en geweten braaf binnen de lijntjes gekleurd. Hebben kosteloos voor buren gezorgd, zijn nooit verder dan Spanje op vakantie geweest.
Zij zijn enkele van velen die door de huidige coalitie vergeten zijn, die aan hun lot worden overgelaten. Waar is de hulp voor hen?
Wat schrijnend is, is dat ik elke dag langs twee (!) schepen fiets, type rijncruise. Aan bord 'vluchtelingen' en/of asielzoekers, die elke ochtend in de warme zaal bij het buffet nog een keertje opscheppen, naar de lokale AlbertHeijn lopen en er hun sigaretten van hun 'leefgeld' kopen, onder het afdakje hun peuk roken en snel weer naar de warme kamertjes teruggaan als het slecht weer is.
Zielig zijn ze, medelijden heb ik voor ze, maar oom en tante, die hun hele leven hebben gewerkt om dit uiteindelijk te kunnen bieden, mogen er niet van meegenieten; zij krijgen nog steeds, dagelijks, de groeiende rekening.
Met dank aan de huidige kabinetten, die het allemaal zo goed geregeld hebben. Die samen bondjes sluiten en dan krijsen dat BBB eigenlijk verloren heeft van 'hun'.
Nou ja, ik ga nog even nadenken hoe ik in vredesnaam mijn schoenen aan ga krijgen....

EEnzame SchizofrEEN | 19-03-23 | 09:17

Ik ga niet op alles in, 2 dingen.

CDA doet al m.i.v. Balkenende niet wat het beloofd aan de kiezer, soms het tegenovergestelde. Dat is de reden dat mensen daar niet meer op stemmen. Het is simpelweg kiezersbedrog. Meer partijen doen dit en zgn. allemaal hebben ze het excuus, vanwege de coalitie. Ik vind dat dat strafbaar moet zijn.

Voor een tientje naar Ibiza. Daar is niets mis mee, dat heet yield management en dat kunnen ze heel goed bij de luchtvaartmaatschappijen. Dat betekent dat er geen lege plekken zinloos op en neer gaan. Links ziet lever lege stoelen dan dat iemand een betaalbare vakantie heeft. Ze gunnen je het licht in de ogen niet. Alsof dat vliegtuig onder de kostprijs vliegt.

Verder inderdaad, u moet fors betalen om leuk te leven, daar is vast een woord voor. Ik vind dat hier ook, dergelijk gedrag van een overheid moet worden bestraft.

Stonecity | 19-03-23 | 09:14

HET
Ik heb geen zin om op te staan
youtu.be/UPYMBoa8RDE

Was weer eens iets té gezellig gisteren.

Ruimedenker | 19-03-23 | 09:01 | 4

You and me both....

Vanmiddag ook nog eens sport middag ook nog....

Nooit gedacht dat ik blij zou zijn dat het weekend voorbij is....!!!

neonreclame | 19-03-23 | 09:15
▼ 1 antwoord verborgen

Nederlandse bevolking terug naar 6 miljoen, maximaal 10 miljoen. Daar ruim je de puinhopen in Nederland mee op.

Jos Tiebent | 19-03-23 | 08:59 | 1

Wat zullen we doen Jos?
Arsenicum door het kraanwater?

Ruimedenker | 19-03-23 | 09:06

Het gedeelte waar Caroline het heeft over de problemen met ouderen had ook uit de koker van Wilders kunnen komen.

Geertje W | 19-03-23 | 08:57 | 2

Dat kan natuurlijk helemaal niet. Beide partijen zijn immers extreem-rechts bij de MSM, de diverse kieswijzers, et cetera.

goedverstaander | 19-03-23 | 09:03

Bij 'tegenstemmers' denk ik altijd toch vooral aan mensen die VVD/D66/CU/CDA/GL/PvdA stemmen.
Je kunt je inderdaad afvragen wie die mensen zijn.

Ichneumonidae | 19-03-23 | 08:51

Wat een gejank van links dat de stikstofplannen nu in gevaar komen. Zo werkt democratie toch?

De_fluitlokker | 19-03-23 | 08:43 | 2

Kerrolijn en haar makkers zijn fascistische bruinhemden, uweetzelluf. Ze komen op voor de bevolking, te gek om los te lopen. Volgens mij waren de bruinhemden in de laatste wereldoorlog juist tegen de brave burger, maar soit.

goedverstaander | 19-03-23 | 08:53

@goedverstaander | 19-03-23 | 08:53:

Och, die definities worden voortdurend aangepast.
Inmiddels gelden censuur, dictatuur en politiek en raciaal geweld zelfs al als "antifascisme". Dus dat plaatst Hitler in het kamp van Vrijheid van Meningsuiting, vrije verkiezingen, politieke en raciale tolerantie en geweldloosheid. Historisch gezien lijkt mij dat echter toch niet helemaal correct.

Dandruff | 19-03-23 | 09:20

Tikkende tijdbommen. Elke week komen er 1000 bij,

"Celstraf en tbs voor man die schoonzus neerstak en haar 3-jarige dochter bedreigde"
www.at5.nl/artikelen/219575/celstraf-...

Cornelis12 | 19-03-23 | 08:42 | 7

@neonreclame | 19-03-23 | 09:03: Een Open Dag bij de TBS-klinieken. En dan verbaasd zijn dat die lui zo de deur uit lopen.

goedverstaander | 19-03-23 | 09:05

@neonreclame | 19-03-23 | 09:08: Ah, zie ik je hier even, dat is handig, want ik zou je nog een update geven: Ik heb de baan niet gekregen, er kwam een koude, kille generieke afwijzings-email. Dus ik ben nu even in het hoekje aan het zitten en mijn wonden aan het likken. Maar gezien ik geen opgeblazen ego heb kan ik prima met negatieve feedback zoals deze afwijzing omgaan, wetende dat ik sowieso veel te goed was voor dat clubje, ik er eigenlijk nooit echt wilde werken en eigenlijk blij ben dat ik het niet ben geworden. *pikt klein traantje weg en kijkt pruilend-weemoedig naar dixit clubje* Kom, Neon, wij beginnen gewoon een eigen bedrijf. Ik kan heel enthusiast kijken, knikken, en mijn handjes klappen. Waar ben jij goed in? Er moet toch wel íets zijn waar we een vermogen uit kunnen - eh, iets wat de mensheid beter maakt en zeer veel behoefte aan is... laat ons doen als de managers en erover brainstormen.. *hengelt naar pen en flip-over*

anja | 19-03-23 | 09:20
▼ 4 antwoorden verborgen

Inderdaad vreemd dat ze bij "stemopeenvrouw" niet dolgelukkig waren met de overwinning van Caroline.

Dat account van "stemopeenvrouw" is wel heel suf overigens. Met als logo 3 stemvakjes ( 'Kees', 'Gert' en 'een vrouw') en dan 'een vrouw' ingekleurd.
Dat is dus gewoon mensen oproepen blind te stemmen, zonder te weten waarom ze op iemand stemmen. Dat doet denken aan verkiezingen in derde wereldregio's zoals Amsterdam en Rotterdam, waar de PvdA allochtonen al decennialang oproept om vooral langs raciale lijnen en clanverbanden te stemmen.

Dat heeft natuurlijk niks meer met democratie te maken.
En als je het om zou draaien ("stemopeenblankeheteroman") zou iedereen begrijpen waarom. Maar dit moeten we fantastisch vinden, ze krijgen vast ook gewoon weer subsidie.

Dandruff | 19-03-23 | 08:39 | 2

Grappig. Er zitten positieve kanten aan positieve discriminatie, maar dat logo benadrukt juist het negatieve aspect.

Muxje | 19-03-23 | 08:56

Caroline heeft geen blauw haar, vandaar.

Ichneumonidae | 19-03-23 | 08:56

Dat stukje natuur dat gevoelig is voor stikstof verdient ook gewoon bescherming. Natuur is gezond als er zure gronden en basische gronden zijn, oftewel een stukje grond met zijn eigen unieke flora en fauna. Op zandgronden groeien andere planten dan op klei-, en veengronden. Die afwisseling in begroeiing maakt natuur gezond. Lekker beschermen. Nog beter zou zijn ‘niet bedreigen’.
Boeren zijn over de grenzen heengegaan. Twee stapjes terug aub.

Dr.Platypus | 19-03-23 | 08:39 | 6

Je woont in een landschap dat gevormd is door generaties en generaties mensen voor je.
De schrale heidevelden die ontstaan zijn door overbegrazing, de houtkap voor de scheepvaart, het afsteken van het turf en zo verder.
En nu huilen ‘de progressieven’ om het hardst dat we een geïdealiseerd beeld van het landschap moeten behouden, conserveren. Maar dat landschap wordt dan wel volgezet met windmolens die (zeldzame) vogels fijnhakselen en zwarte velden zonnepanelen.
Alles is verandering. Natuur behoud, een esthetisch aantrekkelijk landschap met biodiversiteit ik ben helemaal voor. Het is juist de groeiende bevolking en de verstedelijking die dat bedreigen in mijn ogen.
Maar dat past niet goed in het narratief van de rupsjes nooit genoeg die én, én, én willen en continue staan actie te voeren voor een of andere hersenscheet van een willekeurige burger met grootheidswaan.

ratelaar | 19-03-23 | 08:57

Leestip; Feynman van gisteren.
Omdat het piepkleine en overbevolkte NL honderden kleine kunstmatige tuintjes als natura2000 heeft aangewezen, lopen nu zowel bouw als landbouw vast. Als we een veel kleiner aantal grotere natura2000 gebieden zouden aanleggen zou je met dezelfde vierkante meters meer diverse natuurgebieden hebben; en tegelijkertijd meer ruimte voor woningen, infrastructuur en landbouw.

De veel te grote overheid heeft deze crisis dus veroorzaakt. Vanwege de subsidies werden er her en der postzegeltjes als natura2000 bestempeld. Dat was natuurlijk oerdom.
Misschien wel net zo dom als het kabinetsplan om zo snel mogelijk naar 25 miljoen Nederlanders te groeien, zodat de bevolkingsexplosie daarna onbeheersbaar wordt.

Een heel ander punt is de vraag wat "natuur" nou eigenlijk is. Volgens de huidige stikstofnormen kan 1 hondendrol 1 hectare natura2000 "verwoesten". Dat is natuurlijk onzin. Vooral als je bedenkt dat de uitstoot van stikstof afgelopen 30 jaar al met 70% is afgenomen. Een behoorlijke prestatie omdat er in die tijd ook ruim 3 miljoen Nederlanders bij kwamen.
Bedenk dat we 30 jaar geleden ook heidegronden hadden, ondanks die veel hogere stikstofwaarden.

Bovendien is het vruchtbaarder worden van schrale grond een natuurlijk proces dat al plaatsvond voor er hier mensen woonden. Sterker nog, veel nu beschermde heidegronden zijn het gevolg van boomkap en veeteelt eeuwen geleden.

Er is niks mis met bossen, of bramen. Het is maar net welke natuur je mooi vindt.
Het is onzin dit land stil te leggen vanwege de persoonlijke smaak van een paar ambtenaren.

Dandruff | 19-03-23 | 08:59
▼ 3 antwoorden verborgen

"Klimaatneutrale zorg!"
Ik begrijp ook niet hoe iemand zoiets uit z'n bek krijgt.

Ichneumonidae | 19-03-23 | 08:37 | 3

Dat is het soort beleid dat je uit brainstormsessies krijgt. Geen grote ideeën maar dit soort geneuzel in de marge.
Om klimaatneutraal te worden moeten we het volgende stappenplan volgen:
1) Voldoende schone energie op kunnen wekken, opslaan en distributeren
2) Voldoende schone energie op kunnen wekken, opslaan en distributeren
3) Voldoende schone energie op kunnen wekken, opslaan en distributeren
....
100) Voldoende schone energie op kunnen wekken, opslaan en distributeren

Dan heb je het grootste probleem wel opgelost. Een paar uitzonderingen daargelaten weten we inmiddels wel hoe we de samenleving kunnen elektrificeren. Genoeg schone stroom opwekken is zowel een randvoorwaarde voor de energietransitie, als 2/3e van de oplossing van het probleem.

Muxje | 19-03-23 | 09:02

Lijken begraven ipv verbranden?

Piggelmee | 19-03-23 | 09:04

@Muxje | 19-03-23 | 09:02: Ging me eigenlijk om de combi 'klimaatneutraal' en 'zorg'. Lijkt me dat de prioriteiten bij de zorg elders liggen, althans zouden moeten liggen.
Anyways. Hoe zie jij dat voor je om tegen normale kosten genoeg schone energie te kunnen opwekken, opslaan en distribueren? Mogelijk bedoelde je e.e.a. ironisch, dat hoor ik dan wel (hoop ik).

Ichneumonidae | 19-03-23 | 09:10

Goedemorgen. De sportliefhebber kan zijn geluk niet op vandaag, maar ik ben heel erg benieuwd naar wat er nu in Bern staat te gebeuren. Nu de Saoedische grootaandeelhouder heeft gepast, meldt Blackrock zich ook voor een overname. Dit op een moment dat de Zwitserse neutraliteit toch al onder druk staat.

Hoe dan ook, allen een fijne zondag. Het werd wel eens een keertje tijd dat onze Max moet gaan werken voor zijn centen.

Hetkanverkeren | 19-03-23 | 08:35 | 2

Max werkt altijd keihard, daar ben ik van overtuigd. Hij kan er weinig aan doen dat die anderen zo slecht zijn :). Dat hij zich vandaag vanuit het achterveld naar voren zal moeten knokken stemt een liefhebber als mijzelf vreugdig. Wel heel blijven natuurlijk.

goedverstaander | 19-03-23 | 08:40

Gisteren was een mooie dag voor de sportliefhebber. Vandaag gebeurt er op een potje voetbal na weinig bijzonders.

Piggelmee | 19-03-23 | 08:54

@anja
aanvulling c.q. vervolg

Ongezien,
ontken ik conceptueel,
voor een drie-laagse,
Parijse, in Goes gebakken wafel te zijn,
als uitwisseling van een ochtendritueel,
gecompleteerd met thee.

Een blaffende hond is a crowd,
in zo een epoche,
ik houd meer van katten.

Milton_Styx | 19-03-23 | 08:33 | 3

Ha, een 'kattenmens'. Mooi. Ben zelf ook veel meer 'kats' dan honds.
Al gun ik iedereen z'n hondje hoor.
Katten gaan gewoon hun eigen gang, dat alleen al.

Ichneumonidae | 19-03-23 | 08:42

@Milton_Styx
@ Ichneumonidae

Midas Dekkers - Waarom we massaal naar kattenfilmpjes kijken
archive.today/TjGYq

CLoVis | 19-03-23 | 09:07

P.s.: #teamkatten

CLoVis | 19-03-23 | 09:08

BBB wil een landelijk zorgfonds voor iedereen. Dat scheelt een hoop kosten. Er was ons beloofd dat het commerciële systeem goedkoper zou worden. Dit is niet gebeurd. Het ziekenfonds moet weer terug waarbij mensen met een hoger inkomen zich particulier moeten verzekeren.

Ds_Dre | 19-03-23 | 08:33 | 6

Nog meer ambtenaren erbij voor een overbodig zorgfonds?
Laat de markt het maar reguleren dat is veel goedkoper.

Piggelmee | 19-03-23 | 08:56

@goedverstaander | 19-03-23 | 08:58:

Zonder het huidige stelsel was de zorg al onbetaalbaar geweest en was er bovendien een groot kwaliteisverschil ontstaan tussen de zorg van fondspatientjes en privé verzekerden.

Piggelmee | 19-03-23 | 09:07
▼ 3 antwoorden verborgen

Een glas, een van der Plas en niets bleef meer zoals het was!

Tiscali-2 | 19-03-23 | 08:30

Klanten die garagebedrijven attenderen op hun problemen,
youtu.be/_jG4iXpxGhc

steekmug | 19-03-23 | 08:23 | 3

Gisteravond was er in het tv programma Kassa een item over problemen met de distributieriem bij bepaalde Citroën, Opel- en Peugeot modellen. Deze riem gaat door de carterolie en brokkelt daardoor af. Denk dan welke imbiciel verzint het om zo'n riem aan olie bloot te stellen.
www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/distri...

Cornelis12 | 19-03-23 | 08:29

Komt in de beste kringen voor. Zo brak Max gisteren nog een aandrijfas :)

goedverstaander | 19-03-23 | 08:36

@Cornelis12 | 19-03-23 | 08:29: Een riem door oude motorolie met zure brandstofresten erin laten lopen is vragen om problemen.
Doet mij denken aan benzine in 4 takt loopgrasmaaiers doen die dan elk jaar in een werkplaats weer opgestart/ geservised dient te worden tegen een uurtarief.
Ik heb dat anders gedaan door mijn nieuwe grasmaaier sinds aanschaf in 2014 alleen op Aspen 4T te laten draaien.
En sindsdien tot nu toe heeft hij nog nooit een werkplaats van binnen gezien.
Wel vervang ik zelf de motorolie en de mulchmes. Ik slijp het mes dus niet met een flex ivm het onstaan van onbalans aan de krukas waar het mes aan vastgemaakt wordt. Oliekeerringen zijn nog steeds kurkdroog en olieverbruik is minimaal. ( Honda gxv160)

steekmug | 19-03-23 | 08:55

"Er werd vier uur gesproken over hoe er in de ziekenhuizen en de zorgcentra minder co2 uitgestoten kan worden. Terwijl de wachtlijsten godverdorie groter en groter worden, jongeren in psychische nood verkeren, geen hulp kunnen krijgen bij de GGZ vanwege die wachtlijsten. En dan gaan wij hier in Den Haag serieus praten over minder uitstoot van stikstof in zorgcentra en ziekenhuizen…!"
-
Dit klopt niet. Nu lijkt het alsof Caroline het verschil tussen CO2 en stikstof niet weet. Ik denk dat dit een verschrijving is Arthur. Waar je in de laatste zin stikstof schrijft moet het CO2 zijn.

Zijl5824 | 19-03-23 | 08:01

Toen ik gisteren mijn moeder sprak was ze opgetogen -en ja,dat is noemenswaardig-.
Opgetogen dat de BBB heeft gewonnen.
Ze stemde altijd CDA, maar nu BBB.

Dit bracht mij ertoe dit interview van Arthur met Caroline voor te lezen en ze vond het mooi. Aftakeling van de Zorg herkende ze. Dat in verpleegtehuizen geen vlees meer zou worden geserveerd, was haar nog niet ter ore gekomen. Haar verontwaardiging hierover begon het enthousiasme wat te overstemmen -ik begon hem al te knijpen- maar ze bedacht op tijd dat zij daar geen last van heeft.
Bedankt Arthur.

Roos | 19-03-23 | 07:45 | 7

Goedemorgen Roos...

Nou hebben mijn nichtje en ik pas geleden een klacht ingediend in het huis waar moeders woont... De klacht was terecht en wij zijn er netjes uitgekomen...

De klacht was niet op de dames persoonlijk gericht want die lopen hun benen uit het lijf....

Je komt vanzelf op, zoals je zegt ,uit op de financiën....

neonreclame | 19-03-23 | 08:29

@LD69 | 19-03-23 | 08:01:

Ja, dit is onze toekomst...

https://hartvoordelft.nl/geen-categorie/maaltijden-buytenweye-voortaan-via-weegschaaltje/

https://hartvoordelft.nl/geen-categorie/ouderen-in-die-buytenweye-krijgen-duurzaamheid-door-de-strot-geduwd/

https://hartvoordelft.nl/geen-categorie/brief-over-bezuiniging-op-eten-in-bejaardenhuis-was-een-fout-en-had-nooit-verstuurd-mogen-worden/

Het zijn GEEN bezuinigingen!!!1!! Haast een medewerker van zorginstantie Pieter van Foreest te roepen in een verklaring nadat het nieuws uitkwam, want er wordt nog steeds evenveel uitgegeven aan het voedsel als eerst!!1!!

Dat de inflatie er dan ook voor heeft gezorgd dat de prijzen van het voedsel enorm zijn gestegen wordt schijnbaar niet meegenomen, en telt niet mee, het niet indexeren van deze kostenpost is per saldo in mijn ogen ook gewoon een bezuiniging.

BadPatNL | 19-03-23 | 08:50

Fijn Roos, dat je dit kan delen met je moeder!

BadPatNL | 19-03-23 | 08:52
▼ 4 antwoorden verborgen

Goedemorgen allen! Voor vandaag staat er een fietstochtje op de planning, langs tal van boerderijen hier op het platteland. Ik vrees echter dat de trip wordt afgeblazen. We willen immers niet het risico lopen om door die hoge stikstofconcentraties kortademig te worden.

goedverstaander | 19-03-23 | 07:39 | 1

Hou er goed rekening mee goedverstaander, dat je net als de pimpelmees door je voetjes zou kunnen zakken, een stikstofdeken inrijden kan nare dingen met je doen aldus Mirjam Bikker!

BadPatNL | 19-03-23 | 08:57

Jiujitsu (noun) jiu. jit. su

1. The gentle art of folding clothes while people are still in them
2. Involuntary yoga

Duwbak_Linda | 19-03-23 | 07:37 | 4

Hahahaha!

Friepeltje | 19-03-23 | 08:01

Gast, jij bent vroeg wakker ;)

LD69 | 19-03-23 | 08:07
▼ 1 antwoord verborgen

Bedankt maar weer voor het schrijven, Arthur. Lees je stukjes altijd, ook de zwarte humor kan ik erg waarderen.

Dat er lieden zijn welke kortsluiting in hun bovenkamer krijgen als je bij een omgedraaide vlag staat zegt iets over hun verborgen angst. Ze lurken waarschijnlijk a.d. Overheidstiet en dat komt in gevaar door het dundoek vinden ze.

Tot slot ga ik iedereen ‘n prettige dag toewensen, maak er iets leuks van vandaag. Wandeling en terrasje ergens in de middag..

Unsinkable-Sam | 19-03-23 | 06:53 | 1

Dank je, dat klinkt als een goed plan, wandeling en terrasje. Zal ik ook eens proberen, inderdaad.

anja | 19-03-23 | 08:17

Môgge.
De Plus is een uur eerder open dan de AH, dus dan gaan we daarheen. Waar heen? Ja naar de Plus dus. Wat k nooit begreep is dat van "die dikke van de Plus". Was dat in een tv reclame ofzo.
Het is 06.50 dús de 5 zit in de Plus... eh klus... eh klok.
/*KLOK!*

chicago river | 19-03-23 | 06:51 | 2

Hahaha. Was in een tv reclame. Nogal een stevige dame die de hoofdrollen vertolkte. Vandaar..

Happy People | 19-03-23 | 07:43

Kerrolijn acteerde niet in die commercials maar ik begrijp de verwarring.

goedverstaander | 19-03-23 | 07:44

Het geheel kwalificeert als een fijne terugblik in de tijd. Goedemorgen.

MickeyGouda | 19-03-23 | 06:51

Ha!
Het breekt een beetje open.
Nog wel nevelig, maar de zon doet haar best.

Het Gouden Uurtje op het Wad.
Magisch!

Kapitein Sjaak Mus | 19-03-23 | 06:31 | 6

Môgge Kaptein.
Zon? Het is hier (Rdam) zo nevelig, schimmig en donker als, ja wat? De Hel zonder vuur?

chicago river | 19-03-23 | 06:54

@chicago river | 19-03-23 | 06:54:
Inmiddels is het blauwbleke licht hier (ook Rdam;) onmiskenbaar iets van een nieuwe dag nietwaar ? Maar geen zon idd.

LD69 | 19-03-23 | 07:15

Of, om het anders te zeggen:
Alsof het eerste jaargetijdT op haar grote natte teen ergens tussen Vlie en Schier onze nieuwe dagen binnenglijdt.
www.youtube.com/watch?v=gNQqzb961NU

LD69 | 19-03-23 | 07:24
▼ 3 antwoorden verborgen

Ahoy!
Vier glazen en alles wel aan boord.
Slecht zicht en opkomend tij.
Negen graden en nat.
Bewolking 10/10.

Tjongejonge, Jor is er maar weer druk mee geweest, vannacht!

Verkeerde maanstand? Gesnoven? Kwade dronk? Betaling uit Moskou te taat ontvangen? Last van de hormonen?
Wat heeft iedereen toch?

* koffie inschenkt en bedachtzaam in baard krabben doet *

Kapitein Sjaak Mus | 19-03-23 | 06:14 | 1

Was het zo'n ravage ? Zag wel de nodige -wegge- maar alleen Rattus is naar de kelder volgens mij. Weet ook niet of hij daar echt gevoelig voor is..

LD69 | 19-03-23 | 06:40

Ik wil niets insinueren, maar, sinds 16 maart stroomt zachtere lucht de provincie binnen. Vanmorgen voor het eerst weer wakker gezongen door de vogelen des hemels.

Duwbak_Linda | 19-03-23 | 06:13 | 4

Gisteren ook al. Onze gevederde vrienden beginnen voor zessen al te tsjilpen.

goedverstaander | 19-03-23 | 07:53

Wij in de Randstad hadden dat al op 15 maart, maar ja, wij lopen altijd iets voor. Ben je al bekend met carpaccio?

John McClane | 19-03-23 | 08:19
▼ 1 antwoord verborgen

Was het een uitdaging?

MickeyGouda | 19-03-23 | 06:54

@MickeyGouda | 19-03-23 | 06:54:
Nou niet direct, integendeel eigenlijk. Mijn bakkies komen ook uit zo'n makkelijke capsule en ik weet dat er reaguurders zoals EE Schizo zijn die er veel meer eer in leggen. Die wil ik niet voor de voeten lopen.

LD69 | 19-03-23 | 07:42

@MickeyGouda | 19-03-23 | 06:54:
Of bedoelde je de nacht ? (uitdaging, ik dacht dat je de koffie)..

Elke nacht heeft een dood moment, ergens tussen 3 en 6, da's wel een dingetje..

LD69 | 19-03-23 | 07:43

Nog iets over bovenstaande stuk?

Leuk stuk Tuur! Minder gezeik uit Den Haag zou prettig zijn. Niet functioneren en wetend niet functioneren maskeren met bla bla werkt niet.
D66, GL en activistjes doen politiek bedrijven als lifestyle, daar is het niet voor bedoeld.

donkieshot | 19-03-23 | 06:12

@donkieshot | 19-03-23 | 06:12:

Die laatste zin vat het probleem mooi samen inderdaad. Vlak in dit verband echter ook de andere partijen niet uit. We hebben niet voor niets een gigantisch overheidsapparaat vol overbodige bestuurslagen en baantjesmachines voor talentloze tassendragers.

Dandruff | 19-03-23 | 08:00

Zware aardbeving met kracht 6.8 in het zuiden van Ecuador:

youtu.be/tuJNz3ot9E0

Minstens 8 doden en grote paniek onder de bevolking.

Piggelmee | 19-03-23 | 05:43 | 1
-weggejorist-
donkieshot | 19-03-23 | 06:12
-weggejorist-
KarenWylie | 19-03-23 | 05:39 | 2

Een echte heer én muziek uit de jaren '80: beter wordt het inderdaad niet. ;-)

MickeyGouda | 19-03-23 | 07:01

Goedemorgen, jullie mooie mensen! Ik ga nog even doorslapen maar wilde tóch ff snel naar het café zwaaien. En zie hier dan jullie zitten.. dat is wat ik een goed begin van de dag noem. Dank voor het liedje, en fijne zondag iedereen!

anja | 19-03-23 | 08:01

Goedemorgen allen,
Ik zat al in deze kroeg ( kon de slaap niet meer vatten ).
Speciaal voor Milton.
Jij had het over een dame die ik heel snel zal ontmoeten.
Warempel, ik kwam van de week in een supermarkt een voormalige buurvrouw tegen, we spraken ruim een half uur met elkaar.
Had haar al heel lang niet gezien, om een lang verhaal kort te houden.
Uiteindelijk zei ze, " lijkt mij leuk als je weer aan het wandelen bent, dan kom je toch langs om een bakkie bij mij te doen ".
Mooie dame trouwens, vroeger bleef zij mij altijd al aanstaren ( weet ik van vrienden, ik ben natuurlijk een sukkel die zag dat weer niet ), nu ging ik erop letten, ze hadden/hebben gelijk.
Ben er eigenlijk niet mee bezig, maar vond het wel weer leuk om haar te zien.
Maar goed, dat even ter informatie voor Milton en de rest wan de Wereld ;))
Kastelein, een rondje en een nummertje namens mij.
Smokie - Needles and Pins.
www.youtube.com/watch?v=0S-t45AGIpc
Ik ga zo nog even proberen te slapen, ik wens iedereen hier nog een fijne dag toe.
Proost!

Bad - Casey | 19-03-23 | 04:50 | 5

Ben ruim een uurtje later maar alsnog: proost BC !

LD69 | 19-03-23 | 06:42

Goed en juist. Wel ook doen, hé, nou niet wekenlang treuzelen, jongeman!

anja | 19-03-23 | 07:58

@Bad - Casey | 19-03-23 | 05:11:

Ahwel,
dat vermag dan de verklaring wezen voor de kleur groen, die ik in je verslag miste. Mijn duiding ervan bleek anders dan beschrijving van het verschieten van je gelaat.

Mbt wandelen, de eerste stap is gezet.
Ga voort en vorm het pad.
;)

Milton_Styx | 19-03-23 | 08:02
▼ 2 antwoorden verborgen

@Torquemada | 19-03-23 | 04:41,
Wat vind jij van GTA5 ?!
Ik vind het een mooie game, de omgeving leeft echt ( maar dat was bij GTA4 al zo ).
Maar ik vind het dus super irritant om 3 protagonisten te spelen ( speel ik met de 1, dan gebeurt er al van alles met die andere 2, het verhaal loopt immers door )
Nu gaat het waarschijnlijk ook zo met GTA6 gebeuren.
Ik hoop het niet ?

Bad - Casey | 19-03-23 | 05:05

Naast het spel zelf is ook de muziek in de GTA games geweldig. In mijn favoerieten playlist staan diverse nummers die ik dankzij GTA heb leren kennen. Uit GTA5 is dit mijn grootste ontdekking:

The Gaslamp Killer - Nissim

youtu.be/Xt2IcK78NOw

Piggelmee | 19-03-23 | 05:27
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik kap ermee voor vannacht.
Het was gezellig en heb ook goede muziek gehoord en interessante reaguursels tot mij genomen.
youtu.be/aJDC3Gg-F8w
"zwaai,zwaai"

steekmug | 19-03-23 | 03:53 | 2

Welterusten!

anja | 19-03-23 | 08:02

Als zelfs een voetbaldraadje wordt gedeugneusd haak ik af.
Truste allen!

TheOne48 | 19-03-23 | 03:52 | 1

D̶e̶u̶g̶ ehmm slaap lekker TheO!

keestelpro | 19-03-23 | 03:54

Dame Edna was wel leuk eigenlijk. Jammer dat Barry Humphries er mee is gestopt. Tegenwoordig raakt men helemaal overstuur van travestieten. Alsof het allemaal pedofielen zijn. Het meeste is een show en lang niet alle travestieten zijn zelfs homoseksueel. Man, man, man waar gaat de wereld naartoe. Elton natuurlijk wel. Dus dat lijkt me een mooie afsluiter.
https://www.youtube.com/watch?v=ZHwVBirqD2s&ab_channel=EltonJohnVEVO

Schout-bij-Nacht-J | 19-03-23 | 04:03

@Schout-bij-Nacht-J | 19-03-23 | 04:03,
In deze ben ik het zeer met je eens Schout.
Nu ik erover nadenk, zekers in deze woke gekkigheid, is dat best wel hypocriet.
1 van mijn favoriete clips trouwens, uitleg lijkt mij in deze overbodig ;D

Bad - Casey | 19-03-23 | 04:12

@keestelpro | 19-03-23 | 04:03,
Graag gedaan Kees.
Was er nog 1tje ( zeg maar 2 )vergeten, echt schandalig van mij.
Dacht eerst, "oh daar gaat Kees mij mee pakken ".
Komen ze.
The Traveling Wilburys - Handle With Care ( ik sla maar even 2 vliegen in 1 klap ).
www.youtube.com/watch?v=1o4s1KVJaVA
Nu onafhankelijk van elkaar.
Pretty Woman ( Roy Orbison ).
www.youtube.com/watch?v=puJ99egc884
En hoe kon ik nu in Godsnaam deze vergeten ??!!!
Misschien heeft Lezeres wel gelijk, gaat het nog wel goed met mij ?!
;D
Komt ie.
Electric Light Orchestra - Shine a Little Love ( Jeff Lynne ).
www.youtube.com/watch?v=GJuTIxwQw0k

Bad - Casey | 19-03-23 | 04:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Bad Casey you will never walk alone,
youtu.be/d9zHi4MLYCM
Dit tijdstip is beter Keestelpro. ;)

steekmug | 19-03-23 | 03:31 | 5

steekmug | 19-03-23 | 03:31,
Wat treffend en mooi.
Het voelt soms wel als zo, maar dat is voor de meeste Mensen die vrijgezel wel zo?!
Ergo is, in een relatie dat te voelen, want daar zijn er ook velen van.
Voor jou en Kees.
LA Noire Tribute | Music from LA Confidential & Ac-Cent-Tchu-Ate the Positive | Jerry Goldsmith.
www.youtube.com/watch?v=HrX7HE85zTw
Prachtige film en dat spel is meesterlijk ( Rockstar, echt ook iets voor Basil )

Bad - Casey | 19-03-23 | 03:41

@steekmug | 19-03-23 | 03:45
Oh nooit gezien.
Philips 2000 ( toch ?! )
C-64.
Amiga 500
Videorecorder.
Countdown
Toppop
Playmobile
LEGO
Poppen van, The lone Ranger, Man van 6 miljoen, Big Jim, Tonto.
Alles van Star Wars.
En zo kan ik nog wel even doorgaan.
Horen er zekers er voor mij bij.

Bad - Casey | 19-03-23 | 03:51
▼ 2 antwoorden verborgen

Dit tijdstip is eigenlijk perfect om te gaan slapen. 3, 2, 1.....

keestelpro | 19-03-23 | 03:21 | 8

@keestelpro | 19-03-23 | 03:29:
Toch wel sneu ergens. Die club is letterlijk uit hun stad verjaagd door de Russen.

Schout-bij-Nacht-J | 19-03-23 | 03:45
▼ 5 antwoorden verborgen

Dit vroeg ik aan Chat GPT4:
Wat zei Dolf Jansen tegen Claudia de Breij toen er geen enkel kaartje voor haar show was verkocht?
Dit antwoordde Chat GPT4:
"Geen zorgen, Claudia, we kunnen altijd nog een show starten met de titel 'Comedy voor Spookpubliek' - het lijkt erop dat we de perfecte doelgroep al hebben!"

keestelpro | 19-03-23 | 03:12 | 3

Ze openen zo:
youtu.be/J86dWKbvARM
(Lezeres, let op de variatie in de stemmen)

SterF... | 19-03-23 | 03:16

@keestelpro | 19-03-23 | 03:17:
Ik vind het mooie bijvangst dat het zonder compromis is. Een 'Acquired taste', net als die whisky's die naar natte hond smaken.

SterF... | 19-03-23 | 03:26

He he eindelijk is lezeres is weg,
Wat een verschil,
youtu.be/OmBxVfQTuvI
;)

steekmug | 19-03-23 | 03:08 | 3

steekmug | 19-03-23 | 03:08,
Nohhh ;D
Steek toch, mooi muziek trouwens.
Over lang geleden gesproken.
Dit heeft het toch ook wel hoor.
En deze komt er gewoon achteraan, wat een genot.
Dionne Warwick - Don't Make Me Over.
www.youtube.com/watch?v=dDblF-J6qvY

Bad - Casey | 19-03-23 | 03:12

@Bad - Casey | 19-03-23 | 03:12: Don't you feel like crying nu lezeres weg is?,
youtu.be/mEu8DrO9PbY
Is ook een heerlijk oud nummer.

steekmug | 19-03-23 | 03:25

@steekmug | 19-03-23 | 03:25,
Hahaha, heerlijke boef ;))
Neen hoor, wel jammer dat ze al weg is, maar die lezen we de volgende keer weer.
Heerlijke nummer trouwens, das toch hij die later heel dik is geworden ?!

Bad - Casey | 19-03-23 | 03:33

LD69 | 19-03-23 | 03:03,
Spokentijd.
ANNABELLE: CREATION.
www.youtube.com/watch?v=KisPhy7T__Q
Ik draaide zojuist mijn hoofd 360 graden...... of was dat nu iets anders ?!

Bad - Casey | 19-03-23 | 03:17

steekmug | 19-03-23 | 03:00,
Zo das lang geleden.

Bad - Casey | 19-03-23 | 03:03

Prachtige nummers kwamen er voorbij, hiervoor dank!
Ben helemaal uitgeput van het vele dansen en ga daarom mijn bed maar eens opzoeken.
Nog veel plezier deze avond medereaguurders, en slaap lekker straks! :-)) X

lezeres | 19-03-23 | 02:59 | 4

Slaap lekker en handjes boven de dekens!

Flightless bird | 19-03-23 | 03:04

Sleep well Beautiful !

LD69 | 19-03-23 | 03:07

Truste schat !

Wattman | 19-03-23 | 03:14
▼ 1 antwoord verborgen

Dat nummer zingt Jack van Gelder altijd als hij in bad ligt.

keestelpro | 19-03-23 | 02:57

@keestelpro | 19-03-23 | 02:57,
Hahaha.

Bad - Casey | 19-03-23 | 02:59

Haha, amazing goed.

Wattman | 19-03-23 | 03:02
▼ 2 antwoorden verborgen

Compliment voor dit interview Arthur! Ik heb er van genoten. Heerlijk om te lezen. Voor jou en Carolien dit nummer!
Queen - We Are The Champions (Official Video)
www.youtube.com/watch?v=04854XqcfCY

lezeres | 19-03-23 | 02:49

Ik geloof dat ik nu de 12 hour Sebring zit te kijken, zeker weten doe ik het niet

Datzullenwenogweleen | 19-03-23 | 02:41

En nu een liedje voor Mevrouw Kaag omdat ze de laatste tijd wat weinig aandacht krijgt:
Rammstein - Adieu (Official Video)
www.youtube.com/watch?v=skl6N3zGv-s

LD69 | 19-03-23 | 02:38 | 12

@LD69 | 19-03-23 | 03:11,
Ik had bijna alles van Tita Tovernaar, de Grobbebollen ( heeft mijn Moeder toen voor mij gemaakt ), de toverkijker en een plakboek.
Maar wel jarenlang denken dat Tita Tovernaar die blonde was ;D.
Is ook een pruik, volgens mij was die actrice roodharig?!

Bad - Casey | 19-03-23 | 03:24

@LD69 | 19-03-23 | 03:11,
Ja van Hamelen, echt spannend.

Bad - Casey | 19-03-23 | 03:26
▼ 9 antwoorden verborgen

Rijde in een Ford Capri, vetste bak bak ever ooit!!

Klunhel | 19-03-23 | 02:32 | 2

Ooit in een 2,8i gezeten, was onvergetelijk..
Zilver metallic, 12 boxen
Vetste bak is een Jaguar XJ X300/X308, laagste Super sedan ooit gebouwd.. met 1,31M, can't beat that with a Baseball bat...

Torquemada | 19-03-23 | 02:40

Klunhel | 19-03-23 | 02:32,
Zeker weten, volgens mij het Europese broertje van de Mustang ( wat ik persoonlijk de mooiste auto vind, GT500 ) ?!
Mijn Oom, die kocht altijd de nieuwste, sterker nog, hij kocht ( werd door de garage speciaal voor hem besteld ) kom er even niet op, andere woord voor de allereerste, proefmodel?!
Prachtige bakken idd.

Bad - Casey | 19-03-23 | 03:29

Ik mag hopen dat dit of volgend jaar eens het schandaal naar buiten komt over hoe onze brood en spelen georkestreerd blijken te zijn.

Ik heb het dan over de F1, CL en competitie.

Stel je voor dat je dan ineens hoort, dat het allemaal gescript is.

Bijvoorbeeld Max en Redbull winnen de thuiswedstrijden in Oostenrijk en Nederland, en Hamilton in Engeland, zoiets. Oh wacht

wilderst | 19-03-23 | 02:16 | 12

@keestelpro | 19-03-23 | 02:34:
Max heeft nooit stilgezeten maar om het nu maxfixing te noemen..
Als je (liefst op jonge leeftijd) 10.000 uur met iets bezig bent word je sowieso meester/meesteres in dat metier. Die 10.000 uur heb jij vast ook achter de kiezen;)
Heb je ook nog talent dan wordt daar haast als vanzelf iets groots verricht, dat niet onopgemerkt zal worden gebleven.
(nou ja, je begrijpt wel wat ik bedoel).

LD69 | 19-03-23 | 02:47

@LD69 | 19-03-23 | 02:47: Die 10,000 uur zijn door Ericsson (2019) - of was het Harvey & Ericsson? - niet zozeer weerlegt, maar wel genuanceerd. Een aantal studies suggereert zelfs dat task variability belangrijker is dan puur ervaring in uren. Zeer spannend thema.

anja | 19-03-23 | 08:10
▼ 9 antwoorden verborgen

Dit is zonder enige twijfel en met enorme afstand de allerbeste n**kscene uit de gehele filmgeschiedenis.
Pink Floyd - Empty Spaces - What shall we do now?
www.youtube.com/watch?v=CLpR0oBOKWQ

Arnold Layne | 19-03-23 | 02:15 | 2

En ik altijd maar denken dat het die gast met die 2 meiden in de mangrove was

wilderst | 19-03-23 | 02:22

Voor mensen die willen weten, dit is wel een interessante presentatie over de prijs van oorlog het legt de economische kant uit van Rusland versus Oekraïne plus westen.
https://www.youtube.com/watch?v=aEpk_yGjn0E&t=903s&ab_channel=Perun

Schout-bij-Nacht-J | 19-03-23 | 02:10 | 7

@Torquemada | 19-03-23 | 02:35:
Ook daar gaat het niet over. Het gaat over de klappen die Rusland krijgt en hoe dit zich verhoudt tot de klappen die wij krijgen. Ik vind dat heel interessant want ik wil graag weten hoe het wel zit. Het is gewoon een hele goede presentatie die relevante inzicht geeft in wie de hoogste prijs betaalt.

Schout-bij-Nacht-J | 19-03-23 | 02:43

@Schout-bij-Nacht-J | 19-03-23 | 02:43: hoe dit zich verhoudt tot de klappen die wij krijgen....
Dankzij Shell zijn wij in Nederland afhankelijk geworden van energie uit het Buitenland.
Poetin heeft niemand nodig voor Energie
er zal daar hoogstens een schaarste ontstaan, aan luxeartikelen
de echte waarheid horen we toch niet Schout... zoals het echte aantal Oekraïense doden, of wapens die op de zwarte markt verkocht worden...

Torquemada | 19-03-23 | 03:19

@Torquemada | 19-03-23 | 03:19:

Lijkt me wel nuttig dat je die presentatie gaat bekijken. Dit eventjes als ik voorbij ga aan het feit dat Nederland amper olie heeft, ik dacht alleen in Drenthe en dat de NAM hier het monopolie op heeft. De Shell houdt zich als handelsmaatschappij bezig met energie met nadruk op energie.

Niemand boeit het dat Poetin zijn olie en gas niet aan de straatstenen kan slijten. India en China en een paar andere landen lachen zich rot want zelfs als ze willen doorverkopen aan de EU kunnen ze gierend van het lachen Poetin dwingen om ze voor bodemprijzen te voorzien van olie en LNG. Gas is nog veel meer complex maar daarvoor moet je maar een uurtje van je tijd uittrekken om de presentatie te bekijken.

Dan als laatste gaat deze presentatie niet over Oekraïense doden, of wapens die op de zwarte markt verkocht worden. Er zullen vreselijk veel doden te betreuren zijn maar wapens op de zwarte markt verkopen zal je weinig zien in Oekraïne. Puur omdat corruptie tijdens oorlogstijd veel harder wordt aangepakt. Het zal mij weinig verbazen als collaborateurs een nekschot krijgen als ze wapens en munitie proberen te stelen.

Schout-bij-Nacht-J | 19-03-23 | 03:32
▼ 4 antwoorden verborgen

Dank don Arturo, het was weer grandioos. Trouwens, heb je overwogen ook Jean-Marie Dedecker te interviewen? Kent zijn klassieken, groot judoca, en daarna coach van de meest succesvolle judoselectie die België ooit gehad heeft. Vervolgens ging hij de politiek in, en aangezien de Belgische politiek voor buitenstaanders niet te volgen is heb ik er geen idee van hoe hij het daar nu doet. Maar zijn colums die ik een tijd volgde zijn grandioos. Zou er buitengewoon benieuwd naar zijn.

Friedrich Frayek | 19-03-23 | 02:09 | 1

Dat lijkt mij ook wel interessant eigenlijk.

Schout-bij-Nacht-J | 19-03-23 | 02:12

Voor Caroline en Arthur:
Molly Malone
( cockles and mussels)
The dubliners
youtu.be/4CpYQpV3pmY

laurentius | 19-03-23 | 01:52

Kaag en haar magere mannetjes <LOL> hebben besloten dat de boer weg moet en onrendabele import erin.

Daar moet op gebouwen worden en daar is grond voor nodig alsmede uitkeringen want onrendabel volk moet ook eten.

Ervaringsdeskundige | 19-03-23 | 01:46 | 1

CBS weigert onderzoek te doen naar geïmporteerde 'Culturen', die weinig op hebben met rechten, zoals vrouwenrechten.en parkeren op plekken waar dat niet toegestaan is ect..

Torquemada | 19-03-23 | 02:13

Geweldig, dit! Thnx

Arnold Layne | 19-03-23 | 02:06

Nog eentje dan, speciaal voor Caroline:
Thunderclap Newman - Something In The Air
youtu.be/qJae3Q2l-BY

PPuk | 19-03-23 | 01:37 | 1

Goede keuze, een band in de vergetelijkheid

Datzullenwenogweleen | 19-03-23 | 01:41

Toch nog maar een keertje Mathieu
Van der Poel zegeviert in wielermonument Milaan-Sanremo - nos.nl/l/2467968

Datzullenwenogweleen | 19-03-23 | 01:36

@steekmug | 19-03-23 | 02:36: Dit is zo'n lekker nummer steekmug! Je weet je nummers zeer goed te kiezen. Dank! :-))

lezeres | 19-03-23 | 02:45
▼ 10 antwoorden verborgen

Muziek kan heel goed je gat in je ziel vullen,
Abba - Hole In Your Soul,
youtu.be/Vf4qnNOIGn0

steekmug | 19-03-23 | 01:19 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Gaat de spreidingswet naar oppervlakte en niet naar inwoners ? Dubbel genaaid, Amsterdam stemt massaal voor asielzoekers en Deurne moet ze maar opvangen ? Nee, stem maar tegen als dat de insteek is... Als het naar ratio van inwoners is voor de spreidingswet overigens. Laat die GroenLinkse steden dan maar al de lasten opvangen.

Wattman | 19-03-23 | 01:18 | 18

@Wattman | 19-03-23 | 02:43:

Waarom maak je nu weer zo'n rare aanname? Dat slaat gewoon nergens op.

Schout-bij-Nacht-J | 19-03-23 | 02:50

@Wattman | 19-03-23 | 03:12:

Nee, de aanname dat ik plofkrakers zou steunen omdat ze toeval vaak of meestal van Marokkaanse komaf zijn. Ik vind dat nergens op slaan.

Schout-bij-Nacht-J | 19-03-23 | 03:50
▼ 15 antwoorden verborgen

De pruimen bomen staat in bloei, schattige witte bloemetjes die ongegeneerd vieren welke partij overal heeft gewonnen.

28 | 19-03-23 | 01:11 | 19

@Schout-bij-Nacht-J | 19-03-23 | 02:18:

Schop die D66 Raad van State puppet (Thom de Graaf) er ook maar uit, wie denken ze eigenlijk wel niet dat ze zijn bij D66 om mensen hun grondrechten te onthouden ? 0.6% weet je wel hoe weinig dat is ?

Helemaal klaar met dat D66.

Wattman | 19-03-23 | 02:33

@Wattman | 19-03-23 | 02:33:

Maar zo werkt het niet. Als je niet weet wat de spelregels zijn verlies je altijd.

Schout-bij-Nacht-J | 19-03-23 | 02:59
▼ 16 antwoorden verborgen

*grote blij hier

Flightless bird | 19-03-23 | 01:26

Wordt altijd wel blij als ik jou zie steekmug! :-)
Moest nogal abrupt weg de laatste keer. Prachtig nummer dit. :-))

lezeres | 19-03-23 | 01:26

Trots op die Vrouw, en de partij, en alles wat ze tot nu toe bereikt hebben!
Zoals ik al zei, Nederland heeft een nieuwe Koningin!
En ik heb niet op haar gestemd, maar gun het haar van harte omdat ze uit haar hart spreek, en daar is die Coalitie maar wat huiverig voor...
Alleen dat al is een bedreiging voor die behekste Kaag Stikstof Agenda..
die verdomde Stikstof, die al zoveel onschuldige slachtoffers heeft geëist.. hoe hoog staat de teller al?
Laatst las ik hoeveel asielzoekers er jaarlijks verdrinken, meer dan 3000, toch geen reden voor de EU om dit te stoppen...

Torquemada | 19-03-23 | 01:08 | 2

Goed punt.

zwenkwieltje | 19-03-23 | 01:28

Yes

wilderst | 19-03-23 | 01:37

Dag lieve @lezeres, trek het je niet aan, als je gaat wandelen in het bos luister dit even
youtu.be/Ga4IcaRsHic

Datzullenwenogweleen | 19-03-23 | 01:04 | 1

Dit vind ik echt een bijzonder fijn nummer! Dank :-)) Ik hou gek genoeg ook echt van ietwat sombere muziek. Weet even geen betere beschrijving op dit moment. Dit soort muziek vind ik heerlijk! Ken dit nummer niet, of i.i.g. deze uitvoering.

lezeres | 19-03-23 | 01:33

Wat ik nu toch weer tegen kom op YouTube!
Er is vast wel iemand onder de Reaguurders die dit mooi vindt.

*laat voorzichtig en gniffelend de arm van de pick up op de plaat zakken*
O Nederland, Let op U Saeck
www.youtube.com/watch?v=vAzb2r-WCiA

Nuuk | 19-03-23 | 01:01 | 2

Haha, morgen bij het ontbijt, Nuuk! Wat is het hier ineens gezellig geworden toen ik ging slapen. Bijna iedereen is er, en Lezeres ook. Maar goed, ik ben weer vertrokken!

letopuwzaak | 19-03-23 | 02:18

Ik ga slapen ben erg moe, als je nog wat nare oorlog filmpjes wilt kijken hoe mensen elkaar afmaken in een nutteloze oorlog. Ik vind het zo zielig voor al die jonge jongens. Het zullen je kinderen maar wezen. Het echt niet normaal meer.

www.reddit.com/r/CombatFootage/

mvgrt

pegaje | 19-03-23 | 00:58 | 3

Ik zal het filmpje maar niet kijken, maar wens je bij deze een goede nachtrust toe en dat je maar zoete dromen mag hebben Pegaje!

Nuuk | 19-03-23 | 01:03

Verschrikkelijk, als ik ijskoud af douche denk ik aan die klootzak Putin en tover zijn misselijke verbeten gezicht voor me, dan hou ik lang vol.. Al die slachtoffers die niets misdaan hebben behalve dat ze Oekraïens zijn.

Wattman | 19-03-23 | 01:04

@Wattman | 19-03-23 | 01:04:

Ik hou niet van gore dus ik ga maar niet kijken maar ik merk wel aan mezelf dat ik geen medelijden heb met de Russen. Maar dat komt ook omdat ik me er van bewust ben dat Rusland niet alleen de agressor is maar ook dat veruit de meeste die sneuvelen vrijwillig gaan voor het geld of ideologie of dat het Oekraïense collaborateurs zijn waar ik dus helemaal geen medelijden mee heb.

Schout-bij-Nacht-J | 19-03-23 | 01:11

Liedje voor iedereen met een Ierse moeder.
De rest mag meeluisteren.

Christy Moore - Smoke and Strong Whiskey

m.youtube.com/watch?v=DL0yWCVzGOU&...

Kapitein Sjaak Mus | 19-03-23 | 00:51 | 4

Christy!
Ik had gisteren nog Ordinary Man voor je aangezet.

Nuuk | 19-03-23 | 01:03

Christy, hier met zijn broer, Luka Bloom, 'the Bogman':
youtu.be/CVVGhsHvg9Y
'The Bogman' zou een BBB hymn kunnen zijn...

PPuk | 19-03-23 | 01:04
▼ 1 antwoord verborgen

Mooi interview, Arthur.
Maar mooier nog zijn de heerlijke zure reacties.
Ze zeggen wel eens dat linkse mensen slechte verliezers zijn.
Dat blijkt dan maar weer.

mans6640 | 19-03-23 | 00:48

"Ik denk dat er heel snel landelijke verkiezingen komen en dat het kabinet gaat vallen over asiel en stikstof."

Dit zou kunnen natuurlijk en BBB zou de grootste kunnen worden en dan een coalitie kunnen vormen en dus moeten besturen. Alleen kan je bij het stikstofprobleem nog wegkijken en doen alsof er niets aan de hand is maar dat wordt een stuk lastiger bij asielzoekers.

Schout-bij-Nacht-J | 19-03-23 | 00:48 | 6

Och, het lukt Rutte al 12 jaar om weg te kijken van alle problemen die hij creëert. Inderdaad inclusief het grootschalig misbruik van de asielwetgeving.

Dandruff | 19-03-23 | 00:58

@Adriel | 19-03-23 | 00:50:

Het zou niet verstandig zijn als het CDA het kabinet laat klappen. Veel mensen lijken niet te begrijpen dat BBB geen alleenheerser kan worden en of Caroline wil of niet als zij de volgende premier zou worden zal ze toch een coalitie moeten vormen. Volgens de mensen hier een coalitie met PVV en wellicht JA21 en misschien CDA maar dan zit je misschien op 40%. Ook met de SGP kom je er niet. Dus je moet de VVD er bij nemen.

Schout-bij-Nacht-J | 19-03-23 | 01:02

No way dat Rutte ooit nog het stokje over geeft. Al moeten de dieren erbij... Een compleet land kapot voor 1 man

wilderst | 19-03-23 | 01:41
▼ 3 antwoorden verborgen

Heb even een snelwandeling gedaan.
Zijn dit GS-stamgasten? Of toog vol zure betweters.
Barman, afrekenen graag. Ga wel een rondje door het bos lopen. Stuk gezelliger.
youtu.be/WyF8RHM1OCg

En je kan alles verzuren, Sweet Caroline staat met beide benen hoog boven jullie zure en bekrompen retoriek die ver van de wereld onder jullie staat.
Ga slapen want om 5 uur weer wekker om te werken.
Wie de schoen past trekke hem aan :dubbele punt:: SUKKELTJES.
Sorry, moest dit even kwijt. De trolletjes . Met hun riedeltjes. Heb half uurtje ingelogd en ga nu uitloggen en een biertje drinken. Wat een sfeer in de panelen af en toe..
Sorry@Kees, dit is een live-uitvoering, ik weet dat je daar niet van houdt. Maar ik vind deze praatjesmaker een prachtige artiest.
Ötzi. Sweet Caroline.
youtu.be/uOJ6J__L-fo

En nu kijk ik pas weer bij het F1 topic.
Slaap wel.
Allez, de (vele) goedwillenden dan.

reservebelgië | 19-03-23 | 00:46 | 24

@reservebelgië | 19-03-23 | 02:13: Lieve Belg, ik begrijp je heel goed. Soms is het ook gewoon niet gezellig meer door precies dat wat je zegt. We moeten gewoon proberen het onder elkaar nog wel gezellig te hebben. Negeren is het beste. Maar ik vind dat ook wel eens moeilijk. Even kijken wat je geplaatst hebt. Zie je hopelijk snel weer X

lezeres | 19-03-23 | 02:26

@reservebelgië | 19-03-23 | 02:13:
@ GU. Het is sans rancune.
Wel precies wat ik (op de meest fatsoenlijke wijze) probeerde te berde te brengen. En wat ik ook wel accepteer. Tuurlijk, jullie blog, dus zelf baas. Chapeua. Heb zelfs een kroontje. En dat is een bewuste keuze. Geen partij-standpunt.

reservebelgië | 19-03-23 | 02:40
▼ 21 antwoorden verborgen

"Oud-president roept achterban op tot protest"

Je denkt toch bij jezelf het kan niet gekker bij Trump. Maar dit is krankzinnig. De laatste keer dat hij opriep tot protesten ging ook al zo goed.

https://www.nieuwnieuws.nl/5159773/donald-trump-ik-word-dinsdag-gearresteerd-vanwege-stormy-daniels/

Schout-bij-Nacht-J | 19-03-23 | 00:41 | 3

Wat erg een oproep tot protest, arresteer die Jesse Klaver, oh wacht het is Trump. Krankzinnig !

Nu komen alle 100 miljoen Amerikanen naar buiten met hun semi automatische wapens, een coup.

Wattman | 19-03-23 | 00:47

@Wattman | 19-03-23 | 00:47:

Je hebt het niet gelezen zoveel is duidelijk. Probeer het nog eens.
https://image.nncdn.nl/image/7221bb281c_Schermafbeelding_2023-03-18_om_15.28.29.png?dpr=2&w=-1&s=5d105f1c180020f61c7847efce83e4c3

Schout-bij-Nacht-J | 19-03-23 | 01:06

@Schout-bij-Nacht-J | 19-03-23 | 01:06:

Ja hij roept impliciet op tot actief protest, we zullen zien hoe sterk Amerika is van binnen. Ik heb ook wel eens gedacht dat de arrestatie van Trump een burgeroorlog zou kunnen veroorzaken maar wellicht valt het mee.

Wattman | 19-03-23 | 01:24

Dit nummer heeft alles waar ik van hou samengevat: black metal, mijn muzikale hoekje.
Melodie, rauw, rouw, ritme, melancholie, hardheid, emotie..., ik voel mij dan pre-christelijk, haha.
youtu.be/rZnJAoTU42A
Wodensthrone - In The Name Of The Wind

SterF... | 19-03-23 | 00:37 | 2

Pre-Christelijk….metal….. bronstijd of ijzertijd?

Maar goed, dan kan je dit mogelijk ook waarderen al is het muzikaal een wat andere hoek.
Ooit eens een prachtige recensie over deze band gelezen en die ging ongeveer zo:

Hedningarna neemt je met hun hypnotisch ritmes mee op een hallucinante trip door mythische donkere wouden, op weg naar de hel, en weer terug.

Vargtimmen.
www.youtube.com/watch?v=buY3dF_8R3A

Nuuk | 19-03-23 | 00:50

Zag je naam staan en dacht, die pak ik toch nog even mee. Die zang dat wordt het nooit voor mij, maar de muziek... prachtig, magisch!!!

lezeres | 19-03-23 | 01:05

Caroline klinkt aards. Ik hoop dat zij dit vast weet te houden.
Peter Gabriel - Red Rain
youtu.be/FkLTwX0duY4

MickeyGouda | 19-03-23 | 00:31 | 7

@Bad - Casey | 19-03-23 | 02:40:
Onbegrijpelijk, BC, dat mensen zichzelf en anderen kunnen verloochenen voor status. Je staat toch elke ochtend voor de spiegel en dat lijkt mij een opgave als je jezelf niet recht kunt aankijken.
Ten aanzien van die stikstof hoop ik dat BBB de weg der redelijkheid zal bewandelen. Zo niet, dan zou het voelen als kiezersbedrog, want dit is volgens mij bij uitstek de reden waarom zovelen op deze partij hebben gestemd.

MickeyGouda | 19-03-23 | 06:36

@Bad - Casey | 19-03-23 | 02:40: toevallig BC... Jouw voorbeeld heb ik onlangs weer eens meegemaakt. Een gepromoveerde collega die zich ineens anders gaat gedragen...
Voor mij vallen die mensen enorm door de mand. In mijn ervaring zijn dit voornamelijk vrouwen en allochtonen (mannen en vrouwen).
Dit keer heb ik haar hard uitgelachen en gezegd dat ze niet ineens het baasje uit moet gaan lopen hangen.

Roos | 19-03-23 | 07:22
▼ 4 antwoorden verborgen

Genoten van je interview Arthur.

Kartelmaster2000 | 19-03-23 | 00:26 | 1

Een vriend uit Engeland zei dat terwijl Nederland niet zo vaak het nieuws haalde, nu zag dat twee tv-zenders aandacht besteedden aan de politieke situatie in NL.

drs.Nee | 19-03-23 | 00:35

Even kijken of Kluifje en Bobhomodalina al naar bed zijn, kan het toch nog leuk worden vanavond.

Datzullenwenogweleen | 19-03-23 | 00:22 | 1

Maar waarschijnlijk zonder mij ben ik bang
Weggebonjourt

Datzullenwenogweleen | 19-03-23 | 00:24

Heerlijk, al die zure reacties uit de bekende hoek. Blijkbaar doet dit resultaat nogal pijn.
Speciaal voor hare heiligheid Kaag: www.youtube.com/watch?v=ucIv-sMta7I

spanarchist | 19-03-23 | 00:02

Een medewerker van café De Linde aan de Haarlemse Botermarkt heeft deze week een blunder begaan door een gast af te bekken. Het was de bekende TikTokker Soraya Riem, de gevolgen zijn niet gering.
Het regent opeens dodelijke recensies voor het Haarlemse eetcafé aan de Botermarkt. Op Google scoorde De Linde vrijdag een 1,5. Zaterdag steeg het cijfer in de loop van de dag weer langzamerhand, naar het schijnt doordat Google de ’wraakrecensies’ is gaan wissen. De website Tripadvisor heeft tijdelijk de recensie-mogelijkheid uitgezet, omdat er te veel mensen reageren die waarschijnlijk nooit in De Linde zijn geweest.

De 29-jarige Soraya Riem uit Haarlem is een populaire TikTokker, en maakt filmpjes over zowel koken als lezen. Eén van diens terugkerende eetconcepten is het ‘surprise me diner’. Hierin gaat Soraya naar een restaurant wat die nog niet kent, om zich door de bediening te laten verrassen met een gerecht van de kaart.

Dit keer liep het anders. Soraya bestelde een biertje en liet desgevraagd diens ID zien, waarop de medewerker de woorden sprak ’Dit ben jij niet, ik ben niet achterlijk, sorry vriend’. Tegensputteren hielp niet - ’Ik heb een frisje of water voor je, anders ga je maar naar de buren, ik heb hier geen zin in’, zei de ober - dus Soraya ging een biertje drinken bij de buren en zette daarna de hele conversatie, want die was opgenomen, op TikTok.
www.haarlemsdagblad.nl/cnt/dmf2023031...

Cornelis12 | 18-03-23 | 23:58 | 5

@Jan Lange3373 | 19-03-23 | 00:08: Lijkt me ook een meisjesnaam, maar in het artikel gaat het over een jongen.

Après toi | 19-03-23 | 00:11

@Après toi | 19-03-23 | 00:11:
Gevalletje "die/hen/hun"?

Kapitein Sjaak Mus | 19-03-23 | 00:14

@Kapitein Sjaak Mus | 19-03-23 | 00:14:
Een rancuneuze het-hen.

LD69 | 19-03-23 | 01:18
▼ 2 antwoorden verborgen

De 2e B werkt wel goed tegen overbevolking, dus uiteindelijk vermindering van stikstof.

Tjemig | 19-03-23 | 00:25

Van de week was het KNMI wederom in het nieuws met de mededeling dat de opwarming komt door SCHONERE LUCHT.

Iets wat ik al jaren roep! Minder mist en minder wolken, waardoor de zon vrij spel heeft.

Al die broeikas-roepers zitten totaal verkeerd om op het paard! Het wordt tijd dat de politiek dit op gaat pikken, of maak ik nou een verdienmodel kapot?

wilderst | 18-03-23 | 23:55 | 16

@wilderst | 19-03-23 | 00:47: Ik heb nog nooit mis gezeten. Niet met Covid, niet met KLM, niet met het klimaat, niet met dat pvda/gl zou gaan helpen, niet met het Britse Pond, niet met de val van de Bitcoin, niet met de oorlog in Oek, niet met de energieprijzen enz

wilderst | 19-03-23 | 00:53

Aanvulling, en zeker interessant.

Milton_Styx | 19-03-23 | 01:02
▼ 13 antwoorden verborgen

Is dit de partijpagina van de BBB? Dit is bijna langer dan het hele verkiezingsprogramma.

Het is wel vooral signaleren, hier en daar afgetopt met wat onvervalst misnoegen en kalimerogedrag. Zo zijn vlees, vliegen en iets een paasstol noemen bij mij weten helemaal niet verboden (‘niks mag meer’) en CO2 is echt iets anders dan stikstof, maar ik neem dan maar aan dat die fout bij Arthur ligt. Desondanks signaleert ze veel belangrijke problemen.

Wel erg weinig antwoorden, en die moet je toch echt ook gaan geven als je wil regeren.

Me_Giant | 18-03-23 | 23:52 | 2

Wat ik echt onterecht vind en wat ik vaker hoor is het bruggetje van “het gaat om normale mensen met eenvoudige wensen als een fatsoenlijke baan, een feestje en met de caravan naar Frankrijk” naar “deze mensen wordt alle dingen die het leven leuk maken afgepakt, namelijk vlees, zuivel en vliegen naar Spanje, ze moeten straks met de trein.” Er wordt een sprong gemaakt, het plezier van de gewone mensen hangt (naar eigen zeggen!) niet aan vlees, zuivel of vliegen, maar aan de baan, het feestje en een vakantie. Die sprong naar veeteeltproducten en vliegen komt uit de lucht vallen en is echt een gat in de redenering. Genieten kan ook zonder, of met minder, of met een alternatief, een leuke vakantie in Frankrijk ook. Conservatief zijn om aan je gelukkige momenten vast te houden is heel normaal, maar de sprong naar vasthouden aan alles, ook als het daar helemaal geen voorwaarde voor is, is onnodig conservatief.

Me_Giant | 19-03-23 | 00:10

@Me_Giant | 19-03-23 | 00:10: Alles wat je over die pleziertjes zegt (kan wel wat minder of zonder, of een alternatief), dat kan je ook over die aangeharkte en onderhouds-intensieve parkjes zeggen die we hardnekkig “natuur” blijven noemen.

Muxje | 19-03-23 | 00:35

Nou, ik mag hopen dat Boerelientje na haar eclatante overwinning van afgelopen week wel iets beters te doen heeft dan de ellenlange hersenruften van een alcoholist vol zelfmedelijden te lezen.

de IJsman | 18-03-23 | 23:50

Happy week-end dus met al die sport!

De banken maak ik me wel druk over. Gelukkig zit de vriezer en drank-kelder vol, alsook de rook-kast.

Voor de mede-instappers in het aandeel Ajax op een kleine 11 euro: morgen kan er veel gebeuren! En zo niet dan is nummer 2 ook dichtbij, want financieel doet die schaal niet veel

wilderst | 18-03-23 | 23:50 | 3

Altijd fijn als je het einde, na de apocalyptische meltdown, een beetje kunt plannen. Wat denk je, voorraden voor drie maanden?
youtu.be/KlNUq-p2AkA

SterF... | 19-03-23 | 00:04

@SterF... | 19-03-23 | 00:04: Mooi nummer!

Ik zit daar minimaal aan ja, 3 maanden. En alles wordt toch alleen maar duurder

wilderst | 19-03-23 | 00:16

De sportdag was vandaag. Grote zaterdag. De Italianen wonnen bijna van Schotland. De Fransen verpletterden de Welsh. De Ieren wonnen duidelijk van de Engelsen, en hadden een Grand Slam (ongeslagen de Six Nations gewonnen). Bij het WK van komende zomer zijn Ierland en Frankrijk een favoriet.

Louter Leuter | 19-03-23 | 00:26

In het licht van waar ze voor staat zou het logischer zijn als Caroline haar naam op z'n Nederlands laat uitspreken. De Engelse uitspraak detoneert een beetje in de polder.

MickeyGouda | 18-03-23 | 23:48 | 8

@Guusje Nadorst | 19-03-23 | 00:41:
Ik zie. Maar de naam leent zich desondanks voor beide uitspraakvarianten, en de Engelse klinkt hier zo geforceerd.. Eerlijk gezegd is dit één van mijn eigen stokpaardjes. Voor onze dochter wilde ik per se een naam die in het Nederlands, het Engels en het Frans kan worden uitgesproken en nergens uit de toon valt. Mijn afwijking.

MickeyGouda | 19-03-23 | 06:22

@MickeyGouda | 19-03-23 | 06:22: je maakt me nieuwsgierig! Anne? Sophie? Juliëtte? O, dit zijn van die opmerkingen die voor veel mensen ter kennisgeving zijn, maar bij mij de aard om alles te willen weten doet ontwaken. Hier ga ik dus de hele dag mee aan de haal. Ben ook dol op cryptogrammen. ;-)

Roos | 19-03-23 | 07:13
▼ 5 antwoorden verborgen

Ben eigenlijk wel benieuwd hoe vleessector marketingbureau ReMarkAble bij Caroline is terecht gekomen. En ja ze komt over als boerin, en ja aankomen in Den Haag op een trekker is slim stukje marketing maar uiteindelijk is ze gewoon journaliste die lobbyt voor de vleesindustrie.

Cornelis12 | 18-03-23 | 23:47 | 6

Ze werkt al sinds 2004 voor de vleessector: "In 2004 maakte Caroline van der Plas als freelance journalist haar entree in de landbouwjournalistiek. Ze begon bij het vakblad van de vleessector, Meat & Meal. Later werkte ze voor meer agrarische vakbladen, waaronder Vleesmagazine, Foodmagazine, Nieuwe Oogst en Pig Business."

Het is haar vakgebied en specialisatie.

Schout-bij-Nacht-J | 19-03-23 | 00:52
▼ 3 antwoorden verborgen

Toen mijn broer terugkeerde uit de VS, 1977 geloof ik, bracht hij een LP voor mij mee. Cheap Trick In Color. Ik na één keer beluisterd te moeten concluderen dat het allemaal het net niet was.
Maar omdat het een cadeau van mijn broer was, van wie ik veel houd, heb ik het nog een keer beluisterd, en toen viel het kwartje.
Één keer beluisteren was niet voldoende en daar trapte Kees Baars van Oor in, hij noemde het een goedkoop trucje.... later wisten we beter.

Datzullenwenogweleen | 18-03-23 | 23:56

De Nachthap.

Ik ben vandaag weer wat vrolijker, want reconvalescent.

En er staat alvast een pan heerlijke Gulyas Leves op voor morgen!

Ma heeft al ingetekend, maar mag alleen afhalen, want morgen is het SUPERZONDAG!

De soep is het origineel natuurlijk, met grote brokken mals vlees, aardappel (laatste halfuur, vastkokend) en rode paprika-olie er bovenop. Verder wat wortel, knof, ui, bleek en lavas. En de kummel-zaadjes en brokjes zwarte peper onderin, waar je van gaat kuchen bij de eerste happen. Daarnaast doe ik er zelf nog Eros Pista in, een soort sambal, lekker die sloten bier eruit zweten!

wilderst | 18-03-23 | 23:44 | 6

@pegaje | 19-03-23 | 00:46: Dille is heel lekker in de Gulyas, maar dan met zuurkool en gerookt spek erbij. En wat zure room. Ik noem die variant altijd Oekrainse goulash

wilderst | 19-03-23 | 01:00
▼ 3 antwoorden verborgen

En toch was Tj de Groot.-gehalveerde D66-er- de beste stemmentrekker voor BBB.

Overigens noemde Fresco (Wageningen) de Veluwe een resultante van mislukte landbouw in de middeleeuwen...

Maggiesfarm | 18-03-23 | 23:36 | 2

Etymologisch:
Veluwe = vale ouwe (slechte grond)
Betuwe = bate ouwe (... u raadt het al).
Grappig, hè?

PPuk | 18-03-23 | 23:56

@PPuk
Mooi. Weer wat geleerd.

Flightless bird | 19-03-23 | 00:33

The white Stripes - Seven nation army

Koppig | 18-03-23 | 23:31 | 2

Dat kan anders
Anti-Nightcore - Seven Nation Army
youtu.be/s5_mLZfnPLI

radiatorknopje | 18-03-23 | 23:55

Ik ben in een milde bui, dus ik zou de volgende nummers graag in Keestelpro's lijstje tegenkomen morgen:
Seafret - Atlantis (heeft mijn 8 jarige dochter op de 1 of andere manier ergens opgedoken).
Joachim Witt feat. Peter Heppner - Die Flut (fucking briljant nummer!!!)
Santiano - München Von Haibatu
Chaoseum - Till The End
Nou is mijn muzieksmaak zo fucking briljant dat ik nog wel 856 nummers kan plaatsen, maar begin hier maar vast mee.
Kusje!!!

RM666 | 18-03-23 | 23:28 | 6

@Kapitein Sjaak Mus | 19-03-23 | 00:04: Raak!

bitterpete | 19-03-23 | 00:26

@Kapitein Sjaak Mus | 18-03-23 | 23:33: Sorry, beetje laat maar ik moest hier hard om lachen.

Miss_Pinky | 19-03-23 | 00:46
▼ 3 antwoorden verborgen

Een band die al heel vroeg begreep dat vliegen slecht is.

spanarchist | 18-03-23 | 23:30

Die ellenlange gitaarsolo aan het einde. Mijn God wat een ellende.

Bigi Bana Boy | 18-03-23 | 23:52

Heel eerlijk: Caroline heeft natuurlijk wel de gunfactor. Een gezellige moeke, die de sfeer in huis goed probeert te houden. Een wat stevigere versie van Saartje uit Swiebertje. Een vrouw die niet bang is voor Bromsnor, en voor de burgemeester.

Après toi | 18-03-23 | 23:23 | 10

Zelfs als iemand zoveel eerlijke en op veel vlakken verstandige taal uitslaat, weet jij haar in een van je interne denigrerende vrouwenhokjes te plaatsen en te reduceren tot een karikatuur. Wel heel eerlijk.

Me_Giant | 18-03-23 | 23:43

@Me_Giant | 18-03-23 | 23:43: Saartje is een erg positief rolmodel uit de Vaderlandse TV-geschiedenis: dienstbaar, empatisch, groot probleemoplossend vermogen.... Allemaal eigenschappen die in de politiek goed van pas komen. Je kunt als politica volgens mij veel beter met de voormalige scharrel van Joop Doderer worden vergeleken, dan met de heks Eucalypta, uit de serie Paulus de Boskabouter.

Après toi | 19-03-23 | 00:00

@spanarchist | 18-03-23 | 23:25: En die ook nog een oorlog verkopen heeft, en chemische wapens heeft opgeruimd ! Dat zie ik Caroline nog niet doen.

Plantendokter | 19-03-23 | 01:20
▼ 7 antwoorden verborgen

... of ze water zien branden ".
Klopt, ambtenaren zijn de baas in dit totaal verknipte land

de visser | 18-03-23 | 23:21

In al die diversiteitsdiscussies komt weleens de roep om een vrouwelijke premier. Van mij hoeft dat op zich niet zo nodig, we moeten gewoon de beste hebben. Maar mevrouw Van der Plas zou het van mij direct mogen worden. Met Bosma als vice-premier.

Kievit | 18-03-23 | 23:14 | 4

Fijn plan, zorg ervan wel voor dat Bosma de publieke omroep op een of andere manier in zijn portefeuille heeft.

Sieg Hein | 18-03-23 | 23:31
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist en opgerot-
Rattus | 18-03-23 | 23:14 | 9

Tsja, ik moet eerlijk zeggen dat ik mij ook wel eens afvraag waarom meneer de autoriteit meent te zijn om ons allemaal te gaan vertellen hoe het zit. Lead by example meneer van Amerongen. En een voorbeeld bent u in mijn ogen nou niet echt.

Bigi Bana Boy | 18-03-23 | 23:38

@Bigi Bana Boy | 18-03-23 | 23:38: Hij mag van mij een boel, maar als kritische interviewer valt hij wel enigszins door de mand. Ik vind het vaak een tikkeltje gemakzuchtig.

Après toi | 18-03-23 | 23:40
▼ 6 antwoorden verborgen

Bij StemopeenVrouw geen woord over Caroline.

De stemmen op de BBB laten toch duidelijk merken dat het mannen en vrouwen, ook de zogenaamde conservatieve boeren, niet uitmaakt.
Het gaat om wat iemand doet en zegt.
Niet of om iemand een vrouwtje of een mannetje is.

Zouden ze bij Stemopeenvrouw nu de conclusie hebben getrokken dat ze met een identity-dingetje bezig zijn?

AdvocatusDiaboli | 18-03-23 | 23:14 | 2

Het is feitelijk Stemopeenlinksevrouw.

Après toi | 18-03-23 | 23:16

@Après toi | 18-03-23 | 23:16: Juist ja.

wilderst | 18-03-23 | 23:20

Over blanke mannen gesproken... Het Parool : "Opinie: ‘Witte heteromannen begrijpen oprecht niet hoe het is om een vrouw te zijn in deze maatschappij’.
Um, nogal wiedes want het zijn dus geen vrouwen. Maar donkere en "queer" mannen begrijpen het allemaal oprecht wel ? HOE DAN ? Ongetwijfeld iets met oppression olympics. Opinie Jankstuk van een gepriviligeerde tuthola.
www.parool.nl/columns-opinie/opinie-w...

Asteroid-B612 | 18-03-23 | 23:10 | 16

@de IJsman | 19-03-23 | 00:52:
Leuk!

letopuwzaak | 19-03-23 | 02:18

@Papa Jones | 18-03-23 | 23:44: Precies. Wat deze trut doet is karaktereigenschappen toedichten aan mensen, gebaseerd op hun huidskleur. Dat is LETTERLIJK de definitie van wat racisme IS. En dan dat misselijkmakende gewentel in eigen slachtofferschap. Ze is jong en aantrekkelijk, enz. Als zij op een baan solliciteert en de andere kandidaat is een verfoeide "witte hetero man" staat zij bij voorbaat al 1000 punten voor. Het is ergerlijk dat het Parool altijd een podium verschaft aan dit soort "verongelijkt woke" mensen.

Asteroid-B612 | 19-03-23 | 09:15
▼ 13 antwoorden verborgen

Ja, zo mooi.

kroel | 18-03-23 | 23:45

Maar ik las ergens dat Caroline een vrouw schijnt te zijn. Mogen we haar nu ook heks noemen? Of is ze te dik voor de bezemsteel?

BobDobalina | 18-03-23 | 23:00 | 24

@Weetje71 | 18-03-23 | 23:42:
Ho eens even. Ik heb de Malleus Maleficarum op mijn nachtkastje liggen. Ik weet precies waar dat christentuig ons op probeert te pakken.

SterF... | 18-03-23 | 23:56

"Ik heb de chemische wapens opgeruimd in Syrië, ik heb de oorlog voorkomen in Libanon en Israël." Aldus Kaag. Acht je Caroline in staat om dat te zeggen? Nee hè? Zie je wel! Kaag vliegt hoog boven onze hoofden op haar bezem en Caroline staat naast ons, stevig met beide benen op de grond.

MAD1950 | 19-03-23 | 00:08
▼ 21 antwoorden verborgen

Ik ben vanaf het prille begin fan van BBB, hetgeen ik kan bewijzen met foto’s van mij bij omgekeerde vlaggen in een weiland @Arthur van Amerongen

Dan ben ik er meteen al klaar mee.

pegaje | 18-03-23 | 22:58 | 4

Hollandse Calvinistenpraat. "Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg ! Wie denk je wel dat je bent ? Jij vindt jezelf zeker heel wat !" enz. enz. Zeer vermoeiend.

Asteroid-B612 | 18-03-23 | 23:44
▼ 1 antwoord verborgen

Ik had vanmiddag mijn eerste en hoop laatste ervaring met een niersteenkoliek en ik kan jullie vertellen dat was echt geen pretje.
Heb nog nooit zolang (ruim 2 uur) hevige verkrampende pijnen gevoeld.
Ik schreeuwde het uit van de pijn toen ik bij de huisartspost aankwam waar maar 1 arts bezig was ivm de reguliere onderbezetting tijdens de weekenddiensten.
Had wel prio1 gekregen hoorde ik ergens maar mocht pas pijnstilling ontvangen als ik gezien was door de huisarts die op dat moment bezig was met de andere patienten.
En dan ook nog eens een half uur na de huisartsenpost in het ziekenhuis (want weekend) bezocht te hebben mijn maag geleegd boven de wc door de terugrit naar huis waardoor de niersteen weer op begon te spelen.
75 ml diclofenac in mijn bilspier deed redelijk goed tegen de pijnaanvallen.
Nu voelt die streek in mijn flank alsof ik een flinke zijstoot ontvangen heb.
Dus hierbij Survivor met Eye of the Tiger,
youtu.be/ERT_7u5L0dc
Love you all!

steekmug | 18-03-23 | 22:53 | 13

@steekmug | 18-03-23 | 23:15:

Vergruizen help wel maar bij mij komt het altijd terug helaas, maar ja je gaat er niet dood van alleen komt het altijd als je het niet verwacht.

Sterkte en hou je taai.
mvgrt

pegaje | 18-03-23 | 23:46

@Sieg Hein | 18-03-23 | 23:39: Dan opteer ik toch voor een kleine keizersnede bij het, volgens pegaje, mogelijk volgende steentje want het inknippen van mijn urineleiders lijkt mij geen goed plan.

steekmug | 18-03-23 | 23:52

Goed herstel gewenst! Klinkt allemaal erg onaangenaam met die pijnen!

Jan, Leiden | 19-03-23 | 07:54
▼ 10 antwoorden verborgen

Typisch een hipster muziekje. En toch vind k het tof. Ze spelen het live voor een radio station.
m.youtube.com/watch?v=DPe08TDanNI
Linkse stinkers uit die gore stinkstad, NYC,voorheen New Amsterdam.

chicago river | 18-03-23 | 22:50

Ik moet bekennen dat ik het verkiezingsprogramma van BBB niet heel gedetailleerd heb bestudeerd. Dus ik weet ook niet hoeveel varkensstallen er volgens Caroline bij moeten komen. Iemand een idee?

Après toi | 18-03-23 | 22:50 | 3
-weggejorist-
BobDobalina | 18-03-23 | 22:59
-weggejorist-
Cor Netto | 18-03-23 | 23:00
-weggejorist-
BobDobalina | 18-03-23 | 22:49 | 14
▼ 14 antwoorden verborgen

Om nog op laatst terug te komen
Deze, geen cover, maar toch
youtu.be/BeoYEgPjRJM
En deze in een wat grotere versnelling, maar een stuk eerder
youtu.be/53F5nY68cBM

Datzullenwenogweleen | 18-03-23 | 22:51

Eigenlijk zou het kabinet met zo een uitslag direct ontbonden moeten worden.
Daarmee ook het mandaat om welke internationale transactie of verplichting dan ook aan te gaan .Eerst dan is er sprake van democratie.

Nu nog 2 jaar ongestoord doen of er niks aan de hand is kan niet.
Gezien het gedrag van Kaag mn is ingrijpen direct nodig.

In de monomedia al weer volop gefraim tegen BBB.
Mind you de bevolking heeft het niet alleen gehad met stikstof, dat is een
Versimpeling. Het gaat over veel meer dossiers. Erg goed dat Caroline aangeeft dat alles veranderbaar is en teruggedraait kan worden, en zo is het precies.

Overigens een groot misverstand dat uitsluitend laagopgeleiden en onderbuikers op BBB gestemd hebben, onder hen diverse wetenschappers en niet de minste.

2CVOcean | 18-03-23 | 22:42 | 2

Dat mandaat met diverse organisaties is al gemaakt, dus die vlieger gaat niet op. Dat terzijde, waren dit verkiezingen over een bepaald organisatieniveau, namelijk de provinciale staten. Daar mag de BBB nu haar werk doen. Hee, als ze het goed doen ligt in de toekomst in de tweede kamer ook wel een goede uitslag in het verschiet. Niet eerder. Dát mandaat was al vergeven voor de komende twee jaar. We zullen zien.

SterF... | 18-03-23 | 22:50

@SterF... | 18-03-23 | 22:50:
Dat mandaat voor de komende twee jaar krijgt nog een ontijdige hick-up. Mark my words..

LD69 | 19-03-23 | 00:20

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump verwacht dat hij dinsdag wordt gearresteerd en roept zijn aanhangers op om te protesteren. Trump zegt niet om welke aanklacht het gaat, maar het draait vermoedelijk om een onderzoek over het zwijggeld dat in 2016 betaald is aan pornoster Stormy Daniels.

Après toi | 18-03-23 | 22:39 | 23

@Après toi | 18-03-23 | 22:48:
Dat hij zich verzet tegen z'n arrestatie is natuurlijk not done, maar dat hij Daniels afkocht om haar mening voor zich te houden is toch niet strafbaar lijkt me. Niet fris, oké daar ga ik in mee, maar verboden ?

LD69 | 19-03-23 | 00:24

@LD69 | 19-03-23 | 00:24: Even een citaatje van een nieuwswebsite:
Maar waar wordt Trump precies van beschuldigd? Zijn advocaat Cohen betaalde destijds 130.000 dollar aan Daniels en regelde dat naar eigen zeggen in opdracht van Trump. Juridisch experts zeggen dat als dat bewezen wordt, Trump vervolgd kan worden voor het overtreden van de verkiezingsregels. Het is verboden om iemand om te kopen om de campagne te beïnvloeden.

Après toi | 19-03-23 | 00:40
▼ 20 antwoorden verborgen

Nou, sjonge

Ik lees een interview van Van der Plas - een beetje een gehaast verhaal maar dat stond al in de inleiding, Ja na alle Kaag Rutte & Co van de gifspuiterij, hoor ik een verstandige mevrouw praten, nuchter, helder, best wel klein en met een compacte samenvatting van een aantal problemen die nu juist aan de basis liggen van alle crises, waarvan er nog niet 1 ook maar bij benadering is opgelost.
Kortom een helder verhaal, zoals wij Nederlanders ook het liefst hebben. Het mag best hier en daar knellen, want ook zo zijn wij Nederlanders, als het iets brengt willen wij daar best iets voor laten.

Nouja ik vond het een prima stuk, helaas beperkt door tijdsdruk.

Volgens mij was hier de toekomstige MP aan het woord, en bitter weinig mensen zijn klaar voor die ommekeer, blijkbaar zo vastgeroest zit men aan Pinokkio met al z'n gelieg en gedraai en selectieve dementie.

-

Ik schaam me werkelijk kapot voor 3/4 van de reacties hier..

AldNuut | 18-03-23 | 22:38 | 14

@Milton_Styx | 19-03-23 | 00:37:
De peilloze leegte van de zichzelf benoemde intelligentsia beleefd stilaan een hoogtepunt in diepte.
Hun schip is volgens (bijvoorbeeld) ene van der Wal vol op koers maar zij heeft nog niet door dat zij vernoemd is naar de realiteit waarop haar spookschip zal gekeerd worden.

reservebelgië | 19-03-23 | 01:01
▼ 11 antwoorden verborgen

Bedankt Carolien. En thnx Arthur voor deze. Log ik zomaar weer in.

Reaaalist | 18-03-23 | 22:36 | 1

En hou je taai. Ik zou er helemaal geen zin in hebben in een zaal gevuld met mensen zonder etisch besef die er heel veel zin in hebben.

Reaaalist | 18-03-23 | 22:54

Ik heb ook BBB gestemd.
Gewoon, Omdat de regering bezig is met dingen die ik niet wil, sterker nog, die een heel groot deel van de bevolking niet wil:
Ongeremde immigratie (die ten koste gaat van mijn welzijn), energie-transitie (die ten koste gaat van mijn welvaart), terwijl de kosten van eten in een paar jaar verdubbeld zijn, met stikstof-gelul de boeren wegjagen. Rutte die bovenstaande dingen van de EU aan ons mot opdringen en doordrukken, en dat ook doet. De media die mee doet en ook gelijk de woke en Identity Politics Ideologie me door de strot duwt, en iedereen die vraagtekens zet bij bovenstaande gelijk als extreemrechts-fascist afschildert. De regering geeft te veel geld aan bovenstaande zaken uit en laat (geestelijke gezondheids-) zorg, onderwijs en O.V. steeds duurder worden. De ministers van dit kabinet die geen reet verstand hebben van hun post.
HET WERD WEL EEN BEETJE TIJD VOOR EEN TEGENSTEM, NIET?

zetje01 | 18-03-23 | 22:31 | 9

@* Il Principe * | 18-03-23 | 23:11: Ga jij maar eens een ochtend bij een AZC turven hoeveel mensen jij met een broodtrommel richting agrarisch bedrijf ziet vertrekken om daar te gaan werken. Met je lol.

Frits de Vriez | 18-03-23 | 23:32

@Frits de Vriez | 18-03-23 | 23:32:
Asielzoekers zijn maar een fractie van wat hierheen komt. Verreweg de meeste nieuwkomers zijn Oostblokkers.

* Il Principe * | 19-03-23 | 00:01

@* Il Principe * | 19-03-23 | 00:01: Van de Syriërs is 54 procent heel arm, van de asielzoekers uit de hoorn van Afrika 35 procent, en van Afghanistan ongeveer 25 procent. Oftewel, er moet heel veel geld en ondersteuning naar deze mensen, en uiteindelijk wordt daardoor ons sociale zekerheidsstelsel onbetaalbaar.

Après toi | 19-03-23 | 00:07
▼ 6 antwoorden verborgen

Chirurg Maarten Lijkwan gaat grappen aanpakken. Gingen zeker vnl over z'n achternaam ?

"De communicatie in de chirurgenappgroep vloog nogal eens uit de bocht. "Daar werden grappen in de app gegooid die niets met het ziekenhuis te maken hadden, maar wel als humor werden ervaren. Die grappen waren toch wel vaak vrouwonvriendelijk, een tikkeltje racistisch van aard. Dat willen we gewoon niet meer hebben", zegt chirurg Maarten Lijkwan."
nos.nl/nieuwsuur/artikel/2467963-chir...

Cornelis12 | 18-03-23 | 22:30
-weggejorist-
Après toi | 18-03-23 | 22:28 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Geen vastgelegde normen dus gifstrooien is geoorloofd.

Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, die de provincie bij de rechter vertegenwoordigde, betoogde dat Tata Steel op zich keurig voldoet aan zijn milieuvergunning uit 2007. De normen hoeven niet aangescherpt te worden en in een aantal gevallen bestaan er helemaal geen normen. Zo ontbreken in de regelgeving bijvoorbeeld normen voor de uitstoot van zwaveldioxiden. En als er geen normen zijn, kan er ook niet op worden gehandhaafd, bepaalt de rechtbank Haarlem. Om deze reden blijven de bestreden vergunningen zoals ze zijn. Dit tot tevredenheid van Tata Steel, die bij de rechtszaken aanwezig was.

Tata Steel mag bijvoorbeeld grote bruine stofwolken blijven uitstoten bij Oxystaalfabriek 2 en bij de beide hoogovens. Ook vervuilende uitstoot bij de sinter- en pelletfabriek blijkt allemaal binnen de 16 jaar oude vergunning te vallen.
www.haarlemsdagblad.nl/cnt/dmf2023031...

Cornelis12 | 18-03-23 | 22:25 | 2

Maar als een koe een scheet laat in de buurt van een natura2000 gebied mag er meteen één woning minder gebouwd worden.
Blijkbaar hebben ze bij Tata betere lobbyisten dan de boeren.

Osdorpertje | 18-03-23 | 22:39

Dat Tata doet 10% van onze CO2 en 8% van onze stikstof maar dat wordt wel telkens de hand boven t hoofd gehouden.

Shoarmamasutra | 18-03-23 | 23:06

"The ability to sustain life on earth is shrinking
In perfect unison with rising population
Soon, half of all species will be lost to climate change
And ecological collapse due to human activity
Thus we either reduce our race voluntarily
Or nature will do it for us
And she will be fucking brutal"
youtu.be/WBObDo7UCkU

SterF... | 18-03-23 | 22:25 | 2

Sterf dan! Als je dat gelooft. De belangen zijn niet overal hetzelfde. Gooi jezelf maar voor de bus.

Reaaalist | 18-03-23 | 23:33

@Reaaalist | 18-03-23 | 23:33:
Het gaat over de exponentiële groei mijn waarde. Niemand hoeft er dood, maar er moeten er niet zoveel meer bij. Heb jij je lessen populatiebiologie wel netjes gevolgd?

SterF... | 18-03-23 | 23:38

En dan nu maar hopen dat het geen tweede Pimmetje gaat worden, er lopen heel veel gekken los rond in NL.

deja_view | 18-03-23 | 22:25 | 2

Is ook al eens langs gekomen bij mij.

TheGermans | 18-03-23 | 22:35

Ze let goed op, laatst is ze in Gelderland acuut t podium afgegaan vanwege een onduidelijk sujet

Shoarmamasutra | 18-03-23 | 23:08

Zag een praattafel stukje met Melkert en nog een man mevr van der Plas gericht in de aanval met de bedoeling haar flink onderuit te halen, lukte niet, Mag Rozenmuller de volgende keer proberen ( die is ook weer helemaal in beeld ).

Deja vu

Pensionista | 18-03-23 | 22:22 | 2

Demoniseren en maar hopen..

Acidstain | 18-03-23 | 22:30

Alle spelers rond d3 tijd van Pim fortuin zijn inderdaad weer terug, Thom de graaf bij de raad van State, Paul rosemuller die 8n de achterkamertjes al tot voorzitter van de eerste kamer is benoemd, Melkert. Aleen Bak-elende en het nieuwe volkertje ontbreken nog.

Snap_het_ook_niet | 18-03-23 | 22:48

Onvoorwaardelijk van Marieke Sleurink

thanseeuwen | 18-03-23 | 22:21

Goed gedaan Don, moet fijn interview zijn geweest en keurig samengevat met duidelijke en heel begrijoelijke opmerkingen van Caroline.
Ze kan wel lullen als brugman zeg en laat zich nauwelijks de kaas van het brood eten, gepokt en gemazeld als ze is door haar eerdere ervaringen.
Was een plezier haar regelmatig te volgen in de diverse media.

Aleon | 18-03-23 | 22:21

Twee voorbeelden uit mijn eigen praktijk. Mijn vader was dement in een verpleeghuis. Tijdens mijn laatste bezoek aan hem, zat hij vastgebonden in een stoel. Zijn armen lagen op de tafel voor hem en hij had zich ondergescheten en volgepist. Ik wilde een paar sigaretten voor hem draaien met de shag die hij in zijn broekzak had, maar die was nat van zijn urine. Hij wilde zo graag nog een sigaret roken, maar ik wist niet hoe ik nog een sjekkie voor hem kon draaien. Drie weken later was hij dood. Het andere voorbeeld. Mijn broer is vandaag jarig en ik wilde hem een kopie van zijn geboortebewijs geven, dus vroeg ik die 20 februari aan bij de gemeente Gemert-Bakel. Ik betaalde daar toen 15,70 euro voor. De volgende dag kreeg ik een telefoontje van een gemeenteambtenaar die me vertelde dat ze mij dat geboortebewijs niet mochten geven. Ik bedankte haar voor de mededeling. Toen ik 8 maart mijn geld nog niet had teruggekregen, nam ik weer contact op met de gemeente. Enfin, drie loze gemeentebeloften, talloze leugens later heb ik gisteren eindelijk mijn geld teruggekregen. Wat ik hiervan heb geleerd? Mensen die voor andere mensen zouden moeten werken, werken alleen voor zichzelf en zien degenen voor wie ze zouden moeten werken als lastpakken. Mijn vader, mijn ondergescheten, vastgebonden, doodongelukkige vader was een lastpak. Drie weken voor zijn dood.

Albert61 | 18-03-23 | 22:19 | 4

I felt that! Fist-bump!

BadPatNL | 18-03-23 | 22:42

@ChalinaRosa | 18-03-23 | 22:37:
Dat vind ik ook, dit lezende. Dat het zo moet lopen. Niet alle verpleeghuizen zijn niet zo’n rampgebied geworden, gelukkig maar, toch veel te veel waar te weinig personeel is, te weinig tijd voor werkelijk alles en dan dit soort afschuwelijke taferelen.

Dat van je broer en cadeau was een prachtig plan van je. Lullig dat de overheid niet mag meewerken (volgens eigen regels) en dat je eindeloos bezig bent geld terug te vragen. Inderdaad werken voor zichzelf, niet voor de burger wat wel zou moeten. Laatste is irritant, dat van je vader is echter een vreselijke toestand.

Nuuk | 18-03-23 | 22:50

Sterkte Albert. Vreselijk om je vader zo vernederd te zien worden...

Graaisnaaiert | 18-03-23 | 23:28
▼ 1 antwoord verborgen

De hardwerkende Nederlander hoeft niet per se all inclusive naar Spanje. Vroeger gingen we naar de Efteling en Ponypark Slagharen en hadden we ook plezier.

thanseeuwen | 18-03-23 | 22:17 | 9

Weet je wel hoe ver dat ponypark lopen was vanaf de bushalte?

Osdorpertje | 18-03-23 | 22:41

@* Il Principe * | 18-03-23 | 22:18: Je oma had altijd gelijk.

BadPatNL | 18-03-23 | 22:43

@Osdorpertje | 18-03-23 | 22:41: WTF, vanaf de Zwarte Dijk? Ik liep er heen vanaf Lutten, net geen 1,5 kilometer dat was pas afzien!

BadPatNL | 18-03-23 | 22:46
▼ 6 antwoorden verborgen

Een ode aan de gewone, nuchtere, hardwerkende, fijne, eerlijke, normale, redelijke, fatsoenlijke burger.

TanteJuut | 18-03-23 | 22:15 | 2

Ja. Wat praat Keroline toch lekker makkelijk. Ze gebruikt geen moeilijke woorden. En praat in korte zinnen. En vertelt ook wat de mensen graag horen. Keroline is een commu-nicatie-specialist. Dat is wel duidelijk

theo-is-dood | 18-03-23 | 22:20

Politiek is en blijft emotie. Technogebabbel, wijdlopigheid, dooddoenderitis, kouwe kak, zuurpruimerij en kwetsklets zullen nooit winnen. Ze is gewoon getalenteerd. Stof tot nadenken.

TanteJuut | 18-03-23 | 22:32

Jeetje, de druiven worden met de dag zuurder, als ik zo eens de reacties van de verliezers lees.

zwellevertje | 18-03-23 | 22:14 | 1

Dolletjes inderdaad. Ik amuseer me kostelijk.

Aleon | 18-03-23 | 22:24

Regeren is over het algemeen halveren.
De toekomst zal het uitwijzen. De 'boze' stemmert kan zo weer ergens anders terecht. Vooralsnog is de BBB voor FvD een goede ruil.

SterF... | 18-03-23 | 22:10 | 10

@Nuuk | 18-03-23 | 22:58:
Mochten we elkaar ooit in de kroeg treffen heb ik nog een mooi persoonlijk verhaal over den uyl.
Verder is dit natuurlijk mooi bij elkaar gesmurft van je. Complimenten.

SterF... | 18-03-23 | 23:03

@SterF... | 18-03-23 | 23:03:
Ik ben diegene met de bijna kale kop die bij binnenkomst zijn bril van condens moet vrijmaken.

Nuuk | 18-03-23 | 23:07

@Nuuk | 18-03-23 | 23:07:
Ik ben die gast waarvan je denkt: hij luistert naar beenharde metal.

SterF... | 18-03-23 | 23:08
▼ 7 antwoorden verborgen

@Flightless bird | 18-03-23 | 22:45: Gaat ook maar door. Wat nou gedoe met inclusiviteit, hier een blanke band.

bitterpete | 18-03-23 | 22:58
▼ 1 antwoord verborgen

Onze Oosterburen hebben een goed woord voor een type als van Amerongen: ‘ Selbstdarsteller’ . Helemaal juichend dat Caroline vijftien minuutjes langer de tijd voor hem nam. Gelukkig ging dit weer om hém. En die foto met dat boek erbij is gewoon: een beetje sneu. Beginnersfoutje van Caroline.

bisbisbis | 18-03-23 | 22:05 | 5

En om jou denigrerende 'vijftien minuutjes' in perspectief te zetten: Van Amerongen had één tijdslot en hij kreeg anderhalf. Dat krijgt niet iedereen.

LD69 | 18-03-23 | 23:00

Toen we de fractiekamer uitkwamen, stond Floortje daar duidelijk gepikeerd te dribbelen met haar cameraman.

Alleen om deze ene zin eindigt dit stukje van van Amerongen voor mij persoonlijk al in de top 5 van de Roze hoofdstukken in 2023!

Ik heb smakelijk kunnen lachen, ik zag haar smoelwerk al zowat voor mij. :'-)

Kwamen we vanmiddag hier op het weblog al de naam Jet 'zes vinkjes' Heering tegen, Floor Bremer is er ook zo'n één hoor want alleen dat laatste vinkje ontbreekt haar nog als vrouw!

Ze zit zo hoog in de ivoren toren, en ze is zo vol van zichzelf, dat de medemens als het ware dankbaar zou moeten zijn wanneer zij een natte scheet vol in de broek zou laten...

BadPatNL | 18-03-23 | 23:04

@LD69 | 18-03-23 | 23:00: Nee, de wat meer kritische journalisten worden vaak kort(er) gehouden, dat is algemeen bekend.

Après toi | 18-03-23 | 23:06
▼ 2 antwoorden verborgen

Volgens mij is Arthur gewoon een hele fijne vent. Misschien een beetje knorrig, om het zeikdeel van de bevolking te porren.

Zoelense Hobbyboer | 18-03-23 | 21:55 | 2

Ach, aan ons de eer om hem uitgeleide te doen.

SterF... | 18-03-23 | 22:07

Een prima vent met een handleiding. En gewoon de schaamte voorbij, wel zo relaxed als je dat beseft.

LD69 | 18-03-23 | 22:18

Het is één van de twee: of GL mensen zijn slim en zien het goed, of ze zijn dom en daardoor dus arm. Je kunt niet volhouden dat GL mensen en geweldig dom zijn en zo stinkend rijk dat zij nergens last van hebben, hetgeen jij wel doet in dit stukje, Van Amerongen.
Ik heb begrip voor hardwerkende boeren, maar niet voor de agro miljonairs. Zij verdienen handenvol geld door ons tot onze nek in de varkensmest te zetten. Varkens die soms levend gevild worden. Je kunt, met de expertise van Wageningen prima een houdbare landbouw ontwikkelen waar misschien wel meer mensen in kunnen werken dan nu in de gemechaniseerde landbouw.

cugel | 18-03-23 | 21:55 | 9

@cugel | 18-03-23 | 22:51: Ik denk bij slim niet direct aan intelligent, maar meer aan bekeken, sluw, schrander, geslepen etc. Volgens mij kun je het ene zijn zonder het andere.

Kowalski11 | 18-03-23 | 23:15

Kuddegedrag en peer presure, dat is de GL stemmer in een notendop en dat is per definitie dom.

Okami | 18-03-23 | 23:24

Het gestaalde kader van GL is niet dom maar machtsbelust, gewetenloos en (soms) stinkend rijk (Rosenmöller bijvoorbeeld). Het grootste deel van GL stemmers zijn wel dom en geloven in de moralistische flauwekul die het gestaalde kader de trekpoppetjes zoals Klaver laat uitbraken.

radiatorknopje | 18-03-23 | 23:43
▼ 6 antwoorden verborgen

BBB is een product van het marketingbedrijf "ReMarkAble Communicatie" voor de agrarische toeleveranciers zoals Monsanto en Vion:
remarkable.nl/opmerkelijk-nieuws/rema...
Bizar dat Caroline de lobbyist zo groot is geworden.

* Il Principe * | 18-03-23 | 21:54 | 17

@Shoarmamasutra | 18-03-23 | 23:17:
Een hoop burgers zijn tegen Rutte en zijn kliek. Dat zijn nu de BBB-stemmers, de vorige keer gingen ze naar fvd

* Il Principe * | 18-03-23 | 23:20

@* Il Principe * | 18-03-23 | 23:06: Moeten ze opgericht zijn door marketingbureaus? Of is de connectie genoeg want dan is elke politieke partij wel verdacht te maken.

Deflatiemonster | 19-03-23 | 00:08

Complottheorieën op GeenStijl verspreiden om een nieuwe politieke partij die voor de gewone man opkomt in een kwaad daglicht te stellen, je moet maar durven.

Wordwatjebent | 19-03-23 | 07:38
▼ 14 antwoorden verborgen

Als die van Amerongen haar zo geweldig vindt, dan weet ik zeker dat het niet veel voorstelt.

Schadenfreude | 18-03-23 | 21:53 | 6

@Beste_Landgenoten | 18-03-23 | 22:05: In mijn tijd was dat de koude oorlog en van linkse waanbeeld predikers moesten we toen ook al niets hebben. Dus wat dat aangaat heeft u wel gelijk.

Tjemig | 18-03-23 | 22:28

@Beste_Landgenoten | 18-03-23 | 22:05:
Het zal niet meevallen deze dagen op het politiebureau.
Maar probeer de gedachten van andere mensen eens te begrijpen.
Soms kun je ook een pas op de plaats maken, maar in Nederland moet de trein maar blijven door denderen.
Oudere mensen zien heel goed wat oorzaak is en wat gevolg. Idealistische nitwits zoals jij zien die gevolgen niet, pas als het te laat is mogen de werkenden weer in de bres springen om het recht te breien.

Andersdenkend | 18-03-23 | 22:58
▼ 3 antwoorden verborgen

"Daar is een nieuw Natura 2000-gebied. Van dat gebied is bekend dat het stikstofgevoelige natuur is."
Buiten dat ik vind dat die Natura 2000 gebieden te versnipperd zijn, is dit natuurlijk de verantwoording omdraaien.

SterF... | 18-03-23 | 21:51 | 3

Je hebt zelf de keuze om die gebieden aan te wijzen.
Lijkt me wel zo verstandig om van te voren te bekijken wat de gevolgen zijn van die keuze.

Andersdenkend | 18-03-23 | 22:51

@Andersdenkend | 18-03-23 | 22:51:
Of je bekijkt welke gebieden er kwetsbaar zijn en die bescherm je tegen menselijk handelen.
Begrijpt u?

SterF... | 18-03-23 | 22:58

Dit is een boerengebied.
Van dat gebied is bekend dat daar al honderden jaren, generatie op generatie boeren voedsel produceren.
En zeker na de tweede wereldoorlog hebben ze de opdracht gekregen om dat te doen.
Dus waarom ga je dan pal daarnaast iets tot Natura 2000 gebied uitroepen.

AdvocatusDiaboli | 19-03-23 | 09:12

Jaren niet zulke duidelijke taal gehoord in de regering. Wat Nederland nodig heeft is nog 149 Carolientjes.

W_F | 18-03-23 | 21:44 | 14

Kaag heeft 2 manieren om haar zin door te drijven; kwaadschiks en als dat niet helpt in ultimo kwaadschiks.

Graaisnaaiert | 18-03-23 | 22:50

@Tjemig: en dat is dus onmogelijk.... natuurkennertje....

Lorejas | 18-03-23 | 23:01

@LD69 | 18-03-23 | 22:41:
Dat heb je les een van ecologie niet begrepen. Daar waar het voedselrijk is, gaat de biodiversiteit ten gronde.

SterF... | 18-03-23 | 23:28
▼ 11 antwoorden verborgen

Mooi interview.
Wat Caroline zegt klopt gewoon als een bus.

ChalinaRosa | 18-03-23 | 21:44

Binnen een jaar kamp die partij met ruzies en schandalen. Betrapte boeren met hun snikkel in een koeienreedt en erger.

Botte Hork | 18-03-23 | 21:43 | 9

@SterF... | 18-03-23 | 22:29: je mag bij mij een koe komen neuken als je wilt hoor. Denk alleen dat ze je onder je kloten trapt, maar proberen mag best.

Tjemig | 18-03-23 | 22:36

@Tjemig | 18-03-23 | 22:36:
Nou nou, je had ook het voorstel kunnen doen dat je die koe even met een paar man in bedwang zal houden. Lekker constructief weer. Is dit nu het verschil tussen het platteland en de randstad?

SterF... | 18-03-23 | 23:30

Merkwaardige fantasieën heb jij.
Hoe kom je er zo bij.

AdvocatusDiaboli | 19-03-23 | 09:08
▼ 6 antwoorden verborgen

De linkse partijen krijgen de kans een grote broek aan te trekken, terwijl de grote meerderheid in Nederland daar niets van moet hebben. Met name Groenlinks en D'66, met behulp van de linkse media nauwelijks tegengesproken. In de talkshows voeren zij altijd de boventoon, de linkse journalisten vragen nooit echt door. Toen dat bij Nieuwsuur twee jaar geleden wel een keer gebeurde viel de pratende populist met hemdsmouwen Klaver meteen door de mand. Het feit al dat Atje Uilskuiken in het debat kan zeggen dat Baudet waarschijnlijk bruine laarzen had staan zonder daar op aangesproken te worden is een schande. Ter linkerzijde zit men altijd hoog te paard, maar associaties met de 2e Wereldoorlog die diverse politici ter rechterzijde te horen krijgen geven aan dat het wel tegenvalt met die linkse snoeverij. Het is gewoon fout volk. Uilskuiken komt in de rij met Tom de Graaf (nu vice-voorzitter van de Raad van State, zo rolt dat onder de vrienden) Marcel van Dam, Paul Rosenmuller en meer van die zg. moreel hoogstaande types. Ik geef er geen cent voor voor die klerelijers.

Ruud5 | 18-03-23 | 21:41 | 4

de grote meerderheid is erg links voor zichzelf en rechts voor anderen.

AntiZanicz | 18-03-23 | 22:46

Eens Ruud, Attje Kuiken is een buitengewoon minderwaardig mens.

Wordwatjebent | 19-03-23 | 07:33

Links is voor mensen die het gemakkelijk kunnen betalen (GL) of het niet hóeven te betalen (PvdA en SP). Inhoudsloos ouwehoeren over klimaat terwijl bejaarden zitten te verpieteren.
Caroline breekt gelukkig met het "fatsoen" om er niks van te zeggen. Prima dat ze dit doet, moeten meer mensen doen. Zeggen wat je werkelijk vindt.

Bakkeleures | 19-03-23 | 08:19
▼ 1 antwoord verborgen

Heeft de stagiair weer getyped?

"Wiens brood met"

salonsocialist | 18-03-23 | 21:40 | 3

Wiens brood men eet, wiens dood men leeft. Zo iets?

Adriel | 18-03-23 | 21:41

Worst?

Aleon | 18-03-23 | 22:39

"Ik denk dat er heel snel landelijke verkiezingen komen en dat het kabinet gaat vallen over asiel en stikstof.''

Ik mag het hopen, maar heb er een hard hoofd in.

Dr_Johnson | 18-03-23 | 21:37 | 5

Het huidige kabinet gaat het in ieder geval niet binnen 2 jaar oplossen, zelfs als ze dat zouden willen. Maar ze blijven vast tot de laatste dag zitten. Wat ze er nog wel door drukken kan hopelijk snel weer teruggedraaid worden.

W_F | 18-03-23 | 21:47

Ziet eruit dat coalitie + PvdA + GL slechts op 37 zetels uit gaat komen, dus er is hoop.

Leyrann | 18-03-23 | 22:43

@Leyrann | 18-03-23 | 22:43: in de 1e kamer. Wat is de relevantie. Het is ook maar uw idee dat pvda of gl plots de coalitie zou gaan steunen.

AntiZanicz | 18-03-23 | 22:45
▼ 2 antwoorden verborgen

Nou ja, daarom op haar gestempt. Dus.

Duwbak_Linda | 18-03-23 | 21:35 | 4

Ze past mooi in je rijtje.

Après toi | 18-03-23 | 22:44

@Après toi | 18-03-23 | 22:44: ....van..?

anja | 18-03-23 | 22:53
▼ 1 antwoord verborgen

Leuk, wat aandacht voor Caroline. Haar partij deed het volgens mij ook redelijk goed tijdens de verkiezingen. Toch?

Après toi | 18-03-23 | 21:34 | 4

Je zit er nog stééds mee, he?

SirCharlesPoploch | 18-03-23 | 22:51

Indien u de uitslag van D66 moeilijk kan verwerken, weet ik wel een goed psychiater.

Het heeft bij mij jammer genoeg niet geholpen.

Wordwatjebent | 19-03-23 | 07:31
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
BlolB | 18-03-23 | 21:28 | 11
▼ 11 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl