Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Annus horribilis 2023 - De laatste stuiptrekking van de schrijvende aap Don Arturo (6)

Houdt het dan nooit op!?

Donderdag 9 februari, Antwerpen

Doet het pijn? Alleen als ik lach.

Freelancers zijn gek genoeg nooit ziek. Of beter gezegd: melden zich nooit ziek, want de schoorsteen moet roken.

Tijdens mijn studie werkte ik als uitzendbureau-tiepgeit bij alle mogelijke instanties van de gemeente Amsterdam. Meer dan de helft van het personeel was chronisch schoolziek: het Syndroom van Ollongren. 

Ik kwam - hoe slecht ik me ook voelde - altijd braaf opdraven, want als ik dat niet deed kreeg ik geen centjes. Mijn arbeidsethos is deels genetisch, deels pragmatisch. Dit dagboek komt mij soms de neus uit, maar toch sleep en sleur ik mezelf achter de laptop.
Ik had een alleraardigste kapper toen ik in Brussel woonde, en die zei mij eens: als je na vijftigste op een dag wakker wordt zonder pijn, ben je dood.

Nou ben ik niet bepaald kleinzerig. Dat komt uit de tijd dat ik nog gebruiker was en regelmatig met het fenomeen cold turkey te maken had. Bepaald geen sinecure, maar de koude kalkoen duurt slechts drie dagen. Daarna is het afkicken vooral een mentale kwestie. Ik heb nu permanent overal pijn, sinds kort in de leverstreek. Het doet mij denken aan een cartoon die ik ooit zag in een Amerikaans tijdschrift. Een Engelsman in een kaki-pak is doorboord met een speer en staat vast aan een boom. Om de boom rennen Zulu’s. Zijn maat vraagt: doet het pijn? Alleen als ik lach, zegt de gespietste.

Ik email naar mijn geneesheer in de Algarve dat ik volgende week langskom. Ik lijd niet aan iatrofobie en vind het altijd interessant om naar de dokter te gaan, net zoals ik met plezier naar de tandarts ga. Die mensen hebben het beste met je voor. Ik kan dan ook heel geestig vertellen over mijn medische perikelen. Zo heb ik traag zaad: het komt er wel snel en rijkelijk uit maar die donderkopjes zijn allemaal misvormd, met happen uit de staart en/of de kop. De laatste keer dat ik mijn spermatozoa zag, was begin jaren tachtig. Vrienden bezochten met een zekere regelmaat de spermabank, waar ze vijftig gulden per zaaddonatie kregen. Ik vroeg na het onderzoek aan de laborante of ik mijn sperma mocht bekijken. ‘Maar het zijn er toch best veel’, zei ik tegen de laborante. Die moest lachen en zei dat die paar goeie die ik had, het invriezen vermoedelijk niet zouden overleven. Ik kon mij ook niet voorstellen dat er vrouwen waren die op mijn eventuele profiel bij de zaadbank vielen: mager, rood haar, sproeten en drie turven hoog (en een klein drank- en drugsprobleem, maar dat had ik verzwegen). Hoe het ook zij: doei, vijftig pop!

Jaren later ging ik op aandringen van mijn tweede grote liefde naar de IVF-kliniek in het AMC. Ze wilde een kind. Achter de balie zat een juffrouw met een hoofddoek. In een naargeestig hokje probeerde ik mij af te trekken in een minuscuul potje. Qua rukmateriaal lag er een jaargang Aktueel en een jaargang Panorama. Na een half uur was ik nog niet klaargekomen en het zweet droop van mijn gezicht. Toen het uiteindelijk gelukt was, zei ik tegen de juffrouw dat ze er wel eens leukere boekjes konden neerleggen. Ze lachte schaapachtig en zei dat ze veel klachten had gekregen van “broeders” over de pornografische boekjes die er eerst lagen. Ik zei dat die wellicht wat harder moesten bidden om goed zaad want slecht zaad is een straf van Allah.

Een week later keek de IVF-arts mij bezorgd aan. De uitslagen van het onderzoek waren verontrustend, tussen neus en lippen door en bladerend in zijn agenda bromde hij dat het wel eens op een hersentumor zou kunnen duiden. Ik zakte door de grond. Even later bedacht ik mij dat ik de avond voor het geruk in het naargeestige hokje allerhande drugs had gebruikt, iets dat ik niet vermeld had. Mede door de heroïne (die er voor zorgt dat je amper kunt poepen, piesen en klaarkomen) had ik mij suf gefapt.

Ik vroeg een tweede zaadtest aan en bleef tot die test clean. De tumor was verdwenen, tot verbazing van de specialist. Wel raadde hij mij een kleine operatie aan, er zat een knoopje in een of andere zaadkanaaltje dat naar mijn teelballen liep. Na een wachttijd van zes maanden was ik aan de beurt. Mijn schaamhaar werd weggeschoren, mijn vriendin kreeg een lachstuip. Na de couveuse had ik nog nooit eerder in een ziekenhuis gelegen. Toen ik aan de chirurg vroeg of ik mocht meekijken, met een spiegeltje, reageerde hij geïrriteerd: ‘mijnheertje, u doet uw werk en ik het mijne’. Mijn toon werd jovialer en de chirurg steeds bozer. Hij vroeg of ik wellicht naast hem in de schoolbank had gezeten. Uiteindelijk had de ingreep geen gunstige invloed op mijn sperma.

In de ochtend bij Teun aan de keukentafel een deel van mijn interviews met de kopstukken van de Vlaamse beweging uitgewerkt, in het kader van Europese Patriotten. Filip Dewinter voor komende zaterdag. Daarna de trein van Antwerpen naar Charleroi. Veel treinen zijn uitgevallen, zoals altijd in Belgikistan. Ik had uitgerekend dat vier uur reizen voldoende moest zijn, maar door alle vertragingen wordt het nog krap. De bus van Charleroi naar de luchthaven gaat om het half uur, en ik heb geluk. Ryanair is altijd weer een spektakel, een optocht van genetische narigheid. De freakshow van Manchester naar Faro staat in mijn top 10, maar deze vlucht is ook heel bijzonder. Spuuglelijke Walen, in bizarre vodden, steenkolen-Frans kwebbelend. Mijn pijnen gedijen goed in dit voorgeborchte van de hel. Ik haat vliegen. Wonder boven wonder had ik één keer seks in een vliegtuig. Dat was niet toevallig want ik had kennis aan een prachtige struise stewardess en we gingen op kerstvakantie naar Mombasa in Kenia. Tijdens de lange nachtvlucht (Sjoukje had dienst) waren er twee feestelijke momenten: ik passeerde voor het eerst de evenaar en vervolgens schoof ze in werkkleding maar zonder slipje bovenop me en zei op vrolijke toon toen het klaar was: 'welcome to the mile-high club, baby!'

Troostende muziek van mijn held Burt Bacharach. Ook dood. 94 geworden. Ik moet er niet aan denken zo oud te worden, zonder pensioen, met een AOW’tje van een paar stuivers, kwijlend in een rolstoel en een verpleger die mij voortdurend in elkaar mept.

Bart en Dieuwertje halen mij op in Faro, mijn verloofde heeft een cater-klus. Hondjes door het dolle heen. Ik mik er een paar pijnstillers in en val in slaap met het vertrouwde gebrul van de Atlantische Oceaan en de scheten van de snurkende hondjes.

Vrijdag 10 februari

Oost west, thuis best. Ik ga maar niet meer op symptomen googelen, want dan kom je automatisch op terminale kanker. Preek voor HP/de Tijd af, met als prikkelende titel België is Dood: Vlaanderen boven.

En dan is er ook nog gewoon de waan van de dag: de affairette Laurens Buijs. Een fijne polemiek van Meindert Fennema, Geert Wilders-biograaf, mijn oud-collega bij de Groene Amsterdammer en emeritus hoogleraar politieke theorie aan de UvA. Een toffe gast.

“Twee jaar geleden gaf ik samen met een van mijn vroegere promovendi – thans hoofddocent bij de afdeling politicologie – een werkcollege over de opvattingen van de Franse filosoof Alexis de Tocqueville (1805-1859) ten aanzien van de rassenverhoudingen in Amerika. Het was een geanimeerd college met bijzonder gemotiveerde en excellente studenten. Vorig jaar bood ik aan om dat werkcollege nog een keer te geven, maar nu alleen. De onderwijscoördinator politieke theorie liet mij echter weten dat dit werkcollege ‘geen prioriteit’ had. Dat zou kunnen, maar in diezelfde mailwisseling werd mij ook gevraagd waarom ik in mijn vertaling van Condorcet het N***woord gebruikte. Ik antwoordde dat ik dat gebruikte omdat Condorcet dat woord in 1781 ook gebruikt had. ‘Het kwetst mij toch’, kreeg ik als antwoord. De huidige studenten politieke theorie hoeven geen oorspronkelijke bronnen meer te lezen. Zij kunnen nu terecht bij auteurs van deze tijd die – als zij al citeren – het N***woord niet zullen gebruiken. En misschien zullen zij het woord ‘slaaf’ vervangen door de omschrijving ‘tot slaaf gemaakten’ om te voorkomen dat studenten zich gekwetst of ‘onveilig’ voelen. En zo zijn wij terug bij de index van verboden boeken en geschriften, waar men vroeger zo vertrouwd mee was op katholieke universiteiten en hogescholen. Deze index draait nu niet meer om rooms-katholieke geschriften, maar om geschriften rond diversiteit en inclusie. Het grootste verschil is ongetwijfeld dat de pontifex thans steeds vaker een vrouw is. Zo is er toch vooruitgang!”

Ik heb het ontstaan van de krankzinnige wokeness meegemaakt, want in de jaren tachtig volgde ik Etnische Studies als bijvak aan de UvA. Etnische Studies viel onder andragogie, een net zo bespottelijke en overbodige fopstudie als Europese Studies. Ik harkte op dat schimmige instituut aan het IJsbaanpad achter het Olympisch Stadion 12 studiepunten weg met papertjes die ik in een uur schreef. 1 Studiepunt staat gelijk aan 40 studie-uren. Ter vergelijking: Arabische grammatica was een verschrikkelijk zwaar bijvak dat de helft van de studenten niet haalde, en daar kreeg je dan slechts 3 studiepunten voor. Met terugwerkende kracht en bij nader inzien, met de wijsheid die ik nu heb, begrijp ik dat het diversiteitscircus toen al een grote aantrekkingskracht uitoefende op idioten die uiteraard allemaal met vlag en wimpel slaagden.

‘s Middags lunchen met Bart bij de Jap, die gerund wordt door een goedlachse Chinese met een verleden in Rotterdam en Amsterdam.

Vrijmibo in de Sete Estrelas, een authentieke visserskroeg waar ik al tien jaar kom, de minst ongezellige bar van de stad. Bulkwijn rechtstreeks uit het vat. 5 liter voor 9 euro. Ik heb al genoeg hoofdpijn en we gaan voor het bier. Later op avond schuift Dieuwertje aan in Villa Vischlugt, en Harry Klunder van Production Algarve, een ouderwetse, hardwerkende Tukker.

Zaterdag 11 februari

Gisteravond ging mijn stuk over het Vlaamse mediakartel online, als onderdeel van Europese Patriotten. Ik werk als een zot, denk ik, en draai meteen dat liedje van de Vlaamse volkszanger Paul Boey. 

'K Hem geweirkt en gevruut 'lijk 'ne zot
'K Hem gespaord en vergaord en gepot
'K Heb er niks dan petaten mee sprot
Nooit kwam d'r is 'n piintje deur m'n strot

'K Hem gesjacherd en mensen bedot
Maine spaorpot da was maine God
Mur nah dien ik eenieder tot spot
Zie 'm hier stoan, 'k hem gedaan, 'k hem gelot

'K Heb de mot in me laif
'K Zen vur niks nie meer goe
Elke vinger stao staif '
K Kraaig men broek nie mer toe

'K Heb d'n bibber veur draai
Alles rammelt in mai
'K Zen verdroeigd en verdurt
Just nog goe vur 't sturt

De reacties op mijn interview met Van Grieken waren zeer positief. Mijn interview verwerkte ik tot een soort monoloog, een techniek die ik van Ischa Meijer heb gejat, en ik liet de beste man ongestoord aan het woord. Nederlandse reaguurders vonden zijn financiële verhaal over de toestand van België coherent en steekhoudend, en er was ook sympathie voor de idee van Vlaanderens afscheuring van Wallonië en de aansluiting bij Nederland. Vragen van journalisten in een interview zijn zelden of nooit relevant en bijna altijd is het zeer overbodige ijdeltuiterij. Daarom laat ik ze weg. Ik doe dit ook bij de andere interviews met de Vlaamse kopstukken. Normaliter komen die nooit aan het woord want de mensen van het Vlaams Belang worden al sinds mensenheugenis gedemoniseerd door de kranten en weekbladen van het Vlaamse mediakartel. Mediamoguls Van Thillo en Leyssen, en in mindere mate de De Nolfjes van Roularta, hebben hun tentakels diep in alle dag- en weekbladen gewrongen en gepropt. Ik ben er nog niet achter gekomen in hoeverre de magnaten daadwerkelijk sokpoppen van de Nederlandse en Vlaamse hoofdredacteuren hebben gemaakt, en ik vraag me ook nog af of er boven de Van Thillootjes en de Leyssentjes nog hogere machten en krachten zijn (denk aan de eurocraten van Brussel en hun groene, woke agenda).

Na die tien dagen safari door Vlaanderen, ben ik tot de conclusie gekomen dat de onafhankelijkheid een zeer goede en reële optie is, al zal er wel moeten worden samengewerkt tussen de N-VA en het VB.

Een opwekkend stuk op de site van RTL nieuws. “Al bijna 25 jaar maakt Radboud Spruit (62) grafkisten op maat. Met de mensen die naar zijn atelier komen om een kist uit te zoeken, praat hij uitgebreid over hun aanstaande overlijden. Waar nodig helpt hij ook bij de uitvaart, inclusief het verzorgen van de overledene. Een opvallende omslag voor iemand die ooit de dood als grootste angst had en bij wie thuis nooit over het einde gesproken werd – zelfs niet toen zijn moeder op sterven lag.”

Maandag 13 februari

Bert Vuijsje in het Rosa Spierhuis te Laren noemt mij op Twitter altijd liefkozend de Charles Bukowski van de Algarve maar hij zou me nu eens moeten zien. Liever word ik vergeleken met de Heilige Franciscus van Assisi want ik heb besloten enige tijd als een asceet te gaan leven. Bovendien praat ik met mijn honden en met de kippen, de geiten en de varkens van de buurman. Het is natuurlijk mijn eigen schuld dat ik als een slecht schrijvende copycat van Charles Bukowski word gezien. Mijn lijfblad Propria Cures schreef eens:

"Arthur van Amerongen, de dolende ziel, heeft zichzelf de moeilijke taak toebedeeld Komrij's provocerende toon te vinden, maar klinkt vooral gefrustreerd. Dat kan ik me best voorstellen als je jezelf zo weinig rust gunt als Arthur, die ‘zodra de 9 in de klok zit’ al begint ‘ijskoude vinho verde te slobberen’. Dat soort bekentenissen maakt slechts in twee kringen indruk: de kring van de stoere types zoals Arthur zelf, en de praatkring van de Anonieme Alcoholisten. Neem toch een dag vrijaf, Boze Blanke Hardwerkende Man Van Middelbare Leeftijd (dit is zijn eigen titulatuur) - ontspan toch eens, dacht ik. Het is vakantie. Jezus zegt dat ‘kracht zich pas ten volle uit in zwakheid’. Jij mag bepalen wie er gelijk heeft. Wees eens nederig, Arthur. Ik bid voor je."

Ondanks de noodzaak - hevige pijn in de leverstreek - mijn bezoek aan de kliniek nog een dagje uitgesteld. Mijn geneesheer Rob heeft gevraagd om een echografie van de nieren en de lever, een hemogram en een CRP-test. Hoewel ik zoals gezegd geen angst voor de medische stand heb, kom ik uit een familie van hypochonders. Mijn vader ploos de hele dag de Medische Winkler Prins na. Mijn moeder zei altijd dat pa een ingebeelde zieke was. Zelfs zijn rokershoest - pa rookte onafgebroken flinke sigaren over zijn longen - was volgens mijn moeder ingebeeld.

De kanker van mijn broertje was niet ingebeeld. Toen ik nog in Amsterdam woonde, werd ik steeds weer woedend als ik langs het Emma-kinderziekenhuis fietste. Langs die godverdomde dodenvleugel waar mijn broertje Gerard had liggen wegrotten van de jeugdkanker, zoals de ziekte toen werd genoemd. De kanker had zich geopenbaard tijdens een vakantie op Vlieland. Gerard had een week lang onafgebroken liggen kermen van de pijn. Ik was twaalf, hij acht. Een oom zei later tegen mijn moeder dat ze hem teveel patat, cola en frikandellen had gevoerd en dat hij daarom zo ziek was.

Ze vonden een tumor ter grootte van een sinaasappel in zijn hoofdje. Het gekerm was niet veroorzaakt door snackbar Het Hoekje, zoals de oom had gesuggereerd. Jaren later vertelde mijn moeder mij dat ze tijdens de zwangerschap van Gerard zware kalmeringsmiddelen had geslikt.

‘Jij had geluk dat je geen Softenon-baby'tje was, Tuurtje, sprak ze troostend. Daar ben ik net op tijd mee gestopt. Dan kon je nou niet voetballen en fietsen.’

Verderop in de straat woonde er eentje. Die jongen had geen armen en geen benen en zat in een hele enge rolstoel. Ik dacht altijd dat hij polio had, want het wemelde van de polio op de Veluwe. Maar dit kwam van de Softenon

Ik weet nog steeds niet waarom de sinaasappel als metafoor voor de tumor van mijn broertje werd gebruikt. Waarom geen peertje, appeltje of aardbei. Misschien waren sinaasappels wel heel schaars, exotisch en duur in die tijd.

De citrusvrucht werd behandeld door Tom Voûte, destijds de Johan Cruijff van de kinderoncologie. Na een maand gaf hij Gerard op. Daar lag mijn broertje, uitgemergeld in een bed met spijlen, kaal en blind van de chemotherapie. De levenslustige, vrolijke jongen was een levend lijk. Cliniclowns bestonden nog niet en er werd weinig gelachen door de kaalkopjes van de dodenvleugel.

Mijn vader en mijn moeder waren radeloos en koppig en zochten hun heil bij de omstreden dokter Moerman te Vlaardingen. Deze homeopaat, uitgekotst door de gevestigde medische wereld, had door tests op duiven een alternatieve kuur tegen kanker ontwikkeld.

Ik ging regelmatig met mijn ouders en Gerard mee naar Vlaardingen. Zo kwam ik nog eens ergens. De zachtaardige dokter Moerman werd de hoop en toeverlaat van mijn ouders. Ik associeer piskijker Moerman vooral met goor eten. Met straffe hand introduceerde mijn moeder een radicaal dieet van zilvervliesrijst, bietensap, wortelsap, rauwkost en karnemelk. Mijn vader had daar levertraan bij verzonnen want dat vond hij nu eenmaal lekker. Elke dag gaf hij mij een enorme eetlepel van die stinktroep en zei dan: 'dit is het lekkerste wat er is, Tureluur. Vloeibaar goud, bomvol jodium, fosfor, vitamine A en D en niet te vergeten die overheerlijke omega 3-vetzuren'. Mijn moeder was een echte trendsetter met haar macrobiotische kankerdieet. Ik denk dat ze de eerste op de Veluwe was, los van wat hippies die op linzen leefden. Er was nog geen homeopatische winkel in het dorp, dus pakte ze de trein naar Arnhem. Dan kwam ze zeulend met smerige macrobiotisch boodschappen weer thuis, opgewekt als altijd. Dankzij het Moerman-dieet werd onze warme maaltijd gereduceerd tot een onappetijtelijke smurrie die ik met lange tanden en vaak kokhalzend naar binnen stouwde. Moeders culinaire strapatsen bereikten een dieptepunt met de komst van De kleine dokter, de bijbel voor homeopaten van dokter Vogel. Met terugwerkende kracht vond ik de Zwitserse piskijker een sympathieke vent, tot ik wat meer over hem ging lezen op de website van de Vereniging tegen kwakzalverij. Kwakzalvers of niet: mijn broertje knapte op wonderbaarlijke wijze zienderogen op dankzij de kwakzalvers Vogel en Moerman. Gerard leefde twee jaar langer dan voorspeld was, al is leven een groot woord. Hij lag te vegeteren op zijn kamertje. Wegrotten is een beter woord. Altijd waren de gordijnen dicht. Mijn broertje leek op een mummie, in het schemerduister. ‘s Nachts sloop ik naar hem toe om te controleren of hij nog leefde. Dan kneep ik zijn neus dicht, of ik kneep in zijn uitgeteerde benen en armen. Als er een uitdrukking van pijn verscheen op dat oudemannenhoofdje, sloop ik weer weg. Jaren later kneep ik vriendinnen midden in de nacht in hun neus omdat ik bang was dat ze dood waren.

In de nacht dat ma mij zachtjes wakker schudde en fluisterde dat Gerard naar de hemel was gegaan, zwoor ik mijn geloof af.

Dinsdag 14 februari

De kliniek in de shopping van Olhão. Verwijsbrief voor een echografie halen. Ik krijg altijd dezelfde dokter, een hele dikke meneer van kleur. Ik zeg dat ik veel pijn heb, wijs naar de vetrolletjes waaronder de lever en de nieren zitten, en wil mijn shirt uittrekken. Hoeft niet, zegt hij, gapend, en begint te tikken. En jawel hoor, aspirines. De man heeft aandelen in de farmacie. Ik kan ook naar het gezondheidscentrum van Olhão voor een verwijsbriefje, maar dan ben ik een dag kwijt. De wachtkamer daar is een spookhuis. Als iemand nog niet ziek is, wordt hij het daar wel. De laatste keer dat ik er was, een jaar of tien geleden, plukte een zigeunerin nerveus aan haar wratten. Ik hoorde haar darmen rommelen, ze liet onafgebroken knerpende scheten. Tegen mijn schouder leunde een zwetende persoon van kleur met gele ogen en een stokkende ademhaling. Verderop zat een verslaafd tokkiestel met een blèrende baby in een vermoedelijk gestolen kinderwagentje. Papajunk had, zichtbaar geïrriteerd door de berisping van de bewakingsmeneer, zojuist zijn sigaret in een dode yuccaplant uitgedrukt.

Ik kijk vreselijk op tegen de week die komen gaat. 

Reaguursels

Inloggen

www.youtube.com/watch?v=2ZWDIS_Guc0

Boomers willen mij leren hoe ik stout moet zijn, las ik net in een krant. Tja, je kunt ook naar Willeke Alberti of Vader Abraham luisteren natuurlijk. Maar zo stout ben ik dan weer nét niet! En deze staat inderdaad op elf. Jij snapt 'm.

*sterk spul zet*

VBO_B_Niveau | 16-02-23 | 08:49

Ik ben wel van de true crime/jambers/undercover etc. Dit leest goed weg. Veel wendingen, luchtigheid èn rauw leven. Ik hoop wel op een goed einde.

sjef-van-iekel | 16-02-23 | 08:41

Koop vooral elektrisch, hahaha

Wintersporters die met de elektrische auto naar de Oostenrijkse Alpen gaan, moeten onderweg rekening houden met lange rijen bij de laadstations. Vooral op zaterdag 25 februari in de buurt van Frankfurt wordt het druk, waarschuwt accountants- en adviesorganisatie KPMG, die adviseert om al vóór Keulen de auto op te laden.
www.telegraaf.nl/nieuws/752337780/laa...

Cornelis12 | 16-02-23 | 08:38 | 1

Laadpaalfile.
Kandidaat voor de Dikke van Dale?

Beste_Landgenoten | 16-02-23 | 08:40

Groot oorlogsarchief wordt doorzoekbaar, tot weerzin van nabestaanden van ‘foute ouders’
https://www.volkskrant.nl/a-b97bb12b
Je kan straks opzoeken hoe fout je familie in de eurlog was.

Beste_Landgenoten | 16-02-23 | 08:37 | 2

Gezocht op Bernard von Lippe-Biesterfeld.
Krijg je een 403-error.

der_feldwebel | 16-02-23 | 09:22

Poetin is een doodsbange schijtlijster. Terwijl hij zijn soldaten ongetraind vooruit jaagt bij Bakhmut, rijdt hij zelf in een gepantserde trein door het land. Zelfs heeft hij speciale stations en perrons laten aanleggen. De laffe haas.
Poetin kiest steeds vaker voor gepantserde trein om naar zijn residenties te reizen
https://www.volkskrant.nl/a-b8d4644c

Beste_Landgenoten | 16-02-23 | 08:22 | 6

De NYT:
"Russian commanders made basic mistakes, in this case failing to take into account the terrain — open fields littered with antitank mines — or the strength of the Ukrainian forces, a Ukrainian military spokesman said. Two of Russia’s most elite brigades — the 155th and 40th Naval Infantry Brigades — were decimated in Vuhledar, he said."
Poetin is als de koning in het schaakspel: zorgvuldig verborgen achter rijen pionnen. Hij weet dat de kans op een aanslag hoe langer hoe groter wordt.

cugel | 16-02-23 | 08:36

Daarom zeg ik, Poetin in banger voor zijn eigen volk dan voor de NAVO.

Beste_Landgenoten | 16-02-23 | 08:39
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat gek, heb een Spaanse laptop, zie ik ineens geen gat om een cd in te doen. Belachelijk.
Het is gewoon een Acer Aspire.

gato | 16-02-23 | 08:10 | 10

@gato | 16-02-23 | 08:42:
Ja, iedereen wil wel een gleuf, maar wil de gleuf jou wel: dat is de vraag.

cugel | 16-02-23 | 09:08

@cugel | 16-02-23 | 09:08: Deze had ik verwacht en werd niet teleurgesteld. Alleen verbaasd dat het cugel is die het tegelt. Cugel, jij bent ondeugend... En ik moest lachen.

anja | 16-02-23 | 09:17

@anja | 16-02-23 | 09:17:
We aim to please, my lady!
Ik blijf me altijd verbazen over de absolute fascinatie van mannen voor dat deel van de vrouwelijke anatomie, maar het is een feit: we kunnen er geen genoeg van krijgen. Is er natuurlijk door de evolutie ingebakken. Mannen die het minder kon schelen kregen minder nageslacht. Nog 4 minuten en dan zit het nachtcafé weer op slot en gaan we hopelijk weer wat nuttigs doen. ;)

cugel | 16-02-23 | 09:31
▼ 7 antwoorden verborgen

Als je van die vervelende koters heb, ga je goed voor je eige zorrege.

gestoptmetroken | 16-02-23 | 08:48

@BS,niet zo vooringenomen,kan ook zijn,
De partij voor dieren.

De Profundus | 16-02-23 | 08:49
▼ 4 antwoorden verborgen

Gestolen fietsen blijven in mokum meestal in de buurt en hebben binnen 2 uur een nieuwe eigenaar (aldus Parool). Het zijn dus de buren om je heen die deze markt maken. Gek idee. Een symptoom van anonimiteit onder buren? Kan het me anders niet voorstellen dat dit kan.

Whisky | 16-02-23 | 08:00 | 2

Ik denk toch wel criminelen: meestal verdwijnen ze rond 3 uur 's nachts van hotspots als het Leidseplein, het Damrak etc.

cugel | 16-02-23 | 08:23

Op de Witte de With in Rotterdam kun je ‘s nachts een fiets kopen die 5 minuten daarvoor in een zijstraat gejat is. “Fiets kopen 5 euro!”

JJMS | 16-02-23 | 08:50

Goedemorgen nachtploeg!

Hou vol Tuur, gewoon marineren met voldoende drank…

*Koffie zetten doet…*

Wijze uit het Oosten | 16-02-23 | 07:58 | 3

Ah lekker, de koffie voor bij de krant.. dank je Wijze! Een goed begin van de dag is immers het halve werk. Frisch, fromm, fröhlich und frei!

anja | 16-02-23 | 08:17

@anja | 16-02-23 | 08:17: Gek dat jij nog steeds zwitsal bent. Hoe lang ben je hier al wel niet?

Ichneumonidae | 16-02-23 | 08:19

@Ichneumonidae | 16-02-23 | 08:19: Sinds de dageraad van tijd. Ik herinner me een knal, en toen veel energie. Dan lang niet zoveel, en toen kwam GS gelukkig en kon ik me daaraan vastklampen. Hoe lang dat geleden is, weet ik niet zeker. Actief hier sinds een jaar of anderhalf. Maar het voelt voor jullie blijkbaar veel langer al.. twijfelachtige situatie dus.

anja | 16-02-23 | 09:22

Wederom onderhoudend, twee opmerkingen:
1) Spiesen is iets totaal anders dan spietsen
2) Het interview met Van Grieken was kudt met sinaasappels. Of peren.

_pacman_ | 16-02-23 | 07:54

Het stoffelijk overschot van Marinus van der Lubbe is in Duitsland opgegraven, zodat een team van patholoog-anatomen kan onderzoeken of de Nederlander was gedrogeerd, meldt het Duitse blad Der Spiegel. Van der Lubbe staat wereldwijd bekend als de stichter van de Rijksdagbrand in 1933.
www.parool.nl/wereld/lichaam-marinus-...

Cornelis12 | 16-02-23 | 07:45 | 11

@anja | 16-02-23 | 08:19:
anja, het is in de officiële geschiedenis in WOII een soort ijkpunt: na de Reichsbrandt verkreeg Adolf Hitler het momentum om de dictatuur te pakken. Het moment zelf was altijd heel omfloersd.
Ik denk niet dat het nu nog duidelijker gaat worden, behalve dat ‘links’ nog harder gaat roepen: ‘Zie je wel !’.

LD69 | 16-02-23 | 08:31

@LD69 | 16-02-23 | 08:31: Nee, dat bedoelde ik niet. Dat leren we wel. Maar dat het een Nederlander was, dat had ik toen meen ik niet in het lesboek gelezen. Alleen dat het om een stroman-poppetje ging idd, die als zondebok moest dienen (en de uitbouw van Hitler's macht diende).

anja | 16-02-23 | 09:25
▼ 8 antwoorden verborgen

Er zijn ongetwijfeld een flink aantal babyboomers die er achter gaan komen dat toen hun vader sprak over "het verzet" dat hij bedoelde het verzet tegen de geallieerden/bevrijders.

Ndranghitiari | 16-02-23 | 07:48

O dat benne slechts 2 cruiseschepen

Spreidingsplan asielzoekers: nog dit jaar 2000 extra plaatsen in regio’s Haarlem en IJmond - maar waar?
m.haarlemsdagblad.nl/cnt/dmf20230216_...

Cornelis12 | 16-02-23 | 07:41 | 1

Houden ze wel rekening met de stikstofberekening van die vervuilende schepen en dieselgeneratoren?

steekmug | 16-02-23 | 07:48

@LD69 | 16-02-23 | 08:04: Ah okay, dank je! En het hele dorp wist ervan? Jeetje.. wat gebeurt er allemaal in Nederlandse dorpjes? *Kijkt quasi-nonchalant edoch supernieuwsgierig*

anja | 16-02-23 | 08:24

@LD69 | 16-02-23 | 08:12: Jullie zijn wel het midden- als ook hoogtepunt van mijn leven, hoor! *Kijkt verliefd naar polder, zee, hemel, een verroestte fiets en wat klompendragende, ruziënde en/of onderhandelende mensen verderop*

anja | 16-02-23 | 08:27

Hmm tsja. Inderdaad. Polen dat nu zo ongeveer de kar trekt tegen de Russen binnen de NAVO, maar wel een afwijkende mening heeft over de Trias Politica en deze met voeten treedt. Aan Orban heb ik meer de schurft, die profiteur strijkt EU miljarden op maar vaart een pro Russische koers èn is ook nog eens een corrupte zakkenvuller.

Beste_Landgenoten | 16-02-23 | 08:34
▼ 13 antwoorden verborgen

Deze cover ken je vast nog niet, Tori Amos:
youtu.be/6QV6KtJarmE

Nuchternederland | 16-02-23 | 08:12

Opgelet bij biologie?

Beste_Landgenoten | 16-02-23 | 08:42

@GU, dat is lekker wakker worden!

At_Dawn_They_Sleep | 16-02-23 | 08:49
▼ 6 antwoorden verborgen

Een van de weinige filmsterren die ook een papieren rol had.

LucaBrasi | 16-02-23 | 07:38

Persoonlijk vind ik dat er indertijd een grote volkenkundige fout is gemaakt door het toenmalige Nieuw Guinea over te dragen aan Indonesië. Puur en alleen omdat zowel Indië als NG bij Nederland hoorden. Maar eigenlijk zou Papua bij het Australische gedeelte moeten zijn getrokken.
De Papoea's hebben een grote hekel aan Indonesiërs. Ik ben daar in NG geboren en getogen. Toen het gezin van toen in 2001 terugkeerde om mijn geboorteplek te bezoeken werden wij eens in de vallende avond achtervolgd door fluisterende donkere schaduwen. Iets ongemakkelijk draaide mijn vader zich toen om om een groepje jonge Papoea's aan te spreken. In het Maleis want mijn vader is zelf uit Indië afkomstig. Groot was onze verbazing toen wij in werkelijk perfect Nederlands beantwoord werden. Weliswaar met verouderde woordenschat maar toch! Bleek dat die jonge twintigers de Nederlandse taal van hun ouders hadden geleerd, in de hoop dat de Nederlanders eens zouden terugkeren. Ze hadden het helemaal gehad met de onderdrukking door Indonesië. Dat was tenminste de strekking van het verhaal van dat groepje.

Pardoes | 16-02-23 | 08:15

@Pardoes | 16-02-23 | 08:15: Kijk, dit soort info kom je nergens anders tegen dan op GS! Al weer een reden om GS te steunen met geld, om dit in stand te houden en uit te breiden.

Normpje | 16-02-23 | 08:29
▼ 11 antwoorden verborgen

Jerry Hormone in Nieuwe Revu:
De Rijksoverheid wil dat we in 2050 allemaal van het gas af zijn. Er niet meer op koken, het niet meer verstoken. In 2050 ben ik 68. Of dood. Beide geen prettig vooruitzicht. En al helemaal niet als ik m’n dagelijkse warme prak kunstgebit-proof tot prut moet koken op een inductieplaat. Of elektronisch gecremeerd word als de eerste de beste death rowinmate.
In de Verenigde Staten, waar ze altijd met alles voorlopen, of het nu goed of slecht of slim of dom is, probeert de US Consumer Product Safety Commission nu al het gasstel uit de keuken te verbannen. Zogenaamd vanwege kinderastma. Want als je even niet meer weet hoe je je klimaatagenda bij We the People door de strot moet rammen, dan gooi je het op de kindertjes. Want die zijn zo zielig! Zo zonder toekomst en met uche-uche-astma!
Gelukkig trapt niet iedereen in zo’n snotterverhaal. Verzetshelden from sea to shining sea laten hun gasstelletjes 24/7 vlammen op de hoogste stand. Alle pitten aan, zonder pannen erop, de oven ook, met niks erin, behalve gebakken lucht. Voor iedere scheet gas die door libtards wordt bespaard, ruften deze strijders er het tienvoudige doorheen. Ha, dat zal die klimaatsnowflakes leren, godverdomme!
Zulke onverschrokken daden van verzet vragen om navolging. Ook aan deze kant van the Atlantic. Dus ik heb zojuist alle knoppen op m’n eigen fornuis voluit opengedraaid (niet aangestoken, overigens. Anders is het hier in no time een sauna. Klimaatopwarming in m’n eigen huis moet ik niet hebben). En het voelt goed, in opstand komen tegen de EU, het WEF, Soros, Zelensky, Greta Thunberg en Jesse Klaver. Ik word er gewoon een beetje licht van in m’n hoofd. Man, wat een high. Ik wil meer, méér, MÉÉR gas verbruiken!
Jongens, ik wist niet dat verzet zo verslavend was.
Maar hoe? Hoe verbruik ik minder elektriciteit en nog meer gas? Ik heb een elektrische tandenborstel. Daar ga ik dus niet meer mee poetsen. Ik wil een tandenborstel op aardgas. Nee, schrap dat. Ik wil een steenkool gestookte, nee, brúínkool gestookte tandenborstel. Wacht, nog beter: een turftandenborstel. En dat de plaggen dan gestoken zijn door van die aanstellerig benauwde klotekoters. Hop, aan de kinderarbeid! Kap met janken en maak jezelf eens nuttig voor de verandering. Fossiele brandstof winnen voor Ome Sjerrie z’n toothbrush (spreek uit: ‘toezbruzj’). Kijk z’n tanden eens hagelwit zijn! Zie z’n kiezen blinken in het olielamplicht als ie met wijd opengesperde bek lacht van: ‘Hahaha, ik poets het milieu nog onherroepelijker naar de tyfus!’ en: ‘Hihihi, stik de moord maar, met je kinderastma!’
Maar hoe? Hoe verbruik ik minder elektriciteit en nog meer gas? Ik heb een elektrische tandenborstel. Daar ga ik dus niet meer mee poetsen. Ik wil een tandenborstel op aardgas. Nee, schrap dat. Ik wil een steenkool gestookte, nee, brúínkool gestookte tandenborstel. Wacht, nog beter: een turftandenborstel. En dat de plaggen dan gestoken zijn door van die aanstellerig benauwde klotekoters. Hop, aan de kinderarbeid! Kap met janken en maak jezelf eens nuttig voor de verandering. Fossiele brandstof winnen voor Ome Sjerrie z’n toothbrush (spreek uit: ‘toezbruzj’). Kijk z’n tanden eens hagelwit zijn! Zie z’n kiezen blinken in het olielamplicht als ie met wijd opengesperde bek lacht van: ‘Hahaha, ik poets het milieu nog onherroepelijker naar de tyfus!’ en: ‘Hihihi, stik de moord maar, met je kinderastma!’
Klik.
Klik, klik.
Boem.

cugel | 16-02-23 | 06:48 | 14

@cugel | 16-02-23 | 07:45:

Voortschrijdend inzicht zou juist *niet* tot meer elektrische auto's moeten leiden. Die rijden immers op stroom uit (bruin-) kool- of gas- centrales en stoten door de hoge rendementsverliezen in die centrales dus veel meer co2 uit. Nog los van de rendementsverliezen door te vaak opladen bij mensen thuis.

Vrijwel niemand in die klimaatkerk lijkt enige technische kennis te hebben. Vandaar dat dominees zoals Jerry Hormone nooit op de technische, wetenschappelijke of praktische aspecten van hun dogma's ingaan. Een lange reeks stropoppen die andersdenkenden als dommige satanskinderen wegzet is immers veel makkelijker.
Ondertussen erkent zelfs de co2-lobby inmiddels dat het versnipperen; in gasovens (!) drogen; en verbranden van alle oerbossen lang niet zo "groen" is als lange tijd gedacht. De enorm gesubsidieerde biomassacentrales zijn qua co2-uitstoot zelfs twee keer vervuilender dan steenkool, en het rendementsverlies is 80%.

De dommige satanskinderen hadden achteraf dus gewoon gelijk. Zou het kunnen dat mensen met een andere mening ook maar gewoon mensen zijn? Die ook het beste met hun (klein-) kinderen voor hebben?
Niemand pleitte ooit voor doelloze vervuiling. Maar de klimaatjehova's moeten beseffen dat mensen moeten eten, wonen, zich verwarmen, etc. Hoe schoner we dat doen hoe beter. Maar de wereld heeft niks aan middelmatige milieumanagers die vanaf de zijlijn onhaalbare en onbetaalbare bevelen opleggen.

Dandruff | 16-02-23 | 09:07

@Dandruff | 16-02-23 | 09:07:
Wel, als rechts betere alternatieven heeft voor de methoden die links aandraagt horen we het graag, maar tot nu toe is hun reactie veelal zoals Jerry hier persifleert.
@EEnzame SchizofrEEN | 16-02-23 | 07:12:
Nu zie ik het pas, sorry: dat ik de laatste "Maar hoe?" alinea er per ongeluk 2x heb ingezet.

cugel | 16-02-23 | 09:21

@cugel | 16-02-23 | 09:21:

Kernenergie is al vaak aangedragen.
En welk van Jerry's tientallen stropoppen zou voor 1% kunnen kloppen? Noem eens iemand die expres fornuizen en gasovens aanzet om de klumaatlobby te narren?
Dat lukt je niet.

Dandruff | 16-02-23 | 09:33
▼ 11 antwoorden verborgen

oud Nieuws.
* Lichaam van 'Nederlander achter Rijksdagbrand' na 89 jaar opgegraven. Was hij gedrogeerd?
* bijna 89 miljoen euro voor Syrië en trukije.
* Britse post stelt hackers die losgeld willen teleur: 'We maken al tijden verlies, joh'
* Vooral oudere Nederlander ziet jaar dienstplicht voor jongere wel zitten.
* Veel gezondheidsklachten door armoede: ‘Geen rust om te zoeken naar werk of gezonde voeding’
* Waarom de Noorse autoverkopen met 95 procent zijn gedaald? Stopzetten subsidies voor elektrische auto's. Blijkt het toch daar om te draaien.
* Rotterdamse haven moet vesting worden (tegen drugs)
* Topdrukte bij aannemers en klusbedrijven voorbij!
* U kunt binnenkort uitzoeken of uw ouders in de oorlog 'fout' waren...

Weer: miezerig, tot 10 graden.

Koffie: nope, gewoon thee (met dank aan de medereaguurders een stevige earl gray). Voor de die-hards een heerlijke romige bak koffie.

EEnzame SchizofrEEN | 16-02-23 | 06:34 | 7

@anja | 16-02-23 | 07:48:
Aye aye, Milady! Keep us posted (omdat guurders zo gek zijn op onnodig gebruik van het Engels ;)).

MickeyGouda | 16-02-23 | 08:26

@EEnzame SchizofrEEN | 16-02-23 | 06:54:

Moggeuh Heren..
Koffie slurpen doet, thee is voor alfabet mensen met of zonder snor

Oh Earl Grey zei u, hmmm die ruikt altijd wel lekker, mwahjah doe maar een bakje dan

AldNuut | 16-02-23 | 08:58

@MickeyGouda | 16-02-23 | 08:26: Haha, zeker! Dank je ook! De competitie zal moordend zijn, en ik neem aan er zullen ook weer interne troetelkandidaten van de partij zijn. Maar met jullie slimheid en warme steun als ook mijn wazig enthusiasme komen we er misschien wel.. wordt vervolgd..

anja | 16-02-23 | 09:31
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist-
ImenLansink | 16-02-23 | 06:34

Wanneer de wekker op zeven staat en je vrolijk om vijf uur wakker wordt.
Lotgenoten, u bent niet alleen. Paar rondjes dubbele espresso doen nu. Ben ik de merel mooi weer voor.

Dr. Blechtrummel | 16-02-23 | 05:40 | 10

@MickeyGouda | 16-02-23 | 07:21:
Goedemorgen deze morgen MG !
Ha nee, geen Midas hier ;-)
Maar dankzij mijn lieve moeder die naast het voorspelbare huishouden tijd vond om haar kwinkelerende omgeving te ordenen en haar kinderen daarover 't een en ander bij te brengen.
En het bijzondere was: niet alleen haar kennis maar ook de gave om een kind te inspireren. Dus ook na d'r verscheiden neemt haar kennis nog steeds toe.

LD69 | 16-02-23 | 07:44

@LD69 | 16-02-23 | 07:09: Harstikke leuk, er zitten honderden in mijn grote yucca en ze schijten allemaal in mijn zwembad. klere vogels. Zoek een ander huis.

gato | 16-02-23 | 08:01

@LD69 | 16-02-23 | 07:44:
Wie zijn moesje niet eert is het vogelgekwetter niet weerd. Mooi!

MickeyGouda | 16-02-23 | 08:29
▼ 7 antwoorden verborgen

Dus Frankrijk wil porno aan banden gaan leggen voor minderjarigen. Goed plan. Goed begin althans. Porno is namelijk nergens goed voor. Het werkt als een "gateway drug" naar erger. Het aantal creepy kerels dat stinkend en zweterig gekluisterd de interwebs afstruint naar bizarder, zieker en extremer is te zot voor woorden. Daar komt nog bij dat hoe vromer dan de Paus hoe extremer men zoekt. Ziet u ze al. Die oudere mannen die in RV's wonen en bezweet aan het zoeken zijn naar zo extreem, al dan niet illegale porno? Die zijn allemaal begonnen met een onschuldig pornoblaadje zoals de Tuk. Wat je als kind uit de vuilbak graaide als meneer Karelsen weer eens betrapt was door mevrouw K. en zijn hele collectie moest wegdoen. Erotica aan de andere kant is wat anders. Ik vind films, stripboeken, animatiefilms, schilderijen, beelden en noem maar op met bloot plus seks plus verhaal helemaal geweldig. Opwindend zelfs. Maar de ranzige pizzabezorgerporno, de barely legal tienerporno of neef-en-nichtporno, de racistische porno, de martelporno en ga zo maar door, allemaal platvloers en vreselijk om te zien in mijn mening. Prima toch? Mijn keuze, niet die van jou. Maar mijn echte aversie van porno begon een paar jaar geleden pas. Ik verveelde me en ging een documentaire kijken over hoe porno tegenwoordig gemaakt wordt. Hoe men binnen de grenzen van de wet de grenzen van het acceptabele opzoeken. Ik voelde niets dan walging. Van sommige soorten porno wist ik niet eens dat het bestond. Maar ik dwaal af. In die documentaire kwamen de actrices ook aan het woord, ook de acteurs en ook de producenten en het kwam er op neer dat als je niet extremer en extremer gaat verkoop je niets meer. We praten dus niet over het pubertje dat zichzelf ontdekt met hulp van de Aktueel. Of het pornoboekje wat gevonden was bij meneer K. We praten over een rappe neerwaartse spiraal, er is zoveel namelijk, en waar een hint van een tepel je vroeger kon opwinden moet je nu drie mannen zien die alle gaatjes vullen, soms zelfs gaatjes samen vullen want zolang de ballen elkaar niet raken is het niet homo immers. Waar is het toch misgegaan tussen dat je alleen in bed lag te denken aan dat meisje uit jouw klas waar je zo verliefd op was en het heden? Dus dan kom je al snel terug op verbieden. Verbieden. Mensen haten verbieden, maar dan rijst altijd te de vraag ga je het echt missen die barely legal porno? Die huilende en schreeuwende actrice die al dan niet gespeeld voor de eerste keer anaal wordt genomen? Mist er dan echt een deel van je leven? Mist er een deel van je leven om een 19-jarig meisje te zien spelen dat ze veel jonger is? Wat mij betreft is porno, niet erotiek, maar hardcore porno schadelijk en net zo onmisbaar als crack-cocaine. Die mensen die het echt nodig hebben, willen. Die mensen zijn ziek.

DeKussendeWielrenner | 16-02-23 | 03:39 | 14

Het had ook ik in twee zinnen gekund maar met de strekking ben ik het eens. Er wordt onze pubers wijs gemaakt dat porno kijken heel normaal en zelfs gezond is. Maar het is een neurologische gesloten cirkel van letterlijke Zelfbevrediging die voor niemand goed is. Voor de ontwikkeling van de hersenen niet, voor relaties niet, voor het zelfvertrouwen is het zelfs desastreus.

JJMS | 16-02-23 | 07:08
▼ 11 antwoorden verborgen

Super muziek. Wel hop maar niet hip.
Oftewel geen rap maar zwoele zang en de rauwe gitaren maken alles goed.
Altijd en overal. Die elektronische drums hype waait wel eens over over een paar eeuwen.

keestelpro | 16-02-23 | 03:28

@MickeyGouda | 16-02-23 | 06:38: heerlijke proza idd, niks meer aan doen. Maar meteen ook D meepakken want stiekem willen die ook Nederlands zijn, ze durven het gewoon niet toe te geven.

anja | 16-02-23 | 08:00

@LD69 | 16-02-23 | 06:08: Voor Israël hebben ze Hebreeuws (eigenlijk Ivriet) weer her-ingevoerd. Een nieuw land en één taal die nergens in de wereld gesproken wordt, behalve in de synagoges. Ja, het het vormt een onderlinge band en legt de link naar de Torah maar alsjeblieft zeg, de tijd en kosten om iedereen een tweede (3e of 4e) taal te leren (ze leren hier ook Engels, Arabisch of Frans). Had Engels gekozen en vertaal dat sprookjeboek...

Sneerpoets | 16-02-23 | 08:33
▼ 9 antwoorden verborgen

Raar knipsel uit 2004 van retro GeenStijl.
Corona? Virtueel Stamcafé?
Ze hadden het er toen al over...
pbs.twimg.com/media/FpDVN2bWYAAzViP?f...
En toen gingen ze ook op zwart als er een feestje te vieren was.
Ze hebben gewoon altijd schijdt aan ons reaguurders gehad! XD

keestelpro | 16-02-23 | 02:43 | 3

Lachen!
Hoe kom je daar in godsnaam op:)

TheOne48 | 16-02-23 | 02:54

@TheOne48 | 16-02-23 | 02:54:
Zelfstudie. ;-) Die klojo's zaten nota bene in Mexico tijdens de Mexicaanse Griep. Ze deden nogal nonchalant en luchtig maar ik denk dat de redactie van GS toen al te veel bezig waren met wereldheerschappij. XD

keestelpro | 16-02-23 | 02:58

Ach ja, ze beloven zoveel.. de kleine rakkers! En wat zijn ze snel groot geworden..!

anja | 16-02-23 | 09:34

Een muzakje erbij
om wat sfeer
in een lege kroeg te zetten.

Want leeg zal 't zijn.
Ik ga te bed.
Truste allen.

The Stumble - All Over Again
youtu.be/iiTE0reBW8c

Milton_Styx | 16-02-23 | 02:38 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Slapen, een noodzakelijk kwaad. Maar morgen vroeg op want we moeten een keer naar huis. En paar honderd kilometer. God wat haat ik dat. Misschien blijven we daar ook wel een weekje staan. Maart is nog ver weg toch. Twee maanden NL moet te doen zijn. Is vorig jaar ook gelukt.
Dus trusten en slaap lief.

K1100 | 16-02-23 | 02:13 | 2

Truste K1100,
slaap de slaap der onafhankelijken.
Creëert z'n eigen rust en warmte.
(Mrs. K is natuurlijk ook behulpzaam)

Milton_Styx | 16-02-23 | 02:18

Trust K.
Mocht je een keer in de buurt van Breda belanden, hou ik me aanbevolen:)

TheOne48 | 16-02-23 | 02:24

John Heitinga, trainer van Ajax ,wil geen Johny meer worden genoemd.
Lang geleden zei van der Gijp over Heitinga, dat hij niet zit in zijn auto, maar staat achter het stuur. Ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha, hi, ha.ha,ha,hi,ha.
Grappig dus.

Jan Dribbel | 16-02-23 | 01:31 | 16

Hoe wil ie dan genoemd worden?
Wim Heitinga?

keestelpro | 16-02-23 | 03:20

Dat was over Wesley Sneijders in zijn Hummer.

J.Cash | 16-02-23 | 07:57
▼ 13 antwoorden verborgen

@wilderst
Een gratis en prima VPN zit in Noorse browser Opera. Gebruik het al jaren.
Way better dan Firefox, Chrome of dat andere gedrocht (MS Explorer?)

chicago river | 16-02-23 | 01:23 | 2

NordVpn, betaald maar dan zijn je gegevens veilig. Gratis VPN's verkopen je gegevens.

K1100 | 16-02-23 | 01:28

Vooralsnog geen vpn nodig, ik schaam me nergens voor.

Opera is prima idd

wilderst | 16-02-23 | 01:43

Ooit songfestival winnaars,voor wat het waard is:
Mocedades-Eres tu
youtu.be/naAC37W42ro

Theodorik1 | 16-02-23 | 01:16 | 6

Theodorik!
Dit is een van de allerbeste nummers ooit geschreven.
Puur goddelijk.
Maar.... het heeft het Eurovisie Songfestival NIET gewonnen! DX!
nl.wikipedia.org/wiki/Eres_t%C3%BA
Hoe is het mogelijk!
Dit was het winnende nummer dat jaar.
(Niemand ken het nog... pffff)
Tu te reconnaîtras - Anne-Marie David (1973)
www.youtube.com/watch?v=QVuk5jZmy9o

keestelpro | 16-02-23 | 02:29

Op 1:13 twee gitaristen/zangers. Zouden het broertjes zijn? De één linkshandig en de ander rechtshandig. Of één (of beide) ambidexter en, om maar lekker dicht bij elkaar te kunnen staan, speelt er één met zijn andere hand.

Sneerpoets | 16-02-23 | 09:19
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Rattus | 16-02-23 | 01:13 | 3

Arthur lezen blijft fijn.
Moge hij nog lang bij ons zijn.
Nachthap; broodje kipfilet komkommerschijf met verse tuinkruiden; salieblad en rozemarijn. Lepel sambal badjak erover / ertusssen. Een Duitser 12 % ernaas.
Die kruiden overigens, zijn wintervast, en hoef je weinig aan te doen. Gaan het hele jaar gewoon doorrrr, waar je ook woont (goed, we tellen de 2 Polen even niet mee).
Het is 01.13 dus de 5 zit maximaal in de klok.
/*KLOK!*

chicago river | 16-02-23 | 01:13

"schrijvende aap Don Arturo"..

Op punten een erg mistroostig verhaal.

Via onderstaande link kom je bij een foto uit van een andere aap in betreurenswaardige positie (disclaimer: niet voor de faint-hearted):
www.nrc.nl/nieuws/2023/02/15/drama-op...
En indien je confrontaties met al die ellende uit het dierenrijk wel welletjes vindt, lees dan vooral de begeleidende tekst (hieronder gekopieerd) niet:

"' 'Igor keek toe terwijl het roofdier rustig terugliep naar haar eigen baby', staat in het bijschrift bij de foto. 'Haar jong speelde met het aapje gedurende meer dan een uur, alvorens het te doden. Bijna alsof de moeder met opzet een levende prooi had meegebracht, als jachtles voor haar kind'.”

De natuur kan wreed zijn.

Helaas dat de mensenwereld soms niet anders is. Met meedogenloze roofdieren die je jonge kinderen uit je handen trekken om hen tot een gehersenspoelde Poetin-Jugend te kunnen smeden:
"Rusland houdt duizenden Oekraïense kinderen vast met als doel heropvoeding, concluderen onderzoekers van de vooraanstaande Amerikaanse Yale Universiteit. Het rapport is opgesteld met steun van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.
Volgens de onderzoekers gaat het om zeker 6000 kinderen, maar is het aannemelijk dat het er veel meer zijn. Ze zouden zitten in centra op de Krim, het Oekraïense schiereiland dat in 2014 door Rusland is geannexeerd, en in Rusland zelf.
In het rapport is sprake van zeker 43 kampen en instellingen. Er zou sprake zijn van een grootschalig en systematisch netwerk, waar tot in de hoogste kringen over besloten zou zijn. Onderzoekers zeggen dat mogelijk sprake is van oorlogsmisdaden.
Het jongste kind dat de onderzoekers konden identificeren was vier maanden oud. Sommige kinderen zouden na hun verblijf in een kamp 'doorstromen' naar jeugdzorg of adoptieouders in Rusland".

Zijn er werkelijk nog mensen die geloven dat met dit soort roofdieren serieus kan worden onderhandeld over vrede vanuit een positie van relatieve zwakte (zolang je grondgebied is bezet ben je 'zwak')?

Over iets meer dan een week 'jubileert' de invasie. Alleen door méér wapens en ander oorlogsmateriaal te leveren kunnen de Oekraïners deze barbaren weerstaan en hen van hun grondgebied af schieten.

Pas dán, vanuit een positie van kracht, kun je serieus over vrede onderhandelen.

Schrijvende apen, stervende jonge aapjes en geëvolueerde apen, we hebben helaas nog een lange weg te gaan.

Kompromat | 16-02-23 | 01:06 | 1

Mag ik ,zeggen dat ik het met u eens ben?

PieterOpZicht | 16-02-23 | 06:03

@-PR- | 16-02-23 | 01:18: Ik ben ook maar tot halverwege gekomen, de rest komt morgen wel. Ben al wel bij Vice City aanbeland.

Met_baard | 16-02-23 | 01:22
▼ 1 antwoord verborgen

El hombre de La Vega.

J.Cash | 16-02-23 | 00:51

@J.Cash | 16-02-23 | 00:51: Helaas duurde het maar een zomer,ik zou bijna Kid Rock met All Summer Long linken-:)

Theodorik1 | 16-02-23 | 00:57

Hoe moeten die exploderende import-jochies 12-18 dan hun 'ei' kwijt?

Stomste ding gezien in jaren:

"Frankrijk wil pornosites blokkeren voor kinderen. Volgende maand start een experiment met een anonieme leeftijdschecker, een digitaal certificaat waarmee iedereen die een pornosite bezoekt zich moet legitimeren. Bezoekers die jonger dan 18 jaar zijn, krijgen geen toegang tot de site. Als pornosites niet meewerken zullen ze verboden worden in de Vijfde Republiek.

Franse volwassen pornoliefhebbers kunnen straks bij een onafhankelijke instantie een 'digitaal leeftijdsbewijs' achterlaten. Die instantie kan niet zien waarvoor het bewijs daarna wordt gebruikt. Als de internetter vervolgens een pornosite bezoekt, wordt hij of zij gecontroleerd: het digitaal opgeslagen leeftijdsbewijs is het toegangsbewijs. Maar de porno-aanbieder kan daarmee niet de identiteit van de bezoeker achterhalen.

Gelukkig gaat er nooit iets mis met overheden en massale ICT-projecten..."

wilderst | 16-02-23 | 00:19 | 2

Een VPN is de redder in nood.

K1100 | 16-02-23 | 00:39

John Miles-Music

Koppig | 16-02-23 | 00:15 | 1

Parool: Stevig debat over divers wervingsbeleid Amsterdam: ‘Het is woke-bezigheidstherapie’

Ondanks stevige kritiek van rechts blijft wethouder Hester van Buren (Personeelsbeleid) pal achter het wervingsbeleid van Amsterdam staan. Op termijn moet 30 procent van het hogere segment ambtenaren een niet-westerse migratieachtergrond hebben. ‘U weet toch ook dat het beste team bestaat uit diverse mensen?’
www.parool.nl/amsterdam/stevig-debat-...

Cornelis12 | 16-02-23 | 00:15 | 5

@SamV | 16-02-23 | 00:23: Het is dan ook onbewezen PR-kul, verkondigd door de gebruikelijke dwaallichten.
Bovendien gaat diversiteit meteen over huidskleur, puur racisme dus.

funda | 16-02-23 | 00:32

Het beste team bestaat uit de beste mensen, ongeacht kleur of afkomst. Niet uit de meest diverse mensen. Waarom steeds dat gehamer op inclusiviteit en diversiteit. Het maakt meer kapot dan je lief is.

-PR- | 16-02-23 | 00:40

Widdige wat? We gooien kunde en professioneel gewoon over de reling want onzin maar diversiteit is het aller-, allerbelangrijkste wat er is! Onvermijdbare fuck ups nemen we voor lief want het wordt betaald door de gratis centen die aan de bomen hangen tegenover de Stopera.
Zoals K1100 al zegt: Ziek!

Basil Fawlty | 16-02-23 | 01:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Waar is Nuuk de laatste tijd?

SterF... | 16-02-23 | 00:05 | 4

Druk met mijn vriendin? Druk met jouw vriendin? Ik heb geen idee man!

VBO_B_Niveau | 16-02-23 | 00:08

@SterF... | 16-02-23 | 00:13: ik moest toch lachen. Jullie zijn grappiggg.. goed begin van de dag zo. Schatekes die jullie zijn!

anja | 16-02-23 | 08:07
▼ 1 antwoord verborgen

Ahold-topman Frans Muller stapt naar Europese Commissie om werk te maken van prijsverschillen tussen landen

Producten in de supermarkt moeten bijvoorbeeld een etiket hebben in de taal van dat land, anders mogen deze niet worden verkocht. Zo kan de goedkopere fles cola uit Duitsland niet in Nederland worden verkocht, als de fabrikant weigert er een Nederlands etiket op te plakken. Door dit verdeel-en-heersspel van de fabrikanten betalen Europese burgers 14 miljard euro te veel. “Dat blijkt uit onderzoek van de Europese Commissie.” Per gezin van vier personen gaat het dan omgerekend om 80 euro per maand.

“Ik hoop dat de Europese Commissie maatregelen neemt om die single market voor producten nu echt af te dwingen, waardoor het voor consumenten beter wordt. Als handelsbedrijf willen we één open markt.”
www.parool.nl/nederland/ahold-topman-...

Cornelis12 | 16-02-23 | 00:04 | 1

Daar heeft ie wel een goed punt. Vraag me af hoe die Poolse supermarkten hier mee wegkomen.

Joris Beltsin | 16-02-23 | 00:09

Ik wil chjappooh tikken, maar weet de juiste spelling niet.
En ik ben te trots om de spellingchecker te gebruiken.
.
Dank u wel voor uw voortdurende bijdrage;
Weet dat het gelezen en vooral beleefd wordt.
Ik wens u nog vele pijnloze en zonovergoten dagen toe.
Niet in de laatste plaats voor uw lezers hier.
.
nou, vooruit :
Chapeau.

MagnificentRon | 15-02-23 | 23:58 | 3

@Papa Jones | 16-02-23 | 00:01:
Zo !
Ik ben nu gewoon duizelig !
Ik ben weer vijf !
Voor de bank bij de buurman in de flat, de enige die een kleuren tv had...
samen met 20 andere flat-kinderen...
Man !

MagnificentRon | 16-02-23 | 00:10

@Papa Jones | 16-02-23 | 00:01:
Zoals MagnificentRon zegt wow dit was ergens diep in mijn geheugen opgeslagen. Ik ben zo jong dat ik alleen kleuren tv ken! Dank Papa!

Flightless bird | 16-02-23 | 02:18

Alpahville - Forever Young.

Koppig | 15-02-23 | 23:50 | 4

Prachtig!

wilderst | 16-02-23 | 01:18
▼ 1 antwoord verborgen

Het was weer een pracht stuk tekst Arturo, !gracias hombre!

J.Cash | 15-02-23 | 23:48

Laatste openstaande 'voorspelling' van ondergetekende:

Pik het aandeel Ajax op rond 11 euro.

Tegen de ellende in is er inmiddels een mooie solide bodem gevormd.

nl.investing.com/equities/afc-ajax

De angsthazen kunnen nu 5% pakken op 11,60. Niet slecht in deze tijden.

Ik heb er weinig vertrouwen in dat ze deze ronde tegen Union Berlin overleven, maar dat is prima. Het gaat erom minimaal 2e te worden in de competitie, en zo CL voetbal te halen. Verder gaat het opleiden en inkopen onverminderd fantastisch en bulkt de club van het geld, zoveel dat elk aandeel z'n koers in geld waard is

wilderst | 15-02-23 | 23:47 | 8

Het blijft jammer dat Overmars de tent uit is gejaagd. Hij had serieus een 'gouden pik' (pun intended) voor het uitkiezen van spelers die voor megabedragen doorverkocht konden worden. H&H not so much.

-PR- | 16-02-23 | 00:47
▼ 5 antwoorden verborgen

Lucille Werner namens het cda(!!!) maakt zich druk over de afbraak van de zorg op npo1 … hoe hypocriet ben je dan, net alsof je je portemonnee geeft aan een vvd-er om even vast te houden als je je schoenveters strikt en verwacht dat je hem terug krijgt. De vvd-er heeft er geen herinnering aan en je bent je portemonnee kwijt.

Analia von Solmsch | 15-02-23 | 23:42 | 5

Heb de tv op de achtergrond en dacht eerst dat Lilian Marijnissen aan het woord was met dat eeuwige, de leraren en de zorg, drammerige toontje van haar. Maar is dus dat ballenmeisje die denkt politicus te zijn.

Nu in dat programma geneuzel over de musical Jesus christ superstar die door de immer olijke Albert Verlinde op de planken wordt gebracht. Niets dan reclame item dus.

Ben ooit per ongeluk in de verfilming terecht gekomen. Grootste k*t film ooit aanschouwd. Dat ik een hekel een hippies heb zal ook meespelen. En aan Verlinde heb ik ook een hekel.

Cornelis12 | 15-02-23 | 23:57

Als er misstanden zijn in de zorg is het goed dat het wordt aangepakt.
Wie het voorstelt doet er niet toe.

Jan Dribbel | 16-02-23 | 00:13

@Cornelis12 | 15-02-23 | 23:57: De zanger van Deep Purple zette toch een stevig gebekte Jezus neer, en Judas zong later niet onverdienstelijk over Bangkok.

funda | 16-02-23 | 00:43
▼ 2 antwoorden verborgen

Hilversum gaat sekswerkers die vanuit huis werken, gelijkstellen aan onder meer fotografen, autorijschoolhouders en nagelstylistes. Daar komt bij dat de sekswerkers dan ook geen vergunning meer nodig hebben om hun werk vanuit huis te doen.
www.nhnieuws.nl/nieuws/314825/sekswer...

Cornelis12 | 15-02-23 | 23:39 | 3

Ik zou zo naar Hilversum verhuizen … maar ja. Hilversum blijft Hilversum. Mijn clientèle betaalt me alleen niet, helaas, het is ongebruikelijk om geld te betalen in de gay scène. Al neuk ik beter dan hun man. Als ze nog een seksleven hebben.

Analia von Solmsch | 16-02-23 | 00:15

Het zou nuttiger zijn politici eens gelijk te stellen met sexwerkers.

funda | 16-02-23 | 00:44

@funda | 16-02-23 | 00:44: Je bedoeld natuurlijk vooral de politici in de coalitie. Die liggen vooral op hun rug of buik en laten zich in alle gaten nemen (zonder condoom). Om vervolgens de flinke vergoeding mee naar huis te nemen.

-PR- | 16-02-23 | 01:01

Meeslepend verhaal weer van Tuur.
Alleen beetje jammer dat de redactie de laatste twee topics niet heeft omgedraaid.
In het stamcafé lullen over 20 jaar GS geeft toch een heel andere sfeer dan verderf, ellende en dood. Dat drukt de sfeer aan de toog wat.

Daarom zal ik maar de bel hanteren. Ding Dong.
Rondje voor de hele zaak (ja ik heb al betaald).
Op 20 jaar GS.
Ein Prosit allen. Ja, ALLEN.

reservebelgië | 15-02-23 | 23:38 | 5

Nazdrovje !

funda | 16-02-23 | 00:07

Salute! (en met je eens).

Basil Fawlty | 16-02-23 | 00:32

Insgelijks. Nog 1-tje en ik ga een dutje doen.
Mooi, in vele talen. Hoeveel zouden er zijn? Elkaar proosten?
Morgen gezond weer op.

reservebelgië | 16-02-23 | 01:08
▼ 2 antwoorden verborgen

De kastelein van het stamcafe wordt almaar luier ...

funda | 15-02-23 | 23:36 | 2

Ik lees regelmatig precies dezelfde teksten hier als in de overigens vermakelijke bundel Dikke van Amerongen, waarin sommige anekdotes óók al een of twee keer worden herhaald...

The Green*Machine | 15-02-23 | 23:50

@The Green*Machine | 15-02-23 | 23:50:
Herhaling van goeds is zelden vervelend.

funda | 16-02-23 | 00:07

"De kleine dokter"
Ja dat boek ken ik ook. Humbug!

Duwbak_Linda | 15-02-23 | 23:35 | 3

Mijn grootouders hadden het ook.
Echinaforce, koffie die geen koffie was, wat een troep. Maar ja de mensen hadden nog geen internet.

J.Cash | 15-02-23 | 23:52

@Duwbak_Linda | 15-02-23 | 23:55:
Die was het ja, haha, mijn grootvader dronk het want hartklachten.
Mijn halve familie was onder invloed want dan mochten ze weer geen rijst, dan weer aardappels. Was na een jaar ook weer niet goed.
Man man wat een troosteloze toestand.

J.Cash | 16-02-23 | 00:08

Vandaag even wat stof uit mijn hoofd blazen.
Daarom Whitesnake.

Deze heet Whipping Boy Blues, maar ik kan er geen blues in ontdekken. Wel heerlijk gillende gitaren. www.youtube.com/watch?v=DtXR-t_dRgA

En dan nog even Bad Boys. Ook gillende gitaren. www.youtube.com/watch?v=ZrT3XEATurs

Wat een strot heeft die David Coverdale toch.

Met_baard | 15-02-23 | 23:29

Doet me aan 'de dood van Ivan Iljitsj' denken, meesterlijk verhaal van Tolstoj. Die dronk dan weer niet. De oplossing is hier wellicht veel simpeler: stop met zuipen.

Joris Beltsin | 15-02-23 | 23:29 | 6

@King of the Oneliner | 15-02-23 | 23:58:
Niet nodig King. Norm heeft aangegeven de verhouding te nomaliseren en ik stem daarmee in. Alleen nog geen reactie gehad.

K1100 | 16-02-23 | 00:03
▼ 3 antwoorden verborgen

Dat verhaal over de kleine Gerard hakt erin. Voor Arthur een flinke kras op de ziel om mee te dragen. Het zet wel wat dingen in perspectief.
Bette Midler - In Think It's Going To Rain Today
youtu.be/6pB-wOfhrr0

MickeyGouda | 15-02-23 | 23:26 | 2

Ja, dat verklaart wel heel veel, ook zijn goedaardige rebelsheid. Ik vind de uitvoering van Bette Midler heel mooi, misschien hadden ze minder orkest erbij moeten doen, en meer gewoon haar expressieve stem. De uitvoering van de schrijver zelf Randy Newman, daar druipt echt het sarcasme vanaf, Bette is milder. Wat zijn we allemaal zwaar op de hand de laatste tijd, lol. Tijd voor een nieuwe lente, die toch weer begonnen is. Groet S.

King of the Oneliner | 15-02-23 | 23:40

@King of the Oneliner | 15-02-23 | 23:40:
De belofte hangt in de lucht, King. Zelden heb ik mij ergens meer op verheugd.

MickeyGouda | 16-02-23 | 06:47

Ongeveer € 88.900.000 is er vandaag opgehaald voor de goededoelencarrousel. Dat is ongeveer € 5,23 pp. Gezien de onachtzaamheid waarmee men geld weggeeft lijkt het helemaal niet zo slecht te gaan in Nederland.

de IJsman | 15-02-23 | 23:21 | 6

Gezien ons land niet aangevallen wordt, hebben wij een afschrikkende Defensie...
Hoeveel hebben de Voedselbanken gestort?

Torquemada | 15-02-23 | 23:28

Precies, de BTW kan best wel een procentje hoger, dat men 5 euro overheeft is gewoon onwenselijk.

funda | 15-02-23 | 23:31

Dus jij vindt €5,23 per persoon véél geld? Dat zie jij als onachtzaamheid? Oké.

VBO_B_Niveau | 15-02-23 | 23:37
▼ 3 antwoorden verborgen

Heerlijk stuk weer van Arthur. Lekker lang. Een genot om te lezen. Wel een pijnlijk stuk over je broertje, wat dat op die leeftijd met je doet is niet te bevatten. Dat je hier nog maar lang mag schrijven.

K1100 | 15-02-23 | 23:21 | 9

@Duwbak_Linda | 15-02-23 | 23:54: Hij weet zelf niet wat hij heeft. Dit is een verslag van een zoektocht, waarin ook ernstige scenario's worden onderzocht.

Après toi | 16-02-23 | 09:24
▼ 6 antwoorden verborgen

Ook al dood. Iedereen gaat maar dood de laatste tijd.
Als jonge knul kreeg ik vroeguh van haar wel een stijfje.

Cornelis12 | 15-02-23 | 23:28

Ach gut. Dan heb ik haar in gedachten als puur natuur in mijn jeugd. Zij was lang vergeten inmiddels en ik Google haar nav jouw bericht en dan zie ik dat hoe ouder ze werd des te meer glimmend plastic in haar gezicht (en wellicht ook de rest van haar lichaam) tot op het punt dat ze bijna niet meer herkenbaar was maar standaard "plastic surgery gone wrong." En dat zie je zo vaak in die Hollywood wereld. Triest en jammer.

Basil Fawlty | 16-02-23 | 00:28

Maar wat is rommelkruid dan?

SterF... | 15-02-23 | 23:31

@wilderst | 15-02-23 | 23:33:
Ik ga er meteen achterheen.

" De naam rommelkruid is terug te voeren op het mengsel van de restanten die achterbleven in specerijzakken die gebruikt werden in de groothandel."

En

"Rommelkruid kan ook zelf gemaakt worden door gemalen zoethoutwortel, suiker, nootmuskaat, anijs, kaneelkoppen, kruidnagel, peper, foelie, gemberpoeder en sandelhout te mengen. De verhoudingen zijn streekgebonden, afhankelijk van de eigen voorkeur én afhankelijk van waarvoor het mengsel gaat worden gebruikt."

Duidelijk.

SterF... | 15-02-23 | 23:49

Bekende reaguurder Necrosis was ook ernstig ziek en intussen wijlen, maar hij zorgde hier voor de vrolijke noot. Hij nam zichzelf gelukkig niet zo ernstig. Hij besefte dat de wereld niet om hem draaide.
U zou ervan kunnen leren.

Nonkel Frituur | 15-02-23 | 22:47 | 3

Alex was inderdaad een mooi figuur. Met een kleine 'n'.

VBO_B_Niveau | 15-02-23 | 23:16

necrosis, geen hoofdletter.
Enfin, hij wist dat hij leefde in geleende tijd. Dat maakt nederig.

Analia von Solmsch | 15-02-23 | 23:21

necrosis zou hij nu zeggen. Wat mis ik die man, liep met zakken medicijnen, zei hij en ik had niks door.

gato | 16-02-23 | 01:43


Schrijven over je eigen leven is soms het makkelijkste voor een schrijver.
Een beetje Over the top, een beetje zwarte humor, een paar oude steken onder water, een paar rake observaties, een paar frappante herinneringen en klaar is Bukowski.
Dit is een soort compliment, want ik werd inderdaad geroerd en geraakt, alhoewel ikzelf niet persoonlijk diep leed erbij zou halen als het langzaam wegteren van je broertje, alleen om te scoren.

50 jaar leven op een dieet van overvloedige alcohol, sigaretten en drugs, daar kan gewoon geen enkel lichaam tegen.
Dus eens een keer een gezondheidskuur doen door te stoppen met dit vergif en multivitamines (vooral Vitaminen en D3) en mineralen zoals selenium en zink supplementen en een paar zeer ontgiftende kruiden zoals Ashwagandha en Moringa en een tinctuur met goede levende darmflora bacteriën, gedurende een paar maanden zouden eventueel kunnen helpen, mocht het niet te laat zijn.

King of the Oneliner | 15-02-23 | 22:45 | 13

@Après toi | 15-02-23 | 23:19: Zink schijnt in combinatie meer andere middelen ook goed te helpen tegen C. Maar jij hebt daar liever een prikje voor. Ik begrijp je wel. Waarom iets innemen wat het gelijk van je 'tegenstrevers' bevestigd.

-PR- | 16-02-23 | 01:06
▼ 10 antwoorden verborgen

Maar wat is het nou?

Roos | 15-02-23 | 22:45 | 1

Dat hoort u volgende week.

Analia von Solmsch | 15-02-23 | 23:22

Weer een smakelijk en reuze interessant schrijfsel.. we leven met je mee .. bovenstebeste Tuur.. al nemen wij het wel een beetje cum grano salo.....

grapjasz | 15-02-23 | 22:43

Wow. Pet af. Dank & truste.

Zomaarwat | 15-02-23 | 22:39

Tja, soms zit het mee, soms?
Enige tijd geleden bij een internist. Tijdens echo onderzoek was het lang rustig, tot de arts plots :'Aha, kijk!' mompelde.
Bleek het niet waar ik voor gescand werd maar bijvangst.
Advies van de internist: normaal had je pas ontdekt als je plots vergaat van de pijn, kans is groot dat je nooit hier achter had gekomen.
Kan dit op twee manieren verwerken. Blinde paniek, of wat ik deed, namelijk schouders ophalen.
Kut dat het er is, kut dat mocht het fout gaan ik pijn zal hebben en zo, maar om nou grienend in een hoekje de rest van mijn leven te gaan zitten wachten?

EEnzame SchizofrEEN | 15-02-23 | 22:34 | 1

Nierstenen?

meneer Q | 15-02-23 | 23:38

Zweren, zwoer, gezworen. Voor de kracht, Arturo.

Ernst Oosters8389 | 15-02-23 | 22:29 | 1

Superscherp van je.

J.Cash | 16-02-23 | 00:00

Onze Don heeft wel tachtig levens gehad of hij is inmiddels minimaal 360 jaar oud. Het zou ook kunnen dat hij er om literaire redenen situaties bij verzint. Eigenlijk hebben we op GS onze eigen Jan Cremer te pakken. Dat is een groot goed.

SterF... | 15-02-23 | 22:29 | 1

Twijfel... Jan heeft nooit liggen zeuren over zijn gezondheid.. en heeft dan ook nog de dochter van een bankier gehuwd (slim !)... dat heeft de grappige& lieve schlemiel van een Tuur allemaal nooit gedaan..

grapjasz | 15-02-23 | 22:47

89 miljoen, zeker gegund maar meeste zijn maar toezeggingen.
Mis ik iets?

NLgaatnaardeklote | 15-02-23 | 22:25 | 4

Klopt. Het gaat naar het Rode Kruis en die verdeelt de boel.

Na Haïti bleef er heel veel op de plank liggen.
Dan stort je dus voor iets anders.

Roos | 15-02-23 | 23:04

@Torquemada | 15-02-23 | 23:20:
Er zijn grote onrusten bij de grens maar dat mag niet in de publiciteit komen. Vooral de Clintons hebben gepleit dat Hispaniola één werd, de hufters.
Grotere klootzakken vind je niet in de US.

J.Cash | 16-02-23 | 00:02
▼ 1 antwoord verborgen

Zou heel jammer zijn als dit de laatste bijdrage van Van Amerongen zou zijn op GS. Lees ze altijd graag!

At_Dawn_They_Sleep | 15-02-23 | 22:16 | 4

@Roos, dat dit zijn laatste bijdrage is of dat ik ze graag lees?

At_Dawn_They_Sleep | 15-02-23 | 23:10

@Roos, oh ok, ik dacht even dat je aan mijn goede smaak twijfelde...

At_Dawn_They_Sleep | 15-02-23 | 23:17
▼ 1 antwoord verborgen

Heer van Amerongen..

Ik heb genoten, ik kan het stof op de schilderijtjes zien opwaaien onder de poten van de langs scharrelende verveelde spin..

Echt, dat sfeerbeeld
Magnifique

AldNuut | 15-02-23 | 22:10

Raquel is er niet meer. Dit even voor de betovergrootfappers onder ons.

skoftig | 15-02-23 | 22:06 | 11

@Normpje, we zijn het wederom eens! * biertje aanreikt *

At_Dawn_They_Sleep | 15-02-23 | 23:12

@skoftig, ik nomineer bij deze graag het woord "betovergrootfappers" als woord van het jaar 2023!

At_Dawn_They_Sleep | 15-02-23 | 23:13

John Richardson als caveman is meer mijn fapmateriaal, bruut en harig, grrrr

Analia von Solmsch | 15-02-23 | 23:31
▼ 8 antwoorden verborgen

Moerman, had die ook niet wat met duiven?

BrutusBosch | 15-02-23 | 22:02 | 2

Moerman ja, Moerman nee
Oude Willem (66), sigaar, borreltje ruim 20 jaar met zijn dieet onder de MS weggekropen
Janine (pracht meid van amper 20) MS - dus dieet, 10 maanden later begraven

Wie het weet mag het zeggen

AldNuut | 15-02-23 | 22:14

@AldNuut | 15-02-23 | 22:14: Eigenlijk was het Moermandieet bedoeld tegen kanker. Buiten dat, MS heeft erg veel verschijningsvormen. Sommige patiënten houden het niet lang vol, andere kunnen een normale leeftijd bereiken. Persoonlijk geloof ik niet dat het Moermandieet er enige invloed op zal hebben. (Ook niet op kanker overigens. Lees maar eens hij op zijn ideeën is gekomen. En inderdaad, daar zijn duiven aan te pas gekomen.)

Pardoes | 15-02-23 | 23:31

Hoe het ook allemaal afloopt Arthur -waarschijnlijk slecht- je bent in ieder geval ouder geworden dan Jim Morrison. En dat is ook wat waard. Proost! Wij als reaguurders gaan je zeker missen en een crowdfundingcampagne voor een laatste rustplaats op Père Lachaise behoort zeker tot de mogelijkheden.
Nous ne t'oublierons jamais!

Après toi | 15-02-23 | 21:56

Wat een lange tekst. Zo kan ik me niet concentreren op Willeke Alberti op npo 1.

Only the lonely | 15-02-23 | 21:40 | 2

Ja maar die was toch ziek?!
WTF, daar hadden mensen goed geld voor betaald, om haar live te horen, nu krijgen de ordinaire mensen haar te horen zónder te betalen! Hoe kunnen wij nou deugen als Willeke, wij mogen haar zo noemen, ons zo maar verward met die mensen?

EEnzame SchizofrEEN | 15-02-23 | 22:28

@EEnzame SchizofrEEN | 15-02-23 | 22:28:
Niet te geloven inderdaad, Dus die Haarlemse deugers vonden het vreselijk dat die 3e rangs edelkitsch zangeres ziek was. "Ah wat jammer nou, ik was speciaal voor haar gekomen." Vergeet die 35.000+ doden, niet van belang, het is pas erg dat Willeke ziek is, wat een teleurstelling.

Aan de andere kant verbaast mij dat eigenljk niet want Haarlem is een Amsterdamse GL/PAVDA/D66 enclave geworden dus dan krijg je dat deug egoisme (pleonasme).

Basil Fawlty | 15-02-23 | 23:49

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl