Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Europese Patriotten — Het België van Van Grieken

Deze week: Vlaams Belang-voorzitter Tom van Grieken. Interview: Arthur van Amerongen. Foto's: Teun Voeten

“Ik ben al vanaf 2008 zeer actief als reaguurder op GeenStijl. Vlamingen zijn niet brutaal genoeg voor een Vlaamse variant van GeenStijl. Jullie hebben nog durfkapitaal, zie de Telegraaf die met GS in zee ging. In Nederland heb je verder nog - qua onafhankelijke media - de Dagelijkse Standaard en de TPO, daarvoor Jalta. Wij hebben Doorbraak,t Pallieterke en ‘t Scheldt als gunstige uitzonderingen. Onze social media bereikte tijdens de verkiezingen wekelijks 3 miljoen Vlamingen. Wij zijn de eerste partij met een eigen app.

Ik vind het onvoorstelbaar dat de Nederlandse regering heeft toegestaan dat alle kranten in handen van de Belgen, van DPG en Mediahuis, kwamen. Hoe is het toch mogelijk dat de VVD weer redelijk hoog staat in de peilingen? De media moeten de macht bevragen en bekritiseren! In Vlaanderen worden de media juist gebruikt om de oppositie te bekritiseren. De omgekeerde wereld. De media als verlengstuk van de macht, als de propagandakanalen van de macht. Als je journalisten boos wilt maken, moet je zeggen dat het medialandschap in Hongarije vrijer en diverser is dan in Vlaanderen en Nederland. Ik heb dat met Orban besproken. Noem mij eens een rechtse krant in Vlaanderen: is er niet. Centrum-rechtse krant? Is er niet. Wij mogen niet adverteren in de dagbladen hier. In Hongarije heb je rechtse en linkse kranten. Orban heeft wel gereguleerd dat Hongaarse kranten niet allemaal in handen zijn van buitenlandse concerns. Dat wilde hij stoppen. De belangen van die kranten moesten een nationaal belang dienen, geen internationaal belang.

Wat het Vlaamse volk definieert, is een gemeenschappelijke taal, cultuur, gemeenschappelijke normen en waarden, een gemeenschappelijke geschiedenis en grondgebied. Wat mij betreft zijn Vlamingen en Nederlanders hetzelfde, al leven we al twee eeuwen gescheiden.

Ik vind het daarom prima als Nederland en Vlaanderen samen gaan. Op onze statutaire congressen openen we met het Wilhelmus, de Vlaamse Leeuw en die Stem van Suid-Afrika. Dan kunnen we bij de G7, met havens in Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen en Brugge. En elke vier jaar worden we wereldkampioen voetbal. Ik hou van Nederland, ben met een Nederlandse getrouwd.

Nederlanders durven te ondernemen, op hun bek te gaan, misschien komt dat ook door het verschil tussen katholiek Vlaanderen en het protestantse noorden. Nederlanders vinden Vlamingen oprecht leuk, wij zijn hun schattige buurtjes. Maar wij vinden Nederlanders vaak ongelofelijk direct en plomp. Nederlanders vinden Vlamingen dan ook weer achterbaks. Wij laten nooit het het achterste van onze tong zien. Bij ons gaat alles een beetje stoemelings. Wij vinden de directe aanpak van jullie niet leuk, maar zijn te bedeesd omdat te zeggen. We spreken dezelfde taal maar niet dezelfde toon en worden heel nerveus als iemand zegt (Tom met Amsterdams accent): “ik vind jou gewoon niet leuk, ik ben er helemaal klaar mee.” Daar worden wij helemaal gek van, al moet ik zeggen dat Antwerpenaren beter beter aansluiten bij de Hollandse mentaliteit dan de rest van Vlaanderen."

Bij de verkiezingen van 2019 was Van Grieken lijsttrekker van de Antwerpse Vlaams Belang-lijst voor de Kamer van volksvertegenwoordigers, waar hij van 2019 tot 2020 bureaulid was en sinds 2020 ondervoorzitter is. Vlaams Belang was de grootste winnaar van deze verkiezingen en Van Grieken werd verkozen. Na de verkiezingen werd hij als voorzitter van Vlaams Belang ontvangen door koning Filip op het Koninklijk Paleis van Brussel. Dat was de eerste keer in de geschiedenis dat de koning de voorzitter van Vlaams Belang ontving bij regeringsonderhandelingen. Op 16 november 2019 werd Van Grieken met 97,4 procent van de stemmen herkozen als Vlaams Belang-voorzitter, opnieuw zonder tegenkandidaten. Van Grieken staat binnen het Vlaams Belang bekend als een hardliner, die niet bang is voor controversiële acties. In juni 2012 haalde hij het nieuws toen hij samen met twee andere Vlaams Belangers een secundaire school binnenwandelde om een barbecue, waar onder andere halal vlees werd geserveerd, te verstoren door de scholieren ook worstjes met varkensvlees aan te bieden.

Van Grieken: "In het nationalistische politieke spectrum van Europa onderscheid ik drie fases. De patriottische partijen die het langst bestaan zijn de ÖVP, Lega, Vlaams Belang en Rassemblement National. De oude dames noem ik ze. Pim Fortuyn en de Leefbaren horen daar ook bij. Vox, Chega, PVV en AFD zijn relatief jong.

De nationalisten van het eerste uur moesten hun plek veroveren in het politieke landschap, Filip Dewinter en Gerolf Annemans bij ons. Umberto Bossi van de Lega, Jean-Marie Le Pen van het FN: die moesten beuken in een zeer rigide partijlandschap van socialisten, liberalen en christendemocraten. Ze moesten letterlijk de bokshandschoen opnemen. Die partijen hadden niet echt de ambitie om echt deel te nemen aan het politieke spel, het was meer Sturm und Drang, een thema als migratie op de kaart zetten. Met de vuist op tafel slaan.

In de tweede fase van het nationalisme/patriottisme heb je de neppers, de phonies, de namaaknationalisten: Sarkozy, Bart de Wever, Berlusconi. Rechtse liberalen die dezelfde praat verkopen om de kiezers terug te halen, Sarkozy die met een Kärcher in de banlieus de boel ging opkuisen. Bespottelijk!. De derde fase is Geert Wilders, Marine Le Pen, Salvini, nationalistische partijen die effectief deelnemen aan het beleid. Mensen willen oplossingen. Islamisering en open grenzen staan nu op de kaart. Chega en Vox, de nieuwe partijen, moeten hun plek nog veroveren en deelnemen aan het beleid.

Onze fractie Identiteit en Democratie - ik bedacht de naam - heeft 64 leden in het Europees Parlement, waarmee het de vijfde fractie naar grootte is. Verreweg de meeste zetels komen voor de rekening van Lega (24) en de Rassemblement National (19). Politiek speerpunt van de I en D is het streven naar het behoud van soevereiniteit voor de lidstaten van de Europese Unie, en het zoveel mogelijk tegengaan van verdere integratie. Daarnaast is de partij tegen immigratie en wil het de toetreding van Turkije tot de Europese Unie stoppen.


!k gebruik in onze I en D-fractie graag het begrip 'lijmconcept': respect voor soevereiniteit en eenheid in verscheidenheid. Het volk beslist. Je bepaalt je eigen toekomst, maar niet die van een ander volk. De EU heeft maar 1 standpunt: De Europese commissie bepaalt, nationale parlementen zijn ordinaire stemcomputers. Wij zijn tegen de van bovenaf gedwongen eenheidsworst. De EU kan alleen maar floreren als er een gezonde eerlijke concurrentie tussen natiestaten is. Ieder jaar schenken we 12 miljard euro aan Wallonië, iedere werkende Vlaming betaalt jaarlijks 2000 euro aan onze buren. Weggegooid geld.

Wij zijn in de meerderheid als de NVA en het VB samen zouden gaan. De soevereiniteitsverklaring van Vlaanderen die volgt is niet uniek. Amerika is zo gesticht, Nederland ook. We stoppen die soevereiniteitsverklaring 5 jaar in de frigo. Dan gaan we unilateraal onderhandelen, van gemeenschap tot gemeenschap. Je moet een eigen parlement hebben, een eigen wetgeving. We hebben nog geen eigen rechters. Het leger wordt gesplitst, model Tsjechoslowakije. Het onafhankelijke Vlaanderen is eentalig, met Brussel als tweetalige hoofdstad. Brussel is historisch gezien deel van Vlaanderen, de hoofdstad van Vlaanderen. De hoofdstad van Wallonië is Namen, ik bedoel maar. Geen enkel volk geeft zijn eigen hoofdstad weg, ook al er is altijd animositeit tussen hoofdstad en land: kijk maar naar Berlijn, Parijs, Amsterdam. Vlaanderen zonder Brussel is onmogelijk, met al die culturele en economische banden.

Ik ben niet naïef, Brussel voelt allang niet meer Vlaams aan. Er is zoiets als een Brusselse identiteit. De Brusselaar wil niet bij Vlaanderen horen, maar ook niet bij Wallonië. De Walen vindt de Brusselaars niet leuk en vice versa. Wallonie is een bodemloze put met staatsschuld. Brussel kan nooit zelfstandig overleven, dan rijdt er geen bus of tram meer, dan gaat het licht uit. De ringweg en Zaventhem liggen op Vlaams grondgebied.

Bij het VB was het communautaire aanvankelijk het belangrijkst, het identitaire. Een onafhankelijk Vlaanderen. Daar is migratie bijgekomen. Maar aan het einde van de rit moet je ook een boterham eten. Onze derde weg heette vroeger het solidarisme. Ik heb goed opgelet bij de Oostenrijkers, bij Marine Le Pen, je moet dat wel doen. Ik heb het aangedurfd om onze sociaal-economische standpunten in de verf te zetten. Het BTW-tarief op gas en elektriciteit is verlaagd naar 6 procent. Bij jullie is dat 21 procent.

Ons voorstel: Gas en elektriciteit zijn geen luxeproduct. De linkse partijen kregen schrik, dat een patriottische partij dat had geregeld. Ik zeg altijd; je hoeft niet socialistisch te zijn om sociaal te zijn en ook niet kil-neoliberaal te zijn om voor de vrije markt te zijn."

Reaguursels

Inloggen

Mevrouw Kaag kan tevreden zijn. Mijn gemiddelde gasprijs over januari was €1,426 dus geen energieplafond nodig. Ze kan dat geld in de zak houden.

goedverstaander | 05-02-23 | 09:04

Vlamingen bij Nederland; prima, en dan ook Belgische tankstations met Belgische prijzen richting het Noorden uitbreiden. En choloca en.. en...

Sneerpoets | 05-02-23 | 09:00

Toch ben ik het niet met hem eens. Het probleem dat hij benoemd is dat grote groepen mensen volledig afhankelijk willen zijn van de staat. En dat loopt dwars door alle huidskleuren heen, zie ook 'white trash' in de VS (grappig dat de tegenhanger daarvan taboe is). En feitelijk kun je een hoop subsidielobby's, baantjesmachines en overbodige ambtenarij daar ook onder scharen.

Dandruff | 05-02-23 | 09:03

En dat de Chinezen dan ook nog boos zijn omdat de Amerikanen hun ballon hebben neergehaald. "Wat dachten jullie dan, jongens?"
System Of A Down - Hypnotize
youtu.be/LoheCz4t2xc

MickeyGouda | 05-02-23 | 07:55

Passende reactie, er worden geen loempia s meer geleverd ?

Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zondag zijn „ernstige afkeuring” uitgesproken en bezwaar aangetekend over het uit de lucht schieten door de Amerikaanse luchtmacht van een vermeende spionageballon. China behoudt zich het recht voor op een passende manier te reageren, aldus een verklaring.
www.telegraaf.nl/nieuws/433690822/chi...

Cornelis12 | 05-02-23 | 07:40 | 5

China krijgt steeds meer praatjes. Daar hebben we het laatste nog lang niet van gezien. China wil revanche voor de 'Eeuw van Vernedering'.

KeesBruin | 05-02-23 | 08:07

De CCP is ontstemt omdat hun proefballonetje werd doorgeprikt?

ratelaar | 05-02-23 | 08:11
▼ 2 antwoorden verborgen

Oh, nu snap ik dit topic pas. Goedemorgen Vlaanders !

Piet Karbiet | 05-02-23 | 07:33

Goed boek ook.

anja | 05-02-23 | 07:34

Môge! Ik wilde vannacht een artikel over gezondheid lezen in het Reformatorisch Dagblad, maar dat mag pas weer op maandag.

MickeyGouda | 05-02-23 | 08:02

Ole over-kapitalisme ? Belgen hebben net meer geld , dat is toch de markt ?

Media is ook vastgoed, heb je het geld dan koop je het , blijft zeker 20 jaar zeker.
En de politieke invloed die je kan kopen is heel wat waard.

Nederland moet even het midden vinden.
Als je zegt dat Nederland niet al zijn basisvoorzieningen moet verkopen word je uitgekotsts voor links.
Nederland heeft dat al flink gedaan.
OV,Energie,Zorg,Defensie allemaal steeds meer private bedrijven , die de eerste jaren enkele miljoenen schelen voor de staat. En toch daarna miljarden extra kosten om te compenseren.

Kunnen we nou eens ophouden met idee dat een staat met een onrealistisch idee qua veiligheid , onze gehele basisvoorzieningen op een private markt gooit EN dus de controle erover verliest enig idee heeft wat het is om een een land verder te krijgen.

Frankrijk : koopt alle private rotzooi weer op , zodat ze controle kunnen krijgen in de toekomst.
Nederland : mja.., we compenseren wel .... miljarden ... naar die bedrijven , zodat die in de toekomst nog een keer gecompenseerd gaan worden met..

Wie flinkt het nu nog een keer op die VVD rutte te stemmen ?

blamage_fr | 05-02-23 | 07:30 | 2

Die onzinnige uitverkoop van Nutsbedrijven moest vanwege die zalige EU. Want vrije concurrentie op een gasbuis of stroomkabel was een goed idee hadden ze op het kasteel in Brussel bedacht.

HD50 | 05-02-23 | 08:01

De alternatieven worden helaas nooit groot genoeg, die hebben weinig in de melk te brokkelen.

Thomtidom | 05-02-23 | 08:14

Importverbod Russische diesel door EU.

De enige die hier last van krijgt, is de EU zelf. De rest van de wereld zal zelfs wel korting krijgen.

Geniaal gewoon.

kleybeuker | 05-02-23 | 07:03

Biden heeft die fu... ing balloon from China laten neerhalen. Eerder waarschuwde de politie de bevolking van een red neck staat niet op de ballon te schieten, hahaha.

De_fluitlokker | 05-02-23 | 07:00

Gisteren Manchester United vs Crystal Palace... Gaat die calimero eraf naar aanleiding van een opstootje ...

Zegt ie zo van, ik...???

youtu.be/6MJQlFxm8r8?t=105

neonreclame | 05-02-23 | 06:42

Ik heb veel armoede en nog wat over, iemand ruilen?

To Hell With Poverty - Gang of Four

youtu.be/I_QJwR6D9d4

Datzullenwenogweleen | 05-02-23 | 05:30 | 1

Ik heb een compleet geschifte zus in de aanbieding, is dat wat?

anja | 05-02-23 | 07:35

vier

miko | 05-02-23 | 05:23 | 1

Vier fans? Gna

MickeyGouda | 05-02-23 | 08:10

Wel grappig, dit was een van de grote voer in doom metal en hebben een compleet ander pad ingeslagen. . maar als ik hun publiek zie zijn er best veel oude fans die mee gegaan zijn.
www.youtube.com/watch?v=CRTa7l511nU&a...

miko | 05-02-23 | 05:23

Truste allen.
Mickey leuk je weer gelezen te hebben.
Let the sunshine in!

TheOne48 | 05-02-23 | 05:22 | 2

Het genoegen was aan mijn kant, TheOne. Ik ga op standje 'zonnebloem naar het licht'. Droom fijn!

MickeyGouda | 05-02-23 | 07:35

Jon Bon Jovi - Blaze Of Glory (Official Music Video)
youtu.be/MfmYCM4CS8o

Robert Haynes | 05-02-23 | 04:53

Of blijf gewoon liggen.

anja | 05-02-23 | 07:37

Harley Davidson and the Marlboro Man [1991] - Boot Story
youtu.be/FK5vbppDDYA

Robert Haynes | 05-02-23 | 04:30

Soms word je in het leven geconfronteerd met mensen die de zon niet in hun hart hebben. Hoeveel energie er ook hun kant op stroomt, het lijkt rechtstreeks in een zwart gat te vallen. Voor die mensen:
The Fifth Dimension - Aquarius / Let The Sunshine In
youtu.be/VlrQ-bOzpkQ

MickeyGouda | 05-02-23 | 04:22 | 17

Dat is dan.. mijn zus, die je daar beschrijft. Spot on. Voor wat betreft Hair: Ik had vroeger zo'n poster in mijn kamer, en ging enorm op in een quasi-Hippie scene. Dat waren nog eens tijden! Fun fact: Er is één lied op de CD die niet in de musical/de film voorkomt. Heel vreemd. Leuk dat je dat linkde, wordt er meteen vrolijk van!

anja | 05-02-23 | 07:39

@anja | 05-02-23 | 07:39:
Dan heeft zij misschien het slechte lot uit de genenloterij getrokken, Anja, want jij lijkt mij iemand met een bovengemiddeld zonnige dispositie. Goedemorgen!

MickeyGouda | 05-02-23 | 08:08

Ik sluit me aan bij de opmerkingen van LD69. Prachtige tegel Mickey! Jij hebt de blik van een adelaar die alles vanuit grote hoogte overziet. Maar het hart van .... Ja wat is eigenlijk het liefste dier op aarde? Bambi? Kan het even niet verzinnen. er zijn zoveel lieve dieren. Ik denk aan een heel lief hertje door die schattige foto laatst op GS. Dan daarbij de wijsheid van een uil! :-)) X
(Okay ik heb een beetje een kater nog van gisteren. Ben niet op mijn best!)

lezeres | 05-02-23 | 08:59
▼ 14 antwoorden verborgen

Prachtige documentaire over Chris Whitley op Youtube. Hij was misschien wel het grootste muzikale talent van de afgelopen 50 jaar en zijn eerste album werd overladen met prijzen.
Chris wilde echter geen succes en al helemaal geen bemoeienis van een platenmaatschappij met zijn muziek.
Zwervend van label naar label bracht hij zijn parels uit terwijls drugs en depressies hem fysiek aan het slopen waren en hem uiteindelijk fataal werden.

youtu.be/eehEE364m_Y

Piggelmee | 05-02-23 | 04:19 | 1

Leuk opkikkertje!

TheOne48 | 05-02-23 | 04:16

Ik hebt gedanst zonder te bewegen
Met een gemak zoals je zelden ziet
Misschien kom ik je morgen tegen
Misschien is het wel beter van niet.

www.youtube.com/watch?v=VlRRZpJ8M44

roosvrij | 05-02-23 | 04:05 | 2

Even een teiltje, toontje lager,..

miko | 05-02-23 | 04:12

-wegejorist-

keestelpro | 05-02-23 | 03:59 | 7

@keestelpro | 05-02-23 | 04:02:
Hij zal wel weg gaan. ls hij een beetje doorzet gaan we de discussie Ziyech hebben waarom hij niet voor NL speelt.

miko | 05-02-23 | 04:09

@keestelpro | 05-02-23 | 04:05:
Ik heb dit ook ooit een enkele keer gedaan, zoo obsoff als ek was: te verdoemd en tegelijkertijd te vermoeid om het verhaal te maken, wég ermee. (Ergens wel sonde want we zijn hier bij GS toch niet alleen voor onszelf).

LD69 | 05-02-23 | 06:02
▼ 4 antwoorden verborgen

Heerlijk, altijd goed Steven Tyler.

gato | 05-02-23 | 08:10

Nada Surf – Popular (Official Video) [Remastered in HD]
youtu.be/hAFuD-S-e_E

Robert Haynes | 05-02-23 | 03:47

Even lachen?
Daniel Arends-Eten bij een ander stel

TheOne48 | 05-02-23 | 03:43 | 4

Echt meegemaakt. Wij waren bij wijze dat andere stel. Vreselijk!
Daniel Arends - Eten bij een ander stel
www.youtube.com/watch?v=5XtQ1S1PVeU

keestelpro | 05-02-23 | 03:51
▼ 1 antwoord verborgen

Als je ECHT subsidie wil binnenharken hoef je alleen maar een theatervoorstelling over het klimaat te bedenken "vanuit de belevingswereld van millennials". Whatever that means. Millennials. Haha. Wat een KAK generatie. Jullie "belevingswereld" is de mijne niet ! Met je gemekker over "duurjzaamheid" en het klimaat. Stomme modderbal planeet.
delamar.nl/voorstellingen/antropoceen...
Even iets anders : is Andrew Tate verre familie van Sharon ? Goeie vraag ja.

Asteroid-B612 | 05-02-23 | 03:38

Niks mis met de op opvoeding.

Theodorik1 | 05-02-23 | 03:38

@miko | 05-02-23 | 03:44: Maar hoeveel Nederlandse bands hebben daar 2x gespeeld ? Alleen wij. In 1984 en in 1986.

Asteroid-B612 | 05-02-23 | 05:36
▼ 4 antwoorden verborgen

Is Rotterdam sterk genoeg voor morgen als de PSV selectie de echte kwaliteit van Feyenoord komt toetsen? Ze gaan dit namelijk doen en ze zitten niet echt lekker in hun vel maar ze kunnen niet anders. Ze weten niet eens hoe goed ze zijn.
PSV komt! Moeders van Rotterdam hou je zonen thuis. Het Groothertogdom kompt op bezoek!

keestelpro | 05-02-23 | 03:16 | 18

Maar wat vind je van de livery van Haas?

roosvrij | 05-02-23 | 04:20

10.30 busje in Eindhoven voor wedstrijd die om 14.30 begint. Dat is mijn tijdsinvulling vandaag..

NoNoVio | 05-02-23 | 08:29
▼ 15 antwoorden verborgen

Morgen naar usa, kijken of de derde wereldoorlog begint met die ballon

miko | 05-02-23 | 03:09 | 2

@Piggelmee | 05-02-23 | 04:04: Nog steeds een mooie dame, mooiste verhaal is dat van die clip in Nederland waar ze hun broek vol scheten vanwege de explosieven.

miko | 05-02-23 | 04:21

Well i am Irish i don't get drunk.

Robert Haynes | 05-02-23 | 03:06
▼ 1 antwoord verborgen

En dan is het nu best tijd voor een goeie glitter stomper ertussendoor.
ZAPPO "rocknroll crazy" ---> www.youtube.com/watch?v=1HNBLlcjTQw
FUN FACT : Dit is de biologische vader van Kim Wilde.
Echter geen familie van Oscar.

Asteroid-B612 | 05-02-23 | 03:04

Irish Pub Jam - McGann's Pub, Doolin Ireland
youtu.be/WW2fhLflf3I

Robert Haynes | 05-02-23 | 03:01

Ik heb mezelf onder de tafel gedronken, dus beter dat ik maar even mijn bed op ga zoeken. Nog heel veel plezier gewenst voor de Die Hards. Voor de lieverds die me met een vrolijk liedje hebben opgekikkerd. Hartelijk dank :-)) Nu kan ik vrolijk en vredig slapen! Zie jullie morgen! Xxx

lezeres | 05-02-23 | 02:59 | 4

Rust in vrede.

Piggelmee | 05-02-23 | 03:41
▼ 1 antwoord verborgen

Lieve groetjes aan iedereen die de wc-rol ophangt met het papier naar voren

wilderst | 05-02-23 | 02:57 | 1

Groet aanvaard!

TheOne48 | 05-02-23 | 02:59

Frankie goes to... you know damn well where he's going to:
youtu.be/AbCEF4sYSiY

Theodorik1 | 05-02-23 | 02:56 | 1

You're not!

Robert Haynes | 05-02-23 | 02:53

Tju.

Elke keer ff in de hal luisteren of het wasmachien al klaar is voor de droger (+45 min nog).

wilderst | 05-02-23 | 02:43 | 2

Hij is op toeren, niet lang meer

wilderst | 05-02-23 | 02:55

Mijn wasmachine geeft een muziekje als hij klaar is, kan je dat rotmuziekje afluisteren, maar heeft wel een klok hoe lang nog.

gato | 05-02-23 | 08:16

Full Circle.

Robert Haynes | 05-02-23 | 02:40

Nou ik denk dat ik ook maar eens ga spelen op mijn fluit, youtu.be/yhfWl5YjAb4

steekmug | 05-02-23 | 02:36

Volgens mij hebben we dezelfde platenkast.

TheOne48 | 05-02-23 | 02:33

youtu.be/dpmAY059TTY Estranged van Gûns and Roses.
Mooi hoe Slash speelt , net een huilende dolfijn.

gato | 05-02-23 | 08:22

Top band dit Robert! :-))

lezeres | 05-02-23 | 02:32

@miko | 05-02-23 | 03:04: Fade to black! Om te janken zo mooi.

Maar net iets te snel en te heftig. Jonge jaren zullen we maar zeggen, zouden ze nog eens opnieuw moeten doen

wilderst | 05-02-23 | 03:22

Wat hadden we toen goede bands, of je nu Metallica, Aerosmith of AXl en nog heel veel meer. Iedere dag goede muziek. Wat was het leven toen mooi. Weg alles, kou en geldgebrek ervoor in de plaats.

gato | 05-02-23 | 08:31
▼ 3 antwoorden verborgen

Nog maar 1tje van Hans Vermeulen c.s.
True love that's a wonder (these days)
youtu.be/WFEboQ8Qi_I

Theodorik1 | 05-02-23 | 02:18 | 2

Prachtig!

keestelpro | 05-02-23 | 02:23

Blijft mooi!

TheOne48 | 05-02-23 | 02:24

@TheOne48 | 05-02-23 | 02:32: Ja echt enorm lief! stoere gasten hebben soms een klein hartje! Het heeft me er wel uitgetrokken.
Randakkefietjes? Ik zal even niet verder vragen. Als je iets wil vertellen dan ben ik er, (licht beneveld dan wel).

lezeres | 05-02-23 | 02:46

@lezeres | 05-02-23 | 02:46:
Randakkefietjes ga ik maar niet op in.
Jammer vind ik wel, mijn kleinzoontje morgen z’n verjaardag, kan ik niet heen, durf niet te ver weg. Maar ze komen over paar dagen naar mij.
Licht beneveld? Daar moeten we wat aan doen, Ik trek nog een fles wijn open, Proost!

TheOne48 | 05-02-23 | 02:56

@TheOne48 | 05-02-23 | 02:56: Hartelijk gefeliciteerd met je kleinzoon maatje! Hiep hiep Hoera!!! :-))
(Auw mijn arme kater hoofdje. Wie schreeuwt daar zo hard? Ohh dat was ik!)

lezeres | 05-02-23 | 09:08
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik vind dat samengaan van Vlaanderen en Nederland een moeilijk verhaal. En bovendien waar moet Wallonië dan naartoe? Frankrijk, Luxemburg ? En dan heb je Brussel natuurlijk nog en Duitstalig België

thanseeuwen | 05-02-23 | 02:14 | 2

Ook de mentaliteit van de Vlaming is anders dan de Nederlanders zoals treffend omschreven. Culturele vriendschap ja, fusie nee.

thanseeuwen | 05-02-23 | 02:17

We kunnen Brussel toch gewoon bombarderen ? Twee vliegen in 1 klap.

Asteroid-B612 | 05-02-23 | 03:05

Ah! perfido, Op.65 (1997 Remastered Version)
youtu.be/2xihBTrUqQ4

Robert Haynes | 05-02-23 | 02:13

Ze zijn weer eens iets aan het cover-uppen.

keestelpro | 05-02-23 | 02:17

Proefballonetje van China.

Muxje | 05-02-23 | 02:32

Gewoon die muur wat hoger maken en China laten betalen.

Piggelmee | 05-02-23 | 02:40
▼ 1 antwoord verborgen

Lakmé, Act I: "Dôme épais, le jasmin" (Lakmé, Mallika)
youtu.be/iAYQGgt1MHs

Robert Haynes | 05-02-23 | 02:06

Een GL sympathisant, op zeker:
Don Rosenbaum & Rain - Swimming Into Deep Water
youtu.be/G_flX2WOqUM

Theodorik1 | 05-02-23 | 02:03 | 1

Zou ik daarom altijd een zwak voor dat liedje hebben gehad?
(Ik ga trouwens over een minuut of 5 maar eens slapen, als er verder niets urgents is)

cugel | 05-02-23 | 02:09

The Chinese government said the downing of the “civilian” aircraft was an “excessive reaction,” and that it “retains the right to respond further.”

cugel | 05-02-23 | 01:59 | 2

Nuke 'em

Robert Haynes | 05-02-23 | 02:02

Bij communisten heeft een ander altijd de schuld. Het luchtruim van de USA schenden en dan toch nog een grote bek....

J.P.Drapeau | 05-02-23 | 02:04

Year of summer - Wildstylez

wilderst | 05-02-23 | 01:56 | 7

@wilderst | 05-02-23 | 02:14:
Ik begon met een ‘grapje’. Nu link geluisterd en niet onaardig. Ken het verder helemaal niet.

TheOne48 | 05-02-23 | 02:20

@TheOne48 | 05-02-23 | 02:20: Ok, geeft niet, ik vind het zo zomers!

The clouds are gone en de sun shines enzo en dan die clip met die springende vrolijke meiskes

wilderst | 05-02-23 | 02:27
▼ 4 antwoorden verborgen

Dit vond ik op youtube.
Het gaat over Rammstein dikke tieten en dat er dan een vrouwtje met zelf ook zoiets een mening over heeft.
Ik heb hier helemaal geen zin in maar ik lees graag de samenvatting...
www.youtube.com/watch?v=AmsCf3d3R_Y
(of niet da's misschien nog beter)

keestelpro | 05-02-23 | 01:55

De versie van Angelique was leuker.

Piggelmee | 05-02-23 | 02:03

België is het Bolivia van Europa.
Slechte wegen, kleine lelijke mensjes en overal vuilnis.

Piggelmee | 05-02-23 | 01:45 | 7

@lezeres | 05-02-23 | 02:03:
Kijk eens aan! *nieuwsgierig is* Oh, maak je overigens niet druk om die tiktak kwestie: als ik al even zoiets voelde, vergeet ik dat soort dingen meestal snel weer.
@Nuuk | 05-02-23 | 02:06:
Dat is waarschijnlijk zo, overal zijn mooie vrouwen. Waarschijnlijk net pech dat ik er in België net wat minder leek te zien.

cugel | 05-02-23 | 02:21

België is in de middeleeuwen blijven hangen. En ergens mag ik dat wel.

Muxje | 05-02-23 | 02:34
▼ 4 antwoorden verborgen

Hi cugel, je slaapt misschien al. Die grap over tiktok sloeg op het kinderprogramma tiktak, een heel bekend programma voor mensen met kinderen. zie hier de link.
www.youtube.com/channel/UCVbbgv9JPXEQ...
Zwaar slaapverwekkend, vooral voor volwassenen, lol
Mocht je last hebben van slaapproblemen. Het werkt fantastisch! :-))

lezeres | 05-02-23 | 01:34 | 10

@keestelpro | 05-02-23 | 02:12: Ha ha, dat is wel een beetje heel vroeg! Mooi zo! Het leven moet gevierd worden Kees...... *weg danst in de schaduwen*.

lezeres | 05-02-23 | 02:40
▼ 7 antwoorden verborgen

Ik las het ook, maar van mijn jeugdidool blijf je af!

Gele Beer | 05-02-23 | 01:39

Sextortion?

steekmug | 05-02-23 | 01:45

Heeft er iemand nog een leuk, vrolijk liedje?
Ik ben plotseling helemaal down.

lezeres | 05-02-23 | 01:07 | 14

@keestelpro | 05-02-23 | 01:46: Ook dit liedje werkt op mijn lachspieren! Mijn verdrietige bui is gewoon weggedreven door jullie. Dank lieve Kees ;-))

lezeres | 05-02-23 | 02:15

@Piggelmee | 05-02-23 | 01:48: Ook al zo'n opwekkend liedje! Nu krijg ik zowaar nog zin om een dansje te maken ook! Dank lieve Piggelmee!
:-)) X

lezeres | 05-02-23 | 02:19
▼ 11 antwoorden verborgen

GU, mag ik afrekenen? Het was gezellig, heb lekker gedanst, maar ga weer met een gehaktbal in de hand alleen naar huis. Zoals altijd. Misschien tot morgen.

Normpje | 05-02-23 | 01:04 | 1

Tot morgen, want je bent niet alleen.

gato | 05-02-23 | 08:37
-weggejorist-
fokkewoelf | 05-02-23 | 01:03

[ Blue Velvet ] In Dreams by Roy Orbison - Extended Version. (HD)
youtu.be/xtjiVTSs8pc

Robert Haynes | 05-02-23 | 00:57

Tijdje niet op virtueel café geweest. De sfeer is anders.

Duwbak_Linda | 05-02-23 | 00:38 | 4

Vind de sfeer beter worden, niet dat gelal en gekus,

gato | 05-02-23 | 08:38

@LD69 | 05-02-23 | 00:43: Kreeg soms het gevoel dat men al helemaal zin heeft oorlog en afscheiding. Aan de andere kant, ik had een paar bockjes op.

Duwbak_Linda | 05-02-23 | 08:49
▼ 1 antwoord verborgen

Nonkel Frituur?!

Boer Harm uut Twente | 05-02-23 | 00:28 | 2

Dacht het ook maar daar komt iets uit wat ik niet bij Tom vind passen.

ikworstelengadouchen | 05-02-23 | 00:31

Beste Tom, waar u steeds Vlaanderen zegt moet u eigenlijk Brabant zeggen. En als u het hertogdom Brabant weer in ere wilt herstellen dan heeft u een heel stevige economie in Noord-Europa te pakken.
Bovendien zijn we dan eindelijk van die Koningshuizen verlost.

Verbandmeester | 05-02-23 | 00:28 | 9

@LD69 | 05-02-23 | 01:03: Dat is allemaal zeer mooi, maar het had nooit een generaliteitsland mogen worden. Ga en lees het dagboek van bisschop Ophovius over het rampjaar 1629.

Friedrich Frayek | 05-02-23 | 02:09

Google op pacte des cygnes

thanseeuwen | 05-02-23 | 02:23

"Bovendien zijn we dan eindelijk van die Koningshuizen verlost". En dat is precies de reden waarom dat nooit gaat gebeuren.

Asteroid-B612 | 05-02-23 | 03:01
▼ 6 antwoorden verborgen

Movie compilation - Shut up and dance

Koppig | 05-02-23 | 00:25

Heeft er nog iemand een weerballon te koop.
Die van mij is net uit de lucht geschoten.

laurentius | 05-02-23 | 00:22 | 1

Ach-heden, ik had tot voor korte een China-friend die volledig met mij mee dacht maar ik hoorde net dat hij zojuist is ge-e-migreerd. (als één van de weinigen).
So: zoek nog even verder en, succes !

LD69 | 05-02-23 | 01:07

De familie snorder gaat weer eens naar Maastricht de jeugd ophalen taxi smoelensmid.. hoe oud ze ook worden taxi smoel is en blijft een begrip ;)

Smoelensmid | 05-02-23 | 00:18 | 4

Waarom herken ik dit.
Die ouwe mag niet zuipen want de jeugd wil min of meer op commando soort van Uber.
Ach we zijn oud. En zwijgen
En eigenlijk het ergste, we doen het nog ook. En waarom? Soort van Liefde? Soort van betrokken?
Ach geeft niet. Vroeger waren we ook jong. Dachten we ook niet na over zulke onbenulligheden. Kweet dat je op dit blog jong, scherp en spits moet zijn.
Maar ik ben met u, we gaan de uitbundige jeugd halen en drinken straks nog wat samen. Amen.

reservebelgië | 05-02-23 | 01:29

@reservebelgië | 05-02-23 | 01:29: Ach een ieder heeft zo zijn beweegredenen, het is leuk om vanuit de stilte van het buitengebied even de bruisende binnenstad in te rijden, ze nemen zelf ook wel de taxi , maar ik geef aan altijd te willen rijden.. gistern hebben ze ons gefeteerd op een avond uit eten dit is mijn geste.. kga pitten

Smoelensmid | 05-02-23 | 01:38
▼ 1 antwoord verborgen

Brussel wil dus nergens bij horen. Was laatst in Brussel voor m’n werk maar wat een enorme puinhoop was dat. Kwam de ring van de verkeerde kant af door een omleiding en even alle buitenwijken doorgereden richting centrum. Liedje “Brussel was toen nog een bruisende stad” moet ik aan denken nu. Maar van die bruisende stad is niet veel meer over.
Het wordt echt overleven daar.

laurentius | 05-02-23 | 00:16 | 6

Lang geleden reed ik op de Ring van Brussel.
Ik was er niet bekend maar wat een moeite kostte het om richting Antwerpen te rijden.
Alle verkeersborden aan de ring melden toen: alle richtingen> rij rechtdoor.
Antwerpen>rechtdoor, Luik> rechtdoor, Leuven>rechtdoor.
Een puinhoop.

Jan Dribbel | 05-02-23 | 00:42

Brussel lijkt plaatselijk op het vagevuur in ontbinding en plaatselijk poepsjiek.

funda | 05-02-23 | 00:44

@Jan Dribbel | 05-02-23 | 00:42: Kom er al twaalf jaar op die Ring, je gaat via borden van links naar rechts, even later weer links, dan weer rechts, de hele rij wisselt van baan, begrijp niet dat Brussel nog niets gedaan heeft aan die Ring, gewoon een baan Brussel naar Antwerpen, het enige fijne i is, raampje open en sigaretje roken.

gato | 05-02-23 | 08:44
▼ 3 antwoorden verborgen

De politie gebruikt miljoenen pasfoto's uit de vreemdelingenadministratie voor CATCH, een systeem om met gezichtsherkenning verdachten op te sporen. Dat gebeurt sinds 2016 voor een database met 8 miljoen gezichtsfoto's van zeker 6,5 miljoen mensen die in de vreemdelingenadministratie staan geregistreerd. Daarin staan onder meer expats, asielzoekers en buitenlandse studenten die van buiten de Europese Unie naar Nederland komen.
www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/art...

drs.Nee | 05-02-23 | 00:15

Ah super, Arno!

Nuuk | 05-02-23 | 00:13

@Nuuk | 05-02-23 | 00:13:
Met alle respect, maar zonder de band en vooral Jean Marie was het allemaal stukken minder wat mij betreft.

funda | 05-02-23 | 00:45

@funda | 05-02-23 | 00:45:
Jean Marie Arts was absoluut belangrijk, maar Arno heeft echt heel veel prachtige nummers gemaakt. Zeker in een latere periode toen hij echt de Franse toer op ging.

Nuuk | 05-02-23 | 01:55

Iets met beeld is te veel gevraagd? Google anders even op het Naatje op de Dam. Een klodder Vlaamse friet kost inmiddels een euro. Rot op.

Piet Karbiet | 05-02-23 | 00:12

John Wing -I hope you die

Koppig | 05-02-23 | 00:08

Gemeenteraadsverkiezing 2000 in Antwerpen.

Partij: VLAAMS BLOK
Aantal zetels: 20
Aantal stemmen: 89213 32,95%

Partij: SP
Aantal zetels: 12
Aantal stemmen: 52760 19,49%

Partij: VLD
Aantal zetels: 10
Aantal stemmen: 45903 16,95%

Partij: CVP
Aantal zetels: 6
Aantal stemmen: 30096 11,12%

En nog werd er een cordon sanitaire om ze heen gevormd ook al waren ze veruit de grootste...

verkiezingsresultaten.belgium.be/nl/e...

Wattman | 05-02-23 | 00:06 | 6

Cordon insanetaire.

funda | 05-02-23 | 00:47

@Wattman | 05-02-23 | 00:12:
Er nadert een kantelmoment want we waren het ooit deeltijds- maar zijn we het inmiddels voltijds-zat.

LD69 | 05-02-23 | 00:50
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik wil graag Nicola-D-Dex voordragen als groot duider der panelen.

Komjehiervaker | 05-02-23 | 00:05 | 1

Ik steun deze nominatie van harte! :-))

lezeres | 05-02-23 | 01:45

Het is gelukt:
First Blood trailer (2023) | 4K Digital Remastered | Vanaf 31 maart 2023 in de bioscoop.
youtu.be/Sx0RDHywoDk

Robert Haynes | 05-02-23 | 00:05 | 6

@Robert Haynes | 05-02-23 | 00:29: Ik vond de film First Blood helemaal geweldig! Ik begrijp de tegel niet zo goed Robert. Gaan ze de film opnieuw uitbrengen?

lezeres | 05-02-23 | 01:49

@Robert Haynes | 05-02-23 | 01:54: Dank Robert! Ik ga even zoeken. Vraag me af of er dan aanpassingen zijn o.i.d. er zijn zoveel mensen die de film al meerdere malen hebben bekeken. Ik wel! Jij vast ook wel!

lezeres | 05-02-23 | 02:50
▼ 3 antwoorden verborgen

Vreemd: music staat David Lynch bij vermeld, maar niet bij video, terwijl die inderdaad dat broeierige sfeertje heeft.

cugel | 05-02-23 | 00:21

Een rechtse krant zou mooi zijn, jammer dat het hier niet mag.

Regentenstijl | 05-02-23 | 00:03 | 1

Politiek rechts bestaat theoretisch niet omdat politiek per definitie links is.
Het geschreven woord is sinds artificial intelligence niets meer waard.
Het is altijd politiek correct geweest of anders ten dode opgeschreven.
Het rechtse woord moet gesproken worden, niet geschreven.
Het leven moet geleefd worden, niet nageleefd.

keestelpro | 05-02-23 | 00:13

De oude kater slaapt en mevrouw Zapata slaapt. Het was weer een vermoeiende dag vandaag met al die mensen die zich zo nodig (en meest vanuit eigenbelang) willen profileren. Onze zogenaamde linkse wolk, wat niets anders is dan een natte scheet en het CDA wat ook al met een darmontluchting populistische ballonnetjes aan het vullen is. Geholpen door de VVD die alle hardwerkende mensen vertegenwoordigd naast hun verdiensten op de beurs en in het vastgoed. Waar overigens de PvdA ook weer heel goed in is. Ook al bent u dienstplichtig trouwens, in dit geval zou ik maar voor de troepen uitlopen want de penetrante geuren van linkse wolk scheten en CDA darmontluchtingen zijn erger dan de dood in de loopgraven. Het is weer mooi geweest. Ik heb een like gehad van ene mevrouw B de Graaf en nu weet ik zeker dat mijn hele bestaan zinloos is geweest. Het ga u allen goed deze nacht. En natuurlijk alle andere nachten die volgen.

Zapata10 | 05-02-23 | 00:00 | 1

"Ik heb een like gehad van ene mevrouw B de Graaf en nu weet ik zeker dat mijn hele bestaan zinloos is geweest."
Waar koop je zit soort waarheden Zapata ? Enfin, ook een goede nacht gewenst buddy.

LD69 | 05-02-23 | 01:12

Interessante lijst met gebeurtenissen op deze dag.

cugel | 05-02-23 | 00:07

@pegaje | 05-02-23 | 00:33:
Ook dat nog. Nou ja ik vind mezelf meer een simpel zieltje. Mooie muziek muziekvriend. Mooie inzending ook weer voor de mix morgen.

keestelpro | 05-02-23 | 01:40
▼ 3 antwoorden verborgen

En wij maar zeuren, dit is in Philadelphia Kensington Hood.

www.youtube.com/watch?v=bi74AipPUJs&a...

Pieuw ik ben er stil van wat een nare wereld is het toch met al die troep.

mvgrt

pegaje | 04-02-23 | 23:59

De Nachthap.

Vlammetjes.

Een half pak maar liefst voor mij alleen! 6 stuks, samen 105 gram. Geen saus.

wilderst | 04-02-23 | 23:56 | 9

Lekker in échte mayonaise dippen

-PR- | 05-02-23 | 00:05

Ik heb net zelfgemaakte bitterballen op, zijn prima gelukt.

Nuuk | 05-02-23 | 00:09

@Nuuk | 05-02-23 | 00:09: Geef even het recept. Voor een Spaanse Hollander, die al jaren geen bitterballen eet. Dan kan ik ze zelf maken.

gato | 05-02-23 | 08:49
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik wens u allen een goede nachtrust.

Als je jonge hond uit zichzelf besluit in zijn mand te gaan, is ie tevreden, en is het ook tijd voor peerdokter Maaier om te gaan.

Toedels.

GKJP | 04-02-23 | 23:54 | 1

GKJP | 04-02-23 | 23:54 |

Slaap lekker GKJP.

pegaje | 04-02-23 | 23:56

Een Unie van Vlaanderen en Holland zie ik nooit gebeuren. Niet alleen vanwege het Veto Français (dat zij niet hebben maar wel effectueren) maar ook omdat Den Hollander er mét gestrekt en zónder respect, been in gaat want te opportunistisch.

Maar wellicht dat er bij de overige Nederlanders meer begrip bestaat, en meer geduld en meer realiteitszin voor de verhoudingen. Hoe zou Twente reageren ?
Persoonlijk zou ik zo een nader-samengaan, in welke vorm precies dat mag nog blijken, wel toejuichen.
"Te lang en te zeer zonder redenen hebben anderen ons uiteengedreven".

LD69 | 04-02-23 | 23:50

Goeie......,
Even over vannacht en de ochtend. Dank aan de reguurders vanwege hun 'ui' comments. Ik vond het hartverwarmend. Anja en andere ochtendploegers spreek ik bijna nooit omdat het café dan al dicht is maar wat ben jij een leuke aanwinst. Complimenten ook voor je uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands. Kunnen veel Hollanders een voorbeeld aan nemen.
Ik ga zo mijn bedje in want kapot. Afgelopen nacht één uurtje slaap, niet echt slaap, gehad. Dus groeten aan TheOne en anderen.
Trusten en slaap lief.

K1100 | 04-02-23 | 23:50 | 3

Slaap lekker, K (en GKJP).

cugel | 05-02-23 | 00:03

Oh jammer. Heb het gemist dat je al weg bent gegaan. Slaap lekker en ik hoop je snel weer te zien. Knuffel en Xxx

lezeres | 05-02-23 | 00:54

P.S. Niet boos op me zijn lieverd. Het dansje ging misschien wat te ver sorry. Ik draag je altijd een warm hart toe, vergeet dat niet! X

lezeres | 05-02-23 | 00:59

Vlaams Belang is in Vlaanderen de grootste partij waarop een kwart (25,5 %) van de kiezers op stemt en toch worden zij middels cordon sanitaire elke keer buiten regeringsdeelname gehouden. Laatste keer waren er maar liefst 7 partijen voor nodig om de deur dicht te houden voor Vlaams Belang,

Cornelis12 | 04-02-23 | 23:40 | 6

Gaat ook in Nederland gebeuren.

gestoptmetroken | 05-02-23 | 00:04

Het lijkt Rotterdam wel. Schoften.

Piet Karbiet | 05-02-23 | 00:16

@Cornelis12 | 04-02-23 | 23:58:
Niet de gewenste politiek gaat het kantelpunt worden, maar de onhoudbaarheid van de Euro.
Dan wordt alles opeens niet slechts vloeibaar, maar hete stoom.

funda | 05-02-23 | 00:18
▼ 3 antwoorden verborgen

Weer wat nieuws, rij ik in Drenthe op de rotonde, kom ik een bord tegen "einde rotonde".

GKJP | 04-02-23 | 23:39 | 6

Haha, idioot ja.

gato | 05-02-23 | 08:51
▼ 3 antwoorden verborgen

Outro blijft vet

Duwbak_Linda | 04-02-23 | 23:45

Die hele plaat Vulgar Display Of Power is bruut goed.

Verbandmeester | 05-02-23 | 00:52
▼ 1 antwoord verborgen

@pegaje | 04-02-23 | 23:40:
Gewoon een linkje inderdaad!
Wel leuk, de Sisters zijn op een prettige manier hysterisch.

Nuuk | 04-02-23 | 23:41

@pegaje | 04-02-23 | 23:40: Toen je tegel voor het eerst verscheen stond hij zo ongeveer in machinetaal op mijn scherm, nu gewoon de handzame roze link.
Zal mijn Opera browserT geweest zijn. No worries.

funda | 05-02-23 | 00:21
▼ 1 antwoord verborgen

Heb al vaker hier gepost; de media hier is gelijkgeschakeld op GS en omroep Ongehoord Nederland na.
Helaas dreigt Ongehoord Nederland gesloten te worden.

meneer Q | 04-02-23 | 23:34 | 6

@Red shirt | 04-02-23 | 23:40:
Vervelend nou hé...
Een omroep die feiten durft te benoemen.

meneer Q | 05-02-23 | 00:14

@meneer Q | 05-02-23 | 00:14: als je denkt dat je feiten gewoon kunt verzinnen, klopt dit.

Komjehiervaker | 05-02-23 | 00:35
▼ 3 antwoorden verborgen

Hulde aan Vlaardingen

Gaat het niet dan? | 04-02-23 | 23:29

Met alles wat Van Grieken zegt in dit vraaggesprek ben ik het eens, eigenlijk. Kende hem niet, maar lijkt me een goeie kerel met gezond verstand.

Zef1581 | 04-02-23 | 23:29 | 7

@reservebelgië | 05-02-23 | 00:21:
Kleine correctie. Te laat met aanpassen maar wel belangrijk.
BdW is het NVA boegbeeld van de cordon sanitaire
Ter vervanging van het woordje niet in de zin dat hij meedoet in de cordon sanitaire deze.
BdW Voldoet aan de cordon Sanitaire in zijn huidige vorm. Hij weet dat. Veel mensen (voornoemd) staan klaar om zelfs een soort van icoon als BdW te vervangen.
In mijn ogen is Geert Bourgeois nog een sleutelfiguur in deze partij, maar een Theo Francken loopt met de publieksprijs weg.
De NVA heeft een gruwelijk probleem. De zittende macht pleasen/steunen of de confrontatie aangaan.
Het VB van De Winter wil er vol op. Het VB van van Grieken is listig. slim. stil. En wacht.

reservebelgië | 05-02-23 | 00:57

@reservebelgië | 05-02-23 | 00:21:
Veel dank voor uw bijdrage. U weet dat buitenlanders de Vlaamse politiek nauwelijks kunnen doorgronden, maar toch blijf ik het proberen.
Ik had begrepen dat het cordon sanitaire (doen ze in Nl ook, alleen heet het daar niet zo) betekende dat de winnaars van de vorige verkiezingen, VB en NVA, alleen uit de regering gehouden konden worden door een coalitie van de meest onwaarschijnlijke partners, zodat die samen net een meerderheid konden hebben (Vivaldi, van alles wat). Ik sta er nu dus een beetje van te kijken dat BdW blijkt mee te doen aan dat infame en anti-democratische cordon sanitaire. Dit topic gaat weer bijna op slot dus... dank.

Friedrich Frayek | 05-02-23 | 01:38
▼ 4 antwoorden verborgen

Pim Lammers heeft besloten zich terug te trekken als schrijver van het Kinderboekenweekgedicht 2023, nadat hij doodsbedreigingen had ontvangen. Dat heeft boekenkoepel CPNB zaterdag laten weten.

Op sociale media werden de afgelopen dagen fragmenten uit een literair verhaal voor volwassenen gedeeld dat Lammers in 2015 schreef, over de relatie tussen een tienerjongen en zijn trainer. Dit leidde tot veel boze reacties en doodsbedreigingen aan het adres van de bekroonde auteur. Ook werd hem verweten een ‘pedofilie-activist’ te zijn. De christelijke actiegroep Gezin in gevaar startte een petitie en Wybren van Haga stelde Kamervragen.
www.parool.nl/nederland/dichter-kinde...

Cornelis12 | 04-02-23 | 23:29 | 23

@Cornelis12 | 04-02-23 | 23:56: Ik ben blij met de link want nu heb ik het hele verhaal zelf kunnen lezen. Het kan zijn dat de bedoeling goed is, maar dan vind ik het een erg slecht geschreven verhaal. Het verhaal beschrijft het ontstaan van de situatie niet, waardoor het nu lijkt alsof ook het allereerste initiatief van de jongen is uitgegaan. Meer dan eens ontstaat er pas na de eerste keer misbruik een soort ‘stockholmsyndroom’ maar in dit verhaal wordt dat niet duidelijk (vind ik).

Nicola-D-Dex | 05-02-23 | 02:48

@Koppig | 05-02-23 | 00:06: Ik vind seks met kinderen ook gewoon fout en dit verhaal is slecht verteld als het de bedoeling was om uit te leggen hoe zo’n ‘relatie’ ontstaat.
Neem de volgende twee zinnen aan het begin van het verhaal: ‘Een kleine streep buik komt onder zijn shirt vandaan. De eerste keer dat Jasper zijn wang daar tegenaan mocht drukken, was in de berging achter het veld.’

Dat woordje ‘mocht’ stoort mij heel erg!
Bij ‘de eerste keer dat …’ hoort het woord ‘mocht’ niet te staan maar het woord ‘moest’. Ik vind dat het verhaal geschreven is alsof nooit enig initiatief van de trainer is uitgegaan, alsof de jongen steeds alle initiatief nam en de volwassene er slechts op in ging!

Nicola-D-Dex | 05-02-23 | 02:49

@Papa Jones | 05-02-23 | 00:10: En ja, ik word ook een soort misselijk van dit verhaal. Maar dat komt wellicht omdat ik het zelf heb meegemaakt. Het gaat zeer doortrapt en er wordt gebruik gemaakt van ‘compliance’. Mijn voorbeeld van de gebruikte ‘compliance’: Ik was ±10 jaar. Volwassene had gezag en daarmee macht over mij (zoals ook een trainer/coach een bepaalde macht heeft). Ik werd over mijn rug geaaid hetgeen ik, als kind dat aandacht tekort kwam in het grote gezin waarin ik opgroeide, fijn vond. Daarna ging de volwassene over mijn grens en wilde ik weglopen. Hij greep me vast en zei: “maar je vond het daarnet toch ook fijn?” Ik was ‘een eerlijk kind’ en knikte dus ja en had het gevoel niet meer weg te kunnen/mogen lopen, hem zijn gang te moeten laten gaan. Maar ik verkeerde in de gelukkige omstandigheden dat ik uit de buurt van de misbruikende volwassene kon blijven en er geen tweede keer hoefde volgen. En de jongen in het verhaal moest zijn voetbal-jaar afmaken!

Nicola-D-Dex | 05-02-23 | 02:51
▼ 20 antwoorden verborgen

Heb de Swans ooit in Paradiso gezien, indrukwekkend en hard. Mijn broekspijpen trilden spontaan mee op de geluidsgolven. Een bijzondere man trouwens Michael Gira.

Kowalski11 | 04-02-23 | 23:37

@Kowalski11 | 04-02-23 | 23:37: Ja vaak gezien. Mooi als er dan ''nette hippe mensen'' op de naam afkomen. Die koppen als het losbarst.
Girra kwam een keer de zaal in na afloop, ging 'ie handjes schudden.

bitterpete | 04-02-23 | 23:45

VVD moet down the draign

Gaat het niet dan? | 04-02-23 | 23:28 | 2

The raign in Spaign stays mainly in the plaign.
Eliza Dolittle heeft het uiteindelijk ook geleerd.

Kapitein Sjaak Mus | 04-02-23 | 23:44

@Kapitein Sjaak Mus | 04-02-23 | 23:44:
Lol, mooi ge"draind".

meneer Q | 05-02-23 | 00:29

Hoera....!!! Fijn je weer even te zien :-))

lezeres | 05-02-23 | 00:18

Goed interview.

Ik mag de Vlamingen zeker wel.

Van Grieken heeft me positief verbaasd met dit interview.

Iemand met visie. Petje af , Chapeau :-)

En ik ben het eens dat energie geen luxe is die met 21 % belast moet worden.

Het abonnement moet zowiezo BTW laag zijn .

Als eerste stap kan je je voorstellen dat alle energie tot aan het plafond met 9 % belast wordt en alles boven het plafond met 21 % .

Maar ja, die fiscus kan helemaal niks dus dat zal ook niet gaan.....

Deze incompetente minister van Graaien kan zowiezo niks....

Alleen de belastingen verhogen . Verder alleen maar liegen en bedriegen..

Met die woke linkse b*tch rekenen we op 15 maart wel af bij de PS verkiezingen :-)

FrankOngerust | 04-02-23 | 23:26

Nep of echt: herken jij 'fake news'?

Na een verbouwing van ruim twee jaar is het dan bijna zover. Over precies één week opent het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid in Hilversum weer de deuren. In de aanloop daar naartoe belicht NH Nieuws enkele parels uit de collectie. Vandaag deel 3: de nepnieuwsmachine.
www.nhnieuws.nl/nieuws/314280/nep-of-...

Cornelis12 | 04-02-23 | 23:24


'We spreken dezelfde taal maar niet dezelfde toon ...'.
That's what she said.
Gisteren om 23.05.
Dus dat wordt weer Chaturbate aan... uhm... zwengelen.

King of the Oneliner | 04-02-23 | 23:19 | 1

Die is toch al tijden 'in repair' vanwege achterstallig onderhoud ?

LD69 | 05-02-23 | 00:03

We want to be free, to do what we want to do. We want to get loaded.
Primal Scream

youtu.be/6RQL69fmY3A

Pretzel Logic | 04-02-23 | 23:12

Ik sluit me van harte aan Nuuk. Ga zo even opnieuw kroketjes voor hem bakken en dit samen met een krat bier langsbrengen in de kerker. Hij mag natuurlijk niet verhongeren of verdorsten :-))

lezeres | 05-02-23 | 00:22
▼ 3 antwoorden verborgen

Hebben die Yanken nou die ballon nou eens effetjes uit de lucht geknald of niet..?

grapjasz | 04-02-23 | 23:08 | 5

Nou nou, flink hoor!
Bij het eerste het beste kinderfeestje worden tientallen ballons stuk geknald. Maakt niemand ophef over.

Kapitein Sjaak Mus | 04-02-23 | 23:19

@Beste_Landgenoten | 04-02-23 | 23:19
Jij weet dingen..

LD69 | 05-02-23 | 00:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Bianca” Rocking met m’n walkman”

Rattus | 04-02-23 | 23:06

Zijn er ook Nederlandse politici die regelmatig in de panelen te vinden zijn?

Roos | 04-02-23 | 22:55 | 18

Dat kruidenvrouwtje Klazienuutzalk vind ik enigszins verdacht... *loert*

funda | 04-02-23 | 23:34

@Red shirt | 04-02-23 | 23:26: Winny de Jong, present!

Komjehiervaker | 04-02-23 | 23:58

@Red shirt | 04-02-23 | 23:26: Jij bent dus zo rechts dat je op links eindigt?

-PR- | 05-02-23 | 00:03
▼ 15 antwoorden verborgen

Is er al eens gedanst in het cafe? De Youbox draait constant maar voetjes van de vloer? Soms komt er iemand van de kruk, maar meestal is dat het vallen van een alcoholist. Er wordt gekust, echter alleen voor het slapengaan. Het mag wel wat gezelliger, met Nederlandstalige muziek, een beetje feest. Die ouwelullenmuziek met huilende kerels, ik kots ervan.
Dirk Meeldijk-Vier Zomers Lang bijvoorbeeld;
youtu.be/g8CBVUHpQoE
Roos, Lezeres, Mickey, Anja, van wie mag ik deze dans…?
Want…. youtu.be/yr1o0wq7NNU

Normpje | 04-02-23 | 22:54 | 44

@Nicola-D-Dex | 05-02-23 | 00:30: Ik heb het filmpje aandachtig bekeken Nicola. Maar in welke rol zie je mij precies? Of begrijp ik je helemaal verkeerd?

lezeres | 05-02-23 | 00:46

@lezeres | 05-02-23 | 00:46: je hebt toch groene ogen? En hadden we het laatst niet over huidskleuren en de benaming daarvan?

Nicola-D-Dex | 05-02-23 | 00:58

@Nicola-D-Dex | 05-02-23 | 00:58: Klopt Nicola, ik heb groene ogen en een licht kleurtje. Ik ga hem nog een keertje kijken. Vond en vind dit ook altijd een prachtig nummer! :-))

lezeres | 05-02-23 | 01:10
▼ 41 antwoorden verborgen

Vertegenwoordiger in schoensmeer moet naar New York voor een congres, maar aangekomen zijn alle hotels volgeboekt, in de Bronx is ruimte, maar hij denkt, dat komt niet helemaal goed, ik als blanke daar. En dus pakt hij een busje schoensmeer en smeert gezicht en handen er mee in. Vervolgens loopt hij een hotel in the Bronx binnen, bestelt een kamer en vraagt om zes uur gewekt te worden, half zeven ontbijt, en om zeven uur een taxi.

En zo geschiedde, de dag erop wordt hij stipt zes uur gewekt, stipt half zeven wordt hem ontbijt gebracht, uitstekend ontbijt, en stipt zeven uur staat de taxi voor.

In het congresgebouw aangekomen moet hij nog even plassen en ziet dat hij vergeten is het schoensmeer af te vegen. Hij begint als een gek zijn handen en gezicht te wassen, maar wat hij ook doet, het gaat er niet af.

En nu dames en heren, wat denkt u dat er aan de hand is?

GKJP | 04-02-23 | 22:54 | 10

@King of the Oneliner | 04-02-23 | 23:27:

Die troep gun ik niemand, hier heeft u een voucher voor ene schnitzel, met alles erop en eraan, te nuttigen op een nader te bepalen tijdstip.

GKJP | 04-02-23 | 23:31
▼ 7 antwoorden verborgen

FVD wordt niet genoemd als Europese partner. Opvallend.

Schout-bij-Nacht-J | 04-02-23 | 22:52 | 1

Die zijn zelfs voor die Belgische malloten te ver van het padje.

Red shirt | 04-02-23 | 23:14

'navond, allen.
Jacques Brel - Amsterdam
youtu.be/-Z0UGGvb4sQ
Opname uit 1966.

PPuk | 04-02-23 | 22:50 | 2

Mag ik deze toevoegen, Piet?
In dit verband een toepasselijke, lijkt me.

Jaques Brel - Les Flamands
m.youtube.com/watch?v=qdZ42j1BIfo

Kapitein Sjaak Mus | 04-02-23 | 22:53

@Kapitein Sjaak Mus | 04-02-23 | 22:53:
Zeker toepasselijk!

PPuk | 04-02-23 | 23:04

"In Nederland heb je verder nog - qua onafhankelijke media - de Dagelijkse Standaard en de TPO, daarvoor Jalta."
De Dagelijkse Standaard is inderdaad onafhankelijk, hoewel feitelijk een clubblaadje van FvD, maar om nou te zeggen dat het ook maar iets toevoegt in het Nederlandse medialandschap...

Spring Bruissteen | 04-02-23 | 22:49 | 6

@LD69 | 05-02-23 | 00:20:
Het citaat is afkomstig van Wikipedia en legt precies uit waar het belang ligt: wat ooit officiëel en volmondig verworpen werd [...] werd uiteindelijk geaccepteerd en zelfs omarmd.
Wat dat betreft zijn de jongere generaties dwz. unsere kinder, de aanstichters van menige ver-/be-vrijding.

In feite is de dé-salonfähigkeit en dus de Salon des Refusés een Franse uitvinding en dit institutiële verbod werd door een flink deel van de betrokkenen afgewezen. Maar het wonderlijke is dat haar Westelijke tegenhanger het treffende woord heeft gemunt: Salonfähig.

(die Westelijke tegenhanger bleek later weer uit te munten: met 'Entartete Kunst).

LD69 | 05-02-23 | 00:31

@LD69 | 05-02-23 | 00:31:
"wat ooit officiëel en volmondig verworpen werd [...] werd uiteindelijk geaccepteerd en zelfs omarmd."
Duwbak_Linda heeft, denk ik, het idee dat nieuw rechts niet voor niets opkomt. Anderzijds krijg ik de indruk dat jongeren meer open zijn. Aangezien de toekomst altijd lichtelijk anders is dan wij verwachten, ben ik benieuwd wat er uit komt.
Prachtige tegels overigens! En mooi dat je nog op een tegel van mij van eergisteren ingaat. Ik heb dat ook een tijdlang gedaan, maar op een gegeven moment ging ik dat een beetje opgeven.

cugel | 05-02-23 | 01:03

@cugel | 05-02-23 | 01:03:
Ik vind extremen vervelend en eng. Nu maakt de linkerflank al lange tijd zoveel kabaal dat ik soms vergeet hoe eng en vervelend de rechterflank is.
En klopt, ik denk dat het een reactie is.

Duwbak_Linda | 05-02-23 | 09:01
▼ 3 antwoorden verborgen

Nog even over die vermeende Chinese spionage ballon. Zou het misschien kunnen zijn dat dit wel degelijk een meteo ballon is die uit koers is geraakt? Het lijkt mij dat de US de menigte aan het voorbereiden is op een oorlog met China. Als het de ballon niet was dan was het wel iets anders. Zijn die Chinezen dan echt zo goed dat ze een ballon uit het midden van China kunnen oplaten en deze helemaal gericht de halve wereld over kunnen laten vliegen naar de VS? Ik denk van niet. Dan denk ik aan een liedje over ballonnen die een oorlog hebben veroorzaakt.

https://www.youtube.com/watch?v=Fpu5a0Bl8eY

zaaddodende pasta | 04-02-23 | 22:45 | 12

“Xi Jinping is a pimp. He never could have outfought Joe Biden. But I didn't know until this day that it was Putini all along.”

funda | 04-02-23 | 23:29

@funda | 04-02-23 | 23:29: ha ja, een Russische ballon. Staat danwel op 'made in china' dus dan weet je het nog niet..

-PR- | 04-02-23 | 23:46
▼ 9 antwoorden verborgen

Ik ben benieuwd hoe Tom heet als reaguurder. In de zomer hebben we hier veel zuiderburen over de vloer in Zeeland. Wij mogen die meeste Vlamingen wel, nette mensen over het algemeen. Ze ontvluchten de Vlaamse zwemplaatsen vanwege het importvolk en komen dan bij ons zwemmen. Op naar een Groot-Nederland!

ikworstelengadouchen | 04-02-23 | 22:37 | 3

Tom is Sans Comique? Zijn tegel van 21:53 brengt me op dat idee.

Nicola-D-Dex | 04-02-23 | 22:53

POC met Hut?

Beste_Landgenoten | 04-02-23 | 23:18

"De ringweg en Zaventhem liggen op Vlaams grondgebied."
So it begins.

Duwbak_Linda | 04-02-23 | 22:36

"Nederlanders vinden Vlamingen oprecht leuk, wij zijn hun schattige buurtjes."
Eh nee, niet alle Nederlanders. Zodra je Belgen een beetje beter leert kennen komt er een enorme arrogantie en meerderwaardigheidcomplex naar voren: ze eten beter, ze spreken hun talen beter, ze zijn fatsoenlijker, etc.
En ze hebben ook nog eens een waardeloze betalingsmentaliteit. Het is makkelijker om je geld van Oost-Europeanen dan van Belgen te krijgen.

spanarchist | 04-02-23 | 22:31 | 5

@Hajduk | 04-02-23 | 23:09: Belg zeker?
Alleen het Engels van Verhofstadt zou al een reden tot een beetje meer bescheidenheid moeten zijn.
En betaal je rekeningen eens op tijd.

spanarchist | 04-02-23 | 23:14

Er is maar een ding erger dan onbescheidenheid en dat is valse bescheidenheid.

funda | 04-02-23 | 23:41

De Belgen die ik tegen kwam waren allemaal advocaat en grote huichelaars, Dus dat advocaatje nam ik ook met een korrel zout, Verder iedere avond dronken, op de dag huilen, Dat is mijn ervaring met Belgen op cruiseschepen.

gato | 05-02-23 | 09:14
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik vind Dewinter met o.m. zijn omvolkingsretoriek een debiel. En eerlijk gezegd lukt het mij daarom niet Vlaams Belang serieus te nemen. Wil hij serieus beweren dat Hongarije een diverse medialandschap heeft? Verder schoppen bijna alle kranten tegen de politiek aan. Kennelijk leest deze meneer zeer selectief. Begrijp me niet verkeerd, het kan veel diverser, maar dit is van dik hout zaagt men planken. Tot slot wordt dat hele links/rechtsgedoe kennelijk alleen nog maar afgemeten aan de vraag of je tegen buitenlanders/moslims bent. Ja dan vind je weinig tot geen rechtse media. Het is mij allemaal iets te simpel dit.

BobDobalina | 04-02-23 | 22:30 | 4

Soms is het ook gewoon zo simpel.

Kowalski11 | 04-02-23 | 22:55

Elke politicus, elke partij, zegt wel dingen waarmee je het niet eens bent. Kan ook niet anders. Bovendien heb je ook nog zoiets als marketing, waarbij bewust dingen overdreven worden. Denk je dat de groen links stemmers opeens Jesse niet meer serieus nemen als ie zich met een paar nulletjes verrekend of meent dat de aarde vergaat als we nu niets doen? Natuurlijk niet. Dat er een paar debiele uitspraken zijn, betekent niet dat automatisch álles debiel is. De MSM heeft zijn werk weer prima gedaan bij velen. Langzaam gaat van der Plas ook in de rechtse hoek gedreven worden. Wedden? Want iemand heeft ons vroeger op school ingestampt dat alles rechts van het CDA/VVD automatisch WW3 betekent. Dan hoef je dus als establishment alleen nog maar -met hulp van de media- iedereen die té groot wordt in die hoek te duwen en het dogma en cordon sanitaire doen de rest. Zo blijf je dus aan de macht. Want daar gaat het om. Niet om mensen redden, niet om de wereld te redden, niet om de natuur. Het gaat om geld en macht, zoals altijd. Het is dus eigenlijk vrij simpel.

Gladiator Fap | 05-02-23 | 08:59
▼ 1 antwoord verborgen

@Keyboardspeler | 04-02-23 | 23:02: Lucy is wel aardig, Scarlett Johansson appetijtelijk om naar te kijken. Maar inhoudelijk niet altijd even sterk, helaas ook op cruciale punten waardoor de geveinsde wetenschappelijke onderbouwing wegvalt.

Black Mirror (serie) is een aanrader, of "Das Versprechen". "Morgen die ganze Welt" is ook prima. "La Valla" is ook leuk herkenbaar, als je door het Spaanse "soap acteren" heen kunt kijken.

djeemsbontjas | 05-02-23 | 07:58
▼ 6 antwoorden verborgen

Klinkt prima, goed interview.

NotWoke | 04-02-23 | 22:26

Deacon Blue. Dit is toch wel een van de meest onderschatte bands uit de eighties. https://www.youtube.com/watch?v=umQmCZ8VdOs
Daar zouden nu op festivals heel wat wat jong en lui op kunnen klappen. Your Town.

Piet Karbiet | 04-02-23 | 22:24

De Nachthap.

Die is nog niet aan de beurt. En ik zit nog redelijk vol van het restant Boeuf.

Vandaag weer een glas Primitivo erbij, omdat die ook erin zit, maar dan nu de chique van 14,5÷. Uit zo'n fles waarvan je denkt dat het een literfles is...

En net ook lopen sjouwen. Hoewel de Poolse bezorger van Jumbo het meeste werk natuurlijk heeft gedaan.

135 kilo, 10 kratten! Hij gaf geen krimp... En sloeg zelfs een blik Leffe af als bedankje! Ik begin nu wel te twijfelen... zijn NLs was ook best goed. Zou hij de deugziekte hebben opgelopen in NL?

wilderst | 04-02-23 | 22:15 | 9

@Spring Bruissteen | 04-02-23 | 23:25: Klopt.

Maar Oek is corrupt (bewezen) en zijn nazi's (deels bewezen)

wilderst | 04-02-23 | 23:37

@wilderst | 04-02-23 | 23:37: Niet waard om een atoombom op ons hoofd te krijgen en/of de AOW-leeftijd te verhogen naar 70

wilderst | 04-02-23 | 23:40
▼ 6 antwoorden verborgen

Beste Tom, je noemt in het begin de Telegraaf en GS in 1 adem... als je hiermee wil zeggen dat de Telegraaf nog een echt rechtse krant is, heb je het helaas mis.

De Telegraaf (die ik al jaren de Ochtendgier noem) is ook steeds meer opgeschoven naar LINKS.... hoe ik dat weet? Dat kan je zelf zien door alle artikelen waarbij een allochtoon (zoals uit de foto blijkt) iets heeft geflikt, er niet de afkomst meer bij te zetten........ daarmee zijn zij net zo politiek-correct als de rest van de NL'se media (GS uiteraard uitgezonderd).

Keyboardspeler | 04-02-23 | 22:11 | 11
-weggejorist-
Kowalski11 | 04-02-23 | 23:17

@Red shirt | 04-02-23 | 23:03:
Dank, in tijden niet zo gelachen.

K1100 | 04-02-23 | 23:17

Rechts goed, links fout. Je doet exact hetzelfde als die hele woke cancelbende. Óf je denkt en handelt exact als ik óf je bent meteen de vijand. Wat een heerlijk naïef, kortzichtig en simplistisch bestaan moet je hebben. Alles in zwart-wit. Jij wit.

YoMoms | 05-02-23 | 08:22
▼ 8 antwoorden verborgen

Antwerpen, Brugge en Gent zijn schitterende steden. Zouden prima bij NL passen.

Wellicht kunnen we dan Almere terug aan de zee geven?

Eduardo- | 04-02-23 | 22:05 | 3

Zo'n 200 jaar geleden WAREN het ook NL'se steden

Keyboardspeler | 04-02-23 | 22:13

Maar Brussels by night blijft het toch helemaal, zelfs overdag.

funda | 04-02-23 | 23:44

Gent schitterend?
Een grote vieze rotzooi vol met ongewassen studenten op de fiets.
Doe dan maar Knokke, en de allermooiste…Brasschaat.

J.Cash | 05-02-23 | 00:33

Wat we natuurlijk allemaal willen weten is:
'Wanneer gaan jullie daar beneden, eindelijk eens aan die wegen beginnen ??

AldNuut | 04-02-23 | 22:04 | 2

Is wel een beetje zo. En liefst ook de toelatingseisen voor rijbewijzen aanscherpen. Altijd weer een soort verkapte zelfmoordmissie, rijden door dit verder lieve land.

zwenkwieltje | 04-02-23 | 23:03

Geen geld voor! Niet gelezen in het artikel? 12 miljard per jaar gaat naar onze zuiderburen ( de walen).

kokenrel | 04-02-23 | 23:48

Is dit café?
Ik waag het erop.
De Chinese ballon is dood.
Ik herhaal, de Chinese ballon boven Montana is kapotstuk.

Ruimedenker | 04-02-23 | 22:03 | 5

@-PR- | 04-02-23 | 22:08:
En al het andere nieuws dat niet over de ballon gaat?
Is dat ook om ons af te leiden?
Een giga spionage (kuch) weerballon uit China, boven Amerika…. is best nieuws.
De Amerikanen zouden nooit de Chinezen proberen te bespioneren. Kuch,

Ruimedenker | 04-02-23 | 22:13

@Ruimedenker | 04-02-23 | 22:13: Amerika die zo'n ballon pas ontdekt als ie halverwege het land (Montana) is? Is dan slecht gesteld met de luchtverdediging en waarschuwingssysteem van de yanks

-PR- | 04-02-23 | 22:22

Maar waar gaat dit toe leiden?
De eerste wereldoorlog begon toen een Servische nationalist een de Oostenrijks-Hongaarse monarchie doorprikte, en nu de Amerikanen met een een soortgelijk iets maar dan een ballon. Er is weinig verschil tussen een kroonprins en een ballon.
Verder trekken Duitse tanks weer op tegen de Russen, dus we zitten in een somber tijdperk.

It’s half past sox.

Nuuk | 04-02-23 | 22:30
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik spreek prima Frans maar in Brussel maak ik er altijd een sport van om de achterlijke boerenlul uit Nederland te spelen, net zo lang tot die Franstaligen gedwongen worden om Nederlands te spreken.

Ruler | 04-02-23 | 22:02 | 6

De laatste keer dat ik dat probeerde ( toegegeven: zeer geruime tijd geleden…) had ik een klap van een gummiknuppel op mijn schouder te pakken. En ik heb mij sleutelbeen nog tot weken daarna gevoeld. Gewoon de weg gevraagd aan twee ‘flics’.

bisbisbis | 04-02-23 | 22:58

@Kapitein Sjaak Mus | 04-02-23 | 22:42:
Het is dat ze er prima biertjes hebben maar verder een tamelijk duffe boel.

funda | 04-02-23 | 23:45

Eens een keer in Brussel geweest voor een zakelijk bezoek. Ken maar een paar woordjes Frans op het nivo van Papa fume un pipe. Ik dacht, weet je wat, ik laat de auto aan de rand van de stad achter en neem gewoon een taxi, dat scheelt een hoop stress. Bleek die chauffeur alleen maar Frans te spreken, wat een gezeik. Totdat m'n zakenvriend me vertelde dat taxichauffeurs in Brussel allemaal tweetalig zijn omdat ze anders geen vergunning kunnen krijgen. De terugweg verliep een stuk beter. Geen Nederlands willen praten, dan ook geen fooi. Toen kwamen er opeens toch een paar Nederlandse woordjes uit.

quigg | 05-02-23 | 06:26
▼ 3 antwoorden verborgen

Appleflap.

Duwbak_Linda | 04-02-23 | 21:58 | 9

@Kapitein Sjaak Mus | 04-02-23 | 22:29:
Er zijn van die zaterdagavonden.
Dinnetje dwarrelt ergens, geen ruk op tv (hooguit biljart) hondjes bij de ex. Daar zit je dan.
En wat doe je dan?
Ach, beetje reaguren.

reservebelgië | 04-02-23 | 23:06
▼ 6 antwoorden verborgen

De VVD krabbelt wat op omdat men de kiezer heeft bang gemaakt voor een links blok, waardoor men strategisch zou moeten stemmen. Zelfs hier in de panelen heb ik dat argument wel eens terug gezien. En dat terwijl het er geen ene reedt toe doet wie de grootste partij in de senaat is; er is daar geen formatie onder leiding van de grootste. Het gaat er slechts om wie met de regering mee stemt, en wie tegen. En wie er open staat voor dealtjes met wie.

Mijn stemadvies is dan ook: strategisch stemmen voor de senaat bestaat niet, stem gewoon op de partij die jouw het beste ligt, en in wie je vertrouwen hebt.

Muxje | 04-02-23 | 21:56

Ooit werd ik in de Delhaize aangesproken door een voor mij volstrekt onbekende met de vraag: "Bent u Nederlander? Ja? We hadden in 1830 nooit uit elkaar moeten gaan!" Dat sentiment leeft hier in Vlaanderen echt

Flandrien | 04-02-23 | 21:56 | 6

Ook door politieke druk vanuit Engeland, Frankrijk, e.d.. Men wilde een bufferstaat tussen Frankrijk en Duitsland.

Asteroid-B612 | 05-02-23 | 01:42

@BrutusBosch | 04-02-23 | 22:01: Die krijg ik. No kidding. 9 cent per maand pensioen, omdat ik hier ooit één dag in loondienst ben geweest. Maar wel m'n leven lang. Dus over 40.000 jaar heb ik de hele slavenvergoeding binnen.

Flandrien | 05-02-23 | 08:11
▼ 3 antwoorden verborgen

De EU zou een samenwerking tussen de landen moeten zijn. Nu is het een dictatuur vanuit Brussel. En de geschreven media is alleen goed als kattenbakvulling.

HaaiBaai | 04-02-23 | 21:55

"Ik zeg altijd; je hoeft niet socialistisch te zijn om sociaal te zijn en ook niet kil-neoliberaal te zijn om voor de vrije markt te zijn.""

Hoe wijs, hoe diepzinnig. Dit is gewoon helemaal waar, een weloverwogen spitsvondige uitspraak. Ik zeg dat ook altijd.

Sans Comique | 04-02-23 | 21:53 | 5

Tom, ben jij het?

Roos | 04-02-23 | 22:59

@Red shirt | 04-02-23 | 22:20: Klinkt leuk, maar als je je eigen beslissing neemt plakt een ander er een willekeurige stempel op.

Kowalski11 | 04-02-23 | 23:01

@Red shirt | 04-02-23 | 22:20:
En waar zijn de vrouwen in deze semi-intellectuele bewering ?

LD69 | 04-02-23 | 23:10
▼ 2 antwoorden verborgen

Waar hij gelijk heeft, heeft hij gelijk. Dat kranten monopoly heeft lang genoeg geduurd. Ook het wegpesten van ON hoort in dat straatje dat de overheid alles wil controleren. Dat Hongarije een vrijere media heeft als Nederland geeft te denken.

jan huppeldepup | 04-02-23 | 21:50 | 4

Ik kreeg afgelopen week van iemand die ik ken een forward van een ledenwerfingsmail van ON. Of ik ON maar wilde ondersteuning in hun strijd. Dat was ik eerlijk gezegd wat door geschokt. Blijkbaar heb ik iemand in mijn kennisenkring die niet alleen naar ON kijkt maar daar zelfs lid van is. Dezelfde verwarring had ik toen ik tijdens verkiezingen een poster van de PVV in ons dorp zag hangen.

Red shirt | 04-02-23 | 22:04

Hing die in de ledenwerf?

Lorejas | 04-02-23 | 23:04
▼ 1 antwoord verborgen

Ik mis de site van valkyries. Daar stonden doorwrochte analyses vol feiten en analyses van oud-militairen over de geopolitiek en oorlogen. Geen idee waarom die is verdwenen van de internetz. Of toch weer wel.

Piet Karbiet | 04-02-23 | 21:47 | 2

De analyses waren hard en scherp. De denkrichting die volgde was toch zelfs voor hardliners redelijk discutabel.

reservebelgië | 04-02-23 | 23:00

Heb je een adres ? VVellicht dat WaybackMachune nog iets kan bieden.
archive.org/web/

LD69 | 04-02-23 | 23:21

Vlaanderen gidsland.

Sieg Hein | 04-02-23 | 21:47

Dat is een aardige baantjes stapelaar als ik zijn wiki zo eens bekijk.

Niet_Van_Hier | 04-02-23 | 21:47 | 1

Dan is een tante Bel dat ook bijvoorbeeld… gebrek aan goede lokale kopstukken wellicht

ikworstelengadouchen | 04-02-23 | 23:41

Wie noemt z’n zoon nou Irène?
A boy named Irène?

Ruimedenker | 04-02-23 | 21:46 | 2

Een beetje boom zou vereerd zijn.

bitterpete | 04-02-23 | 21:56

Sue kan nog net.

funda | 04-02-23 | 23:48

Mooi.
Bijschrift, je moet Belg zijn of tenminste België redelijk kennen om de strekking van dit stuk te begrijpen. Rechtlijnige "Hollanders" lezen dit en geven hun mening.
Ze zouden beter wachten met hun mening tot ze begrijpen wat er staat.

reservebelgië | 04-02-23 | 21:45 | 23

@Beste Flightless bird | 05-02-23 | 01:30:
Dit dus, in ons eigen domein werkt dit wel maar tegelijkertijd zou ik inmiddels ook in NL de 'u'-vorm willen introduceren. Want we en wij gaan inmiddels te vaak voorbij. Voorbij aan een ontspannen beleefdheidsvorm van meningsverschil..

LD69 | 05-02-23 | 05:45

@Flightless bird | 05-02-23 | 01:30: Belgen gaan dat naapen van de Hollanders. Maar zijn geen Hollanders. Doen het totaal verkeerd, dus mensen kijken naar Nederlanders van , wat een botte hork is die Belg. Blijf gewoon jezelf, het lukt niet om Hollander te zijn, die gewoon zeggen wat ze denken, Dat wordt gewaardeerd, maar dat uitvliegen naar mensen toe is zo amateuristisch, niet doen.

gato | 05-02-23 | 09:26
▼ 20 antwoorden verborgen

De Koreaanse Slet

PolBot | 04-02-23 | 21:43 | 9

Vuurwezel. Muuke. Storm....

keestelpro | 04-02-23 | 22:07

@Kopieerapparaat | 04-02-23 | 22:02: Ik heb het opgezocht, omdat ik een sterk vermoeden had dat u er ruim naastzat.Hij plempte 46601 tegels in een jaar, bijna 128 per dag.

BrutusBosch | 04-02-23 | 22:32
▼ 6 antwoorden verborgen

Mooi stuk.
Heel herkenbaar en waar.
En die fusie? Roepen we al jaren, gaat niet gebeuren zolang België een monarchie blijft.
Ik zou het wel mooi vinden,
Elke dag Vlaamse Patat met DL mayonaise.

Ruimedenker | 04-02-23 | 21:43 | 5

@Joost Maghetweten | 04-02-23 | 23:03: hoezo? Staat niet in de Nederlandse grondwet, dus wordt Filip toch koning der Belgen en eveneens koning der Nederlanden. Willem Alexander mag koning van de Antillen worden.

Kattie | 04-02-23 | 23:57

DL met ei of citroen?

Peerkeoud | 05-02-23 | 00:55

@Joost Maghetweten | 04-02-23 | 23:03: Tenzij België z'n grondwet aanpast. En als België Nederlands wordt, dan is er geen Belgische grondwet meer.
Niet zo moeilijk denken joh. Nog even los van of je dat wel moet willen, Vlaanderen bij Nederland. Het is toch een afgebrand kerkhof hoor.

Bakkeleures | 05-02-23 | 09:11
▼ 2 antwoorden verborgen

Meesters België.

Kapitein Sjaak Mus | 04-02-23 | 21:34 | 3

Lang niet gezien. Meesteres België komt trouwens gewoon uit Eindhoven.

keestelpro | 04-02-23 | 22:11

Oh man, zware literatuur op de zaterdagavond. Ik ben te vroeg begonnen met bockbier. Ik ga het morgen lezen. Allemaal. Ik zweer. Overhoring bij de spuitjens.

Duwbak_Linda | 04-02-23 | 21:33 | 4

Nette menschen drinken bokbier in de herfst. Is u wellicht in de herfst van uw leven? Dan vind ik het niet erg.

dathoujetoch | 04-02-23 | 21:46
▼ 1 antwoord verborgen

Nonkel?

Ruimedenker | 04-02-23 | 21:32 | 13

@reservebelgië | 04-02-23 | 22:05:
Kent u die mop van die Belg die het verschil tussen Nederland en Holland niet kende, maar toch bijdehand wilde doen?

Kapitein Sjaak Mus | 04-02-23 | 22:11

@Kapitein Sjaak Mus | 04-02-23 | 22:11:
Lol. Ik ken er vele. Maar ik zal u niet vermoeien want door het niet begrijpen van de clou springen hollanders meestal in een bijdehand-kramp.
En dan wordt dit een lang draadje.

reservebelgië | 04-02-23 | 22:16
▼ 10 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl