achtergrond

Geenstijl

23 procent ""jongeren"" twijfelt aan Holocaust

100 procent van de ""jongeren"" niet bij afkomst genoemd

SCHOKKEND NIEUWS vanmorgen in uwer courant voor iedereen die de afgelopen jaren in een eenzame bunker doorbracht: bijna een kwart van de ""jongeren"" gelooft dat de Holocaust een mythe is en het aantal vermoorde Joden overdreven wordt. Weinig schokkend voor iedereen die wel een stukje realiteit meekrijgt en weet dat een deel van de ""jongeren"" meer waarde hecht aan de keelroggels van de lokale moskeejurk of de incidentele Bijbelse haatprediker dan aan de feiten in hun geschiedenisboek. Gooi daar nog een lading onderwijspipo's bij die verschillende meningen in een klas maar lastig vinden en top dat af met een verse laag complotwappies die de Joden als makkelijke zondebokken zien voor hun waanideeën en u heeft de smakeloze antisemitische cocktail die tot deze ""schokkende"" onderzoeksresultaten leidt. Nou ja, dat vermoeden we, want zoals gebruikelijk spreekt het onderzoek alleen over leeftijden en niet over de afkomst of geloofsovertuiging van de respondenten. We moeten tenslotte niet het risico lopen om de oorzaken van dit probleem te identificeren zodat we het gerichter kunnen aanpakken. Nee, het doel is blijkbaar om ieder jaar enorm geschokt te zijn door een onderzoek en vervolgens verontwaardigd onze kop in het zand te steken als de holocaustontkennersontkenners die we zijn. 
UPDATE: Draadje over 'jongeren' in dit onderzoek.
UPDATE: Voor de liefhebber: het onderzoek.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Frans Timmermans is de dertiende imam van Mohammed

Frans heeft niet een splinter, niet een balk, maar de complete ruwbouw van de Essalammoskee in z'n oog

@Mosterd | 15-02-24 | 19:29 | 432 reacties

Hogeschool Utrecht @HU_Utrecht schrapt Holocaust-lezingen. Wil liever "diverse dialoog en nieuwe maatschappelijke perspectieven"

Wat hier werkelijk staat: uw land én uw geschiedenis verdwijnen onder het (verbale) geweldspotentieel van zekere, nader te noemen groepen.

@Spartacus | 28-01-24 | 09:30 | 946 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.