achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

KIJK. Hoe IS-kopstukken naar Nederland komen

Omdat ze bij de IND met andere dingen bezig zijn - FILMPJE

Niet (meer) beschikbaar

Helder hoofdredactioneel in de T. vandaag over IS-ers die hier het land binnenwandelen en binnen no time een huis + Miele te Arkel krijgen. Kop: Naïeve screening: deur stond wagenwijd open voor IS-verdachte. Laatste alinea**:** Kort na de vluchtelingenstroom van 2015 constateerde de Inspectie Justitie en Veiligheid reeds ernstige gebreken in de screening. Zo zou het maar beperkt lukken om vluchtelingen goed door te lichten op terrorisme. De afgelopen jaren zijn meerdere terreurverdachten onder Syrische asielzoekers gearresteerd en vervolgd. Nederland lijkt ook na de val van het kalifaat een naïeve houding te hebben aangenomen. Want ondanks waarschuwingen van veiligheidsdiensten over vluchtende terroristen, stond de deur kennelijk nog wagenwijd open voor een hooggeplaatste chef van het barbaarse IS.

Een puntje van kritiek. Er wordt niet naïef gescreend. ER WORDT HELEMAAL NIET GESCREEND. De D66-ambtenaren van de IND (=D66) zijn druk doende D66-deugambtenaartje te spelen in hun D66-cubicles. Met hun milieumokken, klimaatmeubilair, herbruikbare zonwerings, gratis elektrische dienstfietsen en co2-prestatieladders. Ga goedverdoemme eens aan het werk.

Daarom hierbij nogmaals Pieter Omtzigt tijdens de Regeling van Werkzaamheden gisteren & het dringende verzoek tot alsnog een spoedig spoeddebat. Steun.

En zet die thermostaat eens op 19...

En zet die thermostaat eens op 19...

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.