Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Asielstas Eric van der Burg heeft meer geld nodig

En dat wil ie uit de zakken van jouw luie wijf kloppen

De staatssecretaris van Asielcruises & Stoelslapers heeft meer geld voor meer Mieles nodig. De man die verantwoordelijk is voor het binnenlaten van honderdduizenden potentiële arbeidskrachten die stoppen met werken zodra ze een gratis huis hebben, bemoeit zich met zaken waar Sigrid Kaag ook al geen verstand van heeft: de economie. Onze overheid komt bakken met belastinggeld te kort om de hobby's van D66 (oorlog voeren in Oekraïne), de hobby's van de vvd (eindeloos Afrikanen onthalen in gemeentes die dat niet willen) en de klimaathobby's van Brussel te financieren. De hoofddader: parttime werkende Nederlanders. Vrouwen, dus, vooral. Als die nou eens gewoon van hun luie reedt af komen...

... dan lost dat helemaal niks op want ten eerste gaan die vrouwen (en andere parttimers) er financieel nauwelijks op vooruit omdat méér werken helemaal niet béter loont in het Nederlandse belastingklimaat (het is zelfs voor bijstandsmoeders niet rendabel om te werken) en in de samenleving lost dat helemaal geen arbeidstekorten op want stel dat die parttime-poppetjes koffers gaan smijten op Schiphol, securitypoortjes gaan bemannen op Eindhoven Airport, kaartjes gaan knippen in de trein of in de bediening gaan werken bij de Plaatselijke Horeca: wie past er dan bijvoorbeeld op hun kinderen? En hoeveel kaartjesknippers in de trein heb je nodig om al die nieuwe arbeidskrachten op vervoersbewijzen te controleren? Hoeveel vrijwilligersfuncties in mantelzorg, verenigingsleven en op de sportclub vervallen er zodra parttimers de tijd of fut niet meer hebben om die (on)dankbare taken te vervullen? En hoeveel extra consumptie uit die extra arbeidsvruchten moet er worden gefaciliteerd door sectoren die nu ook al mensen tekort komen?

Kortom: waarom probeert een vvd-staatssecretaris, die daar helemaal niet over gaat, bij individuele burgers een schuldgevoel aan te praten dat ze te weinig *doen* voor Dit Land, door nauwelijks verholen te sneren dat parttimers te weinig taxpoet opleveren om de haperende overheid draaiende te houden? En waarom zouden we het niet gewoon omkeren: hoeveel ambtenaren die nu volkomen nutteloze posten bezetten - zoals bijvoorbeeld: alle ambtenaren van zijn eigen Dienst Terugkeer & Vertrek - zouden ook gewoon koffers kunnen gaan smijten op Schiphol, borden wassen in het buurtrestaurant of andere gaten in het nationale arbeidsrooster vullen. Je moet die DT&V'ers alleen niet vragen om treinen op tijd te laten vertrekken want dat kunnen ze in hun huidige baan ook al niet. Maar verder kan de diensten-economie wel een paar extra handjes gebruiken. Hop-hop Eric. Hoe meer ambtenaren die eindelijk eens echt werk gaan zoeken, hoe liever!

Gewoon weer 1000 hoor

De vvd is verslaafd aan uw geld

Social

Reaguursels

Inloggen

Quote van rijksoverheid.nl

"Vanaf 1 januari 2025 wil het kabinet de inkomensafhankelijke combinatiekorting (IACK) die het voor ouders financieel aantrekkelijk maakt om werk met zorg voor kinderen te combineren, afschaffen"

En dan gaan zeuren over aantrekkelijker maken om meer te werken?

yokiamy | 31-10-22 | 22:47

Vroeger werkte alleen de man en kon je naar de maatstaven van toen rondkomen.

Ja tijden zijn veranderd en ik vind ook dat een vrouw mag werken als ze dat graag wil.

Het is wel zo dat beiden in totaal 80 uur werken natuurlijk best veel is als je ook nog een kinderwens er naast hebt. Dus ik begrijp part timers erg goed.

Als mensen meer dan 40 uur willen werken prima, sommigen hebben hun hobby als werk of een bepaalde drive.

Maar dat de overheid nu boos gaat doen over part time werken, laat ze potverdikke de volledig werklozen aan werk helpen en daarnaast al die economische gelukzoekers en allochtoonse criminelen een rotschop geven. Daarnaast hoeven we bepaalde ‘daar hebben we geen zak aan subsidies’ niet verstrekt te worden. Trek het systeem van subsidies es over de kop.
Voorbeelden:
Wel subsidie: kind dat anders geen schoolmateriaal heeft
Geen subsidie: jerry airfryer

timmey | 31-10-22 | 21:25

Meer asielzoekers, meer werken. Typisch VVD-idee.

Cor Netto | 31-10-22 | 20:19

We hebben geen personeelstekort. We hebben een werkgeversoverschot

Flapoor | 31-10-22 | 20:07 | 1

Daar wordt ook hard aan gewerkt. Shell en Unilever zitten al in de UK.

Sjors W. | 31-10-22 | 20:36

Onvoorstelbaar. Statushouders doen een enorm beroep op de verzorgingsstaat en om deze verzorgingsstaat overeind te houden moeten mensen in deeltijd meer werken, extra werken wat absoluut niet loont na 12-jaar Rutte aan de knoppen. Wat hebben wij toch een wereldvreemde bestuurders zonder enig gezond boerenverstand. Zijn er nou echt geen betere bestuurders te vinden in dit land dan deze Eric van der Burg?

therealbraindump | 31-10-22 | 20:02 | 1

Zodra de vrouwtjes meer gaan werken, ga je de schrijnende problemen in de kinderopvang en ouderenzorg nog beter zien. We doen graag of die deeltijdwijven de hele middag chardonnay zitten te drinken, maar dat is een hele specifieke subset. Zelfs aan voorleesmoeders en overblijfmoeders ga je een geweldig gebrek hebben.

Sjors W. | 31-10-22 | 20:39

Zoals vanmiddag kijk ik tijdens een verloren uurtje wat YT films en kwam terecht bij "Seattle is dying" van KOMO4 newschannel. Exact na 16 minuten en 50 seconden haakte ik af. Niet zozeer vanwege de ellende.

Het is vooral de ergernis over, tja hoe moet je ze noemen? De elite? De bestuurderskliek? The adult class? The educated?
Waarom verworden onze samenlevingen tot puinhopen? Want hoe kun je nou zonder te knipperen met je ogen tienduizenden kansloze mensen per jaar naar binnen laten wandelen die hier gratis huis, gratis inrichting, gratis onderwijs, gratis ziekenzorg, gratis geld, gratis openbaar vervoer, gratis eten, enzovoorts, denken te krijgen? Tegelijkertijd de fundering (de primaire en secundaire sectoren) onder je huis (dienstverlening en overheid) slopen? Met godsdienstwaanzinnige maatregelen om "het klimaat te redden"? Nederland, ons land, vol laten stromen met hoofddoekjesvolk dat, zo niet volstrekt analfabeet, op zijn minst functioneel analfabeet is. Beseffen al die mooipraters dat wel? (Antwoord: neen).

Het is gewoon om je dood te ergeren. De totale incompetentie. Het loslaten van elke vorm van traditionele waarden. Het volstrekte nihilisme. Erik van der Burg. Wat een ramp.

Heurtebise | 31-10-22 | 19:25 | 1

Idd, ik zie het ook zijnde dat het geen asieleisers zijn die er binnengehaald worden, het zijn allemaal consumenten. Hoe wel/niet erg we het vinden, de gehele wereld vandaag de dag is financieel gedreven. Waarbij uiteraard ook macht een grote rol speelt.
En in de huidige situatie is groei de grootste motor achter geld genereren. Ook de klimaatwaanzin heeft zoveel politieke support ivm het grote geld wat er een rol in speelt.
Enkele decennia terug zag je na enkele structurele aanpassingen ook de kwaliteit van het onderwijs dalen. Geweldig toch, want te veel slimmeriken moeten we toch niet willen hebben, dat werkt alleen maar tegen. De import van letterlijke nietskunners (kunnen zij ook niets aan doen) werk het doel om het volk dom te houden perfect in de hand. Allemaal consumenten.
Indien de politiek echt kunde zou hebben zou ze erkennen dat we moeten stoppen met focus op groei en plannen moeten gaan optuigen om stabiel (en of eerst wat krimp) te kunnen worden, en ook duurzaam welke goede financiële middelen genereerd. Dit allemaal ten goede van klimaat, energie, ruimte, ontspanning, veiligheid.
Maar ja, wat kunnen de huidige bestuurders nu eigenlijk echt? Belastingen innen, genot verbieden en ons in een (energie-)oorlog storten.

Ram_Ram | 31-10-22 | 19:55

Ja maar ja maar vroegerrrr hadden we t over hoe verschrikkelijk t is dat er land van de indianen is ingepikt door de roodnekken maar nu wordt er toch land ingepikt van de roodnekken door..
Ach, laat maar...

stikstofhelp | 31-10-22 | 19:21 | 2

Is ook niet best wat de indianen is overkomen toendertijd. Maar we hoeven niet daardoor maar accepteren dat hier landjepik en cultuurpik wordt gedaan

timmey | 31-10-22 | 21:28

Globalisme zijn feitelijk voor het uitwissen van landen en hun inheemse culturen. Tevens zijn er nogal wat rokende dossiers uit de geschiedenis welke opnieuw bezien moeten worden. En ja, de chiefs v.d. Native Americans mogen wat mij betreft per direct plaats nemen in de regering, daar zal het continent enorm mee vooruitgaan. Of zeg ik nu iets eng nationalistisch?

Unsinkable-Sam | 31-10-22 | 22:23

Je kunt ook gelukzoekers binnenhalen, die werken niet parttime, oh wacht..!

Midlifecrises | 31-10-22 | 18:52

De overheid is verslaafd aan belastinggeld en als de junkie tekort heeft dan gaat hij of zij zweten, en warrig doen, en rare taal uitslaan. Het is altijd de schuld van anderen!

Daar klopt dus niets van.
Mensen zijn juist meer gaan werken. In het oude rolmodel, nog niet zo lang geleden, werkten vrouwen weinig want meestal huisvrouw wanneer er getrouwd was en zeker als er kinderen waren gekomen. De man werkte meestal 100%.
Nu werken veel mannen nog wel voltijd, maar deeltijd is toegenomen. Vrouwen zijn ook met kinderen echter langer blijven werken, maar dus in grote meerderheid deeltijd. Tel je nu eens op wat een stel, een gezin in totaal werkt, dan denk ik dat het moderne huishouden meer uren werkt dan het traditionele één kostwinner gezin.

Daar komt bij dat alle mantelzorg door moet gaan. Sterker nog; de overheid verwacht dat van ons want het belastinggeld dat aan bv verpleeghuizen, bejaarden, thuiszorg, zieken besteed moest worden gaat nu ook op aan vreselijke bureaucratie in die sector en natuurlijk naar allerlei dubieuze hobby’s van politici in EU in NGO’s enzovoorts.

Er moet niet meer belastinggeld binnen geharkt worden, de overheid moet bezuinigen en zich weer toeleggen op kerntaken. Verder doelen bijstellen waar je nog geld aan wilt uitgeven. Subsidie aan rijke mensen om dure elektrische auto’s te kopen bv, of bakken geld voor Brussel om toekomstige betrekkingen voor Nederlandse politici te kopen, of subsidie aan allerhande vage cultuur, natuur en gelijkheids clubjes.

Nuuk | 31-10-22 | 18:21 | 1

Met je eens Nuuk maar overheid en bezuinigen? Gaat helaas niet gebeuren. Te veel monden worden gevoed door de collectieve sector en dus ook de aanverwante coach, management, "opleidings", PR etc. nutteloze BS bedrijfjes die vaak weer worden bemand door ex-ambtenaren en klusjes krijgen van hun ex-werkgever en maatjes bij de overheid. Alleen hebben ze niet door dat het een spiraal omlaag is en als ze het doorhebben interesseert het hun niet, ze krijgen goed betaald en na hun de zondvloed.

Basil Fawlty | 31-10-22 | 19:25

Als u een vaste baan in de private sector heeft en daadwerjkelijk iets kunt? Doe uzelf een lol, en emigreer.

ViagraFalls | 31-10-22 | 17:52 | 2

Waarheen? En waarom is het daar beter? Oprechte vraag want ik zou best weg willen.

Mean Dean | 31-10-22 | 18:26

@Mean Dean | 31-10-22 | 18:26: Ik zit al ruim 15 jaar in Denemarken. De belastingdruk is hier ook hoog, en er is hier voldoende te verbeteren, maar in ieder geval staat de grens niet wagenwijd open, er wordt hier met grote skepsis naar de EU gekeken, geen Euro, en er is hier geen belachelijke stikstofnorm, of gesubsidieerde milieuclubjes die met subsidie de overheid aanklagen.

Ik ga hier uiteindelijk ook weg, maar voorlopig zit ik hier nog goed.

ViagraFalls | 31-10-22 | 19:21

In het laatste kwartaal :
* 4600 Syriers
* 1000 Afghanen
die ASIEL hebben aangevraagd. Dat is zoveel als degenen die Haarlemmerliede wonen. En steeds die van der Burg. Verschrikkelijk.

Thoth | 31-10-22 | 17:41

Meer werken is nog meer belasting afdragen voor zaken waar je het niet mee eens bent! Migratie, Woke, Klimaat. NIET DOEN DUS!!

MeppieRocks | 31-10-22 | 17:36 | 1

Voor mij de primaire reden om niet meer tijd te willen werken dan noodzakelijk voor mijn toekomstplannen. 80% van de extra belasting afdracht verdwijnt linea recta naar de uitkeringen van asieleisers, de daaromheen gebouwde industrie en de talloze bullshit banen bij de overheid (Diversity managers, allerlei voorlichters, perswoordvoerders etc.). Onze toekomst is gezien de import een 'clan' samenleving van de ergste soort. Daarin past maar één modus operandi 'pakken wat je pakken kunt'. Helaas ben ik voor deze toekomst nog niet geschikt. Ik heb nog te veel interne culturele barrières uit het vroegere Nederland.

Grachus | 31-10-22 | 18:11

Ben geen vrouw maar werk toch deeltijd. Evengoed 4000 euries belasting naslag. wat doe ik verkeerd?

forecastle | 31-10-22 | 17:26 | 1

Heffingskorting niet toegepast? Flink gestegen OZB? enorme beleggingsinkomsten? Voorlopige afdracht veel te laag?

Grachus | 31-10-22 | 18:05

Als het niet zo triest was voor de gemiddelde, hardwerkende Nederlander die er nog iets van probeert te maken,zou je nog kunnen lachen om zoveel waanzin.
Nu is het een Shakespeare-achtige tragedie in 30 delen...

roberto9715 | 31-10-22 | 17:03
-weggejorist-
EmilioEsteves | 31-10-22 | 16:40

Hoi Eric. Ga zelf eens werken

apek00l | 31-10-22 | 16:39

Eric de "Hoe Meer Asielzoekers Hoe Beter" VVD-er.

meneer Q | 31-10-22 | 16:31

Hoi Eric! Ik heb wel een paar ideetjes voor je hoor! Zorg dat werken loont voor de mensen die moeten werken, en zorg ervoor dat werken goedkoper wordt voor mensen die voor dat werk moeten betalen. Als jij en je vriendjes er nu eens voor zorgen dat het minimumloon altijd mee stijgt met de inflatie, en de belastingvrije voet even hoog ligt als het minimumloon op jaarbasis, en de belasting flink omlaag kan voor het MKB, en flink omhoog multinationals, dan zullen salarisverhogingen in de meeste sectoren niet meer nodig zijn. En zoals Ome Bart al aangaf: Er kunnen met groot gemak een paar honderdduizend ambtenaren, werkvoorbereiders, consultants, assistent-managers, mediators en intercedenten, jobcoaches, sollicitatiecoaches en motivational speakers per direct aan écht werk geholpen worden, zoals bijvoorbeeld kroketten inpakken, want al die verborgen werkloosheid kost ons echt bakken met geld zo! Nou, laat het even bezinken zou ik zeggen, en veel succes met het oplossen van het probleem waar ik jullie ruim twintig jaar op gewezen heb. De arbeiders zijn op. De kinderen zijn op. De koek is op. (En vooral dat laatste vind ik momenteel het ergste!)

VBO_B_Niveau | 31-10-22 | 16:29 | 2

Helemaal mee eens.

Toos Bevergeil | 31-10-22 | 16:48

Ook helemaal mee eens. Maar de roverheid streeft geen zelfstandigheid van de bevolking na, maar streeft totalitaire macht na. Al het bezit wordt meer en meer ontmoedigd. Autos moeten allemaal lease worden en met bepaalde aandrijflijn (de timmerfrans waanzin), grote woning bezitten wordt bestraft en vandaag of morgen bij wet verplicht extra volk in huis te nemen, of nog zwaarder belasten, cash wordt verbannen en banken moeten straks alle transacties doorgeven. Pinautomaten worden er ook steeds minder, dus meer controle. Trekkers hebben moeten sinds afgelopen jaar een kenteken hebben, een wet die er snel doorheen is gejast nav de indrukwekkende protesten eerder dat jaar.
Allemaal meer meer meer controle ipv de bewoners van het land te dienen waarvoor ze officeel zijn aangesteld.

Ram_Ram | 31-10-22 | 19:40

Óók voor asielzoekers is werken niet voordelig als huur, eten, verwarming, ziektekosten, en tandarts volledig betaald worden.
(en de energiecompensatie)

meneer Q | 31-10-22 | 16:28 | 4

@Dandruff | 31-10-22 | 16:32: Parasiteren op een ander is dan weer een geïmporteerd cultuurkenmerk, met name bij Afrikanen, bij uitstek.

Grachus | 31-10-22 | 17:34

@Dandruff | 31-10-22 | 16:32: lekker op straat hangen en dan maar incasseren, zo wordt je natuurlijk nooit beter als land

timmey | 31-10-22 | 21:30
▼ 1 antwoord verborgen

Mooi geformuleerd, die titel en ondertitel.
Buttplug Eric zegt het ietsje anders maar bedoelt precies hetzelfde. Eric is een heel duur maar vooral heel akelig symptoom van de "weg-met-ons" ziekte die de Westerse Wereld ondermijnt.

Dandruff | 31-10-22 | 16:28

Medicijnen zijn zó 1980....

meneer Q | 31-10-22 | 16:35

Vreemd, AZC's zitten vol met gekwalificeerde apothekers uit Syrië.

gestoptmetroken | 31-10-22 | 16:52

Even kijken hoe dat kan hoor! Hmm.. Ja, ik weet het al! Je laat zo'n twintig jaar lang ieder jaar weer een paar honderdduizend jonge Nederlanders op een fatsoenlijke woning wachten tot ze een ons wegen, en gaat je dan twintig jaar later verbazen over het feit dat er minder kinderen bij zijn gekomen, en er in elke mogelijke sector een tekort aan jonge mensen is die willen, of kunnen werken. Maar deze materie is echt complex hoor.

VBO_B_Niveau | 31-10-22 | 18:45

Belangrijkste vandaag is dat de politiek deze reaguursels leest, vooral die Engerd met zijn luchtballonnetjes. Dan weetie wat te doen.

LoewiekedeVos | 31-10-22 | 16:23

Jeuj. Ik moet ook al tot 71,5 doorwerken en nu blijkt dat 40 uur per week eigenlijk ook niet meer volstaat om de omvolking te bekostigen. Stem VVD mensen.

wapster | 31-10-22 | 16:18

Een paar weken geleden had Van Der Burg nog plenty munten om bonussen "van enkele duizenden euro's per persoon" uit te delen aan gemeentes die meer asielzoekers zouden opnemen.
www.ad.nl/politiek/nieuw-asielplan-bo...

Asteroid-B612 | 31-10-22 | 16:08

Mijn vrouw mag van mij haar hele ouderschapsverlof opmaken voor de 2 kinders. Het maakt toch geen ene reet uit. Ze verdient een paar tientjes extra per maand en daar gaan we de oorlog niet mee winnen. Kan ze beter bezig met bitcoin en weet ik veel wat er in box 3 valt.

Omebert | 31-10-22 | 16:05

Ok Eric.
Uitkeringen omlaag, toeslagen omlaag, loon een beetje omhoog.
Dát verschil maakt werken lonend.
Het ligt niet aan de vrouwen die parttime werken, eerder aan bijstandsslurpers die volop toeslagen krijgen.
Ja, die komen voor €200,- extra niet hun nest uit voor fulltime werk.
Gratis tip, Eric.

Ruimedenker | 31-10-22 | 15:58 | 1

Eens! Als Geert Wilders c.s. ook voor dit wetsvoorstel stemt zijn wij ook meteen van de PVV verlost. Win-win! Weg met al die klaplopers en uitvreters, Lui uitschot is het! Allemaal.

Succes is een keuze: het had net zo goed een motto van de VVD kunnen wezen.

Hetkanverkeren | 31-10-22 | 16:37

Goh, het systeem lijkt vast te gaan lopen. Wie had dat nou verwacht? Er zijn net iets te veel handophouders en asieleisers in ons kleine landje dus moeten de werkenden er een stapje bij doen. Ik heb nieuws voor je Eric: ik ben 55+, in loondienst en niet van plan ook maar iets extra’s bij te dragen aan deze verrotte maatschappij en/of dit systeem. Sterker nog, zodra het financieel kan ga ik part-time werken. Zolang het mij en mijn naasten goed gaat zoek je het maar uit met je asielcrisis.

VanGefffen-Met3f-en | 31-10-22 | 15:53

In een EU waar basisbehoeften als wonen, goed eten, veiligheid, ruimte voor het krijgen van kinderen, natuur, arbeidsrechten enz enz enz door de EU zèlf gedecimeerd worden, moet De Vrouw met haar arbeid economische ruimte scheppen om bedrijven woekerwinstgevend te houden en om nieuwkomers een plek te geven in die economische ruimte of te onderhouden met haar opgebrachte belastinggeld.

Tegelijkertijd moet De Vrouw besef hebben van haar rol in de globale ongelijkwaardigheid en nieuwe politieke realiteit. Als ze consumeert veroorzaakt ze natuurschade en verwoestingen in o.a. Egypte en Pakistan, want verwende prinsesjes als zij eisen blijkbaar dat de wereld voor haar wordt afgebroken. Echt helemaal niemand anders heeft dat immers zo bepaald. Als ze werkt mag ze niet te veel willen: diversiteit en new economy komen eerst op de werkvloer. Haar studie(schuld) gaat vòòr het krijgen van kinderen, maar kinderloosheid geeft vergrijzing dus ze zoekt het dan maar uit met haar bejaarde ouders. Naast het voltijd werken komt de contraprestatie voor het feit dat ze een woning huren mag, want volgens haar huurcontract moet er een aantal uren geworshipt worden voor de nieuwkomer next door. Die woont daar vanwege haar tekort schietend besef dat ze medeverantwoordelijk is voor de puinbak van een ander, want als haar moeder haar die barbiepop nooit had willen geven dan hoefde de vader van de nieuwkomer zijn vele zonen niet weg te sturen uit Fundamentalië richting Daderland.

Snap het dan.

zeurmachine | 31-10-22 | 15:50 | 1

Nice!

Joyce | 31-10-22 | 17:23

Van der Burg kan m'n rug op.

jansma28542681 | 31-10-22 | 15:49 | 2

Hear hear!

VanGefffen-Met3f-en | 31-10-22 | 15:54

Je hebt al 3 asieleisers op je rug waarvoor je de oetkiering moet verdienen.

DRUCKIE1 | 31-10-22 | 16:19

Heeft dat schertsfiguur het nu over mensen die menstrueren of over vrouwen? Van de laatste zijn er niet zo veel.

forecastle | 31-10-22 | 15:46

Als alle vrouwtjes fulltime zouden werken verdwijnt ook meteen de laatste perverse prikkel om melkboer te worden. Wat weer scheelt in het aantal te houden runderen, dus de hoeveelheid stikstofuitstoot, etc.

Eric van den Burg: het enige kabinetslid (m/v/x) van Rutte IV dat verder kan kijken dan zijn parmantige neusje lang is.

Hetkanverkeren | 31-10-22 | 15:45

Weet je wie ook vaak wereldkampioen werd?

Zomaarwat | 31-10-22 | 15:42

In ieder geval is binnen 5 jaar de AOW onbetaalbaar, al lang geen overslag-stelsel meer en met de 10% verhoging in aantocht zijn de sommetjes simpel te maken. Vanaf jaren 40 en 50 werden er ieder jaar dik 150.000 kinders geboren, wie gaat dat betalen.

hagelkruis | 31-10-22 | 15:42 | 2

Degene die nu al een netto belastingbetaler zijn...

BadPatNL | 31-10-22 | 15:57

Daar hebben we toch al die asielzoekers voor binnengehaald?
Die gasten werken keihard en zijn blij dat ze via belastingen iets terug kunnen doen.

gestoptmetroken | 31-10-22 | 16:03

Mijn vrouw werkt fulltime. Ik niet. Dus ons treft geen blaam.

Dubbelepunthoofd | 31-10-22 | 15:39 | 1

Hier hetzelfde, prima geregeld zo.

BadPatNL | 31-10-22 | 15:58

Fulltime werken?
Hallo werkgevers: Betaal eens meer.

Baas....
Flikker op. Mensen zijn geen honden.

Is dit nog nieuws? | 31-10-22 | 15:29

Als nou al die mensen die bij de COA en in vluchtelingencentra werken eens in de bejaarden zorg en verpleging gaan. Dan kunnen die vluchtelingen best wel zelf eten koken en hun kamer schoonmaken en dan is daar in de zorg alvast het personeelstekort ruimschoots opgelost.

Tjatiswat | 31-10-22 | 15:28 | 1

@Tjatiswat,
laten ze vooral de Dixis niet vergeten.

De Profundus | 31-10-22 | 15:45

Eric van der Burg......Eric.. van den Burg...wie is dat?

Martinus.J | 31-10-22 | 15:22 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

VVD is zo busted. Ik werk veel in opvang, deze mensen gaan bijna allemaal in de zomer op vakantie naar het land van herkomst! Ook Oekraïners overigens.

Zuster01 | 31-10-22 | 15:14 | 3

Dat zijn allemaal risk-seekers. Ze doen het voor de kick. Mogelijk zo ook die "Nederlands"-Somalische journalist die in Mogadishu om het leven is gekomen nadat hij zijn zieke moeder ging opzoeken.

Van Der Burg, deze man is nog erger dan zijn voorgangers. Geeft de schuld aan parttimers, in plaats van dat bijstandsvolk, dat hij voor een groot deel binnen haalt, aan het werk te zetten.

Peerkeoud | 31-10-22 | 15:33

Is er dan nergens een regeltje te vinden dat je asielstatus vervalt als je vrijwillig op vakantie gaat in je thuisland? Het land dat je ontvluchtte wegens dreiging of nood.

Bomenknuffelaar | 31-10-22 | 15:36

Nivelleren is een feest toch? Hierdoor maakt het weinig uit of je nou parttime werkt of fulltime. Heffingskorting omlaag, belasting omhoog, allerlei toeslagen omlaag en onder aan de streep hou je van die extra dag werken misschien een paar eurootjes over.

Wim_Kut | 31-10-22 | 15:05 | 1

En een dag om te leven kwijt.

ffnietnu | 31-10-22 | 15:23

- Zelfjoris -

Papa Jones | 31-10-22 | 15:02 | 1

Oh jee... verkeerde topic... dat wordt een zelfjoris...

Papa Jones | 31-10-22 | 15:04

Asielfascisme krijgt een gezicht, nog ff en er worden kampen ingericht om de burger te heropvoeden.

ffnietnu | 31-10-22 | 14:59

Je kunt zeggen over Van den Burg wat je wil maar hij maakt alle verwachtingen die we over hem hadden dubbel en dwars waar. Ook wel eens verfrissend voor een politicus.

JJMS | 31-10-22 | 14:59
-weggejorist-
hallevvezool | 31-10-22 | 14:58

Heeft de Stas ook verteld dat, op Denemarken na, het percentage vrouwen dat werkt het hoogste is in Nederland. (bron: CBS -2011)

Met weemoed denk ik terug aan de tijd dat alleen de man werkte. Met dat salaris een huisje kon kopen en zijn gezin kon onderhouden. Okay, toen gingen we 'maar' 1 keer per jaar op vakantie maar ik heb nu niet het idee dat we er op vooruit zijn gegaan. Probeer nu maar eens een huisje te kopen op deze manier.

Misschien moet er een keer een einde gemaakt worden aan het toeslagencircus zodat werken weer loont. Om over de instroom van nieuwe aanwas die niets kan nog maar te zwijgen.

Wie niet steelt of erft, moet werken tot hij sterft.

Pekketrikker | 31-10-22 | 14:57

We? Eric bedoelt zijn eigen publieke sector zeker.

MorgenEenAnder | 31-10-22 | 14:57

Dit gaat over mensen uit Syrie.

www.ser.nl/nl/thema/werkwijzer-vlucht...

Voor dit cohort zien we dat na vijf jaar 42 procent van alle 18- tot 65-jarige statushouders een baan heeft.

Van de werkenden, werkt bijna 5 procent als zelfstandige.

De meeste statushouders hebben een baan in deeltijd (70 procent) en met een tijdelijk contract (81 procent).

En dus het volgende lijstje
58 procent is dus werkloos,
34 procent heeft een tijdelijke baan,
6 procent heeft een gewone baan,
2 procent werkt als zelfstandige

Het overgrote deel van de niet-leerplichtige statushouders die 18 tot 30 jaar oud waren toen zij hun vergunning kregen, volgt geen onderwijs in Nederland

VanderGeelen-Coppens | 31-10-22 | 14:56 | 2

CBS artikel uit 2015: "Zeven van de tien Somaliërs in de bijstand". De herkomst van de asielzoeker maakt ook een verschil.

Gebakschep | 31-10-22 | 15:09

Deeltijdwerk maar het aantal uren staat er niet bij. Dus ik vermoed zo dat het veel minder is dan 28 uur.

HoniSoit | 31-10-22 | 16:12

Komen we nu mensen te kort, om al die nieuwe landgenoten te onderhouden en op hun wenken te bedienen, of lees ik eea verkeerd?

vladimirows | 31-10-22 | 14:56 | 2

Dat is wel de strekking van van Rossum, of die conclusie op waarheid berust is niet bekend, maar waarschijnlijk deels wel, want ook één Euro kun je maar één keer uitgeven.

Peerkeoud | 31-10-22 | 15:36

Zo lees ik het ook inderdaad.

VanGefffen-Met3f-en | 31-10-22 | 15:56

“Alle ellende op de wereld wordt veroorzaakt doordat mensen niet gewoon thuis kunnen blijven.”
Wie zei dit ook alweer ?

LD69 | 31-10-22 | 14:52 | 6

Confusius?

Lu_Tze | 31-10-22 | 15:21

Blaise Pascal.

gestoptmetroken | 31-10-22 | 15:36

@gestoptmetroken | 31-10-22 | 15:36:
Bingo.

Hij droeg er trouwens ook flink aan bij:
In het jaar voor zijn dood bedacht Pascal niet alleen een openbaarvervoersysteem voor de gewone man, maar samen met drie andere aandeelhouders richtte hij hiertoe ook een onderneming op: "De Maatschappij tot Uitbating van koetsen". De onderneming, die als eerste in een wereldstad met koetsen lijndiensten onderhield op vaste routes in Parijs, was vanaf het eerste moment een groot succes.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Blaise_Pascal

LD69 | 31-10-22 | 15:54
▼ 3 antwoorden verborgen

Van den Burg wordt op zijn wenken bediend. Er is al sprake van een nieuwe recessie (in onze gemeente zijn er vorige week twee bakkerijen failliet gegaan - the first of many) dus er komt personeel vrij voor andere sectoren. Een andere vraag is: worden de parttime werkers wel gestimuleerd om meer te gaan werken als ze zien dat hun nieuwe buren op hun luie reet thuis zitten en alles voor niks krijgen? Ga je daarvoor 's ochtends vroeg je bed uit voor een baas die je zo veel mogelijk belast met werk omdat hij niet voldoende personeel heeft? En waarvoor? Zodat we de klimaat- en asielplannen van onze regering kunnen betalen en de EU blijven sponsoren? Nu was dat allemaal niet zo erg in de oude situatie (voor de Oekraïne-oorlog) maar de keuze voor de werkers deze winter is heating or eating. Dus Erik van de Burg: fuck off!

Toos Bevergeil | 31-10-22 | 14:52

Voor rond het minimum is het niet zinvol te gaan werken, omdat de bijstand met toeslagen en kortingen aan trekkelijker is dan werken wat ook nog eens kosten voor oa woon-werk verkeer en kinderopvang met zich mee brengt.
Volgens berekenhet levert 30.000 Euro bruto per jaar 25.346 netto op. Zo levert 80.000 Euro bruto 50.762 netto op. Als je het uurtarief hebt dat bij de 80.000 Euro past dan heb je na 15 uur de helft van je netto salaris verdiend. In de volgende 25 uur haal je dan de andere helft binnen. Dus waren zou je de 40 uur volmaken als het financieel niet strikt noodzakelijk is om de eindjes aan elkaar te knoppen?

Gebakschep | 31-10-22 | 14:50

“Bij 75% van de huishoudens die marginale druk tussen de 40% en 70% en dat is heel netjes"
Die is toch een beetje van het padje lijkt me.

laatmijmaareffe | 31-10-22 | 14:44

Erik heeft overal verstand van. Was hij ook niet toezichthouder op de zo succesvolle Floriade?

Schmalz | 31-10-22 | 14:40

Problem solved.................
Bij de Rijksoverheid bestaat een volledige werkweek uit gemiddeld 36 uur.

Das boot | 31-10-22 | 14:40

Die asielpooier zoekt dus hoeren om de dobbernegers rustig te houden.

gestoptmetroken | 31-10-22 | 14:40

Pas geleden heb ik het hier over gehad met een kennis van me. Zowel hij als zij werken drie dagen. Ze kunnen beide naar fulltime, maar, na aftrek van de kosten voor opvang voor hun twee kinderen (En nog wat andere regelingen die ik even niet paraat heb, excuus daarvoor) houden ze nu netto meer over dan waneer ze beide full time zouden werken. Dan ben je natuurlijk ook hartstikke gek als je wel 40 uur per week aan de bak gaat..

Spaanders | 31-10-22 | 14:35 | 1

Klopt, doen mijn zoon en schoondochter idem. Gaat super.

toetssteen | 31-10-22 | 14:56

Is het niet zo dat wij in Nederland recordhouder part-time zijn omdat in de landen om ons heen één inkomen genoeg is en daar minder moeders werken?

Trekhaas | 31-10-22 | 14:33 | 4

@jcvjcvjcvjcv | 31-10-22 | 14:41: Ze hebben daar ook al een veel langer zwangerschapsverlof. Je zou haast denken dat het hoge percentage part-timers hier ligt aan een gebrek aan ondersteuning door de staat.

Trekhaas | 31-10-22 | 15:41
▼ 1 antwoord verborgen

Prijsvraag: De bevolking en het personeelstekort groeien beide explosief. Rarara wat klopt er niet in deze zin? Onder de goede inzenders wordt een wasmachine verloot.

Zenzeo | 31-10-22 | 14:31 | 6

Is toch wel een Miele he?

burnitdown | 31-10-22 | 15:27
▼ 3 antwoorden verborgen

Eric van de Burg ( ook wel de derde positivoo genoemd ) denkt nog dat er van een WE gesproken kan worden in Nederland.

Ambiorix | 31-10-22 | 14:28

Kwamen hier net een paar kopvodden met volle kinderwagens langslopen die nabij keurig wonen in sociale "nieuwbouw" woning met tuin.

Dat krijg je in de schoot geworpen als je vent de enige kostwinner is met een laag inkomen. Het Vrouwtje, buiten dat ze geen skils bezit, zit thuis bij de vele kinderen en de rest aanvullen met toeslagen, toeslagen en nog meer toeslagen. Dit zodat werken voor haar totaal niet zinvol is. Op je kont zitten in de keuken met je kroost levert meer op.

Het recept is laat je wijf veel kinderen baren e, neem zelf een laagbetaalde baan en span je hoe dan ook niet in om hoger op de ladder te komen want dan verlies je alle toeslagen .............. daarnaast misschien lid worden van een religie van de vrede ...... de overheid is zeer empathisch tegen deze gemeenschap die het al zo moeilijk " schijnt" te hebben.

Ervaringsdeskundige | 31-10-22 | 14:28 | 2

Ja dat... en dan een beetje zwart bijklussen - die buurtbibliotheekjes leeghalen en op Marktplaats verkopen bijvoorbeeld en de kledingzakken ophalen voordat de inzameling langs rijdt.

Trekhaas | 31-10-22 | 14:55

@Trekhaas | 31-10-22 | 14:55:

U kent deze doelgroep die wij de autochtone schuldigen zo hard mogen ondersteunen terwijl ze de absolute koplopers zijn in iedere negatieve statistiek: van bijstand ........ > ......... > ......... criminaliteit.

We zijn alleen maar meer aan het importeren. Dit land is beyond repair !!

Ervaringsdeskundige | 31-10-22 | 15:40

Je moet al een salaris hebben passend bij de hogere middenklasse, of een slimme zzp'er zijn, wil het nog de moeite waard zijn om hard te werken.
Anders maakt het financieel niet heel veel uit of je werkt of niet.

zeeman73 | 31-10-22 | 14:28

Personeelstekort? Hoe is dat mogelijk met al die frisse jonge mannen uit Somalië, Afghanistan, Eritrea en Syrië? De man maakt een grap.

Mokum Kosher | 31-10-22 | 14:25 | 4

Hier werken is niet de bedoeling en zo heeft god het ook niet omschreven. Je bent slachtoffer of de baas, afhankelijk van waar je woonde.

En of het nu het ene of het andere is, dat die autochtonen voor je werken is natuurlijk normaal.

Ik zou er dan ook niks van durven zeggen maar wat mij toch tegen de borst stuit is die walgelijke geur van cultural appropriation die uit dien hoofde rond die meneer van de Nederlandse Regering hangt. Tijd voor excuses dacht ik dan toch wel!

Wat een foute man! Beetje mensen kwetsen!! Bah!!!

Zomaarwat | 31-10-22 | 15:30

En l.o.l. natuurlijk. Als ze al werken, dan stelt het nog weinig voor. Die kaakchirurgen en raketgeleerden heb ik in ieder geval gemist. Staat De Volkskrant daar vol mee soms? Want die lees ik dan weer niet.

Zomaarwat | 31-10-22 | 15:41
▼ 1 antwoord verborgen

Zolang werken in Nederland wordt bestraft gaat er niets gebeuren.

Jacktheflipper | 31-10-22 | 14:25

Laat alle instromiërs om te beginnen als dank voor onze liefdevolle opvang, een jaar lang 'gratis' werken (met behoud van uitkering) Leren ze de taal en ze integreren beter. Opgelost. Next

slootschurftklootzak | 31-10-22 | 14:24

Laten hij en zijn ambtenaren het goede voorbeeld geven: voltijds is per week zeven. 7 dagen, geen laffe 5.

Lijkvocht | 31-10-22 | 14:21 | 1

3 bedoelt u zeker Maandag, dinsdag en donderdag begreep ik

MorgenEenAnder | 31-10-22 | 14:52

U bent niets anders dan een productie-eenheid waar het maximale economische rendement voor de overheid uit gehaald moet worden.

slaapzaal | 31-10-22 | 14:19 | 1

Economisch kanonnen voer

Jacktheflipper | 31-10-22 | 14:22

Waarom stoppen ze nou al die alleenstaande statushouders niet in een huis?
Bijvoorbeeld een sociaal rijtjeswoning met drie of vier slaapkamers en een zolder, daar passen er zeker 6 a 8 in.

J.Cash | 31-10-22 | 14:19 | 1

Die weigeren gewoon net zolang totdat COA of welke organisatie dan ook het helemaal zat is en overstag gaat.

pibasso | 31-10-22 | 14:25

Mijn god, hoe kan je je eigen land zo de vernieling in helpen. Eigenlijk best fascinerend hoe dergelijke mensen - zoals deze van den Burg - denken.

pane | 31-10-22 | 14:17 | 1

Wat nog fascinerender is: wie brengen en houden deze figuren aan de macht, en vanuit welke gedachtes?

funda | 31-10-22 | 14:22

Maar wie of wat bedoelt Van der Burg met het woordje ‘we’ ?
Inclusief onze medelanders ? Kijk nou uit. Als je ze niet pampert gaan ze radicaliseren.
Of alleen de autochtone Nederlander ? Een hele groep wegzetten ? Foei Eric !

Ambiorix | 31-10-22 | 14:16 | 1

of erger nog: ze gaan weg!

pete1023 | 31-10-22 | 14:18

Helemaal raak topic. Heb er niks aan toe te voegen. En vooral met het stukje over mantelzorg en vrijwilligheidswerk op alle fronten ben ik het helemaal eens. Produktiviteit moet het laatste stukje van de ziel uit onze samenleving persen.

Leptob | 31-10-22 | 14:15 | 3

Zeg Leptob, werk jij eigenlijk?
In gedachten zie ik jou de hele dag heerlijk in de tuin zitten, glurend naar de buurvrouw.

Papa Jones | 31-10-22 | 14:17

@Papa Jones | 31-10-22 | 14:17: Werk momenteel niet i.v.m. helemaal naar de kloten gegaan om 1001 redenen. Ben niet tegen werken. Voor mij zit het er gewoon (nu/voorlopig) niet (meer) in.

Leptob | 31-10-22 | 14:29

Hoeveel mensen zijn er werkzaam in Eric's asielindustrie. Wat minder AZC's en je hebt heel veel kaartjes knippers ter beschikking. Laat je die asieleisers de simpele baantjes in hun opvang zelf uitvoeren, bv poetsen en koken heb je nog meer volk voor in de trein.
Wie is er eigenlijk zo levensmoe dat die kaartjes gaat knippen in de trein?

NLgaatnaardeklote | 31-10-22 | 14:11

Aan de andere kant, niks doen verveelt ook snel.
Vraag maar aan Theodorus.

Papa Jones | 31-10-22 | 14:10 | 4

Ik zeg altijd maar zo: "Beter dat mensen zich vervelen dan dat ze mij vervelen".

funda | 31-10-22 | 14:13

Zou Theodorus nog wel onze tegels lezen?

De_fluitlokker | 31-10-22 | 15:31
▼ 1 antwoord verborgen

Je 2e baan zou onbelast moeten zijn.

ChatBot | 31-10-22 | 14:10

Je zou toch denken dat Eric zijn handen meer dan vol had aan zijn eigen 'hoofdpijndossier', om zich ook nog op het beleidsterrein van Karien van Gennip en Micky Adriaansens (Sociale Zaken en Werkgelegenheid / Economische Zaken en Klimaat) te begeven.

Hij moet zich eens buigen over het feit dat de 'instroom' de afgelopen maanden flink is gestegen (''CBS: aantal asielaanvragen in derde kwartaal fors gestegen''), waar de Oekraïners geen deel meer van uitmaken:

"De oorlog in Oekraïne werkt maar in zeer beperkte mate door op de asielcijfers. Slechts vijf Oekraïners deden een aanvraag in het derde kwartaal, het kwartaal daarvoor waren dat er vijftien.''

Waar komt die stijging dan vandaan?

"De belangrijkste reden is dat de vluchtelingenstroom uit Syrië verdubbeld is. 4605 Syriërs vroegen asiel aan, het kwartaal daarvoor waren dat er 2260. Afghanen zijn goed voor 995 asielaanvragen, Turken dienden 935 verzoeken in.''

Dat gaat dan om de maanden juli, augustus en september. Die kutSyriërs blijven maar komen, hoewel er in Syrië nauwelijks meer wordt gevochten. Ze zouden categorisch afgewezen moeten worden en uitgezet naar Syrië. Zelfde met Afghanen.

Het zijn ook weer allemaal moslims die zich hier binnen proberen te 'ellebogen'. We hebben meer dan genoeg moslims in Nederland, veel meer dan me lief is. Die lui horen hier niet met hun incompatibele middeleeuwse opvattingen.

Van Russen kwamen er iets minder dan in de eerste twee kwartalen:

"Russen hebben in het derde kwartaal minder vaak een asielaanvraag ingediend, namelijk tachtig keer. In het tweede en eerste kwartaal waren dat er respectievelijk 170 en 120. Zij zijn hun land bijvoorbeeld ontvlucht omdat ze op sociale media of bij een demonstratie kritiek hebben geuit op de Russische regering en vrezen voor een gevangenisstraf.''

Ja, my heart bleeds for the Russians, maar meedoen met een demonstratie en bang zijn voor gevangenisstraf kan toch geen criterium zijn om ze hier dan maar een permanente verblijfsvergunning, een sociale huurwoning, en een bijstandsuitkering te vertrekken? Of wel?

We kunnen niet alles en iedereen die zichzelf hier uitnodigt, 'opvangen'. Nederland puilt uit, barst uit zijn voegen, heeft een verzorgingsstaat die dreigt te bezwijken onder al die buitenlanders die er vanaf dag 1 een vol beroep op doen, en gaat in rap tempo naar de 20 miljoen inwoners.

Dat moeten we niet willen, dat moeten we met drastische maatregelen voorkomen.

Dr_Johnson | 31-10-22 | 14:09 | 5

Dat kunnen wij volgens Eric Engerd gewoon schaffen!
Zie het toch eens positief in.........

pibasso | 31-10-22 | 14:24
-weggejorist-
Grachus | 31-10-22 | 17:51

Eric: "Hoe meer asielzoekers hoe beter"
Verkiezings-slogan van deze VVD-er?

meneer Q | 31-10-22 | 19:05
▼ 2 antwoorden verborgen

van den Burg ik heb nieuws voor je: werken is voor de dommen. Denk daar maar eens over na.

Uw Verzekeringsadvis | 31-10-22 | 14:07 | 1

Dat is een aardige Ice T impressie
https://www.youtube.com/watch?v=Zd8vzIRQLLM

funda | 31-10-22 | 14:17

toch grappig dat de oplossingen die aangedragen worden (immigratie en fulltime werken) juist een systeem versterkend effect hebben. Meer mensen met meer geld willen meer besteden waardoor meer service en producten nodig zijn. Er wordt dus WEER niets opgelost. Wat er wel gebeurt is meer immigratie, minder sociale zekerheid, minder pensioenen, minder zorg, slechtere mobiliteit.. feitelijk een oud oostblokland of iig een communistisch/stalinistisch land.
Wat feitelijk de oplossingen zijn:
1- stop op immigratie (echte vluchtelingen gaan terug wanneer het kan en asiel is alleen voor losse individuen die direct gevaar lopen)
2- stop de subsidie van al die belangenclubjes, NGO's, hobbyclubjes (ook cultuur idd) zodat al deze mensen die vooral aan het actie voeren zijn of een duur door de staat betaalde hobby hebben, weer een echte baan moeten nemen.
En tadaa... probleem is verdwenen.

Maar who am I kidding? Onze regering en politieke partijen willen helemaal geen oplossingen en doen helemaal NIETS.
PS.
Als je toch niet HOEFT te werken fulltime.. waarom zou dat dan perse moeten? Ik leef niet om te werken, ik werk om te leven. En dan werk ik nog 40u/wk.

richardsp1 | 31-10-22 | 14:07 | 2

Dat het zo simpel blijkt te zijn, en niemand die dit eerder bedacht heeft....

zeeman73 | 31-10-22 | 14:30

Ha! Op GS reaguren we ontsteld, maar hoe zal het op de Joop zijn?
Daar zijn ze van het gratis inkomen, de labbezakken.

Papa Jones | 31-10-22 | 14:07 | 1

Daar maken ze zich inmiddels ook druk over tekorten bij DNB. Wiens geld moeten ze dadelijk dan uit gaan geven?

Sinterbikske | 31-10-22 | 14:24

Stas v/d Burg heeft zo te lezen ook meer geld voor punten en komma's nodig

Mafkees uit Assen | 31-10-22 | 14:06

Part-time werken voor degene die helemaal niet werken.... raar.

SoepKip | 31-10-22 | 14:06

(Meer) Werken loont niet. En mensen oproepen om onder die omstandigheden meer te werken om die groteske import van asiel eisers te kunnen blijven financieren, onderwijl diezelfde werkenden belasten met diverse andere ‘zegeningen’ van de asielindustrie is niet anders dan weerzinwekkend te noemen

_pacman_ | 31-10-22 | 14:04

Vraag niet wat de overheid voor u kan doen,maar wat u voor de overheid kan doen..??

neonreclame | 31-10-22 | 14:04

Ach ja dat schuldgevoel aanpraten werkt wel bij de Nederlander. Van slavernij tot plastic recyclen, de gemiddelde Nederlander wil maar al te graag deugen.

usb stok | 31-10-22 | 14:03

Stelletje dwazen. Ik zou dolgraag 40 uur per week willen werken. Minimaal! Helaas en vreselijk frustrerend gooit een herseninfarct roet in het eten en kan ik bijna geen klote meer. Kan verdomme nog geen muurtje witten en een paar keer bukken of een trap lopen en ik ben kapot. Als je verdomme kan werken, doe dat dan en wees blij dat je kan werken. Stelletje luie flikkers! *Op bank gaat liggen*

Zwezerik | 31-10-22 | 14:02 | 2

40 uur is ook maar een arbitraire grens.

HerzlichWillkommen | 31-10-22 | 14:06

Veel sterkte met je belabberde situatie!

meneer Q | 31-10-22 | 19:09

Zit Eric van der Burg al bij zijn vriendjes Lodewijk en Leo op Mastodon?

radiatorknopje | 31-10-22 | 14:01

Eric was wethouder in Amsterdam, wat komt er toch een partij bagger uit die stad.

Mr_Natural | 31-10-22 | 14:01

"Leuker kunnen we het niet maken, wel duurder."

funda | 31-10-22 | 14:00

Lekker toch, parttimewerken? Tijd over voor (andere) leuke dingen. 5 dagen per week/40 uur sloven voor een baas om met de opgebrachte belasting andermans hobby's te financieren. Ja O.K., ik weet het: onderwijs, zorg, politie&defensie, infrastructuur enz enz wordt er ook van betaald en dat doe ik graag. Maar hier en daar kan het best wat minder en iedere keer verzinnen ze wel iets nieuws om het van je af te pakken. En zoals Van Rossem al opmerkt: alle vrouwen en zichvrouwvoelenden aan het werk kan niet. Het komt allemaal neer op geld rondscheppen en/of uit het raam gooien en daarmee worden vooral ambtenaren aan het werk gehouden.

Buurman | 31-10-22 | 13:58
-weggejorist-
HogeNood | 31-10-22 | 13:58 | 1

Ik ben juist trots op Nederland, met zoveel part timers.
Goed voor de emancipatie!

Dus ga terug in je hok, rare VVD-er, ouwe brontosaurus!

Papa Jones | 31-10-22 | 13:58 | 2

Inderdaad, alsof parttime werken geen keuze is. Wees blij dat in NL mensen ervoor (kunnen) kiezen om tijd met het gezin of aan andere leuke dingen te besteden.

Het brein erachter | 31-10-22 | 14:10

Vol time werken is niet te betalen

Jacktheflipper | 31-10-22 | 14:26

Volgens de roofdier-prooidier differentiaalvergelijkingen van Lotka en Volterra sterft de publieke sector vanzelf af als er bijna geen private sector meer over is.

ChatBot | 31-10-22 | 13:56 | 1

Je kunt ook in een chaotische situatie tercht komen.

lekgoot | 31-10-22 | 13:57

Wat betreft al die part time juffertjes heeft hij wel gelijk.

dathoujetoch | 31-10-22 | 13:54 | 4

Als je er de hele tijd mee zit gaat het toch vervelen.

funda | 31-10-22 | 14:02

Mijn vrouw werkt helemaal niet. Moet ze zich nu schamen?
Ze gaat van de gym naar de Brasschaatse witte wijn bijeenkomsten enz.
Ze lacht altijd en heeft geen rimpels.

Opzouten met die ophitserij.

J.Cash | 31-10-22 | 14:10
▼ 1 antwoord verborgen

Ondertussen sturen kinderopvang organisaties brieven naar ouders welke groepen gaan sluiten vanwege personeelsgebrek. Politici kunnen niet verder kijken dan hun eigen dromen en verzonnen geld. Als je meer tweeverdieners wil die meer werken, dan moet je wel de kinderen kunnen opvangen....

Dat je arbeiders nodig hebt om arbeid te verrichten, snapt het kabinet niet.

Feynman | 31-10-22 | 13:53 | 2

Ja maar, er komt toch iedere week flink aantal arbeiders binnen om ons arbeid te laten verrichten? Dit is ook goed tegen de vergrijzing wordt ons nog steeds wijs gemaakt.

Xbitt | 31-10-22 | 13:57

Dat was ook mijn punt. Er wordt soms aan de ene kant van de maatschappelijke ladder iets van je gevraagd, wat aan de andere kant een probleem oplevert.
Van beleidsmakers verwacht ik daar wel een brede visie op. Of benoem in elk geval dat je de visie hebt, ook al is het nog niet ideaal. Laat zien dat je het begrijpt.

letopuwzaak | 31-10-22 | 14:37

Als alle oldtimers nou eens parttimers worden?

Mr_Natural | 31-10-22 | 13:52 | 3

Sorry, ben al notimer.

funda | 31-10-22 | 13:56

Ha, doe ik al. Je merkt er netto amper iets van. Lang leve de nivellering.

Papa Jones | 31-10-22 | 14:00

Daarmee is het personeelstekort opgelost bedoel je?

2tribes | 31-10-22 | 20:18

Als hij nog lege kantoorruimte zoekt kan hij naar DT&V aan de Jan van Galenstraat in 020. Die gasten zijn er echt nooit.

Piet Karbiet | 31-10-22 | 13:52

Wat we nodig hebben is nieuwe bestuurders en snel ook.

van stampij | 31-10-22 | 13:52 | 2

Zeg er wel meteen duidelijk bij dat de oude dan wegmoeten, want we zitten zo met het dubbele aantal bestuurders.

funda | 31-10-22 | 13:57

Werkelijk uitstekend verwoord, van Rossem.

funda | 31-10-22 | 13:51 | 1

Daar ben ik het helemaal mee eens

de chemokar | 31-10-22 | 13:52

De reden waarom niemand meer werkt is omdat onze scholieren tegenwoordig aan het UWV infuus hangen. Ze lenen elke maand lekker rond de 1000 euro en ze zien wel wanneer ze het terug betalen. Dat moedigt nou ook niet echt aan om een baantje te vinden. En als onze nieuwe medelanders eenmaal aan zo'n heerlijke uitkering hebben geroken willen ze ook nooit meer aan de bak.

Hans_Janmaat | 31-10-22 | 13:51 | 2

UWV = DUO

Hans_Janmaat | 31-10-22 | 13:51
-weggejorist-
Is dit nog nieuws? | 31-10-22 | 15:30

Er komt een dag dat Eric van der Burg beseft wat hij aangericht heeft met zijn ‘beleid’.
Dan is het al te laat.

laurentius | 31-10-22 | 13:50 | 4

Daar geloof ik niets van. Dat wil zeggen, ik merkte dat hij een kwaad geweten heeft toen ik m tegenkwam.

de chemokar | 31-10-22 | 13:54

dan lacht hij het klootjesvolk vanuit zijn villa keihard uit.

Fedde71 | 31-10-22 | 13:57

Horror clowns hebben geen geweten, geen illusies hier.

2tribes | 31-10-22 | 20:21
▼ 1 antwoord verborgen

Als je zo intelligent bent om dit te roepen, dan moet je ook een visie hebben over de gehele maatschappij. Dus denk aan voldoende kinderopvang -als beide ouders werken moet je je kind 'uitbesteden'- maar ook aan de indicatieverstrekkingen rondom de wmo. Als je alles eromheen moeilijk en duur maakt, maken mensen binnen een gezin een afweging. En dan is het vaak toch beter om op 1.5 inkomen een huishouden te draaien.
Sommige vrouwen werken helemaal niet, begin daar eens als het echt zo noodzakelijk is.

letopuwzaak | 31-10-22 | 13:48 | 9

@Papa Jones | 31-10-22 | 14:02:
Ik zei al man of vrouw! Mij een biet wie wat doet:-)
@brulspin. Ik ben ook een vrouw die (bijna fulltime) werkt en ik vond het een zuivere tegel!

letopuwzaak | 31-10-22 | 14:34

@letopuwzaak | 31-10-22 | 13:55: ha louz! Volgens mij gaat het er niet zozeer om of je wel of niet fulltime kunt werken ivm kinderen. Het gaat er ook om dat het niet rendabel is áls je meer gaat werken, omdat je dan per uur ineens minder gaat verdienen - wat raar is: je collega verdient 18 euro en jij 15 omdat je fulltimer bent- én je de toeslagen verliest .

In andere landen is zo'n gek systeem er niet. Werk je meer, dan houd je ook naar rato meer over.

Roos | 31-10-22 | 14:49

@Roos | 31-10-22 | 14:49:
Ja, ik zag je tegel Roos. En helemaal mee eens, werken moet gewoon aanzienlijk lonen hoe je ook bent opgeleid. En dat moet op een eerlijke wijze. Meer werken zou meer naar rato moet opleveren, uiteraard!

letopuwzaak | 31-10-22 | 15:02
▼ 6 antwoorden verborgen

Sinds vandaag bestaat er een woord voor die lui, de roverheid, zelf verzonnen, duurde een half uur.

RickTheDick | 31-10-22 | 13:48 | 7

@Piet Karbiet | 31-10-22 | 13:56:
Ik krijg opeens een déjà vu.

lekgoot | 31-10-22 | 13:59

Mooi verzonnen Rick, echt.

J.Cash | 31-10-22 | 14:13

@Piet Karbiet | 31-10-22 | 13:56:
Dat jij hier nou nog intrapt…lol.

J.Cash | 31-10-22 | 14:14
▼ 4 antwoorden verborgen

Ambtenaren die echt werk gaan zoeken en doen is een tweesnijdend zwaard; lagere overheidslasten, en hogere belastingen en premies.

Harry.Langezwaal | 31-10-22 | 13:47

Laten we eerst maar eens gaan stoppen met het importeren van miljoenen en miljoenen asielzoekers die niets anders kunnen dan hun handjes ophouden. 40 jaar geleden werkte alleen pa, kon zijn gezin onderhouden, eigen huis kopen, nieuwe Opel Kadet kopen, zes weken per jaar naar Spanje en op zijn 57e met pensioen. Als we de rest van de wereld ook nog ff hierheen halen, wordt de pensioengerechtigde leeftijd 99.

Arnold9638 | 31-10-22 | 13:46

Laat me raden, we gaan het oplossen met meer instroom van toekomstige werklozen.

Reageerdur | 31-10-22 | 13:45 | 1

En meer EU uiteraard, tot welke voorspoed dat tot nu toe heeft geleid weten we
allemaal. Gouden formule.

2tribes | 31-10-22 | 20:30

Onlangs las ik een artikel waarin met een voorbeeld heel duidelijk werd gemaakt dat iemand die parttime modaal werkt €18 per uur netto verdient tegen €15 van een fulltimer.
Interessant waren de opmerkingen van mensen die dat normaal vinden, want parttime werk moet mogen.
Nou ja, die snapten de pointe niet.
Tel bij die gekkigheid op dat deeltijders/ bijstandouders ook nog eens toeslagen ontvangen, dan vraag je je af wie er nog fulltime werken.
Ik zei de gek.

Roos | 31-10-22 | 13:45 | 5

@LangeNeus51 | 31-10-22 | 13:51: Ook toeslagencircus kan je afstemmen op primair uurloon. Dan wordt het vanzelf veel en veel logischer.

RandomAct | 31-10-22 | 13:52

@RandomAct | 31-10-22 | 13:50: eens. Het is bizar dat mensen verschillend uurloon hebben op basis van het aantal uur dat ze werken.
Over discriminatie gesproken!

Roos | 31-10-22 | 13:53

@LangeNeus51 | 31-10-22 | 13:51:
Dat is inderdaad het hele punt. Afschaffen die subsidies en kijken of ze nog “andere dingen te doen hebben” dan werken.

J.Cash | 31-10-22 | 14:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Volgens mij werkt Eric ook geen 5 dagen, 8 uur per dag.
Deze lamlul wil van Nederland een afpakstaat maken.
Alles wat je meer hebt dan het minimum, moet maar naar de staat om hobby's te kunnen financieren.
Laat deze en andere onbenullen zich maar eens verdiepen in de actuele problematiek.
Het geld afjatten van de burger kan heksje ook doen, liever niet.

Zitvlak | 31-10-22 | 13:45

Misschien dat van de Burg zich eens fulltime op het asielprobleem kan werken in plaats van leuk tweeten en af en toe eens een half uurtje dossiers lezen. Aktie kerel, doe eens wat nuttigs voor dit land.

Lorejas | 31-10-22 | 13:44 | 2

werken = werpen

Lorejas | 31-10-22 | 13:45

En haal die grijns van je kop,

J.Cash | 31-10-22 | 14:16

Ze rommelen maar wat aan en zijn dankzij corona en nu die gas-oplichting verstoppertje aan het spelen met vele vele miljarden, zelfs de begroting voor volgend jaar is een open boek waarmee sinds de 3e dinsdag in september honderden wetten worden overtreden.

hagelkruis | 31-10-22 | 13:44 | 1

Miljarden in een klimaatfonds zodat de 2e kamer er geen zicht meer over heeft. Zelfde tactiek als de miljarden van Bill Gates die ie 'gedoneerd' heeft aan de Gates Foundation.

4HoogAantWater | 31-10-22 | 13:48

Laat eerst dat zooitje handophouders maar eens aan het werk gaan. Geen huis totdat ze het zelf kunnen betalen, tot die tijd gaan ze maar in de opvang en doen ze maar vrijwilligerswerk om wat terug te doen.

osolemio | 31-10-22 | 13:44

Twee factoren aanpassen en je het probleem is opgelost, parttime werken loont omdat het belastingstelsel niet op uurloon gebaseerd is maar op totaalloon. Kwestie van aanpassen. Daarnaast moeten werkgevers gewoon minder betalen aan parttimers, want parttime werken is voor de werkgever meer overhead, dus meer kosten per uur. Werkgevers de ruimte geven om te korten op het uurloon obv % parttime. In no time ben je van je parttimers af.

RandomAct | 31-10-22 | 13:44 | 2

Dus in plaats van voltijd werken beter te belonen wilt u parttime werken bestraffen?

lekgoot | 31-10-22 | 13:55

Mooie

bambakz | 31-10-22 | 16:21

Ik ben afgekeurd en als je eventueel wat wilt doen, geprobeerd na mijn 1ste van 3 operaties, dan loopt je keihard tegen een oerwoud van regeltjes aan met het gevaar dat je jezelf financieel enorm in de vingers snijdt waardoor je financieel in de problemen komt.

Fedde71 | 31-10-22 | 13:43

Ik vermoed dat veel mensen alleen meer willen gaan werken als zij door de hongerzweep worden gedreven. Dat belooft weinig goeds voor de inhoud van de nieuwe maatregelen.

lekgoot | 31-10-22 | 13:43

Als je me sen alles cadeau doet gaan ze nooit werken.
Oplossing: geef statushouders een lege woning met helemaal niets erin en ook geen uitkering.
Je zult verbaasd zijn hoe snel ze gaan werken.
Of ze gaan terug, dat kan natuurlijk ook.

Osdorpertje | 31-10-22 | 13:43 | 1

Er zijn nog veel meer opties.

Mr_Natural | 31-10-22 | 13:43

Ja, dus ik lekker veel werken afgelopen jaar. Belastingdienst: "fijn dankoewel kunnen we nog even 55.000 euro vangen?"
Maak eerst werken maar echt lonend.

John McClane | 31-10-22 | 13:39 | 1

Wie zich een beetje extra inspant, mag als blijk van waardering, even afrekenen met de fiscus. Ik snap zeer goed dat mensen wel een beetje klaar zijn met extra/meer werken. Moraal van dit verhaal, deze overheid is verslaafd aan geld gelijk een crackjunk.

Ommezwaai | 31-10-22 | 13:44

Zo weinig te doen met zijn portefeuille dat hij het werk van de MinFin er even bij doet, wat een held. Dank jullie wel voor dit geschenk beste VVD stemmers.

HankHill | 31-10-22 | 13:38 | 1

De asielcrisis heeft ie al opgelost, nu even druk met financiën maar morgen gaat ie aan de gang met de klimaatcrisis en de jeugdzorgcrisis dan kan ie volgende week met Putain en Zelensky om de tafel.

4HoogAantWater | 31-10-22 | 13:44

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl