achtergrond

Geenstijl

Nederland is politiek helemaal zat

Mark Rutte bedankt

Nou jongens, het SCP heeft een onderzoek van een miljoen pagina's online gekwakt en u hoeft het helemaal niet te lezen want u weet het toch wel. Een grote groep is somber over de toekomst van Nederland, het vertrouwen in de politiek is heel laag en veel mensen ervaren een grote afstand tot de politiek. Dat komt omdat u voortdurend en chronisch wordt voorgelogen, bedrogen, genegeerd, gepasseerd, belazerd, in de bek getuft, uitgeknepen, belast, benadeeld, omzeild en betutteld met allerlei schijtregels uit de hel, en dat gebeurt dan door schijnheilige beroepspolitici als Mark Rutte, ruggengraatloze meelopers als Gert Jan Segers, brokkenpiloten en volslagen nikskunners als Hugo de Jonge en Eric van der Burg als bewindspersonen, types als Rob Jetten en Sophie Hermans met de gunfactor van een pak vla én een vloedgolf aan wereldvreemde akela's als Sigrid Kaag (denk ook Van Huffelen, denk Ollongren, denk Hermans), die zich in 1992 voor het laatst een keertje onder de bevolking begaf. Zelfs de mensen in de oppositie die de kastanjes uit het vuur moeten halen zijn hopeloze opportunisten (Klaver), politiek kansloos (Wilders), knettergek (Baudet) of ideologisch dood (PvdA), en dan verschijnen er dus types als Caroline van der Plas aan het firmament om de meubelen te redden. Dus ja, politiek.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Onverbiddelijk nieuw rapport geslachtstransities: "Kwetsbare Britse tieners gebruikt als voetbal, bewijs ontbreekt, dit is een systeemfout"

De avant-garde (wij, uw weblog, gewoon hier) kan het dossier 5 jaar te laat en tienduizenden verminkte kwetsbare tieners en adolescenten verder eindelijk overdragen aan de Zembla's en Guardians

@Spartacus | 11-04-24 | 19:33 | 206 reacties

SCP: rijkste en armste Nederlanders ontmoeten elkaar steeds minder

"Polarisatie neemt toe, behalve in eigen kring" noemen kenners dat om het woord 'verzuiling' te vermijden.

@Spartacus | 05-04-24 | 09:00 | 303 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.