Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Supermarktprijzen gemiddeld 18,5% hoger, gezin jaarlijks 1500 euro extra kwijt

Inflatiewatch!

U binnenkort maar dan geen staatssecretaris en ook niet undercover

Nu dacht u natuurlijk hey die inflatie van 11,6%, stijging van voedselkosten met 12,3%, stijging energiekosten van 108% (!) en stijgend, en koophuizen 98% duurder dan in 2013 waren al niet mals. Nou, tel daar dus maar een supermarktinflatie van 18,5% bij op (in mei was dit nog 15,6%). Dat komt in totaal dus neer op een nationale inflatie van 248,4%, want zo werkt dat nu eenmaal in de econometrie. 

"In de supermarkt ben je gemiddeld 18,5 procent meer kwijt aan boodschappen dan elf maanden geleden. Dat blijkt uit onderzoek van bureau GfK, dat de prijzen van producten in verschillende supermarkten bijhoudt. Het gaat om een gemiddelde, dus de verschillen tussen producten kunnen groot zijn. Zo zijn pasta, keukenpapier en brood veel meer in prijs gestegen dan gemiddeld. Chocolade, bananen en schoonmaakartikelen zijn dan weer niet of nauwelijks in prijs gestegen."

Voor een nucleaire familie met twee erfgenamen komt dat neer op een 1500 euro (ƒ3305.57 gulden!) per jaar extra aan boodschappen. Hoe gaan Eric en Inge in godsnaam de winter door komen?

Addendum: "Unilever verkocht afgelopen half jaar minder producten, maar verdiende meer. Door de prijzen zelf te verhogen had de Londense levensmiddelengigant weinig last van de inflatie."

Een nachtje undercover als LUL

Reaguursels

Inloggen

En nu Maarten van Ooijen, wat wil je nu vertellen, je bent een nog totaal onervaren snotneus met je 32 jaar. Je niets zeggende C.V. hoofdschuddend gelezen en denkend "Wie heeft in godsnaam dit koekoe's jong op deze positie geparachuteerd" Zijn eerste gedachte spinsel al. "Even schiet het door mij heen, ik kan ook niet gaan. De chauffeur bellen en me terug naar huis laten brengen. Wat zal jou echtgenote trots op je zijn "Mijn Maarten, kijk hij wordt met een chauffeur naar huis gebracht. Nou Maarten ik zou maar eens goed nadenken en opnieuw belijdenis doen met het boek in je hand, want dit gedrag slaat nergens op. Je gedrag is van een snotneus die nog totaal niets maar dan ook niets heeft meegemaakt en opgegroeid is in weelde en waarin de kerk is veranderd in een popschool. Maar ja het is niet geheel jouw schuld dat deze situatie voor jou is ontstaan, het is de christelijke hypocriete partij die jouw gebruikt als frontman.

von Amsberg | 10-08-22 | 19:05

Wij zitten hier op de grootste gasbel van Europa, en we betalen het meest. Hoe dan?

BrabantiaNostra | 10-08-22 | 18:36 | 1

Omdat we hier een overheid hebben die er geen zak om geeft als je niet kan eten of in de kou zit. Totaal geen regulering voor de energie cowboys. En ook nog eens torenhoge belasting op energie.

Wattman | 10-08-22 | 19:30

Overheid mag bij uitzondering prijzen bepalen
De overheid mag zich bemoeien met de prijzen van goederen en diensten. Dat kan alleen als de economie plotseling zo hard achteruit gaat dat zo’n maatregel noodzakelijk is. Een plotselinge grote waardevermindering (van geld) is hier een voorbeeld van. De overheid kan dan een verbod opleggen om goederen en diensten boven een bepaalde prijs aan te bieden. Dit staat in de Prijzenwet.

www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/besc...

Oh ja als Den Haag niets doet, ook niet aan de hoogste gasprijs van Europa, gaan er grote sociale onrusten ontstaan en ondergetekende zal meedoen.

Wattman | 10-08-22 | 14:42 | 3

Als fabrikanten met verlies moeten werken omdat hun eigen kosten ook gestegen zijn, gaat er niet geproduceerd worden en krijg je tekorten. In de rij staan voor brood... Komt het bekend voor?

Cordelia Gray | 10-08-22 | 16:16

@Cordelia Gray | 10-08-22 | 16:16:

Grapjas, Ahold maakte meer winst het eerste half jaar. Toch hield het bedrijf onder de streep 603 miljoen euro over, tegenover een nettowinst van 540 miljoen euro een jaar eerder.

"Unilever verkocht afgelopen half jaar minder producten, maar verdiende meer. Door de prijzen zelf te verhogen had de Londense levensmiddelengigant weinig last van de inflatie."

Hetzelfde met Campina enzovoort. De graaiers verdienen nog allemaal even extra met primaire levensbehoeften.

Wattman | 10-08-22 | 16:27

Ja, weer wat armoede porno. Nu van een staatssecretaris. Een nachtje als dakloze, en nu is hij ineens ervaringsdeskundige. En hij kan terug naar zijn bestaan als deel van de bourgeoisie.
Het belangrijkste onderdeel, namelijk het uitzichtloze, is hem volledig ontgaan. Hij had een keus: bel even de chauffeur en klaar. Er zijn best veel daklozen die graag een chauffeur willen bellen die ze weer gewoon rijke bourgeois maakt,

Of, zoals Pulp ooit zong:

You'll never live like common people
You'll never do whatever common people do
You'll never fail like common people
You'll never watch your life slide out of view

ParadiseLost | 10-08-22 | 14:19

In Groot-Brittannië bestaat er een 'windfall tax' oftewel een winstmeevallerbelasting. Dit is een speciale heffing op meevallers die bedrijven in de schoot zijn geworpen. Ook in Italië bestaat een winstbelasting voor energiebedrijven, maar de Nederlandse politiek vond het 'te complex' om de consument voor deze vorm van uitbuiting te beschermen.
www.welingelichtekringen.nl/economie/...

chausson61 | 10-08-22 | 13:15

De NPO kost ieder gezin € 250 jaarlijks.
Ofwel € 21 per maand.

Verplicht, want de overheid bepaalt dat u gebrainwasht moet worden.

En het werkt.
Onnozel NL zal zeker weer op de VVD/D66 kliek stemmen nadat Rutte weer valse beloftes doet en Kaag verwijst naar het woke gedachtegoed.

Bolhoed | 10-08-22 | 12:50

“ Er zijn de ‘niet-willers’, de stereotiepe big spenders, de mensen die geen geld hebben, soms weinig zin om te werken ook, maar die desondanks vinden dat ze recht hebben op een breedbeeld-plasmatelevisie op afbetaling. Die onbeperkt lenen via internet, creditcards, postorderbedrijven. Dan krijg je bijstandsgezinnen met 144.000 euro schuld, verdeeld over 78 schuldeisers. Gemiddeld hebben de klanten negentien schuldeisers. ‘Het is soms hebben, hebben, hebben, nu! De mensen zijn tegenwoordig niet meer gewend om ergens voor te sparen’, moppert een van de ambtenaren. Doetinchem richt zijn aanpak dan ook mede op gedragsverandering, voorlichting, en vroeger ingrijpen, in een fase dat de schulden nog niet de pan uit rijzen.”

Link: www.groene.nl/artikel/ik-ga-niet-zegg...

theo-is-dood | 10-08-22 | 11:43 | 5

"De mensen zijn tegenwoordig niet meer gewend om ergens voor te sparen’,"
Erg gemakkelijk, geef de schuld maar weer aan de onderklasse. U gaat hiermee totaal voorbij aan de instantie die de negatieve rente heeft geïntroduceerd en gigantische hoeveelheden geld heeft gedrukt, nl. de Europese Centrale Bank.
Welk weldenkend mens of bedrijf gaat nog sparen als je er geld op verliest?

Het wordt nog veel erger, we staan echt aan de rand van hyperinflatie, en dat is niet omdat een bijstandsgezin een plasmatelevisie wil hebben. Als ik naar de balans van de ECB kijk dan moet de waarde van 1 Euro nog een factor 5 omlaag wanneer je als referentie begin dit jaar neemt, dus naar ongeveer 20 Eurocent.

Wij betalen nu pas de prijs voor de coronamaatregelen, al het gedrukte geld uit die periode komt in omloop en zorgt voor een hogere omloopsnelheid = inflatie. En de stijgende kostencomponent komt met name door de sancties tegen Rusland.

Door de ECB en het kabinetsbeleid m.b.t corona, Rusland, immigratie en klimaat zal het niet lang meer zal duren, dat we allemaal tot deze onderklasse behoren.

#enpassant | 10-08-22 | 13:07

@#enpassant | 10-08-22 | 13:07: Je verhaal klopt, maar de keerzijde van het neo-kapitalisme werkt zeker mee. Boomer leefde in de verzorgingsstaat toen publieke faciliteiten nog in handen van de staat waren en bedrijven beperkt in handen waren van aandeelhouders. Aandelen werden uitgegeven om investeringen te kunnen doen. Winst maken was voldoende en een paar jaar op hetzelfde niveau blijven was geen probleem. De uitverkoop van de elementaire voorzieningen (gezondheidszorg, openbaar vervoer, energie en water) in combinatie met de opkomst van de aandelen-industrie hebben gezorgd voor een ongebreidelde behoefte aan economische groei. Daar heeft de Nederlandse bevolking grotendeels van mee geprofiteerd (3 keer per jaar op vakantie, ieder een eigen auto, vliegvakanties, etc.). Maar net zo als ieder economisch- of politiek systeem gaat ook dit uiteindelijk aan zijn eigen succes ten onder. De maatschappelijke tegenstellingen worden zodanig groot dat het Nederlandse poldermodel (dat lange tijd goed heeft gewerkt) niet meer wordt geaccepteerd. Ook de graaicultuur zal een halt worden toegeroepen door een grotere groep mensen en bedrijven die met een socialer verdienmodel gaan komen. Zo zie ik ook de 'woke-cultuur' als een teken van een veranderende tijd. Iedere revolutie begint met mensen met fanatieke ideologieën, die naarmate de tijd vordert leiden tot genuanceerdere opvattingen en wereldbeelden.
Het zijn interessante tijden.

Willy_Wuiles | 10-08-22 | 13:57

Sla meer op deze zin aan:

"De overheid zit er voor de burger. Dat zijn we in dit land vergeten."

Wattman | 10-08-22 | 15:10
▼ 2 antwoorden verborgen

Gemiddeld gezin betaalt dus zo'n 4.000 euro extra aan gas en elektra, 1.800 aan gewone boodschappen en ik meen dat water - toegegeven, goedkoop - ook 25% in prijs stijgt. Dan zijn er nog torenhoge benzine en dieselprijzen en natuurlijk de snelle stijging van hypotheekrentes en huren. Collectieve verarming is wat er gebeurt, met het risico op sociale ontwrichting en dus maatschappelijke onrust. Een kat in het nauw...

Ik zie 3 oorzaken waar we op korte termijn weinig aan kunnen doen:

- Onrealistische groene energie beleid van met name Duitsland, waardoor we veel afhankelijker zijn geworden van gas. De erfenis van Merkel: ondanks even hoge uitgaven als Frankrijk een lachwekkende krijgsmacht, een bizar grote energie-afhankelijkheid van Rusland en 2 miljoen gezellige nieuwkomers. Kost 10 jaar om energie-soevereiniteit te herstellen met acceptabele kosten (LNG is geen duurzame oplossing, kost 4 tot 5 x zoveel als regulier gas en blijft vooralsnog schaars).

- ECB-beleid gericht op het houdbaar houden van de bizar hoge collectieve schulden van Zuid-Europa, in de eerste plaats Bella Italia, waar belasting betalen een vloek is en huishoudens in het Noorden stiekem rijker zijn dan wij. Gaat volstrekt in tegen de afspraak dat ECB alleen inflatie zou bestrijden, zoals de vroegere Bundesbank, maar de Zuid-Europese landen hebben ons bij de ballen. Blijft pappen en nathouden want als Bella Italia echt failliet gaat, gaan wij er achteraan.

- Ondoordachte sancties tegen Rusland, die wat olie en gas betreft ons waarschijnlijk meer pijn doen dan hen en ons politieke doel (verandering van regime dan wel koers) geen stap dichterbij brengt. Maar deze intrekken zou gezichtsverlies betekenen en politiek onmogelijk, mede vanwege de enigszins overdreven propaganda dat Poetin heel Europa wil veroveren dan wel Oekraine wil uitroeien.

Op de achtergrond speelt nog een mogelijk nakende crisis in China. Schuldenproblematiek is wat betreft lokale en provinciale niveaus mogelijk zeer, zeer zorgwekkend, Chinezen hebben onvoorstelbaar veel geld zitten in vastgoedbeleggingen - een luchtbel groter dan de Japanse die in de vroege jaren '90 klapte -, corona heeft een rem gezet op de snelle groei en China heeft moeite de omslag te maken van 'fabriek van de wereld' naar een kenniseconomie. Ze dreigen ook demografisch letterlijk oud te worden, voordat ze echt rijk zijn... Chinese economisch verval raakt ook ons keihard en zal vermoedelijk maken dat de CCP om binnenlands steun te behouden Taiwan in het vizier zet.

Enfin, ik ben optimistisch dat we er wel uit komen met elkaar.

drs. Levi Samsonov | 10-08-22 | 11:35 | 3

Ik zal 't even samenvatten: oorlog.

tectonicos | 10-08-22 | 11:41

@Levi: Nederland heeft de grootste gasvoorraad van Europa in de grond zitten. Draai open die pomp! Niet alleen om te voorkomen dat komende winter de verwarming uitvalt. Maar ook omdat dat aardgas nu miljarden en miljarden opbrengt

theo-is-dood | 10-08-22 | 11:46

Heeft madame dus toch gelijk! "We worden samen een beetje armer"

SinisterNL | 10-08-22 | 12:55

Nou nou, toe toe. 18,5% meer kwijt aan boodschappen. Tjonge tjonge. Das dramatisch zeg.
Stel dat je voor 1000 euro per maand boodschappen doet. Dan moet je 185 euro meer betalen. Das toch peanuts? Wie maakt zich daar nou druk om? Ga je 1 x per maand minder uit eten. Thats it. Zeurders allemaal.

BoerKoekoek | 10-08-22 | 11:15 | 8

Ik hoop dat je loopt te trollen maar in het geval je het serieus meent: Ik help mensen met financiële en administratieve problemen (vrijwilligerswerk) en een belangrijk onderdeel is om ze te leren budgetteren. Er zijn zat 1 persoons huishoudens die maar 8,- per dag te besteden hebben aan boodschappen (tot ze uit de problemen zijn, daarna kan het iets ruimer). Een verhoging van 18,5% betekent dus dat ie iedere dag anderhalve euro tekort komt, elke dag weer. Om nog maar niet te spreken van alle andere verhogingen zoals op brandstof & energie.

Bugblatter | 10-08-22 | 13:52
-weggejorist-
boerk | 10-08-22 | 17:36
▼ 5 antwoorden verborgen

Och och, wat hebben we het slecht in Nederland:

“Veel huisdieren zijn te zwaar en krijgen professionele hulp met afvallen: ‘Zijn vacht verhult veel’

Te grote porties, te veel snacks: meer dan de helft van de huisdieren kampt met overgewicht. Dus krijgen ze professionele hulp om af te vallen. ‘Die vragende oogjes maken het er voor een eigenaar niet makkelijker op.’

Uit het Parool.

Of deze, van Boerderij.nl:

“ Het is net zo simpel als bij mensen: huisdieren moeten meer bewegen en minder eten om overgewicht te voorkomen.

Dat liet een dierenarts vandaag weten tijdens het speciale spreekuur voor dikke katten en honden in de dierenkliniek van de Universiteit Utrecht.

Vanwege dierendag konden dikke huisdieren zich daar gratis laten nakijken. En vaak luidde het advies: stoppen met tussendoortjes. Volgens dierenarts Ronald Jan Corbee zijn vooral blokjes kaas funest. ”Een blokje van 15 gram kaas voor een kat staat gelijk aan ongeveer tweeënhalve hamburger voor een mens.”

De 9-jarige kat Tijgertje bijvoorbeeld die net uit de behandelkamer komt, moet het voortaan doen met een beetje minder. ’Obesity management’ staat op het speciale pakje voer dat mee is gegeven door de dierenarts, samen met het advies ’meer bewegen. ”Hij is inderdaad nergens voor te porren”, geeft de eigenaar toe.”

theo-is-dood | 10-08-22 | 11:02 | 9

@theo-is-dood | 10-08-22 | 11:36: Tuurlijk, want zit vooral die onbetaalbaar dure management niet in de weg. En de medisch specialist moet vooral miljonair kunnen blijven worden. En op ieder instrumentje moet grof verdiend blijven worden. "De zorg."

zeurmachine | 10-08-22 | 11:46

Stukje koolvis af en toe
Maar goed mijn oudste kat is vijftien en op die leeftijd is het lastig haar slank te houden

Therrie | 10-08-22 | 17:35
▼ 6 antwoorden verborgen

Zou het erg naïef zijn om te denken dat gemeenten alvast bezig zijn met het opleiden van budget-coaches om al die mensen te gaan helpen die binnenkort diep in de schulden komen te zitten ? Ik denk dat ik het antwoord wel weet, deze overheid doet niet zo aan vooruitzien.

Ruikbaard | 10-08-22 | 11:02 | 5

Vergeet niet dat de overheid schuldig is aan dit beleid.
Dat dit zou gebeuren is al jaren bekend.
Het bij printen van geld is niet zonder gevolgen.
Vooral als je dan als EU door sancties de energie en grondstoffen markt even goed naar z'n grootje helpt en en passant de wereld ode (onbedoeld) op zn kop zet

Nico1000 | 10-08-22 | 11:11

De gemeente is geen overheid zoals u bedoelt. Die vult dit zelf in. De grote gemeenten hebben nog eigen schuldhulpverlening en budgetbeheer. Afhankelijk van vraag komen en gaan daar vacatures . Daar lijkt mij niets mis mee.

Roos | 10-08-22 | 11:17

@Roos | 10-08-22 | 11:17:
Katten en honden worden het meest gehouden als huisdier door Nederlandse huishoudens: 23,4% van de huishoudens heeft één of meerdere katten en 17,8% heeft één of meerdere honden. In totaal zijn er in 2019 2,9 miljoen katten en 1,7 miljoen honden, zo blijkt uit de cijfers.14 okt. 2020

theo-is-dood | 10-08-22 | 11:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Ok, MvO, en wat hebben wij hiervan geleerd, wat zijn de aanbevelingen, wat zijn de knelpunten en hoe kunnen wij dit probleem asap aanpakken ende ook oplossen? Voor de buhne een nachtje "dakloosheid" ervaren terwijl je een gegarandeerde slaapplaats hebt ( dus niet "voll ist voll" te horen krijgt ) heeft weinig met dakloosheid te maken.
Overigens heb ik vroeger ook wel eens een nachtje buiten gepit. Als de laatste trein al was vertrokken. Is prima te doen. Maar dan weet je wel dat je 's ochtends vroeg gewoon de 1e trein kunt pakken, dat er thuis een lekkere douche of bad op je wacht en dan huphup heerlijk nog even in je eigen mandje kunt bijtukken.
Oftewel, symboolpolitiek. Voor de zoveelste keer.

Graaisnaaiert | 10-08-22 | 10:57

Mijn Rabo -app (!) heb ik er eens op na geslagen en zie nagenoeg geen drastische wijzigingen qua boodschappen.

In huize Roos wordt goed op aanbiedingen, bonus en 35% korting gelet.

Roos | 10-08-22 | 10:53 | 2

Ditto hier. Zeker voor wat betreft de niet-noodzakelijke boodschappen. Heb een prijs in m'n hoofd wat het mag kosten en als het meer is, laat maar. Eet met de prijzen/aanbiedingen en met het seizoen mee, is al de eerste winst.

Graaisnaaiert | 10-08-22 | 10:59

Het ouderwetse boodschappenbriefje werkt ook nog prima. Prima manier om impulsen tegen te gaan.

Ruikbaard | 10-08-22 | 11:19

Om 14:30 cpi cijfers van USA. Als die hoger is dan verwacht kan dat de euro naar een diepte punt laten zakken. Mogelijk iets van 80 dollar cent per euro. Word nog lachen.

nutsniet | 10-08-22 | 10:51 | 1

Met net een nieuw wetsvoorstel om zakken met geld extra uit te gaan geven aan zorg etc. zal de koers eerder naar de 1,20 gaan dan naar de 0,80. De VS gaat, op een wijze zoals alle Democraten eigen is, het geld met bakken over de balk smijten. De $ gaat zakken.

BoerKoekoek | 10-08-22 | 15:31

En ook de hoogste gasprijs in Europa, terwijl we het meeste gas hebben. Hoe krijgen ze het voor elkaar?
Maar de bananen zijn niet duurder geworden. Dat zou ook wel te gek zijn in een bananenmonarchie.

Schmalz | 10-08-22 | 10:50 | 1

Hoogste gasprijs, hoogste opslag- en transportkosten, hoogste BTW en accijnzen. Het kabinet verdient zich het leplazarus en geeft dat al die inkomsten vrolijk weg aan allerlei achterlijke projecten waar geen enkele belastingbetaler beter van wordt zoals de EU, migranten, inflatie bestrijding in zuid-Europese landen en klimaatdrammen.

4HoogAantWater | 10-08-22 | 12:30

Zeg redactie GeenStijl: wat is “een nucleaire familie “? Een gezin dat z’n elektrische fietsen oplaadt met atoomstroom?

Dr. Worstenbroodje | 10-08-22 | 10:48 | 1

Vreselijk anglicisme voor samengesteld gezin.

Barend1814 | 10-08-22 | 13:41

En zo wordt vliegen ook zonder Barbara-app toch weer elitair. Maar we gaan natuurlijk wel vrolijk door met het invliegen van migranten. Want die kosten schijnen altijd hetzelfde te blijven, hoeveel er ook komen.

jochum1980 | 10-08-22 | 10:44

Als je niet beter zou weten, zou je haast gaan denken dat ze het doen om de burgers te treiteren. Maar, we weten allemaal hoe het komt, namelijk een toevallige samenloop van omstandigheden, zoals klimaatverandering, oorlog in Oekraïne, etc. Daar doe je niks aan. Kwestie van even door die zure meloen heenbijten, want daarna wacht ons het zoet.

Rest In Privacy | 10-08-22 | 10:42

In november ontploft de boel. Het warme weer sust nu nog van alles. Maar een paar weken kou en regen en grauwe lucht achter elkaar zijn genoeg. Daar helpt geen gelijkgeschakelde pers meer aan ook. Publieke en commerciële omroepen zijn dan massaal ingebroken door you tube kanalen. Het zou slim zijn als GS daar op gaat anticiperen en zorgt voor een goeie web tv-redactie. En voor zover dat er nog niet is, zorg dat je onafhankelijk bent van de Nederlandse internetstructuur...

F. von Zeikhoven | 10-08-22 | 10:39 | 2

Ingebroken? Stommen T9.. ingerolennn was dat..

F. von Zeikhoven | 10-08-22 | 10:40

Kameraad F doet waardevolle suggesties. GeenStijl loopt wel degelijk gevaar want er zijn groepen die méér dan alleen hekel hebben aan dit mooie medium.

Dr. Worstenbroodje | 10-08-22 | 11:28

Een gemiddeld gezin is dus 1500 extra aan boodschappen kwijt plus 4000/6500 euro aan energie. Voor de meeste mensen is die de buffer die ze hebben per jaar voor extra kosten (bijv. tandarts), kapotte wasmachine, uitjes, vakantie enz. Het personeelstekort is binnenkort opgelost want de hele economie stort in elkaar.

osolemio | 10-08-22 | 10:35

Bananen nauwelijks duurder? Kom nou. Nergens meer 99 cent de kilo, het goedkoopste is 1,19. Ruim 20% duurder dus. Koop ze een stuk minder tegenwoordig.

Graaisnaaiert | 10-08-22 | 10:34

"We moeten accepteren dat we allemaal wat armer worden" zei de Grote Jeanne d'Arc van D66.

Behalve... de supermarkten, de oliemaatschappijen, de energie leveranciers en de overheid natuurlijk.

Want als we nu allemaal armer worden, dan kunnen steeds minder mensen hun huis isoleren, een warmtepomp kopen, zonnepanelen aanschaffen of elektrisch gaan rijden. En dat houd weer in dat die mensen steeds méér moeten betalen voor hun minimale behoeften zoals verwarming in de winter of voedsel. En dus houden die nóg minder geld over voor al die klimaat hocus pocus, en dus gaan ze nóg meer betalen voor de fossiele energie en dus houden ze nóg minder over voor andere dingen.

Ik ben geen econoom, verre van, maar het lijkt me met wat gezond verstand een negatieve spiraal die onmogelijk gaat brengen wat de overheid zo graag schijnt te willen. Het voelt meer als een boete uitdelen aan iemand die zn boete niet kan betalen.

Dutchbeaurouge | 10-08-22 | 10:30 | 8

en vraagt u vooral ook geen extra loon, want dan krijgen we een loon-prijs-spiraal en dat wilt u ook niet.....

Vunzigheid | 10-08-22 | 11:20

De supermarkten hebben te maken met een hogere inkoopprijs. Ook al is het product duurder betekend het niet automatisch dat er meer winst wordt gemaakt.

dijkbewaker | 10-08-22 | 12:02

@Blonde Nel | 10-08-22 | 10:40: Mensen die niet 4 x per maand uit eten en 3 x per jaar met vakantie gaan bijvoorbeeld.

BoerKoekoek | 10-08-22 | 15:32
▼ 5 antwoorden verborgen

In mijn beleving is de inflatie voor het belangrijkste deel te wijten aan de kwantitatieve verruiming die sinds 2008 plaats vindt over de hele wereld. De grote denkers vinden dat we geld nodig hebben voor allerlei maatregelen die moeten worden genomen om de gedeeltelijk zelf opgelegde crises van deze tijd (klimaat, immigratie, corona, stikstof) te kunnen parreren. Dit geld wordt niet opgebracht door de huidige economische output, belastingen verhogen is niet meer te verkopen, dus het wordt simpelweg geprint. Dit leidt onherroepelijk tot ontwaarding. De burger betaalt alsnog, echter via inflatie ipv belasting.

Zo lang het stemvee blijft stemmen op deze grote denkers, blijven de centrale banken geld bijprinten. Het alternatief is overigens ook niet aantrekkelijk, namelijk gewoon gelijk de pijn nemen en een recessie/depressie accepteren. Politici willen graag herkozen worden, stemmers willen graag tegen beter weten in vasthouden aan materiele welvaart.

intrigant | 10-08-22 | 10:24 | 1

Die kwantitatieve verruiming heeft inderdaad toch grote asset inflatie geleid. Zie de huizenmarkt, niet alleen in Nederland maar bijv ook in de grote steden in Duitsland.

Echter, zowel de Amerikaanse Federal Reserve, de Bank of England en de ECB zijn hiermee gestopt. Opkoop van (staats)obligaties is gestopt. Rentes worden al een tijd verhoogd.
Waarom denkt u dat de us$ Koers zo is opgelopen tegen de Euro?

theo-is-dood | 10-08-22 | 10:42

Allemaal aan de warmtepomp
Allemaal huis isoleren
Allemaal zonnepanelen
Allemaal elektrische auto

Oh wacht, dat kunnen een heleboel mensen niet betalen.
Gelukkig hebben we dan de overheid die geld uitgeeft aan:

Vredesmissies in Afghanistan
Toyota's aan Syrië
Poorten open voor iedereen
Wapens aan de Oekraïne
Ontwikkelings-"samenwerking"
Geld voor Griekenland
Klimaatakkoord

En ga zo maar door.
Nederland geeft teveel geld uit aan het buitenland.
Geeft niet, hebben we voor gekozen.
Voor de verkiezingen: Gaskraan dicht.
Na de verkiezingen: kan niet want 20 jarige contracten met buitenland om te leveren.

Nu stijgt de gasprijs hier, zodat men in de rest van Europa goedkoop kan blijven verbruiken.

Gaaf land he!
Wen er maar aan.

Is dit nog nieuws? | 10-08-22 | 10:23 | 5

@miknic | 10-08-22 | 10:29:
Wel handig als je koelkast of wasmachine het begeeft. En met een beetje mazzel ligt er nog een subsidiezakje "integratiecoach" voor je klaar.
Oftewel, if you can't beat 'em, join 'em.

Graaisnaaiert | 10-08-22 | 10:37

@miknic | 10-08-22 | 10:29: Een soort van knecht? Zoals tijdens de eerste grote Europese Commissie, het Romeinse rijk?

nobodiesunmighty | 10-08-22 | 11:21

Mensen kunne het prima betalen. Gewoon niet 4 x per maand uit eten en 3 x per jaar met vakantie en die warmtepomp en zonnepanelen zijn binnen no-time te betalen.

BoerKoekoek | 10-08-22 | 15:33
▼ 2 antwoorden verborgen

"De chauffeur bellen en me terug naar huis laten brengen" Kots kots kots

Waakvlam | 10-08-22 | 10:23 | 2

Geweldig "werkbezoek" hoor. De meeste van dergelijke slaaphuizen gooien 's ochtends vroeg de deuren weer open en vervolgens mogen de daklozen weer de straat op. Misschien had hij er even een dagje door de stad zwerven zonder een cent op zak aan vast moeten plakken.

Ruikbaard | 10-08-22 | 10:54

Ja inderdaad. Als je je niet kan voorstellen als politicus notabene, wat het is om dakloos te zijn, dan ben je gewoon een nietsnut, Een leeghoofd die alles doet voor de clicks. Eigen chauffeur, de volgende dag weer in zijn eigen bed. Terug naar zijn luxe leven. En vervolgens weer wegkijken. En natuurlijk zijn gezicht laten zien en zijn verhaal bij de staatsomroep doen. Traantje laten. Exposure. Daar gaat het om.

forecastle | 10-08-22 | 11:07

Nu nog ff wat nieuws over onze nieuwe Nederlanders en ik heb mijn portie voor vadaag wel weer gehad.

U-boot | 10-08-22 | 10:21

Wat moet er nog gebeuren eer Nederland goed in verzet komt? De shag nog duurder maken?
Want het kabinet heeft ondanks alle malaise nog een goeie in petto: de huurwaardeforfait 5 x zo duur maken.
Hoppa, weer 5000 euro elk jaar extra van je netto loon af.

TonAlias | 10-08-22 | 10:19 | 2

vergeet ook niet dat de regering dan nog meer incasseert op de geheven btw / accijnzen en andere belastingen. 21% van 10 euro of 21% van 100 euro.. maar daar hoor je die hufters niet over

nickstert | 10-08-22 | 10:24

Meer accijns op shag en sigaretten, honden- en kattenbelasting invoeren, alle honden-en kattenvoer onder het hoge BTW-tarief en het eigen risico in de zorg naar €500

theo-is-dood | 10-08-22 | 11:19

Als al die vakanties v/d Nederlanders zometeen niet meer bekostigd kunnen worden, dan hebben ze daar nog meer steun nodig.

We zijn wéér egoïstisch bezig!

HetIsWatAllemaal | 10-08-22 | 10:16 | 1

Met daar bedoel ik Zuid Europa, voor de duidelijkheid

HetIsWatAllemaal | 10-08-22 | 10:17

Maar we hebben geen goed alternatief en daarom blijven we maar steeds op hetzelfde stemmen.

Zapata10 | 10-08-22 | 10:15

Lul, lul, kijk hij vind zichzelf best wel zichzelf maar dat hebben meer beroepspolitici. Een ander gaat er zijn handen niet eens aan branden.
Maar hij gaat dus wel daar slapen, dat doen er niet veel. Is toch pluspunten

Shoarmamasutra | 10-08-22 | 10:15 | 2

Het probleem is dat in den beginnen van hun politieke carriere deze mensen nog door idealen gedreven worden, wat na verloop van tijd erodeert en corrupteerd naar de baantje carousel,en post politieke commisariaat baantjes.

nickstert | 10-08-22 | 10:26

Als hij er een maand slaapt dan ziet hij hoe het is, dit is voor de bühne.

donkieshot | 10-08-22 | 12:05

Ahold had goede cijfers begreep ik en zij hebben bijna alles doorberekend aan de klant... omdat het kan. En dan zeggen de 'slimmeriken' het volk heeft nog wel wat corona spaargeld...

martn | 10-08-22 | 10:05 | 1

Bij de Albert Heijn is het de laatste tijd goedkoper dan bij de Aldi als je de goedkope producten neemt.

osolemio | 10-08-22 | 10:38

We moeten minder consumeren en dat is gelukt, we kunnen het niet meer betalen.
Iedereen gezond, langer doorwerken ligt in het verschiet.

spamzuiger | 10-08-22 | 10:01

Interessant om te zien aan die foto hoe mensen twee gezichten hebben als de een netjes en verzorgd is en de ander een enkele dag onverzorgd.

Ik vind het niet eens een slechte actie.
Je kan er over vallen, maar niets doen is nog slechter toch?

Stel je eens voor dat hij hierna iets verbeterd, erg hoor.

Warhead | 10-08-22 | 10:01 | 3

Een beetje als de serie "undercover boss" OK, voor de camera veel in scene gezet maar toch zie je ook bazen die ontroerd raken van wat er speelt en daar totaal geen besef van hebben.

Sinclair | 10-08-22 | 10:08

@nobodiesunmighty | 10-08-22 | 11:22: Als het een NPO programma was. Het wordt op RTL-Z en wat stations uitgezonden. Zo was er op Discovery ook een programma undercover milionair waar milionairs voor een week tussen de super-armen begeven, Maar ja, Amerikaans dus veel sensatie en emotie....

Sinclair | 10-08-22 | 12:12

Ach, kan altijd erger.

"Inflation Rate in Russia averaged 109.30 percent from 1991 until 2022, reaching an all time high of 2333.30 percent in December of 1992 and a record low of 2.18 percent in February of 2018."

Vooralsnog gaan we allemaal een beetje armer worden. Sommigen een flink stuk meer dan anderen. Omdat een gezin met 5 keer modaal gewoon weinig tot niets van de inflatie merken. Nou ja, misschien moeten ze 5 jaar in dezelfde auto rijden i.p.v. 3 jaar. Maar met een BNP van 47.000 euro p/p in Nederland komen we er wel overheen. We zijn slechts het rijkste land in Europa na Luxemburg, Ierland en Denenmarken. Maar gelukkig zijn we wel kampioen klagen. Dus met twee vinders in de neus die Ieren, Denen en reserveduitser-belgen uitlachen.

Theodorus.Goldbach | 10-08-22 | 10:01 | 20

@Theodorus.Goldbach | 10-08-22 | 10:59: oh dus in dat geval kunnen we nog wel verder afglijden, zo kunnen we over tien jaar kijken naar Zimbabwe en dan zeggen maar hullie dan? Misschien wordt het tijd om eens met andere ogen te kijken naar die landen en er aan vast te houden dat al die andere landen waarbij wij het zo "goed hebben" als voorbeeld te stellen hoe het niet moet en wat het risico is als we op de huidige voet doorgaan met onszelf te verkopen. Met andere woorden onszelf verbeteren en die vermaledijde zesjescultuur eens af te schaffen.

Linke Soep | 10-08-22 | 11:16

@Linke Soep | 10-08-22 | 11:16:

Waarom over tien jaar pas. Dat zei ik al toen Robert Mugabe eigenhandig Zimbabwe (Rhodesië) alle blanken ging verjagen. Nu was de Europese aanwezigheid natuurlijk verre van perfect. Maar als je iets zuidelijker kijkt naar Mandela (RIP) die al die shit redelijk goed heeft opgelost. Zeggen veel Afrikaaners trouwens ook. Het blijft natuurlijk een land met veel problemen maar Zimbabwe, dat was/is een ramp. Het gaat trouwens steeds beter met Zuid-Afrika. Maar er moet heel veel gedaan worden. Je bent echt niet veilig in Gouteng en als je een zwarte boer bent moet je ook angst hebben voor plaasmoorden. Of je hoeft niet eens een boer te zijn. Of blank. Als criminelen denken dat ze geld, goud of wapens kunnen stelen. Dan doen ze het. Ik moest 1 keer naar Johannesburg en ik ga nooit meer terug. Was voor werk als assistent van mijn manager. We werden begroet door gewapende beveiliging. Okay, 20 jaar geleden maar toch.

Theodorus.Goldbach | 10-08-22 | 12:32

@Theodorus.Goldbach | 10-08-22 | 11:04: Men heeft een bepaald gemiddeld inkomen. Dit betekent, lijkt me, dat er ook mensen zijn die onder dit gemiddelde zitten. Vooral de ouderwetse eenverdieners hebben al jaren een probleem. Dat is de laag net boven de bijstand. Die kunnen de circa 6000 eypo per jaar niet missen. Die vinden 500 p jaar nog best veel geld. Als je zulke mensen niet tegenkomt, dan weet je misschien überhaupt niet dat die er zijn. Maar ze zijn er wel degelijk. Allemaal buiten de ivoren torens van D66

Humsico | 10-08-22 | 13:27
▼ 17 antwoorden verborgen

Volgens Koen Kuijper, onderzoeker bij Energievergelijk.nl, hebben we de hoge gasrekening voor een belangrijk deel te danken aan de hoge belastingen: „Ruim 37 procent van onze gasrekening bestaat uit overheidsheffingen, zoals energiebelasting en btw. Nergens anders in Europa is dit aandeel zo groot.”

Kirth: Dus dat is op te lossen door de regering.

Maar er is meer aan de hand, stelt Kuijper: „Markten die momenteel sterk afhankelijk zijn van geïmporteerd gas, hebben vaker hogere prijzen dan markten met meer waterkracht, kernenergie of eigen kolen in hun energiemix.”

Kirth: Ja, de regering treuzelt al jaren met kernenergie en gooit kolencentrales dicht. En we hebben gas genoeg In Groningen, in de Noordzee, in de Waddenzee.

Tegelijkertijd grijpt de overheid in veel landen hard in om de prijzen te dempen, bijvoorbeeld in Roemenië en Bulgarije. Daar wordt de gasprijs kunstmatig laag gehouden door prijsplafonds. Veel leveranciers opereren daar momenteel met negatieve marges.

Kirth: Dus weer op te lossen door de regering.

TheBigKirth | 10-08-22 | 10:00 | 3

Ik dacht dat BTW al verlaagd was van 21% naar 9% hoe dan ook dit landje houdt geen stand als we er niet in (nuttig of niet nuttig) investeren.

Het is eigenlijk niet eens zo achterlijk. Als je de druk zet op de zwakste schakels dan verlies je de strijd, de sterkste schakels houden het ietsjes langer vol. Maar... Als je kan regelen dat iedereen een klein steentje bijdraagt dan heb je bijna een maakbare samenleving. Oh en ik bedoel iedereen, m.u.v. AOW-eisers, WAO-eisers, Bijstandmoeders (ja, zorg voor die kinderen voordat ze me over tien jaar beroven) e.d.

Theodorus.Goldbach | 10-08-22 | 10:06

Prijsplafonds zijn uitstel van problemen, die nog groter worden naarmate ze langer uitgesteld worden. Bij negatieve marges investeren de leveranciers niet meer en vroeg of laat dondert de infrastructuur in elkaar.
De overheid zou wel wel zelf de broekriem eens aan kunnen halen. Ha ha ha, wat zeg ik daar nou?

Pje911 | 10-08-22 | 10:09

@Pje911 | 10-08-22 | 10:09: nou, ik denk dat Rutte gaat melden:" mensen we moeten allemaal de broekriem aanhalen". Dus: we gaan weer meer geld hale bij jullie, de toren van Babel moet hoger.

nobodiesunmighty | 10-08-22 | 11:26

Met zelfscannen heb je behoorlijk veel invloed op de inflatie van de kosten voor dagelijkse boodschappen.

Leptob | 10-08-22 | 09:57 | 7

Overigens word ik negen van de tien keer gecontroleerd,
volgens kennis van me wegens "opvallend winkelgedrag',
ik vergeet steeds dingen te pakken dus laat mijn kar nogal eens alleen achter en wurm mij karloos door het plebs,
eigen schuld dus!

drastic | 10-08-22 | 10:11

Mmm, daar is een naam voor, wacht even, mmm, ja, wat was het nou? O ja, diefstal!

TheBigKirth | 10-08-22 | 10:24

@WernerT | 10-08-22 | 10:03: Je hoeft straks niet meer te scannen, je loopt langs de kassa (deze gaan ook nog verdwijnen) en ze weten precies wat er in ja karretje zit.

NLgaatnaardeklote | 10-08-22 | 10:46
▼ 4 antwoorden verborgen

Het wordt tijd dat DasKapital weer terugkomt.
Met handige howto's hoe je als modaal burger zoveel mogelijk belastingen kunt ontwijken.

der_feldwebel | 10-08-22 | 09:56 | 3

Ik mis duitse herder

Kartelmaster2000 | 10-08-22 | 10:12

Voor een modale burger levert belastingontwijking niks op. We kunnen niet allemaal naar Monaco verhuizen zoals Max Verstappen

theo-is-dood | 10-08-22 | 10:46

Wat ongelofelijk moedig en dapper van Maarten.

deugallergie | 10-08-22 | 09:54 | 2

Inderdaad wat een held, hij moet voorgedragen worden voor een lintje, nee! twee lintjes.

Toki | 10-08-22 | 10:09

@Toki | 10-08-22 | 10:09: Ik ben bang dat Maarten zich er vanaf nu op gaat laten voorstaan dat hij dit heeft gedaan. Dit doet me twijfelen aan zijn intenties. Dan liever een Annabel Nanninga die jaren verzwegen heeft een vluchteling (een echte!) opgevangen te hebben opgevangen. Maar vooruit: ik geef hem voordeel van de twijfel.

doitdoit | 10-08-22 | 10:23

"Door de prijzen zelf te verhogen had de Londense levensmiddelengigant weinig last van de inflatie." moet dat niet zijn: "Door de prijzen zelf te verhogen veroorzaakte de Londense levensmiddelengigant (een deel van) de inflatie."

John McClane | 10-08-22 | 09:54 | 6

@Gladiator Fap | 10-08-22 | 09:57:
Onderaan de ladder is de consument altijd de lul.
De productiekosten (energie) en grondstoffen mogen we ook aftikken.

spamzuiger | 10-08-22 | 10:06

@John McClane | 10-08-22 | 10:03: hmm u zou wel eens gelijk kunnen hebben... we kunnen het er in ieder geval over eensch zijn dat het duur is in de supermarkt tegenwoordig

Gladiator Fap | 10-08-22 | 10:08

@CamaroHans | 10-08-22 | 10:02: Nee, inflatie kent maar 1 startpunt en dat is een overheid die de geldkraan opendraait en een markt die dat extra geld niet kan absorberen.

UpdateAvailable | 10-08-22 | 10:15
▼ 3 antwoorden verborgen

Tja, wat kan een mens ervan zeggen? Maarten probeert zich als hooggeplaatste ambtenaar in ieder geval nog te verplaatsen in de noodlijdende burger. Dan hebben we er in ieder geval één, dus laten we hem vooral niet ontmoedigen.

MickeyGouda | 10-08-22 | 09:54 | 5

Ken er nog zo een, lagere ambtenaar, Arjan Vliegenthart volgens mij. Ten tijden van de Oboema crises lieten veel gemeentes bijstandiërs werken bij bedrijven voor de nop. Was aanwezig bij een van de bedrijven die in dat programma zat. Gemeente kwam een kijkje nemen. Nou als je denkt dat gemeentebestuur niks voorstelt dan klopt dat ook maar ze vinden zichzelf heel wat die wethoudertjes. Ook een kongsi van assistenten en hielenlikkende ambtenaren als entourage erom heen.

Anyway Vliegenthart pochte zowaar dat hij ook had meegedraaid en zowaar een half dagje doosjes in elkaar had gezet. Nou nou wat een ervaringsdeskundige maar hij was er trots op. Zowaar een half dagje meegedraaid met de arbeiders.

En die vogel was nog wel van de SP, niet eens D66 lol. Toen wist ik al dat al die politici maar wat doen en dikke schijt aan de werkende man hadden, ongeacht ideologie.

Graaf_van_Hogendorp | 10-08-22 | 10:07

Ja, eindelijk iemand die echt betrokken is.

martn | 10-08-22 | 10:07

@Graaf_van_Hogendorp | 10-08-22 | 10:07:
Ooit hoorde ik in de trein een jongeman een telefoongesprek voeren. Als snel werd duidelijk dat hij een ambtelijke functie bekleedde. Van elke 10 woorden die hij sprak waren er 8 jargon. De losgezongen hoogdravendheid werkte enerzijds op mijn lachspieren, maar het gaf tegelijkertijd een triest inkijkje in de wereld waarin het lot van de burger wordt beklonken.

MickeyGouda | 10-08-22 | 10:34
▼ 2 antwoorden verborgen

Hallo, is er iemand van de koffie? Mag ik een ristretto? Accepteert u ook Amex of gebruikt uw soort mensen alleen Mastercard?

John McClane | 10-08-22 | 09:53 | 1

Plebs heeft Visa

BoerKoekoek | 10-08-22 | 15:35

In Mei kwam er een bijzondere dakloze man op mij af in Rotterdam, sprak geen Nederlands (of Engels) maar had blijkbaar meerdere dagen niet gegeten. Was dankbaar voor eten, probeerde met handgebaren en tekeningen te laten zien waar hij vandaan kwam. Bulgaars paspoort maar ik vermoed dat hij Pakistaans was. Afin, bij lokale Leger des Heils werd er helaas gezegd dat alles vol zat en dat hij misschien beter bij de politie kon slapen.

Bijzonder dat deze flippo van Ooijen dus wel gewoon een slaapplek kon ontvangen!

Kartelmaster2000 | 10-08-22 | 09:53 | 2

Het kan natuurlijk zijn dat de opvang in den Bosch een strategische keuze was.

Maar de echte grote steden zijn natuurlijk veel erger en drukker, dus dat snap ik wel.

Warhead | 10-08-22 | 09:56

Als ik Pakistaan was, zou ik naar de moskee gaan. Die móeten helpen, anders is het doffe ellende.

John McClane | 10-08-22 | 10:05

Fijn om te weten dat de duurdere boodschappen een gevolg zijn van de supermarkten alvast voorsorteren op de inflatie. Dan is de schok minder groot voor het winkelend publiek als de voedsel prijzen écht gaan stijgen.
De cruciale supermarkt sector heeft ook moedig en standvastig doorgewerkt tijdens de corona pandemie.
Een beloning is gepast en het topmanagement moet ook alvast voorsorteren op hogere kosten voor levensonderhoud. Daar moet de kachel ook blijven branden komende winter....

ratelaar | 10-08-22 | 09:53 | 3

Ja klopt, Hans de Geus zei vanochtend dat er meer dan noodzakelijk verhoogd is.

martn | 10-08-22 | 10:08

De supermarkten hebben tijdens de corona-pandemie en nu met alle ellende rondom Oekraïne prima voor zichzelf gezorgd hoor. Ze hebben voor miljarden eigen aandelen opgekocht. Fijn voor de bestuurders die zichzelf weer een bonus kunnen geven en fijn voor de aandeelhouders. Het "gewone" personeel schiet er zoals gewoonlijk helemaal niets mee op.

Ruikbaard | 10-08-22 | 10:10

Wat een gemiste kans !!
Het is een bizar wonder dat het systeem *ahum* nog werkt, met alle respect voor de uitvoerende vrijwilligers en andere betrokkenen
Wat deze tot over de oren gepamperde overbetaalde gast ontbreekt is compassie
De beschrijving niet veel meer dan zijn allergrootste avontuur ooit, helaas met nog minder diepgang dan een nachtje Camping Westerterp op Terschelling ..

Pijnlijk om te lezen dat hij zich neerlegt bij de 'zweetlucht'..

Waar breng je de dag door
waar kun je schijten
hoe kom je aan een shagje
waar wordt je niet weggejaagd
kun je ergens een euro verdienen
hoe kom ik aan andere schoenen
wat doe ik als ik aangevallen ben
hoelaat komt de politie op ronde
kan je ergens douchen
waar zijn de beste prullebakken waar nog wat te eten in zit

Nee meneer is zzp en moet morgen werken
Heerlijk geloofwaardig kuttekop, was je te krenterig voor een van der Valk ??

Echtecht wat een zelfingenomen borstklopper
Bah

NuchtereHenkie | 10-08-22 | 09:52 | 4

Het is ook nooit goed hè. Nou brengt een pluchezittert dit onderwerp eens dichter bij demense dan zelfs menig daklozenkrant, moet ie weer afgezeken worden. Dat is pas een gemiste kans. Strooi de aangehaalde, terechte, punten aub zelf in het publiek Henkie, met als boodschap 'En dan heeft hij het nog niet eens over...'.

Het Oude Rijden | 10-08-22 | 12:16

@Het Oude Rijden | 10-08-22 | 12:16:
Als ik dat fysiek zou kunnen, direct..
Helaas hebben 2 beroertes een einde aan bijna elke activiteit gemaakt..
Ik ruim met m'n electrische rolstoeltje, met emmertje en grijpertje wat zwerfaval op als ik mn hond uitlaat, daarbij wel eens een gesprekje met Jeff een echte dakloze, we halen wel eens koffie met een croisantje, krijgt hij meestal een paar peukjes van me..
T' is niet veel maar zo ongeveer wat ik kan

NuchtereHenkie | 10-08-22 | 13:00

@NuchtereHenkie | 10-08-22 | 13:00: Hulde! Publiek is er zat online echter hè, nog veel meer dan hier en onwetender. Dus... zegt het gerust voort!

Het Oude Rijden | 10-08-22 | 19:42
▼ 1 antwoord verborgen

Er staat hier een amg gt op de camping met een thule bagagedrager gemonteerd op zn kont .
U ziet iedereen levert luxe in

sjengster | 10-08-22 | 09:51 | 4

Ik geloof die AMG-badges niet meer. Het lijkt wel alsof de helft van alle Mercedii tegenwoordig als AMG geleverd wordt.. ja doeiii. Net als de M-etjes van BMW.

John McClane | 10-08-22 | 10:00

@John McClane | 10-08-22 | 10:00: Google even AMG GT... dan ziet u wat er bedoeld wordt... is niet alleen een badge.

CamaroHans | 10-08-22 | 10:09

Die bak kost zeker een kwart miljoen

sjengster | 10-08-22 | 10:09
▼ 1 antwoord verborgen

Kan ik ook ergens anders mijn boodschappen halen?

kleybeuker | 10-08-22 | 09:50

Maar wat kunnen we er aan doen? Verkiezingen duren nog te lang, maatschappelijke organisaties houden hun muil, vakbonden hoor je niet. Rest dan enkel nog chaos en ongehoorzaamheid? We zijn als burgers machteloos en de regering lijkt het werkelijk geen reet te boeien. Het is zo kwalijk allemaal. Nog nooit zo'n incompetent zooitje gezien, tenzij er echt volgens een andere agenda wordt gewerkt. De inhoud van het boek van Schwab lijkt toch minder fictie dan menig dacht of denkt. Enkel overheidsingrijpen kan deze enorme prijsstijgingen teniet doen. Maar ik zie dat niet gebeuren. Enkel mosterd na de maaltijd.

Zalluf | 10-08-22 | 09:48 | 1

Leg eens uit? Want iedereen op GS wijst met z’n vingers naar „de regering“.
Stel dat de regering effectief voor de laagste inkomens de IB verlaagt, wat dan? Dan is er weet geen geld in de schatkist voor huurtoeslag of nieuwe kanonnen voor het leger.

theo-is-dood | 10-08-22 | 10:52

Als het gepeupel geen brood meer heeft, dan moeten ze maar cake eten.

Met vriendelijke groet
Bobbie D66 lid vanaf 1964

Dikkebobbie | 10-08-22 | 09:47 | 1

Brioche. Nog erger want het gepeupel weet dan weer niet wat dat is. Cake kent iedereen van uitvaarten.

Graaf_van_Hogendorp | 10-08-22 | 09:49

Maarten zou een goeie zijn voor het Glazen Huis..

Patje | 10-08-22 | 09:47

Kunnen we al van hyperinflatie spreken of zijn we daar pas aanbeland als een brood € 2000 kost?

Mark zit te Dutten | 10-08-22 | 09:46 | 3

Nog een half jaar geduld!

MAD1950 | 10-08-22 | 10:07

hyperinflatie is groter dan 100%.

UpdateAvailable | 10-08-22 | 10:20

Het lijkt er bijna op dat minister Sekreet Kaag aanstuurt op hyperinflatie. Slechtste minister van financiën ever.

Tietmier | 10-08-22 | 10:30

Als voedsel 12,3% duurder wordt Én het geld tegelijkertijd 11,6% minder waard, dan kost hetzelfde winkelwagentje dus vermenigvuldigd 25% meer. Dat de "supermarktinflatie" (het klinkt minder erg als je er een leuke terminologie voor bezigt, nietwaar?) "maar" 18,5% is klinkt voor mij als een bewijs dat Nederlanders minder kopen (anders was het 25% geweest). Het is dus niet "like for like". Kortom: we betalen 18,5% meer, maar leven van ongeveer 5% minder voedsel. Of mis ik iets hier?

Gladiator Fap | 10-08-22 | 09:43 | 5

@Gladiator Fap | 10-08-22 | 10:00:
Yes. Heel winstgevend. Maar je hebt het pas door als je het ziet, alleen snurkt het gros in het westen nog vrolijk verder.

Graaf_van_Hogendorp | 10-08-22 | 10:08

@Gizmo579 | 10-08-22 | 09:58: Inderdaad, vorig weekeinde ben ik in Rheine Duitsland geweest. Met zijn tweeën gegeten in een Aziatisch restaurant. 2 drankjes, 1 voorgerecht en twee hoofdgerechten bij elkaar 21 euro, he.......21 euro!!!, maak er maar 25 van was mijn reactie. Hoe kan dit buurlanden met zulke hoge prijsverschillen. Ga in het grensgebied wonen. Werken in Nederland, boodschappen en tanken in Duitsland. Dit land is door de tegenstelling tussen het graaien en nivelleren helemaal naar de haaien.

Pantoffelo | 10-08-22 | 10:17
▼ 2 antwoorden verborgen

Wij worden uit gebuut door de overheid gasbedrijven gemeentes en supermarkten
En vooral de olie maatschappijen
.Oorlog in in Oekraïne en door het boycotten moeten wij maar in armoede leven.
En zoon lekker land is het niet, hangt van corruptie aan mekaar.

gerrit5042 | 10-08-22 | 09:41 | 2

Ik begrijp wel wat u bedoelt.

Verderkijkert | 10-08-22 | 09:46

De Nederlandse overheid is de grootste gelduitdeelfabriek in de geschiedenis van de mensheid.
Tot modaal levert u voor de schatkist niks op. Wat u aan IB betaalt wordt namens u weer uitgegeven aan zorg, de school van uw kinderen en de Toeslagen die u ontvangt.

Pas vanaf twee maal modaal (80-90duizend €) levert u een positieve bijdrage aan de schatkist.

theo-is-dood | 10-08-22 | 10:57

Kut, dan moeten we zodadelijk nog 6 jaar met onze nieuwe auto's doen...

Pittzz | 10-08-22 | 09:40

Mooi T-shirt. Waarschijnlijk duurder dan de complete garderobe van een gemiddelde dakloze.

Duwbak_Linda | 10-08-22 | 09:39 | 2

Zitten daar nou extra dikke stukken stof onder de oksels om het zweet op te vangen?

John McClane | 10-08-22 | 09:58

@John McClane | 10-08-22 | 09:58:
Ik herken kwaliteit van een afstand (heb het over shirt, dinges ken ik niet).

Duwbak_Linda | 10-08-22 | 10:01

Ondertussen heeft een commissie van ambtenaren onder leiding van AFM-voorzitter Laura van Geest het kabinet geadviseerd om het eigenwoningforfait te verhogen van 0,45% naar 2,45% (een verhoging van ruim 440%). Zo gaat een eigenaar van een huis van €250 000 dan in plaats van eerder ±€93,- per maand nu nog naar ±€510,- per maand betalen. Geen grap: www.telegraaf.nl/nieuws/2099121866/ad...

GingerTed | 10-08-22 | 09:38 | 7

@Kartelmaster2000 | 10-08-22 | 09:55: Dat interesseert het kabinet niet, zolang ze maar het "juiste" advies geven. Een alibi dus. Net als het RIVM.

Gladiator Fap | 10-08-22 | 10:03

@klap-kut | 10-08-22 | 09:52: Als ZZP-er wordt je ook geacht geld voor je eigen pensioen te reserveren. Stop je dat geld in vastgoed, ziet de overheid je als huisjesmelker die flink aangepakt moet worden. Ga je bij een verzekeringsmaatschappij of bank pensioensparen, vergeet de verborgen kosten dan niet. Want die instellingen zijn dezelfde die ons een jaar of 15 a 20 besodemieterde met woekerpolissen. Wat moet je nu doen????

Pantoffelo | 10-08-22 | 10:10

Meer diefstal elders om ander gegraai (belasting op arbeid) af te bouwen. Ondertussen zijn er steeds meer ambtenaren nodig om dit uit te werken.

Deflatiemonster | 10-08-22 | 10:20
▼ 4 antwoorden verborgen

Gatverdamme wat een narcist. Hopeloze armoede en schuld denken te kunnen snappen terwijl hij na 3 minuten grijzend in slaap valt na het bed in gestapt te zijn met z'n 100K per jaar.

Whmm | 10-08-22 | 09:35

Helaas kan het kabinet er niets aan doen want ze hebben net na 9 maanden onderhandelen alle afspraken vastgelegd in een regeerakkoord voor de komende 4 jaar en daar kan niet van af geweken worden. En dan heb je nog de belangen van de lobbyisten die zich ook niet zomaar opzij laten schuiven voor de belangen van de burgers.

Osdorpertje | 10-08-22 | 09:35 | 4

Ontbind rutte4 dan maar. De omstandigheden zijn enorm gewijzigd en dus is een andere prioriteitsstelling nodig. Nu is er even geen plaats voor de decadent beleid.

therealbraindump | 10-08-22 | 09:48

@therealbraindump, Rutte 4 jaagt liever het hele Nederlandse volk de vernieling in dan af te treden. Macht opgeven? Nooit!!

me163komet | 10-08-22 | 10:03

@me163komet | 10-08-22 | 10:03: het is een cliché, maar onder druk wordt alles vloeibaar. Jetten heeft de kolencentrales bijvoorbeeld ook weer vol aangezet. Dit wordt meloenenslikken voor het duo Rutte Kaag.

therealbraindump | 10-08-22 | 10:14
▼ 1 antwoord verborgen

We worden leeggezogen door supermarkten en utiliteitsbedrijven als Vitens, Nuon. Op RTL Z gaf de analyst dit ook aan. Alleen de burger betaald. Iedereen die vlag aub.

funkyd | 10-08-22 | 09:34 | 2

Bij mij hangt die al een tijdje aan het huis, dat bevalt me prima. Kan dit alleen maar bevestigen. Laat dit protest maar uitbreiden. Een printje van een vlag voor het raam kan ook. Laat je gelden. Vlag Geweldloos 24/7 !

Schilder58 | 10-08-22 | 09:43

Zolang de burger bereid is te betalen klopt dit. Er is echter altijd een omslagpunt. Als een zak chips een tientje kost gaan steeds meer mensen dit op een gegeven moment niet meer kopen en alternatieven zoeken. De grens is echter nog niet bereikt. Het is een doorlopend onderzoek van de supermarkt om te kijken waar die grens ligt. Maar mensen zijn ook inventief en op een gegeven moment wordt er een alternatief gevonden, en dan is er ook voor de super geen weg meer terug.

CamaroHans | 10-08-22 | 10:15

..."Wie zijn die mensen?"... lijkt hij zich af te vragen.

Zenzeo | 10-08-22 | 09:34 | 1

Zou willen zeggen en nu op je knieën naar Santiago de Compostela

Schilder58 | 10-08-22 | 09:47

De prijs van bananen en ananassen blijft omgekeerd evenredig met het stijgende cokegebruik dalen, een ijzeren natuurwet.

jan cioran | 10-08-22 | 09:34

Wat zit er eigenlijk allemaal in dat inflatie mandje. Als een supermarkt inflatie van 18,5 % energie met 108% en huizen met 98% samen maar tot 11,5% komen.
Brandstoffen, kroeg en kleding zijn ook niet goedkoper geworden. Nou en dan heb je mijn maandelijkse uitgaven wel zo gehad.

Dlareg | 10-08-22 | 09:34

We zijn we lekker ubercynisch. Ik ken de man niet en ben sowieso geen fan van dit kabinet, maar 'een dagje in de schoenen van...' door bewindspersonen, bedrijfsleiders, etc. kan ik alleen maar toejuichen. Of het vervolgens op social media gedeeld moet worden is misschien wat anders.

Quantum Suicide | 10-08-22 | 09:33 | 4

Precies. Er wordt ze altijd verweten 'te ver van de maatschappij' te staan. Prima actie, leer je alleen maar van. Vergt ook wel een beetje lef. Gewoon goed gedaan.

SomsGenuanceerd | 10-08-22 | 09:38

@Zenzeo | 10-08-22 | 09:36:
Jij hebt overduidelijk nog nooit een werkbezoek meegemaakt. Dan komt ineens het mooie servies uit de kast om de stas/minister koffie te geven. Wij hadden ooit de twijfelachtige eer om Tineke Netelenbos op onze school te mogen ontvangen.

Pontius Vulgaris | 10-08-22 | 09:42

@Zenzeo | 10-08-22 | 09:36: dat kán ook werken en nut hebben ja en er zijn nog meer methoden. Ik organiseer zelf soms dit soort activiteiten bij organisaties en overheden waar dienstverlening geprobeerd wordt te verbeteren. Daar zie je als buitenstaander meestal van mijlenver wat er allemaal lijkt mis te gaan, maar intern is het vaak een blinde vlek of om andere soms ongrijpbare redenen, lukt het ze niet om op de juiste manier in te grijpen. Dan kan zo'n soort actie als deze daadwerkelijk net dat laatste zetje zijn wat nodig was om het management eindelijk te doen beseffen wat er echt nodig is om dingen te verbeteren. Kunnen we allemaal lacherig over doen en het vergelijken met de Meilandjes of Frogers, etc. maar het werkt en dus blijf ik het toepassen als het kan.

Quantum Suicide | 10-08-22 | 09:50
▼ 1 antwoord verborgen

Ja Maarten.. en nu?

Valka | 10-08-22 | 09:32

Die supermarkt prijzen worden weer met Oekraïne in verband gebracht. Wel gek dat ze daar in Duitsland geen last van hebben. Daar is de benzine fors goedkoper. En het OV. En de BTW lager. En het aardgas scheelt DE HELFT ?! Terwijl wij dat niet eens hoeven te importeren.
Wanbestuur mag wat kosten. Gaaf kand.

wapster | 10-08-22 | 09:30 | 2

In Duitsland is tijdelijk 30ct belasting van de prijs afgehaald. Op 1 sept. stopt die tijdelijkheid.

Onkel Bratwurstbude | 10-08-22 | 09:34

@Onkel Bratwurstbude | 10-08-22 | 09:34:
Maar wij hebben het kwartje van Kok, dat is toch maar mooi gebleven.

Toki | 10-08-22 | 10:02

Wordt wel tijd dat de boerenprotesten zich omvormen. Dat de NL bevolking zich verder aansluit en het vertrek van Rutte 4 eist. Ongeacht hoeveel chaos ervoor nodig is. NL gaat kapot aan deze onbenullen.

Kopieerapparaat | 10-08-22 | 09:29 | 2

Helemaal eens.

Schilder58 | 10-08-22 | 09:31

Zolang de meesten nog veel te verliezen hebben zal het niet zo'n vaart lopen met protesten. Dat weten ze en daarom gaat het langzaam. Als mensen massaal op straat komen is het een ander verhaal. Benieuwd wat het winterseizoen gaat brengen.

WhiteShark | 10-08-22 | 09:56

Geen woord over wat hij denkt te doen hoe deze mensen aan onderdak te helpen, of hoe zij niet gemangeld worden door de bureaucratie. Dat laatste is een niet direct zichtbaar maar groot struikelblok.
Ik heb jarenlang vrijwilligerswerk gedaan onder daklozen en de weg uit dakloosheid te komen is zeer frustrerend.

Deze man heeft een heel verhaal dàt hij aanwezig was in de nachtopvang, één nacht (niets over hoe hij de dag doorbrengt, een wezenlijk onderdeel van het bestaan). Het is een show voor de volgers om te laten zien dat hij betrokken is, maar niets dan ijdeltuiterij en PR/deugpunten scoren.

Nuuk | 10-08-22 | 09:28 | 3

Dagelijkse politiek in Nederland.

Adriel | 10-08-22 | 09:29

Is helaas al jaren zo, het geeft het dedain aan waarmee de machthebbers in nederlandje naar de maatschappij kijken, beeldvorming gaat boven de inhoud.

Toki | 10-08-22 | 09:48

Maarten ging vooral checken dat het allemaal wel meevalt en er in Nederland relatief goede nachtopvang voor daklozen is. Zo hoeft hij geen aandacht meer aan dit onderwerp te schenken, hij is nu tenslotte "ervaringsdeskundige".

WasHetMaarMakkelijk | 10-08-22 | 10:03

Maarten, je bent geweldig triest. Dit is een schreeuw om elitaire-likes op je sociale media.

Xaffier | 10-08-22 | 09:26

Een meerderheid van de Nederlanders kiest hier toch echt zelf voor. Mensen die de afgelopen verkiezingen weer op traditionele machtspartijen als VVD, CDA, D66, GL en PvdA gestemd hebben zijn hier voor verantwoordelijk.
Maar hé, als je weet dat Nederland het klimaat gaat redden en asielzoekers hier het voordeel van de twijfel krijgen, dan is een beetje honger zo erg nog niet.

spanarchist | 10-08-22 | 09:26

Weten we in ieder geval van 1 lid van het kabinet waar hij uithangt. De rest is nog steeds spoorloos neem ik aan?

Keutels | 10-08-22 | 09:25 | 1

Van Kaag weten we dat ze bij de moslims op bezoek is die tegen de Joden vechten.

Braseas | 10-08-22 | 09:32

Wie gelooft overigens dat een zwerver een schoon wit t-shirt aan heeft? Dit is hoe een zwerver eruit hoort te zien: www.youtube.com/watch?v=OTePvoLKp60

ps RIP Terry.

Graaf_van_Hogendorp | 10-08-22 | 09:25 | 2

Zwervers != daklozen. Die tijd is geweest.

Mbovenka | 10-08-22 | 09:45

Leuk.
Doen rijke mensen ook weleens. Op zondag arme lui spelen tot 12.00.

Of zwarte piet spelen en een dagje je gezicht insmeren zodat je weet hoe het is om anders gepigmenteerd te zijn in een blanke gemeenschap.

calamiteiltje | 10-08-22 | 09:23

Ah das fijn, even de betrokken daklozentoerist uithangen. Als een airconditioned ritje door een Zuid-Afrikaanse township. Kijk hier zijn vorige week nog drie mensen levend in brand gestoken! En hup weer terug in het luxe resort.

Beste_Landgenoten | 10-08-22 | 09:21 | 4

Minder bedeelden gaan in jachthavens boten kijken, of naar autoshowrooms.

Ray Skak | 10-08-22 | 09:26

“Menselijke dierentuinen” waren tot nog geen 100 jaar gelden een uitstapje voor het hele gezin. Letterlijk mensen uit exotische culturen in omheiningen.

Trekhaas | 10-08-22 | 09:32

Er is daar ook niet veel voor nodig om in brand gestoken te worden,
een vage beschuldiging van een vermeende diefstal of hekserij is al voldoende.

spamzuiger | 10-08-22 | 10:14
▼ 1 antwoord verborgen

Nou Maarten, wat ga je betekenen voor die schilder zonder woning?

Keutels | 10-08-22 | 09:20 | 1

Maarten is de winterschilder.

oldandwise | 10-08-22 | 09:26

Economen zijn vooral goed in het verklaren van wat er in het verleden is gebeurd. Hun modellen hebben vrijwel nog nooit een juiste voorspelling gedaan voor de toekomst. Zijn vergelijkbaar met Sociologen en Klimatologen. Heerlijk spelen met modellen en doen alsof het de realiteit is. Vandaar dat de Overheid via regels en wetten probeert de burgers naar het figerende model te kneden.

Zemko | 10-08-22 | 09:19

Die 18.5% is wel een beetje overdreven. Hier moet nog wel de volle 2.5% loonstijging die wij jaarlijks krijgen vanaf.

Drs. D. | 10-08-22 | 09:17 | 3

o ja! Ja dat is wel even binnenlopen zeg.

Risingson | 10-08-22 | 09:18

Loonstijging is niet gegarandeerd

Super Grover | 10-08-22 | 09:25

U krijgt ieder jaar er 2.5% bij.
Nou dan hoor je bij de happy few

sjengster | 10-08-22 | 09:30

Nou, iig 1 staatssecretaris die een glimps heeft opgevangen van de werkelijkheid waar hij verantwoordelijk voor is. Hulde!
Nu de Kagedis nog een weekje bij een arrjjbeiderrjjs-gezin.

Lijkvocht | 10-08-22 | 09:16

Auto eruit, niet meer op vakantie en max 1 minuut douchen. Moet kunnen, gaan we een beetje Japan achterna. Veel stress, lange dagen werken en veel zelfmoord

Drs. D. | 10-08-22 | 09:15 | 3

mensen werken hier vooral parttime en zijn al arm wanneer de auto ouder dan drie jaar is.

AntiZanicz | 10-08-22 | 09:35

1 Minuut douchen. Net het vreemdelingen legioen.
Daarna marcheren en om 12 uur een bord macaroni met een merguez en een homp baguette.
Gezellig.

J.Cash | 10-08-22 | 09:36

Wanneer je na 1 nachtje weer terug kan gaan naar je zorgeloze leven met royaal salaris en chauffeur kun je niet begrijpen wat daklozen moeten doorstaan. En ook niet de verborgen armoede van mensen die nog wel een huis hebben maar de eindjes aan elkaar moeten kopen en momenteel door de hyperinflatie dit ook niet meer kunnen. Ik weet dat zelf ook niet, maar maak me ook niet de illusie het te snappen na zo’n egotrippende tweet.

Guy_Tare | 10-08-22 | 09:15 | 1

Nee, maar je kan wel een beeld krijgen van hoe het er in die daklozencentra aan toe gaat, waar processen verbeterd kunnen worden, waar extra maatschappelijke hulp nodig is etc.

Ik zie Hugo de Jonge nog niet 11 jaar wachten op een huurwoning, of Kaag een maandje of twee leven op het inkomen van een minima, of Eric v/d Brug een asielprocedure doorlopen....

ReyNemaattori | 10-08-22 | 09:30

Maarten is gewoon [even Erik van Muiswinkel bellen]. Een dag/nacht zwerver spelen om je zogenaamd in te leven slaat helemaal nergens op. Het is een belediging. Het draait vooral ook om een uitzichtloos bestaan dat zwervers hebben. Maarten wist dat ie de volgende nacht weer thuis sliep. Maarten is helemaal niets wijzer geworden.

Leptob | 10-08-22 | 09:14

Misschien heel gek maar ik heb het gevoel dat er partijen zijn die zich verrijken ten koste van anderen.

Deflatiemonster | 10-08-22 | 09:14 | 1

Bijvoorbeeld aandeelhouders van supermarkten die in iedere crisis open konden blijven.

famkebatsemaar | 10-08-22 | 09:24

Waar blijft de reactie van onze minister van Financiën? Waarom liggen er niet de hele dag journalisten voor de deur om een reactie te eisen? Dit is toch waanzin? Waarom horen er niks vanuit de overheid?

Do-na-zi | 10-08-22 | 09:13 | 8

"journalisten".... 'nuff said.

Gladiator Fap | 10-08-22 | 10:06

Onze minfin zit er bovenop. Ja, als een kip op een stok. Een عصا in dit geval.

Verbandmeester | 10-08-22 | 10:07

@J.Cash | 10-08-22 | 09:42: Eerlijk gezegd vind ik het wel tekenend, want de bevolking is zelf ook nogal sloom.

Verbandmeester | 10-08-22 | 10:08
▼ 5 antwoorden verborgen

De euro is natuurlijk allang geen 2,20 meer waard zoals in 2001. We kunnen beter omrekenen met 1,88 ongeveer.. Scheelt weer een paar guldens.

Zoutklontje | 10-08-22 | 09:12

Als de andere staatssecretarissen hetzelfde gaan doen gaan misschien de ogen open. Eentje die met een modaal inkomen gaat shoppen op de huizenmark en een ander die undercover een weekje in Ter Apel de steekpartijen van dichtbij mag meemaken. Spannend!

Geertje W | 10-08-22 | 09:12

Dus een gemiddeld gezin is, inclusief energieprijs stijgingen, rond de 5000 per jaar extra kwijt.

Dat kan een gemiddeld gezin helemaal niet betalen.

Heau even | 10-08-22 | 09:11 | 2

€5000 extra voor een heel gezin is erg laag ingeschat, dat ben ik als alleenstaande al kwijt.

4HoogAantWater | 10-08-22 | 09:16

5000 ben je dus extra kwijt aan energie en boodschappen.
Maar dat is niet het enige waaraan jij je geld uitgeeft, neem ik aan. Bedrag is dus nog veel hoger.

Abonnementen, verzekeringen... gemeentelijke belastingen... water... uitjes...

Papa Jones | 10-08-22 | 09:28

Een dakloze met een nieuw, spierwit en brandschoon T-shirt. Vertel mij eens een goede mop.

Normpje | 10-08-22 | 09:11 | 3

Er zijn allerlei soorten daklozen. In het verhaaltje heeft er één daar een baan en heeft alleen even geen huis (of logeeradres). Er is geen reden te veronderstellen dat men geen toegang heeft tot een wasserette of geen wens tot schone kleding. Misschien verward u het verhaal met "zwervers" die er ook wel tussen zitten.

GeenAccount | 10-08-22 | 09:17

Kleding zegt weinig over de staat van dakloosheid.

Verbandmeester | 10-08-22 | 09:32

Dat is precies het probleem.
Er zijn veel daklozen die gewoon werken maar geen huis hebben.

Roos | 10-08-22 | 11:20

Een beetje gezin kan jaarlijks tussen de €2.500 en €18.000 sparen. Dit is voor vakantie, auto, wasmachine, etc.
Er blijft niet veel over zo...

Drs. D. | 10-08-22 | 09:10 | 12

U spaart de helft van uw inkomen ?
Knap hoor

sjengster | 10-08-22 | 09:47

@Drs. D. | 10-08-22 | 09:44:
Wat Sjengster al zegt.. Hoe spaar je de helft van je inkomen? Zeker voor een gezin, waaruit ik opmaak dat je rekent met kinderen.

Pontius Vulgaris | 10-08-22 | 11:04

@Pontius Vulgaris | 10-08-22 | 11:04: ik heb het toch over 'jaarlijks'. Je wilt zeggen dat de meeste hier niet eens €200 per maand kunnen sparen?

Drs. D. | 10-08-22 | 11:58
▼ 9 antwoorden verborgen

Het gaat hem niet zo zeer om de daklozen maar om zijn eigen carriére.
Weer zo'n mannetje die via de universiteit in de advies- en bestuurscaroussel beland is. Volgens zijn Wiki-pagina nooit een normaal beroep uitgeoefend.
Slechts één nachtje als dakloze +beveiliger (!) en iedereen moet het weten.
Één nachtje...
Ja jonguh, vanavond mag je aanschuiven bij Op1 met je vrome smoel en je nieuw opgedane levenswijsheden..

leo de pejo | 10-08-22 | 09:10

Is er al berekend wat het voedsel gaat kosten als we 50% van de boeren opheffen? Sommige regeringen zijn wel bezig met de voedsel voorziening van hun bevolking., misschien moeten we eens kijken wat er mogelijk is op dat gebied. jordex.com/news/dubai-wordt-verrijkt-...

PipoClownde | 10-08-22 | 09:09 | 3

de boeren hier maken alleen maar veevoer. wat is het probleem voor uw boterham?

AntiZanicz | 10-08-22 | 09:34

@AntiZanicz | 10-08-22 | 09:34: Veevoer word juist geimporteerd voor het vee, er is niet genoeg grond in Nederland om zelfvoorzienend te zijn. En dat vee leggen we dan later weer op de boterham.

PipoClownde | 10-08-22 | 10:01

@AntiZanicz | 10-08-22 | 09:34: er is een verschil tussen veevoer van hoogwaardige eiwitten en kuilgras wat alleen maar cellulose en vezels bevat, lang niet ieder gebied is geschikt voor gemengd bedrijf om mais te verbouwen..

Smoelensmid | 10-08-22 | 10:59

Door de hogere energieprijzen lijkt het mij ook nog lastiger worden om een hypotheek te krijgen.
Het zelfde verhaal zo'n beetje als de private leaseauto verhaal zodat je minder kan lenen.

steekmug | 10-08-22 | 09:08

Wat een sjap

Stijl_Loos | 10-08-22 | 09:08
-weggejorist-
Swaffelkaffert | 10-08-22 | 09:07 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Het goedkoopst is dus 3 x per dag bananensplit eten. Wat je met die schoonmaak spullen moet, ff vragen aan olga.

Sarcastica | 10-08-22 | 09:07

Velen maken zich druk over de financiële elementen die met inflatie gepaard gaan. De jarenlang voortwoekerende inflatie in hun gezonde verstand hebben ze echter niet opgemerkt. Zo krijg je bijvoorbeeld een 4e kabinet Rutte, zo'n weggooier als Kaag en zo'n hol vat als Hugo de Jonge.

Broadsquire | 10-08-22 | 09:06

Ohh wat enig en eenmaal terug op het werk in geuren en kleuren vertellen dat je een avontuurlijke doe vakantie hebt gehad..

Smoelensmid | 10-08-22 | 09:06 | 3

Ik gun het je van harte en ja, financieel zal het mij voorlopig ook niet raken, maar ik hou wel mijn hart vast. Veel mensen kunnen straks niet meer rondkomen. Ze zullen zich daarmee waarschijnlijk ook minder laten behandelen aan hun gebit ed. Dat zul je zelf niet meteen merken, maar goede ontwikkelingen zijn het niet.

Kopieerapparaat | 10-08-22 | 09:10

@Kopieerapparaat | 10-08-22 | 09:10: mee eens.. heb genoeg minder bedeelden in mijn praktijk altijd geholpen is eigenlijk van alle tijden ,maar het leed zal nu breed gedragen worden, alhoewel als ik bij de media markt binnen stap voor een nieuw filtertje voor mijn koffie apparaat struikel ik over de iPhones de i watches de elektrische steps en allerhande ander ongein.. er is geld maar hoe besteden we het lijkt me ook wel een relevante vraag..

Smoelensmid | 10-08-22 | 11:03

@Smoelensmid | 10-08-22 | 11:03: Oh jazeker. Ik ben er zelfs geen tegenstander van om bij sommige mensen een verplichte vinger aan de pols te houden. Dat er iemand met hen meekijkt voordat alles uit de rails loopt. We hebben het daarbij over de lage inkomens, vaak laagopgeleiden, bijstanders, ed. die in deze tijden dan verkeerde keuzes maken. Bij bewindvoering is het vaak al te laat en zitten ze al dik in de ellende. Wellicht is een soort preventieve ondersteuning langs de zijlijn met een bevoegdheid om in te grijpen als het mis dreigt te lopen een oplossing. Intussen kunnen die mensen gecoacht worden om hun financiële prioriteiten beter te stellen.

Kopieerapparaat | 10-08-22 | 11:28

En dan komen de gestegen uitgaven voor energie, 2 tot 3000 euro netto op jaarbasis bijbetalen, daar nog overheen voor Nederlanders die een variabel energietarief hebben. Aan het eind van dit jaar staan niet alleen de boeren op de stoep bij Rutte4.

therealbraindump | 10-08-22 | 09:06

Nee, de directeur heeft het niet aan zijn medewerkers door verteld. Nee hoor, ech nie.

Normpje | 10-08-22 | 09:04

Als de gezeghebbers in de dit land terug komen van vakantie gaan ze er vast mee aan de slag!

FogerRederer | 10-08-22 | 09:04 | 1

Dit vind ik eng, nu staat het kapot maken stil, dan gaan ze weer actief verder kapot maken.

Smeggel | 10-08-22 | 09:20

Is dit de nieuwe bestuurscultuur? Elitair aapjes kijken?

keensteyl | 10-08-22 | 09:03 | 1

Nieuw elan, lege portemonnee.

Graaf_van_Hogendorp | 10-08-22 | 09:05

Vanochtend een mooie binnenkomer, de eindafrekening van mijn energie de afgelopen twaalf maanden. Ongeveer 22% minder gas en 15% minder stroom verbruikt dan het jaar ervoor, totale kosten hetzelfde.

Nieuw termijnbedrag voor de komende maanden 170euro per maand extra, ofwel 2.000 euro meer, totale kosten 3800 euro voor een 2 persoons huishouden.

Duurdere boodschappen zijn er ook al langzaam ingeslopen. Gelukkig zijn onze regenten met reces en wordt er dus (NIET) adequaat gehandeld. Hoogste gasprijs met een van de grootste gasvoorraden van Europa en een van de hoogste voedselprijzen voor een van de grootste exporteurs van Europa. Waanzin en wat een wanbeleid.

je suis bier | 10-08-22 | 09:01 | 4

@Cadaver | 10-08-22 | 09:24:
Inderdaad. In de winter thermostaat op 19, boven niet verwarmen en gezellig met een dekentje op de bank. Maar dan nog, de energie blijft achterlijk duur, met name vanwege de onzinnige energiebelastingen als Opslag Duurzame Energie (ODE).

ElliptischeFunctie | 10-08-22 | 10:00

@ElliptischeFunctie | 10-08-22 | 10:00: Dat doe ik hier al jaren , niks mis mee .. kreeg afgelopen jaar 1260 euro terug van de energie maatschappij.. ook dat nog..;)

Smoelensmid | 10-08-22 | 11:06
▼ 1 antwoord verborgen

Wat was er precies mis met die actie van de staatssecretaris? Hooguit zou je kunnen beargumenteren dat een dag of een nacht in de ellende nauwelijks een beeld kan geven van het echte leven op straat.
Toch vind ik het niet zo slecht dat hij in ieder geval iets heeft proberen uit te zoeken.

Verbandmeester | 10-08-22 | 09:01 | 13

@Pontius Vulgaris | 10-08-22 | 09:12: ja waar komen al die geïnspireerde zeer triviale verhalen vandaan? jezelf in de schijnwerpers zetten? jij als hoofdpersoon in je eigen verhaal, boeiend voor IEDEREEN!

sioux_ | 10-08-22 | 10:56

@AntiZanicz | 10-08-22 | 09:33: Dat is nu de kern van het probleem zijn best doen is allang niet meer voldoende , hij zou zijn stijnkende best moeten doen met zijn hele departement dat dit niet nodig is, al 25 jaar hoor je over daklozen en hun probleem en dan gaat deze Yup ineens op eigen houtje een prik onderzoekje starten.. het lijkt in mijn ogen nergens op , het is in mijn ogen eerder D66populisme van de bovenste plank hap snap noem je zoiets..

Smoelensmid | 10-08-22 | 11:09

@Pontius Vulgaris | 10-08-22 | 09:19: Nou, weer een mislukte zelfmoord poging, om mijn voetstap te vernietigen. Morgen ga ik het weer proberen.

nobodiesunmighty | 10-08-22 | 11:34
▼ 10 antwoorden verborgen

Inflatie is goed zeggen de experts: 'Perhaps policymakers should just ignore the views of ordinary people. If experts find that inflation has surprisingly low costs, then what more information is needed to guide policy?'

www.economist.com/finance-and-economi...

nepa161 | 10-08-22 | 09:00 | 3

De theorie is inderdaad veel inflatie te creëren door veel geld bij te drukken om de economie aan te slingeren. Maar op een gegeven moment moeten belastingen verhoogd om het te betalen. En daar gaat de theorie even mis. Want als het spaargeld op is van de middenklasse en bedrijven weer mensen gaan ontslaan, is er niemand om deze belastingen te betalen.

Graaf_van_Hogendorp | 10-08-22 | 09:04

Inflatie +veel en mijn salaris +1.5% procent. Ik zie wel beren op de weg als dit zo doorgaat.

Trekhaas | 10-08-22 | 09:10

Inflatie is belasting op spaargeld, en je duwt het probleem alleen maar vooruit.
Binnen een paar maanden haalt de wet van vraag en aanbod je weer in.
Minder Keynes, meer Friedman.

niet-creatief | 10-08-22 | 10:16

Albert Heijn heeft tegenwoordig meer prijzenbordjeswijzigers in dienst dan vakkenvullers. Het is fenomenaal hoe snel de prijzen stijgen. Die 18,5% is per week neem ik aan?

de Voorzittert | 10-08-22 | 08:59 | 12

@AntiZanicz | 10-08-22 | 09:32: Ik zie hier geen Duitse autos bij de lokale AH staan hoor heus niet.. terwijl de overdekte parking bij de Kaufland bij Vaals vergeven is van de Nederlandse kentekens, Duitsers gaan shoppen in Maastricht bijvoorbeeld vanwege het winkel aanbod maar in de supermarkt kom je ze niet tegen .. Ik woon in Zuid Limburg en sta er met mijn neus boven op.. De kwaliteit is in Belgie en Duitsland anders ook zoveel beter, in plaats van de gore liter pakken bagger van de Nederlandse zuivel heb je daar veel hoogstaandere kwaliteit in glazen potten met echte vanille ipv chemische vanilline.. www.zum-dorfkrug.de/zdk_produkte/vani...

Smoelensmid | 10-08-22 | 09:52

@Adriel | 10-08-22 | 09:27: Lidl is van dezelfde eigenaar als de kaufland, de Schwartzgruppe een Duits familie bedrijf. wat nog meer zegt over hun stijl van ondernemen is dat je bij alle Lidl en kaufland veestigingen gratis je auto kunt opladen aan de snellader dat zie ik hier die vrekkige Supermarkten niet doen, die denken alleen maar aan shareholders en sponsoring van wielrenners en Parijs Dakar autootjes en prive vliegtuigen.. Die oude Schwartz met zijn twee dochters in de dierctie heeft een ondernemingszin met MVO in het vaandel en daar laat ik mijn geld graag achter..

Smoelensmid | 10-08-22 | 09:57
▼ 9 antwoorden verborgen

Gezin is zo'n rappende migrant zonder strafblad, je spreekt het uit als G-Zin

stipjes | 10-08-22 | 08:59 | 1

Geen-zin?

nobodiesunmighty | 10-08-22 | 09:15

Ik durf te wedden dat bij een nachtje "asielzoeker" spelen de verzorging 10 maal beter is..

Ommezwaai | 10-08-22 | 08:58 | 2

Dat zou een verkeerde indruk geven. Ik denk juist 10 keer slechter, voor het winnen van zieltjes.

zwenkwieltje | 10-08-22 | 09:24

Die hoeven in ieder geval geen 7.50 per nacht af te tikken.

elfenstein | 10-08-22 | 09:32

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl