achtergrond

Geenstijl

Kosten standaard boodschappen stijgen met 15,6%

Volk is het zat!!!

Baanbrekend veldonderzoek in de Telegraaf wijst uit dat de vermeend "moeilijk dure" boodschappen inderdaad moeilijk duur zijn. 15,6% duurder zelfs, zo'n tasje aan eerste levensbehoeften.

"Onderzoeksbureau GfK vulde een boodschappenkar met 55 producten die klanten het meest kopen in de Nederlandse supermarkt. „Dit is echt het basisassortiment van meest populaire items”, zegt Buysse. „Een liter halfvolle melk, een half volkoren, tandpasta, bloem, margarine, al die producten die we allemaal regelmatig kopen.” (...) Verder zijn zowel huismerken als A-merken vertegenwoordigd en zitten er producten in van negen supermarkten, die samen bijna 92% van de totale supermarktomzet vertegenwoordigen: Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi, Coop, Dirk, Dekamarkt, Hoogvliet en Plus."

In september 2021 betaalde u de gewone Nederlander die al zo weinig heeft 100 euro voor die tas. Half mei van rampjaar 2022 was dit al €115,60. Norman Buysse, directeur retail bij GfK: "Een stijging van 15,5% is enorm. Zo haalt de inflatie dit jaar nog makkelijk de 20%."

Mag wat kosten hè, onze oorlog. En dan werd Wilders' amendement voor het tijdelijk verlagen van de btw op boodschappen naar 0% ook nog eens weggestemd met 103 stemmen tegen en 27 voor. En oppassen als je in de bijstand zit en je moeder je af en toe een tasje langs brengt hè, want dat kan u kosten.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.