Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Nederland. Doe maandag MASSAAL aangifte tegen criminelen COA, IND en Vluchtelingenwerk

LOL... "Het COA is een populaire werkgever'

Social

Er zit niks anders op. Gewoon massaal aangifte doen tegen Vluchtelingenwerk, de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND) en het Centraal Omvolkings Orgaan (COA). Wegens discriminatie, wegens grove schending van Artikel1 van de Grondwet, wegens grootscheepse woningdiefstal, wegens het wegtreiteren van winkeliers en middenstand, wegens het verkrachten van 84-jarige oma's, wegens samenwerking met mensensmokkelaars, wegens dumpingen van afval buiten de daarvoor bestemde blauwe containers (foto onder), wegens het jarenlang verzieken van de huizenmarkt, en wegens de massamoord op onze nationale vogel de grutto. Joe, politiebureaux, leg de voorgedrukte formulieren maar alvast klaar. Tot maandag!

Reaguursels

Inloggen

De getallen:

- Niet westerse asielzoekers en hun offspring kost IEDER Nederlands gezin Netto € 600 per maand (>7000 euro per jaar).

- Voor Arbeidsmigranten duurt het 30 jaar tot het break-even punt dat hun bijdrage aan de maatschappij positief is. Vlak voor hun pensioen dus. (Een migrant introduceren kost 30 manjaar, zoals woning, zorg, infrastructuur, justitioneel etc, etc.).

- Alleen al dit jaar komen er 170.000 migranten binnen, rekening houdend met familiehereniging + offspring (factor 2.3) kost het aan ruimte (1600/km2) = 250 km2 (= het land van 1200 boeren)….. In 1 jaar dus!

Bolhoed | 30-07-22 | 20:46

 
video.twimg.com/ext_tw_video/15378845...

Geweldsincidenten zijn er schering en inslag, en er wordt gestolen als de raven. En dan vinden de kabinetsleden het raar dat de Nederlandse gemeenten niet staan te springen om dat schorriemorrie met open armen te ontvangen...

MaximumAwesomenimity | 30-07-22 | 20:33

Een vriendin van mijn vrouw reed laatst in de trein toen de conducteur vroeg om een vervoersbewijs aan een drietal Noord Afrikanen onderweg naar Ter Apel via de Afrika lijn, antwoorde er eentje "we are guests in your country, we don't have to pay anything". De vriendin reageerde boos: " Excuse me..?! Guests..?!! I never invited you!" waarop de conducteur op zijn beurt het zaakje deëscaleerde en de "guests" hun reis gratis vervolgde. Dit land is kapot.

Stadsjapie | 30-07-22 | 19:12 | 1

Zo zijn ze heel Europa door gekomen: "Karte Bitte " "we go to Holland", "Fahren Sie weiter"

Sneerpoets | 30-07-22 | 19:17

We gaan gemeenten dwingen om gelukzoekers op te vangen die niet willen werken, integreren en een gevaar zijn voor onze samenleving. Bedankt!
Rutte en co blijven net zolang tot Nederland echt naar de klote is.

Tommi | 30-07-22 | 18:10 | 2

Alles wat die gasten nooit hebben gehad krijgen ze hier in hun schoot geworpen, wat zou jij doen? je komt met niks en krijgt het gewoon. Welk land ter wereld is zo debiel .

peet12 | 30-07-22 | 19:07

Ik heb het al eerder in een ander topic geschreven:Graseters eruit,uitvreters erin.

AlexMM50 | 30-07-22 | 19:11

De laatste tijd zie ik steeds vaak lachende mensen uit - wat lijkt - de Hoorn van Afrika rondlopen. Gezien de meest recente asielcijfers zijn het vermoedelijk Somaliërs. Niet alleen in de stad waar ik woon, maar zelfs in aanpalende dorpen. Het is inmiddels overal raak.

Het begint echt op te vallen.

Ze lopen vaak rond terwijl ze aan het filmen zijn met hun smartphones.

Ik kan we voorstellen dat deze mensen erg gelukkig zijn; op kosten van de Nederlandse samenleving opvang gekregen in een hotel, alles betaald, leefgeld erbij en dan onbezorgd kunnen rondslenteren als een soort toerist die all-inclusief heeft geboekt waarvan alleen de heenreis betaald hoefde te worden (al dan niet via een mensensmokkelaar).

Die filmpjes met lachende en stralende asielzoekers worden vervolgens naar de achterblijvers in hun pauperlanden gestuurd. En komen uiteindelijk grenzend aan zekerheid ook op sociale media.

Zodat de volgende horde mensen hierheen komt, geïnspireerd door filmpjes over gratis-geld-en-opvang.

Zodat die, eenmaal hier aangekomen in ‘hun’ hotel, ook mooie filmpjes van zichzelf (letterlijk) de wereld in kunnen sturen. En daarmee de volgende horde kunnen inspireren de oversteek te maken.

Betere reclame voor een mensensmokkelaar is er niet. Die worden schathemeltje rijk, en zijn zelf vaak statushouders (geweest):
www.bbc.com/news/world-europe-3647614...

Het - zeg maar gerust - krankzinnige asielbeleid wordt NOG effectiever gefaciliteerd zodra Van der Burg het wettelijk voor elkaar krijgt de gemeenten te VERPLICHTEN te helpen bij het faciliteren van opvang van asielzoekers,

Het resultaat is dan uiteraard dat er NOG MEER MIGRANTEN KOMEN!

Wat voor regering gaat nu beleid uitstippelen waar je niet de bron aanpakt (‘poorten dicht’), maar in feite dus de kranen juist wagenwijd open zet voor nog meer migratie van kansarm- en kansloos volk?

Dan ben je toch gek?

Hoe kan het dat de VVD zo enorm van haar oorspronkelijke principes is afgedwaald? Hoeveel kost die (vaak levenslange) opvang van kansarm- en kansloos volk? En hoe ‘liberaal’ is het om gemeenten te dwingen mee te werken aan beleid, wat niet door de lokale bevolking EN de lokale politiek wordt ondersteund? Daarmee draai je toch de nek om van de lokale democratie? Hoe kan het zijn dat een partij die ooit onder leiding van Frits Bolkestein stond (halverwege jaren ‘90 ging hij de verkiezingen in met ‘quota’ en ‘opvang in eigen regio’) zo enorm is afgedwaald?

Rutte heeft volgens de rechtbank als staatssecretaris in 2003 ‘aangezet tot rassendiscriminatie’:
“Rutte zou in een brief aan gemeenten hebben opgeroepen mensen van Somalische afkomst op te sporen en aan een extra fraudeonderzoek te onderwerpen”:
www.trouw.nl/cs-bc40d2da
Tja,
Dat was nog in de tijd dat Rutte zich een ‘rechts’ profiel wilde aanmeten.

Inmiddels is hij als een blad omgeslagen. Zwarte Piet is ineens niet langer gewenst en samenwerking met CUD66 lukt prima. Dit omdat machtspoliticus Rutte op zaken als asiel aan kansarm- en kansloos alles zonder problemen weggeeft.

Dat krijg je met politici die visieloos zijn en alleen uit zijn op macht krijgen, en macht houden. Want hoe anders verklaar je Ruttes omslag vergeleken met zijn mening in 2003 over Somaliërs?

Rutte is klaarblijkelijk uiterst effectief geweest in het uitbannen van oppositionele stemmen binnen zijn partij. Dijkhof had nog een verschil kunnen maken. Maar die is nu dus exit.

Wat blijft er na al die jaren effectief al dan niet gericht ‘zuiveringsbeleid’ binnen de VVD over?

Types als Van der Burg dus.

Werk al het talent de partij uit, dan blijven dit soort lui uiteindelijk vier.

Daar waar de meerderheid van de Nederlandse bevolking duidelijk aangeeft helemaal klaar met dit soort asielzoekers te zijn, gaat hij dus doodleuk verkondigen gemeenten te dwingen meer opvang te regelen.

Helaas dat de volgende potentiële coalitiegenoten van Rutte al klaarstaan om in Rutte-V deel te nemen.

Want waarom anders zouden zowel de ‘linkse’ burgemeesters van Utrecht (PvdA) en Amsterdam (GroenLinks) zo gretig de belangen van sociaal zwakkere Nederlanders, waarvan sommigen al 10+ jaren lang (!) smachtend op een sociale huurwoning wachten, verkwanselen?

Deze PvdAGroenLinks ‘linkse’ eenheidsworst wil alvast een wit voetje bij Rutte halen. En driemaal raden welke twee politici nu potentieel kandidaat zullen zijn voor minister in dat toekomstige kabinet?

Dit asielbeleid ontbeert democratische legitimiteit, want de meerderheid van de Nederlandse bevolking wil dit niet.

een persoon is de meest storende factor:

Machtspoliticus Mark Rutte.

Mark,

Wanneer je niet (langer?) in de politiek zit om dienstbaar te zijn aan de Nederlandse samenleving, maar louter aan jezelf omdat je verslaafd (?) bent aan de macht, dan is het echt hoog tijd om op te stappen.

Zoek een andere hobby. Zat dingen te verzinnen waarmee je Nederland niet kapot maakt.

Kompromat | 30-07-22 | 18:01 | 5

Idd Kompromat -krankzinnig_=in winkelcentrum zit er eentje tussen de geparkeerde fietsen met een leverworst en een sinaasappel en
-20 m verder staan paar te lachen voor de Geldmaat.- Slecht voor m'n bloeddruk....

Yeoman | 30-07-22 | 18:49

@Wattman | 30-07-22 | 18:29: Rutte zit er namens Klaus Schwab en dan weet je eigenlijk alles. Combi met Coudenhove plan dat is het in een notendop

SilkySteve | 30-07-22 | 19:08

En dan hoorde ik laatst een "wetenschapper" op de radio beweren dat zoiets als een aanzuigende werking alleen in de hoofden van politici bestaat.

Tapu | 30-07-22 | 20:34
▼ 2 antwoorden verborgen

Als ik al deze reacties zo lees, moet er toch ter rechterzijde van het politieke spectrum een prima visie neerglegd kunnen worden waarmee de absolute meerderheid behaald kan worden…pvv, ja21, haga, bbb. Met een duidelijke visie, strategie en (medi)campagne moet dat kunnen lukken. Laat ze het maar 4 jaar proberen, slechter dan dit kan het niet. Hoewel ik me wel afvraag waarom geen van allen in debat ooit gevraagd heeft naar het naleven van het verdrag van Dublin.

Justin_Case | 30-07-22 | 17:36 | 1

Dit is een van de redenen. Uit de Guardian:
“ Awet spreads his hands out and shows us his scarred fingertips. "He burned his fingertips so he could apply for asylum like a new person," explains his friend.
A group of men are gathered in the back room of a large squat on the outskirts of Rome, talking about their struggle to beat the European asylum system. They explain that it is common for asylum seekers to burn their fingers, so the fingerprint record of their entry into Italy is destroyed.
Awet mimes placing his hands on a hob. "But after five days … [he holds up his hands to show that the burns have healed] normal," he says, clapping them together with a disappointed sigh.“

amp.theguardian.com/world/2011/oct/07...

theo-is-dood | 30-07-22 | 17:49

We moeten de gemeenten dwingen meer asielzoekers op te nemen. En dat mogen niet alleen Oekraïners zijn, want dat is discriminatie.

thanseeuwen | 30-07-22 | 17:00

Rutte weet niet anders meer te verzinnen dan dwang. Eerst moet jarenlang alles zoals belangen vd burgers, rechtsstaat, de wet (hij zei het zelf), de democratie, hun portemonnee enz enz wijken voor regerinkje spelen door een clubje over het paard getilde wereldvreemde ego’s die nagenoeg alleen uit zijn op plucheplakken. Vervolgens verwacht Rutte dat iedereen zich netjes gedraagt. Is hij niet helemaal goed bij zijn hoofd ?
Vertrek *nu* inclusief alle tassendragers van deze coalitie in de Tweede Kamer. Erger is haast niet vertoond in de Nederlandse geschiedenis. Er zijn nieuwe mensen in de TK, nieuwe regering en nieuwe topambtenaren nodig, het is totaal verrot. Gaaf land !

Nichtsneues | 30-07-22 | 16:29

Tuurlijk, gemeenten dwingen om immigranten op te vangen die alleen échte vluchtelingen willen (Oekraïners) en géén gelukszoekers die hier voor iets anders komen dan een bijdrage te leveren aan onze maatschappij. En wat toen de zorg bijna een infarct had en de artsen bijna voor de keuze kwamen om een schifting te maken tussen patiënten, kiezen tussen leven en dood? Dat kon wel? Nood breekt wetten! Stop de immigratie, dit drukke land kan het niet meer aan.

dubbelicious | 30-07-22 | 15:24

de COA man zegt : Grenzen dicht ga ik niet over is politieke beslissing
daarentegen : Gemeentes dwingen asielzoekers op te nemen is geen Politieke beslissing, moet gewoon gebeuren ..

Torquemada | 30-07-22 | 15:21 | 1

Het ene is landsbelang, het andere eigen belang.

Blauwpetje | 30-07-22 | 16:31

Ik begrijp al dat personeelstekort niet. Dat is toch de eeden dat we al die buitenlandse "talenten" binnenhalen? Er gaat roxh iets fout bij de tewerkstelling. Verder hebben de horeca, de ns, Schiphol en mijn locale fietsenmaker een chronisch tekort aan personeel. Waarom?!! Misschien moeten we andere lui importeren.

apekind | 30-07-22 | 15:05 | 8

@huh!? | 30-07-22 | 17:22:
*voor de duidelijkheid: de toiletjuffrouw stond met een tafeltje in de kelder . .

huh!? | 30-07-22 | 17:23

@huh!? | 30-07-22 | 17:22:
Dus? Vijfhonderd jaar immigratiegeschiedenis leert dat de eerste generatie immigranten altijd de K*tbaantjes doen. Dat is anno nu in de VS, en dat was in Nederland tijdens de Gouden Eeuw zo.

theo-is-dood | 30-07-22 | 17:57

@huh!? | 30-07-22 | 17:22:
Ik snap jou boodschap niet.
Ga je nu vanaf nu links stemmen? En had die toiletjuffrouw een baan moeten krijgen als KLM piloot ofzo ?

Piet-Kietelaar | 30-07-22 | 18:04
▼ 5 antwoorden verborgen

Er is niets zo inefficient als datgene verbeteren wat je niet zou moeten doen.

Blauwpetje | 30-07-22 | 14:22
-weggejorist-
pietsnott | 30-07-22 | 13:37

Ooit iemand gesproken van de koepel in Arhem voormalig wernemer daar. Nadat de Koepel zijn oorspronkelijke functie niet meer gebruikt werdt kwam de COA er is toendertijd veel geld in gepomt dmv onzinnige verbouwingen. Die man kan het woord COA niet meer horen. Loopt rood aan van woede en frustatie over dat volk.

abeltasman | 30-07-22 | 13:34 | 7

@eerlijke joop | 30-07-22 | 16:38: valt het jou ook al op? Anderssoortige meningen hierover zijn niet toegestaan. Ondertussen staat de president van een land in brand een fotoshoot te doen met z’n vrouw voor de cover van de vogue. Ik vind daar wat van.

Justin_Case | 30-07-22 | 17:41
▼ 4 antwoorden verborgen

Waarom is het zo moeilijk te begrijpen dat we in Nederland ramvol zitten en dat we ons deel méér dan gedaan hebben?

SergeantPierlala | 30-07-22 | 13:28 | 3

Probeer dat maar eens uit te leggen aan een linkse raamambtenaar met een leeg hoofd, die nog nooit iets heeft gedaan.

Piet-Kietelaar | 30-07-22 | 14:26

Omdat bewindslieden en de meeste kamerleden dit niet willen zien.

ChalinaRosa | 30-07-22 | 15:39

Binnenlaten is makkelijker dan uitzetten.

Ivoren Toren | 30-07-22 | 15:46

Iedereen adviseerde kabinet antal asielopvangocaties op peil te houden ook als er een tijdelijke dip zou komen waardoor een paar ambtenaren misschien even niets te doen hadden.
Rutte deed uiteraard het tegenovergestelde.
Toen kwam de tsunami.
Steeds weer dat pennywise ,poundfoolishbeleid.
En Rutte gaat op vakantie, en gooit doodleuk zijn rotzooi over de schutting bij de gemeenten,die ook nu terecht dwars gaan liggen.Worden vindingrijk.
Geen asielboot want "stikstof" en "kade niet geschikt", boot "kan niet op stroom worden aangesloten".

chausson61 | 30-07-22 | 13:10 | 2

De regelgeving/ wetten effectief gemaakt door de overheid, is nu aan het knabbelen aan het kontje van dezelfde overheid ;-)

Sjeintje | 30-07-22 | 13:22

Fantastisch toch voor de mensen die anders zo'n boot in dr buurt zouden krijgen.

ZOEF | 30-07-22 | 13:50

Bij dat COA werken ze met hongerloontjes dus dan rijst de vraag; als het om echte vluchtelingen gaat waarom niet direct aan de bak

stipjes | 30-07-22 | 13:01 | 3

Slavernij
Trauma,
Werkvergunning,
Taalbarrière
Geen BSN nummer
Zielig
Uitgeput van reis
Functioneringsgesprek
Genoeg werklozen op de arbeidsmarkt
Niet gecertificeerd
Geen ervaring
.....
......
......

vul maar in

Piet-Kietelaar | 30-07-22 | 13:09

1. "net kennen en net wollen"

strawdog | 30-07-22 | 13:31

Op het journaal werd gisteren de ineenstorting van COA in een paar zinnen weggemoffeld. Vervolgens een uitgebreide reportage over twee oude dansende nichten en een balletnicht.
In de Omvolkingskrant artikelen over discriminatie van asielzoekers omdat Oekraïners voorrang hebben bij toewijzing van een huis. Over de volledig uit de hand gelopen asielhobby van E. v.d. B. niets.
Maar het probleem, dat blijft meneer.

gestoptmetroken | 30-07-22 | 12:43 | 2

Discriminatie omdat Oekraïners voor gaan?
Ik ga stuk hier!!!!!

Sjeintje | 30-07-22 | 13:27

Ik reed zojuist langs een soort pretpark wat leuk is voor kinderen die de basisschoolleeftijd hebben. Ik was toch wel in shock van het grote aantal hoofddoeken met een shitload aan kids en kinderwagens.

Aangezien ik een Arabisch kinkend gebrabbel hoorde, heb ik het idee dat deze mensen 'fresh off the boat' zijn en waarschijnlijk eerste of tweede generatie migranten zijn. Ook abnormaal veel Somaliërs (of Oost-Afrikanen) met gewaden die bijna op een boerka lijken.

Ik ben een voorstander van mensen helpen, maar dit gaat toch de verkeerde kant op? In hun cultuur is het kennelijk verplicht om er zo bij te lopen, maar dat wil niet zeggen dat wij het maar moeten tolereren? Ik zeg het niet snel, maar wat ik zag voelde toch wel als omvolking.

Donau | 30-07-22 | 12:38 | 5

@Het brein erachter | 30-07-22 | 14:29: jij bent niet van deze tijd. Welke generatie ook, men spreekt Nederlands met Amerikaanse slang door al dat ge-TikTok.

Cobarde | 30-07-22 | 15:36

U mag van de msm en links Nederland het woord omvolking niet zeggen. Dit omdat de Nazi's dit ook zeiden. Maar toch het zeggen. Dus volgens de redenatie van links Nederland bent u dus een Nazi. Einde discussie.

Xbitt | 30-07-22 | 15:46

Alles wat hier binnenkomt heeft om te beginnen een paar duizend Euro aan een mensensmokkelaar betaald. Deze mensen zijn niet arm en behoren meestal niet tot de kanslozen en verdrukten in het land van herkomst, maar maken juist vaak deel uit van de heersende klasse die zich mede schuldig maakt aan die praktijken.
Met list en bedrog werken ze zich vervolgens door diverse Europese landen om uiteindelijk in het meest gunstige land (Duitsland of Nederland) asiel aan te vragen, wetende dat ze hier de voorzieningen het beste zijn en dat ze nauwelijks risico lopen om uitgezet te worden. Wat ze meenemen is hun afkeer van mensen buiten hun eigen groep, zeker als het ongelovigen zijn.
Dan is het gerechtvaardigd om hun gastheren/vrouwen te minachten, voor te liegen en te bestelen. Ik heb het in mijn werkkring zien gebeuren: aan destijds Syriërs werd door bemiddeling van de gemeente in diverse bedrijven een leer/werkplek aangeboden aan deze lieden, bij ons was dat een vrouw die vervolgens alles in het werk stelde om maar niet te hoeven verschijnen. Als ze wel kwam werd ze met een vrij nieuwe auto bij de vestiging afgezet. Binnen de kortste keren was ze zwanger, wat eventuele toekomstige uitzetting moeilijker moest maken. Ondanks alles werd haar een vervolgtraject aangeboden dat door mevrouw pertinent werd geweigerd. Kennelijk had ze haar uitkering veilig gesteld. Ze vertrok dus en we hebben haar (gelukkig) nooit meer gezien.
Later hoorde ik van een oud-collega dat deze dame en haar partner via Marktplaats diverse door de gemeente verstrekte goederen, waaronder een complete tuinset, had verpatst. Het gevolg is dat we in ons bedrijf voorgoed zijn genezen van dit soort experimenten, ook al is de vraag om personeel nog zo groot. Ik kan er nu nog kwaad om worden, maar dat is met weer oplopende temperaturen niet verstandig.


Here's Freddy | 30-07-22 | 15:58
▼ 2 antwoorden verborgen

Mijn onderstaande opmerking past niet helemaal bij dit topic, maar toch wil ik hem graag plaatsen.

Tomorrowland staat op bij mij.
Overal zie ik vlaggen waar mee gezwaaid wordt, vlaggen van verschillende landen.
Hoe kan het dat deze mensen uit deze landen niet met elkaar op de vuist gaan?
Waarom misdraagt het volk dat in het AZC zit zich in ons land?
Wat maakt het verschil?

Sjeintje | 30-07-22 | 12:38 | 11

@knutsel_ | 30-07-22 | 13:48:
M is van origine ontwikkeld voor gebruik in psychologie om mensen makkelijker over hun schaamte heen te laten komen en ze kunnen praten over hun problemen

Sjeintje | 30-07-22 | 14:15

@vander F | 30-07-22 | 13:42:
Daarom is menging van de huidige culturen in ons land ook zo'n slecht plan.
Je slaat de spijker op zn kop!

Sjeintje | 30-07-22 | 14:16
▼ 8 antwoorden verborgen

Gisteravond even een stuk OP1 gekeken. Op een gegeven moment kwam voorbij dat 1 op de 5 Nederlanders geweld niet afkeurt om van deze incompetente falende regering af te komen. Een interessant gegeven waarvan de presentatoren niet aangaven waar die getallen vandaan kwamen (of niet goed geluisterd, kan ook). Dus vanochtend wat lopen zoeken op google. Het enige wat ik terug kan vinden is een artikel uit 2020 waarin deze getallen terugkomen. Het onderzoek heeft alleen te maken met immigratie, dus zou het interessant zijn om te weten hoe de percentages nu liggen met de enorme berg aan "affaires" van na 2020 er ook nog eens bij zijn gekomen. Het betrof een onderzoek onder 1200 mensen.
www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/kwa...
Uiteraard is het beter om deze regering geweldloos weg te sturen, maar de bereidheid van 20% in 2020 vond ik wel opvallend.

Ruikbaard | 30-07-22 | 12:35 | 2

Het is ook een principiële kwestie. Mag je geweld gebruiken tegen, ik noem maar wat, een land dat een ander land binnenvalt? Daar is weinig discussie over omdat soevereiniteit van een land of volk niet ter discussie staat. Maar hetzelfde principe zou ook van toepassing kunnen zijn als je met een overheid te maken krijgt die de belangen van de eigen bevolking verkwanselt. Ik denk dat steeds meer mensen dat zo ervaren.

RocketMan | 30-07-22 | 12:58

Ik denk dat wanneer je voortbestaan wordt aangetast, en de incompetentie van de regering voelbaar wordt, bv als je de energierekening keer 3 ziet gaan en niet meer kunt betalen, dat je dan ook veel eerder geneigd bent geweld goed te keuren/te gebruiken.
We kunnen ons opmaken voor een hete winter.

Het brein erachter | 30-07-22 | 14:33
-weggejorist-
squadra | 30-07-22 | 12:30 | 1

Ik stop er geen energie meer in, er gaat niets veranderen. Ik heb geen kinderen en ben hard aan het werken+sparen. Daarna emigreren. Het heeft geen zin om je er druk om te maken in dit politieke klimaat. Het is sowieso al over het kantelpunt heen. Binnen 30-40 jaar gaat Nederland echt geen mooi land meer worden, waarschijnlijk wordt het erger. Je hebt wel invloed op jezelf dus zoek daar de oplossing, leer een vak dat je internationaal kunt toepassen en zorg dat je weg kan als je het zat bent.

Reaguurder_X | 30-07-22 | 12:27 | 6

@Donau | 30-07-22 | 12:46:
Wij hebben geen kinderen omdat wij jaren geleden al merkte dat de overheid het zeggenschap over jouw kinderen naar zoch toe aan het trekken was.
Daar hadden wij geen zin in.

Sjeintje | 30-07-22 | 12:53

Emigreren houd ik ook als reële optie. Dingen gaan lang "goed" totdat ze over een grens gaan. En dan gaat het ook goed mis. Die kruiken gaan nu nog te water, ben benieuwd welke er als eerste barst.
Inflatie/implosie van de euro, migratie, huisvesting, klimaat. Er staat nogal wat op barsten....

Het brein erachter | 30-07-22 | 14:50

@Het brein erachter | 30-07-22 | 14:50: Ik denk dat over een jaar of 20 / 30, wanneer dit een shithole country is geworden, zelfs de allochtonen zullen denken : "waarom hadden we eigenlijk een hekel aan die kaaskoppen? we kregen netjes elke maand ons geld overgemaakt, gezondheidszorg was geregeld, lekker goedkoop huisje, nu moeten we alles zelf doen!"

R.F.Pickering | 30-07-22 | 15:05
▼ 3 antwoorden verborgen

— Een Trümmerfrau is letterlijk een puinruimster. Na de verwoestende bombardementen en beschietingen van de Duitse steden in de Tweede Wereldoorlog werden, vooral ook omdat veel mannen aan het front waren omgekomen of in krijgsgevangenschap waren afgevoerd, vrouwen ingezet om de nog bruikbare materialen in het resterende puin te scheiden van de onbruikbare resten. Zo bestond het werk vooral uit het schoonbikken van bakstenen, die dan weer in de wederopbouw gebruikt konden worden.

De leeftijd van de Trümmerfrauen lag tussen de 15 en 50 jaar: ze werden min of meer gedwongen om dit werk te doen [...]

Honderdduizenden vrouwen hebben dit zware werk uitgevoerd. Ze leverden daarmee een eerste belangrijke bijdrage aan de wederopbouw van Duitsland. De geallieerden beloonden de Trümmerfrauen met een maaltijd of een zeer bescheiden bijdrage. —-/

In Syrië heerst weer orde en rust. Nee, het is géén democratie.
Maar waarom kunnen gezonde Syrische mannen niet wat Duitse vrouwen wèl moesten doen?

theo-is-dood | 30-07-22 | 12:25 | 6

Omdat de gezonde Syrische vrouwen dat nu doen terwijl de mannen op hun reet in Europa zitten?

klaas24 | 30-07-22 | 13:30

Duitsland en Japan, twee landen die compleet plat lagen na een oorlog. Binnen een generatie waren ze motoren van de wereldeconomie. Toch een andere instelling.

R.F.Pickering | 30-07-22 | 15:09

@A333aan | 30-07-22 | 12:48: Heb de nodige Syrische mannen gesproken over het waarom zij hier zijn. Inderdaad omdat zij niet wilden dienen en sterven in het leger van Assad. Let wel, de meeste mensen leefden een eenvoudig en redelijk leven met werk als bouwvakker of ook als ambtenaar. (Zelf onze pootaardappelen werden naar Syrie verscheept om tot de verkoopbare aardappelen te laten groeien die hier dan weer bij de grootgrutters op de schappen kwamen) Totdat de door de westerse mogendheden gecreëerde "lente" aanbrak en niemand meer te vertrouwen was. Een burgeroorlog is wel zo'n beetje de smerigste oorlog die je kan bedenken. Maar waar ik op doel is dat de Syriërs hier zijn omdat de powers to be, ook de EU en de USA, niet alleen Rusland en Iran, er een totaal verwoestende situatie van hebben gemaakt in Syrie. Het werd in 2015 met de billen bloot voor de falende EU machthebbers. Evengoed zou het goed zijn om de Syriers te stimuleren, desnoods financieel gesteund om terug te gaan naar Syrie om het land weer op te bouwen. Velen lopen hier met hun ziel onder de arm omdat hun roots (en vaak nog familie) toch echt in Syrie ligt.

forecastle | 30-07-22 | 16:47
▼ 3 antwoorden verborgen

Zelfs Mevrouw van de Plas heeft niet het nuchtere verstand om de grenzen dicht te gooien.
Terwijl asielzoekers wegens gebrek aan opvang buiten slapen.
ALTIJD ruimte voor de vluchteling
Mijn ouders zeiden in de jaren 80 al het land is vol.
Ze hebben jaren in Afrika gewerkt, waar de kok niet met de tuinman wilde werken , want andere stam......

Torquemada | 30-07-22 | 12:14 | 11

@VW, alles ist vorbei | 30-07-22 | 12:38:
Ook het MKB.

En dan als voorbeeld AH, Bol en Jumbo

Hahaha

huh!? | 30-07-22 | 13:22

BBB heeft wel degelijk een mening over het asielbeleid, namelijk een streng en restrictief beleid voor veilige landers. Maar net als de Omtzigtman moet ook Caroline haar tijd en aandacht besteden aan zaken waar ze zich 100% voor kan inzetten. Je kunt als BBB 100% van je tijd gaan inbeuken op het kansloze asielbeleid van een incompetent kabinet, maar per saldo zal daar niets door veranderen en zaken welke ook belangrijk zijn worden dan niet aangepakt.

Ruikbaard | 30-07-22 | 13:36

Wijlen koningin Juliana zei bij 12 miljoen inwoners al dat Nederland vol was!!!! Hup, op naar de 20 miljoen joh, ik heb geen dikke kont maar ook die kan ik straks hier niet meer keren.

dubbelicious | 30-07-22 | 15:28
▼ 8 antwoorden verborgen

Gewoon stoppen met immigratie. Deur potdicht en alleen zeer beperkte toegang. NLD is vol genoeg lijkt mij. De integratie van immigranten van de kaatste jaren gaat ons nog veel geld kosten en wordt gegarandeerd een totale mislukking, net als alle voorgaande pogingen

Tonyvanwychen | 30-07-22 | 12:03

Het COA is een k*twerkgever. Werkt voornamelijk met uitzendbureaus. Elke jurist loopt daar gillend weg na een half jaar.

En als je als COA-Jurist je met veel moeite een asieltoerist hebt kunnen afwijzen, dan wijst de staatssecretaris in het weekend de asielaanvraag toe. Wegens een koortje zingende huisvrouwen of “humanitaire gronden”.
De leiding staat dus daarmee niet achter de werknemers

theo-is-dood | 30-07-22 | 12:03 | 4

U bent er van op de hoogte dat de COA de asielprocedure niet behandelt?

Spaanders | 30-07-22 | 12:15
▼ 1 antwoord verborgen

Aangifte doen tegen de coalitie partijen wegens misleiding in aanloop van de verkiezingen maakt dat kans?

NLgaatnaardeklote | 30-07-22 | 12:01 | 1

Nee want concessies tijdens de coalitie onderhandelingen of dergelijk zal dan het tegenargument zijn.

normanius | 30-07-22 | 12:12

Ik wil geen zwartkijker zijn maar ik ben is wezen kijken bij dat kamp in ter Apel. Inderdaad, het ziet bij de ingang zwart van de mensen.

jan huppeldepup | 30-07-22 | 11:56 | 2

Maar 's avonds zie je niemand zeker?

Andere_Harzes | 30-07-22 | 12:29

Interview bekeken. Zo koud als een vis, die kerel van het COA. Als dat de nieuwe generatie bestuurders is, berg u dan maar.

Otto Normal | 30-07-22 | 11:45 | 1

Afgestudeerd bij die Leo Lucassen, vrees ik.

Piet Karbiet | 30-07-22 | 11:54

Gast, dat was een memorabele dag he?!

Sjeintje | 30-07-22 | 12:14

"Doe maandag MASSAAL aangifte tegen criminelen COA, IND en Vluchtelingenwerk''

Nou, 'criminelen' vind ik als kwalificatie toch echt te ver gaan, maar er moet m.i. wel veel krachtiger ingegaan worden tegen het 'beleid' waar zij toch een goede boterham aan verdienen, ik bedoel uiteraard dat absurde, volledig uit de klauw gegierde asielcircus.

Met name NGO's zoals Vluchtelingenwerk blijven de giga instroom van wat voor het overgrote merendeel economische migranten op zoek naar een beter leven zijn, maar 'pushen', recht tegen de wens in van ca 75% van de Nederlandse bevolking.

In de Volkskrant vandaag een groot interview met Kenneth Roth, die binnenkort na 30 jaar aftreedt als algemeen directeur van Human Rights Watch. Op zich een beminnelijke man, hoor, daar niet van - hij zegt heel zinnige dingen over Rusland en China - maar hij houdt er toch ook wel een paar rare ideeën mbt migratie en asiel op na, waar we in Europa nu toch eindelijk eens vanaf moeten:

"De EU heeft laten zien dat ze miljoenen vluchtelingen kan opvangen. Het is echt niet zo dat Europa vol is, dat blijkt wel nu witte christelijke Oekraïense vluchtelingen in groten getale welkom zijn.''

Als het aan Kenneth Roth cs ligt, dan wordt elk jaar zoals het ''Wir schaffen das'' jaar 2015: 1 á 1,5 miljoen derdewereldlanders per jaar erin.

"Dat betekent heus niet dat je iedereen hoeft toe te laten die aan je kust opduikt, maar mensen terugduwen met pushbacks is illegaal. Daarmee ontneem je mensen het principiële recht om asiel aan te vragen.''

Maar in de praktijk betekent het wel dat praktisch iedereen wordt toegelaten die aan onze kusten opduikt, want uitgezet wordt er uiteindelijk maar een symbolisch handjevol. Die pushbacks zijn het enige middel dat op termijn de instroom kan doen afnemen, hopelijk naar nul.

Maar wat ik Roth wel zeer kwalijk neem is dat hij het argument van ''opvang in de regio'', dat maakt dat Oekraïners hier bereidwilliger worden opgevangen dan Syriërs, Eritreeërs, Somaliërs, Afghanen, en ga zo maar door, 'framet' als racisme en islamofobie:

"Europa pleit voor 'opvang in de regio'. Dit keer zijn wij nu eenmaal de regio.
'Als dat zo was zou Spanje Marokkanen moeten verwelkomen, Italië vluchtelingen uit Libië en Frankrijk vluchtelingen uit Algerije. Maar die asielzoekers zijn geen witte christenen. Met het regio-argument wordt een asielpolitiek verdoezeld die is gebaseerd op racisme en islamofobie.''

Dus ben je voor opvang in de regio - de enige verstandige optie - dan ben je automatisch een racist en islamofoob. Nou geloof ik van mezelf niet dat ik dat eerste ben, maar 'islamofoob' ben ik wel degelijk. Waarom is het toch 'moreel' zo verwerpelijk om te vinden dat West-Europa met 26 miljoen moslims - waarvan 1,2 miljoen in Nederland - onderhand wel genoeg aanhangers van dat geloof van de vrede herbergt? Zo'n prachtige 'verrijking' is het toch niet gebleken de afgelopen decennia, en zeker niet de eerste 2 decennia van de 21e eeuw, met ontelbare grote en kleine aanslagen. Ik maak me daar grote zorgen over; ik maak me grote zorgen over het terughalen en weer loslaten in de Nederlandse samenleving van al die IS ratten, de ergste 'moslimvariant' die er bestaat.

Ben ik dan een islamofoob? Nou, met dat etiketje kan ik echt niet zitten, hoor.

Dr_Johnson | 30-07-22 | 11:41 | 7

@NPOlitiekgekleurd | 30-07-22 | 11:54: precies dit.
Programma's als DWDD staan vol met christenfobie. Alleen leeft die term niet.

Misschien dat wij die vaker moeten gaan gebruiken

Roos | 30-07-22 | 12:30
-weggejorist-
Coolcalmcollected | 30-07-22 | 13:26
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik heb het niet zo op massa aangiften, niet tegen Wilders toen en niet tegen het COA nu. Het is vooral een hype en lijdt ertoe dat zaken die ernstiger, maar onbekend zijn, op de plank blijven liggen.

Zoelense Hobbyboer | 30-07-22 | 11:25 | 1

Idemdito met Taghi, ME inzet bij voetbalwedstrijden , PetuRRR de Vries, die mafkees met 52 verkeersovertredingen die 2 meisjes doodreed....

Is dit nog nieuws? | 30-07-22 | 12:43

Ik werk naast de IND. Iedere dag staat daar een rij mensen voor verlenging van hun verblijfsvergunning. Weldoorvoed. In afwachting of zwanger. Veel kinderwagens.

Piet Karbiet | 30-07-22 | 11:24 | 2

“Gewortelde kinderen” Speltip 1 in de mensensmokkelaars folders voor een permanente verblijfsvergunning

_pacman_ | 30-07-22 | 11:38

Wat gek, nooit een wanklank gehoord op de NPO maar wat een criminele bende!

zokanhetookja | 30-07-22 | 11:21

#DPG blijft maar gezinnen met kindertjes afbeelden…

Verderkijkert | 30-07-22 | 11:21

Zoveel reacties op dit topic. En terecht. De feiten zijn bewezen. Maar ik vraag me wel af hoeveel van jullie daadwerkelijk aangifte gaan doen?

Het kost niks dus daar ligt het niet aan. Verder is het goed voor je bloeddruk, je kan het van je af schrijven. En het gezamenlijk signaal wat je hiermee afgeeft is gigantisch. Beter dan snelwegen blokkeren.

Meneertjehetheertje | 30-07-22 | 11:19 | 4

@hetmoetdanmaar | 30-07-22 | 11:26:

Klopt als een bus. Daarom moet je ook niet je hoofd boven het maaiveld uitsteken. Wel balen als de agent een antifa aanhangert blijkt te zijn. De angst regeert.

Meneertjehetheertje | 30-07-22 | 12:06

Onze overheid heeft al vele jaren ervaring met het op de plank laten liggen van aangiften. Een snelwegen blokkeren (of beter, vlaggen ophangen) heeft veel meer effect.

W_F | 30-07-22 | 13:01

Ergens een template neerplempen zodat de drempel nog lager wordt? Wat ze tegen Wilders konden, kunnen wij ook.

Justin_Case | 30-07-22 | 14:35
▼ 1 antwoord verborgen

Hier in een arbeiderswijkje bijna alle langdurige bewoners eruit getrapt omdat de zaak gesloopt zou worden. Nu zie ik overal (dezelfde) gordijnen voor de ramen en bedrijven aan het stofzuigen en tuinieren. Denk dat de ex-bewoners hier niet blij mee zijn.

Wekkertje | 30-07-22 | 11:10 | 3

Ziek.

Piet Karbiet | 30-07-22 | 11:17

Dat is een perfect voorbeeld van hoe onze overheid rolt.

Sjeintje | 30-07-22 | 12:19

In het flatgebouw waar ik woon in Limburg is al jaren 40-50% gereserveerd voor asielzoekers vnl. uit Afrika. Orban heeft gelijk.

namur62 | 30-07-22 | 13:45

De vraag : wat doe je als de opvang en woningtoewijs-capaciteit bereikt is wordt blijkbaar nu beantwoord.
Ze laten het gewoon vastlopen.

Eindeloos voor zich uitgeschoven.
Hete aardappel.

Dat begint een patroon te worden.

30.000 ouders die meer dan 10 jaar brieven schrijven en persoonlijk afleveren en e-mails en bellen en smeken om uitleg over vermeende toeslagfraude kunnen niet onopgemerkt blijven. Dat hebben medewerkers echt wel opgemerkt. Toch is dat 10 jaar lang vooruit geschoven in de hoop dat burgers afhaken blijkbaar. Maar dat is helemaal geen oplossing en het klopt niet.

Nu ook met de boeren. Willens en wetens dingen laten ontsporen en opeens moeten ingrijpen. NAM zit ook aardig op dat spoor. In de zorg zien we een probleem. De politie en defensie gaat ook niet zo lekker.

Wat is hier aan de hand?
Pappen en nathouden? Het zal mijn tijd wel duren?
Onmogelijk opdrachten vanuit de overheid?
Zitten ergens perverse carrière-prikkelsop een bepaalde laag?

AdvocatusDiaboli | 30-07-22 | 11:08 | 5

Rutte weet het maar als hij er wat over zegt weet je dat hij ....... vul maar in.

likdoorn | 30-07-22 | 11:49

De werknemers in de onderste loonschalen bij de Belastingdienst hebben keer op keer het hogere kader gewaarschuwd.
Maar de allerhoogste leiding bij de B’dienst is politiek benoemd. Daar gaat het niet meer over recht en regels, daar gaat het om macht en uitstraling naar de samenleving

theo-is-dood | 30-07-22 | 12:07

Ik vrees toch echt dat ze het zolang laten slepen om
Optie een: hopen dat de burger afhaakt
Optie twee: het net zolang door laten etteren, dat er rumoer om een oplossing uit de samenleving komt, dan te zeggen het is een crisis , en zo vrij baan te hebben voor impopulaire maatregelen , om de crisis te beslechten.
Kijk maar alles is jaren genegeerd, bereikt de status van crisis.
Groningen
Boeren
Covid
Toeslagen
Klimaat ( als u die theorie onderschrijft)

deathchant | 30-07-22 | 12:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Dat deze man praat over asielzoekers alsof het producten zijn is eigenlijk wel logisch. Want de productie moet omhoog. Meer producten, meer winst en iedereen die aan zijn verdienmodel zit moet kapot.

hetmoetdanmaar | 30-07-22 | 11:07 | 2

Vooral omdat het op macht beluste amateurs zijn die over het algemeen niet verder willen en kunnen kijken dan 4 jaar vooruit. Het is ze nog makkelijker gemaakt om op deze manier te besturen omdat ze zich inmiddels ook ruimschoots achter het excuus: Internationale afspraken etc. kan verschuilen. In 2005 lag er al een rapport over de toekomst van de politie. Hoge uitstroom door persioengerechtigen. En nu is er een situatie aan het ontstaan dat de veiligheid in het geding begint te raken. Te ziek voor woorden.

DrachiR | 30-07-22 | 11:24

Type spreadsheet-manager. Net zoals bij de Belastingdienst

theo-is-dood | 30-07-22 | 12:08

Dat kan ons parlement helegaar niet. Ja, binnen 1 dag vuurwerk verbieden. Dat kunnen ze. En ze zijn met reces.

Piet Karbiet | 30-07-22 | 10:59 | 4

@Asteroid-B612 | 30-07-22 | 11:16: Natuurlijk heeft het met deze familie te maken, ze zijn 1 van de grootste aandeelhouders. Wanneer gaan we nou eens deze familie Nederland uit jagen?!

Uranus1767 | 30-07-22 | 11:47

@Asteroid-B612 | 30-07-22 | 11:16:
Je kunt toch niet met terugwerkende kracht belastingwetgeving veranderen???

Het legaliteitsbeginsel gaat over twee dingen: ten eerste moet alles wat de overheid doet, gebaseerd zijn op de wet. Ten tweede mogen (de meeste) nieuwe wetten niet met terugwerkende kracht worden toegepast.

A. Elk handelen van de overheid moet een basis hebben in de wet.

De overheid mag bijvoorbeeld alleen belastingen heffen als dat in de wet staat. De burger weet dan altijd waar hij aan toe is. Hij kan het gedrag van de overheid als het ware voorspellen. Dit noemen we de rechtszekerheid van en voor de burger.

theo-is-dood | 30-07-22 | 12:11
▼ 1 antwoord verborgen

Buiten het feit dat ik tegen deze massa immigratie ben (wat verder niets helpt…) vraag ik mij af hoe andere Europese landen deze mensen allemaal opvangt? Zijn daar wel genoeg woonruimte en opvangplekken…

davidhasseltoff | 30-07-22 | 10:56 | 6

Vermoedelijk staat Ter Apel al bij de Europese buitengrenzen aangegeven op de verkeersborden.

Ruikbaard | 30-07-22 | 11:38

In Oostenrijk, Italie, Duitsland is het ook problematisch las ik ergens.

ChalinaRosa | 30-07-22 | 11:42
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik irriteer me hier altijd mateloos aan. Eerst zeiken de vluchtelingenwerken e.d. dat we mensen moeten opnemen, als we ze dan opnemen gaan ze zitten zeiken dat de omstandigheden niet goed genoeg zijn. Als je op de vlucht bent voor oorlog en vervolging ben je blij dat je veilig bent, lijkt me, dan heb je verder niet zoveel eisen. Sowieso, is het inmiddels nou nog niet duidelijk dat we gewoon geen ruimte hebben?! Tuurlijk kunnen we nog een centrum bouwen of 6 maar daarna? Dan gaan ze weer zeiken dat ze te lang in zo’n centrum zitten. We hebben geen plek meer voor mensen! We moeten echt gaan versoberen.

Capt. Iglo | 30-07-22 | 10:55 | 5

Dat waren dan toch vluchtelingen van elders uit eigen land lijkt me

Drembil | 30-07-22 | 14:01

Gekleurd stukje (miste de link) en idd in laatste alinea bevestigt het de aanname

Drembil | 30-07-22 | 14:04

Euhh. Nou de EU heeft berekend (een aantal jaren geleden) dat we nog 6 miljoen mensen kunnen herbergen in dit postzegellandje. En het huidige kabinet en de vorige kabinetten ook overigens lopen lekker mee met dit voornemen.

DrachiR | 30-07-22 | 14:08
▼ 2 antwoorden verborgen

Het huidige asiel beleid is dom of kwaadaardig. Dit duurt al zolang, zo dom is niemand, dus het is kwaadaardig. De zwakste van de samenleving worden hiermee opgezadeld, zij moeten er veelal tussenwonen en mee samenleven. en de dames en heren in de ivoren torens hebben er geen last van. Ik veracht ze.

osolemio | 30-07-22 | 10:52 | 3

mooie baantjes hou je in stand, ten koste van alles.
après moi le deluge

Pensionista | 30-07-22 | 11:00

Het is kwaadaardig want ze weten echt wel hoe ontwrichtend het is voor de samenleving maar gaan er gewoon mee door.

Wattman | 30-07-22 | 11:04

Het COA kan me de boom in met al die wensen en vacatures. Het is weekend en een echte man, zoals ondergetekende, houdt zich dan vooral bezig met zijn eigen centrale orgaan.

goedverstaander | 30-07-22 | 10:51 | 2

De lever?

Piet Karbiet | 30-07-22 | 11:33

@Piet Karbiet | 30-07-22 | 11:33: U wordt warm. Meer zeg ik niet.

goedverstaander | 30-07-22 | 12:28

Meestal dragen eerlijke en werkende mensen bij aan de welvaart van een land.
En de types die weten hoe ze wegkomen met dingen, tasten dat juist aan. Dat zijn ook geen mensen die vrijwilligerswerk gaan doen bijvoorbeeld.

De wereld is groter dan Nederland en er wonen vele mensen. Steeds meer.
En in Nederland zijn we relatief vriendelijk en rechtvaardig en humaan en principieel.
Maar dat is niet overal in de wereld.
Er zijn genoeg landen waar de meanest overleeft, of waar het gaat om waar je mee weg kan komen. De overheid is je vijand of om te gebruiken. Met corrupte regeringen of psychopathische leiders.
En hoe erger dat is, hoe groter de rotzooi en hoe lager de levensstandaard in dat land.
Het is een enorm sleepanker voor de vooruitgang van de hele mensheid, maar zo gaat het blijkbaar.

Dus je kunt dit niet oplossen met Nederland alleen.
Net als de stikstof en CO2 denken we teveel in ons eigen lokale kruideniershuishoudboekje en denken dat het dan goedkomt.

Kijk even naar de bevolkingsgroei in Afrika en Azië tussen 2000-2050 (wikipedia wereldbevolking). Dat ziet er niet goed uit.

AdvocatusDiaboli | 30-07-22 | 10:47

Wel mooi dat er zo veel asielaanvragen op de plank blijven liggen, die kunnen alsnog afgewezen worden als de voorwaarden strenger worden.

W_F | 30-07-22 | 10:46 | 4

Verre van mooi. Juist daarom blijven er heel veel mensen als veilige landers kleven.

Dat heeft Denemarken juist veranderd waardoor de instroom daar drastisch is verminderd.

Roos | 30-07-22 | 10:53

In tijden van doelbewust en planmatig meer meer meer asieleisers binnenlaten worden geen strengere voorwaarden gesteld.

243MHz | 30-07-22 | 10:53

@Zeurders | 30-07-22 | 10:50: en kregen ze geen schade vergoeding?hoop geld toch omdat het niet snel genoeg gaat

Therrie | 30-07-22 | 11:20
▼ 1 antwoord verborgen

Die gemeentes die alleen maar Oekraïense vluchtelingen willen opvangen, dat zijn pas echt racisten! Maak dan in ieder geval een uitzondering voor de Oekraïense studenten uit Syrië.

Acidstain | 30-07-22 | 10:45

Staat Jeroen Wollah ook op een wachtlijst voor een sociale huurwoning ?

Wattman | 30-07-22 | 10:43
-weggejorist-
Humsico | 30-07-22 | 10:38 | 2

Hopelijk komt er in het najaar een covid besmetting of zoiets waardoor de ggd weer heel veel personeel nodig heeft. Dat snoepen ze dan weg bij het coa waardoor daar de hele machinerie vastloopt.

pa_niek | 30-07-22 | 10:38 | 2

En als een oplossing voor een generaal pardon wordt gekozen.

Be careful what you wish for!

SamV | 30-07-22 | 10:57

@SamV | 30-07-22 | 10:57: We hebben al 2 of 3 keer de aller-aller-laatste keer een generaal pardon gehad, dus ja, het zou best eens kunnen onder leiding van deze rubberen ruggengraten.

Ruikbaard | 30-07-22 | 11:43

Toe maar. Het Parool plaats zomaar een artikel van een gemeenteraadslid van Forum in hun krant. Dat statushouders geen voorrang mogen krijgen voor een sociale huurwoning in Amsterdam Nieuw West: https://www.parool.nl/columns-opinie/opinie-geef-statushouders-geen-voorrang-op-amsterdamse-huurwoningen~b60d98fd/

Piet Karbiet | 30-07-22 | 10:36 | 16

@AdvocatusDiaboli | 30-07-22 | 10:53:
Op dit moment lijkt het er wel een beetje op dat sommige partijen voor de lol woningen aan statushouders geven. Ze doen het, en het alternatief grenzen dichtgooien en zoveel mogelijk puin terugsturen is geen optie. Dus ja, dat doen ze, misschien wel voor de lol maar in ieder geval uit overtuiging, geen idee wat anders.
Een lange termijn visie is heel simpel in dit geval: Hoe houden we de instroom langdurig tegen zodat we alles kunnen uitzoeken, kaf van koren, orde op zaken, rust in de tent. Het probleem is duidelijk en de oplossing extreem simpel en voor de hand liggend.

elfenstein | 30-07-22 | 11:06

@Piet Karbiet | 30-07-22 | 11:40: Zo begint Ephimenco:
'Kijkend naar het achtuurjournaal donderdagavond, vroeg ik me af of het admiraalsschip van de NOS nog zo gouvernementeel is als men veronderstelt. Nadat de revue van de boerenprotesten was gepasseerd, werd aan de geblokkeerde mens op de snelweg en omstanders op viaducten of op straat om een reactie gevraagd. De eerste twee responsen over deze boerenprotesten waren gematigd negatief.

Maar daarna volgden niet minder dan zes positieve tot enthousiaste reacties van Nederlanders. ‘Zonder boeren geen voedsel’ probeerde iemand de ernst van de situatie te schetsen. Een andere was radicaler: ‘Mark Rutte zou zich eens diep moeten schamen. Hoe ze (de regering, red.) met het volk en met de boeren omgaan dat vind ik niet normaal.’

Het was alsof de NOS op een trekker was geklommen om kleur te bekennen. Of was die verhouding tussen afkeuring en steun in de opgenomen reacties toch een getrouwe afspiegeling van de werkelijkheid? Ik maakte een digitale sprong naar het EenVandaag-opiniepanel van afgelopen dinsdag. Niet minder dan 64 procent van de Nederlanders blijft de boerenprotesten steunen. Het lijkt alsof het dedain van de randstedelijke bovenlaag voor de ‘boerenpummels op trekkers’, geen vat heeft op de publieke opinie.'

Het linken aan extreemrechts, Trump, Le Pen of coronawappies maakt ook niks uit: 'wat kun je eraan doen als louche figuren zich aan je trekker vastklampen?'

En zo eindigt hij:
'Dit is vragen om moeilijkheden, schreef ik een tijdje terug. Nu hebben die ‘moeilijkheden’ een voor Nederland bijna revolutionaire omvang genomen, met bijbehorende gewelddadig karakter. Niet om goed te keuren, zeker niet, maar de politiek moet zich realiseren dat deze problematiek op een volstrekt verkeerde manier is aangepakt. Het politieke fiasco is een feit en in de voortuin van ons onderkomen smeult een in potentie gevaarlijke brand. Doe dan je huiswerk over en snel.

Maar waar zijn de verantwoordelijken terwijl het vuur aanzwelt? Ze schuiven in de rijen op Schiphol, bevolken de stranden en de terrasjes of tweeten, zoals de premier, vanaf hun vakantieadres dat de situatie ‘onacceptabel’ is. Deze spookregering heeft de stikstofwind gezaaid en oogst nu de boerenstorm.'

grietmetgroenefiets | 30-07-22 | 14:50
▼ 13 antwoorden verborgen

Laat ze in het kader van de integratie lekker meelopen met de pridewalk.

Leptob | 30-07-22 | 10:36

Stel deze achterlijke regering maar onder curatele, zoals die met ons geld omgaan.
En elke week meer uitkeringen verstrekken.

Schipperke | 30-07-22 | 10:35 | 2

Demissionair was ook al zo'n succes.

Is dit nog nieuws? | 30-07-22 | 10:40

Gewoon wegsturen en verbieden terug te komen mag ook hoor. Waar bijft die wet die het onmogelijk maakt om vaker dan twee keer minpres te worden?

elfenstein | 30-07-22 | 11:08

Kan je als burgercollectief ook aangifte doen tegen staat om dat de staat niet snel woonruimte realiseert?

martn | 30-07-22 | 10:33 | 1

Yup. Staat in internationale verdragen zoals het EVRM. En het VN verdrag voor de rechten van het kind.

Piet Karbiet | 30-07-22 | 10:39

Stront met ammoniak. 80% van die asieleisers krijgt een uitkering. Dan hoef je geen gemeentelijke afvalstoffen- en rioolbelasting te betalen. Want die lui schijten blijkbaar niet.

Piet Karbiet | 30-07-22 | 10:31 | 6

@Piet Karbiet | 30-07-22 | 10:42: automatisme het is.

Acidstain | 30-07-22 | 10:47
▼ 3 antwoorden verborgen

Het gaat ongetwijfeld de hele wereld over dat nieuwkomers hier voorrang krijgen boven Nederlandse woningzoekenden. Het zijn niet alleen de boeren die met hun rug tegen de muur gezet worden door de vakantievierende politieke elite.

NPOlitiekgekleurd | 30-07-22 | 10:27 | 1

Natuurlijk. 'Hollandi is gratis. Alles gratissssss. Baas is sukkel. Je weet toch .. sukkel met lelijke bril. Vrouwtjes zijn tssssssssssss en mannen gaan iedere dag om 7 uur op om naar die werkie te gaan. Ik ga die Nederland neuken swa!'

Te-kapen-varen | 30-07-22 | 10:35

Overigens:
"Desnoods dwang voor opvangplekken"
nos.nl/teletekst#104

COA draait het alsof gemeenten onwillig zijn. Dat beeld past kennelijk beter dan dat gemeenten ook met de handen in het haar zitten en dat er sprake is van overmacht. Wie stopt deze waanzin?

Duwbak_Linda | 30-07-22 | 10:27 | 15

@Roos | 30-07-22 | 10:51: zou er al een IC bed bij zijn nu de bevolking in een.paar maanden tijd weer met 120.000 is gegroeid?

Of kun je daar straks ook geen aanspraak meer op maken?

Het wordt steeds meer concurreren om schaarse voorzieningen in Nederland.

Tegelijk gaan belastingen en premies ziektekostenverzekering wel omhoog. En je krijgt er minder voor terug.

Wat is dat voor beleid? Want het lijkt inmiddels intentioneel.

Bataafje | 30-07-22 | 11:07

@Bataafje | 30-07-22 | 11:07: juist. Premies reizen de pan uit, de eigen bijdrage is verhoogd en als je ergens gebruik van maakt of medicijnen koopt, dan moet je vaak alsnog bij betalen.

En vergeet niet de toegenomen agressie in ziekenhuizen waar bijna uitsluitend allochtonen bij zijn betrokken. Die willen iets als bezoekuur of maximaal aantal bezoekers niet begrijpen en komen met complete families langs.

Roos | 30-07-22 | 11:21

@Roos | 30-07-22 | 11:21: Huisartsen zitten in vergelijkbare situaties. Inmiddels zal er nauwelijks meer een arts te vinden zijn die geen afgesloten deur heeft tussen wachtkamer en spreekkamer waar je alleen nog met het intoetsen van een code doorheen komt.

Ruikbaard | 30-07-22 | 12:09
▼ 12 antwoorden verborgen

Aangifte wegens vernietiging en uitholling van onze verzorgingsstaat en sociale stelsel.

laurentius | 30-07-22 | 10:25 | 3

Dat ook!

civilian | 30-07-22 | 10:29

Je zou wellicht een crowdfunding actie kunnen beginnen

martn | 30-07-22 | 10:39

Mee eens, wat het ook is, tekenen en aangifte doen als burger zijnde.

gato | 30-07-22 | 11:02

Het COA heeft eenzelfde personeelsbeleid als Schiphol. Let maar eens op; zodra het weer iets rustiger wordt, wordt iedereen waar ze vanaf kunnen weggejorist. En zodra Rutte het weer op de heupen krijgt kunnen ze geen personeel krijgen.

Duwbak_Linda | 30-07-22 | 10:22 | 4

Dat is niet het beleid van het COA maar van de overheid.
Ambtenaren in dienst houden welke niets te doen hebben kan niet, is duur en zo.

normanius | 30-07-22 | 10:27

@normanius | 30-07-22 | 10:27:
Bedoel je diezelfde overheid die nu al een aantal keren veranderingen heeft doorgevoerd in het arbeidsrecht omdat er niet genoeg fatsoenlijke contracten werden aangeboden? Het zal toch niet..

Duwbak_Linda | 30-07-22 | 10:33

@NLgaatnaardeklote | 30-07-22 | 10:26: Heb vanaf de kant van de gemeente kijkje mogen nemen in de keuken. Sindsdien sta ik er wat genuanceerder in, tegelijkertijd zag ik dat het hopeloos is. Ja dat klinkt tegenstrijdig.

Duwbak_Linda | 30-07-22 | 10:37
▼ 1 antwoord verborgen

Gisteravond de reportage gezien.
Wat me echt opviel was de rotzooi die er op de grond lag in een openbare ruimte van een opvanglocatie. Waarom kan dat asielvolk niet even hun eigen troep opruimen.

kneuterzak | 30-07-22 | 10:21 | 13

Dat doen die kankernederlanders maar.... of zo.

Zeurders | 30-07-22 | 10:54

@Roos | 30-07-22 | 10:28: Zodra ze een woning hebben gaan ze gewoon verder om hun meuk op straat en (meestal) naast de flat gooien. Die kansenparel (flat)wijken verloederen waar je bij staat.

Ruikbaard | 30-07-22 | 11:51

Daar hebben ze personeel voor.

Mijn GS nick magnie | 30-07-22 | 12:16
▼ 10 antwoorden verborgen

Doen. We hebben nu toch een schuinmarcheerder van X66 als waarnemend minister-president. Daar kon je niet op stemmem, meen ik. Eng.

Piet Karbiet | 30-07-22 | 10:19

vvd-ers maken het allemaal mogelijk. Ze zijn feitelijk erger dan al die asielzoekers.

sjef-van-iekel | 30-07-22 | 10:18 | 4

@kortebroek | 30-07-22 | 10:19: Klopt... maar aangezien de politieke meerderheid dit wil zal er niet veel veranderen... zolang men persoonlijk dit probleem niet heeft heeft men de "macht' om weg te kijken... keuzes maken die niet gemakkelijk zijn moeten ook genomen worden en gehandhaafd worden...

Bello de Hond | 30-07-22 | 10:23

Zolang de VVD de kapstok mag zijn, mag je er alles aan ophangen.

Acidstain | 30-07-22 | 10:30
▼ 1 antwoord verborgen

Weten de beleidsmakers eigenlijk wel hoe groot:

Nederland is, hoe groot het continent Afrika is, hoe groot Syrie is en hoe groot Oekraine is? Hoeveel mensen bereid zijn uit die plekken te willen migreren?

Hoe denken ze dan dat alle migratiestromen hier gaan passen ook al zou maar een paar procent van de migranten hier naartoe willen?

Die migratiestromen blijven bij huidig beleid..

Nog niet te praten over cultuurverschillen en criminaliteitstoenames..

Oh ja en de zeespiegel stijgt toch?(klimaat dit dat)
Dus indien we geen goede dijken hebben wordt Nederland qua landopperak dus kleiner..

Wanbeleid

Het rijmt gewoon allemaal niet

timmey | 30-07-22 | 10:18 | 2

Tja... maar dat geld met alles... waarom zoveel "stikstof" beperken als men in andere landen daar "lak" aan hebben..

Bello de Hond | 30-07-22 | 10:24

Vandaar ook de onteigening van landbouwgrond op de hoger gelegen veluwe. Een mooie en veilige plek om Amsterdam heen te verhuizen.

lekgoot | 30-07-22 | 10:29

Persoonlijk 1 keer te maken gehad met het COA, een vreselijke ideologische club die alleen maar bezig is met beeldvorming en die gemaakte afspraken niet nakomt. Laat onverlet dat de ware schuldigen van deze 'asielcrisis het kabinet van de lachende leugenaar is. Denemarken toont aan dat deze asielcrisis en de impact die dit heeft op de maatschappij een keuze is. Rutte4 wil deze asielcrisis.

therealbraindump | 30-07-22 | 10:16 | 1

Klopt JA21 is wezen kijken hoe ze dat in Denemarken deden en willen een zelfde soort model hier toepassen... We hebben een voorbeeld van krachtig en werkzaam beleid dus.

martn | 30-07-22 | 10:42

Nee maar, die stikstof is pas echt een probleem. En de boeren zijn het probleem. de natuur moet meer divers worden, en de veestapel moeten we halveren.

Oogjes dicht en snaveltjes toe, welterusten.

zoalsikhetzeg | 30-07-22 | 10:12 | 4

Zoals in het nu failliete Sri Lanka?

Piet Karbiet | 30-07-22 | 10:23

Je kunt niet en een inherent racistisch land zijn en tegelijkertijd iedereen welkom heten. De term racisme wordt erg misbruikt.

donkieshot | 30-07-22 | 10:28
▼ 1 antwoord verborgen

Wat is die hele asielindustrie toch een onstopbaar mechanisme, de macht die daarachter zit.

Acidstain | 30-07-22 | 10:09 | 5

@Is dit nog nieuws? | 30-07-22 | 10:15:

Vraag ik me af:
Partijen op rechts hebben allemaal strict immigratiebeleid in hun programma’s zelfs de grote vvd. Toch is er geen uitvoer. Moties om immigratie te stoppen van ja21 is weggestemd.

Referenda kunnen we niet houden..

Lobby vanuit unicef,postcodeloterijen, coa, ambt is zijn machtig
De stemmer lijk machteloos.

Wil je dit veranderen dan moet er een revolutie, staatsgreep komen oid. Maar is dat wenselijk? Want dan komt geweld, onrust, destabilisatie in het spel.. of je daar ooit weer goed uitkomt als maatschappij?
Ik heb dat liever niet , maar onze democratie heeft wel verfrissing nodig. Het is toch zot dat je gewoon ook dangmatig moet mee betalen aan dit wanbeleid?

timmey | 30-07-22 | 10:24

@timmey | 30-07-22 | 10:24: tja maar moeilijk "keuzes" moeten toch echt uitgevoerd gaan worden... al is het alleen maar voor het rechtvaardigheid en gelijkheid naar je eigen bewoners toe....

Bello de Hond | 30-07-22 | 10:30
▼ 2 antwoorden verborgen

Joeri….na 8 jaar te hebben gestudeerd direct bij de rijksoverheid in dienst en daar carriere gemaakt. Dat doe je door in de pas te lopen te doen wat van je verlangd wordt. Verwacht geen uitspraken van deze man die zijn carriere kan schaden of tot een oplossing kan leiden. Hij komt goed uit zijn woorden en ziet er presentabel uit dus ideaal voor publieke optredens.

Rattensnuffelaar | 30-07-22 | 10:09 | 3

En vooral geen verantwoordelijkheid nemen. Ook bij de overheid wordt door sommigen best hard gewerkt maar neem vooral geen verantwoordelijkheid want dan kun je fouten maken en daar word je keihard op afgerekend in ambtenarenland.

therealbraindump | 30-07-22 | 10:18

@therealbraindump | 30-07-22 | 10:18: Verantwoordelijkheid nemen is het uitvoeren van het beleid en handhaven daarvan... en ja dat wordt toch vervelend als je een vliegtuig(of boot) moet gaan regelen en terugsturen...

Bello de Hond | 30-07-22 | 10:28

@therealbraindump | 30-07-22 | 10:18: waar moet hij verantwoordelijkheid voor nemen? Hij is bestuurder van het COA, geen minister. Wat ik hoorde voert hij zijn werk uit èn maakte zelfs opmerking over migratiebeleid in het algemeen. Meer kun je van iemand in zijn functie niet verwachten. Hij is verantwoordelijk voor de opvang en geeft zelf aan dat COA deze verantwoordelijkheid niet meer kan dragen en het bij de politiek ligt.
Dat is toch ook zo?

Bataafje | 30-07-22 | 10:29

Waar blijven de geiten die over de geiten paadjes lopen? Wie oh wie? Ik mag het wellicht niet ventileren maar lijkt het inmiddels op omvolking? Is er nu werkelijk helemaal niemand in het huidige kabinet die dit doet stoppen? Ik maak mij grote zorgen over de toekomst van onze autochtone jeugd, opgevoed tijdens de woke pandemie en straks in strijd met de achterlijkheid. Laat ik wel zeggen dat echte vluchtelingen hier tijdelijk of in het uiterste geval blijvend welkom zijn, ik stel het Deense model voor.

Rdock | 30-07-22 | 10:09 | 1

Die geiten brengen via de geitenpaadjes nu wapens aan de Oekraïne.
En op het bijbehorende inlegvel (handleiding) staat dat de meeste NL-ers er voor zijn.

Is dit nog nieuws? | 30-07-22 | 10:15

he zeg, we hebben meer emmers nodig en meer dweilen! waarom? Omdat er steeds meer water bij komt en de verwachting is dat er nog veel meer bij komt omdat de kraan verder opengedraaid wordt. Maar wacht, kunnen we dan niet beter de kraan dicht draaien zodat we helemaal geen emmer en dweil nodig hebben? Neeeee joh, dan heb ik geen werk meer als vloer-dweiler.
We hebben niet meer plekken nodig, we hebben minder instroom nodig. HEEL VEEL MINDER.. en waarom spreekt het COA dat niet uit? Oja, dan geen werk meer. bah.. dit land is naar zn grootjes.

richardsp1 | 30-07-22 | 10:05 | 3

Hoe meer (gevulde) opvangplekken hoe meer geld... Eenvoudiger kan ik het je niet uitleggen.

normanius | 30-07-22 | 10:12

De kraan dichtdraaien?
De kraan gaat steeds verder open!

Is dit nog nieuws? | 30-07-22 | 10:13

Ik zou wel benieuwd zijn als die 1000 vacatures die het COA schijnt te hebben een andere functieomschrijving zouden krijgen, bijvoorbeeld AMA-ontdekker- en terugbegeleider. Zouden ze dan ook geen mensen kunnen krijgen? Het lijkt me zoals het nu is niet bepaald gezond om aan iets te gaan beginnen waarvan je zeker weet dat het op niets uitloopt, hooguit op een drama, zowel persoonlijk als maatschappelijk.

grietmetgroenefiets | 30-07-22 | 10:13

"Ze moeten buiten slapen. Dat is onmenselijk !"
Het enige wat onmenselijk is, is dat een globalistische Euro elites de eigen bevolking opzadelt met een scala aan maatschappelijke problemen die direkt gevolg zijn van hun krankzinnige ideologie en plannen.

Asteroid-B612 | 30-07-22 | 10:02 | 1

“En het was onlangs ook nog eens warm!” Klagen mensen die uit woestijngebieden komen.
Het is inderdaad te triest voor woorden dat de media alleen aandacht heeft voor dit soort geklaag, maar het daadwerkelijke probleem nog steeds omzeilt.

Guy_Tare | 30-07-22 | 10:08

Het zijn gouden tijden voor het COA, iedere plek die er nu bij komt raak je nooit meer kwijt.

Osdorpertje | 30-07-22 | 10:01
-weggejorist-
Itastijl | 30-07-22 | 09:59 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Er is altijd veel sprake over dwang, maar die dwang werkt maar één kant op. Dwing gemeentes asielzoekers op te nemen, dwing het COA om meer opvangplekken te kopen, dwing het volk om dat AZC in de buurt te accepteren.

En dan zijn er criminele veiligelanders die weg moeten en de dwang verdwijnt als sneeuw voor de zon. Het is al zo'n 20 jaar hoog tijd dat we die dwang gaan uitoefenen op de probleemgevallen om ons eigen belang te behartigen. Dwing ze om in de regio veilig onderkomen te zoeken, dwing ze weg uit Nederland waar ze nooit zullen aarden, dwing ze om te werken als ze toch moeilijk doen. Dwang is zeker de oplossing, maar het moet worden omgedraaid.

HerzlichWillkommen | 30-07-22 | 09:59

Ik zie een trend: lukt iets niet? Dan "gewoon" dwingen. Vorig jaar had zo'n kwezel met clownschoenen daar ook al last van.

TinusVlugOpDeKut | 30-07-22 | 09:58

Aangifte doen? Hoe meer aangiftes hoe sneller gemeentes sporthallen gaan afpakken om vol te proppen met dat volk.

Leptob | 30-07-22 | 09:57

De grote meerderheid is inmiddels wel voor het sluiten van de grenzen.
Dit betekend ongehoorzaam zijn tegen de EU. Het kabinet gaat dit nooit doen.
Het enige machtsmiddel waar het volk over beschikt, is belastinggeld.
Collectief het betalen van de belasting stoppen of uitstellen, lijkt mij de enige manier om het kabinet en de EU te laten luisteren.

Moriarty | 30-07-22 | 09:56 | 4

Waarom denkt u dat de meeste belastingen dan wel via uw dagelijkse uitgaven, uw vaste lasten of uw werkgever geïnd worden? Juist om te voorkomen dat het volk de macht grijpt door de overheid financieel klem te zetten.

U kunt de gecombineerde aanslag gemeentebelastingen, waterschapsbelasting, afvalstoffen heffing en zo niet betalen maar daar heeft u hooguit een paar lokale ambtenaren mee.

normanius | 30-07-22 | 10:01

@EEnzame SchizofrEEN | 30-07-22 | 09:59: Buiten het feit dat veel mensen het geld niet kunnen missen, maar enkele weken met zijn allen niet meer gaan werken, dát helpt.

TonAlias | 30-07-22 | 10:05

@EEnzame SchizofrEEN | 30-07-22 | 09:59: en niet roken, niet tanken, niet drinken, niet eten.. ehm.. zijn nog wel een paar. Weet je wat echt helpt? Helemaal niets. Dit gaat door tot er een revolutie komt met hardliners die de boel gaan rechttrekken. Is historische wetmatigheid.

richardsp1 | 30-07-22 | 10:07
▼ 1 antwoord verborgen

Het is puur mensenhandel.
En als het jouw handel is, zeg je natuurlijk: “hoe meer hoe beter”.
Mensen in die branche zijn mede verantwoordelijk voor de ellende die nu al jaren aan de gang is, maar ze vreten ervan en zijn er zelf van overtuigd dat ze fantastisch werk doen.
De opvang van vluchtelingen is wat mij betreft vanzelfsprekend, maar wel tijdelijk.
De geregisseerde import van mensen echter is puur mensenhandel.
Het is zo erg dat mensen sterven tijdens het transport.
Met valse hoop komen mensen naar het beloofde land, waarvan ze vooral hebben onthouden dat er gratis geld klaarligt.
Dat het leven er duur is en er keihard gewerkt moet wordt ze niet verteld.
Wat wel wordt verteld is dat ze bij aankomst kunnen procederen, net zo lang tot ze hun zin krijgen.
Kindjes maken werkt in je voordeel…
Terug naar het probleem.

Je hebt een voetbalclub, met 2 velden.
Als je allemaal leuk wilt voetballen is er ruimte voor 120 leden, iedereen blij.
Dan kan de gemeente wel zeggen dat je moet groeien naar 200 leden, maar je hebt nog steeds slechts 2 velden.
“We hebben de ruimte niet” roept het bestuur vd club, “bovendien wil 75% vd de huidige leden helemaal niet meer leden”
Niks mee te maken zegt de gemeente, we verplichten jouw 200 leden!
“Desnoods schoppen we die boer naast jullie van z’n grond”

Het is van de overheid een schandalige leugen als ze ons willen verkopen dat groei van de bevolking nodig is.
Nodig om economische groei te realiseren en “onze pensioenen” veilig te stellen.
Voorlopig zijn er geen cijfers die kunnen aantonen dat de welvaart stijgt door het binnenhalen van mensen die jaren in een uitkering hangen en die vooral de eerste jatten bergen geld hebben gekost.
Ja oké, de medewerker van de COA’s verdienen daar hun boterham aan…da’s ook economie dhûh!
Maar goed, COA zegt het zelf, maar met de verkeerde oplossing.
Het is teveel, te groot, onwenselijk, maar Dwang beste COA, Dwang gaat het alleen nog maar erger maken.
Het draagvlak wordt minder en de overheid wakkert vreemdelingen haat aan.

Ruimedenker | 30-07-22 | 09:56 | 4

En weet u, die 80 nieuwe leden houden helemaal niet van voetbal. Die gaan lekker grasspeedway rijden over het nieuwe voetbalveld.

Kapitein Sjaak Mus | 30-07-22 | 10:36

Een gore leugen, over onze pensioenen. 50% van de import komt in de bijstand, 30% wordt zzp-er, 10 % komt op een andere manier aan zijn geld en zo'n 10% werkt bij een baas en betaalt pensioenpremie. En dat zet beslist geen zoden aan de dijk.

wijsvinger | 30-07-22 | 10:51

Hear hear!

Anale | 30-07-22 | 16:38
▼ 1 antwoord verborgen

Hebben we hiervoor gestemd? Ik dacht het niet. Geen enkele partij heeft tijdens de verkiezingscampagne op deze manier geschermd met deze asielinstroom, of ben ik nou gek?

Madame Poitiers | 30-07-22 | 09:54 | 2

Rutte zal dat via allerlei omwegen uitleggen. Brussel, Europa, verdragen, tweede kamer, achterkamers, koehandel, etc. Zo zal er ergens een route te vinden zijn hoe deze asielellende democratisch gerechtvaardigd is.

En daarom zijn ze dus zo bang voor directe democratie, want ze weten dat de overgrote meerderheid helemaal klaar is met deze onzin

HerzlichWillkommen | 30-07-22 | 10:01

VVD beloofde veel, het omgekeerde maken ze waar.

Lorejas | 30-07-22 | 10:01

En Mofoefoe maar lachen in zn knuistje

apek00l | 30-07-22 | 09:54 | 2

Zijn “geef geld” knuistje

apek00l | 30-07-22 | 09:58

Oekraïne, student, yes!

Acidstain | 30-07-22 | 10:12

De linksmensen willen maar niet beseffen dat de enige rechtvaardige manier van omgaan met immigranten snoeihard is. Iedereen die onterecht hier komt potverteren ontneemt ons de middelen om anderen die het echt nodig hebben op te vangen.

intrigant | 30-07-22 | 09:53

4 paar handen op 1 buik. COA, IND en Vluchtelingenwerk die gezamenlijk een opzetje beramen om iets via een gelieerde rechter gaan afdwingen. Dat hebben we al eerder gezien. Hoezo toenemende onvrede en broei in de samenleving?. Mensen hebben goed door als ze verneukt worden.

Phantomas | 30-07-22 | 09:53 | 2

Iemand nog een Postcodelot ?.

nednied | 30-07-22 | 10:05

@nednied | 30-07-22 | 10:05: precies, hoofdkantoor van het verraad. Postcodeloterij is in essentie een criminele, maatschappij ontwrichtende, organisatie.

Phantomas | 30-07-22 | 10:08

Wilders heeft net vanaf zijn fiets via Strava laten weten dat hij er tegen is dat gemeenten gedwongen worden voor opvang te zorgen.

Colin.Fart | 30-07-22 | 09:53 | 1

Natuurlijk zijn gemeenten er tegen. Hun primaire taak ligt bij het vertegenwoordigen van de mensen in hun gemeenten. En de meeste mensen in gemeenten willen er geen duizend illegale migranten bij in hun woon- en leefgebied.

ChalinaRosa | 30-07-22 | 10:26

De vraag is niet "of", maar "wanneer" de pleuris uitbreekt. Alle ingrediënten hiertoe lijken mij in voldoende mate aanwezig. Fijn weekend.

Een vrije paling | 30-07-22 | 09:52 | 2

Tegen de pleuritis kan men een prikje halen of een booster of iets dergelijks.

Toki | 30-07-22 | 09:55

@Toki | 30-07-22 | 09:55: Dan wil ik Hugo terug. Kunnen we hem eindelijk een pleurisminister noemen.

Boterhoofd | 30-07-22 | 10:04
-weggejorist-
Schadenfreude | 30-07-22 | 09:50

Te weinig opvangplekken, personeel, huizen, ?? Dikke BS. Veel te veel klaplopers is het probleem, de toestroom moet voor de grens gestopt worden. Maar dat gaat nooit gebeuren, het plan loopt op schema.

zoalsikhetzeg | 30-07-22 | 09:50

We zouden aangifte moeten doen tegen de gemeenten Amsterdam en Utrecht. Zij lopen het meeste achter in de opvang van statushouders.

www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/asie...

De linkse deugers daar hebben de afgelopen jaren veel woorden gebruikt maar niets gerealiseerd. Het voorrang verlenen aan statushouders nu is geen goede wil of voorbeeld, maar repareren slecht links beleid.

SamV | 30-07-22 | 09:48 | 5

@drfiets | 30-07-22 | 09:51: meer ambtenaren, meer regels, meer belastingdruk, minder vrijheid. Niet echt rechts beleid

intrigant | 30-07-22 | 09:55

Juist de steden waar de grootste voorstanders van dit asielbeleid zitten lopen ver achter met statushouders plaatsen wat blijkbaar verplicht is per gemeente X aantal per jaar.

2 aangiftes, één dat ze hun verplichtingen niet nakomen en één van discriminatie als statushouders voorrang krijgen op de rest.

Wattman | 30-07-22 | 09:56

Lorejas, die wearehere lui hebben woningen gekregen in Amsterdam. Daarom hoor je weinig meer van ze. Eigenbelang is gediend

Drembil | 30-07-22 | 14:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Kijk hoe het COA-mannetje de hamvraag om instroom te verminderen omzeilt met 'dat is een politieke keuze'.
Snap ik wel, je gaat niet je verdienmodel om zeep helpen, ook al is het de meest logische zet.

Zeurders | 30-07-22 | 09:48

Ik doe standaard elke maandag aangifte.

Kaas de Vies | 30-07-22 | 09:48 | 1

Geen Steil;waar kan ik de voorgedrukte aangifte vinden ?,zet de actie maar in werking.

Coolcalmcollected | 30-07-22 | 10:09

De hóógste tijd voor een werkbezoek aan Denemarken...!

Roos | 30-07-22 | 09:47

Hier in Noordoostpolder dreigt een tweede Ter Apel te komen in Bant. Terwijl in Noordoostpolder al jaren 1000 asielzoekers worden opgevangen. Op slinks wijze heeft stas Van der Burg dit in gang gezet. Mogelijk kan alleen de gemeenteraad dit nog tegenhouden. Mits geen bestuursdwang wordt ingezet. Steun de petitie: geenterapelinbant.petities.nl

Kievit | 30-07-22 | 09:45 | 6

@normanius | 30-07-22 | 09:56: hmm, schiet niet op.
Ik weet ook wel dat een petitie weinig zin heeft, maar als deze tienduizenden keer wordt getekend op een dorp van een paar honderd inwoners, is dat wel een heel duidelijk signaal.

Roos | 30-07-22 | 10:31

@fric.spec. | 30-07-22 | 10:28: daar heb je ook weer gelijk in. Jammer alleen dat het nu lijkt alsof de mensen er niets op tegen hebben...

Roos | 30-07-22 | 10:32

@Roos | 30-07-22 | 10:31:
Ik vrees dat de initiator van deze petitie mogelijk niet heel erg handig is in exposure genereren.

normanius | 30-07-22 | 11:43
▼ 3 antwoorden verborgen

Succes dan maandag, ik lees het binnenkort wel of het zin heeft gehad.

Groene_pixel_man | 30-07-22 | 09:44 | 1

Idem. Waarschijnlijk niet.

Is dit nog nieuws? | 30-07-22 | 09:45

Hoezo aangifte? Meerderheid van Nederland heeft hiervoor gestemd.

Mahatma | 30-07-22 | 09:44 | 7

@Festen | 30-07-22 | 09:53: Ambtenaren de baas?
Wat doet die meneer uit het artikel dan te eisen en blaten met zijn "verplicht opvang"....

Is dit nog nieuws? | 30-07-22 | 10:04

@zuilim | 30-07-22 | 09:48: Dat gelezen hebbende is de VVD niet vies van een flinke portie kiezersbedrog. Maar goed, koop je niets voor want ze verschuilen zich achter afspraken met de coalitie.

Ruikbaard | 30-07-22 | 11:59
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist-
appeltjesgroeneweide | 30-07-22 | 09:43
-weggejorist-
Ericpo | 30-07-22 | 09:42

Is dit nu eigenlijk de grootste piek aan vluchtelingen in onze geschiedenis?

Kartelmaster2000 | 30-07-22 | 09:39 | 14

@Is dit nog nieuws? | 30-07-22 | 10:03: bij iedere rapportage vertellen de buitenkamp bewoners dat de situatie onmenselijk is er dat ze er niet van slapen. Kan een show zijn maar wat als ze echt doordraaien?

Kartelmaster2000 | 30-07-22 | 10:12

@Xbitt | 30-07-22 | 09:42: In de GOUDEN eeuw kwamen er ook veel "Belgen" naar de Republiek, die we weer in ere zouden moeten herstellen, en dat waren beslist geen dombo's. Mensen als Hondius, van den Vondel, Frans Hals, Savery, Simon Stevin, Elsevier en nog vele anderen droegen veel bij aan de gemeenschap. Nu moeten we het doen met Achmed, Hassan, Mukabe en M'kwele.

wijsvinger | 30-07-22 | 10:22

@elfenstein | 30-07-22 | 10:07: Je slaat een aantal stappen over. Ik heb het over de motivatie van anderen om hiernaar toe te willen gaan, dat die bestaat, en dat je dat zo benoemd, dat daar niks mee is. De gevolgen van toelaten natuurlijk wel, de oplossing is ook hypercomplex. En met oplossing bedoel ik hoe zorg je dat deze mensen hier niet meer naar toe willen gaan, of hoe zorg je dat ze hun Human Capital toepassen in eigen land, of omringende landen.

zhirek | 30-07-22 | 12:06
▼ 11 antwoorden verborgen

Het COA geven we een budget voor een jaar. Bij elk bed wat ze vullen met een asielzoeker gaat er x euro van het budget af. Bij elke asielzoeker welke weer terug naar eigen land gaat, krijgt COA x euro erbij. Zoe dat kunnen werken?

jan huppeldepup | 30-07-22 | 09:37 | 4

jan huppeldepup | 30-07-22 | 09:37 |
Nope.
Dan krijgen ze wel geld van sponsoren zoals de kerk, moskeeën (ja in combinatie) unhcr, deug nederlanders en ga zo maar door.

Is dit nog nieuws? | 30-07-22 | 09:39

Nee.
Beter: onderhandelingen met Rwanda over opvanglocaties, net als Denemarken. Europa op slot, actief patrouilleren op Middellandse Zee met EU vloot.

Madame Poitiers | 30-07-22 | 09:42

@Madame Poitiers | 30-07-22 | 09:42: precies wat FvD voorstaat

intrigant | 30-07-22 | 09:46
▼ 1 antwoord verborgen

Gemeenten worden op korte termijn gedwongen opvang te bieden met het pistool in de nek. Den Haag ruimt alvast locaties in op het Benoordenhout, rond het Noordeinde en rond de Vijverberg.

Colin.Fart | 30-07-22 | 09:36 | 5

Rozendaal en Haren hebben ook nog volop ruimte.

Colin.Fart | 30-07-22 | 09:43

Ik weet niet waar jullie wonen, maar waar ik woon is het straatbeeld compleet veranderd sinds het vakantie is. Ik waan me weer in de jaren '80.
Misschien moet Nederland permanent de zomervakantie uitoepen? Plek zat en werkelijk geen een Eritreëer, Syriër, Oekraïener meer te zien op straat.
Zou dat een idee zijn?

Bataafje | 30-07-22 | 10:35
▼ 2 antwoorden verborgen

Kun je ook aangifte doen tegen GroenLinks en die andere debielenclubjes?

ploppy | 30-07-22 | 09:36 | 1

Voor die mensen ligt TBS het meest voor de hand

intrigant | 30-07-22 | 09:48

Het gegarandeerde antwoord van de politie en de regering: Talk to the hand. Tralalalala!

Ivoren Toren | 30-07-22 | 09:35

Het is glashelder in dit land. De meeste Nederlandse burgers willen er geen asielzoekers meer bij. gemeenten zeker ook niet want die draaien er voor op en staan machteloos tegen VVD'ers als Bruls en overige kornuiten. Het is gewoon al meer dan genoeg voor de burgers. Voor dit kabinet is geen plaats meer in dit land.

Therapietje | 30-07-22 | 09:34 | 4

@ elfenstein: Bruls is voor Bruls. U denkt werkelijk dat politici op dat niveau nog daadwerkelijk uit principe bij een bepaalde partij zitten, anders dan dat het ter meerder eer en glorie van het individu zelf is? Politiek is inmiddels een heel vies spel waar de namen van de clubjes eigenlijk niet langer er toe doen, het gaat enkel er nog om dat je als speler iedereen van het bord veegt.

EEnzame SchizofrEEN | 30-07-22 | 09:41

@EEnzame SchizofrEEN | 30-07-22 | 09:41: Juist. En de modale brave burger, autochtoon of allochtoon, mag dit beschamende circus financieren en verder zijn/haar bek houden.

Here's Freddy | 30-07-22 | 09:49

@EEnzame SchizofrEEN | 30-07-22 | 09:41:
Als het loopt als een dikke volgevreten CA pad en kwaakt als een volgevreten CDA pad, dan zal het wel een volgevreten CDA pad zijn.
U heeft gelijk hoor, het maakt niet veel meer uit welk labeltje er precies aanhangt. Behalve dan na verkiezingsuitslagen, en precies daarom is het toch wel handig om te weten bij welke club zo'n Bruls hoort.

elfenstein | 30-07-22 | 09:52
▼ 1 antwoord verborgen

Tijd om Rutte, Kaag en consorten met pek en veren de grens over te schoppen wegens bestuurlijk wanbeleid. Spaart een boel papierwerk. De boeren staan al te trappelen om mee te helpen.

Jos Tiebent | 30-07-22 | 09:33 | 2

Hou ze lekker daar, dank u.

J.Cash | 30-07-22 | 09:42

Zolang je dat op zijn Oekraïns doet (verkiezingen na staatsgreepje), dan zit je goed. Dan heb je de instemming van de EU, NAVO en de regering.

HogeNood | 30-07-22 | 09:45

Waar blijft gedegen rapportage van alle misstanden in azc en after. Mensenhandel, prostitutie, chantage, kindermisbruik, ronselende drugscriminelen, jeugdzorg overbelast, agressie jegens personeel, zwangerschappen na verkrachtingen, 10000 spoorloos verdwenen Nigeriaanse vrouwen en kinderen door Nigeriaanse criminele bendes in Nederland.

Dit is een taak voor het intelligente broertje van Leo Lucassen. En wel heel snel, want Nederland kan dit niet aan. We hebben niet genoeg politie en mankracht om dit nog te managen. Temeer daar we te maken hebben met culturen waar je geen enkele grip op hebt. Eritrese meisjes die in de Eritrese kerk verkracht worden, worden doodgezwegen, de zedenpolitie staat machteloos.

Hieperdepiep, dat mensen helpen is een ware verrijking.

Madame Poitiers | 30-07-22 | 09:33 | 2

Deze rapportage is als SMS op rutte zijn telefoon, je kunt het zo opvragen.

jan huppeldepup | 30-07-22 | 09:40

Is Sid Lukkassen het intelligente broertje van Leo? Ik denk het wel. Hij schreef 'Wees Afgrondelijk', over de ineenstorting van onze samenleving. Hoe kan dat, waarom gebeurt dit, wat doen we ertegen?
Citaatje: 'De heersende gedachte is inmiddels: “Ik kan maar beter niets doen, want dan doe ik ook niets fout.”
sta-pal.nl/2022/06/sid-lukkassen-wees...

grietmetgroenefiets | 30-07-22 | 09:53

Het omvolkingsapparaat hapert; reken maar dat daar rücksichtslos miljoenen tegen aan worden gesmeten.

sokkenpluisje | 30-07-22 | 09:28

De Nederlandse samenleving moet en zal kapot. Niets zal Den Haag tegenhouden.

243MHz | 30-07-22 | 09:26

nos.nl/nieuwsuur/artikel/2438785-coa-...

Het is crisis, zegt bestuurslid Joeri Kapteijns tegen Nieuwsuur, en niet genoeg gemeenten komen over de brug met opvangplekken. "Als dat niet vrijwillig gebeurt, dan vrees ik dat dwang de enige optie is", zegt hij.

Vluchtelingenwerk dreigt maandag naar de rechter te stappen om het Rijk te dwingen de opvang goed te regelen. "Dat komt door de patstelling tussen het Rijk en de gemeenten. Terwijl de mensen in het gras liggen, zijn die twee in discussie. En dan is onze enige optie nog om naar de rechter te stappen."

Mooi hè, democratie....
Deze ongekozen organisaties maken de dienst uit.
En niet de burgers.
Die rechtzaak tegen t coa?
Wedden dat de rechtbank dat wegwuift.

Is dit nog nieuws? | 30-07-22 | 09:24 | 4

De laatste weken volop in het nieuws: de machtige boerenlobby. Waarin de media de boerenprotesten als een goed georganiseerde en gefinancierde opstand wil neerzetten. Ik zie nooit een dergelijke analyse over de milieu- en asielzoekersmafia die het hele land platleggen.

Wim_Kut | 30-07-22 | 09:33

Als je zegt dat je asielzoekers wilt opvangen moet je dat wel goed doen. Een beter idee is een asielstop in te voeren en daarna kijken wat de juridische mogelijkheden daarvoor waren. Waren die mogelijkheden er niet, dan pas je de wet aan.

grietmetgroenefiets | 30-07-22 | 09:35
▼ 1 antwoord verborgen

Een asielstop is de enige oplossing. Hoe? Misschien kunnen de boeren zich ermee bemoeien. Volgens de Volkskrant gisteren begint Nederland een boerenvrijstaat te worden en staat de politie aan de kant van de boeren. Het openbaar bestuur straalt angst en machteloosheid uit.
'Politiecommissaris Willem Woelders zegt in de media dat de politie weinig kan uitrichten tegen boeren die de wet overtreden. Hiermee geeft hij een opbeurend signaal aan de boeren: jullie aanpak werkt.'
www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

grietmetgroenefiets | 30-07-22 | 09:24 | 5

Politie staat niet achter de boeren, ze kunnen nogal weinig als er midden in de nacht dumpingen plaats vinden. Camera's zat dat klopt maar los van het feit dat ze die beelden niet zomaar mogen gebruiken heb je er geen jota aan omdat de kwaliteit van de beelden te slecht is (camera's nemen in het donker amper/geen details waar)

Los daarvan, lijkt het me dat die 100k+ woningwachtlijstbewoners zich eens moeten gaan roeren want hoe meer asielzoekers hoe meer zij in de verdrukking zullen komen. die 100k woningen per jaar gaan er niet komen, en als wel dan gaan ze naar statushouders.

normanius | 30-07-22 | 09:44

@Is dit nog nieuws? | 30-07-22 | 09:36: Is van 2015: zwart-witte IS-vlaggen in het Nederlandse straatbeeld die symbool voor de gewapende jihad staan en geweld verheerlijken, maar dat mag volgens de wet.
Misschien zaten ze niet aan het straatmeubilair vast, zoals de boerenvlaggen. Jammer dat dit artikel niet vermeldt hoe deze vlaggen waren bevestigd, want dat is dan waarschijnlijk het probleem, haha.

grietmetgroenefiets | 30-07-22 | 09:45
▼ 2 antwoorden verborgen

Een goed functionerende oplossing in deze vakantieperiode: we zetten bordjes met vol/complet bij de grens zodat de gelukzoekers naar het volgende land kunnen lopen om te kijken of daar nog plek is.

Wim_Kut | 30-07-22 | 09:23

Het COA wordt betaald per bed wat ze gevuld krijgen, net zoals ziekenhuizen dat krijgen. Dat is natuurlijk een mega perverse prikkel om maar mensen binnen te blijven halen. Doe dáár wat aan! Dat is wetgeving en dus wéér de schuld van Rutte cs. Het komt echt niet in hun botte kop op om iets aan de toestroom te doen, nee het probleem is de doorstroom. Maar waarom? Echt, wat een debiel land zijn we.

Timide_Aso | 30-07-22 | 09:23 | 1

Ze moeten betaald worden per lapzwans die ze het land uit knikkeren.

Jos Tiebent | 30-07-22 | 09:44

Het coa heeft een zieke geest.
De hele samenleving kan barsten terwijl we worden opgevreten dooer asieleisers.
De lekkende kraan en het wisselen van de emmer.
Zeg er niets van anders heb je een cordon sanitaire aan je broek.

Zitvlak | 30-07-22 | 09:20

Las ergens dat ze hier vroeger landsgrenzen hadden waarmee je mensen selectief kon toelaten.

impy | 30-07-22 | 09:19 | 2

Soevereiniteit was toen een begrip waar waarde aan werd gehecht. Zomaar zelf beschikken als land over je eigen regels en vrijheid. Helaas kwamen er toen idioten aan de macht die dachten dat een groter ambtenarenapparaat een antwoord voor alle problemen zou zijn. Bij elke faalactie van deze groep, het waren er velen, was hun antwoord een groter Europa en nog steeds weigeren ze naar Specsavers te gaan.
Als de geschiedenis ons iets heeft geleerd is dat de eurofieltjes niet hebben geleerd van de geschiedenis. Groter is niet beter, een grotere overheid is inefficiënt, politici, een uitzondering daargelaten, zitten er voornamelijk voor zichzelf.

donkieshot | 30-07-22 | 09:32

Dat je op een verjaardag, nadat iedereen vertelt hoe lastig het is om cruciale vacatures op te vullen, doodleuk zegt dat je bij het COA werkt. De gotspe!

apek00l | 30-07-22 | 09:47

Ik snap niet dat iemand daar gaat werken. Er zijn dringend zóveel handen nodig in de zorg voor onze medelanders

apek00l | 30-07-22 | 09:16 | 2

Dit is doelbewust meewerken aan het ontwrichten en afbreken van dit mooie land. In een tijd van overschot aan vacatures valt een baan bij dit soort organisaties dan ook niet goed te praten.

243MHz | 30-07-22 | 09:33

Dat je op een verjaardag, nadat iedereen vertelt hoe lastig het is om cruciale vacatures op te vullen, doodleuk zegt dat je bij het COA werkt. De gotspe!

apek00l | 30-07-22 | 09:51

Ik heb jaren lang naast een opvang locatie gewerkt. De politie kwam maandelijks (onder werktijd) met gillende sirenes een bezoek brengen. Soms ook de ambulance en eenmalig de trauma helikopter. In de media was het ijzig stil, alsof het normaal is dat de politie er heen moet met spoed. Bij deze via zitten er voornamelijk gezinnen,maar in de stad zie ik voornamelijk een toename van jonge mannen. Bepaalde delen van mijn stad (parken) zijn vervallen tot no go area. Fijn hoor die "asielzoekers". Die jonge mannen/17 jarige jongens kunnen wel terug worden gebonjoured denk ik.

GPZ550 | 30-07-22 | 09:16 | 4

De media noemen dit altijd kinderen, ongeveer tot ze 30 jaar zijn. Tot dan zijn ze onaantastbaar. Daarna zijn ze ‘te ingeburgerd’

batvoca2 | 30-07-22 | 09:43

@batvoca2 | 30-07-22 | 09:43: ik geloof soms niet dat het kinderen zijn. Het zou mij niks verbazen als er een groep is die zegt 17 te zijn maar in werkelijkheid tussen de 18-25 jaar zijn.

GPZ550 | 30-07-22 | 10:22

@batvoca2 | 30-07-22 | 09:43:
Nou ja, niet altijd. Bij de kinderen die in een IS kamp zijn geboren uit een Marokkaans-Nederlandse vrouw, die zijn nooit "te geworteld". Die moeten altijd terug gehaald worden.
Kennelijk kan je alleen in Nederland "inburgeren" en "wortelen", maar andersom niet.

Wering | 30-07-22 | 12:03
▼ 1 antwoord verborgen

Nieuwsuur, altijd de benadering dat er te weinig opvangplekken zijn.

Nooit eens een keer dat de absurd hoge instroom moet stoppen zoals 75% van de Nederlanders wil.

Wattman | 30-07-22 | 09:15 | 10

@Is dit nog nieuws? | 30-07-22 | 09:51:
Auw. Zo ver zijn ze dus al. What's next? De riante woningen met 4 kamers gaan naar de asieltjesfamilies, de tinyhouses zijn voor de inboorlingen? Kunnen ze mooi hun schuld van het blank zijn, milieu vernielen en op vakantie gaan afbetalen. Het zou zomaar kunnen, op dit moment lijkt niets te gek.

elfenstein | 30-07-22 | 09:56

@Is dit nog nieuws? | 30-07-22 | 09:51:

Zo begint het dus..

Wattman | 30-07-22 | 10:09

@Is dit nog nieuws? | 30-07-22 | 09:51: dat is pervers.

Bataafje | 30-07-22 | 10:43
▼ 7 antwoorden verborgen

Het COA is gewoon een uitvoeringsorgaan, net als de belastingdienst. Doe liever aangifte tegen Mark Rutte!

Te-kapen-varen | 30-07-22 | 09:12 | 2

Aangifte dien tegen Rutte heeft weinig zin, probeer maar eens een geopend politie buro te vinden, mocht het tot een aanklacht leiden, dan zal hij er geen herinnering aan hebben.
Hij is niet voor niets de langst zittende minister-president van Nederland ooit.
Hij begint wel te lijken op die andere despoot, Mugabe, heeft lak aan de wet, is niet weg te krijgen en heeft het niet op boeren.

Kruimel | 30-07-22 | 09:24

@Kruimel | 30-07-22 | 09:24: Rutte, de Mugabe van de Lage Landen. Ik zie overeenkomsten. Alle blanke boeren eruit trappen en een euro die minder waard is dan het papier waarop het gedrukt wordt.

goedverstaander | 30-07-22 | 09:52

Aangifte doen? Ze komen niet eens meer langs voor een woninginbraak. "Doet u maar aangifte via het internet voor de verzekering".

2voor12 | 30-07-22 | 09:11 | 2

“Oh, maar ik heb de inbreker per ongeluk met een hockeystick neergeslagen en ligt hier”.
Moet jij eens opletten.

J.Cash | 30-07-22 | 09:48

Mooi hè? Zo'n Joeri Kapteijns. De juiste persoon op de juiste plek. En met visie en zeer gedreven.

Leptob | 30-07-22 | 09:11

En toch is het knap van Mark Rutte dat hij de boel nu ook letterlijk kapot bezuinigd heeft.

BlolB | 30-07-22 | 09:11

Ik doe ook aangifte tegen de Zwijgende Meerderheid die al 50 jaar lang instemt met het beleid van een structurele asielstroom, die er niet zou zijn als er kritisch gekeken wordt naar de doelgroep: echte vluchteling, opvang in regio geprobeerd, wanneer het veilig is gaat u terug etc.

Het is natuurlijk al lang te laat. We islamiseren sneller dan ooit tevoren. Als er nu echte vluchtelingen uit Oekraine bijkomen, bezwijkt het malafide COA systeem direct. Het is van de gekke.

Feitelijk zijn de echte vluchtelingen de dupe van de asielindustrie die zich decennialang alleen maar bezighield met zichzelf in stand houden en uit te breiden.

de Voorzittert | 30-07-22 | 09:11
-weggejorist-
Barend Braakbal | 30-07-22 | 09:10

Meneer kapteijns ziet dwang als enige mogelijkheid. Gewoon het hek dicht, daar al s aan gedacht?

de visser | 30-07-22 | 09:09 | 4

Misschien moeten we meneer Kapteijns dan ook maar dwingen. Om niet zo totaal debiel in z'n eigen fantasiewereldje te blijven rondhuppelen.

elfenstein | 30-07-22 | 09:13

U komt aan de bron van het bestaan van zijn organisatie..

Wijze uit het Oosten | 30-07-22 | 09:23

@2voor12 | 30-07-22 | 09:12: nee hoor, hij zit ook in die carrousel, hij werkt op directie niveau voor de overheid. Dus hij vertoont in opdracht zijn kunstjes voor zijn baas om bij goed functioneren na een jaar of 5/7 te vertrekken naar een ander baantje.

swapper | 30-07-22 | 09:23
▼ 1 antwoord verborgen

Wat moeten we eigenlijk doen om hier vanaf te komen? Dom meelullen met het kabinet werkt niet, oppositie voeren ook niet, dat levert je alleen maar permanente beveiliging op en een fatwa in bepaalde gemeenschappen.
Iemand moet hier ingrijpen, of het moet de bedoeling zijn dat gansch Nederland straks overloopt van de haat, haat jegens de verkeerden, tegen kleurtjes daar waar de haat gericht zou moeten zijn aan hen die deze zoveelste faal op hun geweten hebben. Wie het weet mag het zeggen, ik geef het even op voor nu.

elfenstein | 30-07-22 | 09:09 | 7

Oh, reken er maar op dat tegen de tijd dat er weer gestemd mag (!) gaan worden, er een paar zaken zijn geregeld:
Paar maanden voor de verkiezing wordt er iets oneerbaar gevonden. Dit zal iets lastig aan te tonen zijn dus naar OM gaan, die er lang over gaan doen om terug te ken met 'niets aan de hand, was een valse melding'.
Rond diezelfde tijd komt er een crisis; geen idee wat deze keer, maar het nieuws zal vooral hier over gaan.
In de twee weken voor de verkiezing komt de vaste kliek met een cordate oplossing, die heel vooruitstrevend zorgt voor een oplossing.
Nieuws zal vol op het orgel gaan om onze redding in nood te eren.
Ondertussen worden er over de.kleinere partijen vooral kwaad gesproken. Aan een gerucht heeft het nieuws al genoeg om karaktermoord uit te voeren. Let op nieuws over BBB, ja21, en individuen als Wilders en Omtzicht.
Er zullen weer beloftes komen in de wel voorafgaand. Over immigranten (' de grenzen gaan nu echt dicht'), boeren ('we laten ze zitten en steunen ze onvoorwaardelijk'), stikstof ('we gaan dat terugdraaien '), financiën ('toeslagenaffaire lossen we op, iedereen gaat er op vooruit'), onderwijs ('wij gaan voor kleinere klassen en meer docenten zorgen'), zorg (' zie onderwijs'), defensie (' wij gaan defensie een echte krijgsmacht maken')...
En geen van deze zaken, werkelijk geen een van deze beloften, zullen ze uitvoeren, als ze weer aan de macht zijn.
Het gaat namelijk om de spelers. Niet om de partij, niet om het land, niet om de burger.

EEnzame SchizofrEEN | 30-07-22 | 09:56

@poepie | 30-07-22 | 09:42:
Niet om het een of ander, toen FvD nog vers was zag ik daar wel wat in. Ze hebben het alleen toch echt wel riant verprutst, als geheel niet meer serieus te nemen. Ik zat wel goed met Nanninga, die gunde ik wel een zeteltje in Amsterdam en dat is gelukt. Nu hebben we BBB, dat lijkt mij een stuk gezonder toe, nuchterderder, geen dom gelul over complotten en tribunalen, geen latijnse voordrachten, hoewel mooi voor hen die het kunnen waarderen, maar feiten en vingers op zere plekken van Lientje. Een coalitie van PVV en BBB is niet heel ver weg, even zien wat Omtzigt nog achter de hand heeft. Nou alleen nog de rotzooi opruimen uit de kamer, je zou zeggen dat het met zoveel schandalen en faalbeleid niet heel moeilijk moet zijn.

elfenstein | 30-07-22 | 10:02

@elfenstein | 30-07-22 | 10:02:
Helaas zal de échte macht in dit land, het linkse PvdA/D66 ambtenarenapparaat, alles flink gaan tegenwerken.
Ook daar moet rigoreus de bezem door.

2voor12 | 30-07-22 | 10:18
▼ 4 antwoorden verborgen

Heeft alleen nut als de overheid een specifiek wetsartikel of verdragtekst overtreedt of niet uitvoert.

Ik ben bang dat het in de asielindustrie averechts gaat werken.

SamV | 30-07-22 | 09:09

De hoofdschuldigen zijn hier natuurlijk de kabinetten Rutte. Het beleid van bezuinigingen op de overheid heeft deze in een chaos veranderd. Tel daar de kletskoek van de PVV waarvoor de VVD als de dood is. Dit alles is het resultaat van het neo-liberale beleid dat een complete ramp is gebleken.

Red shirt | 30-07-22 | 09:09 | 4

Onder Jesse Klaver had ons land er vast een stuk beter voor gestaan.

Boeddha18 | 30-07-22 | 09:20

@ Red shirt:
Wut????
“ Het beleid van bezuinigingen op de overheid heeft deze in een chaos veranderd. “
Ahum.
Ondanks herhaalde beloften anderszins is het Rutte al vier kabinetten lang gelukt om de overheid (en de daarbij behorende kosten) continu en substantieel te laten groeien.
Dus daar ligt het niet aan.
Totale onkunde, geen visie, deugen etc. zijn waarschijnlijk de oorzaak van deze “crisis”
Net als alle andere crises.

J-van-de-Bontekoe | 30-07-22 | 09:29

Jammer. U begon zo goed.

goedverstaander | 30-07-22 | 10:40
▼ 1 antwoord verborgen

Bij het zappen gisteravond kwam het geneuzel met de COA meneer voorbij. 5 seconden geluisterd en doorgezapt.

M'n leven lang stemmen op Janmaat, Fortuyn en Wilders heeft dus totaal geen zin gehad. Ligt niet aan de zieners in kwestie maar aan wegkijkers en kop in het zand stekende deugers die middels een cordon sanitaire mijn land en cultuur om zeep helpen.

Cornelis12 | 30-07-22 | 09:08 | 2

Het heeft in ieder geval zin gehad met een gerust geweten te kunnen zeggen dat deze ellende niet aan jou te wijten is.

2voor12 | 30-07-22 | 09:14

@2voor12 | 30-07-22 | 09:14: Zo is het. Ik heb ook helpen duwen tegen de belaagde deuren. Met een gerust hart het graf in.

Normpje | 30-07-22 | 10:17

1000 openstaande vacatures… misschien toch eens kijken of het interessant is om over te stappen. Valt primair en secundair vast wel wat af te dwingen.

je suis bier | 30-07-22 | 09:07 | 1

Zouden er eigenlijk ook COA-medewerkers zijn die op een wachtlijst komen omdat statushouders voor moeten gaan wbt woonruimte?

Graaisnaaiert | 30-07-22 | 10:03

De foto is een selfie van het COA.

Normpje | 30-07-22 | 09:06 | 1

Of van de COA archiefafdeling
even uw dossier erbij halen, momentje svp

Tobi | 30-07-22 | 10:50

Doe graag mee

HD50 | 30-07-22 | 09:06

Doe dan ook gelijk aangifte tegen de politie voor hun discriminatie jegens de autochtone Nederlander.

Cunts-en-kitsch | 30-07-22 | 09:04

Aanpakken dat COA tuig.

Longhorn | 30-07-22 | 09:03 | 1

Ja! Gooi ze het land maar uit
en hun handelswaar idem

Tobi | 30-07-22 | 10:46

Ik denk dat het zinvoller is om aangifte te doen tegen de overheid die als plicht heeft zijn volk te beschermen en tot plicht heeft dat de primaire levensbehoeften gehandhaafd blijven.

develhunt | 30-07-22 | 09:02 | 6

@Zitvlak | 30-07-22 | 09:13: Ja je moet toch met vrouw en kinderen kunnen bellen die je hebt achtergelaten.

knutsel_ | 30-07-22 | 09:39

Helaas verstaat de overheid onder het volk, ook toekomstig volk. Dat is de nieuwe trend, je hoorde dat burgemeester van Utrecht duidelijk zeggen: Utrecht is er niet alleen voor huidige bewoners, maar ook voor toekomstige bewoners.

Daar ga je met je democratie....als een college al nog niet inwoners zegt te vertegenwoordigen, heeft stemmen niet zoveel zin meer.

Bataafje | 30-07-22 | 10:48
▼ 3 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl