Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Arthur van Amerongen - Bij de dood van Frans van Drimmelen, de ongekroonde koning van D66

Pechtold: 'Ik was het gezicht dat de partij moest verkopen. Frans deed verder alles'

Precies tijdens Pechtold’s bouwfraude in Leiden dook Frans van Drimmelen op, die toen penningmeester van D66 was. In het kennelijk door niemand ooit gelezen Langs de afgrond: Tien turbulente jaren in de geschiedenis van D66 van Menno van der Land, staat: "Omdat Pechtold weinig interesse heeft voor het besturen van de partij, is niet hij, maar penningmeester Frans van Drimmelen, degene die de dagelijkse bestuursaangelegenheden voor zijn rekening neemt. Pechtold: 'Ik was het gezicht dat de partij op congressen moest verkopen en die de relaties tussen bewindslieden en de fractievoorzitter in de gaten hield. Maar niet veel meer. Frans deed verder alles'."

Kortom: Frans van Drimmelen pakte toen al de absolute macht bij D66 en voerde de kadaverdiscipline in. Het Duitse woord is zoveel mooier dan het het Nederlandse: Kadavergehorsam. De term komt van Ignatius van Loyola, een van de oprichters van de Jezuïeten: perinde ac cadaver. Een goede Jezuïet is gehoorzaam als een lijk. 

Alexander Pechtold is bepaald niet dood, anders kon ik schrijven dat hij over zijn graf heen regeert. Tijdens zijn schrikbewind schiep hij met zijn capo di tutti capi Don Drimelo een snoeiharde angstcultuur en omringde zich met jaknikkers, paladijnen, retenlikkers, sycofanten en Jezuïeten die zo gehoorzaam waren als een lijk. Zelfs als een D66-lid ook maar een ietsiepietsie kritiek had op Pechtold, werd hij of zij onmiddellijk uit de banencarrousel geflikkerd. Was Wassila Hachchi te mondig of was zij gedrimmeld door Pechtold en moest ze daarom gaan flyeren en canvassen voor Hillary? We weten het nog steeds niet. 

De angst regeerde én regeert bij D66. Kijk maar naar de vier prominenten, waaronder de “vertrouwenspersoon” Jelle Ages en de gedrimmelde Marleen Weener [die hier zelf schrijft over haar medewerking aan het VK-verhaal maar let op: degene die haar naar Israël volgde is niet Van Drimmelen maar iemand van Leefbaar, vertelt ze hier vanaf minuut 50 - red.], die een onderzoek eisten naar het wegmoffelen van het BING-rapport maar anoniem wilden blijven omdat ze vreesden voor hun loopbaan bij D66.  Maar er ontstaan steeds meer scheuren in het fort dat Pechtold bouwde. Vanochtend ging een open brief van 150 “kritische” D66-leden online, die inmiddels al door meer dan 260 mensen is ondertekend), die opheldering eisen van Kaag over het rapport over Vieze Frans, die vanochtend prompt zijn werkzaamheden bij zijn eigen toko neerlegde. Van Drimmelen dreigt nu ook uit de Beroepsvereniging voor Public Affairs (BVPA) te worden gezet, aldus een door Vieze Frans gedupeerde ondernemer:

"De zakelijke overnames van Drimmel bestaan uit expansiedrift, niet door groei van zijn bedrijf (daar moet je namelijk iets voor kunnen) maar door overnames die hij ‘vergeet’ te betalen. Ik krijg nog tonnen van hem. Hij laat een spoor van ellende achter. En altijd weer zijn er die zwijgcontracten en intimidatie, hetzelfde als hij bij die gestalkte vrouwen doet. Frenske is een klein geschapen Machiavelli. Er zijn talloze ondernemers die net als ik nooit betaald zijn door Van Drimmelen. Ook vreemd dat zijn Brusselse bureau wordt geleid door een VVD’er, een Europarlementariër. Zij komt uit Rotterdam en heeft transport in haar portefeuille. Van Drimmelen heeft opvallend veel transportklanten uit de Rotterdamse haven. 1 en 1 = 2. Die netwerkcorruptie zie je bij veel Haagse klanten van Van Drimmelen. Zijn politieke pet zorgt voor veel klandizie. Het partijlidmaatschap leverde hem veel geld op. Ik herinner me dat Frans in Den Haag voor Coca-Cola werkte en in Brussel voor de obesitas & antifrisdrank-lobby. Hij deed ook anti-rookcampagnes en lobbyde tegelijkertijd voor de tabaksindustrie. Moraal zero dus. Net als Coca-Cola.”

[Redactioneel intermezzo: Die VVD'er, dat moet dus Caroline Nagtelaal zijn. Haar man Jasper is namelijk managing partner bij DR2 Consultants in Brussel en samen hebben ze hard campagne gevoerd de media belobby'd om daar te kunnen blijven - allebei. En bij Coca-Cola is Duane van Diest, voormalig persoonlijk medewerker van Kaag en bekend uit het screenshot van "Wie zijn die mensen", tegenwoordig... Public Affairs Manager! Is vast toeval. Netwerkcorrumperen kun je leren - een handleiding.]

Duane van Dienst werkte voor Kaag en nu voor Coca-Cola. Frans van Drimmelen werkt voor Kaag en Coca-Cola. Netwerkcorruptie? U mag het zeggen

De door Drimmel gestalkte dame in kwestie - de aanleiding voor het Bing-rapport - is volgens bronnen binnen D66 de in 2020 weggepromoveerde partijbureauvoorzitter Bernique Tool. GeenStijl berichtte toen al over de viespeukerij van Drimmeltje met MEP-kandidaat Emily van de Vijver in een Brusselse hotelkamer en suggereerde dat gewezen partijbureauvoorzitter Bernique Tool eveneens gedrimmeld werd. 

Overigens was Vieze Frans in 2006 Pechtolds campagneleider bij de interne verkiezingen van de partij. Zijn tegenstander was Lousewies “knipperbol” van der Laan. D66 onder Pechtold haalde vervolgens drie zetels bij de verkiezingen. Er valt veel naars te vertellen over Pechtold maar hij trok de partij met kadaverdiscipline en geholpen door Machiavelli Drimmel uit het slop. Respect! Maar onderweg naar de macht verkwanselde hij alle kroonjuwelen van HAFMO en D66. Google zal het bouwgrondschandaal in Leiden niet vergeten, noch de privéjet naar de Oekraïne, noch de omkoopneukhut, noch zijn relatieperikelen noch het stuitende gelieg over de kwestie van de twee Armeense kinderen. Tijdens zijn laatste optreden in de Tweede Kamer werd hij gefileerd en te kakken gezet door Geert Wilders en de ‘privékwesties’. Iedereen zag hoe Wilders de muizenval spande. En ja hoor, Pechtold liep er rechtstreeks in. Er hoefde geen eens een blokje kaas als aas in.

Hupsakeetjes
De ongebreidelde macht van Pechtold en Den Drimmel moest wel leiden tot #MeToo-kwesties. Ik heb sterke vermoedens dat een paar van de Pechtold-babes - Ollongren, Kaag, Van Engelshoven, Sophie in’t Veld, Vera Bergkamp, Wassila Hachchi en Rob Jetten en Anne Lok - op een wel  heel bijzonder manier door de ballotage kwamen bij de Grote Baas en/of bij Geyle Frans,de homo universalis die immers alles drimmelt wat beweegt. 

Thom de Graaf (volgens ingewijden wordt hij het eerste slachtoffer van Drimmels Wraak) wuifde als burgemeester van Nijmegen op een Chirac-waardige wijze de fietsenstallingviespeukerij van wethouder Paul Depla weg: "De raad heeft de afgelopen week vrijwel voltallig gezegd dat het hier om een privézaak gaat. Als de raad dat vindt, kan dat oordeel niet door bemoeienis van anderen - in het bijzonder de media - veranderen."  

Benieuwd of hij dat nu opnieuw gaat roepen om de ongekroonde koning van D66 te redden. De Graaf - en dat moet ik deze beroepsbobo (‘t is net herpes: je komt er nooit meer vanaf) meegeven, wilde de Koning alle officiële betrokkenheid bij de regering afnemen en ook Pechtold was niet dol op de Oranjes. Dat is inmiddels wel anders, met de publiekelijke vrijage tussen fopjonkvrouw Ollongren en prinses Beatrix. Dat is hele andere koek dan Laurens Jan ‘hermelijnkoorts' Brinkhorst, bekend van de hupsakeetjes in de luxewagen van de zaak, in de tijd van de baas, én van zijn bijzonder innige contacten met Beatrix. 

De grote vraag op deze Tweede Paasdag is: gaat de rancuneuze Van Drimmelen tijdens zijn vrije val D66, de partij slopen? En sleurt hij Kaag, die van alles viezigheid van Fransje op de hoogte was, mee in zijn duizelingwekkende val? Het deksel is van de beerput. Après Frans dégoûtant le deluge. 

269 and counting...

Reaguursels

Inloggen

Ik denk dat Van Drimmelen voor as vrijdag zelfmoord pleegt… met een schot in zijn rug

AnitaDik | 18-04-22 | 22:32

RTL nieuws (19:30) heeft het over Frans van Drimmelen. De Staatsomroep (20:00) heeft het over "een medewerker van D66". De partijdigheid druipt er van af.

De leugen regeert | 18-04-22 | 22:20 | 3

Nieuwsuur aan het terug kijken, daar wordt hij wel genoemd zojuist.

Wattman | 18-04-22 | 22:23

@Wattman | 18-04-22 | 22:23: Hoofdredacteur van het NOS Journaal is Marcel 'divibokaal' Gelauff. Hoofdredacteur van Nieuwzuur is Pieter Klein.

De leugen regeert | 18-04-22 | 22:41

@De leugen regeert | 18-04-22 | 22:41:

Een goede, zat ook bovenop de toeslagaffaire.

Wattman | 18-04-22 | 22:47

Drek66, wat een beerput als je de deksel optilt. Ha ook Arthurs laatste zin..

Wattman | 18-04-22 | 22:15

Nou ik ben wel benieuwd straks naar de peilingen. Volgens mij heeft het kabinet nog maar steun van een kwart van de kiezers van de vorige verkiezingen. Tijd voor nieuwe lijkt mij.

Tiscali-2 | 18-04-22 | 21:58 | 1

Reken er maar niet op , Deug66 stemmers voelen zich zo verheven boven het klootjesvolk dat ze op hun zelfbenoemde deugpartij blijven stemmen..

Nico_the_Sparrow | 18-04-22 | 22:32

Nationaal geweten Eus gaat nu ook los in het AD, mijn dag kan niet meer stuk.

HD50 | 18-04-22 | 21:35 | 1

Als "Eus" losgaat..............

grapjasz | 18-04-22 | 21:41

Wat een ongelofelijke kennis van Don Arthur... en wat een gore beerput...

grapjasz | 18-04-22 | 21:18

Ik zal het allemaal wel gemist hebben hoor, maar kan iemand mij vertellen wat D66 nou eigenlijk voor het land heeft betekend? En dat bedoel ik met inbegrip van de vroege jaren. En bespaar me het gejammer over de kroonjuwelen want daar hebben ze nooit echt werk van gemaakt. HAFMO dit en HAFMO dat; het is altijd een sekte van chique wauwelaars geweest; poseurs die bij iedere stroomversnelling op de vernissage konden snoeven op hun exclusieve politieke smaak. “Het redelijk alternatief” hingen ze op hun ramen. Je wist meteen wat voor volk zich daar schuilhield. Allemaal mensen die zich niet wensten uit te spreken.
De grote klapper kwam inderdaad onder peggelt (groot gemaakt noemt Amerongen dat (en hou toch eens op de man “de Don” te noemen)). In werkelijkheid werd D66 groot op het aanwakkeren van de aversie tegen Wilders. Meer was het niet. En ja zo’n club heeft grote aantrekkingskracht op bestuurlijke leeglopers met een vlotte babbel waar niets anders uit spreekt dan de hoop op een klinkende loopbaan in de polletiek.

fokkewoelf | 18-04-22 | 20:59 | 1

Tijdens paars werd de winkelsluitingswet verruimd en mochten winkels na 18 en supermarkten na 19 open zijn en op koopzondagen 12 keer per jaar
Ik was daar wel heel blij mee.

Shoarmamasutra | 18-04-22 | 22:03

"gaat de rancuneuze Van Drimmelen tijdens zijn vrije val D66, de partij slopen?"
Sinds wanneer leggen d66'ers verantwoording af voor hun daden?

Duwbak_Linda | 18-04-22 | 20:18 | 1

Misschien kan hij samen gaan werken met Otten

Shoarmamasutra | 18-04-22 | 22:04

Misschien off topic, maar ik wil aan die smerige elitaire deugclub van tyfusllijers geen woorden meer vuilmaken. Als de PVDA weer zou terugkeren naar haar roots: het verheffen van de onderklasse. Dus het scheppen van en gelijk speelveld voor iedereen en dat gedweep met die andere (bijna nog engere) deugclub Groen Links eens zou laten, dan zouden we weer wat te kiezen hebben. Maar helaas is zo ongeveer iedereen nu woke, links, gevaccineerd, gehersenspoeld en van het padje.

potverdriedubbeltjes | 18-04-22 | 20:05 | 1

Vooral dat laatste.

Ajeto | 18-04-22 | 20:24

Destructief 66 , van mij mogen ze helemaal naar de kloten, wat een farce.

tsjajaja | 18-04-22 | 19:41

Bij Sophie een mevrouw van de diversiteit commissie, ze is het toonbeeld van angst voor de afrekening cultuur binnen D66.
Ze neemt al aan dat Kaag van niks wist.

likdoorn | 18-04-22 | 19:28 | 1

Ik sta er helemaal niet van te kijken dat ze de taak heeft gekregen om de angstcultuur binnen D66 in de media uit te venten zodat Kaag straks de reddende engel van de D66-vrouwen kan uithangen door te roepen dat ze echt niets wist, dat als ze dingen had geweten dan... en dat ze er voor zal zorgen dat... Gelijk even meenemen dat D66 ook veiig is voor mensen van kleur en zo.

Dooiemus | 18-04-22 | 21:16

Ollongkreng, en een bataljon Magere Mannetjes, zien hun kansen op het inmiddels bijna lege MP-schap al groeien. Hoe dieper het aangeschoten, en zowel in politiek den Haag als in het land uiterst impopulaire Kaagmens, haar kuil graaft met haar persoonlijke, alsmaar groeiende leugenschep, hoe beter.

Als je een club bouwt vol rücksichtloze, liegende predatoren die moraal en fatsoen voor ontbijt vreten, dan moet je stevig in je schoentjes staan om niet opgevroten te worden. En zelf de grootste haai zijn. Kaag gaat dat spel niet meer winnen.

Nobody has her back anymore.

Verliezen doet ze al gestaag vanaf het begin, en het eindspel is nu ingezet.

Dutchbeaurouge | 18-04-22 | 19:10

Ik kan uit betrouwbare bron bevestigen dat deze mijnheer een bijzonder vies mannetje is. Vooral kwetsbare meisjes zijn een prooi voor hem. Bah!

Erasmus | 18-04-22 | 18:35 | 3

Ik neem aan dat daar dan gewoon aangifte van wordt gedaan.

CamaroHans | 18-04-22 | 18:47

@CamaroHans | 18-04-22 | 18:47: je kan niet van alles aangifte doen. Als een man verkeerd kijkend schuimbekkend zegt dat dat jurkje zo mooi staat bij de blauwe ogen, blauw als de zee. Nat is de zee. Ben je ook wel eens supernat?
Wat moet je dan als vrouw, behalve voorkomen in dezelde kamer alleen te komen

Shoarmamasutra | 18-04-22 | 22:10
-weggejorist en opgerot-
herr von arschloch | 18-04-22 | 18:22

Mooi stukkie van de Don

eentweehuppekee | 18-04-22 | 18:22

Overigens mooie term in het Dales artikel bij de buren van TPO: "Fatsoensvernis."
Geeft eigenlijk alles weer.
Ondertussen houdt D66 Paternotte (niet de scribent hier) zich zorgvuldig op de achtergrond want de machtspelletjes gaan gewoon door. De een z'n dood de ander zijn brood.

Basil Fawlty | 18-04-22 | 18:20

Ik mag graag vissen, maar de vissersterm 'iemand de hengel aanreiken' is mij niet bekend.

juan Kroef | 18-04-22 | 18:16 | 2

Dat is alleen gebruikelijk als er in troebel water wordt gevist.

Frau Merkel | 18-04-22 | 18:58

Vangst ook niet?

Lorejas | 18-04-22 | 19:27

Het figuur van Drimmelen zegt me niets. Voor mij is de partij D66 al meer dan afdoende om er de allerdiepste schijthekel aan te hebben. Ik had niet verwacht dat er naast Groen Links een partij zich zou ontwikkelen waarvan ik een nog grotere afkeer zou krijgen. Maar dat is D66 met vlag en wimpel gelukt. Tyfus volk dat is het.

Broadsquire | 18-04-22 | 18:06

Ik zat te kijken wat doet die Palmen daar met van Drimmelen op die foto? Maar toen viel het kwartje. Palmen en HAFMO. Ja die kachelden toentertijd samen behoorlijk door aan het Spui in Amsterdam.

Basil Fawlty | 18-04-22 | 18:05

Help help...... dat vrouwtje in de auto naast Kaag, wie zijn toch die mensen, is helemaal niet een onafhankelijk journaliste?

swapper | 18-04-22 | 17:54 | 1

Dat vrouwtje naast Kaag in de auto is de bewuste Douane van Dienst uit Arthur's artikel.

Mark Smeeks | 18-04-22 | 19:25

Blijf roeren GS, totdat de onderste steen boven moge komen.

thanseeuwen | 18-04-22 | 17:32

Toevallig is het net een lang weekend als dit de publiciteit in gaat.

Winston1 | 18-04-22 | 17:06

Toch wens ik ze Zalig Pasen in huize Kaag..

Janneus | 18-04-22 | 16:59 | 4

Het is een vrij zielig Pasen voor de D66 capo.

Dutchbeaurouge | 18-04-22 | 18:03

Lastig in een Arafat gezin.

eentweehuppekee | 18-04-22 | 18:23

Ze vieren daar geen Pasen, het is nog ramadan.

Ad Bervoets7847 | 18-04-22 | 18:29
▼ 1 antwoord verborgen

Het is alle hens aan dek - damage controle - bij dump66. Ondertussen draaien Van Mierlo, Erik Visser, Hans Gruijters en Peter Baehr zich met schaamte om in hun graf.

donkieshot | 18-04-22 | 16:58 | 1

Dat denk ik ook. De iftar zal ook heel ongezellig zijn.

Dooiemus | 18-04-22 | 21:19

Ik zou graag willen weten wat Van Drimmelen weet over Kaag. Dat zou weleens de reden kunnen zijn, dat Kaag niet wilde ingrijpen.
Kaag heeft vermoedelijk haar lijsttrekkerschap (mede) te danken aan Van Drimmelen. Dankbaarheid hiervoor zou ook een verklaring kunnen zijn waarom Kaag hem de hand boven het hoofd heeft gehouden. Echter dankbaarheid past niet bij haar over-arrogante houding.
Van Drimmelen moet nog 10 jaar werken. De verkoop van zijn maatschapsaandeel in Dröge & Van Drimmelen zullen niet toereikend zijn voor zijn levensonderhoud. Als lobbyist elders is hij uitgerangeerd.
Het lijkt me de moeite waard om Van Drimmelen de komende jaren in de gaten te houden.

Check-zei-de-Gek | 18-04-22 | 16:57 | 2

Kaag, ver af diagnose: ass met narcistische trekken.Bijna hetzelfde...(containerdiagnostiek).

nobodiesunmighty | 18-04-22 | 17:16

Staan alleen maar mindere goden op dat lijstje. Ik voorspel een grote zuivering.

pietvanvliet | 18-04-22 | 16:56

Ben ziek, echt ziek, griep of omnicron, en telkens komt die Kaag voorbij in mijn koortsaanvallen. Rillen en dan stikheet, Klote Kaag, ga weg uit mijn koortsaanvallen.

gato | 18-04-22 | 16:51 | 1

Kaag is ook voor gezonde mensen een nachtmerrie, daar hoef je niet ziek voor te zijn. Maar een welgemeend beterschap gewenst!

quigg | 18-04-22 | 17:15

Hier scheiden onze wegen.

patria_vespera | 18-04-22 | 16:48

De NPO is vast al bezig met het spinnen van afleidingen en/of goedpraten.

Mahatma | 18-04-22 | 16:35 | 3

De NPO, je bedoelt dat D66-bolwerk?

TonAlias | 18-04-22 | 16:45

Als dat maar gaat lukken zonder het vriendinnenclubje van M (van der Linden).

Wering | 18-04-22 | 17:14

Mwah, bij nieuwsuur veegde ze net goed de vloer aan met Kaag/D66

Crest of Waves | 18-04-22 | 21:48

Stel je voor, partijleider Kaag wist echt niets van de geheime side-letter/bijlage waarin staat dat er sprake was van "stalking, bedreiging en chantage" (aldus NOS).

Dan had Kaag toch in elke talkshow gezeten nu, haar handen ten hemel werpende en uitschreeuwende dat ze is voorgelogen door bepaalde mensen in de partij. Dat ze een grote schoonmaak zou houden. Dat ze haar campagneleider Frans van Drimmelen meteen zou royeren. Dat ze in gesprek zou gaan met deze dame en vijftien anderen die een klacht hebben ingediend. Dat ze extreem veel spijt heeft dat ze destijds net voor de verkiezingen, dankzij de misinformatie, keer op keer gezegd dat er bij D66 niets aan de hand was. Dat het onvergeeflijk was D66 het slachtoffer anderhalf uur voor de verkiezingen (in het geheim) in het gelijk stelde. Maar dat Kaag dat natuurlijk ook niet wist, want anders zou die tafelfoto ook nooit zijn gemaakt. Dan had Kaag toch haar hele Twitter nu gewijd aan dit.

Probleem is dat het niet voor te stellen is dat Kaag het niet wist. En ze wist het wel. Daarom zit ze niet in elke talkshow en is haar Twitter muisstil.

Kaag moet gaan.

JohnLocke | 18-04-22 | 16:34 | 1

Het is natuurlijk mooi als Kaag ophoepelt, maar wat komt er weer voor terug? Ik bedoel, D66 is een neukclub van arrogante leugenaars, en dat gaat niet veranderen.
Het is een beetje als met Poetin: ook in zijn geval is het mooi als hij opdondert, maar wat komt er voor in de plek?
D66 en Rusland, twee hopeloze gevallen, zij het op verschillende manier.

KeesBruin | 18-04-22 | 16:58

En Kaag is toch de gevaarlijkste..... een vrouw zonder lichaamstemperatuur en geen hart. IJskoude tante die over lijken gaat. Ze vindt zichzelf verheven,een soort messias die "ons" en de wereld gaat redden. En dit waanzinnige streven tegen elke prijs. Een feodale heerser, een kreng...... en dit schepsel gaat ook nog onze MP worden... brrrrr...

Blonde Nel | 18-04-22 | 16:28 | 1

Dat laatste kan ze wel vergeten. Daar wordt nu aan gewerkt. Toevallig hè?

Een vrije paling | 18-04-22 | 17:15

Frans Dribbelaar zat aan de bar en nam met haar een lunchje.
Daarna wat deed de dribbelaar, hij flikte haar een kunstje.

jan huppeldepup | 18-04-22 | 16:27

Zit te wachten op video-fuck waarin het Kaagbeest, a la de Baron: "Drimmels, Drimmels en nog eens Drimmels" zegt.

Ovideenznvrienden | 18-04-22 | 16:20 | 3
-weggejorist-
DontLookWhenIP | 18-04-22 | 16:21

Emoji’s!!111!!!

Cunts-en-kitsch | 18-04-22 | 16:22

Nog gauw een een Nexitje ingeschonken en een saucijzenbroodje in de oven geschoven alvorens luierend af te wachten op nieuwe onthullingen m.b.t. Dedain 66, Kroniek van een neukfabriek. Het volgende deel aub. Next please!

Een vrije paling | 18-04-22 | 16:19

Vrijdag komt het verhaal/sprookje van d666 over de boze brief van de leden, ik heb mijn bingokaart al klaar.
He bestuur betreurt hoe het is gegaan
Het was een communicatie stoornis.
Het was de schuld van een medewerker die onzorgvuldig heeft gewerkt.
Deze geheime bijlage heeft kaag absoluut nooit gezien.
Het bestuur bekijkt nog wat er precies is misgegaan en wat verbetert moet worden.
Er was geen opzet in het spel maar een samenkomst van omstandigheden.

jan huppeldepup | 18-04-22 | 16:19 | 3

Ze gaan er alles aan doen om Kaag uit de wind te houden. Ik verwacht dus inderdaad dat onderdelen binnen de partij niet goed hebben gefunctioneerd en dat de verkeerde afwegingen zijn gemaakt. Er is besloten om de informatie niet met Kaag te delen, maar binnen het bestuur te houden. 'Gelukkig' is er in november een nieuw bestuur gekomen dus dit gaat noooooooooit meer gebeuren.

Keutels | 18-04-22 | 16:25

@Keutels | 18-04-22 | 16:25:Ik geloof meer dat er alles op verzoek van kaag aan is gedaan om frans uit de wind te houden en dat is nu mislukt. Dus nu moet er een sprookje bij elkaar gelogen worden dat eigelijk niemand en in het byzonder kaag geen schuld had.

jan huppeldepup | 18-04-22 | 16:31

@Keutels | 18-04-22 | 16:25: Ze kunnen Kaag natuurlijk nooit uit de wind houden. Ze heeft tot 3 keer toe geweigerd om met het slachtoffer in gesprek te gaan. En dat voor een bestuurder die zei er alles aan te doen om de partij van viespeukerij te vrijwaren.

Nee, die kunnen ze niet vrijpleiten.

Peerkeoud | 18-04-22 | 21:09

Dus we kunnen de conclusie trekken dat gekozen en ongekozen volksvertegenwoordigers van D66, niet voor het landsbelang daar zitten, maar ter meerdere heil en glorie van zichzelf. Ik had dit nou nooit verwacht

Karel Kruizenruiker | 18-04-22 | 16:19 | 1

Als onze bestuurders echt heel erg goed in besturen zouden zijn, waarom besturen ze dan geen bedrijven? Dan zouden ze veel meer geld kunnen verdienen, toch? Maar dan komen ze niet in de media of in de talkshows. Kijktip: Miss Sloane, met Jessica Chastain.

quigg | 18-04-22 | 17:24

D66: een morele suikertaart, waar louter stront onder de suiker blijkt te zitten.

KeesBruin | 18-04-22 | 16:18
-weggejorist en opgerot-
Red shirt | 18-04-22 | 16:15 | 8
▼ 8 antwoorden verborgen

Kereltje Pechtold is een vieze man, Frans is een vieze man, Kaag is vieze-premier. Onze politici zijn totaal verrot, op een paar goede na.

quigg | 18-04-22 | 16:14

Complimenten GS met een goede analyse over een regentenpartij als D'66.

johnyl | 18-04-22 | 16:13

Heb het artikel gelezen met een glimlach, leuk stuk!

Keutels | 18-04-22 | 16:08

Er stond dus een psychopaat aan het hoofd van de clan. Waarom verbaasd het me niet?

donkieshot | 18-04-22 | 16:06 | 5

@Cunts-en-kitsch | 18-04-22 | 16:10: D66 is niet links. Ze zijn woke en slijmen met allerhande groeperingen om divers te lijken maar sociaal economisch zijn ze rechts.

Zapata10 | 18-04-22 | 16:11

Nou breekt mijn klomp @zapata!

Cunts-en-kitsch | 18-04-22 | 16:24

@Cunts-en-kitsch | 18-04-22 | 16:24: Tsja, als u afbreken werknemersrechten, doorwerken tot 70 jaar, alles privatiseren links vindt, dan is D66 links.

Zapata10 | 18-04-22 | 16:31
▼ 2 antwoorden verborgen

we can't be certain as to whether or not that's his hand on her shoulder

Charles Swietert | 18-04-22 | 16:03 | 1

her left hand path?
youtu.be/YrnirMJl0CY
(OST Deliver Us from Evil)

nobodiesunmighty | 18-04-22 | 17:58

Laatste tweet van de partijleider Kaag gaat nog steeds over de ramadan. Niets over Pasen (dat ondanks de ontkerkelijking door een stuk meer mensen wordt gevierd), maar ook niets over dit schandaal.

De partijleider is missing in action.

JohnLocke | 18-04-22 | 16:02 | 1

Dat zou fijn zijn.

J-van-de-Bontekoe | 18-04-22 | 16:12

Een kijkje in de keuken van de mafia.

drs. P | 18-04-22 | 15:58

Altijd leuk zo’n opsomming.
Even op een rij gezet wat er niet deugde in de afgelopen jaren.
Ik blijf het maar zeggen: “nette mensen”? Ik ken geen nette mensen, ja oké een paar, maar je begrijp wat ik bedoel.
Vullesbakken zijn het, allemaal.
Geef ze een stropdas, giet er drie witte wijn in en het zijn gewoon tokkies zoals jij en ik.
Nagemaakt huftervolk. Lopen met hun neus in de wind, vinden van alles over anderen, zijn zelf geen haar beter.
En dit soort loopt niet alleen bij D66 hoor.

Ruimedenker | 18-04-22 | 15:58 | 2

Ze zitten ook bij Volt/GL/PvdA en de VVD. Zelfs bij de SP. De christenen hebben er ook een paar Het zij zo, mij kunnen ze niet meer raken. Ik werk nu nog een paar dagen in de week maar als er 1 zo een arrogante paarse broek zijn muil opentrekt dan stop ik subiet met werken. (mag ook wel na bijna 50 jaar)

Zapata10 | 18-04-22 | 16:05

Als ik hun salaris had, zou ik ook glimlachend met me neus in de wind lopen, ik zou er zelfs bij huppelen.

jan huppeldepup | 18-04-22 | 16:22

Ontluisterende opsomming, maar volgens mij staat het geval van Depla in het Nijmeegse fietsenhok wel los van dit alles, of Thom de Graaf nu slachtoffer van van Drimmelen was of niet.

Tashtego | 18-04-22 | 15:56

Het is de hoogste tijd deze lobbyverenigingen uit het openbare bestuur te verwijderen. We zullen notabene nog eens door de EU gered moeten worden van deze enge bepotelaars.

Frau Merkel | 18-04-22 | 15:53

Inmiddels ben ik benieuwd naar hetgeen deze Drimmelaar allemaal heeft uitgespookt.

Roos | 18-04-22 | 15:51 | 1

volg geld en sex.
Meer kan dit DNA profiel niet.

nobodiesunmighty | 18-04-22 | 16:03

Mwoah, over een weekje is het weer "glas-plas-was" geweest en gaat de hee goegemeente (ook binnen de gelederen van Dictatuur '66) weer over tot de orde van de dag. Het hele partijcircus kent een lange tijd van geschiedenis en de getrouwen (en elke kneus met ambities binnen dat circus) weet heel goed hoe de hazen uiteindelijk (blijven) lopen.

Paar "nieuws"-momentjes, 20 minuutjes duiding en damage control bij een goedgezind praatshow (hoi Jinek), de gebruikelijke, ingestudeerde "bullshit bingo"-uitspraken endan is de wind wel weer grotendeels gaan liggen.

Nieuwe ronden, nieuwe kans en ruim baan voor de "nieuwe" bestuurscultuur.

Grijskijkert | 18-04-22 | 15:51

Bij Vera B moet er heel wat afgefietsenhokt zijn. Ze kan echt niets op die plek en een bravere partijlaaf zullen ze daar niet snel krijgen.

Frau Merkel | 18-04-22 | 15:51 | 1

afgefietsenhokt, ja, mooie beeldspraak. Ik stem voor het woord van 2022.

Peerkeoud | 18-04-22 | 21:15

Heerlijk, die D66-twitterstilte. Eindelijk even geen gebakken lucht-berichtjes van totale nitwits.

Cor Netto | 18-04-22 | 15:48 | 1

Lekker hè. Dat bord voor hun kop is kennelijk niet zó groot dat ze niet beseffen dat het nu niet het moment is voor holle frasen.

Spring Bruissteen | 18-04-22 | 16:05

Weer een hoop gelul in de marge… In Brussel gebeurd het, in Brussel worden de grote lijnen uitgezet. Den Haag is voor de kruimels (en afleiding).

Mr Moore | 18-04-22 | 15:48 | 6

D66 is bij uitstek een pro Brussel partij. Afbranden die nare hypocriete club.

Zapata10 | 18-04-22 | 16:08

@Mr Moore | 18-04-22 | 22:31: Uw eerste reactie is nonsens. Wat nou gelul in de marge, het gaat om de d66 shit. Niet over Brussel. En het is trouwens " gebeurt ".

Zwizalletju | 18-04-22 | 23:01
▼ 3 antwoorden verborgen

mark rutte lacht zich een breuk.

WasHetMaarMakkelijk | 18-04-22 | 15:46 | 3

Die geeft nu het advies, dat een aantal D66ers wat aan hun actieve herinnering moeten doen.

Graaf_van_Hogendorp | 18-04-22 | 15:49

@Graaf_van_Hogendorp | 18-04-22 | 15:49:
Zijn adjudant van vlees en bloed en zijn adjudant partij krijgen de volle lading gier over zich heen en hij hobbelt lekker verder met de gierkar achter zich aan.

WasHetMaarMakkelijk | 18-04-22 | 15:52

Die kan beter omgaan met "macht".

nobodiesunmighty | 18-04-22 | 16:14

Die foto van Beatrix met Kasja Ollongren is een foto van twee gefustreerde dames die tegen elkaar zeggen 'het had zo mooi kunnen zijn'.
Kasja was namelijk de door Beatrix uitgekozen dame om met haar oudste zoon Willem-Alexander te gaan trouwen en koningin te gaan worden.
Ze werd al in de adelstand verheven. (Ze was van een een of andere duistere verlopen noordse adel en daarom hebben ze haar maar Jonkvrouw gemaakt).

Er was alleen een klein probleempje: WA moest (en moet) haar niet. Onderwijl had hij de vrouw van zijn dromen ontmoet: Maxima. Toen Maxima publiek bekend werd, was er voor Beatrix geen houden meer aan.
Ze heeft toen heel wat stampij lopen maken waarbij er zo hard door WA met deuren geslagen werd dat er in de deur van Paleis Noordeinde een raam sneuvelde.
Toen Beatrix zag het menens was met WA heeft ze haar nederlaag maar toegegeven en werd Maxima in de armen gesloten. Een poosje later werd de verloving bekend gemaakt.
Kasja bleek biseksueel en ging met dames verder en na haar abdicatie restte Beatrix slechts de geraniums en de wijnfles.
Maxima houdt de winkel draaiende en heeft voor troonopvolging gezorgd.
WA heeft dus toch nog een beetje gezond verstand.

Haberdoebas | 18-04-22 | 15:46 | 3

De hemel heeft ons toch bewaard voor dat bezemsteelrijderinnetje.

Frau Merkel | 18-04-22 | 15:48

Je moet er toch ook niet aan denken dat je naast zo’n bezemsteelvlieger wakker wordt… brrrrrr.

Mr Moore | 18-04-22 | 15:49

@Mr Moore | 18-04-22 | 15:49: De Haagse bordelen hebben heel wat potentiële omzet misgelopen.

Haberdoebas | 18-04-22 | 15:52

Ik heb de tanga's gegoogled waar Drimmeltje mee hupsakede maar ik word er niet vrolijk van. Verdenk ze zelfs van trans MtF. @keesvee en zelfs Penthouse Pechtold hadden het beter voor elkaar. Kwam dat echt puur omdat die twee met hun bakkes op de treurbuis kwamen en Drimmeltje maar met de left overs moest hupsakeen?

Graaf_van_Hogendorp | 18-04-22 | 15:46

Ik dacht dat pasen het feest van de wederopstanding was…… klopt het dan toch? D666 aan het kruis en TOCH nog hoop voor Nederland?

hxl | 18-04-22 | 15:46 | 1

Ze zijn tot 2025 aan de macht plus de tijd demissionair. U kijkt nog lang tegen de bakkes van Sieg Kaag en haar perverse en corrupte kompanen aan.

Graaf_van_Hogendorp | 18-04-22 | 15:47

‘The Voice D66’, vanaf de derde ronde worden de vragen en opdrachten pas echt persoonlijk. Met een casting couch en uit-er-aard de vraag: ‘hoe graag wil jij (euro)parlementariër worden?’

Vanaf september op NPO3.

JohnLocke | 18-04-22 | 15:44

Ik zie een smeuig v(r)age(n)(v)uurtje komen a.s. dinsdag...

Harrie-Couvert | 18-04-22 | 15:44 | 1

Wilder heeft een lading verse munitie.

Haberdoebas | 18-04-22 | 15:51

Deze hele D'66 top heeft zijn of haar carrière aan Frans van Drimmelen te danken.
Dan doe je toch wat meer je best voor hem dan voor een Ail B. of een Marco Borsato.
Voor een veel minder prominent partijlid als Sidney Smeets deden ze veel minder hun best. Die kreeg na afloop maar een tweet van een partijlid (Robot Easy-Jetten) "Ik kan niet bij het debat aanwezig zijn, ik zit nu in Sidney"

Osdorpertje | 18-04-22 | 15:40 | 1

Ik moest toch even lachen om die laatste zin...

Wering | 18-04-22 | 16:53

Dit valt niet meer te spinnen. Naar verluidt is Sjoerd Sjoerdsma inmiddels dan ook volledig aan de drank.

Schmalz | 18-04-22 | 15:39 | 5

Is dat niet de D van D66? Hoe kom je anders op die bezopen ideeen waarvan jan met de pet zelfs al weet dat ze niet gaan kunnen, maar ze toch doorgezet worden omdat de modellen zeggen dat het wel kan?

brie-de-penis | 18-04-22 | 15:51
-weggejorist-
J-van-de-Bontekoe | 18-04-22 | 16:08
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat een feest, D66 The (dirty) Gift That Keeps on Giving, dat ik dit nog mee mag maken, snif...

zwellevertje | 18-04-22 | 15:38

Kaag in het nauw door een door haar verdoezeld #metoo-verhaal met als hoofdpersoon een kerel die haar persoonlijk campagne-adviseur was nadat er geloofwaardige aantijgingen waren gemaakt.

Het is een paaswonder die we niet verdienden maar wel gekregen hebben!

JohnLocke | 18-04-22 | 15:37 | 1

Paaswonder !! Op Twitter wenst ze onze “medeMoslims” een fijne Ramadan, maar ik al oprechte atheïst krijg niet eens een Tweet met Zalig Pasen !!

DontLookWhenIP | 18-04-22 | 16:21

Blijf roeren in die beerput ik kan er niet genoeg van krijgen.

U-boot | 18-04-22 | 15:37

Kadavergehorsamkeit that is.

Frau Merkel | 18-04-22 | 15:36 | 3

Nope... check uw Duits.

horsteknots | 18-04-22 | 15:39

Ik ben benieuwd hoe volgend jaar de Dikke van Dale uitleg gaat geven aan het nieuwe werkwoord 'drimmelen'.

TonAlias | 18-04-22 | 15:35 | 1

Vergeet nieuw elan niet

brie-de-penis | 18-04-22 | 15:52

Zet net de tv aan.
Welja, Kaag is aan het voetballen,
0-0 trouwens.

reservebelgië | 18-04-22 | 15:34 | 1

KAAG wint.
4-3 na strafschoppen.

reservebelgië | 18-04-22 | 17:52

Je kan het opheffen dat D66 maar de mensen zelf veranderen niet. Die vinden elders wel onderdak want ze hebben kwaliteiten die anderen wél kunnen gebruiken. Hoe verderfelijk het ook is. En dan raar opkijken dat de opkomst voor verkiezingen daalt. Ook vreemd dat links (lees pvda) er geen milliliter van profiteert. Dat zegt weer genoeg over hem.

Terpetijnzeikert | 18-04-22 | 15:34 | 1

Dat deugvolk gaat naar Volt/PvdA/GL en blijft vrolijk verder wapperen met het vingertje.

Zapata10 | 18-04-22 | 15:45

Als je geschoren wordt, moet je stilzitten.

horsteknots | 18-04-22 | 15:33

Wat is Coca Cola beloofd in ruil voor die functie voor die halve kerel Duane?

JohnLocke | 18-04-22 | 15:28 | 2

Hoe moeten we deze "Duane" eigenlijk aanspreken? Weet iemand dat?

Zwizalletju | 18-04-22 | 16:47

@Zwizalletju | 18-04-22 | 16:47:
Begin met 'Geachte Pleeborstel' en ga dan niet over z'n haar beginnen maar vol er op: over z'n gebrek aan integriteit.

LD69 | 18-04-22 | 20:52
-weggejorist-
NACademicus | 18-04-22 | 15:25

Ik bid vurig dat dit het begin van het einde is.

De Maagd Maria | 18-04-22 | 15:23 | 6

Kaarsje aansteekt.

Wayan | 18-04-22 | 15:36

Amen

eldiablo | 18-04-22 | 15:47

Zoekt kapel in de buurt.

JohnLocke | 18-04-22 | 15:48
▼ 3 antwoorden verborgen

Wie anno nu nog op deze partij stemt is niet goed snik (met alle respect, yadda yadda).

MickeyGouda | 18-04-22 | 15:18 | 4

Iemand die op D66 na de deaud van HAFMO stemde was sowieso af.

Graaf_van_Hogendorp | 18-04-22 | 15:44
▼ 1 antwoord verborgen

Met pijn en woede kijk ik er opnieuw naar. Hoe dat allemaal kon/kan en er nog personen zijn die wegkeken, lachten en op die oplichters stemden. De hoorntjes hadden met de scherpe kant naar binnen gedrukt moeten worden. Maar laat ik geen Kees zijn; ik wil de beste man niet bedreigen.

Normpje | 18-04-22 | 15:22

Hoe integer is onderzoeksbureau Bing eigenlijk? Ik vind de manier van verslaglegging op z’n minst dubieus. www.bureauintegriteit.nl/

El Rico Grande | 18-04-22 | 15:15 | 5

Eerste naam op het lijstje van medewerkers. Zegt genoeg.


BING-directeur Peter Werkman is door de Accountantskamer berispt wegens onzorgvuldig handelen. De kamer acht drie van de vijf klachten van Seyit Yeyden (PvdA), ex-deelraadsvoorzitter van Rotterdam-Feijenoord, gegrond.”

www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-...

Snap_het_ook_niet | 18-04-22 | 15:25

Ik zou die vraag willen verbreden. Is het überhaupt mogelijk dat een commercieel onderzoeksbureau integer handelt als van tevoren al vaststaat dat de opdrachtgever bepaald niet zit te wachten op mogelijke, of zelfs voor de hand liggende en te verwachten conclusies? Het heeft er in dit geval toch alle schijn van dat om oneigenlijke redenen het rapport in tweeën is gesplitst, sterker nog, dat in het ene deel conclusies worden getrokken die onverenigbaar zijn met die in het andere deel. Er zijn twee waarheden geproduceerd waarvan er één in de openbaarheid is gekomen. Bing had daar kennelijk geen moeite mee, dat is duidelijk. Maar ik kan me echt niet voorstellen dat het bureau een uitzondering op de regel is. Onderzoeksbureaus zijn, in het kielzog van de accountantskantoren, verworden tot vehikels van damage control-operaties.

Schoorsteenveger | 18-04-22 | 15:25

Absoluut eens. Een stel ammateurs dat niet coldoet aan auditing standards.
In Schiedam toendertijd ook met Ververs: rapport zonder hoor- wederhoor. Kwalijk.

Hojo24 | 18-04-22 | 15:40
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat vindt zijn vrouw?

Kaas de Vies | 18-04-22 | 15:13 | 5

welke?

nobodiesunmighty | 18-04-22 | 15:35

Een dickpic van jou!

horsteknots | 18-04-22 | 15:35

Heel veel sherry in de koelkast.

JohnLocke | 18-04-22 | 15:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Vanmorgen 150, nu bijna 300. Die 150 laatsten zijn de herpes van onze maatschappij, de: zal ik, kan ik nog anders, nu moet ik wel-flapdrollen.

Normpje | 18-04-22 | 15:12 | 2

Mja of je werd gewoon laat wakker op je vrije dag.

peterdh | 18-04-22 | 15:19

"mini Kremlin?" Giftige slangen heb je overal. Zodra ze zich gepositioneerd hebben met hun zoete praat naar buiten, en naar binnen tweespalt, isoleren en intimidatie van enkelen is je organisatie verloren. Vele 10.000 jaren geleden zouden dezen een clan om zeep kunnen helpen, als ze al niet door clanleden om zeep zouden zijn geholpen. Nu maken ze rapportjes bij vriendjes...

nobodiesunmighty | 18-04-22 | 15:40

Mijn dag kan niet meer stuk na het lezen van dit artikel

HD50 | 18-04-22 | 15:11 | 1

Ik moet de hele tijd denken aan de Titanic en de Moskva als ik dit artikel lees.
Weet niet waarom...

Aristotalloss | 18-04-22 | 15:50
-weggejorist en opgerot-
KwakzalverPro | 18-04-22 | 15:10

Weer een D66 topic trek ik niet.

de uitbater | 18-04-22 | 15:07 | 5

Wees dan verschwunden.

Normpje | 18-04-22 | 15:13

Moge er nog vele komen. Fantastisch werk van GS.

ChalinaRosa | 18-04-22 | 17:15
▼ 2 antwoorden verborgen

In 2006 was het met D66 bijna gedaan (3 zetels) Zal nooit de kop van nummer drie op de lijst, Frans Bakker vergeten, toen bleek dat een excuusallochtoon op hun lijst zijn pluche ontnam met voorkeursstemmen.

Dat die partij nog bestaat heeft puur met de komst van Pechtold te maken die puur weer zetels won door zijn aanvallen op Wilders.

Cornelis12 | 18-04-22 | 15:05 | 3

Was het niet Bert Bakker?

Kaal-dik-en-lelijk | 18-04-22 | 15:11

@Kaal-dik-en-lelijk | 18-04-22 | 15:11: Ja klopt. Zag 'm pas weer op tv. Zit nu bij Meines Holla & Partners: "stuurt bedrijven en organisaties door een versplinterd politiek landschap in onzekere tijden"

Cornelis12 | 18-04-22 | 15:27

Volgens mij was het Bert Bakker

internationale | 18-04-22 | 17:30

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl