achtergrond

Geenstijl

Crimeupdate: Taghi en neef spelen hints, Hells Angels en Pietje Costa de cel in

Maar maakt het iets uit?

In dit land zaten de ongekroonde drusgkoning Ridouan Taghi en zijn advocaat/neef Youssef dus gewoon als een stel pubers in een klaslokaal met briefjes en gebaren een mogelijke ontsnapping uit de Extra Beveiligde Inrichting in Vught te plannen. "Ik wil me niet bemoeien maar de pro's moeten echte pro's zijn. Echte navy's, niet gasten die overval plegen", schreef Youssef op een notitie naar zijn gevangen neef, zo bleek vandaag tijdens de zitting in de zaak tegen hem.

Ondertussen ging eveneens vandaag de kofferbakmoord zijn tweede zittingsdag in. De zaak waarin het zwaar verminkte lichaam van Ralf Meinema in de kofferbak van zijn eigen auto werd aangetroffen. Waarschijnlijk ligt de aanleiding voor zijn gewelddadige dood in de drugswereld, al is de kans groot dat we het nooit echt te weten komen. 

Gisteren eiste het Openbaar Ministerie nog tot acht jaar gevangenisstraf tegen twintig (!) Hells Angels voor betrokkenheid bij internationale drugshandel. 

En maandag werd drugshandelaar Piet Costa veroordeeld voor vijftien jaar cel voor het binnensmokkelen van duizenden kilo's cocaïne en dan loopt er ook nog een andere zaak tegen hem als opdrachtgever voor de ontdekte criminele gevangenis en martelcontainer. En dat is dus alleen nog maar de afgelopen paar dagen. De grote zaken stapelen zich op en aan de hand daarvan zou u kunnen stellen dat we lekker bezig zijn met die drugsbestrijding. Aan de ander kant zijn de kabouterenvelopjes ondanks al deze acties nog steeds ruimschoots op iedere theaterhoek straathoek te krijgen, waardoor we ons toch afvragen of de huidige aanpak wel zin heeft. Wij hebben de antwoorden niet, dus u krijgt de vraag gewoon voor de voeten geworpen.

Heeft deze drugsaanpak nog zin?

Gaan we die oorlog nog winnen?

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.