Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

We gaan weer AARDAPPELS eten!

Lekker man, Opperdoezers

Vergeet pasta, rijst, globalistisch deugvoer & overige Knorr Wereldgerechten. We moeten weer aardappels eten, want anders komt het niet goed met de voedselvoorziening, het klimaat en de wereldvrede. Alle raarpratende tv-koks op de NPO kunnen stoppen met vreemde luchtjes door uw portiek te duwen en De WokSjinees kan op bijscholingscursus. Gewoon weer aardappels van eigen grond. Koken, bakken, pureren, stampen, frituren & poffen (receptenboek). Nu gaat nog TACHTIG PROCENT van het in Noord-Holland verbouwde voedsel de provinciegrens over. En dat is nergens voor nodig. Gewoon lekker zelf houden allemaal en verbouwen voor ons eigen en dan gewoon weer om 18:00 uur aan tafel. Lust u geen aardappelen? GA DAN. Doei.

Reaguursels

Inloggen

Argh, oude tijden herleven;
Kruimige piepertjes
Lekker stukje mals vlees (bij voorkeur ouderwets in de boter gebraden)
Goede groenten uit eigen land: spruitjes, boontjes, andijvie, spinazie o.i.d.

Argh, dat is lekker maar verboden volgens de dames en heren van de moderne eetstijl.
Maar verdomd lekker, dat wel.

MK27 | 29-03-22 | 11:04

Aardappels met spruitjes in boter/room/koffiemelk, worstje en krachtige donkerbruine jus. Veel beter bestaat er niet.

Phantomas | 29-03-22 | 00:35

Die op de foto, dat benne geen Opperdoezer Ronde. Ja, dat mag ik, want ik heb er meer gerooid dan jij op kan eten in je leven.

TheseDays00 | 28-03-22 | 21:43 | 3

Skoftig piepertje.

W_Drees | 29-03-22 | 04:53

Je had er zomaar nog een "helegaar" in kunnen stoppen. Gemiste kans!

PockyMaster | 29-03-22 | 08:35

Nöh, da’s ók wat!

dasechtgeenstijl | 29-03-22 | 09:05

Opperdoezers, niet te schillen, alleen maar pitten. Dat is het mij niet waard, ik koop wel een kilootje hybride kruimige.

AlexanderVissers | 28-03-22 | 20:24 | 3

Wat een onzin antwoord. Opperdoezers schil je namelijk niet!!

El_Capitan | 28-03-22 | 20:32

Zand eraf borstelen, beetgaar koken, grofkorrelig zout erop en soppen in een kommetje gesmolten roomboter. Beetje appelmoes met stukjes van Hak. Krokant gebakken kipstukjes of varkenshaasje. Alles van Hollandse bodem en je viriliteit vaart er wel bij. Die laffe mais van Zelensky voeren wij hier nog niet eens aan de varkens.

borderlijntje | 29-03-22 | 00:05

Wanner er weer zo’n tv-kok, of kokkin, verschijnt met tatoos, knotje, zonder kokskleren, armen vol armbanden en vele ringen aan vingers, haak ik af. Bah. Zienq er niet hygienisch uit. En rare recepten. Zien er gewoon niet lekker uit.

RGV42 | 28-03-22 | 20:03 | 3

Ik haak ook altijd af bij die goorTV. Brrrr

HijgentHert | 28-03-22 | 21:33

Heb jij ooit iemand bij uw lokale shoarma/pizza boer in koks tenue zien lopen?? Daar hoor je ook niemand over

Knoezelbos | 28-03-22 | 22:07

We gaan weer richting aspergeseizoen, heerlijk. Gewoon ouderwets met krieltjes, eitje, ham, peterselie, botersaus.

Juffrouw op de fiets | 28-03-22 | 19:39 | 2

Kogelbiefstuk erbij voor de jus.

Only the lonely | 28-03-22 | 19:46

@juffrouw Wel jammer dat ze tegenwoordig voor een paar euro onder zeil gekweekt worden. Elke avond tot eind juni is ook geen optie

borderlijntje | 29-03-22 | 00:12

Als je dankzij het kabinet nergens nog geld voor hebt en je alleen nog een aardappel kunt veroorloven, kook hem dan licht kruimig en dien hem op met een lepeltje sambal.

Osdorpertje | 28-03-22 | 19:31

Koolhydraatbommen. Prima om als side dish te hebben maar niet als hoofdbestanddeel van de maaltijd. Ik vind het altijd lekker om er een paar blokjes door de curry of andere saus heen te doen maar een bord vol aardappels, nee, bedankt. Het is 2022, we werken geen 60 uur per week meer fysiek op het land of in de mijnen en hoeven dus ook niet meer een vol bord met aardappels, zo'n vette gehaktbal, een paar snippers groente en een blonk jus of boter erover heen.

Graaisnaaiert | 28-03-22 | 19:24 | 5

100 gram aardappels 20 gram koolhydraten, brood 50-55. En dan de troep en natrium die er in je brood zit.

J.Cash | 28-03-22 | 19:49

@wilderst | 28-03-22 | 19:34:
Ja, mijn eigen zelfgebakken brood. 450 gram Volkorenmeel. 4 theelepels Gist. 260 ml Water. 3 eetlepels Olijfolie. 2 eetlepels Karnemelk. Ruime eetlepel rietsuiker en een theelepeltje zout. En daar eet ik dan 3 dagen van. Met als voordeel dat ik er half zo veel van eet als van supermarktbrood en het zo lekker is dat er ook nog eens een stuk minder beleg op komt.
@J.Cash: die rotzooi - meelversteviger, varkenshaar dus - en houdbaarheidsspullen ( meestal gebaseerd op zuur ) en overdosis natrium ( zouten dus ) + het feit dat na dag 2 al van ellende uit elkaar valt is de reden dat ik alleen nog maar mijn eigen brood bak. Enige wat ik nog wel koop is roggebrood zonder de bekende toevoegingen.

Graaisnaaiert | 28-03-22 | 21:00

@wilderst | 28-03-22 | 19:39: Hangt er vanaf hoe je ze klaarmaakt. Ik vind bijvoorbeeld de knolselderij een prima vervanger voor de aardappel ( ook met mate uiteraard want een natriumbom maar wel met andere gezonde eigenschappen ) die vanwege zijn semi-poreuze karakter de smaak van saus net zo lekker opneemt als een goede aardappel. En ja, ik vind een goede, hardkokende aardapel erg lekker maar als hoofdbestanddeel van de maaltijd heb ik toch liever wat anders.

Graaisnaaiert | 28-03-22 | 21:04
▼ 2 antwoorden verborgen

De twee grootste groentensnijders:
De Vezet uit Warmenhuizen (levert alle versgesneden groenten, salades en verse pizza's aan de Appie)
Hessing Supervers uit Zwaagdijk (idem, maar dan aan de Superunie en nog een paar supermarkten)

Beiden hebben hun roots in Langedijk. Net als de grootste importeur van (exotisch) fruit de firma Kloosterboer.
Ook heeft een van de grootste zaadbedrijven voor groente Langedijker roots: Bejo Zaden uit Wamenhuizen.

Langedijk is dus zeer belangrijk wanneer het over vers voedsel gaat. We moeten er zuinig op wezen. Ook met Peter Rehwinkel als burgemeester.

Haberdoebas | 28-03-22 | 19:14 | 3

Bejo zaden, had die niet een probleempje met zijn bestuiving door bijen?

Pieter_Baan | 28-03-22 | 19:23

Peter Rehwinkel? Die met de hooivork uut Stad is verdreven, die een fake baantje fantaseerde in Spanje? Die Peter? Nou laat die maar lekker in Langedijk zitten.

austinhealey | 28-03-22 | 19:25

Ee hadden het over aardappelen

Only the lonely | 28-03-22 | 19:48

Zo is dat, geen woord Russisch bij...

tantesidonia | 28-03-22 | 18:57

In dit land jassen wij piepers. Zo zijn onze manieren!
(Behalve dan vandaag. Heb me Indonesische keuken toegeëigend)

Duwbak_Linda | 28-03-22 | 18:56

Bijna alles wat gekookt wordt is goor.
Doe maar gewoon lekker bakken of wokken
En dan eigenlijk alleen maar echt vlees.

MorgenEenAnder | 28-03-22 | 18:54

Patat friet gaat er best in, jammer dat er geen olie is om de piepers te frituren.

Nescio73 | 28-03-22 | 18:52 | 1

Zolang er stroom is werkt de airfryer....

tantesidonia | 28-03-22 | 18:57

Och, wat hadden ze een grote mond op het malieveld, die boeren. "Wie maakt uw eten dan?" Nou, jullie niet!

Vunzigheid | 28-03-22 | 18:49

Heerlijk die vastkokers in de roti.

J.Cash | 28-03-22 | 18:47 | 2

Ik vind de kruimige beter, die nemen meer curry(kerrie?)saus op.

Osdorpertje | 28-03-22 | 19:34

Ben ik normaal dat ik bij aardappelen alleen een hele broccoli kan opvreten ?

Simpele Drenth | 28-03-22 | 18:47 | 3

Broccoli gekookt of geroerbakt?
Gekookt is het drie keer niks.

J.Cash | 28-03-22 | 18:48

@J.Cash | 28-03-22 | 18:48: Broccoli 4 minuten koken in flink zout al kokend water zonder deksel. Dan is ie beetgaar en gifgroen

wilderst | 28-03-22 | 19:31

Gedoe met die dingen… dat schillen en dat ze na een week al gaan uitlopen. Geef mij maar pasta of rijst.

Trekhaas | 28-03-22 | 18:46 | 4

Gewoon niet schillen, prima te vreten met schil.

bots! | 28-03-22 | 19:56

Dank, medereaguurders. Zodra er weer Menoppers zijn zal ik het eens proberen. Met schil is giftig, is mij altijd verteld, maar fuckit. Voor de paar keer.

Trekhaas | 28-03-22 | 20:01
▼ 1 antwoord verborgen

Alzheimers zijn mijn favoriet,wanneer ik ze voor het laatst heb gegeten weet ik niet meer.

De Profundus | 28-03-22 | 18:43 | 1

Jij hebt zeker last van Eigenheimer?

tantesidonia | 28-03-22 | 18:58

Ja, prima, eet zelf ook vaak aardappels bij de maaltijd. Maar wel met mate en minimaal net iets meer dan de helft van het bord wordt opgevuld door groente, dus niet veel aardappels! En vlees, meestal witvlees, ook met mate bij een maaltijd. Of zelfgepaneerde vis bijvoorbeeld.

Jan, Leiden | 28-03-22 | 18:41

In Brabant zeggen Peestamp ipv Hutspot.
Ze zeggen daar ook Friet ipv Patat.
Kunnen ze nou nooit ‘s ff normaal doen daar?

Ruimedenker | 28-03-22 | 18:38 | 3

Ooit wel eens een normaal mens ontmoet? En, beviel het?

Bergamo | 28-03-22 | 18:40

Peënstamp, niet peestamp. En Peënstamp kan met aardappelen gestampt, hutspot alleen wortelen met uien.

AlexanderVissers | 28-03-22 | 20:28

Het gaat trouwens enorm goed met de aardappelevolutie. Weten mensen zich nog de geur van rottende aardappels te herinneren vroeger (in de winkels zo'n 20 jaar geleden)? Was dan een natte oogst of zoiets. Ik ruik het nooit meer. Ik weet nog wel dat ik het erger vond stinken dan een paard dat al twee maanden dood in een bos op Curaçao lag dat we aantroffen langs een wandelroute.

Leptob | 28-03-22 | 18:36 | 1

Geschild, voorgekookt en geplastificeerd stinken ze inderdaad een stuk minder.

Veepert | 28-03-22 | 18:47

Hutspot met haring. Dan komt het helemaal goed met ons.

TheManiac | 28-03-22 | 18:32 | 1

Lastig.
Daar hoort van dat geprivilegieerde witbrood bij.
Dat geeft vást gedonder!

Kapitein Sjaak Mus | 28-03-22 | 18:37

Opperdoezen zijn prima, postelein er bij, heerlijk.

Nuuk | 28-03-22 | 18:30 | 3

Postelein met azijn, heerlijk. Helaas slechts een korte periode verkrijgbaar.

Mr_Natural | 28-03-22 | 18:31

Óf blauwschokkers….
Zelf doppen uiteraard.

Ruimedenker | 28-03-22 | 18:33

@Mr_Natural | 28-03-22 | 18:31:
Inderdaad, ik eet het dan ook zeker eens per week. We hebben een goede groentewinkel (een echte nog) die het verkopen in het seizoen.

Nuuk | 28-03-22 | 18:55

Owh, onze boeren produceren dus wél voor het buitenland.

SterF... | 28-03-22 | 18:28 | 3

Ja en we importeren aardappelen uit Malta, Frankrijk, Israël en nog meer.
Net als vlees.
Exporteren we best veel, maar importeren uit Brazilië, Uruguay, N-Z, Ierland enz.
Gekke discussie dus.

Ruimedenker | 28-03-22 | 18:33

@Ruimedenker | 28-03-22 | 18:33:
Laten we het erover eens zijn dan dat het met schepen vervoeren van allerlei voedsel totaal belachelijk is.
Maar dan moet je wel aan het verdienmodel van de boeren durven te komen en dan gaan er trekkers in reactie naar Den Haag.
En natuurlijk hier op GS het valse sentiment dat de boeren verantwoordelijk zijn voor onze voedselvoorziening.

SterF... | 28-03-22 | 20:25

@SterF... | 28-03-22 | 20:25:
Daar valt iets voor te zeggen.
Op moment dat je de productie(export) aan banden wilt leggen, zul je wat mij betreft ook de import moeten aanpakken.

Ruimedenker | 28-03-22 | 21:20

Misschien beseft men dan nu dat het handig is om de voedselproductie in eigen handen te houden en de landbouw in ere.

MickeyGouda | 28-03-22 | 18:28 | 2

Dat komt subsidietechnisch gezien niet zo goed uit. De boerenhaat onder de ambtenaren is enorm. De regels die ze over de boeren uitstrooien zou je rustig een soort van boerocaust kunnen noemen.

Haberdoebas | 28-03-22 | 19:08

Maar wat is de landbouw in ere? Je leest toch dat een groot percentage van onze productie gewoon verkocht wordt aan het buitenland?

SterF... | 28-03-22 | 20:32

Je kunt natuurlijk ook stempels maken van aardappelen.
youtu.be/MT8iPHvqX0s
Veel plezier!

Ruimedenker | 28-03-22 | 18:25 | 1

Operdoezers zijn er pas eind juni, dus nog ff wachten.

bqbq | 28-03-22 | 18:24 | 7

@WasHetMaarMakkelijk | 28-03-22 | 18:47:
Sorry 24-6
En invriezen is misschien wenselijk, vers is altijd lekkerder, maar het kan wél.
Geschild gewassen in een zak.
Niet ontdooid, direct in de pan kort koken.

Ruimedenker | 28-03-22 | 18:51
▼ 4 antwoorden verborgen

En een balletje graag. Geen vegatroep meer.

Swoop | 28-03-22 | 18:24 | 2

Gesigneerd?

Kaas de Vies | 28-03-22 | 18:25

@Kaas de Vies | 28-03-22 | 18:25:
Barry Stevens zou zeggen "gewoon doorgaan"
Heel 2022, ik amuseer me ermee. Maar na dit jaar wel klaar aub...

WasHetMaarMakkelijk | 28-03-22 | 18:45

Ik ben dol op kookprogramma's en kan aardig koken al zeg ik het zelf.
Maar voor me alleen koken vind ik niks aan en doe het zelden.

jaja | 28-03-22 | 18:23 | 1

Alleen koken of alleen eten?

Joyce | 28-03-22 | 19:46

Vanavond een zelfgemaakte bal naar recept van Jonnie Boer, Google maar eens. Lekker met gekookte aardappels en gestoomde bloemkool.

pibasso | 28-03-22 | 18:20 | 2

Heerlijk , tien keer lekkerder dan die buitenlandse smurrie .

leo59 | 28-03-22 | 18:30

Heb die ook weleens gemaakt, super lekker inderdaad.

2tribes | 29-03-22 | 01:12

Welbeschouwd gaat er niets boven de aardappel, enkel een beetje wisselen in de bereidingswijze: gekookt, gebakken, gefrituurd, gepoft en de basis van iedere maaltijd is daar.

smdyasc | 28-03-22 | 18:19

"Ieeeuw, Annebel. Ik probeer eten te bestellen maar ze hebben alleen krieltjes. Ook flitsbezorging heeft alleen nog aardappel puree. Dit is zoooo niet chill. Ja echt, dan ga ik wel dood van de honger heur, dagggg!" -Fleur, 27. Content Marketeer uit Ijburg, Amsterdam.

GeheidEenGeit | 28-03-22 | 18:18

Andijker muizen zijn ook heerlijk maar niet te schillen, zo amorf…

eerstneukendanpraten | 28-03-22 | 18:18 | 1

Muizen moet je niet schillen.
Even aan het staartje door de frituur en warm wegsmikkelen.

(Recept J. Wolkers)

Kapitein Sjaak Mus | 28-03-22 | 18:26

Rookworst doet vrouwen en andere mensen waar ik een hiërarchische arbeidsrelatie mee had te veel denken aan mijn gesigneerde dickpics, zeker in combinatie met Dijon mosterd.

Kaas de Vies | 28-03-22 | 18:16

Voornamelijk wordt de pootaardappel geexporteerd.
Gewoon omdat de Nederlandse aardappelboeren, de beste van de wereld zijn.
Ons pootgoed is de absolute top, de hele wereld wil het hebben.
Elk jaar oogsten dus boeren uit het buitenland onze pootaardappelen.
Elk jaar kopen ze nieuw pootgoed aan.
Die moeten dan ook aan de strengste eisen voldoen.
Nederlandse keuringsdiensten zijn superstreng, er mag niets aan de aardappels mankeren, anders geen ppotgoed, maar consumptieaardappelen.

snapal | 28-03-22 | 18:14 | 5

Pootaardappelen zijn hartstikke woke!
Vooral als je ze in potgrond zet!

Kapitein Sjaak Mus | 28-03-22 | 18:30

@eerstneukendanpraten | 28-03-22 | 18:22: De klanten zijn kieskeurig omdat wij heel kieskeurig zijn wat betreft eisen pootaardappel.
Elke boer in de wereld weet dat je een gegarandeerd goede oogst krijgt met Nederlandse pootaardappelen.
Het lukt boeren in het buitenland niet of nauwelijks, om zelf goede pootaardappelen te kweken, Nederland heeft de beste reputatie.

snapal | 28-03-22 | 18:33

@Kapitein Sjaak Mus | 28-03-22 | 18:30:
Wel uitkijken voor potenrammers anders zit je in de puree.

Spring Bruissteen | 28-03-22 | 19:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Lekker…
Opperdozen in het jasje, de kook er over, afkoelen, jasje pellen en dan opbakken.
Gekookt mag ook.
Schrappen met een mesje( officieel met een paar klompen in een emmer), koken, niet té gaar.
Kleine partjes maken, overgieten met roomboter en een toefje peterselie.

Ruimedenker | 28-03-22 | 18:14 | 3

Tien minuten in ruim water. Dan met schil en al met wat zout en botersaus zo naar binnen harken.

goedverstaander | 28-03-22 | 18:18

Goed bezig. Gebakken aardappels zijn zo het lekkerst. Eerst koken!
Niet te vergelijken met die meuk uit het vriesvak van de supermarkt.

Frau_Ferkel | 28-03-22 | 18:18

Of gewoon rauw in de schil in partjes gesneden met olijfolie, knoflook, zeezout, peper en wat Italiaanse kruiden knapperig bakken in de oven (soort patatas bravas krijg je dan), ook errug lekker.

2tribes | 29-03-22 | 01:16

In Peru hebben ze meer dan 3200 soorten aardappels, kan je bijna 10 jaar lang elke dag iets anders eten en toch aardappels.

Mr_Natural | 28-03-22 | 18:13 | 4

We hebben hier alleen de meest winstgevende.
Hoezo keuzevrijheid.

AdvocatusDiaboli | 28-03-22 | 18:16

Stamppot van peruaanse aardappel met klapstuk van alpaca. Kuiltje jus erbij, hmmm.

Tashtego | 28-03-22 | 18:35
▼ 1 antwoord verborgen

Maar ik heb al een aardappelhoofd.

UnderTheDevil | 28-03-22 | 18:12 | 3

Heet u soms Bobby?

uisge baugh | 28-03-22 | 18:18

@uisge baugh | 28-03-22 | 18:18:

Dat moet Peter Gillis zijn…

eerstneukendanpraten | 28-03-22 | 18:19

@uisge baugh | 28-03-22 | 18:18: nee, Charles Michel.

kokenrel | 28-03-22 | 18:19

De terugkeer van seizoensgroenten.

Niks aardbeien en kersen in de winter en appels en peren die nog lang niet rijp omdat ze moeten geleverd aan de Jumbo of AH worden op een datum in plaats van wanneer de natuur zegt dat ze eetbaar zijn.

AdvocatusDiaboli | 28-03-22 | 18:12 | 3

Boerenkool en pastinaak. Gewoon in de grond laten tot je het nodig hebt. Dus het neemt in uw vriezer geen plaats in waar beter wagyu kan liggen.

goedverstaander | 28-03-22 | 18:17

Alles door elkaar prakken, dat is veel lekkerder.

Mr_Natural | 28-03-22 | 18:11 | 5

Geen bestek meer nodig, een rietje volstaat.

Swoop | 28-03-22 | 21:14

Gerechten van aardappeldeeg zijn ook lekker: gnocchi, knoedels ((zowel met zoete als hartige vulling), nudels... hm heerlijk.

2tribes | 29-03-22 | 01:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik ben nog steeds in de war van die klok wisseling, wanneer moet ik nou beginnen met die aardappels te schillen als ik om 19 uur wil eten?

Met_baard | 28-03-22 | 18:11 | 2

Dat hangt er van af hoe snel U aardappels kunt schillen.

Frau_Ferkel | 28-03-22 | 18:21

Aardappel poffen in de oven, beetje roomboter of kruidenboter erbij. Jammie.

Kameraansteker | 28-03-22 | 18:11 | 1

Ja lekker.
Heb ik ook een tijd niet gehad.

jaja | 28-03-22 | 18:14

Aardappelen is het geroofde intellectuele eigendom van de Azteken, die net een griep pandemie te boven probeerden te komen.

Kaas de Vies | 28-03-22 | 18:10 | 3

Ga dan eerst drie weken onder de zonnebank en neem dreadlocks, dan heet het geen cultuurtoe-eigening.

AdvocatusDiaboli | 28-03-22 | 18:13

Dus cultural appropriation.? Ok,... cancelen die hap!

horsteknots | 28-03-22 | 18:14

Voedsel is geen intellectueel eigendom. Uitgezonderd genetisch gemodificeerde troep, zoals soja en en het Roundup ready zaaigoed van Monsanto.

Frau_Ferkel | 28-03-22 | 18:25

Niet te nassen gekookt. Gefrituurd in staafjes gaat het nog wel.

PeterMills | 28-03-22 | 18:09 | 2

Hallo! Snap je het concept jus niet, of zo?

omanders | 28-03-22 | 18:11

Of, en dat is een aanrader, schandalig veel geklaarde boter erover en peterselie. echt.

omanders | 28-03-22 | 18:23

Mensen verpesten vaak het eten en dus ook heel erg de aardappels met makkelijke klaarmaakzakjesranzigejusbagger. Maak verdomme gewoon lekkere echte jus.

Leptob | 28-03-22 | 18:09 | 3

Very true.

nikolaos | 28-03-22 | 18:11

Er is een speciale plaats in de hel voor zulke lui.

horsteknots | 28-03-22 | 18:11

Smeltjus. Wie dat maakte mag onder de guillotine.

omanders | 28-03-22 | 18:25

Ja aardappels mooi man, maar de rookworst nog wel even laten staan tot Pasen.

Barre_de_k | 28-03-22 | 18:09

Zuurkool omdat het nog kan.

Wat dat plaatje betreft: is dat bord nou zo groot?

nikolaos | 28-03-22 | 18:08 | 3

En wat een zuinig lepeltje jus, zeg!

omanders | 28-03-22 | 18:12

Ziet er lekker uit.

uisge baugh | 28-03-22 | 18:07

Lekker voor in de schuilkelder.

RickTheDick | 28-03-22 | 18:07

Gekookte aardappels met een flinke sloot jus, of gebakken met een beetje mayonaise. En doe daar ook maar een Hubert Bruls bij *oftewel, een dikke bal gehakt*

keistad | 28-03-22 | 18:07 | 1

*Watertanden doet…*

Wijze uit het Oosten | 28-03-22 | 18:08

Toch zijn aardappelen, groenten en een stukje vlees wel lekker op zijn tijd.
Heb het herontdekt na jaren van de buitenlandse keuken bestellen.

jaja | 28-03-22 | 18:07 | 1

Er zijn Michelin sterren-restaurants geweest waar je AGVtjes kon afhalen voor schappelijke prijzen.

omanders | 28-03-22 | 18:09

Na De Aardappeleters is Van Gogh naar Frankrijk vertrokken, dat zegt genoeg.

Mr_Natural | 28-03-22 | 18:05 | 1

Wel lekker met afgesneden oor erdoor gestampt. Eerst wel de smeer even verwijderen, want bitter.

goedverstaander | 28-03-22 | 18:13

Goed zo, aarpuls zijn lekker.

Muxje | 28-03-22 | 18:05

Toevallig net een mooie prei, r-gehakt, aardappelpuree schotel opgespoten. Staat nu aan te bruinen op 180 gr. Smakelijk allen !

horsteknots | 28-03-22 | 18:03

Niets daarvan! Ik blijf! *hutspotje stampt*

Zwezerik | 28-03-22 | 18:03

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen