achtergrond

Geenstijl

LIVE. #FreeWilly op het Museumplein

Koffie drinken voor de vrijheid

Aan de ene kant zouden we dit topic graag beginnen bij wat bedenkingen bij de opsluiting van Willem Engel, bekend van internet, voor maar liefst veertien dagen vanwege zijn verdenking voor opruiing. Zeker omdat Engel in de gevallen waar de zaak over lijkt te gaan, nou niet bepaald ondubbelzinnig te hebben opgeroepen tot het plegen van geweld.  Bovendien doet de volgende passage "Een woordvoerder benadrukt dat het onderzoek nog loopt. Het OM had de rechter-commissaris gevraagd Engel langer in voorarrest te houden, onder meer uit vrees dat hij opnieuw opruiende berichten op sociale media zou plaatsen" uit dit AD-artikel vermoeden dat onze staande magistratuur de vrijheid van meningsuiting weer eens als de minst belangrijke vrijheid van alle vrijheden beschouwt. Ook gaat er nogal een irritatie opwekkende VOLT-vibe uit van Norbert Dikkeboom en zijn 22.580 mede-aangevers die als een soort mosterd na de lockdown nog even hun primitieve wraakgevoelens willen botvieren op iemand die geeneens meer coronamaatregelen heeft om tegen te protesteren. 

Maar!

Aan de andere kant roepen de gewetenloze leugenaars van Café Duninng-Kruger hun hersenloze aanhangers op te komen naar de demonstratie vandaag, weet je zeker dat die oproep gehoor vindt bij allerhande gewelddadig tuig en staat dat gajes voorturdend DICTATUUR, RECHTSSTAAT en VRIJHEID te roepen, terwijl hun eigen dansleraar inmiddels naar het pijpen van het Kremlin salsaat. Engel en zijn aanhangers zijn gevaarlijke mensen met nog veel gevaarlijkere denkbeelden die met hun debiele gehits en verzets-LARP het maatschappelijk debat al twee jaar lang danig aan het verzieken zijn. Hoe harder die idioten op het Museumplein staan te schreeuwen, des te harder wij Willem Engel in een diepe kelder willen smijten en het sleuteltje voor altijd willen overhandigen aan Klaus Schwab van het WEF weg willen gooien.

Maar!

De rechtsstaat is er ook voor idioten. Misschien zelfs wel: juist voor idioten. Dus hup rechtsstaat! En hup een eerlijk proces voor Willem Engel! En die demonstratie, die negeren we vanmiddag maar even.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.