Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Oud-voorzitter vvd partijraad mailt (na een paar borrels) naar GeenStijl over Soumaya

(Maar kinderen, dronken mensen en jihadisten spreken altijd hun waarheid)

Begreep deze dame ooit een terroriste. Veroordeeld wegens verboden wapenbezit. Begreep dat zij daar nooit afstand van heeft gedaan. Heb ik het verkeerd begrepen dan is deze mail niet geschreven!!!

Een leuke, charmante en bovenal ontwapende vrouw. De oude Bolkestein vindt dat ook. Foto’s zeggen veel.

En voor alle duidelijkheid: VVD ’ers hoeven geen Nederlanders te zijn. Zie samenstelling fractie. Hulde VVD. Liberalisme is grenzeloos. Normen en waarden daarom ook binnen marges betrekkelijk. Daarom kan Sahla een gewaardeerd liberale zijn.

De VVD was  - althans programmatisch – voor een strak asiel beleid. Zie Broekers – Knol’s. Keihard  boterzacht.

Daarom wat Nederlandse IS vrouwen en mannelijke strijders betreft: Gewoon terughalen. Niet zeuren over het verleden. Gewoon een uitkering. Gezins - / familiehereniging.  Dat is het minste.

En voor de daden in het verleden: Eventueel een militaire Willemsorde ? Moet toch kunnen in narco Nederland? Of wordt het nu met alle lijntjes toch te strak?

Hendrik Oudman
Zuidhorn

Geen aanhanger van Wilders, Baudet of Omzigt

Gewoon ouderwets gematigd en liberaal:

oud – voorzitter VVD Krimpen aan den IJssel
,,             ,,             ,,    regio Krimpenerwaard
,,             ,,             ,,    VVD partijraad

Post scriptum GS: Vandaag 14u terreurdebat. Vvd moet voor die tijd een draadje doorknippen. Oranje of blauw? Oranje of blauw? ORANJE? OF BLAUW? Spannend.

Soumaya S. spreekt wel geval klaardere taal dan Sophie H.

Social

Hermans babbelt als een hakkelende beleidsnota

En Rutte zegt, zoals gewoonlijk, niks

Reaguursels

Inloggen

In een artikel van Trouw wordt een zus van Soumaya aangehaald.
www.trouw.nl/politiek/wat-te-doen-met...
We lezen daar het volgende:
"Soumaya Sahla is naar eigen zeggen tijdens haar gevangenisstraf gederadicaliseerd. Haar zus Karima Sahla werkt bij Oumnia Works, een organisatie die zich richt op preventie van radicalisering. Zij verklaarde in de Spectator, een publicatie van het instituut Clingendael, nog ‘nooit’ te hebben gezien dat er iemand van radicalisering is ‘genezen’. “Wie dat woord bedacht heeft, gelooft in sprookjes”, aldus Karima Sahla."
Dat is dus haar eigen zus, die dat zegt, haar eigen zus. Maar, laf als ze is, weet Karima achteraf aan Trouw te melden ".. dat zij deze uitspraak destijds heeft gedaan in het kader van terugkerende IS-ers uit het Kalifaat. De betreffende opmerking had geen betrekking op haar zus." Okee dan.
Maar toch, in datzelfde artikel op Clingendael Spectator wordt ook Paul Abels, Raadadviseur Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding, aangehaald.
spectator.clingendael.org/nl/publicat...
"Deradicalisering slaagt volgens Abels nooit echt, zeker niet bij religieus gemotiveerden. Hooguit is er sprake van ‘disengagen’, waarbij iemand een stap terugzet uit de strijd."
Het verschil tussen 'disengagement' en 'deradicalization' is niet zomaar een subtiel verschilletje. In onderstaand artikel wordt letterlijk gesteld dat 'disengagement', het niet meer actief gebruik maken van geweld, meestal het hoogst haalbare is.
ctc.usma.edu/disengagement-or-deradic...
"This article assesses the differences between disengagement and deradicalization. It suggests that deradicalizing prisoners—which requires changing their mindset and ideological beliefs—is exceedingly difficult, and it finds that disengagement is likely a more realistic outcome."
Deradicalisering werkt nauwelijks of niet, zo is de conclusie, zeker als het de meer hardcore figuren betreft.
"Claims of success vary, but the general assessment is that current jihadist deradicalization programs generally only “work” with “soft core” militant jihadists, while usually having little impact with hardcore members."
Het is sowieso moeilijk te bepalen wat het effect van deradicaliseringsprogramma's is, aangezien het verloop binnen radicale groepen hoog is, zo valt te lezen. Leden komen en gaan, en meestal vinden die groepen dat zelf prima en worden uitgetreden leden niet achtervolgd of onder druk gezet.
En nu de nuance.
"Dropping-out means that these individuals are no longer a direct threat to society, but does not necessarily mean that they could or should be described as deradicalized."
Dit is een belangrijke constatering. De vergelijking wordt getrokken met iemand die na jaren trouwe dienst uit het leger stapt en een burgerbestaan begint. Zo iemand, aldus wordt geredeneerd, heeft enkel afstand genomen van het militaire, maar is er niet als vanzelf tégen en zou in een later stadium zonder meer weer militair kunnen worden.
De conclusie lieft er niet om. De auteur twijfelt er sterk aan of het überhaupt mogelijk is om iemand's overtuigingen te veranderen.
"A fundamental question facing these programs is what is it that they are trying to change? Most programs do not simply want to change the prisoner’s behavior, but a prisoner’s beliefs and mind-set. They want the prisoner to believe that a cause that was previously seen as good, worthy and justified is in fact bad, misguided and unwarranted. In the end, prioritizing deradicalization over disengagement is a dangerous gamble. It provides a distorted view of the real nature of both the problem and its solutions."
Gaan we nu terug naar Soumaya Sahia en kijken we naar waar zij bij (de ons bekende) Andreas Kinneging op hoopt te promoveren, dan lijkt het er toch sterk op dat mevrouw nog steeds dezelfde overtuigingen heeft. Sterker nog, het is glashelder welke weg zij als 'gederadicaiseerde' wil bewandelen.
jenv.vvd.nl/mensen/8741/soumaya
"Soumaya promoveert momenteel aan de Universiteit Leiden op het religieus-orthodox wereldbeeld; zij onderzoekt of liberaal westers denken een goed alternatief is."
Benieuwd met welk antwoord zij komt. Ik denk dat ik het al weet.

Schoorsteenveger | 26-01-22 | 14:48

Terecht

Roos | 26-01-22 | 14:14

De relatie tussen Soumaya Sahla en Frits Bolkestein doet denken aan die tussen 'cybercharlatan' Rian van Rijbroek en ondernemer Gerard Sanderink.

entwederoder | 26-01-22 | 13:42 | 2

You smelled that right.

Otto Normal | 26-01-22 | 19:11

Er is denk ik geen betere vergelijking te maken. De Bolk is seniel geworden, en seniele oude mannetjes worden altijd een beetje hitsig.
Nou moet ik zeggen dat ze er best leuk uit ziet die Soumaya, ik zou d'r wel doen. Maar dan moet ze wel eerst netjes haar bomvest uitdoen.

Old_Spice | 26-01-22 | 20:47

Misschien vergis ik mij, maar ik meen me te herinneren dat een gevangenisstraf van meer dan een jaar voor terrorisme voor een 2 paspoortertenaar een land uitzetting tot gevolg had.

Jee-Dee | 26-01-22 | 13:36

Informatief artikel in de Volkskrant van 24 januari met hierbij een suggestief citaat:

'Het was ook dit netwerk dat de programmacommissie van de VVD in december 2020 een tik op de vingers gaf. In het concept-verkiezingsprogramma was sprake van rechters die ‘rechtstreeks en vergaand ingrijpen in democratisch genomen besluiten’. Lidstaten zouden uitspraken van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens moeten kunnen corrigeren als die ‘indruisen tegen hun bedoeling’. De teksten werden na stevige discussie teruggedraaid.'

www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

En zo ging de vvd langzaam op in d'66.

grietmetgroenefiets | 26-01-22 | 13:27 | 1

We zijn gecapituleerd. De EU bepaalt het beleid, en kan nationaal beleid altijd overrulen.

Old_Spice | 26-01-22 | 20:48

Een terroristische dame beland na "een reeks avonturen" bij de Hofstadgroep en voorts de gevangenis, in de gratie van de eminent-grise van de VVD, en mag daar voorts deel nemen als tafelvoorzitter terrorisme en radicalisering.
En haar deradicaliseringsexpert-zus, die de radicalisering al die jaren blijkbaar niet door heeft gehad, gaat vrolijk de Kamer in namens '66.
Eind goed, al goed. Verhaaltje is uit...
Klinkt mij toch echt als een vreselijk slecht telenovela-plot. Misschien kan John de Mol er wat mee, of is het wat voor GTST.
Dit land wordt mij te ongeloofwaardig.

Abject | 26-01-22 | 12:48 | 1

Het bewijst, als je er leuk uitziet en je charmes loslaat op seniele oude mannetjes, je heel ver kunt komen in de VVD. Heeft deze dame een VOG? Wordt toch altijd geëist als je 'iets' in de politiek wil gaan doen? Zo ja, hoe heeft deze vrouw dat papiertje kunnen bemachtigen? Wilders heeft gelijk als hij zegt dat deze (voormalige?) terroriste niet thuishoort in de hoogste echelons van de VVD. Stuitend dat het volgens de mosilimknuffelaars weer over 'de toon' van Wilders gaat, terwijl hij gewoon gelijk heeft. Zelfde geldt voor Kauthar Bouchallikt. Loopt mee in een demonstratie waarin met nazivlaggen wordt gezwaaid maar dat staat een politieke carriere niet in de weg.

Toos Bevergeil | 26-01-22 | 13:03

Voor mij is dit een nieuwde strategie in de fittie die Rutte heeft met Wilders.

Wilders stapt uit de VVD. Rutte begint een proces dat jaren duurt vanwege Marokkanen na het proces staat Wilders nog steeds tegenover hem in die Tweede Kamer. Wat kun je dan nog meer doen om Wilders te treiteren...? .Als die vrouw geen banden had met de islam zou niemand ooit van haar hebben gehoord. Ik heb niets met Wilders, bye the way.

Dooiemus | 26-01-22 | 12:45 | 1

Ik zie in de manier waarop Rutte op Omtzigt probeert weg te werken gelijkenissen met hoe hij dat met Wilders deed.

Dooiemus | 26-01-22 | 12:48

Ze zal wel met een #metootje komen.

Ray Skak | 26-01-22 | 12:34

Zeg is BL soms heilig omdat hij een tegengeluid geeft, want dat willen we koesteren ofzo?.Hij mag vrijelijk zijn gal spuwen op PVV stemmers , maar owee als je met dezelfde gal terug spuwt,dan wordt je gejorist.

Kowalski11 | 26-01-22 | 12:33 | 4

BL neemt graag anderen de maat en zijn obsessie met Wilders (plus de talloze jij-bakken en andere drogredenen) zijn treurig te noemen, verder vooral laten voor wat het is: een ernstig geval van hypocriet verwijten en wanneer het hem treft wild om zich heen slaan.

Beavis-en-Butthead | 26-01-22 | 14:08

@Beavis-en-Butthead | 26-01-22 | 14:08:
Nou ja het verwijt van hypocrisie is wederzijds denk ik. PVV-fans vinden zichzelf de maat der dingen en accepteren bepaalde gerechtelijke uitspraken niet. Anderen zijn dan voor eeuwig terrorist, maar WIlders is veroordeels voor racisme, maar hij is "dus geen racist". Hoe werkt zoiets?

Maar goed ik zie dat ik weer tot zwitsal ben gedegradeerd. Vraag me af op welke uitspraak!

Beste_Landgenoten | 26-01-22 | 14:19

@Beste_Landgenoten | 26-01-22 | 14:19:

Nogmaals, dat gedachtendelicten in jouw wereldbeeld vergelijkbaar zijn met terroristische activiteiten neemt niet weg dat ook een gedachtendelict dan eerst bewezen moet worden.

Dandruff | 26-01-22 | 14:32
▼ 1 antwoord verborgen

Indien de misdrijven waarvoor zij onherroepelijk is veroordeeld vallen onder de categorie misdrijven waarvoor je THANS op grond van de Vreemdelingenwet en de Rijkswet op het Nederlanderschap (RWN) je Nederlands staatsburgerschap kunt verliezen, dan is het moreel onacceptabel dat de VVD haar onder de VVD-vleugel houdt.

Want had zij zich dus vandaag de dag aan deze misdrijven schuldig gemaakt, dan had zij haar Nederlands paspoort na een onherroepelijk vonnis verloren en (als het goed is) na het uitzitten van haar straf het land uit zijn gezet (ze is dan als ongewenst vreemdeling persona non grata verklaard).

Louter omdat deze maatregel ten tijde van haar veroordeling in de huidige vorm niet bestond is zij nu dus nog steeds Nederlands staatsburger, en heeft zij alle bewegingsvrijheid in Nederland.

Het gaat niet om het bieden van een ‘tweede kans’. Het gaat om geloofwaardigheid van een politieke partij die (verbaal althans) nu dus iemand in hun gelederen accepteert die volgens ‘hun’ huidige normen het land uitgeknikkerd had moeten worden.

Gaat u dat verhaal maar eens aan uw achterban uitleggen, mevrouw Hermans.

En indien u dan toch bezig bent met alles (krampachtig) uit te leggen, misschien dat u alvast een verklaring wenst te geven voor het ‘repatriëren’ van dat tuig in Syrië? Een besluit waarvan wij stiekem echt wel weten dat de regering die uiteindelijk zal nemen. Uiteraard na een of andere drogreden te hebben aangegrepen om zo’n rampzalige beslissing voor de Bühne te kunnen billijken.

Alsof wij allemaal collectief gek zijn.

Indien de VVD echt zo dom is daadwerkelijk daarmee in te stemmen, kunt u dan alvast aangeven in hoeverre mevrouw Sahla daarin een adviserende rol heeft gespeeld?

Politiek is een vak. Sommige VVD’ers blijken daar echter geen kaas van te hebben gegeten.

Kompromat | 26-01-22 | 12:33

Is er wellicht een informele commissie van de regeringspartijen en linkse ‘oppositie’ die 1 keer per maand samenkomt om te bepalen welke natte dweil ze weer eens in het gezicht van de nuchtere, rationeel denkende burger kunnen gooien met als doel: “opdat het plebs er weer even aan herinnerd moet worden wie de baas is”

BASinnic | 26-01-22 | 12:29 | 1

Daar hebben ze Bilderberg voor ieder jaar.

De Profundus | 26-01-22 | 12:36
-weggejorist-
P-unit | 26-01-22 | 12:16 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Interessant is dat Wilders ook een strafblad heeft. Niemand die dat een belemmering vindt voor zijn functie? Dubbel moraal? *kuch kuch*
www.redpers.nl/2017/01/26/politici-me...
En dit:
www.ad.nl/den-haag/mag-je-met-strafbl...
www.parlement.com/id/vjrke3l9btmo/kam...
www.omroepwest.nl/nieuws/3793435/met-...
Conclusie: Met een strafblad mag je politiek actief zijn.
En er zijn heel wat politici met een crimineel verleden.

Maar bij een moslim komt altijd weer de smeerterm "takkiya" opduiken. Dat betekent in rechtse kringen: Een moslim is slecht, of liegt. Kortom, er zijn geen goede moslims. Een no-win situatie uiteraard en een waterdichte drogrednering.

Beste_Landgenoten | 26-01-22 | 12:14 | 9

@Beste_Landgenoten | 26-01-22 | 13:06:

Wilders is geen racist, en dat weet je best. Want je hebt nog nooit antwoord gegeven op mijn vraag waarom "minder Marokkanen" racistisch is, en "minder Polen" (oa Norder, Hamer, Aboutaleb) niet.
En dat ga je nu ook niet doen, wedden?

Dus zelfs als jij gelijk zou hebben dat gedachtendelicten net zo zwaar of zelfs zwaarder wegen dan terroristische moorden dan moet je dat gedachtendelict eerst bewijzen.
Dat heb jij nooit gedaan, en die d66 rechter evenmin.

Dandruff | 26-01-22 | 14:05

@Toos Bevergeil | 26-01-22 | 13:08:
Wat ik al zei: Je erkent dus niet onze rechtspraak. Wilders werd veroordeeld en heeft een strafblad. Dat kan jij toch niet in je eentje wegkletsen, omdat jij toevallig Wilders een toffe gast vindt?

Ik zie hier cherry picking qua veroordelingen. Dat mag, maar wees niet verbaasd als ik er niet van onder de indruk ben. En de VVD idem. Ze vinden dit Soumaya verhaal een gezochte fittie. En ik denk, dat Wilders ook wel weet dat hij geen echt gevaar loopt door deze spijtoptante.

Beste_Landgenoten | 26-01-22 | 14:10

Het is natuurlijk wel een verschil wanneer je bent veroordeeld voor "Minder Marokkanen" uitspraak, waarin het gerechtshof Marokkanen behandeld als een ras, wat feitelijk onjuist is. En wanneer je bent veroordeeld voor lid zijn van een terroristische organisatie, en direct betrokken bent geweest bij het voorbereiden van aanslagen, en in het bezit bent geweest van verboden wapens.
Wilders is in een politiek proces veroordeeld. Deze moslimterrorist niet.

Old_Spice | 26-01-22 | 20:52
▼ 6 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Mark zit te Dutten | 26-01-22 | 11:36 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Heeft trouwens ons aller "terrorisme-specialist", Beatrice de Graaf, haar licht al over deze kwestie laten schijnen? Die zal het ongetwijfeld opnemen voor Soumaya. Vergevingsgezind, christelijk ook nog, dus dat zit wel snor.

KeesBruin | 26-01-22 | 11:32

Ik vraag me af hoe een veroordeelde, die m.i. geen VOG zal krijgen, in de sfeer van een bestuursfunctie terecht kan komen. Maar kennelijk is de wereld dusdanig gedraaid dat je als figuur met het nodige op je kerfstok, en daar zitten er nog wel een aantal van in de kamer en omgeving, brutaalweg een dikke middelvinger opsteekt. Eerdere gevallen, zoals Duyvendak, die in de RARA terreur actief was, werd wel geloosd. De VVD heeft sowieso weinig kwaliteit en integriteit en daar is deze terreur dame kennelijk prima op haar plaats.

Broadsquire | 26-01-22 | 11:20

Dus volgens de VVD-doctrine mag Roberts Miķelsons als hij over twee jaar (ja, zo snel gaat dat in Nederland) vrijkomt, rustig weer in een kinderdagverblijf gaan werken.

MAD1950 | 26-01-22 | 11:10 | 3

Willem Holleder krijgt plek in Raad van Bestuur bij Heineken, overlevende terrorist aanslag 9-11 begint bij KLM als piloot, aanslagpleger Bataclan krijgt bij politie Parijs bevordering naar eenheid terrorismebestrijding en tenslotte Wilders wordt met open armen ontvangen bij VVD als partijvoorzitter, nadat hij heeft gezegd dat hij wil meewerken aan de versnelde islamisering van Nederland.

Graaier | 26-01-22 | 11:12

Ze zouden Putin nog voordragen als secretaris generaal van de NAVO.

Wattman | 26-01-22 | 11:20
-weggejorist-
uisge baugh | 26-01-22 | 11:24

Dat gezeik over Soumaya. Alsof ze met een bomgordel om naast Wilders in de bankjes is geschoven door de VVD. Donder nou toch op.

Oke, deze dame was een "terroriste" (al heeft ze nooit een aanslag gepleegd) en is ze veroordeeld wegens lidmaatschap van een terroristische organisatie. Daar heeft ze straf voor uitgezeten. Na die straf ben je weer blanco. Dan is je straf voorbij en het idee is dat dje daarna weer in de samenleving mag deelnemen.

Dat heeft deze dame gedaan. Ze is opgeklommen tot een heel aardig voorlichterschap en heeft zich ontwikkeld en heeft gestudeerd. Ik zeg: Deden al die mafklappers dat maar, dan was er hoop voor al die geradicaliseerde figuren. Ze heeft het dus heel goed gedaan, na haar straf.

Maar nee, voor demense blijft ze altijd die terroriste. En blijft ze eeuwig gevaarlijk, zelfs al zit ze op een kantoortje ver weg van Wilders, misschien niet eens in Den Haag. Dus Wilders maakt er een showtje van, hijh weet uiteraard ook precies hoe dat met haar zit maar door expres een drama te maken, weet hij weer de gemakkelijk te prikkelen domkleuters op de rechterflank te paaien voor zijn kansloze partij.

Kansloos, omdat Wilders zich afzet tegen alle andere partijen en daarmee iedere coalitie met de PVV onmogelijk maakt. Dat levert hem de meeste stemmen op: Lekker aan de zijlijn, geen vuile handen maken en overal op kankeren of het achteraf beter weten. Dat is al 17 jaar zijn trucje, zijn kiezers lijken dat prima te vinden. Nooit echter krijgt hij iets voor ze gedaan, want hij bestuurt immers nooit.

Stem dus lekker op de PVV, laat je mooi paaien met al deze kermispraatjes maar weet: Jouw stem wordt nooit in beleid omgezet, want Wilders zet zichzelf voor de lectorale winst, altijd weer buitenspel. En ondertussen lekker ieder jaar dat topsalaris opstrijken. Weet je hoeveel oudjes daarmee geholpen zijn, of de voedselbank? Daar zou dat geld effectiever zijn.

Beste_Landgenoten | 26-01-22 | 11:02 | 26
-weggejorist en opgerot-
Beste_Landgen0ten | 26-01-22 | 13:58

@Deflatiemonster | 26-01-22 | 13:42:
Gebeurt dat dan? Hij mag gewoon in de TK zijn verhaaltjes afdraaien, strafblad of niet. Dus wat is het verschil met Soumaya? Leg het me maar uit. Of loopt ze nog met een bomgordel om?

Beste_Landgenoten | 26-01-22 | 14:15
▼ 23 antwoorden verborgen

Zijn we verbaasd met zo'n leider, Rutte, daar aan het roer ?

Wel verbaasd over Bolkestein, wat bezielt die man.

Wattman | 26-01-22 | 10:55 | 3

Zoals Rutte met de VVD omgaat, gaat de VVD met Nederland om.

El Rico Grande | 26-01-22 | 11:01

Bolkestein is een realist en heeft weinig op met de radicale islam. Als zelfs hij vindt dat deze Soumaya door de beugel kan, mag je aannemen dat ze geen terroriste meer is.

Beste_Landgenoten | 26-01-22 | 11:05

@Beste_Landgenoten | 26-01-22 | 11:05:

Bolkenstein kan in het hoofd kijken van iemand anders ?

Misschien is zij slimmer in het misleiden dan Bolkestein kan waarnemen.

Wattman | 26-01-22 | 11:13

Tanja Nijmeijer & Soumaya Sahla beginnen samen een partij.
De AK47
Nederland…. Het land van onbegrensde mogelijkheden.

Ruimedenker | 26-01-22 | 10:54 | 2

Ja, goed idee. Tanja is weliswaar een beetje links, maar who cares?

KeesBruin | 26-01-22 | 11:33

@KeesBruin | 26-01-22 | 11:33:
Terroristen hebben vaak warme banden.
Links/rechts/religieus.
Chaos en verwarring, landen destabiliseren.
Uiteindelijk hebben ze hetzelfde doel.

Ruimedenker | 26-01-22 | 11:37

Overigens, het is wel weer treffend om te zien hoe die VVD figuren Soumaya opzichtig voor de bus aan het gooien zijn, nu de grond ze wat te heet onder de voeten wordt.
Eerst durven ze de oude Bolkestein niet de pas af te snijden, nu sidderen ze voor Wilders en zijn - terechte - kritiek op het plaatsen van een ex-terroriste op zo'n prominente plek in de VVD.
Puur, laf opportunisme en ruggengraatloosheid. Kortom, het lijken wel politici!

KeesBruin | 26-01-22 | 10:52

De oude Bolk is onder de bekoring van Soumaya gekomen. Kan gebeuren. Maar er waren toch ook andere mensen in de buurt, die hadden kunnen voorkomen dat deze dame met een - laten we zeggen - ietwat belast verleden, niet op zo'n prominente plek in de VVD terecht was gekomen.
Begrijp me goed, ik vind het best dat ze de kans krijgt om haar leven te beteren en op het rechte pad te gaan, maar niet op die plek.
En, of ze werkelijk 'genezen' is van haar vroegere islamitische denkbeelden, of gewoon met taqqiya bezig is, we wéten het gewoon niet. Dus dan maar parkeren op een plek waar ze niet direct kwaad kan.

KeesBruin | 26-01-22 | 10:49 | 1

In heel veel landen zou ze nog steeds in de bak zitten.
Vervolgens zou ze geïsoleerd ergens werken en dan zonder haar NL paspoort teruggestuurd worden naar Turkije.

pejoar | 26-01-22 | 10:56

Hm, ik ken een Hendrik die binnenkort geroyeerd gaat worden als lid van de VVD. Toeval?

Graaisnaaiert | 26-01-22 | 10:48

Ook ene Folkert vd G is gepeild voor een functie bij VVD. Expert op gebied van voorkomen liquidaties van onwelgevallige politieke kopstukken.

squadra | 26-01-22 | 10:38 | 4

De man heet Volkert. Met de V van VVD.

_pacman_ | 26-01-22 | 10:48

Volkert vd G is een moordenaar. Sahla niet.

Dr_Johnson | 26-01-22 | 10:55
▼ 1 antwoord verborgen

Weet zijn vrouw Femke hier ook vanaf? Tijd niets gehoord van Frits komt bij mij enigszins verward over, en beetje type Biden dus..

aardv@rk | 26-01-22 | 10:36

Nu het negatief begint af te stralen op Rutte wil hij ineens wat. Deze veroordeelde terroriste blaast de VVD van binnenuit op.

El Rico Grande | 26-01-22 | 10:30

En straks vraagt mijn werkgever mij om een VOG...

Air van Boven Dorens | 26-01-22 | 10:28

Het maakt niet uit of mevrouw nu wel deugt. (Nooit spijt betuigd, trouwens.) Een boekhouder die één keer een handje in de kas had, krijgt die kans niet opnieuw, als het bij werkgevers bekend is. Hetzelfde geldt voor een actieve pedofiel die in de omgeving van kinderen werkte. Een genezen brandstichter hoeft niet op een baan bij de brandweer te rekenen. Enzovoort. En dan mag een terroriste die o.a. Ayaan en Wilders wilde vermoorden in een politieke omgeving adviseren over, uitgerekend, onze nationale veiligheid? Dit is Mussert in 1950 bij Rijkswaterstaat, en Max Blokzijl iets hoogs bij de NPO.

J.P.Drapeau | 26-01-22 | 10:28 | 8

@Beste_Landgenoten | 26-01-22 | 12:19: U is echt in de war, blind met rode vlekken in de nek zodra het woord PVV of Geert wordt genoemd... u reageert op een artikel waar geen woord PVV wordt genoemd..... realiseert u zich dat wel? blind met rode vlekken.. misschien wel een betere nick dan B_L. Ook leuk voor de medereaguurders hier, denk u eens in .... ah daar is blind met rode vlekken weer , gaat vast over PVV.... hahaha daar zie ik dan weer de humor van in... voor nu relax neem wat rustgevend er zijn echt ook topics te vinden zonder dat u er overstuur van hoeft te raken. groeten Toepin.

Toepin | 26-01-22 | 14:19
▼ 5 antwoorden verborgen

Net zoals de Hofstadgroep dit zieltje kon programmeren dacht een tot over zijn oren verliefde Bolk dat ook te kunnen. Zijn toen nog hoogstaande reputatie deed de rest.

Tiscali-2 | 26-01-22 | 10:24 | 1

Hij moet toch wel flink seniel zijn om te denken dat die chick enigzins (en zonder ander oogmerk) op hem valt.

ChatBot | 26-01-22 | 10:27

What's next?
Volkert van der Graaf als klimaat expert bij GroenLinks?
Mohammed Boyeri als terrorist expert bij PvdA?

UpdateAvailable | 26-01-22 | 10:23 | 2

In ieder geval had Volkert ook lekker gestudeerd tijdens zijn gevangenisstraf.

UpdateAvailable | 26-01-22 | 10:23

Jason Walters, nu een security expert in Leiden. Studie gedaan tijdens verblijf in Vught. Met een handgranaat probeerde hij vier agenten te vermoorden. Ach, kan gebeuren toch? Hij zei sorry en is nu naar eigen zeggen gederadicaliseerd, echt hoor.

Rest In Privacy | 26-01-22 | 10:43

Dus, Hendrik Oudman is 'Geen aanhanger van Wilders, Baudet of Omzigt.' Hij kleurt niet buiten de lijntjes, hij is een aanhanger van de gevestigde orde.
De gevestigde orde volgens Oudman: 'VVD ’ers hoeven geen Nederlanders te zijn. Zie samenstelling fractie. Hulde VVD. Liberalisme is grenzeloos.'
En daaruit volgt: 'Normen en waarden daarom ook binnen marges betrekkelijk. Daarom kan Sahla een gewaardeerd liberale zijn.'
Wat maakt iemand nu tot een gewaardeerd liberaal volgens Oudman?
Iemand die niet per se een Nederlander hoeft te zijn.
Iemand voor wie de normen en waarden betrekkelijk zijn.

Met als voorbeeld: programmatisch voor een strak asiel beleid zijn, en het boterzacht uitvoeren.
En in deze lijn ligt ook: 'Nederlandse IS vrouwen en mannelijke strijders gewoon terughalen - niet zeuren over het verleden, gewoon een uitkering en daarbovenop gezins- enfamiliehereniging. Dat is wel het minste wat je kunt doen.'
En voor de daden in het verleden: eventueel een militaire Willemsorde ?

Hendrik Oudman heeft deze mail naar alle kranten gestuurd. Hup vvd!

grietmetgroenefiets | 26-01-22 | 10:20 | 4

Dat hele laatste stuk is een aanval op het mislukte beleid van zijn eigen partij. Snap dat dan.

Zwizalletju | 26-01-22 | 10:24

@Zwizalletju | 26-01-22 | 10:24: Of het nou beleid of mislukt beleid is, het doet allebei de vvd geen goed, hoop ik.

grietmetgroenefiets | 26-01-22 | 10:29

Je zoekt niet-bestaande samenhang in zijn "betoog". Zinloos dus.

JohanF | 26-01-22 | 10:40
▼ 1 antwoord verborgen

Van Islam terrorist tot parelketting- en mantelpak-dragende VVD-dame.
Only in NL.

ChatBot | 26-01-22 | 10:19 | 2

Hoe is ze trouwens door de AIVD-checks gekomen toen in 2015 daar in de ridderzaal. Op voorspraak van Bolkestein? Weird.

ChatBot | 26-01-22 | 10:26

Een parelketting geven aan een VVD-dame. Ik heb visioenen.

Sir_Cumalot | 26-01-22 | 10:47

Tis de 5de colonne.

Noobster | 26-01-22 | 10:17

Weer iemand die onder valse vlag vaart en de VVD liberaal noemt. Het VVD-beleid is rechts-conservatief en heeft niets met liberaal van doen. Thorbecke draait zich om in zijn graf.

Red shirt | 26-01-22 | 10:17 | 2

VVD is onder Mark gewoon een linkse partij.

Kowalski11 | 26-01-22 | 10:25

De VVD is in niets meer de VVD die het onder Bolkestein was. Voor een keer ben ik het met Shirt eens.

Graaisnaaiert | 26-01-22 | 10:50

Ondertussen in Budel: 'Noodverordening rond azc na aantal steekincidenten'. Afgelopen vrijdag werden hiervoor 3(!) broers van 15 en 18 opgepakt. Clau, mogen zij dan bij jou?

Zenzeo | 26-01-22 | 10:11 | 1

Mijn moeder woont daar in de buurt en ze zegt dat die overlast al jaren gaande is.Een deel kanslozen jat er op los en bedreigen andere asielzoekers. Maar alles wordt zoveel mogelijk onder het tapijt weggemoffeld.Politiek gezien niet wenselijk en vanwege het verdienmodel. De bewoners van Budel hebben de lasten en het nakijken.

Kowalski11 | 26-01-22 | 10:23

Voor de goede orde.

Een denkbeeldig doch zeker vergelijkbaar scenario :

Bij de PVV blijkt een oud neonazi advies te geven over hoe de veiligheid in en rond de partij te regelen en te handhaven.

Binnengehaald door en onder de vleugels opererend van G.W. : de leider die de bewuste man nu als zijn grote mentor beschouwd.

De man in kwestie was overtuigd lid van de beruchte Haagse Rudolf Hess groep die verantwoordelijk is voor de gruwelijke en schokkende moord op cabaretier F.de.J.

Opgepakt met wapens in zijn bezit en met anderen op weg om o.a. ook M.R. van de VVD te vermoorden.

Na rechtszaken en hoger beroep alsnog (volkomen terecht) veroordeeld als terrorist.

De man in kwestie heeft nooit spijt betuigd, heeft alleen verklaard afstand te hebben genomen van zijn verleden.

Verschillende kopstukken van de PVV blijven de man toch ruimte geven en zijn positie verdedigen.

Nu de vraag :

Hoe zouden , als dit bekend zou worden , (links) Nederland en de Nederlandse media daar (volkomen terecht) op reageren?

Ik heb wel een idee.

U ook?

Dr.Mabuse | 26-01-22 | 10:09 | 2

Ja maar Soumaya is zo exotisch en ontwapenend!

Kowalski11 | 26-01-22 | 10:15

Prachtige tegel! En o zo waar! Maar deugend Nederland geeft u geen gelijk. Vanwege de dubbele moraal waar links zo diep van doortrokken is.

KeesBruin | 26-01-22 | 11:35

Leuke verschrijving van GS trouwens, ontwapend klopt, ontwapenend klopt weer volgens Bolkestein.

HoniSoit | 26-01-22 | 10:02 | 2

Kunt u wel lezen? (Wie heeft wat geschreven?)

Zwizalletju | 26-01-22 | 10:11

Wel fijn dat u mij helpt.

HoniSoit | 26-01-22 | 10:29

Het is wel duidelijk dat die Hofstadgroep destijds geïnfiltreerd was door een van de letterdiensten.
Sasa Sahla kan je veel toedichten, maar dat ze zelf verzonnen heeft om na haar veroordeling als terroriste Frits Bolkestein als mentor te krijgen gaat mijn verbeeldingsvermogen te boven.
Net zo min als haar entree in de grachtengordel-kringen, bij Mai Spijkers, Max Pam en Andreas Kinneging.
Dat ze adviseur veiligheid bij de VVD is geworden kan niet anders worden gezien als een dikke middelvinger naar Geert Wilders. Het is geen "per ongelukje" of een "misverstand", nee. Deze dame is met opzet daar neergezet.

Glasgow Argus | 26-01-22 | 10:01 | 5

Dat denk ik ook. Provocatie. Met als doel wegpesten.

squadra | 26-01-22 | 10:30
▼ 2 antwoorden verborgen

Waarom staat de pagina op de nominatie verwijderd te worden?
Hoe kun je zoiets initiëren of juist voorkomen?

Roos | 26-01-22 | 10:05

@Dr. Worstenbroodje | 26-01-22 | 10:05: ik heb de voors en tegens (verwijdering) gelezen .

Interessant dat de tegens zich voornamelijk op privacy van Sahla beroepen, terwijl ze inmiddels een maatschappelijk figuur is (geworden) en haar eerdere veroordelingen openbaar zijn.

Mocht er een jurist in de panelen zijn: graag reageren op de wikipagina voordat deze wordt verwijderd!

Roos | 26-01-22 | 10:33

@Roos | 26-01-22 | 10:05:
Omdat we natuurlijk niet moeten willen dat dit talentvolle jonge rolmodel, deze powervrouw van kleur door een jeugdige onbezonnenheid haar glansrijke carriere in de kiem gesmoord gaat zien worden. Ofzo.

Graaisnaaiert | 26-01-22 | 10:53
▼ 1 antwoord verborgen

Bolkestein tot over z'n oren...

lirft | 26-01-22 | 09:59 | 1

... op het jonge ding uit de achterban...

Zenzeo | 26-01-22 | 10:13

Wilders had en heeft gelijk, met het benoemen van deze veroordeelde terroriste.

dathoujetoch | 26-01-22 | 09:58

"ontwapenende vrouw". dat is nou net waar je zo bang voor moet zijn. De vraag is of zij haar wapens ook neerlegt als wij dat hebben gedaan.

Dr.Utker | 26-01-22 | 09:57 | 2

Er staat 'ontwapende vrouw'.

grietmetgroenefiets | 26-01-22 | 10:43

Een ding zul je toch wel moeten toegeven:
Soumaya zit op de juiste plaats als adviseur terrorisme en radicalisering.
Daar weet ze echt alles van!

Patatter | 26-01-22 | 09:57


De Bolk stuurt via zijn Nokia een wazige dickpic naar Soumaya.
Soumaya: 'Nee, Fritspapi, ik wil niet escargots eten in dat dure Franse restaurant.
Slakken zijn haram voor moslims, weet je dat niet?

King of the Oneliner | 26-01-22 | 09:53 | 3

Geinig, dat wist ik niet. Heb ze in Marokko wel gegeten. Was daar heel normaal.

Trekhaas | 26-01-22 | 10:03

De laatste keer dat ik op de VVD stemde had ik een Ericsson GA628.
Was in de tijd dat Bolkestein nog iets anders dacht over bepaalde zaken.
Nou ja, wijsheid en telecomtech hebben niet stilgestaan.
We hebben technologisch behoorlijk stappen voorwaarts gemaakt.

D-Fens_1963 | 26-01-22 | 10:08

@Trekhaas | 26-01-22 | 10:03: Wat betreft het oordeel over het eten van slakken:

(Het eten van) landslakken valt onder het oordeel van het eten van ‘insecten’. Het merendeel van de geleerden is van mening dat het verboden is. Imam an-Nawawie zei: “Het oordeel van de geleerden aangaande landinsecten en ons standpunt is dat het Haraam is. Dit was de mening van Imam Aboe Haniefah, Imam Ahmad en Daawoed. Imam Maalik heeft gezegd: “Het is Halaal.”

(al-Madjmoec, boekdeel 9, blz. 16)

Ibn Hazm heeft gezegd: “Het is niet toegestaan om landslakken of andere ‘insecten en ongedierte’ te eten, zoals gekko’s, kakkerlakken, mieren, bijen, vliegen, wespen, wormen, luizen, vlooien, wandluizen, muggen of iets anders van die soort. Allah zegt namelijk (interpretatie van de betekenis):

King of the Oneliner | 26-01-22 | 10:12

Herinner mij nog hoe Bolkestein reageerde destijds, op de vraag hoe hij het zou vinden als Pim Fortuyn MP van Nederland zou worden. Schril contrast met hoe ie tegenwoordig in het leven staat dat dan weer wel.

william7055 | 26-01-22 | 09:51

Mee lopen in marsen tegen het terrorisme en aanslagen en vervolgens een terrorist opnemen in de partij. Het is duidelijk, VVD stemmen = je suis terrorist

Therapietje | 26-01-22 | 09:50

De Nare Jongens podcast over Soumaya was toch wel veelzeggend.

Rest In Privacy | 26-01-22 | 09:48 | 1

Precies dat.

Dr.Mabuse | 26-01-22 | 10:22

"Een leuke, charmante en bovenal ontwapende vrouw."

Als Sahla een man was geweest. Niet zo knap of speciaal charmant (aangenaam in de omgang, aantrekkelijk, veel glimlachen en lief voor mannen). Had Bolk hem dan ook op die plaats gezet? Dit zou toch geen argument moeten zijn om iemand daar neer te zetten.

AdvocatusDiaboli | 26-01-22 | 09:46 | 2

Precies de ouwe man wordt geraakt op zn gevoelige snaar door de vrouw. Voer voor een spionnen thriller dit, over en weer.

Flow82 | 26-01-22 | 09:57

"Eén vrouwenhaar trekt meer dan een marszeil." Een oud zeemansgezegde uit de tijd van de zeilvaart, dat alles zegt.

KeesBruin | 26-01-22 | 11:38

Na de moslimbroederschap terroriste bij Groenlinks dacht de VVD hé dat kunnen wij ook.

usb stok | 26-01-22 | 09:46

De VVD is (ook) stuk, alleen hebben veel keizers het nog niet door.

Harry.Langezwaal | 26-01-22 | 09:45

De oude Bolk is/was gewoon platonisch verliefd. Dat mag. En verder lijkt me nu weinig mis met deze mevrouw. Ik sluit me aan bij Max Pam.

oldandwise | 26-01-22 | 09:42 | 2

Gek toch, ik heb op mijn zestiende al beloofd om me nooit bij iets of iemand aan te sluiten.

uisge baugh | 26-01-22 | 10:21

Max Pam: 'Dat Soumaya op dat tuinfeestje zo maar in het wild rondliep, kan alleen maar betekenen dat tout Amsterdam, en vermoedelijk heel Nederland, allang weet dat zij deel uitmaakt van de Nederlandse politiek en haar haarvaten. Ik kan mij niet anders voorstellen dan dat Geert Wilders er ook al heel lang van op de hoogte is. Als hij het niet zou hebben geweten, dan heeft hij toch een soort hoorntjes op gehad. Vanuit zijn gezichtspunt heeft hij het volste recht er nu zo’n misbaar over te maken, maar een beetje laat lijkt mij dat wel, en vrij van politieke motieven is zijn aanval op de VVD natuurlijk evenmin.'

grietmetgroenefiets | 26-01-22 | 10:48

Vraag me af wat Willem Oltmans hier van zou vinden.

Fra Lippo Lippi | 26-01-22 | 09:41 | 1

En ik vraag me af wat Willem van Oranje hier van zou vinden.

Kattie | 26-01-22 | 10:55

Iedereen die mijn comments hier een beetje kent, weet dat ik een uitgesproken 'havik' ben mbt immigratie en asiel, mbt criminaliteit, straatterreur, overlast, en onaangepastheid van grote groepen lieden met een migratieachtergrond in het algemeen, en mbt tot die IS ratten in het bijzonder.

Maar echt, deze uit de hand lopende hetze jegens Soumaya Sahla mag nou wel eens een keer stoppen. Het enige dat m.i. relevant is, is de vraag of en zo ja hoe lang, Sahla toegang had tot het TK gebouw, terwijl Wilders en zijn beveiliging daar niet van op de hoogte gebracht was.

Dat Sahla gelieerd is aan de VVD - als een soort radicaliseringsexpert - is iets dat alleen de VVD aangaat, niet 'het land'. Dat zou de VVD m.i. ook krachtig moeten uitdragen, en daar niet, zoals die Hermans, lafjes mee 'in de maag' moeten zitten. Ik ken haar niet persoonlijk, maar uit alles wat ik de afgelopen tijd over haar gelezen heb, geloof ik echt dat ze een ''ander mens'' is geworden, en Nederland en alle normen en waarden die daarbij horen, omarmd heeft. Ze is veroordeeld en gestraft voor haar aandeel in de Hofstadgroep, en heeft haar verleden als lid van de Hofstadgroep totaal afgezworen. Dan verdient iemand, ook Soumaya Sahla, een 'tweede kans', en moet je niet blijven zeiken.

Dr_Johnson | 26-01-22 | 09:39 | 20

@Roos | 26-01-22 | 10:12:

Ik geloof zeker dat het verschijnsel 'taqqiya' bestaat. Ik ben er van overtuigd dat al die 'naïeve' jihadbruidjes in Syrië het toepassen, gezien het feit dat ze allemaal hetzelfde lulverhaal ophangen. Een paar jaar geleden zeiden ze allemaal zoiets als: "Ik zat thuis bij de kinderen! Ik wist verder van niks!'' Omdat het volslagen ongeloofwaardig is dat je in Raqqa - waar wekelijks afgehakte hoofden op de spijlen van het hek op het centrale plein werden gespietst - van niets zou weten, en advocaten beseffen dat zelfs rechters daar niet meer intrappen, hebben ze hun 'narratief' collectief aangepast. Het gaat nu als volgt: ''Ik heb me laten foppen door de gelikte IS propaganda op internet. Maar vanaf het moment dat ik in het kalifaat aankwam, zag ik dat het daar mis was, en wilde ik meteen weer terug. Alleen, dat was moeilijk, want als IS achter je plannen kwam, was je zelf het haasje''. Dat is wat die ratten nu allemaal beweren, en dat is volgens mij inderdaad pure taqqiya.

Maar ik weiger te geloven dat werkelijk alle moslims, ook mensen als Soumaya Sahle, dit toepassen.

Dr_Johnson | 26-01-22 | 11:09

@Dr_Johnson | 26-01-22 | 11:09: een goede vriend van mij is moslim en zegt van wel. Soms komt het overeen als wat wij het leugentje om eigen bestwil noemen.
Bijvoorbeeld collega's die niet mee naar personeelsuitjes gaan omdat het niet zou mogen van het geloof.
Hij vertelde dat de redenen vaak onzin zijn, maar de personen gewoon geen zin hebben.

Hiernaast weet hij ook dat verschillende collega's getrouwd zijn volgens hun geloof, terwijl ik in mijn onschuld aannam dat ze -progressief- alleenstaande moeders waren.
Collega's waarvan ik van mijn stoel viel van verbazing.
Dat houdt dus in dat hun echtgenoot meerdere vrouwen heeft, waarvan één voor de Nederlandse wet.

Dit is geen unicum.
I

Roos | 26-01-22 | 11:19

@Schoorsteenveger | 26-01-22 | 10:10: Dat artikel is uit november 2011.
'De Hoge Raad heeft vandaag de veroordeling van de vrouwelijke terrorismeverdachte Soumaya S. vernietigd. Het gerechtshof in Den Haag veroordeelde haar in oktober 2008 tot vier jaar cel voor terroristische misdrijven. Het hof in Amsterdam moet het proces tegen S. nu over gaan doen.'
Dat werd uiteindelijk een uitspraak in 2014, ze kreeg drie jaar, dan moet ze in 2017 zijn vrijgekomen. Bolkestein is sinds 2011 haar mentor. Sahla is sinds 2017 actief binnen de vvd.
www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...
Opvallende zin trouwens in dit artikel in de Volkskrant:

'Het was ook dit netwerk dat de programmacommissie van de VVD in december 2020 een tik op de vingers gaf. In het concept-verkiezingsprogramma was sprake van rechters die ‘rechtstreeks en vergaand ingrijpen in democratisch genomen besluiten’. Lidstaten zouden uitspraken van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens moeten kunnen corrigeren als die ‘indruisen tegen hun bedoeling’. De teksten werden na stevige discussie teruggedraaid.'

grietmetgroenefiets | 26-01-22 | 13:05
▼ 17 antwoorden verborgen


De Bolk vindt het maar wat spannend, thee drinken met een knappe intelligente exotische ex-terroriste.
'Ik kan wel wat regelen voor jou, we hebben nog een 0,5 fte openstaan voor een veiligheidsadviseur, jij bent gewoon daar de perfecte kandidaat voor, say no more.
Kom je morgen weer om de details te bespreken? BTW staat je goed, die hoed.
Doe ik even een belletje.'

King of the Oneliner | 26-01-22 | 09:39

Eigenlijk is dit gewoon een voorbeeld van cancel-culture, en daar ben ik nooit voor. Ongeacht van welke kant het komt.
Als mijn werkgever op de hoogte was van al mijn jeugdzondes, was ik nooit aangenomen.

C1O2 | 26-01-22 | 09:37 | 1

Als jij bij een clubje had gezeten die jouw werkgever jaren daarvoor op de dodenlijst had staan, denk ik dat ie jou terecht niet had aangenomen.Het zekere voor het onzekere, nietwaar!?

Kowalski11 | 26-01-22 | 09:54

Leuk zo'n IS mol bij de VVD, Maar wat maakt het allemaal uit met die glibber aan de leiding daar en het land. Met zo'n eindbaas kan je die hele club wel afschrijven.

Dima Beeline | 26-01-22 | 09:37

Toen mijn vader dement was, schreef ie ook allerlei warrige brieven naar Jan en alleman.

Hadena | 26-01-22 | 09:33 | 1

Daar weet mijn ome Jan alles van.

Kowalski11 | 26-01-22 | 10:02

Hendrik doet het imago van de VVD weinig goed zo. Alle vooroordelen komen langs.

Sqbar | 26-01-22 | 09:31

Wat natuurlijk een geweldig staaltje hypocrisie is is natuurlijk die aanval van zo’n josti als Paternotte. Een komplete stal aan morele pony’s stuurde hij op Wilders af. Argumentatieve hel en verdoemenis wenste hij het onmens Wilders toe.

Dus als Wilders zich niet boos mag maken over de politieke aanwezigheid van een veroordeelde terroriste? Waarom moest niet veroordeelde beoogde pedoseksueel als Sidney Smeets er dan uit bij D66.

Dat is die typische morele superioriteit van de bakfiets partij, alleen zij gaan over goed en kwaad, over deugen en ondeugden.

Dr.Hermannes | 26-01-22 | 09:30

De enige reden waarom Soumaya op deze plek zit is omdat de Bolk zin had in een lekker jong ding. Hij heeft zich over haar "ontfermd" in de hoop nog eens lekker van bil te kunnen.
In het licht van de recente "the Voice" ophef had mevrouw Hermans niet alleen Soumaya moeten wieberen maar ook de Bolk moeten royeren. De viespeuk.

JanVergoor | 26-01-22 | 09:30 | 3

Ik hoop vor je dat dit sarcasme is.

littlelebowsky | 26-01-22 | 09:31

@littlelebowsky | 26-01-22 | 09:31:
Was het maar zo. De werkelijkheid heeft de waanzin ingehaald.
De geruchten over de Bolk gingen al veel langer rond dan deze week.

JanVergoor | 26-01-22 | 09:36

Penthouse aan de Amstel to prop up his mortal remains.

King of the Oneliner | 26-01-22 | 09:42

Achteraf gezien was die hele Hofstadgroep toch vooral een groepje kinderen die door een fase gingen van interessant doen over een of ander raar boek.
Voorzover ik weet is zij niet direct betrokken geweest bij geweld en ik zie geen aanleiding om te denken dat ze nog veel sympathie heeft voor de 'idealen' van toen.
Er lopen mensen in de Tweede Kamer die me vele malen enger lijken dan deze dame.

C1O2 | 26-01-22 | 09:30 | 1

En die automatische wapens waren gewoon hobby.

Nuchternederland | 26-01-22 | 10:00

En toch ziet ze er niet verkeerd uit!

Sonic | 26-01-22 | 09:29 | 3

Dat is nou juist het punt hier. Hoe ze zich via 'sugar daddy' Bolkestein bij de VVD binnen heeft gewerkt.

Schoorsteenveger | 26-01-22 | 09:33

Zou haar vagijn besneden zijn?

homieguerneville | 26-01-22 | 09:37

Hmmm, op Wikipedia e.d. is de afgelopen dagen de pagina over Soumaya behoorlijk aangepast. Was er voor kort nog te lezen dat ze er bij verschillende internationale organisaties diep in zat, nu dus verdwenen als sneeuw voor de zon.

Cornelis12 | 26-01-22 | 09:27

Ben decennia lang lid geweest en ook lokaal en regionaal actief geweest van die club. Schokkend was nog wel de leegte en onbekwaamheid van bewindspersonen. Dat heeft er mede voor gezorgd dat ik het vertrouwen verloren heb. De rot is ingezet bij het ontmantelen van de lokale/regionale baronnen en de start van de "scoutingcommissie" (het resultaat daarvan is een Sofietje en fractie vol grijze meeklappende muizen). Mijn laatste stem op de vvd is alweer zo'n ruim 10 jaar geleden.

Louter Leuter | 26-01-22 | 09:27

Je ziet de angst in Lubbers' ogen.

John McClane | 26-01-22 | 09:27 | 1

Lubbers had haar net in de billen geknepen.

homieguerneville | 26-01-22 | 09:39

De VVD gek geworden? Nee ze zijn allemaal gek want waar is de opstand hiertegen?

vanDeudekom | 26-01-22 | 09:27


De Bolkbonker - Soumaya:
Ouwe bok lust nog wel een groen olijfblaadje.
Het lijkt wel The Vice of Holland.

Pfizer doet recordomzet aan blauwe ruitvormige pilletjes, en nee, dat zijn geen Napoleon chocolate salty balls.

King of the Oneliner | 26-01-22 | 09:26

Ze zong: 'boom boom boom in your room'
Bolkestein geil en de rest is geschiedenis, had hij maar betere oren.

Patje | 26-01-22 | 09:26

De Bolk is het prototype van Alzheimer op latere leeftijd.

Jimmy Mc Clure | 26-01-22 | 09:26

Nu valt Richard de Mos en Geert Wilders niets meer te verwijten over juridische kwesties. Zij kunnen gewoon politicus blijven.

Jan de Vries | 26-01-22 | 09:25

De Volkskrant heeft deze mail niet gekregen, tenzij hun mailadres echt reactie is I.p.v. redactie...

JohnBoyKiller | 26-01-22 | 09:24 | 1

Scherp JohnBoyKiller, heel scherp!

vanDeudekom | 26-01-22 | 09:30

Liberalisme is grenzeloos.

Wat een onzin.

Liberalisme is grenzeloos totdat je iets gaat tolereren wat het liberalisme wil vernietigen.

Bovendien: De vrijheid van de een moet niet ten koste gaan van de vrijheid van de ander. Liberaal beginsel.

Een daar krijgen VVD-ers het moeilijk. Want wat wil dat zeggen voor toegankelijkheid recht, zorg, onderwijs, mobiliteit, ontwikkelmogelijkheden, gewetenskwesties. En dan krijg je de Sophietjes die nergens zelf iets van vinden.

AdvocatusDiaboli | 26-01-22 | 09:22 | 2

Dat was in de context "VVD ’ers hoeven geen Nederlanders te zijn".

John McClane | 26-01-22 | 09:25

@John McClane | 26-01-22 | 09:25:
Het is best een nietszeggende reclameslogan, alsof de VVD daar uniek in is.
Bij de VVD laten we scheetjes.
Bij de andere partijen doen ze dat dus niet.

Liberalisme is een universeel idee. Socialisme ook. Religie ook.
De VVD kan helemaal niet claimen dat ze daar vertegenwoordiger van zijn. Het lijkt BLM wel.

AdvocatusDiaboli | 26-01-22 | 09:37

Kom we zetten een podoseksueel, veroordeeld en wel, in de medezeggenschapsraad op een lagere school.

Dr.Hermannes | 26-01-22 | 09:22 | 6

@Dr.Hermannes | 26-01-22 | 10:06: ik ben ooit op straat benaderd door zo een podoseksueel. Die zag mijn poezelige hoefjes aan als materiaal voor zijn fetisj.

Roos | 26-01-22 | 10:16

@Roos | 26-01-22 | 10:16: ik vraag me eigenlijk af hoe je iemand noemt wiens voorkeur zich alleen beperkt tot kleine kindervoetjes. Is dat een Podopedo of een Pedopodo?

Dr.Hermannes | 26-01-22 | 11:03

@Dr.Hermannes | 26-01-22 | 11:03: ik neig naar podopedo en wegens de multiproblematiek krijgt het clowneske vormen , waardoor ik zo'n persoonlijkheid een podopedopipo zou willen noemen.

Dat hadden ze destijds bij de bolderkar-affaire overigens ook al wel kunnen bedenken

Roos | 26-01-22 | 11:09
▼ 3 antwoorden verborgen

Geweldig, al die 'ismen' beginnen steeds meer op elkaar te lijken: een rekbaar en verdunbaar sausje, naar alle kanten, zolang het maar lekker is voor het vlees van "de partijleiding". Parodie deel nummer zoveel.

nobodiesunmighty | 26-01-22 | 09:21

De volgende keer staat die terroriste weer naast de Bolk voor zo'n foto. Slaat Bolkenstein op z'n Borsato's zijn hand amicaal over de heup en merkt dan op. "Hé ben je aangekomen?" en denkt er dan niets bij.

Louter Leuter | 26-01-22 | 09:21

Ach, de wolf heeft nog steeds geen kind opgegeten, laten we wat baby’s in het bos leggen. Wat kan er mis gaan?

Normpje | 26-01-22 | 09:19

Het wachtgeld heeft ze al binnen.

Jan de Vries | 26-01-22 | 09:19

Een ‘ontwapende’ vrouw…. Dat mag je hopen, ja.

PPuk | 26-01-22 | 09:18 | 1

Vooralsnog was ze tamelijk bewapend bij haar arrestatie

Sieg Hein | 26-01-22 | 09:52

Ik denk dat ik de criminaliteit maar in ga, dit kabinet bestaat immers louter uit criminelen en ander tuig.

Linke Soep | 26-01-22 | 09:17

Wat als Soumaya een kerel zou zijn geweest… dan had ze zeker niet de positie gehad binnen de VVD. het is een lekker w*f, en intelligent. En blijkbaar heeft Bolkestein nog invloed binnen de partij.. Tweede kans prima, maar ongelooflijk naïef dat de VVD denkt weg te kunnen komen met geven van een prominente positie aan een ‘ex-terroriste’, zelfs al zou ze zich gedragen als moeder Theresa. Beeldvorming hebben ze even niet aan gedacht binnen de VVD. Geloofwaardigheid is naar nul gereduceerd. Weer 5 zetels minder. En elke maand dat Hermans fractievoorzitter is gaat er weer een zetel vanaf. PVV en JA21 varen er wel bij.

Nietdanjatoch | 26-01-22 | 09:17

En langzaam gaan we naar de tering. Als een veroordeeld lid van de hofstadgroep een VVD (of welke partij dan ook) commissie advies mag geven over terrorisme en veiligheid, dan is het hek van de dam. Een veroordeelde pedo op Jeugd en Preventie, een geschorste arts op Volksgezondheid, Prins Bernard op Volkshuisvesting etc. Dit gaat alle perken te buiten en de VVD verliest hier voor mij de laatste geloofwaardigheid die ze al niet meer hadden. Wat een slappe zooi.

lamlul007 | 26-01-22 | 09:16

Als ik Thierry was zou ik die fakkel meneer straks adviseur maken.

Plaktong | 26-01-22 | 09:14

Zum kotzen.

Knip | 26-01-22 | 09:13

Kblijf erbij... minder, minder, veel minder... Soumaya's.

Paaldanseres | 26-01-22 | 09:13

Een alcoholist met een AA-cursusje laat je toch ook geen slijterij runnen?

Jos Tiebent | 26-01-22 | 09:13

"Een leuke, charmante en bovenal ontwapende vrouw."
Inderdaad, als ze destijds niet ontwapend was, dan was de kans niet denkbeeldig geweest dat ze Wilders of Hirsi Ali overhoop had geschoten.
Het zoveelste bewijs van iets dat ook in experimenteel psychologisch onderzoek bevestigd is. Mannen verliezen ten overstaan van een aantrekkelijke en innemende vrouw al gauw de controle over hun ratio en nemen beslissingen die ze in andere situaties noit of zelden zouden nemen. Hun verdedigingswerk, hun waakzaamheid, hun gezonde verstand draait op een lager pitje. Doe er nog wat alcohol bij, en het bloed kruipt helemaal waar het niet gaan kan.
Dat gezegde, 'het bloed kruipt waar het niet gaan kan' klopt overigens niet als een zwerende vinger en zou moeten luiden 'het bloed kruipt waar het niet gaan mag'. Maar dat zien we wel meer, dat kunnen en mogen met elkaar verward worden. "Dat kun je niet maken' is ook eigenlijk 'dat mag je niet maken'.
Die ouwe lullen krijgen 'm nog een beetje omhoog met Soumaya in hun buurt. Of ze beelden het zich slechts in, dat-ie omhoog komt met Soumaya in de buurt. Want Soumaya geeft hen met haar glimlach het gevoel dat ze nog man zijn, dat ze nog meetellen, dat ze nog leven. Laat dat maar aan Soumaya over.
Zou dit niet iets zijn waar Tim Hofman zich eens boos over zou kunnen maken? Hoe die Mata Hari's en Data Hari's en Fata Hari's zich via het spel der erotiek omhoog weten te werken? Hoe ze mannen, vooral oudere mannen het hoofd op hol brengen en weten in te palmen?
"Een leuke, charmante en bovenal ontwapende vrouw."
Een Freudiaanse verspreking, ontwapend zeggen in plaats van ontwapenend. Want ontwapenen doet ze. Ze slaat alle verdedigingswerken aan diggelen, zorgt dat haar vijanden weerloos zijn en zich totaal niet meer kunnen verwerendedigen. En ze hebben het niet door dat ze ingepakt zijn, in het pak genaaid, ze denken dat ze haar ontwapend hebben, onschadelijk gemaakt, dat ze geen bomgordel meer draagt en zelfs niet meer de wens heeft om deel te nemen aan jihad en te doen wat De Verhevene van haar vraagt.
Gewoon een liberaal, een levensgevaarlijke liberaal. Een domme lul. Iemand die Rutte even niet kan hebben, nu de VVD daalt in de peilingen.

Schoorsteenveger | 26-01-22 | 09:12 | 4

Interessante stelling in het actuele kader van diversiteit. Wat als Sahla een blanke saai uitziende man was geweest?

Was hij dan ook met zoveel egards om zijn ervaringsdeskundigheid als adviseur aangenomen?

Roos | 26-01-22 | 09:24

@forecastle | 26-01-22 | 09:19:
Precies zo werkt het. Pygmalion. Bolkestein heeft haar met de nodige trots binnengeleid, dat is zeker, zoals Professor Higgins trots was op wat hij van Eliza Doolitle had weten te maken. Zoals modekoningen paraderen met hun top-modellen. Zoals Arthur Miller, tegen beter weten in, het probeerde met Marilyn Monroe. Zoals ouwe seniele miljonairs knappe, jonge, geil uitziende vrouwtjes onderhouden. Bolkestein moet zich als een sugar daddy hebben gevoeld. "Kom jij maar lekker bij pappie Bolkestein, meisje. Ik zorg wel voor je." "Dank je wel Frits. Ik mag toch wel Frits zeggen?" "Jij mag van mij alles."

Schoorsteenveger | 26-01-22 | 09:27

@Roos | 26-01-22 | 09:24:
Tuurlijk niet. Het principe van intersectionaliteit is hier ook van toepassing, maar dan precies omgekeerd. Alleen al als ze wat lelijker was geweest was het haar niet gelukt.

Schoorsteenveger | 26-01-22 | 09:30
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
ILF2 | 26-01-22 | 09:11 | 1

Het Gematigde Redelijke Middelijke Deel Van Nederland

Ir. Wilhelmus | 26-01-22 | 09:11

"Geen aanhanger van Wilders, Baudet of Omzigt"

Dat zegt zo veel, zo ontzettend veel, over hoe die mensen Omtzigt zien.

omanders | 26-01-22 | 09:11

Ondernemers keihard in de reet neuken maar wel moslimterroristen in de gelederen opnemen. Identiteitscrisis in het hart vd VVD? GL was hier niet mee weggekomen, nog meer luisteren naar seniele ouwe gekken die zich inmiddels knollen voor citroenen laat slijten…

PIS-Alchimis | 26-01-22 | 09:10

De moord, de afslachting, van Theo van Gogh, dat was voor mij echt het meest walgelijke nieuws van de afgelopen decennia. Zo'n mooi figuur, en hoe hij daar dan afgeslacht lag met zijn keel door gesneden,.......

En dat vieze achterlijke VVD lijft zo'n terrorist dus gewoon doodleuk hun partij in. Om te kotsen.

Freezzz | 26-01-22 | 09:09 | 2

Theo was doodgeschoten en daarna post-mortem een mes in zijn borstkas geprikt met een 'brief' van Mohammed B. Je laatste zin maakt je weinig beter dan hetgeen je denkt te bestrijden. Jason Walters is ook zo'n figuur die ons beter doet leren begrijpen waar het fout gaat met die lui. Natuurlijk ben jij weer zo'n simpele ziel die denkt islam = terreur. Gelukkig ben jij 1 van de minder intelligente mensen die ons land arm is.

GrandMechantLoup | 26-01-22 | 09:19

Dat was het moment voor mij om een zoon op de wereld te zetten. In Amsterdam. En hij is goed gelukt. En zeker geen VVD-er.

Piet Karbiet | 26-01-22 | 09:21

Stiekem gaat het toch weer lekker over de politieke Goed Tijden Slechte Tijden zelf, en we doen er vrolijk aan mee, hoppa, waan en outrage van de dag

Nieuw elan moet wel van beide kanten komen lijkt me. Dit is een fucking non issue voor 17 miljoen mensen die op ene huis wachten, een zaak gesloten hebben of op een wachtlijst staan. Fuck de noise.

menage | 26-01-22 | 09:05

Net als pedo's; die kunnen hun straf wel uitzitten en ondanks dat ze nooit spijt betuigen, weer vrij komen. Maar daarna werken op een kinderdagverblijf, nee, gewoon niet doen.

Zoelense Hobbyboer | 26-01-22 | 09:05 | 1

Sterke vergelijking.
En zo'n pedo dan vragen richtlijnen voor de medewerkers te schrijven. Want hij weet zo goed wat er in het hoofd van een pedo omgaat

Roos | 26-01-22 | 09:07

"Gewoon ouderwets gematigd en liberaal"
Gewoon conservatief dus. Liberalisme is dood in de vvd

* Il Principe * | 26-01-22 | 09:05 | 1

De vvd is de facto nooit een liberale partij geweest (en de kleur oranje van het logo verwijst naar de roofridders, hetgeen haaks op liberalisme staat). De vvd is een conservatieve partij waar aan gebrek van beter ook liberalen op af kwamen en stemden. De kiezers, vroeger vooral de (kleine) ondernemers waren liberaal. De partij was, de leden waren linkser. De bobo's zijn gewoon links (met name de vele ruifeters).

Louter Leuter | 26-01-22 | 09:33

'ontwapende'... Haha

Paulus de Bk | 26-01-22 | 09:05

Mw overVecht trekt de internetverbinding er altijd uit nadat ik mijn eerste biertje op heb.

overVecht | 26-01-22 | 09:04

Pfff, gewoon weg met dat mens. Wie laat er nou in godsnaam een ex terrorist deelnemen aan de regering van een land?

SoepKip | 26-01-22 | 09:03

Tja lastig hoor. Straf gehad en ze lijkt veranderd. Maar voor Geert specifiek is dit natuurlijk een probleem

Auchie | 26-01-22 | 09:02 | 8

@Gladiator Fap | 26-01-22 | 09:57:

Geert heeft helemaal geen straf gehad en is daarnaast ook helemaal niet gerehabiliteerd. Hij wil nog steeds alle Marokkanen en moslims het land uit.

GrandMechantLoup | 26-01-22 | 10:23

@GrandMechantLoup | 26-01-22 | 10:23: Nee en nee. Volkomen onjuist. Geert werd wel degelijk veroordeeld (geen strafoplegging) en hij wil niet alle Marrokanen en moslims het land uit. Dat is een leugen die keer op keer op keer herhaald wordt. Geert wil CRIMINELE Marokkanen het land uit en een stop op de ongebreidelde immigratie. Dat is iets héél anders dan "alle Marrokanen het land uit". U weet dat. Maar het deugt zo lekker om te roepen dat Geert de duivel is, zelfs als het aantoonbaar onjuist is, nietwaar?

Gladiator Fap | 26-01-22 | 11:50

@GrandMechantLoup | 26-01-22 | 10:23: dat heeft hij nooit gezegd. Hij heeft alleen een vraag gesteld of wij meer of minder Marokkanen in NL willen. Daarnaast heeft hij niemand willen doden, dat wat de Hofstadgroep wel wilde.

Boeddha18 | 26-01-22 | 13:57
▼ 5 antwoorden verborgen

Hendrik geeft mij een beetje het gevoel van 'drank in de man hersenen in de kan' maar ik kan het fout hebben. Dit geleuter moet ook maar eens ophouden. Het zijn juist de weer op het rechte pad gekomen ex-aspirant terroristen die ons veel kunnen leren over hoe we ons beleid moeten uitstippelen dat onze sociaal-economisch benadeelden afzinken van hoofdzakelijk 'economische' delicten zoals diefstal en beroving naar terrorisme. Voorkomen is nu eenmaal beter dan verhelpen. Vraag het elke ongevaccineerde die nu in het ziekenhuis naar adem ligt te happen. Hij/zij zal het beamen.

GrandMechantLoup | 26-01-22 | 08:57 | 17

@Deflatiemonster | 26-01-22 | 10:10:

Het kernwoord is rehabilitatie. Ik weet het is allemaal moeilijk voor jouw pijnboompit van een setje 'hersenen' maar dat is het grote verschil.

GrandMechantLoup | 26-01-22 | 10:24

@GrandMechantLoup | 26-01-22 | 10:24: Op de man spelen is een zwaktebod. Je kan hopelijk beter. Wat is rehabilitatie trouwens nog waard als de veroordeling aangevochten wordt?

Deflatiemonster | 26-01-22 | 10:29
▼ 14 antwoorden verborgen

Jammer om te zien dat mensen als Wiegel, Van Agt en Terlouw eigenlijk te oud zijn geworden om nog serieus te nemen. Alledrie verworden tot licht seniele sentimentele dwaallichten. Hoewel in het geval van Terlouw dat proces al redelijk vroeg begon.

_pacman_ | 26-01-22 | 08:56 | 2

Pff, vergeet ik de hoofdrolspeler in casu te benoemen. Bolkenstein behoort natuurlijk ook in dit rijtje.

_pacman_ | 26-01-22 | 08:58

Bolkestein was ook ooit een topper, heeft de VVD weer groot gemaakt en uit de put getrokken met een dijk van een programma, en wat doet die zak als hij nauwelijks gekozen is met weet ik hoeveel voorkeur stemmen? Wordt die zakkenwasser EU commissaris, een zeldzaam voorbeeld van het ultime verkiezingsbedrog.

zwellevertje | 26-01-22 | 09:02

Gematigd en liberaal.
Liberaal genoeg om extremistische moslims een tweede kans te gunnen. Maare, nee, doe maar geen Wilders, dat gaat dan weer net iets te ver.

Forex | 26-01-22 | 08:53 | 1

Dus dan is het ook logisch dat Jeroen Rietbergen bij The Voice een tweede kans kreeg van John de Mol neem ik aan (met alle gevolgen vandien)?

Boeddha18 | 26-01-22 | 11:33

Wat is dat toch met die linkse partijen en terroristen?

Andersdenkend | 26-01-22 | 08:52 | 3

Wat is dat toch met liberalen en alles Verboten en Gezwungen maken?

sjef-van-iekel | 26-01-22 | 08:53

Maak je geen illusies. Terroristen zitten ook rechts.
Of eigenlijk zijn ze helemaal niet meer links of rechts.
Links of rechts zou nog moeten gaan over wat je met een bevolking doet.
Dit zijn fanatiekelingen die elke menselijk maat uit het oog verloren hebben.
Door een politiek hyperideaal of een religie leven ze in een soort waanwereld.

AdvocatusDiaboli | 26-01-22 | 09:11

@AdvocatusDiaboli | 26-01-22 | 09:11: Eigenlijk is het net een cirkel: hoe verder je naar rechts gaat, hoe meer je in de buurt komt van de extreme linkerkant en vice versa. Het probleem zit 'm namelijk niet in links of rechts, het probleem zit 'm in het woordje "extreem". Tegenwoordig is extreem links niet alleen salonfähig, het bepaalt langzaam de koers van de maatschappij. En er wordt niets aan gedaan, want op school wordt al vanaf de kleuterschool ingepeperd: links is goed, rechts is slecht. Op de basisschool komt daar dan bij: alles dat goed is, is links en alles dat slecht is, is rechts. Op de middelbare school gaat het dan naar: die persoon zegt iets dat niets strookt met het links ideaal, daarom ís die persoon rechts en dús slecht. En op de universiteit gaat het dan naar: rechtse, slechte personen zijn een vijand van de samenleving, hetgeen alle middelen heiligt om ze uit die samenleving te verwijderen. En dan begint de pret met bedreigingen, vernieling en geweld. Jongeren worden letterlijk systematisch geindoctrineerd en slechts een deel komt later tot de conclusie "waar zijn we nu helemaal mee bezig? Dit is gewoon de basis leggen voor een heleboel ellende". Dit is dus het proces van wat zich de afgelopen 40 jaar heeft afgespeeld in een notedop. En nu zitten we met een hele generatie die het belangrijker vind wat je (in hun ogen) bent dan wat je zegt en er geen enkel probleem mee heeft andersdenkenden uit de maatschappij te verwijderen, desnoods met geweld. Geen wonder dat extreem links zo goed met terroristen overweg kan, die denken namelijk precies hetzelfde: ben jij niet voor me, dan ben je tegen me en moet je dood.

Gladiator Fap | 26-01-22 | 10:08

Wybren van Haga is ooit eens betrapt met teveel alcohol achter het stuur en het niet vermelden van nevenactiviteiten van zijn eigen bedrijf en is geroyeerd. Deze mevrouw hangt foute ideeën aan en is veroordeeld voor wapenbezit en lidmaatschap van een terreurgroep. Blijkbaar is Wybren niet radicaal genoeg en Mark El Hollandi heeft nu zijn eigen vrouwelijke lijfwacht zoals Khadaffi dat ook eens had.

I.P standing up | 26-01-22 | 08:52 | 2

Zo heeft Greet ooit eens gevraagd aan zijn aanhang iets in de trent van minder minder van deze mevrouw-achtigen. Is hij nog voor veroordeeld geweest ook.

sjef-van-iekel | 26-01-22 | 08:56

Bizar hoe de één kan optiefen en de ander een handje boven het hoofd wordt gehouden. Zou die ex-terroriste ook zo de hand boven het hoofd worden gehouden als het een lelijke wijf met snor en stalpoten was? Mevrouw ziet er charmant uit en dat vinden mannen op leeftijd wel interessant.

pibasso | 26-01-22 | 09:00

Saaie mail maar, ik zie het nut van publiceren er niet van in.

Robske007 | 26-01-22 | 08:51 | 3

Alles om de VVD te slopen is welkom.

sjef-van-iekel | 26-01-22 | 08:56

Dat is het mooie van Al Hollandi, dat hoeft u dan ook niet.

Rest In Privacy | 26-01-22 | 09:00

Saaie mail ? . Man dit is een bom, zeker met die foto's er bij.

Zwizalletju | 26-01-22 | 09:13

Dit is een mail van iemand die erg liberaal met de sherry omgaat.

Deflatiemonster | 26-01-22 | 08:51

Ook heel opvallend hoe "normaal" 80% van de tweede kamer dit hele gebeuren ook vindt, dit land is kapot, ik wil een andere.

zwellevertje | 26-01-22 | 08:47 | 4

Uiteraard is het de schuld van Wilders.. De boodschap was glashelder, alleen zijn ze in de Tweede Kamer wel heel snel
op de teentjes getrapt.

Ommezwaai | 26-01-22 | 08:51

@ikworstelengadouchen | 26-01-22 | 08:49: Ja, volop mogenlijk heden, een referendum bv, oh wacht... Maar goed, , ik ben al 16 jaar weg, o.a. om dat dit soort flauwekul er aan zat te komen, na de moord op Theo en Pim werd het steeds duidelijker dat er niet veel meer te verwachten was, die voorspelling is aardig uit gekomen, nooit spijt van gehad dat ik "er wel iets aan heb gedaan" dus.

zwellevertje | 26-01-22 | 08:53

Word ook wel de 2e slaapkamer genoemd, ze zijn nooit allemaal helemaal wakker.
En als ze gestoord worden in de slaap heel sjaggereinig.

likdoorn | 26-01-22 | 08:55
▼ 1 antwoord verborgen

Even drie oud-voorzitterschappen benoemen. Waarom? Verwacht meneer zichzelf daar iets meer gewicht mee te geven in zijn strijd?

Leptob | 26-01-22 | 08:47 | 2

Je moet dit meer zien als melden van grensoverschrijdend gedrag.
Misschien dat er nu meer opstaan.

likdoorn | 26-01-22 | 09:01

Die Soumaya is toch niet veel anders dan Jason Walters die ook lid was van de Hofstadgroep en nu adviezen geeft tegen radicalisering. Hij heeft er ook afstand van genomen. Ik zie het probleem niet zo heel erg.

Rest In Privacy | 26-01-22 | 08:46 | 2

Ze heeft NOOIT afstand genomen van haar standpunten, sterker nog ze vindt dat ze ten onrechte veroordeeld is.

zwellevertje | 26-01-22 | 08:49

Maar Soumaya heeft niet 'ook' afstand gedaan. En het minste gebaar zou zijn om dat wel te bevestigen. Maar na zoveel weken nog steeds krekels.

Deflatiemonster | 26-01-22 | 08:50

Erg wazig "verhaal"... Leest alsof meneer stom dronken was toen hij het bij elkaar schraapte.

Gregovic | 26-01-22 | 08:45 | 1

Misschien die Rutte ook maar eens wat alcohol voeren, wellicht dat hij dan ook eens de waarheid spreekt.

Degrelle | 26-01-22 | 09:16

"Ontwapende" in plaats van "ontwapenende", leuk.

ChatBot | 26-01-22 | 08:45

Max Pam in Volkskrant; ze had Geert al kunnen doden, nu het niet gebeurd is moeten we niet zeuren.
Echt intelligent dat Linkse nadenk-volk.

Normpje | 26-01-22 | 08:44

Wat Max Pam in de VK al schreef, maar je verder nog weinig hoort: Bolkie was een beetje verliefd, voelde zich onsterfelijk door zich te laven aan haar jeugd. En dacht indruk te maken door haar allerlei plekken binnen te loodsen om haar te rehabiliteren.

Zou ze (door iemand anders dan Bolkie) gefouilleerd zijn voor ze die ridderzaal in mocht? Anders lijkt het me toch een vrij fors veiligheidslek...

Dr_Prepper | 26-01-22 | 08:43 | 1

Is niet gefouilleerd, maar wel binnen gekomen. Daar gaat Wilders vast wat over vragen vandaag.

KeesBruin | 26-01-22 | 10:57

Baudet schrijft een roman en oogst dikke ophef en algehele minachting over zijn (fictieve) vrouwonvriendelijkheid. De VVD omarmt een veroordeelde terroriste en dan is Wilders een racist. Kortsluiting in mijn brein.

Stijlicoon | 26-01-22 | 08:43 | 1

Terroristen zijn net als Marokkanen al verworden tot een specifiek ras wat je kunt discrimineren, enkel door blank te zijn.

_pacman_ | 26-01-22 | 08:46

"Terroriste ontploft in gezicht Rutte." Graag gedaan Telegraaf.

_pacman_ | 26-01-22 | 08:42

Volkert van der G. heeft ook zijn straf uitgezeten. De VVD heeft vast wel een plekje voor hem: Minister van Binnenlandse Zaken bijvoorbeeld. Als Holleeder vrij komt zie ik in hem wel als een goeie minister voor justitie voor de VVD.

Freezzz | 26-01-22 | 08:42 | 2

Misschien kan de VVD hem ook inhuren als deradicaliseringsexpert.
Wat zegt u? Heeft hij ook geen spijt betuigd van zijn daad?
Dat hoeft toch geen obstakel te zijn?

keestelpro | 26-01-22 | 08:47

Of zet Volkert op Klimaat. Die man is enorm veelzijdig. En nog een voordeel, hij is al bekend bij een breed publiek.

Roos | 26-01-22 | 09:04

Gevangenis in Syrie loopt (gepland?) leeg. Binnenkort waarschijnlijk weer een extra grote instroom van ongedocumenteerden (oud-ISIS strijders) richting Ter Apel.

Phantomas | 26-01-22 | 08:42 | 1

Een hele groep deskundigen voor de VVD. Ik kan die baan wel vergeten.

echtpaul | 26-01-22 | 10:31

Is het al bij de witte onderbroeken van de Joop?

eerstneukendanpraten | 26-01-22 | 08:42 | 1

@Roos | 26-01-22 | 08:58:
Gefeliciteerd met je zwitselloze status, Roos! Voor wat betreft de gedachteprocessen van Den Haag: ik vermoed dat die in feite op niet veel meer zijn gebaseerd dan op ouderwets naïef wensdenken. Soumaya wordt de nieuwe Ali B, maar dan anders.

MickeyGouda | 26-01-22 | 09:14

De actie moet niet bij die meid liggen. De VVD moet hierin actie nemen!!. Dit biedt de VVD weer teveel mogelijkheden om hun handen in onschuld te wassen.

Phantomas | 26-01-22 | 09:22

Normaal doe ik zulks niet, maar in dit geval wel ingevuld.

JanVergoor | 26-01-22 | 09:24
▼ 1 antwoord verborgen

VVD wist dit allang. Ze waren zo moeilijk aan het doen met reageren omdat dit nog eerst uit moest komen.

LuNaTeeQ | 26-01-22 | 08:40

Ach, Ronnie Brunswijk doet het ook prima in de Surinaamse regering.

Conan de Rabarber | 26-01-22 | 08:40

Totale onzin??
Heb toch al twee koppen koffie op maar kan hier niets mee.

J-van-de-Bontekoe | 26-01-22 | 08:39 | 3

Dit is nou wat ze bedoelen met gelul van een dronken aardbei.
Aan het eind is te ontwaren dat meneer het niet helemaal eens is met de partijlijn op landelijk niveau, namelijk het hele verkiezingsprogramma en alle liberale principes overboord, zodat Rutte premier kan blijven.

Incitatus | 26-01-22 | 09:04

Beter lezen , de man sloopt zijn eigen partij

Zwizalletju | 26-01-22 | 09:15

je bent een terrorist of je bent het niet.
Een verknipte geest geneest niet.

Gravin v Kippenbouth | 26-01-22 | 08:38 | 1

Islamisme is als Hotel California. Daarom kan, wil en durft de dame in kwestie er geen afstand van te doen.

keestelpro | 26-01-22 | 08:42

Maar de vraag is, willen ze Wilders nu wel of niet onder de zoden zien?

ikworstelengadouchen | 26-01-22 | 08:37 | 2

Niet, anders had hij al lang lood gegeten zoals Pim. Geertje vertegenwoordigt een stabiel aantal medelanders die boos zijn over wat met hun oude volkswijken is gebeurd, maar verder vormen ze een dusdanige minderheid dat ze rustig genegeerd kunnen worden. En bediend door Geertje.

Graaf_van_Hogendorp | 26-01-22 | 08:38

Ik begrijp echt voor geen meter wat er nou met deze brief bedoeld wordt.
Gewoon terughalen, uitkering, dus. Haha.
Man man man.

ItRainsSteelPipes | 26-01-22 | 08:36 | 5

Nee, ik kan er ook geen touw aan vast knopen. Slecht, onverzorgd Nederlands. Deze Hendrik Oudman - als dat echt de afzender is - heeft dit epistel kennelijk neergepend met een veel te hoog promillage in zijn bloed:

"Normen en waarden daarom ook binnen marges betrekkelijk. Daarom kan Sahla een gewaardeerd liberale zijn."

Daar is toch geen chocola van te maken?

Dr_Johnson | 26-01-22 | 09:23

"Zie Broekers – Knol’s. Keihard boterzacht." Ook een zeer goed argument (?).

JohanF | 26-01-22 | 10:36

Hendrik Oudman kan overduidelijk geen brieven schrijven
een verzameling woordjes is niet automatisch een brief, makker

Tobi | 26-01-22 | 11:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Binnenkort wordt VVD lid Marco B gevraagd om, samen met ander VVD lid Ali B, plaats te nemen in de adviescommissie Emancipatie.
Zo is VVD.

JanVergoor | 26-01-22 | 08:33 | 2

"Niet zeuren over het verleden." "Liberalisme is grenzeloos."
Dit mailtje was niet na een paar borrels maar na de hele sterke drankvoorraad me dunkt.
Wat een geraaskal!

Aristotalloss | 26-01-22 | 09:39

Bureau Slachtofferhulp.

Schoorsteenveger | 26-01-22 | 09:41

'Ontwapende vrouw'. Lekker bezig met taal. +1

keestelpro | 26-01-22 | 08:33 | 2

'Geen kort lontje'.

Graaf_van_Hogendorp | 26-01-22 | 08:39

Ik neem aan dat ze geen vuurwapens meer bij zich draagt.
Of valt dat niet onder de-radicalisering?

J-van-de-Bontekoe | 26-01-22 | 08:42

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen