Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Bottoms Up voor Pieter Omtzigt in het Stamcafé

We drinken Grolsch vanavond, recht uit de bron, en niemand hoeft te fluisteren

Wat wij voelen bij het huidige leiderschap, de staat van de democratie of het vertrouwen in de politieke vertegenwoordiging, kan beter niet al te letterlijk in deze kerstkaart van een Stamcafé worden verwoord. Het is immers een feest van verzoening, verbinding en vergeving. Bovendien is dit topic een openlijke ode aan Pieter Omtzigt en dat is een keurige mijnheer, die moet je niet als een debiel behandelen door hem te gebruiken als kapstok voor je eigen retorische onmacht om inhoudelijk te blijven. In beschaafde politicologische terminologie, derhalve: ons politieke vertrouwen ligt al een hele poos ver onder het meerjarige niveau. Behalve ons vertrouwen in Pieter Omtzigt. Als Omtzigt een eigen partij begint, en geloof ons Pieter, dit is in de huidige politieke constellatie een compliment: dan is dat de beste illusie van laatste hoop.

We weten dat niet iedereen alhier even gecharmeerd is van Pieter Omtzigt als wij dat zijn. Want hij stemde als CDA’er toch altijd met zijn fractie mee zus, hij zegt soms iets waar jij het niet mee eens bent zo, of hij is niet genoeg tegen de islam of tegen de euro of tegen dittes en van dattem. Sommigen geloven zelfs nog steeds die smadelijke lulkoek die NRC over hem schreef. Soit, de man is nog altijd een politicus. Een middenwegzoeker. Comme ci, comme ça, allez voilà. En dat dan ook nog met een vleugje godvrezendheid, al weet een vroom katholiek dat altijd goed onder de zondagse hoed te houden. De aflaat komt pas bij de biecht, niet tijdens de openbare preek.

Maar wij zijn dus fan - het mag geen geheim heten - en ons zonk de lust om het debat over het regeerakkoord Rutte 4 af te kijken stande pede in de thuiswerksloffen, toen duidelijk werd dat Omtzigt ontbrak in de plenaire zaal. Positief getest op corona - en ja, zelfs dáár gelooft niet iedereen hier in. Ons speet het zeer om zijn naam niet op de sprekerslijst te zien, want in de aanzet tot een begin van een poging tot een regeerakkoord dat Rutte aan de Kamer stuurde, zagen wij louter losse zinnen met open eindjes. Komma’s, puntkomma’s, een enkel vraagteken. En daarin de strategie, van Rutte Pandevier.

De beloofde nieuwe bestuurscultuur moet uit de Kamer komen. Alle maatschappelijke onderwerpen in het regeerakkoord zijn verpakt als halfopen vraag, en iedereen is uitgenodigd om een sausje van eigen elan toe te voegen. Het is het ultieme eindspel van een premier in blessuretijd: verdeel en heers door alle grote vragen als open discussiestukken in een gepolariseerde, versplinterde Kamer te gooien die is gevuld met afsplitsers en zetelrovers, nieuwkomers en splinters, en met vervagende oude schaduwen van zichzelf die verwikkeld zijn in hun eigen schimmenstrijd tegen de vergankelijkheid. Elan is aan beide kanten van het parlement ver te zoeken.

Het regeerakkoord bevat geen enkel helder antwoord op de bijkans onmogelijk lijkende vraagstukken van deze tijd, over migratie en volkshuisvesting, zorg en medische ethiek, EU en euro, klimaat en consumptie, arbeidsmarkt en pensioenstrijd. En je zag meteen het effect: om beurten kwamen de fractieleiders op hun stokpaardjes naar de microfoons. Kattaklopkattaklop, daar is Wilders over migratie. Kattaklopkattaklop, daar kwam Marijnissen over de zorg. Kattaklopkattaklop, hallo Klaver over het klimaat. Losse, voorspelbare eisen, over separate onderwerpen, in respons op open vragen. Een krampachtige amechtigheid waardoor Mark, zelfs al is het zijn allerlaatste lach, voorlopig toch weer als laatste lacht. Want wie verdeelt, die heerst.

De enige die wij capabel achten om het overzicht te bewaren, áchter de onderwerpen om te lopen en vanuit de coulissen te constateren dat dit Ruttiaanse toneelspel van losse scenes geen coherent plot vindt in een leeg regeerakkoord, is Pieter Omtzigt. Maar die was er niet, omdat hij aan het einde van wat voor hem zowel politiek als persoonlijk een onbeschrijflijk ingewikkeld jaar was, ook nog eens Dat Kuchje had. Daarom heffen wij vanavond het glas op hem en spreken we de hoop uit dat het hem volgend jaar beter zal vergaan, en daarmee ons allen. Want (om Sylvia Witteman te citeren die iemand anders citeert in een column waarvan we verder geen idee hebben wat er van waar is) de hoop, die sterft als laatst. En dat lijkt ons een prima kerstgedachte, op de valreep van 2021.

Proost, Pieter en ook Ayfer. Ondanks alles, bedankt voor alles.

Social

Reaguursels

Inloggen

Wat een laag kutinterview. Heb me op zitten vreten op de bank. Erger me al langer aan interviewers op de televisie die niet in gesprek kunnen, maar alleen lijstjes van tevoren bedachte vragen aflopen om het gesprek in de gewenste richting te sturen. En dan goedkoop scoren door te reageren op de woorden die ze net zelf bij de ander in de mond hebben gelegd. Of de amateur psycholoog uithangen.
Ik zit politiek inhoudelijk op een heel andere lijn dan Omtzigt, maar petje af voor hoe scherp hij hier doorheen prikte en het geduld op kon brengen om fatsoenlijk te blijven.

mr_fender | 23-12-21 | 16:24

Sorkin, dealbook:
"Pigs still can’t fly — but maybe they will help us fly more safely. Amsterdam’s Schiphol Airport is using 20 pigs for a pilot project that aims to at reduce the number of birds striking planes. It is letting pigs roam on a plot between two runways, where they are meant to eat the leftover crops that often attracts geese." Niets voor GS?

cugel | 23-12-21 | 16:13

België dacht er in feite over de kerncentrales te vervangen door gascentrales. Wat weten zij dat wij niet weten? Dat kerncentrales heel duur zijn misschien?
nos.nl/artikel/2410638-belgisch-compr...

cugel | 23-12-21 | 15:58

Volgens TPO wil een kwart van de Nederlanders Pieter Omtzigt als nieuwe premier. Waan van de dag uiteraard, maar feit is dat Pieter bij de volgende verkiezingen voor een landslide gaat zorgen. Daarom hebben die Peilingenlijstjes (ook hier op GS) die Groep Omtzigt niet mee-peilen geen enkele voorspellende waarde.

De leugen regeert | 23-12-21 | 12:23

Het ND:
"Reina Wiskerke: Het wordt hoog tijd om Hugo de Jonge te bedanken voor zijn inzetHugo de Jonge is de man die twee jaar lang als schietschijf en pispaaltje heeft willen dienen. Hij nam zijn verantwoordelijkheid, ondanks duizenden haatberichten per dag, ondanks doodsbedreiging, zelfs onder christelijke vlag. "

cugel | 23-12-21 | 12:09

"People have lost a common worldview because we no longer have the necessary infrastructure to produce one: news sources trusted by nearly everyone."
Vroeger hadden we kranten en boeken en globaal gesproken een zinnig idee over de werkelijkheid, nu hebben we rechtse haatsites, woke idioten en viruswappies.
"Social media has given a megaphone to perspectives that have long been ignored or suppressed by the architects of American reality."
Misschien waren er altijd al gekken, maar vroeger konden we ze gemakkelijker onder het tapijt vegen.

cugel | 23-12-21 | 11:18 | 7

@cugel | 23-12-21 | 16:09:

Mooie reeks stropoppen, en "originele" scheldwoorden!

Je weerlegt echter niet de controleerbare feiten.
Zoals de zeer vergaande haatcampagnes tegen Buikhuizen en Janmaat door jouw kwaliteitsmedia. TV had je inderdaad niet genoemd, ik dacht dat dat was weggevallen vanwege dat voegwoordje "en" waar niks achter stond.
Maar goed, Buikhuizen was een bioloog die "nature and nurture" onderzocht en dat heette destijds "fascisme". Net als het erkennen van verschillen tussen mannen en vrouwen nu.

Hoe dan ook, iedereen die die tijd heeft meegemaakt weet dat ook genoemde (en vele andere) VVD-ers en CDA-ers inderdaad regelmatig voor fascist werden uitgemaakt. Onder andere door anoniem lafbekje Piet Grijs (HBC) die daarvoor een literatuurprijs kreeg.

De Brexit ondermijnt de corrupte EU, niet het Westen. Het is de EU die het Westen ondermijnt. De EU streeft namelijk niet alleen naar grootschalige corruptie en armoede door hyperinflatie, maar ook naar islamisering en volksverhuizingen.

De verzorgingsstaat danken we aan de vrije markt. Dat heb ik je al vaker uitgelegd; socialisme leidt altijd tot corruptie, nepotisme, armoede en hongersnood.
Daarom is er geen enkel socialistisch land met een degelijke verzorgingsstaat, mensenrechten of geëmancipeerde minderheden. Daar hebben mensen in een linkse heilstaat simpelweg geen tijd voor.

Dandruff | 23-12-21 | 18:11

@Dandruff | 23-12-21 | 18:11: De verzorgingsstaat dank je toch echt aan de PvdA en voorlopers daarvan. De mijneigenaren hadden echt niet uit zichzelf hun geld wat gelijkmatiger verdeeld. Daar is echt strijd voor gevoerd door links. De mijneigenaren lieten vrouwen en kinderen in de mijnen werken. Het kapitalisme doet dat nog steeds in derde wereldlanden. Als er niet mensen waren die de slavenarbeid van de Oeigoeren aankaarten dan zouden de rijke zakenmensen nog steeds ongelofelijk goedkope producten uit China importeren. Zoals ze nu nog steeds doen uit Vietnam, Bangladesh, Turkije etc.
Achter het woord "en" staat "een zinnig idee" met daartussen nog "globaal gesproken" dus daar had geen TV in gekund, maar als ik doorga met al je punten 1 voor 1 te weerleggen dan zit dit onderwerp dicht ivm het nieuwe nachtcafé.
Oh en dan ga je weer door met je rare redeneringen: De EU streeft, volgens jou, naar grootschalige corruptie. Ja het is mogelijk dat corruptie een onbedoeld neveneffect is maar ze streven er echt niet naar. Daarentegen heeft de Brexit wel aantoonbaar het Westen verzwakt.
nou ja, maar gauw op reaguur drukken voor alles weg is.

cugel | 23-12-21 | 21:46

@Dandruff | 23-12-21 | 18:11:
Alex Berezow: From pollution and poverty to traffic and climate change, the world’s “overpopulation” problem has been blamed for just about everything wrong with our planet. Though popular, the narrative has never been supported by scientific evidence. Instead, our world’s woes are due to global socioeconomic inequality and environmental degradation, neither of which is directly attributable to population growth. Greed, unfairness, neglect — these are among the problems we ought to be addressing.
Ik kwam dit net tegen en dacht dat zal ik ook nog maar even met je delen.

cugel | 23-12-21 | 21:59
▼ 4 antwoorden verborgen

Op 1 december 2021 is er een motie van Omtzigt aangenomen over academisch onderzoek naar de oversterfte.
Reactie van de Jonge op 14 december;
“De aangenomen motie van het lid Omtzigt waarin wordt opgeroepen om een academisch onderzoek te laten starten naar de redenen en oorzaken van oversterfte tot en met november 2021, kan momenteel nog niet worden opgepakt. Bij de CBS-oversterfte gaat het om het verschil ten opzichte van een meerjarig gemiddelde. Als het verschil groot is, is het aannemelijk dat dit komt door COVID19, maar dit is niet zeker vanwege het ontbreken van inzicht in de onderliggende doodsoorzaken. Het inzicht in de onderliggende doodsoorzaken van de overleden personen in november en daarmee in de oorzaken van oversterfte, heeft het CBS pas begin april 2022. Deze motie kan dan verder worden opgepakt en uitgewerkt.“
Dit is waanzinnig.
Maar hier hoor ik dus bijna niemand over.
https://eucalyptischgenootschap.nl/de-jonge-schoffeert-omtzigt-en-de-rest-van-de-tweede-kamer/

mikes43357369 | 23-12-21 | 10:40 | 2

Als ik het goed begrijp betekent dat dat De Jonge het onderzoek eerst door het cbs wil laten verrichten alvorens de motie van Omtzigt kan worden uitgevoerd, terwijl Omtzigt er juist de nadruk op legt dat het snel moet gebeuren.
De Jonge heeft echt een agenda, dat blijkt ook uit dat artikel in FTM (hier een topic geweest), waarin sprake is voor zijn bewondering voor Kennedy, die vertelde wat zijn doel was (de maan op), om de geesten rijp te maken, en ook uit dat artikel in het Nederlands Dagblad n.a.v. een brief van De Jonge (ook een topic), waarin hij zegt dat hij een onderzoek wil starten naar HOE hij het best een prikplicht kan invoeren OMDAT vaccinatie de enige uitweg uit deze crisis is.

grietmetgroenefiets | 23-12-21 | 10:55

@grietmetgroenefiets | 23-12-21 | 10:55:
Ja, ik verwacht van Omtzigt en van Haga dat ze dit natuurlijk meteen aan de grote klok hangt. Dit is natuurlijk totaal onaanvaardbaar.
Het is ook niet logisch. Ten eerste wordt er om een academisch onderzoek gevraagd en niet om een onderzoek van het CBS. Dus de capaciteit van het CBS is niet relevant.
Ten tweede als de Jonge het zo waarschijnlijk acht dat deze oversterfte komt door covid-19 dan moet je juist dat onderzoek zo snel mogelijk laten uitvoeren. Dat zou immers aantonen dat COVID-19 veel gevaarlijkers is dan wordt aangenomen. Door het te vertragen laat hij de verdenking op zich dat hij iets te verbergen heeft.
Ten derde is het juist onwaarschijnlijk dat COVID-19 de oversterfte kan verklaren. Daar ga ik morgen wel op in bij de nieuwe oversterfte cijfers.

mikes43357369 | 23-12-21 | 11:44

Wel komisch dat GS zo'n lans breekt voor Pieter. Terwijl hij de relbeluste journalistiek en berichtgeving een enorme veeg uit de pan gaf in zijn betoog. Dat bijstelling van het eigen inzicht van politici onmiddellijk als fouten worden weggezet of leugens, waarbij het relletje van de dag wordt opgeblazen tot kijk eens hoe hem de mantel wordt uitgeveegd.

Hand in eigen boezem mannen, dat is wat Pieter in zijn betoog bepleitte dus als jullie echt fan zijn, kijk dan naar het grote plaatje. Ook daar wordt veel te weinig naar gekeken. En al die kamerleden die even willen scoren, zijn allemaal onderdeel van de bestuurscultuur. Zij worden geholpen aan hun media momentjes. Door de journalistiek en gister en eergisteren nog hier, Fleur die zogenaamd Paternotte de les zou lezen.

Beste_Landgenoten | 23-12-21 | 08:55 | 10

@Beste_Landgenoten | 23-12-21 | 10:36: Die vraag van Geert "de pandemie is nu voorbij" Wilders wordt elke keer door Paternotte gesteld, zodra Agema haar mond maar opendoet. Begint een beetje vervelend te worden. Agema is Wilders niet. En als hij toch op die toer wil gaan, dan had Agema gelijk met haar 'Waar is Kaag?'

grietmetgroenefiets | 23-12-21 | 10:58

Anders dan de rest op dit forum misschien. Maar besef dat dit een microkosmos is op internet, met bijzonder veel PVV fans. Logisch dat mijn mening daar niet bij aansluit.

Beste_Landgenoten | 23-12-21 | 11:59

@Beste_Landgenoten | 23-12-21 | 11:59:

Je klaagt dat politieke trollen hier te weinig gequote of geïnterviewd worden.
Tegelijkertijd suggereer je dat Paternotte met zijn getrol "won" van Agema.

Als je dat laatste oprecht gelooft klopt dat eerste natuurlijk niet. Paternotte is hier uitgebreid behandeld.

Dandruff | 23-12-21 | 12:37
▼ 7 antwoorden verborgen

Leest Sylvia mee? Wat zou haar nick zijn?

apek00l | 23-12-21 | 08:54 | 2

Wie is Sylvia? Witteman? Millecam kan helaas niet meer, die de deaud ingejaagd door Jomanda en andere kruidenvrouwtjes.

Graaf_van_Hogendorp | 23-12-21 | 08:56

Van Ranst: De glühwein heeft gewonnen van de cultuur
nos.nl/liveblog/2410608-van-ranst-glu...

"De Belgische viroloog Marc van Ranst is kritisch over de keuzes die de Belgische overheid heeft gemaakt bij de nieuwe coronamaatregelen. Vanaf zondag gaan in België onder meer theaters en bioscopen dicht, tot minimaal eind januari. De horeca blijft echter open. Die beslissing begrijpt Van Ranst niet. "Wanneer je ziet dat de kerstmarkten wel openblijven, dan kan je zeggen dat de glühwein het gewonnen heeft van de cultuur", zegt hij tegen de VRT."

Wat een mongool. Kerstmarkten zijn meer cultuur dan die theatertjes waar opgeleide talentloze theaterstudentjes hun gesubsidieerde kunstjes opvoeren.

Freezzz | 23-12-21 | 08:19 | 9

@Graaier | 23-12-21 | 08:43:
Eerder dat ze enabled worden door populistische politici die hun oren naar hen laten hangen en graag elke brainfart overnemen om hun Agenda (2030) te verwezenlijken. Lenin's nuttige idioten van onze tijd.

Graaf_van_Hogendorp | 23-12-21 | 08:49
▼ 6 antwoorden verborgen

Welk pad een 'middenwegzoeker' bewandelt wordt bepaald door de uitersten, die daarmee dus een wezenlijkere bijdrage leveren aan de richting dan iemand die voor het bepalen van de weg vooral Om Zig heen moet kijken.

Astimar Teutis | 23-12-21 | 08:06

Rob Jetten op MinDef lees ik net. Na het zoveelste stuntel vrouwtje nu deze glijer. Waarom kan er niet gewoon een serieuze capabele vent op gezet worden. Generaals genoeg.

_pacman_ | 23-12-21 | 08:05 | 4

Misschien omdat hij nog met speelgoedsoldaatjes speelt.

ZZP-er | 23-12-21 | 11:28
▼ 1 antwoord verborgen

Zo hèhè, genoeg brood met spinnen gegeten.
5 weken bajes isnieniks.
Nu lekker naar de markt, verse dingetjes voor de komende dagen.
Wel lastig lopen met een bal aan je poot.
Het is niet anders.
Hé! Maak ‘r ‘s ff een mooie dag van.
Het sneeuwt!

Ruimedenker | 23-12-21 | 07:50 | 6

DenkerT! Zo fijn je weer te lezen!!

MickeyGouda | 23-12-21 | 08:42

Ik ken jou..!!

neonreclame | 23-12-21 | 08:50

En dat nu op het moment dat de kappers gesloten zijn.
Anderzijds, dat gerammel aan je been laat ook duidelijk de terugkomst feestelijk begeleiden.

Welkom weerom vanuit de knekelvijver.

Milton_Styx | 23-12-21 | 11:25
▼ 3 antwoorden verborgen

In Brazilie mogen geen bomen meer gekapt worden. In Nederland is de verkeersveiligheid ernstig in gevaar. Wie krijgen de schuld? De bomen. Nou dan weet ik wel wat er met die bomen gaat gebeuren. Tenslotte zijn wij Brazilie niet. www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/art...

Leptob | 23-12-21 | 07:41

Navo bereid zich voor op clash met Rusland.
Zou Putin bang worden van dit soort nieuws?

EEnzame SchizofrEEN | 23-12-21 | 07:40 | 3

Nee.

gato | 23-12-21 | 07:42

Nou, de Russen zien al 30 jaar de NAVO troepen steeds meer en op steeds meer plaatsen aan hun grenzen staan. Terwijl zij zich hebben teruggetrokken op hun eigen grondgebied. Een NAVO met 10x groter defensiebudget en meerdere kernmachten. Als Oekraïne ook nog eens wordt volgestouwd met wapentuig en soldaten van de NAVO dan wordt het er niet veiliger op voor de Russen. Ze hebben al tientallen miljoenen doden moeten begraven omdat er grote legers uit het westen kwamen. Denk dat ze dat niet nog een keer willen meemaken,

Graaier | 23-12-21 | 08:35

Vlad is niet bang voor de corrupte en perverse en gechanteerde Sleepy Joe. De VS (leiding) is ernstig ondermijnd en verzwakt. Wel voor de NAVO. En vergeet niet landen als Polen zich bedreigd voelen. Ze zouden nog wel eens de rest mee kunnen slepen als Oekraine binnen wordt gevallen. En dat is zo'n beetje de grootste angst van Vlad.

Graaf_van_Hogendorp | 23-12-21 | 08:52

Goedemorgen. De vrouw van Emmanuelle Macron doet een Michael Obama'tje. Voorzichtig zo meteen op de weg luitjes, het ijzelt! Laterz.

Hetkanverkeren | 23-12-21 | 07:32

Ik mag hier toch wel melden dat ik die booster niet neem omdat ik denk dat het omikronvirus geen levensbedreigende griep variant is voor mij.
Dat geldt trouwens voor 99.9% van de mensen.

zoalsikhetzeg | 23-12-21 | 07:17 | 2

En mogelijk is het omikron virus een zegen als je het hebt gehad. Waarschijnlijk ben je dan super resistent tegen andere verschijningsvormen. Maar tja, daar verdient big pharma niets aan. Dus boosteren.

Graaier | 23-12-21 | 07:23

Inmiddels hebben ze een pilletje!
Verwacht dat we over twee jaar bij elke snottebel of droge lucht een doosje Go-Corona kopen voor 15 euro...
En die pilletjes bestaan voor 97% uit zetmeel, wat suiker en een snufje placebo. Geen problemen met vaccinatieweigeraars, gegarandeerd inkomsten.

EEnzame SchizofrEEN | 23-12-21 | 07:35

"Die Hoffnung stirbt zuletzt" is een doodnormaal Duits spreekwoord. Daarvoor hoef je Sylvia of haar bron geen kudos te geven. "Zolang er hoop is, is er leven" zouden wij zeggen.

Trekhaas | 23-12-21 | 06:45 | 1

Een complete cryptomarkt functioneert nog steeds dankzij Hopium. Sterk spul.

Graaier | 23-12-21 | 07:27

In 2050 heeft 36% van de Nederlanders een migratie achtergrond nos.nl/l/2410609.
Timmermans en iedereen heeft het over een betere wereld doorgeven aan onze kinderen. Wat gaan we hieraan doen dan?

Leptob | 23-12-21 | 06:33 | 5

U wil zeker mijn feestdagen verpesten , lol.

Zitvlak | 23-12-21 | 06:53

In 2050 is Nederland toch al onder water verdwenen, dus wat maakt het uit

laurentius | 23-12-21 | 07:20
▼ 2 antwoorden verborgen

De versie van Gregorian is ook niet te versmaden.

Zitvlak | 23-12-21 | 06:51

Gelukt, ik heb mijn verse covid-booster binnen. Welke variant het is daar geeft de uitslag geen uitsluitsel over, vermoedelijk omicron. Die ga ik nu even verslaan, met kippenbouillon en netflix, gewoon hier op de bank. Daarna heb ik corona uitgespeeld, als iedereen dat nou even doet, dan kunnen we doorrr en de maatregelen laten vallen!

ratelaar | 23-12-21 | 06:13 | 7

Beterschap en blijf vooral berichten vanaf het front sturen!

MickeyGouda | 23-12-21 | 08:46
▼ 4 antwoorden verborgen

Mooi geschreven stuk.
Goed is te lezen dat er positief geschreven wordt over Pieter en zijn vrouw.
Naar mijn mening verdienen deze mensen een onderscheiding.
Het jaar 2021 heeft ernstige gevolgen gehad voor bovengenoemden.
Neem voor 2022 de tijd om te genieten en weerstand te bieden tegen het juk van R 4.
Fijne feestdagen fam Omtzigt.
Goede morgen allen.

Zitvlak | 23-12-21 | 06:12

En over Witteman (die naam alleen al!), ik heb gelukkig nooit een mening en ik uit hem ook niet, precies om de redenen die ze noemt.

Rest In Privacy | 23-12-21 | 05:51

Op Eerste Kerstdag steeds meer supermarkten open. Kunnen mensen steeds minder goed hun boodschappen plannen dan ofzo? Ik zorg er morgen gewoon voor dat ik bier genoeg in huis heb voor een paar dagen. Zo moeilijk is dat toch niet?

Leptob | 23-12-21 | 05:51 | 3

Echte soosjaalistu slaan champagne en kaviaar in.

Rest In Privacy | 23-12-21 | 05:53

Een groeiende groep 'Nederlanders' (zucht) doet religieus niet aan kerstmis.

EEnzame SchizofrEEN | 23-12-21 | 07:38

Dan ga je niet. Moeilijk doen?

dathoujetoch | 23-12-21 | 07:40

Peter R de Vries. Deze man was niet links of rechts.
Deze man was altijd op zoek naar gerechtigdheid.
En dat streven overstijgt politiek. Dus fuck links of rechts.
Deze man was uniek en oprecht. En hij was bereid er voor te sterven.
De echte helden.
www.youtube.com/watch?v=4W2WDuUKV8Aht...
Ze bestaan nog steeds.
The Stranglers - No More Heroes (1977)
www.youtube.com/watch?v=-gfIgA-PYyQ

keestelpro | 23-12-21 | 05:40 | 3

Laten we Peter heilig verklaren.

zoalsikhetzeg | 23-12-21 | 07:03

@zoalsikhetzeg | 23-12-21 | 07:03:
PRdV was een betweterige autoritaire arrogante drammerige kwast, en deze eigenschappen hebben hem een glansrijke carrière opgeleverd. En een onverdiend triest einde.

_pacman_ | 23-12-21 | 08:10

Een handvol doden wereldwijd door het afgezwakte virus omicron of omikron afhankelijk of je een sosjalist bent.
Hetgeen ik al eerder postte als trouwe on topic reaguurder als fipo welke werd weggejorist.
Dit rechtvaardigt compleet niet een midden en kleinbedrijf dat het hele vakantieseizoen van zich beroofd ziet.
Dit is gewoon misdadig en niet geoorloofd.
Paul Joseph Watson vertelt het eerlijke verhaal.
www.youtube.com/watch?v=hYzXjFsIcGw

keestelpro | 23-12-21 | 05:05

Authentieke, degelijke en intelligente vent die Omtzigt. Super dat zo iemand in de Tweede Kamer wil zitten. Dat Rutte, Kaag en Hoekstra daar problemen mee hebben zegt alles over die drie. Als er in een bedrijf sprake is van een cultuurprobleem is er altijd maar één oplossing. De trap van boven naar benden schoonvegen. Oftewel: in rationeel geleide organisaties zouden de genoemde drie ontslagen worden, in politiek Den Haag gebeurt het omgekeerde. Het wordt eenvoudig scoren voor Omtzigt de komende periode. Hopen dat er meer Tweede Kamerleden komen die zich richten op hun primaire taak. Het controleren van de regering.

RWrw | 23-12-21 | 04:22 | 3

Maar geen figuur.
En dan ben je kansloos daar.

jaja | 23-12-21 | 05:00

Politiek is geen bedrijfsleven.

Rest In Privacy | 23-12-21 | 05:24

Juist. om er nog maar een Duits spreekwoord bij te halen: "Der Fisch stinkt vom Kopf" - als een organisatie rot is, dan komt dat door de leiding en die moet als eerste vervangen worden.

Trekhaas | 23-12-21 | 06:49

Slot- Dead Stars. Russiyan music.

Theodorik1 | 23-12-21 | 04:10 | 1

Je mag in de plaatselijke Bibliotheek nog steeds een krant of een tijdschrift lezen.
Alleen heeft de Bieb alle stoelen verwijdert. Dat leest fijn!
Ook de Bibliotheken buigen voor de aanjagers van de Angst en de Doendenkers.

Jan Dribbel | 23-12-21 | 04:02 | 2

Gewoon lekker in een hoekje gaan liggen of zitten zoals in de jaren 70.
Sit inn noemde ze dat of zeau. Dikke joint erbij. Oh nee dat mag nie. Niks mag.

keestelpro | 23-12-21 | 04:11

Sit-ins zijn van eind jaren vijftig en begin jaren zestig.

Rest In Privacy | 23-12-21 | 09:17

BC, je weet het ... ;-))
Roy Orbison - In Dreams
youtu.be/MVRunwyoTMA

MickeyGouda | 23-12-21 | 03:33 | 8

@MickeyGouda | 23-12-21 | 04:19:
Je bent een wijze vrouw Mickey. Het klinkt wel niet heel mooi maar bierglas tegen koffiekopje preaust. *tinggg* nee *tok*

keestelpro | 23-12-21 | 04:27

@priwax | 23-12-21 | 06:52:
Bij eventuele discussies met gevaccineerden kijk ik tegenwoordig eerst welke versie daarvan ik tegenover mij heb: een snappie of een wappie. Die tweedeling bestaat namelijk binnen beide groepen.

MickeyGouda | 23-12-21 | 09:12
▼ 5 antwoorden verborgen

Ten Years After- Spoonful (1968).
Clapton, Cream, heeft er ook nog een liedje over gemaakt.

Theodorik1 | 23-12-21 | 03:28

Voordat ik op een oor ga wil ik toch mijn hart even luchten.

küdt chinezen

Brabeaulander | 23-12-21 | 03:00 | 4

Het waren de Brazilianen. Verzonnen in 2019 door het WEF en Bill Gates.
www.youtube.com/watch?v=AoLw-Q8X174
Het geen pandemie. Het is een script.
Natuurlijk zijn de comments turned off.

keestelpro | 23-12-21 | 05:32

@Flightless bird | 23-12-21 | 03:51: Ik heb het niet op Indonesiërs maar dit moet kunnen. Die lui zijn compleet wereldvreemd en onvoorstelbaar achterlijk. Soekarno vinden ze ook mooi. Ze weten gewoon niks en bovendien is er ook nog Allah.

kleybeuker | 23-12-21 | 06:43

Precies

kleybeuker | 23-12-21 | 06:43
▼ 1 antwoord verborgen

Gov't Mule- Comfortably Numb (Live).
Eens wat anders.

Theodorik1 | 23-12-21 | 02:56 | 3

Nhe, sorry, die haalt het niet bij mij.

photto | 23-12-21 | 03:03

@photto | 23-12-21 | 03:03: FYI :Gov't Mule werd in 1994 opgericht door Warren Haynes en Allen Woody. Zij spelen dan al samen in de bekende southern-rockband The Allman Brothers.

Theodorik1 | 23-12-21 | 03:16

‘Mijn’ Denzel Dumfries speelt bij de Italiaanse koploper Inter Milan (die wel tegen Torino speelde).

Zoontzettendklaarmee | 23-12-21 | 07:34

@Flightless bird | 23-12-21 | 03:00: Ik heb zin in een dodo nu.

anja | 23-12-21 | 08:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Gedurende de nu al meer dan tien jaar durende Ruttemie komen we erachter dat er iets is wat we zelf al lang gedaan hebben.

The Dream Theater - Learning to Live
youtu.be/n5c9A9wREP8

Rutte is voortdurend bezig geweest zijn politieke leven niet te laten sterven. Dat loopt altijd slecht af. Van kwaad tot erger.

Tijd voor mij te gaan (slapen)
Truste allen.

Milton_Styx | 23-12-21 | 02:32 | 2

Truste

Muissolini | 23-12-21 | 02:34

Welterusten, zeer gewaardeerde Milton!

anja | 23-12-21 | 05:16

Ik zit trouwens bij, en er zal vast wel een kenner zijn, heerlijke gitaarmuziek, alleen zijn de nummers te lang om dit aan te merken als mixmateriaal.
youtu.be/Mj1Wp5dAn3g?t=69

photto | 23-12-21 | 02:31

Laat maar. Ik heb er al geen zin meer in. Welterusten. Morgen lekker uitslapen.

SaintNick | 23-12-21 | 02:23

Onderschatte band. Ook een Rock Palast optreden.
Golden Earring- Candy's Going Bad.
Van het album "Moontan".

Theodorik1 | 23-12-21 | 02:15 | 3

Pieter is of je het eens met hem bent of niet een van de laatste integere tweede kamerleden. Juist daarom hebben ze zo'n hekel aan hem,.

Hypno2050 | 23-12-21 | 02:09 | 1

Als het hekel aan iemand hebben een symptoom is van integer zijn zouden op internet zich nogal wat lieden bevinden die zich moeten heroriënteren op de vraag wat de zin van hun leven is wanneer ze deze propositie zouden onderschrijven.

Mazzelstof | 23-12-21 | 06:11

@Anja

Fraaie aanvulling. Verbeeldingskracht gaat werken.
Ik zag nog een open einde.
Ben benieuwd naar de voortzetting..

Milton_Styx | 23-12-21 | 02:05 | 3

Haha, dank je Milton! Het was meer als epiloog van die scène bedoeld, maar wie weet.. het stamcafé krijgt iets van de Disc World als karakters terugkomen, en ik weet niet hoe de kasteelheren dat zien. En ik wil niet de kerker riskeren. Zag er net nog iemand uitkluiteren, nog met bal en ketting, en sterk vermagerd. Los daarvan, wie weet wat er nog allemaal gebeurt in het pittoreske land van GS... voor nu: geniet van je dag!

anja | 23-12-21 | 08:43

@anja | 23-12-21 | 08:43:

Lol.
Ach, daar de verpletterende schoonheid in het café achterbleef is er tijd voor vermaeck ende beidt het beschouwelijk verstrijcken der tijd in ingenaeme vervoeringh vooraleer de voortgang der feuilleton zich weder door het web der realiteit naar voren dringht uit de kluisters van een verborgen toekomst.

Wens je een aengename dag vrouwe.

(en hoort het geluid van de afgemeten passen van de wachters der oirbaerheid, hoog op de kantelen voort en voorbij schreiden aan het nog naflakkerend haardvuur in het café)

Milton_Styx | 23-12-21 | 10:54

Parool : "Jeugd-tbs voor 17 jarige schutter bij parkeergarage zuidoost".
Kereltje van 16 loopt met vuurwapen rond, en schiet gewoon iemand dood.
Nu wil ik niet ethnisch profileren, maar iets doet mij vermoeden dat de datert..Naja, LAAT OOK MAAR.

Asteroid-B612 | 23-12-21 | 01:52

keestelpro ; -"[..] die beseffen niet dat om tot top prestaties te koken achter de schermen wel degelijk...[...]
.
Om tot top prestaties te koken". Een typo om in te lijsten, kokende kees. Jawel.

chicago river | 23-12-21 | 01:39 | 1

Ze hebben de K toets veel te dicht bij de M toets geplaatst.
Het is een compote!

keestelpro | 23-12-21 | 01:51

Van NL bodem,zanger Hans Vermeulen.
Sandy Coast-True Love That's A Wonder.

Theodorik1 | 23-12-21 | 01:29 | 8

@Theodorik1 | 23-12-21 | 02:04:

Geen dank.
Bij het nalopen van de voegen heb ik als gekend perfectionist sterk de neiging om het aanzicht te verfraaien.
Als beloning zie en hoor ik met regelmaat een fraai muziekje, ook wel vaker voor mij onbekend werk, wat meest aangenaam te beluisteren blijkt.

Milton_Styx | 23-12-21 | 02:09

@Milton_Styx | 23-12-21 | 01:58: Nha, ik ben wel een beetje kieskeurig met linkjes, maar deze mocht van mezelf.
Overigens lees ik uw tegels met dezelfde nuance.

photto | 23-12-21 | 02:15
▼ 5 antwoorden verborgen

Laat die man nu met rust.
149 Kamerleden moeten hem niet en als iemand nostalgische gevoelens krijgt over hem na 3 jaar dan kun je een gokje wagen door op hem te stemmen.

Arendsoogje | 23-12-21 | 01:22

Nu even normaal doen M, even een GlenAllachie 15.
Ik vind het wel jammer dat lui die ik mag weggejorist worden om weinig tot niks.

Muissolini | 23-12-21 | 01:19 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Pieter vroeg laatst om bewijs van de banden van vak K met het WEF.
Dat heeft hij gekregen.

Ben-Bataaf | 23-12-21 | 01:17 | 3

Je krijgt als kiezer de indruk dat je keuzevrijheid hebt maar het tuig zit allemaal met elkaar in het WEF.
VVD staat zogenaamd voor Volkspartij voor vrijheid & democratie maar ze zitten in het Europese Parlement SAMEN met D66 in dezelfde partij, Renew Europe en daar hebben ze heel andere agendapunten zoals 'Lead The Digital Transformation'.
www.reneweuropegroup.eu/

keestelpro | 23-12-21 | 01:49

@Ben-Bataaf | 23-12-21 | 02:02:
Hij wil de mens letterlijk veranderen met DNA technologie!
Dat is toch gewoon een mad scientist uit een horror film?
Onze complete overheid komt naar bijeenkomsten van deze man!
En het staat gewoon openlijk op internet! Het is dus geen complot, het is beleid! Bizar...

keestelpro | 23-12-21 | 02:32

Visage - Fade to grey

youtu.be/UMPC8QJF6sI

Schemerlamp | 23-12-21 | 01:03 | 2

In de tijd dat een grote haarlok nog hip was.

dhrat | 23-12-21 | 01:08

De vogelbeurs is interessant voor mensen die van vogels houden.

Brabeaulander | 23-12-21 | 01:02 | 11

I see what you did there.
Je probeert mij erin te luizen met leuke kippetjes, pleur je me op de gril met de feestdagen. Ik ga ondergronds de komende dagen.
nl.pinterest.com/pin/4053944039371355...

Flightless bird | 23-12-21 | 01:58
▼ 8 antwoorden verborgen

Man man man.... De wereld is gekker dan gek geworden. Met je x van nix in je paspoort.

nos.nl/l/2410576

Lorejas | 23-12-21 | 01:00 | 5

@Roos | 23-12-21 | 01:05: Als het je vriend is weet je juist precies hoe je hem moet noemen. En dan vind je het waarschijnlijk ook geen gekkigheid want je begrijpt hem.

rederijker | 23-12-21 | 01:14

@Roos | 23-12-21 | 01:05:
Ik voel me niet een man maar een superman.
*naar gemeenteloket gaat met paspoort*

keestelpro | 23-12-21 | 01:16

Ga eens met zo een paspoort naar een land als Saoedi Arabië of naar een willekeurig ander moslimland. Eens kijken hoe inclusief ze daar zijn.
Het lijkt mij verder geweldig om bij de douane te werken en dan te besluiten dat persoon x gevisiteerd moet worden. Omdat het geslacht X is maakt het dus niet uit welke gender de desbetreffende douanier heeft. Eens kijken hoe persoon X daarop reageert. Ik heb een vaag vermoeden dat persoon X zeer gekwetst is, een hoop heisa gaat maken en dat de pers vol begrip een bericht over haar zal schrijven. X mag nog even aanschuiven bij M om het klaagverhaal compleet te maken.

Arnold Layne | 23-12-21 | 01:17
▼ 2 antwoorden verborgen

Dankzij de obsessie van Pieter Omtzigt krijgen frauderende Bulgaren en frauderende Turken (2 pleonasmen achter elkaar) nog eens 30.000 euro. Goed gedaan, Pietertje. Je kunt trots zijn op jezelf.
Bulgaars muziekje voor jou
Le Mystère des Voix Bulgares - Zableyalo Agne, live at Le Guess Who? 2017
www.youtube.com/watch?v=LUU2Jk7Mr_E

Arnold Layne | 23-12-21 | 00:58 | 13

@Arnold Layne | 23-12-21 | 01:22: Wil jij mensen ter verantwoording roepen die hun huis, hun kinderen en in sommige gevallen hun leven zijn kwijtgeraakt? Overal en iedereen is het eens dat dit ongekend onrecht betreft. Maar jij wil ook nog eens over hun ellende heen pissen. Omdat je bang bent dat er mensen zijn die misschien wel eens onterecht wat centjes krijgen. Dat onterecht centjes krijgen is het gevolg van de ongelooflijke clusterfuck van onze politici en ambtenaren. Met name de belastingdienst. Kwaadaardig gewoon. Dus ruim je rommel op, zorg dat je het nooit meer doet en accepteer dat je nu extra kosten krijgt omdat je ruim 10 jaar lang alles in de vernieling hebt geholpen.

Zapata10 | 23-12-21 | 01:31

@Zapata10 | 23-12-21 | 01:31:

En zo is het.
Het probleem van frauderende Bulgaren los je niet op met frauderende ambtenaren.

Het echte probleem is het eindeloos rondpompen van gratis geld. Stop alle toeslagen en verlaag alle belastingen voor hetzelfde resultaat, min grootschalige fraude en duizenden overbodige ambtenaren.

Dandruff | 23-12-21 | 08:54
▼ 10 antwoorden verborgen

LL Cool J - tja, de man ziet er hedentendage in deze niet uít gewoon.
In zn maanmannenpakje.
En dan die M&M, met dat maffe petje.
m.youtube.com/watch?v=Av8Kq0zRf3I
Doe normaal! Doe zélf normaal!
/Rap jankmodus off

chicago river | 23-12-21 | 00:51 | 2

Rabbit is toch de enige die kan rappen?8 Mile, van die dingen.

Theodorik1 | 23-12-21 | 00:56

Twee legendes!

keestelpro | 23-12-21 | 00:58

FEAR "Fuck Christmas" ---> watch?v=czaSv8keMqI

Asteroid-B612 | 23-12-21 | 00:51

Na Marco B wordt nu ook Mr Big uit Sex and the City, acteur Chris Both, gecanceld.

Roos | 23-12-21 | 00:46 | 1

Zolang mijn ramenlapper maar niet gecancelled wordt.

kleybeuker | 23-12-21 | 06:52

Lekker goedkoop aan de Pitt en Chivas Regal. met Duran Duran op, na fifa met een vriend op de ps4.

Muissolini | 23-12-21 | 00:41

Ik ga het nog een keer duiden voor alle mensen hier die denken dat Pieter het mannetje is.
Pieter is een wegloper en een kop in het zand steker.
Het is geen leider en zal het nooit worden.
Op sommige vlakken is zijn visie goed maar het gaat em nooit worden.

jaja | 23-12-21 | 00:39 | 41

@jaja | 23-12-21 | 02:16: Nja ach, verwijs ik je weer door naar mijn tegel op photto | 23-12-21 | 00:47.
Maar 't is best, goed slapen.

photto | 23-12-21 | 02:22

@jaja | 23-12-21 | 02:16: Als Omtzigt kansloos is in de huidige politiek, zoals u zegt, dan durf ik te beweren dat de politiek daarbij het probleem is en niet Omtzigt.

Trekhaas | 23-12-21 | 06:54

@jaja | 23-12-21 | 02:16: Grappig om iemand die al twintig jaar in de kamer zit te bestempelen als kansloos voor de politiek, terwijl je zelf nog geen dag in die kamer hebt doorgebracht.

Thuinman | 23-12-21 | 13:57
▼ 38 antwoorden verborgen

Nogmaals de laatste rondes van de finale van het wereldkampioenschap Formule 1. Daar gebeurde zo veel dat je het wel tig keer terug moet kijken om het überhaupt te begrijpen EN bevatten!
www.youtube.com/watch?v=5as_7WMUuzo

keestelpro | 23-12-21 | 00:35 | 7

@keestelpro | 23-12-21 | 01:03: Tuurlijk is schaken een sport.
Wat dacht je van Re1+? Geestelijk doodvermoeiend. Zie Robert J. Fisher.

Theodorik1 | 23-12-21 | 01:07

@Theodorik1 | 23-12-21 | 01:07:
Natuurlijk is schaken ook een sport. Golf ook. Mensen roepen gauw dat bepaalde spelen geen sport zijn omdat ze te fysieke inspanning uitstralen maar die beseffen niet dat om tot top prestaties te koken achter de schermen wel degelijk keihard getraind word zowel op tactiek als op het mentale en fysieke aspect.

keestelpro | 23-12-21 | 01:12

@keestelpro | 23-12-21 | 01:12: Ik kijk alweer uit naar de volgende Katwijk aan Zee, Tata Steel. Tijdens het naspelen van de partijen is het makkelijk om de goede zet te vinden. In de praktijk is echter een heel ander verhaal, vandaar mijn lage rating.

Theodorik1 | 23-12-21 | 01:21
▼ 4 antwoorden verborgen

Twijfel, zal ik aflevering leve de liefde terugkijken of nog effe pornhubben. Ga maar naar bed, ben moe. Slaap zacht allen en morgen weer ............

Bibop | 23-12-21 | 00:34 | 1

Don't break a hand.

Truste.

Milton_Styx | 23-12-21 | 01:06

Siouxsie And The Banshees - Israel (Video).

Theodorik1 | 23-12-21 | 00:27 | 8

@Theodorik1 | 23-12-21 | 00:36:

Zoals de waard is, zorgt hij voor zijn gasten.
Gasten zijn waardevol, verdienen zorg.
Met elkaar zorgen we ervoor dat dit StamCafé het waard is te verzorgen.

Milton_Styx | 23-12-21 | 01:05
▼ 5 antwoorden verborgen

Darts: Martijn Kleermaker knikkert de geplaatste Simon Whitlock uit het toernooi.

goedverstaander | 23-12-21 | 00:23 | 1

WOW! Niet gekeken. Deze nieuwe ster aan het firmament van de dartwereld gooit hoge ogen!

keestelpro | 23-12-21 | 00:38

Ik had vanavond een déjà vu bij OP1.

De Fabeltjeskrant.
Charles, meneer De Uil, waar brengt u ons naar toe met naast hem juffrouw Ooievaar die ook wat inbrengt over de belangrijkheid van vaccineren.

Bor “Maarten van Rossem” de Wolf zat wat te grommen over zijn doorgemaakte COVID dagen maar dank zij de “vakzuns” , was hij er snel weer boven op.

Opvallend waren de twee stuks “Truus de mier” die geen nieuwe collega’s uit het buitenland wilden want het is té modern in Nederland om zo maar te komen werken.

Gerrit de Postduif uit België, Denys had dan nog wat abstracte opmerkingen over het moeten aanpassen aan het nieuwe leven.
Dat was het dan, oogjes dicht en snaveltjes toe.

J.Cash | 23-12-21 | 00:23 | 1

En zo wordt het woke volk bedient om in een deugende droom, de illusie te bevestigen dat ze wakker zijn, terwijl de zandmannetjes rustig hun ronde door de slaapzaal maken.

Milton_Styx | 23-12-21 | 00:27

Ik heb zo'n zin in een pizza calzone, nee ik hoef geen gewone.
youtu.be/8NaRijGW-Zo

Brabeaulander | 23-12-21 | 00:19 | 1

Het moment wat humor in dit somber tijdsgewricht.

De dagelijkse nieuwe grappen van Hugo waardeer ik niet zo. Ben nogal redelijk, maar wel conservatief.
Vandaar een wat belegen kijk op de realiteit zoals die zich hedentendage voordoet.

Een zoon vraagt aan zijn vader: Pap, wat is eigenlijk politiek.

Vader zegt: Jongen, dat is heel eenvoudig. Kijk, Ik breng het geld thuis, dus ben ik het KAPITALISME.
Je moeder beheert het geld, dus is zij de REGERING.
Opa ziet er op toe dat alles her ordentelijk verloopt. Hij is de OVERHEID.
Het dienstmeisje is de ARBEIDERSKLASSE.
Wij hebben allen maar een doel voor ogen namelijk jouw welzijn. Daarom ben jij het VOLK.
Je kleine broertje die nog in de luiers loopt is de TOEKOMST.

De zoon denkt na en vraag of hij er een nachtje over mag slapen.

´s Nachts wordt hij wakker omdat zijn kleine broertje in zijn luier heeft gepoept en vreselijk schreeuwt. Omdat hij niet weet wat hij moet doen gaat hij naar de slaapkamer van zijn ouders. Daar ligt alleen zijn moeder en die slaapt zo vast dat hij haar niet wakker krijgt. Daarom gaat hij naar de kamer van het dienstmeisje waar hij ziet dat zijn vader bij haar in bed ligt en ze zijn met hele vreemde dingen bezig. Hij ziet dat Opa onopvallend door het raam toekijkt. Ze zijn allemaal zo druk dat niemand merkt dat hij voor het bed staat. Daarom besluit de jongen onverrichterzaken weer te gaan slapen.

De volgende ochtend vraagt vader aan zijn zoon of hij met zijn eigen woorden kan uitleggen wat politiek is.

Ja zegt de zoon: Het KAPITALISME misbruikt de ARBEIDERSKLASSE terwijl de OVERHEID toekijkt en de REGERING slaapt. Het VOLK wordt volkomen genegeerd en de TOEKOMST ligt in de STRONT

Milton_Styx | 23-12-21 | 00:19 | 5

@Milton_Styx | 23-12-21 | 00:31: Dat zal wel aan het tijdstip liggen. Je tegel is zeker de moeite waard! Plaats um om 17u en je zult vast meer respons krijgen. Nu voelt het een beetje als Rutte die middernacht op kerstavond een brief aan de kamer stuurt waarin in toegeeft dat ie het volk negeert, de arbeidersklasse naait en de toekomst in de stront ligt maar niemand leest um omdat ze allemaal versuft op de bank zitten. En de volgende ochtend ligt er sneeuw....

4HoogAantWater | 23-12-21 | 00:41

Weet niet hoeveel karaats, maar veel karaats dit, Milton_Styx.

chicago river | 23-12-21 | 00:59

@chicago river | 23-12-21 | 00:59:

Maakt een buiging naar de meester zelf.

Milton_Styx | 23-12-21 | 01:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Still in love :
youtu.be/iLn_oMd1DQU
The Passions - I'm in Love with a German Film Star

funda | 23-12-21 | 00:17 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

De grote vraag op dit tijdstip: Wordt het wereldrecord gebroken tijdens de Christmas Tree Drag Race? youtu.be/EPq8sPaXdho

4HoogAantWater | 23-12-21 | 00:14

Hebben jullie de nieuwe Matrix al gezien? Mijn hemel wat een kutfilm.

Do-na-zi | 23-12-21 | 00:10 | 1

Nee, laatst wel weer een keer Training Day gekeken, wat een topfilm.

Muissolini | 23-12-21 | 00:47

Ik zag net iets wat ik nog niet eerder heb gezien, bij sommige tegels vielen de klinkers weg uit de woorden, nee echt. Na f5 weer goed. Bizar.

knutsel_ | 23-12-21 | 00:09 | 7

n n ng ns F5?

photto | 23-12-21 | 00:25

Volgende keer maak ik een screenshot.

knutsel_ | 23-12-21 | 00:27
▼ 4 antwoorden verborgen

Well.. hier mijn achterneef, de Green River (ja, ja mét hoofdletters ja)
m.youtube.com/watch?v=P2oJIBQKlnw
Achterneef Green River is bruter dan mij.
Hij heeft namenlijk brullende Bull frogs callin' him.
En ik, chicago river, moet het doen met bass, catfish en karper.

chicago river | 23-12-21 | 00:05 | 1

Green River...Seattle... Mooie tijden beleefd.
Was trouwens ook de naam van een band, die later opsplitste in Mudhoney en Pearl Jam.

Asteroid-B612 | 23-12-21 | 00:46

Nederlandse politiek is toch een beetje als Duitse porno, noodzakelijk maar liever kijk je niet te lang.

dhrat | 23-12-21 | 00:05

Ik vraag me nog steeds af of Nicki Pouw-Verweij een verbond kan sluiten met Omtzigt. Zij is echt een goede vrouw, met een goed hart en met een goed verstand. Ik ben blij dat ze in de kamer zit. En Omtzigt vindt haar een goed kamerlid. Dus ja, kan de samenwerking formeel worden?

Abortus is een thema van haar. En ik denk er wel eens over. 24 weken, de Nederlandse wet, dat is wel erg laat. Ik herinner me nog de beelden van mijn kinderen, het kloppende hartje, ja. Abortus, mijn haren rijzen ten berge. Maar toch, ik weet het niet. Wat is een mens?

Rest In Privacy | 23-12-21 | 00:05 | 1

24 weken .. ik ken iemand die met 26 weken is geboren. 24 weken... Nee... dat is echt te laat

Roos | 23-12-21 | 00:14

@smdyasc, BobDobalina, steekmug, en alle andere muziekliefhebbers:

Popal Chubby - The fight is on
youtu.be/-t76v1HRqZI

Opblaas_boot | 23-12-21 | 00:03 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Umagmijniet | 23-12-21 | 00:00 | 1

LOL!

De Telegraaf kopt: EU lanceert belastingplan, de vraag is hoe kritisch het nieuwe kabinet zal zijn?

Nou dan weet je het wel, het huidige demissionaire kabinet van exact dezelfde coalitie wat straks ook het nieuwe kabinet gaat leveren, heeft al getekend bij het kruisje.

Dus na de gemeentelijke overheid, uw provincie, de waterschappen en de rijksoverheid, krijgt u nu een 5e heffer van belastingen achter u aan.

BadPatNL | 22-12-21 | 23:54 | 2

In de vorm van C02 taks, Vleestaks, Reistaks enzovoorts. Betalen zal u!

DeKees | 22-12-21 | 23:57

Omtzigt moet zich aansluiten bij Ja21!

Behangdelul | 22-12-21 | 23:52 | 1

Neh, dan is alle kracht weg. Partij oprichten en samen optrekken bij gedeelde oppositie belangen.

Dr. Blechtrummel | 22-12-21 | 23:59

Achter Omtzigt het getal 12 en achter de presentator het getal 21...

steekmug | 22-12-21 | 23:48

Doei gaap neon

Roos | 22-12-21 | 23:54

Stop wat slaap in je mond.

Rust wel en wel rustig.

Milton_Styx | 22-12-21 | 23:55

Een nieuwe partij is wellicht teveel gevraagd, maar als Omtzigt mee wil doen aan de volgende verkiezingen dan moet hij op z'n minst een lijst samenstellen, anders krijg je straks een afschuwelijk geval van lijstuitputting. Maar zelfs daar komt al een hoop werk in de vorm van screening bij kijken, en dan heeft hij ook nog minder ondersteuning en veel meer op zijn bord liggen als eenling in de kamer. Ik hoop maar dat dat goed gaat.

De andere opties zijn dat hij het voor gezien houdt (zou ik jammer vinden, maar ik zou het hem zeker niet kwalijk nemen) of dat hij zich aansluit bij een andere partij. Maar welke kan ik ook niet zo snel bedenken. Laten we in ieder geval hopen dat hij een beetje kan uitrusten tijdens het kerstreces.

Tashtego | 22-12-21 | 23:46 | 4

@goedverstaander | 22-12-21 | 23:52: Die voorspelling zou best wel eens uit kunnen komen, en zoals gezegd, ik zou daar alle begrip voor hebben. Ook als hij opstapt mag hij met trots op zijn kamerlidmaatschap terugkijken.

Tashtego | 22-12-21 | 23:59

@Tashtego | 22-12-21 | 23:59: Dat die man een burn-out kreeg verbaast me niets. Hij was me echter wel wat te strak in de leer omdat hij teveel waarde hechtte aan het partijkadaverschap. Maar als hij besluit zijn politieke carrière vaarwel te zeggen dan neem ik wel mijn petje af en dank hem voor de bewezen diensten.

goedverstaander | 23-12-21 | 00:03
▼ 1 antwoord verborgen

Zo, een boom in het café en hang er wat ballen en slingers in, muziekje er bij.
Kerst komt er aan beste vrienden!

Slade - Merry Christmas
www.youtube.com/watch?v=BpfHSqLXePI

Nuuk | 22-12-21 | 23:42 | 1

Heb je je kerstrui al aan Nuuk?
Binnenkort kerstliedjes- thema in het café?

Roos | 23-12-21 | 00:08

Mijn probleem met Pieter is meer dat hij tegen moties stemt waar met goed fatsoen niet tegen te stemmen is. Vaak omdat het dan “te simpel” of niet constructief is… dag Pieter. Mijn zegen ben je al ergens tijdens deze pandemie verloren, go PVV

ikworstelengadouchen | 22-12-21 | 23:41

Ik ben eerlijk, ik betaal niet voor Ziggo, kijk met wachtwoord van iemand anders. Slinger de app eigenlijk bijna nooit aan. Vanavond even geprobeerd vanaf uurtje of 9. Wat een troosteloze bende is die publieke omroep, die andere RTL en de Mol zenders. Herhalingen, suf gelul aan tafels en het gevoel alsof je alleen maar reclame hebt gekeken. Ik ben weer even genezen.

Lorejas | 22-12-21 | 23:40 | 11

@Lorejas | 22-12-21 | 23:46: haha da's expres Lorejas. Zodat je niet gaat zappen en de reclames daarmee ontwijkt.

Roos | 23-12-21 | 00:06

Ik zit alweer in stream. Een of andere BBC detective. Ik ben weer genezen van de normale tv. Het is niet te doen.

Lorejas | 23-12-21 | 00:38
▼ 8 antwoorden verborgen

Heel fijn bandje. Dank

Eric Newby | 22-12-21 | 23:51

Volg het stemgedrag van Omtzigt bij ingediende moties en zie, Omtzigt is oude wijn in een nieuwe zak.

Nascardude | 22-12-21 | 23:39 | 9

@Nascardude | 23-12-21 | 00:19:

Evenzo mijn beste wensen voor een mooie Kerst en feestelijk Nieuwjaar voor u @Nascardude.

Milton_Styx | 23-12-21 | 00:21

Ik heb ook veel op Omtzigt aan te merken, maar ik denk wel dat zijn bijbelkennis beter is. Het is nieuwe wijn in oude zakken.
Matteüs 9:17 "Ook doe je nieuwe wijn niet in oude wijnzakken. Want de wijnzakken zullen barsten door het gisten van de wijn. Dan loopt de wijn weg en de zakken zijn kapot. Maar nieuwe wijn doe je in nieuwe wijnzakken. Dan blijft de wijn bewaard en de zakken blijven heel."

Arnold Layne | 23-12-21 | 01:11
▼ 6 antwoorden verborgen

Dispereert niet
De dagen worden nu weer langer.

dhrat | 22-12-21 | 23:36 | 3

Ah! Kijk, dat was ik even vergeten. Bedankt voor de reminder! Op naar de zon!

DeKees | 22-12-21 | 23:47

En kouder.

Eric Newby | 22-12-21 | 23:51

@Eric Newby | 22-12-21 | 23:51: Komt door Klimaatverandering, wat er ook gebeurt het gebied van weer, het ligt allemaal aan de mens en de klimaatverandering (eerst was het nog opwarming van de aarde, maar aangezien we de aankomende 10 jaar een koudefront in gaat, gaat die vlieger niet meer op, dus zeg je verandering, dan past het altijd)

DeKees | 22-12-21 | 23:56

D66'ers willen geen goed gesprek. Om een goed gesprek met iemand te willen moet je het goed voor hebben met de ander. D66'ers willen alleen maar de ander onderdrukken. Flikker op tokkie met je 'we benne toch allemaal gelijk'.

Rest In Privacy | 22-12-21 | 23:36 | 4

D66. Kosmopolitische schoften die op kosten van de gemeenschap hun titeltjes hebben gehaald maar geheel meritocratisch daarna schijten op het plebs wat die studies heeft mogen betalen.

Zapata10 | 22-12-21 | 23:40

@Zapata10 | 22-12-21 | 23:40: De gemeenschap is de basis van het menselijk bestaan. Achter ieder succesvol mens staat een succesvolle gemeenschap.

Rest In Privacy | 22-12-21 | 23:46
▼ 1 antwoord verborgen

Die interviewer is een walgelijk sujet, proberen iemand af te branden die volledig oprecht is. (weet de naam van het heerschap niet omdat ik al 20 jaar geen NPO shit meer kijk)
Omtzigt kan alleen maar het verschil maken als hij een nieuwe partij opricht, of zich aansluit bij een andere partij. SPers zijn sukkels. Ik beschouw Omtzigt als zeer integer maar een socialistische visie is nu net wat hij niet heeft. Het is een rechtschapen enigszins conservatieve politicus.

Zapata10 | 22-12-21 | 23:34 | 1

Pieter heeft een conservatief, socialistisch programma voor ogen, in een andere, moderne jas. Verbeter me maar.

Dr. Blechtrummel | 22-12-21 | 23:55

Morgen nog even aan het werk, dan thuis de boel wederom fatsoeneren voor 1e kerstdag, eten met ouders en schoonouders, ik ben de kok en kan dus lekker in de keuken blijven, kokkerellen met een biertje, hoef ik er niet de hele dag verplicht bij te zitten, zij blij, ik blij.

Trusten allen, en zo de Here wil wij leven, tot morgen.

En anders alvast een hele goede Kerst toegewenst, en een goed uiteinde.

Veul haail en zeeg'n!

GKJP | 22-12-21 | 23:31 | 5

@Dekees: leer het nou eens!!1! Het is Winter-lampjes-lichtjes-feest. Winterlampjeslichtjesfeest.

Lorejas | 22-12-21 | 23:42

Hou je rustig..!!

neonreclame | 22-12-21 | 23:43

Mooie Kerstgedachte.
Je bent er vroeg mee, maar dat is wat mensen die vooruitkijken doen. Veel plezier in de keuken en bij ......

Truste

Milton_Styx | 22-12-21 | 23:44
▼ 2 antwoorden verborgen

Pieter kwam op voor Ongehoord Onrecht.
Helemaal terecht en fantastisch.

Maar ik mis nu dat hij van zich laat horen nu de compensaties zijn doorgeslagen naar de andere kant.
Ipv 5 miljoen euro compensatie hebben we het al over 5,5 miljard. En dat bij een begroting van 3 miljard.
En dat bijvoorbeeld dezelfde mensen van de Bulgarenfraude nu ook compensatie krijgen, kan gewoon niet waar zijn. Evenals andere fraudeurs.
Welke politicus durft op te staan en een halt toe te roepen?

Roos | 22-12-21 | 23:25 | 28

@knutsel_ | 23-12-21 | 00:17: nogmaals, niet één persoon gaat van a tot z over het proces. Dat is opgetuigd dat ook de medewerker niet kan frauderen. En het is niet zo dat je het geld via een bank-app even overboekt . Bronbestanden kun je niet zomaar wijzigen

Roos | 23-12-21 | 00:24

@Roos | 23-12-21 | 00:24: Als ik je nou zeg dat ik een tijdje bij Toeslagen heb gewerkt? Wel niet zo lang want ik was het uiteraard weer eens niet eens met de gang van zaken maar dan nog. :)
Maar ik snap wel wat je bedoelt, degene die de beslissing neemt is slechts de laatste in het proces.
Mijn punt is dat het proces niet extreem ingewikkeld is, je hebt maar een paar factoren. En de berekening/definitieve beschikking kan je sowieso pas achteraf maken als de gegevens over het hele jaar bekend zijn van de Inkomensbelastingen en het precieze aantal uren dat je hebt gewerkt terwijl de kinderen naar de opvang gingen.

knutsel_ | 23-12-21 | 00:34
▼ 25 antwoorden verborgen

Oh, en U, dus was "woke"?
U praat met name over kleurtjes.
U neemt het het niet zo nauw met de mensen die kleurenblind zijn?!
m.youtube.com/watch?v=Si0w7ThYUcQ
Biohazard - Black and White and Red all over"

chicago river | 22-12-21 | 23:16

Eens in de zoveel jaar staat er iemand op om tegen alle gevestigde orde in te gaan.
(met de dan huidige kennis)
Voor mij is dit zo'n moment.
Ik kan alleen maar hopen/bidden voor kracht en doorzettingsvermogen.
Pieter; verzamel de juiste mensen om je heen, die je kunnen ondersteunen bij het kiezen van opnieuw de juiste mensen. En ga het avontuur aan !
Voor nu, gezien je wapenfeiten tot nog toe, lijkt mij dit je lot voor de komende jaren.
En gezien de meningen van de mensen die ik ken, ga je een grote en een goede worden.
Nogmaals, met de kennis van nu.
Rust uit, en; Succes !

MagnificentRon | 22-12-21 | 23:15

Ondertussen bij de Makro's en Sligro's,

Nog vóór 19.30 uur galmt het verzoek door de luidsprekers of iedereen zich richting kassa wil begeven. Want ook Makro Vianen moet vanwege de lockdown om 20.00 uur dicht. Dat wordt spannend, want er zijn nog honderden mensen binnen. De parkeerplaats staat nog vol, bij de kassa’s staan lange rijen. Alleen bij de kassa’s voor grote zakelijke horecaklanten is het niet druk. Bij de vleesafdeling verdringen mensen elkaar bij de lamsracks, de beenhammen en de ossenhaas voor de beef Wellington. Vooral stelletjes die het kerstdiner voor thuis samenstellen.

Ook de non-foodafdeling van de Makro is gewoon open. Winterboots, televisies, speelgoed, lingerie, truien, zeepsets, champagneglazen, messensets; van alles gaat in de karretjes. De kerstverlichting is al in de ramsj: 50 procent korting. Het haardhout is uitverkocht. Hetzelfde beeld bij andere Makro-filialen, zoals in Breda-Noord, waar het parkeerterrein woensdagmiddag tjokvol staat en het binnen enorm druk i
bron: stentor

Bibop | 22-12-21 | 23:14 | 9

Mag je weer shoppen bij de groothandels als particulier dan? Dus zonder KvK en btw nummer.

steekmug | 22-12-21 | 23:36

@Duwbak_Linda | 22-12-21 | 23:32: Ja, nee, ik zat even met de snert met natuurlijk de normale ingrediënten, zelfs nog de varkenspoot erin, maar zat me te verlekkeren om de rollade erbij te gooien. (los van het feit dat die de laatste jaren zo droog zijn als het maar kan).

photto | 22-12-21 | 23:43
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik ben fan van Pietertje, hij kon lekker aanrommelen in de marge en de luis in de pels zijn. Schoppen waar het zeer doet, de vinger op de zere plek leggen. Echter eenmaal aan 'de macht' zal ook PartijOmtzigt of hoe het dan mag gaan heten er achter komen dat er allemaal Europese en Internationale verdragen liggen waar men zich aan MOET houden.
Dit zie je ook op gemeenteniveau waarbij gemeenten gedwongen worden om bijv (maar niet alleenstaand) verplicht statushouders op te nemen, Windmolens of Zonnepanelen parken aan moeten leggen of psychiatrische patienten in de buurt op moeten nemen. Heeft een gemeenteraad weinig meer over te zeggen, is landelijk bepaald.
Daar is niks meer aan te doen.
Nederland heeft zich al in de uitverkoop gedaan. De oplossing? Ik weet het ook niet.

DeKees | 22-12-21 | 23:14

Wat zijn de plannen van deze bejubelde man voor het immigratiebeleid eigenlijk?

laurentius | 22-12-21 | 23:13 | 1

Gewoon binnenhalen...

Opblaas_boot | 22-12-21 | 23:16

Big Naturals

RickTheDick | 22-12-21 | 23:10 | 3

Oh, deze was voor Google. Ik zocht vitamine.. tabletten op natuurlijke basis.

RickTheDick | 22-12-21 | 23:12

Bleib ins Büstenhalter!

goedverstaander | 22-12-21 | 23:13

https://www.boredpanda.com/blog/wp-content/uploads/2021/12/omicron-variant-memes-20-61adc007b6917__700.jpg

https://preview.redd.it/rc5no4wa97281.jpg?auto=webp&s=7ae80ca72602d76aee23743838aa44e423d9d0d6

https://elamerican.com/wp-content/uploads/2021/12/mejores-memes-flanders-omicron.png

https://i.kym-cdn.com/photos/images/original/002/257/218/dea.png

https://i2.wp.com/www.ommercato.com/wp-content/uploads/2021/12/8-my-festive-plans-omicron-memes-that-sum-up-how-everyones-feeling-rn.jpg

Eeuwig..Op..Vakantie | 22-12-21 | 23:09

Wat een liefdesbrief voor Omtzigt. Terwijl ik nog geen partij van hem heb gezien. De geruchten van korte lontjes en inzinkingen spreken ook niet in zijn voordeel.

Geef hem graag de voordeel van de twijfel met zijn grote bek. Maar ik ben lang niet overtuigd dat we hem in 2025 op de kieslijst zien. Geef het 50/50

Graaf_van_Hogendorp | 22-12-21 | 23:07 | 2

Mhoau, als u nooit eens in een slangenkuil hebt gewerkt, als u nooit eens een baan hebt gehad waarin u 60 uur (of meer) per week werkt, of zelfs ploegen, geloof ik niet dat u enig idee hebt wat dat doet met lichaam en geest.
Een burn-out komt niet zo plots, je herkent het niet zo snel, daar kun je rustig een jaar naar toebouwen.

photto | 22-12-21 | 23:37

@photto | 22-12-21 | 23:37: Grootste deel van NL denkt dat hoge ambtenaren of politici 36 uur werken. 60 uur of meer is geen uitzondering. Wanneer wij NPO of Netflix aan het leegtrekken zijn zitten die mensen nog in vergadering of de volgende vergadering voor te bereiden. Overwerk wordt niet uitbetaald btw.

Hiesjes | 23-12-21 | 00:15

Godallem8ig wat pr8ich geschreven en ook nog eens op 22:22= 2+2+2+2= 8 gepost.

steekmug | 22-12-21 | 23:05 | 3

What happened to the feckin' 7's?

goedverstaander | 22-12-21 | 23:11

Bovenstaande was de 82 reactie.
8+2=10
23+05=2+3+5=10
2+2+1+2+2+1=10
10+10+10=30=3
3= 3 Verwijst naar de goddelijke drie-eenheid. Drie aartsvaders. In de volksmond ook "alle goede dingen bestaan uit drie".
10= 10 (is gebaseerd op het getal 7 want 2 × 5 = 10 en 2 + 5 = 7)
En 8 is de opstandingsdag.

steekmug | 22-12-21 | 23:19

Ik blijf het bijzonder vinden dat mensen steeds vaker op een persoon stemmen ipv op ideeën en programma's.

Als ik het partijprogramma van JA 21 lees, is de kans groot dat ik daar volgende keer op ga stemmen. Zou ik puur naar de persoon kijken, dan zou ik niet voor Eerdmans gaan, zeker niet na zijn abominabele optreden in De Slimste Mens gisteren...

Roos | 22-12-21 | 23:03 | 8

Ik heb de laatste keer op JA'21 gestemd. Maar nadat ze tegen een verbod op boetes en opsluiting voor ongevaccineerden stemden (ben zelf wel gevaccineerd) en dus tegen hun eigen verkiezingsprogramma, kunnen ze die laatste steken waar de zon niet schijnt.
pbs.twimg.com/media/FHDdq1jXMAMI5Xb?f...

goedverstaander | 22-12-21 | 23:10

@Roos | 22-12-21 | 23:20: Klopt, dus ben je afhankelijk van berichtgeving. Tis natuurlijk lastig om honderden kandidaten af te gaan als kiezer...

knutsel_ | 22-12-21 | 23:26
▼ 5 antwoorden verborgen

"De journalistiek is ook een onderdeel van de bestuurscultuur" zegt Omtzigt als hij wordt aangevallen op het falen van de politiek. Hop en meteen is alles weer koek en ei in het gesprek.
Voor mij is het duidelijk: er kan alleen politieke vernieuwing komen als de nieuwe politieke partijen PVV en FvD een kans krijgen.

keestelpro | 22-12-21 | 23:02 | 10

FvD 2.0 oprichten is enige kans om nog wat te presteren in de politiek. Goede mensen uit FvD die een nieuwe partij oprichten. FvD zelf komt nimmer meer van het "Baudet syndroom" af.

Lorejas | 22-12-21 | 23:24

@keestelpro | 22-12-21 | 23:10:

Gezien de politieke ontwikkelingen, is de rode draad, dat op alle actuele thema's de zetelklevers op korte, middellange en lange termijn uitkomen op het exorbitant ontnemen van kapitaal uit de samenleving op menselijk en financieel gebied.

Dat leidt allerwegen tot het ontnemen van individuele en maatschappelijke vrijheid.

Hulde dat deze strijders er zijn.
Het partijprogramma is zeer gezond voor het land.

De communicatie technieken blijken jammer genoeg niet echt optimaal te functioneren.

Milton_Styx | 22-12-21 | 23:25

@Lorejas | 22-12-21 | 23:24: Jommes, niet verwacht dat ik nog eens met u eens was, maar dit roep ik ook al een tijdje. Maarja dan krijg je JA21 en nog meer splinterpartijen.
Baudet moet terug naar de basis, even een jaartje zelfreflectie ofzo en dan weer met frisse moed opkomen voor 't volk in plaats van deze schreeuwen om aandacht en te choqueren.... Dan zijn er alleen maar verliezers

DeKees | 22-12-21 | 23:33
▼ 7 antwoorden verborgen

Zover is het dus gekomen na een decennium Ruttemie.
Er is geen partij meer die voor z'n principes staat of zelfs maar heeft in het kartel.
In plaats van het volksbelang te vertegenwoordigen, is de dagelijkse bezigheid vooral beeldvorming ten gunste van het machtsbelang van DIE PARTEI.

Slechts een handvol integere kamerleden bevolken de bankjes, waarvan er maar één in staat lijkt bij een volgende verkiezing een grote groep volksvertegenwoordigers zonder last of ruggespraak integer te willen laten functioneren.

Dan ben je toch als land verloren, als het demonstreren van integer bestuur van maar één man afhangt, die op dat gebied de massa kan aanspreken.

Milton_Styx | 22-12-21 | 23:00 | 3

En wie mag dat ene kamerlid zijn?

Red shirt | 22-12-21 | 23:05

@Red shirt | 22-12-21 | 23:05:

Noem er twee.

Milton_Styx | 22-12-21 | 23:14

@Red Shirt: als ik Kaag zeg ga jij dan lekker slapen? Hint.

Lorejas | 22-12-21 | 23:17

Kijk met een half oog naar het WK Darts. Dirk van Duijvenbode uit Katwijk won zonet een thriller van een vierkante kerel uit Putin-land en zit bij de laatste 32. Straks Harderwijker Martijn Kleermaker.

goedverstaander | 22-12-21 | 23:00 | 2

Verrassend dat die dansende Belg er gisteren uitgegooid werd.

ditotje | 22-12-21 | 23:21

Vraag me af of Omtzigt ooit de hooggespannen verwachtingen waar zal kunnen maken met een nieuwe partij. Dat zou bovenmenselijk zijn. Hoop dat hij dat gaat doen waar hij energie uit haalt. Godspeed. Je bent niemand wat schuldig.

Duwbak_Linda | 22-12-21 | 22:59 | 4

@Roos | 22-12-21 | 23:05:
Niets anders dan "verlossing van het kwade" rust nu op zijn schouders. Dat is ondoenlijk. Ook voor teamspelers.
Overigens zijn topmensen nogal eens lastig voor hun omgeving. Is geen argument.

Duwbak_Linda | 22-12-21 | 23:08

@Roos | 22-12-21 | 23:05: geen teamspeler? Hij heeft toch altijd meegestemd met CDA? En later samengewerkt met Renske Leijten en een hoop ouders?
Dat lijkt mij de definitie van teamplayer.

Bataafje | 22-12-21 | 23:15
▼ 1 antwoord verborgen

Als dhr. Omtzigt een partij begint, spring ik een gat in de lucht en zal steunend lid worden (zie ik bij FvD ook maar daar had ik twijfels, en terecht bleek achteraf), maar mijn stem blijft bij Geert. Ik ben trouw.

En hier is het café trouwens, deze moet ik de hele dag al kwijt, en is wellicht alleen voor de provincialen te lezen.

Een Groningse vrouw doet haar beklag bij een vriendin aan de keukentafel dat ze het steeds zo benauwd heeft, astma misschien, iedere ademteug piept en doet, en dat gaat moeilijk.
Vriendin zegt, "wat is je klacht dan?".

Zegt de Groningse "deur 't piep'n, gait oademhoal'n zwoar'.

Daags na tijd zit ze bij de dokter, en moet ze de klacht in het Nederlands verwoorden...

GKJP | 22-12-21 | 22:57 | 1

Als Brabander begrijp ik 'em, maar is dit nou een flauwe grap, of het feit dat men geen dialect meer verstaat? *Denkt na..

DeKees | 22-12-21 | 23:00

Bij de vaccinatielocatie RAI was woensdagavond een lange rij wachtenden voor een overgebleven boosterprik. Onder hen veel wintersporters die naar Oostenrijk willen. Daar geldt voor Nederlanders die niet geboosterd zijn vanaf zaterdag een quarantaineplicht.

Sommige mensen stonden al uren in de rij, vertelden ze aan AT5. Ze visten echter achter het net: om 21.30 uur, toen de locatie ging sluiten, was er geen enkele prik meer over. Een mevrouw die vooraan stond gaf aan dat ze al voor de derde avond op rij stond te wachten. Ze greep nu opnieuw mis, maar gaat het morgen weer proberen.

Bibop | 22-12-21 | 22:57 | 9

@GKJP | 22-12-21 | 23:19:
De plicht is er al, Ik kan mijn werk niet meer doen zonder verplichte prik. Kan niet mijn hobby's uitoefenen zonder een groen vinkje te laten zien. Kan niet meer zomaar een weekend wanneer ik het wilde naar mijn vakantieland rijden. De plicht is er al. Tja je kunt er voor kiezen om alles te laten varen, helaas is dat voor mij niet mogelijk.

DeKees | 22-12-21 | 23:27

@DeKees | 22-12-21 | 23:27:

En dat is die machteloosheid die ik bedoelde.

Nogmaals, ik heb iemand in huis met verstand van zaken, maar ik wil geen prik, om mij, persoonlijk moverende redenen.

Gelukkig heb ik in het verleden de juiste besluiten gemaakt, meer eigenwijsheid dan wijsheid, maar het pakt goed uit, en ben ik 'vrij man'.

En dat met slechts HAVO, moet je dus hard voor werken.

Dat gun ik menigeen.

GKJP | 22-12-21 | 23:36

@GKJP | 22-12-21 | 23:36: U bent een wijs man die in het verleden besluiten heeft gemaakt die voor u goed uitkomen, waarvan akte! Helaas is dit niet voor iedereen een mogelijkheid.

Overigens heeft opleidingsniveau niets met succes te maken. Ik ken MBO'ers die een heel succesvol bedrijf hebben en Universitair opgeleiden die er na al die jaren nog niks van weten hebben te maken...
Ik gun t u! En nog een fijne nacht...

DeKees | 22-12-21 | 23:52
▼ 6 antwoorden verborgen

Vriend van de site en klimaatclown van Europa verzilvert de zorgvuldig geregisseerde klimaatangst en doet een graai naar CO2-grenstaks en CO2-emissierechten. Deze nieuwe Europese belasting is hartstikke nodig want de coronafondsen die met het motto never waste a good crisis een jaar geleden zijn doorgedrukt moeten worden terugbetaald. Hadden jullie ons dat maar niet moeten laten lenen: eigen schuld, dikke bult.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1084745426/brussel-lanceert-omstreden-belastingplan-moet-jaarlijks-17-miljard-opleveren

Joris Beltsin | 22-12-21 | 22:56 | 3

Ik hoop dat de wal het schip eens doet laten keren. We steven nu af op een maatschappij waarin we volledig gecontroleerd gaan worden of waarin Brusseltje de dienst uit gaat maken of u nog wel op vakantie mag. Ik riep jaren geleden al dat de bedoeling is dat we uiteindelijk geen enkel vrij besteedbaar inkomen meer hebben. Ik hoop dat deze nachtmerrie geen werkelijkheid gaat worden, maar de toekomst ziet er somber uit...

DeKees | 22-12-21 | 23:02

@DeKees | 22-12-21 | 23:02: Dat heet het bestuur op afstand zetten... Verzamelde technocraten en lobbyisten regisseren de toekomst zonder gestoord te worden door lokale sentimenten en achterklap... Ik zie de toekomst wel positief in, maar je dat kan aan mij liggen... of lees,
Bruno Latour: Science, Society, and Politics er maar eens op na.

Smoelensmid | 22-12-21 | 23:15

Is Pieter ook openlijk fan van GeenStijl ?

laurentius | 22-12-21 | 22:54 | 1

Ik zou hem graag eens zien in CNB. Overigens, zou dat nog eens terugkomen? Was altijd érg vermakelijk op de donderdag (of wanneer ik het terugkeek).

DeKees | 22-12-21 | 22:57

Omtzigt is, ondanks aandringen van die presentator, geen opportunist. Is wel overwogen, staat met beide benen op de grond. Heeft een opdonder gehad van een burn-out en neemt zichzelf daarin serieus. Ik ken niet al zijn standpunten en weet dus ook niet hoeveel ik daarin deel met hem, maar hij straalt op zijn minst intellectueel vermogen, rust en integriteit uit en mijn god wat is daar een schreeuwend gebrek aan in Den Haag.

Thuinman | 22-12-21 | 22:52 | 1

Die presentator probeerde met stomme truukjes een scoop te vangen. Onderdeel van de falende bestuurscultuur.

Louter Leuter | 22-12-21 | 23:02

Morgen 600 klicks met de diesel voor de boeg. Wij rotten op naar waar nog wel een etablissement open is. Fijne nacht allen. Trek nog een beugeltje open.

horsteknots | 22-12-21 | 22:50 | 4

Berlijn

horsteknots | 22-12-21 | 22:55

Dank Kees!

horsteknots | 22-12-21 | 23:08
▼ 1 antwoord verborgen

Pieter wordt gehaat door elitaire journalisten en politici.

thanseeuwen | 22-12-21 | 22:47 | 1

En waaruit blijkt dat?

jaja | 22-12-21 | 22:50

“Rrrrrotzakken zijn het meneerrr, állemaal!” (Over Pieters matennaaierts)

Verderkijkert | 22-12-21 | 22:46

Van de week diende Agema (PVV) een motie in om de ic-capaciteit structureel te verhogen tot minimaal het gemiddelde in andere Europese landen. Motie werd verworpen en o.a. Omtzigt stemde niet. Waarom dan niet denk ik dan.

Bibop | 22-12-21 | 22:44 | 2

Omdat hij er niet was?

goedverstaander | 22-12-21 | 22:49

Bij stemming moet je fysiek aanwezig zijn. Omtzigt was dat niet. Stemmen mogen helaas niet via Teams of wat dan ook.
Daarom zie je bij hoofdelijk stemmen ook ineens iedereen uit de krochten de Kamer in vliegen om een meerderheid te halen. Niet aanwezig is geen stem.

DeKees | 22-12-21 | 22:50

Als Omzigt een partij begint, ga ik ook op hem stemmen.

Kaan78 | 22-12-21 | 22:44 | 5

Jij stemt toch Denk?

thanseeuwen | 22-12-21 | 22:48

@Bibop | 22-12-21 | 22:47: Pieter wilde misschien wel, maar hij mocht nooit. Wellicht gaat dat veranderen.

goedverstaander | 22-12-21 | 22:48
▼ 2 antwoorden verborgen

Owhja @ kudtkip...

Sorry van gisteren.. Niks persoonlijk....

neonreclame | 22-12-21 | 22:40

Op Pieter's gezondheid: proost!

Jan, Leiden | 22-12-21 | 22:38 | 4

Daa sluit ik me bij aan. Op één van de laatste der Mohikanen!

MickeyGouda | 22-12-21 | 22:45

@Jan, Leiden | 22-12-21 | 22:44: Een tablet? Poh das toch moeilijk doorslikken! In stukjes neem ik aan?

DeKees | 22-12-21 | 22:53
▼ 1 antwoord verborgen

Bak een tegel

VoltaireJohn | 22-12-21 | 22:38 | 1

Versier je voorhoofd met een stip. Of een groene pixel.

keestelpro | 22-12-21 | 22:42

22-12-21 | 22:22
Holy shit

RickTheDick | 22-12-21 | 22:35 | 9

22-12-21 | 22.22 en dan 13 (!!!paniek!!!) minuten later posten. Als dat geen ongeluk uitlokken is.

Lorejas | 22-12-21 | 23:00
▼ 6 antwoorden verborgen

Wat voor purno zou Omzigt eigenlijk kijken of kijkt ie geen purno.

Brabeaulander | 22-12-21 | 22:34 | 2

Pieter IS purno.

Duwbak_Linda | 22-12-21 | 22:35

Angstporno oftewel de persconferenties van Mark & Hugo.

keestelpro | 22-12-21 | 22:40

Ik heb nooit iets begrepen vanwege het feit dat Omtzigt hier de grote held is.
Het is een autist (waar ik niks mis mee vind).
Maar toen ie zich ziek meldde bij CDA, toen hij daar minder goed lag, toen was hij voor mij totaal af.
Dan ben je in mijn optiek zwak terwijl hij toen zijn tanden had moet laten zien.
Als het lastig wordt vecht je en loop je niet weg.

jaja | 22-12-21 | 22:31 | 19

@jaja | 22-12-21 | 22:53:
Pieter heeft er ook veel langer dan 4 maanden mee te maken gehad. Functie elders is ook niet van gisteren.

Louter Leuter | 22-12-21 | 23:11

@Saboteerik | 22-12-21 | 23:03:
Mij vergelijken met Verstappen en ik heb geen idee?
Welke races heeft Omtzigt gewonnen?
Samen met Renske heeft hij een bekend probleem boven water gekregen.
Maar het probleem was al jaren bekend.
En als je mij was had je betere comments gemaakt?
Jij reageert, maar een comment van jou heb ik nog nooit gezien hier.

jaja | 23-12-21 | 00:08

Maar OK, blijkbaar prikkel ik wel de bijzondere types hier.

jaja | 23-12-21 | 00:20
▼ 16 antwoorden verborgen

Over Pruttelende RagoutPan gesproken, is Wilderst toevallig al in het café? *Hoopvol kijkend doet naar wat Kerstrecepten doet*

DeKees | 22-12-21 | 22:47

Fuck it. Gewoon eens met bovenstaande. Goed gesprek, wel.

Duwbak_Linda | 22-12-21 | 22:30

De geweldige Popa Chubby met een briljante versie van Sympathy For The Devil.
youtu.be/gJWdFshK-pk

smdyasc | 22-12-21 | 22:29 | 6

@BobDobalina | 22-12-21 | 23:25: pop a chubby is slang voor een erectie krijgen.
Chubby zegt iets van zijn postuur.
Zijn ouders hadden een snoepwinkel.
Tip: Electric Chubbyland.
Album met Hendrix covers.
Aanvankelijk was ik scepties maar ik moet zeggen dat het een zeer goed album is.

Opblaas_boot | 22-12-21 | 23:44

@steekmug | 22-12-21 | 23:42: Idd. Wat een gast. Hij zei tegen zijn gitarist, die een paar foutjes maakte: If you want, you allways can look for another band, if you don't like this one anymore....
Beest van een man en wát een gitarist.

Opblaas_boot | 22-12-21 | 23:48

Hee gaaf. Mag ik aansluiten bij jullie? Zie dat er toch wat meer mensen dezelfde smaak/mening hebben.
Ben net thuis van werk dus, proost!
m.youtube.com/watch?v=SLQgHY11IeI

Flightless bird | 23-12-21 | 01:11
▼ 3 antwoorden verborgen

Zijn De Hulptroepen al binnen?

van Oeffelen | 22-12-21 | 22:26 | 3

Pieter 4 life, Oef.

Duwbak_Linda | 22-12-21 | 22:31

Vraag het uw Sywert. Die regelt van alles voor niets.

Lorejas | 22-12-21 | 23:03

Nou, ze is er vroeg bij met een uiterst christelijke reactie.

dathoujetoch | 23-12-21 | 07:46

Dank vriend! Wat een heerlijke band is het toch. Ik neem er vast een het is ten slotte bijna kerstmis!
neon, Proost!

Patje | 23-12-21 | 16:31

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen