Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Coronakeuzes

Als we de winter van 2020/2021 herhalen werkt er straks niemand meer in de zorg

26 November 2021 (21:23) - WILLEMSTAD - Prinses Beatrix bezoekt op de tweede dag van een driedaags werkbezoek aan Curacao in het Renaissance hotel de DCNA (Dutch Caribbean Nature Alliance) conventie. Het werkbezoek stond vooral in het teken van natuurbehoud en de effecten van de coronapandemie. ANP ROYAL IMAGES KOEN VAN WEEL

Debatteren over vaccinatieplicht is de makkelijkste manier om ons te emotioneren, om ons tegen elkaar op te zetten en de aandacht af te leiden. Verdeel en heers in zijn zuiverste vorm. Wie het heeft over spookbeelden van een arrestatieteam die een deur intrapt om je een spuitje te geven, heeft het niet over de toeslagenaffaire, het zorginfarct of de woningnood.

We maakten ons zorgen over de lange termijn effecten van vaccinatie bij zwangere vrouwen, inmiddels is het korte termijn effect dat zwangere vrouwen die corona krijgen soms hun ongeboren vrucht verliezen. Ik zou willen dat ik hiervoor de juiste woorden kan kiezen. Spookbeelden op sociale media veroorzaken een grafsteentje. Het leed hier en nu is niet alleen een sociaal isolement.

Na twee jaar openen we een informatienummer. Zou je niet eerste de kiezer moeten informeren, en daarna pas debatteren over drang, dwang en verplichtingen?! Eindelijk mogen anderhalf miljoen schoolkinderen die elke dag bij elkaar zitten een vaccin! Sommige kwetsbare kinderen smeken al een jaar. Een minderheid dwingen, terwijl er een veelvoud op een wachtlijst staat, is waanzin.

We praten over of boosters in rijke landen wel nodig zijn, of vaccins niet eerst naar arme landen moeten en over vaccins die arme landen zijn toegezegd, maar nog niet zijn geleverd. We missen het grote plaatje, als je de wereld tijdig wil vaccineren, moet je ruwweg tien keer zo snel vaccins kunnen prikken. We doen nu jaren over een wereldwijde vaccinatiecampagne die in maanden moet.

Social

Politici pruttelen, terwijl medici, ingenieurs en operators moeten produceren. Schaarste is een keuze. We hebben op deze planeet geen probleem met vaccinatieweigeraars, voor iedere weigeraar zijn er vijftig mensen die nooit een vaccin mochten. Vaccins werken niet als je ze niet geeft. We hebben ongefundeerd vertrouwen dat nieuwe varianten of virussen met een sisser af zullen lopen.

Onze overheid dumpt mondmaskers op de markt, in precies dezelfde maand dat ze scholieren verplichten zo'n mondkapje weer te dragen. Zou het geen geniaal idee zijn om spullen die verplicht zijn op school, gratis te verstrekken op school, net zoals de boeken verplicht gratis zijn? Ook al komt de houdbaarheidsdatum steeds dichterbij, hebben we geen strategische voorraad nodig?

We hebben politieke kaste die aarzelde, en we zien nu dezelfde bewegingen in deze grafieken als in maart 2020 en september/oktober 2020. Drie keer is toch scheepsrecht? Ik ben geen fan van maatregelen, maar een maand eerder omschakelen had de reguliere en inhaalzorg ook een kans gegeven. Als we de winter van 2020/2021 herhalen werkt er straks niemand meer in de zorg.

Er is een politieke keuze nodig wat we wel of niet doen. Wie krijgt zorg, en wie niet. Dat aan artsen overlaten geeft een poging alle ballen in de lucht te houden, die werkdruk is niet meer houdbaar. Die werkdruk is zo extreem dat het niet meer lukt artsen en verpleegkundigen op de werkvloer goed op te leiden. We komen daarmee in een vicieuze cirkel van steeds meer vraag, steeds minder aanbod.

De coronasteun moest ook beperkt worden ondanks de huidige lockdown. Geen hulp voor kleine zelfstandigen. De vrije markt moet zijn werk doen, mensen uit de horeca en culturele sector moeten maar overstappen naar de vacatures in de zorg, het onderwijs en de techniek. Zou iemand op het Binnenhof deze fantasten willen vertellen dat die sectoren jarenlange studie en ervaring vereisen?

Als het rapport Ongekend Onrecht een jaar oud is, zal het nieuw regeerakkoord getekend worden. De mensen die theatraal aftraden, zijn dezelfde die nu verder gaan. Een glas, een plas en alles bleef zoals het was. Het aantal mensen dat onheus, abject en infaam is behandeld, toucheert inmiddels de 275 duizend mensen. We hebben nog geen idee van de omvang of de oplossing.

Toch zit bijna alle coronasteun op dezelfde manier als het toeslagencircus in elkaar. Heel veel geld vooraf betalen, zeer complexe regelgeving en achteraf afrekenen. Hier is een weer administratief monster geschapen, zonder dat de vorige geslacht is. Het enige wat zeker is, is de werkgelegenheid voor ambtenaren en de oninbaarheid van deze fiscale vorderingen. De facto zijn het al giften.

Toegeven dat die vorderingen oninbaar zijn, ligt gevoelig. Na anderhalf jaar geven we toe dat kinderen vaccineren zin heeft, professoren wisten dat al in april 2020. Geert Dales mocht uit zijn graftombe rollen om uit te leggen hoe vaak Hugo loog over corona. Het maakt niet uit welk deel van deze coronaclusterbom je bekijkt, er is zo vaak gelogen dat niemand meer weet hoe het zit of zat.

Het kabinet deed de ene na de andere toezegging, zonder wetenschappelijke basis, dat mensen nu twijfelen over de wetenschap. Twijfelen over hun politieke partij was een brug te ver. Het OMT werd misbruikt, hun onafhankelijke tegenhanger Team Red gaf het op. Tegen al dat geweld een keuze maken, is lastig, maar gelukkig leven we in een land waar die vaccins überhaupt beschikbaar zijn.

9 december lagen er minimaal 681 mensen op de IC, waarvan 58 sinds die dag.

Blijf sporten, doe voorzichtig, kies zorgvuldig, be safe!

Reaguursels

Inloggen
-weggejorist-
gato | 12-12-21 | 09:22

Niets helpt tegen corona, geen van de maatregelen tegen corona hebben voorkomen dat er piekbelastingen zijn, dat corona muteert en de wereld blijft rondgaan. Het is niet corona stupid! Het zijn de maatregelen die geen effect hebben en blootleggen waar het aan schort. Te weinig capaciteit te veel bewegingen, geen grenzen etc.. Hetzelfde globalisme dat op zijn gat ligt wat er wordt onderstreept dat er strategische voorraden nodig zijn, het pre-corona globalisme toen alles nog makkelijk en ongehinderd de wereld rond ging inclusief corona, heeft serieuze nadelen.
Wat heb je aan maatregelen die geen effect hebben? Gevaccineerd zit je nog steeds in lockdown, wat is dan de zin van vaccinatie? De QR code voorkwam geen verspreiding of de huidige piek. De mondkapjes en 1,5 meter beschermen onvoldoende er blijven ‘doorbraak infecties’ plaatsvinden. Het is een pandemie van angst en als je niet meespeelt dan ben jíj de kop van corona.

Laat het los, zo’n ramp is corona gelukkig niet. Het kan alleen beter worden.

ratelaar | 12-12-21 | 07:53 | 9
▼ 6 antwoorden verborgen

Niet 'Het OMT werd misbruikt' maar 'Het OMT heeft zich laten misbruiken'. Stelletje publiciteitsgeile figuren zoals Gommers en Kuipers die Rutte's afbraak beleid faciliteren hadden allang met vuist op tafel moeten slaan en eisen dat de IC capaciteit uitgebreid had moeten worden. In plaats daarvan om de haverklap janken op TV.

Der Schnitzeljäger | 12-12-21 | 05:55 | 1

Kuipers zit niet in het OMT.

zwaaropdehand | 12-12-21 | 08:51

Er is corona in de placenta gevonden. Bij geen enkele baby is corona geconstateerd naar mijn weten. De placenta werkt als een prima filter tegen corona.

jitro | 12-12-21 | 05:47 | 2
-weggejorist-
krank_fdb | 12-12-21 | 02:08

Jah, door al dat gemekker over een prikje meer, voor nog een beperkte groep (reli-)principielen, wordt de aandacht afgeleid van de 2 hoofd issues met lange termijn effecten voor allen:
.
1 - Woningen op + grote toestroom gelukzoekers + milieu regels.
(en de toestroom zijn geen democratisch-gezellige mensen, zeg maar)
2 - Energie "transitie" numeriek (feitelijk) onhaalbaar door milieu regels.
(en Putin is niet liev)

hotmint | 11-12-21 | 23:48 | 1

Grappig ook dat ventileren, frisse lucht, tegen corona werkt. Maar dat al die kieren en ramen definitief dicht moesten om de klimaatdoelstellingen te halen. Energiebesparen. Ook daar heeft de ‘wetenschap’ (marketing en sales afdeling) een oplossing voor een wtw, waar je wel elke 6 maanden alle filters van moet vervangen (complementary goods), goed moet afstellen en goed moet gebruiken. Anders werkt het niet.
Een laag technologische en goedkope oplossing als een raampje open zetten, daar gaat het geld niet van stromen hè. Koop dus een wtw voor je frisse lucht, laat je niet afschepen met échte frisse lucht van buiten...

ratelaar | 12-12-21 | 08:42
-weggejorist-
Moeimaker | 11-12-21 | 23:41 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen


Ik ben zelf als klokkenluider al in 2020 met een schorsing naar huis gestuurd, omdat ik zei:
Hoe komt het dat als op kamer 101 in toren A iemand corona krijgt (een hoogbejaarde in een verpleeghuis), dat binnen no-time een bewoner in toren C op kamer 506 ook corona krijgt?
Dat moet dus liggen aan
-het personeel dat van A naar C gaat
-materiaal, zoals karretjes dat van A naar C gaat
-of schoonmakers, technisch personeel, doktoren, pastoraal werkers etc.
-maar wat ik dacht: dat hele luchtverversingssysteem, wat dus warmte recycled om energie/geld te besparen is de HOOFDOORZAAK

Ik kon dus wieberen, gewoon omdat ik gelijk heb en had.

Ook had ik het (weliswaar vage) vermoeden dat het virus, dus patiënt zero juist vanuit een bezoekje aan het ziekenhuis naar binnen was gebracht.

Maar goed, ze zoeken het allemaal maar uit.
Een jaar daarvoor had ik ook gezegd dat het gedoe met tranende ogen en hoofdpijn en klachten op de luchtwegen kwam door al de vers gestorte gietvloeren, die de eerste maanden/jaren nog een heleboel chemische stoffen, zoals weekmakers uitwasemen.
Dat was ook al helemaal niet waar, natuurlijk.
Terwijl het voor mij duidelijk 1 + 1=2 was.

King of the Oneliner | 11-12-21 | 23:37 | 2

De gerecyclede lucht moet gezuiverd worden voordat deze weer het systeem in gaat. Om dat te doen verbruik je een deel van de energie die je gewonnen hebt met het recyclen van de warme lucht. Vooral veel energie is er nodig om de gerecyclede lucht door de filters te jassen. Filters dienen ook vervangen te worden. Als je continue in geldproblemen zit, wat denk je dat er dan gebeurt?

sgaapje | 11-12-21 | 23:59

Hepafilters worden niet gebruikt. Zijn in dat soort ruimtes vaak F7 filters.

Gumush | 12-12-21 | 07:54
-weggejorist-
parterretrap | 11-12-21 | 23:33

Diversiteit in Willemstad.

squadra | 11-12-21 | 23:01

Er zijn sowieso niet genoeg vaccins. Want hoe kan het dat twee oude mensen, 1 van 88 en 1 van 84, nog niet eens een oproep voor een boosterprik hebben gehad. Terwijl een land als Suriname al sinds september met boosters bezig is.

B75sinds2007 | 11-12-21 | 22:39 | 1

In heel Suriname wonen minder mensen dan in Rotterdam of iets meer dan in Den Haag. Zeg maar die hoeveelheid wat Duitsland op hun beste dagen in 1 dag aan prikken zet(te).

PisFinger | 12-12-21 | 16:49

Foto van de nieuwe formatie?

TonyMontana010 | 11-12-21 | 22:04 | 1

Die formatie heeft Kaag gesloopt zo te zien.

gestoptmetroken | 11-12-21 | 23:16

Vraag anders even aan Japan wat hun wonderformule is. Daar hebben ze twee zaken waar we in Nederland een schromelijk tekort aan hebben. 1. Discipline, en 2. Iver... (mag dat hier?)

Of mondkapjes werken, wie het weet mag het zeggen. Er wordt nu geroepen "baat het niet, dan schaadt het niet", en elke paar procent die er mee gewonnen wordt is winst. Dat zelfde geldt ook voor Iver... Geef degenen die daar waarde aan hechten toegang tot dat goedje. Gecontroleerd, met doses die bewezen veilig zijn. Baat het niet dan schaadt het niet, en als het wel een paar procent helpt dan is dat winst.

marcoplarco | 11-12-21 | 22:02 | 3

Yes.

ger1306 | 12-12-21 | 00:05

uw paardemiddel gebruiken ze daar ook niet. de wetenschap is over de wereld universeel. het werkt niet.

AntiZanicz | 12-12-21 | 00:48

Dat Japan-verhaal is al zo vaak ontkracht. U zit in een bubbel.

zwaaropdehand | 12-12-21 | 08:46

Vaccineren is prima voor risicogroepen en om tijdelijk de zorg te ontlasten maar helaas is dat niet de oplossing voor de lange termijn omdat de vaccins maar tijdelijk werken. De echte oplossing is het opbouwen van groepsimmuniteit door het ondergaan van het virus en zo natuurlijke antistoffen paraat te hebben in je lichaam tegen nieuwe varianten. Daarom is het noodzakelijk dat we gaan inzetten op de serologische test waarmee mensen kunnen aantonen langdurig beschermd te zijn tegen het virus. Helaas hebben (industriele) lobbygroepen grote invloed op de politieke besluitvorming dus dit zal niet zo snel gaan gebeuren.

Teluitjewinst | 11-12-21 | 21:37 | 1

correct.... zeg maar gewoon nooit

parterretrap | 11-12-21 | 23:26

Ondertussen probeerde de NOS vanmorgen ("... misverstanden over de IC...") de grote capaciteitsproblemen in de zorg even van tafel te vegen met wat verzamelde uitspraken van deze en gene, waaronder de bekende talkshowgast en beddenteller Kuipers.
Alsof we nu geen noodzakelijke operaties uitstellen, patienten naar andere landen slepen en zorgpersoneel afbranden.
Maar dit stoepje met regeringsfalen moet kennelijk nu ook schoon. Het ligt echt alleen maar aan ons.

Schmalz | 11-12-21 | 21:23 | 14

Zeker, net zo heerlijk om als wappie op Twitter/Telegram/Facebook steeds maar weer bevestigd te worden in de eigen waarheid.

KritischeKrikker | 12-12-21 | 09:11

@therealbraindump | 11-12-21 | 22:59:
Als ik zie wat ik in Dld aan ziekenkosten per maand betaal (alleen genoeg om ziek van te worden) en waarvoor je in Dld al in het ziekenhuis komt (zolang het af te rekenen/lucratief is met de verzekering) is de zorg Duitsland echt een stuk duurder. Of duurder ook beter is, kan ik niet beantwoorden. Ook in Dld gaat het grote geld niet naar de verpleegkundigen.
Afhankelijk van het 'verdienmodel IC bed' zijn er in Dld meer of minder bedden beschikbaar.

PisFinger | 12-12-21 | 16:56
▼ 11 antwoorden verborgen

AChterlijke adoratie van die Duitse graaifamilie…

Verderkijkert | 11-12-21 | 21:22

De eerste drie Reaguurders die iets nieuws en origineels over corona kunnen melden (ik ben het enige jurylid) krijgen van mij een flesje alcohol (96%).

Leptob | 11-12-21 | 21:21 | 12

Een vergiet op je hoofd helpt, mits de gaatjes niet te groot zijn.

Toede_Le_Dokie | 12-12-21 | 10:00
▼ 9 antwoorden verborgen

De enige juiste weg uit deze crisis is het aankopen van een schilderij voor 175 miljoen waarvan 150 miljoen aan belastinggeld, de rest middels belastinggeld aan subsidies. Dát is de enige weg.

Sliptong | 11-12-21 | 21:20 | 2

Hadden we u maar als minister van Volksgezondheid. Die we nu hebben heeft een duizendvoud daarvan verbrast en zoek gemaakt met minder resultaat.

keestelpro | 11-12-21 | 21:24

Neeee joh! Wat écht helpt is 45 miljoen vrijmaken voor BOA’s die kunnen controleren of ondernemers wel controleren op QR codes.

Toede_Le_Dokie | 12-12-21 | 10:01

Het is drie keer kut. Al brengt Feynman het eloquenter.
Nederland lijkt wel een op hol geslagen machine.

Duwbak_Linda | 11-12-21 | 21:14 | 4

@keestelpro | 11-12-21 | 21:19:
Het loopt overal vast Kees. Het is bijna knap. We hebben er wel ongeveer 20 jaar over gedaan, maar maar het lijkt nu dan echt te lukken.

Duwbak_Linda | 11-12-21 | 21:24

In het vorige topic: "Nederland is voorloper en gaat als eerste Europese land een prototype van een digitaal ID uitproberen. "

Daarom zijn ze op hol geslagen. Even een reden creeeren om dit te bewerkstelligen.

TonAlias | 11-12-21 | 21:38

@TonAlias | 11-12-21 | 21:38:
Ja dat is ook zorgelijk.
Wat ik bedoel is dat het werkelijk overal aan het vastlopen is. Dat Dit Land niet eens meer in staat blijkt op tijd een vaccinatiecampagne op te zetten (voor wie wil!) is slechts een voorbeeld. Dat de zorg door de hoeven aan het zakken is een ander. Zo kun je eigenlijk alles wel bij langs gaan. Corona is het laatste duwtje om het kaartenhuis in elkaar te laten zakken.

Duwbak_Linda | 11-12-21 | 21:41
▼ 1 antwoord verborgen

Politiek is alleen beslissingen nemen die ofwel zo ingewikkelde gevolgen hebben dat oplossingen en verwijten zo ver in de toekomst liggen dat de beslisser niets meer verweten kan worden, danwel geen enkel effect hebben waardoor de beslisser geen enkele blaam treft omdat hij niets teweeg heeft gebracht. Dat door deze politiek tienduizenden mensen sterven is bijzaak. Er zijn immers geen schuldigen aan te wijzen. En dat is het belangrijkste. In de politiek.

Albert61 | 11-12-21 | 21:12 | 1

Politiek is het laten voortbestaan van een crisis totdat zich een grotere crisis aandient.
En het moet gezegd - het werkt als een zonnetje.

funda | 11-12-21 | 21:51

En ons druk maken over the great reset. Terwijl het nog niet eens lukt om qua vaccinaties iets wereldwijds op te zetten. Zie je het probleem? Gelukkig.

Beste_Landgenoten | 11-12-21 | 21:12 | 5

Hmmm zou het een wat met het ander te maken kunnen hebben?

keestelpro | 11-12-21 | 21:20

@funda | 11-12-21 | 21:17: Ik heb ook een great Reset, achterop mijn Commodore 64, een drukknop.

TonAlias | 11-12-21 | 21:47
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat maakt vaccinatie uit als niet 100% vd wereld bevolking benaderd wordt? Vrij weinig mij dunkt, mocht zelfs significant minder benaderd worden is er volop ruimte voor mutatie en heeft het nog minder zin. Je ziet hoeveel zin een 84% vaccinatie voor beta heeft jegens een delta, haast niks.

Neuth | 11-12-21 | 21:11 | 6

@toetssteen | 11-12-21 | 22:23:
Bovendien weet je dat als je een vaccinatie krijgt tegen polio of mazelen dat je die ziektes niet krijgt en niet kan doorgeven. Hoe anders is dat met ons mRNA vacccin tegen Covid.

Toede_Le_Dokie | 12-12-21 | 10:07
▼ 3 antwoorden verborgen

Ok, leksteken! Niks aan verloren

sgaapje | 11-12-21 | 22:23

"als je de wereld tijdig wil vaccineren, moet je ruwweg tien keer zo snel vaccins kunnen prikken."
Het duurt bijna 32 jaar om tot 1 miljard te tellen.

Maar mag ik nog eens Valneva pluggen?
petities.nl/petitions/maak-het-valnev...

Ben-Bataaf | 11-12-21 | 20:55 | 4

Van dat spul wil ik wel een vaccin halen. Maar dat mag niet van Ome Hugo.

TonAlias | 11-12-21 | 21:53

De meeste arme landen hebben genoeg gratis geld dat uit de natuurlijke bronnen omhoog spuit, daar kan men makkelijk vaccins van kopen. Daarbij zouden de mohammedaanse olielanden makkelijk vaccins voor alle mohammedanen kunnen kopen en verstrekken.

AntiZanicz | 12-12-21 | 00:46
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Krentenbolmetkaas | 11-12-21 | 20:55

Het vaccineren van een complete vitale en gezonde bevolking tegen een verkoudheidsvirus dat alleen zeer oude en/of zieke mensen ziek maakt is de waanzin ten top.

keestelpro | 11-12-21 | 20:55 | 8

@keestelpro | 11-12-21 | 21:18:
Oké viroloog. Net zoals SARS en MERS verkoudheidsvirussen zijn zeker.
Ik zou het even melden op de dichtstbijzijnde IC, dat die lui met een slang in hun strot een verkoudheidje hebben.

SterF... | 11-12-21 | 21:31

leuk verzonnen maar er sneuvelen genoeg jongeren onder de 40 en bejaarden hebben volgens u geen belang in verder leven.

AntiZanicz | 12-12-21 | 00:44
▼ 5 antwoorden verborgen

In the end muteert het virus zich om al onze efforts heen. Het resultaat: u *zult* Corona krijgen. Het gaat er alleen om wanneer. Met een beetje mazzel pas op een tijdstip dat als het nodig is, er afdoende therapien zijn, en er voldoende begrepen wordt, waarom die werken.

Tijd voor een lange-adem-strategie. Gewoon weer fiscaal verstandig doen. Niet iedereen altijd maar weer op elkaar proppen. 30 miljoen mensen in Nederland ('Tristate city') - wat een in hindsight super-onzalig plan! Mega-vaccinatie-acties gewoon weer, net als vroeger, aan het leger overlaten ('in de oorlog is het nooit dinsdag middag wanneer Debbie niet werkt') Speciale ziekenhuizen voor Covid, zodat de rest van de zorg door kan.

konjodebonjo | 11-12-21 | 20:52 | 2

Heb je je ooit, even terug kijkend naar de paniek in je tegel, afgevraagd waarom alle oplossingen blijkbaar pharmaceutical zijn? We kunnen ook technisch ruimten waarin mensen samen moeten zijn de lucht behandelen. Waarom daar zo weinig aandacht voor is, dat is voor mij echt een trigger tot “paniek”. Het geeft blijk van kwade wil.

Denkhetnjet | 11-12-21 | 21:22

Ja, nog 'even' (nou ja..) en dan hebben we een nieuw kabinet. Hetzelfde dat we hadden, dat fout op fout, en leugen op leugen heeft gestapeld.
Is het een wonder dat veel mensen geen enkel vertrouwen meer in de politiek en de overheid hebben?
Het eerste dat er zou moeten gebeuren om een begin te maken om de Augiasstal van de NL-politiek en ambtenarij überhaupt de kunnen uitmesten, is het wegsturen van Mark Rutte. Die is als geen ander verantwoordelijk voor de totale corrumpering van de politiek en het bestuur in Nederland.
Zo lang die leugenachtige clown en totale nihilist blijft zitten, glijdt Nederland alleen maar verder af als een bananenmonarchie.
Maar Rutte blijft zitten, want dat is zijn levensdoel: zo lang mogelijk de boel verkloten.
Dus, voorlopig blijft het totaal knudde met onze 'overheid' en politiek.

KeesBruin | 11-12-21 | 20:51

Ik vind het zo in en in triest dat wij in deze situatie iemand als Hugo hebben, en straks waarschijnlijk, blaasbalg Pa Ternotte, die ik echt niet meer kan geloven of vertrouwen. Twee jaar lang een rampzalig, slepend zigzag 'feestje' waarbij foto's, schoenen en zonnebanken belangrijker leken dan werken voor het welzijn van Nederland. Onder Pa Ternotte zal het zinloze geraaskal alleen maar toenemen. Ik ben het vertrouwen kwijt. En de boer, hij prikte voort......

dathoujetoch | 11-12-21 | 20:51

Ik heb een stapel mondkapjes vacuum ingevroren.
Vast voor de volgende spikes.
Sinds vandaag hangt de lat pulley om het thuis compleet te maken.
Ik zal nooit een controle app op zak hebben.

NiCeY | 11-12-21 | 20:46 | 5

@SterF... | 11-12-21 | 21:46:
Duidelijk.
Ook duidelijk is dat ik wel erg veel mensen zie die ze voor de vorm dragen, en niet over de mond én de neus.
Daar stopt de bescherming weer lekker natuurlijk.

NiCeY | 11-12-21 | 21:55
▼ 2 antwoorden verborgen

Een goed plan hoef je niet te duwen of te trekken. Dat dragen mensen.

Alles wat je wel moet duwen of trekken is gewoon een slecht plan.

Denkhetnjet | 11-12-21 | 20:45 | 5

@Kaas de Vies | 11-12-21 | 20:47: Oeps, ik had jouw plemp niet gezien, sorry!

Eric Newby | 11-12-21 | 20:50

@Kaas de Vies | 11-12-21 | 20:47: Ja, en je hebt óók een hoop domme mensen die hele slechte plannen graag omarmen!

KeesBruin | 11-12-21 | 20:56

Dan heeft het kabinet nog een heel mooi plan voor binnenkort, invoeren van het rekeningrijden.
Dat zal wel budgetneutraal moeten zijn om het verlies aan accijns en BTW inkomsten te compenseren nu steeds meer electrische autos op de weg zijn, die goedkoop rijden.
Is het een goed plan? Vraag het na, wie het geweldig vindt heeft waarschijnlijk geen auto, merkt niks van de prijsstijging of profiteert ervan, dus zo'n 90% van de bevolking valt daar buiten.

Dezenaamhier | 11-12-21 | 20:57
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Krentenbolmetkaas | 11-12-21 | 20:43 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Gezonde kinderen vaccineren, ik heb het niet over kinderen met een kwetsbare gezondheid, is m.i. immoreel omdat het voor hen geen voordeel oplevert. De ouderen en kwetsbaren kunnen zichzelf voor zover als mogelijk beschermen door zich op gezette tijden te laten vaccineren. Laat de kinderen met rust en zorg via gerichte voorlichting dat de volwassenen zich laten vaccineren.

therealbraindump | 11-12-21 | 20:42 | 3

Voorlopig is dit voor kinderen de gevaarlijkste infectieziekte die er rondgaat.

Soyboy | 11-12-21 | 20:53

@Soyboy | 11-12-21 | 20:53: corona is voor gezonde kinderen geen enkel probleem. Met enig geluk is corona over een paar jaar een net zoals de griep een besmettelijke seizoensziekte geworden.

therealbraindump | 11-12-21 | 21:01

zoveel vaccinaties leveren geen persoonljk voordeel op. het gaat om het groepsbelang dat ook het balng van het kind is.

AntiZanicz | 12-12-21 | 00:43

Blijf sporten? Is dit een Feyman Postbus 51 topic? Ik sport niet.

Leptob | 11-12-21 | 20:42 | 2

Begin maar met 10.000 stappen per dag. Liefst op goede hardloopschoenen, met sportkleren aan. Komt vanzelf een dag dat je vanwege regen snel naar huis wilt en, tadaa: je bent hardloper!

Soyboy | 11-12-21 | 20:49

Ik heb ooit geprobeerd te sporten. Het was het ergste kwartier uit mijn leven.

SterF... | 11-12-21 | 20:53

Ik zou dus zo mijn baan inleveren voor een baan in de zorg. Denk dat ik niet de enige ben, hoef niet heel veel geld maar als ik nu kijk op de sites voor omscholing krijg ik 500 euro per maand zakgeld. Tja. Dat gaat de rekeningen niet betalen.

Juffrouw op de fiets | 11-12-21 | 20:37 | 7

@Juffrouw op de fiets | 11-12-21 | 21:03: Vanaf diploma...
Functiegroep 55
salarisschaal 55
0 2882
1 3025
2 3175
3 3322
4 3477
5 3622
6 3774
7 3845
8 3917
9 3998
10 4077
11 4157
12 4227
Ik heb al eerder groepen dat de arbeidsmarkt dicteert dat er nog 20 tot 30% bij moet, maar dit zijn gelukkig HBO opleidingen waar je tijdens je studie nog iets betaald krijgt.

Feynman | 11-12-21 | 21:19

@Juffrouw op de fiets | 11-12-21 | 21:03: Als leerling, dus tijdens je opleiding krijg je dat dus betaald, daarna stijgt 't verder. Enerzijds zeggen 'ik hoef niet heel veel geld' en anderzijds je neus op halen voor 1.4-2k bruto terwijl je nog in opleiding bent...

Hoefde ik op de HTS niet te verwachten, zelfs mijn stages waren armere troef... dan 't eerste praktijkjaar hier.

Die schalen zijn overigens exclusief weekenden, onregelmatigheidstoeslag en allerlei bruto/netto CAO boordeeltjes etc. etc.

ReyNemaattori | 11-12-21 | 21:20

Tja, maar voor overstappen moet er dus wel wat interessanters zijn. Wat ik zei: ik zou het zo doen en weet dat ik het kan. Maar niet voor een schijntje. Minimaal hetzelfde als wat ik nu verdien. Als het zo blijft prima en uitzicht op meer bij goed presteren helemaal goed. Er moet een uitdaging in zitten.

Juffrouw op de fiets | 11-12-21 | 21:29
▼ 4 antwoorden verborgen

Nog zo’n geweldige zin van Hugo: Laat de kerst geen feest zijn voor het virus.

thanseeuwen | 11-12-21 | 20:37

Mensen vertrouwen dat vaccin niet omdat ze de politici niet vertrouwen.
Het moet ook uit de medische wereld komen en niet van politici.
Zeker niet wat er nu zit.

van stampij | 11-12-21 | 20:36

Zoveel ruImte heeft het virus niet meer om te muteren zou ik denken.

Bald_Gefkens | 11-12-21 | 20:31

Oeh... wat een stuk. Ik heb het gelezen en krijg nu de koude rillingen - op een goeie manier. Wel heel erg de spijker op zijn kop als je het mij vraagt!

Auwieje | 11-12-21 | 20:29 | 3
-weggejorist-
Peter-Rissing | 11-12-21 | 20:53

Ja, wel de nodige spijkers op koppen, maar man, man, waarom leest Feynman zijn tekst niet even goed na, vóórdat-ie hem op de site zet? Slecht Nederlands, kromme zinnen, dat zou beter moeten.

KeesBruin | 11-12-21 | 20:55

Be safe. Zeker. Ik ga niet zeggen wat een zekere viroloog en vaccinoloog Geert vanden Bossche over het vaccineren van kinderen vindt.
Niet hier. Niet nu.
Want wetenschap zijn feiten en niet onderhevig aan andere visies of inzichten.

keestelpro | 11-12-21 | 20:28 | 1

Het vaccineren van kinderen heeft er alle schijn van de circulatie van het virus te stoppen, zodat we vaccinweigeraars in de risicogroepen niet hoeven te benaderen, voor te lichten etc. Vooral omdat Hugo zegt dat het niet zo is en het vooral een neveneffect is en dit ook expliciet heeft laten opschrijven door de Gezondheidsraad, zo doorzichtig allemaal.

Incitatus | 11-12-21 | 20:40

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl