Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Koffiedik kijken met Mark Rutte

Hoe 35 seconden meer vertellen dan een urenlang debat

"Ik vind het werkelijk onverstandig..."

Vlak voordat Mark Rutte zijn Haagse bakkie omtikte en de Gewone Bode de rotzooi mocht komen opdeppen, sprak de demissionaire premier dit zinnetje uit. Hij wilde iets ontraden - buitensporten of zo, of iets anders dat gezond is en een verwaarloosbaar coronarisico kent, maar helaas moest worden uitgeruild tegen andere belangen. Voor de gelegenheid van dit topic geven we er een andere betekenis aan en plakken we het met terugwerkende kracht op tien jaar Ruttebeleid van afgeschaalde zorg, ingeperkt onderwijs, verhoogde drempels voor burgerlijk recht, een ontspoorde huizenmarkt met te weinig woningen, ongecontroleerde migratie en bezuinigingen op de elementaire veiligheid waar de staat verantwoordelijk voor is: politie, defensie en hulpdiensten. Werkelijk onverstandig.

"Oh godver, jezus, sorry"

Dat is wat de Gedupeerde Burger sindsdien te horen heeft gekregen als het mis gaat. Als het aantal daklozen en verwarde mensen op straat toeneemt omdat de geestelijke gezondheidszorg is afgeschaald. Als het huizentekort leidt tot stijgende prijzen die starters uit de markt drukt, terwijl sociale huurwoningen aan de hoogste (Chinese) investeerdersbieding worden verkocht en nieuwbouw gefrustreerd wordt door strak afgestelde stikstofnormen. Wanneer Ter Apel en andere opvanglocaties werden overspoeld, met een lokale toename in geweldsmisdrijven, diefstal en agressie tot gevolg. Als klassen op middelbare scholen groter worden omdat het lerarentekort oploopt, terwijl onderlinge (culturele en sociale) verschillen tussen leerlingen algemeen onderwijs bemoeilijken. Wanneer tijdelijke contracten en ZZP-schijnconstructies van Uber Eats tot NPO de bestaanszekerheid ondermijnen. Als de koopkracht niet meestijgt met de groeiende kosten en stijgende belastingen voor levensonderhoud. Als de buurt verpaupert omdat kleine politiebureaus worden wegbezuinigd maar de narcostaat wel in zichzelf blijft investeren. Als je jarenlang zelfs bij het hoogste orgaan je recht niet kan halen nadat de Belastingdienst je ten onrechte als fraudeur heeft bestempeld. Als de wettelijke aanrijtijden voor ambulances voor het zoveelste jaar op rij niet gehaald worden, maar verder verslechteren

De "godver" geldt het moment dat een probleem aan het licht kwam ("We herkennen ons niet in de ontstane situatie"), de "jezus" is de verbazing over de heftige reacties vanuit het publiek ("We betreuren de ophef") en de "sorry" is waar iedereen het achteraf mee moeten doen.

"Da's nie handig"

Op het moment dat een échte serieuze crisis ons land overspoelt - een pandemie, mocht het u ontgaan zijn - blijkt dat de BV Nederland net de laatste zandzakken aan de vrije markt had verkocht. Inderdaad. Da's nie handig. 

"Gaat goed hoor. Nou, niet echt eigenlijk"

Het omgestoten kopje koffie krijgt onevenredig veel aandacht ten opzichte van wat er in het coronadebat gebeurde. Want hoorden we nou de ChristenUnie over een "Code Grijs" beginnen, in de zorg? Welja joh, verzin een nieuwe kleur die vlak voor Code Zwart komt en je kan de vastgelopen praktijk nog een persco, een extra rondje maatregelen en een debatje langer uitstellen. En dan die schijnheilige deemoed van de quote hierboven: Ja, het kabinet was ook graag eerder aan de boostercampagne begonnen. Zoals ze een jaar geleden misschien ook graag eerder aan het vaccinatieprogramma waren begonnen. En een jaar daarvoor ook graag op tijd voldoende mondkapjes en beschermingsmiddelen op voorraad of onder een snelknop van toeleveranciers hadden gehad - dan had Jaap van Dissel niet hoeven liegen dat die dingen geen effect hebben, om te verhullen dat er simpelweg te weinig waren. En dan had Nederland twee jaar geleden misschien niet meteen vanaf dag 1 op een fundament van spin, leugens ("We hebben nooit over groepsimmuniteit gesproken") en voorlichtersgelul een pandemie in hoeven struikelen die twee jaar later tot een absoluut dieptepunt van vertrouwen (en een kakofonie aan complottheorieën) heeft geleid. 

Neem het zinnetje van Hugo de Clown van eerder deze week: "We weten inmiddels vrij goed waar ze wonen, vrij precies eigenlijk per postcode weten we waar ze wonen."

Met "ze" bedoelt hij ongevaccineerden en het woord 'postcode' is een policor poging om niet te hoeven zeggen dat het primair om Bijbelriemers (zijn christelijke achterban en die van coalitiegenoot CU) en niet-westerse allochtonen (moslims, voornamelijk) gaat. In een high trust society zou je dan kunnen denken: 'Goed dat ze dat per postcode weten, dan weet je ook waar je het meest gericht voorlichting kan geven en met mensen in gesprek moet om te zien wie je nog kan overtuigen'. Maar ja: het wantrouwen zit na twee jaar zo diep, dat niet alleen het meest luidkeelse contingent vaccinweigeraars meteen de Pfizerpolitie voor de deur zag staan na die postcodequote. En geef ze eens ongelijk, want al twee jaar lang wordt iedere nieuwe maatregel eerst om publicitaire redenen met heel veel gemits, gemaar en voorzichtig voorbehoud afgehouden of domweg ontkend (de dwingende coronapas!), om vervolgens met veel overstuurde kracht en de geveinsde zelfverzekerdheid van zwak leiderschap alsnog te worden ingevoerd, inclusief heftige handhaving op protest en demonstraties. 

Volgende halte: vaccinatieplicht. Ursula von der Leyen, die slap getrokken Merkelthee uit Brussel, heeft het pad inmiddels gebaand. En ja, natuurlijk vragen mensen zich Europabreed af of dat iets te maken heeft met de positie van haar man (bij een farmaceut) of haar banden met McKinsey, de peperdure excelprostituees die samen met hun bordeelgenoten van KPMG in heel de EU bij overheden influisteren dat digitale paspoorten een goed idee zijn (ook bij ons) en waar Von der Leyen een corrupt verleden mee heeft.

"Gaat goed hoor. Nou, niet echt eigenlijk" - we horen het je zeggen, Mark.

"Hahaha!"

Weglachen dan maar? Met een blik op de peilingen - vvd nog altijd de grootste partij - kan dat kennelijk nog steeds. Als Rutte weg is, implodeert de vvd, dat onder zijn leiderschap verschraald is tot een cluster warmhoudplaatjes onder een pannetje lauwe prak dat ooit naar liberalisme smaakte. Maar hee, vooralsnog geen vuiltje aan de lucht, want:

"Mijn papieren doen het nog, gelukkig"

Schitterende ontknoping van het koffiemomentje. De praktijk is kapot (vandaar ook die enorme coalitie-angst voor klokkenluiders - er liggen nog onwijs veel lijken in de kast). Maar op papier doet alles het nog prima. Niks aan de hand, gewoon weer vier jaar doorlopen mensen. En de premier, hij roerde voert. In zijn slappe Haagse bakkie.

Deze papieren doen het echt niet meer hoor

Gek hè, dat dalende vertrouwen?

Social

Reaguursels

Inloggen

Zelfs eenvoudig een kopje koffie optillen kan hij zelfs niet. Mag deze man weg?

mynameistrouble2 | 03-12-21 | 07:35

We wachten op premier Wilders die z’n koffie omstoot en dan roept “allahverdome, hè mohammed “

Nuuk | 02-12-21 | 20:55

kan die foto hiernaast weg? >>>>
Krijg kotsneigingen als ik die vent zie.

Baardvansinterklaas | 02-12-21 | 16:28

Stemmingen van coronadebat aan het volgen en ja hoor.
Ieder initiatief om de zorgsector beter te belonen (en uittreders terug te lokken met een bonus) wordt door onze miljarden naar klimaat/EU/rest van de wereld wegpissende kolerelijers in vak K weer structureel tegen gehouden.

Kunnen onze Kabinetsleden niet gewoon uitgesloten worden van medische zorg? Wel zo eerlijk.

Abject | 02-12-21 | 16:11 | 1

Meer mensen opleiden voor de IC.
Verworpen.

Ze willen ons dood blijkbaar.

Steeds meer mensen in dit land.
Steeds minder zorg.

Abject | 02-12-21 | 16:16

Maar.... hoe zou dit land er voor staan zonder Mark Rutten? Zonder die visionair, die heldere transparante inzichten. Hoe zou het zijn zonder Hem, Hij die alles goedmaakt en weglacht? Oh laat ons Hem aanbidden en dankbaar zijn dat we Hem excellentie mogen noemen.....

de Jager59 | 02-12-21 | 16:01

Van Oef heeft veeI wandeI en koffietijd over de komende weken zien ik

Piet Karbiet | 02-12-21 | 14:39 | 4

Niet alles gaat dus slecht in dit land.

dathoujetoch | 02-12-21 | 14:41
▼ 1 antwoord verborgen

"Maar op papier doet alles het nog prima. Niks aan de hand, gewoon weer vier jaar doorlopen mensen" - dat is hetstandpunt van de gemiddelde vvd-er.
Triest maar waar. Hebben ze dan geen medeleven voor mensen die WEL geraakt worden door dit wanbeleid? Of is het: Ikke ikke ikke ...
ik vermoed het laatste. Veel reguurden al met "Laat je prikken, dan zijn we er van af" (quod non) en "hoezo toeslagenaffaire, wordt er dan niet gefraudeerd" (vast wel, maar het middel is veel erger dan de kwaal?) of "Maar veel gaat er ook goed" (zonder voorbeeld te kunnen geven).

Analia von Solmsch | 02-12-21 | 14:19

Even los van alle dossiers waar je Rutte op zou kunnen afbranden, het feit dat we in Nederland geen termijn limieten hebben vind ik niet helemaal kosher. Macht corrumpeert en al is dat wellicht niet aan de orde, dan nog is het wenselijk om geregeld een nieuw gezicht te hebben voor de beeldvorming (ter bevordering van vertrouwen in de politiek).

superduperadmin | 02-12-21 | 14:12

Complimenten Van Rossem. Spijker op zijn kop!

MoonBeebe | 02-12-21 | 14:11 | 1

Eens.

ademende aarde | 02-12-21 | 17:50

Met een welgemeende, intense 'godver, jezus', zet je de onderhandelingen voor een Rutte MMCXXVIII met de Grrristenbroeders wel heel erg onder druk. Eens kijken hoe Teflonman zich hier een weg weet uit te lachen.

Jessinator | 02-12-21 | 13:59 | 1

"Mark Rutte: koffie elders"...

Yrrab | 02-12-21 | 14:21

Goed stuk. Uit het hart gegrepen.

Het mooiste verhaal van deze week vond ik wel dat er niet genoeg mensen zouden zijn om de boosters te prikken. De reden is er een, zoals ik mij heb laten vertellen, die in de wetgeving ligt. Het aantal tijdelijke contracten dat de prikkers hebben gekregen weerhoudt de GGD ervan deze mensen nog een contract aan te bieden: ze zouden een vaste arbeidsovereenkomst krijgen. Dat moeten we niet willen met z'n allen. Dan maar wat meer mensen dood. Dat is goedkoper.

El Rico Grande | 02-12-21 | 13:58 | 4

Zo lezen wij bijvoorbeeld ook dat verplegers in opleiding massaal bedanken voor de eer nadat ze erachter komen dat werken in de zorg iets heel anders is dan in andere beroepen. Je wordt geacht massa's overuren te draaien die nooit betaald worden, een soort emochantage waarbij ze moeten kiezen tussen normaal beloond worden of voor zielige mensen zorgen. Nou, doei he? Je moet wel gek wezen om daaraan te beginnen. Dus inderdaad, het gaat weer eens ouderwets om de centen, niet om wat er nodig is. Als je met pinda's betaalt krijg je apen. Als je te weinig pinda's betaalt blijven zelfs die weg.

elfenstein | 02-12-21 | 14:10

@The Green*Machine | 02-12-21 | 14:10: Ik zat ernaast, vandaar ook reactie verwijderd. De vrijwilligersvergoeding is maximaal 5 euro per uur met een maximum van 1700 euro per jaar kwam ik achter. Gaat dus geen oplossing zijn.

Sinterbikske | 02-12-21 | 14:16
▼ 1 antwoord verborgen

Even een zijspoorlijstje over mijn indruk van kamerleden:
Positief:
-Caroline van der Plas (BBB). Geen melkmeisje. Niet op haar mond gevallen en to the point. Wars van autoriteit.
-Joost Eerdmans (JA21). Had ik niet veel van verwacht maar debatteert helder en scherp.
-Sylvana Simons (BIJ1). Komt stukken beter uit de verf dan een doorsnee ex-VJ zou verwachten. Dwingt ook respect af. Duidelijk articulerend.
-Lisa Westerveld (GL). Niet mak en laat zich door de oude garde niet in een hoek drukken. Veel beter dan die open-deur-intrapper Klaver.

Negatief:
-Wybren van Haga (BVNL). Rommelig en slecht te volgen. Onvoorbereid.
-Geert Wilders (PVV). Blijft iets teveel in de plaat hangen. Kan beter.
-Pieter Omtzigt (LO). Slaapverwekkend en langdradig.

Just my € 0,02

goedverstaander | 02-12-21 | 13:57 | 9

Sylvana Simons is altijd verongelijkt, er komt nooit een constructief voorstel van haar kant.

Wattman | 02-12-21 | 14:41

@Wattman | 02-12-21 | 14:41:

Overigens zojuist wel, minimumloon naar 14 euro. Al is dit geen nieuw plan want dat roept de SP al jaren.

Wattman | 02-12-21 | 15:43
▼ 6 antwoorden verborgen

Rutte is geen mens maar een hybride, bestaat uit teflon,heeft geen ruggengraat en een houten neus die steeds langer wordt.

Simpele Drenth | 02-12-21 | 13:54

Ondertussen gaat het nieuwe leiderschap gewoon door hoor, Henk Kamp weigert onderzoek te doen naar de datahonger van defensie. Nergens voor nodig joh, het leger dat de eigen bevolking bespioneerd, wat is daar nou mis mee?
Ik heb nog maar één emotie bij demi-coalitie Rutte:
Wantrouwen. bij alles wat ze doen, zeggen of willen. Kijk uit met die lui, ze naaien je op alle vlakken.

elfenstein | 02-12-21 | 13:54

Onder de veertig ken ik niemand die zich heeft laten inspuiten vanwege het virus (ze bestaan vast wel overigens). Ze hebben het gedaan uit een soort morele verantwoordelijkheid, omdat ze nou eenmaal aan de beurt waren of omdat ze dachten/hoopten dat ze daardoor weer wat vrijheid terug zouden krijgen.
Vraag me echt af of die mensen nu ook braaf aan gaan schuiven voor de eindeloze boosters.

C1O2 | 02-12-21 | 13:51 | 2

Hier idem dito. Of om de zogenaamde morele verplichting , of omdat ze dachten na twee prikken weer terug naar “ normaal “ te gaan. Maar werkelijk niemand die het heeft gedaan uit angst voor dit virus.

Plaque-doctor | 02-12-21 | 14:01

@Plaque-doctor | 02-12-21 | 14:01: "niemand die het heeft gedaan uit angst voor dit virus" ... dat is uw perceptie, die van mij is anders

johnyl | 02-12-21 | 14:06

Briljant, in dit soort tijden komt het kaf boven drijven. Zelfs de corona regels zijn gepolderd, doet er geen flikker toe of het nut heeft het is een handje klap met een partij ergens geweest.
En die lui nemen zichzelf nog serieus ook, begin niet over tribunaal dan staat het hele spul op zijn kop en te tranen dat dat echt niet kan......
Een ding is zeker, dit gaat niet goed komen door hun, alleen dom geluk kan de boel nog kantelen.
Laten we maar een staatslot kopen. Je weet het niet.
Zeldzaam zooitje incapabele.

Rest In Privacy | 02-12-21 | 13:50

Zie de Slob eens ongemakkelijk draaien en pseudo amusant kijken.

Phantomas | 02-12-21 | 13:48

In plaats van vaccinatie kan men beter verplichte sterilisatie uitvoeren in de betreffende postcode gebieden.
Scheelt een hoop ellende in de toekomst.

Maya de Blij | 02-12-21 | 13:47 | 5

@Maya de Blij | 02-12-21 | 13:47 |
ik neem aan dat ik u de verwerpelijkheid van een dergelijk onzalig plan niet hoef uit te leggen hè.

Sjefke7807 | 02-12-21 | 14:09

Precies! En preventief ruimen. Alle dikke 60+ers gewoon euthanaseren, organen kunnen in jonge mensen overgezet worden.

Ovideenznvrienden | 02-12-21 | 14:38
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik vond Rutte nog vrij netjes, bij mij was er nog keihard, kut, godverdergodverdegoder en fuck bij gevloekt. Knoeien gaat bij mij namelijk altijd over mijn stapel werk op mijn bureau.

pibasso | 02-12-21 | 13:47 | 2

Dat vond ik wel mooi toen Alexia haar skistok in de ankerlift in Lech verloor. ‘Kut, kut’.

Sinterbikske | 02-12-21 | 13:50

Dit soort filmpjes zijn volgens mij wel goed voor zijn populariteit. Ik ben echt geen fan van de man, maar als ik dan zoiets zie vind ik hem opeens toch wel leuk.

C1O2 | 02-12-21 | 13:55

Rutte heeft geen nette manieren, en Hugeau? Hahaha.

dathoujetoch | 02-12-21 | 13:37

Wat mij opviel is dat Hugo en Rutte het zaadje aan het planten zijn dat die handvol ongevaccineerden de schuld van alles zijn en gaan zijn. Inclusief de te late boosterprikken. Die spindoctors van ze hebben overuren gedraaid.
Alleen Agema en Simons hadden dat in de gaten.

ChalinaRosa | 02-12-21 | 13:37 | 17

@johnyl | 02-12-21 | 14:32:

@johnyl | 02-12-21 | 14:32:

Mee eens, op inhoud argumenteren is a bitch.
Ik stel vast dat u het betreffende inhoud, in reactie erg kort gehouden heeft.
Helder, hulde!

Milton_Styx | 02-12-21 | 14:43

@Randall3.0 | 02-12-21 | 13:55: Tuurlijk joh. Ze zijn ook de schuld van de te late boosterprikken, dansen met janssen enz.

ChalinaRosa | 02-12-21 | 18:14
▼ 14 antwoorden verborgen

Zolang het gepeupel op de VVD blijft stemmen, zal hier weinig in veranderen.
Nederland is geen land van grote revoluties.
Over 20 jaar zijn we failliet, mensen verward en boos en is de islam in dit land dominant.

John Diesel | 02-12-21 | 13:32

Ik zou zo 1,2,3 ook niet weten wie die trekpop van Brussel en de multinationals zou moeten vervangen. Het is me wel duidelijk dat de huidige club op basis van onder andere het corona-dossier, de toeslagenaffaire en de afwikkeling van Groningen beter vandaag dan morgen vervangen kan worden. Met het minachten van de burger win je geen enkele oorlog, zeker niet in eigen land. Niet voor niets is het vertrouwen in de politiek tot een historisch dieptepunt gedaald en er wordt geen enkele inspanning verricht om dat tij te keren, integendeel.

goedverstaander | 02-12-21 | 13:32 | 1

Als Rutte zou opstappen, en er kwamen dan verkiezingen, en Omtzigt deed niet echt zijn best, hadden we 5 partijen met 15 zetels.
Dat maakt ook 75 zetels, net als die zooi nu.
Links beleid hebben we al met de VVD die op voorhand alles weggeeft, dus slechter kan het niet meer.

Nuchternederland | 02-12-21 | 13:37

Hulde van Rossem.

Woger | 02-12-21 | 13:31

Ik kreeg vanochtend een mail met de postcode van alle VVD stemmers en welke er hier reaguren. Godver handig man!

Piet Karbiet | 02-12-21 | 13:29 | 2

Dat worden veel kerstkaarten?

Lorejas | 02-12-21 | 13:43

Kent u de term: "Nice to know of need to know"?

johnyl | 02-12-21 | 13:47

Topstuk, Van Rossem!

Deze punten zouden ELKE DAG het nieuws moeten domineren. Wat er verder langs komt aan nieuws is echt klein bier vergeleken met de schandelijke puinzooi die Ruttes VVD heeft bewerkstelligd, en stoicijns zal blijven bewerkstelligen zo lang ze daar de kans voor blijven krijgen.

Kicksalot | 02-12-21 | 13:28 | 8

@elfenstein | 02-12-21 | 14:19: Wordt er verlegen van van zo'n compliment en ja sommige zaken liggen buiten je invloedsfeer en sommige niet

johnyl | 02-12-21 | 14:34

@johnyl | 02-12-21 | 14:02: Van Rossum krijgt genoeg kritiek, dit is gewoon een goed stuk, vindt je niet?

lanexx | 02-12-21 | 15:21
▼ 5 antwoorden verborgen

En dan te denken dat ze Hugo aan willen houden tot de zooi weer valt, een week is al te lang.

Baksteenbakker | 02-12-21 | 13:27

Dit ziekenhuis houdt bij wie wel en niet gevaccineerd is en inmiddels is 70 % volledig gevaccineerd. Die booster lijkt me inderdaad te laat.

twitter.com/BertMulderCWZ/status/1466...

gespierdespijkertje | 02-12-21 | 13:27 | 4

Die verschuiving verwachtte elk weldenkend mens. Nu maar hopen dat de gevaccineerden hun woede verschuiven van de ongevaccineerden naar het kabinet omdat ze inzien dat de ongevaccineerden niet de schuldigen zijn (opgehitst door De Jonge c.s.) maar het kabinet zelf, door de perfect uitgevoerde kaalslag in de zorg.

goedverstaander | 02-12-21 | 13:36

@Plaktong | 02-12-21 | 13:35: Ende niet gevaccineerde is ruim 20 jaar jonger dan de gevaccineerde die op de IC beland.
Op de IC in Zwolle is er 1 wel gevaccineerd, 19 niet. Veel Gristenen die niet willen vaccineren maar gods wil niet prediken als er over moet worden gegaan op intuberen en beademen en buik-rugligging. Godver!

pibasso | 02-12-21 | 13:48
▼ 1 antwoord verborgen

Nog zo'n dingetje: we hebben historische lage gasreserves, zo ongeveer wat we alleen al vorig stookseizoen ingeteerd zijn en miep Dilan Yeşilgöz (cultureel sociale wetenschappen UvA) besluit om binnen twee maanden (da's gvd hartje winter!) nog een kolencentrale te sluiten om aan de door het Urgenda-wijf afgedwongen uitspraak van een rechter te voldoen. O ja, we betalen de investeerder Riverstone hiervoor ook nog 240.000.000 schadelloosstelling en dat is 40.000.000 meer dan waarvoor die de centrale heeft aangeschaft. Ik zou een aggregaat gaan kopen als ik u was.

Joris Beltsin | 02-12-21 | 13:27 | 3

Typhus

Piet Karbiet | 02-12-21 | 13:31

En een aggregaat draait op…? Precies.

pjaveld | 02-12-21 | 13:49

@pjaveld | 02-12-21 | 13:49:
Diesel of benzine. Heb wel wat auto's op de oprit om het een paar dagen uit te zingen als de nood aan de man is.

Joris Beltsin | 02-12-21 | 16:03

Je kon er op wachten, De anti vloekbond laat ook van zich horen. "Demissionair minister-president Mark Rutte geeft niet het goede voorbeeld aan Nederland door in de Tweede Kamer te schelden met ‘godver’ " Aldus Kees van Dijk, directeur van de Bond tegen Vloeken. Want "Woorden doen ertoe, zeker in een Tweede Kamer die al zoveel in het nieuws is. We hopen dat Rutte hier nog op terug gaat komen, dat dit niet zijn bedoeling was.” www.gelderlander.nl/binnenland/vloeke...

Vuurspuger | 02-12-21 | 13:20 | 2

Het overkomt mij ook in een onbewaakt ogenblik dat ik vloek, maar ik probeer het wel af te leren. Is nog niet zo makkelijk.

thanseeuwen | 02-12-21 | 13:24

En wat zegt de bond van dominees?

lanexx | 02-12-21 | 15:24

En nog iets, zijn er meer mensen in de reaguurderszaal die zich ergeren aan de term 'booster' of 'boosteren'. Waarom toch altijd die Engelse jargon? Vind persoonlijk 'impulsprik' en 'impulseren' beter klinken... toch?

ProFail | 02-12-21 | 13:19 | 10

@anja | 02-12-21 | 15:10:

Ook mijn plezier, alsjeblieft. :)
Voel je vrij mee in te stappen.

Milton_Styx | 02-12-21 | 15:17
▼ 7 antwoorden verborgen

Nog één keer "Godver, jezus" en hij raakt de steun van Christen Unie en SGP kwijt.

oldandwise | 02-12-21 | 13:19 | 3

Denk je dat nou echt? Voor het pluche slikt men bij die Christenpartijtjes wel grotere meloenen weg.

Kicksalot | 02-12-21 | 13:32

@Kicksalot | 02-12-21 | 13:32: Precies, vooral naamchristen Segers heeft zijn ziel aan de slang en zijn gevolg verkocht, voor een plekje in de inner circle en een paar procent macht.

jansma28542681 | 02-12-21 | 13:37

De beste stuurlui staan aan wal. Terwijl Mark en Hugo zich een slag in de ronde werken roepen zeventien miljoen virologen boe. Onverstoorbaar laten zij het gezwam aan zich voorbij gaan.

thanseeuwen | 02-12-21 | 13:16 | 6

@ratelaar | 02-12-21 | 13:23: Precies,echt zo'n lul argument als je niks beters weet.Ken nog wel duizenden (IC) verpleegkundigen ,thuiszorgmedewerkers,agenten die zich een slag in de rondte werken.En soms nog met gevaar voor eigen leven.
Denk dat Thanseeuwen daar nog nooit van gehoord heeft ,hard werken dus..

roberto9715 | 02-12-21 | 13:28

Ja hoor, grote jongen, beetje op reactie sturen? Moet de krant niet bezorgd worden?

dathoujetoch | 02-12-21 | 13:45
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik keek gisteren 5 min naar het debat en viel mij meteen op hoe Rutte antwoord gaf op een relatief eenvoudige vraag van een SP-er zoals 'Hoe kunnen wij de regering controleren als wij geen inzage krijgen in de informatie waaruit de maatregelen genomen worden' Gaat Rutte een heel lang verhaal houden over dat maatregelen moeilijk te voorspellen zijn om vervolgens het hele proces uit te leggen. Gast... Zeg dan gewoon 'Het is een lastig verhaal, laat staan om de gehele kamer hierbij te betrekken' Niet dat ik het eens ben met die standpunt, maar het had veel gemorste koffie gescheeld...

ProFail | 02-12-21 | 13:16 | 2

"Die standpunt" : u bent rapper ?

oldandwise | 02-12-21 | 13:20

@oldandwise: Leestekens inleiden met een spatie: U bent een anarchist?

ProFail | 02-12-21 | 15:29

Rutte, jarenlang op de hoogte toeslagen affaire,
"Oh godver, jezus, sorry"
Rutte, jarenlang zorg afschalen,
"Oh godver, jezus, sorry"
Rutte, jarenlang geen huis bouwen, nu woningnood,
"Oh godver, jezus, sorry"
Rutte, jarenlang, dag in en dag uit "vluchtelingen" naar Nederland halen,
"Oh godver, jezus, sorry"
Rutte, jarenlang islam overwoekering en bukken voor moslims,
"Oh godver, jezus, sorry"
Rutte, jarenlang incompetent, impotent, inconsequent misschien wel incontinent,
"Oh godver, jezus, sorry"
Rutte-Rot Op!!1!!!

TijdelijkOptimist | 02-12-21 | 13:15

Quote:

"Weglachen dan maar? Met een blik op de peilingen - vvd nog altijd de grootste partij - kan dat kennelijk nog steeds."

Ja waarom vraag je jezelf af, na alles. Nou, misschien omdat Rutte ondanks alle onvoorspelbaarheid, verschillende belangen, onophoudelijke kritiek (soms terecht maar meestal gezocht) wel de verantwoordelijkheid heeft en kennelijk toch ook met vertrouwen en succes - al is het niet mijn favoriete politicus - de boel weet te besturen. Dat zie ik geen enkele andere politicus doen: Het vertrouwen wekken het overzicht te hebben. Integendeel, ze lijken slechts oog hebben voor de belangen van een minderheid of ze gewoon niet op een rijtje te hebben (Baudet, Haga), of slechts te focussen op een deeloplossing ("raampjes open!").

Verder is Rutte debat-technisch iedereen gemakkelijk de baas. Niemand weet hem onderuit te trekken of echt aan te pakken op zijn fouten en dat doet hij meesterlijk. Je kan er een hekel aan hebben, maar hij is de betere in dit verhaal.

Demense in het land zijn ook een beetje klaar met al die zijlijn-roepers en achteraf-betweters die de oppositie bevolken, want die weten: In een crisis heb je er geen flikker aan, al die stuurlui aan wal die achteraf allemaal exact wisten wanneer je moest boosteren. Of erger nog: Maandenlang recame maakten voor iets waarop ze later 180 graden draaiden. Dat zien demense heus wel.

En daarom blijft de VVD dus de grootste.

Beste_Landgenoten | 02-12-21 | 13:15 | 11

@Thuinman | 02-12-21 | 13:43: Helemaal mee eens. De VVD is nu volledig rond Rutte gebouwd, hij heeft het verzaakt een geschikte opvolger klaar te stomen, Klaas Dijkhof heeft hij laten schieten uit eigenbelang. Het partijbelang en landsbelang lijkt bij Rutte ondergeschikt geworden.

Sinterbikske | 02-12-21 | 13:47

@Thuinman | 02-12-21 | 13:43:
"De man is politiek beschadigd en voor een groot deel van Nederland een onbetrouwbare leugenaar gebleken. Flikkert anderen consequent voor de bus om zijn eigen straatje schoon te houden."

Dat is inderdaad zo. Hij heeft grote behoefte aan macht en ik dacht eerlijk gezegd dat hij na de Toeslagenaffaire wel uit eigener beweging zou opstappen. De "eer" aan zichzelf zou houden, maar nee. Daarmee is hij wel in respect gedaald moet ik zeggen. Hij zou plaats moeten maken, maar dan is de vraag: Wie moet de boel dan gaan leiden. Hij heeft zorgvuldig zijn rivalen in de VVD naar de uitgang geparkeerd dus er rest slechts leegte.

Beste_Landgenoten | 02-12-21 | 14:24
▼ 8 antwoorden verborgen

Ik vind het prima om dit niet terug te draaien. Het stikt van de domme tokkies op en rond die sportvelden.

mr_awesome | 02-12-21 | 13:14 | 1

De domme tokkie, dat is de ander.

Duwbak_Linda | 02-12-21 | 13:15

Laat Papa Bruls het maar proberen. Klaar mee.

Duwbak_Linda | 02-12-21 | 13:13 | 3

Alsjeblieft zeg, wat heeft die man nu weer toe te voegen. Een reality show waarin hij 80 kilo gaat afvallen om te laten uit welk hout hij gesneden is en op die manier gezonde leefstijl te promoten bij andere obese Nederlanders, dat mag hij proberen. Dan neem ik mijn petje diep voor hem af. Maar op dat opvoedkundig gelul van een veel te ongezonde man zit toch niemand te wachten?

Thuinman | 02-12-21 | 13:24

@Duwbak_Linda | 02-12-21 | 13:41: Absoluut. Is het een gek idee om in crisistijd wat vaker bij Defensie te gaan shoppen? Daar zitten mensen met discipline, visie en de vaardigheden om een plan daadkrachtig en snel uit te voeren. Iemand die zijn strepen verdiend heeft krijgt de neuzen sneller dezelfde kant op dan een draaikont a la Hugo of Mark. Laat Hugo maar op de bonnetjes van VWS letten, maar de uitvoering en communicatie overlaten aan capabele mensen. En Bruls als aanvoerder van de veiligheidsregio's, het is haast satire.

Thuinman | 02-12-21 | 14:00

Sloten met geld uitgegeven en precies 0 mensenlevens gered van corona plus dat iedereen met andere kwalen ook niet meer geholpen wordt.
In de eu kunnen ze dat.
Maar u moet wel aan de dwangapp anders krijgt u een boa aan de deur.

van stampij | 02-12-21 | 13:12

We kunnen rustig concluderen dat het corona beleid, het enige beleid waar het kabinet zichzelf nog wel als missionair beschouwt, een totale wanprestatie is. Het lijkt me dan ook verstandig om in het nieuwe kabinet, waarschijnlijk medio 2023, opnieuw Hugo de Jonge aan te stellen als minister van VWS omdat we met zijn allen geloven dat er evaluaties gedaan en lessen getrokken worden na al die onvermijdelijke fouten die keer op keer gemaakt worden. Houd de moed erin jongens.

Thuinman | 02-12-21 | 13:12

Tja, Rutte stapelt blunder op blunder in deze corona crisis en een strategie voor de middenlange termijn ontbreekt volledig. Overigens zie ik niemand uit de TK het beter doen. Die mavoklant uit Venlo zeker?

Diederik_Ezel | 02-12-21 | 13:11 | 11

dagelijks zie ik u mensen minderwaardig noemen, nu is er weer iets ongeschikts aan mavoklanten.
dagelijks zie ik dit u doen, blijkbaar heeft uw enorme maar tegelijkertijd fragiele ego dit nodig.
ik wens u beterschap

the_w | 02-12-21 | 14:56
▼ 8 antwoorden verborgen

Bart had d'r zin in vandaag. ;-)
En ik moest lachen om Rutte - op deze momenten (waarop hij enigszins zichzelf is en zich niet inkapselt in van alles) is hij op z'n leukst en sympathiekst.
Verder vind ik de ophef over de postcodeuitspraak van De Jonge nogal overtrokken - maar uiteraard niet de conclusie dat daar dan eens iets concreets mee moet gebeuren, in die specifieke wijken en dorpen, in plaats van altijd maar weer laf te pappen en nat te houden.

Lewis | 02-12-21 | 13:11

Shut the front door!! Leert die JOVD-er nou nooit eens iets in al die jaren.

Piet Karbiet | 02-12-21 | 13:09

Werkelijk ongehoord dat Hugo probeert de schuld van de trage boostercampagne in de schoenen van de Gezondheidsraad te schuiven. En heel goed dat de raad weigert om zich stil te houden om de minister te beschermen.

Valt me wel tegen dat dit niet al in het debat ter sprake kwam. Het mag algemeen bekend zijn dat Hugo doorgaans de adviezen van de raad volgt, en zich daar ook graag achter verschuild. Als ik kamerlid was had ik voorafgaand aan dat debat al exact uit laten zoeken welk advies wanneer werd gegeven.

Muxje | 02-12-21 | 13:09 | 3

Die Gezondheidsraad heeft inderdaad verschillende adviezen geleverd en HdJ heeft dit prima uitgelegd.

van Oeffelen | 02-12-21 | 13:10

@van Oeffelen | 02-12-21 | 13:10: duidelijk advies in september: bereid je voor op de boosters. Hugo heeft echter niets gedaan. Dat is het grote probleem met deze vent: hij laat het elke keer weer op het allerlaatste moment aankomen. Zelfde verhaal met de vaccinaties, in de zomer was al duidelijk dat goedkeuring snel zou komen, maar Hugo ging pas aan het werk toen de eerste leveringen binnen kwamen. Kostte ons toen 2-3 maanden en gaat ons nu weer zoiets kosten. Vertaal dat maar eens naar economische schade en levens.

Muxje | 02-12-21 | 13:15

@van Oeffelen | 02-12-21 | 13:10: zielig eenzaam mannetje

dathoujetoch | 02-12-21 | 13:35

Hugo: “we weten per postcode waar de ongevaccineerden zich bevinden.”
Hij zei er nog net niet bij:
“Dat is handig als ze in de volgende fase van hun bed gelicht gaan worden”

Mark zit te Dutten | 02-12-21 | 13:08 | 6

Denk maar niet dat ze ooit bij je aan de deur komen voor een verplichte vaccinatie. Politiebureaus zijn gesloten en de eisen die gesteld worden voor een BOA-opleiding worden steeds naar beneden bijgesteld omdat hier ook geen animo voor is. Het enige goed functionerende overheidssysteem is het CJIB. Net als in Oostenrijk krijgt een ongevaccineerde eerst 4 weken de tijd om zich te laten prikken ander volgt direct een boete van pak m beet € 2.500,--

nednied | 02-12-21 | 13:40

@Mark zit te Dutten | 02-12-21 | 13:08 |
Twee kapotte schouders of niet, mocht hij bij mij aan de deur opduiken, dan zal het hem nog lang heugen.

Sjefke7807 | 02-12-21 | 13:43

@nednied | 02-12-21 | 13:40|
Brengt u ze hier a.u.b. niet ideeën zeg! En dan zal ik het compleet morele en ethische failliet van een dergelijk onzalig plan nog even buiten beschouwing laten. Dit zijn in mijn optiek dystopische en zeer gevaarlijke ontwikkelingen die we nog niet bijna zouden moeten willen. Want dan is het eind gegarandeerd zoek, dat heeft de historie al talloze malen laten zien. Mensen gedwongen tegen hun wil in vaccineren met een vaccin waar nog lang niet alles over bekend is qua bijwerkingen, zéker niet wanneer je ze dan ook nog gaat stapelen, is mijns inziens een regelrechte oorlogsverklaring aan de eigen bevolking. Het afkopen van de eigen 'vrijheid' d.m.v. herhaalprikken is geen vrijheid, maar afpersing. En zeer verwerpelijke afpersing ook nog.

In de tussentijd is er de afgelopen twee jaar niets gedaan aan het opschalen van de Zorg. Men had allang één van de leegstaande ziekenhuizen kunnen inrichten als Covid specifiek behandelcentrum. Het feit dat er nog geen beginnetje gemaakt is met e.e.a. maken de dwang plannen zo mogelijk nòg verwerpelijker.

Sjefke7807 | 02-12-21 | 13:50
▼ 3 antwoorden verborgen

wie vindt dat Markie het keigoed doet? Nou het merendeel van de kiezers (loonslaven , studerenden, ondernemers, zzp coaches, uitkeringtrekkers, pensionado's, raamambtenaren) bijkbaar, anders komt er geen Ruttte IV. Wat op Geenstijl komt zal minder zijn dan 1% van de daadwerkelijke stemmers en nog minder dan het aantal kiesgerechtigden

HetOorAakel | 02-12-21 | 13:07 | 2

Het gros van die mensen heeft (terecht) liever Rutte dan een links kabinet, en heeft dus weinig alternatieven om op te stemmen.

Muxje | 02-12-21 | 13:10

Maar toch... Die 'Godverdomme, Jezus' doet vermoeden dat er achter de MP toch een mens zit. Een mens met menselijk gedrag. Ik vind dat ook best nog leuk ook.

Leptob | 02-12-21 | 13:06 | 2

Menselijk gedrag is ook geloven in je eigen gelijk. Je eigen fouten niet willen zien. Niet op je fouten aangesproken worden. Geen interesse hebben in andermans menselijk gedrag. Rutte is helaas een mens.

Kroondop | 02-12-21 | 13:37

Ik moest ook lachen!

pibasso | 02-12-21 | 13:51
-weggejorist en opgerot-
van Oeffelen | 02-12-21 | 13:06

Haha, blijft een fantastische kerel. En voor alle zijlijn schreeuwers: Ga er maar eens aanstaan. Voor mij blijft hij de enige juiste man op deze plek. Groot respect!

Achenwee | 02-12-21 | 13:06 | 8

@van Oeffelen | 02-12-21 | 13:06: Qua vaardigheden is hij prima geschikt voor deze rol. Maar qua moraal en drijfveren zit het goed mis.

Muxje | 02-12-21 | 13:13

@van Oeffelen | 02-12-21 | 13:06:
De lat ligt laag, erg laag, zou je kunnen zeggen.

ratelaar | 02-12-21 | 13:13

@goedverstaander | 02-12-21 | 13:07:

Voor mensen die het altijd over de toon hebben, wordt het tijd dat ook de volumeknop gevonden wordt. Zelfinzicht en -overschatting lijken elkaar uit te sluiten.

Milton_Styx | 02-12-21 | 13:14
▼ 5 antwoorden verborgen

Dergelijke chips worden al langer in reisdocumenten en identiteitskaarten gebruikt. Zo'n chip implementeren in een lichaam heeft nul toegevoegde waarde.

Boerhoektvrouw | 02-12-21 | 13:18

WTF, en ze laten het lachend implanteren.

Scepticus | 02-12-21 | 13:19

Religekkie modus aan *openbaringen 13:17, en zonder het merkteken van het beest xult gij niet meer kunnen handelen of verhandelen.* Religekkie modus uit.
Wappie modus aan* het is alleen maar zodat ze alles van je kunnen volgen, niet meer winkelen zonder QR code, vaccinatieplicht moet niet komen* wappie modus uit.

grapo | 02-12-21 | 13:28
▼ 1 antwoord verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl