achtergrond

Geenstijl

Nieuwe lockdown schuld van vakantiegangers (maar McKinsey past op de winkel hoor)

U moest weg van het kabinet

Als u eind september weer in een Delta+ lockdown komt te zitten, dan is dat niet de schuld van jonge witte slanke meiden en andere antivaxers, maar van de vakantiegangers, die al dan niet met geldige coronapapieren uitreizen deze zomer. Van de Bodensee en Davos in 't oosten tot op de camping in Spanje zitten: de spreaders. Scrubben en clubben met de rest en dan toch allemaal gaan voor die ene onweerstaanbare variant.

Vorige zomer kregen we al de wintercollectie cojoñas uit Portugal en Spanje, en op Nextstrain zie je sinds de meivakantie de delta al. Obrigado. En toch heeft het kabinet er opnieuw alles aan gedaan om iedereen op tijd op de camping te krijgen. En dat terwijl vorig jaar vóór de zomervakantie het risico  al duidelijk was. (neem deze briefing voor Carola Schouten). Wat precies zo uitkwam. En nu: geprikt en gevinkt en de straat nog niet uit, of de demissionaire dodo's pakten de festivals af. Next takeaway: je Transaviaatje

Welkom terug, wel even aan de grens Testen-voor-toegang, denk aan de delta. Gelukkig, je zit al in het QR Social Credit systeem van commandant der keelklachten Tom Middendorp en clusterprutser Pier Eringa ('angst regeert'). Geniet van je vinkje, want het is inmiddels nogal dingetje als je niet kan laten zien dat je gevaccineerd bent, Hugo wil uitsluiting van ongeprikten niet verbieden, maar voor de goedkeuring verwijst hij naar de rechtbank. Meer inlichtingen bij de landsadvocaat

Kom niet bij de minister klagen, hij moet op vakantie. McKinsey (!) past op de winkel: als Huug terugkomt van de camping, krijgt hij een paar extra grote nieuwe teststraten. Want anders kan-ie niet - na een fotomoment-aldaar (met jou!) - naar de F1. Maar stel 'm geen moeilijke vragen over geld. Anders pakt-ie je groene vinkje af. Of je kans op nageslacht. Achter z'n rug verdwijnen intussen de miljarden uit de staatskas. In Den Haag, en de rest van het avondland. Prettige zwarte zaterdag.

NIEUW: GeenStijl Onderzoekt. Helpt u mee?

Het ontbreekt in dit land aan kritische journalistiek. Zelfvoldane, innig met politieke partijen verweven publieke omroepen. Samenklittende uitgeverijen die door de staat betaald worden, onvoorwaardelijk links leunende journalisten die pluriformiteit niet herkennen als het in hun gezicht geslagen wordt en dus "het klimaat", "de migratie" of "de EU" als voldongen feiten behandelen die geen kritiek verdragen. Een overheid die onder de Rutte Doctrine alles zwart/wit weglakt in Wob-verzoeken, de burger het zicht op beleid belemmert en de soevereiniteit hoeksteen voor hoeksteen uitlevert aan supranationele "belangen".

Wat kunnen wij daar tegen doen? Niet alles. Maar wel iets. GeenStijl is een klein bedrijf met een groot bereik, dat surft op de waan van de dag. Onder die golven willen we naar parels duiken. De onderste stenen zoeken. Daar heb je duikers voor nodig, met expertise, tijd en geduld. Dat kost geld. Geld dat bij ons niet tegen de plinten omhoog klotst. Want geen staatssteun. Want niet woke. Want geen grote corporate suikerooms. Wil u meer, of minder onderzoek onder de oppervlakte? Dan kunt u dat regelen. U doet een duit in het zakje, wij zetten Wobbers en Gravers in.

Bedrag:

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

2Gate WOB! Waarom hield Hugo een kritisch 2G-rapport van de Raad voor de Rechtspraak achter?

Een tijdlijn over het achterhouden van een kritisch CTB- en 2G-rapport op basis van mails tussen VWS, JenV en de Raad

@Van Rossem | 14-01-22 | 15:00 | 0 reacties

HOEZEE. DANKZIJ OMIKRON nog even GEEN 2G

Eindelijk een variant die beroerd beleid afstopt. Hoewel...

@Van Rossem | 06-12-21 | 11:50 | 0 reacties

Hugo de Jonge kan niks en ook niet tellen

Hugo doet rekentruukje. Ineens veel meer minder mensen gevaccineerd dan eerder geschat

@Van Rossem | 31-01-21 | 21:30 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.