Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Tegen deze waterdichte argumentatie heeft Zwarte Piet het afgelegd

Nee dat zijn geen roetvegen onze mascara loopt uit van het huilen

Inderdaad, ontzettende eikels. Had dat tien jaar geleden bedacht.

In ken mensen die Zwarte Piet willen behouden, maar zichzelf niet racistisch vinden. Ik begrijp dat zij dat denken.
"Het probleem is dat er in Nederland gekeken wordt naar intentie en niet naar gevolg. Ik ben in een druk café en ik ga naar de bar. Iemand stapt op mijn voet. Je weet dat die persoon het niet expres doet, maar je hebt een likdoorn en schreeuwt het uit. Dan zegt hij tegen mij: 'Ik bedoelde het niet zo', maar hij staat nog steeds op mijn voet. Als ik vraag of hij zijn voet weg wil halen, antwoordt hij: 'Maar dit is traditie, zo doen we het iedere week hier.'"

Hoe tien jaar wrok, rancune en verongelijktheid een heel land chagrijnig maakten, diep polariseerde en een kinderfeest uitleverde aan extremisten aan twee kanten van het """debat""", samengevat in het Jankinterview met Jerry van het Jaar. Volgende halte: Cadeauschaamte...

Reaguursels

Inloggen

Door deze hele discussie ben ik mensen weer op kleur gaan beoordelen ipv wie ze zijn of wat ze kunnen. Is toch heel jammer en onnodig.

kermitsklant | 22-11-21 | 16:16

Principeloze van Muiswinkel speelt ook weer voor hoofdpiet in het een of ander kinderfilmpje.

swassannuf | 22-11-21 | 14:55

Waarom is wc papier nog altijd wit eigenlijk ?

van Dam | 22-11-21 | 12:27
-weggejorist-
Limburgse-Harry | 22-11-21 | 12:08

KOZP - BLM tantrum:
Say it loud, I'm black and I'm proud.
Say it loud, he's white so he's racist.

Aisie | 22-11-21 | 11:33

Dus iemand gaat op je voet staan, je weet dat hij het niet expres doet maar je blijft hem uitschelden voor het ergste wat je kan verzinnen terwijl zijn kinderen er bij staan. Wat voor intentie heb je dan, en wat zullen de gevolgen zijn?

BorisBonkestoter | 22-11-21 | 11:08

Zielig hoor, dat focussen op een kleurtje. Hou ermee op en ga iets nuttigs doen, get yourself a life!

Here's Freddy | 22-11-21 | 09:42
-weggejorist-
Misterspok | 22-11-21 | 08:47

Wat zou eigenlijk de echte naam van Jerry zijn? Geloof er niks van dat hij van zijn ouders in Ghana die naam heeft gekregen. De naam Jerry heeft hij hier aangenomen omdat dat makkelijker uitspreekt dan Mfufu of iets dergelijks. En Jerry is een Angelsaksische naam, dus cultural appropriation! Mag niet!!!

Braboblanke | 22-11-21 | 08:25 | 1

Op zich maakt het de kinderen niet uit of die Pieten geel, groen of zwart zijn; en mij dus ook niet. Klein dingetje is wel dat zwarte schmink buren/familieleden onherkenbaar maakt voor de kinderen. Om die reden gebruiken ook donkergetinte zwarte Pieten zwarte schmink.

Probleem is niet de kleur maar dat er voortdurend wordt geroepen dat zwarte Piet bijna half zo racistisch is als Jerry Airfryer zelf. Die leugen splijt de samenleving, en die is gewoon niet waar. Integendeel, het huidige feest is sterk gebaseerd op het kinderboek van Jan Schenkman. Waarin zwarte Piet als volwaardig mens wordt neergezet, gerechtigd om stoute blanke kindertjes de roe te geven. Schenkman was een prominent lid van de "Maatschappij tot Nut van 't Algemeen", een club die oa tegen de slavernij was.

En natuurlijk zou je kunnen zeggen dat zwarte Piet een stereotype is. Precies zoals sint Nicolaas ook een stereotype is; een oude man met lange baard, vergeetachtig, leesbril, slecht ter been, etc. Met onschuldige stereotypes is echter niks mis. De comedyserie 'Allo 'Allo is gebaseerd op stereotypes van Fransen, Duitsers, Engelsen en Italianen, en draait om een schilderij van de Nederlandse schilder "van Clomp". Die serie leidde nooit tot problemen tussen die bevolkingsgroepen.

Stel dat er in KOZP ook een echte tegenstander van racisme zou zitten, dan zou die zich beter in kunnen zetten tegen het stereotype "rapper". Een a-muzikale crimineel die met irritant-monotone stem opschept over (seksueel) geweld en moord. En daarbij voortdurend het racistische n-woord gebruikt.
En nee, dat n-woord is geen "geuzennaam". Joden, Polen of andere slachtoffers van de nazi's gebruiken "untermensch" ook niet als geuzennaam. Dat n-woord komt niet van antiracisten zoals Martin Luther King, maar van criminele bendes die zwarte jongeren tot moord op andere zwarte jongeren aanzetten. Zowel in de VS als in NL is het door rapmuziek verheerlijkte black-on-black violence een veel groter probleem dan dit kinderfeest dat ook op de Antillen gezellig gevierd werd.

Maar het gaat KOZP niet om de zwarte gemeenschap, net zo min als BLM trouwens. Deze racistische clubjes worden gesubsidieerd om haat tussen bevolkingsgroepen te zaaien, dus dat is wat ze doen. Nu al worden ook de roetveeg Pieten afgewezen; eerder was het kruis op de mijter een probleem; en nu is er ook nog gezeik over zwarte maillots. Het houdt niet op; zolang die haat gesubsidieerd wordt zal die blinde haat de samenleving verder verdelen.

Hamvraag is dus; waarom subsidieert links die antidemocratische racisten?
Waarom mogen zij 24/7 gif spuien, en is er in de MSM geen weerwoord mogelijk?

Dandruff | 22-11-21 | 08:09 | 3

Comment du jour!

tis_wat | 22-11-21 | 08:46

Altijd jaloers wanneer mensen mijn exacte gedachte over een onderwerp, zo treffend kunnen op schrijven. Chapeau!

RK90 | 22-11-21 | 10:26

Amen!

lesbische negerin | 22-11-21 | 12:29

Als je hier heen komt omdat je het zogenaamd een beetje zwaar hebt gehad in het leven, en er wordt uitgelegd wat Sinterklaas is en hoe wij het vieren, dan heb je dat als nieuwkomer gewoon te accepteren.

Zoelense Hobbyboer | 22-11-21 | 07:26

Ik was gister bij mijn neefje en nichtje van 3 en 4. Zij beleven de Pieten precies hetzelfde als wij vroeger. De kleur maakt geen roetveeg uit dus.

deministerpresident | 22-11-21 | 06:37 | 1

Volgens mij heeft u ergens wel gelijk wat betreft de kleur van Zwarte Piet. Er bestaat dan ook geen reden om hem van kleur te laten veranderen.

Heelsum | 22-11-21 | 08:02

Het begint al met het feit dat er niemand op zijn voet staat. Het is eerder vergelijkbaar met als ik in Afrika ga wonen en vervolgens verwacht dat er iedere dag voor me gekookt en gewassen wordt maar dat ik dan tegen ze zeg dat ze niet meer om het vuur mogen dansen omdat ik zo niet kan slapen.

Claude Jacque | 22-11-21 | 06:01 | 1

Als ze om de kookpot beginnen te dansen is slapen misschien ook niet het beste idee.

Mazzelstof | 22-11-21 | 06:09

Wat mij al eerder opviel in andere media, en dit keer op nu punt nl, is dat er zoveel relevante feiten worden weggelaten. Hoe dan ook lijkt er een verhaal te moeten komen dat hem in een positief daglicht stelt. Zelfs in de "Uitgelichte Reacties" (= dus door redactie gefilterd & geselecteerd) staan louter positieve reacties.

Misschien dat de 'capitulatie' van Rutte afgelopen lente daartoe de doorslag heeft gegeven? Indien dat de reden zou zijn, dan zegt dat bijzonder veel over de Nederlandse journalistiek.

Wat mij al langer opviel, lang voor Ruttes 'knieval', is dat zodra Afriyies kompanen het woord in krantinterviews kregen, zij immer benadrukken hoe zachtaardig/sympathiek/vredelievend hij wel niet zou zijn. Dat moet altijd even worden benadrukt. Afriyie heeft een aantal strafrechtelijke veroordelingen op zijn naam staan, en die moeten uiteraard worden 'gewhite-washed'.

Radicaal- en extreemlinks is meester in het manipuleren van mensen. Al die 'knuffelbaarheid' moet stelselmatig worden benadrukt. Tegelijkertijd probeert men anderzijds tegenstanders het bloed onder de nagels te treiteren. Waarmee men bij hen hoopt een emotionele reactie uit te lokken. Want boos/agressief reageren op tv is een publicitaire doodzonde, dan sta je meteen met 10-0 achter. Afriyie zal altijd dankbaar gebruik maken van die agressieve tegendemonstranten die eieren gooien richting hem en zijn blanke 'nuttige gekken' en wanneer die zich verbaal en fysiek agressief uiten (zeker in combinatie met racistische uitlatingen). Zeker de mensen die onervaren zijn met de media en dit soort streken trappen erin.

Dat Afriyie de mediaoorlog grotendeels door dit soort gemanipuleer heeft gewonnen (niet de publieke opinie, want de meerderheid blijft vóór behoud van zwarte piet!) is helaas een feit. Iets wat wederom veel zegt over de Nederlandse journalistiek.

Maar hoe zit het eigenlijk met de persoon Afriyie?
Afriyie heeft dus al een paar veroordelingen op zijn naam staan. Verloor hierdoor (terecht) zijn baan als beveiliger (met dichten zal hij geen bal hebben verdiend, dus dit inkomensverlies was substantieel). Maar de man zou helemaal geen wraakgevoelens koesteren. Gelooft u het zelf?

Een tijdje geleden las ik ergens (ik meen in 't AD) dat hij als 11-jarige boos was op zijn vader, omdat die zijn moeder in Ghana had achtergelaten. Heeft deze man een jeugdtrauma opgelopen, door het gemis van zijn moeder en het wonen in een wildvreemd land? Wellicht met een vader die geen omkijken naar zijn zoon had? En mocht dit inderdaad kloppen, heeft hij dit ooit weten te verwerken met professionele hulp? Veel zwarte mensen moeten niets hebben van professionele geestelijke gezondheidszorg. Is hij dus iemand met een onverwerkt leed, die een uitlaatklep zocht om al zijn onverwerkte woede en frustraties op af te reageren? Zoals, via zwarte piet, de blanke Nederlandse samenleving?

Er zijn meerdere zwarte activisten bij wie ik een onverwerkt trauma vermoed, en dat afreageren op de blanke Nederlandse samenleving. Sylvana Simons bijvoorbeeld heeft, naast haar - vermoedelijk aanwezige - narcistische persoonlijkheidsstoornis, hoogstwaarschijnlijk te kampen met PTSS. Lees haar verhaal maar.

Dat de journalistiek nooit serieuze vragen stelt over de geestelijke gesteldheid van dit soort activisten, noch moeite doet om te achterhalen of deze mensen geestesziek zijn, zegt dus ook hiermee weer veel over de Nederlandse journalistiek.

Laten we dan maar hopen dat Afriyie zijn opmerking over 5 december 2025 niet in een vlaag van verstandsverbijstering heeft gedaan.

Kompromat | 22-11-21 | 01:48 | 2

Plausible verhaal

echtpaul | 22-11-21 | 03:15

Ik vind het altijd lastig om mensen die ik nooit gesproken heb psychisch te beoordelen. Zelfs professionele psychiaters kunnen een patiënt jarenlang behandelen zonder hem echt te doorgronden.
Ander probleem is dat letterlijk *iedereen* ter wereld in theorie PTSS zou kunnen hebben. Iedereen maakt vervelende dingen mee; pesten, geweld, ziekten en sterfgevallen in de familie, etc. Afriyie is echt niet het eerste kind dat door een echtscheiding zijn vader of moeder uit het oog verliest. Toch zijn er maar weinig mensen die hun heil in extremisme en geweld zoeken; het is maar net hoe je daar mee om gaat. Mijn indruk is meer dat extremisten en geweldsplegers hun slechte jeugd als excuus gebruiken voor slecht gedrag.

Het echte probleem is van een hele andere orde. U geeft zelf al aan dat Afriyie en trawanten al jarenlang door de MSM op een schild worden gehesen. Zonder subsidies en zonder onbeperkte media-aandacht zou niemand van ze gehoord hebben. Zonder die vreemde heiligverklaring zouden zijn geweldsdelicten hem wel degelijk aangerekend zijn. Als een van de BlokkeerFriezen 20 jaar geleden een veroordeling had gehad dan zou de MSM dat feitje ook 24/7 om laten roepen.
Kern van het probleem is dus dat de overheid en de media deze tweedeling willen. Vandaar dat zwarte Piet in minder dan 15 jaar ineens van de kaart geveegd is; dit is beleid. Afriyie is gewoon een dom radartje in het systeem.

Dandruff | 22-11-21 | 08:31

Altijd oppassen met mislukte kunstenaars een podium te geven.

aflaatverkoper | 22-11-21 | 01:34 | 1

Had Hitler ook geen moeilijke jeugd en was hij ook geen mislukte kunstenaar *godwin modus off*

Gies van Agt | 22-11-21 | 10:49

Het kloterige is dat sjw teevee die man overal aan het woord laat. Twan Huys met het verraad van Jenny Douwes toen net die blokkeerfries-rechtzaak speelde. Jenny zou verhaal doen bij Twan aan tafel ZONDER kozp, wie zit daar met zijn jankbek.. Airfryer de zuigtrol. Wie wil Twan aan tafel hebben? De zuigtrol.

timmey | 21-11-21 | 23:54

Dat iemand een donker iemand voor ‘zwarte piet’ heeft uitgemaakt heb ik in mijn lange leven nog nooit 1 keer gehoord of meegemaakt. En ik ben ervan overtuigd dat dit voor 99% een verzinsel is om hun radicale standpunten kracht bij te zetten.
Zeer zwakke methode maar blijkbaar toch werkzaam.
Wees er maar trots op!
Maar zelf weet je of je het spel eerlijk speelt of niet.
Denk daar over na.

laurentius | 21-11-21 | 23:41 | 3

Het spelletje heet maak een slachtoffer rol.
helaas hebben we nog steeds niet ontdekt welke saus er bij past.
Zo een slachtoffer rol is namelijk niet te hachelen.

captain-caveman | 22-11-21 | 00:03

Ik wil best geloven dat er onder de miljoenen inwoners die dit land telt wel eens iemand voor 'zwarte piet' wordt uitgescholden. Maar wat dan nog, dan scheldt je maar terug. Als hier één asielzoeker een misstap maakt, heeft dat dan gevolgen voor alle anderen? Zelfs als een hele hoop asielzoekers dat zouden doen, dan evenmin. Dus waarom zou dat incidentele uitschelden dan wel gevolgen moeten hebben voor een heel kinderfeest. Bovendien. Het scheldwoord zwarte piet blijft na de uitbanning van de persoon zwarte piet gewoon bestaan. Maar ik ben het wel met je eens dat racisme een kapstokje is waar je heel veel aan kunt ophangen. Zelfs eigen falen kan gemakkelijk worden verbloemd door de samenleving van racisme te betichten.

jochum1980 | 22-11-21 | 06:51

Tsja... humor of schelden over een huidskleur is meteen racisme. Ik ben/wordt meerdere keren voor kale, dikke kabouter uitgemaakt. - Oké, kom er maar in reaguurders; ben er zelf over begonnen - maar heb me daar nooit minderwaardig door gevoeld.
Het is natuurlijk iets heel anders als je op basis van uiterlijke kenmerken geen baan krijgt of op andere wijze benadeeld wordt.

Willy_Wuiles | 22-11-21 | 07:33

Als je weet dat het traditie is in het café dat er iemand iedere week op je voet gaat staan en je wilt dat niet dan ga je toch gewoon niet meer naar het café. Beetje maf om iedereen van het café jouw wil op te leggen en dan te eisen dat ze de traditie afschaffen. Je kan natuurlijk ook gewoon naar een ander cafe gaan.

Het probleem in deze is dat het café met de traditie gratis bier heeft en dat wil je niet opgeven.

Chesoner | 21-11-21 | 22:57 | 5

Sluit het topic maar. Alles gezegd.

Knufter | 21-11-21 | 23:17

Daarnaast zou je ook iets aan die likdoorn kunnen doen met al het gratis geld wat je krijgt. Just saying.

Zqwiqly | 21-11-21 | 23:28

Hear, hear.

Weethetallemaalniet | 22-11-21 | 07:24
▼ 2 antwoorden verborgen

Een pyrrusoverwinning, meer niet.

hetmoetdanmaar | 21-11-21 | 22:56

Ik ben een racist en dat komt door dit soort mensen.

kleybeuker | 21-11-21 | 22:52 | 1

Dat is niet conform de momenteel algemeen geaccepteerde aan de Universiteiten gedoceerde rassenleer. Dat stelt dat je het al was terwijl je het niet was. Racisme is niet een houding waarmee je op grond van ras oordelen velt over individuen of een ideologie of een geloof in een pseudowetenschappelijke rassenleer of iets dergelijks, het is een inherent aspect van je witte ras, van je huidskleur. Alles wat je doet of denkt of wenst of zou willen is racisme. Je hebt de keuze om een aardige racist te zijn zoals Robin DiAngelo of een racistische racist zoals iedereen die niet Robin DiAngelo is, maar een racist ben je vanwege je ras.

Mazzelstof | 22-11-21 | 06:29

Dus al meer dan 10 jaar niet ingeburgerd.

fredz | 21-11-21 | 22:24

Dank u wel voor het uitmaken dat iedereen voor Zwarte Piet racisten zijn. Media, dank je wel voor ons de les lezen dat iedereen voor Zwarte Piet racisten zijn. De magie van: "Wie zou die piet toch zijn?" is weg. Door dagelijks mensen in een hoek van racisten te zetten en met gestrekt been in elk discussie iedereen proberen weg te zetten als racist is het Sinterklaasfeest nu met een randje.

Nu is er ME aanwezig bij een intocht en politie staat paraat. Ouders kijken om zich heen voor eventuele ophef. Hoe triest is dat geworden.

Het sinterklaasfeest is door polarisatie kapot gemaakt. Het was daarvoor zelfs populairder dan de Kerstman geweest en dat mag natuurlijk niet. Wij vieren het Sinterklaasfeest op onze manier.

Namens de kerstman: Dank Jerry A. voor het slopen van een Kinderfeest zonder veel agenten naar een Kinderfeest met ME.

P.s. Er zijn mensen die anderen voor Zwarte Piet uitmaken. Dat zijn zielige mensen.

edo2018 | 21-11-21 | 22:22 | 2

zonder veel agenten moet zijn: bijna geen agenten

edo2018 | 21-11-21 | 22:24

Het enige waar je als Nederlander nog trots op kunt zijn is dat Santa Claus afstamt van Sinterklaas. Zullen we dan ook maar de Amerikanen uitmaken voor racisten met het vieren van deze traditie? Het was toch een of andere Amerikaanse sjw van de navo die iets van het sinterklaasfeest moest vinden?

Sukablyat | 22-11-21 | 05:14

Discriminatie kun je proberen te bestrijden.
-
Racisme zit in de hoofden en harten van mensen.

bisbisbis | 21-11-21 | 22:19

Blonde negers in voetbal. Mag dat als ik geen rasta kapsel mag dragen ivm cultural appreciatie of zoiets?

wilikniet | 21-11-21 | 22:10 | 4

Wat te denken van Michael Jackson, of Beyoncé Knowles in vrijwel al haar whitewashed verschijningen in de media (en in het wassenbeeldenmuseum).

SIogra | 21-11-21 | 23:02

Zo is dat! Daarom pleit ik al een poosje voor de herintroductie van rieten rokjes voor zwarten. Voetbal is van oorsprong een blanke sport dus ook culturele toe-eigening wanneer een zwarte dat doet. Datzelfde geldt voor het dragen van westerse kleding en westerse uitvingen zoals horloges.

jochum1980 | 22-11-21 | 07:01

@stoli | 21-11-21 | 22:29: blanke mensen mogen ook al geen staartjes, krulletjes, vlechtjes enz enz.....werd verteld door een donker getinte vrouw......met geblondeerd haar....

Srednas | 22-11-21 | 14:30
▼ 1 antwoord verborgen

Dus niet Europese getinte Nederlanders mogen geen Piet meer spelen? Eigenlijk best triest. Alle pieten zijn welkom, behalve diegene die zwart en bruin gesminkt zijn of die deze kleur van nature hebben. En hier hoor je niemand over. Over discriminatie gesproken.

Nu wordt het ook tijd om de kerstman aan te pakken. Die heeft lillieputters in dwangarbeid op de Noordpool, die stuurt herten de lucht in. Dat is niet de natuurlijke omgeving. Kwam hier geen nieuwe wet voor. Joehoe Partij voor de Dieren, waar bent uu?

Flapuitx2 | 21-11-21 | 21:56

Ze zegen over mij dat ik Kapitein Iglo ben.
Wat een ontzettende kwelling, alsof iemand een kwartier met z'n hak op je wreef staat.
Ik wil herstelbetalingen, en snel een beetje.

bigstone | 21-11-21 | 21:54

Heb er nooit een Afrikaan ingezien als jochie

van de kraats | 21-11-21 | 21:46
-weggejorist-
HenkyPanky | 21-11-21 | 21:46 | 2

Zwarte Piet mag dus niet meer. Wie zijn de volgende die verboden worden? De Smurfen of De Zeven Dwergen?

Grauwbaard | 21-11-21 | 21:26 | 2

Donald Duck is verboden in Finland. Omdat hij geen broek draagt.

HenkyPanky | 21-11-21 | 22:31
-weggejorist-
wittekat | 21-11-21 | 21:19

KOZP heeft de zwarte zaak per saldo geen dienst bewezen. Aan de oppervlakte is Nederland weliswaar verlost van een racistisch (?) kinderfeest, maar in de hoofden van de Nederlanders is volgens mij veel kwaad bloed gezet.

Als ik vandaag de dag zo'n 'trots' afro kapsel zie, ga ik er vooraf al vanuit dat deze persoon tot het kamp der eeuwig gekwetsten behoort en vroeg of laat gezeik zal ontstaan over wat er allemaal racistisch is aan Nederland. Gek genoeg wordt mijn gelijk hierin bijna dagelijks bevestigd..

Pepermakreel | 21-11-21 | 20:59 | 4

Klopt helemaal. Bij mij heeft het zo gewerkt. Bij elk donker persoon denk ik welke gedrag/gedachte van mij zou er nu weer niet goed zijn.

Hadena | 21-11-21 | 21:45

@Hadena | 21-11-21 | 21:45:
-
Bij mij heeft het helemaal niet zo gewerkt. Bij elk donker persoon vraag ik mij af welke gedraging van hém nu weer niet goed is.

bisbisbis | 21-11-21 | 22:21

De mensen onder Kozp zijn zelf racistisch:
-Geïntegreerde mensen met kleur met werk: bounties
-‘white tears’ roepen naar blanken
-altijd praten over zwart vs wit en wit vs zwart

timmey | 22-11-21 | 00:07
▼ 1 antwoord verborgen

Als er nu nog één iemand beweert dat wij geen tolerant volk zijn dan komt dat omdat we zo langzamerhand een minderheid gaan vormen denk ik.

Tiscali-2 | 21-11-21 | 20:54

Laten we er een wijze les uit trekken en zorgen dat figuren als Jerry Afriyie nooit meer naar Nederland komen om zich daar met tradities te bemoeien.

SergeantPierlala | 21-11-21 | 20:52

Jerry heeft geen likdoorn maar gewoon lange tenen. Is een kleurdingetje.

Cor Netto | 21-11-21 | 20:50 | 1

Klopt!

Boerenverstand99 | 21-11-21 | 21:21

Als Nederlander heb ik nog steeds niet sorry gezegd.

Arendsoogje | 21-11-21 | 20:48 | 1

Troost u, dat wordt voor u gedaan. En zelfs: namens u.
-
En daar hebt u helemaal niets over te zeggen.

bisbisbis | 21-11-21 | 22:23

Jerry wil je nu van mijn voet afgaan?

TheseDays00 | 21-11-21 | 20:47

Waarom heeft hij in hemelsnaam zijn eigen kroeg verlaten en wil hij per se de kroeg met hem onwelgevallige tradities bezoeken?

Peerkeoud | 21-11-21 | 20:47 | 1

Omdat in zijn kroeg alleen nog vrouwen, kinderen en oudere mannen waren achtergebleven en er geen gratis bier getapt werd.

Sukablyat | 22-11-21 | 05:19

Intentie = equality

Gevolg = equity

Les één van de woke opleiding.

Lochos | 21-11-21 | 20:39

Die kwezel is hoogst irritant. Maar het was toch echt onze links-deugende medemens geweest die Zwarte Piet de nek om heeft gedraaid door deze dorpsgek op een schild te hijsen.

quantumcollider | 21-11-21 | 20:29 | 1

En zo is het!!

Mispel | 21-11-21 | 23:55

Nou vraag ik me af hoeveel mannen met lange witte/grijze baarden zich gekwetst voelen als ze (denken) met Sinterklaas geassocieerd (te) worden. Wat moet dat een ontzettende kwelling zijn, alsof iemand een kwartier met z'n hak op je wreef staat.

Sneerpoets | 21-11-21 | 20:09

Wat zou Afriye bestellen in een bar? Een flat white? Een white Russian? Of toch een black Russian? Kan natuurlijk niet. Als hij meeleest weet hij dat hij zijn nieuwe kruistocht kan beginnen in de cocktailbars.

Toos Bevergeil | 21-11-21 | 20:03

Hoe dan ook: De magie van wat eens het Sinterklaasfeest was is volkomen verdwenen. Schaf het maar helemaal af. Stop in ieder geval met al die mislukte afgeleiden van zwarte piet. Geen roetveegtypes of andere gekunstelde, vergezochte kleurtjes maar gewoon jezelf. Blanke pieten in traditionele pietenkledij is véél leuker.

Harrie-Couvert | 21-11-21 | 20:03 | 2

Jammer maar helaas, maar dan ook geen zomercarnaval meer: seksistisch. En dat rammen op die drums, je wil toch niet niet meer worden vergeleken met Afrikaanse inboorlingen?

Sneerpoets | 21-11-21 | 20:12

Ik wens onherkenbaar te zijn als Piet. Dus geen blanke Piet. Of misschien met een grote bedekkende witte baard en snor.

Hadena | 21-11-21 | 21:47

Historische schuldgevoelens uitbuiten als verdienmodel. Eigenlijk heel slim. Net zo slim als zo vele van de andere 419 scans door onze pigment verwende vrienden.... En de domme witmang die er in mee gaat. Onder het uitroepen van een zeer schuldbewust ' mea culpa, mea maxima culpa'......

slowpoke-htb | 21-11-21 | 20:01

Stoplichten zijn ook niet gemaakt met de overtuiging dat niemand meer door rood zal rijden.
Feit is dat het verkeerslicht een zwarte uitvinding is.

dhrat | 21-11-21 | 19:51 | 2

Want er was een enorme behoefte in Afrika om het drukke gemotoriseerde verkeer aldaar te regelen?

Joris Beltsin | 21-11-21 | 20:08

1868 UK Londen het eerste wachtlicht op Palace of Westminster.

bigstone | 21-11-21 | 21:46

Waarom zijn zwarte-Pieten blank.
Blanken geven allemaal lekkers en zwarten niet.
Dat zeggen mijn kinderen althans, dan moet het wel waar zijn.

bigstone | 21-11-21 | 19:48

Ook heel typisch dat dit soort 'nieuwsartikelen' voor dag en dauw geplaatst worden, wanneer dus ook de lezers nog geen commentaar mogen geven. Wanneer de comments eenmaal op gang komen worden ze snel weer dichtgezet, want anders kunnen de nu-Jorissen het zogenaamd niet meer aan.

nieuwe_Deen | 21-11-21 | 19:44

"De keren dat ik door kinderen Zwarte Piet werd genoemd, had ik het fijn gevonden als de ouder tegen hen had gezegd: 'Nee, schat. Dat is niet Zwarte Piet. Zwarte Piet is een fantasiefiguur. Sorry meneer, ik hoop dat we samen de traditie veranderen.'"
Ik kan een eind mee met wat Airfryer hier zegt. Een eind. Maar de laatste zin, daar kan ik niets mee, en dat is nou juist de toevoeging die zijn activisme typeert en ondraaglijk maakt. Wijs je kind erop dat de vergelijking tussen Zwarte Piet en een POC geen juiste vergelijking is, zoals ook niet elke man met een witte baard of met een mijter op zijn kop als Sinterklaas moet worden gezien, niet elk roodharig meisje met vlechten Pippi Langkous is en niet elke rapper een pooier. Maar laat het daar ook bij, ga je niet verontschuldigen ten overstaan van de POC en ga vooral niet beloven om actief met die POC je in te gaan spannen om een traditie te veranderen teneinde die foutieve vergelijking onmogelijk te maken.
Maar ik lees hier ook nog wat anders. Airfryer zegt hier expliciet, geeft hier expliciet toe dat Zwarte Piet een fantasiefiguur is en dat een vergelijking tussen een reëel figuur, in dit geval een POC, en een fantasiefiguur niet aan de orde is, geen steek houdt, onjuist is. Het kind moet, zo voert hij aan, erop gewezen worden dat er een essentieel verschil is tussen een fantasiefiguur en een reëel persoon en dat het onjuist is om te denken dat het een samenvalt met het ander, dat het een verwijst naar het ander, dat er überhaupt een verband bestaat.
Dat is opmerkelijk, want dat is nou juist het hoofdargument van diegenen die hij bestrijdt en als racist weg wil zetten, dat Zwarte Piet een fantasiefiguur is en geen directe relatie heeft met de werkelijkheid, dus ook niet met de historische werkelijkheid van het slavernijverleden.

Schoorsteenveger | 21-11-21 | 19:40 | 4

@Sinterbikske | 21-11-21 | 20:07:
Ik weet het, maar ik vind het toch belangrijk om zo helder mogelijk te krijgen dat hier door Airfryer niet op zuiver argument gestreden wordt.

Schoorsteenveger | 21-11-21 | 20:11

Precies! Zijn woorden: "Zwarte Piet mag niet langer gezien worden als een kindervriend, maar als een racistisch relikwie uit het verleden." Hij zegt dus zélf dat het om een onschuldig personage gaat maar dat 'moet' gedemoniseerd worden. In zijn eigen metafoor móet je er dus vanuit gaan dat die vent in de bar expres op zijn voet gaat staan. Wat een enkel.

Het Oude Rijden | 21-11-21 | 20:12

@Het Oude Rijden | 21-11-21 | 20:12: Eikel! @%$# autocorrect

Het Oude Rijden | 21-11-21 | 20:13
▼ 1 antwoord verborgen

Ga eens in Ghana als blanke over een traditie zeuren. Het gevolg zal bekend zijn. 10x erger dan de zeurnegerts zijn de woke en inclusieve blanken. Deporteren naar Ghana (die blanken).

Zatkniss | 21-11-21 | 19:34

Ik vraag me bij deze kerel altijd af: is hij dom, of houdt hij zich van den domme?

Zou hij bekend zijn met de ontstaansgeschiedenis van Sinterklaas en Zwarte Piet, van Wodan met z'n raven die aan de schoorsteen luisterden, van de Germaanse vruchtbaarheidsrituelen rondom de winterwende waarbij jonge mannen zich zwart verfden om de schimmen uit de onderwereld die Wodan volgden bij de Wilde Jacht uit te beelden? De rituelen waarbij zij jonge vrouwen opjaagden met roeden en takkenbossen, en vruchten en noten rondstrooiden?

Hoe de kerstening van Europa onder Karel de Grote ertoe leidde dat de rol van Wodan werd overgenomen door Sint Nicolaas van Myra, die bekend stond om zijn anonieme giften (zoals de bruiddschat in de schoen), maar ook om het vrijkopen van de Moorse slaaf Piter? Hoe diezelfde Sint Nicolaas door de eeuwen heen vergezeld is geweest door allerlei verschillende boemannen die hij door zijn goedheid in bedwang wist te houden, van krampusachtige Perchten tot de Duivel zelf? Hoe één van die boemannen, niet onbelangrijk, een Moorse slavenhaler van de Barbarijse kust was die kindertjes 's nachts in een zak stopte om ze mee te nemen naar "Spanje"?

Dat Schenkman juist een fervent tegenstander was van racisme en ongelijkheid, zijn tijd ver vooruit? Dat "Moriaantje, zo zwart als roet" van oorsprong een Sinterklaasgedicht is, waar de Goedheiligman drie ventjes die spotten met Moriaantjes huidskleur in een enorme inktpot doopt om ze een lesje te leren?

Zou ie het wéten?

Skazz | 21-11-21 | 19:29 | 4

Ik geloof niet dat airfryer geïnteresseerd is in een ander verhaal of mening dan zijn eigen. Maar hij heeft het voor elkaar, mede met behulp van Corona beperkingen. Over een paar jaar begint hij aan fase 2, elke witte persoon moet ter boetedoening een week per jaar gekleed in vodden met een ketting om zijn nek een willekeurig zwart gezin dienen.

wibiwaba | 21-11-21 | 19:35

Hij is dom. Maar dat geldt voor de meesten die zichzelf een martelaar wanen. Martelaars leveren zich volledig uit aan een denkbeeld en wijken vervolgens nergens meer voor, dus ook en vooral niet voor argument. Zij stoppen met nadenken.

Schoorsteenveger | 21-11-21 | 19:41

Ik vind dat het wel weer terug mag naar de Wilde Jacht. Krampus, Pelzmärtel, Ruprecht, Fouettard... dat soort zaken.
Veel leuker en spannender dan die fucking zeurpieten.

SIogra | 21-11-21 | 21:10
▼ 1 antwoord verborgen

Dus het maakt Airfryer niet uit of je per ongeluk, of expres op z’n tenen gaat staan. Hij zal dus sowieso z’n neef, broer en mattie erbij halen.

KritischeKrikker | 21-11-21 | 19:21 | 1

De vergelijking klopt bij voorbaat al niet.
Als ik naar de bar loop en een Bloody Mary bestel, en naast mij zegt een roodharige dame dat ik haar pijn doe met die bestelling omdat zij Mary heet en op de lagere school altijd werd uitgescholden voor Bloody Mary, dan zal ik, als ik in een empathische bui ben, wellicht nog op kunnen brengen om te zeggen dat het mij erg spijt dat zij door het horen van mijn bestelling pijn ondergaat, maar dat ik er verder ook niks aan kan doen dat dat drankje zo heet en dat het toch wat ver zou gaan om samen met haar een activistische groep op te gaan richten met als doel het uitbannen van de Bloody Mary.

Schoorsteenveger | 21-11-21 | 20:01

Nog een paar jaartjes dus dan stopt ie dus ff volhouden Nederland...

neukertje | 21-11-21 | 19:20

En x66 zag dat het goed was.

Ride_On | 21-11-21 | 19:20

Hoe een Ghanees een kinderfeest om zeep helpt ,
Zal wel een vorm van dankbaarheid zijn dat die hier op 11 jarige leeftijd in een vrij land mocht komen wonen en verder opgroeien....
Wat is het volgende , kerstfeest , pasen , carnaval.. er zal altijd wel een groepje zijn die zich om een of andere reden gekwetst voelt ....

Nico_the_Sparrow | 21-11-21 | 19:08 | 4

Vanaf zijn 11e woont ie hier en nog steeds heeft ie ondertiteling nodig.. laag IQ heeft die man.
Ik heb hem wel es horen praten klinkt meer als een antilliaan maar dan met spraakgebrek.

timmey | 21-11-21 | 20:29

@lanexx | 21-11-21 | 19:18: Yup voor Jerry & Co. zou de onpeilbare leegte opdoemen als ze het hier niet konden over hebben, want ze hebben geen enkele nuttige toevoeging voor de samenleving. Het zouden de zoveelste totaal oninteressante Afrikanen zijn die hier slechts zijn om hun handje op te houden.

Grachus | 21-11-21 | 22:51
▼ 1 antwoord verborgen

Daarom ben ik van Nu punt nl afgestapt

Cherokee | 21-11-21 | 19:03

En?

Cherokee | 21-11-21 | 19:03

Wie heeft Jerry Afriyie eigenlijk uitgenodigd naar het verdorven Nederland te komen?

SergeantPierlala | 21-11-21 | 19:02 | 2

Heeft zichzelf uitgenodigd..

Nico_the_Sparrow | 21-11-21 | 19:18

Afrikaantje Airfryer woont al meer dan 30 jaar in Nederland maar beheerst onze taal nog slechter dan iemand die een paar weken in een AZC verblijft.
En dat durft zich nog dichter te noemen ook nog.
Wat een gotspe.

leo de pejo | 21-11-21 | 18:59 | 1

Dichter, bij de ruif ja.

Veepert | 21-11-21 | 19:25

Resultaat is dat ik me bij elke uitbundig gepigmenteerde nu afvraag of het ook zo'n drammer is.

Der Schnitzeljäger | 21-11-21 | 18:58 | 1

Lees nu je tegel pas, had al zo'n idee dat ik niet de enige was

Pepermakreel | 21-11-21 | 21:06

Maar als het je hier niet aanstaat dan.... (invullen wat gewenst wordt)

Schriever | 21-11-21 | 18:56 | 2

In Den Haag zouden we zeggen lekker opK….. met je tiefus zooi

weerwolf | 21-11-21 | 19:01

@weerwolf | 21-11-21 | 19:01: pcies.
Als je lange tenen hebt, dan loop je kans dat mensen daar op staan. Als je dat niet bevalt, dan ga je ergens anders heen. Ergens waar je je meer thuis voelt, je lange tenen kan spreiden. Doei!!!

doitdoit | 21-11-21 | 19:06

Even voor de duidelijkheid : het is Soewarte Piet.

fabeltjesland | 21-11-21 | 18:55

Cadeauschaamte? Onzin.

Bij mijn jongens is het simpel. Lego !! Alléén maar Lego. Al jarenlang. Lego voor hun verjaardag, Lego met Kerst, Lego met Sinterklaas, Lego als vakantiecadeau, Lego van hun zakgeld.

Van Lego kun je simpelweg nooit te veel hebben.
En het wordt nog eens een hoop waard ook.

Papa Jones | 21-11-21 | 18:54 | 1

Absoluut. Je ziet op jonge leeftijd al welke kinderen slim worden en welke de rest van hun leven dom blijven. De slimmen hebben altijd met Lego (of Knex e.d.) gespeeld en de dommen met Play(mo)debiel.

Grachus | 21-11-21 | 22:55

Tegen blm en andere woke achterlijkheid valt niet te redeneren.

fabeltjesland | 21-11-21 | 18:53

Goed geregisseerd door de GroenLinks-stemmende fotograaf, man. Het is net een biddende Jeanne D'Arc, zo.
Het moet welhaast een heilige zijn, deze deugtelg uit de historisch gezien toch wel wat ondeugdelijke Ashanti-stam. Maar middels het islamvraagstuk weten we dat stront linkse vliegen aantrekt.

SIogra | 21-11-21 | 18:42 | 1

Yep dat was ook mijn reactie, heb het zelfs gevraagd aan de redactie van die bepaalde site waarom ze hem als een heilige hadden afgebeeld. Resultaat: reactie niet geplaatst.

Braboblanke | 21-11-21 | 19:26

Straks mogen zwarte kindertjes geen zwarte Piet meer zijn. Herman Finkers had dat al vroeg door...

Beste_Landgenoten | 21-11-21 | 18:41

Wordt deze man niet uitgekotst door de donkere medemensen? Zij zijn nu verworden tot excuusnegers en worden alleen nog op hun huidskleur geselecteerd en niet meer op hun prestaties. Prima resultaat?

WillemWordtWakker | 21-11-21 | 18:41 | 1

Datzelfde vraag ik me af bij het zien van de overdaad aan reclame negers. Mag discriminatie wel als het geld oplevert ?

Der Schnitzeljäger | 21-11-21 | 18:59
-weggejorist-
wittekat | 21-11-21 | 18:41

Als je niet wilt dat mensen op de dansvloer op je tenen staan zoek je toch een andere dansvloer? Of je trapt ze zelf allemaal op hun tenen dat ze weggaan. Heb je de hele dansvloer voor jezelf. Moet je niet klagen dat het niet gezellig is.

HaaiBaai | 21-11-21 | 18:38

Wat een lulverhaal met die likdoorn .Zo ongeveer een vergelijking van appels en drones..... Maar ja den Gutmensch zal er wel een vorm van waarheid in zien . Zoveel heeft Airfryer inmiddels wel geleerd. Heeft ie eigenlijk al schadevergoeding geeist ?

Koning BongoBongo | 21-11-21 | 18:37
-weggejorist-
J.Thee.Cohen | 21-11-21 | 18:36

Het wachten is op de aanval op Sinterklaas en de Kerstman. Want een witte man die kadootjes geeft, waarom zou een zwarte man datniet kunnen? Je reinste discriminatie.

Toverkol | 21-11-21 | 18:33 | 4

Sinterklaas heeft het kruis op z'n mijter al moeten prijsgeven aan de stichters van de islamitische heilstaat.....

J.Thee.Cohen | 21-11-21 | 18:37

Toverkol | 21-11-21
Zwarte Piet deed dat maar die hebben ze zelf uitgebannen.

Der Schnitzeljäger | 21-11-21 | 19:02

Sinterklaas zal ook zonder (roetveeg)pieten het veld moeten ruimen. Iedere historische figuur waar mogelijk racisme aan kleeft, moet weg. Columbus wordt ook al gejorisd

borus | 22-11-21 | 12:00
▼ 1 antwoord verborgen

Dit is wel weer eens een voorbeeld hoe Nederland z'n eigen ondergang financiert......

J.Thee.Cohen | 21-11-21 | 18:31

Door Jerry Airfryer mag je als zwarte man nooit meer Piet spelen. Verboden vanwege huidskleur. En alle multinationals en gemeentes doen vrolijk mee aan deze moderne vorm van racisme. NPO voorop. Openlijk aan het discrimineren op basis van ras.

de Voorzittert | 21-11-21 | 18:30

Nu heb ik de reden gehoord waarom jerry op 11-jarige leeftijd Ghana ontvluchtte.Doodsbang dat zijn clitoris en schaamlippen zouden worden weggesneden.
Want dat doen ze daar !!!

Ambiorix | 21-11-21 | 18:27 | 1

Ook dat is 'm niet gelukt.....!

J.Thee.Cohen | 21-11-21 | 18:38

Wat glimt die meneer met voorouders uit Afrika ten zuiden van de Sahara.

HogeNood | 21-11-21 | 18:24

Lastige kwestie, die gelukzoekers die naar NL komen en iedereen uitmaken voor racist. Was lekker naar Duitsland gegaan, vast wel iets racistisch aan het Oktoberfest.

Zeddegeizot | 21-11-21 | 18:23 | 1

Duitsers die liederen zingen over die Heimat, en de schuimkragen zijn allemaal wit. Het wordt overigens tijd voor een nieuwe bierkeller putsch (die wel slaagt) om onze EU lijders buitenspel te zetten.

Headshrinker | 21-11-21 | 18:43

Wees niet afhankelijk van sponsors, multinationals en andere bedrijven met buitenlandse aandeelhouders.

HogeNood | 21-11-21 | 18:23

Gelukkig leef ik al jaren als een van de weinige niet-gekleurden tussen een overvloed aan kleur. En Sinterklaas met zwarte Piet is geen probleem. Overigens moet je hier niet een traditioneel feest verzieken om bij dat feest te demonstreren. Dan blijkt ook dat de politie niet je beste vriend is en dat scheelt. Niet aanpassen aan de hier geldende omgangsvormen en gebruiken leidt wel tot veel ongemak.

warrig | 21-11-21 | 18:20

Uiteraard krijgt de man weer een podium op nu.. en de reacties worden weer lekker gefilterd

timmey | 21-11-21 | 18:19

Het volgende project van deze racismebestrijders is in The USA , zij gaan dan de Ku Klux Klan uit Amerika schoppen . De logische afkorting waarmee ze de Amerikanen schrik gaan aanjagen is dan : KOKKK (Kick Out Ku Klux Klan) .

Minus Richels | 21-11-21 | 18:18
-weggejorist-
funda | 21-11-21 | 18:12

Het leuke van vergelijkingen is dat je ze breder kunt trekken.
Zo kunnen we vanaf nu naar Jerry Afriyie kijken als ware hij onze Nationale Likdoorn, de Eksteroog des Vaderlands.
Het wordt tijd voor een vakkundige pedicure.

LD69 | 21-11-21 | 18:11 | 1

Pedicurebehoeftigen. De nieuwe geuzennaam voor Airfryer en gelijkgestemden.

goedverstaander | 21-11-21 | 18:12

Ik ga gemakshalve maar even uit van mezelf, maar ik denk niet dat er veel mensen zijn die van nature een hekel aan mensen van kleur hebben. Ik ken ze in ieder geval niet. Ik kan me echter wel voorstellen dat mensen zoals vriend Airfryer, Akwasi en bij tijd en wijle ook Sylvana S., hun gelijkgekleurden (no offence) geen enkele gunst bewijzen.

goedverstaander | 21-11-21 | 18:11 | 4

@Muxje | 21-11-21 | 18:22: We hebben hier in het dorp een familie zwarte mensen uit Curaçao wonen. De vader ervan is hier steevast jaarlijks zwarte piet bij de intocht. De beste man geeft zelf aan (met een sterk nedersaksisch accent): "Dat scheelt zovulle, dat as't reegnt, lup mie de schmink ok nie uut". Hoe gaaf is dat? Hij is tevens actief in het Plaatselijk Belang en de familie wordt zeer gewaardeerd in de boeren dorpsgemeenschap. Zo kan het ook.

Kopieerapparaat | 21-11-21 | 19:20
▼ 1 antwoord verborgen

Heldere toelichting zeg.
Dat de magie van het feest eraf is doet er niet. Dit komt nooit meer terug als een zeikvrij leuk kinderfeest. Dat de schmink was voor de onherkenbaarheid. Ach, waar zelfs in het begin nog een paar deug BN-ers de logica verdedigde moesten ze inzien dat tegen deze subsidie club niet te winnen viel.
Wat wel een ding is, nu moet iedereen bij KOZP een andere gesubsidieerde hobby zoeken. Maar wat?

bananabanana | 21-11-21 | 18:10 | 1

Klimaat valt af.

goedverstaander | 21-11-21 | 18:14

Mijn ouders, mijn grootouders, mijn ooms en tantes, neven, nichten, de kinderen waar ik mee opgroeide, de leraren, de wijkverpleegkundige, de politieagent, allemaal racisten omdat een nazaat van zwarte slavenhandelaren dat vindt. Dacht het niet.

Blauwpetje | 21-11-21 | 18:06 | 2

Idd. Die airfryer is alleen maar zoekende naar racisme en hoopt het te vinden. Als Zwarte piet er niet is, is er wel weer wat anders. Die man is een zuigtroll

timmey | 21-11-21 | 18:18

Pcies.

doitdoit | 21-11-21 | 19:08

Ze lopen hier dus gewoon rond, tijdens de traditionele momenten. Kinderen van alle gezindten in een Zwarte Piet kostuum. Terzijde: geen een, werkelijk niemand van die smurfen, als de Goedheiligman himself. Komt ook zelden tot nooit schmink of wat dan ook aan te pas.

Die kleintjes, op schoot en dan Sinterklaas: # je suis Zwarte Piet. En dat die bijdehandtjes dan denken,: Fijn Sint, maar waar blijven mijn cadeautjes?

Hetkanverkeren | 21-11-21 | 18:02

Je hebt pas een goed leven als blanke boer in Rhodesië of Zuid-Afrika.....

J.Thee.Cohen | 21-11-21 | 18:01 | 1

In Rhodesië nog wel maar in Zimbabwe werd het alras minder.

Joris Beltsin | 21-11-21 | 18:08

Het probleem hier is toch vooral nu punt nl die deze flapdrop een platform geven zonder enige kritische tegenvraag. En dan met die tenenkrommende foto er bij, het is gewoon een advertorial. Dat, óf nu punt nl speelt 4D schaken en probeert met dit onzinstukje "rage clicks" uit te lokken. Wat ze goed gelukt is, als ik de top vijf "meest gelezen" zo zie. Dus linksom of rechtsom is Nu de winnaar - gefeliciteerd!

Do-na-zi | 21-11-21 | 18:00

Zo maak ik me als Hollandse immigrant in Ghana erg druk over het lokale Sambo-Bambo feest, waar een twaalfjarige jongeling met houten klompen aan, naakt over de dorpsstraat wordt gevoerd op een open kar, terwijl hij zijn penis hard moet zien te houden als de oude vrouwen uit het dorp hem heur schaamstreek tonen. Vooral de klompen staan me niet aan, ik vind dit uitermate krenkend.

Beste_Landgenoten | 21-11-21 | 17:59 | 3

U doet dus iets in de landbouw in Ghana, maar wordt ook benaderd door de Nederlandse politie over systemen in gezichtsherkenning als ik uw plempsels de afgelopen tijd juist heb gevolgd. James Bond is er niets bij.

Sinterbikske | 21-11-21 | 19:19

"Ja ik wil mijn voet wel weghalen maar ik heb het idee dat waar ik ook loop je constant voor mijn voeten gaat liggen janken"

Thuinman | 21-11-21 | 17:57

Laten we het anders zeggen. Als Jerry gelijk heeft met zijn opmerking over intentie kan er niet zoiets als een hate crime zijn.

omanders | 21-11-21 | 17:53 | 3

Door het belang van intenties te ontkennen geeft ie al weg hoe infantiel zijn gekwetstheid is. Hij gaat de verdieping in de ander en reflectie op zichzelf liever uit de weg omdat hij ook wel beseft dat ie zijn standpunt anders niet kan volhouden.

Joris Beltsin | 21-11-21 | 18:06

@Joris Beltsin | 21-11-21 | 18:06:
EN het is een gift that keeps on giving. Jerry doet het voorkomen alsof de feitelijke daad een fysieke is, maar dat is niet zo want Jerry wordt fysiek niets aangedaan. En als intentie er niet toe doet blijft maar een ding over: De interpretatie. En daarmee kan je werkelijk alle kanten op. Zie Grijze Piet.

omanders | 21-11-21 | 18:32

@omanders | 21-11-21 | 18:32: Hij interpreteert zich zelf altijd als slachtoffer, dat is zijn intentie. Altijd. En die intentie is fout, net als zijn gedrag.

Peerkeoud | 21-11-21 | 21:00

Zwartepiet werkt voor de kost en deelt cadeautjes uit in plaats van dat hij je fiets steelt. Het was ook bijna niet meer uit te leggen aan kinderen.

W_F | 21-11-21 | 17:52

Ja mooi dit. Ik had een reactie geplaatst op dit artikel op de site zelf waarin ik oa vroeg waarom ze hem als een heilige hadden afgebeeld.

Ook had ik wat realistische dingen gezegd over als het andersom zou zijn (ik verhuis naar Ghana en ga daar een volkstraditie bestrijden, zou ik dan vrienden maken?). En ik had iets gezegd over botsing van culturen waar duidelijk niemand gelukkig van wordt en dat eea een goed argument is tegen teveel immigratie vanuit Afrika. Geen scheldwoorden, niet op de man spelen, gewoon wat nuchtere beschouwingen. Dat waren blijkbaar veel mensen met me eens (250+ likes). Resultaat: reactie verwijderd. Over kleur bekennen gesproken.

Braboblanke | 21-11-21 | 17:52 | 5

@goedverstaander | 21-11-21 | 18:05:
Mja. Misschien omdat ik op de GeenStijl reaguur. Dat is vaak een teken van opgedane inzichten en/of politieke incorrectheid haha…. Hoe is het met uw onschuld/naïeviteit gesteld?

Braboblanke | 21-11-21 | 18:11

Ik heb zovaak gehad op nupuntenel dat reacties werden verwijderd. Vreselijke site eigenlijk.

timmey | 21-11-21 | 23:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Meneer Airfryert had beter in Ghana kunnen blijven toen hij 11 jaar was.

More_Bazz | 21-11-21 | 17:50

Soms twijfel ik aan de verstandelijke vermogens van mijn gekleurde medemens. Gelukkig ken ik er een paar met wie ik prima kan relateren.

Stijlicoon | 21-11-21 | 17:50

Triest dat zo'n import Ghanees hier een traditie om zeep kan helpen. Baan kwijt geraakt zegt ie. Dus ik sponsor dat ding ook nog van mijn belastingcenten.

Grobbebol | 21-11-21 | 17:49 | 4

Traditie om zeep helpen is iets wat je zelf toestaat. Niks van aantrekken en gewoon traditioneel Sinterklaasfeest vieren, dan is het niet om zeep. Ik heb zelfs het gevoel dat als dit soort types stopt met heisa te maken, ZP dan vanzelf weer echt zwart wordt. Zag gisteren in Eindhoven een groepje die zichzelf ‘min of meer’ zwart had gemaakt. Op het randje zeg maar. Nog op te vatten als roetveegpiet maar ook wel weer richting een gewone zwarte piet. Dat is al een beetje het randje opzoeken in deze tijden, dus het zou best kunnen dat zonder al die heisa/drama en bedreigingen, zwarte piet weer vanzelf echt zwart wordt. En dat is maar goed ook. Een teken dat je zulke oude tradities niet zomaar verandert, alle heisa en bedreigingen en ruzie ten spijt.

Braboblanke | 21-11-21 | 18:18
▼ 1 antwoord verborgen

Overigens was die hagiografie te walgelijk voor woorden. Dat zijn geen journalisten.

omanders | 21-11-21 | 17:48

Ja hoor, die Nederlanders gaan willens en wetens op iemands voet met likdoorn staan, en vervolgens zeggen ze tegen het van pijn gillende slachtoffer: dat is hier traditie, dat doen we altijd.
Godsamme, wat een krankzinnige leugen debiteert die Jerry hier toch weer!

KeesBruin | 21-11-21 | 17:48 | 4

Hij is waarschijnlijk vergeten dat we in Nederland schoenen dragen.

Veepert | 21-11-21 | 17:58

Idd een kleuterverhaal.
Al kom ik wel heel wat van dit soort Jerry’s tegen die boos kijken alsòf er iemand op hun likdoornvoet staat.

Ambiorix | 21-11-21 | 18:02
▼ 1 antwoord verborgen

In nederland heeft een grote bek zin.

HoniSoit | 21-11-21 | 17:46 | 2

Alleen als je van kleur bent.

Grobbebol | 21-11-21 | 17:50

In dit geval vooral in west Nederland omgeving A'dam en grote steden. In zuid, oost en noord vrijwel niet.

Der Schnitzeljäger | 21-11-21 | 19:07

2 miljoen Nederlanders zitten al jaren lang op zwart zaad en geen haan die er naar kraait.

Nietgek | 21-11-21 | 17:46

De Romeinen hebben hier vroeger nogal huisgehouden. Ik lijd hier nog dagelijks onder. Er is mijn voorouders groot onrecht aangedaan. Dat werkt natuurlijk door. Is er enige kans dat ik bij de Italiaanse overheid een riante schadevergoeding kan claimen?

goedverstaander | 21-11-21 | 17:46 | 3

ja en met de 80 jarige oorlog met Spanje heb ik ook een trauma opgelopen. Waar moet ik zijn om te claimen?? Heb elke nacht nachtmerries

Stijlloser_from_NL | 21-11-21 | 17:49

En de duitsers ook, daar hebben we ook nog vergoedingen van nodig

timmey | 21-11-21 | 23:51

Maar natuurlijk kijk je de intentie bij racisme. Dat is PRECIES waar het om draait. De vergelijking met de voet gaat mank (pun intended) omdat een zwart gezicht HEM geen pijn doet. Het is dus de intentie achter het schminken waar het hem om gaat.

Jerry wordt toch niet geschminkt.

omanders | 21-11-21 | 17:45 | 1

Ze huilen omdat wij hun interpretatie van ons feest niet omarmen.

Veepert | 21-11-21 | 18:00

"Het probleem is dat er in Nederland gekeken wordt naar intentie en niet naar gevolg"
Dat is idd deels waar.
Als de intententie van bijvoorbeeld een overvallert is om een klokje te jatten wordt er idd te weinig naar het gevolg gekeken. Het dode slachtoffer.

grapo | 21-11-21 | 17:44

Hij heeft wel gelijk over de gevolgen. Daar moet wel wat beter over worden nagedacht. Alle grote steden steden kennen grote problemen met "jongeren". Die "jongeren" gaan niet opeens een serieuze baan zoeken. En de D66 mannetjes gaan niemand redden behalve het eigen magere lijf.

Reaaalist | 21-11-21 | 17:44

Als ' op de voeten staan' in dat café traditie is moet je misschien niet naar dat café gaan. Ook al betalen de.andere cafégangers voor jouw bier.

relatief | 21-11-21 | 17:44 | 2

Dat, is werkelijk een prachtige reactie. Eén om te onthouden en te gebruiken.

de ondode dichter | 21-11-21 | 17:54

Nou ja, dat dus. Blijf in je eigen kroeg.

Peerkeoud | 21-11-21 | 21:05

Kwam op mijn geboortedorp in de aankomst van sinterklaas terecht. Alleen maar zwarte pieten, reuze gezellig en geen gezeik.

Pieter Breydel | 21-11-21 | 17:43 | 1

Vertel maar niet waar dat is want dan is het volgend jaar oorlog.

sinar2 | 21-11-21 | 17:47

Jerry Airfryer, jij bent slachtoffer van jouw ouders (waarschijnlijk alleen een moeder trouwens; once you go black, you end up single-mom).
Ze had(den) je iets weerbaarder moeten maken, nu ben je een jankerd geworden.

KritischeKrikker | 21-11-21 | 17:43

Westerse problemen zijn geen problemen maar een vorm van verveling.

MargauxGrandCru | 21-11-21 | 17:43 | 1

Lol

rigelstraat | 21-11-21 | 17:47

Wraak kent zeker wel winnaars

Transgender-Airlines | 21-11-21 | 17:42

Naar William Blake:
"De kraai wenste dat alles zwart was, de uil dat alles wit was"

JustMe | 21-11-21 | 17:41

Lange tenen en korte lontjes werkt gewoon in Nederland.

de uitbater | 21-11-21 | 17:41

Dus mensen van kleur zijn net als Likdoorns, geen handige opmerking.
Hoewel er een kern van waarheid in kan zitten ook vergat meneer/mevrouw aan te geven of de op de voetstapper een Marokkaan/Turk/Asielzoeker of burgemeester Bruls was, veel open eindjes.

Uw Verzekeringsadvis | 21-11-21 | 17:40 | 1

en was het een blanke kroeg? Ben wel eens, in Nijmegen, in een kroeg terecht gekomen met alleen maar Afrikanen. Was zowat de enige blanke. Maar gezellig dat het was en geen verkeerd woord gevallen. Zo kan het dus ook. O ja, en ik heb dus ook nog een eksteroog.

Stijlloser_from_NL | 21-11-21 | 17:47

Mijn moeder van 90 schaamt zich dat ze mij al die tijd heeft geleerd dat zwarte piet zwart was door een gang door de schoorsteen. Nu blijkt het al die tijd een zwarte geweest te zijn.. Leg het maar eens uit aan een licht dementerende

Kernsplijter | 21-11-21 | 17:39 | 1

Misschien kun je haar met zachte stem uitleggen dat het hier een geestelijk gestoorde zwarte man uit Ghana betreft, die een messiascomplex heeft. Hij heeft inmiddels miljoenen mensen in Nederland enorme pijn gedaan.

Bamboojay | 21-11-21 | 17:45

Als je na 10 jaar vechten met zo een vergelijking komt, zegt dat wel wat. Slechter als deze heb ik mn leven lang niet gehoord noch gezien. En ik kan toch al goed 40 jaar lezen en begrijpen.

Maar ach, met de winter op komst en brullende brulsen, zijn er wel relevantere problemen als dan die van huilie-huilie knielnegerts. In deze onzekere tijden is het dat ik me afvraag, hoe zou het toch met Dimitri gaan?

Caparzo*Inc | 21-11-21 | 17:38 | 1

Slechter dan deze, dat dan weer wel. Mogelijk leer ik je iets in het 41ste jaar.

Peerkeoud | 21-11-21 | 21:08

Volgende halte:
“5 redenen waarom kerst racistisch is” [NRC]
“Deze winter vraagt om schaarse bezinning. Geen kerstdiners graag” [Völkischer Krant]
“Kerstbomen slecht voor het klimaat” [nu punt en el]

FustViking | 21-11-21 | 17:37 | 3

Wat rest is met lendendoek in een grot mediteren. Maar we hebben nauwelijks grotten in Nederland.

Duwbak_Linda | 21-11-21 | 17:39

Kerst? U loopt achter. Het is tegenwoordig Winterlichtjesfeest.

sinar2 | 21-11-21 | 17:41

Als ik aan de bar sta en Jeffrey Afriye komt naast me staan en begint te schreeuwen dat ik op zijn voet sta, dan krijgt hij een vol glas bier over zijn hoofd gekieperd. Ik ga naar de bar voor mijn plezier, niet om ervan beschuldigd te worden dat ik op zijn lange tenen sta.

Toos Bevergeil | 21-11-21 | 17:36 | 2

Pure verspilling van bier. Dat is je reinste alcoholmisbruik.

goedverstaander | 21-11-21 | 17:39

Dan mag je wel hopen dat deze schreeuwer getest is, anders heb je grote kans dat je viraal ondergesproeid wordt.

Kwakjeszalver | 21-11-21 | 17:47

Vind dat we het in Nederland toch prima gedaan hebben. In 10 jaar tijd van morren naar erkennen dat Zwarte Piet racisme is en hem een frisse doorstart als roetveeg Piet gegeven.
Keurig gedaan.

Linkse Zakkenvuller | 21-11-21 | 17:36 | 8

@Linkse Zakkenvuller | 21-11-21 | 17:43:
U begrijpt niet dat er meer op het spel staat dan een kinderfeest. Maakt niet uit, dat is wat ze u op het tribunaal wel zullen uitleggen.

Joris Beltsin | 21-11-21 | 18:10

@Joris Beltsin | 21-11-21 | 18:10: Je kunt er een moeilijke culture wars van maken, je kunt ook gewoon zeggen. Zwarte Piet is racisme. Kunnen we als samenleving beter doen. Maar ik snap de wrijving. Je machtspositie verliezen in een samenleving brengt frictie met zich mee.

Linkse Zakkenvuller | 21-11-21 | 18:45

@Linkse Zakkenvuller | 21-11-21 | 18:45:
Waarom zou je de machtspositie opgeven als die een samenleving heeft voortgebracht met zoveel welvaart en vrijheid dat alle anderen er ook op mee willen liften omdat ze het zelf maar niet voor elkaar kunnen krijgen? Een lose-lose strategie als u het mij vraagt.

Joris Beltsin | 21-11-21 | 19:27
▼ 5 antwoorden verborgen

Heeft meneer Afriyie er wel eens over nagedacht hoe erg hij mij kwetst et zijn gezeik?

discriminazie | 21-11-21 | 17:35 | 3

Neen, want het subsidieert zo lekker.
En dat gaat nog wel ff door de VVD schijnt alles wat de D 66 malloten willen gaat volgen.
Alles op dat die blanke Rutte de MP kan blijven, vuile racist had liever Jhon van Leerdam als MP gehad, lachen man.

Uw Verzekeringsadvis | 21-11-21 | 17:44

Hij heeft miljoenen autochtone Nederlanders tot in het diepst van hun ziel gekwetst. Schijnt deze messias niet te deren.

Bamboojay | 21-11-21 | 17:47

@Bamboojay | 21-11-21 | 17:47: En deze tot in hun ziel gekwetste autochtone Nederlanders betalen braaf belasting om dergelijke negors in hun onderhoud te voorzien. We zijn echt knettergek.

Kwakjeszalver | 21-11-21 | 17:49

Als ze iedere week in de kroeg bewust op m'n voet gaan staan, zoek ik een andere kroeg.

Die airfryer maakt mij al tien jaar nodeloos uit voor racist omdat ik vind dat je niet over de rug van kinderen je punt moet gaan zitten maken. Als ik net zo op hem zou reageren als andersom, werd het hier een grote puinzooi.

Gewoon doodzwijgen die zwatelaar.

pietvanvliet | 21-11-21 | 17:35 | 1

Ruggen/voeten nogal fysiek zo op de vroege avond

Uw Verzekeringsadvis | 21-11-21 | 17:44

En toch heeft Jerry gewonnen. Zo gaat dat namelijk bij intolerante minderheidsgroepjes.

Joris Beltsin | 21-11-21 | 17:34 | 2

En denk ook maar niet dat het hiermee voorbij is. Hij zal vast al een volgende nederlandse culturele uiting in het vizier hebben om over te klagen.

sinar2 | 21-11-21 | 17:38

Hij is dan ook de enige die niet met zijn eigen geld procedeert.

Veepert | 21-11-21 | 19:01

Sinterklaas is dus een feestje voor de blanken geworden want de zwarten mogen niet mee meedoen volgens de zwarten.

tegenalles | 21-11-21 | 17:30

Ik ben om. Gelukkig gelooft junior niet meer in het hele verhaal. En daar ben ik blij van. Nee, om ben ik eigenlijk totaal niet. Want ik ben namelijk niet voor roetveeg en anderskleurige pieten. Er is één piet en dat is de Zwarte Piet. Maar ik heb helemaal geen zin meer om er nog iets van te vinden. Afriyie heeft het kapot gemaakt. Hélemaal kapot gemaakt. Ik zie alleen nog maar de smeulende resten van het Sinterklaasfeest. En nee, dat Sinterklaasfeest is NIET alleen een kinderfeest. Het is net zo goed een volwassenenfeest. Ik heb een heleboel huisbezoeken gedaan en bij de voordeur briefjes in ontvangst genomen, in het dikke boek van Sinterklaas gelegd en waar Sinterklaas mee aan de slag mocht gaan. En dat waren verhaaltjes voor de lieve kinderen maar ook een boel verhaaltjes van volwassenen die andere volwassenen even totaal, ten overstaan van de kinderen, netjes verwoord in de zeik namen. Jerry &=£;#&#^#& bedankt.

Leptob | 21-11-21 | 17:30 | 2

Het was een familiefeest in mijn herinnering, waar ook de opa’s en oma’s bij betrokken waren, een van de leukste avonden van het jaar. Poef, weg, kapot, bedankt….

Sinterbikske | 21-11-21 | 17:38

Kapot ok, best wel. Weg niet, tradities houden we zelf in stand door ze door te geven. Mijn ki deren en de meeste van hun vriendjes zingen ook gewoon Zwarte Piet in liedjes waar dat tegenwoordig uit gecanceld is. De juffen schenken er maar geen aandacht aan, of dat komt doordat ze ook met een ander sinterklaasfeest zijn opgevoed of ze geen zin hebben in een discussie met de ouders weet ik niet, maar het zijn beide opties.

Veepert | 21-11-21 | 19:06

Wij, loonslaven, zorgen ervoor dat dit clubje subsidie dus bestaansrecht krijgt, zodat ze ons land kunnen ontwrichten.

MeppieRocks | 21-11-21 | 17:29 | 3

"zorgen ervoor"= worden gedwongen

demaup | 21-11-21 | 17:31

Hij heeft naar eigen zeggen anders er wel heel hard voor gewerkt en zelfs rugklachten aan overgehouden. Ze kinderen zagen hem kennelijk ook nooit maar ik vroeg me af of dit een cultureel dingetje was.

Joris Beltsin | 21-11-21 | 17:36

@Joris Beltsin | 21-11-21 | 17:36: Hoeveel buitenvrouwtjes zou Jerry hebben?

Bamboojay | 21-11-21 | 17:51

Gelukkig staat het inclusieve winterfeest al bijna voor de deur.

Vlasbaard | 21-11-21 | 17:29

Kijk. Ik ga dus naar een sexclub. En al die mensen lopen daar naakt. Dan word ik dus geconfronteerd met dat ik een kleine lul heb. En dat is kwetsend. Dus ik vraag of ze daarmee op willen houden. Maar dat doen ze dus niet, dus ik schreeuw het uit van de innerlijke pijn. Ik huil. Ik smeek. Ik ben slachtoffer.

Daarom moeten mensen in de sexclub voortaan gewoon een broek aan.

Knufter | 21-11-21 | 17:28 | 1

Ik snap het. Dokters zijn zo slim tegenwoordig, die lossen dat op. Airfryer moet worden geopereerd.

goedverstaander | 21-11-21 | 17:37

Zou er 1 Nederlander te vinden zijn die deze man sympathiek vindt, behalve Sunny Bergman?

Zenzeo | 21-11-21 | 17:27 | 3

Nee!

Kwakjeszalver | 21-11-21 | 17:30

Shula Rijxman, Femke Halsema, Lilian Ploumen etc

thanseeuwen | 21-11-21 | 17:33

Nog één vraag:
Hoeveel Nederlanders hadden indertijd slaven?
1%?

De meeste van onze voorouders waren zo arm als de neten, al werkten ze 6 dagen per week als boer of als visser.

Roos | 21-11-21 | 17:27 | 6

Maakt niet uit, er waren al slaven zolang als er beschavingen bestaan. Blanken werden met miljoenen verkocht aan Noordafrikanen, eeuwenlang. Wij blanken zijn het niet begonnen, integendeel: wij waren degenen die het (in de westerse wereld!) hebben beeindigd. Men zou ons dankbaar moeten zijn.

Bamboojay | 21-11-21 | 17:53

In Nederland bestond ten tijde van de VOC helemaal geen slavernij. Er zaten wat Nederlanders in wat nu Suriname is - en ook heel even in Brazilië, Reciffe, dacht ik, oa Johan Maurits van het Mauritshuis) - die suikerrietplantages ed hadden. Die hadden slaven ja, en die slavernij werd in 1863 officieel opgeheven. En policor mensjes - zoals Femke de burgemeester - lopen dan met buttons met het jaar 1873, omdat die voormalige slaven nog 10 jaar voor hun oude meesters moesten blijven werken. Terwijl die oude meesters ook nog eens een 'vergoeding' van de Nederlandse regering betaald kregen voor elke slaaf die ze noodgedwongen hun vrijheid moesten geven.

Policor mensjes spreken nog steeds met van woede en schaamte trillende lippen over die 'schande' - van die vergoedingen en die 10 jaar 'dwang'arbeid - terwijl dat in het licht en kader van die tijd helemaal niet zo gek was. Maar ja, mensen uit het verleden wordt door de Gutmenschen, de woke beweging, BLM, de Grauwe Eeuw, etc, etc, altijd verweten dat ze niet op de hoogte waren van onze hedendaagse normen en waarden. En daarom moeten beelden van hun sokkel getrokken worden, of verplaatst worden (ik dacht dat dat met het beeld van Johan Maurits in het Mauritshuis is gebeurd; nou ja, weet ik niet zeker; er was wel gezeik mee, herinner ik me), straatnamen veranderd worden, of in ieder geval de namen van gebouwen (Witte de With bijvoorbeeld), en van alles en nog wat gecanceld op universiteiten (ze willen geen les meer hebben over witte, Europese mannen uit het verleden, begrijp ik).

Nou ja, allemaal heel vermoeiend policor gezeik, dat wel.

Dr_Johnson | 21-11-21 | 18:06

Iedereen bedankt voor de uitleg, ik ben weer wat wijzer geworden!

Roos | 21-11-21 | 18:11
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik ga dit jaar weer mijn kinderen maximaal Sinterklaas laten vieren en voelen hoe wij dat hier in Nederland doen. Ze over het top verwennen en laten zien hoe goed wij het wel niet hebben hier in Nederland ... als je werkt!

Mijn werkende topjaar gaat zich uitbetalen in het leegkopen van winkels en laten zien wat je kan bereiken als je niet zeikt over hoe triest NL is, maar gewoon de schouders er onder zet.

Een mooi spel zwarte pieten voor mijn kinderen, een mooie bruine foundation voor mijn vrouw. Allerlei snoep waaronder de negerzoen en de moorkop.

En maandag weer lekker Hollands doen wat Hollanders doen... gewoon weer werken en dit verdienen!

ikpislauwbier | 21-11-21 | 17:27

Nou ja, over 2 weken is sinterklaas weer opgehoepeld naar Spanje en zijn we weer een jaartje van het gezeik verlost. Dan volgen de donkere dagen voor kerst, en waarschijnlijk gezeik dat kerstmis een te weinig 'inclusief' feest is voor onze multiculturele samenleving, daarna als 'gezellige, traditionele' afsluiting van het jaar rellen, dronken en doorgesnoven geweld van illegaal vuurwerkproleten, brandende auto's, etc.

Ik krijg met de jaren een steeds grotere schijthekel aan die 'feestmaand' december.

Dr_Johnson | 21-11-21 | 17:27 | 1

Maar op 1 januari iedereen weer het allerbeste wensen. Op 1.5 m. afstand, dat dan weer wel.

Grobbebol | 21-11-21 | 17:54

"Ik ben in een druk café en ik ga naar de bar."

Kijk, daar ga je al. Ga gewoon werken in plaats van in de kroeg zitten.

Knufter | 21-11-21 | 17:26 | 1

Ho, ho, werken?
Nee hoor, ik heb recht op een uitkering.

Kwakjeszalver | 21-11-21 | 17:51

Onschuldige intenties gaan vóór (al dan niet oprechte) gevoelens van gekwetstheid. Stel je voor dat het andersom was. Dan kon de eerste de beste sneeuwvlok jou alles verbieden wat hem niet aanstaat. Denk maar niet dat er in dat geval ooit een eind komt aan de "gekwetstheid", want het voelt zo lekker om dit soort passief-agressieve machtsspelletjes te spelen.
Voor kwade intenties (opzet tot kwetsen) geldt dit natuurlijk niet.

J.P.Drapeau | 21-11-21 | 17:25

"Maar als je een halve minuut met mij zou praten, weet ik zeker dat je mij geen pijn meer wil doen".
En verder, " Dat is niet Zwarte Piet. Zwarte Piet is een fantasiefiguur".
Zou hij dat in 29 seconden kunnen uitleggen?

hero_of_heaven | 21-11-21 | 17:25

Blijft voor mij nog steeds bizar om te zien dat een nieuwssite onder aan het artikel meld dat ze gewoon keihard reacties censureren.
“Het is niet mogelijk om op dit artikel te reageren. Omdat het debat rond Zwarte Piet vaak verhit is, hebben we besloten discussie over dit onderwerp op NUjij maar beperkt mogelijk te maken.”
Met andere woorden: We laten alleen geverifieerde gebruikers reageren waarvan we zeker weten dat zij het voor 90% eens zullen zijn met de de inhoud van dit kritiekloze interview van een gesubsidieerde beroepsactivist.

Fele | 21-11-21 | 17:24 | 1

Heb mijn account daar onlangs opgezegd. Ook ‘beste reacties’ zinde mij vooral niet. Wie bepaalt wat de beste reacties zijn?!

Sinterbikske | 21-11-21 | 17:34

De vergelijking slaat nergens op. Maar je kunt er zo veel vergelijkingen tegen aan gooien als je maar wilt, maar het gaat maar om één ding: Mensen of hun ouders verhuizen vrijwillig naar Nederland omdat ze te beroerd zijn of niet in staat zijn een functionerende, welvarende staat op de te bouwen in hun eigen land en om te profiteren van een cultuur die wel tot welvaart en vrijheid leidt. Om zich vervolgens af te zetten tegen de cultuur waar ze van profiteren en de tradities van hun gastland aan te vallen. Daarop past maar een maatregel: terugsturen naar het shit hole waar ze vandaan komen.

Franker | 21-11-21 | 17:23 | 4

De echte armen zitten daar, deze gelukszoekers betalen minimaal 1300Euro om hier te komen, 1300 Euro is een heleboel geld in Afrika !

Torquemada | 21-11-21 | 17:27

Dat ze in hun eigen land niet hun eigen geluk op kunnen bouwen heet luiheid, een kenmerk dat je hier ook helaas te veel naar voren ziet komen...

ikpislauwbier | 21-11-21 | 17:29
-weggejorist-
Grachus | 21-11-21 | 18:05
▼ 1 antwoord verborgen

Tsja ik las het in de krant en dacht, dit gaat toch iets te ver. En keer het eens om. Ik vlucht of emigreer op mijn twaalfde naar Ghana. Vervolgens ga ik daar alles op alles zetten om het Oebu Oboe feest, waar ze zich wit schminken, het land uit te pesten..

Beste_Landgenoten | 21-11-21 | 17:22 | 4

Tjeempie, B-L., en dat uit jouw pen?
Ik ben verbijsterd.

Kwakjeszalver | 21-11-21 | 17:34

Want? Het is toch ook raar? Even afgezien van de vraag of zwarte piet nu de meest subtiele uitingsvorm van deze traditie is, het is nogal gek als je als eerstegraads immigrant de positie neemt dat je allerlei lokale tradities om zeep wil helpen, omdat ze je niet aanstaan. Ik vind dat zijn plaats niet. Wat hebben wij te zeggen over de gewoonte van eskimo's om de maagden uit het dorp in te smeren met zeehondenvet, om ze daarna door een ijsbeer te laten schoon likken? Niets toch! Al valt over de smakelijkheid van dit tafereel te twisten.

Beste_Landgenoten | 21-11-21 | 17:54
▼ 1 antwoord verborgen

Dit deuggedrag van nu is de reden om daar nooit meer te komen.
Dat zouden meer mensen moeten doen. Negeren die linkse kliek

Negeren of negeren. Het is maar hoe je het uitspreekt... maar dat terzijde

JustMe | 21-11-21 | 17:22

Ik bedoelde voor Zwarte Piet

Inspreker | 21-11-21 | 17:22

"Ik ben in een druk café en ik ga naar de bar. Iemand stapt op mijn voet. Je weet dat die persoon het niet expres doet, maar je hebt een likdoorn en schreeuwt het uit. Dan zegt hij tegen mij: 'Ik bedoelde het niet zo', maar hij staat nog steeds op mijn voet. Als ik vraag of hij zijn voet weg wil halen, antwoordt hij: 'Maar dit is onze manier van protesteren, zo doen we het iedere jaar hier.'"

Schoorsteenveger | 21-11-21 | 17:21

De strijd is al gestreden. Dat de meerderheid tegen Zwarte Piet is, telt hier niet. Vraag is wel of zwarte mensen nog kunnen meedoen als Piet.

Inspreker | 21-11-21 | 17:21

Deze (volledig mislukte) dichter heeft toch maar een podium en inkomen in zijn gastland verkregen.

von Trier | 21-11-21 | 17:21

"De Ashanti waren een machtige stam. De hoofdinkomsten kwamen eeuwenlang uit de handel in goud en slaven. De Ashanti waren slavenhouders die de slaven lieten werken in hun goudmijnen. Ook voerden ze een levendige handel, eerst met de slavenhandelaren die uit het noorden van Afrika kwamen. De slaven uit eigen stam en tot slaaf gemaakten van andere stammen werden verkocht aan handelaren van de Hausa-stam en Arabieren, die ze vervoerden naar het noorden van Afrika en naar Klein-Azië. De focus verschoof later toen er contact kwam met slavenhandelaren uit Groot-Brittannië, Frankrijk en Nederland die slaven nodig hadden voor hun plantages in Amerika en het Caribisch gebied. Omdat deze handel er toe leidde dat men veel meer slaven nodig had, leidde dit tot een aantal grote expedities in de omgeving waarbij veel mensen van andere stammen maar ook van de eigen achtergrond tot slaaf werden gemaakt en doorverkocht."

SIogra | 21-11-21 | 17:25

Zit effe op Wiki te kijken en er staat: Afriyie is geboren in Bechem, Ghana, en is Ashanti. Lol. Waar blijft Karma nu?? Het zou wel gaaf zijn als iemand nu die Afriyie voor het gerecht sleept om een schadevergoeding te eisen.

Stijlloser_from_NL | 21-11-21 | 17:43

"Het probleem is dat er door immigranten gekeken wordt naar intentie en niet naar gevolg. Ik ben in een druk café en ik ga naar de bar. Iemand stapt op mijn voet. Je weet dat die persoon het expres doet, en je hebt een likdoorn en schreeuwt het uit. Dan zegt hij tegen mij: ""Ik bedoelde het niet zo"", maar hij staat nog steeds op mijn voet. Als ik vraag of hij zijn voet weg wil halen, antwoordt hij: 'Maar dit is hoe ík het wil in Nederland, dus zo doen we het voortaan iedere week hier."

Zenzeo | 21-11-21 | 17:19 | 1

amen

ikpislauwbier | 21-11-21 | 17:21

Iemand staat op zijn voet.
Dan had ie maar werkschoenen moeten dragen, maar dat soort schoeisel zal hij wel niet kennen.

TonAlias | 21-11-21 | 17:19 | 2

Maar er staat helemaal niémand op zijn voet, dat is juist het probleem. Hij doet alsóf er iemand op zijn voet staat.

Zenzeo | 21-11-21 | 17:21

Als hij werkschoenen had gehad is dat de beste plek om een kadootje of paasei in te verstoppen. Die vind hij nooit.

A.I. van Dee | 21-11-21 | 17:34

En hoe moet het dan met de lokale bewoners, in Afrika, die de aanstaande slaven gingen vangen, en aan de handelaren verhandelden ???

Winston1 | 21-11-21 | 17:17 | 1

Dat is een te lastige vraag.

Roos | 21-11-21 | 17:26

Ergens heb ik gelezen dat hij behoord tot de stam die de afrikaanse bevolking tot slaaf heeft gemaakt en verkocht op het strand aan die witte voor spiegeltjes en kraaltjes.
Wil niet de heler goed praten maar de dief is toch de grootste crimineel?

Rest In Privacy | 21-11-21 | 17:16 | 1

Niet bij Jerry. Dan zou hij morgen zichzelf aangeven bij de politie vanwege diefstal van heel veel subsidie door hem en het verhandelen van de Afrikaanse medemens door zijn voorouders voor spiegeltjes en kraaltjes.

Drukvandaag | 21-11-21 | 17:33

Gekwetst voelen was een keuze,
totdat het een verdienmodel werd
en werkenloze blanke wokeys de negers met slaven fantoompijn gingen helpen een BLM vehikel op te zetten om uiteindelijk deze 'goede zaak' van de negers te kapen om hun eigen falen te rechtvaardigen in rellen&plunderingen.

TijdelijkOptimist | 21-11-21 | 17:14

Zwarte Piethoane

Inspreker | 21-11-21 | 17:13

... misschien is het zinvol iets aan die likdoorn te doen, dan alleen mij daarvan de schuld geven als het zeer doet!!

Dick van Bill | 21-11-21 | 17:13

[extremisten aan twee kanten van het """debat"""] Nee Van Rossum. Aan 1 kant, te weten aan de kant van een neger die zijn plaats niet kent en misbruik kan maken van de omstandigheid dat hij zich bevindt in de beschaafde wereld waar dit soort querulanten niet meer bij kop en kont worden gevat en hardhandig hun plaats word gewezen.

isitsoornot | 21-11-21 | 17:13

Die vergelijking is onzinnig en klopt niet eens als je hem volgt.
Per ongeluk op iemands voet gaan staan en daar dan blijven staan. Is dit een mop? Komt een man in het café...

Ik snap niet dat die vent zo'n podium krijgt voor zijn kromme gedachten. De gemiddelde reaguurder hier heeft zinnigere dingen te melden, maar haalt daarmee het nieuws niet.

En hoe racistisch is die vent door alle Nederlanders over één kam te scheren? En ALLE Nederlanders kijken naar de intentie en niet naar het gevolg?
Waar haalt hij deze stereotypering vandaan?
En waarom mag hij dat wel doen?

Roos | 21-11-21 | 17:12 | 2

Racisme = discriminatie + macht. Zwarte mensen hebben geen macht dus kunnen niet discrimineren. Dit is de nieuwe definitie van racisme die inmiddels overal gemeengoed aan het worden is.

ultraman | 21-11-21 | 17:18

Hoppa, nog meer zinnige vragen!

MickeyGouda | 21-11-21 | 17:24

Misschien gaat ie wel full ‘kick out suikerfeest’ om een statement te maken tegen kinderen met overgewicht, wat eigenlijk onder kindermishandeling zou moeten vallen. Zou ie het aandurven?

Sinterbikske | 21-11-21 | 17:11

Hij kwam niet meer toe aan het schrijven van gedichten. Nou zwarte (mag geen neger meer zeggen; het is kennelijk zwart en wit), ik wel. De gedigt "zwarte Piet"...

Eerst was ik zwarte Piet,
Maar ineens mocht dat niet.
Had te maken met slaven en de VOC,
niet met mij dus zit er niet mee.
Nu noem ik me blanke Frits,
en geef alleen cadeautjes aan witte kids.

Kaal-dik-en-lelijk | 21-11-21 | 17:10 | 4

VOC verkocht soms ook slavinnen uit Bali aan andere Indische eilanden.
Ze waren gewild vanwege hun schoonheid en omdat ze als Hindoes bereid waren om varkensvlees te bereiden.
Ze waren natuurlijk niet zwart, dus niemand geeft een fuck.

R. Ketelsteen | 21-11-21 | 17:21

Er schijnt ook een woordkunstenaar in Polen te zijn geweest. en.wikipedia.org/wiki/Simon_Mol
Die had aids maar vond vrouwen die met een condoom wilde vrijen rascisten.
Uiteindelijk dood gegaan door AIDS na tig vrouwen besmet te hebben. En zijn moeder riep daarna dat haar zoon vermoord was door Polen.
Zo kennen we onze woordkunstenaars weer.

A.I. van Dee | 21-11-21 | 17:32

@A.I. van Dee | 21-11-21 | 17:32: En weer zo'n typisch Afrikaanse oplichter. Ook in Polen lopen "progressieven" weg met dit soort oplichters.

Grachus | 21-11-21 | 17:58
▼ 1 antwoord verborgen

Dit jaar ben ik gewoon weer zwarte piet. Maar dan met naaldhakken zodat iedere sneuneus met likdoorncomplex uit mijn buurt blijft.

zwenkwieltje | 21-11-21 | 17:09

Als je in dit land maar hard genoeg schreeuwt, krige je altijd je zin, ook al ben je met een piepkleine minderheid. De democratie vermoord, we zijn afgezakt tot niveau bananenrepubliek.

Toverkol | 21-11-21 | 17:08

'tiswa als je beroepswerkloze bent.

Straks bestaat Zwarte Piet niet meer. En waar moet je dan tegen protesteren? Hoe kom je dan nog aan subsidie? Nou?

Rest In Privacy | 21-11-21 | 17:08 | 4

Pasen, kerst, oud en ….oh nee die is al stuk. Altijd wel wat te verzinnen wat mensen leuk vinden en stuk moet

Behangdelul | 21-11-21 | 17:13

Volgens mij is nu grijze Piet aan de beurt maar het waarom weet ik niet.

De Let | 21-11-21 | 17:41

Die zal zijn hele leven door Linkse gekken van enorme stromen subsidies worden voorzien, waardoor hij een inkomen heeft dat vele malen hoger ligt dan dat van Jan Modaal.

Grachus | 21-11-21 | 17:48
▼ 1 antwoord verborgen

In plaats van de café’s tradities te veranderen zou ik gewoon naar een andere bar gaan, veel makkelijker! Hij is daar ten slotte ook maar te gast.

Allevezoel | 21-11-21 | 17:07 | 1

Dat is inderdaad het meest logische. En als je dan persé toch nog in dat ene café wilt komen, trek schoenen aan met stalen neuzen. Hoe moeilijk kan het zijn.

CupDCake | 21-11-21 | 17:20

Gister nog zo'n vrouw op TV, Tradities zijn er om te veranderen, die moeten met hun tijd meegaan...
Anyway, een Actie groep die termen hanteert als "Kick OUT", omtrent een Kinderfeest, wat zijn dat voor agressieve imbecielen.
En nog erger , als gast een land binnenkomen, en dan een wijdverbreid podium krijgen om dit soort bullshit te mogen Schreeuwen.

Ik kwam gister dit filmpje tegen> Bonhoeffer‘s Theory of Stupidity
www.youtube.com/watch?v=ww47bR86wSc

Torquemada | 21-11-21 | 17:07

Ik wil een miljoen euro cadeau belastingvrij. Waarom krijg ik dat nou niet?

Rest In Privacy | 21-11-21 | 17:07

Jerry Afriyie is de witch doctor uit de docuserie Pole to Pole met Michael Palin.

Colin.Fart | 21-11-21 | 17:07

Kan Jerry nu naar Iran om te zeggen dat Hadji Firoez ook echt niet kan? Ben benieuwd in hoeveel stukjes hij terugkomt

borus | 21-11-21 | 17:06 | 2

'We' laten dit wel gewoon toe inderdaad.

Niet dat hij in stukjes moet ofzo. Maar de krantjes en deugkneuzen hebben dit volle bak gesteund.

sjef-van-iekel | 21-11-21 | 17:08

Denk dat ze Iran niet zo vriendelijk reageren als zo'n prutser hun cultuur gaat aanvallen. En daar is dus Hadji Firoez cultureel erfgoed. lijkt sterk op zwarte Piet, wat hier dus rasisme is.

borus | 21-11-21 | 17:17

Deze bal gehakt is een product van de huidige maatschappij. Deze man krijgt onevenredig veel aandacht zonder evenredige tegenspraak. Hij mag dit soort nonsens al jaren achtereen mag verkondigen zonder een serieus weerwoord van het journaille. Ze maken hun eigen waarheid en hun eigen geschiedenis. Lees even de geschiedenis van de slavernij erop na en kom erachter dat dit geen dingetje was van alleen de witte man.

Hij en die hele Woke-beweging zijn er stellig van overtuigd dat alleen de witte man een racist is. Dat in Amerika bijvoorbeeld Afro's een tyfushekel hebben Aziaten hoor je niet in de medio want dat past niet in het narratief.

Stop gewoon een keer om dit soort idioten een podium te geven. Dan wel, als ze een podium krijgen, zet er dan iemand tegenover die voldoende tegengewicht biedt.

Von Bliksum | 21-11-21 | 17:06 | 1

Het is geen taak van het journaille om een weerwoord te geven. Helaas neemt het journaille wel die positie in alleen gericht tegen de oorspronkelijke Nederlandse inwoners ten faveure van hufters als Jerry.

Grachus | 21-11-21 | 17:46
-weggejorist-
pibasso | 21-11-21 | 17:05

Nou ja weet je, het enige wat ik zie is een stel immigranten die eisen beginnen te stellen aan hun verblijf hier. Netto onder de streep kosten ze meer geld dan ze opleveren, maar wij, Nederland, de Nederlandse cultuur, onze kinderfeesten, die zijn verkeerd. Niet zij. Intussen maken ze de boel onleefbaar. Ze gaan net zo lang racisme roepen tot we hier dezelfde puinhoop hebben als in Zuid-Afrika.

Old_Spice | 21-11-21 | 17:04 | 2

Chronische rugklachten? WAO (zielig) uitkering?

dedwarsligger | 21-11-21 | 17:09

Laat het Zuid maar weg. Heel Afrika. En van heel Afrika zijn de contreien waar Jerry vandaan komt het minst aangenaam. Iedereen die niet kan voetballen, wordt daar oplichter net zoals "kunstenaar" Jerry. NIemand zou daar intrappen behalve achterlijk Nederlandse Wokevrouwen.

Grachus | 21-11-21 | 17:45

Geef die typhus mongool toch geen podium.

ariedeknaller | 21-11-21 | 17:04 | 1

Weet wen prachtig podium wat men lang, lang geleden gebruikten. Is ook een spelletje naar vernoemd

borus | 21-11-21 | 17:19

Mandarijntjes, pepernoten, een chocoladeletter en als je braaf was geweest maar een klein pak slaag met de roe, daar moesten wij het vroeger mee doen. Mooie tijd was dat.

Sinterbikske | 21-11-21 | 17:04
-weggejorist-
natit | 21-11-21 | 17:03 | 1

Tja… dit was de vinger, de hand is er ook bijna, en dan volgt de arm….

ikworstelengadouchen | 21-11-21 | 17:02

Knap gedaan Jerry Afriyie, om uit Ghana op 11 jarige leeftijd naar Nederland te komen en dan in je gastland een eeuwenoude traditie om zeep te helpen.

johnyl | 21-11-21 | 17:01 | 1

En den Hollander staat erbij en laat het gebeuren. Waar is onze VOC mentaliteit gebleven waar Bakellende het destijds al over had.

Grobbebol | 21-11-21 | 17:58

Het probleem is nou juist dat een woordje of uiting zwaarder wordt gewogen dan iemands oprechte intenties.

Joris Beltsin | 21-11-21 | 17:01

Het verhaal klopt natuurlijk niet. Iemand die de hele dag op de bank hangt heeft geen likdoorns.

goedverstaander | 21-11-21 | 17:00 | 1

Of etalagebenen

NeedIsaymore? | 21-11-21 | 17:06

Het gezeik moet maar eens afgelopen zijn, gelukkig waren de pieten hier in de Betuwe ZWART zoals het hoort.

de uitbater | 21-11-21 | 17:00 | 7

gewaagd. voor je het weet liggen je ramen eruit

borus | 21-11-21 | 17:50

@borus | 21-11-21 | 17:50: dan maar ramen eruit dan ook de media opzoeken van kijk.. ‘terroristen zijn ze van kozp’

timmey | 21-11-21 | 23:55
▼ 4 antwoorden verborgen

Vergelijkingen, altijd lastig, maar met een kleine variant krijg je een heel ander verhaal. Iemand met verschrikkelijke lange tenen, zo lang dat ze in allerlei bochten wringen, komt een druk café binnen en daar gaan die tenen onder de tafels en stoelen van anderen. Zodra iemand het minste en geringste doet stoot hij tegen een teen aan. "Tja sorry, maar dat zijn wel erg lange tenen, zou je je niet even laten helpen". Antwoord: "het café moet zich aanpassen en jij mag geen aanstoot geven aan mensen met vervormingen, zij kunnen er niets aan doen dat soort kronkels of vergroeiingen te hebben ontwikkeld". De overheid knikt en omdat de overheid altijd kiest voor wat de overheid groter en belangrijker maakt, komt er nieuwe wetgeving die alle café's aan moet passen.

GeenAccount | 21-11-21 | 16:59

'Het probleem is dat er in Nederland gekeken wordt naar intentie en niet naar gevolg.'

Noem mij één ander land ter wereld waar zoveel ruimte is voor de cultuur van nieuwkomers, ten detrimente van de eigen cultuur? Noem mij één Afrikaans land - en/of een moslimland - waar praatjes van nieuwkomers niet gelijk met grof geweld de kop in worden gedrukt? Wat geeft deze jongens het recht om de Nederlandse bevolking op deze manier tegen het licht te houden? Laten ze vooral eerst hun eigen cultuur maar eens onder de loep nemen. Iets zegt mij dat het concept 'Zwarte Piet' dan ineens niet meer zo erg is.

MickeyGouda | 21-11-21 | 16:59 | 9

@goedverstaander | 21-11-21 | 17:27: Ze hebben heel wat van de wereld gezien, want bij deugen hoort ook vreemde culturen bezoeken, maar hebben geen idee wat er om hen heen gebeurt. De Deuger/Wokey is een intellectuele tokkie en verschilt niet zoveel met Jan & Tiny in het Turkse resort of de Amerikaan die alles in het leven 1x gezien wil hebben en daarom Europa in één week doet. Het zijn mensen die leven op voorgekauwde platitudes.

Grachus | 21-11-21 | 17:40

@Grachus | 21-11-21 | 17:40: De meeste hoogopgeleide GL-stemmers die ik ken hebben nog nooit een poot buiten Europa gezet. De weinige wokeys die dat wel hebben gedaan gingen met een beschermde rondreis en kwamen bij excursies amper de bus uit zonder ooit een 'inboorling' te spreken.

goedverstaander | 21-11-21 | 17:52
▼ 6 antwoorden verborgen

Amerikaans cultuur imperialisme meer is het niet. Handig middel om in landen buiten de VS verdienmodellen me op te zetten, vooral in landen waar veel subsidiepotten te verdelen zijn.

ultraman | 21-11-21 | 16:58

Die domme vergelijking….

banana moeskoerie | 21-11-21 | 16:58

Is hij al gevaccineerd ?

LD69 | 21-11-21 | 16:57 | 4

Met een blaaspijp.

Raspatat | 21-11-21 | 17:01

Tegen werken.

jemagookniksmeer | 21-11-21 | 17:18

Was hij maar gevaccineerd met weekgemaakt anti slachtofferitus virus.

timmey | 21-11-21 | 23:57
▼ 1 antwoord verborgen

Afriyie. Is dat soms de zoon van die ouwe roetvegenteller, Jerry Afriyie?

Schulzie | 21-11-21 | 16:56

Die Jerry begrijpt er echt helemaal niets van. "Het probleem is dat er in Nederland gekeken wordt naar intentie en niet naar gevolg". Hartstikke onjuist; wij letten hier slechts op De Toon meneer, De Toon!!

Buurman | 21-11-21 | 16:56

Maar dat met die cadeautjes is toch zo?
Hou op met die prullaria op zolder te stapelen.
China dumpt voor 50% op de VAM. Het wordt kitch, net Amerika.

Normpje | 21-11-21 | 16:54 | 2

Ik geef mijn vrouw dan ook 2 m3 gas en 25 kWh stroom als kado.
Is net zo duur als dat gouden horloge van verleden jaar.

sinar2 | 21-11-21 | 16:59

Ik wacht op Jerry de Film. Waarin we kunnen zien hoe hij door zijn strijd zijn kinderen niet kan zien. Welke opofferingen hij dagelijks moet maken. Hoe hard hij werkt aan al die persberichten. Waarom hij zoveel pijn lijdt en rugklachten krijgt. Hoeveel en wat hij dagelijks allemaal verliest en waaarom hij door de oorlog in Nederland zijn moeder in Ghana niet kan bezoeken.

Poesmobiel | 21-11-21 | 16:54

Volgend jaar ga ik als blanke meelopen in de Ketikoti optocht. Verkleed als slaaf met kettingen om me heen.
Elke negatieve opmerking naar mij toe zal ik als racisme zien.

sinar2 | 21-11-21 | 16:53 | 1

U stipt perfect de hypocrisie aan..

Wijze uit het Oosten | 21-11-21 | 16:55

Enige wat me opviel in het artikel: vanaf zijn elfde in Nederland en toch zo'n Kunta Kinte accentje.

Lopende-Hollander | 21-11-21 | 16:52 | 2

*kreunt* - T o b y

Untermensch | 21-11-21 | 16:59

Dat ondersteunt juist zijn verdien model. Nou ja, verdien ......

Der Schnitzeljäger | 21-11-21 | 19:16

Vrijheid, gelijkheid, broederschap betekent stomweg niet met zijn allen door hetzelfde vicieuze afvalputje. Stomweg niet! Met excuses van en door mijn onderbuik.

Hetkanverkeren | 21-11-21 | 16:51

Weet iemand trouwens waarom Jerry gevlucht is uit Ghana? Corendon strandbedjes die geweldadig werden?

Ruler | 21-11-21 | 16:50 | 3

Nee, misbruikt door Cor en Don

borus | 21-11-21 | 17:03

Hijzelf was nog te klein (12). Het wa(s)ren zijn ouder(s). Vermoedelijk geen enkele andere reden dan de Westerse uitkering. Vermoedelijk als illegaal wit gewassen (pun intended) in de nasleep van de Bijlerramp.

Grachus | 21-11-21 | 17:33

Bijlmerramp was in meer opzichten een ramp

borus | 21-11-21 | 18:09

Jullie moesten eens weten hoeveel pijn ik dag in, dag uit heb en geen hond die zich er maar iets van aantrekt. Ik ben namelijk linkshandig. Kan ik niks aan doen, zo ben ik geboren. Elke dag word ik geconfronteerd met het feit dat de hele maatschappij is ingericht op rechtshandigen. Rechts rijden, knopjes voor het stoplicht aan de rechterkant van het pad, deurklinken en sloten allemaal aan de rechterkant van de deur. In de auto zit de versnellingspook aan de rechterkant. De hele dag door word ik gedwongen om allerlei handelingen uit te voeren met mijn rechterhand, terwijl ik links ben. Ik pleit er daarom voor om alles om te gooien, als solidariteit met de linkshandige minderheid in dit land. Wees sociaal en maak een einde aan dit onrecht, mensen!

2Little2Late | 21-11-21 | 16:50 | 7

Fijn zoveel medestanders te vinden! Samen zijn we sterk! Oh ja en de koudwaterknop van de kraan, zit ook rechts. Wat zijn rechtshandigen toch een stelletje sadisten.

2Little2Late | 21-11-21 | 17:37

Was ook lullig schrijven met krijt op het schoolbord.

De Let | 21-11-21 | 17:52

@De Let | 21-11-21 | 17:52: Haha, ik zit zelf in het onderwijs en inderdaad... ik was blij toen we overstapten naar de digitale borden.

2Little2Late | 21-11-21 | 18:01
▼ 4 antwoorden verborgen

We zijn allen, zonder uitzondering, de nakomelingen van moordenaars, vrouwenrovers slaven heidenen slavenhalers incestplegers verkrachters slavenhouders hoeren en heren. Je bent je afkomst niet, wat telt is wat je doet en volgens mij doet deze Jeffry bitter weinig goeds om zijn moeder trots te maken. Get over it in een land waar Virgil van Dijk de aanvoerder van het nationale elftal is en Frenk Rijkaard bondscoach was heb je niets te mekkeren en ben je zelf schuld als je er niets van bakt!

AlexanderVissers | 21-11-21 | 16:48

Wacht even.
Dat verhaal in de kroeg zit vol met tegenstrijdigheden.
Iemand staat op zijn voet maar hij weet dat hij het niet express doet.
likdoorns, schreeuwt het uit, blijft op zijn voet staan.
Zo doen we dit elke week.
He, wat?

Portnoy | 21-11-21 | 16:47 | 1

Als ik likdoorns had, ging ik niet naar die kroeg. En als likdoorns erfelijk waren, was mijn vader ook niet naar die kroeg gegaan.

langelat | 21-11-21 | 17:08

Cadeau-schaamte?
Ik wacht verdomme op de volgende editie van de Bol.com-catalogus.

TonAlias | 21-11-21 | 16:47 | 1

Bol was het eerste bedrijf dat alles mbt ZP in de ban deed.

ultraman | 21-11-21 | 16:54

Ik ben onlangs uitgescholden voor kaaskop. Ik zal niet rusten voordat kaas is verdwenen uit onze cultuur.

[[[Mad.doC]]] | 21-11-21 | 16:46 | 3

En koeien, want zij zijn onder andere de reden dat er kaas kan zijn.

TonAlias | 21-11-21 | 16:51

U kunt Kaas een ban aannaaien.

Earl_of_Doncaster | 21-11-21 | 16:53

@TonAlias | 21-11-21 | 16:51: Niet daar stoppen, er is ook geitenkaas en misschien ook wel varkenskaas. In ieder geval ook veganistische kaas dus alle veganisten uit onze cultuur.

Sessine | 21-11-21 | 17:20

Gisteren een mooi sinterklaasfeest gehad, inclusief enkele surinaamse kids.
Zeggen die ouders, fijn dat jullie gewoon zwarte pieten hebben.
Integratie werkt veel beter dan polarisatie.

De_Bruyne_Ster | 21-11-21 | 16:46

Wat een kwelling voelt Jerry. Wat een intense strijd. Nelson Mandela is er niks bij vergeleken

thanseeuwen | 21-11-21 | 16:46 | 2

vooral de pijn die hij voelt van zn voorouders. ondragelijk.

borus | 21-11-21 | 17:04

Nelson heeft met kornuiten een welvarend land aan de afgrond gebracht.
Discriminatie viert daar hoogtij.

Rest In Privacy | 21-11-21 | 17:07

Stomme vergelijkingen maken is de nieuwe traditie.

Ramsesz | 21-11-21 | 16:45
-weggejorist-
johnyl | 21-11-21 | 16:45

Die vent is in mijn ogen een lul. Niet omdat hij zwart is, maar gewoon, een lul. Net zoals ik blanken ken die dat ook zijn. Hij staat met andere wokezeikerds hoog op de lijst, dat wel.

RGV42 | 21-11-21 | 16:44

Hoef opzich geen zwarte zwarte piet te zien maar z'n vergelijking gaat duidelijk mank

jeweettochniet | 21-11-21 | 16:44 | 1

Het maakt niet uit wat voor peop hij praat, hij krijgt toch wel een uitgebreid podium.

jemagookniksmeer | 21-11-21 | 17:15

Mijn dorp heeft zich overgegeven zag ik daarstraks bij de intocht van Sint, wij hebben alleen mascara uitlooppieten.

Met_baard | 21-11-21 | 16:43 | 1

hier ook. triest

borus | 21-11-21 | 17:24

"Extremisten aan 2 kanten van het debat" Huh? Wie zijn dan de tegenhanger van KOZP/BLM tuig? Toch niet Jenny & Co.? Of gaat GS mee in de linkse tactiek: schreeuw dat iedereen racist is en Jan Modaal gaat het nog geloven ook, terwijl het kant noch wal raakt.

Grachus | 21-11-21 | 16:43 | 1

Iedereen die niet mijn mening deelt, is een extremist, dat zou u onderhand toch bekend moeten voorkomen.

jemagookniksmeer | 21-11-21 | 17:16

Typisch voor een kolonist om de inheemse cultuur te verbieden.

Ruler | 21-11-21 | 16:41 | 1

Gnagna!! Dat is een tegel om op te hangen.

Racisme is het discrimineren op ras en inderdaad verwerpelijk. Dat het Zwarte Piet gedoe is interpretatie door een kleine groep activisten. Opmerkelijk dat Zwarte Piet ook in Suriname en de Antillen een figuur was die niet gezien werd als een persoon met donkere huidskleur. Hier was de fophef zelfs eerder dan daar. Daar vooral geïmporteerd door mensen van hier.

Nuuk | 21-11-21 | 16:45

"Het probleem is dat er in Nederland gekeken wordt naar intentie en niet naar gevolg."
Tja, is toch wat ons onderscheidt van veel shithole landen. Maar goed, applaus. Goed gedaan.

Duwbak_Linda | 21-11-21 | 16:41 | 2

Het is een drogreden. Er zou sowieso in Nederland meer moeten worden gekeken naar gevolg, maar los daarvan. Zelfs ALS er in Nederland alleen gekeken werd naar gevolg, dan was Jeffrey nog verder van huis met zijn argument, want aantonen dat Zwarte Piet (een nar, die een paar weken voor een zeer klein en onschuldig publiek zijn ding doet) nare gevolgen heeft, is totaal onmogelijk.

konjodebonjo | 21-11-21 | 17:13

@konjodebonjo | 21-11-21 | 17:13:
Meewegen van intentie is voornamelijk christelijke cultuur. Andere culturen hechten meer waarde aan bv. gevolg of uiterlijk (wat men zichtbaar doet). Ik vind onze cultuur het meest humaan. Airfryer kan hier niet mee dealen.

Duwbak_Linda | 21-11-21 | 17:30

Stond al heel vroeg op die ene site, heeft extreem lang bovenaan gestaan met foto en chocoletterkop. Pure propaganda, je moet en zal dat stuk verdriet sympathiek vinden.

elfenstein | 21-11-21 | 16:40 | 2

Ja, hun paranoia en minderwaardigheidscomplex moet onze tradities, zelfs van een kinderfeest, naar de kloten helpen.

bqbq | 21-11-21 | 16:43

Choco?
Racist!

Nuchternederland | 21-11-21 | 16:43

Zwarte Piet is zwart, negers zijn 50 tinten bruin.

Ollie B. Bommel | 21-11-21 | 16:37 | 1

Waarheid als een koe.

A.I. van Dee | 21-11-21 | 17:19

Hij stopt er in 2025 mee dus in 2026 is Piet weer mooi zwart. Al die flauwekul voor niets geweest.

Bakkeleures | 21-11-21 | 16:37 | 1

Tot die tijd nog even de zakken vullen met het schrijven van 'anti-racismecursussen' voor het lager en voortgezet onderwijs. Daarna lekker uitbuiken in diverse belangengroeperingen (musea, straatnaamborden, de onvermijdbare herstelbetalingen voor iedereen met een donkere tint). Die zit geramd tot ver na zijn pensioen.

FrankVeer | 21-11-21 | 16:41

Is dat nog steeds een issjoe?, dat zwarte piet gebeuren?

Rest In Privacy | 21-11-21 | 16:36 | 1

Wat ons betreft niet hoor hij is hier zwart zoals gewoonlijk

timmey | 21-11-21 | 23:57

Ik geef m'n familie vaccins voor Sinterklaas. Horen ze er helemaal bij

jeweettochniet | 21-11-21 | 16:34 | 1

Is Sinterklaas een virus?

Harry_Witkamp | 21-11-21 | 20:30

Wordt het niet eens tijd voor een update over Borsato z'n seksleven

jeweettochniet | 21-11-21 | 16:33

Over tradities gesproken: de West Afrikaanse Ashanti' s waren eeuwenlang fervente handelaren in slaven.

Glasgow Argus | 21-11-21 | 16:33 | 3

Ho ho ho, dat is anders, dat is een cultuurdingetje uit Afrika, daarover mag de witmens geen oordeel vellen.

FrankVeer | 21-11-21 | 16:38

@FrankVeer | 21-11-21 | 16:38: U bent aan het whitesplainen. Waarom gaat U ervanuit dat ik een witmens ben? Wellicht identificeer ik mij wel als een Persoon van Kleur!

Glasgow Argus | 21-11-21 | 16:42

@Glasgow Argus | 21-11-21 | 16:42: Excusez! U hebt volkomen gelijk: dat is een cultuurdingetje uit Afrika, daarover mogen de post-koloniale Europeanen geen oordeel vellen. (zoiets, waarbij iedereen in zijn kleurwaarde wordt gelaten?).

FrankVeer | 21-11-21 | 19:39

Alsjeblieft @van Rossem, heb je geen ander onderwerp? Corona of zo?

TonAlias | 21-11-21 | 16:32

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl