achtergrond

Geenstijl

Er is iets vreemds aan de hand met dit @NOS-artikel: '50% Nederlanders is voor verplichte coronavaccinatie gehele bevolking'

Vreemde toestanden in dit NOS-artikel, lees even mee

Want dit is exact hetzelfde onderzoek van dinsdagmiddag 16 november waar de NOS toen mee kopte dat 55% van Nederland voor de 2G-maatregel was. Geen idee dus waarom ze gisteravond hetzelfde onderzoek opnieuw kopten, maar dan met de nadrukkelijke nadruk op dat de voltallige helft van Nederland blijkbaar voor een verplichte, gedwongen coronavaccinatie van de resterende 11,7% is.

"Nog niet eerder bleek uit een onderzoek zo duidelijk dat gevaccineerden het zat zijn. 'Lange tijd zagen we bij gevaccineerden begrip voor de vrije keuze bij het vaccineren. Maar dat begrip is aan het afkalven', zegt onderzoeker Kanne. Vond in oktober nog 64 procent van de Nederlanders dat vaccineren een vrije keuze moest blijven, inmiddels is dat 50 procent."

E C H T E R, er is nog iets vreemders aan de hand. Het dalen van de steun voor vrijwillige vaccinatie wordt niet vermeld in de samenvatting op de website van I&0 zelf - dat het onderzoek in opdracht (!) van de NOS deed. Het staat wel, als de onderstaande grafiek, in de PDF (p. 18) van het gehele onderzoek.

En dan valt er iets op. We lezen heel duidelijk af dat de steun voor de stelling "Het al dan niet laten vaccineren moet een vrije keuze blijven" in november op "56% (zesenvijftig procent)" staat. Waarom schrijft NOS-journalist Maartje Geels (LOL @Twitterbio, RIP Zent) dan onder de tussenkop "Wat zegt het onderzoek?" dat de steun 'inmiddels gedaald is tot 50 procent'? Want dat zegt het onderzoek dus niet. Worden die zes procentpunten er nou semi-bewust afgesnoept omdat toch niemand de PDF leest, zodat de psychologische grens van 50% steun voor een vaccinatieverplichting aangetikt wordt of zo?

Geeft toch te denken, zo'n herpublicatie van hetzelfde onderzoek 2,5 dag later maar dan met een ander accent. Zo daags nadat beider Belgische ministers van Volksgezondheid het taboe doorbraken en pleitten voor een coronavaccinatieplicht voor de gehele Belgische bevolking. Waarna de voorzitter van Merkels CDU in Duitsland pleitte voor coronavaccinatieplicht voor de gehele Duitse bevolking. En Oostenrijk de coronavaccinatieplicht voor de gehele bevolking deze ochtend daadwerkelijk invoerde.

Probeert de staatsomroep hier met deze herpublicatie - al dan niet na een 1-2'tje met vak K - het gesprek/debat over een verplichte coronavaccinatie voor de gehele Nederlandse bevolking soms ook te starten en bovendien te sturen? Of lijkt dat maar zo?

Update: NOS rectificeert, schuld van GeenStijl.

UPDATE: NOS rectificeert foutief citeren eigen onderzoek. Schuld van GeenStijl

UPDATE: NOS rectificeert foutief citeren eigen onderzoek. Schuld van GeenStijl

Daar staat toch echt "56%" in november en niet "50%"

Daar staat toch echt "56%" in november en niet "50%"Daar staat toch echt "56%" in november en niet "50%"

Lower your shields and surrender your ships

Lower your shields and surrender your ships

gvd olaf

gvd olaf

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.