Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GELEKT! Interne MinFin video over rapport over memo-Palmen over Toeslagenaffaire

Het is natuurlijk ook erg voor: de ambtenaren

De echte slachtoffers van de Toeslagenaffaire zijn de ambtenaren. Dat is niet waar natuurlijk, maar wij krijgen onderhand de indruk dat deze idiote zienswijze (in NRC verwoord door OVV-voorzitter Jeroen Dijsselbloem) in Den Haag steeds meer voet aan de grond begint te krijgen. Anders kunnen wij bovenstaand intranet-filmpje (gelekt door een kuchende man in een metzijnmobieltjezijnschermfilmenjas) van de hoogste ambtenaar van het ministerie van Financiën voor medewerkers van de Belastingdienst niet interpreteren. 

Bas van den Dungen meldt aan zijn ambtenaren dat met het verschijnen van het PWC-rapport over het wegmoffelen van het explosieve memo-Palmen (bekend van deze doofpot) een einde komt "aan een ingrijpende periode voor velen van ons".  Tsja. Voor duizenden slachtoffers is nog geen einde gekomen aan een ingrijpende periode, want die wachten nog steeds op compensatie. Ook zegt hij "Het is nogal wat, als onderzoekers in je e-mailbox kijken". Tsja. Het is ook nogal wat als je huwelijk kapotgaat en je je kinderen niet meer kan zien omdat je ten onrechte als fraudeur bent bestempeld door de misdadigers van de Belastingdienst. Wij denken altijd dat de slachtoffers de echte slachtoffers zijn en dat je niet weg moet kijken van de ellende die die mensen is aangedaan. Maar ja. Wij zijn dan ook geen secretaris-generaal (of 'eindbaas' (eindbaas, jezus mina, eindbaas, kunnen we daar mee ophouden, dat soort woorden, eindbaas, je bent een ambtenaar, geen krokodil met een kroontje op zijn hoofd en allemaal hele grote kogels op een piratenschip)) van het ministerie van Financiën. 

In het rapport wordt door de onderzoekers geen schuldige aangewezen voor het feit dat het memo drie jaar lang geheim kon blijven. Het ligt allemaal aan ongelukkige toevalligheden die net zo uitkwamen zal je altijd zien tsja helaas en het memo had ook net de verkeerde opmaak en precies niet de juiste ambtelijke stickertjes erop geplakt, het werd toevallig ook nog eens net tijdens een informele vergadering besproken, etc. etc. etc. ad infinitum ad nauseam. Dat niemand in drie jaar heeft gedacht VERDOMME DIT ZOU IEDEREEN MOETEN LEZEN, WE HANDELEN LAAKBAAR EN MAKEN DIE MENSEN WILLENS EN WETENS KAPOT EN ZOUDEN DAAR OGENBLIKKELIJK MEE MOETEN STOPPEN IK RUST NIET VOORDAT IEDEREEN DIT GELEZEN HEEFT, daar staat dan weer geen verklaring voor in het rapport.

Extra wrang: het rapport komt uit op de dag dat vvd, CDA, D66 en ChristenUnie (de coalitie achter het kabinet dat """opstapte""" vanwege de toeslagenaffaire) bekendmaken dat ze gaan proberen nog vier jaar te regeren, en op de dag dat bekend werd dat het compenseren van de slachtoffers NOG ALTIJD NIET OPSCHIET. Om het allemaal nog een beetje verdrietiger te maken volgen hier nog 8 droevige screenshots uit het rapport en de bijlagen. Zelf lezen kan DAARRR.
UPDATE: Nog wat brisante details bij RTL Nieuws

Droevig screenshot 1: Menno Snel

Dus. De staatssecretaris die aftrad omdat er onder zijn leiding duizenden ouders financieel en emotioneel kapot zijn gemaakt, weigerde zijn telefoon in te leveren bij de accountants van PWC. Dat hadden de slachtoffers moeten proberen, toen er deurwaarders op de stoep stonden. Oh nee, dat kon niet. 

Droevig screenshot 2: 'Van Caf blijf je af'

Haha, dat rijmt! Het grote probleem van de Belastingdienst was inderdaad dat iedereen jarenlang van CAF afbleef. Daarom zijn er zoveel ouders kapotgemaakt.

Droevig screenshot 3: MT Toeslagen besprak memo Palmen

Uit de reconstructie blijkt dat het Managementteam van de afdeling Toeslagen van de Belastingdienst het memo in maart 2017 heeft besproken tijdens een heidag. Al van tevoren mailden de leden elkaar dat dit "een bijzonder grote kwestie!!!" ging worden. Een bijzonder grote kwestie waar de Belastingdienst vervolgens nog drie jaar heeft geprobeerd het deksel op de doofpot te houden. 

Droevig screenshot 4: ADR hoefde memo Palmen niet

Een van de clubs die de Toeslagenaffaire onderzocht, was de Audit Dienst Rijk. Die vond een memo uit 2017 waarin haarfijn uit de doeken werd gedaan hoe fout de Belastingdienst zat blijkbaar niet interessant genoeg. 

Droevig screenshot 5: 'Allemaal boeven'

'Allemaal boeven'. Dat is geen uitspraak over het gajes van de Belastingdienst, maar een uitspraak ván het gajes van de Belastingdienst over ouders die kapotgemaakt zijn. Dit gaat over maart 2017, toen de Raad van State al had gezegd dat de Belastingdienst fout zat en dat ook in het memo-Palmen stond. 

Droevig screenshot 6: Palmen stuurde memo-Palmen door

Toen de parlementaire onderzoekscommissie naar de toeslagenaffaire werd opgezet, vroeg de Belastingdienst aan ambtenaren of ze nog relevante stukken aan konden leveren. Uiteraard herinnerde Sandra Palmen, de schrijfster van het memo-Palmen, zich de memo-Palmen. Die stuurde ze vervolgens braaf door, en U Raadt Nooit Wat Er Mee Gebeurde.

Droevig screenshot 7: Doen we niks mee

8: Nee echt niet

Reaguursels

Inloggen

Het leven zit vol van vreemde belastingzaken noem er 2 ,KGBuget bijvoorbeeld als je kind 18 wordt krijg je een brief dat de toeslag op houd. Dan krijg het volle bedrag gestort en moet je weer een deel terug betalen.

Krijg je belasting terug krijg je eerst een brief dat je het krijg. Dan 14 dagen later weer een brief naar welke rekening gestort moet worden. Daar doen we dan een week of 3 of 4 over.
Terwijl ze alles van je weten, moet er blijkbaar veel uit gezocht worden.

Banenenrepubliek | 01-10-21 | 13:13

Openheid van zaken vanuit de overheid, juist in dit tijdperk van belang. Maar nee, Nederlandje doet een PWC 'Ssst niets zeggen' benadering ..

Nederlandop1 | 01-10-21 | 10:23

Mensen als vd Dungen zijn het schuim der natie.
Dit soort managers (denk vooral aan de letterlijke vertaling van het woord managen) in “nieuwe bezems vegen het schoonst style” gaan agv hun, vaak tijdelijke/korte , aanstelling over lijken.
Alles maar dan ook werkelijk alles lijkt vaak geoorloofd tbv hun eigen doelstelling(en)/carrière.
En tegen de tijd dat iedereen binnen het bedrijf hun bloed wel kan zuipen zijn ze weer weg.
Geen enkele intentie om het betreffende bedrijf met een constructieve langere termijn plan/ visie achter te laten, geen compassie met achterblijvende werknemers, niks.
Zoals ik al zei, schuim der natie, alhoewel der natie…..
Als je de pech(?) hebt bij een internationale onderneming te werken kan zo’n farizeeër natuurlijk ook gewoon een buitenlander zijn.
In dat geval wellicht beter om te spreken van schuim der mensheid.

D-Fens_1963 | 01-10-21 | 10:18

Ik denk dat de onderliggende oorzaak is dat bestuurders bij de overheid hun organisaties (regering, ministeries) als een bedrijf zien. En de buitenwacht, lees de maatschappij die zij dient, als vijand. Dat is een kwestie van cultuur en om dat te veranderen heb je zowel andere bestuurders nodig als heel veel tijd. Beiden zijn of komen er niet en dus denk ik dat de zienswijze zoals in dit filmpje naar voren komt, niet snel zal veranderen.

volksvaderland | 01-10-21 | 09:45 | 1

Het volk heeft de uiteindelijke macht. Alleen beseffen wij ons dat niet.

culture_vulture | 01-10-21 | 10:19

Belastingdienst techniek: Menno Snel neukt buiten de deur, want wil geen ingave geven in prive telefoon. Betaald mogelijk dus nog een partner, daar is geen financieel bewijs voor. Dus AHA, Menno Snel betaald zijn neukertje met ZWART verdiend CASH geld!
Neukertjes kosten gemiddeld 20000, daarover dus 48% heffing, + nog eens een dikke naheffing en naheffingsrente.
Menno Snel neukt buiten de deur en moet 25000 euro aftikken aan de belasting, binnen twee weken.

Ik heb echt het verkeerde beroep. Bij de belasting werken is echt harstikke leuk!

Dima Beeline | 01-10-21 | 09:42 | 1

Sterker nog: Menno moet dan gaan bewijzen dat het niet zo is !!

LucaBrasi | 01-10-21 | 10:11

AD:
'Een explosief memo over de fraudejacht van de Belastingdienst op onschuldige ouders belandde nooit bij de politieke en ambtelijke top van Financiën. Eén van de oorzaken is dat de opstellende ambtenaar de memo niet dateerde, blijkt uit nieuw onderzoek van consultant PWC. '

PolderTaliban | 01-10-21 | 09:25 | 1

Ende ghij geleuft da?

L.E. Raar | 01-10-21 | 12:12

Hej Geenstijl,

Zoek eens uit hoeveel van die slachtoffers in werkelijkheid dader waren. Dank u.

janjoker | 01-10-21 | 09:06 | 2

Hej janjoker,

Uit ervaring kan ik je vertellen, heel weinig van hun waren dader, heel weinig. Het was een soort van experiment à la Zimbardo. Normale mensen, ambtenaren, met veel te veel macht aangespoord om straffen uit te delen. Wat denk je zelf wat daar van komt?

JeSuisLaFalange | 01-10-21 | 09:29

Klinkt een beetje als bij een aantoonbare rechterlijke dwaling "Zoek eens uit hoeveel mensen er terecht in de gevangenis zitten, Dank u" roepen.

BenZen | 01-10-21 | 09:56

Ik mag aannemen dat geen enkele betrokken ambtenaar deze video ziet omdat de ze allemaal werkeloos thuis zitten. De Kamer beslist, de ambtenaar voert uit. Wegkijken en verschuilen achter "beleid" is zo 40-45.

Skunk57 | 01-10-21 | 09:03 | 1

Knap hoor, een godwin na net iets meer dan 200 reacties al.

volksvaderland | 01-10-21 | 09:47

Stinkende ratten.

ademende aarde | 01-10-21 | 08:58

Er is natuurlijk een hoop fout gegaan rond de toetsing van toeslagen. Maar wat nu buiten beeld valt is de oorzaak. Er was gewoon veel fraude in de aanvraag rond de diverse toeslagen, zoals de Bulgaren rond huurtoeslag etc. Grote aantallen vanuit 1 hoek. Dat dan de goeden lijden onder de slechten is niet juist maar ook niet vreemd. Want bewust of onbewust zit in ons denken een mate van kans berekening. En op zich is dat goed, het geeft betere capaciteit benutting, meer focus. Een moeilijke balans als toevallig de meeste fraudeurs in 1 en dezelfde identificeerbare groep te vinden zijn. Al snel wordt het racisme genoemd maar dan haal je gevolg en oorzaak door elkaar. Het enige is dat als dit te snel tot actie voert dit fout is. Dus bewaking is wel nodig.
Wel zie je dat import Nederlanders oververtegenwoordigd zijn als daders. En dat is de werkelijke discussie, net als bij preventief fouilleren. Doen we het om Mocro’s te pesten of rijden er nu eenmaal meer Mocro’s met een uitkering in te dure auto’s?
Overigens is zoals zo vaak de verontwaardiging selectief. Jaren geleden al selecteerde Wehkamp op postcode. Woonwagenkampen werden niet geleverd, er raakte daar wat vaker een pakje kwijt. Toen hoorde je weinig protest, men vond het eigenlijk logisch gedrag.

EG61 | 01-10-21 | 07:31 | 5

@Dima Beeline | 01-10-21 | 09:38: eens ja. Toeslagensystemen leiden m.i. pet definitie al sneller tot dit soort problemen, maar bij opvangtoeslag spelen er dusdanig veel variabelen een rol dat het soms onnavolgbaar wordt wat nog juist is.

volksvaderland | 01-10-21 | 09:49

@Dima Beeline | 01-10-21 | 09:38: Het toeslagensysteem mag u ( en velen met u) kut vinden maar ik vind uw financiële gangen en wandel ook kut. Kut met pe…, euuh, met kinderen ook nog.

D-Fens_1963 | 01-10-21 | 10:03

Het is niet het één of het ander. Het systeem is een gedrocht en geeft ruimte voor misbruik. Incompetente ambtenaren moeten dan proberen te regulieren en zoeken de voor hen makkelijkste weg. Machtsmisbruik kan, maar even zo vaak gewoon domheid en gebrek aan empatisch vermogen. De huidige politieke discussie geeft geen oplossing maar verlegt het probleem. Als het belastingsysteem niet op de schop gaat en de vele vormen van toeslagen, subsidies, etc. er niet uitgaan is het gewoon wachten op het volgende probleem. Want de belastingdienst gaat niet beter worden, de incompetentie en desinteresse zit tot aan de top.

EG61 | 01-10-21 | 12:29
▼ 2 antwoorden verborgen

dat filmpje is zeker een geintje, ofzo? Je kinderen afgepakt, zelfmoord, financieel afgeslacht, maakt niks uit, nee, in je mailbox gekeken worden, dat is pas erg

streknek | 01-10-21 | 00:34 | 2

Helaas de stand van het bestuur in Nederland. De knetter gekke bestuurders.

franck7020 | 01-10-21 | 01:10

En dat soort ‘mensen’ (even opzoeken of het daadwerkelijk mensen zijn) bestuurt en controleert ons land.

Cunts-en-kitsch | 01-10-21 | 07:33

En daarom wordt er 5 miljard vrijgemaakt om het op te lossen? VIJF fcking miljard? Een half miljoen per gezin. Die dat natuurlijk nooit of te nooit gaan ontvangen.

We gaan die 5 miljard sparen en de ambtenaren die hier aan meegewerkt hebben korten op hun salaris. Die korting wordt gebruikt om de getroffen gezinnen te helpen. Dat zal die klootviolen eens leren zich aan de wet te houden en burgers te respecteren.

van heinde en verre | 01-10-21 | 00:19 | 1

Om een ambtelijk probleem op te lossen heb je ten alle tijden meer ambtenaren nodig.
Geniale aflevering van Yes Minister: Om het ambtenarenapparaat af te slanken werd er uiteindelijk een laag van duizenden extra ambtebaren gecreëerd.
We hebben in die tijd veel geleerd.

Abject | 01-10-21 | 00:28

Velen binnen de BD hadden graag wat gedaan om de mensen te helpen. Maar binnen een functie heb je niet altijd de mogendheden.
Veelal politieke keuzes zijn hier debet aan. Vergeet niet dat ambtenaren zich niet publiekelijk mogen verdedigen en daarom makkelijke zondebokken zijn voor politici.
Niet dat bij de ambtenarij iedereen vrijuit gaat. Maar de nuance vind ik belangrijk.

Goed-hardt | 01-10-21 | 00:13 | 2

*mogelijkheden…

Goed-hardt | 01-10-21 | 00:15

Het gaat om de beleidsmakers, gelijk het falen bij justitie en noem maar op, altijd die door politieke voorkeur geplaatste faalhazen die de boel verzieken. En uiteraard die eeuwige ambtelijke bovenlaag. (Zie de comedyserie Yes (prime) Minister).
Je zou maar bij de politie werken en voor de tiende keer dezelfde klootzak wegens geweldpleging op moeten pakken, wetende dat hij binnen een paar dagen weer op straat staat.
Zou willen dat de uitvoerders van de macht eens even collectief uiting gaven van hun grieven richting de macht.

Abject | 01-10-21 | 00:18

Het is nogal wat... om de hele tijd een cursor in je smoel te hebben.

stichpimpelibok | 30-09-21 | 23:36 | 2

Dat zal hem leren!

Omtzigtig | 30-09-21 | 23:46

Filmpje niet gekeken daardoor. Ik kan daar heeeel slecht tegen. haal dat ding GVD weg...

76435 | 30-09-21 | 23:58

Socialisten pretenderen het op te nemen voor de armen en de zwakkeren, maar volgen zonder enige oprechte empathie de door henzelf gemaakte wet- en regelgeving of, indien deze negatieve gevolgen voor hen heeft, schuiven deze wetten met het grootste gemak terzijde. Of niet Mark?

Tha Analyzer | 30-09-21 | 23:23 | 2

Socialisten? Ik wist niet dat Mark een socialist was .......

seasicksteve | 30-09-21 | 23:31

Vooral VVD blijven stemmen. Stom volk. You get what you pay for.

Masturwasbeert | 30-09-21 | 23:21 | 1

Ik denk dat geen enkel slachtoffer VVD heeft gestemd. Of hoogstens per ongeluk.

Omtzigtig | 30-09-21 | 23:47

Aanvankelijk leek het er op dat er sterk etnisch geprofiteerd was.
Dat verhaal is verdwenen. Bij de media zijn de laatste maanden vooral autochtone vrouwen als slachtoffer aan het woord.
Persoonlijk denk ik dat de fraude onder allochtonen zeer omvangrijk was

Abu Bachouca | 30-09-21 | 23:12 | 3

Maakt de afkomst ene reet uit? Vandaag zij, morgen u.

Masturwasbeert | 30-09-21 | 23:22

Je realizeert dat er geen fraude was bij de ontvangers van de toeslagen maar bij het management/uitvoering bij de belastingdienst en de ministers.

tegelsnijder | 01-10-21 | 08:52

Volgens onze geliefde regering is 96% onterecht als fraudeur behandeld, is bij de rechtbanken ontlastend bewijs achtergehouden en is het toeslagen schandaal niet het enige waarbij de staat crimineel optrad.

bijna_raak | 01-10-21 | 09:32

En rutte wist er van, maar deed niets.

Analia von Solmsch | 30-09-21 | 23:05

De Omtzigtman!

Braco.me | 30-09-21 | 22:56

Ongelooflijk als je dit zo leest. Wat wen vreselijke onmensen moeten dat zijn, daar bij de BD. En het ergste is dat deze Holleeder-wannabes er nog mee wegkomen ook (anders dan Holleeder, overigens).

In de 16e eeuw is voor minder een opstand uitgebroken.

Flapoor | 30-09-21 | 22:55
-weggejorist-
Wassila | 30-09-21 | 22:32 | 1

Ze dronken een glas, ze deden een plas, ze introduceerde een coronapas en alles bleef zoals het was

TDB | 30-09-21 | 22:22

Geen woord van spijt of reflectie of schuld. Alleen maar straatje schoonvegen en aai over de bol, geruststellen, jullie namen zijn niet bekend.
Luie, vette volgevreten zwijnen zijn het.

Zuster01 | 30-09-21 | 22:15 | 1

Over wie hebt u het dan?

strawdog | 01-10-21 | 00:24

Te moe om de achtergrond helemaal te duiden: formeel hoort de regie inzake de kinderopvangtoeslag bij Sociale Zaken te liggen. Van het organigram van dat departement snap ik ook niets, maar ik sta niet voor niets niet op de loonlijst van PwC. Ook vooral de verslagen van de door Mark Rutte hoogstpersoonlijk geleide Fraudebestrijdingscommissie. Allemaal politici, ministers, dus per definitie geen persoonlijke beleidsopvattingen van zich niet verdedigen kunnende ambtenaren. Want zie waar ze die tovertrol die het nu moet regelen vandaan gegoocheld hebben.

Er komen nogal wat Directies voorbij, zo ook de Directie MKB: u weet wel, de sector waar onze economie echt op drijft. De Dienst Grote Ondernemingen, te Rotterdam-Zuid, is genoegzaam bekend, maar wat heeft Economische Zaken en Klimaat hier in de melk te brokkelen? Vergeet Wopke Hoekstra en nu Stef Blok: hoe is het in vredesnaam mogelijk dat Wouter Koolmees zo buiten schot blijft?

Ambtenaren gonna ambtenaar, de Algemene Bestuursdienst voorop. Het is die Interdepartementale Commissie Fraudebestrijding. De notulen zijn wettig gedeponeerd. Rutte III heeft zichzelf tot Rutte IV veroordeeld: standaardgedrag van fraudeurs. Geen echte pottenkijkers toelaten.

Zal het een paar miljard voor het Klimaat en zulks kosten: het zijn toch niet je eigen centen als politicus zijnde. Het constructieve midden uitnodigen. Yeah, right.

Hetkanverkeren | 30-09-21 | 22:06 | 2

De constructie zit sws vreemd in elkaar mbt uitbetalingen toeslagen: De belasting is uitgerust om te innen, niet om uit te keren.
De uitbetaling van toeslagen moet bij de belastingdienst weggehaald worden en het beleid moet worden gewijzigd. De basis moet niet zijn: een geschat inkomen. De basis moet zijn een inkomen wat reeds is verdiend. Dat voorkomt terugbetalingen wanneer een lopend inkomen positief toeneemt.

Opblaas_boot | 30-09-21 | 22:16

@Opblaas_boot | 30-09-21 | 22:16: De basis moet zijn een Eerstedagsmelding (zoals nu, aan o.a Sociale Zaken) gekoppeld aan je Burgerservicenummer. Zo lang is dat feuilleton van Rene Veldwijk nou hopelijk nou ook weer niet geleden. De rest is dan lineair kinderspel.

Hetkanverkeren | 30-09-21 | 22:36

In het ligt van deze affaire is het diep treurig, of misschien cynisch, dat Rutte zijn kabinet krijgt dankzij Omtzigt. Die is goed voor 4 zetels van het aantal dat het CDA meeneemt naar de meerderheid voor VVD/CDA/CU/D’66. Zonder deze zetels heeft deze coalitie geen meerderheid. Rutte wilde hem weg, en het CDA stapt er gewoon weer in!

bakker023 | 30-09-21 | 22:03 | 2

daar waar het licht niet schijnt

Zuster01 | 30-09-21 | 22:08
-weggejorist-
SinisterNL | 30-09-21 | 21:58 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

ALLE hierbij betrokken ambtenaren hoofdelijk strafrechtelijk vervolgen. ALLEMAAL. Dat is de enige manier om een start te maken met het terugwinnen van het vertrouwen van de burger.
Pikmeer arrest het raam uit en laat de rechter zich maar over iedere ambtenaar buigen.

JanVergoor | 30-09-21 | 21:51 | 5

Belastingdienst gaat gewoon op dezelfde voet verder, proberen van de nabestaanden de toeslagen die het overleden kind heeft ontvangen terug te vorderen.
De nabestaande in kwestie is alles ontnomen mocht zelfs niet bij het overlijden aanwezig zijn.
Maar de criminelen beweren met droge ogen dat voortaan de menselijke maat belangrijk is.

likdoorn | 30-09-21 | 22:05

Ik ben het helemaal met u eens dat dat de enige manier is om een begin te maken met het terugwinnen van het vertrouwen van de burger. En het gaat absoluut niet gebeuren. Er komt nog geen foei of sorry.

W_F | 30-09-21 | 22:24
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat een dystopische nachtmerrie is deze hele affaire! Nu dit ook weer, het kan dus gekker. Ben benieuwd naar de volgende gotspe.

tobleroneisirritant | 30-09-21 | 21:51

Ook al vraagt ze het lief dan nog zou ik niet knuffelen en snuffelen aan Van Huffelen.

jaja | 30-09-21 | 21:48 | 1

Zij komt gewoon met een dwangbevel hoor.

LD69 | 30-09-21 | 21:51

Georganiseerde misdaad, compleet met aanslagen en executies.

Mr_Natural | 30-09-21 | 21:47

Judas Seegers gaat voortaan door het leven als Pontius Pilatus.

likdoorn | 30-09-21 | 21:45

Hier nog een nieuwtje over de boven-ons-gestelden bij de EU in Brussel. Hoofdpersoon is Karel Pinxten, werkzaam bij de Europese Rekenkamer. Dat is dus waar ze controleren of de EU-miljarden goed besteed worden:
“ EU-rekenmeester stal tonnen, snoepreisjes afgestraft met pensioenkorting
Hij moest op de centen van anderen letten, maar lette vooral op die van zichzelf. De prominente Belgische oud-politicus en voormalig EU-rekenmeester Karel Pinxten stal tonnen van de Europese belastingbetaler en betaalt daar nu voor met een fikse pensioenkorting.[..]
Maar liefst 332 ‘dienstreizen’ die geen enkel verband hielden met zijn werk, vijf jachtpartijen in Frankrijk en België met diner en hotel die hij liet noteren als ‘Europese dagen’, een bezoek aan een wijngaard in de Bourgogne die hij overwoog te kopen, vakanties met zijn vrouw in Zwitserland en op Cuba, alles op kosten van de Europese belastingbetaler. [...]

Meer op www.bd.nl/buitenland/eu-rekenmeester-...

theo-is-dood | 30-09-21 | 21:37 | 10

@me163komet | 30-09-21 | 22:36:
Wat mij betreft flikkeren ze 'm het cachot in voor 20 jaar. Maar ik vrees inderdaad dat een EU pensioen na een baan met een salaris van 17k netto per maand inderdaad behoorlijk goudomrand is.

Tapu | 30-09-21 | 22:50

@Tapu | 30-09-21 | 22:50:
Jij en ik zouden gewoon de bak indraaien wegens grootschalige fraude!
plus directe inbestagname van huis, auto en bankrekeningen om de schade tot de laatste cent terug te halen.

me163komet | 30-09-21 | 23:03

@me163komet | 30-09-21 | 22:36: Beetje functie bij de EU harkt zo 10k in de maand naar binnen + dit soort 'onkostenvergoedingen', belastingvoordeeltjes, met een ambtenarenpensioen... reken maar dat daar miljoenen gekort kan worden.

't is eigenlijk van de zotten dat ie niet meteen op staande voet uit die functie geheven wordt en voorgeleid voor fraude als die 153k 'zeker' verduisterd is.

ReyNemaattori | 30-09-21 | 23:04
▼ 7 antwoorden verborgen

Wat als we onze maatschappij nou eens echt op onderdelen zouden resetten? Een startpunt zou kunnen zijn dat kinderen weer van A tot Z de eigen verantwoordelijkheid worden van de ouders, dus financieel en opvoedkundig. De kinderbijslag eraf en de overige toeslagen ook. Wie geen opvang kan betalen moet zelf in oplossingen denken (een ouderpool, bijvoorbeeld). Als het zwaartepunt van de opvoeding weer bij de ouders komt te liggen, zal dat op termijn hopelijk ook gunstige maatschappelijke neveneffecten hebben, zoals minder kopschoppers. Mensen die tijd en liefde in hun kind investeren kunnen voorts op hun oude dag waarschijnlijk meer support van hun kinderen retour verwachten. Kortom: win-win-win, met ook nog eens minder ambtenaren bovendien.

MickeyGouda | 30-09-21 | 21:36 | 21

@Duwbak_Linda | 30-09-21 | 22:19:
Ik durf het hardop te zeggen: het tweeoudergezin zou wat mij betreft idealiter het uitgangspunt zijn. Als dingen daarna lopen zoals ze lopen, soit. Verder geloof ik niet dat mannen en vrouwen dezelfde competenties en vaardigheden hebben (uitzonderingen aan beide zijden daargelaten), maar juist de verschillen tussen de seksen zorgen voor een balans in de samenleving en ook bij de opvoeding.

MickeyGouda | 30-09-21 | 22:35

@GKJP | 30-09-21 | 22:23:
Ouders zijn aanspreekbaar op gedrag, kinderen niet op waar ze geboren worden. Nu is het zo dat de staat hier een grote rol in meent te moeten spelen. Die discussie gaat dan weer over hoeveel onrecht we willen en kunnen accepteren (niet iedere ouder gedraagt zich als verantwoordelijk ouder, dat is niet altijd onwil).

Kroeg is open.

Duwbak_Linda | 30-09-21 | 22:50

Leuk idee... voor de jaren zestig van de vorige eeuw, toen het gezin nog de hoeksteen van de samenleving was en het gezin bestond uit pa die werkte en ma die het huishouden deed. Toen huizen nog relatief betaalbaar waren, het scheidingspercentage veel lager was, eenoudergezinnen nog een vrijwel onbekend verschijnsel, en er geen twee echtlieden hoefde te werken om ook met twee salarissen nog maar net de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Toen "ouderpoolen" nog mogelijk waren omdat de buurt een hechte gemeenschap was in tegenstelling tot hedentendage waar je vaak je buren niet eens kent.
En waar vroeger Opa en Oma automatisch in beeld kwamen als oppas is dat ook niet meer zo automatisch.
Daarom is de maatschappij noodgedwongen veranderd naar een toeslagenmaatschappij, waarbij wel moet worden aangetekend dat het systeem onnodig duur en ingewikkeld is gemaakt door de belachelijk hoge eisen mbt wetten en regels die gesteld worden.

me163komet | 30-09-21 | 22:51
▼ 18 antwoorden verborgen

Wat ware het mooi geweest als we in plaats van: "partijen gaan nu inhoudelijk praten" hadden gehoord: "er worden nieuwe verkiezingen uitgeschreven".

GKJP | 30-09-21 | 21:36 | 1

Afgelopen jaren hebben ze mag ik hopen toch inhoudelijk gepraat. Of alleen maar gevochten en spelletjes gespeeld?

ChalinaRosa | 30-09-21 | 22:05

Zodra we allemaal ambtenaren zijn is de nieuwe perfecte wereld daar.

Joffri | 30-09-21 | 21:33

Die Haagse ambtenarij, tis gewoon een hele corrupte bende geworden.

Vuurspuger | 30-09-21 | 21:30 | 4

@jaja | 30-09-21 | 21:36: Ik geloof niet meer in verhalen over gemaakte fouten. Hier is pure opzet in het spel. Ambtenaren die door de top ertoe worden aangezet tot het plegen van grove ambtsmisdrijven. Dat was al aan de gang tijdens de Srebrenica fotorolletjes affaire.

Vuurspuger | 30-09-21 | 21:53

"geworden"? De Nederlandse vorsten waren vanaf de eerste steen betrokken bij de bouw van Den Haag.

W_F | 30-09-21 | 22:33

@jaja | 30-09-21 | 21:36:
Onzin, een ambtenaar kan niet zomaar ontslagen worden. In ieder geval veel minder gemakkelijk als een medewerker in het bedrijfsleven.

me163komet | 30-09-21 | 22:37
▼ 1 antwoord verborgen

Zegt toch wel veel, dat het grote probleem volgens dit figuur het doorzoeken van mailboxen is. In mijn ogen ben je dan een in-slecht mens, terwijl je het zelf niet doorhebt.

Malle moer | 30-09-21 | 21:30 | 1

Er is ook weinig privé aan een mailbox die door 18 miljoen mensen ge-WoB't kan worden. Waarom ga je dan voor de burger werken als je geen verantwoording durft af te leggen? Neem dan een commerciële baan.

W_F | 30-09-21 | 22:37

Je zou uit dit dramatische verhaal bijna de indruk krijgen dat er in de privé-emailboxen van de ambtenaren wordt gekeken. Waarom is het zo "heftig" als hun ambtelijke emails worden gelezen? Zolang ze zich aan de regels houden is er niets aan de hand. Toch?

J.P.Drapeau | 30-09-21 | 21:28 | 2

Nou ja, wel lullig natuurlijk als ze de mails aan/van de dealers en de escortbureaus lezen.

wijsvinger | 30-09-21 | 21:31

@wijsvinger | 30-09-21 | 21:31: En wat te denken van ambtenaren die alle mail van de laatste 10 jaar nog op ongelezen hebben staan en in hun hele loopbaan nog nooit een email beantwoord hebben? Voor je het weet gaan ze je collega's vragen of ze je ooit gezien hebben en zijn de poppen pas echt aan het dansen.

W_F | 30-09-21 | 22:42

Ik vind het ook erg voor het kabinet zeg. Ze moesten aftreden en daarna bijna 200 dagen door een hel. Continue voor demissionair te worden uitgemaakt. Verschrikkelijk.

Hadena | 30-09-21 | 21:28 | 1

Dat hakt er in inderdaad, dat wens je niemand toe, zelfs geen ambtenaar, zelfs geen politicus.

LD69 | 30-09-21 | 22:01

De verantwoordelijken horen achter slot en grendel op water en brood, zowel de poltici als de ambtenaren!

4HoogAantWater | 30-09-21 | 21:26

Ziek...

Wijze uit het Oosten | 30-09-21 | 21:24

Hm. Vandaag gelekt? De wraak van Kaag?

Graaisnaaiert | 30-09-21 | 21:23

Het is droevig en het blijft droevig.

rampelaar | 30-09-21 | 21:22

Het wordt steeds gekker. Hoe zouden die ambtenaren nog veranderen als ze worden gesteund in hun gevoelens, oh jee, als ze betrapt worden op het over burgers heen denderen. Alleen samen komen ze er door heen. En met de ex-collega's die zichzelf riant hebben laten afvloeien en nu als ZZP-ers weer als vliegen op de stront terugkeren. Och jeetje. De gevoelens, heftig hoor onderzoek door vreemden.

Kladderadatsch | 30-09-21 | 21:17

Kaalscheren. Alle betrokken ambtenaren.

Odin | 30-09-21 | 21:13 | 8

Ik ben oud. Herinner mij de tijd van Fortuyn en Theo van Gogh nog goed. En in die tijd was er ook een soort award genaamd "de Gouden Tondeuse"
Denk ik, even terugzoeken. Is het inmiddels helemaal van google gewist.
Duckduckgo geeft no enig resultaat : www.rijnlandmodel.nl/bronpaginas/Goud...

Maar het internet begint naar mijn idee toch wel een beetje selectief dement te worden.
We leven in interessante tijden.

Abject | 30-09-21 | 21:23

Bestuurskunde is een interessante studie voor de ambtenarij, wat heb je eraan als je de verkeerde afslag neemt? Korrigeren of toegeven dat je fout zat kennelijk niet in de studie opdrachten. Gezond, boeren verstand ontbreekt ook bij velen op de diverse overheidsinstanties instellingen helaas

Henkie | 30-09-21 | 21:27

@Abject | 30-09-21 | 21:23: Ik zag hem vandaag al voorbijkomen. If you control the past you control the future. And who controls the present, controls the past. Zeer lezenswaardig linkje trouwens. Lijkt GeenStijl wel.

hoejeheette | 30-09-21 | 22:18
▼ 5 antwoorden verborgen

Een beter bewijs van criminele intenties van de overheid zou ik niet kunnen bedenken.

L.E. Raar | 30-09-21 | 21:10 | 3

Criminele intenties van een criminele organisatie.

De Roverheid bestaat echt, bewijs is geleverd.

KlaagGraag | 30-09-21 | 21:13

Zou bijna willen dat ik als Nederlandse burger in een buitenland het verzoek kan doen of ze in stilte een justitieel onderzoek willen doen naar de kliek van Rutte. Die belastingconstructies alleen al moeten genoeg zijn, en anders wel de doofpot op justitie.

*edit* Ik wil dat ik dat kan. Kudtland!

Abject | 30-09-21 | 21:14

Crimineel gedrag van boven baant de weg voor crimineel gedrag van onder.

Adriel | 30-09-21 | 21:22

Maar 't is toch al opgelost, het kabinet is afgetreden, en treedt 197 dagen later weer aan.

Oftewel, faillissement, en een doorstart, de schuldeisers met lege handen achter latend.

GKJP | 30-09-21 | 21:08 | 2

Dat dus. Mooi gezegd.

ChalinaRosa | 30-09-21 | 21:10

"Een pre-pack, een snelle doorstart na faillisement, is nog steeds mogelijk."

Zelfs de regering pleegt een flits faillissement om weer snel verder te kunnen gaan.

KlaagGraag | 30-09-21 | 21:16

En dit is waarschijnlijk pas het topje van de ijsberg. Niet alleen voor de kinderopvangtoeslagen maar hoeveel andere zaken zullen er nog op ambtelijke bureau’s liggen die het daglicht niet kunnen verdragen?

DenkenDanDoen | 30-09-21 | 21:07 | 2

Wat dacht u van Bureau Jeugdzorg?

Red shirt | 30-09-21 | 21:33

@Red shirt | 30-09-21 | 21:33: Graag eens een onderzoekje doen.

gato | 01-10-21 | 08:32

Stel je eens voor:
Dit land (iedere democratie) heeft een non-politieke en ongebonden institutie bestaande uit een onafhankelijk van elkaar opererend amalgaam van organisaties die de wandel en handel van alle politici, partijen, (semi)overheden en invloedrijke ambtenaren tot de laatste punt van ieder document zouden controleren.
Hoe zouden we dat dan noemen?

Abject | 30-09-21 | 21:06

Samen, ik kan dat woord niet meer horen. Ik wil niet samen, ik wil alleen.

Stijlicoon | 30-09-21 | 21:05 | 1

Van Huffelen denkt nog jaren nodig te hebben om alles af te handelen.

Wattman | 30-09-21 | 21:05 | 5

Ik denk zo ondertussen dat Van Huffelen de opdracht heeft om de vertragen en te traineren, net zolang totdat de politiek, de ambtenaren, de media en het publiek er helemaal klaar mee is. Tuurlijk staat het belang van die ouders niet voorop. Dan gaan er namelijk koppen rollen en dat moet koste wat kost voorkomen worden. En zo'n belastingmedewerker gaat om 5 uur naar huis, die zal het aan z'n reet roesten dat ouders en kinderen jaar na jaar elke minuut van de dag in de ellende zitten. En in sommige gevallen volledig buiten hun schuld.

Graaisnaaiert | 30-09-21 | 21:28

Als er een wil is om op te lossen dam was dat gebeurd. Heel simpel. Huur een stuk of 50 juristen in, laat die die 3000 dossiers inzien en beslissen per individueel geval. Wees royaal bij twijfel, en vergoed de daadwerkelijke schade. Ga uit van aannemelijkheid, niet van onomstotelijk bewijs. Die dossiers die nee krijgen kan je nog door meerderen juristen laten onderzoeken, en dan is het klaar.

Kaal-dik-en-lelijk | 30-09-21 | 21:33

@Kaal-dik-en-lelijk | 30-09-21 | 21:33:
Nee dan is het niet klaar, want linksom of rechtsom aanvechtbaar. En reken maar dat dat gaat gebeuren. Dit zijn geen civiele geschillen. Dan had je wellicht per geval kunnen schikken en afhameren.

Duwbak_Linda | 30-09-21 | 21:51
▼ 2 antwoorden verborgen

Gewoon omdat het kan, ambtenaren hebben nou eenmaal de macht en komen met alles weg. Met de QR pas en uitsluiting gaat het ook allemaal goed komen, laat het maar aan de ambtenaren over.

Portemonnee van de A | 30-09-21 | 21:04

Kom niet aan de ambtenaren, zij voelen zich onmisbaar en gevoelens zijn leidend, tegenwoordig. Nolleke en Wout hebben inmiddels definitief gewonnen.

Voorbeeldje: de ambtenaren van het RIVM berichtten ons een paar dagen geleden dat de rookpluim van de La Palma-vulkaan ons land bereikt had. O jeetje. Na kordate metingen door het RIVM bleek glücklicherweise dat de rookpluim niet giftig was en dat wij ons geen zorgen hoefden te maken.

Nou, RIVM, ik heb me daar nooit zorgen om gemaakt want:
– die vulkaan is ruim 3000 km van Nederland verwijderd.
– op die afstand is geen enkele vulkaan een bedreiging.
– dit weten we al eeuwen lang.

Dus RIVM: donder op met je alarmistische kloteberichtjes. Je bent absoluut niet zo belangrijk als je je voordoet en je ambtenaren al helemaal niet.

LD69 | 30-09-21 | 21:04 | 4

niks ergers als zorgmiepen die hun identiteit volautomatisch vormen op ongevraagde hulpadviseringsuitingen. En als je dan hen hier op bekritiseerd zijn ze diep gekrenkt, want kwetsbare identiteit. Krijg je boosmiepen van.

nobodiesunmighty | 30-09-21 | 21:26
▼ 1 antwoord verborgen

De staat is een monster geworden. Heeft iemand nog de illusie dat die ambtenaren opgevoed kunnen worden? Ze moeten de straat opgejaagd worden. De overheid moet kleiner worden. De regelingen moeten veel eenvoudiger worden of helemaal weg. Geen maatwerk meer. De belastingen moeten flink omlaag. Dat kan dan ook. Laat de samenleving maar voor een heel groot deel zelf haar zaakjes regelen. Individuen, gemeenschappen. Het is een kwestie van moed, je moet gewoon durven, en doen, en dan zul je zien dat het beter werkt.

Rest In Privacy | 30-09-21 | 21:02 | 6

@Sitting_targets | 30-09-21 | 21:24:
Toevoeging. Zie ook de conservatieven in de VS. Zijn overwegend christelijk (het is een behoorlijk christelijk land). Zij hebben daarmee ook vaak een alternatief netwerk. Nahja.

Duwbak_Linda | 30-09-21 | 21:36
▼ 3 antwoorden verborgen

Wie was er ook weer de baas van dat ministerie…? O ja, Wopke Hoekstra… dit is gewoon gelekt om zijn positie en die van het CDA verder te ondermijnen…

Mark zit te Dutten | 30-09-21 | 21:02 | 1

Selectief lekken van ambtsmisdrijven om politieke vijanden in de problemen mee te brengen. De Nederlandse bananen monarchie begint zulke groteske vormen te krijgen dat ze zich ook in het buitenland steeds meer afvragen wat er in Nederland allemaal aan de hand zou kunnen zijn.

Vuurspuger | 30-09-21 | 22:32

Waarom zou je jezelf eigenlijk nog schuldig moeten voelen als je af en toe wel eens drugs gebruikt? Serieus, heb er af en toe wel weer eens zin in, vooral als ik dit soort schaamteloze filmpjes zie. Als niemand verantwoording neemt, vooral niet Rutte 3/4, waarom ik dan nog wel? De hele kliek komt terug, geen serieuze consequenties, hoe dan?

Sinterbikske | 30-09-21 | 21:01

Triest land.

Breekbaar Vaasje?

Urn.

Rutte-naar-P.I.Vught | 30-09-21 | 20:59

Bas is zo’n typische bureaucratische parasiet. Lekker de wannabe entrepreneur uithangen en gemeenschapsgeld uitgeven aan projectjes en programma’s met sneue kantoorclichés en googleachtige bullshit termen. Dit zijn de meest weerzinwekkende figuren binnen (semi) overheids organisaties.

De Pilsvogel | 30-09-21 | 20:59 | 2

Zeer rake observatie.

Gele Beer | 30-09-21 | 21:17

Als de temperatuur nog flink verder gaat stijgen kunnen we op grote schaal bananen gaan telen en exporteren, zodat alles weer in balans komt.

Harry.Langezwaal | 30-09-21 | 20:59 | 3

Kan niet, want de boeren moeten eerst oprotten.

Mr_Pikibelly | 30-09-21 | 21:01

Die telers komen eraan. Met hordes tegelijk.

Kopieerapparaat | 30-09-21 | 21:11

Het woord "ambtenaar" moet uit de woordenboeken .Het geeft een erg vieze smaak in de mond.Moeten daar een ander woord ervoor vinden via een prijsvraag.De uit de staatsruif vreters moeten voorts gewoon ontslagen kunnen worden.

tegenalles | 30-09-21 | 20:56

Het systeem is écht kapot.

overVecht | 30-09-21 | 20:54 | 5

@TijdelijkOptimist | 30-09-21 | 21:09:
De cultuur kun je niet wegstemmen. Rutte is hier het gezicht van geworden maar is niet de bedenker.
Onze wetten wetten, hoe we het geregeld hebben, zeg maar de theorie, de bouwtekeningen van onze bestuurlijke inrichting; het is prachtig en rechtvaardig. Als men die naar de letter en geest had gevolgd had het nooit op zo'n grote schaal zo erg kunnen misgaan.

Duwbak_Linda | 30-09-21 | 21:14

@Duwbak_Linda | 30-09-21 | 21:14:

Nederland is geen democratie meer, maar dat is niet alleen sinds Rutte zo.
ik denk dat dat de tijd was waarin de Nederlanders nog hun waarheid
kregen via een polygoon stem op net 1,2 of 3 van de NOS!
Maar waar het fout gegaan is gegaan, is het blind vertrouwen in de politiek en hun plicht om voor het volk te zorgen, beiden bleken misplaatst te zijn.

TijdelijkOptimist | 30-09-21 | 22:08

@TijdelijkOptimist | 30-09-21 | 22:08:
De invoering van het bestuursrecht is juist de democratiseringsslag geweest om het bestuur ook aanspreekbaar te maken voor de kleine man. Daarvoor (bestuursrecht bestond niet, was aparte afdeling binnen gemene recht) was het meer wie je kende en/of hoe diep je zakken waren. Dit lijkt weer een terugslag te zijn naar vroegere tijden.

Duwbak_Linda | 30-09-21 | 22:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Kan het verse kabinet gelijk weer aftreden en heeft Rutte zijn 5e kabinet.

NaughtiusMaximus | 30-09-21 | 20:53 | 4

Rutte, de gast aan tafel die nooit weer wegging.

Duwbak_Linda | 30-09-21 | 20:55

Ja maar deze keer gaat Rutte het echt anders doen, heeft ie zelf gezegd.

Wattman | 30-09-21 | 21:01
▼ 1 antwoord verborgen

Maar die zielige ambtenaren worden toch als door een warme deken omgeven gerehabiliteerd door Rutte 4 had ik begrepen???

Smoelensmid | 30-09-21 | 20:53

Toeslagenaffaire was nep nieuws onder vorig kabinet. YouTube zal alle desinformatie erover verwijderen. Zo…opgelost.

president osama | 30-09-21 | 20:51 | 2

YT is een waarheidskanaal

nobodiesunmighty | 30-09-21 | 21:34

Heerlijk dat lekken .

hooliganica hollandi | 30-09-21 | 20:50

Het is onbegrijpelijk dat hier nog geen ontslagen om zijn gevallen. Onbegrijpelijk. Van hoog tot laag in de organisatie.

Heau even | 30-09-21 | 20:49 | 2

Het interesseert verder niemand daar, dat is het hem. Als het ze wat zou doen hoe ze die ouders en kinderen voor het leven getekend hebben, waren ze wel vrijwillig opgerot, maar dat gebeurd ook niet. Ze liggen er gewoon niet wakker van en dat is voor mij ook het bewijs dat de betrokkenen binnen de belastingdienst gewoon gevoelloze honden zijn. Zelfs in Den Haag niet. De coalitie gaat waarschijnlijk gewoon door. Ze zijn dus feitelijk niet eens afgetreden. Gewoon weer een dikke middelvinger naar de burger. Laat die farizeeer van CU daar ook eens over nadenken hoe hij dat bij de dag des oordeels uit gaat leggen.

Kopieerapparaat | 30-09-21 | 20:54

@Kopieerapparaat | 30-09-21 | 20:54:
"Het interesseert verder niemand daar, dat is het hem. Als het ze wat zou doen hoe ze die ouders en kinderen voor het leven getekend hebben, waren ze wel vrijwillig opgerot, maar dat gebeurd ook niet"

Dat is heel simpel uit te leggen: net als bij een land ten oosten van ons iets minder dan een eeuw geleden doen deze ambtenaren "slechts hun werk naar eer en geweten". Gesetz ist gesetz und befehl ist befehl heette dat indertijd. Tot op de dag van vandaag zien die mensen -nu hoogbejaard- niet in wat ze fout hebben gedaan, en daar zijn ze qua geestelijke vermogens ook niet toe in staat.... ze deden hun werk.... zoals opgedragen.
Verwacht van een ambtenaar van de belastingdienst dan ook geen empathie of het inzicht dat wat hij doet misschien wel onrechtvaardig is, dat kunnen ze niet, en daar zijn ze ook niet voor aangenomen.

me163komet | 30-09-21 | 22:19

'Slachtoffer Kristie tegen Rutte en andere DADERS TOESLAGENAFFAIRE: 'Kijk niet weg'......

Dat advies is niet door onze vrinden van de blauwe enveloppen opgevolgd. Tuigh.

PolderTaliban | 30-09-21 | 20:49

Gelukkig heeft Mark iets nuttigs op zijn rug tegen lekschade. Teflon.

Gumush | 30-09-21 | 20:47 | 1

Z’n ruggengraat is van rubber.

president osama | 30-09-21 | 21:01

Om hoeveel fraudeurs gaat het? Hoeveel onterecht als fraudeur aangemerkt? Percentages?
Feitenvrije berichtgeving tot nu toe.
Sowieso zou niemand een toeslag nodig moeten hebben, de echte kwestie.

Wassila | 30-09-21 | 20:46 | 6

@Deflatiemonster | 30-09-21 | 21:39:
Waarom is er dat idiote Toeslagensysteem gekomen terwijl van hoog tot laag allerlei belastingambtenaren de politiek hebben gewaarschuwd dat het een ramp zou worden? En dat al vóór de invoering?

theo-is-dood | 30-09-21 | 21:53

*tot fraudeur gemaakten

sioux_ | 30-09-21 | 23:46

@theo-is-dood | 30-09-21 | 21:53: .. opgezet in opdracht/ met medeweten van Den Haag. Zo, verbeterd.
Wel raar dat men dan zo los gaat met een systeem waar ze tegen gewaarschuwd hebben. Daar zou toch een spoor van moeten zijn, wie ze gedreigd heeft met ontslag e.d. als ze hun werk niet zouden doen?

Deflatiemonster | 30-09-21 | 23:49
▼ 3 antwoorden verborgen

Arme, arme arme ambtenaren. Het is verschrikkelijk wat de arme arme ambtenaren is overkomen. Gelukkig komt D66 met een oplossing, het voltooide leven voor ambtenaren. Een pilletje en het leed is gelden.

homieguerneville | 30-09-21 | 20:44 | 1

*doos pillen aanreikt

Flightless bird | 30-09-21 | 20:54

Ik kan er gewoon NIET meer tegen.... het hoofd in de schoot legt.

grapjasz | 30-09-21 | 20:43 | 1

Iets minder intiem zou ook wel mogen hoor..

Mr_Pikibelly | 30-09-21 | 21:01

Zoals verontwaardigde Amerikaanse libertijnen ons Europeanen wel vaker voorspiegelen: ''You let these idiots run your life?!''

DeterioraSequor | 30-09-21 | 20:43 | 3

Antwoord: Yes, and we are happy...

de honden blaffen... | 30-09-21 | 21:23

Libertariers.

Asteroid-B612 | 30-09-21 | 21:51

Kan koning Alex zijn bek niet eens een keertje opentrekken ?

rotator | 30-09-21 | 21:58

en nu?

small_town_dude | 30-09-21 | 20:43 | 3

Gewoon.. niets. Geen formatie en geen nieuwe verkiezingen.
Het demissionair kabinet gaat gewoon door alsof er niets is gebeurd.

Flightless bird | 30-09-21 | 20:49

@Flightless bird | 30-09-21 | 20:49:

En het Nederlandse volk vind het prima, geen fakkels&hooivorken, geen pek&veren, hier en daar een minderheid demonstratie maar verder niks!
Jaren geleden heeft volgens mij MP Balkende ervoor gepleit, om de staande erectie&ballen van de leeuw op de Nederlandse vlag, te censureren wegens godwappies en hun tere zieltjes! Maar het lijkt wel alsof de ballen van het Nederlandse volk, toen zijn mee gecastreerd en dat dit hier in deze huidige politieke schijtzooi, pijnlijk duidelijk is geworden!

TijdelijkOptimist | 30-09-21 | 21:06

@TijdelijkOptimist | 30-09-21 | 21:06: het omgekeerde gaat gebeuren in Wales... WELSH activists have lodged a petition demanding the dragon depicted on their national flags be made "complete" with the inclusion of a phallus. It currently doesn't have one which, unlike its counterpart on the one pound coin from the Royal Mint... the dragon on the reverse of it had one added five years ago.

small_town_dude | 30-09-21 | 21:41

Omtzigt, kom er maar (alweer) in.

Adriel | 30-09-21 | 20:42 | 7

Pieter Herman Omtzigt maakte van harte deel uit van de politieke kongsi die de uiteindelijke verantwoordelijkheid draagt voor een Byzantijns Toeslagensysteem.
Vóór de invoering daarvan is de politiek gewaarschuwd dat het niet zou werken. En diezelfde politiek zou nu eens ballen moeten hebben en het systeem afschaffen.

Heeft iemand van u al een politicus gehoord die dat durft te zeggen? Nee, want de eerste politicus die roept dat Bijv de Zorgtoeslag moet worden afgeschaft pleegt politieke zelfmoord.

theo-is-dood | 30-09-21 | 21:59

@TinusVlugOpDeKut | 30-09-21 | 20:56:
Ik mag geweld niet goedkeuren, maar ik ben ondertussen op het -trieste- punt aangekomen dat ik er misschien wel begrip voor zou hebben.
En inderdaad, ik denk dan eerder aan een wanhopige boer, een toeslagenouder of oost Groningse woningbeziter die volkomen is doorgederaaid dan het volkomen onzinverhaal over de "mocromaffia", want die kijken wel uit om de hele zwaardmacht van de staat decennia lang over zich af te roepen, dat zou de dopehandel onnodig beschadigen. Een vervelende journalist die al tien keer gewaarschuwd was is denk ik op dat punt het maximale wat de mocromaffia aan durft, dat is men in den Haag na wat krokodillentranen een week later al weer vergeten.

me163komet | 30-09-21 | 22:02

@theo-is-dood | 30-09-21 | 21:59:
Eigenlijk een raar systeem die toeslagen; eerst neem je mensen een hoop geld af, en dan ga je ze weer een beetje terug geven aan de hand van uiterst ingewikkelde regelgeveing die vraagt om fouten, met daarbij de aantekening dat ale er ondertussen wat in je inkomsten veranderd je het hele bedrag (niet een proportioneel deel) moet terugbetalen.
Vooral door het vooruit betalen en later pas moeten verklaren is het een systeem dat vraagt om fouten en zeer gevoelig is voor fraude. Neem de Bulgarenfraude; die gasten waren door het van te voren betalen en later verklaren al met de poen vertrokken toen men doorkreeg dat men was opgelicht.

me163komet | 30-09-21 | 22:07
▼ 4 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl